فهرست مطالب

حقوقی دادگستری - پیاپی 121 (بهار 1402)

مجله حقوقی دادگستری
پیاپی 121 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مجتبی اصغریان*، علی بهادری جهرمی، محمدصادق فراهانی صفحات 1-20

    تاثیر مشاغل حرفه ای بر منفعت عمومی جامعه و ورود آن ها به حوزه خدمت عمومی، ضرورت مداخله دولت در تنظیم ضوابط حاکم بر عملکرد آن ها را دوچندان می سازد. پژوهش پیش رو با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و اتخاذ رویکردی تحلیلی توصیفی، در مقام تبیین مولفه های مداخله دولت در تنظیم گری حرفه وکالت به این نتیجه دست یافته است که برخلاف تصور رایج، دولت انگلستان در سه سطح مداخله در ضوابط حاکم بر «ساختار و تشکیلات نهاد وکالت»، «نحوه ورود به حرفه وکالت» و «تصدی حرفه وکالت» به تنظیم رژیم حقوقی حاکم بر نهاد وکالت پرداخته است. مواردی چون «تعیین ماهیت حقوقی کانون»، «نظارت دولتی جامع بر کانون وکلا و حرفه وکالت»، «مقررات گذاری در حوزه وکالت»، «الزام گزارش دهی کانون وکلا به نهادهای دولتی»، «نظارت بر مصوبات ارکان و اجزای مدیریتی کانون»، «الزام به اعمال شفافیت در عملکرد کانون های وکلا»، «تعیین شرایط تصدی وکالت و ظرفیت پذیرش»، «تنظیم اعمال نظارت مردمی بر کانون های وکلا»، «تنظیم سازوکار نظارت دولتی بر کانون وکلا»، «تعیین میزان و نحوه اخذ حق الوکاله ها»، «تعلیق و لغو پروانه وکالت»، «نظارت بر مستخدمین و کارمندان وکیل» و نهایتا «تنظیم سازوکار همکاری وکلا و غیروکلا» و... نمونه هایی از مداخلهه دولت انگلستان در تنظیم گری کانون های وکلا در این کشور به شمار می آیند.

    کلیدواژگان: تنظیم گری، کانون وکلا، مداخله دولت، نظارت، وکالت، نظام حقوقی انگلستان
  • علی امیری*، جواد طهماسبی، بتول پاکزاد صفحات 21-45

    در این مقاله، «کاربرد اصل مساوات در تضمین دادرسی بی طرفانه کیفری» با روش توصیفی تحلیلی، مورد پژوهش قرار گرفته است. بررسی ابعاد و زوایای اصول «مساوات» و «بی طرفی» مقرر در مواد 2 و 3 قانون آیین دادرسی کیفری و تشریح وجوه اشتراک و افتراق و نیز تبیین نقش این دو شاخصه آیینی در ارزیابی عملکرد قضات و سیاست تضمینی قانون گذار، ازجمله اهداف این تحقیق است. هرچند تاکید بر اجرای اصل مساوات در قانون اساسی، دلالت بر جایگاه ممتاز این اصل در امنیت قضایی کشور دارد اما یافته های تحقیق بر آن است که قانون گذار در اعمال سیاست کیفری خود، از تمام ظرفیت های این مهم در استانداردسازی رفتار قضات بهره نجسته و در مواجهه با کنوانسیون های جهانی و استراتژی یگانگی حقوق بین الملل، راهبرد شفافی را در پیش نگرفته است. مآلا اینکه امروزه قابلیت و اقتدار نظام، اقتضای آن را دارد تا با ابتنای به اصول ثابت و متغیر دین اسلام و فقه پویای جعفری و برحسب مقتضیات زمان، حتی المقدور هم آوا با حقوق بین الملل، به بازنگری فنی قوانین بپردازد و در موارد مغایر، موضع قاطع خود را اعلام نماید. و با شفاف سازی قوانین و تبیین ملاک موجه بودن آرای قضایی و تصریح عنصر روانی تخلفات و تخلف انگاری خاص نقض اصول مساوات و بی طرفی در مراحل و مقاطع مختلف دادرسی همراه با مجازات مناسب، مراجع قضایی و نظارتی را در انجام این امر خطیر یاری دهد و از انباشت پرونده ها و طرح فاحش اعمال مقررات ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری جلوگیری به عمل آورد.

    کلیدواژگان: اصل مساوات، مساوات قانونی، مساوات قضایی، اصل بی طرفی، دادرسی بی طرفانه، دادرسی عادلانه
  • علی اسلامی پناه*، کامل تقی زاده صفحات 47-67
    در حالیکه ظهور اینترنت مزایای فراوانی در تمامی حوزه های علمی و عملی به همراه داشته، با تسهیل امکان نقض حقوق مالکیت فکری چالش هایی را در این زمینه ایجاد نموده است. یکی از مصادیق شایع نقض حقوق مزبور پدیده سایبراسکاتینگ بوده که نویسندگان این مقاله را به بررسی طرق رسیدگی بدان سوق داده و سوال اصلی شیوه های حل اختلاف ناشی از غصب سایبری را ایجاد نموده است. در پژوهش حاضر، نخست با روش توصیفی، مفاهیم علامت تجاری، نام دامنه و سایبراسکاتینگ مورد تعریف قرار گرفته اند و سپس با شیوه ای تحلیلی و مقایسه ای، فرایند رسیدگی به این دسته از دعاوی در مرکز میانجیگری و داوری وایپو با استناد به شیوه نامه متحدالشکل حل اختلافات نام دامنه (آیکن) مورد بررسی و مقایسه با طرق موجود در برخی از نظام های ملی و منطقه ای قرار گرفته است. یافته های این پژوهش آشکار خواهد کرد در حالیکه با وجود اصل عام بودن صلاحیت محاکم قضایی تردیدی در امکان اقامه دعوا در مراجع دادگستری ملی وجود ندارد اما معایب چنین طریقی از قبیل انتخاب مرجع صالح، قانون حاکم و اجرای احکام صادره همواره طرفین را به طریق داوری سوق داده است. دراین باره مقررات UDRP حاوی ضوابطی جهت رسیدگی به این قبیل دعاوی بوده که بسیاری از کشورها با بومی سازی قواعد آن سعی در حل وفصل قطعی دعاوی ناشی از ثبت نام دامنه مغایر با حقوق دارنده علامت تجاری داشته اند؛ از آن جمله کشورهای انگلستان و استرالیا و اعضای آ سه آن رویکردهای متفاوتی دارند.
    کلیدواژگان: نام دامنه، علامت تجاری، وایپو، آیکن، یو دی آر پی، ICANN
  • عرفان باباخانی* صفحات 69-92

    پدیده تروریسم از اواخر قرن بیستم میلادی فراگیر شده است و عموما آسیب ناشی از ارتکاب چنین جرایمی ناظر بر تهدید امنیت جامعه می باشد. مطالعه تطبیقی سیاست جنایی ملی و فراملی در برابر پدیده تروریسم بیان نگر این نکته است که رویکرد غالب و حاکم، رویکردی امنیت محور است؛ بدین صورت که بزهکاران تروریستی به عنوان «بزهکار خطرناک» و «اصلاح ناپذیر» توصیف شده و حتی در صدر بزهکاران خطرناک قرار گرفته و بر پایه یک فلسفه کیفری سزادهنده، بازدارنده و ناتوان ساز با آن ها رفتار می شود. اما به نظر پاسخ کارآمد به تروریسم نمی تواند صرفا به برخورد کیفری مبتنی بر سزادهی و تسامح صفر منحصر گردد؛ بلکه باید جهت پایه ریزی یک گفتمان ترمیمی با هدف ترویج اصلاح و بازپروری مرتکبان، پیشگیر ی از تکرار جرم و جبران خسارات بزه دیده اقدام نمود. تلاش پژوهشگر بر آن است تا با نگاهی بیشینه‎ خواه، با تمرکز بر تجربه حقوق خارجی، از نظریه «امکان ترمیمی سازی سیاست کیفری ضدتروریستی» دفاع کرده و به عنوان راهبردی موازی با عدالت کیفری به قانون گذار معرفی کند. نگارنده با رویکردی توصیفی تحلیلی استدلال می کند که سیاست های برآمده از نظریه حقوق جنایی دشمن مدار و سرکوب گر، نمی تواند به راهبرد اصلی سیاست جنایی ضدتروریستی تبدیل شوند، بلکه راهبرد جنایی مناسب جهت رویارویی با بزهکاری تروریستی، طراحی یک سیاست جنایی ترکیبی به منظور استفاده تلفیقی از ضمانت اجراهای ترمیمی و کیفری، حسب شخصیت و وضعیت بزهکاران تروریستی است. در این رهیافت ترکیبی به صورت موازی امکان کاربست برنامه های عدالت ترمیمی و پاسخ های تنبیهی در قبال بزه های تروریستی وجود دارد. و در صورت شکست فرایند و پاسخ ترمیمی همواره می توان فرایند کیفری و پاسخ تنبیهی را دنبال کرد.

    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، پاسخ دهی ترمیمی، افراط زدایی ترمیمی، حقوق جنایی تروریسم
  • محمدقاسم تنگستانی* صفحات 93-114
    نظام آموزش رسمی حقوق در دانشگاه های متعددی از تعداد قابل توجهی از کشورها، بیش از سه دهه است که با توسعه نسبتا پرشتاب نهادهایی تحت عنوان «کلینیک حقوقی» مواجه شده است. نهاد مذکور با ایفای کارکردهای دوگانه آموزشی و خدماتی/اجتماعی، یک تاسیس خاص در دانشکده های حقوق محسوب می شود. در کشور ما نیز ایده فوق با الگوهای مختلفی از یک دهه قبل در تعدادی از دانشگاه های دولتی و غیردولتی کشور طراحی و اجرا شده است. با عنایت به توسعه نهادهای مذکور طی سالیان اخیر و ضرورت تنظیم چهارچوب های حقوقی لازم جهت تهیه و تصویب ضوابط و مقررات مربوط به ایجاد و فعالیت کلینیک های حقوقی، پژوهش پیش رو با روش توصیفی تحلیلی، ضمن بررسی مفهومی ایده فوق، کارکردها و مزایای آن، درصدد پاسخ گویی به این پرسش است که چالش ها و الزامات حقوقی و فراحقوقی ایجاد کلینیک های حقوقی دانشگاهی در ایران کدامند؟ بر اساس یافته های این پژوهش، ایجاد کارآمد نهاد مذکور در ایران بدون رفع چالش های متعدد مالی، اداری و آموزشی مربوط امکان پذیر نخواهد بود. تاکید خاص این پژوهش بر ضرورت اتخاذ راهکارها و تمهیدات لازم جهت تامین منابع مالی کافی مورد نیاز برای ایجاد و فعالیت کلینیک های حقوقی، تصویب اسناد حقوقی مربوط توسط مراجع ذی صلاح و طراحی نظام آموزشی مناسب برای اجرای کامل و موثر ایده فوق است. در این پژوهش سعی شده ضمن تبیین چالش های فراروی ایجاد نهاد مذکور، راهکارهای رفع موارد مذکور در ایران پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: دسترسی به عدالت، مهارت حقوقی، دانشکده حقوق، آموزش کلینیکی حقوق، توانمندسازی حقوقی
  • محمدحسین شهبازی، میثم اکبری دهنو، هانی حاجیان* صفحات 115-144

    عدم النفع از مسایل پیچیده و اختلافی در نظام حقوقی ایران بوده که آغاز اختلافات از تبصره 2 ماده 515 قانون آیین دادرسی مدنی نشیت می گیرد. تصویب قانون آیین دادرسی کیفری 1392 نیز که در ماده 14 و تبصره 2 آن تغییراتی نسبت به قانون قبل داشته نه تنها ابهامی را مبنی بر قابل مطالبه بودن و یا عدم آن را رفع نکرده بلکه بر ابهامات افزوده است. جهت رفع ابهام های موجود بدوا باید عدم النفع را در فقه بازخوانی کرد و با نگرشی نو به مفهوم مال، نفع و سود، این مسیله را بررسی نمود که خسارت وارده بر عدم النفع (سود) مضمونه می باشد؟ عدم النفع مال می باشد که مورد اتلاف قرار گیرد؟ چرا در تبصره 2 ماده 14 قانون مذکور تنها اتلاف منافع ممکن الحصول مضمونه اعلام شده؟ این تحقیق با ابزاری کتابخانه ای و با شیوه ای توصیفی تحلیلی این مسایل را بررسی می نماید. با استفاده از داده های موجود می توان مال را به عین، منفعت، نفع بالقوه و نفع موهوم، تقسیم نمود و اموالی که در ملکیت افراد قرار دارند را در چهار صورت: موجود، بالقوه موجود و در دید عرف بالفعل، بالقوه موجود و در دید عرف معدوم و معدوم، طبقه بندی نمود. عدم النفع یا همان سود در معنای نفع موهوم مال فرض نگردیده و قابل مطالبه نمی باشد. از طرفی اتلاف منفعت و نفع بالقوه در حالت، نفع بالقوه موجود در دید عرف معدوم به لحاظ عدم صدق مال ایجاد ضمان نمی نماید، و در حالت نفع بالقوه موجود در دید عرف بالفعل به لحاظ اینکه عرفا بر آن مال صدق می شود ایجاد ضمان می نماید. تبصره 2 ماده 14 قانون مذکور درصدد بیان امکان اتلاف نفع بالقوه موجود و در دید عرف بالفعل می باشد و ذکر اتلاف به عنوان اسباب ضمان از باب قید مورد غالب وارد می باشد.

    کلیدواژگان: مال، سود (عدم النفع)، نفع بالقوه، نفع موهوم، ضرر، غصب، اتلاف
  • مهدی حسن زاده* صفحات 145-163
    قانون آیین دادرسی مدنی درخصوص رای مورد اعتراض شخص ثالث از این نظر که آیا لازم است قطعی باشد یا رای غیر قطعی هم قابل اعتراض شخص ثالث است، تصریحی ندارد. در این زمینه، دیدگاه ها و تحلیل های متفاوت و متقابلی ارایه شده است. بیان ماده 422 قانون آیین دادرسی مدنی نیز درخصوص اعتراض شخص ثالث، قبل از اجرای حکم و پس از آن، نامشخص و قابل بحث است و اشکال های متعددی دارد. بررسی موضوع نشان می دهد با در نظر گرفتن جوانب مختلف، ترجیح با این است که رای غیرقطعی را قابل اعتراض شخص ثالث ندانیم و اعتراض شخص ثالث را مختص به رای قطعی بدانیم. ماده 422 قانون آیین دادرسی مدنی را هم باید بر این معنا حمل کنیم که اگر مدت زمان طولانی از اجرای حکم گذشت، به گونه ای که نشان دهنده آن باشد که شخص ثالث اگر حقی هم داشته، از آن اعراض کرده، پس از آن، اعتراض شخص ثالث پذیرفته نمی شود، مگر خلاف این مطلب را ثابت کند.
    کلیدواژگان: اعتراض شخص ثالث، رای قطعی، رای غیرقطعی، اجرای حکم، مهلت اعتراض
  • مجتبی زمانی*، جعفر عسگری صفحات 165-186

    در مواردی که یکی از طرفین قراداد به هر دلیل نمی خواهد یا نمی تواند در موعد مقرر به تعهداتش عمل نماید طرف دیگر با یک نقض پیش از موعد یا غیرقابل پیش بینی مواجه است. نقض پیش از موعد قرارداد باعث ورود خسارات اصلی و تبعی به طرف مقابل است. خسارات قراردادی غالبا از نقض واقعی قرارداد نشیت می گیرند. با این حال نقض پیش از موعد نیز می تواند منجر به پیدایش خسارت اصلی و تبعی گردد. برخی از زیانهای قراردادی به طور مستقیم و بلاواسطه از نقض عهد نشیت نمی گیرند اما به طور معمول در سیر طبیعی و متعارف امور ناشی از نقض عهد هستند. با وجود این امکان جبران این گونه خسارات در حقوق ایران با مشکل اساسی مواجه است. مهم ترین مانع برای جبران چنین زیانهایی احتمالی بودن و عدم رابطه سببیت عرفی بین زیان وارده و فعل زیان بار است. این پژوهش با روش تحلیلی-توصیفی و با استناد به اصول و قواعد مسلم فقهی و حقوقی از قبیل لاضرر، مقابله به مثل، بناء عقلاء و حاکمیت اراده در پی امکان سنجی جبران پذیری خسارات تبعی ناشی از نقض پیش از موعد قرارداد در حقوق ایران است.

    کلیدواژگان: خسارت اصلی، خسارت تبعی، نقض واقعی، نقض پیش از موعد، جبران پذیری
  • آزاده صادقی* صفحات 187-211

    در بسیاری از نظام های عدالت کیفری، سیاستگذاران تحت تاثیر مقررات کنوانسیون های مواد مخدر، از طریق فهرست بندی مواد تحت کنترل بر اساس میزان خطرناکی یا آسیب زایی آنها، کیفرهای مرتبط با فعالیت های غیرقانونی درباره هر ماده را تعیین می کنند. با توجه به اهمیت مقوله حاضر، در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی تحلیلی و مطالعه مقررات حوزه مواد مخدر و روانگردان، تلاش کردیم به این مساله اصلی بپردازیم که میزان خطرناکی مواد مخدر یا روانگردان بر اساس چه معیارهایی و در چه فرایندی سنجیده می شود و در واقع آنها چگونه فهرست بندی می شوند. از مطالعه تطبیقی مقررات مواد تحت کنترل در نظام عدالت کیفری ایالات متحده برای بررسی این معیارها نیز استفاده کردیم و و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در نظام حقوقی ایران به رغم افزوده شدن عبارت «دیگر مواد مخدر یا روانگردان صنعتی غیردارویی» در اصلاحات سال 1389ق.ا.ق.م.م.م، هیچ معیاری برای رتبه بندی میزان خطرناکی این مواد معرفی نشده، اما در ایالات متحده ضمن قانون مواد تحت کنترل، این موضوع تا اندازه ای رعایت شده است. احراز ضرورت جدول بندی یک ماده جدید در شرایطی که معیاری برای رتبه بندی خطرناکی آنها وجود نداشته باشد، می تواند با ماندگارسازی ترس های قدیمی، هراس از مواد را برساخته و وضعیت را به نفع کنترل های سخت گیرانه از جمله مجازاتهای شدید تغییر دهد. امری که در ایالات متحده به طور خاص در رابطه با برخی انواع مواد مخدر و روانگردان ضمن قانون مقابله با سوءمصرف مواد روی داده است. درک مفهوم «خطرناکی» در قالب برساخته اجتماعی می تواند احتمالات مختلفی را راجع به چگونگی تطبیق این معیار بر یک ماده مخدر یا روانگردان درراستای تامین منافع گروه های ذی نفوذ ترسیم کند. اشکالات ناظر بر مراجع تصمیم گیرنده نیز این فرایند را تشدید می نماید.

    کلیدواژگان: مواد مخدر و روانگردان، مواد تحت کنترل، فهرست بندی، کیفرگذاری
  • عبدالوحید صباغی*، فریدون نهرینی، علیرضا آذربایجانی صفحات 213-242

    اصل تغییر ناپذیری عناصر دعوا مانع از تصرفات بدون ضابطه در ارکان دعواست. ایجاد هرگونه تحول در خواسته، مقید به شرایط منصوص در ماده 98 قانون آیین دادرسی مدنی است .این ملاحظات در راستای اصل تناظر و حراست از حقوق خوانده در برابر هرگونه غافلگیری است، اما وقتی خوانده بدون رعایت اصل حسن نیت، درجریان رسیدگی اقدام به انتقال موضوع دعوا می نماید و منتقل الیه را ذینفع در دعوا نموده و هم باعث ایجاد سند جدیدی ناشی از این انتقال گردیده و ظاهرا ایرادی بر دادخواست عارض نموده، دادگاه نباید با مشارالیه هم نظر و با برخوردی منفعلانه، اقدام به صدور قرار نماید، زیرا وظیفه حراست از قانون در درجه اول با خود قانون و بعد از آن وظیفه دادگاه است و سکوت، ابهام یا اجمال قانون، نباید دستاویز طرفی گردد که خود را در معرض محکومیت یافته و با این اقدام قصد نموده دعوا را از قابلیت استماع خارج و رسیدگی به پرونده را عقیم نماید .این پژوهش با روش تحلیلی توصیفی منتج به این نتیجه می گردد که با بذل توجه به این دو تغییر طاری در ارکان دعوا، میتوان خلاء مزبور را مرتفع و به دادرس این توانایی را اعطاء نمود تا ضمن توجه به عمل حقوقی مزبور، همزمان با دعوت از منتقل الیه به دادرسی، ایجاد تحول در خواسته را نیز از آثار انتقال دعوا قلمداد و به موازات رسیدگی به خواسته مندرج در دادخواست، قهرا در منطوق رای نسبت به خواسته جدید و همچنین راجع به سند متعلق به قایم مقام نیز نفیا یا اثباتا تصمیم بگیرد، زیرا اذن پذیرش قاعده انتقال دعوا و اصل قایم مقامی، باعث تسری لوازم آن به دادرسی است که از جمله لوازم، سند اخیر ایجاد شده در جریان رسیدگی به دعواست که به تبع فراخواندن قایم مقام به دادرسی، راجع به این سند نیز اتخاذ تصمیم می گردد.

    کلیدواژگان: دعوای مدنی، خواسته دعوا، تحول غیرارادی، قائم مقام
  • مرتضی عارفی* صفحات 243-263

    تکدی به عنوان یک پدیده و رفتار اجتماعی است. واکنش دولت ها در برابر این پدیده متفاوت است و طیف گسترده ای از رویکردها را شامل می شود که از جرم انگاری صرف تا عدم جرم انگاری را در بر می گیرد. قانونگذار در ماده 712 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات 1375)، مطلق ارتکاب این عمل را جرم محسوب نموده است. این در حالی است که جرم انگاری فرآیندی مبتنی بر عقلانیت است و با مدنظر قرار دادن واقعیت های اجتماعی انجام می شود. از این رو ضروری است الگوهای دیگر نیز مورد بررسی قرار گیرد تا از رهگذر آن موضع نظام عدالت کیفری ایران در مواجهه با این پدیده ارزیابی شود. بر این اساس مطالعه تطبیقی واکنش شانزده کشور در قبال این پدیده گویای آن است که چهار کشور ایران، انگلستان، ولز و دانمارک تکدی را مطلقا جرم انگاری کرده؛ هشت کشور فرانسه، آلمان، اسکاتلند، بلژیک، اردن، سنگاپور، ترکیه و سوییس این رفتار را مشروط به شرایطی همچون اخلال در نظم، تهاجمی و آزار دهنده بودن و سوءاستفاده از اطفال و افراد آسیب پذیر جرم محسوب کرده اند و چهار کشور سوید، نروژ، مالزی و کانادا نیز این رفتار را حسب مورد جرم انگاری نکرده یا از آن جرم زدایی کرده اند.

    کلیدواژگان: تکدی، سیاست کیفری، سیاست اجتماعی، جرم انگاری، جرم زدایی
  • مجید عزیزیانی* صفحات 265-282

    دعوای اثبات مالکیت خصوصا در اموال غیر منقول که با الزامات و تشریفات قانونی مواجه است، در مراحل مختلف ثبت املاک در خصوص نحوه ثبت چنین املاکی، قواعدی دارد که می بایست مورد توجه قرار گیرد و نمی توان اجابت چنین خواسته ای را به صورت مطلق در تمامی اموال غیر منقول با یک شکل و کیفیت واحد، مورد پذیرش قرار داد دعوای اثبات مالکیت از جمله دعاوی حقوقی می باشد که در خصوص پذیرش آن در مراجع قضایی، تشتت آرای زیادی وجود دارد به نحوی که برخی محاکم با استناد به رای وحدت رویه شماره 569 مورخ 10/10/1370 هییت عمومی دیوان عالی کشور دعوای اثبات مالکیت را مورد پذیرش قرار داده و معتقدند که الزام قانونی مالکین به تقاضای ثبت ملک خود در نقاطی که ثبت عمومی املاک آگهی شده، مانع از آن نمی باشد که محاکم دادگستری به اختلاف راجع به مالکیت ملک، رسیدگی نمایند و برخی دیگر از محاکم با استناد به مواد 22، 46، 47 و 48 قانون ثبت اسناد و املاک و مفاد رای وحدت رویه شماره 672 مورخ 01/10/1383 هییت عمومی دیوان عالی کشور و همچنین مفاد قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند رسمی مصوب 20/09/1390 از پذیرش چنین دعوایی اجتناب می کنند. نتایج تحقیق حاضر در این است که خواسته اثبات مالکیت اساسا فاقد وصف دعوی و عدم مخالفت با اصل یا ظاهر است و صرفا نوعی احراز مقدمات دعوی محسوب می شود که محاکم دادگستری مرجع رسیدگی به مقدمات دعوی محسوب نمی شوند.و مرجع اعلام مالکیت در اموال غیر منقول مراجع ثبتی است.

    کلیدواژگان: مالکیت، اثبات، رای وحدت رویه، دعوی، قانون
  • یاسر غلامی*، میثم جوادی، محمدباقر مقدسی صفحات 283-306

    مرحله اجرای احکام مهم ترین مرحله از فرایند دادخواهی است که در آن تلاش می شود از طریق معرفی و شناسایی اموال محکوم علیه، زمینه اجرای حکم فراهم گردد. در این راستا بخش زیادی از قانون اجرای احکام مدنی و قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی به این موضوع اختصاص یافته است. نگاهی به این دو قانون نشان می دهد این قوانین عموما اموال عینی مرسوم را به عنوان مال به رسمیت شناخته و نحوه اخذ محکوم به از آن را بیان کرده اند. با این حال در یک دهه اخیر به دنبال توسعه فناوری های نوین، ارزهای دیجیتال به عنوان رقیب ارزهای واقعی ظهور یافته و مقبولیت عمومی یافته اند. گرچه تاکنون در نظام حقوقی ایران قانونی در خصوص این ارزها تصویب نشده، ولی دکترین حقوقی و رویه قضایی در پرتو قواعد حقوقی حکم به مالیت این ارزها صادر کرده است. در این میان پرسشی که مطرح می شود این است که چنانچه در زمان اجرای حکم، ارز دیجیتال به عنوان دارایی محکوم علیه شناسایی و معرفی گردد، آیا می توان محکوم به را از محل آن وصول کرد؟ بر اساس نتایج این تحقیق پاسخ این سوال مثبت است. این تحقیق پس از ذکر مقدمه ای در خصوص ماهیت ارزهای دیجیتال به موضوع قابلیت شناسایی، توقیف و فروش ارزهای دیجیتال و برخی فروعات مهم آن پرداخته است. به رغم اینکه قوانین موضوعه مقرره ای در مورد این ارزها پیش بینی نکرده اند، ولی با تمسک به اصول کلی حاکم بر اجرای احکام و تدوین ضوابط شفاف در آینده و آموزش دادورزان، اجرای احکام قضایی از محل این ارزها تسهیل خواهد شد و جلو تشتت رویه ها را خواهد گرفت. این تحقیق تلاش دارد به روش توصیفی- تحلیلی مهم ترین مسایلی که در اجرای احکام قضایی از محل ارزهای دیجیتال مطرح می شود را بیان و پاسخ آنان را ارایه نماید.

    کلیدواژگان: ارزهای دیجیتال، اجرای احکام، محکوم علیه، دادورز، محکوم به
  • جلال الدین قیاسی* صفحات 307-327

    در نظام کامن‏لا طبق قاعده «جمجمه نازک» مجرم باید قربانی خود را همان‏گونه که هست در نظر بگیرد یعنی با ملاحظه تمام واکنش‏های محتمل قهری و اختیاری قربانی، عملی را علیه وی انجام دهد. این مساله در حیطه واکنش‏های جسمی و روانی قربانی که اموری قهری هستند، در هر دونظام با اندک تفاوتی، امری مورد تسالم است یعنی نسبت به کودک، پیر و بیمار جسمی یا روانی، در انتساب حادثه و نوع جنایت نقطه ضعف آنان مد نظر قرار می‏گیرد. عکس‏ العمل ناشی از مصلحت اندیشی ‏های عقلایی، آن چنان که در مورد مکره یا مضطر شاهد هستیم نیز همین حکم را دارد و در استناد حادثه مورد لحاظ قرار می‏گیرد. اما در حیطه واکنش ‏های اختیاری برخاسته از اعتقادات قربانی مانند این که وی به دلایل مذهبی مانع درمان خود شود یا در عکس ‏العمل به رفتار متهم صدمه‏ای بر خود وارد آورد، برخورد دو نظام متفاوت است. در حقوق کامن‏لا در پرونده معروف بلاو و یا موارد دیگر، چنین عکس‏العملی پذیرفته شده و آن را قاطع رابطه علیت ندانسته ‏اند اگر چه برخی از حقوق‏دانان آن را مورد رد و نقد قرار داده‏اند. اما در حقوق ایران بر اساس قواعد فقهی و قوانین موضوعه چنین عکس ‏العمل‏ هایی قاطع رابطه علیت است و مانع استناد حادثه به متهم می‏شود.

    کلیدواژگان: جمجمه نازک، قربانی، نظام حقوقی کامن&rlm، لا، نظام حقوقی ایران
  • سید سجاد کاظمی*، حامد چگینی صفحات 329-349

    به موجب ماده 217 ق.آ.د.ک یکی از مهم ترین اهداف صدور قرارهای تامین کیفری «تضمین حقوق بزه دیده و جبران ضرر و زیان وارده به وی» است؛ اما بنابر صراحت ماده 690 ق.آ.د.ک، قرارهای تامین کیفری برای جرایم اشخاص حقوقی محدود به دو قرار شده که به کارگیری این دو قرار هم برخلاف قرارهای تامین کیفری اشخاص حقیقی (ماده 217)، الزامی نبوده و به «صلاحدید» مقام قضایی واگذارشده است. در پژوهش حاضر به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به نقد و بررسی قرارهای تامین کیفری و نظارت قضایی جرایم اشخاص حقوقی در راستای تضمین حقوق بزه دیده پرداخته شده است.قرارهای پیش بینی شده برای اشخاص حقوقی تناسبی با شدت و گستره فراوان جرایمی که امروزه اشخاص حقوقی در آن ها درگیر شده و تعداد زیادی از افراد را قربانی اقدامات زیان بار خود به ویژه در حوزه های مالی و اقتصادی می کنند نداشته و انجام اصلاحات از جانب قانون گذار همگام با بسیاری از کشورها که برای اشخاص حقوقی قرارهای تامین کیفری متنوعی را منظور داشته و اجازه استفاده از دیگر قرارها از قبیل قرار وثیقه را نیز صادر کرده اند اجتناب ناپذیر می نماید. همچنین در زمینه قرار نظارت قضایی علی رغم ابهام قانونی و البته برخلاف نظر برخی نویسندگان حقوقی به نظر می رسد می توان متناسب با جرم ارتکابی شخص حقوقی و البته موضوع و زمینه فعالیت این شخص از برخی دستورهای این قرار در رابطه با این اشخاص بهره گرفت.

    کلیدواژگان: قرار، تامین کیفری، نظارت قضایی، شخص حقوقی، تعقیب
  • عباس میرشکاری*، فاطمه سادات حسینی صفحات 351-378

    زیان معنوی، آسیبی است که به حقوق غیرمالی شخص وارد می شود. از دیرباز در امکان جبران این نوع از زیان، تردیدهایی وجود داشته است. برای نمونه، در نظام حقوقی آمریکا، آنچنان که از زیان دیدگان مالی حمایت می کردند، از اشخاصی که زیان معنوی دیده بودند، حمایت نمی کردند. بیم از اینکه خسارت معنوی به میزان واقعی ارزیابی نشده و این دغدغه که روش مناسبی برای جبران آن وجود ندارد، سبب می شد دادگاه ها تمایلی به جبران زیان معنوی نداشته باشند. با این حال، دادگاه ها به ویژه با استفاده از علم روان شناسی در حرکتی تدریجی به سمت پذیرش زیان معنوی پیش رفتند. در نظام حقوقی ایران نیز، با وجود آنکه تردیدهایی در جبران زیان معنوی وجود داشته اما همینک و با توجه به صراحت ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، کمتر در لزوم جبران زیان معنوی تردید وجود دارد. با این حال، آنچه هنوز، مبهم است، روش جبران این زیان است، این ابهام، سبب شده تا برخی از دادگاه ها به استناد اینکه روش مشخصی برای جبران وجود ندارد، از صدور حکم امتناع ورزند. با این حال، به نظر می رسد استفاده از روش عذرخواهی و نیز، پرداخت پول، ابزارهای مناسبی برای جبران باشند. البته قاضی باید در هر مورد و متناسب با شرایط هر پرونده، تشخیص دهد که کدام یک از روش های فوق، با «اوضاع و احوال قضیه» سازگارتر بوده و بهتر می توانند زیان زیان دیده را جبران کرده و یا حداقل، خسارت او را تسکین دهد. در مقاله پیش رو، با تاکید بر رویه قضایی ایران و با مطالعه نظام حقوقی آمریکا، تلاش می شود قابلیت مطالبه و روش جبران زیان معنوی بررسی شود.

    کلیدواژگان: زیان، عذرخواهی، جبران، آبرو و حیثیت، قاضی، &emsp
|
  • Mojtaba Asgharian *, Ali Bahadorijahromi, MohammadSadegh Farahani Pages 1-20

    The performance of professional jobs for the public interest of society and their entry into the field of public services, doubles the need for government intervention in regulating the rules governing their performance. The present study, by exploiting the studies of the control library and adopting an analytical-descriptive approach, in order to explain the components of government intervention in regulating the legal profession, has reached the conclusion that contrary to the idea, the UK government intervenes in three levels of criteria. Governing the "structure and organization of the legal profession", "how to enter the legal profession" and "professional tenure" to pay the legal regime governing the legal profession is paid. Items such as "Determining the legal nature of the Bar Association", "Comprehensive government oversight of the Bar Association and the legal profession", "Regulation in the field of advocacy", "Reporting the Bar Association's obligation to nine government governments", "Reviewing the Bar Association's request and supervision On the approvals of the pillars and management components of the association "," Obligation to apply transparency in the performance of bar associations "," Determining the conditions of representation and admission "," Intervention of lawyers' training "," Intervention in the names in the list of lawyers "," Establishment of lawyers 'disciplinary courts and investigation of their violations "," Regulation of public oversight of Uber Bar Associations "," Regulation of government oversight mechanism in Bar Associations "," Supervision of lawyers' training "," Determining the amount and "How to obtain attorneys' fees", "Suspension and revocation of attorney's license", "Prohibition of attorney by qualified persons", "Control over employees and attorneys" and finally "Regulation of the mechanism of attorneys and non-attorneys" are examples of government intervention in England The establishment of bar associations in this country is considered.

    Keywords: Regulatory, Bar Association, government intervention, Supervision, Advocacy
  • Ali Amiri *, Javadj Tahmasebi, Batool Pakzad Pages 21-45

    In this article, "Application of the principle of equality in guaranteeing impartial criminal proceedings" has been researched by descriptive-analytical method. Examining the dimensions and angles of the principles of "equality" and "impartiality" set forth in Articles 2 and 3 of the Code of Criminal Procedure and explaining the commonalities and differences and explaining the role of these two rituals in evaluating the performance of judges and the legislator's guarantee policy, are among the objectives of this study. Although the emphasis on the implementation of the principle of equality in the constitution indicates the privileged position of this principle in the judicial security of the country, but, the findings of the study suggest that the legislature in implementing its criminal policy, has not used all the capabilities of this important in standardizing the behavior of judges and in the face of global conventions and the strategy of the unity of international law, it has not adopted a clear strategy. The result is that, today the capability and authority of the system has the ability to technically revise the laws in accordance with the fixed and changing principles of Islam and Jafari dynamic jurisprudence and in accordance with the requirements of the time, and declare its firm position on conflicting issues. By specifying the role of the psychological element in violations and stating the prohibition of violation of the principles of equality and impartiality in different stages of the trial along with appropriate punishments, the criterion of justification of judicial rulings should also be stated and prevented the accumulation and formation of cases subject to the provisions of Article 477 of the Code of Criminal Procedure.

    Keywords: Equality Principle, Legal Equality, Judicial Equality Principle of Impartiality, Impartial Procedure, Fair Trial
  • Ali Eslamipanah *, Kamel Taqizadeh Pages 47-67
    As the emergence of the internet has brought a lot in all scientific and practical positive aspects, ‎with the possibility ‎of accessing intellectual property rights, it has created challenges in this ‎field. One of the common examples of ‎violation of these rights has been the phenomena of ‎cybersquatting, which the authors of this article should know by ‎examining the methods and ‎has raised the central question of legal ways to resolve the dispute caused by that. In ‎the ‎present research, first by descriptive method, the concepts of trademark, domain name, and ‎cybersquatting have ‎been defined. Then, with a method of analysis and comparison, the ‎process of hearing this category of claims in the ‎WIPO Mediation and Arbitration Center ‎with references to the Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy ‎‎(icon), it has been ‎examined and compared with the existing methods in some national and regional law ‎systems.‎The findings of this research will reveal while the principle of the jurisdiction of the courts is universal, and there is ‎no doubt about the possibility of litigation in the national judiciary, still, the disadvantages of such a method, such as ‎the choice of the competent authority, the rule of law, and the execution of verdicts, have always led the parties to the ‎arbitration. In this regard, the UDRP rules contain rules for dealing with such claims that many countries have tried ‎to settle disputes arising out of the registration of a domain that is contrary to the rights of the trademark owner by ‎localizing its rules; The United Kingdom, Australia, and ASEAN members, among others, have different approaches. ‎
    Keywords: Domain name, trademark, WIPO, UDRP, ICANN, icon
  • ERFAN BABAKHAN * Pages 69-92

    The phenomenon of terrorism is spreading throughout the world. It has been particularly prevalent since the beginning of the last quarter of the twentieth century. A comparative study of national and transnational criminal policy regarding the phenomenon of terrorism confirms that the dominant perspective and the governing system of criminal policies in the world, whether national or transnational, are security-oriented and have antagonist policies: thus, terrorist criminals are described as "enemies of society", "dangerous criminals" and "non-rehabilitative" and are even at the forefront of dangerous criminals. Also, they are treated based on the punitive, dissuasive, and incapacitation criminal philosophy. But it seems that the antagonist criminal policy against terrorist offenders should be reversed to establish a restorative discourse with the aim of application of restorative responses. A response to terrorism crimes should not be limited to tough penal and zero-tolerance policies. In addition to these policies and measures, promoting reintegration and rehabilitation of the perpetrators for the purpose of preventing the recidivism seems to be important and necessary. The researcher tries to defend the theory of the "possibility of restoration of anti-terrorist criminal policy" with a descriptive-analytical approach and a focus on foreign law. He introduces this theory as a necessary strategy for the legislator. The author argues that policies derived from antagonist criminal law theory are promoters of terrorism and cannot and should not become the main strategy of counter-terrorism criminal policy. Rather, the appropriate criminal strategy for dealing with terrorist crimes is to design a combined criminal policy to use a combination of restorative and criminal measures, depending on the personality and status of the terrorist offenders. In this combined approach, in parallel, it is possible to apply restorative justice programs and punitive responses to terrorist offenses at the same time. And in case of failure of the restorative response and "despairing of restorative justice", the criminal process and the punitive response can be pursued.

    Keywords: Terrorism, Restorative Justice, Restorative Responses, Restorative Deradicalization, The Criminal Law of Terrorism
  • Mohammad Ghsem Tangestani * Pages 93-114
    The formal law education system in several universities in a significant number of countries has for more than three decades experienced the relatively rapid development of institutions called "Law Clinics". This institution is a special establishment in faculties of law with dual educational and service / social functions. In our country, the above idea has been designed and implemented with different models from a decade ago in a number of governmental and non-governmental universities in the country. Considering the development of the mentioned institutions in recent years and the necessity of setting the necessary legal frameworks for preparing and approving the rules and regulations related to the establishment and operation of law clinics, the leading research with descriptive-analytical method, while examining the concept of the above idea, Its functions and benefits seek to answer the question of what are the legal and extra-legal challenges and requirements for establishing university law clinics in Iran? According to the findings of this study, the effective establishment of this institution in Iran will not be possible without solving the numerous financial, administrative and educational challenges. The special emphasis of this research is on the necessity of adopting necessary solutions and arrangements to provide sufficient financial resources required for the establishment and operation of law clinics, approval of relevant legal documents by competent authorities and design of an appropriate educational system for full and effective implementation of the above idea. Thus, the legal system and the higher education system of Iran have not yet provided the conditions and requirements for the establishment and then the establishment and development of these clinics; Of course, this can only be achieved through the mutual cooperation of government authorities and non-governmental organizations, as well as the community of lawyers. I
    Keywords: Access to Justice, Legal Skills, Faculty of Law, Clinical Legal Education, Legal Empowerment
  • MohammedHussain Shahbazi, Meysam Akbari, Hani Hajian * Pages 115-144

    Non- profit damage is one of the complex and controversial issues in Iran's legal system that disputes arise from Note 2 of Article 515 of the Code of Civil Procedure 1379; The enactment of the Criminal Procedure Code of1392,which in Article 14 and Note 2,there are changes compared to the previous law,Not only has it not removed the ambiguity, but it has added to it.In order to remove the existing ambiguities,first of all, non-profit Must be analyzed in jurisprudence And with a new perspective on the concept of property,benefit and profit, we must examine the issue that the damage to non-profit(profit)is guaranteed?Is it a non-profit property that is wasted?Why in Note2to Article14, is the only loss of possible benefits guaranteed?This research examines these issues with a library tool and with a descriptive-analytical method.Using the available data, property can be divided into1-identical 2- benefit 3-potential benefit 4-imaginary benefit and assumed the properties that are in the property of individuals in four forms:1- existing,2- potentially existing; in the view of actual custom, 3- potentially existing; and in the view of extinct custom,4- extinct.Non-profit or the same profit in the sense of fictitious benefit of property is not assumed and therefore, can't be claimed. On the other hand, loss of potential benefit and benefit, in the case of existing potential benefit, in the case of extinct custom in terms of non-validity of property, Does not create a guarantee, and in the case of existing potential benefit (in the view of actual custom), in the sense that custom's property applies to the guarantee. Note2:Article 14 of the Code of Criminal Procedure seeks to express the possibility of losing the existing potential benefit and in the view of actual custom, and mentioning the loss as a means of guarantee is included in the prevailing case.

    Keywords: Property, Profits (lost of profit), Potential benefit, Imaginary benefit, Loss, usurpation, Destruction
  • Mahdi Hasanzadeh * Pages 145-163
    The Code of Civil Procedure does not specify whether a verdict challenged by a third party is final or whether a non-final verdict can be challenged by a third party. In this regard, different and reciprocal views and analyzes are presented. The statement of Article 422 of the Code of Civil Procedure regarding the objection of a third party, before the execution of the sentence and after it, is vague and debatable and has several problems. Examining the issue shows that considering various aspects, it is preferable not to consider the non-final verdict as objectionable to a third party and to consider the third party objection as specific to the final judgment. Article 422 of the Code of Civil Procedure should also be taken to mean that if a long period of time has elapsed since the execution of the sentence, in such a way as to indicate that the third party, if he had a right, waived it, after that, the third party objection will not be accepted unless it proves otherwise.
    Keywords: third party objection, final verdict, non-final verdict, execution of sentence, deadline for objection
  • Mojtaba Zamani *, Jafar Asgari Pages 165-186

    In cases where one of the parties to the contract, for any reason, does not want or cannot fulfill its obligations in due time, the other party faces an unforeseen or anticipatory breach. Anticipatory breach of contract causes essential and consequential damages to the other party. Contractual damages often result from an actual breach of contract. However, Anticipatory breach can also lead to essential and consequential damages. Some contractual damages do not arise directly from a breach of contract, but are usually in the normal and reasonable course of affairs to breach of contract. However, the possibility of compensating for such damages is facing with a major problem in Iranian law. The most important impediment to compensating for such losses is the possibility and lack of customary causal relationship between the damage and the harmful act. This research seeks to assess the feasibility of compensating for consequential damages arising from Anticipatory breach of contract in Iranian law by analytical-descriptive method and by invoking to certain jurisprudential and legal principles and rules such as La-Zarar (No-Harm), reciprocity, assumption of the wise and the governance of will.

    Keywords: Essential damage, Concequential damage, Actual Breach, Anticipatory Breach, compensability
  • Azade Sadeghi * Pages 187-211

    Policymakers, under the influence of the Drug Conventions, penalize drug crimes based on their degree of danger or harmfulness. Given the importance of this issue, by using a descriptive-analytical method and studying the regulations of drugs and psychotropic substances in the criminal justice system, we studied the main issue dangerousness of substances and how they are scheduled. The provisions of controlled substances in the US has also been reviewed. we conclude that in the Iranian legal system, despite the phrase "other drugs or non-pharmaceutical industrial Psychotropic", there is no criteria for evaluating the dangerousness of drugs, but in the United States, the controlled substances act based on some criteria categorized the substances in five schedule. The need for classifying the substance in situations where there is no criterion for scheduling them can intensify the old fears and change the situation in favor of tighter controls, including severe penalties. This has been done in relation to some types of substances, through the Antidrug Abuse Act. Understanding the concept of "dangerousness" as a social construction, can create different possibilities in the process and the result of assessing the dangerous of drugs. The performance of decision-making authorities also intensifies this process.

    Keywords: Drugs, Psychotropic Substances, Controlled Substances, Scheduling, Punishment
  • Abdolvahid Sabaghi *, Fereydoon Nahreyni, Alireza Azarbayejani Pages 213-242

     The principle of immutability of the elements of litigation prevents unregulated seizures of the elements of litigation. Any change in the claim is subject to the conditions set forth in Article 98 of the Code of Civil Procedure. These considerations are in line with the principle of compliance and protection of the defendant's rights against any surprises, The subject of the lawsuit and the transferee is the beneficiary in the lawsuit and has caused the creation of a new document resulting from this transfer and apparently has challenged the petition. The protection of the law is primarily the duty of the law and then the court, and the silence, ambiguity or conciseness of the law should not be used as a pretext by a party who has found himself convicted and intends to exclude the case from the hearing and hear the case. Sterilize the case. This research with a descriptive analytical method leads to the conclusion that by paying attention to these two changes in the elements of litigation, the gap can be filled and the judge can be given the ability to pay attention to the legal action. , At the same time as inviting the transferee to the trial, make a change in the request It is also considered as one of the effects of transferring the lawsuit and in parallel with considering the request stated in the petition, forcibly decides in the voting session on the new request and also on the document belonging to the deputy, either negatively or positively, because The authority extends its contents to the proceedings, including the recent document created during the hearing of the case, which, following the summoning of the deputy to the proceedings, a decision is also made regarding this document.

    Keywords: civil litigation, litigation request, involuntary transformation, Deputy
  • Morteza Arefi * Pages 243-263

    Begging as a social phenomenon and behavior. Governments' responses to this phenomenon vary, encompassing a wide range of approaches, from mere criminalization to non-criminalization.In Article 712 of the Islamic Penal Code (1996), the legislator has considered the absolute commission of this act as a crime. On the other hand, Criminalization, is a process based on rationality and is done by taking into account social realities. Therefore, it is necessary to examine other models to assess the position of the Iranian criminal justice system in the face of this phenomenon. Accordingly, a comparative study of the reaction of sixteen countries to this phenomenon shows that the four countries of Iran, England, Wales and Denmark have absolutely criminalized begging: Eight countries in France, Germany, Scotland, Belgium, Jordan, Singapore, Turkey and Switzerland have criminalized this behavior on the condition that it be disruptive, aggressive and abusive, and that children and vulnerable people are abused, and four countries: Sweden, Norway, Malaysia and Canada have not criminalized or decriminalized this behavior, as the case may be.

    Keywords: begging, Penal policy, social policy, criminalization, Decriminalization
  • Majid Azizyani * Pages 265-282

    Proof of ownership litigation in the various stages of property registration, there are rules about how to register such property, which must be taken into account, especially in real estate, which is subject to legal requirements and formalities and such a request cannot be accepted absolutely in all immovable property with a single shape and quality. Action for ownership Proof is one of civil action that there are many differences of verdicts about accepting or rejecting it in legal authorities ,so that some of courts has accepted action for ownership Proof based on precedent No. 569 dated Dec.31,1991 of General Board of Supreme Court of Iran and believe that Legal obligation of owner to demand for their self-property registration in part which Public registration of real estate is advertised , not prevented that courts of justice adjudicate about disputes over property ownership and in some of courts avoid from such action by virtue of article 22,46,47 and 48 of Real Property Law and contents of precedent No. 672 dated Dec.21,2004 of General Board of Supreme Court of Iran and also contents law of course to pursue land without official deed. In present article , we review proof of ownership is basically devoid of description of the claim and opposition to the principle or appearance and it is merely a form of litigation that the courts are not the reference of the preparation of the case. The authority to declare ownership of immovable property is the registration authorities.

    Keywords: Ownership, Proof, precedent, Action, Law
  • Yasser Gholami *, Meysam Javadi, MohammadBagher Moghaddasi Pages 283-306

    The enforcement of verdict is the most important stage of the litigation process in which attempted to execution of the verdict through the introduction and identification of the property of losing party. In this regard, a large part of the Civil Verdicts Enforcement Act and the Execution Method of Financial Convictions Act dedicated to this issue. A look to these laws shows that laws generally recognize customary objective property and stated the manner in which the judgment debt can be executed from there. However, in the last decade, following the development of new technologies, digital currencies have emerged as rivals of real currencies and have gained public acceptance. Although laws on these currencies has not been approved in Iranian legal System so far, but the doctrine and judicial procedure has issued that these currencies is property. In this regard, this question arises if at the time of execution of the verdict, digital currency identified and introduced - as the property of the losing property– does the convict can be executed from these currencies? According to the results of this research, the answer to this question is yes. This study, after mentioning an introduction on the nature of digital currencies, deals with the issue of the ability to identify, seize and sell digital currencies and some of its important sub-categories. Although the relevant laws do not provide for a regulation on these currencies, the implementation of judicial rulings from these currencies will be facilitated by relying on the general principles governing the implementation of rulings and the formulation of transparent rules in the future and training of judges. It will prevent the fragmentation of procedures. This research tries to answer the issues that are raised in the implementation of court rulings from the place of digital currencies in a descriptive-analytical method.

    Keywords: Digital Currencies, Enforcement of Verdicts, Losing Party, Bailiff, Judgment Debt
  • Jalal Din Qiasi * Pages 307-327

    According to thin skull rule in common law accused must take his victim as he finds him. This accepted by Iran and common law legal system with respect to child, old and who suffers from physical and mental disorder so that their weakness is considered in the imputation of bodily harms to accused. It means that accused must consider his victim’s voluntarily and involuntarily reaction. This rule is accepted just about by two law systems in the scope of automatic physical act and psychological reactions of victim and even on the ground of necessity or duress. But in the case of the victim’s unreasonable voluntarily reactions resulted from his or her belief, the rule has been accepted in Blaue1975, nevertheless it was subsequently interpreted differently by lawyers. In Iran law according to Islamic jurisprudence and positive law the imputation of the result to the accused in this situation is doubtful and can not be accepted.

    Keywords: Thin skull, Victim, Common Law System, Iran legal system
  • Seyyed Sajjad Kazemi *, Hamed Chegini Pages 329-349

    According to Article 217 of the Criminal Procedure Code, one of the most important purposes of issuing criminal security contracts is to "guarantee the rights of the victim and compensate him / her for damages". However, according to the explicitness of Article 690 of the Code of Criminal Procedure, criminal security contracts for crimes of legal entities are limited to two, the use of which, unlike criminal security contracts of natural persons (Article 217), is not mandatory and "at the discretion" of the official. Judicial is assigned. In the present study, a descriptive-analytical method has been used, using library resources to critique and review criminal security agreements and judicial supervision of crimes of legal entities in order to guarantee the rights of victims. Legal appointments are not commensurate with the severity and extent of the crimes in which legal entities today engage and victimize large numbers of individuals, especially in the financial and economic spheres, and legislative reforms are in line with many countries. It provides for a variety of criminal security agreements for legal entities and has also allowed the use of other agreements, such as bail agreements. Also, in the field of judicial supervision, despite the legal ambiguity and of course against the opinion of some legal writers, it seems that some of the provisions of this contract can be used in relation to these persons in proportion to the crime committed by the legal person.

    Keywords: criminal order, criminal security, Judicial Supervision, Legal Entity, Prosecution
  • ABBAS Mirshekari *, Fateme Sadat Hosseini Pages 351-378

    Moral loss is a kind of harm which damages the person,s non-financial right. At first, there was doubt about the possibility of compensation for this type of loss. For example, in the USA legal system, they did not pay enough attention to victim,s moral losses as they do for financial losses. It was argued that moral damages are not visible and so we don’t know the real loss and we should trust just to the victim. In addition, the lack of a structured method of compensation and assessment, makes this kind of loss, secondary damages. How ever, especially, using the psychology Science, courts gradually began to accept moral damages.In Iran, Also there was doubt about moral damages. But today Due to the criminal procedure code which approved in 1392, the compensation for moral damages is acceptable. But what is still vague, is the method. How ever, it seems using some methods like apologize or financial compensation are more practical.Ofcourse in each case this is the judge who should recognize which approach is better and proportional to the plaintiff and his personal loss. In this article we try to study the methods of moral compensation in Iran legal system, and we will use the American studies about this subject and also the cases which raised in Iran judicial procedure.

    Keywords: ldquo, Moral Damages, Apologize, Financial Compensation, American Legal system, Iranian legal system