فهرست مطالب

پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز - سال چهل و پنجم شماره 3 (پیاپی 165، امرداد و شهریور 1402)

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و پنجم شماره 3 (پیاپی 165، امرداد و شهریور 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پریسا فرهمندیان، عبدالله محمدیان هفشجانی، عبدالمجید فدایی، رمضان صادقی * صفحات 196-210
    زمینه

    سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان و پنجمین علت مرگ ومیر در سراسر جهان است. هدف ما در این مطالعه بررسی ارتباط بین مواجهه با کادمیم و ایجاد سرطان پروستات با روش مطالعاتی مرور نظام مند و متاآنالیز است.

    روش کار

    مطالعات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی در زمینه بررسی ارتباط بین کادمیوم و سرطان پروستات تا ماه می سال 2022، جستجو و بازیابی شدند. از آزمون های آماری کای اسکویر (x2 ) و 2 I به ترتیب برای تعیین وجود و اندازه ناهمگنی، از آزمون های ایگر و بگ برای تعیین وجود تورش انتشار و از روش متا رگرسیون و آنالیز حساسیت جهت شناسایی منشا ناهمگنی استفاده شد. تمام تحلیل ها توسط نرم افزار آماری Stata نسخه 15 انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه مشاهده شد که خطر نسبی رخداد سرطان پروستات نسبت به گروه پایه، در افراد مواجهه یافته/مواجهه با دوز بالاتر از سطح پایه برابر (CI:0.94-1.17; P=0.372 د 95 درصد) 1.05 است. بنابراین بین مواجهه با کادمیم و یا مواجهه با سطح بیش از اندازه پایه و ابتلا به سرطان پروستات ارتباط آماری معناداری مشاهده نشد. با توجه به نتایج آزمون ایگر (P = 0.989) و بگ (P= 0.787) در این مطالعه تورش انتشار مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس شواهد، هر چند مواجهه با کادمیم منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات می شود، اما این افزایش خطر از نظر آماری معنا دار نیست.

    پیامدهای عملی

    سازمان بهداشت جهانی با رویکرد جدی تری نسبت به ارتباط بهداشت محیط و سرطان ها توجه کند.

    کلیدواژگان: مطالعه مروری نظام مند، متاآنالیز، خطر نسبی، سرطان پروستات، کادمیم
  • ناهید ابوطالب، مهدیه مهراب محسنی، مریم ناصرالاسلامی * صفحات 211-223
    زمینه

    ایسکمی قلبی علت اصلی مرگ ومیر بوده و استاتین ها آن را بهبود می بخشند. هدف از این مطالعه افزایش اثربخشی سیمواستاتین نیوزومه شده است.

    روش کار

    تعداد 25 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه کنترل، ایسکمی (القا شده با LAD بسته شده)، ایسکمی قلبی دریافت کننده نیوزوم، ایسکمی قلبی دریافت کننده سیمواستاتین و دریافت کننده سیمواستاتین نیوزومه شده تقسیم شدند. یک ماه پس از تزریق دارو، از بافت قلب گروه های مورد مطالعه، پس از استخراج RNA، cDNA تولید و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی آزمون ریل تایم PCR انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد. برای بررسی تاثیر مداخلات از تحلیل واریانس و سپس از آزمون تعقیبی توکی برای بررسی وجود تفاوت معنادار 0/05>P بین گروه های کنترل، گروه های مداخله و سایر گروه ها استفاده شد.

    یافته ها

    آپوپتوز و اتوفاژی در گروه ایسکمی نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت 0/05>P . در گروه سیمواستاتین نیوزومه شده در مقایسه با گروه سیمواستاتین، آپوپتوز و اتوفاژی کاهش معناداری یافتند 0/05>P . همچنین در گروه های سیمواستاتین نیوزومه شده و سیمواستاتین در مقایسه با گروه ایسکمی، آپوپتوز و اتوفاژی کاهش معناداری یافت 0/05>P .

    نتیجه گیری

    سیمواستاتین داروی موثر در بهبود ایسکمی قلبی است اما مشکل اصلی در استفاده از سیمواستاتین ناپایداری و تجزیه پذیری آن است و استفاده از شکل نیوزومه آن این مشکل را حل می کند.

    پیامدهای عملی

    سیمواستاتین نیوزومه شده در مقایسه با سیمواستاتین در کاهش آسیب ایسکمی قلبی موثرتر است.

    کلیدواژگان: ریپرفیوژن، سیمواستاتین، نیوزوم، ایسکمی، آپوپتوز، اتوفاژی
  • بابک عبدی نیا، آذر دسترنجی *، علی اکبر عابدینی، ایمان مقبل، گلناز مبین صفحات 224-230
    زمینه

    بیماری آنفلوانزا موجب طیف وسیعی از بیماری های تنفسی با الگوی فصلی و ناخوشی و مرگ و میر چشمگیری در کودکان می شود. آنفلوانزا با میزان انتقال بالا از علل بالقوه ایجاد همه گیری های جهانی است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی و پیش آگهی بیماری آنفلوانزا در در کودکان بستری شده در بیمارستان کودکان شهر تبریز است.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی بیمارانی که با شک به بیماری ناشی از ویروس آنفلوانزا در مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز طی 5 سال (1393-1398) بستری شده و PCR نمونه ترشحات حلقی آنها از نظر آنفلوانزا مثبت گزارش شده بود بررسی شدند.

    یافته ها

    از 114 مورد آنفلوانزا که وارد مطالعه شدند، 87 مورد (77 درصد) مبتلا به زیرگروه A/H3N2 (بیشترین فراوانی)، زیرگروه A/H1N1 2 مورد (1/8 درصد)، زیرگروه B 23 مورد (4/20 درصد) و زیرگروه A بدون دسته بندی 1 مورد (0/8 درصد) بودند. بیشترین فراوانی بیماری در فصل زمستان برابر 63 مورد (56/3 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    فراوانی آنفلوانزا در کودکان شهر تبریز در طول 5 سال، 8/95 درصد بوده که در جنس مذکر بالاتر است. همچنین بیشترین فراوانی ابتلا به آنفلوانزا در مطالعه حاضر در گروه سنی 1 تا 5 سال مشاهده شد. میزان مرگ و میر آنفلوانزا در کودکان طی 5 سال گذشته 7/9 درصد بود.

    پیامدهای عملی

    کودکان زیر 5 سال بیشتر در معرض ابتلا به آنفلوانزا به ویژه (نوع A زیرگروه H3N2) قرار داشته و میزان بستری و مرگ ومیر بالاتری دارند که با واکسن قابل پیشگیری است.

    کلیدواژگان: آنفلوآنزا، پیش آگهی، کودکان، H1N1، H3N2
  • شاهرخ امیری، پریچهر احمدی، مرضیه علیوندی وفا *، ابراهیم ذاکری صفحات 231-241
    زمینه

    با توجه به اهمیت متغیر اعتماد به نفس به عنوان یک متغیر تاثیرگذار در سلامت روان شناختی کودکان دارای اختلال نقص توجه - بیش فعالی (ADHD) و گزارش های متناقص در این خصوص، هدف مطالعه حاضر، مقایسه میزان اعتماد به نفس در زمینه های عمومی، اجتماعی، تحصیلی و خانوادگی در دانش آموزان با اختلال نقص توجه - بیش فعالی و کودکان سالم است.

    روش کار

    طرح تحقیق حاضر از نوع علی – مقایسه ای بود. جامعه آماری این تحقیق، دانش آموزان دارای اختلال نقص توجه – بیش فعالی مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی کودک و نوجوان مرکز آموزشی و درمانی رازی شهر تبریز در طول سال 1400 و همتاهای سالم این گروه بالینی بودند. در این مطالعه، 48 کودک از کودکان با تشخیص ADHD بدون اختلال روان پزشکی همراه، توسط فوق تخصص روان پزشکی کودکان، با تکیه بر روش نمونه گیری هدفمند، به عنوان گروه مورد مطالعه انتخاب شدند. 48 کودک سالم نیز از مدارس تبریز به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج استنباطی نمرات ترکیبی زیرمولفه های اعتماد به نفس، بین نمرات اعتماد به نفس گروه مبتلا به ADHD و گروه سالم، تفاوت معنادار آماری وجود داشت. با توجه به نمرات زیرمقیاس اعتماد به نفس، تفاوت معناداری بین دو گروه در زیر مقیاس اجتماعی و تحصیلی حاصل نشد. همچنین، یافته ها نشان داد که تفاوت معنادار آماری بین نمرات زیرمقیاس عمومی و زیرمقیاس خانوادگی وجود دارد، طوری که اعتماد به نفس عمومی گروه مبتلا به ADHD بیشتر از میانگین اعتماد به نفس عمومی گروه سالم و میانگین اعتماد به نفس خانوادگی گروه سالم بالاتر از میانگین اعتماد به نفس خانوادگی گروه مبتلا به ADHD بود.

    نتیجه گیری

    اعتماد به نفس دانش آموزان دارای اختلال نقص توجه – بیش فعالی در دنیای درونی خودشان با استنباط دیگران از میزان اعتماد به نفس خود این کودکان متفاوت است و این کودکان بنا به شرایط روانی خاص خودشان، اعتماد به نفس قابل قبولی در دنیای روانی خودشان دارند. همچنین، با توجه به اعتماد به نفس خانوادگی پایین مبتلایان به ADHD گروه مورد مطالعه، احتمال دارد کیفیت برخورد والدین و نزدیکان با این کودکان بر چگونگی تعریف آنها از روابط خانوادگی تاثیر گذاشته و مقدار آن را در حد معناداری پایین آورد.

    پیامدهای عملی

    پیشنهاد می شود متخصصان در بررسی های مداخله ای خود با این کودکان، به متغیر اعتماد به نفس توجه کرده و از پتانسیل این متغیر در کنترل رفتارهای فردی و خانوادگی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه - بیش فعالی، اعتماد به نفس، دانش آموز
  • رقیه عیدی خطیبی *، زینب خانجانی، جلیل باباپور، عباس بخشی پور رودسری، مجید محمود علیلو صفحات 242-253
    زمینه

    این پژوهش بررسی اثربخشی مدل خودخاموشی در کاهش افسردگی و افزایش خودابرازی زنان افسرده است. مدل خودخاموشی متاثر از نظریه های شناختی و دلبستگی گشتالت بوده و نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی در جلوگیری از بیان خواست ها، نظرات و امیال زنان - که در نهایت منجر به افسردگی می گردد - مطرح شده است.

    روش کار

    این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد و با جایگزینی تصادفی بود. با بررسی آثار و پروتکل های درمانی و راهنمایی نظریه پردازان این مدل و همکارانشان، برنامه های مداخلاتی مبتنی بر آن تهیه شد. نمونه شامل سی زن 20 الی 40 ساله با تحصیلات کارشناسی و بالاتر شاغل در آموزش و پرورش بود که بر اساس پرسش نامه بک و انجام مصاحبه، علایم افسردگی داشتند. پژوهش شامل دو گروه خودخاموشی و گروه کنترل بود که همه افراد دو گروه پرسش نامه خودابرازی و پرسش نامه بک را به صورت پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. در فاصله بین اجرای پیش آزمون و پس آزمون، فقط شرکت کنندگان گروه آزمایش، برنامه مداخله ای را دریافت کردند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. در نهایت نمرات حاصل از اجرای پیش آزمون و پس آزمون با روش تحلیل کوواریانس و پس از بررسی پیش فرض ها و تحقق آنها و با استفاده از نرم افزار SPSS بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که مداخله مبتنی بر خودخاموشی در کاهش افسردگی گروه آزمایش موثر است. همچنین این روش مداخله ای، خودابرازی را در گروه آزمایش افزایش داد. در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، استفاده از مدل خودخاموشی می تواند روش کارآمدی در کاهش نشانه های افسردگی زنان باشد و توانایی خودابرازی را در آنها بالا می برد.

    پیامدهای عملی

    از نتایج حاصل چنین استنباط می شود که روان درمانگران می توانند از مدل خودخاموشی به عنوان یکی از روش های موثر برای کاهش نشانه های افسردگی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: افسردگی، خودابرازی، خودخاموشی
  • سپیده هرزندجدیدی، مهنا قربانی، مصطفی فرح بخش * صفحات 254-265
    زمینه

    رانندگی تحت تاثیر داروهای تجویز شده، یکی از مشکلات اصلی حیطه ایمنی ترافیک در بسیاری از کشورها است. دانش کافی پزشکان درباره تاثیر داروها بر رانندگی می تواند به تجویز داروهای ایمن تر کمک کند. با توجه به نقش دانش پزشکان در تجویز داروهای ایمن، این مطالعه با هدف سنجش دانش و نگرش پزشکان خانواده درباره تاثیر داروهای تجویز شده بر رانندگی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی میان 91 نفر پزشک طرح پزشک خانواده استان آذربایجان شرقی در سال 1400 انجام شد. نمونه ها با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسش نامه ساخته محقق، جهت سنجش دانش و نگرش به صورت برخط گردآوری شد. دانش و نگرش در این مطالعه، متغیر وابسته و متغیرهای جمعیت شناختی (جنس، سن، تحصیلات، نوع استخدام و سابقه کار)، متغیر مستقل در نظر گرفته شدند. جهت بررسی ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته از آزمونهای تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه، کای اسکویر و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری Stata نسخه 17 تحلیل شدند.

    یافته ها

    مشارکت کنندگان در پژوهش، (71/43%)65 نفر زن و (28/57%)26 نفر مرد با میانگین سنی 31/54 سال بودند. میانگین نمره نگرش پزشکان درباره تاثیر داروها بر رفتار رانندگی، 14/94±71/70 و میانگین نمره دانش آنها 23/10±52/37 بود. (35/48%)44 نفر از پزشکان، نگرش خوب و (87/52%)46 نفر، دانش ضعیف در حیطه داروها و ایمنی ترافیک داشتند. بین دریافت آموزش در حیطه داروها و ایمنی ترافیک با سطح دانش و نگرش پزشکان، ارتباط معناداری دیده شد (P<0/05)، اما بین نگرش و دانش پزشکان با سایر متغیرهای جمعیت شناختی ارتباط معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به دانش پایین پزشکان درباره تاثیر داروها بر رانندگی، برگزاری دوره های آموزشی و بازآموزی در زمینه داروها و ایمنی ترافیک برای پزشکان و متخصصان بالینی جهت به روز شدن دانش آنها در این زمینه و توسعه سیستم طبقه بندی داروهای اثرگذار بر ایمنی ترافیک در کشور، ضروری است.

    پیامدهای عملی

    یافته های این مطالعه می تواند در اختیار سیاست گذاران وزارت بهداشت قرار گیرد تا با پشتیبانی دانشگاه های علوم پزشکی، فرصتی برای ارتقای دانش و نگرش پزشکان در زمینه داروها و رانندگی فراهم شده و در راستای کاهش حوادث ترافیکی ناشی از داروهای تجویزی، گام مهمی برداشته شود.

    کلیدواژگان: رانندگی تحت تاثیر داروها، داروهای تجویزی، پزشکان، طبقه بندی دارو، ایمنی ترافیک
  • فرشاد قربانلو، امیرعلی جعفرنژادگرو *، میلاد پیران حمل آبادی صفحات 266-276
    زمینه

    در افراد مبتلا به عارضه زانوی ضربدری به علت ساختار ویژه و خاص مفصل زانو، ممکن است ویژگی های عصبی عضلانی تغییر یافته و سبب اختلال در کنترل وضعیت آنها شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه تمرینی با تراباند بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در افراد با زانوی ضربدری حین دویدن بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود. تعداد 24 دانشجوی پسر با زانوی ضربدری (20-30 سال) به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. تمرین های اصلاحی به مدت 8 هفته با استفاده از باند الاستیکی توسط گروه تجربی اجرا شد. فعالیت الکتریکی عضلات منتخب با دستگاه الکترومایوگرافی ثبت شد. جهت تحلیل های آماری از آنالیز واریانس با اندازه های تکراری (Repeated measure ANOVA) در سطح معناداری 0/05 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضله راست رانی (P=0.026; d=1.669) افزایش معناداری را پس از اعمال تمرین های دارا می باشد. نتیجه گیری. از آن جا که عضلات چهار سر ران باعث افزایش ثبات مفصلی در زانو و همچنین افزایش تعادل طی حرکات می شود، به نظر می رسد که این ویژگی بتواند میزان تعادل افراد با زانوی ضربدری را افزایش دهد.

    پیامدهای عملی

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که تمرین با تراباند برای افراد با زانوی ضربدری مفید هستند و به طور خاص استفاده از این تمرین ها منجر به بهبود تعادل و عملکرد می شود.

    کلیدواژگان: تمرین، باند الاستیکی، زانوی ضربدری، طیف فرکانس، فعالیت الکتریکی
  • حسن معیری، محمدیحیی فریدی * صفحات 277-283
    زمینه

    جراحی های پستان، به عنوان یکی از شایع ترین جراحی ها در جهان، هزینه های زیادی را بر نظام های سلامت تحمیل می کند. اهمیت کیفیت جراحی و عوارض حین و بعد از جراحی پستان استفاده از روش های با بهترین نتیجه و با کمترین عوارض را ضروری کرده است.

    روش کار

    در این مطالعه عوارض پس از عمل و عوامل موثر در کیفیت جراحی در بیماران نیازمند جراحی های پستان در بازه زمانی 6 ماهه دوم 1398 تا سه ماهه اول 1399 در شهرستان سنندج بررسی شد. بیمارانی که تحت جراحی پستان قرار گرفتند به طور تصادفی به دو گروه جراحی با الکتروکوتر (A) و با اسکالپل هارمونیک (B) تقسیم شدند.

    یافته ها

    از مجموع 56 بیمار، 28 بیمار در گروه A و 28 بیمار در گروه B قرار داشتند. پس از تطابق بیماران مشخص شد خونریزی حین عمل، حجم ترشحات درن، تعداد روزهای ماندگاری درن و تعداد روزهای بستری در گروه B کمتر و این اختلاف معنی دار بود (0/05>P). همچنین میزان درد در دو گروه با هم اختلاف معنی داری داشت (0/001>P) به طوری که بیمارانی که با اسکالپل هارمونیک تحت جراحی پستان قرار گرفتند میزان درد بعد از عمل کمتری داشتند. بیماران گروه A نسبت به گروه B عوارض بیشتری داشتند به نحوی که 7 نفر (25 ٪) دچار بی حسی در اندام و 3 نفر (10/7 ٪) دچار سروما شدند که نشان دهنده بیشتر بودن میزان عوارض در گروه A است اما اختلاف دو گروه در بی حسی اندام (0/069=P) و در سروما (0/079=P) معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    استفاده از اسکالپل هارمونیک در جراحی های پستان (BCS) نسبت به سایر روش های قدیمی تر، عوارض کمتر، کیفیت عمل بهتر و مدت زمان بستری کمتری دارد، بنابراین استفاده از آن می تواند جایگزین سایر روش های جراحی شود.

    پیامدهای عملی

    با توجه به نتایج این مطالعه استفاده از اسکالپل هارمونیک برای بیماران کم عارضه تر بوده و موجب کاهش آلام بیماران و هزینه های پرداختی می شود.

    کلیدواژگان: توده پستان، جراحی پستان، الکتروکوتر، هارمونیک، عوارض
|
  • Parisa Farahmandian, Abdollah Mohammadian-Hafshejani, Abdolmajid Fadaei, Ramezan Sadeghi * Pages 196-210
    Background

    Prostate cancer is the second most common cancer in men and the fifth leading cause of death worldwide. Our aim in this study was to investigate the relationship between exposure to cadmium and the incidence of prostate cancer through conducting a systematic review and meta-analysis method.

    Methods

    The Studies that investigated the relationship between cadmium and prostate cancer were searched and retrieved from the international databases until May 2022. (x2) and (I2) statistical tests were used respectively to determine the presence and size of heterogeneity; Egger's and Bagg's tests were used to determine the existence of diffusion bias; and meta-regression and sensitivity analysis were used to identify the source of heterogeneity. All analyses were performed by Stata (Version 15) statistical software.

    Results

    It was observed that the relative risk of prostate cancer occurrence compared to the base group, in people exposed/exposed to a dose higher than the base level was equal to 1.05(95% CI:0.94-1.17; P=0.372); Meanwhile, no statistically significant relationship was observed between exposure to cadmium or exposure levels exceeding the baseline and prostate cancer. According to the results of Egger's test (P = 0.989) and Begg's (P= 0.787), diffusion distortion was not observed in this study.

    Conclusion

    Based on the available evidence, although exposure to cadmium leads to an increase in the risk of prostate cancer, this risk increase is not statistically significant.

    Practical Implications

    The World Health Organization should think with a more serious approach to the relationship between environmental health and cancers.

    Keywords: Systematic review, Meta-analysis, Relative risk, Prostate cancer, Cadmium
  • Nahid Aboutaleb, Mahdieh Mehrab Mohseni, Maryam Naseroleslami * Pages 211-223
    Background

    Cardiac ischemia is the major cause of morbidity and mortality which can be increased by Statins. This study aimed to increase the effectiveness of simvastatin in the form of niosomes.

    Methods

    In this study, 25 male Wistar rats were divided into 5 groups: control, ischemia (induced by closed LAD), ischemia receiving nano-niosomes, ischemia receiving simvastatin, and ischemia receiving simvastatin-loaded nano-niosomes. One month after the drug injection, RNA was extracted from the heart tissue of the studied groups, cDNA was synthesized, and a real-time PCR test was performed using specific primers. SPSS 21.0 software was used for statistical analysis. Analysis of variance was used to investigate the effect of the interventions, and Tukey's post hoc test was used to investigate a significant difference (P<0.05) between the control groups and other groups as well as between intervention groups.

    Results

    Apoptosis and autophagy increased significantly in the ischemia group compared to the control group (P<0.05). In the simvastatin-loaded nano-niosomes group, compared to the simvastatin group, apoptosis and autophagy showed a significant decrease (P<0.05), and also in both simvastatin-loaded nano-niosomes and simvastatin group, compared to the control group, apoptosis and autophagy showed a significant decrease. (P<0.05).

    Conclusion

    Simvastatin is an effective drug in the recovery of cardiac ischemia, but the main problem in using simvastatin is its instability and degradability, and the use of its niosomes form solves this problem properly.

    Practical Implications

    Simvastatin‑loaded nano‑niosomes is more effective in reducing heart ischemia damage compared to simvastatin.

    Keywords: Reperfusion, Simvastatin, Niosomes, Ischemia, Apoptosis, Autophagy
  • Babak Abdinia, Azar Dastranji *, Ali Akbar Abedini, Iman Moghbel, Golnaz Mobayen Pages 224-230
    Background

    Influenza causes various seasonal respiratory diseases, resulting in significant morbidity and mortality in children. Influenza is a highly contagious disease causing global pandemics. This study aimed to investigate the frequency and outcome of influenza in children admitted to the Tabriz Children's Hospital.

    Methods

    This cross-sectional study included suspected influenza patients admitted to the Tabriz Children's Medical Center between 2014 and 2019 diagnosed with positive influenza through RT-PCR of pharyngeal secretions samples.

    Results

    We evaluated 114 cases of influenza with a median age of 48 months (range: 2-156 months) and 53.5% were boys. A total of 87 cases (77%) were infected with subtype A/H3N2, which was the most frequent, followed by 2 cases (1.8%) of subtype A/H1N1, 23 cases (20.4%) of subtype B 23, and one case (0.8%) of uncategorized A subtype. The disease was common in winter with 63 cases (56.3%).

    Conclusion

    The frequency of influenza in children during five years was 8.95%, which is higher in males. Also, the highest frequency of influenza in the present study was observed in the age group of 1 to 5 years. The mortality rate of influenza in children during the last five years was equal to 7.9%.

    Practical Implications

    Children under 5 years of age are more susceptible to influenza (especially type A subtype H3N2) and higher hospitalization rate and mortality, which can be prevented with a vaccine.

    Keywords: Influenza, Outcome, Children, H1N1, H3N2
  • Shahrokh Amiri, Parichehr Ahmadi, Marziyeh Alivandi Vafa *, Ebrahim Zakeri Pages 231-241
    Background

    Considering the importance of self-esteem as an influential variable in the mental health of children with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) and also the inconsistent findings in the related literature, this study intended to compare the level of self-esteem in public, social, academic, and family contexts in students with and without ADHD.

    Methods

    The research design was based on the causal-comparative study. The intended first population of this study consisted of students with ADHD who had visited the child and adolescent psychiatry clinic of Razi Hospital in Tabriz during 2021 (1400 in the solar calendar); the second population was made up of healthy counterparts of this clinical group (i.e., students without ADHD). Based on the purposive sampling method, 48 students who were diagnosed with ADHD without co-occurring psychiatric disorder by a child psychiatry specialist were selected as the study group. Also, 48 healthy students from Tabriz schools were selected as the group without ADHD.

    Results

    Given the obtained results, a statistically significant difference was found between the ADHD group and the non-ADHD group in light of the composite scores of the self-esteem sub-components. The findings showed a statistically significant difference between the two groups in terms of the public and the family subscales, that is, the public self-esteem of the group with ADHD was higher than the mean of the general self-esteem of the non-ADHD group, and the mean of the family self-esteem of the non-ADHD group was higher than that of the ADHD group. However, there was no significant difference between the two groups in terms of the social and academic subscales.

    Conclusion

    Based on the findings, it was concluded that the self-esteem of students with ADHD in their inner world is different from other individuals’ inferences about the self-esteem of these children. In other words, these children had acceptable self-esteem in their psychological world according to their psychological conditions. In addition, considering the low family self-esteem of the participants with ADHD, the behavioral quality of these children’s parents and relatives may have affected how they define family relationships and consequently, lowered their value.

    Practical Implications

    Considering the obtained results, it was suggested to pay attention to these children’s self-esteem in their interventions and use the potential of this variable in controlling individual and family behaviors.

    Keywords: ADHD, Self-esteem, Student
  • Roghayeh Eydi Khatibi *, Zeynab Khanjani, Jalil Babapour, Abbas Bakhshipour Rudsari, Majid Mahmoud Alilou Pages 242-253
    Background

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of the self-silencing model in reducing depression and increasing self-expression of depressed women. The self-silencing model is influenced by cognitive, attachment, and gestalt theories, and the role of social and cultural factors is emphasized in it, and these factors lead to depression in women by creating obstacles in expressing their wishes, opinions, and desires.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design with a control group and with random replacement. In this study, using the study of treatment protocols, as well as receiving guidance from the theorists of this model and their colleagues, intervention programs based on it were prepared. The sample of this study included 30 femle teachers from 20 to 40 years old with bachelor's degrees who had depressive symptoms based on the results of The Beck questionnaire and clinical interview. Thus, the research sample included the self-silencing group and the control group, which were obtained from each pre-test and post-test group using the self-expression questionnaire and The Beck questionnaire. Between pre-test and post-test, experimental group received an intervention program. Finally, the scores obtained from pre-test and post-test were analyzed by analysis of covariance using SPSS software.

    Results

    The results of data analysis showed that the intervention based on self-silencing is effective in reducing the depression of the experimental group. Likewise, this intervention method increased self-expression in the experimental group. No significant change was observed in the control group.

    Conclusion

    According to the findings of this research, it can be said that using the self-silencing model can be an efficient method in reducing women's depression symptoms and increasing self-expression in them.

    Practical Implications

    Psychotherapists can use the self-silencing model as one of the effective methods to reduce the symptoms of depression.

    Keywords: depression, self-expression, self silencing
  • Sepideh Harzand Jadidi, Mohanna Ghorbani, Mostafa Farahbakhsh * Pages 254-265
    Background

    Drugged driving is a growing traffic safety issue in many countries. Adequate knowledge of physicians concerning the effects of different medicines on driving can help them prescribe safer medications. This study aimed to assess the knowledge and attitudes of family physicians regarding the effect of medicines on driving.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 91 family physicians in East Azerbaijan Province. A researcher-made questionnaire was used for data collection. This study considered knowledge and attitude as dependent variables and demographic characteristics as independent variables. To investigate the relationship between independent and dependent variables, independent t-test, one-way analysis of variance (ANOVA), chi-square, and multiple linear regression were used. Data were analyzed using Stata version 17.

    Results

    According to the results, almost 65 (71.43%) of the participants were women and 26 (28.57%) were men with an average age of 31.54 years. The average score of physicians’ attitude about the effect of medicines on driving was 71.70 ± 14.94, and the average score of their knowledge was 37.52 ± 10.23. Therefore, 44 (48.35%) of the physicians had a good level of attitude, whereas 46 (52.87%) of them had a low level of knowledge regarding medications and driving. Receiving education regarding medications and driving was significantly correlated with the level of knowledge and the attitude of physicians (P<0.05). However, no significant relationship was observed between the attitude and knowledge of physicians and other demographic variables.

    Conclusion

    Considering physicians’ inadequate knowledge regarding the effect of medicines on driving, it is essential to hold training and retraining courses in the field of medicines and driving for physicians and develop a classification system for the drugs affecting driving in Iran.

    Practical Implications

    The findings of this study can be presented to the policy-makers of the Ministry of Health in order to provide an opportunity to boost the knowledge and attitude of physicians regarding medicines and driving with the support of universities of medical sciences. As a result, an important step can be taken to reduce traffic accidents caused by prescription medicines.

    Keywords: Driving under influence, Medicinal drugs, physician, knowledge, drugged driving, Traffic safety
  • Farshad Ghorbaniou, AmirAli Jafarnezhadgero *, Piran Hamlabadi Milad Pages 266-276
    Background

    Due to the special structure of the knee joint in genu valgus individuals, neuromuscular characteristics of muscles can be disturbed and this may change postural control. This study aimed to investigate the effect of 8 weeks of training with an elastic band on the frequency spectrum of lower limb muscles in genu valgum patients during running.

    Methods

    This study was a clinical trial in which 24 male students (20-30 years old) were randomly divided into control and experimental groups. Corrective exercises were performed for 8 weeks using an elastic band for the experimental group. The electrical activity of selected muscles was recorded by an electromyography system. Statistical analysis was performed using repeated measures ANOVA test at the significant level of 0.05.

    Results

    Findings showed a significant increase in the frequency spectrum of rectus femoris (P=0.026; d=1.669) after training. Conclusion. Quadriceps muscles increase knee joint stability along with balance during movements. Therefore, increasing the median frequency of knee joint muscles improve balance.

    Practical Implications

    The results of this study showed that exercises with elastic bands are useful for people with Genu valgum, and in particular, the use of these exercises leads to improved balance and performance.

    Keywords: Electrical activity, Frequency spectrum, Genu valgum, Training, Elastic band
  • Hassan Moaiery, Mohammad Yahya Faridi * Pages 277-283
    Background

    As one of the most frequent procedures, breast surgery puts high healthcare costs. The significance of surgical quality and complications before and after breast surgery entailed using methods with the highest outcomes and the least complications.

    Methods

    Throughout this research, postoperative complications and factors affecting the quality of surgery were evaluated in the Kowsar hospital between the 2019 and 2020.Patients undergoing breast surgeries were randomly categorized into two groups: electrocautery (A) and harmonic scalpel (B).

    Results

    Out of the 56 people, 28 patients were in group A, and the remaining 28 patients were in group B. After matching the patients, intraoperative bleeding, drainage rate, a period of drainage, duration of hospitalization in group B were significantly lower (P<0/05). Further, the extent of pain in both groups was different (P<0/001), so that there was less postoperative pain in women who experienced harmonic breast surgery. Patients throughout Group A reported more complications than in Group B, such that 7 (25%) of patients underwent limb anesthesia and 3 (10/7%) of patients experienced seroma, however, the difference between the two groups was not significant.

    Conclusion

    Harmonic scalpel usage in breast surgery has fewer complications, better operation quality and shorter hospital stay than other older methods, so it is suggested that the use of harmonic scalpel may substitute different surgical strategies.

    Practical Implications

    According to the results of this study, the use of harmonic has fewer complications for patients, and suffering of patients are reduced and they pay less.

    Keywords: Breast mass, Breast surgery, Electrocautery, Harmonic, Complications