فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 35 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا سیداحمدی ممقانی، هومن ثبوتی، زهره ترابی صفحات 1-19

    موقعیت ژیواستراتژیک، استقرار در نواحی مرزی، به عنوان شهر دفاعی در شمال غربی کشور و وجود منطقه آزاد تجاری ارس و بازارچه مرزی و قطب تجاری صنعتی ضرورت پرداختن به مسیله بررسی اصول پدافند غیرعامل برای شهر مرزی جلفا را اجتناب پذیر کرده است. با توجه به اهمیت موضوع پژوهش حاضر به بررسی اصول و معیارهای پدافند غیرعامل در شهر مرزی جلفا می پردازد. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری گروه خبرگان می باشند که به شیوه در دسترس 20 نفر انتخاب گردیدند. با استفاده از مبانی نظری اصول و معیارهای پدافندغیرعامل احصاء شدند و سپس میزان اهمیت هریک از آن ها با استفاده از روش سوارا بدست آمد. در این راستا 8 معیار اصلی شناسایی شد که نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد معیار مکان یابی با ضریب 2033/0 دارای بیشترین اهمیت می باشد که این ویژگی ضرورت توجه بیشتر به معیار فوق را تایید می کند. معیار استتار نیز با ضریب اهمیت 1694/0 به عنوان دومین معیار مهم در مبحث پدافند غیرعامل برای شهر مرزی جلفا مورد توجه قرارگرفته است. معیار اختفا نیز به عنوان سومین معیار اساسی ضریب 1540/0 را به خود اختصاص داده است. معیارهای مقاوم سازی و استحکامات با ضریب امتیاز 1400/0، پراکندگی با امتیاز 1094/0، معیار فریب با کسب امتیاز 0889/0، معیار تفرقه و جابجایی با امتیاز 0808/0 و در نهایت معیار پوشش با ضریب امتیاز 0539/0 به ترتیب با اهمیت ترین معیارهای پدافند غیرعامل شناخته شدند.

    کلیدواژگان: معیار، پدافند غیرعامل، شهر مرزی، جلفا
  • قاسم صفرخانی، محمد نایب پور، محمد اسدی فرد صفحات 17-31

    انسجام اجتماعی وضعیتی است که چگونگی تعامل و به هم پیوستگی یک جامعه را نشان می دهد. یکی از مهم ترین نهادهای دولتی نیروی مرزبانی است که می تواند با عملکرد خود در راستای خلق انسجام اجتماعی در مناطق مرزی گامی موثر بردارد. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش مرزبانی در ارتقاء انسجام اجتماعی در هنگ مرزی اترک است.

    روش تحقیق :

     این تحقیق به صورت توصیفی - پیمایشی است. در این پژوهش از دو شیوه کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه شهروندان ساکن در منطقه مرزی اترک و پرسنل هنگ مرزی اترک به تعداد 12544 نفر می باشد. با توجه به حجم جامعه آماری با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 373 نفر برآورد گردید که نمونه گیری بر اساس طبقه ای تصادفی در میان جامعه آماری انجام شد. روایی گویه ها در پرسشنامه توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت، پایایی پرسشنامه نیز با روش آلفای کرونباخ سنجیده شد که عدد 838/0 به دست آمد که نشان دهنده پایایی بالای پرسشنامه می باشد. داده های گرداوری شده با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که بین نقش مرزبانی در ابعاد مختلف امنیت اقتصادی (بازارچه مرزی)، تامین امنیت پایدار و امنیت اجتماعی مرزنشینان با انسجام اجتماعی در هنگ مرزی اترک ارتباط معنا داری وجود دارد. ارزیابی اثرات نقش مرزبانی بر ارتقاء انسجام اجتماعی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد ارزش ویژه هفت عامل بزرگ تر از یک و همچنین همه گویه ها بار عاملی بیشتر از 4/0 دارند. بیشترین مقدار ویژه 369/8 مربوط به مولفه اول امنیت اجتماعی یعنی هویت بخشی می باشد که بیشترین مقدار 859/28 درصد واریانس متغیر وابسته را تبیین می کند. درصد واریانس تبیین شده به وسیله هر مولفه با حرکت از مولفه اول به مولفه دوم کمتر می شود و به طورکلی این هفت مولفه به تنهایی قادرند 267/83 درصد از واریانس کل را تبیین نمایند.

  • عباس کرمی پورسیار، محمدعلی مهدوی ثابت، صادق سلیمی صفحات 33-50

    جرایمی از قبیل قاچاق انسان و همچنین قاچاق مهاجران به منظور عبور غیرقانونی از مرزها، جرایمی فرامرزی و جهانی هستند. مقابله با این جرایم مستلزم همکاری و هماهنگی میان کشورها و به ویژه کشورهای هم مرز و مجاور می باشد. موافقتنامه های امنیتی منعقده بین کشورها گام مهمی در جهت مقابله با قاچاق انسان و مهاجران می باشد.این تحقیق با هدف مطالعه و یافتن راه های همکاری موثر کشورها در اجرایی کردن موافقتنامه های امنیتی در پرتو این گونه بزه می باشد؛ از جمله اینکه دو کشور باید روابط سیاسی کارآمد و بدون تنشی داشته باشند. روش توصیفی _تحلیلی که با مطالعه اسناد و موافقت نامه های امنیتی و متون کنوانسیون های بین المللی،سپس مقایسه تحلیلی مفاد این اسناد و نقاط قوت و ضعف هریک پرداخته شده است. یافته های بدست آمده نشان می دهدکه دولتها با پذیرش تعهد به جرم انگاری قاچاق انسان در کنوانسیون های مربوطه امکان برخورداری از یک رژیم ممنوعیت جهانی را مهیا کرده و در تلاش هستند تا به یک سیاست جنایی مشترکی دست یابند. همچنین همکاری دو کشور در راستای اجرا و اعمال موافقتنامه امنیتی مستلزم انعقاد برخی موافقت نامه های مکمل در این زمینه می باشد. نتایج پژوهش حاضر حاکی است که مبارزه موثر با جرم قاچاق انسان و قاچاق مهاجران به عنوان یکی از مصادیق جرایم سازمان یافته فراملی، مستلزم همکاری های فنی، آموزشی، تحقیقاتی، مرزی، پلیسی و اطلاعاتی بین کشورها می باشد و صرف انعقاد این موافقتنامه ها کفایت نمی کند و لازمه حسن اجرای این معاضدت ها در سطح بین المللی ؛ ایجاد روابط حسنه دیپلماتیک با کشورهای دیگر و همجوار می باشد.

    کلیدواژگان: قاچاق انسان، قاچاق مهاجران، معاضدت قضایی، معاضدت اطلاعاتی، معاضدت پلیسی
  • سوزان یوسف جمالی، صدرالدین متولی *، غلامرضا ملکشاهی، آزیتا رجبی صفحات 51-68

    یکی از راه های دستیابی به توسعه پایدار به ویژه برای شهرهای مرزی که از مراکز سیاسی و اداری و شهرهای مرکزی دور هستند توسعه صنعت گردشگری با تاکید بر پتانسیل ها و توانمندیهای داخلی است. از این رو پژوهش حاضر به دنبال شناخت توانمندی های گردشگری در ناحی ساحلی و مرزی بابلسر، رویان و نور در استان مازندران است. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری گروه خبرگان می باشند که به شیوه در دسترس 20 نفر در هر سه شهر انتخاب گردیدند. با استفاده از نظرات این گروه ابتدا توانمندی-های گردشگری شناخته شدند و سپس میزان اهمیت هریک از آن ها در دستیابی به توسعه پایدار با استفاده از روش سوارا بدست آمد. نتایج پژوهش نشان داد شهرهای مرزی مورد مطالعه با وجود چالش های عمده ای که در زمینه توسعه پایدار گردشگری روبه رو هستند اما توانمندی های زیادی نیز دارند که در این پژوهش در پنج دسته توانمندی اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی، زیست محیطی، کالبدی و نهادی - مدیریتی شناسایی شده اند. با انجام وزن دهی آن ها توانمندی های اقتصادی با وزن 2619/0 بالاترین وزن را در دستیابی به توسعه پایدار منطقه به خود اختصاص داده اند. توانمندی های دسته زیست محیطی با وزن 2183/0 و توانمندی های کالبدی با وزن نهایی 1984/0 و توانمندی های اجتماعی - فرهنگی با وزن 1804/0 و در نهایت توانمندی های نهادی - مدیریتی با وزن 1409/0 به ترتیب در مراحل بعدی اولویت تاثیرگذاری بر توسعه پایدار محدوده های مورد مطالعه قرار دارند. نتایج کلی تحقیق نشان می دهد شهرهای ساحلی و مرزی به دلیل موقعیت استراتژیکی و جاذبه های طبیعی بالایی که دارند از پتانسیل بالایی در زمینه گردشگری و اکوتوریسم برخوردارند که با سرمایه گذاری و برنامه ریزی مناسب می توان از این توانایی ها در راستای توسعه پایدار گردشگری استفاده نمود.

    کلیدواژگان: توانمندی های گردشگری، نواحی ساحلی، نواحی مرزی، توسعه پایدار
  • علی رحیمی*، حجت الله پاشاپور، عادل ساریخانی صفحات 69-88

    پیچیدگی، تغییرات پیوسته، عدم قطعیت و چند بعدی بودن فضا از این واقعیت حکایت دارد که دست اندرکاران گردشگری می-بایست برنامه ریزی این صنعت را در افق های دورتری دنبال کنند؛ در این راستا با علم به اهمیت مطالعات آینده پژوهانه در حوزه گردشگری و اهرم مناسبی که در اختیار داشتن مولفه های تاثیرگذار بر توسعه گردشگری در یک مقصد در اختیار دست اندرکاران آن قرار می دهد محققان را بر آن داشت تا به شناسایی و تحلیل عوامل بازدارنده توسعه گردشگری شهرستان گرمی در یک افق 10 ساله بپردازند؛ تحقیق پیش رو کاربردی، تحلیلی، کیفی کمی و از حیث نگرش زمانی آینده نگرانه خواهد بود؛ گردآوری اطلاعات این پژوهش به کمک خبرگان صورت گرفته و تحلیل داده های گردآوری شده در نرم افزار میک مک دنبال شده است؛ طبق یافته ها افزایش بی اعتمادی بین مردم و گردشگران، کاهش تعلقات مکانی، غلبه نوگرایی بر سنت گرایی، افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، تهاجم فرهنگی، افزایش مهاجرت نخبگان، تحریم های بین المللی، تبلیغات سوء بین المللی علیه ایران، کاهش سرمایه-گذاری در گردشگری، توسعه بدون مرز موبایل هوشمند، افزایش استفاده از شبکه های مجازی، افزایش محیط مصنوع، آلودگی محیط زیست، بهره برداری بی رویه از محیط، توسعه نظارت نشده مقاصد گردشگری و کاهش فعالیت گروه های پاکسازی محیط عواملی بودند که در 10 سال آتی در مسیر توسعه گردشگری شهرستان گرمی بازدارنده عمل می کنند؛ نهایتا متناسب با یافته های پژوهش جهت کاهش تاثیر عوامل بازدارنده شناسایی شده پیشنهاداتی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، شهرهای مرزی، توسعه گردشگری، شهرستان گرمی، میک مک
  • جواد کیانی، مهدی ذاکریان *، حمید احمدی صفحات 89-111

    تحولات صورت گرفته در کشورهای همجوار می تواند تبعات امنیتی برای همسایگان خود در پی داشته باشد. با توجه به اهمیت امنیت در مناطق مرزی هدف این پژوهش تبیین تاثیر بحران قره باغ بر امنیت ملی ایران با تاکید بر امنیت مرزهای بین المللی می باشد. با در نظر گرفتن این موضوع نگارندگان با طرح این سوال که بحران قره باغ چه تاثیری بر امنیت ملی ایران و در راستای آن بر امنیت مرزهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران دارد؟ در پی پاسخ به این سوال می باشند. در این پژوهش با استفاده از روش کیفی با رویکرد توصیفی - تحلیلی و با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و اسنادی به تحلیل موضوع پرداخته شد که یافته های به دست آمده نشان داد که بحران قره باغ به دلیل قرار گرفتن در مجاروت مرزهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران در قالب سه گزاره ی؛ حضور نیروهای تروریستی مخالف نظام جمهوری اسلامی در منطقه قره باغ و قرار گرفتن این نیروها در نزدیکی مناطق حساس و حیاتی مستقر در نوار مرز ایران، حضور رژیم صهیونیستی در قالب پایگاه های اطلاعاتی و امنیتی در نزدیکی نوار مرز و انجام اقدامات خرابکارنه از طریق مرزهای شمالغرب کشور و همچنین عدم احترام به مرزهای بین المللی در بحران اخیر (جنگ دوم قره باغ) بر امنیت مرزهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران تاثیر داشته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران برای حفظ امنیت ملی خود در مرزهای بین المللی نیازمند راهبرد کلان در قالب ملی و بین المللی است که از طریق این راهبرد اقدامات لازم از قبیل تقویت مرزهای خود برای جلوگیری اقدامات خرابکارانه بر روی مناطق حساس و حیاتی در مناطق مرزی و در درون کشور در قالب ملی و انجام اقدامات لازم مثل دیپلماسی فعال در مجامع بین المللی برای احقاق حقوق از دست رفته مثل ترور نخبگان هسته ای که از طرق مرزهای بین المللی وارد کشور شده بودند، در قالب بین المللی می باشد.

    کلیدواژگان: بحران، قره باغ، امنیت ملی، مرزهای بین المللی، جمهوری اسلامی ایران
  • یوسف محمدی مقدم، ذبیح الله کرمی، محمد محمودی، غلامحسین دیناروند صفحات 113-133
    زمینه و هدف

    ویژگی های شخصیتی افراد می تواند عاملی تعیین کننده در بهره وری آنان باشد. با توجه به جایگاه ویژه و حساس مرزبانی در سطح سازمانی و اجتماعی شناخت شخصیت و اثر ویژگیهای شخصیتی بر بهره وری می-تواند پیش بینی کننده خوبی برای تصمیم گیریهای کاری و سازمانی باشد.

    روش

    روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان کادر یگان تکاوری به تعداد 75 نفر است که در هنگ مرزی تایباد مشغول به خدمت می باشند. روش نمونه گیری تمام شمار است و تمامی اعضای جامعه آماری در نمونه مورد مطالعه شرکت داده شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای حاوی دو بخش پرسشنامه بهره وری عملیات نیروهای واکنش سریع محقق ساخته که که اعتبار و روایی آن به روش آلفای کرونباخ 70/0می باشد. و بخش ویژگی های شخصیتی فرماندهان با 27 سوال بوده که از پرسشنامه استاندارد صفات پنج گانه شخصیتی NEO-FFI استخراج شده و با مراجعه به هنگ مرزی تایباد، توزیع و جمع آوری گردید. در تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از آمار توصیفی و استنباطی و از نرم افزار SPSS25 بهره گرفته شده است. به طوریکه در روش آمار توصیفی با بیان شاخص های پراکندگی و مرکزی از قبیل میانگین، انحراف معیار و در روش آمار استنباطی از آزمون رگرسیون استفاده شده است.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان دادند بین ویژگی های شخصیتی فرماندهان (ثبات عاطفی، برون گرایی، تجربه اندوزی، روحیه توافق و وجدان کاری) با بهره وری عملیات نیروهای واکنش سریع یگان تکاوری تایباد در سطح معنی داری (05/0) رابطه معنی داری وجود دارد.

     نتیجه گیری:

    با توجه به نتایج حاصله از تحقیق، که ویژگی های شخصیتی فرماندهان بر متغیر وابسته بهره وری عملیات نیروهای واکنش سریع مورد تایید قرار گرفته است و از طرفی اهمیت موضوع و حساسیت امور محوله به نیروهای واکنش سریع یگان تکاوری تایباد، ضروریست در انتصابات فرماندهان یگان تکاوری به ویژگی های شخصیتی آنها توجه ویژ های صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، فرماندهان، بهره وری، نیروهای واکنش سریع، یگان تکاوری تایباد
|
  • Zahra Sidahmadi Momghani, Hooman Sobouti, Zohra Torabi Pages 1-19

    The geostrategic position, establishment in the border areas, as a defense city in the northwest of the country, and the existence of Ara's free trade zone and border bazaar and industrial trade hub have avoided the need to investigate the principles of passive defense for the border city of Jolfa, which this research aims to evaluate Passive defense measures have been implemented in the border city of Jolfa. The research method is descriptive-analytical. The statistical population is the group of experts, who were selected in an accessible way, 20 people. Using theoretical foundations, the principles and criteria of passive defense were identified, and then the importance of each of them was obtained using Swara's method. In this regard, 8 main criteria were identified, and the results of the analysis showed that the location and camouflage criteria are the most important in terms of importance, which confirms the need to pay more attention to the above criteria. The criteria of concealment, reinforcement and fortifications, dispersion, deception, division and displacement, and cover were recognized as the most important criteria of passive defense, respectively. Also, the results of the sample T-Tech test showed that the general situation of passive defense principles in the border city of Jolfa is average (3.18). However, because it is a border, the average limit for the border city of Jolfa is not considered favorable, and it is necessary to consider more considerations to comply with these principles.

    Keywords: Principles of passive defense, border cities, Jolfa city
  • gasem safarkani, mohammad Nayebpour, mohammad asadi fard Pages 17-31
    background and aim

    social cohesion is a situation that shows the interaction and cohesion of a society . one of the most important government institutions is border force that can play an effective role in creating social cohesion in border regions . the aim of this study is to investigate the role of border guard in improving social cohesion in the atrak border regiment .

    research method

    this research is descriptive - survey . in this research we used library and documentary methods . the population of the study consisted of all citizens residing in the atrak border region and the staff of the atrak border regiment . with regard to the size of the population by using cochran formula , the sample size was estimated 384 people . ~~~ the sampling was based on a random class among the statistical population . the validity of the questionnaire was confirmed by the experts and the reliability of the questionnaire was measured by cronbach 's alpha which indicates the reliability of the questionnaire . the collected data were analyzed using spss software .

    Keywords: The role of the border guard, the social integration, the border regions, the atrak border regiment
  • abas karami, MohammadAli mahdavi sabet, sadegh salimi Pages 33-50

    Crimes such as human trafficking as well as the migrants smuggling to cross the border illegally are transnational and global crimes. Confrontation with these crimes requires cooperation and coordination between countries, especially neighboring countries and establishing good diplomatic relations with them.Security agreements between countries are an important step in the fight against human and immigrants trafficking.Iran's security agreements with countries provide solutions to these crimes, including scientific and educational solutions, intelligence and security solutions, technical and judicial solutions, and police solutions.In fact, the conclusion of bilateral treaties is a guarantee for greater and more effective cooperation and coordinationbetween courtiers in conventions and other international laws.Effective cooperation of countries in the implementation of security agreements requires a variety of factors; For instance, the two countries need to have effective and non-tense political relations and contribute at the educational, scientific, security, intelligence, judicial and police levels.Cooperation between the two countries in implementing the security agreement also requires the conclusion of some complementary agreements in this area; for example, Agreements on extradition of offenders and judicial assistance agreements between the two countries that separate formulation and approval of these agreements has been mentioned in most of Iran’s security agreements with other countries

    Keywords: Human trafficking, immigrants smuggling, research cooperation, border cooperation, police cooperation
  • Susan Yousef Jamali, Sadroddin Motevalli *, Gholamreza Malekshahi, Azira Rajabi Pages 51-68

    One of the ways to achieve sustainable development, especially for border cities that are far from political and administrative centers and central cities, is to develop the tourism industry with an emphasis on domestic potentials and capabilities. Therefore, the present study seeks to identify the tourism capabilities in the coastal and border areas of Babolsar, Royan and Noor in Mazandaran province. The research method is descriptive-analytical. The statistical population is a group of experts who were selected by available means of 20 people in all three cities. Using the opinions of this group, first the tourism capabilities were identified and then the importance of each of them in achieving sustainable development was obtained using the Savara method. The results showed that the border cities under study, despite the major challenges in the field of sustainable tourism development, but also have many capabilities that in this study in five categories of economic, socio-cultural, environmental, Physical and institutional-managerial have been identified. By weighting them, economic capabilities with a weight of 0.2619 have the highest weight in achieving sustainable development of the region. Environmental capabilities with a weight of 0.2183 and physical capabilities with a final weight of 0.84 and socio-cultural capabilities with a weight of 1804.4 and finally institutional-managerial capabilities with a weight of 0.1409 The sequence in the next steps is the priority of influencing the sustainable development of the studied areas. The general results of the research show that coastal and border cities have a high potential in the field of tourism and ecotourism due to their strategic location and high natural attractions, which can be achieved with proper investment and planning. Used for sustainable tourism development

    Keywords: Tourism Capabilities, Coastal Areas, Border Areas, Sustainable Development
  • Ali Rahimi *, Hojatullah Pashapour, Adel Sarikhani Pages 69-88

    The complexity, constant changes, uncertainty and the multidimensionality of the space indicate the fact that tourism stakeholders should follow the planning of this industry in the far horizons; In this regard, knowing the importance of future research studies in the field of tourism and the appropriate leverage that the components influencing the development of tourism in a destination provide to its stakeholders, led researchers to identify and Analyze the factors hindering the development of tourism in Garmi County in a 10 year horizon; The present research will be applied, analytical, qualitative-quantitative and futuristic in terms of time perspective; The data collection of this research was done with the help of experts and the analysis of the data collected was done in Micmac software; According to the findings, increasing mistrust between people and tourists, reducing spatial affiliations, modernism overcoming traditionalism, increasing the number of university graduates, cultural aggression, increasing elite immigration, international sanctions, international propaganda against Iran, reduction of investment in tourism, borderless development of smart mobile phones, increase in the use of virtual networks, increase in artificial environment, environmental pollution, improper use of the environment, unsupervised development of tourism destinations and reduction of Non-profits group activities were the factors that will act as a deterrent to the development of tourism in Garmi city in the next 10 years; Finally, in accordance with the research findings, suggestions were made to reduce the impact of the identified inhibitory factors.

    Keywords: Future Studies, Border towns, Tourism Development, Garmi County, Mic Mac
  • Javad Kiani, Mehdi Zakarian *, Hamid Ahmadi Pages 89-111

    Developments in neighboring countries could have security implications for their neighbors. Given the importance of security in border areas, the purpose of this study is to explain the impact of the Nagorno-Karabakh crisis on Iran's national security by emphasizing the security of international borders. Considering this issue, the authors ask the question that what effect does the Nagorno-Karabakh crisis have on the national security of Iran and, consequently, on the security of the international borders of the Islamic Republic of Iran? They are looking for an answer to this question. In this study, using a qualitative method with a descriptive-analytical approach and using library and documentary sources, the issue was analyzed. The findings showed that the Nagorno-Karabakh crisis due to its proximity to the international borders of the Islamic Republic of Iran in three Statement; The presence of terrorist forces opposed to the Islamic Republic in the Qarabagh region and the location of these forces near sensitive and vital areas located on the Iranian border, the presence of the Zionist regime in the form of intelligence and security bases near the border and sabotage operations through the northwestern border. Also, the lack of respect for international borders in the recent crisis (the second Karabakh war) has affected the security of the international borders of the Islamic Republic of Iran. The results show that the Islamic Republic of Iran needs a grand national and international strategy to maintain its national security at the international borders, through which the necessary measures such as strengthening its borders to prevent sabotage of critical areas in the region. Borders and within the country in the national format and the necessary measures such as active diplomacy in international nuclear elites who entered the country through international borders, is in the international format.

    Keywords: Crisis, Nagorno-Karabakh, National Security, International Borders, Islamic Republic of Iran
  • zabih karami, yousef mohamadi moghadam, MOHAMMAD mahmodi, Gholamhossein Dinarvand Pages 113-133
    Background

    Personality traits of individuals can be a determining factor in their productivity. Due to the special and sensitive position of border guards at the organizational and social level, recognizing personality and the effect of personality traits on productivity can be a good predictor for work and organizational decisions.

    Method

    The research method is descriptive and correlational. The statistical population of this study is all the staff of the Ranger Unit, 75 people who are serving in the Border Regiment. The sampling method is integer and all members of the statistical community participated in the study sample. The data collection tool was a questionnaire containing two parts of the Rapid Reaction Forces Operation Productivity Questionnaire, the validity of which was 0.70 by Cronbach's alpha method. The commanders' personality traits section with 27 questions was extracted from the standard questionnaire of five personality traits of NEO-FFI and distributed and collected by referring to Taybad Border Regiment. In the analysis of the obtained data, descriptive and inferential statistics and SPSS25 software were used. As in the descriptive statistics method with the expression of dispersion and central indicators such as mean, standard deviation and in the inferential statistics method, regression test has been used.

    Results

    The results showed that there was a significant relationship between the personality traits of commanders (emotional stability, extroversion, experimentation, spirit of agreement and work conscience) with the efficiency of rapid reaction operations of Taybad Ranger Unit at a significant level (0.05).

    Conclusion

    According to the results of the study, that the personality traits of commanders on the dependent variable of efficiency of Rapid Reaction Forces operations have been confirmed and on the other hand the importance of the issue and sensitivity of matters assigned to Taibad Ranger Rapid Reaction Forces, is necessary in appointments of Ranger Commands.

    Keywords: Personality traits, Commanders, Productivity, Rapid Reaction Forces, Taybad Ranger Unit