فهرست مطالب

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 36 (خرداد و تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/24
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سمیه رحمانی، محسن خون سیاوش*، رضا کاظمی متین، زهره مقدس صفحات 5-14

    ارزیابی کارایی متقاطع یک رویکرد موثر و در عین حال معمول برای ارزیابی کارایی واحدهای تصمیم گیرنده DMU  در تحلیل پوششی داده ها (DEA) است. منحصر بفرد نبودن وزن ها در کارایی متقاطع ضعف بزرگی برای این روش قدرتمند است. در این مقاله روش جدیدی در انتخاب پروفایل های وزنی که در ارزیابی کارایی متقاطع تصادفی مورد استفاده قرار می گیرند، پیشنهاد داده می شود. یکی از موضوعات اصلی که در اینجا به آن پرداخته می شود دوری از وزن صفر است، زیرا استفاده از وزن صفر دلالت بر این دارد که برخی از متغیرهای مورد نظر از ارزیابی حذف شده اند. علاوه بر اجتناب از وزن های صفر، انتخاب وزن ها طوری انجام می شود که تفاوت بین وزن ها را تا جایی که ممکن است کاهش دهد. بنابراین، ایده جدید ارزیابی کارایی متقاطع تصادفی با مجموعه ی وزن های محدود شده در این مقاله است. مدل پیشنهادی، مجموعه مشترکی از وزن ها را با استفاده از ایده شباهت بین وزن ها استخراج می نماید. از مثالهای عددی برای تشریح روش جدید و مقایسه ی نتایج با روش های دیگر استفاده شده است.

    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، کارایی متقاطع، کارایی متقاطع تصادفی، تفاوت بین وزن ها
  • یاسر رستمی* صفحات 15-27

    در مقاله حاضر ، روش جدیدی برای حل تقریبی معادلات انتگرال دیفرانسیلی با مشتقات جزیی دو بعدی ولترا - فردهلم با شرایط اولیه با استفاده ازترکیب چند جمله های برنشتاین دو بعدی و توابع بلوک پالس ارایه شده است. برای این منظور، ماتریس عملیاتی انتگرال و مشتق و انتگرال ضرب خارجی معرفی می شود که از توابع ترکیبی است. استفاده از این ماتریسهای عملیاتی ساختار محاسباتی مورد استفاده برای مجموعه ای از معادلات جبری را برای حل معادلات انتگرال دیفرانسیل جزیی بطور قابل توجهی ساده می کند. تجزیه و تحلیل همگرایی و برخی از نتایج عددی نیز برای نشان دادن اثربخشی و صحت روش ارایه شده است.

    کلیدواژگان: چند جمله ای برنشتاین دو بعدی، توابع بلوک پالس، معادلات دیفرانسیل انتگرال دیفرانسیل ولترا - فردهلم با مشتقات جزیی، ماتریس عملیاتی
  • صدیقه فرزانه جوان، سعید عباسبندی، محمدعلی فریبرزی عراقی* صفحات 29-42

    در این مطالعه، یک رویکرد جدید مبتنی بر روش فضای هیلبرت هسته بازتولید برای تقریب جواب معادلات انتگرال فازی نوع دوم خطی پیشنهاد شده است. بدین منظور ابتدا با استفاده از مفهوم فرم پارامتری معادله انتگرال فازی به یک دستگاه معادلات انتگرال قطعی تبدیل می شود. سپس برای حل این دستگاه به روش هسته بازتولید مستقل از فرآیند متعامد سازی گرام- اشمیت استفاده می شود. همچنین دو الگوریتم عددی بر اساس به کارگیری فرایند گرام- اشمیت و بدون استفاده از آن مطرح می شوند. صورت کلی جواب عددی بر اساس روش هسته باز تولید معرفی و قضیه همگرایی جواب روش پیشنهادی به جواب دقیق معادله انتگرال فازی مطرح و اثبات می گردد. در نهایت یک معادله انتگرال فازی نمونه با استفاده از هر دو الگوریتم پیشنهادی حل و نتایج به ازای نقاط و سطوح مختلف با یکدیگر مقایسه میشوند. با توجه به مشکلات به کارگیری فرآیند گرام-اشمیت نتایج حاصل از الگوریتم جدید رضایت بخش هستند.

    کلیدواژگان: فضای هیلبرت هسته بازتولید، معادلات انتگرال فازی نوع دوم، فرآیند گرام- اشمیت، اعداد فازی
  • راضیه نادرخانی، محمدحسن بهزادی، طاهره رزاق نیا*، رحمان فرنوش صفحات 43-60

    رگرسیون فازی یک مدل رگرسیونی تعمیم یافته است که نشان دهنده ارتباط متغیرهای مستقل و وابسته در محیط فازی می باشد. تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی فازی تعمیم مدل های رگرسیونی است که با استفاده از تمامی داده ها بر اساس یک معیار خاص مناسب می باشد. در این مقاله یک سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی (انفیس)برای تجزیه و تحلیل و پیش بینی یک تابع رگرسیون فازی غیر پارامتری با ورودی های غیر فازی و خروجی های فازی ذوزنقه ای متقارن استفاده می شود. بدین منظور، یک الگوریتم جدید هیبریدی پیشنهاد می شود که در آن حداقل مربعات فازی و برنامه نویسی خطی برای بهینه سازی وزن های ثانویه مورد استفاده قرار می گیرند. الگوریتم ها به روش اعتبارسنجی چند لایه برای تایید اعتبار مدل ها اعمال میشود. به طور دقیق تر، دقت الگوریتم ها با شبیه سازی ها به طورکامل تایید می شود. در نهایت برای بررسی کارایی مدل از دو مثال شبیه سازی استفاده شده است که در آن، داده ها به صورت اعداد ذوزنقه ای تعریف شده اند و با آموزش آنها و مشخص کردن تعداد قوانین استفاده شده، پارامترهای مجهول برآورد شده اند.

    کلیدواژگان: رگرسیون فازی ناپارامتری، اعداد فازی ذوزنقه ای، سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی(انفیس)، کمترین مربعات خطا
  • حمیرا امیرمحمدی، علیرضا امیرتیموری، سهراب کردرستمی*، محسن واعظ قاسمی صفحات 61-75

    در مدل های تحلیل پوششی داده ها در بسیار ی مو ارد اصل دسترسی پذیری ضعیف به ازای خروجی های نامطلوب مانند آلاینده های محیطی به کار برده شده است . با توجه به این اصل ، مدل های مختلفی برای ارزیابی کارایی واحدهای تحت ارزیابی ارایه می شود . در این مقاله ، دوآلیتی در مدل دسترسی پذیری ضعیف کاسمانن (2005) و امیرتیموری و همکاران (2017) را بیان می کنیم . در ادامه تعبیر های اقتصادی دوال را در تکنولوژی های فوق بیان کرده و همچنین نقاط تصویر واحدهای نا کارا را معرفی می نماییم . سپس روش های مطرح شده در مثالی شرح داده می شود که شامل طراحی های مختلف در خط تولید یک کارخانه می باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، دوآلیتی، دسترسی پذیری ضعیف، خروجی های نامطلوب
  • بهرام عاقلی* صفحات 77-90

     در این مقاله معادله دیفرانسیل براتو را در نظر می گیریم که مقادیر شرایط مرزی در این مقاله مقدار فازی هستند و هدف محاسبه جواب تقریبی برای آن می باشد. برای این منظور ابتدا با استفاده از اعمال حسابی روی داده های فازی، معادله دیفرانسیل براتو را به سه دستگاه معادلات دیفرانسیل با داده های دقیق تبدیل می کنیم و در ادامه با استفاده از روش تمیمی و انصاری (TAM) ، جواب تقریبی دستگاه معادلات دیفرانسیل تبدیل شده را محاسبه و به جواب تقریبی فازی از معادله دیفرانسیل براتو می رسیم. در پایان دو مثال برای بیان کارایی و سادگی با یافتن جواب تقریبی نشان می دهیم. برای تمامی محاسبات و نمایش نمودارها از نرم افزار متمتیکا استفاده شده است.

    کلیدواژگان: روش عددی، معادلات دیفرانسیل براتو، معادلات دیفرانسیل فازی
  • الهام احمدی*، نازنین احمدی صفحات 91-104
    روشی جدید برای حل معادلات دیفرانسیل فازی از مرتبه n ام با استفاده از چند جمله ای درونیاب با توجه به اهمیت نقش معادلات دیفرانسیل فازی در علوم و مهندسی در این مقاله ما روشی عددی برای حل معادله دیفرانسیل فازی از مرتبه n ام تحت مشتق تعمیم یافته را مورد بررسی قرار می دهیم. در این روش جواب معادله دیفرانسیل فازی توسط چندجمله ای فازی که به فرم یک قطعه ای چند جمله ای است در هر زیر بازه از بازه جواب تقریب زده می شود. در حالت خاص برای حل معادله دیفرانسیل فازی از مرتبه دوم با توجه به نوع مشتق پذیری چهار حالت در نظر گرفته می شود و سپس چند جمله ای فازی برای هر حالت ساخته می شود. درجه قطعه ای چند جمله ای ها در هر یک از زیر بازه های جواب از درجه 2 می باشد. این روش توسط دو مثال از معادله دیفرانسیل فازی مرتبه 2 تحت مشتق تعمیم یافته شرح داده شده است.
    کلیدواژگان: معادلات دیفرانسیل فازی، مشتق تعمیم یافته، روش عددی، چند جمله ای درونیاب
  • مجتبی مرادی پور* صفحات 105-114
    در این مقاله یک روش نیمه تحلیلی برای حل مساله پخش اکسیژن ارایه می شود. ابتدا با استفاده از روش تفاضل متناهی پسرو اویلر، معادله دیفرانسیل جزیی پخش اکسیژن را در بعد زمان گسسته سازی می کنیم و به یک دنباله از معادلات دیفرانسیل معمولی با شرایط مرزی آزاد در بعد مکان دست می یابیم. سپس معادلات دیفرانسیل معمولی به دست آمده را به صورت تحلیلی حل کرده و یک رابطه بازگشتی ارایه می کنیم که جواب معادله دیفرانسیل جزیی را در هر سطر زمانی دست به می دهد. در ادامه، مساله یافتن مرز آزاد معادله دیفرانسیل را به یک مساله جبری غیر خطی تبدیل نموده و در نهایت مسایل جبری غیر خطی تحت بررسی را با روش های عددی از قبیل روش نابه جایی حل می کنیم. روش ارایه شده، از حل دستگاه های معادلات خطی بی نیاز است و به آسانی توسط نرم افزار پیاده سازی می شود. مقایسه ای با سایر روش های عددی نشان می دهد که روش ارایه شده کارایی بالایی دارد و نتایج بسیار دقیقی را تولید می کند.
    کلیدواژگان: مساله پخش اکسیژن، معادلات دیفرانسیل جزیی، مسایل مرز-آزاد
  • زینب فروزان فر*، مهدی رضائی صفحات 115-127

    فرض کنید G یک گروه متناهی و (Z (G مرکز گروه G باشد. فرض کنید برای گروه متناهی G، (PI_e(G مجموعه مرتبه های عناصر G را نمایش دهد. در این صورت G را یک گروه EPPO نامند، هرگاه هرگاه مرتبه عناصر آن توان های نامنفی از اعداد اول باشد. همچنین فرض کنید برای یک زیر مجموعه A از G،(r_G(Aتعداد کلاس های تزویج ازG باشد که اشتراکش با A غیر بدیهی است. هدف این مقاله دسته بندی گروه های EPPO متناهی با ویژگی r_G(G-Z (G))=7 می باشد. ابتدا حالتی که Z (G)=1 می باشد را مورد بررسی قرار می دهیم. سپس به بررسی حالتی که (G/Z (G آبلی باشد می پردازیم. پس از آن حالتی که (G/Z (G ناآبلی هست را در نظر می گیریم. این حالت را در سه زیر حالتی که(G/Z (Gیک p -گروه، یک گروه فروبنیوس یا گروهی 2-فروبنیوس باشد، بررسی می کنیم. در واقع نشان می دهیم که تنها گروه هایی که در خاصیت مورد نظر صدق می کنند همان گروه هایی هستند که در حالت Z(G)=1 بدست آمده اند و تمامی این گروه ها، گروه هایی فروبنیوس هستند.

    کلیدواژگان: کلاس تزویج، p -زیرگروه سیلو، گروه فروبنیوس، مرتبه
  • شیما سلیمانی منش، منصور سراج*، مریم مومنی، محمود علیزاده صفحات 129-138
    در چند دهه اخیر توجه بسیار زیادی در بحث بهینه سازی استوار در ادبیات موضوع توسط محققین صورت گرفته است. از انجا که تکنیک ایپسلون قید در چند هدفه ها از تکنیک های مهم مسایل برهم کنشی است ، لذا دراین مقاله، با توجه به اهمیت بحث بهینه سازی استوار و مسایل چند هدفه، یک مسیله برنامه ریزی کسری خطی چند هدفه را در حالتی که ضرایب توابع هدف دارای عدم قطعیت جعبه ای هستند را در نظر می گیریم. یک رویکرد بر پایه روش های اپسیلون قید و چارنزکوپر برای مساله کسری در حالت چند هدفه برای بدست آوردن جواب های کارای ضعیف استوار که دارای اهمیت ویژه در ادبیات موضوع است را برای مسیله برنامه ریزی چندهدفه کسری خطی در حالت عدم قطعیت پیشنهاد می دهیم. از تکنیک چارنز کوپر در تبدیل مساله کسری به غیر کسری استفاده کرده و در انتها همتای استوار مدل UMOLFP را در حالتی که ضرایب تابع هدف متعلق به مجموعه عدم قطعیت جعبه ای باشند را هم ارز با یک مسیله برنامه ریزی خطی نوشته و در انتها یک مثال عددی برای نشان دادن کارایی رویکرد پیشنهاد شده ارایه می دهیم.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی کسری خطی چند هدفه، بهینه سازی استوار، عدم قطعیت جعبه ای، روش اپسیلون قید، جواب کارای ضعیف استوار
  • فاطمه لعل دولت آباد* صفحات 139-148

     در این مقاله، شرایط کافی برای وجود جواب مسیله تعادل را مطرح می کنیم. مسیله تعادل به صورت زیر بیان می شود:فرض کنید K یک زیرمجموعه ناتهی از فضای توپولوژی E وf:K*K->R. در مسیله تعادل هدف پیدا کردن x که به ازای هر0< fاین مسیله بسیار کلی است، به این معنی که در حالت خاص به عنوان مثال شامل، مسیله تکامل، مسایل نقطه ثابت، مسایل مینی ماکس، مسیله تعادل نش در بازیهای غیرمشارکتی و مسایل بهینه سازی می باشد. یعنی، این مسیله همه این مسایل را به شیوه ای ساده بیان می کند، و نتایج به دست آمده از هر یک از این مسایل را نیز می توان با تغییرات مناسب به مسایل تعادل توسیع داد. در این مقاله وجود جواب برای مسیله تعادل را -با شرایط جدید-بیان و اثبات می کنیم. در قضایایی که تاکنون برای مسایل تعادل اثبات شده، فرضیات تحدب و یکنوایی برای داده های مسیله در نظر گرفته شده است، ولی در این مقاله این فرضیات از داده های مسیله حذف شده است. نتایج ما بر اساس رابطه بین اصل KKM و مسایل تعادل است به این ترتیب که روش اصلی اثبات وجود جواب، از طریق ساخت یک خانواده خاص از زیرمجموعه های یک فضای برداری توپولوژیکی هاسدورف است. سپس، مثال هایی بیان می کنیم که در فرضیات جدید صادق باشند و قضایای اثبات شده را برای آنها به کار می بندیم.

    کلیدواژگان: تحدب، مسئله تعادل، اصل KKM، مسئله مینیمم، یکنوایی
  • محمدرضا فرهنگ دوست*، صادق مرآتی صفحات 149-156
    در این مقاله مفهوم VB-گروهوار دوگانه و نمایش گوهوارهای مضاعف را با استفاده از مفاهیم کلاف برداری در رسته گروهوارها یا گروهوار در رسته کلاف های برداری، معرفی می کنیم. هر VB-گروهوار دوگانه، به عنوان یک کلاف برداری دوگانه در رسته گروهوارهای لی است. منظور ما از یک کلاف برداری دوگانه یک خمینه با دو ساختار کلاف برداری بر روی دو خمینه دیگر است. مفهوم نمایش گروهوارهای لی مضاعف و چند ویژگی اساسی آن را به عنوان هم زنجیرهای کوهمولوژی هموار گروهوارها مطالعه می کنیم. می توانیم نشان دهیم که بین یک نمایش از یک گروهوار لی مضاعف و دو عملگر درجه یک پیوسته که در این همانی مدرج لایبنیتز صدق کرده، فضای هم زنجیرهای به هنجار را حفظ کرده و مربعشان صفر است وجود دارد. چند ویژگی و چند مثال از VB-گروهوار دوگانه را مطالعه کرده و سپس نشان خواهیم داد هر نمایش از یک گروهوار لی مضاعف از یک ساختار VB-گروهوار دوگانه القا می کند.
    کلیدواژگان: گروهوار لی مضاعف، جبروار لی مضاعف، نمایش، کلاف برداری دوگانه
  • محمدجواد افشاری*، سعاد ورسائی صفحات 157-165

    در این مقاله ابتدا یک نمای کلی از ساختار منیفلد گراسمن (گراسمنین) معمولی و نحوه ساخت منیفلد گراسمن جهانی با استفاده از نگاشت ها ارایه می شود. همچنین توپولوی فضای زمینه و ساختار بافه ای آن طی یک قضیه تا حدی معرفی می گردد. سپس وارد مبحث ابرهندسه شده و نوع جدیدی از ابرگراسمنین با به کار گرفتن اینولوشن فرد در ابرفضای حلقه یی و چسباندن ابردامنه ها به هم ساخته می شود. درادامه به طریقی مشابه حالت معمولی، ابرگراسمنین های بی نهایت بعدی و ابرکلاف برداری طبیعی روی آن در ابرهندسه معرفی شده اند. در اینجا ابزارهای ما به طور عمده شامل جبر چندخطی میان ابرماتریس ها و نگاشت های القا شده توسط آن ها، حد مستقیم در توپولوژی فضاهای زمینه و حد وارون در بافه ساختاری فضاهاست. درپایان نشان می دهیم ابرکلاف به دست آمده یک عضو جهانی رسته ابرکلاف های برداری است؛ ساختارهایی که در رده بندی ابرکلاف های برداری به کار رفته و در تناظر با رده بندی هموتوپیک روی ابرمنیفلدها قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: &nu، -گراسمنین، ابرکلاف برداری، برگردان، رده بندی هموتوپی
  • غلامرضا طالبی*، علی ابراهیمی میمند صفحات 167-174
    فرض کنیدH_μ=(h_(n,k))_(n,k≥0) ماتریس هاسدورف وابسته به اندازه بورل احتمال باشد. گراهام بنت در سال1996 نامساوی [sumlimits_{n = 0}^infty {prodlimits_{k = 0}^n {{{left| {{x_k}} right|}^{{h_{n,k}}}}}} le {e^{int_0^1 {|log theta |dmu (theta)}}}sumlimits_{n = 0}^infty {left| {{x_n}} right|} .]را به عنوان تعمیمی از نامساوی کارلمان معرفی کرد. در این مقاله نشان می دهیم که ماتریس هاسدورف در نامساوی فوق را می توان با هر ماتریس پایین مثلثی [A = {left({{a_{n,k}}} right)_{n,k ge 0}}]با مجموع سطرهای واحد جایگزین نمود، به شرط آنکه ثابت سمت راست در این نامساوی با[left({mathop {inf}limits_{p > 1} left| A right|_p^p} right)]جایگزین شود. به عنوان نتیجه، نامساوی های جدیدی را که به واسطه ماتریس های پایین مثلثی خاص مانند نورلوند و میانگین وزن دار به دست می آیند، معرفی می کنیم. همچنین نشان می دهیم که برابر واحد بودن مجموع درایه های هر سطر ماتریس یک شرط اساسی است.
    کلیدواژگان: اندازه بورل احتمال، ماتریس هاسدورف، ماتریس نورلوند، نامساوی هاردی
  • غلامحسن شیردل*، مهدی جالینوسی صفحات 177-180

    در یک گراف دیسک واحد دو راس مجاورند اگر با متر اقلیدسی دو بعدی فاصله بین آنها کوچکتر یا مساوی یک باشد. اندازه مجموعه مستقل ماکسیمال در یک گرافG را عدد استقلال گفته و با α(G) نشان می دهیم. اندازه مجموعه احاطه گر همبند مینیمال در گراف G را عدد احاطه گر همبند می گفته و با γ_c (G) نمایش می دهیم. واضح است اگر فاصله بین دو گره از یک گراف دیسک واحد بیشتر از یک باشد آن دو گره مسقل هستند. یک زیر مجموعه S از راس ها در یک گراف مجموعه احاطه گر نامیده می شود اگر هر راس از گراف G یا عضو مجموعه S باشد یا با عضوی از آن مجاور باشد. یک مجموعه احاطه گر همبند است اگر یک زیر گراف همبند القا کند. یک مجموعه احاطه گر همبند اغلب به عنوان یک دکل مجازی در شبکه های سنسور بی سیم جهت بهبود ارتباطات و کارایی یهتر استفاده می شود. واضح است که دکل مجازی کوچکتر کارایی بهتری دارد. با این حال محاسبه یک مجموعه احاطه گر همبند مینیمال همچنان NP-سخت است. از طرفی ارتباط بین اندازه مجموعه مستقل ماکسیمال و اندازه مجموعه احاطه گر همبند مینیمال در یک گراف G بسیار اهمیت دارد. هدف اصلی این مقاله بهبود بخشیدن به کران بالای عدد استقلال وابسته به عدد احاطه گر همبند برای یک گراف دیسک واحد است. بعلاوه ما کران بالای موجود تا کنون را بهبود داده ایم.

    کلیدواژگان: مجموعه احاطه گر همبند- عدد استقلال &ndash، گراف دیسک واحد- مجموعه مستقل ماکسیمال- عدد احاطه گرهمبند
|
  • Somayeh Rahmani, Mohsen Khounsiavash *, Reza Kazemi Matin, Zohreh MOGHADAS Pages 5-14

    Cross-efficiency method is a useful tool for efficiency evaluation of decision-making units in data envelopment analysis. The issue of non-uniqueness of optimal weights in the cross-efficiency evaluation has reduced the usefulness of this powerful method. This paper introduces a new method for selection of weights profiles as the secondary goal in cross-efficiency with stochastic data. The issue of zero-weight which implies the exclusion of some variables from the assessments, is also addressed in the new proposed method. The provided weights selection method also reduces the weight disparity in the achieved weights profile. In the peer-restricted stochastic cross-efficiency evaluation, the new approach guarantees that different DMUs should not attach very different weights to the same variables. As the result, a common set of weights using the idea of similarity between sets of weights is achieved in the proposed computation method. Some numerical examples are also used for illustration and comparison purposes.

    Keywords: Data Envelopment Analysis, Cross-efficiency, Stochastic cross-efficiency, difference between the weights
  • Yaser Rostami * Pages 15-27

    In the present paper, a new method is introduced for the approximate solution of two-dimensional mixed Volterra-Fredholm Partial integro-differential equations with initial conditions using twodimensional hybrid Bernstein polynomials and Block-Pulse functions. For this purpose, an operational matrix of product and integration of the cross-product and differentiation are introduced that essentially of hybrid functions. The use of these operational matrices simplifies considerably the structure of the computational used for a set of algebraic equations methods for the solution of partial integro-differential equations.. The use of these operational matrices simplifies considerably the structure of the computational used for a set of algebraic equations methods for the solution of partial integro-differential equations.. The use of these operational matrices simplifies considerably the structure of the computational used for a set of algebraic equations methods for the solution of partial integro-differential equations. Convergence analysis and some numerical results are presented to illustrate the effectiveness and accuracy of the method.

    Keywords: Two-dimensional Bernstein polynomials, Block pulse functions, Volterra&ndash, Fredholm Partial integro-differential equations, Operational matrix
  • Seddigheh Farzaneh Javan, Saeid Abbasbandy, MohammadAli Fariborzi Araghi * Pages 29-42

    In this study, a new approach based on the Reproducing Kernel Hilbert Space Method is proposed to approximate the solution of the second kind fuzzy linear integral equations. For this purpose, at first by applying the concept of parametric form, the fuzzy integral equation is converted to a system of crisp integral equations. Then, this system is solved by using the reproducing kernel method free of the Gram-Schmidt orthogonalization process. Also, two numerical algorithms are proposed based on applying the Gram-Schmidt process and without using it. The general form of numerical solution accordingly the reproducing kernel method is introduced and the convergence theorem of solution of the proposed scheme to the exact solution is proved. Finally, a sample fuzzy integral equation is solved by means of both suggested algorithms and the results are compared for differents points and levels. Due to the difficulties in applying the Gram-Schmidt process, the obtained results of the new algorithm are satisfactory.

    Keywords: Reproducing Kernel Hilbert Space, Fuzzy integral equations, Gram-Schmidt process, Fuzzy numbers
  • Razieh Naderkhani, MohammadHassan Behzadi, Tahereh Razzaghnia *, Rahman Farnoosh Pages 43-60

    Fuzzy regression is a generalized regression model that shows the relationship between independent and dependent variables in the fuzzy environment. Fuzzy linear regression analysis is the generalization of regression models that is appropriate using all data based on a specific criterion. This paper uses an adaptive neural fuzzy inference system to analyze and predict a non-parametric fuzzy regression function with non-fuzzy inputs and symmetrical trapezoidal fuzzy outputs. To this end, a new hybrid algorithm is proposed in which fuzzy minimum squares and linear programming are used to optimize secondary weights. Algorithms are applied by multi layer validation to validate models. More precisely, the accuracy of the algorithms with simulations is fully confirmed. Finally, two simulation examples were used to examine the efficiency of the model, in which the data were defined as trapezoidal numbers and by teaching them and specifying the number of rules used, the unknown parameters were estimated.

    Keywords: Nonparametric Fuzzy Regression, Trapezoidal Fuzzy Numbers, Adaptive Fuzzy Neural Inference System (ANFIS), Leans squares error
  • Homeira Amirmohammadi, Alireza Amirteimoori, Sohrab Kordrostami *, Mohsen Vaez-Ghasemi Pages 61-75

    In data envelopment analysis (DEA) models, the weak disposability axiom has been used for undesirable outputs such as environmental pollutants in many cases. Considering this axiom, different models are exhibited to assess the efficiency of units under evaluation. In this paper, we express duality in weak disposability models proposed by Kousmanen (2005) and Amirteimoori et al. (2017). In the following, economical interpretations of dual are represented in the abovementioned technologies. Also, projection points for inefficient units will be introduced; then, proposed methods will also be explained in an application that includes different designs for the production line of a company.

    Keywords: Data Envelopment Analysis, duality, Weak disposability, Undesirable outputs
  • Bahram Agheli * Pages 77-90

    In this paper, we consider the Brato differential equation, in which the boundary condition values ​​are fuzzy values and the purpose is to calculate the approximate Solution. For this, first, using arithmetic operations on fuzzy data, we convert the Bratu differential equation into three sets of differential equations with exact value, and then, using the Tamimi and Ansari method (TAM), the approximate solution of the differential equation can be calculated. Finaly, two examples to express efficiency and simplicity by finding an approximate solution have been presented. Matmetica software has been used for all calculations and plots.

    Keywords: numerical method, Bratu differential equation, Fuzzy differentil equation
  • Elham Ahmadi *, Nazanin Ahmadi Pages 91-104
    A new method for solving n-order fuzzy differential equation by using polynomial interpolationA new method for solving n-order fuzzy differential equation by using polynomial interpolationGiven the importance of the role of fuzzy differential equations in science and engineering,in this paper, we study a numerical method for solving N th order fuzzy differential equations under generalized differentiability. In this method a solution of fuzzy differential equation is approximated by fuzzy polynomial in the form of piece wise fuzzy polynomials in eachsub interval of interval solution. In special case, for solving second order fuzzy differential equation under generalized differentiability, according to the type of differentiability, four cases are considered, then fuzzy polynomial approximation in each cases for solving fuzzy differential equation were constructed. The order of the piece wise fuzzy polynomial in each sub interval of solution is two .Finally this method is illustrated by solving two second order fuzzy differentialequations under generalized differentiability.
    Keywords: Fuzzy differntial equation, Generalized differentiability, numerical method, Polynomial Interpolation
  • Mojtaba Moradipour * Pages 105-114
    In this paper, a semi-analytic approach is proposed to solve the oxygen diffusion problem.First, we discretize the partial differential equation of the oxygen diffusion problem in temporal direction using the backward finite difference Euler method. We achieve a sequence of free boundary problems in the form of ordinary differential equations (ODEs) in the spatial direction. The ODEs are then solved analytically and a recursive formula is presented to compute the solutions of the ordinary differential equations. The problems of finding unknown boundaries are reduced to nonlinear algebraic problems. Finally, the nonlinear algebraic problems are solved using the root-finding methods such as the false position method. The method proposed in this paper is easy to implement and a comparison with other numerical methods shows that the proposed approach is very efficient and gives very accurate numerical results.Some tables and figures are included to show the efficiency and effectiveness of the proposed technique.
    Keywords: Oxygen diffusion problem, partial differential equation, free boundary problems
  • Zeinab Foruzanfar *, Mehdi Rezaei Pages 115-127

    Let G be a finite group and Z(G) be a subgroup of it. Suppose that for the finite group G, Pi_e(G) denotes the set of orders of elements of G. Then G is an EPPO-group if the orders of its elements are non-negative powers of primes. Also, for a subset A of G, let r_G(A) be the number of conjugacy classes of G that intersect A non-trivially. The purpose of this paper is to classify all finite EPPO-groups with the property r_G(G-Z(G))=7. We first verify the case where Z(G)=1. Then we verify the case where G/Z(G) is abelian. After that, we consider the case where G/Z(G) is non-abelian. We verify this case in three subcases where G/Z(G) is a p-group, a Frobenius group or a 2-Frobenius group. In fact, we show that the only groups which satisfy the intended property are the groups that are attained in the case Z(G)=1 and all of these groups are Frobenius groups.

    Keywords: conjugacy class, Sylow p-subgroup, Frobenius group, Order
  • Shima Soleimani Manesh, Mansour Saraj *, Maryam Moemeni, Mahmoud Alizadeh Pages 129-138
    In the last few decades there has been lots of discussion in the literature regarding robust optimization. Since Epsilon constraint is one of the most important technique in interactive problems, therefore in this paper, due to the importance of robust optimization and multi-objective programming problems, we consider Multi-Objective Linear Fractional Programming (MOLFP) problem in the presence of box-uncertainty in the coefficients of the objective functions. We propose an approach based on ε-constraint and Charnes-Cooper methods to obtain weakly robust efficient solutions, that have special importance in the literature, for a MOLFP problems in the presence of uncertain data. Charnes-cooper method is applied to reduce a fractional programm to a non fractional programm. At the end we write the robust counterpart of the UMOLFP model in the presence of the box-uncertainty and it's equivalent linear programming problem: Finally a numerical example is used to show the usefulness of the proposed approach.
    Keywords: robust optimization, Multi-objective programming, ε-constraint method, Linear fractional programming
  • Fatemeh Lael * Pages 139-148

     We establish new sufficient conditions which guarantee existence of solutions of equilibriumProblems:Let K be a nonempty subset of a topological space E and f . The problem of interest, called equilibrium problem, is defined as follows:Find x such that f(x,y)>0 for all y: This problem is very general in the sense that it includes, as special cases, complementarityproblems, fixed point problems, minimax problems, Nash equilibrium problem in non-cooperative games, optimization problems and variational inequality problems, to name a few. As a matter of fact, this formulation unifies these problems in a convenient way, and many of the results obtained.Our results are without making any convexity and monotonicity assumptions on the underlying problem data. Our results are based upon the relation between the KKM principle and equilibrium problems through constructing a certain family of subsets of a given Hausdorff topological vector space. We also illustrate our developments and describe applications by adapting our existence results for non-convex minimization problems.

    Keywords: convexity, Equilibrium problem, KKM principle, Minimization problem, Monotonicity
  • M. R. Farhangdoost *, S. Merati Pages 149-156
    In this paper we introduce the bi-VB groupoid and representation of double Lie groupoids, using the concept of vector bundle object in the category of Lie groupoids or Lie groupoid object in the category of vector bundle. A bi-VB groupoid is a bi-vector bundle object in the category of Lie groupoids. By a bi-vector bundle, we mean that a manifold by two vector bundle structures over two manifolds. We study some properties of the representation of double Lie groupoid as a cochains and smooth groupoid cohomology. We can show that there exists a one to one corresponding between a representation of a double Lie groupoid and two continues degree one operator which the space of normalized cochains, satisfying graded Leibniz identity and vanished their square. We study some properties and some example of bi-VB groupoids. And then we show that any representation of double Lie groupoids induced a bi-VB groupoid structure on its action groupoid.
    Keywords: double Lie groupoid, double Lie algebroid, representation, bi-vector bundle
  • MohammadJavad Afshari *, Saad Varsaie Pages 157-165

    This article first provides a brief overview of the structure of the classical Grassmann manifold(Grassmannian) and how the universal Grassmann manifold is constructed using maps. Also, the underlying topological space and its sheaf structure are introduced to some extent in a theorem. Then, we enter the topic of super-geometry and a new type of supergrassmannian is introduced by applying odd involution in super ringed space and gluing superdomains. In a similar way to the normal case, the next infinite supergrassmannians and the canonical super vector bundle on it are introduced in the supergeometry. Here our tools mainly include multilinear algebra between supermatrices and their induced mappings, the direct limit in the topology of the underlying spaces and the inverse limit in the structural sheaf of the spaces. Finally, we show that the resulting super bundle is a global member of the category of the super vector bundle; Structures that are used in the classification of super vector bundles and are in proportion to the homotopy classification.

    Keywords: &nu, -grassmannian, Super vector bundle, Pullback, Homotopy classification
  • Gholamreza Talebi *, Ali Ebrahimi Meymand Pages 167-174
    Let H_μ=(h_(n,k) )_(n,k≥0) be the Hausdorff matrix associated with the probability measure . Graham Bennett in 1996 established the following extension of Carleman's inequality[sumlimits_{n = 0}^infty {prodlimits_{k = 0}^n {{{left| {{x_k}} right|}^{{h_{n,k}}}}} } le {e^{int_0^1 {|log theta |dmu (theta )} }}sumlimits_{n = 0}^infty {left| {{x_n}} right|} .,,,,,,,(1)]In this paper we show that the Hausdorff matrix in (1) can be replaced by any lower triangular matrix [A = {left( {{a_{n,k}}} right)_{n,k ge 0}}]for which the sum of each rows is one, provided that the constant in the right hand side, be replaced by[left( {mathop {inf }limits_{p > 1} left| A right|_p^p} right)]. . . . . . . . . As a consequence, we apply our results to Norlund matrices and weighted mean matrices to establish some new inequalities. Further, we show that being equal to 1 is an essential condition for the rows sum of A.
    Keywords: Borel probability measure, Hausdorff matrix, Norlund matrix, Hardy&rsquo, s inequality
  • GholamHassan Shirdel *, Mehdi Jalinousi Pages 177-180

    In a unit disk graph two vertices are adjacent if the distance between them is less than or equal to one with a two-dimensional Euclidean meter. The size of the maximal independent set in a graph G is called the independent number denoted by α(G). The size of the minimal connected dominating set in a graph G is called the connected domination number denoted by γ_c^((G)). A subset S of vertices in a graph is called a dominating set if every vertex is either in the subset or adjacent to a vertex in the S. A dominating set is connected if it induces a connected subgraph. A connected dominating set is often used as a virtual backbone in wireless sensor networks to improve communication and storage performance. Clearly the smaller virtual backbone gives the better performance.However computing a minimal connected dominating set is NP-hard. In other hand relation between the size of the minimal connected dominating set in a graph G is very important. The aim of this paper is to determine two better upper bounds of the independence number dependent on the connected domination number for a unit disk graph. Further we improve the upper bound to obtain the best bound with respect to the upper bounds obtained thus far.

    Keywords: Connected dominating set, Independent number, Unit disk graph, Maximal independent set, Connected domination number