فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 59، تابستان 1401)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 59، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عاطفه پایز*، فیروزه علویان صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    استرس اکسیداتیو به شدت در اختلال عملکردی و عصبی ناشی از ایسکمی خون رسانی مجدد (IR) دخیل است؛ بنابراین، استراتژی های استفاده از آنتی اکسیدان ها برای معکوس کردن آسیب ناشی از IR مورد بررسی قرار گرفت. موسیر، گیاهی است که خواص آنتی اکسیدانی آن به خوبی اثبات شده است؛ اما پتانسیل محافظت عصبی آن در برابر ایسکمی مغزی موردبررسی قرار نگرفته است. ازاین رو، مطالعه حاضر برای ارزیابی تاثیر پودر پیاز موسیر در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از IR طراحی شد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه تجربی از 4 گروه 7 تایی رت نر نژاد ویستار استفاده شد که شامل: گروه های شم، سکته، سکته تیمار شده با پودر پیاز موسیر و گروه تیمار شده با پودر پیاز موسیر به ‎تنهایی بودند. پس از 8 هفته تیمار خوراکی، رت ها به مدت یک ساعت در وضعیت انسداد شریان مغزمیانی (MCAO) قرار می گرفتند. پس از 22 ساعت خون رسانی مجدد، سطح فعالیت کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون پراکسیداز GPX و مقدار سوپراکسید دیسموتاز SOD و مالون دی آلدیید (MDA) بافت مغز بررسی شد.

    نتایج

    پیش تیمار با پودر پیاز موسیر منجر به افزایش معنی دار سطوح CAT (P<0/001)، GPX (P<0/05)، SOD (P<0/01)؛ و کاهش معنی دار سطح MDA (P<0/01) در گروه های موسیر + MCAO در مقایسه با گروه های MCAO شد.

    نتیجه گیری: 

    مصرف خوراکی پیاز موسیر، آسیب کانونی ایسکمی مغزی/ IR را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. مکانیسم دفاعی در برابر ایسکمی مغزی با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان های مرتبط با پاتوژنز ضایعه همراه است.

    کلیدواژگان: سکته، رت، موسیر، MCAO، آنتی اکسیدان
  • محسن عیوض زاده، علی نوبخت*، علیرضا صفامهر، یوسف مهمان نواز، علی زنبوری صفحات 11-26
    زمینه و هدف

    ترکیبات فنولییک موجود در آویشن به دلیل بروز خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی پراهمیت می باشند. آویشن از جمله مهم ترین گیاهان دارویی خانواده نعناعیان است که دارای خواص مشابهی از قبیل ضدعفونی کنندگی، ضدانگلی و تقویت کننده معده می باشد. در آزمایش حاضر اثرات اسانس معمول و کپسوله شده آویشن به همراه چربی های اشباع و غیراشباع بر فراسنجه های خونی و ایمنی جوجه های گوشتی با جیره های معمول و کم پروتیین مورد ارزیابی قرارگرفت.

    مواد و روش ها

    در این آزمایش تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با 8 تیمار شامل (صفر و اسانس آویشن معمول و کپسوله شده)، (پیه گاوی و روغن کلزا) و پروتیین خام معمول و 5 درصد کمتر از توصیه سویه در 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار در 42 روز و در سه دوره آزمایشی آغازین (1 تا 10 روزگی)، رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی)، برای بررسی فراسنجه های خونی و ایمنی جوجه های گوشتی به ترتیب به روش الایزا و به وسیله‎ دستگاه اسپکتروفتومتر و استفاده از کیت های تجاری زیست شیمی، در قالب طرح کاملا تصادفی مورد آزمایش قرارگرفتند

    نتایج

    درباره اثرات تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه های بیوشیمیایی خون جوجه ها، استفاده از پیه گاوی، اسانس معمول آویشن و سطح پروتیین معمول  و روغن کلزا به همراه اسانس آویشن و پروتیین پایین جیره ها، سطح LDL جوجه ها را کاهش داد (05/0<p). استفاده از اسانس کپسوله شده آویشن  و پیه موجب افزایش درصد لنفوسیت های خون شد (05/0<p).

    نتیجه گیری

     نتایج این تحقیق نشان می دهد در جوجه های گوشتی سویه راس 308 استفاده از چربی غیراشباع، به همراه اسانس کپسوله شده آویشن و سطح پروتیین خام توصیه شده برای سویه، موجب بهبود فراسنجه های خون در سطح LDL خون و ایمنی جوجه ها براساس درصد لنفوسیت ها می گردد. به نظرمی رسد ترکیب این مواد، دارای اثرات هم افزایی بوده و می توانند اثرات زیستی یکدیگر را تقویت کنند.

    کلیدواژگان: آویشن، ایمنی، جوجه گوشتی، چربی، فراسنجه های خونی
  • تکرخ تواندشتی، مرتضی زنده دل*، مهدی رهنما، شاهین حسن پور، معصومه اصل روستا صفحات 27-36
    زمینه و هدف

     تعدیل اشتها مجموعه ای از مکانیسم های پیچیده فیزیولوژیک است که نواحی مختلف دستگاه عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد. نورآدرنالین، سروتونین و اکسی توسین نقش مهمی در کنترل مرکزی اخذ غذا در پرندگان دارند. از طرفی نسفاتین اخذ غذا در پرندگان را کاهش می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سینرژیست نورآدرنالین، سروتونین و اکسی توسین با نسفاتین بر رفتار تغذیه ای در جوجه های گوشتی 5 روزه صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    تعداد 144 جوجه به طور تصادفی در سه گروه آزمایشی تقسیم شدند. هر آزمایش شامل یک گروه کنترل و 3 گروه تیمار بود. در همه آزمایش ها، پرندگان پس از 3 ساعت محرومیت غذایی تزریق داخل بطنی مغزی ‎محلول رقیق کننده یا ‏محلول دارویی را دریافت کردند. مصرف غذا بر اساس درصد وزن بدن ‎اندازه گیری شد. در آزمایش اول: سرم فیزیولوژی، نورآدرنالین، نسفاتین و نورآدرنالین به همراه نسفاتین تزریق شد. در آزمایش دوم: سرم فیزیولوژی، سروتونین، نسفاتین و سروتونین همراه با نسفاتین تزریق شد.‏ در آزمایش سوم: سرم فیزیولوژی، اکسی توسین، نسفاتین و اکسی توسین به همراه نسفاتین تزریق شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تزریق همزمان نورآدرنالین و نسفاتین، سروتونین و نسفاتین و همچنین اکسی توسین و نسفاتین به کاهش معنی دار اخذ غذا منجر‏ شد (‏05/0 > ‏P) 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، احتمالا یک اثر سینرژیستی بین نورآدرنالین، سروتونین و اکسی توسین با نسفاتین در کنترل اخذ غذا در جوجه های  گوشتی وجوددارد.

    کلیدواژگان: اخذ غذا، نورآدرنالین، سروتونین، اکسی توسین، نسفاتین، جوجه
  • فرشید خیری*، مهرداد عباس پور صفحات 37-51
    زمینه و هدف

    زیره یکی از کهن ترین گیاهان دارویی در طب سنتی است که برای درمان و پیشگیری از اختلالات و مشکلات گوارشی استفاده می شود. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف پودر زیره سیاه کوهی بر عملکرد، برخی فراسنجه های خونی و ریخت شناسی بافت ایلیوم روده بلدرچین ژاپنی نر اجرا شد. 

    مواد و روش ها

    در این آزمایش تعداد 400 قطعه بلدرچین ژاپنی جنس نر در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و تعداد 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار از سن 14 تا 42 روزگی انجام شد. پودر زیره سیاه در چهار سطح صفر (شاهد)، 0.5، 1 و 1.5 درصد در جیره پایه به کار برده شد. 

    نتایج

    در کل دوره آزمایش بلدرچین های تغذیه شده با سطوح مختلف پودر زیره سیاه از نظر عملکرد هیچ تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نداشتند. مقدار آلبومین سرم خون تحت تاثیر جیره دارای 1 و 5/1 درصد پودر زیره سیاه افزایش معنی داری (p<0.05) داشت. کلسیم و پروتیین سرم خون تحت تاثیرجیره دارای 5/1 درصد پودر زیره سیاه افزایش معنی داری (p<0.05) یافت. میزان فسفر و گلوکز سرم خون در تیمار حاوی 5/0 درصد پودر زیره سیاه در جیره به ترتیب کاهش و افزایش معنی داری (p<0.05) نسبت به تیمار شاهد داشت. میزان تری گلیسیرید سرم خون در تیمارهای استفاده کننده از پودر زیره سیاه نسبت به تیمار شاهد به صورت معنی داری (p<0.05) کاهش یافت. ریخت شناسی بافت ایلیوم روده در تیمارهای آزمایشی با تیمار شاهد اختلاف معنی دار  نداشت. 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده افزودن پودر زیره سیاه در سطح 0.5 درصد در جیره بلدرچین ژاپنی سبب بهبود صفات مربوط به عملکرد و صفات کیفی اجزای لاشه نسبت به سایر تیمارها بود.

    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، زیره سیاه کوهی، فراسنجه های خونی، ریخت شناسی بافت روده
  • حرمت خرمی، اکرم عیدی*، پژمان مرتضوی، مهرداد مدرسی صفحات 53-67
    زمینه و هدف

    مولیبدن عنصری کمیاب و ضروری و کوفاکتوری در ساختار آنزیم های آنتی اکسیدانی است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر آنتی اکسیدانی سدیم مولیبدات بر ناباروری القاء شده توسط کلرید کادمیوم در موشهای صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بود.

    مواد و روش ها

    80 سر موش بالغ نر به 10  گروه دسته بندی شدند: گروه 1-کنترل سالم ، گروه 2-کنترل نابارور با القا ناباروری 3mg/Kg وزن بدن کادمیوم کلرید،گروه 3 تا 6 تجربی سالم که سدیم مولیبدات را در دوزهای 0.05، 0.1، 0.2، 0.4، میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن بصورت گاواژ دریافت کرده، گروه 7 تا 10 تجربی نابارور که علاوه بر کادمیوم کلرید دوزهای متقابلی از سدیم مولیبدات را به مدت 30 روز متوالی دریافت کردند. پس از پایان دوره، سطح سرمی هورمونهای تستوسترون، FSH و LH ،تغییرات وزن بدن و بیضه وتعداد جنین های حاصل از باروری ارزیابی و داده ها توسط آنالیز واریانس یک عاملی همراه با تست توکی آنالیز شدند.

    نتایج

    وزن نهایی بدن، وزن کسب شده، وزن بیضه و نسبت وزن بیضه به وزن بدن، سطح سرمی هورمونهای جنسی نر، تعداد جنین حاصل از باروری در گروه های تجربی نابارور تیمار شده با سدیم مولیبدات اختلاف معنی داری نسبت به گروه کنترل نابارور دارد (p<0.05).

    نتیجه گیری

    سدیم مولیبدات به عنوان یک آنتی اکسیدانت اثرات مخرب کادمیوم کلراید بربافت بیضه و میزان باروری را مهار نماید.

    کلیدواژگان: سدیم مولیبدات، کادمیوم کلرید، ناباروری، رت
  • شادی رخسارطلب آذر*، پروانه جعفری، امیر توکمه چی، حسن ملک نژاد صفحات 68-78
    زمینه و هدف

    نیاز جامعه بشری به سمت غذاهای سالم و مفیدتر کشیده می شود و از صنعت غذا انتظار می رود به این نیاز توجه کند. این مطالعه با هدف افزودن لاکتوباسیلوس کازیی کپسوله شده به نوشیدنی چاودار و بررسی تنوع جمعیت باکتریایی و بررسی هیستوپاتولوژی خمل های روده در مدل حیوانی رت انجام شد.

    مواد و روش ها

    لاکتوباسیلوس کازیی با غلظت 2 درصد (وزنی) پلیمر آلژینات سدیم به روش امولسیونی کپسوله شد. پس از افزودن دوز استاندارد باکتری کپسوله شده  به نوشیدنی چاودار، آزمایشات درون تنی بر روی 4 گروه از موش های صحرایی نر بالغ به عنوان: شاهد، نوشیدنی مالت، نوشیدنی چاودار، و نوشیدنی چاودار با پروبیوتیک انجام شد. حیوانات نوشیدنی های پیشنهادی را به مدت 28 روز دریافت کردند. تنوع جمعیت باکتریایی با روش مولکولی (PCR-DGGE) و بررسی هیستوپاتولوژیکی با استفاده از رنگ آمیزی (H&E) انجام گرفت.

    نتایج

    در محتویات روده موش های مورد مطالعه تنوع باکتریایی وجود داشته و بیشترین ترکیب جمعیتی مربوط به لاکتوباسیلوس کازیی در محتوای روده رت هایی که نوشیدنی چاودار با پروبیوتیک دریافت کردند، شناسایی شد. همچنین مطالعات هیستوپاتولوژیک در هیچ یک از گروه ها پیامد منفی نداشته است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد استفاده از تکنیک میکروکپسولاسیون می تواند باعث افزایش ماندگاری لاکتوباسیلوس کازیی روده شود.

    کلیدواژگان: کپسولاسیون، پروبیوتیک، جمعیت میکروبی، هیستوپاتولوژیکی
  • حدیثه بهشتی دافچاهی، پرستو وکیلی نظامی، فاطمه السادات موسوی، نجمه رنجی* صفحات 79-96
    اولین مرحله حیاتی در برنامه رشد در زمان قبل از لانه گزینی، زمان پس از لقاح تخمک و قبل از لانه گزینی جنین در رحم اتفاق می افتد. این دوره نمایانگر یک پنجره آسیب پذیر است زیرا اپی ژنوم تحت تغییرات دینامیک در الگوی متیلاسیون DNA قرار می گیرد. تغییر در برنامه ریزی اولیه مجدد جنینی می تواند الگوهای متیلاسیون DNA را مختل کند و تغییرات دایمی را در برنامه رشد ایجاد کند و منجر به شروع پیامدهای نامطلوب سلامت در نتاج شود. اگرچه شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض مواد مضر در طول رشد جنین قبل از لانه گزینی می تواند باعث ایجاد تغییرات اپی ژنتیکی پایدار در فرزندان شود، اما مکانیسم ها هنوز به طور کامل شناخته نشده اند. از آنجایی که تغییرات فیزیولوژیکی یا پاتولوژیک در متیلاسیون DNA می تواند به عنوان پاسخی به نشانه های محیطی رخ دهد، محیط زیست مناسب نقش مهمی در موفقیت رشد جنین ایفا می کند. در این مقاله مروری، مکانیسم های درگیر در برنامه ریزی مجدد اپی ژنتیک جنینی طی متیلاسیون DNA و عوامل استرس زای محیطی مادر، همچون اثرات علف کش پاراکوات در طول مراحل قبل از لانه گزینی جنین مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اپی ژنتیک، متیلاسیون DNA، لانه گزینی، جنین، پاراکوات
|
  • Atefeh Payez *, Firoozeh Alavian Pages 1-10
    Background and Aim

    Oxidative stress is strongly involved in functional and neurological dysfunction induced by ischemia-reperfusion (IR). Therefore, approaches for using antioxidants to reverse IR-induced damage are being reviewed. Shallot is a plant with well-proven antioxidant properties; but its neuroprotective potential against cerebral ischemia has not been studied. Therefore, the present study was designed to evaluate the influence of shallot onion powder against IR-induced oxidative stress.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 4 groups of 7 male Wistar rats were used, which included: sham, stroke, and stroke treated with shallot onion powder and group treated with shallot onion powder. After 8 weeks of oral treatment, rats were exposed to middle cerebral artery occlusion (MCAO) for one hour. After 22 hours of reperfusion, brain activity levels of catalase (CAT), glutathione peroxidase (GPX), superoxide dismutase (SOD), and malondialdehyde (MDA) were assessed.

    Results

    Pretreatment with shallot onion powder led to a substantial increase in the levels of CAT (P<0/001), GPX (P<0/05), SOD (P<0/01); and there was a significant reduction in MDA level (P<0/01) in shallot onion powder + MCAO groups compared to MCAO groups.

    Conclusion

    Oral consumption of shallots significantly decreases focal ischemic brain damage/reperfusion. The defense mechanism against cerebral ischemia is linked with increased activity of antioxidants associated with lesion pathogenesis

    Keywords: Stroke, Rat, Shallot, MCAO, Antioxidant
  • Mohsen Eyvazzadeh, Ali Nobakht *, Alireza Safamehr, Yousef Mehmannavaz, Ali Zanebure Pages 11-26
    Introduction & Objective

    In the present experiment, the effects of normal and encapsulated thyme essential oil along with saturated and unsaturated fats on blood parameters and safety of broilers with normal and low protein diets were evaluated.

    Materials and Methods

    In this study, 384 Ross 308 broilers in a 2 × 2 × 2 factorial engagements with 8 treatments including (zero and normal and encapsulated thyme essential oil), (beef tallow and rapeseed oil) and common crude protein and 5% less than the recommended strain in 4 replications and 12 chicks per replication in 42 days and in the three experimental periods included starter (1 to 10 days), growing (11 to 24 days) and finisher (25 to 42 days) for investigation. Blood parameters and immunity of broiler chickens were tested by ELISA method and by spectrophotometer and using commercial biochemistry kits, in a completely randomized design.

    Results

    In relation to the effects of experimental treatments on the biochemical parameters of the blood of chickens, the use of cow tallow, normal thyme essential oil and normal protein level, and rapeseed oil along with thyme essential oil and low protein diets, reduced the LDL level of chickens (P<0.05). The use of encapsulated essential oil of thyme and tallow increased the percentage of blood lymphocytes (P<0.05).

    Conclusion

    The results of this research show that in Ras 308 broiler chickens, the use of unsaturated fat, along with encapsulated thyme essential oil and the level of crude protein recommended for the strain, improves blood parameters in blood LDL level and the immunity of chickens on the percentage of lymphocytes. It seems that the combination of these substances has synergistic effects and can strengthen each other's biological effects.

    Keywords: Thyme, immunity, Broiler, Fat, blood parameters
  • Takrokh Ashtari-Tavandashti, Morteza Zendehdel *, Mehdi Rahnema, Shahin Hasanpour, Masoumeh Asle-Rousta Pages 27-36
    Introduction & Objective

    Appetite modulation is a set of physiological mechanisms that influence the various areas of the central nervous system. Noradrenaline, serotonin, and oxytocin have an important role in the central control of food intake in birds. On the other hand, nesfatin decreases food intake in birds. Therefore, the aim of this study was to explain the synergistic effects of noradrenalin, serotonin, and oxytocin with nesfatin on food intake in neonatal broiler chickens.

    Materials and Methods

    A total of one hundred and forty-four neonatal chicks were randomly divided into three experimental groups. Each experiment had a control group and three treatment groups (n=12 in each group). In all experiments, 3-hour food-deprived birds received intracerebroventricular ‎injections of either control diluent or drug solution. Then, the birds had ad libitum access to the ‎food and fresh water, and then cumulative food intake (gr) was measured based on the ‎percentage of the body. In the first experiment, normal saline, noradrenalin, nesfatin, and noradrenalin plus nesfatin were injected.‎ In the second experiment, normal saline, serotonin, nesfatin, and serotonin + nesfatin were injected. In the third experiment, normal saline, oxytocin, nesfatin, and oxytocin plus nesfatin were injected.

    Results

    The results of the present study showed that co-injection of noradrenalin and nesfatin, serotonin plus nesfatin, and oxytocin plus nesfatin significantly reduced food intake in broiler chickens (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, there is probably a synergistic effect between noradrenalin, serotonin, and oxytocin with nesfatin on food intake control of neonatal broiler chicks.

    Keywords: food intake, Noradrenalin, Serotonin, Oxytocin, Nesfatin, chicken
  • Farshid Kheiri *, Mehrdad Abbaspour Pages 37-51
    Introduction & Objective

    cumin is one of the most ancient medicinal plants in traditional medicine which is used for treatment and prevention of gastrointestinal disorders and disorders .in order to investigate the effect of different levels of cumin (bunium persicum) powder on performance of some blood parameters and morphological characteristics of ileum of Japanese quail.

    Materials & methods

    In this experiment, 400 male Japanese quails were randomly assigned to four treatments, five replicates and 20 quails in each replicate from 14 to 42 days of age. The black cumin powder was applied at four levels (0.5, 1 and 1.5 %) at four levels

    Results

    There was no significant difference between the levels of black cumin and the control treatment (p< 0.05). Serum albumin was significantly increased under the diet supplemented with 1 and 1.5 % of black cumin powder (p < 0.05 ) .Blood serum calcium and protein levels were significantly increased under the diet containing 1.5 % of black cumin powder (p < 0.05 ).The amount of phosphorus and glucose in the diet containing 0.5 % of the black cumin powder in the diet decreased and significantly (p < 0.05 ) increased in comparison with the control .The triglyceride concentration in the treatment group was significantly lower than the control treatment (p < 0.05).

    Conclusion

    Morphology of ileum in experimental treatments was not significantly different from control treatment. According to the results, adding black cumin powder at 0.5 % level in Japanese quail diet improved the performance and quality of carcass traits compared to other treatments.

    Keywords: Japanese quail, black cumin, blood parameters, Intestine Histopathology
  • Hormat Khorami, Akram Eidi *, Pejman Mortazavi, Mehrdad Modaresi Pages 53-67
    Introduction & Objective

    Molybdenum, as a trace and essential element has cofactor role in the structure of antioxidant enzymes. This study aimed at investigating the antioxidant role of sodium molybdate on cadmium chloride (CdCl2)-induced testicular toxicity in adult Wistar rats.

    Materials and Methods

    Eighty adult male rats were divided into ten groups, including healthy control, sodium molybdate alone, infertile control (3 mg/kg of CdCl2), and sodium molybdate plus CdCl2. The impacts of oral administration of sodium molybdate (0.05, 0.1, 0.2, and 0.4mg/kg) was evaluated in healthy and infertile animals. After the end of the period, serum levels of testosterone, FSH and LH and changes in body weight and testicular,the number of embryos obtained from fertility evaluation.Data were analyzed by analysis of variance (ANOVA) and Tukey test.

    Results

    Final body weight, weight gained, testicular weight and ratio of testicular weight to body weight, serum level of male sex hormones and number of fertility fetuses in infertile experimental groups treated with sodium molybdate were significantly different from the infertile control group (P< 0.05).

    Conclusion

    The current findings suggested that sodium molybdate performs as a strong protective agent from CdCl2-related testicular toxicity in rats.

    Keywords: Sodium molybdate, cadmium chloride, Infertility, Rats
  • Shadi Rokhsartalab Azar *, Parvaneh Jafari, Amir Tukmehchi, Hassan Malekinejad Pages 68-78
    Introduction & Objective

    The need of human society is drawn towards healthier and more useful foods and the food industry is expected to pay attention to this need. This study was conducted with the aim of adding encapsulated Lactobacillus Casei to rye drink and investigating the diversity of the bacterial population and intestinal histopathology in the rat animal model.

    Materials & Methods

    Lactobacillus Casei was encapsulated with a concentration of 2% sodium alginate polymer by emulsion method. After adding a standard dose of encapsulated bacteria to rye drink, in vivo experiments were performed on 4 groups of adult male rats as: control, malt drink, rye drink, and rye drink with probiotics. Animals received the recommended beverages for 28 days. Bacterial population diversity was done by molecular method (PCR-DGGE) and histopathological examination using staining (H&E).

    Results

    There was bacterial diversity in the intestinal contents of the studied rats, and the highest population composition related to Lactobacillus Casei was detected in the intestinal contents of rats that received rye drink with probiotics. Also, histopathological studies did not have negative results in any of the groups.

    Conclusion

    The results of this research show that the use of microencapsulation technique can increase the shelf life of Lactobacillus Casei in the intestine.

    Keywords: encapsulation, probiotics, Microbial population, Histopathology
  • Hadiseh Beheshti Dafchahi, Parastoo Vakili Nezami, Fatemeh Sadat Mousavi, Najmeh Ranji * Pages 79-96
    The first vital stage in the developmental program occurs at the time before implantation, after  fertilization, and before implantation of the fetus in the uterus. This period represents a vulnerable stage because the epigenome undergoes dynamic changes in DNA methylation profiles. Changes in early embryonic reprogramming can disrupt DNA methylation patterns and cause permanent changes in the growth program, leading to the onset of adverse health outcomes in offspring. Although there are many evidences that exposure to harmful substances during embryonic development before implantation can cause lasting epigenetic changes in offspring, the mechanisms are not yet fully understood. Since the physiological or pathological changes in DNA methylation can occur in response to environmental cues, a suitable environment plays an important role in fetal growth success. In this review article, we investigated the mechanisms involved in fetal epigenetic reprogramming during DNA methylation and maternal environmental stressors, such as the effects of paraquat herbicide during the pre-implantation stages of the embryo.
    Keywords: epigenetics, DNA methylation, pre-implantation embryos, prenatal exposures, developmental programing