فهرست مطالب

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 84، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اسماعیل حسنوند*، علی کریمی خوزانی، ناصر حسنوند، ایرج دوستی صفحات 11-46
    فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران به دلیل گستردگی حوزه وظایف خود، همواره با روندهای نوپدید و تعابیر و موضوعات نوظهور مرتبط با اقتصاد روبه رو بوده است. فراجا با تمرکز بر مطالعات آینده محور و شناسایی کلان روندها و پیشران های اثرگذار بر آینده اقتصاد می تواند با اتخاذ اقدامات پیش دستانه خود را از واماندگی سازمانی در برابر عدم قطعیت ها و روندهای نوظهور رها سازد. این تحقیق به دنیال مطالعه آینده پژوهی اقتصاد فراجا می باشد. روش این تحقیق از نوع آینده پژوهی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه افرادی که در معاونت ها و پلیس های تخصصی فراجا که در حوزه اقتصادی فراجا مشغول به خدمت هستند تشکیل می دهند. براین اساس حجم نمونه آماری به تعداد 25 نفر تعیین شد و این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. در این تحقیق 31 پیشران اثرگذار بر آینده اقتصاد فراجا استخراج شد و محور اقتصادی و محور اجتماعی- فرهنگی به ترتیب با 13 و 7 پیشران بیشترین تعداد پیشران ها را پوشش داده اند. بر اساس ترکیب اهمیت وعدم قطعیت 4 عدم قطعیت بحرانی شناسایی شده اند که یکی از این عدم قطعیت ها ترکیب سه عامل (تحریم ها، نوسانات ارزی و ناپایداری مالی دولت) است و به دلیل همبستگی این عوامل به همدیگر در قالب یک محور در کنار سه محور دیگر یعنی: افزایش یا کاهش تعداد نیروی انسانی فراجا، سیاست ها و رویکردهای دولت و باورها و رفتارهای فرهنگی مثبت، محورهای اصلی سناریوها را شکل داده اند. بدین ترتیب 16 سناریوی ممکن تصویر شده و بر اساس تحلیل ریخت شناسی چهار سناریو به عنوان سناریوی سازگار و منتخب برای داستان پردازی انتخاب شده اند. در بخش پایانی وضعیت اقتصادی فراجا در هرکدام از سناریوهای چهارگانه ترسیم وتبیین شده است. در نهایت با ترکیب این نتایج، عدم قطعیت های بحرانی شناسایی شده و سناریوها تدوین شده اند. در بخش پایانی این فصل داستان سناریوها روایت شده و اولویت بندی سناریوها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اقتصاد، کلان روند، عدم قطعیت، آینده پژوهی
  • محبوبه رشیدی*، رسول معتضدیان صفحات 47-72
    هدف

    هدف این مقاله ارایه استراتژی هایی برای ارتقاء کیفیت خدمات در پلیس به عنوان یک سازمان دولتی است. کمبود چارچوب نظری در این حوزه محققان را بر آن داشت تا در این مقاله دست به شناسایی استراتژی های ارتقاء کیفیت پلیس به روش تحلیل تم بزنند.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق،توصیفی - پیمایشی است. به منظور تجزیه و تحلیل، از دو روش کمی و کیفی استفاده شد.

    یافته ها

    ابتدا در آن با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریاقته با 28 نفر از جامعه خبرگان حوزه پلیس استراتژی های ارتقاء کیفیت خدمات شناسایی سپس با استفاده از تکنیک تحلیل تم، 8 تم اصلی مشخص گردید. به منظور بررسی وضعیت فعلی هر یک از استراتژی ها، پرسشنامه ای محقق ساخته بر اساس یافته های مصاحبه طراحی گردید و در جامعه آماری که شامل 412 نفر از شهروندان منطقه 6 شهر تهران می شد، توزیع گردید. و برای اولویت بندی استراتژی ها، پرسشنامه ای دیگری طراحی گردید و مجددا به جامعه خبرگان داده شد.

    نتایج

    پس از تحلیل و بررسی یافته های تحلیل تم و پرسشنامه خبرگان، 8 بعد از استراتژی ها ارتقاء کیفیت به ترتیب اولویت بندی گردید: مهم ترین ابعاد از دید خبرگان؛ مسیولیت پذیری، به موقع اقدام نمودن و همدلی بود. یافته های پرسشنامه دوم (شهروندان)، نشان داد که 25 استراتژی از 40 استراتژی در وضعیت مطلوب و خوبی به سر می برند و برای 15 استراتژی دیگر باید تدابیر لازم صورت گیرد. همچنین مشخص شد که از دید شهروندان، ابعاد تضمین، به موقع اقدام نمودن و مسیولیت پذیری بالاترین امتیاز را در وضعیت فعلی دارند.

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، پلیس، ابعاد، تحلیل تم
  • ذکریا زارع*، کیومرث احمدی، آرمان احمدی زاد صفحات 73-102

    چشم انداز شغلی می تواند به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت،که به کسب هدف و پیشرفت هم زمان فرد وسازمان کمک میکند مورد توجه قرار گیرد، بررسی و تحلیل مولفه ها، نقش ها، وظایف، شغل ها و عملکردها در سیر خدمتی کارکنان سازمان دولتی ، بیانگر این واقعیت است که در ساختارهای موجود چندان توجهی به بحث چشم انداز شغلی کارکنان نشده و دارای اشکالاتی است که ازجمله می توان به: مبهم بودن مسیر شغلی، معیوب بودن چرخه گردش شغلی، منطبق نبودن مشاغل با توانایی ها وعلایق، نبود اطمینان به پیشرفت شغلی بین کارکنان، توجه نکردن به نیازهای کارکنان، افزایش جابجایی و نقل وانتقالات، محدودیت و به موقع نبودن ترفیعات و بازنشسته نشدن بخشی از کارکنان و مدیران اشاره کرد..هدف پژوهش حاظر مطالعه پیامدهای چشم انداز سازی شغلی در سازمان های دولتی ایران است.از آنجاییکه پژوهش حاضر بر شکل دهی چارچوب مفهومی یا تدوین تیوری تاکید دارد و نیاز به آشکارسازی دانش ضمنی خبرگان در این حوزه می باشد، از استراتژی نظریه داده بنیاد بهره می برد. هم چنین برای جمع آوری داده ها از نوعی نمونه گیری به روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری استفاده شد وخبرگان مصاحبه شونده، منابع پژوهش را تشکیل می دهند.چشم انداز شغلی در سازمان های دولتی دارای دو بعد اصلی چشم انداز شخصی و چشم انداز سازمانی می باشد،همچنین شرایط علی،عوامل زمینه ای،راهبردها،شرایط مداخله گر وپیامدهای چشم انداز شغلی به روش نظریه داده بنیاد استخراج شده است.اگر نظام مسیر شغلی ،چشم انداز سازی شغلی و مدیریت آن در سازمان به درستی و صحیح اجرا شود، می تواند به کاهش ابهام و سرخوردگی یا فرسودگی شغلی، دراختیارداشتن جایگزین نیرو، کمک به رشد و ترقی آحاد کارکنان منجر شود.

    کلیدواژگان: الگو، بسط مفهومی، چشم انداز سازی، چشم انداز شغلی
  • شیروان کیوانی*، ماهرخ لطف الهی، محمد راد صفحات 103-140
    شناسایی عوامل موثر بر یادگیری خودراهبر می تواند به جریان بهتر و موثرتر یادگیری کمک کند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر یادگیری خودراهبر کارکنان در فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی با رویکرد ترکیبی دیمتیل فازی و تحلیل شبکه بود. در این تحقیق توصیفی-تحلیلی، عوامل اثرگذار در 10 عامل به روش دلفی فازی توسط نظرات خبرگان بومی سازی و انتخاب شدند. سپس از روش دیمتل فازی برای تعیین روابط، شدت اثرگذاری و اثرپذیری عوامل و از روش فرآیند تحلیل شبکه‎ی برای وزن دهی و اولویت بندی عوامل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش 12 نفر از خبرگان فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی بودند که با استفاده از روش غیرتصادفی، گزینشی و هدفمند انتخاب شدند. روش گرداوری اطلاعات به صورت مطالعات کتابخانه ای و میدانی بود که در روش میدانی از ابزار مصاحبه با خبرگان بهره گرفته شده است. بر اساس نتایج تحقیق وجدان کاری از بیشترین تاثیر گذاری برخوردار است کنترل زمان، خودکار آمدی، خلاقیت فردی، استفاده از فن آوری، انگیزه رشد و پیشرفت، تفکر انتقادی، هدف گذاری، مهارت خود مدیریتی و راهبردهای فراشناختی در درجات بعدی تاثیرگذاری قرار دارند. همچنین خلاقیت فردی از بیشترین تاثیرپذیری برخوردار است و وجدان کاری، خودکارآمدی، راهبردهای فراشناختی، مهارت های خودمدیریتی، کنترل زمان، هدف گذاری، استفاده از فناوری، انگیزه رشد و پیشرفت و تفکر انتقادی در درجات بعدی تاثیرپذیری قرار دارند. همچنین نتایج نشان داد که، کنترل زمان، خودکارآمدی، انگیزه رشد و پیشرفت، تفکر انتقادی، هدف گذاری و مهارت خود مدیریتی علی بوده و وجدان کاری، خلاقیت فردی، استفاده از فناوری و راهبردهای فراشناختی معلول به حساب می آیند. در نهایت با بهره گیری از روش DNAP مشخص شد که مهارت خود مدیریتی دارای بیشترین وزن تاثیرگذار (0.12) است.
    کلیدواژگان: یادگیری خودراهبر، کارکنان، یادگیری، فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی
  • زهرا حسامی*، غلامرضا معمارزاده طهران، نبی محمدی، ناصر حمیدی صفحات 141-164
    در عصر حاضر سازمان ها از مهم ترین نهادهای اجتماعی محسوب می شوند و در قبال جامعه مسیول هستند و ارتقاء رهبری اخلاقی آن ها در گرو شناسایی عوامل موثر بر ارتقای مسیولیت پذیری اجتماعی کارکنان است. با این رویکرد هدف پژوهش ارایه مدل رهبری اخلاقی با تاکید بر مسیولیت اجتماعی در توسعه سازمانی پلیس می باشد تا بتواند گامی در راستای توسعه سازمانی این سیستم اجتماعی اثرگذار در جامعه بردارد. پژوهش حاضر از نظر روش، آمیخته (کمی و کیفی) می باشد. حجم جامعه ی آماری مورد مطالعه، 5000 نفر از مدیران عالی و میانی بخش فتا، پلیس راهور و پلیس بین الملل نیروی انتظامی و حجم نمونه پژوهش نیز طبق جدول مورگان 357 نفر از مدیران عالی و مدیران میانی نیروی انتظامی هستند که پس از استخراج پرسشنامه توسط 7 تن از خبرگان در سه دوره با استفاده از روش دلفی توسط حجم نمونه پاسخ داده شده است. با استفاده از داده های کیفی حاصل از مطالعات اکتشافی، مولفه های رهبری اخلاقی و مولفه های توسعه سازمانی و مسیولیت اجتماعی شناسایی و از طریق زمینه یابی عوامل مورد ارزیابی و با تشکیل ماتریس داده های به دست آمده، مدل رهبری اخلاقی به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های بهترین- بدترین و کوپراس استفاده شده است. براساس یافته های پژوهش، در میان ابعاد مسیولیت اجتماعی، بعد زیست محیطی بالاترین رتبه را در بین متغیرها داشت. در میان متغیرهای رهبری اخلاقی نیز بعد صفات مشخصه، بالاترین رتبه را داشت و ابعاد آگاهی اخلاقی، توانمندسازی زیردستان و مردم مداری- جامعه مداری به ترتیب رتبه های بعدی را دارا بودند. با استفاده از این مدل، سازمان می تواند با اندازه گیری و اولویت بندی متغیرها، جایگاه رهبری اخلاقی خود را مورد بررسی قرار دهد. پژوهش حاضر با تاکید بر ابعاد مسیولیت اجتماعی بر رهبری اخلاقی در سازمان تاکید دارد تا منجر به توسعه سازمانی گردد.
    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، مسئولیت اجتماعی، توسعه سازمانی، نیروی انتظامی
  • منصور روضه ای، ایرج احمدی صفحات 165-200

    سالانه معاملات زیادی در قالب فرآیند مناقصه و یا مزایده در دستگاه های دولتی و در راستای تحقق اهداف توسعه ای، زیرساختی، نگهداری و تعمیر، پشتیبانی و نظیر آن صورت می پذیرد. هریک از این فرآیندها در واقع، گلوگاه و مرحله ای اساسی و مهم قبل از فرآیندهای عقد قرارداد و اجرا می باشند. با توجه به تاثیر به-سزای انتخاب صحیح پیشنهاد مالی- فنی واجد شرایط در قالب مناقصه یا مزایده در خاتمه مناسب یا نکوهیده یک پروژه، لزوم شناسایی و تبیین نارسایی ها و نواقص برای پیش بینی های لازم و کاهش عوارض منفی مالی، فنی و حقوقی پروژه ها از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از این تحقیق آسیب شناسی نحوه ی برگزاری مناقصات و مزایده در فراجا و ارایه راه کارهای مناسب است. هدف از این تحقیق آسیب شناسی نحوه ی برگزاری مناقصات در فراجا و ارایه راه کارهای مناسب است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی پیمایشی است و برای شناسایی آسیب ها با استفاده از روش تحلیل تم، جامعه مورد مصاحبه در روش میدانی با طیف خبرگان حوزه برگزاری معاملات (اعضای کمیسیون مناقصه و مزایده و...) با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری صورت گرفته و برای ارایه راهکارها با استفاده از گروه کانونی تعداد جامعه مورد مصاحبه، 12 نفر بوده است. لذا به منظور مهار موثر آسیب های شناسایی شده لزوما باید به تدابیری متوسل شد که کلیه زمینه های ظهور آسیب رسانی را هدف قرار دهند. برای اجرای صحیح نحوه ی برگزاری مناقصات و مزایده در فراجا، باید راهکارهای متناسب با آن ارایه گردد که این کار با استفاده از روش گروه کانونی با جمعی از خبرگان ذیحسابی، معاونت آمادوپش، معاونت مهندسی و معاونت فاوای فراجا صورت گرفته و راهکارهای مناسب گردآوری گردیده که این امر می تواند زمینه را برای استقرار کنترل داخلی مناسب و کاهش تخلفات مالی فراهم نماید.

    کلیدواژگان: مناقصات، مزایده، معاملات دولتی، آسیب شناسی و راهکار
|
  • Esmail Hasanvand *, Ali Karimi Khozani, Naser Hasanvand, Iraj Doosti Pages 11-46
    Due to the scope of its duties, the General Police Command of the Islamic Republic of Iran has always been faced with emerging trends and interpretations and issues related to the economy. By focusing on future-oriented studies and identifying macro trends and drivers affecting the future of the economy, Faraja can free itself from organizational weakness in the face of uncertainties and emerging trends by taking proactive measures. This research aims to study the future of Farajah economy. The method of this research is prospective research. The statistical population of this research is made up of all the people who are working in Faraja's deputy and specialized police departments who are working in Faraja's economic field. Therefore, the statistical sample size was determined to be 25 people, and this number was selected using the purposeful sampling method.In this research, 31 drivers influencing the future of Faraja's economy were extracted, and the economic axis and socio-cultural axis covered the largest number of drivers with 13 and 7 drivers, respectively. Based on the combination of importance and uncertainty, 4 critical uncertainties have been identified, one of these uncertainties is the combination of three factors (sanctions, currency fluctuations and government financial instability) and due to the correlation of these factors to each other in the form of an axis next to the three The other axis means: increasing or decreasing the number of human resources, government policies and approaches, and positive cultural beliefs and behaviors have formed the main axes of the scenarios. In this way, 16 possible scenarios have been depicted and based on morphological analysis, four scenarios have been selected as compatible and selected scenarios for storytelling. In the final part, the economic situation of Faraja in each of the four scenarios is drawn and explained. Finally, by combining these results, critical uncertainties have been identified and scenarios have been formulated. In the final part of this chapter, the story of the scenarios is narrated and the prioritization of the scenarios is discussed.
    Keywords: Economy, macro trend, Uncertainty, Future Research
  • Mahboubeh Rashidi *, Rasoul Motazedian Pages 47-72
    Purpose

    The purpose of this article is to present strategies to improve the quality of service in the police as a government agency. The lack of a theoretical framework in this area has led the researchers to identify strategies to improve the quality of the police through the analysis of the topic.

    Methodology

    The present study is an applied research method and is a survey in terms of research method. In order to analyze, quantitative and qualitative methods were used.

    Results

    First, using semi-structured interviews with 28 members of the police community, experts identified the quality of service promotion strategies. Then, using the theme analysis technique, eight main themes were identified. In order to investigate the current status of each strategy, a researcher-made questionnaire was designed based on the findings of the interview and distributed in the statistical society including 412 citizens from the 6th district of Tehran. To prioritize strategies, another questionnaire was designed and again given to the community of experts.

    Results

    After analyzing and analyzing the findings of the theme analysis and the experts' questionnaire, after the strategies, quality promotion was prioritized, respectively: the most important dimensions from the perspective of experts; responsibility, timely delivery and empathy. Was. The results of the second questionnaire (citizens) showed that 25 strategies out of 40 strategies are in a good and desirable situation and for the other 15 strategies should be taken. It was also found that in the eyes of citizens, the dimensions of guarantee, timely delivery and accountability have the highest score in the current situation.

    Keywords: Quality of service, Police, Strategy, Theme analysis
  • Zakaria Zare *, Kumars Ahmadi, Arman Ahmadizad Pages 73-102

    The career perspective can be considered as one of the performance management tools that helps to achieve the goal and the simultaneous progress of the individual and the organization. Examining and analyzing the components, roles, tasks, jobs and functions in the service career of government organization employees, shows the fact that in the existing structures, not much attention has been paid to the discussion of the career prospects of the employees and it has some problems. It can be: the vagueness of the career path, the defectiveness of the career cycle, the mismatch of jobs with the abilities and interests, the lack of confidence in the career advancement among the employees, not paying attention to the needs of the employees, the increase in turnover and transfers, the limitation and untimeliness of promotions and Not retiring some of the employees and managers pointed out.. The purpose of the current research is to study the consequences of job prospects in Iran's government organizations.Since the current research emphasizes on forming a conceptual framework or developing a theory and needs to reveal the implicit knowledge of experts in this field, it uses the foundation's data theory strategy. Also, to collect data, a kind of snowball sampling was used until theoretical saturation was reached, and the interviewed experts constitute the sources of the research.Job outlook in government organizations has two main dimensions of personal outlook and organizational outlook, as well as causal conditions, background factors, strategies, intervening conditions and outcomes of job outlook were extracted using the foundational data theory method.If the system of career path, career visioning and its management in the organization is implemented properly and correctly, it can lead to the reduction of uncertainty and frustration or job burnout, to have alternative personnel available, to help the growth and advancement of employees.

    Keywords: Model, Conceptual development, visioning, career vision
  • Shirvan Keivani *, Mahrokh Lotfollahi, Mohammad Rad Pages 103-140
    Identification of Effective Factors on Self-directed Learning can help improve the effectiveness of learning. The aim of this research was to investigate the effective factors on self-directed learning of employees in the police command of West Azerbaijan province using a hybrid approach of fuzzy DEMATEL and network analysis. In this descriptive-analytical study, the influential factors were selected by the opinions of experts using the Fuzzy Delphi method in 10 factors. Then, the DEMATEL fuzzy method was used to determine the relationships, intensity of influence, and dependence of the factors, and the network process analysis method was used to weigh and prioritize the factors. The statistical population of the study consisted of 12 experts in the police command of West Azerbaijan province who were selected using a non-random, purposive and targeted sampling method. The data collection method was through library and field studies, and in the field method, an interview tool was used to collect data from the experts. According to the results of the research, Conscientiousness has the highest impact, followed by time control, self-efficacy, individual creativity, use of technology, motivation for growth and progress, critical thinking, goal setting, self-management skills, and metacognitive strategies. Also, individual creativity has the highest susceptibility, and conscientiousness, self-efficacy, metacognitive strategies, self-management skills, time control, goal setting, use of technology, motivation for growth and progress, and critical thinking are susceptible in the next levels. The results also showed that time control, self-efficacy, motivation for growth and progress, critical thinking, goal setting, and self-management skills are causal, while conscientiousness, individual creativity, use of technology, and metacognitive strategies are affected. Finally, using the DNAP method, it was determined that self-management skills have the highest influential weight (0.12).
    Keywords: Self-directed Learning, employees, learning, West Azarbaijan Police Command
  • Zahra Hesami *, Gholamreza Memarzadeh Tehran, Nabi Mohammdi, Naser Hamidi Pages 141-164
    In today's era, organizations are considered as one of the most important social institutions and they are responsible for the society, and the promotion of their moral leadership depends on the identification of effective factors on the promotion of social responsibility of employees. With this approach, the aim of the research is to present a model of ethical leadership with an emphasis on social responsibility in the organizational development of the police, so that it can take a step towards the organizational development of this effective social system in the society. The current research is mixed (quantitative and qualitative) in terms of method. The size of the statistical population under study is 5000 senior and middle managers of FATA, Traffic Police and International Police of the police force, and according to Morgan's table, the sample size of the research is 357 senior and middle managers of the police force, who after extracting the questionnaire by 7 experts have been answered by the sample size using the Delphi method in three periods. By using the qualitative data obtained from exploratory studies, the components of ethical leadership and the components of organizational development and social responsibility were identified and through the contextualization of the evaluated factors and by forming the matrix of the obtained data, the ethical leadership model was obtained. The best-worst and copras methods were used to analyze the data. According to the findings of the research, among the dimensions of social responsibility, the environmental dimension had the highest rank among the variables. Among the variables of moral leadership, characteristic traits had the highest rank, and the dimensions of moral awareness, empowerment of subordinates, and people-oriented-community oriented dimensions had the next ranks, respectively. By using this model, the organization can examine its ethical leadership position by measuring and prioritizing variables. The current research emphasizes the dimensions of social responsibility on ethical leadership in the organization to lead to organizational development.
    Keywords: Ethical leadership, social responsibility, organizational development, Police
  • mansour rozei, iraj ahmadi Pages 165-200

    Every year, many transactions are done in the form of tenders or auctions in government agencies in order to achieve development, infrastructure, maintenance and repair, support, etc. goals. Each of these processes are, in fact, a bottleneck and a fundamental and important stage before the contract signing and execution processes. Considering the beneficial effect of the correct selection of the qualified financial-technical proposal in the form of a tender or auction in the proper termination or condemnation of a project, the need to identify and explain the inadequacies and deficiencies for the necessary forecasts and reducing the negative financial effects. Technical and legal aspects of projects are very important. The purpose of this research is to diagnose the way of holding tenders and auctions in Faraja and to provide suitable solutions. The purpose of this research is to diagnose the way of holding tenders in Faraja and to provide appropriate solutions. The research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of method, and in order to identify damages using the theme analysis method, the community interviewed in the field method with a range of experts in the field of conducting transactions (members of the tender and auction commission, etc.) The purposeful sampling method was used until the theoretical saturation was reached, and the number of interviewed people was 12 to provide solutions using the focus group. Therefore, in order to effectively curb the identified harms, it is necessary to resort to measures that target all areas of the emergence of harms. In order to properly implement the way of holding tenders and auctions in Faraja, appropriate solutions should be provided, which should be done using the focus group method with a group of responsible experts, Amadupesh Vice President, Engineering Vice President and Fawai Faraja Vice President, and appropriate solutions should be collected. It has been said that this can provide the basis for the establishment of proper internal control and reduction of financial violations.

    Keywords: Tenders, auctions, government transactions, pathology, solutions