فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال هشتم شماره 2 (خرداد و تیر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/05
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • آزاده ریاحی، مهدی رصافیانی، نازیلا اکبر فهیمی، مسعود کریملو صفحه 203
    مقدمه
    هدف از این پژوهش تعیین پایایی تکرار آزمون و پایایی بین ارزیابان نسخه فارسی سیستم طبقه بندی توانایی دستی (MACS یا Manual ability classication system) از عملکرد دست کودکان فلج مغزی (Cerebral palsy یا CP) بود.
    مواد و روش ها
    جهت تعیین پایایی نسخه فارسی MACS، پایایی تکرار آزمون و پایایی بین ارزیابان، ابتدا 39 کودک (16 دختر و 23 پسر) 18-4 ساله با میانگین سنی 12/93 بر حسب ماه، با انواع مختلف فلج مغزی در پنج سطح MACS انتخاب شدند. سپس از هر کودک در حین اجرای 8 فعالیت روزمره (مثل غذا خوردن) فیلم تهیه گردید. در نهایت شش کاردرمانگر با مشاهده این فیلم ها سطح MACS را برای هر کودک مشخص نمودند. این امر در دو نوبت به فاصله زمانی چهار هفته تکرار گردید. با استفاده از ضریب همبستگی درون خوشه ای(ICC یا Intraclass correlation coefcient) و ضریب کاپای وزنی روایی و پایایی این ابزار مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    پایایی بین ارزیابان عالی بود. ضریب ICC بین شش کاردرمانگر در نوبت اول (96/0) و در نوبت دوم (95/0) بالای 9/0 به دست آمد و ضریب کاپای وزنی نیز بالای 75/0 بوده است که هر دو نشان دهنده میزان توافق عالی است. برای پایایی تکرار آزمون ICC در مورد درمانگران 98/0 به دست آمد و همچنین ضریب کاپای وزنی نیز بالای 75/0 بود که هر دو بیانگر میزان همبستگی بالا بوده اند.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس MACS از پایایی تکرار آزمون و پایایی بین ارزیابان کافی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مفید و کاربردی در ارزیابی میزان توانایی دستی کودکان فلج مغزی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، روایی و پایایی، عملکرد اندام فوقانی
  • فرنوش جارالهی، مریم دلفی، سیدعلی اکبر طاهایی، یحیی مدرسی، محمد کمالی، میمنه جعفری صفحه 212
    مقدمه
    ادیومتری گفتاری یکی از ضروری ترین اجزای مجموعه آزمون های شنوایی است که اطلاعاتی را در ارتباط با حساسیت شنوایی فرد و فهم گفتار در شدت های فوق آستانه فراهم می کند. با توجه به اهمیت آزمون امتیاز بازشناسی لغات و عدم داشتن فهرست یکسان جهت استفاده بالینی، در این تحقیق سعی بر آن شد که 4 فهرست پرکاربرد در بزرگ سالان با شنوایی طبیعی مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت احراز نتایج مورد نظر، فهرستی به عنوان فهرست برتر انتخاب شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی بود. جمعیت مورد مطالعه افراد 40-18 سال، شامل 30 فرد با شنوایی طبیعی بود. آزمون با استفاده از چهار فهرست انتخابی (2، 4، 5 و 9) انجام پذیرفت.
    یافته ها
    در افراد با شنوایی طبیعی امتیازات هر چهار فهرست در محدوده 100-92 درصد به دست آمد. در افراد با شنوایی طبیعی میانگین امتیاز در فهرست 2، 99/65 درصد؛ در فهرست 4، 94/13 درصد؛ در فهرست 5، 98 درصد و در فهرست 9، 98/53 درصد بود. بر اساس امتیازدهی لغتی در گروه هنجار فهرست 9 بیشترین پایایی را دارا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که همه فهرست ها از پایایی بالایی برخوردار هستند، اما با در نظر گرفتن تفاوت های جزیی در پایایی لغتی و واجی و همچنین هم ارزی فهرست ها، فهرست 9 به عنوان فهرست برتر معرفی گردید.
    کلیدواژگان: آزمون امتیاز بازشناسی لغات، فهرست برتر، اعتبار، پایایی
  • زهرا ریاحی، فهیمه اسفرجانی، نوید کلالی، سید محمد مرندی صفحه 219
    مقدمه
    درمان همودیالیز در درازمدت زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. اکثریت بیماران همودیالیزی سبک زندگی غیرفعال دارند که عوارضی را برای آن ها به دنبال دارد. این مطالعه به بررسی اثر تمرینات ورزشی در بهبود کیفیت زندگی و قدرت عضلانی این گروه بیماران پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه تجربی و شاهد بود. بدین منظور 30 بیمار تحت درمان همودیالیز با میانگین سنی 45 سال و سه بار دیالیز در هفته در مرکز دیالیز شریعتی اصفهان به صورت داوطلب انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد قرار گرفتند. داده ها به وسیله پرسشنامه کیفیت زندگی (KDQOL-SFtm یا Kidney disease quality of life-short form) و آزمون نشستن و برخاستن از روی صندلی جمع آوری گردید. تمرینات ورزشی با استفاده از دوچرخه در حین دیالیز به مدت 5 ماه، 3 جلسه در هفته، هر جلسه حدود 60 دقیقه برای گروه تجربی طراحی شد. در طی این مدت گروه شاهد در هیچ گونه فعالیت ورزشی شرکت نکردند. در این مطالعه از روش های آماری توصیفی و استنباطی ANCOVA جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات در بسته نرم افزاری 18SPSS استفاده شده است.
    یافته ها
    کیفیت زندگی گروه تجربی پس از 5 ماه تمرینات ورزشی بهبود معنی داری داشته است (05/0 < P). در صورتی که این تفاوت در گروه شاهد معنی دار نبود (05/0 > P). همچنین قدرت عضلانی در گروه تجربی (05/0 < P) نسبت به گروه شاهد (05/0 < P) افزایش معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که تمرینات ورزشی تاثیر به سزایی در ابعاد مختلف کیفیت زندگی و رفع خستگی و بهبود قدرت عضلات بیماران همودیالیزی داشته است. با توجه به نتایج، اهمیت تمرینات ورزشی در حین دیالیز برای ارتقای بعد سلامت جسمی و روحی در مراکز همودیالیز روشن می گردد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، کیفیت زندگی، قدرت عضلانی
  • مصطفی تیموری خروی، ابراهیم احمدی، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی صفحه 228
    مقدمه
    هدف تحقیق حاضر بررسی و مقایسه تاثیر تمرین ذهنی و تمرین بدنی بر یادگیری برنامه حرکتی تعمیم یافته و پارامتر مهارت حرکتی تعقیبی بود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق نیمه تجربی بود. آزمودنی ها شامل 20 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی بودند که به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. بعد از پیش آزمون، آزمودنی ها مهارت پیگردی چرخان را در یک دوره سه جلسه ای به صورت یک روز در میان تمرین کردند و بعد از 48 ساعت استراحت برای آزمون یادداری فراخوانده شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون های Dependent t و Independent t توسط نرم افزار 16SPSS در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    استفاده از هر دو روش تمرین ذهنی و تمرین بدنی یادگیری هر دو جزء برنامه حرکتی و پارامتر مهارت پیگردی را به صورت معنی داری افزایش می دهد (001/0 = P). همچنین یافته های تحقیق بین تاثیر تمرین ذهنی و تمرین بدنی به لحاظ اثرگذاری بر یادگیری برنامه حرکتی و پارامتر مهارت پیگردی تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0 ≤ P).
    نتیجه گیری
    تمرین ذهنی می تواند جایگزین مناسبی برای تمرین بدنی به هنگام بازتوانی و یادگیری دو جزء برنامه حرکتی تعمیم یافته و پارامتر یک مهارت حرکتی پیگردی باشد، به ویژه در شرایطی که فرد نمی تواند از اندام خود برای اجرای مهارت و فعالیت بدنی استفاده کند.
    کلیدواژگان: تمرین ذهنی، تمرین بدنی، پارامتر، برنامه حرکتی تعمیم یافته، مهارت پیگردی چرخان
  • هاجر بهرامی، وحید نجاتی*، حمیدرضا پوراعتماد صفحه 237
    مقدمه

    لکنت اختلال شایعی در میان کودکان و نوجوانان می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه سرعت حرکتی و برتری جانبی در کودکان و نوجوانان مبتلا به لکنت رشدی و همتایان سالم بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع مقطعی- تحلیلی بود. با روش نمونه گیری در دسترس و به کمک تشخیص یک گفتار درمانگر، 30 دانش آموز مبتلا به لکنت رشدی و 30 دانش آموز نیز به عنوان همتایان سالم از مدارس مقاطع ابتدایی و راهنمایی شهریار انتخاب گردیدند. هر گروه شامل 26 پسر و 4 دختر بود و میانگین سنی آن ها 12 سال به دست آمد. تکلیف ضربه زدن با انگشت به عنوان آزمون عصب- روان شناختی، جهت ارزیابی مورد استفاده قرار گرفت. با استفاده از نرم افزار آماری 18SPSS، نتایج آزمون Dependent t و Independent t نشان داد بین دو گروه از نظر سرعت حرکتی تفاوت معنی داری وجود دارد (0001/0 ≤ P). اما، برتری جانبی در هر دو گروه الگوی مشابهی دارد (35/0 = P).

    یافته ها

    بین دو گروه از نظر سرعت حرکتی تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین برتری جانبی در هر دو گروه الگوی مشابهی داشت و سرعت حرکتی دست راست (مربوط به نیمکره چپ) برتری معنی داری به سرعت حرکتی دست چپ (مربوط به نیمکره راست) در هر دو گروه داشت. در نتیجه نیمکره چپ در هر دو گروه نیمکره برتر می باشد.

    نتیجه گیری

    وقتی تولید زبان آسیب دیده است، مشکلاتی در سرعت حرکتی اندام های پیرامونی نیز ظاهر می شود. در ارزیابی بالینی و مداخلات مربوط به گروه های لکنتی باید به همزمانی آسیب های زبانی و نقص های حرکتی توجه شود. به علاوه، ممکن است برتری جانبی نامعمول پیامد اختلال لکنت و نه بخشی از سبب شناسی آن باشد.

    کلیدواژگان: سرعت حرکتی، برتری جانبی، نامتقارنی، لکنت رشدی
  • فریده صالحی، حمید معرفتی، حسین مهرابیان، حمید شریفی صفحه 248
    مقدمه
    دیسمنوره اولیه یا قاعدگی دردناک بدون حضور عارضه پاتولوژیک لگنی، از شایع ترین شکایات در طب زنان می باشد. هدف کلی این تحقیق بررسی اثر تمرینات پیلاتس بر دیسمنوره اولیه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای از میان 1500 نفر دانشجوی دختر، 40 دختر 18 تا 25 ساله غیر ورزشکار مبتلا به دیسمنوره اولیه به صورت هدفمند انتخاب و به دو گروه تجربی (20 نفر) و شاهد (20 نفر) تقسیم شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه سنجش دیسمنوره اولیه استفاده گردید. نمونه ها تمرینات پیلاتس را به مدت هشت هفته زیر نظر مربی پیلاتس انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های ANOVA با اندازه گیری مکرر و t Dependent با تعیین سطح معنی داری 05/0 ≤ P استفاده شد
    یافته ها
    بهبود معنی داری در شدت درد (001/0 > P) و مدت درد (001/0 > P) در گروه پیلاتس پس از درمان دیده شد. اما از نظر میزان خونریزی (18/0 = P) اختلاف معنی داری مشاهده نشد. در گروه شاهد نیز تغییر معنی داری در این شاخص ها دیده نشد. از طرف دیگر، مقایسه داده های دو گروه اختلاف معنی داری را در شدت درد (001/0 > P) و مدت درد (001/0 > P) پس از مداخله نشان داد. اما از نظر میزان خونریزی (00/1 = P) بین دو گروه اختلاف معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نوع خاص تمرینات پیلاتس، این تمرینات شاید بتواند باعث کاهش شدت و مدت درد دیسمنوره اولیه گردد.
    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، تمرینات پیلاتس، دانشجویان دختر
  • فرهاد فاتحی، محمد کمالی صفحه 254
    مقدمه
    از دست دادن کار و موانع موجود در راه بازگشت به کار از پیامدهای ابتلا به ضایعات نخاعی است. این مقاله شامل بخشی از نتایج پژوهش کیفی تحت عنوان «درک تجربه زیسته افراد مبتلا به ضایعات نخاعی در روند برگشت به کار در شهر قم» می باشد که با هدف شناخت عوامل زمینه ساز عدم موفقیت در برگشت به کار پس از ابتلا به ضایعه نخاعی تنظیم شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش فوق به روش کیفی و شیوه پدیده شناسی انجام شد. شرکت کنندگان، مردان مبتلا به ضایعه نخاعی پاراپلژی دارای پرونده در اداره بهزیستی استان قم بودند. نمونه گیری به روش هدفمند بود و تا اشباع کامل اطلاعات ادامه یافت. تعداد شرکت کنندگان به 20 نفر رسید که در دو گروه 10 نفری شاغل و غیر شاغل قرار داشتند. جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته باز عمیق فردی و تفسیر داده ها به روش Van Mannen انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 6 مضمون محوری در این پژوهش ظهور یافت که بیانگر تجارب شرکت کنندگان از مشکلات و موانع موجود در راه بازگشت به کار بود.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان داد که در برخی زیرمضمون ها تفاوت هایی در گفته های افراد غیر شاغل با شاغلین وجود داشت که بیانگر عوامل تعیین کننده موفقیت یا عدم موفقیت در برگشت به کار بود. در واقع می توان گفت درک نادرست افراد از مشکلات جسمی، نوع شخصیت وابسته و غیرفعال، نگرش منفی نسبت به مسایل و فقدان حمایت های روحی- روانی خانواده از موانع برگشت به کار اختصاصی افراد غیر شاغل در این مطالعه بود.
    کلیدواژگان: ضایعه نخاعی، اشتغال، بازگشت به کار
  • امیرحسین مجرد کاهانی، سونیا غنوی صفحه 263
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثربخشی مهارت های ارتباط موثر بر عزت نفس دختران ناتوان جسمی- حرکتی شهر مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک طرح شبه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون تک گروهی بود. 15 نفر به عنوان آزمودنی شرکت داشتند که با روش نمونه گیری در دسترس از مرکز فیاض بخش مشهد انتخاب شدند. کلیه شرکت کنندگان که با توجه به مولفه سن و جنس و وضعیت تاهل در گروه سنی 15 تا 30 سال، دختر و مجرد بوده اند، پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت (Cooper-Smith self-esteem inventory یا SEI) را تکمیل نمودند. آزمودنی ها به مدت ده جلسه در جلسات آموزش مهارت های ارتباط موثر گروهی شرکت داشتند و پس از اتمام جلسات آموزشی، دوباره پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت را تکمیل نمودند. همچنین به منظور تحلیل داده ها از آزمون t همبسته استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده های پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های ارتباط موثر با افزایش عزت نفس در آزمودنی ها ارتباط معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که آموزش مهارت های ارتباط موثر باعث افزایش عزت نفس دختران دچار ناتوانی جسمی- حرکتی می شود.
    کلیدواژگان: مهارت ارتباط موثر، عزت نفس، ناتوانی جسمی، حرکتی
  • زهرا درزی شیخ، محمدحسین علیزاده، علی اشرف جمشیدی صفحه 272
    مقدمه
    ناپایداری عملکردی مچ پا (Functional ankle instability) به دنبال پیچ خوردگی خارجی مچ، شایع ترین آسیب ورزشی رشته های پرشی به حساب می آید. یکی از علل شیوع اسپرین مجدد مچ پا، ضعف عضلات مچ و مفاصل بالاتر گزارش شده است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی حداکثر گشتاور اکسنتریک عضلات ران و مچ پا در ورزشکاران مبتلا به ناپایداری عملکردی مچ پا بوده است.
    مواد و روش ها
    30 نفر از زنان ورزشکار سالم و مبتلا به ناپایداری عملکردی مچ پا حاضر در لیگ برتر رشته های بسکتبال و والیبال تهران در این تحقیق شرکت نمودند. پس از انجام آزمون های بالینی و پر کردن پرسش نامه، آزمودنی ها به دو گروه شاهد و با ناپایداری عملکردی مچ پا تقسیم شدند. سپس نسبت حداکثر گشتاور اکسنتریک نرمال شده به وزن در حرکات اینورژن و اورژن مچ پا و ابداکشن و اداکشن ران به ترتیب با سرعت 60 و 90 درجه بر ثانیه تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 5/13SPSS و آزمون آماری Independent t انجام شد (05/0 > P).
    یافته ها
    تنها در نسبت حداکثر گشتاور اکسنتریک به وزن عضلات ابداکتور ران افراد مبتلا به ناپایداری عملکردی مچ پا و سالم تفاوت معنی دار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد یکی از عوارض ناپایداری عملکردی مچ پا ضعف عضلات ابداکتور ران است. بر این اساس، جامعه ورزشکاران آسیب دیده به ناپایداری عملکردی مچ پا باید به قدرت عضلات ابداکتور ران در برنامه توان بخشی توجه بیشتری نشان دهند.
    کلیدواژگان: گشتاور، اکسنتریک، عضلات ران و مچ، ناپایداری عملکردی مچ
  • محمدعلی اصلانخانی، علیرضا فارسی، صحبتیها محمد صفحه 279
    مقدمه
    با بالا رفتن سن مشکلات متعاقب آن نیز افزایش می یابد و سالمندان را در سطوح مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. تحقیق حاضر با هدف مقایسه تاثیر تمرین در آب بر کنترل تعادل و راه‎ رفتن مردان سالمند انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با یک گروه مداخله تمرینی و یک گروه شاهد بود. به همین منظور تعداد 30 نفر به صورت در دسترس از اماکن عمومی و پارک‎ها انتخاب و به روش تصادفی به گروه تجربی (با میانگین و انحراف استاندارد سنی 98/1 ± 53/68 سال، وزن 19/2 ± 45/69 کیلوگرم، قد 08/3 ± 46/168 سانتی متر) و گروه شاهد (با میانگین و انحراف استاندارد سنی 87/2 ± 66/68 سال، وزن 13/3 ± 60/72 کیلوگرم، قد 41/3 ± 53/170 سانتی متر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 6 هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه در تمرینات شرکت کردند. تغییرات در تعادل و راه رفتن آزمودنی ها، قبل و بعد از دوره تمرین، به وسیله آزمون های ستاره، شارپند رومبرگ و زمان بلند شدن و رفتن اندازه گیری شد. نرمال بودن توزیع داده ها با استفاده از آزمون نرمالیته Kolmogorov–Smirnov و برابری واریانس‎ها با استفاده از آزمون لوین بررسی شد. سپس جهت تجزیه و تحلیل آماری، آزمون‎های ANOVA یک سویه و ANOVA مختلط استفاده شد. در ضمن تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 16SPSS انجام گرفت و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که اعمال برنامه تمرین در محیط آب بر بهبود تعادل و توانایی و استقلال راه رفتن مردان سالمند تاثیر معنی‎داری دارد (05/0 < P). همچنین نتایج حاکی از تفاوت معنی‎داری بین داده های پس‎آزمون آزمودنی های گروه تجربی و گروه‎ شاهد بود (05/0 < P). با وجود این تفاوت معنی‎داری بین نمرات پیش ‎آزمون و پس ‎آزمون گروه‎ شاهد مشاهده نشد (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، شاید به کارگیری تمرینات در آب می‎تواند عاملی تاثیرگذار در بهبود تعادل و سرعت و استقلال در راه رفتن سالمندان باشد.
    کلیدواژگان: تمرین در آب، تعادل، راه رفتن، مردان سالمند
  • گلی تا امساکی، احمد چیت ساز، حسین مولوی، کریم عسگری صفحه 289
    مقدمه
    هر چند بیماری پارکینسون جزو اختلالات حرکتی طبقه بندی می شود، اما مشکلات شناختی نیز به کرات در این بیماری مشاهده می شود. هدف پژوهش حاضر مقایسه عملکردهای شناختی بیماران مبتلا به پارکینسون با افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه ای یا پس رویدادی بود. 35 بیمار پارکینسونی که ملاک های ورود را داشتند به پژوهشگران ارجاع داده شدند و به آزمون ارزیابی شناختی مونترآل و پرسش نامه جمعیت شناختی پاسخ دادند. 40 فرد سالم نیز که همه ملاک های ورود به جز ابتلا به بیماری پارکینسون را داشتند، انتخاب شدند و به همان مقیاس ها پاسخ دادند. داده ها با نرم افزار آماری 16SPSS و با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی و ANCOVA مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمرات بیماران مبتلا به پارکینسون در زیر مقیاس های عملکرد دیداری- فضایی، عملکرد اجرایی، حافظه و توجه به طور معنی داری پایین تر از افراد سالم بود (0/05 > P).
    نتیجه گیری
    نقایص شناختی یکی از مشکلات شایع در بیماری پارکینسون می باشد که با توجه به پاتوژنز بیماری قابل تبیین است. از آن جایی که این مشکلات می توانند در مراحل تشخیص، سیر و پیش آگهی بیماری و پاسخ به درمان تداخل کنند، بنابراین ضروری است که در ارزیابی های این بیماران مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، عملکرد دیداری، فضایی، عملکرد اجرایی، حافظه، توجه
  • مهرداد عنبریان، حامد اسماعیلی، سید اسماعیل حسینی نژاد، محمد ربیعی، حجت بیناباجی صفحه 298
    مقدمه
    تغییرات وضعیتی اندام تحتانی با اختلال عملکرد حرکتی و به ویژه راه رفتن همراه است. باوجود این که واروس زانو یکی از ناهنجاری های شایع اندام تحتانی است، اثر آن بر عملکرد حرکتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه فعالیت الکترومایوگرافی عضلات اطراف زانو (با تاکید بر پدیده هم انقباضی بین عضلات آگونیست و آنتاگونیست) هنگام راه رفتن و دویدن در افراد دارای واروس زانو در مقایسه با گروه همسالان نرمال بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه شبه تجربی با گروه های آزمون و شاهد بود. تعداد 16 دانش آموز پسر با میانگین سن 6/0 ± 5/15 سال، به طور در دسترس در دو گروه همسان شده واروس زانو و شاهد به طور مساوی تقسیم شدند. میزان هم انقباضی عمومی و هم انقباضی جهت دار عضلات مفصل زانو طی مراحل مختلف راه رفتن (مرحله انتقال وزن و مرحله مید استانس/پروپالشن) و مرحله استانس دویدن از طریق فعالیت الکترومایوگرافی عضلات ناحیه مفصل زانو بررسی شد.
    یافته ها
    فعالیت الکترومایوگرافی عضلات ناحیه مفصل زانو در مرحله انتقال وزن هنگام راه رفتن حدود 18 درصد و طی مرحله استانس دویدن حدود 31 درصد در افراد دارای واروس زانو در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود، اما از لحاظ آماری اختلاف معنی دار نبود (به ترتیب: 52/0 = P و 55/0 = P). آزمودنی های گروه واروس زانو در مرحله انتقال وزن راه رفتن و مرحله استانس دویدن میزان هم انقباضی جهت دار بیش تری را در عضلات ناحیه خارجی مفصل زانو نسبت به عضلات ناحیه داخلی نشان دادند. این در حالی بود که بر عکس افراد گروه شاهد از هم انقباضی بیشتر عضلات ناحیه داخلی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    این نتایج تفاوت معنی داری از لحاظ آماری در میزان هم انقباضی عضلات بین افراد با واروس زانو و گروه شاهد در هنگام راه رفتن و دویدن نشان نداد. اما به نظر می رسد وجود تفاوت موجود در فعالیت الکترومایوگرافی برخی عضلات اندام تحتانی بین افراد مبتلا به دفورمیتی واروس زانو و گروه شاهد هنگام راه رفتن و دویدن کاربردهای کلینیکی داشته باشد.
    کلیدواژگان: واروس زانو، راه رفتن، دویدن، الکترومایوگرافی
  • زهرا سادات رضاییان، گیتی ترکمان*، علیرضا صباغیان، علی استکی، رویا روانبد، دادپی، مفید صفحه 310
    مقدمه

    مدل های حیوانی جایگزین های ارزشمندی برای مطالعه استئوآرتریت در انسان می باشند. یکی از پرکاربردترین روش های بی ثباتی مفصلی و به دنبال آن القای OA، بریدن لیگامنت صلیبی قدامی در زانو است. روش Indentation مدت ها برای بررسی ویژگی های بیومکانیکی بافت در شرایط In situ استفاده می شود. مطالعه حاضر مشخص می نماید چگونه ACLT یک طرفه بر خواص بیومکانیکی غضروف تیبیا هر دو زانوی خرگوش در مقایسه با گروه سالم اثر می گذارد

    مواد و روش ها

    10 سر خرگوش نر بالغ سفید از نژاد Dutch در دو گروه یکسان سازی شده پنج تایی تقسیم شدند (گروه جراحی و گروه سالم). در گروه جراحی، لیگامنت صلیبی قدامی زانوی چپ حیوان با جراحی قطع شد. در کنار ثبت اطلاعات مورفومتری، هیستوپاتولوژی و ضخامت، با استفاده از یک Indenter ناتراوا با سطح تماس مسطح، در تست استرس- ریلاکسیون دو فازه به روش Unconfound روی پلاتوی داخلی استخوان تیبیای پای راست و چپ حیوان انجام گرفت. در تست اصلی، 25 درصد استرین با نرخ ثابت 5/0 میلی متر در دقیقه اعمال شد و سپس به مدت 1000 ثانیه حفظ شد تا غضروف به شرایط تعادلی برسد. سپس تست استرس- ریلاکسون دوم تا رسیدن به شش مگاپاسکال استرس صورت گرفت. با استفاده از داده های استخراج شده، حداکثر نیرو، ضریب الاستیک، نیروی تعادلی و ضریب تعادلی محاسبه گردید. مقایسه داده ها با آزمون Mann–Whitney U صورت گرفت.

    یافته ها

    تمام نمونه ها در گروه جراحی در مورفومتری Grade II را کسب نمودند، در حالی که گروه سالم با Grade I دارای مشخصات طبیعی بود. در گروه جراحی تنها در تیبیای چپ درجاتی از تخریب و تحلیل غضروف مفصلی مشاهده شد (به طور متوسط 89/0 ± 40/3 و 45/0 ± 80/1 به ترتیب برای مقیاس منکین و مقیاس OARSI). ضخامت غضروف در سمت راست و چپ در هیچ کدام از گروه ها تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت. ویژگی های بیومکانیکی تیبیای راست دو گروه مانند یکدیگر بود. ولی در سمت چپ، این ویژگی ها افت معنی داری در گروه جراحی نشان دادند (05/0 = P به جزء در مورد ضریب تعادلی که تغییرات آن با 53/0 = P نزدیک به سطح معنی داری بود). بر خلاف گروه جراحی، در گروه سالم ویژگی های مکانیکی تیبیای چپ همواره به طور معنی داری بیش از سمت راست بود (50/0 = P).

    نتیجه گیری

    تفاوت ویژگی های بیومکانیک غضروف در تیبیای حیوان جراحی شده و تیبیای حیوان سالم تقریبا با آن چه در مدل ACLT در سگ، مدل Menisectomy در خرگوش و غضروف مبتلا به استئوآرتریت در انسان مشاهده شده است، همخوانی دارد. تغییرات گزارش شده در این مقاله می تواند مدرک مضاعفی باشد دال بر این که این مدل حیوانی تغییرات خاص ناشی از استئوآرتریت را به خوبی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: غضروف مفصل، بیومکانیک، قطع لیگامنت صلیبی قدامی، خرگوش
  • علی یلفانی، عین الله نادری، یاسر شایسته رودی صفحه 328
    مقدمه
    هدف از تحقیق حاضر بررسی و مقایسه اثربخشی یک دوره آب درمانی بر عملکرد، راه رفتن و کنترل دینامیک افراد مبتلا به استئوآرتریت مفصل زانو بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 36 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو به طور تصادفی در سه گروه آب درمانی، فیزیوتراپی و شاهد طبقه بندی شدند. سپس آزمودنی های گروه آب درمانی و فیزیوتراپی به مدت 6 هفته برنامه آب درمانی و فیزیوتراپی مربوط به خود را دریافت نمودند. متغیرهای اندازه گیری شده شامل تست پله، تست Up & Go زمانبندی شده و تست شش دقیقه راه رفتن بودند که به ترتیب برای ارزیابی کنترل تعادل، عملکرد فیزیکی و راه رفتن در پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت.
    یافته ها
    آب درمانی و فیزیوتراپی تعادل، راه رفتن و عملکرد فیزیکی را در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو بهبود می بخشند (05/0 > P)، اما بین اثربخشی آب درمانی و فیزیوتراپی بر تعادل، راه رفتن و عملکرد فیزیکی آزمودنی های مبتلا به استئوآرتریت زانو تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    با وجود اثربخشی هر دو روش درمانی در این تحقیق آب درمانی نسبت به فیزیوتراپی اثربخشی به نسبت بهتری داشت.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، آب درمانی، فیزیوتراپی
  • حسین مهرابیان، سید صدرالدین شجاع الدین، امیرحسین براتی، منیژه قاسمی صفحه 337
    مقدمه
    امروزه شرکت در فعالیت بدنی در پیش گیری از بیماری های مزمنی همچون استئوآرتریت پیشنهاد می شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر یک دوره تمرینی ورزش در آب بر شدت درد زانو، میزان علایم و عملکرد حرکتی در فعالیت های روزانه، ورزشی- تفریحی و کیفیت زندگی زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    12 زن سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو با میانگین و انحراف استاندارد سن 70/4 ± 52 سال، قد 45/6 ± 17/163 سانتی متر، وزن 69/6 ± 83/67 کیلوگرم به صورت در دسترس هدفمند، به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه جهانی و بومی سازی شده پیامد صدمات زانو و استئوآرتریت استفاده شد. نمونه ها برنامه تمرینی ورزش در آب را به مدت 8 هفته زیر نظر مربی آب درمانی انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از Dependent t در سطح معنی داری استفاده گردید (05/0 > P).
    یافته ها
    شدت درد زانو (019/0 = P)، عملکرد حرکتی در فعالیت های روزانه (020/0 = P)، ورزشی- تفریحی (003/0 = P) و کیفیت زندگی (048/0 = P) پس از اجرای پروتکل به میزان معنی داری بهبود یافته بود، در حالی که بین پیش تا پس آزمون میانگین میزان علایم (418/0 = P) تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که برنامه تمرینی ورزش در آب می تواند به عنوان یک روش تمرینی ایمن و موثر در بهبود درد، عملکرد و کیفیت زندگی زنان سالمند دارای استئوآرتریت زانو مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، ورزش در آب
  • جاوید مستمند صفحه 346
    مقدمه
    ممکن است بتوان با اندازه گیری نیروهای واکنشی مفصل پتلوفمورال (Patellofemoral joint reaction force یا PFJRF)، شواهد معتبری را در خصوص نحوه اصلاح راستای بر هم خورده پتلا در مبتلایان به سندرم دردناک مفصل پتلوفمورال به دست آورد. هدف از مطالعه پیش رو سنجش میزان اعتبار اندازه گیری این نیروها در خلال شرایط مختلف مفصل پتلوفمورال حین حرکت چمباتمه بر روی افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    با استفاده از سیستم تحلیل گر حرکتی و سکوی ثبت نیرو، نیروهای واکنشی وارده بر مفصل پتلوفمورال هشت داوطلب سالم در حین فعالیت چمباتمه یک طرفه مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های پژوهش از نشان گرهای سطحی نصب شده بر مناطق انتخابی جمع آوری گردید. این فرایند بر روی پاهای راست کلیه داوطلبان قبل از انجام چسب زنی (Before taping یا BT)، در حین نصب چسب (During taping یا WT) و اندک زمان پس از اعمال چسب (Shortly after patellar taping یا SAT) بر روی پتلا به مورد اجرا در آمد. نیروهای مورد اشاره، با استفاده از مدل بیومکانیکی مفصل پتلوفمورال مورد محاسبه قرار گرفت.
    یافته ها
    هیچ گونه اختلاف معنی داری بین میانگین (انحراف معیار) نیروهای واکنشی در سه وضعیت BT (25/455، 55/2100 نیوتن)، WT (45/516، 20/2026 نیوتن) و SAT (30/669، 35/2055 نیوتن) وجود نداشت (05/0 > P). مقادیر مربوط به ضریب تغییر (CV)، ضریب ارتباط درون گروهی (ICC)، حداقل اختلاف معنی دار (LSD) و خطای معیار اندازه گیری (SEM) همگی نشان دهنده اعتبار بالای اندازه گیری های میزان نیروهای وارده بر مفصل پتلوفمورال در حین فعالیت چمباتمه یک طرفه بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    اعتبار بالای اندازه گیری PFJRF نشان می دهد که در مطالعات آتی می توان بر این اندازه گیری ها در حین حرکت چمباتمه یک طرفه اتکا نمود.
    کلیدواژگان: سندرم دردناک مفصل پتلوفمورال، آزمون سنجش اعتبار PFJRF، چسب زنی پتلا
  • علیرضا فلاح، خلیل خیامباشی، نادر رهنما، نوید قدوسی صفحه 354
    مقدمه
    سندرم درد کشککی– رانی یکی از اختلالات ارتوپدی زانو است که در سنین جوانی و بیشتر در زنان شایع است. کاهش قدرت و کوتاه شدن زمان رفلکس عضله پهن مورب داخلی از یک طرف و کاهش قدرت عضلات دور کننده و چرخاننده خارجی استخوان ران که باعث افزایش زاویه Q می شود از طرف دیگر به عنوان عوامل اصلی این سندرم شناخته شده اند. تحقیق حاضر مقایسه اثر تقویت عضلات دور کننده و چرخاننده خارجی ران را با عضلات چهارسر در بیماران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی بررسی نموده است.
    مواد و روش ها
    26 نفر بیمار مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی به صورت تصادفی در دو گروه یک و دو قرار گرفتند. گروه یک به مدت 8 هفته هر هفته سه روز، تمرینات قدرتی عضلات دور کننده و چرخاننده خارجی مفصل ران را انجام داد. گروه دوم در مدت مشابه تمرینات قدرتی عضلات چهارسر ران را با تاکید بر عضلات پهن مورب داخلی انجام داد. از دینامومتر دستی، پرسشنامه درد VAS (Visual analog scale) و عملکرد WOMAC (Western ontario and mcmaster university osteoarthritis)، قبل و بعد از دوره تمرین جهت اندازه گیری قدرت، درد و عملکرد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ANOVA برای اندازه های تکراری و از آمار توصیفی جهت بررسی اطلاعات توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    هر دو گروه تفاوت معنی داری را قبل و بعد از مداخله در مقیاس درد VAS، مقیاس عملکرد WOMAC و قدرت عضلات دور کننده و چرخاننده خارجی در گروه یک و چهارسر رانی در گروه دو نشان دادند (01/0 ≤ P). مقایسه داده های بین دو گروه در مقیاس درد VAS و مقیاس عملکرد WOMAC تفاوت معنی داری را در قبل و پس از دوره تمرینی نشان ندادند (01/0 ≤ P).
    نتیجه گیری
    پس از 8 هفته تمرین درمانی، هر دو گروه کاهش درد و بهبود عملکرد و افزایش قدرت عضلات دور کننده و چرخاننده خارجی مفصل ران در گروه یک و قدرت عضلات چهارسر ران در گروه دو را نشان دادند. بر مبنای تحقیق حاضر تقویت عضلات مفصل ران و زانو می تواند در کاهش درد و افزایش عملکرد بیماران مبتلا به این سندرم موثر باشد.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی، رانی، عضلات دور کننده ران، عضلات چرخاننده خارجی ران، تقویت، عضله چهارسر رانی
  • وحید مظلوم، رضا مهدوی نژاد صفحه 363
    مقدمه
    سندرم درد کشککی- رانی (Patellafemoral pain syndrome یا PFPS) یکی از شایع ترین اختلالات مفصلی است که با درد جلوی زانو و ضعف عضله پهن داخلی مایل شناخته می شود. هدف از این مطالعه، بررسی و مقایسه تاثیر ماساژ سوئدی (Sweden massage) و تمرینات کششی- تقویتی (Strength-stretch exercises) بر علایم این بیماران بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 36 بیمار مرد مبتلا به سندرم درد کششکی- رانی به صورت تصادفی در سه گروه ماساژ درمانی (میانگین ± انحراف استاندارد؛ سن 8/2 ± 9/21 سال، قد 9/5 ± 2/179 سانتی متر، وزن 8/6 ± 6/79 کیلوگرم)، حرکت درمانی (میانگین ± انحراف استاندارد؛ سن 7/2 ± 8/21 سال، قد 5/6 ± 3/178 سانتی متر، وزن 4/6 ± 7/80 کیلوگرم) و شاهد (میانگین ± انحراف استاندارد؛ سن 7/2 ± 1/22 سال، قد 8/6 ± 7/177 سانتی متر، وزن 4/8 ± 6/80 کیلوگرم) قرار گرفتند. دو گروه تجربی اول به مدت 8 هفته پروتکل درمانی مربوط به خود را دریافت نمودند، در حالی که گروه شاهد هیچ گونه برنامه درمانی را دنبال نکرد. از مقیاس بصری سنجش درد (Visual analogue scale یا VAS) در حالت استراحت و آزمون 6 دقیقه راه رفتن به ترتیب جهت اندازه گیری میزان درد و ارزیابی عملکرد آزمودنی ها پیش و پس از اعمال مداخله درمانی استفاده شد.
    یافته ها
    میزان درد در دو گروه تحت درمان با ماساژ سوئدی (8/9 = t، 001/0 > P) تمرینات تقویتی– کششی (2/5 = t و001/0 > P) نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت، در حالی که این میزان کاهش درد در آزمودنی های گروه ماساژ درمانی به طور معنی داری (001/0 > P) بیشتر از گروه حرکت درمانی بود. هم چنین مسافت طی شده در مدت زمان 6 دقیقه، در بیماران هر دو گروه ماساژ سوئدی (24- = t و001/0 > P) و تمرین درمانی (5/22- = t، 001/0 > P) به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد، ولی تفاوت معنی داری بین گروه ماساژ درمانی و گروه حرکت درمانی وجود نداشت (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که ماساژ سوئدی و تمرینات تقویتی– کششی اثرات مشابهی بر علایم سندرم درد کشککی- رانی دارند، اگر چه ماساژ نسبت به حرکت درمانی بیشتر باعث کاهش درد این بیماران می شود.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی- رانی، ماساژ سوئدی، تمرینات کششی، تقویتی، عضله پهن داخلی مایل
  • محمدرضا اسدی، گیتی ترکمان، مهدی هدایتی صفحه 372
    مقدمه
    هدف این مطالعه بررسی اثر شدت جریان حسی و حرکتی تحریک الکتریکی کاتدی بر پتانسیل آسیب، بسته شدن سطح زخم و ویژگی های بیومکانیکی بافت ترمیم شده بود.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد اسپراگ دالی با وزن 400-300 گرم به صورت تصادفی در سه گروه شاهد، تحریک شدت حسی و شدت حرکتی قرار گرفت. برش تمام ضخامت پوستی به طول 5/2 سانتی متر در ناحیه پشتی حیوان ایجاد شد. در گروه تحریک حسی، جریان مستقیم با شدت 600 میکروآمپر و در گروه تحریک حرکتی، جریان تک فاز با پالس های مربعی یک سویه، عرض پالس 300 میکرو ثانیه و شدت 2/3-5/2 میلی آمپر به مدت یک ساعت و یک روز در میان تا 21 روز اعمال گردید. سطح زخم و پتانسیل تفاضلی پوست از روز اول و سپس یک روز در میان اندازه گیری شد. در روز 21 تست کششی یک محوری انجام شد و تنش، کرنش، مدول الاستیک، و سطح زیر منحنی نیرو- تغییر شکل محاسبه شد.
    یافته ها
    پتانسیل پوست در گروه تحریک حسی و شاهد در روز 15 و در گروه تحریک حرکتی در روز 17 به سطح طبیعی رسید. سطح زخم در گروه تحریک حسی در روز 15 و در گروه تحریک حرکتی و شاهد در روز 17 ترمیم به طور کامل بسته شد.
    نتیجه گیری
    شدت جریان حرکتی بر خلاف تصور، تاثیر بیش تری بر پارامترهای بیومکانیکی بافت ترمیم شده نداشت. به نظر می رسد تغییر محیط مکانیکی ایجاد شده با اعمال تحریک الکتریکی، نتوانسته است نقش تنش ها و کرنش های طبیعی روزانه را که به بافت وارد می شود بازسازی نماید و موجب بلوغ زودهنگام فیبرهای کلاژن و پیوندهای درون و بین مولکولی شود.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی کاتدی، شدت حرکتی، شدت حسی، قدرت کششی، پتانسیل آسیب
  • گزارش مورد
  • ندا طهماسبی گرمتانی، فاطمه درخشنده *، سعید سهیلی پور صفحه 382
    مقدمه

    دکتر دیوید کین در سال 1991 از فشار هوای مثبت مداوم (Continuous positive air pressure یا CPAP) برای درمان بیماران با پرخیشومی خفیف و گپ کمتر ازmm 2 استفاده کرد. هدف از این مطالعه موردی ارایه نتایج درمان CPAP بر روی یک بیمار فارسی زبان با پرخیشومی خفیف بود.

    مواد و روش ها

    بیمار یک نوجوان 12 ساله بود. شکایت عمده خانواده از گفتار نامفهوم و پرخیشومی او بود که بعد از جراحی لوزه سوم بدتر شده بود. بیمار 2 ماه گفتاردرمانی مستقیم را بدون هیچ گونه نتیجه ای دریافت کرده بود. بعد از معاینه توسط آسیب شناس گفتار و زبان انجام آندوسکوپی ضروری تشخیص داده شد. مشاهده آندوسکوپی بیمار نشان داد که گپ موجود در دریچه کامی- حلقی (Velopharyngeal یا VP) کمتر از mm 2 می باشد و حرکت نرمکام و دیواره های طرفی حلق تقریبا خوب و بر اساس ارزیابی ادراکی گفتار پرخیشومی خفیف بود. با توجه به مشخصه های گفتاری و آناتومیکی، درمان با استفاده از CPAP بهترین روش درمانی تشخیص داده شد. بیمار 8 هفته درمان CPAP را مطابق با برنامه تعیین شده دریافت کرد.

    یافته ها

    در آندوسکوپی بعد از درمان هیچ گونه گپی مشاهده نشد و گفتار پرخیشومی و نامفهوم بیمار کاملا درمان شده بود.

    نتیجه گیری

    اگر یادگیری نامناسب یک علت اصلی در گفتار پرخیشومی تصور شود، این فرضیه کاملا معقول است که بازخورد اطلاعات به فرد بیمار تاثیر به سزایی در درمان مشکل وی خواهد داشت. CPAP نیروی محرک قوی را برای تنظیم فشار هوا در مسیر صوتی ایجاد می کند. این نیرو یک تعامل مستقیم با فشار مثبت تولید شده به وسیله مکانسیم تنفسی در طی گفتار دارد. یافته های پژوهشی نشان داده است که درمان CPAP به بهتر بسته شدن دریچه VP در گفتار پیوسته کمک می کند که این عمل به دلیل تقویت عضلات دریچه VP اتفاق می افتد.

    کلیدواژگان: فشار هوای مثبت مداوم، پرخیشومی
|
  • Azade Riyahi, Mehdi Rassafiani, Nazila Akbarfahimi, Masood Karimloo Page 203
    Introduction
    Assessing the abilities of children with cerebral palsy has an important role in planning intervention and providing services by relevant organizations such as Iran’s Welfare Organization. Through classifying hand functions, the Manual Ability Classification System (MACS) helps to achieve this goal. MACS has been recently translated into Farsi but further studies need to be carried out regarding its reliability. Therefore, this study aimed at determining the test-retest and inter-rater reliabilities of the Farsi version of the MACS in children with cerebral palsy (CP).
    Materials And Methods
    For investigating the reliability of the Persian version of the MACS, inter-rater and test–retest reliability was assessed by comparing ratings of 6 occupational therapists who measured videotaped hand functions of 39 cerebral-palsied Children (23 boys, 16 girls; age range: 4-18 years, mean: 93.12 months) during daily activities. Participants were affected by various types of CP. The intra-class correlation coefficient (ICC) and the weighted kappa coefficient were used for statistical analysis of data using SPSS version 16. Significance level was set at P ≤ 0.05.
    Results
    Findings indicated high inter-rater reliability between 6 occupational therapists so that the first- and the second-round ICC values respectively were 0.96 and 0.95. Weighted kappa coefficient was higher than 0.75, again revealing excellent agreement. With regard to test–retest reliability, the ICC values for occupational therapists were found to be 0.98 and weighted kappa coefficient was 0.75 which showed excellent agreement between raters’ measurements.
    Conclusion
    The Persian version of the MACS has a high test-retest and inter-rater reliability and is seemed to be appropriate for assessing the manual ability of Iranian children with CP
    Keywords: Assessment tool, Cerebral palsy, Reliability, Manual ability classication system
  • Farnush Jarolahi, Maryam Delphi, Sayed Aliakbar Tahaie, Yahya Modarresi, Mohammad Kamali, Meymaneh Jafari Page 212
    Introduction
    Speech audiometry is one of the most essential components of the current audiologic test battery. It provides information regarding hearing sensitivity and speech intelligibility at supra threshold levels. Considering the importance of the word recognition score (WRS) test and due to the lack of a uniform word recognition list to accomplish that test in Iran, we decided to evaluate people with normal hearing with the four most common lists used for clinical practice in order to select the preeminent one.
    Materials And Methods
    In this non randomized descriptive-analytic study, thirty normal-hearing adults aged 18 to 40 years were evaluated. Test-retest reliability was achieved within a 2-week interval for the subjects.
    Results
    The subjects’ scores ranged from %92 to %100 when the four lists were considered altogether. The mean scores of word recognition test for each individual list were as follows: list 2: %99/65, list 4: %94/13, list 5: %98, and list 9: %98/53. List 9 was the most reliable one in adults with normal hearing.
    Conclusion
    All the four lists evaluated possess both phonetic and word reliability and the subtle differences between their reliability scores are not statistically significant.
    Keywords: Word recognition score (WRS), Preeminent list, Validity, Reliability
  • Zahra Riahi, Fahimeh Esfarjani, Sayad Mohammad Marandi, Navid Kalani Page 219
    Introduction
    Hemodialysis treatment will affect the patient's life in the long term. The majority of hemodialysis patients lead a sedentary lifestyle which, in return, may cause them additional health complications. The aim of this study was to determine the effect of intradialytic exercise training on the improvement of patients’ quality of lives and muscle strength.
    Materials And Methods
    The subjects of this experimental study (pretest – posttest with control group) were thirty volunteer patients with the average age of 45 years who were undergoing hemodialysis treatment three times a week at Shariati dialysis center (Isfahan-Iran). All participants were randomly assigned to experimental and control groups. The Quality of Life Questionnaire (KDQOL-SFtm) and a test designed for assessing sitting on and rising from a chair were used for data collection. A five-month exercise training program in which the subject was asked to use a bicycle during dialysis developed for the experimental group. Exercise sessions were held three times a week with the duration of approximately sixty minutes per session. During this period, the control group did not participate in any athletic activity. Descriptive and inferential statistical methods of covariance analysis were conducted for data analysis using SPSS software version 18.
    Results
    The results of this study showed that at the end of the five-month program, the quality of life of the experimental group significantly improved (P < 0.05) while there was not such improvement in the control group (P > 0.05). Moreover, muscle strength had significantly increased in the experimental group as compared to the controls (P < 0.05).
    Conclusion
    Study results indicated that exercise training had a positive effect on enhancing the quality of life, removing fatigue and improving muscle strength in hemodialysis patients. According to the results, the importance of exercise during dialysis to promote physical and mental health in hemodialysis centers becomes obvious.
    Keywords: Hemodialysis, Quality of life, Muscle strength
  • Mostafa Teymoori Kheravi, Ebrahim Ahmadi, Behrooz Abdoli, Ali Reza Farsi Page 228
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of mental and physical practice on the learning of rotary pursuit GMP (generalized motor program) and parameter.
    Materials And Methods
    20 students of Shahid Beheshti University participated voluntarily in this quasi- experimental study. Having completed the pretest phase, the participants practiced rotary pursuit skill for three days. After 48 hours, they performed the retention test. The data was statistically analyzed via dependent and independent t test (P = 0.05).
    Results
    The results showed that mental and physical practices enhance the learning of rotary pursuit GMP skill and parameter (P = 0.001). It was indicated that there was no significant difference between the mental and the physical practice effects on the learning of rotary pursuit skill GMP and parameter.
    Conclusion
    Mental practice can be an alternative for physical practice in the learning and rehabilitating of GMP and parameter of pursuit skill, especially when an individual isn’t able to use his organ for physical activity and skills performance.
    Keywords: Mental practice, Physical practice, Parameter, Generalized motor program, Rotary pursuit skill
  • Hajar Bahrami, Vahid Nejati, Hamidreza Pouretemad Page 237
    Introduction

    Stuttering is a prevalent communication disorder among children and adolescents. The purpose of this study was to compare the motor speed and lateralization skills of children and adolescents with developmental stuttering with those of their normal counterparts.

    Materials And Methods

    In a cross- sectional study, 30 students with developmental stuttering and 30 normal students were recruited from elementary and middle schools of Shahriyar through convenience sampling. A speech-language pathologist confirmed the diagnosis of developmental stuttering in affected subjects. Each group consisted of 26 boys and 4 girls whose average age was 12 years. Finger tapping task as a neuropsychologic test was used for the evaluation. Data were statistically analyzed via dependent and independent t tests using the SPSS statistic software (version 18).

    Results

    Results showed that there was significant difference between two groups regarding motor speed (P = 0.0001), but, lateralization had a similar pattern in both groups (P = 0.35). Motor speed of the right hand, which is related to the left hemisphere, has a significant predominance to that of the left hand, which is related to the right hemisphere, in both groups. Therefore, the left hemisphere is predominance hemisphere in both groups.

    Conclusion

    When the production of language is impaired, difficulties are also apparent in motor abilities. In clinical assessment and intervention for stuttering groups should be attended to target motor ability deficits and language impairments simultaneously. It is also possible that atypical lateralization may be the consequence of this disorder rather than being part of its etiology.

    Keywords: Motor speed, Cerebral lateralization, Asymmetry, Developmental stuttering
  • Farideh Salehi, Hamid Marefati, Hossein Mehrabian, Hamid Sharifi Page 248
    Introduction
    One of the most common medical complaints of women is the primary dysmenorrhea or painful menstruation without pathologic pelvic diseases. This study aimed at investigating the effects of Pilate's exercises on the primary dysmenorrhea.
    Materials And Methods
    Of 1500 female students, 40 non-athlete subjects with the age range of 18 to 25 years who suffered from the primary dysmenorrhea were selected as the sample of this experimental study. These subjects were divided into two groups, namely, the experimental (N = 20) and the control (N = 20) groups. The primary dysmenorrhea questionnaire was administered to satisfy the purpose of the study. The Pilates exercises were carried out under the supervision of a pilates instructor for eight weeks. For the statistical analysis of the obtained data, numerous tests including Sahpiro-Wilk test, the Analysis of Variance (ANOVA) with repeated measurements, and correlated t test were used at the significant level of P ≤ 0.05.
    Results
    The results of this study showed significant improvement in post-treatment pain (P < 0.001) and pain duration (P < 0.001) in the Pilates group. However, no significant difference was found in the degree of bleeding (P = 0.18). Moreover, no significant change regarding these two factors was observed in the control group. On the other hand, a significant difference in pain (P < 0.001) and pain duration (P < 0.001) was found as two groups were compared after the termination of the treatment period. But there was no significant difference in the degree of bleeding (P = 1.00) between two groups.
    Conclusion
    With regard to the specific type of Pilate's exercises, these exercises are likely to be effective in reducing the severity and duration of pain in the primary dysmenorrhea.
    Keywords: Primary dysmenorrheal, Pilate's exercises, Female students
  • Farhad Fatehi, Mohammad Kamali Page 254
    Introduction
    Loss of work and barriers to return to work are among the consequences of spinal Cord Injury (SCI). This article will represent some results of a previous study named "Perceived Life Experiences of People with Spinal Cord Injury in the Process of Returning to Work in Qom City". The aim of this latter study was to determine the factors that may facilitate or impede return to work in people with SCI.
    Materials And Methods
    It was a qualitative study with a phenomenological design. Participants of this study were men with paraplegic SCI who were registered in Qom Welfare Office. Sampling was accomplished through the objective-based method and terminated when sufficient data were obtained. The total number of participants reached to 20 participants who were then placed in two groups consisting of 10 employed and 10 unemployed people each. Data collection was completed via conducting semi-structural interviews and the interpretation of data was made by Van Mennen method.
    Results
    As a whole, 6 central themes representing the experiences of participants were found in this study.
    Conclusion
    According to the analysis of experiences, we found some differences between employment and unemployment participants that illustrated the causes of success or failure in returning to work. In fact incorrect perceive of physical problems, dependent and passive personality, negative attitude to the issues and absences of family support were the special barriers to returning to work in unemployed participants.
    Keywords: Spinal cord injury (SCI), Employment, Return to work
  • Zahra Darzi, Mohammad Hosein Alizadeh, Ali Ashraf Jamshidi Page 272
    Introduction
    Functional ankle instability (FAI) following lateral ankle sprain is a common injury during jumping activities. It has been reported that one of the risk factors of the recurrent ankle sprain is the weakness of the ankle musculature and proximal joints. The aim of this study was to examine the eccentric peak torque of the hip and ankle muscles in athletes with FAI.
    Materials And Methods
    30 healthy female athletes with FAI, who were playing volleyball or basketball at league level in Tehran, participated in this study. After conducting and completing clinical examination and related questionnaires, the participants were divided into two groups: the controls and the subjects with functional ankle instability. Speed test for the ratio of eccentric peak torque to the body weight during ankle inversion, ankle aversion, hip abduction and hip adduction movements at 60 and 90 degree/second. Independent t test was administered for the statistical analysis of data using SPSS software, version 13.5 (P ≤ 0.05).
    Results
    The results showed significant difference in the peak torque of eccentric hip abductors in relation to body weight between FAI and healthy groups.
    Conclusion
    The findings of this study showed that the hip abductor weakness may cause FAI. Therefore, athletes with FAI should pay more attention to improve hip abductors in their rehabilitation programs.
    Keywords: Torque, Eccentric, Ankle muscles, Hip muscles, Functional ankle instability
  • Mohammad Ali Aslankhani, Ali Reza Farsi, Mohammad Sohbatiha Page 279
    Introduction
    Aging process brings about various complications, which affect different aspects of elderly life. The purpose of this study was to study the effect of aquatic exercise on the balance and gait of healthy elderly inactive males.
    Materials And Methods
    30 healthy but physically inactive male volunteers, whose age were over 65 years and who had not participated in any exercise program before the initiation of the present study, were randomly assigned into experimental (mean age: 68.53 ± 1.98 years; mean weight: 69.45 ± 2.19 kg; mean height: 168.46 ± 3.08 cm) and control (mean age: 68.66 ± 2.78 years; mean weight: 72.60 ± 3.13 kg; mean height: 170.53 ± 3.14 cm) groups. The experimental group participated in a 6-week exercise program consisting of 3 sessions per week, each last for 60 minutes. Each exercise session included three main phases: a warm up, main exercise program and a cool down. The Sharpened Romberg Test, Star Excursion Balance Test and timed Up and Go were used to measure changes in balance and gait of subjects before the initiation and after the termination of the program. Obtained data were statistically analyzed via ANOVA and mixed multivariate of variance using SPSS software version 16. Significance level was set at P = 0.05.
    Results
    No significant differences observed between pretest and post test scores in the control group (P ≥ 0/05). Significant improvements observed in balance and gait characteristics of the experimental group (P ≤ 0/05).
    Conclusion
    The aquatic exercise program employed in this study resulted in considerable improvements in static and dynamic balance and gait abilities and also in the velocity of healthy elderly inactive men.
    Keywords: Aquatic exercise, Balance, gait, Healthy elderly inactive men
  • Golita Emsaki, Ahmad Chitsaz, Hossein Molavi, Karim Asgari Page 289
    Introduction
    Although Parkinson’s disease is categorized under the category of movement disorders, cognitive problems are almost always associated with the disease. The purpose of this study was to compare the cognitive performance of PD patients with that of their healthy counterparts.
    Materials And Methods
    The montreal cognitive assessment and a demographic questionnaire were administered to 35 PD patients who met the inclusionary criteria. 40 healthy subjects meeting all the inclusion criteria except having Parkinson’s disease were asked to complete the same scales. Correlation coefficient and the analysis of covariance were conducted to analyze the data using SPSS software, version 16.
    Results
    The results showed that the PD patients significantly scored lower than the healthy people in the subscales of visiospatial function, executive function, memory and attention (P < 0.05).
    Conclusion
    Cognitive deficits are among the most common problems occurred in Parkinson’s disease and can be explained through the pathogenesis of the disease. Considering that these kinds of impairment can interfere with the diagnosis, course, prognosis of the disorder and its response to treatment, they must be taken into account when assessing patients.
    Keywords: Parkinson's disease, Visiospatial function, Executive function, Memory, Attention
  • Mehrdad Anbarian, Hamed Esmailie, Sayed Esmaeel Hosseini Nejhad, Mohammad Rabiei, Hojat Binabaji Page 298
    Introduction
    Lower extremity deformities are associated with various dysfunctions especially during the gait. Despite the fact that genu varum is one of the most common lower extremity abnormalities, it remains unclear what influence this deformity has on one’s functional performance. This study aimed to compare the muscles activity of knee joint muscles in normal subjects and individuals with genu varum during walking and running.
    Materials And Methods
    In this quasi experimental study, sixteen male subjects aged 15.5 ± 0.6 years were divided into two matched groups, namely, the patients with genu varum and the controls. General and directed co-contraction of knee muscles was evaluated during various phases of walking (loading response and mid stance/propulsion phases) and the stance phase of running.
    Results
    Compared to controls, the subjects in genu varum group displayed greater electromyographic activity of the knee muscles during the loading response phase of walking (%18) and the stance phase of running (%31), but these differences were not statistically significant (P = 0.52 and P = 0.55 respectively). Subjects in genu varum group showed a higher magnitude of directed co-activation of the lateral muscle of knee than medial muscles during the loading response phase of walking and the stance phase of running. In contrast, the control group showed higher magnitude of directed co-activation of the medial muscle of knee.
    Conclusion
    These results demonstrated no significant differences between individuals with genu varum and their control counterparts in the magnitude of muscle co-activation during walking and running. But, it seems that the observed differences in the activation of selected lower extremity muscles between subjects with genu varum and the controls during walking and running may have clinical implications.
    Keywords: Genu varum, Walking, Running, Electromyography
  • Zahra Sadat Rezaeian, Giti Torkaman, Alireza Sabbaghian, Ali Esteki, Roya Ravanbod, Masumeh Dadpey Page 310
    Introduction

    The anterior cruciate ligament (ACL) is one of the most important factors in knee stability and motion control so that its injuries result in serious movement problems for patients. The present study clarifies the effect of unilateral ACLT on histological and biomechanical properties of articular cartilage of rabbit knee.

    Materials And Methods

    Ten skeletally mature Dutch white male rabbits were divided into 2 groups. In the surgery group, left anterior cruciate ligament was completely transected through midshaft. Histopathological properties, biomechanical charachteristics and thickness of femoral and tibial articular cartilage in left knee measured at 62nd day post surgery. Normal group underwent no intervention in the same period. Biomechanical characteristics of tibial medial plateau and femoral medial condyle studied by means of the ex vivo biphasic stress–relaxation test. Maximal force, elastic modulus, equilibrium force and aggregate modulus were extracted from these data. Data were statistically analyzed via Mann-Whitney U test. To avoid error in histological sample reading, histological study performed on tibial lateral plateau and femoral lateral condyle.

    Results

    In ACLT group, both femoral and tibial cartilages deteriorated. In comparison to normal group, cartilage thickness in ACLT group decreased significantly only in femoral medial condyle (P = 0.009). All biomechanical parameters of femoral condyle were significantly less than normal group (P < 0.05). The only exception was aggregate modulus that was almost the same in both groups. Biomechanical properties of tibial plateau were not statistically different between the two groups.

    Conclusion

    Although the structural deterioration of articular cartilage in femoral condyle was less severe than tibial plateau within the first 9 weeks following complete ACLT, functional deterioration was significant only in femoral condyle. However, tibial plateau saved its biomechanical charachtristics despite significant degeneration. The biomechanical and histological alteration of the rabbit articular cartilage described in present study provides further evidence that this small animal model exhibits changes identical to secondary osteoarthritis.

    Keywords: Anterior cruciate ligamnet transaction, Articular cartilage, Biomechanics, Secondary osteoarthritis, Rabbit
  • Ali Yalfani, Eynolah Naderi, Yaser Shayesterudi Page 328
    Introduction
    Recently, hydrotherapy has been proposed as one of the newest non-pharmacological methods used in the treatment of osteoarthritis. The aim of the present study was to assess the effectiveness of hydrotherapy and physiotherapy in the functioning, walking and dynamic balance of subjects with knee osteoarthritis.
    Materials And Methods
    36 volunteers with knee osteoarthritis were randomly assigned to one of three treatment groups: hydrotherapy, physiotherapy and controls. The subjects in experimental groups received 6 weeks of aquatic therapy and physiotherapy. Step test, timed "Up and Go" Test and Six-Minute Walking Test were used to measure dynamic standing balance, physical function and gait respectively both at pre- and post-test.
    Results
    Data analysis showed that there were not any significant differences between balance, gait and physical function when two groups of physiotherapy and hydrotherapy were compared (P < 0/05). Furthermore, findings showed that both hydrotherapy and physiotherapy treatments increase gait, balance and knee function in the subjects with knee osteoarthritis (P > 0/05).
    Conclusion
    It can be concluded that, despite the effectiveness of the both treatments, there was not any significant difference between the two treatments.
    Keywords: Osteoarthritis, Hydrotherapy, Physiotherapy
  • Hossein Mehrabian, Sayed Sadredin Shojaedin, Amir Hossein Barati, Manijeh Ghasemi Page 337
    Introduction
    The advantages of participating in physical activities are so well proved that many statements recommend them in preventing chronic diseases such as osteoarthritis. The purpose of this study was to examine the effects of aquatic exercises on the knee pain and its symptoms as well as on the motor performance associated with daily living activities (ADL), sport-recreational activities, and the quality of life of elderly females.
    Materials And Methods
    12 elderly women (mean age 52 ± 4.70 yr; mean height 163.17 ± 6.45 cm; mean weight 67.83 ± 6.69 kg) who suffered from knee osteoarthritis participated in the present study. The world-known Knee Injuries and Osteoarthritis Outcome Score questionnaire was used for data collection. Aquatic exercises were carried out under the supervision of an aquatic exercise instructor for eight weeks. The obtained data were statistically analyzed through t test at the significance level of P ≤ 0.05.
    Results
    Knee pain (P = 0.019), motor functions of daily living (P = 0.020), sport and recreation activities (P = 0.003) and subjects’ quality of life (P = 0.048) were significantly improved subsequent to the termination of the training program. However, no significant difference was observed between pre- and post-test conditions concerning symptoms (P = 0.418).
    Conclusion
    The results showed that aquatic exercises, as a safe and effective exercise method, should be incorporated in rehabilitation programs to improve the pain, motor functions and quality of life of elderly females with knee osteoarthritis.
    Keywords: Osteoarthritis, Knee, Aquatic exercises
  • Javid Mostamand Page 346
    Introduction
    Measuring patellofemoral joint reaction forces (PFJRF) may provide reliable evidence for correcting probable malalignment using patellar taping in subjects with patellofemoral pain syndrome (PFPS). The aim of the present study was to examine the reliability of PFJRF measurements in different patellofemoral conditions during squatting in healthy subjects.
    Materials And Methods
    PFJRF of eight healthy subjects were assessed using the motion analysis system and the forceplate during single leg squatting. Data were collected from superficial markers taped to the selected landmarks. This procedure was performed on the right knee, before (BT), during (WT) and shortly after removing the patellar taping (SAT). The PFJRF was calculated using a biomechanical model of the patellofemoral joint.
    Results
    There were no significant differences between the PFJRF (mean values ± standard deviation) for the three conditions of BT (2100.55 ± 455.25), WT (2026.20 ± 516.45) and SAT (2055.35 ± 669.30) (P > 0.05). The CV (coefficient of variation), ICC (intra class correlation coefficient), LSD (least significant difference) and SEM (standard error of measurement) values revealed the high reliability of the PFJRF measurements during single leg squatting (P < 0.05).
    Conclusion
    The high reliability of the PFJRF measurements signify that future studies can rely on these measurements during single leg squatting.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, PFJRF reliability test, Patellar taping
  • Alireza Falah, Khalil Khayambashi, Nader Rahnama, Navid Ghoddousi Page 354
    Introduction
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the knee orthopedic disorders which is more prevalent among females and adolescents. Quadriceps weakness, vastus medialis oblique reflex latency, hip abductor and external rotator weakness leading to a wider Q-angle are considered as the main causes of the syndrome. The purpose of the present study was to compare the effects of isolated hip abductor and external rotator strengthening with quadriceps strengthening on the pain and function of female patients with PFPS.
    Materials And Methods
    26 females with PFPS were randomly assigned to either group 1 or group 2. Group 1 participated in hip abductor and external rotator strengthening exercises while group 2 underwent quadriceps strengthening 3 sessions a week for 8 weeks. Hand held dynamometer, VAS and WOMAC questionnaires were respectively used to measure the strength, pain and function at pre- and post-intervention. ANOVA with repeated measure was used for the statistical analysis of the data.
    Results
    Both groups showed significant differences between pre- and post-intervention conditions regarding the strength, VAS, and WOMAC values (P ≤ 0.01). Post intervention comparison of VAS and WOMAC values between the two groups did not revealed any statistically significant difference (P ≤ 0.01).
    Conclusion
    Pos- intervention of both groups (1 and 2) showed decreased pain and improved function and strength. However, no significant differences were found between these two groups at post-intervention. Based on the findings of the present study, both hip abductor and external rotator strengthening and quadriceps strengthening improved the pain and the function of patients with PFPS.
    Keywords: Patellofempral pain syndrome (PFPS), Hip abductor, External rotator, Quadriceps muscles, Strengthening, Quadriceps
  • Vahid Mazloum, Reza Mahdavinejad Page 363
    Introduction
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the most common musculoskeletal disorders that results in anterior knee pain and vastus medialis obliqqus (VMO) weakness. The aim of this study was to compare the therapeutic effects of Sweden massage (SM) and strength-stretch exercise (SSE) on PFPS.
    Materials And Methods
    Thirty-Six male volunteers with PFPS were randomly assigned into three groups: SM group, SSE group, and control. The two experimental groups accomplished their own specific treatment protocols for 8 weeks. Visual analogue scale (VAS) and 6-minute walking test were used before and after interventions to determine the effects of treatment protocols.
    Results
    Both experimental groups showed an improvement in the functional activity and pain reduction; however the SM group had higher significant improvement (P < 0.001). Compared to the control group, the walking distance covered by the subjects of the two aforementioned experimental groups was significantly (P < 0.001) higher following therapeutic interventions, although there was no significant difference (P > 0.05) between them.
    Conclusion
    It can be concluded that SM and SSE may have similar effects on PFPS; however SM method alleviates pain more efficiently.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Sweden massage, Strength, stretch exercise, Vastus medialis oblique muscle
  • Mohammad Reza Asadi, Giti Torkaman, Mehdi Hedayati Page 372
    Introduction
    The aim of the present study was to investigate the effects of sensory and motor cathodal electrical stimulation (ES) on the injury potential, wound closure time and biomechanical properties of acute full-thickness wound in rats.
    Materials And Methods
    Thirty healthy male Sprague-Dawley rats were randomly assigned to either a control, a sensory [direct current (DC), 600 μA] or a motor (monophasic current, pulse duration 300 μs, 100 Hz, 2.5-3 mA) stimulation group. A 2.5 cm full-thickness skin incision was made on each animal's dorsal region. The stimulation groups received ES for 1 h/day every other day. Wound surface area and differential skin surface potential were measured on the first day and again until the 21st day, every other day. On the 21st day, uniaxial tensile test was carried out and biomechanical properties including stress, strain, E modulus and area under load –deformation curve were measured.
    Results
    Skin potential returned to basal level on the 15th day for the sensory stimulation and control group, and on the 17th day for the motor stimulation group. The wound surface area was closed on the 15th day for the sensory stimulation group whereas this was observed on the 17th day for the motor stimulation and control groups. The motor intensity stimulation could not improve the biomechanical properties of the repaired wound.
    Conclusion
    It seems that the mechanical environment induced by motor intensity of electrical stimulation cannot simulate the role of normal daily stress and strain for the maturation of collagen fibers and their cross links.
    Keywords: Cathodal electrical stimulation, Motor intensity, Sensory intensity, Tensile strength, Injury potential
  • Neda Tahmasebi Garmatani, Fatemeh Derakhshandeh, Saeed Soheilipour Page 382
    Introduction

    In 1991, Dr. David kuehn employed Continuous Positive Air Pressure (CPAP) in treating patients with mild hypernasality whose velopharyngeal gap was less than 2 mm. The purpose of this case report was to represent the results of CPAP therapy on a Persian-speaking patient with minor hyper nasality.

    Materials And Methods

    The patient was a 12-year-old male adolescent for whom the main complaint of his family was an indistinct speech and hypernasality which has been aggravated after tonsillectomy. The patient had also received 2 months speech therapy without any noticeable improvement. Having been examined by a speech-language therapist, conducting an endoscopy evaluation was considered to be necessary for the patient. The examination of the patient’s endoscopic images showed that the velopharyngeal gap was less than 2 mm. Movement of the velum and lateral pharyngeal walls seemed to be fairly appropriate and hypernasality was observed to be minor and stable. With respect to his speech and anatomical characteristics, CPAP was decided to be the best treatment option. The patient received 8 weeks of treatment completely according to a prescribed program.

    Results

    Post-treatment endoscopic examination showed no signs of a gap and the patient’s indistinct and hypernasal speech was completely treated.

    Conclusion

    If inappropriate learning is the fundamental cause of hypernasality, it is reasonable to assume that some form of information feedback to the individual may influence the treatment of the problem. CPAP can provide a powerful stimulating potential for the adjustment of air pressure in the vocal tract because it has a direct interaction with the positive pressure produced by the respiratory mechanism during speech. Research findings have indicated that during CPAP therapy individuals may achieve better closure of the velopharyngealport in continuous speech due to the training of the velopharyngeal muscles.

    Keywords: Continuous positive air pressure, Hypernasality, Case report