فهرست مطالب

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 69 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احسان فرزین آبده گاه، مجید ضماهنی*، محمدرضا دارائی، رضا رسولی صفحات 1-34
    زمینه و هدف

    هدف اول این پژوهش شناسایی و رتبه بندی عوامل تاثیرگذاری همسران بر تصمیم گیری سازمانی مدیران است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش کیفی-کمی (آمیخته) است. در این راستا، از روش دلفی در سه دور استفاده شده است. شاخص های اولیه از ادبیات پژوهش استخراج شدند و 41 شاخص از میان 72 شاخص به مرحله رتبه بندی رسیدند. پنل خبرگان شامل 33 مدیر بود که به روش گلوله برفی انتخاب شدند. برای تایید عوامل نیز از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از شناسایی هشت طبقه «سلامت روانی همسر»، «سلامت روانی فرزندان»، «روابط همسر بیرون از خانواده»، «آموزه های همسر در خانواده خود پیش از ازدواج»، «مراقبت از والدین توسط همسر»، «انتقال شغلی همسر»، «انتظار همسر از میزان درآمد مدیر»، و «میزان همراهی همسر و پذیرش عواقب تصمیمات مدیر» است.

    نتایج

    سلامت روانی و جسمی مدیر و خانواده او مهم ترین اولویتی است که سازمان ها می توانند برای بهبود وضعیت تصمیم گیری مدیران مورد توجه قرار دهند. پیشنهاد می شود مدیریت امور رفاهی شرکت ها برنامه های ویژه ای برای مدیران و خانواده آن ها ارایه کند؛ مانند تخصیص اماکن یا بن های ورزشی و تفریحی، جلسات آشنایی در شرکت، پوشش بیمه ای والدین تحت مراقبت خانواده و انواع مشاوره ها.

    کلیدواژگان: تاثیرگذاری همسران، تصمیم گیری سازمانی، مدیران
  • ندا طهماسبی روشن*، محبوبه عرب کلمری، سید نصرالله معصومی صفحات 35-64
    زمینه و هدف

    یکی از متغیرهای تاثیرگذار در بازیابی انرژی، فعالیت آخر هفته (اوقات فراغت) است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت آخر هفته (اوقات فراغت) بر کاهش استرس شغلی، تجربه بازیابی، بهزیستی روان شناختی و فرسودگی شغلی در بین کارکنان کلانتری های شهرستان بابل، استان مازندران است.

    روش

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کارکنان کلانتری های شهرستان بابل و روش نمونه گیری طبقه ای است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه های استاندارد جیونگ و همکاران (2020) برای سنجش فعالیت آخر هفته (اوقات فراغت)، سوننتگ و فریتز (2007) برای متغیر تجربه بازیابی، اوسیپو و اسپوکان (1987) برای استرس شغلی، ریف و همکاران (2008) برای بهزیستی روان شناختی و مسلش و جکسون (1997) برای فرسودگی شغلی است. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار اسمارت پی آل اس بوده است.

    یافته ها

    نشان داد که فعالیت آخر هفته بر استرس شغلی، بازیابی خود و بهزیستی شناختی تاثیر دارد و بازیابی خود بر استرس شغلی و بهزیستی روان شناختی تاثیر دارد و درنهایت دو متغیر استرس شغلی و بهزیستی روان شناختی بر فرسودگی تاثیر دارد.

    نتایج

    شغل انتظامی به دلیل ماهیتی که دارد جزء مشاغل با استرس بالا در دنیا است که نمی توان ماهیت شغلی آن را تغییر داد در نتیجه توجه به فعالیت هایی آخر هفته که باعث کاهش استرس شغلی و افزایش انرژی این افراد می شود دارای اهمیت مضاعفی است

    کلیدواژگان: فعالیت آخر هفته (اوقات فراغت)، تجربه بازیابی، استرس شغلی، بهزیستی روان شناختی، فرسودگی شغلی
  • علی شریعت نژاد*، ساناز بهاروند، نازنین اسدی، سیده مریم موسوی زاده صفحات 65-96
    زمینه و هدف
    حاکمیت رویکرد سیاسی مدیریت در بخش دولتی باعث می شود تمایل به استفاده از منابع عمومی در بازیگران سیاسی بیش تر شود. به همین دلیل افراد سعی می کنند به منظور موفقیت در ورود به سازمان دیگر و هم چنین تثبیت جایگاه خود نگاه ویژه ای به منابع عمومی داشته باشند که به آن جهیزیه سیاسی گفته می شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی چگونگی پیدایش پدیده جهیزیه سیاسی مدیران در سازمان های دولتی انجام گرفت.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، کیفی-کمی است. جامعه پژوهش در بخش کیفی و کمی، مدیران سازمان های دولتی هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسش نامه است. روایی و پایایی آن ها با استفاده از روش محتوایی و روایی نظری و پایایی درون کدگذار و میان کدگذار تایید شد. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا با استفاده از نرم افزار مکس کیودی ای و در بخش کمی از مدل سازی ساختاری تفسیری و نرم افزار متلب استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از شناسایی عوامل موثر و ارایه الگوی پیدایش جهیزیه سیاسی مدیران در سازمان های دولتی است.
    نتایج
    نتایج پژوهش در قالب الگوی پیدایش جهیزیه سیاسی مدیران در چهار محور بسترهای شکل گیری، عوامل هم بسته و مداخله جو، ابعاد و پیامدهای شکل گیری جهیزیه سیاسی مدیران است.
    کلیدواژگان: جهیزیه سیاسی مدیران، رویکرد سیاسی، سازمان های دولتی
  • مصطفی محمدی، کرم الله دانش فرد*، اسماعیل اسدی صفحات 97-122
    زمینه و هدف
    توجه به تعادل کار و زندگی به دلیل نقش موثر انسان در محیط کار از دغدغه های اصلی مدیران سازمانها بویژه مدیران منابع انسانی می باشد و شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور و لزوم ایفای نقش های متفاوت کارکنان زمینه اصلی پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل تعادل زندگی و کار با رویکرد مدیریت منابع انسانی می باشد.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی بوده و در زمره پژوهشهای آمیخته اکتشافی محسوب میشود. در مرحله کیفی، از تکنیک تحلیل تم برای ایجاد الگو و در مرحله کمی از روش مدلسازی معادلات ساختاری برای تایید اعتبار الگو استفاده شد.در مرحله کیفی، با 15 نفر از خبرگان که به صورت هدفمند انتخاب شدند، مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام گرفت و در مرحله کمی از 152 نفر از مدیران و کارشناسان در شرکت سایپا با پرسشنامه نظرخواهی شد.
    یافته ها
    ابعاد مدل تعادل زندگی-کار با رویکرد مدیریت منابع انسانی در قالب سه بعد فردی، خانوادگی و شغلی با سی شاخص شناسایی و دسته بندی گردید. تحلیل های کمی نیز موید معنی داری ارتباط بین ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدل تحقیق بود که این روابط در سطح آلفای 0.05 معنی دار است.
    نتایج
    پژوهش حاضرخلا تحقیقاتی موجود به جهت عدم پژوهش مکفی با رویکرد مدیریت منابع انسانی در حوزه خودروسازی را پوشش داده و دارای نوآوری است. شناسایی ابعاد تعادل کار و زندگی به مدیران شرکت سایپا کمک می کند، تا سطح تعادل کار و زندگی کارکنان را ارتقا داده و با تمرکز بر همه مولفه ها، امکان مدیریت عوامل بسترساز تعادل زندگی و کار کارکنان فراهم گردد.
    کلیدواژگان: توازن کار و زندگی، مدیریت منابع انسانی، شرکت سایپا
  • امید تیموری، مسعود اصغر پور ارشد*، بهنام مدبری صفحات 123-144
    زمینه و هدف

    این پژوهش برای تدوین الگوی عوامل موثر بر مشارکت کارکنان فرماندهی انتظامی استان کردستان در ورزش همگانی صورت گرفته است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، کیفی از نوع تحلیل محتوا است. جامعه این پژوهش را صاحب نظران حوزه تربیت بدنی و ورزش شاغل در فرماندهی انتظامی استان کردستان تشکیل دادند که از بین آن ها 15 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند تا رسیدن به اشباع نظری به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از سه مرحله کدگاری باز، محوری و گزینشی در قالب تحلیل محتوا با استفاده از نرم افزار مکس کیودا 18 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد عوامل موثر بر مشارکت ورزشی کارکنان فرماندهی انتظامی استان کردستان شامل 59 کد باز است. عوامل موثر بر مشارکت ورزشی کارکنان فرماندهی انتظامی استان کردستان ترکیبی از مقوله های اصلی عوامل راهبردی (نیروی انسانی، سیاست ها و تصمیمات، برنامه ریزی)، تسهیل کننده (فرهنگ سازی، عوامل حمایتی)، عوامل زمینه ساز (انگیزشی، عوامل شخصی) و عوامل سازمانی (عوامل مدیریتی، عوامل سخت افزاری) است.

    نتایج

    براساس یافته های این پژوهش با برنامه ریزی و تمرکز بر عوامل تاثیرگذار بر مشارکت ورزشی کارکنان در فرماندهی انتظامی کردستان می توان شرایطی ایجاد کرد تا با مشارکت فعال کارکنان، نسبت به نهادینه کردن ورزش همگانی اقدام شود.

    کلیدواژگان: مشارکت، ورزش همگانی، کارکنان پلیس
  • سمانه کشائی آرانی، مقصود امیری*، محمدتقی تقوی فرد، مصطفی زندیه صفحات 145-190
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این پژوهش، طراحی و برنامه ریزی زنجیره تامین تولید و توزیع به صورت یکپارچه است.

    روش

    با استفاده از رویکرد برنامه ریزی دوسطحی می توان ضمن مدیریت تعارض بین اهداف و منافع تصمیم گیرندگان، یکپارچگی در تصمیم گیری را حفظ کرد. در مدل پیشنهادی، تصمیمات طراحی زنجیره تامین در سطح رهبر و تصمیمات مربوط به برنامه ریزی تولید و توزیع مشترکا در سطح پیرو در نظر گرفته شده است. در سطح رهبر، سه هدف حداقل کردن هزینه های کل زنجیره تامین، حداکثرکردن قابلیت اطمینان و حداقل کردن آثار سوء زیست محیطی و در سطح پیرو، حداقل کردن هزینه های تولید و حداقل کردن هزینه های توزیع دنبال می شود. بنابراین مدل برنامه ریزی دوسطحی پیشنهادی، چندهدفه و چندپیرو است. برای محاسبه قابلیت اطمینان از پارامترهای مدل SCOR12، تکنیک تحلیل سلسله مراتبی داده ها و آنالیز درخت خطا استفاده شد. برای سنجش آثار سوء زیست محیطی از فاکتور انتشار گاز دی اکسیدکربن استفاده شد. در انتها، برای حل مدل پیشنهادی از تکنیک فراابتکاری استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که با توجه به صحت عملکرد بالای الگوریتم MOEA/D، می توان به یافته های ناشی از این الگوریتم برای مسیله زنجیره تامین مورد بررسی، اعتماد و اطمینان کرد.

    نتایج

    این پژوهش از نظر سطح بندی مسیله و انتخاب مسیله رهبر و پیرو یک رویکرد جدید محسوب می شود. در صورتی که تصمیمات مربوط به طراحی و برنامه ریزی زنجیره تامین با جلب همکاری حلقه های زنجیره تامین و به صورت یکپارچه اتخاذ شوند، احتمال دست یابی به نتایج مطلوب تر افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی یکپارچه، تولید و توزیع، برنامه ریزی دوسطحی، زیست محیطی، قابلیت اطمینان
  • محمد نباتی سلیمانی، تقی برزگر وجهی آبادی*، علی عباسی عقدا صفحات 191-214
    زمینه و هدف

    هدف از انجام پژوهش، شناسایی مولفه های موثر بر ارتقاء آماده به کاری سلاح های سبک در فراجا است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی- توسعه ای و از نظر نوع، کیفی-کمی است. در بخش کیفی و کمی حجم نمونه به تعداد 12 نفر انتخاب شده است. در بخش کیفی با استفاده از روش تحلیل تم عوامل موثر شناسایی و در بخش کمی با استفاده از روش AHP و نرم افزار Expert Choice رتبه بندی ابعاد، انجام شده است. 

    یافته ها

    یافته ها حاکی از شناسایی مولفه های موثر در ارتقاء آماده به کاری سلاح های سبک در فراجا در سه بعد: سازمان دهی، رهبری و فنی، هم چنین 7 مولفه شامل: نیازسنجی و تخصیص، نیروی انسانی، زیرساخت، تعهد فرماندهان، نظارت، نگهداری و تعمیرات و 48 شاخص به عنوان زیرمجموعه مولفه های موصوف است. هم چنین بعد سازمان دهی با وزن 456/0 در رتبه اول و ابعاد فنی و رهبری به ترتیب با وزن 287/0 و 256/0 در رتبه های بعدی قرار دارند. 

    نتایج

    موضوع این پژوهش در حوزه آماده به کاری سلاح مهم ترین نوآوری این پژوهش است. نتایج حاکی از آن است که آماد و پشتیبانی فراجا برای ارتقاء آماده به کاری سلاح های سبک در فراجا، توجه خود را باید متوجه سه بعد کند تا بتواند بهترین خدمات را در این زمینه به پرسنل ارایه کند که این امر، خود باعث افزایش رضایت مندی کارکنان و در نتیجه انجام هرچه بهتر ماموریت های محوله خواهد شد.

    کلیدواژگان: آماده به کاری سلاح سبک، نگهداری و تعمیرات، آمادوپشتیبانی فراجا، تحلیل تم
|
  • Ehsan Farzin Abdehgah, Majid Zamaheni *, MohammadReza Daraie, Reza Rasouli Pages 1-34
    Background and objective

    The first goal of this research is to identify and rank the influencing factors of spouses on managers' organizational decision-making.

    Methods

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms of methodology, it is considered a qualitative-quantitative (mixed-method) study. In this regard, the Delphi method has been used in three rounds. Primary indicators were extracted from research literature and 41 indicators out of 72 indicators reached the ranking stage. The panel of experts included 33 managers who were selected by the snowball sampling method. Exploratory factor analysis was also used to confirm the factors.

    Findings

    The findings of the research indicate the identification of eight categories: "spouse's mental health", "children's mental health", " spouse's relationships outside the family", " spouse's teachings in her family before marriage", "care for parents by the spouse", "spouse's job transfer", "spouse's expectation of manager's income", and "spouse's companionship and acceptance of the consequences of manager's decisions".

    Results

    The mental and physical health of the manager and his family is the most important priority that organizations can pay attention to in order to improve the decision-making situation of managers. It is suggested that the welfare affairs management of companies provide special programs for managers and their families; such as the allocation of sports and entertainment facilities, familiarization meetings in the company, insurance coverage of parents under family care and all kinds of consultations.

    Keywords: Influence of spouses, Organizational decision-making, managers
  • Neda Tahmasebi Roshan *, Mehbobeh Arab Kalmeri, Seyed Nasrullah Masoumi Pages 35-64
    Background and objective

    One of the influential variables in energy recovery is weekend activity (free time). Based on this, the aim of the present study is to investigate the effect of weekend activity (leisure time) on reducing job stress, recovery experience, psychological well-being and job burnout among employees of police stations in Babol city, Mazandaran province.

    Methods

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms of methodology, it is considered a descriptive-survey study. The statistical population includes employees of police stations in Babol city and the sample were selected using stratified sampling method. Data collection tools included the Jeong et al.'s (2020) standard questionnaires for measuring weekend activity (leisure time), Sonnett and Fritz's (2007) for recovery experience variable, Ossipo and Spokane's (1987) for job stress, Reif et al.'s (2008) for psychological well-being and Moslech and Jackson's (1997) for job burnout. Data analysis was done using structural equation method and Smart PLS software.

    Findings

    Findings showed that weekend activity has an effect on job stress, self-recovery and cognitive well-being, and self-recovery has an effect on job stress and psychological well-being, and finally, the two variables of job stress and psychological well-being have an effect on burnout.

    Results

    Due to its nature, law enforcement job is one of the jobs with high stress in the world, which cannot be changed. As a result, paying attention to weekend activities that reduce job stress and increase the energy of these people is crucially important

    Keywords: Weekend activity (leisure time), Recovery Experience, Job Stress, Psychological Well-being, Job Burnout
  • Ali Shariatnejad *, Sanaz Baharvand, Nazanin Asadi, Seyedeh Maryam Mousavi Zadeh Pages 65-96
    Background and objective
    The dominance of the political approach of management in the government sector makes political actors more willing to use public resources. For this reason, people try to have a special look at public resources, which is called political dowry, in order to succeed in entering another organization and also to stabilize their position. Therefore, the current research was conducted with the aim of providing a model of how the phenomenon of political dowry of managers in government organizations emerges.
    Methods
    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms of methodology and nature, it is considered a qualitative-quantitative study. The statistical population in the qualitative and quantitative phases are the managers of government organizations who were selected using the purposive sampling method. The data collection tool is an interview in the qualitative phase and a questionnaire in the quantitative phase. Their validity and reliability were confirmed using content method and theoretical validity and intra-coder and inter-coder reliability. To analyze the data in the qualitative part, the content analysis method was used using MAXQDA software, and in the quantitative part, interpretive structural modeling and MATLAB software were employed.
    Findings
    The findings of the research indicate the identification of the effective factors and the presentation of the model of the emergence of political dowry of managers in government organizations.
    Results
    The results of the research are in the form of the model of emergence of political dowry of managers in the four axes of formation platforms, interrelated and intervening factors, dimensions and consequences of the formation of political dowry of managers.
    Keywords: Political dowry of managers, political approach, Government Organizations
  • Mostafa Mohammadi, Karamollah Daneshfard *, Esmaeil Asadi Pages 97-122
    Background and objective
    Paying attention to work-life balance is one of the main concerns of managers of organizations, especially human resource managers. Due to the effective role of humans in the work environment, and the economic and social conditions of the country and the necessity of employees' different roles, the main field of this research is designing a work-life balance model using a human resources management approach.
    Methods
    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms of methodology, it is considered an exploratory mixed-method research. In the qualitative phase, the theme analysis method was used to create a model, and in the quantitative stage, the structural equation modeling method was used to verify the validity of the model. In the qualitative phase, a semi-structured interview was conducted with 15 experts who were selected purposefully, and in the quantitative phase, 152 managers and experts in SAIPA Company were asked for their opinions with a questionnaire.
    Findings
    The dimensions of the work-life balance model with the human resources management approach were identified and categorized in the form of three dimensions: individual, family, and job with 30 indicators. Quantitative analysis also confirmed the significant relationship between the dimensions, components, and indicators of the research model, and these relationships were significant at the alpha level of 0.05.
    Results
    The current research covers the existing research gap due to the lack of sufficient research with the approach of human resource management in the field of automobile manufacturing and is innovative. Identifying the dimensions of work-life balance helps the managers of SAIPA Company to improve the level of work-life balance of employees and by focusing on all components, it is possible to manage the factors that create the life-work balance of employees.
    Keywords: work-life balance, human resources management, SAIPA Company
  • Omid Teimouri, Masoud Asghar Pour Arshad *, Behnam Modaberi Pages 123-144
    Background and objective

    This research has been done in order to develop a model of the effective factors on the participation of Kurdistan police command staff in public sports.

    Methods

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms of methodology it is considered a qualitative study, which is content analysis. The statistical population consists of physical education and sports officers in the police command of Kurdistan province, who were selected as the sample, with 15 people chosen through purposive sampling method until theoretical saturation was reached. The research instrument was a semi-structured interview. Data analysis was performed using three stages of open, axial, and selective coding through content analysis using MAXQDA 18 software.

    Findings

    The findings show that the factors affecting the sports participation of the employees of the Kurdistan Provincial Police Command consist of 59 codes. The factors affecting the sports participation of the employees of the Kurdistan Provincial Police Command are a combination of strategic factors (human resources, policies and decisions, planning), facilitating factors (cultivating culture, supportive factors), background factors (motivational, personal factors), and organizational factors (management factors, hardware factors).

    Results

    Based on the findings of this research, it is possible to create conditions for the institutionalization of public sports by using planning and focusing on influential factors on employees' participation in sports in Kurdistan Police command. This can be done through active employee participation.

    Keywords: Participation, public sports, police employees
  • Samaneh Keshaei Arani, Maqsoud Amiri *, Mohammad Taghi Taghavifard, Mostafa Zandieh Pages 145-190
    Background and Objective

    The purpose of this research is to design and plan the production and distribution supply chain in an integrated manner.

    Methods

    By using the bi-level programing approach, it is possible to maintain the integrity of decision-making while managing the conflict between the goals and interests of the decision-makers. In the proposed model, supply chain design decisions are considered at the leader level and production and distribution planning decisions are jointly considered at the follower level. At the leader level, the three goals of minimizing the costs of the entire supply chain, maximizing reliability and minimizing adverse environmental effects, and at the follower level, minimizing production costs and minimizing distribution costs are pursued. Therefore, the proposed bi-level programing model is multi-objective and multi-follower. To calculate the credibility of SCOR12 model parameters, hierarchical data analysis technique and fault tree analysis were used. The carbon dioxide emission factor was used to measure the adverse environmental effects. Finally, meta-heuristic technique has been used to solve the proposed model.

    Findings

    The findings indicate that due to the high accuracy of the MOEA/D algorithm, the findings of this algorithm can be trusted for the supply chain problem.

    Results

    This research is considered a new approach in terms of leveling the problem and choosing the problem of leader and follower. If the decisions related to the design and planning of the supply chain are made with the cooperation of the supply chain links and in an integrated manner, the probability of achieving more favorable results increases

    Keywords: Integrated programming, Production, distribution, Bi-level programming, Environmental, credibility
  • Mohammad Nabati Soleimani, Taghi Barzegar Vajhi Abadi *, Ali Abbasi Aghda Pages 191-214
     Background and purpose

    The purpose of the research is to identify the effective components in improving the readiness for use of light weapons in Farajah.

    Method

    This research is applied-developmental in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of type. The research approach is quantitative and qualitative. In the qualitative part, a sample size of 12 people has been selected and the data of the qualitative part of the research has also been investigated using the theme analysis method. In the quantitative part, the stratified sampling method was used and the sample size was 81 people. Using the method of structural equation modeling by PLS software, the data of the quantitative part of the research were analyzed.

    Findings

    The results indicate that the identification of effective components in improving the readiness of light weapons in Faraja from three dimensions: organization, leadership and technical, as well as 7 components including: needs assessment and allocation, manpower, infrastructure, commitment of commanders, supervision, maintenance and Repairs and 48 indicators are described as subsets of components.

    Conclusion

    According to the findings of the research, it can be concluded that Faraja's readiness and support to improve the readiness of light weapons in Faraja should pay attention to three dimensions in order to be able to provide the best services in this field to the personnel, which will increase The satisfaction of the employees and as a result the best performance of the assigned missions will be achieved.

    Keywords: small arms readiness, maintenance, repairs, faraja support readiness, Theme analysis