فهرست مطالب

آموزش پزشکی - سال یازدهم شماره 1 (پاییز و زمستان 1401)

نشریه آموزش پزشکی
سال یازدهم شماره 1 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا بیکی*، قربان محمد کوچکی، احمد تقوی صفحات 7-16
    سابقه و هدف

    در فرایند یادگیری، تعامل و سازمان دهی هر دو نیم کره راست و چپ مغز نقش دارد. عملکردهای متفاوت هر نیم کره و متفاوت بودن گنجایش و راهبردهای یادگیری نشان می دهد که افراد به شیوه یکسانی یاد نمی گیرند. توجه به توانمندی های هر دو نیم کره مغز می تواند در فرآیند یادگیری موجب رویکردی مغزمحور شود که با هماهنگی دو نیم کره و توجه به توانمندی های هر نیم کره باعث بهبود و پیشرفت در یادگیری برای دانش آموزان شود.

    مواد و روش ها

     پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی با رویکرد مقطعی بوده که در سال 98 انجام شده است. جامعه آماری 1000 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی می باشد و با انجام نمونه گیری تصادفی طبقه ای از همه دانشکده ها تعداد نمونه ها 334 نفر محاسبه شد. ابزار مورداستفاده، پرسشنامه اطلاعات شخصی و پرسشنامه نیم کره چپ- نیم کره راست می باشد. جهت تحلیل داده های آماری از آزمون های آماری مجذور کای دو و ضریب همبستگی فای استفاده گردیده است.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که رابطه معنی دار آماری بین نیم کره غالب مغز با رشته تحصیلی، سواد والدین و جنسیت وجود ندارد ولی ارتباط معنی داری را با قومیت نشان می دهد. بررسی ن نیم کره های غالب هرکدام از رشته های تحصیلی نشان داد بالاترین درصد نیم کره راست برتر % 2/50 به رشته هوشبری اختصاص داشت و در میان رشته های موردمطالعه دانشجویان پزشکی با %4/57 نیم کره چپ برتر داشتند و%5/23 از دانشجویان رشته بهداشت محیط از هر دو نیم کره مغز خود استفاده می نمودند. این متغیر یکی از متغیرهای مهم در این پژوهش بود که با توجه به وجود تنوع قومیت ها در استان گلستان می تواند موردتوجه پژوهشگران دیگر در مطالعات آتی باشد.

    نتیجه گیری

     علیرغم تاثیرگذار نبودن متغیر برتری نیم کره های مغز نسبت به دیگری در مطالعه ما، بررسی سایر جنبه های فعالیت نیم کره مغز با تمرکز بر قومیت های مختلف هنوز جایگاه بررسی خود را حفظ خواهد کرد.

    کلیدواژگان: نیم کره راست، نیم کره چپ، رشته تحصیلی، دانشجویان علوم پزشکی گلستان
  • فاطمه جعفریان، مریم قائمی امیری، سیده صدیقه سلیمانیان، بابک حسین زاده* صفحات 17-27
    سابقه و هدف

    امروزه دانش به عنوان دارایی نامشهود جدید سازمانی، مهم ترین سرمایه سازمان ها محسوب می شود. بهبود عملکرد منابع انسانی سازمان که نهایتا منجر به توسعه سازمان خواهد شد، به عوامل متعددی وابسته است که ازجمله مهم ترین آن ها سرمایه دانش و مدیریت فکری آن است. در همین راستا این مطالعه باهدف تعیین ارتباط مولفه های سرمایه فکری و مدیریت دانش با بهبود عملکرد کارکنان آموزش دانشگاه علوم پزشکی بابل صورت گرفت.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر از نوع توصیفی کاربردی بود، که در جامعه پژوهش شامل 125 نفر از کارکنان آموزش دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. داده های مطالعه با استفاده از پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری بتیس، و پرسشنامه های محقق ساخته مدیریت دانش و بهبود عملکرد کارکنان جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شد. برای بررسی توصیفی- تحلیلی و رابطه ها از آزمونه ای کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون فریدمن و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.

    یافته ها

     یافته های مطالعه حاضر نشان داد ارتباط مثبت و معناداری بین مولفه های سرمایه فکری و مدیریت دانش با بهبود عملکرد کارکنان آموزش وجود داشته است.

    نتیجه گیری

     با توجه به اثبات وجود این رابطه مسیولان دانشگاه می توانند با تقویت مولفه های سرمایه فکری و مدیریت دانش و با تمرکز بر توانایی های کارکنان ضمن برنامه ریزی برای برطرف نمودن ضعف ها، عملکرد کارکنان و نهایتا کارایی سازمان را ارتقا بخشند.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، مدیریت دانش، بهبود عملکرد، کارکنان آموزش
  • محمد زارعی، فریبا حقانی، سعید شیرشاهی* صفحات 28-41
    سابقه و هدف

    آموزش پزشکی از بنیادی ترین نیازهای جوامع بشری است و کیفیت و کمیت آموزش پزشکی و بهبود آن نقش بسزایی در ارتقا نظام سلامت دارد؛ بنابراین در مطالعه حاضر به ترسیم و تحلیل نقشه علم نگاشتی مقالات پر استناد حوزه آموزش پزشکی خواهیم پرداخت.

    مواد و روش ها

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی-مقطعی و با استفاده از رویکرد علم سنجی می باشد. داده های موردنیاز از وبگاه علوم جمع آوری شده است، روش گرداوری از نوع سرشماری می باشد. تحلیل یافته ها با استفاده از قسمت آنالیز وبگاه علوم و جهت ترسیم جداول از نرم افزار اکسل 2019 استفاده شد. جهت ترسیم نقشه های علم نگاشتی و هم رخدادی و تعیین خوشه های علمی و خوشه های هم رخدادی تازه شکل گرفته، از نرم افزار Vosviewer 1.6 استفاده شد.

    یافته ها

     نقشه کلی مقالات پراستناد حوزه آموزش پزشکی در 11 سال اخیر، شامل 5 خوشه است. خوشه اول با مرکزیت Association و coronavirus در خوشه دوم، humans در خوشه سوم و anxiety و health-care به ترتیب در خوشه های چهارم و پنجم مرکزیت خوشه را به خود تخصیص داده اند. کشور ایران با 9 مقاله 12/2 درصد از تولیدات پراستناد این حوزه را به خود اختصاص داده است.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر اهمیت حوزه آموزش پزشکی بعد از اپیدمی کوید-19 و اهمیت مسایل مرتبط با اپیدمی بیماری ها، نقش برنامه های آموزشی دانشگاه ها در مراقبت حوزه سلامت و همچنین اهمیت آموزش در خصوص مراقبت های اولیه از بیماران مبتلا به کوید-19 و آموزش در خصوص حل مشکلات ناشی از استرس، هیجانات و بیماری های روحی و روانی را نشان داد.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، مقالات پراستناد، ترسیم علم نگاشتی
  • مریم قائمی امیری، زینب غلام نیا شیروانی، زینب حسینی مطلق* صفحات 42-52
    سابقه و هدف

    با توجه به ضرورت استفاده از آموزش مجازی در دوران همه گیری کوید-19 ،  نیاز به انجام مطالعات پژوهشی به منظور ارزیابی اثربخشی روش های مختلف ارایه آموزش مجازی و بررسی آن در رشته های مختلف علوم پزشکی می باشد. با توجه به راه اندازی سامانه آموزش مجازی نوید و لزوم استفاده از این سامانه برای اساتید و دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی، در این مطالعه بر آن شدیم تا اثربخشی استفاده از این سامانه را از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل را ارزیابی کنیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تعداد 70 عضو هیات علمی و تعداد 101دانشجو دانشکده پزشکی به صورت داوطلبانه شرکت نمودند. دو پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوایی آن توسط هشت تن از پنل خبرگان حوزه آموزش بررسی گردید و پایایی پرسشنامه نیز به روش آلفای کرونباخ به میزان 75/0 برای پرسشنامه اساتید و میزان 80/0برای پرسشنامه دانشجویان گزارش گردید. تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه 22  و استفاده از آزمون های آمار توصیفی، رگرسیون و تی تست صورت گرفت.

    یافته ها

     نمره حیطه های مختلف در هردو پرسشنامه اساتید و دانشجویان خوب و قابل قبول می باشد. میان متغیرهای پرسشنامه اساتید(تسلط به رایانه، نگرش اساتید نسبت به آموزش مجازی و رضایت اساتید از سامانه آموزش مجازی) همبستگی مثبت وجود دارد. در پرسشنامه دانشجویان فقط میان دو متغیر (میزان رضایت دانشجویان از سامانه آموزش مجازی نوید و نگرش دانشجویان نسبت به آموزش مجازی) همبستگی مثبت باقدرت 344/0 وجود دارد.

    نتیجه گیری

     با توجه به مزایا، اثربخشی و مقبولیت آموزش مجازی در سامانه نوید می توان این روش را برای آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی توصیه کرد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، سامانه نوید، دانشگاه علوم پزشکی، کوید-19
  • الهام فضلجو، خدیجه نصیریانی، مژگان براتی کهریزسنگی* صفحات 54-64
    سابقه و هدف

    آموزش پرستاری به عنوان شاخه ای مهم از نظام علوم پزشکی، وظیفه تربیت نیروی پرستار شایسته را به عهده دارد. با توجه به این که از سال 2020 میلادی با شیوع همه گیری کرونا و تعطیلی دانشگاه ها، آموزش ها به صورت مجازی ادامه یافت، لذا مطالعه حاضر باهدف بررسی سطح رضایتمندی دانشجویان پرستاری از آموزش مجازی در دانشگاه شهید صدوقی یزد در دوران کوید- 19 انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی پیمایشی می باشد.174 دانشجو با روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه، وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم دموگرافیک و پرسشنامه رضایت از آموزش مجازی به صورت الکترونیکی در اختیار دانشجویان قرار گرفت. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 با روش های آمار توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین سنی شرکت کننده ها 75/3 66± /21 و میانگین نمره کل رضایت دانشجویان از آموزش مجازی 19/29±97 به دست آمد. در بین حیطه های مختلف، حیطه طراحی صفحه بالاترین میانگین را با 88/19 35±  و کمک رسانی کمترین نمره را با میانگین 95/10 25±  به خود اختصاص داد. بین محل تحصیل و سن با میزان رضایت از آموزش مجازی رابطه معنادار وجود داشت.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد آموزش مجازی اگرچه به صورت گسترده در حال انجام است ولی برای جلب رضایت بیشتر دانشجویان راه طولانی در پیش دارد که توجه بیش ازپیش مسیولان دانشگاهی را می طلبد؛ علاوه بر آن اختصاص بودجه برنامه ریزی شده جهت بهبود زیرساخت ها و برقراری هر چه بیشتر و بهتر عدالت آموزشی لازم و ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، دانشجویان پرستاری، رضایتمندی، کوید- 19
  • سیما فروغی، سید علی سیدمجیدی، رضا قربانی پور * صفحات 65-75
    سابقه و هدف

    با توجه به اهمیت بالای آموزش بالینی در رشته ی دندانپزشکی و بازدهی کم تر از انتظار برخی روش های آموزشی در سال های اخیر، این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان بالینی دانشکده ی دندانپزشکی بابل طراحی و انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی که به صورت مقطعی در سال تحصیلی 1401-1400 انجام گرفت، تمامی دانشجویان بالینی دانشکده ی دندانپزشکی بابل شرکت داشتند. نظرسنجی توسط پرسشنامه ای حاوی 17 سوال در مقیاس 5 گزینه ای لیکرت که روایی و پایایی آن قبلا تایید شده بود، انجام گرفت. جهت مقایسه نظر دانشجویان به تفکیک جنسیت، نوع پذیرش و سال تحصیلی از آزمون های Independent samples t-test و ANOVA  و مقایسه ی چندگانه تعقیبی در نرم افزار SPSS نسخه ی 22 استفاده شد. سطح معناداری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     تعداد کل دانشجویان شرکت کننده 150 نفر بود. نمرات کسب شده درباره کیفیت آموزش بالینی بر اساس سال تحصیلی، جنسیت و نوع پذیرش دانشجویان، اختلاف معناداری نداشت(05/0<P). در میان 10 بخش  بالینی که در مطالعه ی حاضر مورد بررسی قرار گرفتند، بخش کودکان بیشترین امتیاز (47/0 ±22/3) و بخش پروتز ثابت کمترین امتیاز (48/0±72/2) را درباره کیفیت آموزش بالینی دریافت کردند.

    نتیجه گیری

     با توجه به این که نمرات ارایه شده در این مطالعه بیانگر نظر میانگین کلیه ی دانشجویان بالینی می باشد، می تواند برای برنامه ریزی های آموزشی آینده ی دانشکده مورد اتکا قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجوی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی
  • سعید امانلو*، حبیب ضیغمی، فرهاد رمضانی بدر، نیما معتمد، منصور اوجاقلو صفحات 76-84
    سابقه و هدف

     دروس عملی و آزمایشگاهی در پرورش مهارت های تخصصی دانشجویان پزشکی اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه روش استفاده از لاگ بوک و روش سنتی گزارش کار، در آموزش و ارزیابی دروس میکرب شناسی عملی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه نیمه تجربی با یک گروه کنترل،  ابتدا دانشجویان رشته پزشکی به دو گروه شاهد و آزمون تقسیم شدند. ابتدا لاگ بوک ساختارمند برای درس عملی باکتری شناسی مطابق با  طرح درس و سرفصل دروس ابلاغی وزارت بهداشت طراحی شد. سپس دانشجویان گروه مداخله با تکمیل لاگ بوک مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان رضایتمندی و یادگیری دانشجویان در پایان ترم تحصیلی با استفاده آزمون تی مستقل مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

      در نمرات درس باکتری شناسی عملی اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه آزمون (31/2 ± 82/14) و شاهد (87/2 ± 04/15) مشاهده نشد. رضایتمندی از کاربرگ طراحی شده در حیطه های مختلف اهداف آموزشی، انگیزش، ارزشیابی و روش تدریس در سطح زیاد تا خیلی زیاد به دست آمد.

    نتیجه گیری

      استفاده از لاگ بوک آزمایشگاه، موجب شفاف سازی اهداف آموزشی، انسجام مطالب و اطلاعات طبقه بندی شده، ترغیب دانشجویان به جستجوی مطالب علمی مرتبط با موضوعات درسی، افزایش یادگیری فعال، تعامل بیشتر دانشجویان با استاد درس و با یکدیگر می گردد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، کاربرگ آزمایشگاه، لاگ بوک، باکتری شناسی
  • رضا محسنی بدل آبادی، علی حسین ثابت* صفحات 85-90

    آموزش پزشکی در سطح آموزش تخصصی و فوق تخصصی که نیازمند کسب مهارت های عملی می باشد. از جمله این مهارت ها، اکوکاردیوگرافی است که نیازمند کاربرد هم زمان مهارت های شناختی، جسمی و بصری است. از این رو برای فهم فرایند آموزش چنین مهارت هایی نیازمند روش های پیچیده پژوهش می باشیم تا فهمی عمیق و همه جانبه حاصل شود. روش پژوهش آمیخته با استفاده از روش پژوهش کمی و کیفی، در راستای این موضوع مورد توجه قرار می گیرد . درپژوهش کمی روابط بین متغیرها به شکل عینی مورد بررسی قرار می گیرد و داده های کمی با استفاده از روش آماری تجزیه و تحلیل می شود و پژوهشگر درصدد تعمیم نتایج به سایر شرایط می باشد. پژوهش کیفی به دنبال فهمیدن معنایی است که افراد به یک پدیده نسبت می دهند. این شیوه در شرایط کاملا طبیعی انجام می شود و پژوهشگر به شیوه استقراء از موضوعات جزیی به کلی می رسد  و از سویی به دنبال تعمیم نتایج به دیگر موقعیت ها نمی باشد. روش پژوهش آمیخته، روش پژوهش کمی و کیفی را با یکدیگر می آمیزد. روش های آمیخته به زمان و هزینه بیشتری نیاز دارد و پژوهشگر باید بر هر دو روش کمی کیفی مسلط باشد. رویکرد آمیخته از چهار طرح اصلی برای پژوهش استفاده می کند: طرح همسوسازی که مشهورترین طرح این رویکرد می باشد. در این طرح داده های کمی و کیفی که تکمیل کننده یکدیگر می باشد گرد آوری می شوند تا علاوه بر آنکه تعمیم پذیری حاصل شود، داده ها عمیق و با جزییات باشد. طرح لانه کردن،  طرح تبینی و طرح اکتشافی سایر روش های رویکرد امیخته می باشد. بنابراین توصیه می شود علاقمندان در زمینه پژوهش در آموزش پزشکی برای بسط و تعمیق پژوهش های خود استفاده از رویکرد پژوهش آمیخته همت نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش اکوکاردیوگرافی، پژوهش آمیخته با کاربرد
|
  • F Beiki*, GH Koochaki, A Taghavi Pages 7-16
    Background and Objective

    In the process of learning, interaction and organization of both the right and left hemispheres of the brain are involved. The different functions of each hemisphere and the different capacity and learning strategies show that people do not learn in the same way. Paying attention to the capabilities of both hemispheres of the brain in the learning process can lead to a brain-centered approach that, by coordinating the two hemispheres and paying attention to the capabilities of each hemisphere, can improve learning in students.

    Methods

    The research is a descriptive-analytical cross-sectional approach that was conducted in 1998. The statistical population is 1000 students of the University of Medical Sciences and by stratified random sampling from all faculties, the number of samples was 334. The instruments used are personal information questionnaire and left hemisphere-right hemisphere questionnaire. Chi-square and Wi-Fi correlation tests were used to analyze the statistical data.

    Findings

    The results showed that there was no statistically significant relationship between field of study, parental literacy, gender and the dominant hemisphere of the brain, but showed a significant relationship with ethnicity (P <0.043). This variable was one of the important variables in this study that due to the diversity of ethnicities in Golestan province can be considered by other researchers in future studies.

    Conclusion

    Despite the fact that the variable of superiority of one hemisphere of the brain over another is not effective in our study, examining other aspects of the activity of the hemisphere of the brain by focusing on different ethnicities will still maintain its position.

    Keywords: Left Hemisphere, Right Hemisphere, Field of Study
  • F Jafarian, Maryam Ghaemi -Amiri, S.S Soleymanian, B Hosseinzadeh* Pages 17-27
    Background and Objective

    Today, knowledge, as a new organizational intangible asset, is the most important asset of organizations. Improving the performance of the organization's human resources, which will ultimately lead to the development of the organization, depends on several factors, the most important of which are knowledge capital and intellectual management. In this regard, this study was designed to determine the relationship between the components of intellectual capital and knowledge management with improving the performance of training staff at Babol University of Medical Sciences.

    Methods

    The present study was a descriptive-applied study that was performed on 125 employees of Babol University of Medical Sciences. Study data were collected using Betis standard intellectual capital questionnaire, and researcher-made questionnaires of knowledge management and employee performance improvement and analyzed using SPSS software version 22. Kolmogorov-Smirnov test, Friedman test, and Pearson correlation test were used for descriptive-analytical analysis and relationships.

    Findings

    The findings of the study showed a positive and significant relationship between the components of intellectual capital and knowledge management with improving the performance of training staff. (r=0.54, p=0.02), (r=0.88, p=0.01).

    Conclusion

    Considering the existence of this relationship, university officials can improve the performance of employees and ultimately the efficiency of the organization by strengthening the components of intellectual capital and knowledge management and, while planning to eliminate weaknesses, improve employee performance and ultimately the efficiency of the organization.

    Keywords: Intellectual Capital, Knowledge Management, Improve Performance, Training Staff
  • M Zareie, F Haghani, S Shirshahi* Pages 28-41
    Background and Objective

    Medical education is one of the most fundamental needs of human societies, and the quality and quantity of medical education and its improvement play a significant role in improving the health system. Therefore, in the present study, we will be mapping and analyze the mapping science of hot and cited articles in the field of medical education.

    Methods

    The current research is descriptive-cross-sectional and using scientometric approach. The required data has been collected from the WebScience; the collection method is census type. The data were analyzed using the analysis section of the Web of Science and Excel version 2019 software was used to draw the tables. Vosviewer 1.6 software was used to mapping scientific and co-occurrence maps and to determine scientific clusters and formed co-occurrence clusters.

    Findings

    The general map of hot and cited articles in the field of medical education in the last 11 years includes 5 clusters. The first cluster with the centrality of association and coronavirus in the second cluster, humans in the third cluster, and anxiety and health-care in the fourth and fifth clusters, respectively. With 9 articles, Iran has 12.2% of the hot and highly cited productions in this field.

    Conclusion

    The results of the present study show the importance of medical education after the epidemic of covid-19 and the importance of issues related to the epidemic of diseases, the role of educational programs of universities in health care and also the importance of education about primary care. of patients with covid-19 and education about solving problems caused by stress, emotions and mental diseases.

    Keywords: Medical Education, Highly Cited Articles, Scientific Mapping
  • Maryam Ghaemi -Amiri, Z Gholamnia Shirvani, Z Hosseini Motlagh* Pages 42-52
    Background and Objective

    Considering the necessity of using virtual education during the COVID-19 pandemic, there is a need to conduct research studies in order to evaluate the effectiveness of different methods of providing virtual education and examine it in different fields of medical sciences. Considering the launch of Navid virtual education system and the need to use this system for professors and students of medical sciences universities, in this study, we decided to evaluate the effectiveness of using this system from the point of view of professors and students of the Faculty of Medicine of Babol University of Medical Sciences.

    Methods

    In this study, 70 faculty members and 101 medical students participated voluntarily. Two questionnaires were made by the researcher, the content of which was reviewed by 8 people from the panel of experts in the field of education and Cronbach's alpha was reported as 0.75 for professors' questionnaire and 0.80 for students' questionnaire. The collected data was analyzed with SPSS software version 22 and descriptive statistics, regression and t-test were used.

    Findings

    The score of different areas in questionnaires is acceptable. Among the variables of the professors' questionnaire (computer mastery, professors' attitude towards virtual education and professors' satisfaction with the virtual education system), There is a positive correlation. In the students' questionnaire, there is a positive correlation between only two variables (students' satisfaction with Navid's virtual education system and students' attitude towards virtual education) with a strength of 0.344.

    Conclusion

    Considering the benefits, effectiveness and acceptability of virtual education in the Navid system, this method can be recommended for education in medical sciences universities.

    Keywords: Virtual Education, University of Medical Sciences, Navid Virtual Education System, COVID-19 Pandemic
  • E Fazljo, Kh Nasirani, M Barati Kahrisangi* Pages 54-64
    Background and Objective

    Nursing education as an important branch of the medical science system is responsible for the training of qualified nurses. Due to the fact that since 2020, due to the spread of the Corona epidemic and the closure of universities, the trainings continued virtually, so the present study was conducted with the aim of investigating the level of satisfaction of nursing students with virtual training in Shahid Sadoughi University of Yazd during the Covid-19 Pandemic.

    Methods

    The current study is a descriptive survey. 174 students were included in the study using a stratified sampling method.Data collection tools including demographic form and virtual education satisfaction questionnaire were provided to the students electronically. After collecting the data, SPSS version 16 software was analyzed with descriptive and inferential statistical methods.

    Findings

    The average age of the participants was 21/66 ±  3/75 and the average total score of students' satisfaction with virtual education was 97/00 ±  29/29. Among the different areas, the page design area got the highest average with 35±19.88 and assistance got the lowest score with an average of 25±10.95. There was a significant relationship between the place of education and age with the level of satisfaction with virtual education (P<0/05).

    Conclusion

    The results showed that although virtual education is being widely carried out, it has a long way to go in order to gain more satisfaction from students, which requires more attention from university officials. In addition, the planned allocation of funds to improve the infrastructure and establish more and better educational justice seems necessary and necessary.

    Keywords: Virtual Education, Nursing Students, Satisfaction, COVID-19
  • Sima Foroghi*, S.A Seyyedmajidi, R Ghorbanipour Pages 65-75
    Background and Objective

    Considering the high importance of clinical education in the field of dentistry and lower than expected efficiency of some teaching methods in recent years, this study was designed and implemented with the aim of evaluating the quality of clinical education from the point of view of the clinical students of Babol dental school.

    Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study was conducted in the academic year of 2021-2022 and all clinical students of Babol Dental Faculty participated in it. Data collection was done through a questionnaire containing 17 questions about 10 clinical departments of the faculty, and the validity and reliability of which question was previously confirmed. Data were compared using ANOVA and independent sample T-test and Tukey's multiple comparison by SPSS software version 22 of windows. A significance level of less than 0.05 was considered.

    Findings

    The total number of participating students was 150.There was no significant difference in the grades obtained regarding the quality of clinical education based on the academic year, gender and type of admission of students(P>0.05). among the 10 clinical departments were examined in the present study the pediatric department received the highest score (3.22±0.47) and the fixed prosthesis department received the lowest score (2.72±0/48) regarding the quality of clinical education.  

    Conclusion

    Considering the grades presented in this study, represent the average opinion of all clinical students, they can be relied upon for the future educational planning of the faculty.

    Keywords: Clinical Education, Dental Student, Dentistry School
  • S Amanloo*, H Zeighami, F Ramezani Badr, N. Motamed, M Ojaghloo Pages 76-84
    Background and Objective

    Laboratory courses have a special importance in developing of medical students' Practical skills. The aim of this study was to comparison of logbook and traditional Laboratory worksheet in teaching and evaluating of Bacteriology courses in accoedance with the educational objectives.

    Methods

    The students were divided into control and experimental groups. The logbook for practical courses in bacteriology was designed according to the lesson plan and course plan. Then, the students of the intervention group were evaluated by completing the logbook. Students' satisfaction and learning at the end of the semester in the two groups were compared using independent t-test.

    Findings

    Bacteriology course scores were no statistically significant difference between the control and experimental groups (P = 0.137). Satisfactory level in all areas was high to very high.

    Conclusion

    According to the analysis of the results of the satisfaction questionnaire, The use of the laboratory log book, causes clarification of educational objectives, classified information, encouraging students to search for scientific materials related to subjects, increasing active learning, and more interaction between students and teacher.

    Keywords: Evaluation, Laboratory Worksheet, Log Book, Bacteriology
  • R. Mohseni-Badalabadi, A Hosseinsabet* Pages 85-90

    In quantitative approach, the relationships between variables are objectively examined and quantitative data are analyzed using statistical methods, and the researcher is the percentage of generalization of the results to other conditions.qulitative method  seeks to understand the meaning that people attribute to a phenomenon. This method is carried out in completely "natural" conditions, and the researcher reaches the general by induction method from partial issues, and on the one hand, he does not seek to generalize the results to other situations. Mixed research method combines quantitative and qualitative research methods. The mixed approach uses four main designs for research including alignment methods, nesting design, explanatory design, and exploratory design.Therefore, it is recommended that those interested in the field of research in medical education should try to use the mixed research approach to expand and deepen their research.

    Keywords: Mixed Research Method, Echocardiography Education