فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال دهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه جهانشاهی، مرتضی قاسمی*، مریم احمدی صفحات 1-12
    مقدمه

     محقق تلاش دارد در این پژوهش به بررسی تاثیر اخلاق کاری اسلامی بر انگیزه شغلی با نقش میانجی عدالت سازمانی در بیمارستان ولی عصر اراک بپردازد.

    روش کار

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش علی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل 630 نفر از پرستاران بیمارستان ولی عصر اراک می باشد. در این راستا محقق از پرسشنامه  برای جمع آوری داده ها استفاده کرده است. روایی و پایایی پرسشنامه ها در این تحقیق تایید شده است. تجزیه و تحلیل نتایج حاصل در این پژوهش با استفاده از نرم افزار های آماری در دو سطح  توصیفی و استنباطی انجام شده است. در سطح توصیفی از آماره هایی نظیر فراوانی و درصد فراوانی و نرم افزار SPSS استفاده شده است.در سطح آمار استنباطی برای آزمون فرضیه های تحقیق با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری و تعیین برازش مدل و نرم افزار lisrell استفاده شده است.

    یافته ها

    اخلاق کاری اسلامی بر انگیزه شغلی با نقش میانجی عدالت سازمانی تاثیر مثبت دارد. اخلاق کاری اسلامی بر انگیزه شغلی تاثیر مثبت دارد. اخلاق کاری اسلامی بر عدالت سازمانی تاثیر مثبت دارد. عدالت سازمانی بر انگیزه شغلی تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری

    افرادی که ارزش ها و اصول اخلاق کار اسلامی را درون خود نهادینه می سازند و به آن اصول پایبند هستند، کار را به عنوان منبع استقلال و خودشکوفایی می دانند و این ویژگی ها بر انگیزش درونی فرد تاثیر دارد و باعث رغبت و تمایل فراوان برای انجام کار می شود.

    کلیدواژگان: اخلاق کاری اسلامی، انگیزه شغلی، عدالت سازمانی
  • سارا شمس*، ناهید قلیچ خان، نفیسه یوسفی، الهه طهماسبی آشتیانی صفحات 13-24
    مقدمه

    با توجه به شیوع بیشتر ویروس کرونا و همچنین افزایش پیامدهای روان شناختی همچون اضطراب و علایم جسمانی سازی در پرستاران پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ذهنی سازی، دلبستگی ناایمن و بی نظمی هیجانی در پیش بینی علایم جسمانی سازی و اضطراب کرونا پرستاران در طول اپیدمی بیماری کووید-19 انجام شد.

    روش کار

    روش این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بود جامعه آماری پژوهش کلیه پرستاران مشغول به کار در بیمارستان های شهر کرج در سال 1400 بودندکه از میان آنان 220 نفر به صورت آنلاین از طریق شبکه های مجازی شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS)، پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان (AAI)، پرسشنامه جسمانی کردن (PHQ-15)، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS) و پرسشنامه ذهنی سازی کارکرد تاملی (RFQ) استفاده شد. داده‏های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره در نرم افزار SPSS-24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین ذهنی سازی (عدم اطمینان)، دلبستگی ناایمن و بی نظمی هیجانی با علایم جسمانی سازی در پرستاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین ذهنی سازی (اطمینان) با علایم جسمانی سازی در پرستاران رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بین ذهنی سازی (عدم اطمینان)، دلبستگی ناایمن و بدتنظیمی هیجان با اضطراب کرونا در پرستاران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین ذهنی سازی (اطمینان) با اضطراب کرونا در پرستاران رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که 9/57 درصد واریانس علایم جسمانی سازی و 6/55 درصد واریانس اضطراب کرونا در پرستاران به وسیله ذهنی سازی، دلبستگی ناایمن وبی نظمی هیجانی ‏تبیین می‏شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، می توان از مداخلات ذهنی سازی، آموزش مبتنی بر دلبستگی و آموزش تنظیم هیجانی برای کاهش علایم جسمانی سازی و اضطراب پرستاران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: ذهنی سازی، دلبستگی ناایمن، بی نظمی هیجانی، جسمانی سازی، اضطراب کرونا
  • نرگس تنکمانی*، مجید صفاری نیا، علیرضا آقایوسفی، احمد علیپور صفحات 25-37
    مقدمه

    شیوع بیماری ویروس کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک اورژانس بهداشت عمومی اعلام شده و  میزان بالای آلودگی و مرگ و میر این بیماری سبب ایجاد بسیاری از تظاهرات روان پزشکی در اقشار مختلف جامعه شده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر مدل یابی روابط واکنش روانی به کرونا براساس سبکهای دلبستگی، ناگویی هیجانی و کمالگرایی با میانجیگری نشخوار ذهنی در اپیدمی کرونا بود. روش پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی است.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دانشگاه های دولتی تهران در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی1400-1399 بود.از بین افراد جامعه تعداد 321 نفر حجم نمونه با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و ابزار پژوهش پرسشنامه بود. داده ها بااستفاده از روش معادلات ساختاری تحلیل و بررسی شد.

    یافته ها

    سبک های دلبستگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با میانجیگری نشخوار ذهنی روی واکنش روانی به کرونا تاثیر دارند. کمالگرایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با میانجیگری نشخوار ذهنی روی واکنش روانی به کرونا تاثیر دارند. ناگویی هیجانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با میانجیگری نشخوار ذهنی روی واکنش روانی به کرونا تاثیر دارند.

    نتیجه گیری

    از نتایج این پژوهش می توان در راستای کاهش سطح نشخوارذهنی با استفاده از اصلاح کمالگرایی و ابرازگری هیجانی و سبک دلبستگی ناایمن در افراد در معرض کرونا استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سبکهای دلبستگی، ناگویی هیجانی، کمالگرایی، واکنش روانی به کرونا و نشخوار ذهنی
  • مهناز ذالی*، مرجان غفرانی، سمیرا اروجلو صفحات 38-48
    مقدمه

    مدیریت نیروی انسانی بخش مهمی از برنامه اضطراری در مقابل حوادث مهمی همچون شیوع یک بیماری عفونی می باشد. بکارگیری صحیح پرستاران برای اطمینان از استمرار کارها و ضمانت نیروی کافی در پاسخ به افزایش تقاضای نیروی انسانی ضروریست. هدف از پژوهش حاضر شناسایی اقدامات و تجارب کشورهای مختلف در مدیریت نیروی انسانی پرستاری در مواجهه  با کووید-19 می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع مروری یکپارچه بود که در پنج مرحله شامل شناسایی و تعیین هدف، جستجوی منابع، ارزشیابی داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها و ارایه نتایج که توسط Knafl & Whittemore پیشنهاد شده است انجام شد. جستجو با استفاده از کلمات  Nursing ،Covid-19، Coronavirus،SARS-CoV-2 ، Human Resource Management در پایگاه های اطلاعاتی SID، Iran DOC، Scopus، CINAHL، PubMed، Google Scholar و  Science Directانجام شد. نتیجه جستجوی جامع اولیه شامل 87 مقاله بود. پس از اعمال معیارهای ورود به مطالعه و ارزیابی مقالات با استفاده از ابزار انتقادی Bowling در نهایت 7 مقاله وارد پژوهش شد.

    یافته ها

    یافته ها در چهار طبقه اصلی به شرح زیر طبقه بندی گردید 1.آمادگی شامل مدیریت و برنامه ریزی، تدوین استاندارها و دستورالعمل ها و ارزیابی و سازماندهی پرسنل 2.پاسخ شامل تخصیص و بهینه سازی پرسنل، پیاده سازی راهبرد، متمرکز کردن خدمات، نظارت و کنترل، بهینه سازی بخش ها و گردش کار و مشارکت و ارتباطات 3.توانمند سازی شامل آموزش و ارزیابی مداوم 4.پشتیبانی شامل اقدامات رفاهی و تشویقی، استفاده از رسانه و حمایت روانی.

    نتیجه گیری

    بحث مدیریت منابع انسانی همیشه مورد توجه مدیران سیستم های بهداشتی درمانی بوده است و در مواقعی مانند شیوع یک بیماری همه گیر اهمیت دو چندانی پیدا می کند. برنامه ریزی مناسب و آمادگی کلید اصلی مدیریت است که این کار با تشکیل یک تیم رهبری با مدیریت دپارتمان پرستاری میسر است. مهمترین قسمت مرحله پاسخ نیز، بکارگیری صحیح نیروی انسانی می باشد. دو مرحله آمادگی و پاسخ زمانی موثر تر خواهند بود که با توانمند سازی و حمایت از کارکنان همراه باشند.  نتایج می تواند در آمادگی و پاسخگویی بهتر به موارد اضطراری بهداشت عمومی در آینده و در راه تدوین یک برنامه ی مدیریت اضطراری مناسب در پاسخ به افزایش تقاضا و مدیریت صحیح پرستاران کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت نیروی انسانی، کووید-19، پرستاری، مروری
  • علی حسنوند، محمد شریف کریمی*، علی فلاحتی، آزاد خانزادی صفحات 49-60
    مقدمه

    به منظور کاهش وابستگی اقتصاد ایران به صادرات نفت خام و چرخش به طرف اقتصاد چند محصولی در صادرات، جهت گیری سیاست های صادراتی باید به سوی تولید و صدور کالاهای غیرنفتی تغییر یابد. یکی از این کالاها و صنایع غیر نفتی صنعت داروسازی است. که به عنوان یکی از صنایع استراتژیک همواره مورد توجه اقتصاددانان و  سیاست گذاران در این زمینه بوده است. با توجه به این که دارو جزء صنایع با فناوری بالا محسوب می شود و از کاربری نسبی بالایی نیز برخوردار است لذا گسترش رقابتمندی در این صنعت می تواند افزایش اشتغال و توسعه صادرات غیرنفتی را به دنبال داشته باشد.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش فعالان حوزه تولید دارو بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و بر اساس اصل کفایت نظری 18 نفر از آنان به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. پژوهش حاضر بر پایه روش ترکیبی و به صورت کیفی و کمی و در رهیافت قیاسی استقرا یی است؛ که از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی- پیمایشی است. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته است؛ و همچنین ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کمی، پرسشنامه  دلفی فازی بوده است.

    یافته ها

    نتایج  نشان دهنده این بود که عواملی مانند  کیفیت مواد اولیه در داروهای تولیدی، طول درمان داروهای تولیدی، ارزیابی و کنترل کیفیت، طراحی بسته بندی های جدید محافظ شده در برابر ویروس ها از جمله ویروس کرونا و افزایش تولید از طریق افزایش بهره وری جهت پاسخ گویی به نیازهای بازار بر توسعه بازار صادراتی در شرکت های دارویی موثر است.

    نتیجه گیری

    برای موفقیت صنعت داروسازی در بازارجهانی باید به فاکتورهایی مانند کیفیت مواد اولیه در داروهای تولیدی، طول درمان داروهای تولیدی، ارزیابی و کنترل کیفیت، طراحی بسته بندی های جدید محافظ شده، توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانند در رقابت با سایر تولیدکنندگان  فعال در حوزه صنعت دارویی جهان رقابت داشته باشند.

    کلیدواژگان: صنعت دارو، رقابت پذیری صادرات، دلفی فازی، کرونا
  • لاله کریمی، اصغر جعفری* صفحات 61-74
    مقدمه

    پرستاران مهم ترین نیروی انسانی در نظام سلامت هستند. با توجه به استرس پرستاری، ویژگی های عاطفی و شناختی در کیفیت زندگی زناشویی پرستاران نقش اساسی دارند. این پژوهش با هدف پیش بینی کیفیت زندگی زناشویی بر اساس عواطف مثبت و منفی با نقش میانجی شفقت خود و انعطاف پذیری شناختی در پرستاران بیماران کووید- 19 انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری پرستاران بیماران کووید 19 در سال 1400 در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند. به روش نمونه گیری تصادفی ساده 138 پرستار انتخاب و پرسشنامه های کیفیت زندگی زناشویی باسبی و همکاران (1995)، عواطف مثبت و منفی واتسون و همکاران (1988)، شفقت خود و انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010) را تکمیل کردند. داده ها با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به شیوه سلسله مراتبی تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین عاطفه مثبت، شفقت خود و انعطاف پذیری شناختی با کیفیت زندگی زناشویی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (01/0<p). نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که شفقت خود و انعطاف پذیری شناختی در رابطه عاطفه مثبت و کیفیت زندگی زناشویی نقش میانجی معنادار دارند (01/0<p).

    نتیجه گیری

    پرستاران دارای عاطفه مثبت بالا، حالت های هیجانی و عاطفی خوشایندی را تجربه می کنند و از زندگی شغلی و خانوادگی خود بیشتر لذت می برنند و کیفیت زندگی زناشویی بالایی را تجربه می کنند. ویژگی شفقت خود از طریق تجربه عواطف معطوف به خود و آگاهی از هیجان های خود و انعطاف پذیری شناختی از طریق افزایش توانایی فرد در دریافت تجارب عاطفی مثبت، نقش عاطفه مثبت را در پیش بینی کیفیت زندگی زناشویی بیشتر تبیین می کنند. به منظور افزایش کیفیت زندگی زناشویی پرستاران، پیشنهاد می شود علاوه بر نقش عاطفه مثبت پرستاران، به تاثیر غیرمستقیم شفقت خود و انعطاف پذیری شناختی آنان هم توجه شود و بوسیله آموزش و مشاوره، زمینه بهبود شفقت خود و انعطاف پذیری شناختی فراهم شود.

    کلیدواژگان: کیفیت زناشویی، عاطفه، شفقت خود، انعطاف پذیری، پرستار، کووید- 19
  • فاطمه محمدنژاداستاد، الهام نواب، سعیده بهرام پور، راضیه فروتن، زهرا عباسی دولت آبادی* صفحات 75-85
    مقدمه

    بهره مندی از اقدامات احتیاطی استاندارد با هدف مراقبت از اعضای تیم درمان در برابر مخاطرات شغلی که روزانه با آن مواجهه دارند، در طی سال های اخیر به اعضای تیم درمان توصیه شده است؛ اما شواهد نشاندهنده عدم پیروی کامل از این دستورالعمل هاست. هدف این مطالعه ارایه تصویر روشنی از چالش های مربوط به عدم رعایت احتیاطات های استاندارد در برابر عوامل عفونی بیماری زا توسط پرستاران می باشد.

    روش کار

    مطالعه مروری نقلی حاضر با جستجو در پایگاه های داده ای Science Direct، Web of Sciences و SID ، PUB MED با کلیدواژه های مرتبط از جمله احتیاطات استاندارد، پایبندی، رعایت، کنترل عفونت، عفونت بیمارستانی، مخاطرات بیولوژیک، مخاطرات شغلی، پرستاران، بیماری های عفونی با هر دو زبان فارسی و انگلیسی از ابتدای سال 2000 تا  ماه نوامبرسال 2020 انجام گردید. فرایند انتخاب...

    یافته ها

    براساس ارزیابی 15مقاله براساس اهداف مطالعه، چالش های پرستاران در رعایت احتیاطات استاندارد در برابر عوامل بیماری زا در 6 گروه طبقه بندی شدند. چالش های فوق عبارتند از : 1- عدم دسترسی و کمبود منابع مورد نیاز رعایت احتیاطات استاندارد، 2-شکل گیری بیماری های عفونی نوپدید، 3- عدم سازگاری تجهیزات مورد نیاز رعایت احتیاطات استاندارد و عدم کارایی مناسب با آنها، 4- دانش ناکافی در خصوص رعایت احتیاطات استاندارد 5- نقش ها و مسیولیت ها متعدد و زمان محدود، 6- شکل گیری مخاطرات و خطرات جدید به دنبال رعایت احتیاطات استاندارد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به عوامل تاثیر گذار بر رعایت احتیاطات استاندارد در میان پرستاران بخصوص در شرایط متفاوت پاندمی بیماری های عفونی لازم است سیاستگذاران، مسیولین و مدیران نظام سلامت به خصوص مدیران پرستاری در راستای تسهیل و برطرف نمودن این عوامل شناخته شده، اقدام  و جهت ارتقای سلامت محیط کاری و ارتقای سلامت حرفه ای پرستاران، برنامه ریزی لازم جهت تامین منابع  و بستر مناسب جهت اجرایی سازی این استانداردها را فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: رعایت، احتیاطات استاندارد، بیماری عفونی، مخاطره شغلی، مخاطرات بیولوژیک، پرستار، چالش
  • انسیه بابایی*، منیر قدیمی، عباس احمدی، طاهره گلستانی بخت صفحات 86-95
    مقدمه

    توجه به مسایل تاثیر گذار بر چگونگی ایفای وظایف و بهبود کیفیت عملکرد پرستاران بسیار مهم می باشد. هدف از تحقیق کنونی تبیین نقش پیش بینی کنندگی تاب آوری و سبک های مقابله ای در فرسودگی شغلی پرستاران بخش کرونا است.

    روش کار

    تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. نمونه گیری خوشه ای در شش ماهه دوم سال 1399 از بین بخش های اختصاص داده شده به بیماران کرونا در بیمارستان ابن سینا در منطقه 5 شهر تهران انتخاب شد. تعداد 168 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزاهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن (1988)، فرسودگی شغلی مزلاچ  (MBI) (1985)، تاب آوری کونور و دیویدسون  (CD-RISC) (2003) بودند. برای آنالیز داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره استفاده به عمل آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که متغیرهای  سبک مسئله مدار (399/0-=r) ، هیجان مدار (365/0=r) و تاب آوری (277/0-=r)، به گونه ای معنادار می توانند فرسودگی شغلی پرستاران را پیش بینی نمایند بطوریکه این اثرگذاری برای هر دو متغیر پیش بین مسئله مدار و تاب آوری و برای متغیر پیش بین هیجان مدار مثبت برآورد شده است.

    نتیجه گیری

    تاب آوری بالا و سبک های مقابله ای مسئله مدار فرسودگی شغلی پرستاران را کاهش می دهند. همچنین سبک های مقابله ای هیجان مدار در افزایش فرسودگی شغلی موثر است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، سبک های مقابله ای، فرسودگی شغلی، پرستاران، کرونا
  • محسن یعقوبی، نورمحمد یعقوبی*، محمدصادق شریفی راد صفحات 96-106
    مقدمه

    قرارداد روانشناختی در تعریف روابط کارمند-سازمان نقش محوری دارد. با توجه به مفهوم پیچیده قراردادهای روانشناختی، و وجود اطلاعات پراکنده و متنوع در مورد نحوه شکل گیری و توسعه، و محتوای قراردادهای روانشناختی پرستاران در پژوهش های پیشین، در این مطالعه به روش نظام مند مفهوم قرارداد روانشناختی پرستاران بررسی می شود و ضمن شناسایی شکاف های پژوهشی، پیشنهادهایی برای روشن تر شدن این مفهوم به پژوهشگران آتی ارایه می شود.

    روش

    این مرور نظام مند از شانزدهم تا سی ام دی ماه 1400، با کلمه های کلیدی پژوهش به طور مجزا در چکیده، واژگان کلیدی و عنوان مقالات در پایگاه داده های معتبر داخل و خارجی مورد جستجو قرار گرفت. با استفاده از پروتکل های موارد پیشنهادی برای مطالعات مرور نظام-مند و فراتحلیل، تعداد 3124 مطالعه مورد بررسی ابتدایی قرار گرفت که در انتها با توجه به معیارهای ورود و خروج و ابزار ارزیابی مطالعات مقطعی 9 مقاله وارد فرایند کیفی تحلیل شدند.

    یافته ها

    عوامل مختلفی از جمله تعهدات متقابل کارفرما و پرستاران، ارایه پیشتیبانی و تعهدات حمایتی کارفرما، نوع مسوولیت پذیری اجتماعی شرکتی، حمایت سازمانی ادراک شده، تقاضاهای شغلی و منابع شغلی، شیوه های جذب پرستار (نوع قرارداد دایم یا موقت) و انتظارات پرستاران در شکل گیری و توسعه قراردادهای روانشناختی پرستاران نقش دارند. پرستاران قرارداد های روانشناختی خود را با سازمان خود از طریق عناصر مبادله ای، رابطه ای، و آرمانی ایجاد می کنند. نیروهای مختلف از جمله بیماران، مدیران، همتایان و همکاران در ایجاد و شکل دهی محتوای قراردادهای روانشناختی نقش دارند.

    نتیجه گیری

    بیشتر اطلاعات تاکنون در مورد فرایند شکل گیری و توسعه، و محتوای قراردادهای روانشناختی مربوط به قراردادهای رابطه ای و مبادله ای است. در مورد قراردادهای آرمانی پرستاران اطلاعات بسیار محدود است و نقش عوامل مختلف در توسعه و شکل گیری این قراردادها نامشخص است. همچنین توصیه می شود شکل گیری و توسعه انواع محتوای قراردادهای روانشناختی با در نظر گرفتن نقش زمان در مطالعات آتی صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: شکل گیری قراردادهای روانشناختی، توسعه قراردادهای روانشناختی، محتوای قراردادهای روانشناختی، قراردادهای روانشناختی پرستاران، پرستار
  • طوبی نعمت زاده، معصومه هاشمی*، شادی مقدم صفحات 107-117
    مقدمه

    در 30 ژانویه 2020، سازمان بهداشت جهانی با انتشار بیانیه‌ای شیوع کووید-19 را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی نه‌تنها برای چین، بلکه به‌عنوان تهدیدی برای سلامت تمام جهان اعلام کرد. در این میان، پرستاران نقش مهمی در ارایه مراقبت‌های بهداشتی دارند.

    روش کار

    روش تحقیق حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران در دو بیمارستان شهید رحیمی و شهدای عشایر شهر خرم‌آباد بود. با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی نسبی، حجم نمونه 310 نفر و با احتمال ریزش 330 نفر و سپس 312 نفر به تفکیک 160 نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های کرونا و 152 نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های غیرکرونا بود که وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های استاندارد سبک‌های تفکر استرنبرگ و واگنر، پنج رگه شخصیتی کاستا و مک کری و خودکارآمدی شرر استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و با روش ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون t تجزیه‌وتحلیل شدند.

    یافته‌ ها

    یافته‌های پژوهش نشان داد که بین تمام سبک‌های تفکر و همه پنج رگه شخصیتی با خودکارآمدی در پرستاران بخش‌های کرونا و پرستاران سایر بخش‌ها (غیرکرونایی) رابطه معنی‌داری وجود دارد. هم‌چنین، از متغیر سبک‌های تفکر، سبک تفکر جزیی، آنارشیست و قضایی و از متغیر پنج رگه شخصیتی، همه موارد به‌جز مقبولیت، در پیش‌بینی خودکارآمدی پرستاران سهیم بودند. درنهایت یافته‌ها نشان داد که پرستاران بخش‌های کرونا و پرستاران بخش‌های غیر کرونا در هیچ‌یک از متغیرها تفاوت معنادار ندارند.

    نتیجه‌ گیری

    با توجه به یافته‌های حاصل از پژوهش می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که سبک‌های تفکر و پنج رگه شخصیتی نقش موثری در خودکارآمدی پرستاران دارند.

    کلیدواژگان: سبک های تفکر، پنج رگه شخصیتی، خودکارآمدی، پرستاران، کرونا، شهر خرم آباد
|
  • Fatemeh Jahanshahi, Morteza Ghasemi*, Maryam Ahmadi Pages 1-12
    Introduction

    In this study, the researcher tries to investigate the effect of Islamic work ethic on job motivation with the mediating role of organizational justice in Valiasr Hospital in Arak.

    Methods

    The present study is applied in terms of purpose and causal in terms of method. The statistical population of this study includes 630 nurses of Valiasr Hospital in Arak. In this regard, the researcher has used a questionnaire to collect data. The validity and reliability of the questionnaires have been confirmed in this study. The analysis of the results in this study was performed using statistical software at both descriptive and inferential levels. At the descriptive level, statistics such as frequency and frequency percentage and SPSS software have been used. At the inferential statistics level, research equations have been used to test research hypotheses and determine the fit of the model and Lisrell software.

    Results

    Islamic work ethic has a positive effect on job motivation with the mediating role of organizational justice. Islamic work ethic has a positive effect on job motivation. Islamic work ethic has a positive effect on organizational justice. Organizational justice has a positive effect on job motivation.

    Conclusions

    People who institutionalize the values and principles of Islamic work ethic and adhere to those principles, consider work as a source of independence and self-fulfillment, and these characteristics affect the inner motivation of the individual and cause a great desire to do It works.

    Keywords: Islamic work ethic, job motivation, organizational justice
  • Sara Shams*, Nahid Ghelichkhan, Nafiseh Yousefi, Elaheh Elaheh Tahmasebiashtiani Pages 13-24
    Introduction

    Due to the higher prevalence of coronavirus and also the increase in psychological consequences such as anxiety and Somatization symptoms in nurses, the present study aimed to investigate The Role of Mentalization, Insecure Attachment, and Emotional Dysregulation in Predicting Somatization Symptoms and coronavirus anxiety In Nurses during the Corona Epidemic.

    Methods

    The method of this study was descriptive-correlational. The statistical population of the study was all nurses working in hospitals in Karaj in 1400, of whom 220 participated online through virtual networks. Data were collected from the Corona Anxiety Scale (CDAS), Adult Attachment Inventory, PHQ-15 Difficulties in Emotion Regulation Scale, and Difficulties in Emotion Regulation Scale was used. The collected data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis in SPSS-24 software.

    Results

    The results showed that there is a positive and significant relationship between mentalization (uncertainty), insecure attachment and Emotional Dysregulation with Somatization symptoms in nurses. There is a negative and significant relationship between mentalization (confidence) and Somatization Symptoms in nurses. There is a positive and significant relationship between mentalization (insecurity), insecure attachment and emotion dysregulation with coronavirus anxiety in nurses. There is a negative and significant relationship between mentalization (confidence) and coronavirus anxiety in nurses. The results of multiple regression analysis also revealed that 57.9% of the variance of Somatization Symptoms and 55.6% of the variance of coronavirus anxiety in nurses can be explained by mentalization, insecure attachment and Emotional Dysregulation.

    Conclusions

    According to the results, mentalization interventions, attachment-based training and emotional regulation training can be used to reduce nurses' Somatization symptoms and anxiety.

    Keywords: Mentalization, insecure attachment, emotional Dysregulation, somatization, coronavirus anxiety
  • Narges Tankamani*, Majid Saffarinia, Alireza Aghayousefi, Ahmad Alipour Pages 25-37
    Introduction

    The prevalence of coronavirus has been declared by the World Health Organization as a public health emergency and the high rate of infection and mortality of this disease has caused many psychiatric manifestations in different segments of society. Therefore, the purpose of the present study The purpose of this study was to investigate Modeling the relationships of psychological reactions in the style of attachment styles, Alexithymia and perfectionism mediated by mental rumination in an overt epidemic.

    Method

    is descriptive and correlational. The statistical population included undergraduate students of Tehran government universities in the academic year 2020-2021. Among the population, 321 sample sizes were selected by available sampling method. And the research tool was a questionnaire.

    Results

    Attachment styles directly and indirectly mediated by mental rumination affect the psychological response to covid-19 constraints. Perfectionism directly and indirectly mediated by mental rumination affect the psychological response to covid-19 constraints. Alexithymia directly and indirectly mediated by mental rumination affect the psychological response to covid-19 constraints.

    Conclusion

    The results of this study can be used to reduce the level of rumination using perfectionism and emotional expression and insecure attachment style used in people exposed to covid-19.

    Keywords: Attachment Styles, Alexithymia, Perfectionism, Psychological reaction to covid-19, rumination
  • Mahnaz Zali*, Marjan Ghofrani, Samira Orujlu Pages 38-48
    Introduction

    human resource management is an important part of an emergency plan in the face of major events such as the outbreak of an infectious disease that has become a pandemic. Proper employment of nurses is essential to ensure the continuity of work and guarantee adequate human resource in response to increasing demand.  The purpose of this study was to identify the actions and experiences of different countries focusing on the East Asian region in nursing human resource management facing Covid-19.

    Methods

    The study was an integrated review consisted of five steps, including specifying the review purpose, searching the literature, evaluating data from primary sources, analyzing data, and presenting the results suggested by Knafl & Whittemore. Databases like SID, Iran DOC, Scopus, CINAHL, PubMed, Google Scholar and Science Direct were searched using the words of Covid-19, Coronavirus, SARS-CoV-2, Human Resource Management and nursing. The initial comprehensive search result consisted of 87 articles. After applying inclusion criteria and assessing the articles using the Bowling's Quality Assessment Tool, finally 7 studies were included.

    Results

    Findings were classified into four main categories as follows: 1.Preparation including management and planning, development of standards and instructions, evaluation and organization of personnel 2.Response including allocation and optimization of personnel, implementation of strategy, centralized Services, monitoring and control, optimization of departments and workflow, participation and communication 3.Empowerment including continuous training and evaluation  4.Support including staff welfare and incentive activities, using mass media and psychological support.

    Conclusion

    The topic of human resource management has always been noticed of health care system managers and it's doubly important in situations such as the outbreak of an epidemic. Proper planning and preparation is the key to management, which can be achieved by forming a leadership team with the management of the nursing department. The most important part of the response phase is the proper use of human resources. The two stages of preparation and response will be more effective when they are accompanied by empowerment and support of employees. The results can help in better preparedness and response to public health emergencies in the future and to develop an appropriate plan in response to increased demand and proper nurses' management.

    Keywords: Human Resource Management, Covid-19, Nursing, Review
  • Ali Hasanvand, Mohammad Sharif Karimi*, Ali Falahati, Azad Khanzadi Pages 49-60
    Introduction

    In order to reduce the dependence of the Iranian economy on crude oil exports and turn to a multi-product economy in exports, the orientation of export policies should be changed to the production and export of non-oil goods.One of these goods and non-oil industries is the pharmaceutical industry, which as a strategic industry has always been considered by economists and policy makers in this field.Due to the fact that medicine is a high-tech industry and has a relatively high use, so the expansion of competitiveness in this industry can increase employment and develop non-oil exports.

    Objective

    The purpose of this study was to prioritize the factors affecting the development of the export market in pharmaceutical companies by emphasizing the competitiveness of exports in the context of the corona epidemic with the fuzzy Delphi approach.

    Materials and Methods

    The statistical population of the study was drug production activists who were selected as sample members using purposive sampling method based on the principle of theoretical adequacy.The present research is based on a mixed method and qualitatively and quantitatively and in an inductive deductive approach; Which is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature and method.The data collection tool in the qualitative part of the interview research is semi-structured; Also, the data collection tool in the quantitative section was the fuzzy Delphi questionnaire.

    Results

    The results showed that factors such as quality of raw materials in manufactured drugs, length of treatment of manufactured drugs, evaluation and quality control, design of new packages protected against viruses including corona virus and increase production by increasing productivity to Meeting the needs of the market is effective on the development of the export market in pharmaceutical companies.

    Conclusion

    For the success of the pharmaceutical industry in the world market, they should pay special attention to factors such as the quality of raw materials in manufactured drugs, treatment duration of manufactured drugs, evaluation and quality control, design of new protected packages to be able to compete with other active manufacturers. Compete in the world pharmaceutical industry.

    Keywords: Pharmaceutical industry, Export competitiveness, Fuzzy Delphi, Coronavirus disease
  • Laleh Karimi, Asghar Jafari* Pages 61-74
    Introduction

    Nurses are the most important of human source in health system. Due to the stress of nursing, the traits of emotional and cognitive basically role playing on marital quality of nurses. Present study aimed to Predict marital quality based on positive and negative emotions with mediating self-compassion and cognitive flexibility in nurses of patients with COVID- 19.

    Methods

    Research Method was correlation and Population was nurses of patients with COVID-19 in Isfahan university medical sciences in 2021. Using simple random sampling 138 nurses were selected and complete questionnaires of Busby & et al (1995) marital quality, Watson & et al (1988) positive and negative emotions, Raes & et al (2011) self-compassion and Dennis and Vander Wal (2010) cognitive flexibility and data were analyzed by Pearson’s correlation and hierarchy regression.

    Results

    There is a positive and significant relationship between positive emotion, self-compassion and cognitive flexibility with marital quality (p<0.01). The results of hierarchy regression showed that self-compassion and cognitive flexibility significantly mediate on the relation of positive emotion and marital quality (p<0.01).

    Conclusions

    Nurses with positive emotion experience pleasance emotional and affective states and enjoy from their job and family and experience high marital quality. self-compassion through experience self-focus emotions and Awareness of emotions and cognitive flexibility through increasing ability to percept positive emotion experiences explain more part of positive emotion in predicting marital quality. In other to increase marital quality of nurses, it is suggested, pay attention to positive emotion, self-compassion and cognitive flexibility in nurses, and recovery self-compassion and cognitive flexibility through counseling and training.

    Keywords: Marital quality, Emotion, Self-compassion, flexibility, Nurse, COVID-19
  • Fateme Ostad, Elham Navab, Saiedeh Bahrampour, Razieh Froutan, Zahra Abasi* Pages 75-85
    Background

    Standard precautions aimed at protecting members of the treatment team from the occupational hazards they face on a daily basis have been recommended to members of the treatment team in recent years, but evidence indicates that these guidelines are not fully followed. The purpose of this study is to provide a clear of the challenges related to non-compliance with standard precautions by nurses.

    Method

    Present narrative review study by searching the databases of Science direct, web of sciences, SID, and PUBMED with related keywords including standard precautions, adherence, compliance, infection control, nosocomial infection, biological hazards, occupational hazards, nurses Infectious diseases were performed in both Persian and English from the beginning of 2000 to November 2020.

    Results

    Based on the evaluation of 15 articles based on the objectives of the study, nurseschr('39') challenges in observing standard precautions against pathogens were classified into 6 groups. The above challenges are: 1- Lack of access and lack of resources required to follow standard precautions, 2- Formation of emerging infectious diseases, 3- Incompatibility of equipment required to comply with standard precautions and inefficiency with them, 4- Insufficient knowledge about standard precautions 5. Numerous roles and responsibilities and limited time, 6- Formation of new risks and dangers following standard precautions.

    Conclusion

    Considering the factors affecting the observance of standard precautions among nurses, especially in different pandemic conditions of infectious diseases, it is necessary for policy makers, officials and managers of the health system, especially nursing managers, to facilitate and eliminate these known factors. In order to promote the health of the workplace and the health of the nurseschr('39') professions, provide the necessary planning to provide the appropriate resources and platform for the implementation of these standards

    Keywords: compliance, standard precautions, infectious disease, occupational hazards, biological hazards, nurse, challenge
  • Ensiyeh Babaie*, Monier Ghadimi, Abbas Ahmadi, Tahereh Golestanibakht Pages 86-95
    Background and Aim

    It is very important to pay attention to the issues affecting how to perform tasks and improve the quality of nurses' performance. The aim of the present study is to explain the predictive role of resilience and coping styles in burnout of nurses in corona sections.

    Methods

    This research is descriptive and correlational. Cluster sampling in the second half of 2021 was one of the wards assigned to coronary patients in Ibn Sina Hospital was selected in District 5 Tehran city. 168 people were selected as a statistical sample. The instruments used in this study were Lazarus and Folkman (1988) Coping Strategies Questionnaire, Meslach Burnout (MBI) (1985), Connor and Davidson Resilience (CD-RISC) (2003). Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the variables of problem-oriented style (r = -0.399), emotion-oriented (r = 0.365) and resilience (r = -0.277) can significantly predict nurses' burnout. It’s estimated for both problem-oriented and resilience predictor variables and for positive emotion-oriented predictor variables.

    Conclusion

    High resilience and coping styles reduce the problem of burnout in nurses. Emotional coping styles are also effective in increasing burnout.

    Keywords: Resilience, Coping Styles, Burnout, Nurses, Crona
  • Mohsen Yaghoubi, Nour Yaghoubi*, MohammadSadegh Sharifirad Pages 96-106
    Introduction

    Psychological contract plays a pivotal role in defining employee-organization relationships. Given the complex concept of psychological contracts, and the existence of scattered and diverse information on how to form and develop, and identify the contents of nurses 'psychological contracts in previous research, in this study, the concept of nurses' psychological contract is systematically reviewed and research gaps are identified. To further clarify the concept of psychological contracts research recommendations will be presented to future researchers.

    Method

    This systematic review conducted from January 6th to January 22, 2022, by searching the keywords separately in the abstract, keywords and titles of the articles in the valid domestic and international databases. Using the proposed case protocols for systematic and meta-analytic review studies, 3124 studies were initially reviewed, which at the end, according to the entry and exit criteria of cross-sectional evaluation tool, 9 papers were entered into the qualitative analysis process.

    Findings

    Various factors such as mutual obligations of employer and nurses, providing support and supportive obligations of employer, type of corporate social responsibility, perceived organizational support, job demands and job resources, methods of attracting nurses (permanent vs temporary contract) and nurses 'expectations play a role in the formation and development of nurses' psychological contracts. Nurses create psychological contracts with their organization through transactional, relational, and ideological types. Various forces, including patients, managers, peers, and colleagues, are involved in creating and shaping psychological contract contents.

    Conclusion

    Most of the information so far is about the process of formation and development, and the content of transactional and relational psychological contract. Information about the ideological contracts of nurses is very limited and the role of various factors in the process of formation and development of these contracts is unclear. It is also recommended future studies consider the role of time concerning the form and development of various psychological contract contents.

    Keywords: Formation of psychological contracts, development of psychological contracts, content of psychological contracts, psychological contracts of nurses, nurse
  • Touba Nematzadeh, Masoumeh Hashemi *, Shadi Moghaddam Pages 107-117
    Introduction

    On January 30, 2020, the World Health Organization (WHO) issued a statement declaring Covid-19 a public health condition not only for China but also as a threat to world health. In the meantime, nurses have an important role to play in providing health care.

    Aim

    The aim of this study was to compare the relationship between thinking styles and five personality traits with self-efficacy in nurses of corona wards and nurses of other wards (non-corona) in two teaching hospitals in Khorramabad. 

    Methods

    The present research method was descriptive-correlation. The statistical population included all nurses in Shahid Rahimi and Nomadic Martyrs hospitals in Khorramabad. Using relative stratified random sampling method, the sample size was 310 people with a probability of loss of 330 people and then 312 people with 160 nurses working in corona wards and 152 nurses working in non-corona wards who entered the study. Sternberg and Wagner standard thinking questionnaires, Costa and McCrae NEO-FFI questionnaires and sheerer self-efficacy questionnaires were used to collect data. Data were analyzed using SPSS software using Pearson correlation coefficient, multiple regression analysis and t-test. 

    Results

    The findings showed that there is a significant relationship between all thinking styles and all five personality traits with self-efficacy in nurses of corona wards and nurses of other wards (non-corona). Also, from the variable of thinking styles, partial thinking style, anarchist and judicial and from the variable of five personality traits, all but acceptance, contributed to predicting the self-efficacy of nurses. Finally, the results showed that corona ward nurses and non-corona ward nurses were not significantly different in any of the variables. 

    Conclusion

    According to the findings of the study, it can be concluded that thinking styles and five personality traits have an effective role in nurses' self-efficacy.

    Keywords: Thinking Styles, Five Personality Traits, Self-Efficacy, Nurses, Corona, Khorramabad