فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال بیستم شماره 3 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم بابائی، مرضیه خلیلی، آرش خلیلی، پگاه شریفیان* صفحات 127-132
    سابقه و هدف

     قرارگیری پروب حرارت پوستی جهت بررسی مداوم دمای بدن نوزاد، یکی از اجزای اصلی مراقبت نوزادان به شمار می رود. لذا مدیریت دمای بدن نوزادن تحت گرم کننده ی تابشی، نیازمند توجه بسیار زیاد از سوی پرستاران است تا از عوارض ناخواسته جلوگیری گردد. هدف از این مطالعه، تعیین محل مناسب اتصال پروب پوستی کنترل درجه ی حرارت در نوزادان نارس تحت گرم کننده ی تابشی بستری در بخش های مراقبت های ویژه ی نوزادان شهر همدان در سال 1399 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، 140 نوزاد 34 تا 37 هفته ای بستری در بخش های مراقبت ویژه ی نوزادان شهر همدان در سال 1399 که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. دمای انکوباتور، 37 درجه و برای تمامی نوزادان یکسان بود. برای هر نوزاد، پروب به ترتیب در محل های پیشانی، قفسه ی سینه در بین دنده ها، زیر بغل راست، بازوها در مجاورت نوک سینه، زیر بغل چپ، پشت پاها و قسمت بالایی ران متصل شد. دمای نوزاد که روی صفحه ی دیجیتال گرم کننده نشان داده می شد به مدت دو دقیقه بعد ثبت شد. برای ثبت داده ها از چک لیست پژوهشگرساخته استفاده شد و داده ها با استفاده از آزمون های t-test و Paired t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    همبستگی بین آگزیلاری چپ و راست بیشتر از همه بود، بدین معنی که بهترین محل قرار دادن پروب ترمومتر انکباتور بعد از اگزیلاری چپ، اگزیلاری راست می باشد (0/001 = P، 0/91 = r).

    نتیجه گیری

    مناسب ترین محل جهت اتصال پروب پوستی کنترل درجه ی حرارت بعد از زیر بغل چپ، زیر بغل راست بود.

    کلیدواژگان: دماسنج، درجه ی حرارت، نوزاد، پروب پوستی
  • میلاد حاجی غفوری بوکانی، آرش خلیلی، اسدالله تناسان، لیلی تاپاک، طیبه حسن طهرانی* صفحات 133-140
    سابقه و هدف

    بیماری های قلبی مادرزادی، از شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی کودکان است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی حمایت اجتماعی در والدین کودکان مبتلا به بیماری های قلبی مادرزادی بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- همبستگی است. جامعه ی پژوهش 200 نفر والدین کودکان مبتلا به بیماری های قلبی مادرزادی مراجعه کننده به کلینیک امام خمینی همدان در سال 1399 بود که به روش نمونه گیری در دسترس و با استفاده از پرسش نامه ی اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه ی حمایت اجتماعی Zimat انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره ی کل حمایت اجتماعی (5/61 ± 41/04) بود و بیشترین حمایت اجتماعی (2/23 ± 15/71) مربوط به بعد خانواده و کم ترین حمایت اجتماعی نیز با میانگین (2/39 ± 12/17) مربوط به بعد دوستان بود. نتایج نشان داد که میانگین نمره ی کلی حمایت اجتماعی بر حسب تمامی متغیرهای دموگرافیک والدین به استثنای شغل مادر، دارای اختلاف آماری معنی داری بود (0/05 > p value).

    نتیجه گیری

    حمایت اجتماعی ابزاری است که باعث ارتقاء کیفیت زندگی والدین دارای کودک مبتلا به بیماری های قلبی می شود، بنابراین تدوین برنامه ی جامع مراقبتی از این بیماران به همراه افزایش حمایت اجتماعی والدین شان پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، بیماری های قلبی مادرزادی، کودکان، والدین
  • نصرت کیخا، ناصر ناستی زایی* صفحات 141-149
    سابقه و هدف

    با شیوع کووید-19، ترس و اضطراب از این بیماری در حال افزایش است و این ویروس پیامدهای روانی مختلفی برای افراد به دنبال داشته است. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی رابطه ی اضطراب کرونا ویروس با فاجعه پنداری، احساس تنهایی و حمایت تحصیلی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش تمامی دانش آموزان پایه ی سوم دوره ی دوم متوسطه ی زاهدان در سال تحصیلی 1399-1400 بودند (6199 = n) که به شیوه ی نمونه گیری طبقه ای در دسترس، تعداد 338 دانش آموز از طریق پرسش نامه های اضطراب کرونا ویروس، فاجعه پنداری، احساس تنهایی و حمایت تحصیلی مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی Pearson و رگرسیون گام به گام استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار متغیرها به این شرح بود: اضطراب کووید-19 (0/75 = sd، 2/55 = m)، فاجعه پنداری (0/91 = sd، 2/57 = m)، احساس تنهایی (0/63 = sd، 2/87 = m) و حمایت تحصیلی (0/47 = sd، 2/66 = m). بین اضطراب کووید-19با فاجعه پنداری (0/585 = r)، احساس تنهایی (0/446 = r) و حمایت تحصیلی (0/507 = r) رابطه ی مثبت و معنی داری وجود داشت (0/01 < P). همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که مولفه های اضطراب کووید-19 به ترتیب از توان پیش بینی 34/2، 20/1 و 27/5 درصد از واریانس های فاجعه پنداری، احساس تنهایی و حمایت تحصیلی برخوردار هستند.

    نتیجه گیری

    به مدیران و معلمان مدارس پیشنهاد می شود با ارایه ی آموزش های مجازی در زمینه ی بیماری کرونا، میزان اضطراب کووید-19 و فاجعه پنداری آن را در دانش آموزان کاهش دهند. همچنین برگزاری کلاس های رفع اشکال به صورت حضوری و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای ارایه ی حمایت های تحصیلی لازم به دانش آموزان پیشنهاد می گردد. برای کاهش احساس تنهایی دانش آموزان، اختصاص دادن وقت بیشتری از زندگی والدین به بچه ها و استفاده از فضای مجازی مدیریت شده می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب کووید-19، فاجعه پنداری، احساس تنهایی، حمایت تحصیلی
  • حسین کشاورز افشار، آزاده خداداد شاهسون*، عباس جواهری محمدی صفحات 150-157
    سابقه و هدف

     بیماری کووید-19به سرعت به یکی از بزرگ ترین تهدیدها و چالش های سلامت عمومی جهانی تبدیل شده است. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مهارت های زندگی به شیوه ی آن لاین بر تعارض والد- نوجوان و اهمال کاری تحصیلی نوجوانان در طول شیوع کووید-19 بود.

    مواد و روش ها

    روش مطالعه، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. 30 نفر به روش خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) جایگزین شدند و به پرسش نامه های «تعارض والد- نوجوان Straus» و «اهمال کاری تحصیلیSolomon و Rothblum» پاسخ دادند. آزمودنی های گروه آزمایش، 10 جلسه تحت آموزش مهارت های زندگی به شیوه ی آن لاین قرار گرفتند و گروه گواه، هیج مداخله ای دریافت نکردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مداخله ی آموزش مهارت های زندگی به شیوه ی آن لاین در طول شیوع کووید-19 تعارض والد- فرزند و مولفه های استدلال، پرخاشگری کلامی و پرخاشگری فیزیکی و اهمال کاری تحصیلی با مولفه های آماده شدن برای امتحانات، آماده شدن برای تکالیف و آماده شدن برای پژوهش های کلاسی را به طور معنی داری کاهش داده است (0/05 > P). نتایج اندازه ی اثر نشان می دهد که تاثیر آموزش مهارت های زندگی به شیوه ی آن لاین بر تعارض والد- نوجوان بیشتر از اهمال کاری تحصیلی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به موثر بودن آموزش مهارت های زندگی به شیوه ی آن لاین بر کاهش تعارض والد- نوجوان و اهمال کاری تحصیلی، استفاده از این روش به روان شناسان و مشاوران خانواده توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، تعارض والد- نوجوان، اهمال کاری تحصیلی، ویروس کووید-19
  • نیره نقدی، غلامعلی افروز*، سعید حسن زاده، سوگند قاسم زاده صفحات 158-168
    سابقه و هدف

     نشانگان داون، موجب ایجاد مشکلات مختلفی در کودکان مبتلا می شود و این امر سبب می گردد، این گروه از کودکان نیازهای آموزشی و توانبخشی منحصر به فردی داشته باشند. پژوهش حاضر با هدف طراحی و بررسی ویژگی های روان سنجی پرسش نامه ی نیازسنجی مشکلات آموزشی و توانبخشی کودکان دارای نشانگان داون انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع ترکیبی بود. جامعه ی آماری بخش کیفی، شامل درمانگران کودکان دارای نشانگان داون در سال 1400 در شهر اصفهان بود. بدین منظور، 20 نفر از درمانگران این حوزه به صورت هدفمند انتخاب شدند. در بخش کمی نیز حجم نمونه، 150 نفر در نظر گرفته شد که به شیوه ی نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش در مرحله ی کیفی، مصاحبه ی نیمه ساختاریافته و در بخش کمی «پرسش نامه ی نیازسنجی کودکان دارای نشانگان داون- فرم درمانگر» بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کیفی، تمام مصاحبه ها روی کاغذ پیاده شد و سپس تمام موضوعات مهم در چند مرحله، کدگذاری گردید. جهت تجزیه و تحلیل بخش کمی پژوهش، روایی محتوایی، تحلیل مواد، همسانی درونی و بازآزمایی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کیفی مصاحبه ها نشان داد که نیازهای این کودکان در 6 دسته ی شناختی، زبانی، حرکتی، اجتماعی و هیجانی، یادگیری و آموزش و مهارت های زندگی روزمره قرار می گیرد. حداقل و حداکثر (Content validity ratio) CVR برابر با 0/8 و 1 می باشد و (Content validity index) CVI نیز برابر با 0/97 برآورد گردید. نتایج حاصل از همبستگی گویه ها با نمره ی کل مقیاس، بیانگر آن است که همه ی گویه ها، همبستگی معنی داری با نمره ی کل دارند. تحلیل عاملی اکتشافی وجود 6 عاملی با بار عاملی قابل قبول را تایید کرد. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برابر با 0/77 بود. ضریب باز آزمایی نیز برابر با 0/73 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پرسش نامه از ویژگی های روان سنجی قابل قبولی برخوردار است و می توان از آن در فعالیت های پژوهشی و توانبخشی بهره برد.

    کلیدواژگان: نشانگان داون، درمانگران، روان سنجی
  • گل آرا مالکی، رمضان حسن زاده*، محمدکاظم فخری صفحات 169-176
    سابقه و هدف

     یکی از موارد جدی تهدیدکننده ی سلامت، شیوع رفتارهای پرخطر در میان نوجوانان می باشد. نوجوانی، دوره ای است که در آن اغلب افراد دست به خودکشی برای مقابله با احساس افسردگی، اضطراب، ناکارآمدی، افت اعتماد به نفس و عدم رضایت از زندگی می زنند. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین روابط ساختاری حمایت اجتماعی با افکار خودکشی با نقش واسطه ای رضایت از زندگی در دانش آموزان انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه از نوع مقطعی بود که بر روی 240 نفر از دانش آموزان پسر پایه ی نهم در شهر بابل انجام شد. دانش آموزان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها از طریق خودگزارش دهی با استفاده از پرسش نامه ی مقیاس چندوجهی حمایت اجتماعی ادراک شده، مقیاس رضایت از زندگی و پرسش نامه ی افکار خودکشی بود.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مدل پژوهش، دارای برازش مناسب می باشد و مجموع اثرات مسیرهای مستقیم و غیرمستقیم 80 درصد از متغیر افکار خودکشی دانش آموزان توسط حمایت اجتماعی و رضایت از زندگی قابل تبیین می باشد. همچنین بین مولفه های حمایت اجتماعی و رضایت از زندگی با افکار خودکشی، همبستگی منفی معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش با تاکید بر ضرورت حمایت های اجتماعی و همچنین نقش واسطه ای رضایت از زندگی بر افکار خودکشی دانش آموزان می تواند تلویحات کاربردی برای بهبود وضعیت روان شناختی در این گروه سنی ارایه دهد.

    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، حمایت اجتماعی، افکار خودکشی، دانش آموزان
  • احمد یوسفی نژاد، کیومرث فرح بخش*، حسین سلیمی بجستانی، محمد عسگری صفحات 177-187
    سابقه و هدف

     شناسایی عواملی که بتواند از رفتارهای پرخطر پیشگیری کند یا کاهش دهد بسیار ضروری است؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مدرسه ای موثر در رفتارهای پرخطر نوجوانان شهر قزوین صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، کیفی و از نوع تحلیل محتوای عرفی بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل نوجوانان سالم و در معرض رفتارهای پرخطر و خبرگان (روانشناسان، مشاوران و جامعه شناسان) شهر قزوین در شش ماه نخست سال 1400 بودند که 10 خبره به روش نمونه گیری گلوله ی برفی و 32 نوجوان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه ی نیمه سازمان یافته استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل مضمون استفاده گردید.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، در بررسی عوامل مدرسه ای خطرساز در گرایش به رفتارهای پرخطر نوجوانان مضامین فرعی جو امنیتی مدرسه، فیزیک مدرسه، منابع حمایتی ضعیف در مدرسه، موقعیت مکانی مدرسه، جو اجتماعی نامناسب مدرسه، الگوهای نقشی نامناسب کارکنان و برنامه های آموزشی نامناسب در مدرسه به دست آمد.

    نتیجه گیری

    بر اساس تجربه ی زیسته ی نوجوانان و متخصصان، مجموعه ای از عوامل مدرسه ای در بروز رفتار پرخطر نوجوانان نقش دارند. لذا توجه بیشتر مشاوران، معلمان و مسوولین نهادهای مرتبط با امر آموزش و پرورش در این زمینه را می طلبد.

    کلیدواژگان: پرخطر، تجارب، مدرسه، نوجوانان
  • محمد طاهری، فاطمه خاوری، پژمان مولائی، پریسا حبیبی، فاطمه نوری* صفحات 188-193
    سابقه و هدف

     لوسمی لنفوسیتی حاد (Acute lymphocytic leukemia) ALL، نوعی سرطان است که بر روی سلول های سفید خون تاثیر می گذارد. این بیماری به سرعت پیشرفت می کند و نیاز به درمان فوری دارد. لوسمی لنفوبلاستیک حاد، شایع ترین نوع لوسمی است که کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. در خلال این بیماری افزایش مولکول miR-222-3p مشاهده شده است. از روش ریزآرایه می توان برای بررسی اتصالات این miRNA و ژن های هدف استفاده کرد، که این مورد با محدودیت هایی روبه رو است. بر همین اساس، در این مطالعه، از روش های کامپیوتری و بیوانفورماتیکی توسط نرم افزارهای مختلف و اختصاصی استفاده شد.

    مواد و روش ها

    ژن های هدف با استفاده از الگوریتم های مختلف موجود در پایگاه های Mirbase، TargetScan، NCBI و RNAhybrid مشخص شدند و بر اساس امتیازات به دست آمده، اهداف دارای بالاترین تمایل شناسایی شدند.

    یافته ها

    یافته های این مطالعه نشان داد که ژن های CDH4، AJAP1، HNRNPA0، UBN1 و ZNF618 به عنوان اهداف بالقوه با اختصاصیت بالاتری برای miR-222-3p می باشند.

    نتیجه گیری

    دو عامل میزان انرژی آزاد منفی و تعداد جفت بازهای تشکیل شده بین miRNA و UTR-3’ ژن های مختلف در انتخاب اهداف با اختصاصیت و تمایل بالاتر نقش دارند.

    کلیدواژگان: miRNA، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، بیوانفورماتیک، miR-222-3p
|
  • Maryam Babaei, Marzieh Khalili, Arash Khalili, Pegah Sharifian* Pages 127-132
    Background and Objectives

    Placement of skin heat probe for continuous monitoring of infant body temperature is one of the main components of neonatal care. Therefore, managing the body temperature of newborns under radiation warmers requires a lot of attention from nurses to prevent unwanted complications. The aim of this study was to determine the appropriate connection point of skin probe for temperature control in premature infants under radiant heating admitted to neonatal intensive care units in Hamadan in 2020.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 140 infants aged 34 to 37 weeks admitted to neonatal intensive care units in Hamadan in 2020 who met the inclusion criteria were included in the study by available methods. The incubator temperature was set at 37 degrees and it was the same for all infants. For each infant, the probe was attached to the forehead, chest between the ribs, right axillar, arms adjacent to the nipple, right armpit, back of the legs, and upper thigh, respectively. The baby's temperature displayed on the digital warmer screen was recorded two minutes later. A researcher-made checklist was used to record the data and the data were analyzed using t-test and Paired t-test.

    Results

    The correlation between left and right axillary was highest, meaning that the best location for the incubator thermometer probe, after the left axillary is the right axillary (r = 0.91, P = 0.001).

    Conclusions

    The most suitable place for connecting skin probe for temperature control after left axillary, is the right axillary.

    Keywords: Thermometer, Temperature, Neonate, Skin probe
  • Milad Hajighafoori Boukani, Arash Khalili, Asadolah Tanasan, Leili Tapak, Tayebeh Hasan Tehrani* Pages 133-140
    Background and Objectives

    Congenital heart disease is one of the most common congenital anomalies in children. The purpose of this study was the evaluation of social support in parents of children with congenital heart disease.

    Materials and Methods

    This was a descriptive correlational study. The study population included 200 parents of children with congenital heart disease who referred to Imam Khomeini Clinic in Hamedan in 2020 via available sampling method and using the demographic information questionnaire, social support questionnaire Zimat. Data was analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    The mean and standard deviation of the total score of social support 41.4 ± 5.61. The highest social support 15.71 ± 2.23 was related to the family dimension and the lowest social support 12.17 ± 2.39 was related to the dimension of friends. The results of this study showed that the average total score of social support in terms of all demographic variables of parents except maternal occupation has a statistically significant difference (P < 0.05).

    Conclusions

    Social support is tool that improves the quality of life in parents of children with congenital heart disease, so it is recommended to develop a comprehensive care plan for these patients alongside, increasing their parent's social support.

    Keywords: Social support, Congenital heart disease, Children, Parents
  • Nosrat Keykha, Naser Nastiezaie* Pages 141-149
    Background and Objectives

    With the spread of COVID-19, the fear and anxiety of this disease is increasing and this virus has had various psychological consequences for people. The purpose of this study was to investigate the relationship of COVID-19 anxiety with catastrophizing, loneliness and academic support.

    Materials and Methods

    The research method was descriptive-correlation. The statistical population of the study was all third grade students of the second high school of Zahedan in the academic year 2020-2021 (n = 6199) that stratified-available sampling method 346 students were studied through corona virus anxiety, catastrophizing, loneliness and academic support questionnaires. Pearson correlation coefficient and stepwise regression were used in a stepwise manner to analyze the data.

    Results

    Based on the findings, the mean and standard deviation of the research variables were as follows: COVID-19 anxiety (m = 2.48, sd = 0.83), catastrophizing (m = 2.83, sd = 0.67), loneliness (m = 2.85, sd = 0.72) and academic support (m = 2.74, sd = 0.62). There was a positive and significant relationship between COVID-19 anxiety with catastrophizing (r = 0.444), loneliness (r = 0.625) and academic self-handicapping (r = 0.601). The regression results also showed that the components of COVID-19 anxiety have the ability to predict 20.7%, 39.2% and 36.3% of the variances of catastrophizing, loneliness and academic support of students, respectively.

    Conclusions

    According to the results, it is suggested that school principals and teachers can reduce the level of COVID-19 anxiety and its catastrophizing in students by providing virtual training in the field of corona virus disease. It is also recommended to hold debugging classes in person and in accordance with health protocols to provide the necessary academic support to students. Dedicating more time from parents 'lives to their children and using supervised social media can be effective in reducing students' loneliness.

    Keywords: COVID-19 anxiety, Catastrophizing, Loneliness, Academic support
  • Hossein Keshavarz Afshar, Azadeh Khodadad Shahsavan*, Abbas Javaheri Mohammadi Pages 150-157
    Background and Objectives

    COVID-19 is becoming one of the biggest threats and challenges to global public health. The objective of the present study was to investigate the effectiveness of online life skills training for the parent-adolescent conflicts and adolescents’ academic procrastination during COVID-19 period.

    Materials and Methods

    This is a quasi-experimental study with pretest-posttest design with a control group. Thirty students were selected based on multi-stage cluster and were randomly assigned to the experimental (15 students) and the control (15 students) groups. They filled out Straus’ Parent-Adolescent Conflict questionnaire and Solomon and Rothblum’s Academic Procrastination questionnaire. The participants in the experimental group received 10 online 60 minute sessions of life skills training, and the control group did not receive any intervention. Data analysis was performed using analysis of covariance at a significance level of α = 0.05.

    Results

    The results of data analysis showed that online life skills training during COVID-19 outbreak significantly reduced parent-child conflict, the components of reasoning, verbal aggression, physical aggression, and academic procrastination including the components of preparing for exams, preparing for homework, and preparing for classroom research (P ˂ 0.05). The effect size showed that the effect of online life skills training on parent-adolescent conflict was more effective than that of academic procrastination.

    Conclusions

    Due to the effectiveness of online life skills in reducing parent-adolescent conflicts and academic procrastination, the use of this method is recommended to psychologists and family counselors.

    Keywords: Life skills, Parent-adolescent conflicts, Academic procrastination, COVID-19
  • Nayereh Naghdi, GholamAli Afrooz*, Saeid Hasanzadeh, Sogand Ghasemzadeh Pages 158-168
    Background and Objectives

    Down syndrome causes various problems in children, and this makes this group of children require unique educational and rehabilitation care. The present study aimed to design and evaluate the psychometric properties of the Needs Assessment Questionnaire of Educational and Rehabilitation Problems in Children with Down Syndrome.

    Materials and Methods

    This study incorporated a combined research method. The statistical population of the qualitative part included Therapists of children with Down Syndrome in 2021 in Isfahan. Twenty therapists were selected intentionally. In the quantitative part, 150 people were selected using random sampling method. The research tools were semi-structured interviews in the qualitative stage, and "Needs Assessment Questionnaire for children with Down syndrome- therapist form" in the quantitative stage. To analyze the data of qualitative part, all interviews were transcribed and the main themes were encoded in several stages. To analyze the data of quantitative part, the content validity, were investigated by calculating Cronbach's alpha coefficient and retest, respectively.

    Results

    The results of qualitative analysis of the interviews showed that the needs of these children fall into six categories: cognitive, linguistic, motor, social and emotional, learning and teaching, and daily life skills. The minimum and maximum CVR are 0.8 and 1; CVI was estimated to be 0.97. The results of the correlation of items with the total score of the scale indicate that all items have a significant correlation with the total score. Exploratory factor analysis confirmed the existence of 6 factors with acceptable factor load. Cronbach's alpha coefficient was also 0.77. The coefficient of test interval was 0.73.

    Conclusions

    The results showed that the questionnaire for children with Down syndrome-therapist form" had acceptable psychometric properties and can be used for research and rehabilitation purposes.

    Keywords: Down Syndrome, Therapist, Psychometric
  • Golara Maleki, Ramezan Hassanzadeh*, MohammadKazem Fakhri Pages 169-176
    Background and Objectives

    One of the most serious health threats is the prevalence of high-risk behaviors among adolescents. Adolescence is a period in which most people commit suicide due to the inability to deal with feelings of depression, anxiety, inefficiency, low self-esteem and dissatisfaction with life. Accordingly, the present study was conducted to determine the structural relationships between social support and suicidal ideation with the mediating role of life satisfaction in students.

    Materials and Methods

    The study was a cross-sectional study that was performed on 240 ninth grade male students in Babol city. Students were selected using two-stage cluster sampling method. Data collection method was through self-report using the Perceived Social Support Multidimensional Scale, Life Satisfaction Scale and Suicide Thought Questionnaire.

    Results

    The findings showed that the research model has a good fit and the total effects of direct and indirect paths of 80% of students' suicidal ideation variables can be attributed to social support and life satisfaction. There was also a significant negative correlation between the components of social support and life satisfaction with suicidal ideation.

    Conclusions

    The results of this study, by emphasizing the need for social support and also the mediating role of life satisfaction on students' suicidal ideation, can provide practical implications for improving the psychological status in this age group.

    Keywords: Life satisfaction, Social support, Suicidal ideation, Students
  • Ahmad Usefynezhad, Kiumars Farahbaksh*, Hossein Salimi Bajestani, Mohammad Asgari Pages 177-187
    Background and Objectives

    It is essential to identify factors that can prevent or reduce high-risk behaviors; therefore, the present study aimed to study effective factors related to school in high-risk behaviors of adolescents in Qazvin.

    Materials and Methods

    The research method was qualitative along with conventional content analysis. The statistical population of the study included healthy adolescents exposed to high-risk behaviors and experts (psychologists, counselors and sociologists) in Qazvin in the first six months of 2021. 10 experts were selected by snowball sampling method and 32 adolescents were selected by purposive sampling method. Semi-organized interviews were used to collect data. Theme analysis technique was used to analyze the data.

    Results

    Based on the results of the study of school risk factors in the tendency to adolescents' risky behaviors, sub-themes of school security status, school context, poor support resources at school, school location, inappropriate social atmosphere, inappropriate role models and inappropriate educational programs in school were derived.

    Conclusions

    Based on the lived experience of adolescents and professionals, a set of school related factors are involved with high-risk adolescent behavior. Therefore, the results require more attention of counselors, teachers and officials of institutions related to education in this field.

    Keywords: High Risk, Experiences, School, Adolescent
  • Mohammad Taheri, Fatemeh Khavari, Pejman Molaei, Parisa Habibi, Fatemeh Nouri* Pages 188-193
    Background and Objectives

    Acute lymphocytic leukemia (ALL) is a type of cancer that affects white blood cells. The disease progresses rapidly mandating immediate treatment. ALL is the most common type of leukemia affecting children. An increase in the miR-222-3p molecule has been observed in the course of this disease. The microarray method can be used to examine the binding of this miRNA and target genes, which is not without limitations. Hence, the present study deployed computer and bioinformatics methods with different specialized software.

    Materials and Methods

    Target genes were identified using different algorithms available in Mirbase, TargetScan, NCBI and RNAhybrid databases, and based on the scores obtained, the targets with the highest affinity were identified.

    Results

    The findings of this study showed that the CDH4, AJAP1, HNRNPA0, UBN1 and ZNF618 genes are potential targets with higher specificity for miR-222-3p.

    Conclusions

    Factors involved in selecting targets with high specificity and affinity is dependent on the amount of negative free energy and the number of base pairs formed between miRNA and 3'-UTR of different genes.

    Keywords: miRNA, Acute lymphocytic leukemia, Bioinformatics, miR-222-3p