فهرست مطالب

فصلنامه زیبایی شناسی ادبی
سال چهاردهم شماره 56 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نازنین بهاروند، مسعود سپهوندی*، قاسم صحرایی صفحات 9-38

     زبان در هیچ زمانی و در هیچ سطحی چه در زبان روزمره و خودکار و چه در زبان ادبی یا زبان علمی، از استعاره خالی نبوده است. آمیختگی استعاره با تجربه چنان است که تصور می شود هرگز نمی توان استعاره ای را مستقل از اساس تجربی آن فهمید یا حتی الامکان به شکل مناسبی بازنمود. نظام مند بودن وابستگی عبارت های استعاری به مفاهیم استعاری به ما این اجازه را می دهد که عبارت های زبانی استعاری را برای فهم و درک ماهیت مفاهیم استعاری فعالیت های خود مورد مطالعه قرار دهیم. به سبب همین نظام مندی امکان فهمیدن جنبه ای از یک مفهوم برحسب جنبه ی دیگر فراهم می شود. این مقاله با قرار دادن روش تحقیق خود بر اساس نظریه ی استعاره ی مفهومی لیکاف و جانسون به بررسی این نوع از استعاره در غزلیات سعدی می پردازد. مقاله ی حاضر با روش توصیفی تحلیلی انجام شده و سعی دارد با تبیین و تحلیل استعاره های مفهومی در غزلیات مورد نظر، در نهایت از جایگاه استعاره ی مفهومی در شعر این شاعر بزرگ تصویر روشنی به دست دهد. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که استعاره های مفهومی سعدی بیشتر در یک مصرع می آیند و مصرع دیگر به عنوان رازگشای آنهاست و معنی را روشن می کند. بیشترین مفاهیم شناختی در غزلیات سعدی به عناصر طبیعی و حوزه های قدرت تعلق دارد. بسامد بالای یک نام نگاشت، یعنی اینکه این مفهوم در ذهن شاعر از تسلط بالایی برخوردار است و سعدی با این مفاهیم یا در تضاد است یا در همراهی با آن است.

    کلیدواژگان: استعاره مفهومی، سعدی، غزل، لیکاف و جانسون
  • فاطمه حجه فروش، مرتضی رزاق پور*، رضا صادقی شهپر صفحات 39-64

    اسطوره و چهره های اسطوره ای و حماسی ، یکی از زمینه های مهم و ارزشمند فرهنگ اقوام مختلف است که به اشکال مختلفی پیوند بنیادین خود را با شعر حفظ نموده است. شاعران ایرانی با توجه به نوع نگرش خود به این چهره های اسطوره ای و ایرانی نظر داشته اند. حضور این عناصر در اشعار مولوی، بیانگر شکوفایی، استمرار و پویایی این اساطیر است. حال اگر عنصر تخیل نیز در اسطوره وارد شود، بدلیل ماهیت زیبایی آفرین آن، بر جنبه زیبایی شناسی اساطیر و حماسه‎ها می افزاید. به همین دلیل هدف از این پژوهش بررسی جنبه زیبایی شناختی شخصیت‎ها و چهره های اسطوره ای و حماسی ایرانی در اشعار مولانا با تکیه بر مثنوی معنوی و دیوان شمس است. این جستار با روش توصیفی تحلیلی انجام شده و به کارکرد عرفانی اسطوره از دیدگاه جوزف کمبل نظر دارد. نتایج نشان می دهد که حضور این چهره های اساطیری و حماسی بیانگر شناخت و دلبستگی مولانا نسبت به داستان‎های کهن، شخصیت های اسطوره ای و حماسه ای شاهنامه است. همچنین از میان آرایه‎ های ادبی، تلمیح، تشبیه و استعاره، عمده‎ ترین صورخیالی است که سبب ادبیت اسطوره ای سروده های مولانا شده است.

    کلیدواژگان: زیبایی‎شناسی، اسطوره، شخصیت های اسطوره ای و حماسی، صورخیال، مولوی
  • سید محسن جمالی زاده، خورشید قنبری ننیز*، مجید حاجی زاده عسکری صفحات 65-90

    تلمیح یکی از صنایع ادبی میباشد که شاعران از دیرباز به جهت جذابیت و سندیت بخشیدن به اثر خود از آن استفاده می کرده اند. تلمیح به معنی اشاره به داستان، آیات، روایات و... در شعر است فرد خواننده درصورتی می تواند به درک این تلمیحات برسد که آگاهی از این داستان ها، آیات، روایات و... داشته باشد. درغیر اینصورت در نظر فرد خواننده شعر بی معنی و مفهوم جلوه می کند. یکی از این شاعران شمس الدین کاشانی منظومه سرای عصر مغول می باشد که به واسطه شرایط دینی حاکم بر آن دوران از تلمیحات اسلامی در اثر خود یعنی شهنامه چنگیزی بهره برده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تلمیحات دینی- اسلامی در اثر شمس الدین کاشانی است. روش تحقیق، کتابخانه ای و به روش تحلیلی- توصیفی است. بررسی های حاصل از پژوهش نشان داد که شمس الدین کاشانی از تلمیحات دینی- اسلامی یعنی آیات، روایات و داستان ها به طور زیرکانه و متبحرانه از این صنعت در اثر خود سود جسته که این امر دال بر عقاید دینی - اسلامی شاعر است.

    کلیدواژگان: تلمیح، شمس الدین کاشانی، شهنامه چنگیزی
  • عابد کریمی، اصغر رضاپوریان* صفحات 91-115

    شعر، انتقال تجربه از طریق فراهم نمودن شگردهای غیر منتظره است. ترکیب سازی یکی از روش های برجسته سازی محسوب می شود. مولانا محمد باقر خرده، از شاعران برجسته عصر صفوی است؛ وی از شاعران ترکیب ساز است. در ترکیبات شعری او جلوه های گوناگون موسیقی به چشم می آید. موسیقی، یکی از عناصر سازنده شعری است که به سه دسته تقسیم می شود؛ موسیقی بیرونی (جنبه عروضی شعر)، موسیقی کناری (ردیف و قافیه)، موسیقی درونی (انواع توازن های حاصل از ارتباط لفظی و تناسبات معنایی). در این مقاله سعی شده است، ترکیبات شعری نسخه خطی دیوان اشعار مولانا محمد باقر خرده کاشانی از منظر موسیقی درونی بررسی شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد که او از موسیقی درونی برای ایجاد نوعی وحدت در محور هم نشینی و جانشینی شعر استفاده نموده. علاوه بر تناسب، زیبایی و تاثیر کلام به غنای زبانی شعر و بار معنایی ترکیبات نیز افزوده است. وی با رعایت تناسب و پیوندی که میان موسیقی و شعر با عناصر دیگر به وجود آورده، نشان داده است که به هدف غایی شعر یعنی بیان مفاهیم و محتوای درونی شعر دست یافته است.

    کلیدواژگان: مولانا محمد باقر کاشانی، نسخه خطی، زیبایی شناسی، موسیقی درونی
  • عظیمه صباغ نیا، حمیدرضا اردستانی رستمی *، فرزانه یوسف قنبری، مسعود خردمندپور صفحات 115-138

    منظور از انسجام، روابط واژگانی و یا ساختاری متن و یا به عبارت دیگر، سازوکار درون متنی زبان است که سبب یاری و کمک نویسنده در ایجاد و برقراری ارتباط در هر جمله و یا بین جمله ها می شود. در این پژوهش، نویسنده درصدد آن است تا به شیوه توصیفی - تحلیلی و ابزار کتابخانه ای با استفاده از نظریه انسجام هالیدی و حسن در زبان شناسی ساختگرا به بررسی و تحلیل سفرنامه ناصرخسرو قبادیانی بپردازد. بر اساس نظریه هالیدی و حسن، انسجام، یکی از مشخصات اصلی یک متن است که به واسطه عناصری در متن به وجود می آید و این عناصر، شامل سه بخش واژگانی، دستوری و پیوندی است که در ارتباط بین اجزای جمله، نقش دارند. در این مقاله، عناصر و شگردهای ایجاد انسجام در متن سفرنامه ناصرخسرو، مورد واکاوی و تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. نتیجه پژوهش، بیانگر آن است که با توجه به اینکه سفرنامه ناصرخسرو حاوی مطالبی در حوزه جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است؛ یک متن منسجم و یکدست و یکپارچه می باشد که تعدادی از عناصر و شگردهای منسجم کننده متن، نقش بسیار مهمی در ایجاد انسجام آن دارند. همچنین عناصر انسجام بر جذابیت، درک و تاثیرگذاری آن بر خواننده نقش بسیاری دارند که باعث اقناع خواننده می گردد. بدین ترتیب، متون نظم و نثر بر اساس زبان و محتوا و نحوه به کارگیری عناصر انسجام، از یکدیگر متمایز می شوند و از لحاظ میزان کاربرد انسجام، ارزش گذاری و درجه بندی می گردند.

    کلیدواژگان: سفرنامه ناصرخسرو، انسجام واژگانی، انسجام دستوری، انسجام پیوندی، نظریه هایدی و حسن
  • علی قائم پناه تاج آبادی، مریم غلامرضابیگی*، مجید حاجی زاده عسکری صفحات 139-162

    دوران مشروطه یکی از دوران های تاریخی پر نشیب و فراز ایران است که در آن، نتایج پیشرفت صنعتی غرب به کشورهای جهان سوم و ایران رسید. تعدادی از تحصیل کردگان برای ادامه تحصیل به غرب رفتند و با ساختار اجتماعی و سیاسی جامعه غرب آشنا شدند و هنگام برگشت به عنوان مقلدان فرهنگ و تمدن غرب، دیگر طبقات را تحت تاثیر خود قرار دادند. در این بین، نقش شاعران هم در این امر، بی تاثیر نبوده است. بنابرین پژوهش و بررسی سروده های شاعران این دوره، سبب آشنایی بیشتر با اوضاع و احوال سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن دوران خواهد شد. در این پژوهش تلاش شده است تا به روش توصیفی - تحلیلی و با ابزار کتابخانه ای به «بررسی واژگان و اصطلاحات غربی در تصویرسازی و مضمون آفرینی شعر عصر مشروطه با تکیه بر دیوان اشعار ملک الشعرای بهار پرداخته شود. یافته های پژوهش، بیانگر این است بهار به علت آشنایی با متون گذشته زبان فارسی، برای بیان مضامین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از تصویرسازی و مضمون پردازی بهره برده است. در بخش مضمون سازی، بهار بیش از دیگر شاعران هم عصرش از وام واژه های غربی بهره برده است و در بخش تصویرسازی، آرایه کنایه، بیش ترین کاربرد داشته است و به مدد شگردهای بیانی با واژگان غربی، تصویر ساخته است. اهمیت کاربرد وام واژگان در دیوان بهار در این است که بیانگر فضای روابط فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ایران با کشورهای فرانسه، انگلیس و روس است. بسامد بالای وام واژگان فرانسوی، بیانگر مسایل سیاسی و اجتماعی و کاربرد واژگان روسی، بیشتر به سبب روابط اقتصادی و صنعتی بوده است.

    کلیدواژگان: ملک الشعرای بهار، تصویرسازی، مضمون آفرینی، واژگان فرانسوی، واژگان روسی
  • اسماعیل اسلامی* صفحات 163-176
    شاب الظریف از شاعران عرب زبان سوری دوره مملوکی است که در به کار انواع صناعات و آرایه‎های ادبی مهارت بسیار داشت . از جمله آرایه های زیبا و مورد توجه وی چهار آرایه حسن مطلع، حسن ختام، حسن تخلص و حسن تعلیل است. در پژوهش حاضر، این چهار حسن ادبی در دیوان شاب الظریف از جنبه زیبایی شناسی مورد بررسی قرار می گیرد. نگارنده جستار حاضر را به روش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای انجام داده و به این نتیجه دست یافته است که شاب الظریف چهار حسن ادبی حسن مطلع، حسن ختام، حسن تخلص و حسن تعلیل را بسیار هنرمندانه به کار برده است که از میان این محسنات، حسن تعلیل در مقایسه با دیگر موارد، به دلیل همراه بودن با آرایه های بیانی چون تشبیه و استعاره، جزء صورت های تخییلی و خیال انگیز بلاغت به شمار می آید. شاب الظریف با بهره گیری از این محاسن ادبی بعد از بنا نهادن سخن خود و رعایت اقتضای مخاطب، بر لطف و رونق کلام خویش افزوده و در نهایت سبب جلب توجه مخاطب شده است.
    کلیدواژگان: شاب الظریف، زیبایی شناسی، دیوان شعر، محسنات ادبی، حسن تعلیل
  • روح الله نبی عبدالیوسفی، سید محمود سیدصادقی*، مریم پرهیزکاری صفحات 199-228

    ادبیات عصر قاجار به واسطه نهضت مشروطیت، دچار تغییرات اساسی در ساختار حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران گردید. در عصر قاجار، ارتباط ایرانیان با جامعه اروپا، تدوین سفرنامه ها، تاسیس دارالفنون، ترجمه کتاب های اروپایی، انتشار روزنامه ها و غیره، سبب ایجاد زمینه های تجدد طلبی مردم ایران را فراهم نمود. این تجدد در نظم و نثر این دوره، تاثیر شگرفی بر جای گذاشت. یکی از مهم ترین ویژگی های شعر عصر مشروطه، تفاوت و نوع بینش شاعران نسبت به واقعیت های موجود است که منجر به خلق مضامین جدید شد. از مهم ترین موضوعات اصلی در شعر فارسی عصر مشروطه «آزادی، وطن و عدالت» است که درک صحیح پیام شعر این دوره تا حدی منوط به شناخت جایگاه آن است. نویسنده در این پژوهش، درصدد آن است تا به شیوه توصیفی - تحلیلی و ابزار کتابخانه ای به بررسی آرایه های ادبی در سروده های سیاسی ادیب الممالک فراهانی بپردازد، ادیب الممالک یکی از شاعران عصر مشروطه و دوره بیداری است و بیشترین سروده های او پیرامون مضامین سیاسی و اجتماعی است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که ادیب در سروده های خود برای پرداختن به مضامین وطن، آزادی و عدالت، از صناعات ادبی بهره برده است و به سبب آنکه فردی مذهبی بود، علاوه بر توجه به تلمیحات مرتبط با ایران قبل از اسلام به ایران دوره اسلامی هم توجه نموده و در خصوص موضوع عشق به وطن، وطن دوستی او با نفرت از اعراب همراه نبود. توصیه به قانون مداری، انتقاد از جهل و غفلت، انتقاد از عملکرد نامناسب مجلس، انتقاد از عدلیه و توجه به عدالت از دیگر مضامین شعری ادیب محسوب می شود.

    کلیدواژگان: مشروطیت، ادیب الممالک فراهانی، آرایه های ادبی، شعر سیاسی
  • نازیتا برزگر، شاهرخ حکمت*، علی سرور یعقوبی صفحات 229-258

    در ادبیات داستانی کودک و نوجوان، اهمیت فانتزی و تاثیر تخیل از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در نظر گرفتن زیبایی های اجزای تخیل در خلق اثری تاثیر گذار، نشان دهنده، توانمندی ذهنی و قدرت تصویر سازی در ایجاد جلوه های هنری است که نویسنده با مخاطب شناسی در فرایند تخیل به طرح موقعیت های چالش برانگیز و جذاب از طریق شخصیت پردازی ها و صحنه سازی ها، به آن می پردازد. مخاطب با همذات پنداری، علاوه بر لذت خوانش و کشف حقایق درون متن، گره های مریی و نامریی داستان را می گشاید و به واسطه تخیل از متن داستان اندوخته و آموخته هایی را دریافت می کند که راهگشای مسیر پیش رو می شود و به تجربه هایش می افزاید. در پردازش تخیل در اثر هنری، نویسندگانی موفق خواهند بود که هوشمندانه انتخاب کرده و هدفمند عمل نمایند. نگارنده در این پژوهش بر آن است تا زیبایی شناسی اجزای تخیل در شخصیت پردازی غول، در دو رمان غول بزرگ مهربان اثر رولد دال و دی وی دی اسرار الغول اثر محمد رضا مرزوقی را به صورت تحلیل محتوا و بر اساس نظریه روانشناسی تخیل و شخصیت پردازی فروید و با روشی اسنادی - کتابخانه ای، بررسی نماید و به تاثیر و اهمیت نقش اجرای تخیل در داستان بپردازد و می توان نتیجه گیری کرد که نویسندگانی که به زیبایی شناسی اجزای تخیل در اثر خود توجه کرده اند با افزایش کیفیت داستان، در جذب مخاطب نیز موفق بوده اند.

    کلیدواژگان: اجزای تخیل، شخصیت پردازی غول، زیبایی شناسی، غول بزرگ مهربان، دی وی دی اسرار الغولان
|
  • Nazanin Baharvand, Masoud Sepahvandi *, Ghasem Sahraei Pages 9-38

    Language has never been free of metaphor at any time and at any level, whether in everyday and automatic language or in literary or scientific language. The fusion of metaphor with experience is such that it is thought that a metaphor can never be understood independently of its empirical basis, or even possible to represent it in an appropriate way. Conceptual The systematic dependence of metaphorical expressions on metaphorical concepts allows us to study metaphorical linguistic expressions to understand and understand the nature of metaphorical concepts of our activities. Because of this systematicity, it is possible to understand one aspect of a concept in terms of another aspect. This article examines this type of metaphor in Saadi's ghazals by basing its research method on the conceptual metaphor theory of Likoff and Johnson. . The most cognitive concepts in Saadi's sonnets belong to natural elements and spheres of power. The high frequency of a name map means that this concept has a high dominance in the poet's mind and Saadi is either in conflict with these concepts or in association with them.

    Keywords: conceptual metaphor, Saadi, Ghazal, Likaf, Johnson
  • Fatemeh Hajjeforush, Morteza Razaghpoor *, Reza Sadeghi Shahpar Pages 39-64

    Myths and mythical and epic figures are one of the important and valuable fields of culture of different nations, which have preserved their fundamental connection with poetry in various ways. Iranian poets have commented on these mythical and Iranian figures according to their attitude. The presence of these elements in Molvi's poems shows the prosperity, continuity and dynamism of these myths. Now, if the element of imagination is included in the myth, due to its aesthetic nature, it adds to the aesthetic aspect of myths and epics. For this reason, the purpose of this research is to investigate the aesthetic aspect of Iranian mythological and epic characters and figures in Rumi's poems, relying on Masnavi Ma'navi and Divan Shams. This essay is done with a descriptive-analytical method and looks at the mystical function of myth from Joseph Campbell's point of view. Results show that the presence of these mythological and epic figures shows the recognition and attachment of Rumi to ancient stories, mythological and epic characters of the Shahnameh. Also, among the literary arrays, allusion, simile, and metaphor are the most important images that have caused the mythical literaryness of Rumi's poems.

    Keywords: aesthetics, Myth, Mythical, epic characters, imaginary images, Molvi
  • Seyed Mohsen Gamalizadeh, Seyed Mohsen Jamalizadeh *, Majid Hajizadeh Askari Pages 65-90

    Abstract Allusion is one of the literary arts that poets have been using for a long time in order to make their work attractive and authentic. Allusion means referring to stories, verses, traditions, etc . in poetry, if the reader can understand These hints should reach the knowledge of these stories, verses, narrations, etc . Otherwise, the poem will appear meaningless and meaningless in the eyes of the reader . One of these poets is Shams-al-Din-Kashani poet of the Mughal era, who, due to the religious conditions of that era, used Islamic allusions in his work, the Changizi Shahnameh . Shams-al-Din-Kashani . The research method is a library and analytical-descriptive method . The results of the research showed that Shams-al-Din-Kashani used religious - Islamic allusions, i.e. verses, narratives and stories, cleverly and expertly . This art is profitable in its own work, which indicates the religious-Islamic beliefs of the poet .

    Keywords: Allusion, Shamsaddin Kashani, Changizi Shahnameh
  • Abed Karimi, Asghar Rezaporian * Pages 91-115

    Poetry is the transmission of experience through the presentation of unexpected methods. Composition of phrases is one of the highlighting methods. Maulana Mohammad Baqer Khorde is one of the prominent poets of the Safavid era. He is one of the phrase composer poets. Various musical effects are seen in the poetic compositions. Music is one of the building elements of poetry, which is divided into three categories. External music (prosodic aspect of poetry), side music (epistrophe and rhyme), internal music (types of balances resulting from verbal communication and semantic proportions). In this article, an attempt has been made to examine the poetic phrase compositions of the Diwan manuscript of Maulana Mohammad Baqer Khorde Kashani's poetry from the perspective of inner music. The obtained results show that he used internal music to create a kind of unity in The axis of companionship and succession in poetry. In addition to the appropriateness, beauty and effect of the words, the linguistic richness of the poem and the semantic load of the compositions are also added. He has shown that he has achieved the ultimate goal of poetry, which is to express the meaning and inner meaning of poetry, by observing the appropriateness and connection between music and poetry with other elements.

    Keywords: Maulana Mohammad Baqer Kashani, manuscript, aesthetics, Inner Music
  • Azima Sabbaghnia, HamidReza Ardestani Rostami *, Farzaneh Youssef Ghanbari, Masoud Khordmandpour Pages 115-138

    Coherence means the lexical or structural relations of the text, or in other words, the intra-textual mechanism of the language that helps the author to create and communicate in each sentence or between sentences. In this research, the author is trying to investigate and analyze the travelogue of Nasser Khosrow Qabadiani in a descriptive-analytical way and library tools using Halliday and Hassan's theory of coherence in constructivist linguistics. According to Halliday and Hassan's theory, cohesion is one of the main characteristics of a text that is created by elements in the text, and these elements include three parts: lexical, grammatical, and linking, which play a role in the relationship between sentence components. In this article, the elements and methods of creating coherence in the text of Nasser Khosrow's travelogue have been studied and analyzed. The result of the research indicates that considering that Nasser Khosrow's travelogue contains material in the geographical, economic, social and political fields; It is a coherent, uniform and integrated text, and a number of elements and ways of integrating the text play a very important role in creating its coherence. Also, the elements of cohesion play a great role in its attractiveness, understanding and impact on the reader, which convinces the reader. In this way, prose and prose texts are distinguished from each other based on the language and content and the method of using the elements of coherence, and they are valued and graded in terms of the extent of the use of coherence.

    Keywords: Nasser Khosrow's travelogue, lexical coherence, grammatical coherence, syntactic coherence, Heidi, Hassan's theory
  • Ali Ghaempanah Tajabadi, Maryam Gholamreza Beigi *, Majid Hajizadeh Askari Pages 139-162

    The constitutional era is one of the ups and downs of Iran's history, in which the results of the industrial progress of the West reached the third world countries and Iran. Therefore, researching and examining the poems of poets of this period will lead to more familiarity with the political, economic and social conditions of that era. In this research, an attempt has been made to "investigate Western vocabulary and terms in the depiction and theme-creation of the poetry of the constitutional era by means of a descriptive-analytical method and with library tools, relying on the divan of Malik al-Shaarai Bahar's poems." The findings of the research show that Bahar used imagery and thematization to express political, cultural and social themes due to familiarity with the past texts of the Persian language. In the thematic section, Bahar has used western loanwords more than other poets of his time, and in the illustration section, irony array has been used the most and he has created an image with the help of expression techniques with western words. The importance of using loan words in Diwan Bahar is that it expresses the atmosphere of cultural, political, social and economic relations between Iran and the countries of France, England and Russia. The high frequency of borrowing French words expresses political and social issues and the use of Russian words is mostly due to economic and industrial relations.

    Keywords: Malek al-Shaara Bahar, Illustration, Theme Creation, French vocabulary, Russian vocabulary
  • Esmaeil Eslami * Pages 163-176
    Shab al-Zarif is one of the Syrian Arabic-language poets of the Mamluk period who was very skilled in the use of various genres and literary arrays. Among his beautiful and interesting arrays are four arrays: Hasan Tahir, Hassan Khatam, Hassan Tafam and Hassan Talil. In the present research, these four literary virtues in Shab al-Zarif's Diwan are examined from the aspect of aesthetics. The author of the present essay has done it in a descriptive-analytical way and based on library studies and has come to the conclusion that Shab al-Zarif has used the four literary virtues: Hassan Tahir, Hassan Khatam, Hassan Tafam, and Hassan Talil in a very artistic way. These merits, Hasan Talil compared to other cases, due to being accompanied by expressive arrays such as similes and metaphors, are among the imaginative and imaginative forms of rhetoric. By taking advantage of these literary qualities, Shab al-Zarif has increased the grace and prosperity of his speech after establishing his speech and meeting the needs of the audience, and has finally attracted the attention of the audience.
    Keywords: Shab Al-Zarif, aesthetics, poetry library, Spiritual offerings, Hosne Taalil
  • Rohollah Nabi Abdol Yousefi, Seyyed Mahmoud Seyed Sadeghi *, Maryam Parhizkari Pages 199-228

    The literature of the Qajar era underwent fundamental changes in the structure of Iran's political, social and cultural spheres due to the constitutionalism movement. This modernity left a tremendous impact on the poetry and prose of this period. One of the most important features of the poetry of the constitutional era is the difference and type of vision of the poets towards the existing realities, which led to the creation of new themes. One of the most important themes in Persian poetry of the constitutional era is "freedom, homeland and justice". In this research, the author aims to investigate the literary arrays in the political poems of Adib al-Mamalek Farahani, using descriptive-analytical method and library tools. Adib al-Mamalek is one of the poets of the constitutional era and the awakening period, and most of his poems are about political and social themes. The results of the research show that Adib has used the literary arts in his poems to address the themes of homeland, freedom and justice, and because he was a religious person, in addition to paying attention to the hints related to Iran before Islam, he also paid attention to Iran during the Islamic period. Paying attention and regarding the issue of love for the country, his patriotism was not accompanied by hatred of Arabs. Recommendations for rule of law, criticism of ignorance and neglect, criticism of the inappropriate performance of the parliament, criticism of the judiciary and attention to justice are considered other poetic themes of Adib.

    Keywords: Constitutionalism, Adib Al-Mamalek Farahani, Literary Arrays, Political poetry
  • Nazita Barzegar, Shahrokh Hekmat *, Alisarvar Yaghobi Pages 229-258

    In the fiction literature of children and teenagers, the importance of fantasy and the influence of imagination has a special place. Considering the beauty of the components of imagination in creating an effective work, it shows the mental ability and the power of visualization in creating artistic effects that the author uses audience knowledge in the process of imagination to plan challenging and attractive situations through characterizations and The staging deals with it.In processing the imagination in the work of art, writers will be successful if they choose wisely and act purposefully.In this research, the author aims to analyze the aesthetics of imagination components in the characterization of the giant in two novels, The Great Kind Ghul by Roald Dahl and DVD Asrar al-Ghul by Mohammad Reza Marzouqi, in the form of content analysis and based on the psychological theory of imagination and characterization. Freud and with a documentary-library method, investigate and deal with the effect and importance of the role of imagination in the story and it can be concluded that the authors who have paid attention to the aesthetics of the imagination components in their work by increasing the quality of the story, attract the audience. have also been successful.

    Keywords: components of imagination, characterization of the giant, aesthetics, the great kind giant, Asrar al-Ghulan DVD