فهرست مطالب

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دوازدهم شماره 48 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مرجان السادات قاضی زاده فرد، خدیجه ابوالمعالی*، هایده صابری، حسین ابراهیمی مقدم صفحات 1-30
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی برنامه آموزش خلاقیت برای کودکان پیش دبستانی انجام شد.
    روش
    روش پژوهش، کیفی با رویکرد تحلیل محتوا بود. جامعه شامل متون تخصصی در حوزه آموزش خلاقیت به زبان فارسی و انگلیسی در بازه زمانی 10 سال اخیر (1400-1390 و 2021-2011) بررسی شد و همچنین متخصصان در حوزه خلاقیت بود. از100 مقاله استخراج شده، 50 مقاله که ملاک های ورود را داشتند بررسی شدند. 7 متخصص (تا رسیدن به اشباع) به روش هدفمند انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از کدگذاری باز و محوری استفاده شد. برای اعتبارسنجی برنامه آموزشی پیشنهادی از نظر متخصصان استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع 520 کد اساسی از مقالات و مصاحبه ها استخراج شد. سپس این کدها در کدهای سطح بالاتر از جمله: مشارکت کودکان در طراحی و تغییر در فضا و چیدمان کلاس، تعامل با دیگر کودکان، ارایه مهارت های کودک با کمک فن بیان، هنر نمایشی، مهارت آموزی بر پایه موسیقی، نمایش خلاق، عکاسی، شعرخوانی، مهارت های جسمانی-حرکتی، نقش همسالان در تبادل اطلاعات در جهت حل مساله و موارد دیگر طبقه بندی شدند. براساس کدهای شناسایی شده، برنامه آموزشی خلاقیت برای کودکان پیش دبستانی تدوین شد.
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش خلاقیت می تواند کودکان پیش دبستانی را تشویق کند تا جهان و ارتباط متقابل عناصر تشکیل دهنده آن را با انعطاف پذیری، تخیل و مهارت های حل مساله تحریک کنند.
    کلیدواژگان: برنامه آموزش خلاقیت، کودکان پیش دبستانی، تحلیل محتوا
  • سید جلال الدین فرجی*، سید محمدرضا سرابی صفحات 31-70
    زمینه

    قرن حاضر که به قرن شهرها شهرت دارد تغییرات گسترده ای را در زندگی جوامع انسانی به دنبال داشته است. عدم مدیریت صحیح این تغییرات می توان مشکلات دامنه داری را برای شهروندان به دنبال داشته باشد. بنابراین حرکت به سمت شهرهای هوشمند و مدیریت آن ها از جمله اقدامات کلیدی است که در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در این بین مدیران شهری، خلاقیت و هوش مدیریتی آنها در تحقق پذیری این مسیله می تواند نقش مهمی داشته باشد.      

    هدف

    هدف این پژوهش بررسی و شناسایی نقش خلاقیت و هوش مدیریتی مسیولین شهری در شکل دهی به شهرهای هوشمند است.    

    روش

    روش استخراج عوامل پژوهش با استفاده از روش تحلیل مضمون صورت گرفته است. در این روش داده های متنی تحلیل شده و مفهوم الگوی موجود در داده ها را نشان می دهد. سپس از روش دلفی فازی به منظور کسب اجماع در بین خبرگان موضوع پژوهش استفاده شد.     

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده در نهایت 96 کد اولیه و 16 کد سازمان دهنده و در نهایت 3 کد فراگیر (هوش سیاسی، منطقی و هیجانی) شناسایی شده اند.     

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق موید آن هست که سه جزء اساسی هوش مدیریتی یعنی هوش سیاسی، هوش منطقی و هوش هیجانی در کنار خلاقیت نقش مهم و برجسته ای در حرکت به سمت شهر هوشمند دارند.

    کلیدواژگان: شهرهوشمند، هوش شهری، هوش مدیریتی، مدیریت شهری، خلاقیت شهری
  • سید موسی طباطبایی*، فریده نصیری، خدیجه سادات طباطبایی صفحات 71-100
    هدف

    پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه بین ساختار هدفی کلاس درس با خلاقیت و نقش میانجی نیازهای اساسی انجام شده است.     

    روش

    در این پژوهش از طرح تحقیق توصیفی - همبستگی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهر سمنان در سال تحصیلی 1401-1400 است که تعداد 220 نفر از آنان به شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. داده های پژوهش به وسیله پرسشنامه های خلاقیت عابدی، ساختار ادراک شده کلاس درس (میگلیو همکاران) و نیازهای روانشناختی اساسی لاگواردیا [1] و همکاران جمع آوری شد و سپس تحلیل آماری با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار SPSS و AMOS انجام شد.     

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثر جهت گیری هدفی تبحری و عملکردی بر نیازهای اساسی مثبت و معنادار است. همچنین بین نیازهای اساسی و خلاقیت نیز، رابطه معناداری وجود دارد؛ اما اثر جهت گیری هدفی اجتنابی بر نیازهای اساسی معنادار نیست. یافته دیگر پژوهش حاضر بیانگر این است که اثر سه متغیر برونزاد جهت گیری هدفی تبحری، عملکردی و اجتنابی بر خلاقیت معنادار نیست.     

    نتیجه گیری

    بین جهت گیری هدفی با خلاقیت، رابطه معناداری به طور مستقیم دیده نشده است؛ اما زمانی که برآورده شدن نیازهای اساسی در فرد تقویت شود با افزایش سطح استقلال، شایستگی و ارتباط، می توان خلاقیت را در ساختار هدفی کلاس درس ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، نیازهای اساسی، ساختار هدفی، کلاس درس، دانش آموزان
  • سیده معصومه عزیزیان، لیلا شریفیان*، سعید مرادی، عباس خورشیدی، علی دلاور صفحات 101-122
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد، مولفه ‍ ها و شاخص های آموزش خلاقیت مدیران میانی دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی انجام شد.    

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر روش اجرای پژوهش از نوع داده بنیاد و گردآوری داده ‍ ها توصیفی است که با رویکرد پیمایشی مقطعی انجام گرفت. جامعه آماری شامل خبرگان؛ متخصصین و افراد آگاه در زمینه آموزش خلاقیت بود. روش نمونه گیری هدفمند از نوع نظری و با اصل اشباع 33 نفر(در 3 مرحله) انجام شد. روش گردآوری داده ‍ ها سند پژوهی و میدانی و ابزار گردآوری داده ‍ ها شامل مصاحبه نیمه سازمان یافته و گردآوری داده ‍ های دلفی بود. روایی و اعتبار ابزار در بخش کیفی  به وسیله اجماع سه سویه تعیین شده است. تجزیه و تحلیل داده در بعد کیفی، به مدد کدگذاری باز، محوری و انتخابی از طریق مصاحبه، روش تحقیق داده بنیاد و فن دلفی انجام شد.

     یافته ‍ ها:

    یافته ‍ ها نشان داد که ابعاد آموزش خلاقیت (فردی، الزامات آموزشی، سازمانی، اجتماعی - فرهنگی، محیطی، اخلاقی و اقتصادی) و مولفه ‍ های آن (ویژگی های شخصیتی، ویژگی های انگیزشی، ویژگی های شناختی، مدیریت و رهبری، نظام منابع انسانی، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، گروهی (کار تیمی)، فناوری اطلاعات و ارتباطات، قانونی، اهداف و خط مشی مهارت آموزی، محتوا مهارت آموزی، روش ‍ های تدریس و آموزش، ارزشیابی، فضای فیزیکی، محیط آموزشی-تعاملی، تکنولوژی آموزشی، نظام آموزشی، خانواده، رسانه و عامل مجازی، ارزشی، مسیولیت پذیری، اعتبار ملی، اعتبار بین المللی) بود. چنین مدلی باید در هر سازمانی متناسب با اقتضایات آن توسعه یابد.

    نتیجه گیری

    مدل پژوهش در 7 بعد ،24 مولفه و 139 شاخص نهایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: آموزش خلاقیت، مدیران میانی، دانشگاه آزاد اسلامی، خلاقیت
  • مهرداد شهسواریان، غلامحسین بیابانی*، علی محمد مزیدی شرف آبادی صفحات 123-150
    هدف
    با توجه به اهمیت ارتباط در خانواده، هدف این پژوهش ابداع الگوی ارتباطی با خلق گفتگوهای ابتکاری از سوی والدین جهت استحکام پیوند های درون خانواده است.     
    روش
    طراحی و اعتبارسنجی مدل پژوهش با روش آمیخته انجام شده و جمع آوری اطلاعات با مصاحبه و سپس پرسشنامه بوده است. جامعه آماری پژوهش در بخش اول خبرگان و روانشناسان خانواده و در بخش دوم پژوهش خانواده های ساکن شهر کرمانشاه بود. نمونه گیری هدفمند و سپس نمونه گیری تصادفی انجام شد و حجم نمونه بر اساس قاعده کلاین، 200 نفر تعیین شده است. در بخش کیفی از تحلیل تماتیک با نرم افزار Maxqda، و رتبه بندی عوامل با معادلات ساختاری تفسیری و Micmac انجام شده است.      
    یافته ها
    21 عامل نظیر: احترام، درک متقابل اعضاء، تخصیص وضوح، آگاهی و اجرای مناسب نقش ها، روابط کلامی و غیرکلامی مستقیم، شناخت و تامین نیازها، صمیمت اعضاء، ارزش های دینی، باورهای منطقی، حل مسیله، فرزند پروری مناسب، مشورت بین اعضاء، و...، به عنوان ابعاد الگو شناسایی شدند.    
    نتیجه گیری
    در رتبه بندی دو عامل شناخت و تامین نیازها و صمیمت بین اعضاء، بالاترین رتبه ها را در مدل پژوهش داشتند.
    کلیدواژگان: الگوی ارتباطی، ارتباط با والدین، گفتگو در خانواده، دلفی فازی، معادلات ساختاری تفسیری
  • مریم قادری شیخی آبادی، فخرالسادات نصیری*، محمود تعجبی، افشین افضلی صفحات 151-176
    هدف

    هدف پژوهش بررسی رابطه ی نوآوری نظام یافته مدارس و کارآفرینی سازمانی با میانجی گری دوسوتوانی سازمانی در مدارس بود.

    روش

    روش پژوهش کمی از نوع مطالعات همبستگی و رویکرد مدل سازی معادله ساختاری کوواریانس محور است. جامعه پژوهش معلمان هنرستان های فنی و حرفه ای استان تهران بودند. نمونه ای به حجم 364 معلم با روش نمونه گیری تصادفی و بر مبنای فرمول کوکران انتخاب شد. از پرسشنامه ی محقق ساخته ی نوآوری نظام یافته؛ پرسشنامه ی دوسوتوانی سازمانی جانسن (2006) و پرسشنامه ی کارآفرینی سازمانی هاگس و مورگان (2007) استفاده شد. پایایی و روایی پرسشنامه ها با تکنیک های آلفای کرانباخ، نسبت روایی محتوایی، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی بررسی شدند، جهت تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزار lisrel استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد نوآوری نظام یافته مدارس و دوسوتوانی سازمانی دارای رابطه ی مستقیم و مثبت با کارآفرینی سازمانی در سطح 05/0 هستند؛ نوآوری نظام یافته مدارس به واسطه دوسوتوانی سازمانی دارای رابطه ی غیرمستقیم مثبت با کارآفرینی سازمانی در سطح 05/0 است؛ همچنین نوآوری نظام یافته مدارس و دوسوتوانی سازمانی قادر به تببین 30/0 واریانس کارآفرینی سازمانی هستند.

    نتیجه گیری

    نوآوری نظام یافته می تواند زمینه کارآفرینی را فراهم نماید. همچنین نوآوری نظام یافته باعث تقویت دوسوتوانی سازمانی می شود. دوسوتوانی سازمانی نیز یکی از عوامل اثرگذار بر ترویج کارآفرینی است.

    کلیدواژگان: نوآوری نظام یافته مدارس، دوسوتوانی سازمانی در مدارس، کارآفرینی سازمانی، هنرستان های فنی و حرفه ای
  • مجید احمدی، علیرضا روستا*، محمدحسن ملکی، فرزاد آسایش صفحات 177-202
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و تحلیل پیشران های اثرگذار روی آینده بازاریابی نوآورانه در صنعت بانکداری با تمرکز بر فناوری بلاک چین است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر جهت گیری، کاربردی بوده و به علت استفاده از روش های کیفی و کمی در کنار هم، دارای روش شناسی آمیخته است. جامعه نظری پژوهش، خبرگان بازاریابی بانکی و فناوری های مالی دیجیتال بود و روش نمونه گیری به صورت قضاوتی انجام شد. حجم نمونه در این پژوهش برابر با 15 نفر بود. برای تحلیل داده ها، روش های فراترکیب، آزمون آماری بینم و کپراس توسعه یافته استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه های خبره سنجی و اولویت سنجی کپراس بود.

    یافته ها

    47 پیشران از فراترکیب استخراج شد و این پیشران ها در قالب نه پیشران فرهنگی، قانونی، فناورانه، ساختاری و فرایندی، فین تک ها، محیطی، مشتری، امنیتی و آگاهی و اطلاع رسانی طبقه بندی شدند. پس از غربال نظری و آماری، 12 پیشران برای اولویت بندی با کپراس مورد توجه قرار گرفتند. پیشران های باقیمانده با بکارگیری کپراس و سه شاخص شدت اهمیت، میزان قطعیت و تخصص خبرگان ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که پیشران های اقبال محققان بازاریابی به فناوری های مالی دیجیتال و بلاک چین و توسعه بانکداری غیرمتمرکز دارای بالاترین اولویت از نظر اثرگذاری روی آینده بازاریابی نوآورانه در صنعت بانکداری با تمرکز بر فناوری بلاک چین هستند.

    نتیجه گیری

    تحقیقات بازاریابی و فناوری مالی علی الخصوص مطالعات میان رشته ای، تنظیم و سازگاری روش ها و استراتژی های بازاریابی در حوزه های مختلف با فناوری بلاک چین، سرمایه گذاری روی فین تک ها و بهبود رگولاتوری و اصلاح برخی قوانین و نظام ها مثل اصلاح نظام کارمزد و کیف پول، از مهم ترین پیشنهادهای کاربردی پژوهش بودند.

    کلیدواژگان: پیشران، صنعت بانکداری، بازاریابی نوآورانه، فناوری بلاک چین
  • لیلا گلستانی، پروین کدیور*، محمدمهدی شریعت باقری، افسانه قنبری پناه صفحات 203-230
    مقدمه

    تربیت و پرورش افراد خلاق، مبتکر و مولد محور هدف های آموزش و پرورش امروز است، بنابراین توجه به عوامل تاثیرگذار بر آن حایز اهمیت است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی الگوی ساختاری خلاقیت بر اساس هوش ضمنی با میانجیگری تاب آوری دانش آموزان بود.

    روش

    طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی به شیوه مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ی دانش آموزان دختر دوره ی اول متوسطه که در سال 99-98 در شهر تهران بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای 438 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه های خلاقیت عابدی (1372) پرسشنامه هوش ضمنی عبدالفتاح و ییتس (2006) و پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS.24 و AMOS.24 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثر مستقیم هوش ضمنی بر تاب آوری (41/0) و خلاقیت (13/0) دانش آموزان معنادار است و هوش ضمنی بر خلاقیت از طریق تاب آوری نیز تاثیر غیرمستقیم معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه شواهد فعلی را که از پیوند مستقیم باورهای هوش ضمنی و خلاقیت دانش آموزان پشتیبانی می کنند، به روزرسانی می کند و تاثیرات خاصی را که تاب آوری می تواند بر نتایج تاب آوری دانش آموزان داشته باشد، تایید می کند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، خلاقیت، هوش ضمنی
  • عادل زاهد بابلان، فردین فروغی سوها*، میکائیل احدپور، رضا طاعتی صفحات 231-248
    زمینه
    کارآفرینی سازمانی فرایند احیای عملکرد سازمانی است، که از مزایای آن می توان به خلاقیت، ابتکار در فرایند تولید محصول و خدمات، نوآوری در عملکرد سیستم ها، بهبود کارآیی و اثربخشی اشاره کرد.     
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر هوش فرهنگی و جو سازمانی بر کارآفرینی سازمانی با میانجی تعهد سازمانی است.    
    روش
    تحقیق حاضر از نظر ماهیت محتوایی توصیفی- همبستگی (مدل معادلات ساختاری) و از منظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را، 1382 نفر از معلمان ابتدایی ناحیه یک آموزش و پرورش استان اردبیل که در سال تحصیلی 1401-1400 تشکیل دادند. بر اساس جدول مورگان نمونه ای به حجم 292 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد.    
    یافته ها
    نتایج حاکی از اثر مستقیم هوش فرهنگی و جو سازمانی بر تعهد سازمانی به ترتیب 27/0 و 42/0 است. همچنین اثر غیر مستقیم هوش فرهنگی و جو سازمانی بر کارآفرینی سازمانی به ترتیب 26/0 و 40/0 با مقدار تی (93/6) و (09/5) به دست آمد.    
    نتیجه گیری
    رهبران آموزشی باید زمینه را برای ارتقاء هوش فرهنگی و تعهد سازمانی فراهم آورند تا کارکنان در جو سازمانی مثبت عملکردی خلاقانه ای داشته و بتواند با نوآوری های خود اثربخشی سازمانی را بهبود بخشیده و ادامه حیات سازمان را تضمین نمایند.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، جو سازمانی، کارآفرینی سازمانی، تعهد سازمانی
|
  • Marjan Alsadat Ghazizadeh Fard, Khadijeh Aboalmaali *, Hayede Saberi, Hossein Ebrahimi Moghaddam Pages 1-30
    Purpose
    The present research was conducted with the aim of designing and validating the creativity training program for preschool children.
    Method
    The research method was qualitative with a content analysis approach. The community included specialized texts in the field of creativity education in Farsi and English in the last 10 years (1400-1390 and 2011-2021) and were also experts in the field of creativity. Out of 100 extracted articles, 50 articles that met the inclusion criteria were reviewed. 7 experts (until saturation) were selected and interviewed in a targeted way. Open and axial coding was used for data analysis. Experts were used to validate the proposed training program.
    Findings
    A total of 520 basic codes were extracted from articles and interviews. Then these codes are included in higher level codes such as: children's participation in designing and changing the space and layout of the classroom, interacting with other children, presenting children's skills with the help of expression techniques, performing arts, music-based skills training, creative performances, photography, poetry reading, skills Physical-motor, the role of peers in the exchange of information in order to solve the problem and other cases were classified. Based on the identified codes, a creativity training program was developed for preschool children.
    Conclusion
    The creativity training program can encourage preschool children to stimulate the world and the interrelationship of its constituent elements with flexibility, imagination and problem solving skills.
    Keywords: Creativity training program, Preschool Children, Content Analysis
  • Seyyed Jalaloddin Faraji *, Seyyed MohammadReza Sarabi Pages 31-70

    The current century, which is known as the century of cities, has seen extensive changes in the lives of human societies. Failure to properly manage these changes can lead to widespread problems for citizens. Therefore, moving towards smart cities and their management is one of the key actions that has been highly considered in recent years.Meanwhile, city managers, their creativity and managerial intelligence can play an important role in the realization of this issue. Therefore, the purpose of this research is to investigate and identify the role of creativity and managerial intelligence of city officials in shaping smart cities. These factors have been extracted using thematic analysis method. The findings of the research confirm that the three basic components of managerial intelligence, i.e. political intelligence, logical intelligence, and emotional intelligence, along with creativity, play an important and outstanding role in moving towards a smart city. In this connection, 96 primary codes and 16 organizing codes and finally 3 comprehensive codes (political, logical and emotional intelligence) have been identified.

    Keywords: Smart city, urban intelligence, managerial intelligence, urban management, Urban Creativity
  • Seyed Mosa Tabatabaee *, Farideh Nasiri, Khadijeh Sadat Tabatabaee Pages 71-100

    The current research was conducted with the aim of investigating the relationship between the objective structure of the classroom with creativity and the mediating role of basic needs. For this purpose, a descriptive-correlational research design was used. The statistical population of this research is all the male and female students of the second year of Semnan secondary school in the academic year 1401-1400, of which 220 were randomly selected. The research data were collected by Abedi's creativity questionnaires, the perceived structure of the classroom (Mighli et al.) and the basic psychological needs of LaGuardia et al. And then statistical analysis was done using structural equation modeling with SPSS and AMOS software. The results showed that the effect of mastery and functional goal orientation on basic needs is positive and significant. Also, there is a significant relationship between basic needs and creativity; But the effect of avoidance goal orientation on basic needs is not significant. Another finding of the present research indicates that the effect of three exogenous variables of mastery, performance and avoidance goal orientation on creativity is not significant. In this way, no meaningful relationship has been directly seen between goal orientation and creativity; But when the fulfillment of basic needs in the individual is strengthened by increasing the level of independence, competence and communication, creativity can be promoted in the objective structure of the classroom.

    Keywords: Creativity, basic needs, Objective structure, classroom, Students
  • Seyedeh Masomeh Azizian, Leila Sharifian *, Saeid Moradi, Abbas Khorshidi, Ali Delavar Pages 101-122
    Objective

    The aim of this study was to identify the dimensions, components and indicators of creativity training of middle managers of Islamic Azad University in the central organization.

    Method

    In terms of applied purpose, this research is descriptive in terms of data collection method, which was done with a cross-sectional survey approach.Statistical community includes experts; Experts and knowledgeable people in the field of creativity training. 31 people were selected as the sample by purposive non-random sampling method. Data collection method was document and field research and data collection tools included semi-organized interview and Delphi data collection. The validity of Goba and Linken method is also determined by the agreement between the coders.Foundation and Delphi data research method data was used to analyze qualitative data. Finally, 7 dimensions, 24 components and 142 final indicators were identified.

    Findings

    The findings showed that the dimensions of creativity education (individual, educational requirements, organizational, socio-cultural, environmental, ethical and economic) and its components (personality traits, motivational characteristics, cognitive characteristics, management and leadership, human resource system Organizational structure, organizational culture, group (teamwork), information and communication technology (ICT), legal, goals and policy training, The content was skills training and teaching methods, evaluation, physical space, educational-interactive environment, educational technology, educational system, family, media and virtual agent, value, responsibility, national credibility, international credibility). A model was designed according to the dimensions and components. Such a model should be developed in each organization according to its requirements.

    Keywords: Creativity Education, Middle managers, Islamic Azad University, Creativity
  • Mehrdad Shasavarian, Gholamhossein Biabani *, Ali Mohammad Mazidi Sharafabadi Pages 123-150
    Purpose
    Considering the importance of communication in the family, the purpose is to invent a communication model by creating innovative conversations on the part of the parents to strengthen the bonds within the family.
    Methodology
    The design and validation of the model was done with a mixed method, and the data was collected through interviews and then questionnaires. The statistical population is family experts and psychologists and then the families of Kermanshah city. Purposive sampling and then random sampling were done and the sample size was determined to be 200 people based on Klein's rule. In the qualitative part, the thematic analysis was done with Maxqda, and factor ranking was done with interpretive structural equations and Micmac.
    Findings
    21 factors such as respect, mutual understanding, allocation of clarity, awareness and proper implementation of roles, direct verbal and non-verbal relationships, recognition and provision of needs, intimacy of members, religious values, logical beliefs, problem solving, children Proper parenting, consultation between members, etc., were identified as dimensions of the model and they had the highest ranks in the ranking of the two factors of recognition and satisfaction of needs and intimacy between members.
    Keywords: Communication pattern, Communication with parents, Discussion in the family, Fuzzy Delphi, Interpretive structural equations
  • Maryam Ghaderi Sheykhee Abadi, Fakhrossadat Nasiri *, Mahmood Taajobi, Afshin Afzali Pages 151-176
    Purpose

    The purpose of the research was to investigate the relationship between systematic innovation of schools in organizational entrepreneurship with the mediation of organizational ambidexterity in schools.

    Method

    Quantitative research method is correlation studies and structural equation modeling approach based on covariance. The research community was the teachers of technical and vocational schools in Tehran province. A sample of 364 teachers was selected using random sampling and based on Cochran's formula. From the researcher-made questionnaire of systematic innovation; Jansen(2006) organizational ambidexterity questionnaire and Hughes & morgan(2007) organizational entrepreneurship questionnaire were used. The reliability and validity of the questionnaires were checked with Cronbach's alpha techniques, content validity ratio, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis. Structural equation modeling was used by lisrel software to analyze the data.

    Findings

    The findings showed that the systematic innovation of schools and organizational ambidexterity have a direct and positive relationship with organizational entrepreneurship at the level of 0.05; The systematic innovation of schools due to organizational ambidexterity has a positive indirect relationship with organizational entrepreneurship at the level of 0.05; Also, the systematic innovation of schools and organizational ambidexterity are able to explain 0.30 of the variance of organizational entrepreneurship.

    Conclusion

    systematic innovation can provide the field of entrepreneurship. Also, systematic innovation strengthens organizational duality. Organizational ambidexterity is also one of the factors influencing the promotion of entrepreneurship.

    Keywords: systematic innovation of schools, organizational ambidexterity in schools, Organizational Entrepreneurship, Technical, Vocational Schools
  • Majid Ahmadi, Alireza Rousta *, MohammadHassan Maleki, Farzad Asayesh Pages 177-202
    Objective

    The purpose of the current research is to Providing a framework to identify the drivers influencing the future of innovative marketing in the banking industry with a focus on blockchain technology.

    Method

    The current research is applied in terms of direction and has a mixed methodology due to the use of qualitative and quantitative methods together. The theoretical population of the research was experts in banking marketing and digital financial technologies, and the sampling method was done in a judgmental method. The sample size in this study was equal to 15 people. For data analysis, meta-synthesis, Binominal test and developed Copras were used. The tool of data collection in this research was the questionnaires of expert assessment and priority assessment of Copras.

    Results

    47 drivers were extracted from the meta-synthesis and these drivers were classified into nine cultural, legal, technological, structural and process, fintech, environmental, customer, security and awareness and information drivers. After the theoretical and statistical screening, 12 drivers were considered for prioritization with the Copras. The remaining drivers were evaluated using the Copras technique and three criteria of importance intensity, degree of certainty and expertise of experts. The results showed that the drivers of marketing researchers' interest in digital financial technologies and blockchain and the development of decentralized banking have the highest priority in terms of influencing the future of innovative marketing in the banking industry with a focus on blockchain technology.

    Conclusion

    Marketing research and financial technology, especially interdisciplinary studies, adjustment and compatibility of marketing methods and strategies in various fields with blockchain technology, investment in fintechs and regulatory improvement and reforming some laws and systems such as reforming the fee and wallet systems, were among the most important practical proposals of the research.

    Keywords: Driver, Banking industry, Innovative Marketing, Blockchain Technology
  • Leyla Golestani, Parvin Kadivar *, MohammadMahdi Shariatbagheri, Afsaneh Ghanbaripanah Pages 203-230
    Introduction

    The education of creative, innovative and productive people is the focus of today's education goals, so paying attention to the factors affecting it is important.

    Purpose

    The purpose of the present study was to investigate the structural pattern of creativity based on implicit intelligence with student resilience mediation.

    Method

    The present study was a descriptive and correlational type of correlation in the structural equation modeling. The sample were selected and complemented the Abedi Creativity Questionnaire(1372) Questionnaire of Abdul Fattah and Yates(2006) and the Conor & Davidson Resilience Questionnaire. Structural equations were used using SPSS.24 and AMOS.24 software.

    Results

    The results showed that the direct effect of implicit intelligence on resilience (0.41) and creativity (0.11) is meaningful and implicit intelligence has a significant impact on creativity through resilience.

    Conclusion

    This study updates the current evidence that supports the direct links to the implicit intelligence and the creativity of students and confirms the specific effects that resilience can have on student resilience results.Keywords : Resilience, creativity, implicit intelligence.

    Keywords: resilience, Creativity, implicit intelligence
  • Adel Zahed Babelan, Fardin Foroghi *, Mikael Ahadpor, Reza Taati Pages 231-248
    Organizational entrepreneurship is the process of reviving organizational performance, the benefits of which include creativity and innovation in product and service design, innovation in organizational processes, improving efficiency and effectiveness.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of cultural intelligence and organizational climate on organizational entrepreneurship mediated by organizational commitment.
    Method
    The present study is applied in terms of descriptive-correlational content nature (structural equation model) and in terms of purpose. The statistical population of the present study is the number of teachers employed in the primary school of the academic year 1401-1400 in District 1 of Ardabil province in 2003. Sampling method is multi-stage and stratified cluster sampling which, based on Morgan table, a sample of 292 people were selected. Standard questionnaires were used to collect data.
    Results
    The results indicate the direct effect of cultural intelligence and organizational climate on organizational commitment 0.27 and 0.42, respectively. Also, the indirect effect of cultural intelligence and organizational climate on organizational entrepreneurship was 0.26 and 0.40 with T (6.93) and (5.09), respectively. Due to the constant changes and developments in the organizational environment, it is necessary for organizations to have the ability to be creative and innovative in order to be able to perform effectively and ensure their survival.
    Keywords: Cultural Intelligence, organizational climate, Organizational Entrepreneurship, Organizational Commitment