فهرست مطالب

تحقیقات کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاهی - سال پنجاه و هفتم شماره 2 (پیاپی 104، تابستان 1402)

فصلنامه تحقیقات کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاهی
سال پنجاه و هفتم شماره 2 (پیاپی 104، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • هاجر صفاهیه* صفحات 1-22

    هدف:

     این پژوهش نیازسنجی اطلاعات و مطالعه رفتار اطلاع یابی کاربران مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (رایسست) است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش کاربردی بوده و با استفاده از روش ترکیبی انجام شد. در روش کمی جامعه آماری پژوهش متشکل از 234 نفر از کاربران مرکز منطقه ای بود که به روش نمونه گیری تصادفی و با ابزار پرسش نامه انجام شد. در رویکرد کیفی، داده ها از طریق مصاحبه با کتابداران جمع آوری شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، کاربران این مرکز اکثرا پژوهشگران و دانشجویان بوده و نیاز اطلاعاتی آنان به ترتیب در خصوص فعالیت های علمی، نگارش مقاله و پایان نامه و انجام وظایف شغلی است. با وجود فراهم آوری انواع منابع اطلاعاتی در این مرکز و ایجاد دسترسی، بیش از نیمی از کاربران در رفع نیازهای اطلاعاتی خود با موانعی مواجه هستند. موتورهای جستجو، پایگاه های اطلاعاتی خارجی و پایگاه رایسست به ترتیب مهمترین مجراهای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز توسط کاربران است. بعضی از مشخصات جمعیت شناختی شامل مقطع تحصیلی، جنسیت و سن کاربران رابطه مستقیم و معناداری بر میزان استفاده از منابع و یا مواجه با مانع در دستیابی به اطلاعات دارد. نظر به تناسب منابع اطلاعاتی با نیازهای کاربران، مقالات، چکیده پایان نامه ها، مقالات انگلیسی و نشریات فارسی در سطح متوسط از دیدگاه کاربران ارزیابی شدند.

    نتیجه گیری

    رفتار اطلاع یابی کاربران متاثر از نوع نیازهای اطلاعاتی و میزان بهره گیری آنان از منابع تا اندازه ای تحت تاثیر مشخصات جمعیت شناختی آنان است. با توجه به اینکه اثربخشی نتایج تحقیقات پژوهشگران منوط به رفع مطلوب نیازهای اطلاعاتی شان است، تهیه برنامه ای مدون جهت انجام دوره ای مطالعات نیازسنجی کاربران ضروری است.

    کلیدواژگان: خدمات اطلاعاتی، رفتار اطلاع یابی، منابع اطلاعاتی، نیازسنجی اطلاعات
  • سعیده اکبری*، محمود مرادی، سلیمان شفیعی صفحات 23-40

    هدف پژوهش: 

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی و سنجش اثرات آینده نگاری بر سیاست گذاری توسعه در کتابخانه های دانشگاهی با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: کتابخانه های دانشگاهی شهر کرمانشاه) است.

    روش شناسی پژوهش: 

    پژوهش از حیث هدف کاربردی و از حیث ماهیت توصیفی از نوع علی است. در این پژوهش جامعه آماری شامل کتابداران، اساتید و مدیران کتابخانه های دانشگاهی شهر کرمانشاه است. حجم جامعه 110 نفر و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان شامل 86 نفر است. روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی است. روش گردآوری داده ها میدانی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته می باشد که روایی آن مورد تایید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ برابر با 77/0 محاسبه شد. روش تجزیه و تحلیل داده ها آمار توصیفی و رگرسیون خطی و مدل سازی معادلات ساختاری بود. نرم افزارهای مورد استفاده، (Spss26) و اسمارت پی ال اس (Smart Pls 3.3) بود.

    یافته های پژوهش: 

    یافته های پژوهش نشان داد که آینده نگاری بر ابعاد سیاست گذاری توسعه شامل مشارکت به میزان 58 درصد اثرگذاری، تسهیل پیاده سازی به میزان 32 درصد اثرگذاری، اطلاع رسانی به میزان 38 درصداثرگذاری، حمایت به میزان 42 درصد اثرگذاری و پیکربندی مجدد به میزان 54 درصد اثرگذاری بر سیاست گذاری توسعه درکتابخانه های دانشگاهی تاثیرگذار است. همچنین نقش متغیر تعدیل گر سیاست نیز با 21 درصد میان رابطه آینده نگاری و سیاست گذاری توسعه مورد تایید قرار گرفت.

    نتایج پژوهش: 

    در نهایت با توجه به یافته های پژوهش که تاثیرگذاری آینده نگاری بر ابعاد سیاست گذاری توسعه کتابخانه های دانشگاهی است می توان چنین نتیجه گرفت که آینده نگاری نیز با 23 درصد اثرگذاری عاملی موثر بر سیاست گذاری توسعه و ابعاد آن است.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، سیاست گذاری توسعه، کتابخانه های دانشگاهی، شهر کرمانشاه
  • اورانوس تاج الدینی*، نسرین فلاح، آرزو مومنی صفحات 41-54
    هدف

    این پژوهش با هدف کشف میزان اثربخشی استفاده از سیستم تشخیص گفتار هوشمند در بازیابی صحیح اطلاعات ادبیات روایی در کودکان دبستانی و مقایسه آن با تاثیر استفاده از نرم افزار قصه گویی و قصه گوی انسانی در این مورد صورت گرفته است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و با روش نیمه تجربی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش را کودکان دبستانی دختر و پسر پایه اول تا سوم دبستان تشکیل می دهند که 36 نفر از آنها با روش نمونه گیری طبقه ای در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای انجام این مطالعه از دو ابزار سیستم تشخیص گفتار هوشمند و برنامه کاربردی (اپلیکیشن) قصه گویی به نام «کتاب قصه صوتی» استفاده شد. جهت گردآوری داده ها از یک پرسش نامه و همچنین یک سیاهه وارسی که مطابق با سوالات پرسش نامه طراحی گردیده به منظور تکمیل بررسی و ارزیابی معیار های تعیین شده، استفاده گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها نرم افزار آماریSPSS27  و آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه به کار برده شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که متوسط تعداد خطاها در اطلاعات بازیابی شده از قصه ها توسط کودکان هنگام استفاده از سیستم تشخیص گفتار هوشمند با میانگین 7/0، نسبت به هنگام استفاده از قصه گوی انسانی بیشتر و نسبت به هنگام استفاده از برنامه کاربردی (اپلیکیشن) قصه گویی کمتر است. متوسط طول اطلاعات بازیابی شده قصه توسط کودکان در گروهی که از سیستم تشخیص گفتار هوشمند استفاده می کردند با میانگین 966/3، از گروه صدای انسان کمتر و از گروه برنامه کاربردی قصه گویی بیشتر است. متوسط سرعت بازیابی اطلاعات قصه توسط کودکان گروهی که از سیستم گفتار هوشمند استفاده می کردند با میانگین583/2، از گروه صدای انسان کمتر و از گروه برنامه کاربردی قصه گویی بیشتر است. متوسط صحت اطلاعات بازیابی شده قصه توسط کودکان در گروهی که از سیستم تشخیص گفتار استفاده می کردند با میانگین3/4، از گروه صدای انسان کمتر و از گروه برنامه کاربردی قصه گویی بیشتر است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از سیستم تشخیص گفتار هوشمند در بازیابی صحیح اطلاعات ادبیات روایی کودکان دبستانی به طور محسوس اثربخش نیست. کودکانی که داستان ها را یک انسان برایشان تعریف کردند دقت و تمرکز بالاتری داشتند و این موضوع می تواند ناشی از برقراری ارتباط فیزیکی، عاطفی، چشمی، چهره به چهره و شرایط محیطی باشد که بر روی روان آنها تاثیر گذاشته و سبب افزایش عملکرد حافظه و یادگیری، افزایش میزان توجه و تمرکز، پردازش سریع اطلاعات، سازمان دهی ادراکی و یادآوری اطلاعات شده که این عوامل درک و فهم کامل آنها را به دنبال داشته است.

    کلیدواژگان: سیستم تشخیص گفتار هوشمند، اثربخشی، بازیابی صحیح اطلاعات، ادبیات روایی، نرم افزار قصه گویی، کودکان دبستانی
  • صالح رحیمی*، فرامرز سهیلی، فاطمه رحیمی صفحات 55-68
    هدف

    در پژوهش حاضر هدف تعیین وضعیت مهارت های نرم کتابداران دانشگاهی استان کرمانشاه از منظر کتابداران شاغل در این دانشگاه هاست.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کتابداران کتابخانه های دانشگاهی استان کرمانشاه (58 نفر) تشکیل می دهند. این پژوهش به صورت سرشماری انجام شده است و 51  مورد از پرسشنامه های توزیع شده تکمیل و بازگردانده شد. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه ساندرز (2019) استفاده گردید. جهت آزمون پایایی پرسش نامه، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد، میزان آلفای به دست آمده 81/0 است که نشان دهنده ضریب پایایی مطلوب برای سوالات پرسش نامه است.

    یافته ها

    با توجه به آزمون فریدمن مهارت های انتخاب شده با یکدیگر دارای تفاوت میانگین هستند. یافته ها نشان داد که 23 مهارت از نظر کتابداران، مورد نیاز تمام فارغ التحصیلان، 21 مهارت مورد نیاز اغلب کتابداران، 3 مهارت مورد نیاز برخی کتابداران و 9 مهارت مورد نیاز مدیران براساس میزان فراوانی در نظر گرفته شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بالاترین اولویت ها از نظر کتابداران کتابخانه های دانشگاهی، مدیریت منابع انسانی/ پرسنل بوده که جزء مولفه های مدیریتی است. این بدان معناست که کتابداران به مهارت نرم مدیران خود اهمیت می دهند و از نظر آنها مهم است که مدیر به بهترین شکل ممکن کتابداران را مدیریت کرده و پرسنل توانمندی را استخدام نماید. مهارت های ارتباط بین فردی، خدمات رسانی به مشتری، مهارت های جستجو (توانایی جستجو در پایگاه های داده، منابع اینترنتی و فهرست ها به طور کارآمد و موثر)، ارزیابی و انتخاب منابع اطلاعاتی، کارگروهی، مشاوره خوانندگان، تعامل با جوامع مختلف و آشنایی با اخلاق حرفه‎ ای جزء مهارت های مهم هستند. به عبارتی، تمام فارغ التحصیلان بدون در نظر گرفتن مسیر شغلی آینده خود باید با این مهارت ها آشنایی داشته باشند. همچنین مولفه های ارتباطی دارای اهمیت زیادی برای کتابداران هستند. مهارت های نرم به اندازه مهارت های سخت مهم هستند و دانشجویان باید سعی بر یادگیری مهارت های نرم داشته باشند تا موفقیت را برای خود و سازمان به ارمغان بیاورند.

    کلیدواژگان: استان کرمانشاه، کتابداران کتابخانه های دانشگاهی، مهارت ارتباطی، مهارت نرم
  • علی شعبانی، صدیقه احمدی فصیح* صفحات 69-76
    هدف

    مراکز آرشیوی و مراکز اطلاع رسانی از سازمان های ارایه دهنده خدمات آرشیوی هستند که نقشی اساسی در فرایند توسعه پایدار بر عهده دارند، به نحوی که می توان ادعا  کرد که بدون وجود مراکز آرشیوی و مراکز اطلاع رسانی قوی و معتبر، دستیابی به توسعه پایدار امکان پذیر نخواهد بود. مراکز آرشیوی این نقش اساسی را از طریق فراهم ساختن اطلاعات مورد نیاز بخش تحقیق و توسعه ایفاء می کنند. بنابراین، بررسی کیفیت خدمات آنان می تواند معیار مناسبی برای ارزیابی میزان موفقیت این مراکز آرشیوی و اطلاع رسانی باشد.  ازاینرو هدف این پژوهش، شناسایی کیفیت خدمات مراکز آرشیوی ایران و مقایسه و رتبه بندی آنهاست.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی و به روش علی مقایسه ای انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان مراکز آرشیوی ایران بودند که نمونه ای 250 نفره از بین آنها انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه  محقق ساخته است؛ و آزمون های آماری مورد استفاده شامل T تک نمونه ای، ANOVA و آزمون فریدمن بود.

    یافته ها

    با توجه به پاسخ پرسش های پژوهش در ارتباط با هر یک از مراکز آرشیوی ایران و در مجموع، در مورد کیفیت خدمات آرشیوی، بین میانگین وزنی به دست آمده و میانگین تجربی (5) تفاوت معناداری در سطح معناداری 0.05 وجود دارد. مقدار t و درجات آزادی مربوط به هر یک از مراکز آرشیوی ایران، دال بر معنادار بودن این تفاوت در سطح 0.05 است. در واقع، وضعیت کیفیت خدمات مراکز آرشیوی ایران بالاتر از حد مطلوب است. نتایج آزمون تعقیبی توکی دال بر آن است که بین مراکز آرشیوی ایران با مرکز اسناد آستان قدس این تفاوت مشهود است. با توجه به نتایج به دست آمده آزمون فریدمن از نظر کیفیت خدمات آرشیوی رتبه بندی مراکز مطالعه شده به ترتیب زیر است: 1. مرکز اسناد آستان قدس؛ 2. آرشیو ملی ایران؛ 3. مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی؛ 4. اداره اسناد و دیپلماسی وزارت امور خارجه؛ 5. موسسه مطالعات تاریخ معاصر و 6. مرکز اسناد انقلاب اسلامی.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که وضعیت کیفیت خدمات مراکز آرشیوی از منظر کارکنان این مراکز در حد مطلوبی قرار دارد و کیفیت این خدمات در بین مراکز آرشیوی متفاوت است؛ به نحوی که مرکز آستان قدس در رتبه اول و مرکز اسناد انقلاب اسلامی در رتبه آخر قرار دارد. همچنین، بین مراکز آرشیوی ایران از نظر کیفیت خدمات آرشیوی تفاوت معناداری وجود دارد که این تفاوت بین مراکز آرشیوی ایران با مرکز اسناد آستان قدس مشهود است.

    کلیدواژگان: آرشیو، مراکز آرشیوی، کیفیت خدمات، ارزیابی، ایران
  • مریم فلاح*، میترا صمیعی صفحات 77-94
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل جامع به کارگیری مخازن سازمانی در یادگیری الکترونیکی به دنبال شناسایی و تدوین عوامل موثر بر مخزن سازمانی در یادگیری الکترونیکی است.

    روش

    یک طرح تحقیق کیفی با روش فراترکیب انجام شد. به منظور گردآوری داده ها در این مطالعه از روش کتابخانه ای و برای تحلیل آن از الگوی هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو استفاده شد. جامعه مورد مطالعه، مطالعات (شامل مقاله و پایان نامه) مرتبط در حوزه نقش ابعاد مخازن سازمانی در یادگیری الکترونیکی است که از پایگاه های علمی داخلی و خارجی بازیابی شد. به منظور اطمینان از کیفیت مطالعات مورد بررسی از برنامه مهارت های ارزیابی انتقادی (CASP) استفاده شد. در نهایت، از بین 129 مطالعه بازیابی شده، 28 عنوان انتخاب شد و سپس محتوای موضوعی تحلیل و کدگذاری و مقوله بندی شد. به دنبال آن در مرحله بعد، یک طرح تحقیق کمی انجام شد تا مدل به دست آمده را با نظر خبرگان با تکنیک تاپسیس فازی اعتباریابی کند.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل مطالعات طراحی مدل به کارگیری مخزن سازمانی در یادگیری الکترونیکی به شناسایی23 مفهوم، 14 مقوله و 6 بعد در این حوزه انجامید. مولفه های اصلی در این حوزه شامل مولفه داده، فراداده، جستجو، بازیابی، خدمات و منابع می شوند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه نظام مدیریت یادگیری در آموزش الکترونیکی به کار گرفته می شوند؛ اما اغلب مخازن ضعیفی برای اشیای یادگیری هستند و اینکه قابلیت تولید فراداده جهت جستجوی آسان منابع را نیز ندارد و همچنین امکان تعامل، اشتراک گذاری و بازاستفاده را ندارند؛ و از طرفی، قابلیت ادغام با سایر نظام های مدیریت یادگیری جهت دسترسی بیشتر به منابع را نیز ندارد. از این رو، مخازن توانایی خدمت به اهداف یادگیری الکترونیکی را دارند و توانایی گسترش قابلیت های نظام مدیریت یادگیری را دارند.

    کلیدواژگان: مخازن سازمانی، یادگیری الکترونیکی، آموزش بر خط، طراحی مدل
|
  • Hajar Safahieh * Pages 1-22
    Objective

    The purpose of this research was to assess the information needs and information seeking behavior of the users of the Regional Science and Technology Information Center (RICEST).

    Methods

    The study applied both qualitative and quantitative methods of data collection as a mixed-method. Two hundred thirty-four users participated in the survey and four librarians were interviewed.

    Results

    The findings show that the most information needs of the users were related to scientific activities, writing articles and dissertations, and performing job duties, respectively. The full text of the articles in the RICEST database, more up-to-date scientific sources, reliable sources in non-scientific subjects were among the other needs of the users. Despite the access to resources, more than half of the users faced obstacles in meeting their information needs. The lack of required resources and suitable guide in the database of RICEST and the lack of familiarity with the type and coverage of resources were the most important obstacles. From the users' point of view, Persian scientific publications were evaluated at good quality and other information sources were evaluated at the average level. The findings of the qualitative section showed that the users' needs are in two categories of services and information resources. On the one hand, the librarians considered the obstacles facing the users to be related to the lack of sufficient mastery of the English language, the lack of ability to find information and research methods, and on the other hand, they considered the lack of equipment to serve users with physical or movement problems.

    Conclusions

    This study showed that most information needs of the users of the RICeST are related to their scientific research activities, and their information seeking behaviors are affected by these needs. Despite the range and coverage of the information sources indexed in the RICeST database, most of the users have difficulty in accessing the information. To effectively meet users’ information needs, it is necessary to carry out needs assessment studies periodically in the Regional Information Center for Science and Technology (RICeST).

    Keywords: Information needs, Information seeking behavior, Information sources, Information Services
  • Saeideh Akbary *, Mahmoud Moradi, Soleiman Shafee Pages 23-40
    Objective

    The purpose of the current research was to evaluate and measure the effects of foresight on development policy in university libraries in Kermanshah using structural equation modeling.

    Methods

    The research is applied in terms of purpose and causal in terms of descriptive nature. The statistical population includes librarians, faculty members, and managers of university libraries in Kermanshah. The research population consisted of 110 people and the sample size using the Morgan table included 86 people. The stratified sampling method was random. The method of collecting field data and the measurement tool was a researcher-made questionnaire. The validity of questionnaire was confirmed by content validity, and its reliability was calculated using Cronbach's alpha equal to 0.77. The method of data analysis was descriptive statistics and linear regression and structural equation modeling. The software used in the research was SPSS26 and Smart PLS 3.3.

    Results

    The findings of the research show that foresight on the dimensions of development policy includes participation with a 58 percent effect, facilitating implementation with a 32 percent effect, informing with a 38 percent effect, support with a 42 percent effect and reconfiguration with a 54 percent effect. It has an impact on the development policy in academic libraries. Furthermore, the role of the moderating variable of policy was confirmed with 21 percent between the relationship among foresight and development policy.

    Conclusions

    According to the findings of the research, which indicates the impact of foresight on the policy dimensions of the development of university libraries, it can be concluded that the foresight is an effective factor on the development policy and its dimensions with 23 percent impact.

    Keywords: Foresight, development policy, Academic libraries, Kermanshah City
  • Oranus Tajedini *, Nasrin Fallah, Arezoo Momeni Pages 41-54
    Objective

    This research has been carried out with the aim of investigating the effectiveness of using the intelligent speech recognition system in correctly retrieving the information of narrative literature for elementary school children.

    Methodology

    This research is practical in terms of purpose and was done with a semi-experimental method. The statistical population of the research consists of first to third grade elementary school children, 36 of whom were selected as a sample using stratified sampling method. In order to conduct this study, two intelligent speech recognition system tools and a storytelling application called "Audio Story Book" were used. To collect the data, a questionnaire and a checklist designed according to the research questions. The questionnaire was used to complete the survey and evaluate the determined criteria. SPSS27 statistical software and one-way analysis of variance statistical test were used to analyze the data.

    Results

    The findings of this research showed that the average number of errors in the story information retrieved by the children of the intelligent speech recognition system group with an average of 0.7 is more than the human voice group and less than the storytelling application group. The average length of story information retrieved by the children of the intelligent speech recognition system group with an average of 3.966 is less than the human voice group and more than the storytelling application group. The average speed of retrieving story information by children in the intelligent speech system group with an average of 2.583 is lower than the human voice group and higher than the storytelling application group. The average accuracy of story information retrieved by the speech recognition system group children is lower than the human voice group and higher than the storytelling application group with an average of 3.4.

    Conclusions

    The results of this research showed that the use of intelligent speech recognition system is not significantly effective in correctly retrieving the information of narrative literature of primary school children. Children who were told stories by a human had higher accuracy and concentration, and this could be due to physical, emotional, eye, face-to-face communication and environmental conditions that affected their psyche and increased memory and learning performance, increased attention and concentration, quick processing of information, perceptual organization and recall of information, which led to their complete understanding and comprehension.

    Keywords: Intelligent speech recognition system, Effectiveness, correct information retrieval, narrative literature, storytelling software, elementary school children
  • Saleh Rahimi *, Faramarz Soheili, Fatemeh Rahimi Pages 55-68
    Objective

    Specialized technical skills alone in the field of library and information management are not sufficient, and information specialists who demonstrate a combination of hard and soft skills are preferred by employers in the present era, as they possess a clear competitive advantage. Therefore, the aim of this research is to determine the current status of core skills among university librarians in Kermanshah province from the perspective of librarians working in these universities.

    Methods

    The present research is applied in nature and conducted using a survey method. The statistical population of this study consists of all university librarians in Kermanshah province (58 individuals). The research was carried out through a census, and 51 completed questionnaires were returned. The Sanders questionnaire (2019) was used to collect research data. To test the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was used, and the obtained alpha value was 0.81, indicating the desirable reliability coefficient for the questionnaire items. The collected data were analyzed using Friedman test and frequency distribution.

    Results

    According to the Friedman test, the selected skills have a significant difference in mean, with the highest priority being HR/personnel management. Frequency distribution was used to answer other questions. The findings showed that 23 skills are needed by all graduates according to librarians, 21 skills are often needed by librarians, 3 skills are needed by some librarians, and 9 skills are needed by managers based on their frequency.

    Conclusions

    The study showed that according to librarians in Kermanshah province's university libraries, the highest priority is human resource/personnel management, which is one of the managerial components. This means that librarians value the soft skills of their managers and consider it essential for managers to manage librarians in the best possible way and hire capable personnel. Interpersonal communication skills, customer service skills, search skills (ability to search databases, internet resources, and catalogs efficiently and effectively), evaluating and selecting information resources, teamwork, reader’s advisory, interacting with diverse communities and knowledge of professional ethics are among the other important skills considered in terms of librarians' needs. This means that all graduates must be familiar with these skills regardless of their future career path. Since according to librarians, soft skills are necessary for all graduates of the library and information science field, it seems that updating the curriculum of this field should focus on offering courses that teach these skills, and efforts should be made to teach soft skills to students through education. Also, two communication skills, interpersonal communication and customer service, which are the most important skills, are among the communication components. This also indicates the importance of communication skills for graduates. Soft skills are as important as hard skills, and students should try to learn soft skills regardless of their future career path to achieve success for themselves and their organization. Moreover, librarians should also try to improve their soft skills to be more successful in their careers.

    Keywords: Communication skills, Kermanshah province, soft skills, university library librarians
  • Ali Shabani, Sedigheh Ahmadifasih * Pages 69-76
    Objective

    The purpose of this research was to evaluate the quality of archival services in archival centers in Iran.

    Methods

    The present study was conducted with a descriptive approach and a comparative causal method. The statistical population of this research was the employees of Iran's archival centers, a sample of 120 people was selected from among them, and the instrument used was a questionnaire. The statistical test used is one-sample T-test, ANOVA test and Friedman test.

    Results

    According to the answers to the research questions related to each of the archival centers of Iran and in general regarding the quality of archival services, there is a significant difference between the obtained weighted average and the experimental average (5) at the significance level of 0.05. The t value and the degrees of freedom related to each of Iran's archival centers indicate that this difference is significant at the 0.05 level. In fact, the service quality of Iran's archival centers is higher than the desired level. The results of Tukey's post hoc test indicate that this difference is evident between the archival centers of Iran and the Astan Quds document center. Finally, according to the ranking obtained through the Friedman test in terms of prioritizing the quality of archival services in the studied archival centers, it can be stated as follows: 1. Astan Quds Document Center; 2. National Archives of Iran; 3. Center for documents of the Islamic Council; 4. Department of Documents and Diplomacy of the Ministry of Foreign Affairs; 5. Contemporary History Studies Institute; and 6. Islamic Revolution Documentation Center.

    Conclusion

    The results indicate that the status of service quality of archival centers is higher than the desired level. Also, there is a significant difference between the archival centers of Iran in terms of the quality of archival services, which is evident between the archival centers of Iran and the Astan Quds Document Center. This research is the first research in the field of measuring and evaluating the quality of archival services that has been carried out in the archival centers of Iran.

    Keywords: Archives, Archival Centers, Service quality, Evaluation, Iran
  • Maryam Fallah *, Mitra Samiei Pages 77-94
    Objective

    The aim of this study was to develop and validate a comprehensive model of using institutional repositories of e-learning. The focus was on identifying the influential factors of the repository in e-learning.

    Methods :

    The present research is a qualitative study using the meta-synthesis method. In this research, the library method was used to collect data and information; and to analyze data the seventh-step process of Sadowski and Barroso for meta-synthesis was used. The research population of the study includes related studies (articles and dissertations) in the area of the role of the institutional repository dimensions in e-learning. The CASP evaluation checklist was used to ensure the quality of the studies. Finally, out of 129 retrieved studies, 28 titles were selected and then the thematic content was analyzed, coded, and categorized. Subsequently, quantitative research was carried out to validate the obtained model with the opinion of experts using the fuzzy TOPSIS technique.

    Results

    Analysis of studies on the use of institutional repositories in e-learning led to the identification of 23 concepts, 14 categories and 6 components in this field. The main dimensions include data, metadata, search, retrieval, service, and resource component.

    Conclusions

    Considering that learning management systems are used in electronic education; however, they are often feeble repositories for educational purposes, and they cannot generate metadata for easy search of resources, the possibility of interaction, sharing, and reuse of the information. Although, it cannot be integrated with other learning management systems to provide access to more resources. Therefore, the repository can promote e-learning and expand the capabilities of the learning management system.

    Keywords: Institutional repositories, E-learning, Online Education, Developing Model