فهرست مطالب

نشریه پژوهش های کارآفرینی و نوآوری
سال دوم شماره 3 (پیاپی 4، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مرضیه بختیاری، غلامحسین حسینی نیا* صفحات 1-16
    هدف
    خودکارآمدی قضاوتی شخصی است که از چگونگی انجام کارها و مسیولیت ها در فرد حاصل می شود و بر همه زمینه های تلاش انسان اثر می گذارد و از طریق باورهای فرد در مورد قدرت خود؛ بر قدرت انتخاب، اثرگذاری و تاب آوری در مواجهه با چالش ها و تصمیم ها موثر است. مربیان کسب و کار افرادی هستند که در طول زندگی شغلی خود، تاثیر شگرف بر زندگی حرفه ای افراد جامعه دارند، بر این اساس خودکارآمدی این قشر می تواند زندگی شغلی تعداد قابل توجهی از افراد جامعه را تغییر دهد.
    روش
    در این پژوهش ابعاد خودکارآمدی مربیان کسب و کار با روش  پژوهش کیفی از نوع پدیدار شناسی مورد مطالعه قرار گرفته است و جهت انجام تحقیق از مشارکت10  با ابزار   نیمه ساختاریافته استفاده شده است .جهت تحلیل داده   ابتدا تم ها مشخص شدند و در خوشه های اولیه قرار گرفتند، خوشه های اولیه مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و مواردی از آن با یکدیگر ادغام شدند، تعدادی از تم ها از یک خوشه به خوشه دیگر انتقال یافتند، تعدادی از تم ها نیز که با یکدیگر مترادف بودند، حذف شدند. برای تم های نزدیک به هم زیرخوشه هایی تشکیل شد و تم ها و خوشه های نهایی تشکیل شد. جهت اعتباربخشی به نتایج تحقیق  برای روایی پژوهش از روش «بازبینی توسط همکار» و برای پایایی پژوهش از روش«توافق بین دوکدگذار» استفاده شده است و اصلاحات نهایی و تجزیه و تحلیل روی تم انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق مشخص شد؛ ابعاد خود کارآمدی مربیان کسب و کار با در نظر گرفتن تغییرات آینده بازار کار؛ مشتمل بر «تفکر، پژوهش و دانش محوری؛ تفکر نوآورانه،کارآفرینی، فناوری؛ مربیگری مغز؛ تفکر سیستمی؛ سواد سیاسی و تفکر انتقادی؛ سواد دیجیتالی و سواد رسانه؛ سواد آمایشی؛ سواد زیست محیطی و مسولیت اجتماعی؛ نظم و مدیریت زمان ؛ شناخت ویژگی های شخصیتی،جنسیتی و زبان بدن» می باشد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش بینش های ارزشمندی جهت توانمند سازی و مهارت افزایی مربیان کسب و کار ایجاد می نماید.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، مربیان کسب و کار، آینده ی بازار کار، پدیدار شناسی
  • حدیث پورجمشیدی، بیژن رضایی*، نادر نادری صفحات 17-28
    هدف

    مربیگری کسب وکار فرآیندی توسعه دهنده است که در آن یک مربی با صاحبان کسب وکار برای بهبود در عملکرد بهتر و موفقیت در کسب و کارشان همکاری می کند که بیشتر بر نیازها و اهداف کسب وکار تمرکز می کند تا رویکردها و استراتژی های مناسبی را برای دستیابی به اهدافشان تعیین کنند، در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی مولفه های اثرگذار و میزان اثر آن ها در پیشبرد توسعه مربیگری کسب وکارها انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر در زمره تحقیقات توسعه ای- کاربردی قرار دارد که با رویکرد کیفی-کمی انجام شد. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل 20 مربی کسب وکار عضو سایت چپتر (نماینده فدراسیون کوچینگ در ایران) بود که دارای مدرک بین المللی مربیگری بودند و در بخش کمی شامل فعالان عرصه مربیگری بود که طبق آمار وزارت صمت به ارایه خدمات مربیگری می پردازند (394 نفر) که نمونه ای به حجم200 نفر از آنان به صورت هدفمند در دسترس در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش شامل شناسایی 35 کدباز از مصاحبه ها در بخش کیفی بود که در قالب پرسشنامه بین جامعه کمی توزیع گردید و نتایج حاکی از آن است که متغیرهای ارزش آفرینی، ارتقا فرهنگ مربیگری، تبلیغات هدفمند به همراه ارتقا سطح مهارت های عمومی دارای اثرات مستقیم و غیرمستقیمی بر توسعه مربیگری می باشند و متغیرهای تقویت منافع متقابل مربی و مراجع، تعامل و یکدستی علم و تجربه در بازار مربیگری، ذهنیت سازی مثبت به همراه تعهد به یادگیری بر توسعه مربیگری اثر غیرمستقیم دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه متغیرهای ارزش آفرینی (23/0= Beta) و تعامل و یکدستی علم و تجربه (20/0= Beta) به ترتیب بیشترین میزان اثر را داشتند. می توان گفت که ارزش های مربیگری در حقیقت فعالیت های خلاقانه ای است که در زمینه کشف توانایی، انگیزش و توسعه انجام می دهند و امروزه عدم توجه به نقش ترکیبی علم و تجربه در بالندگی و ارتقاء مهارت ها و پویایی و چابکی به نحو قابل توجهی کسب وکارها را دچار فرسودگی می کند.

    کلیدواژگان: مربیگری، مربیگری کسب وکار، ارزش آفرینی
  • امیرعلی شیخوند*، علی داوری صفحات 29-48
    هدف
    هدف اصلی این مقاله بررسی میزان تاثیر بازاریابی در رسانه های اجتماعی بر قصد خرید کاربران با نقش میانجیگری حمایت از مشتری و درگیرسازی مشتری بوده است.
    روش
    تحقیق حاضر کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی است و با رویکرد کمی صورت پذیرفته. جامعه آماری پژوهش حاضر دنبال کنندگان صفحات شرکت های تبلیغاتی منتخب در شبکه های اجتماعی (اینستاگرام) هستند، که 54 نفر از آنها به عنوان نمونه جهت پاسخگویی به سوالات تحقیق انتخاب شده اند. جامعه آماری این مقاله شامل دنبال کنندگان صفحات شرکت های تبلیغاتی منتخب در شبکه های اجتماعی (اینستاگرام) می باشند. بطوریکه اعضای نمونه بر اساس مشاهده تبلیغات ارایه شده در صفحه شرکت، اقدام به ارزیابی تبلیغات مذکور و ارایه نظرات خود در خصوص میزان درگیرسازی با تبلیغ، حمایت از برند تبلیغ شده و قصد خرید محصول از برند تبلیغ شده می نمایند. با توجه به اهمیت مقوله تبلیغات و تعامل با مشتریان در فضای آنلاین موجب گردید تا این تحقیق به تببین پیامدهای ناشی از تبلیغات در فضای دیجیتال با تمرکز بر درگیرسازی مشتری با برند، حمایت مشتری از برند و قصد خرید بپردازد.
    نتیجه گیری
    با ظهور اینترنت و شبکه های اجتماعی، روش های سنتی کسب و کار جوابگوی نیازهای مدرن نیستند و نیاز به روش های جدید داریم. رسانه های اجتماعی به عنوان ابزاری کلیدی برای تعامل سازمان ها با مشتریان و اجرای استراتژی های بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده گسترده از رسانه های اجتماعی و محتواهای منتشر شده در آنها، نشان می دهد که کاربران در هر زمان و مکانی می توانند از این رسانه ها استفاده کنند. تبلیغات آنلاین یا تبلیغات دیجیتال به عنوان یکی از کارکردهای اصلی رسانه های اجتماعی شناخته شده است و تاثیر قابل توجهی بر رفتار مصرفی و خرید مشتریان دارد. توجه به تبلیغات و تعامل با مشتریان در فضای آنلاین باعث شده است که این تحقیق بر اثرات تبلیغات دیجیتال بر درگیرسازی مشتریان با برند، حمایت مشتریان از برند و قصد خرید تمرکز کند.
    کلیدواژگان: تبلیغات دیجیتال، قصد خرید، شبکه های اجتماعی
  • ابوالقاسم عربیون*، علی مبینی دهکردی، الهه حسینی، میثم عظیمیان صفحات 49-67
    هدف

    هدف از انجام مطالعه حاضر، طراحی مدل چابک سازی نوآوری در مدل کسب وکار با تمرکز بر تجربه مشتری در کسب وکارهای نوپا شهر تهران است

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ نوع داده ها از دسته پژوهش های کیفی است که از روش تحلیل مضمون برای تحلیل داده ها استفاده گردیده شده است. به منظور گردآوری داده های پژوهش از ابزار مصاحبه های نیمه ساختار یافته استفاده شده است. پژوهش در بهار 1402 انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید فعال در حوزه کارآفرینی و نوآوری و مدیران کسب وکارهای نوپا با حداقل 3 سال سابقه کار می باشد.

    یافته ها

    یافته ها منجر به شناسایی 8 مولفه از جمله مشتری مداری، نوآوری در محصول، چابکی در خدمات، استقبال از تغییر، عوامل بازار، عوامل سازمانی و مدیریتی، چابک سازی نوآوری و غنی سازی تجربه مشتری معرفی شده اند. همچنین نتیجه گرفته شد که کسب وکار هایی که قادر به غلبه بر چالش ها هستند و بر تجربه مشتری تاکید دارند و آن را به طور موثر پیاده سازی می کنند، در موقعیت مناسبی از جمله بهبود رضایت مشتری، افزایش کارایی و افزایش سودآوری بهره می برند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد توجه به تجربه مشتری می تواند کمک بسیار زیادی به کسب وکارها در رقابت های شدید کند و باعث پیشروی کسب وکارها شود؛ اما مهم است که اجرای موفقیت آمیز این رویکرد مستلزم درک قوی از فرصت ها و چالش های پیاده سازی آن و توانایی تجزیه وتحلیل و استفاده موثر از داده های مشتری است.

    کلیدواژگان: چابک سازی، نوآوری، مدل کسب و کار، تجربه مشتری، کسب و کارهای نوپا
  • ابراهیم علی آبادی، محمد عزیزی* صفحات 68-88
    هدف

    خط مشی گذاران اغلب امکان آموزش و تربیت کارآفرینی را به عنوان مکانیسم کارآمد برای افزایش فعالیت کارآفرینی در نظر می گیرند.  این پژوهش با هدف تبیین الگوی اثربخشی خط مشی های کارآفرینی در نهادهای آموزشی کشور انجام شده است.

    روش

    پژوهش کیفی حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نوع روش استفاده شده در این پژوهش با توجه به ماهیت اکتشافی تحقیق، نظریه داده بنیاد است. مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات، انجام مصاحبه های عمیق با 10 نفر از خبرگان حوزه کارآفرینی تا دستیابی به اشباع نظری بوده است.

    یافته ها

    پس از جمع آوری اطلاعات، کدهای مربوط به مصاحبه ها، طی مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی تهیه و تدوین گردید و در نهایت الگوی نهایی پژوهش با 6  مقوله کلی، 7  مقوله فرعی و 26 مفهوم اصلی به دست آمده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که مقوله مستندات شامل سند ملی کارآفرینی، اسناد بالادستی و تدوین خط مشی عوامل اصلی خط مشی های کارآفرینی در نهادهای آموزشی کشور است که بایستی مورد توجه قرار گیرد و پیامدهای آن پرورش جوانان کارآفرین، کاهش نرخ بیکاری و شکل گیری و توسعه سازمان کارآفرین خواهد بود.

    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، نظام آموزشی، کارآفرینی، خط مشی
  • مهدی کبیری نائینی، زینب الهی، ابوالفضل مقیمی اسفندابادی صفحات 89-101
    هدف

    مشخصه دنیای امروز تغییرات سریع در انتظارات مشتریان، فناوری ها و روش های کاری، می باشد. جهت انطباق با این تغییرات، سازمان ها ناچارند ساختارها و رویکرد های محرک خلاقیت را طرح ریزی و اجرا کنند. مدیریت دانش با شناسایی، گردآوری، ذخیره و اشتراک دانش ها بستری را برای بهبود عملکرد سازمان فراهم می کند. یکی از حوزه هایی که می تواند تحت تاثیر مدیریت دانش ارتقاء یابد، خلاقیت و کارآفرینی سازمانی است. رهبری توانمند می تواند با هدایت و انگیزش، نیروهای سازمان را به سمت هدف هم سو نماید. بنابراین تحقیق حاضر به دنبال بررسی تاثیر مدیریت دانش بر کارآفرینی سازمانی با نقش میانجی رهبری در شعب بانک صادرات هرمزگان است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ زمانی، مقطعی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر، شامل کارمندان شعب بانک صادرات هرمزگان می باشد که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 184 نفر محاسبه و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مدیریت دانش (چن و هوانگ، 2009)، کارآفرینی سازمانی (براون و همکاران، 2001) و رهبری (باس و آلیو، 2000) استفاده گردید. ضریب آلفای کرونباخ متغیرهای مدیریت دانش، رهبری و کارآفرینی سازمانی، به ترتیب 0.768، 0.701، 0.796 بدست آمد و روایی محتوایی آن ها با استفاده از نظر خبرگان تایید شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که مدیریت دانش بر کارآفرینی سازمانی و رهبری تاثیر مثبت و معناداری دارد. بعلاوه اثر مثبت رهبری بر کارآفرینی سازمانی و نقش میانجی رهبری مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    زیر متغیرهای خلق دانش و ذخیره دانش دارای بیشترین بار عاملی هستند که در رابطه با خلق دانش نشان می دهد که برای پیاده سازی موفق مدیریت دانش توجه به شناسایی و خلق دانش لازم و ضروری است. در مورد رهبری عدم مداخله گر نتایج حاصل از تحلیل های انجام شده به وسیله هر نرم افزار معناداری رابطه بین رهبری عدم مداخله گر و مدیریت دانش را رد می کند. هره بردن از رهبری سازمانی برای رسیدن به اهداف سازمانی تعیین شده و برای تشویق کارکنان به خودکنترلی و نوآوری باعث خلق محیط پویا و دستیابی سازمان به کارآفرینی سازمانی می شود.

    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، مدیریت دانش، رهبری
  • بهروز جمالی*، امیر جمشیدی صفحات 103-115
    هدف
    در دوران معاصر، اصول اخلاقی کسب و کار به عنوان یکی از اجزای اصلی برای پایداری شرکت ها مطرح شده است. با توجه به شکست بسیاری از شرکت ها در سال های اولیه تاسیس، گنجاندن ارزش ها و اصول اخلاقی اسلامی می تواند به طرح ریزی رشد و توسعه کسب و کارها کمک بسیاری کند. توسعه پایدار مفهومی گسترده و تعاملی است که توازنی بین نیاز به رشد اقتصادی، حفاظت از محیط زیست و عدالت اجتماعی را حفظ می کند. هدف این مطالعه طراحی یک مدل پایداری کسب و کار در راستای ارزش های اسلامی است. برای شناسایی و طراحی این مدل، تحلیل محتوا و مشاوره با کارشناسان مورد استفاده قرار گرفت.
    روش
    برای دستیابی به هدف، ترکیبی از تحلیل محتوا و مشاوره با کارشناسان به کار گرفته شد. تحلیل محتوا برای شناسایی ارزش های اسلامی و اخلاقی مرتبط، ابعاد توسعه، تاسیس کسب و کارهای اسلامی و استراتژی های رشد استفاده شد. مشاوره با کارشناسان نیز برای جمع آوری بینش ها و اعتبارسنجی نتایج انجام شد.
    یافته ها
    مدل پایداری کسب و کار طراحی شده شامل استراتژی ها و ارزش های مختلف است. استراتژی های شناسایی شده شامل شناخت زمان و فرصت، نوآوری در کار، مهارت ها و دانش در کسب و کار، صداقت در معاملات، روابط سالم، جسارت، برنامه ریزی، بهبود محیط کار، کنترل و نظارت، مرتب سازی بر اساس شایستگی، آموزش و تقویت مهارت ها، و سیستم پاداش و تنبیه است. ارزش های اسلامی و اخلاقی شناخته شده به عنوان اصول حاکم شامل درک تغییر، هزینه گذاری در کار، یادآوری خدا در کار، توکل به خدا، هدف گذاری و تفاند در کار، و اهتمام و تلاش در کار بود.
    نتیجه گیری
    گنجاندن ارزش ها و اصول اسلامی و اخلاقی در شیوه های کسب و کار می تواند به طراحی شرکت های پایدار بسیار کمک کند. مدل پایداری کسب و کار طراحی شده، یک چارچوب را برای شرکت ها فراهم می کند تا این ارزش ها و استراتژی ها را به عملیات خود یکپارچه کنند و رشد و توسعه را ترویج دهند در حالی که استانداردهای اخلاقی را حفظ می کنند. یافته های این مطالعه می تواند کارآفرینان و رهبران کسب و کار را در ایجاد شرکت های پایدار و با رویکرد اخلاقی هدایت کند.
    کلیدواژگان: ارزش‏های اسلامی، کسب و کار، پایداری
|
  • Marzieh Bakhtiari, Gholamhossein Hosseininia * Pages 1-16
    Objective
    Self-efficacy is a personal judgment that results from how a person performs tasks and responsibilities and affects all areas of human effort and through the person's beliefs about their own power; It is effective on the power of choice, influence and resilience in facing challenges and decisions. Business coaches are people who have a tremendous impact on the skills training and professional life of people in the society. The stratum can change the professional life of a significant number of people in the society.
    Method
    For this purpose, in this research, the self-efficacy dimensions of technical and professional educators have been studied with the qualitative research method of phenomenology, and in order to conduct the research, 14 organizational experts participated with the interview tool. For data analysis, first the themes were identified and placed in the primary clusters, the primary clusters were further investigated and some of them were merged with each other, a number of themes were transferred from one cluster to another. Found, a number of themes that were synonymous with each other were removed, sub-clusters were formed for themes that are close to each other, and the final themes and clusters were revised by experts (organizational-university) to validate the research results. We're reviewed and the final modifications of the analysis were made on the theme.
    Results
    Based on the results of the research, it was determined; Self-efficacy dimensions of technical and professional trainers, taking into account the dynamic changes in the future of the labor market; including "thinking, research and knowledge-oriented; innovative thinking, entrepreneurship, technology; brain coaching; Systematic thinking; political literacy and critical thinking; digital literacy and media literacy; experimental literacy; environmental literacy and social responsibility; order and time management; Recognizing personality traits, gender and body language. It is hoped that this research can create valuable insights for empowering and improving the skills of trainers of the country's technical and professional organization. For this purpose, strategic suggestions have also been presented.
    Keywords: Business coaches, future of the labor market, Phenomenology, self-efficacy
  • Hadis Pourjamshidi, Bijan Rezaee *, Nader Naderi Pages 17-28
    Objective

     "The high speed of changes and fluctuations in the business environment poses significant challenges for individuals and organizations. Complexity in organizations and environmental fluctuations has been rapidly increasing due to factors such as heightened competition, globalization, technological advancements, and human resource issues. Addressing these challenges requires harnessing the power of the mind and empowering individuals. Rastacoaching, a form of business facilitation, promotes creative thinking and business development by connecting less experienced individuals with more experienced mentors who guide them through a formal or informal coaching process. A development-applied research study on Rastacoaching has been conducted in Iran to explore effective strategies for managing complexity and rapid changes in the business environment."

    Method

    The statistical population of the research in the qualitative part includes 20 business coaches (with international coaching certification from the Federation (ICF)), and in the quantitative part it includes business coaching activists who are both informally/independently and officially in statistics Published by the Ministry of Industry, Mines and Trade, there were 307 official business coaches and 87 informal coaches who provide coaching services in scientific and research cities, and a sample of  200 people was randomly selected.

    Results

    The data collection tool was a semi-structured interview in the qualitative part and a researcher-made questionnaire in the quantitative part, which was compiled using the literature and research background and findings from the interview, and its validity and reliability were checked using experts' opinions and was approved. The results of the research included the identification of 35 codes, which were distributed quantitatively among the community in the form of a questionnaire, and the results indicate that the variables of value creation, promotion of coaching culture, targeted advertising along with the improvement of the level of general skills have significant direct and indirect effects on development. are coaching and the variables of strengthening the mutual benefits of coach and coach, interaction and uniformity of science and experience in the coaching market, positive mindset along with commitment to learning have an indirect effect on the development of coaching.

    Conclusion

     Considering that scientific coaching is emerging and has attracted a lot of attention during the past decades, and its purpose is to increase the professional and personal capacities of people. As one of the most applied sciences, it can play a role and the need to investigate it is inevitable.

    Keywords: Coaching, business coaching, value creation
  • Amirali Sheikhvand *, Ali Davari Pages 29-48
    Objective
    The main purpose of this article was to investigate the impact of social media marketing on the purchase intention of users with the mediating role of customer support and customer engagement.
    Methods
    The current research is a descriptive-correlation-type applied research and it was carried out with a quantitative approach. The statistical population of this research is the followers of selected advertising companies' pages on social networks (Instagram), of which 54 people have been selected as a sample to answer the research questions. Due to the importance of advertising and interaction with customers in the online space, this research aims to explain the consequences of advertising in the digital space, focusing on customer involvement with the brand, customer support for the brand, and purchase intention.The statistical population of this article includes the followers of selected advertising companies' pages on social networks (Instagram). So that the sample members, based on viewing the advertisements presented on the company's page, evaluate the said advertisements and provide their opinions regarding the level of engagement with the advertisement, support of the advertised brand, and the intention to purchase the product from the advertised brand.
    Findings
    With the emergence and rapid growth of the Internet and related phenomena such as social networks, traditional business models are no longer sufficient to meet modern needs, and new approaches need to be employed. As mentioned, with the development of the digital space and the increasing use of smartphones by a wide range of people, social media has become a key tool for organizations to interact with customers and implement marketing objectives. The penetration of social media into everyday life is such that different segments of society spend a significant amount of time examining the content published on these platforms. The widespread use of digital space is facilitated by easy access to the Internet through personal computers and mobile phones, allowing users to access these media at their desired time and location. In line with the rapid growth of social media and the inclination of various segments of society to use them, these platforms have become exceptional tools for business interaction with customers and the implementation of marketing strategies. In this regard, online advertising, or digital advertising, has become one of the most important functions of these media. Through attractive and subtle approaches, digital advertising captures the attention of consumers, raises awareness, and influences them. The importance of advertising and customer interaction in the online space has led this research to explore the consequences of digital advertising, with a focus on customer engagement with the brand, brand advocacy, and purchase intention. The results of this study will be discussed and examined further.
    Keywords: Digital advertising, purchase intention of users, Social Networks
  • Abolghasem Arabiun *, Ali Mobini Dehkordi, Elahe Hosseini, Meysam Azimian Pages 49-67
    Objective

    Business model innovation is a crucial aspect of creating value from technology and ensuring that customer needs are met. While product or service innovation is often the main focus, business model innovation involves changing or creating new business models. In this study, an innovation agility model in the business model is designed with a focus on customer experience in new businesses in Tehran.

    Method

    The research methodology involved qualitative research using thematic analysis. The statistical population included active professors in entrepreneurship and innovation, as well as managers of start-up businesses with at least 3 years of work experience. Semi-structured interviews were conducted to collect the research data, which took place in the spring of 2023.

    Findings

    The findings identified 8 components related to business model innovation and customer experience, including customer orientation, product innovation, service agility, acceptance of change, market factors, organizational and management factors, innovation agility, and customer experience enrichment. Overcoming challenges and effectively implementing customer experience strategies can lead to improved customer satisfaction, increased efficiency, and higher profitability. Artificial intelligence plays a significant role in enhancing the customer experience, as it has the potential to improve efficiency and personalize interactions. By leveraging AI, businesses can create meaningful and positive customer experiences, ultimately building brand trust and satisfaction.Conclution: Artificial intelligence has a great potential to help businesses in various areas of work, one of the important areas where artificial intelligence can help businesses is improving the customer experience. The integration of artificial intelligence in various industries has led to significant changes in the way businesses operate and how they interact with their customers.In particular, the use of artificial intelligence can be very helpful in improving the customer experience, which is due to the high potential of artificial intelligence in many work areas, including improving efficiency and personalizing the customer experience. Is. As technology has largely permeated.

    Keywords: Agility, Innovation, Business Model, Customer experience, start-up businesses
  • Ebrahim Aliabadi, Mohammad Azizi * Pages 68-88
    Objective

    The question of what elements entrepreneurs pay attention to enter a specific industry is important in the entrepreneurship literature. On the other hand, people's decision-making style follows three logical, emotional, and intuitive patterns. This research has been done to answer the question, what factors do entrepreneurs with a rational, emotional, and intuitive style pay attention to enter an industry?

    Method

    This research is applied research in terms of purpose and tries to help to shed more light on how entrepreneurs make a strategic decision to choose an industry. This research has a mixed method design (multiphase design). The decision-making model of entrepreneurs is assessed with a quantitative approach, and the tool for collecting is a questionnaire. The way entrepreneurs decide to enter a specific industry will be examined with a qualitative approach. The interview method has been used to obtain the required information at this stage.

    Results

    The research findings show that the way entrepreneurs enter with a logical, emotional, and intuitive style has a series of similarities and differences. The clustering of extracted codes in this research is categorized into 21 themes.

    Conclusion

    The results of the research showed what factors entrepreneurs with a logical, emotional and intuitive decision-making style consider for choosing an industry.

    Keywords: Entrepreneurship, educational system, entrepreneurship development, Policies
  • Mehdi Kabiri Naeini, Zeinab Elahi, Abolfazl Moghimi Pages 89-101
    Objective

    Today's world is characterized by rapid changes in customer expectations, technologies and work methods. In order to adapt to these changes, organizations are forced to design and implement creativity-stimulating structures and approaches. Knowledge management provides a platform for improving the organization's performance by identifying, collecting, storing and sharing knowledge. One of the areas that can improve under the influence of knowledge management is organizational creativity and entrepreneurship. Capable leadership can direct and motivate the forces of the organization towards the goal. Therefore, the current research seeks to investigate the impact of knowledge management on organizational entrepreneurship with the mediating role of leadership in Bank Saderat Hormozgan branches

    Method

    In terms of purpose, the present research is applied in terms of data collection method, descriptive correlation type, and cross-sectional in terms of time. The statistical population of this research includes the employees of Hormozgan Bank Saderat branches, which was calculated using Cochran's formula and a sample size of 184 people was selected by simple random sampling. In order to collect information, the questionnaire of knowledge management (Chen and Huang, 2009), organizational entrepreneurship (Brown et al., 2001) and leadership (Bass and Alio, 2000) was used. Cronbach's alpha coefficient of knowledge management, leadership and organizational entrepreneurship variables were 0.768, 0.701, 0.796, respectively, and their content validity was confirmed using experts' opinion.

    Results

    The research findings show that knowledge management has a positive and significant effect on organizational entrepreneurship and leadership. In addition, the positive effect of leadership on organizational entrepreneurship and the mediating role of leadership were confirmed.

    Conclusion

    The variables of knowledge creation and knowledge storage have the highest factor loadings indicating their significant role in knowledge creation, emphasizing the essentiality of identifying and creating knowledge for successful knowledge management implementation. Regarding leadership, the non-intervening nature of leadership rejects the meaningful relationship between non-intervening leadership and knowledge management, as evidenced by the conducted analyses using any software. Utilizing organizational leadership to achieve predefined organizational goals and encourage employee autonomy and innovation fosters a dynamic environment and enables organizational entrepreneurship.

    Keywords: Organizational Entrepreneurship, Knowledge Management, leadership
  • Behrooz Jamali *, Amir Jamshidi Pages 103-115
    Objective
    Objective
    The objective of this study is to design a business sustainability model that incorporates Islamic values and ethical principles, with the aim of promoting business growth and development.
    Method
    To achieve the objective, a combination of content analysis and expert consultations was employed. Content analysis was used to identify relevant Islamic and ethical values, dimensions of development, establishment of Islamic businesses, and growth strategies. Expert consultations were conducted to gather insights and validate the findings.
    Results
    The designed business sustainability model encompasses various strategies and values. Strategies identified include time and opportunity recognition, innovation at work, skills and knowledge in business, honesty in dealings, healthy relationships, risk-taking, planning, improving the working environment, control and supervision, meritocracy, training and skill enhancement, and incentive and penalty systems. Islamic and ethical values identified as governing principles include understanding of change, spending in work, remembrance of God in work, reliance on God, being goal-oriented, and having dedication and effort in work.
    Conclusion
    Incorporating Islamic values and ethical principles in business practices can contribute significantly to business sustainability. The designed business sustainability model provides a framework for businesses to integrate these values and strategies into their operations, fostering growth and development while maintaining ethical standards. The findings of this study can guide entrepreneurs and business leaders in creating sustainable and ethically-driven businesses.
    Keywords: Islamic values, Business, Sustainability