فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 114، خرداد و تیر 1402)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 114، خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 141-149
    مقدمه

    محیط یادگیری در ارایه آموزش موفق به دانش آموزان مهم است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین کیفیت محیط یادگیری و رضایت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1400 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 386 دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی شهر رفسنجان، کرمان، انجام شد. پرسشنامه معتبر دانشگاه داندی (DREEM) توسط دانشجویان دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، مجذور خی، آزمون تی ، تحلیل واریانس و توکی و نرم افزار SPSS  نسخه 17 تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمره پنج حوزه محیط یادگیری دانشجویان پزشکی 8/113 و دندانپزشکی 110 و میانگین نمره کل محیط یادگیری کل جامعه 5/113 بود. دانش آموزان دختر در محیط آموزشی میانگین نمرات بالاتری نسبت به پسران داشتند (05/0>P).  همچنین بیشترین امتیاز مربوط به حوزه درک توانایی تحصیلی (64.11 درصد) و درک از یادگیری (57.2 درصد) و کمترین میانگین نمره مربوط به حوزه درک موقعیت اجتماعی (56.38 درصد) بوده است. برخلاف دانشکده دندانپزشکی، دانشجویان دانشکده پزشکی از محیط یادگیری مثبت و قابل قبولی برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که دانشجویان از تمامی جنبه های محیط آموزشی دانشگاه خود رضایت دارند، اما توجه اساتید و مدیران باید بیشتر به دانشجویان دندان پزشکی معطوف شود تا فضای آموزشی مناسب ایجاد شود.

    کلیدواژگان: آموزش، مدل DREEM، محیط یادگیری
  • صفحات 151-160
    مقدمه

    خودارضایی یک موضوع چالش برانگیز با میزان شیوع متفاوت در جوامع مختلف است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی یک برنامه مداخله ای مبتنی بر خودکنترلی، تنظیم هیجان و آموزه های اسلامی در درمان خودارضایی نوجوانان انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه تک موردی در سال 1397 با نمونه گیری هدفمند برای انتخاب دو شرکت کننده از مراکز مشاوره دخترانه دبیرستان های شهر مشهد (دو دخترمجرد 16 و 17 ساله) انجام شد. هر دو شرکت کننده حداقل یک سال بود که خودارضایی می کردند و هشت جلسه روان درمانی فردی دریافت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه کنترل هیجانی (ERQ) و مقیاس خودارضایی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از طرح A-B-A با شاخص بازیابی و اندازه اثر استفاده شد. داده ها با استفاده از تجزیه و تحلیل نمودار و روش درصد بازیابی تجزیه و تحلیل شد. فرمول درصد بازیابی بلانچارد و شوارتز برای تجزیه و تحلیل داده های طرح های تجربی تک موردی استفاده شد. در این فرمول تفاوت بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون بر نمره پیش آزمون تقسیم می شود.

    یافته ها

    بر اساس فرمول درصد بهبودی، 50 درصد یا بیشتر، بهبود معنی دار است. اگر نمره پس آزمون فرد کمتر از نقطه برش باشد، بهبود از نظر بالینی قابل توجه خواهد بود. بنابراین، مداخله خودکنترلی و تنظیم هیجان مبتنی بر آموزه های اسلامی در ترک عادت خودارضایی در هر دو شرکت کننده موثر بود که بهبود سلامت روانی قابل توجهی را نیز نشان دادند. پس از تکمیل دوره های درمان و پیگیری، هر دو شرکت کننده، دفعات کمتر خودارضایی و بهبود تنظیم احساسات را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به نظر می رسد که خودکنترلی و تنظیم هیجان مبتنی بر آموزه های اسلامی می تواند به طور موثری خودارضایی نوجوانان را درمان کند.

    کلیدواژگان: اسلام، تنظیم هیجان، خودارضایی، خودکنترلی، نوجوانی
  • صفحات 161-167
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه نیمرخ روانشناختی دانشجویان با و بدون سابقه انضباطی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی و علی- مقایسه ای شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد با رای کمیته انضباطی دانشگاه در سال های تحصیلی 98-1397 و 99-1398 و کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی بدون سوابق انضباطی در همان سال تحصیلی بودند. از هر جامعه 200 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. هر دو گروه به پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) و پرسشنامه پنج عاملی NEO  (NEO-FFI) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین دو گروه در افسردگی (001/0=P)، اضطراب (006/0=P) و سلامت روان کلی (01/0=P) تفاوت معنی داری وجود دارد. به طور مشابه، تفاوت معنی داری در روان رنجورخویی (001/0=P)، گشودگی به تجربه (001/0=P)، توافق پذیری (001/0=P) و وظیفه شناسی (001/0=P) مشاهده شد. دانش آموزان با سابقه انضباطی نسبت به دانش آموزان بدون سابقه انضباطی مشکلات روانی بیشتری نشان دادند. علاوه بر این، برای صفات منفی نمرات بالاتری و برای صفات مثبت نمرات پایین تری داشتند.

    نتیجه گیری

    بر اساس این یافته ها، دانشجویان دارای سوابق انضباطی ممکن است مشکلات شخصیتی خاصی داشته باشند و نیاز به کمک روان شناختی بیشتری داشته باشند. همچنین، این یافته ها می تواند به تدوین قوانین انضباطی برای جلوگیری از تخلفات دانش آموزان کمک کند.

    کلیدواژگان: تخلفات، سلامت روان، سوابق انضباطی، دانشجویان، ویژگی های شخصیتی
  • صفحات 169-178
    مقدمه

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) و آموزش متمرکز بر شفقت (CFT) بر سبک های مقابله با استرس در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر انجام شد.

    روش  کار: 

    جامعه آماری این مطالعه بالینی را کلیه بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب مراجعه کننده به کلینیک قلب و عروق سامان مشهد در تیر تا مرداد 1400 تشکیل می دادند که 45 بیمار به روش داوطلبانه انتخاب شدند. آنها به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه های آزمایشی MBSR را بر اساس طرح آموزشی Kabat-Zinn (2005) یا CFT بر اساس طرح آموزشی گیلبرت (2009) در 8 جلسه دریافت کردند. شرکت کنندگان پرسشنامه سبک های مقابله با استرس لازاروس و فولکمن (1988) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری های مکرر و نرم افزار SPSS-23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر شفقت باعث افزایش سبک مقابله مستقیم و خویشتن داری و کاهش سبک مقابله ای اجتنابی و سبک مقابله ای گریز-اجتنابی می شود. MBSR سبک مقابله با مسیولیت، حل مسیله برنامه ریزی شده، ارزیابی مجدد مثبت و سبک مقابله فرار-اجتناب را به طور قابل توجهی کاهش می دهد (P<01/0). همچنین اثربخشی MBSR بر مسیولیت پذیری به طور معنی داری بیشتر از CFT بود (05/0 P<).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی و آموزش متمرکز بر شفقت می تواند وضعیت روانی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: استرس، بیماری عروق کرونر، سبک های مقابله، شفقت، ذهن آگاهی
  • صفحات 179-188
    مقدمه

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر هیجان و درمان مبتنی بر ذهن مشفقانه بر رشد پس از سانحه و احساسات مثبت و منفی درک شده در بیماران بستری بالغ بهبود یافته از ویروس کرونا انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه مقطعی شامل کلیه بیماران بستری با تشخیص ویروس کرونا در شهر مشهد طی تیر تا شهریور 1400 بود. چهل و پنج بیمار انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه مساوی (دو گروه آزمایشی و یک گروه شاهد) قرار گرفتند. گروه های آزمایشی درمان مبتنی بر هیجان یا درمان مبتنی بر ذهن مشفقانه دریافت کردند. ابزار تحقیق پرسشنامه رشد پس از سانحه تدسکی و کالهون (1996) و اندازه گیری مختصر عاطفه مثبت و منفی: مقیاس های PANAS واتسون، کلارک و تلگن (1988) بود. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس مختلط، اندازه گیری های مکرر و نرم افزار SPSS-23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین دو مداخله بر رشد پس از سانحه و احساسات مثبت و منفی درک شده در بیماران بزرگسال بستری بهبود یافته از کرونا تفاوت معناداری وجود ندارد. با این حال، هر دو روش درمانی بر هیجانات مثبت و منفی و رشد پس از سانحه در پس آزمون و پیگیری 3 ماهه تاثیر می گذارند (05/0>P)

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، درمان مبتنی بر هیجان و درمان مبتنی بر ذهن دلسوزانه می تواند رشد پس از سانحه و عواطف مثبت و منفی را در بیماران بزرگسال بستری بهبود یافته از ویروس کرونا بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: شفقت، رشد پس از سانحه، ویروس کرونا، عاطفه
  • صفحات 189-195
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی تکنیک های آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی و آرامش در کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان انجام شده است.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی- مقایسه ای دانش آموزان دختر سال دوم ابتدایی دبستان سما شهر سبزوار بودند (84 دانش آموز). 36 دانش آموز با نمره اضطراب امتحان بالا انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه (تمرین ذهن آگاهی، آرامش عضلانی و گروه شاهد) قرار گرفتند. دو گروه آزمون طی هشت جلسه مداخله دریافت کردند. همه شرکت کنندگان یک ماه پس از مداخله به طور همزمان پرسشنامه اضطراب امتحان را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون تی گروه های مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون توکی و نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که آموزش ذهن آگاهی و روش آرام سازی جاکوبسن اضطراب امتحان را در دانش آموزان دختر به طور معنی داری کاهش دادند، اما آموزش ذهن آگاهی نسبت به روش آرام سازی اندازه تاثیر بیشتری داشت (67/0 در مقابل 58/0).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، به نظر می رسد شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند بیش از روش آرام سازی جاکوبسن، اضطراب امتحان را در دانش آموزان ابتدایی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آرام سازی، اضطراب امتحان، ذهن آگاهی
  • صفحات 197-205
    مقدمه

    آموزش مسایل جنسی به دانش آموزان یکی از موضوعاتی است که به دلیل حساسیت های فرهنگی نیازمند بحث و بررسی است. لذا هدف این پژوهش بررسی نگرش دانشجویان و مشاوران نسبت به ضرورت و محتوای تربیت جنسی می باشد.

    روش کار

    این پژوهش یک بررسی کیفی با رویکرد پدیدارشناسی است. فرآیند نمونه گیری بر اساس اهداف مطالعه هدایت شد و تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. نمونه شامل 15 دانش آموز دختر و 9 مشاور زن از دبیرستان های شهرستان قایم شهر بود. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای مورس استفاده شده است.

    یافته ها

    در طول مطالعه، شش مضمون اصلی پدیدار شد که هر کدام شامل موضوعات فرعی مشترک و منحصربه فرد بودند. مضامین اصلی شامل: 1) ضرورت ارایه آموزش جنسی، 2) الزامات تربیت جنسی زنان جوان، 3) چالش های ارایه و دریافت آموزش جنسی در خانه و مدرسه، 4) منابع مناسب اطلاعات جنسی، 5) مناسب بودن سن شروع آموزش جنسی، و 6) رویکرد آموزشی برای پرداختن به مسایل جنسی.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان می دهد که هم دانش آموزان و هم مشاوران معتقدند که ارایه آموزش جنسی به موقع و مناسب می تواند آسیب های احتمالی متعددی را کاهش داده و به رفاه نوجوانان کمک کند. در نظر گرفتن مضامین ضروری آموزشی که توسط دانشجویان و مشاوران درک می شود، برنامه ریزی موثرتری را در این حوزه تسهیل می کند.

    کلیدواژگان: تربیت جنسی، دانشجویان، مشاوران
  • صفحات 207-214
    مقدمه

    این مطالعه به بررسی نقش میانجی راهبردهای مقابله ای در رابطه بین ویژگی های شخصیتی و استرس ادراک شده با اضطراب سلامت در طی همه گیری کووید-19 پرداخته است.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی و مقطعی شامل شهروندان شهرستان شیروان بود. تعداد 386 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه شخصیت آیووا، پرسشنامه اضطراب سلامت، مقیاس استرس ادراک شده و پرسشنامه مقابله چند بعدی بود. داده ها با استفاده از نرم افزارهای همبستگی، تحلیل مسیر، SPSS و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین ویژگی های هیجانی، استرس ادراک شده، مقابله مشکل مدار، مقابله هیجان مدار و اضطراب سلامت رابطه معنی داری وجود دارد (000/0 P<). نتایج تحلیل مسیر نشان داد که استرس ادراک شده و هیجانات مثبت و منفی از طریق راهبرد مقابله ای هیجان مدار بر اضطراب سلامت تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    در طول همه گیری کووید-19، افراد با استرس بالا و هیجانات منفی می توانند با استفاده از راهبردهای هیجان مدار، اضطراب سلامتی خود را کنترل کنند.

    کلیدواژگان: استرس، اضطراب سلامتی، سازگاری، شخصیت
|
  • Amirhossein Bakhshi Aliabad, Reza Bidaki, Hamid Bakhshi Aliabad, Naser Dashti, Zanireh Salimi * Pages 141-149
    Introduction

    The learning environment is important in providing successful education for students. The present study aimed to determine the relationship between the quality of the learning environment and medical and dental students' satisfaction.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted on 386 medical and dental students of Rafsanjan University of Medical Sciences, Kerman- Iran in 2021. The validated Dundee University (DREEM) questionnaire was filled out by the students of the Medicine and Dentistry faculties of the Rafsanjan University of Medical Sciences. The data analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, Chi-square test, t-test, ANOVA, and Tukey's test, and SPSS 17 software.

    Results

    The mean score of the five areas of the learning environment was 113.8 for medical and 110 for dentistry students, and the average score of the total learning environment for the entire population was 113.5. Female students had higher average scores in the learning environment than males (P< 0.05). In addition, the highest score was related to the area of ​​understanding of academic ability (64.11%) and understanding of learning (57.2%), and the lowest average score was related to the area of ​​understanding of social status (56.38%). In contrast to the faculty of dentistry, students in the faculty of medicine had a positive and acceptable learning environment.

    Conclusion

    The present study demonstrated that the students were satisfied with all aspects of the learning environment of their university, but the attention of the professors and managers should be more focused on the students of dentistry to create a suitable learning environment.

    Keywords: Education, DREEM model, Learning environment
  • Seyyed Mohsen Asgharinekah *, Zahra Mohajer Baad, Zahra Hosseinzadeh Maleki, Seyedeh Soleil Ziaee Pages 151-160
    Introduction

    Masturbation is a challenging issue with varying prevalence rates in different societies. This study aimed to investigate the effectiveness of an intervention program based on self-control, emotion regulation, and Islamic teachings in treating adolescent masturbation.

    Materials and Methods

    This single case study was conducted in 2018 with a purposeful sampling to recruit two participants from female high school counseling centers in Mashhad- Iran (single girls aged 16 and 17). Both participants had been masturbating for at least a year and received eight individual psychotherapy sessions. Data were collected using the Emotional Control Questionnaire (ERQ) and Masturbation Scale. The A-B-A design with a recovery index and effect size was used for data analysis. Data were analyzed using graph analysis and the recovery percentage method. The Blanchard and Schwarz's recovery percentage formula was used to analyze data from single-case experimental designs. In this formula, the difference between the pre-test and post-test scores is divided by the pre-test score.

    Results

    According to recovery percentage formula, 50% or more improvement is significant. The improvement will be clinically significant if a person's post-test score is lower than the cut-off point. Thus, the Islamic-based self-control and emotion regulation intervention was effective in breaking the habit of masturbation in both participants, who also showed significant mental health improvements. After completing the treatment and follow-up periods, both participants demonstrated improved levels of masturbation frequency and emotion regulation.

    Conclusion

    Based on the results, it seems that Islamic-based self-control and emotion regulation can effectively treat adolescents' masturbation.

    Keywords: adolescence, Islam, Emotion regulation, Masturbation, Self-control
  • Hanyeh Sharekian, Shahrbanoo Aali *, Seyed Kazem Rasoolzadeh Tabatabaei, Arezoo Moradi Tavalaei Pages 161-167
    Introduction

    The present research aimed to compare the psychological profile of university students with and without a disciplinary record.

    Materials and Methods

    The statistical populations of this descriptive and causal-comparative study, included all Ferdowsi University of Mashhad undergraduates with a verdict issued by the university committee on discipline in the academic years of 2018-2019 and 2019-2020 and all undergraduates with no disciplinary record in the same academic year. A sample of 200 undergraduates was selected from each population with the purposive sampling method. Both groups responded to the General Health Questionnaire (GHQ-28) and NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI). Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data.

    Results

    The results showed significant differences in depression (P= 0.001), anxiety (P= 0.006), and overall mental health scores (P= 0.01) between two groups. Similarly, significant differences were found in neuroticism (P= 0.001), openness to experience (P= 0.001), agreeableness (P= 0.001), and conscientiousness (P= 0.001). Students with a disciplinary record showed more psychological problems than those without a disciplinary record. Moreover, they had higher scores for negative traits and lower scores for positive traits.

    Conclusion

    Based on these findings, students with disciplinary records may have some special personality problems and need more psychological help. Also, these findings can contribute to developing disciplinary rules to prevent student infractions.

    Keywords: Disciplinary record, Infractions, Mental health, Personality traits, university Students
  • Samaneh Elahi Mehr, Hamid Nejat *, Hossein Akbari, Ehsan Ormoz Pages 169-178
    Introduction

    This research aimed to compare the efficacy of Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) training and Compassion-Focused Training (CFT) on stress coping styles in patients with coronary artery disease.

    Materials and Methods

    The statistical population of this clinical study consisted of all patients with coronary heart disease who referred to Saman Cardiology Clinic in Mashhad in July-August 2021. Forty-five patients were selected by voluntary method. They were randomly assigned into two experimental groups and one control group. The experimental groups received MBSR based on the Kabat-Zinn (2005) training plan, or CFT based on the Gilbert (2009) training plan in 8 sessions. The participants fulfilled the stress coping styles questionnaire of Lazarus and Folkman (1988). Data were analyzed using the mixed variance analysis test with repeated measures and SPSS-23 software.

    Results

    The results showed that training based on compassion increases the direct coping style and self-restraint and reduces the avoidance coping style and escape-avoidance coping style. The MBSR increases the responsibility coping style, planned problem-solving, positive reappraisal, and reduces escape-avoidance coping style, significantly (P< 0.01). Also, the efficacy of MBSR on responsibility was significantly higher than CFT (P< 0.05).

    Conclusion

    It seems that, mindfulness-based stress reduction training and compassion-focused training can improve the psychological condition of patients with coronary artery disease.

    Keywords: Compassion, Coping styles, Coronary Artery Disease, Mindfulness, stress
  • Asiyeh Golchin, Hamid Nejat *, Hossein Akbari, Shahed Masuodi Pages 179-188
    Introduction

    This research aimed to compare the effectiveness of emotion-based therapy and compassionate mind-based therapy on post-traumatic growth and perceived positive and negative emotions in adult inpatients who have recovered from Corona virus.

    Materials and Methods

    The statistical population of this cross-sectional study included all recovered inpatients with diagnosis of Corona virus in Mashhad city during July-September 2021. Forty-five patients were selected and divided into three equal groups randomly (two experimental groups and one control group). The experimental groups received emotion-based therapy, or compassionate mind-based therapy. The research instruments were the post-traumatic growth questionnaire of Tedeschi and Calhoun (1996) and brief measure of positive and negative affect: The PANAS scales of Watson, Clark and Telgen (1988). Data were analyzed through mixed variance analysis, repeated measurements, and SPSS-23 software.

    Results

    The results showed that there is no significant difference between the two interventions on post-traumatic growth and perceived positive and negative emotions in adult inpatients who have recovered from Corona; however, both therapies affect positive and negative emotions and post-traumatic growth in post-test and 3-month follow-up (P< 0.05).

    Conclusion

    Based on the results, emotion-based therapy and compassionate mind-based therapy can improve post-traumatic growth and positive and negative emotions in adult inpatients who have recovered from Corona virus.

    Keywords: Corona virus, Compassion, Emotion, Post-Traumatic Growth
  • Hassan Bagherinia *, Fatemeh Bahrami Pages 189-195
    Introduction

    The research aims to determine the effectiveness of teaching techniques based on mindfulness and relaxation in reducing students' test anxiety.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-comparative study consisted of female students in the second year of the elementary Sama school in Sabzevar city-Iran (84 students). Thirty-six students with high score of test anxiety were selected and they were randomly divided into three groups (mindfulness training, muscle relaxation and the control group). Two experimental groups received intervention during eight sessions. All participants simultaneously fulfilled test anxiety questionnaire one month after the intervention. Data analyzed through the t-test of independent groups, one-way analysis of variance, Tukey's test, and SPSS software.

    Results

    The findings showed that mindfulness training and Jacobsen's relaxation technique reduced test anxiety significantly in female students, but mindfulness training has greater effect size than relaxation technique (0.67 vs 0.58).

    Conclusion

    Based on the results, it seems that cognitive therapy based on mindfulness impacts can reduce test anxiety in elementary students more than Jacobsen's relaxation technique.

    Keywords: Mindfulness, Relaxation, Test anxiety
  • Seyedeh Roghayeh Nourani Jourjadeh *, Zahra Tabibi, Mojgan Memarbashi Aval Pages 197-205
    Introduction

    Teaching sexual issues to students is one of the topics that requires discussion and examination due to cultural sensitivities. Therefore, the aim of this study is to examine the attitudes of students and counselors towards the necessity and content of sexual education.

    Materials and Methods

    This research constitutes a qualitative investigation employing a phenomenological approach. The sampling process was guided by the objectives of study and continued until data saturation was reached. The samples included 15 female students and 9 female counselors from high schools in Qaemshahr city, Iran. Data collection was carried out through semi-structured interviews, and the Morse content analysis method was utilized for data analysis.

    Results

    Throughout the study, six primary themes emerged, each encompassing both shared and unique sub-themes. The main themes included: 1) The imperative of delivering sexual education, 2) The sexual education requirements of young women, 3) Challenges in providing and receiving sexual education at home and school, 4) Appropriate sources of sexual information, 5) The suitable age for initiating sexual education, and 6) The pedagogical approach to addressing sexual matters.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that both students and counselors assert that offering sexual education in a timely and appropriate manner can mitigate numerous potential harms and contribute to the well-being of adolescents. Taking into consideration the essential educational themes as perceived by students and counselors facilitates more effective planning in this domain.

    Keywords: Counselors, Sexual Education, Students
  • Malahat Amani *, Shahrbanoo Ghodrati Pages 207-214
    Introduction

     This study investigated the mediating role of coping strategies in the relationship between personality traits and perceived stress with health anxiety during the COVID-19 pandemic. 

    Materials and Methods

     The statistical population of this descriptive and cross-sectional study included the citizens of Shirvan city-Iran. A number of 386 people were selected by the convenient sampling method. Research instruments included Iowa Personality Questionnaire, The Health Anxiety Inventory, Perceived Stress Scale, and Multidimensional Coping Inventory. The data were analyzed using correlation, path analysis, SPSS and AMOS software. 

    Results

     The findings showed a significant relationship among traits of emotionality, perceived stress, problem-oriented coping, emotion-oriented coping, and health anxiety (P< 0.001). The results of path analysis showed that perceived stress and positive and negative emotionality affects health anxiety through emotion-oriented coping strategy. 

    Conclusion

     During the COVID-19 pandemic, the general population with high stress and negative emotionality could control their health anxiety using emotion-oriented strategies.

    Keywords: Adaptation, Health anxiety, Personality, Stress