فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال نهم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید مومنی، اشرف صالحی، ابوالفضل سراجی صفحه 1
    مقدمه
    نزدیک به نیم میلیاردنفر در سراسر جهان دچار اختلالات روانی به خصوص اضطراب هستند. اختلالات اضطرابی در زنان شایع تر بوده و یکی از علل این شیوع، مسائل و مشکلات هورمونی است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر درمان های شایع به منظور کاهش اختلالات هورمونی زنان بر میزان اضطراب آنها است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 210 زن مبتلا به ماستالژی به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. در ابتدا سطح اضطراب به وسیله پرسشنامه بک سنجیده و سپس به مدت سه ماه به گروه اول داروی ویتاگنوس و به گروه دوم ویتامین E داده شد. در گروه سوم به عنوان شاهد هیچ مداخله ای انجام نشد. در پایان مجددا امتیاز اضطراب سنجیده و با هم مورد مقایسه قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین نمره اضطراب بک در زمان ورود به مطالعه در گروه ویتاگنوس 4/2±6/24، در گروه ویتامین E، 4/1±7/22 و در گروه شاهد 3/3±3/23 بود و تفاوت آماری معنا داری بین این گروه ها مشاهده نشد؛ در پایان پژوهش میانگین امتیاز اضطراب بک در سه گروه با هم تفاوت داشت و درگروه ویتاگنوس به 1/2±6/12 رسید که نسبت به گروه ویتامین E با میانگین 1/1±5/19 و گروه شاهد با میانگین 4/3±2/20 سطح اضطراب بیشتر کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    هر دو دارو باعث کاهش سطح اضطراب شدند؛ ولی این تاثیر با مصرف ویتاگنوس بیشتر دیده شد. از آنجا که ویتاگنوس در بسیاری از بیماری های زنان مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه آن نیز پایین است؛ می توان با استفاده از خواص ضد اضطراب این دارو، مصرف داروهای شیمیایی ضد اضطراب را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ویتاگنوس، ویتامین E، داروهای گیاهی، اضطراب، آزمون اضطراب بک، درد سینه دوره ای، کارآزمایی بالینی تصادفی
  • سلمان پادروند، علی حسنی، حمید کلالیان مقدم، عادل دنیایی صفحه 9
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر شاخص های آسیب سلولی ناشی از 6 هفته تمرینات استقامتی پیش رونده در دانشجویان مرد غیرورزشکار می باشد.
    مواد و روش ها
    22 مرد غیرورزشکار (دانشجویان دانشگاه شاهرود) به صورت تصادفی در دو گروه مکمل (11 نفر) و دارونما (11 نفر) قرار گرفتند. سپس هر دو گروه به مدت 6 هفته، همزمان با مصرف مکمل زنجبیل یا دارونما به اجرای تمرینات استقامتی پیش رونده پرداختند. نمونه های خون قبل و بعد از دوره تمرینی و مکمل گیری از آزمودنی ها گرفته شد و سپس غلظت پلاسمایی آنزیم های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) به عنوان شاخص های آسیب سلولی اندازه گیری شد.
    نتایج
    افزایش معنی داری در هر دو گروه دارونما و مکمل در فعالیت آنزیم های CK، LDH پس از 6 هفته تمرین استقامتی پیش رونده مشاهده شد همچنین مکمل زنجبیل نیز تاثیر معناداری بر فاکتور LDH در گروه مصرف کننده مکمل نسبت به گروه مصرف کننده دارونما داشت
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که تمرینات استقامتی پیش رونده سبب افزایش فعالیت آنزیم های CK و LDH می شود و مصرف روزانه مکمل زنجبیل می تواند آسیب عضلانی ناشی از این نوع تمرینات را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آسیب سلولی، کراتین کیناز، لاکتات دی هیدروژناز، مکمل زنجبیل، تمرین استقامتی پیش رونده
  • علی محمد نظی، حسین یاراحمدی، کیانوش زهراکار صفحه 14
    مقدمه
    دیابت به عنوان یک بیماری مزمن تمام سطوح زندگی فردی و اجتماعی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. شیوع اختلالاتی از قبیل افسردگی، اضطراب، در این بیماران و نیز عوارض جسمانی ناشی از این بیماری تعاملات خانوادگی و زناشویی را تحت تاثیر قرار داده لذا انجام مداخلات در این رابطه ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر تبیین تاثیر روان درمانی وجودی به شیوه گروهی بر رضایت زناشویی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    مواد و روش ها
    در پژوهش حاضر 16 زن عضو انجمن دیابت استان تهران به طور تصادفی انتخاب و در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند (هر گروه 8 نفر). از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد. گروه آزمایش در 8 جلسه رواندرمانی وجودی به صورت گروهی شرکت کردند، اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. در پایان پس آزمون به عمل آمد و داده ها با روش تحلیل کوواریانس تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش تفاوت معناداری وجود دارد. این تفاوت در سطح 01/0 معنادار است. لذا می توان گفت روان درمانی وجودی به شیوه گروهی موجب افزایش رضایت زناشویی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد روان درمانی وجودی به شیوه گروهی می تواند موجب افزایش رضایت زناشویی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 گردد. لذا انجام مداخلات بر اساس این رویکرد در رابطه با بیماران دیابتی منجر به بهبود زندگی زناشویی آنها می شود.
    کلیدواژگان: روان درمانی وجودی، مشاوره گروهی، رضایت زناشویی، دیابت نوع 2
  • مرتضی صادقی، علیرضا صبوری صفحه 21
    مقدمه
    استخراج DNA از نمونه استخوان های قدیمی همواره با مشکلات زیادی همراه است. روش فنول کلروفرم سیلیکا یکی از روش هائی است که به طور معمول برای این منظور استفاده می شود. در این مطالعه هدف بررسی و بهینه سازی مراحل این روش است.
    مواد و روش ها
    DNA 62 نمونه استخوان (دارای عمر 3 تا 11 سال) ابتدا با روش فنول کلروفرم معمولی و سپس با تغییر بعضی پارامترها استخراج شد. DNA حاصل در هشت منطقه STR به نام های CD4، vWA، LPL، D5S818، D16S539، D13S317، F13، FES توسط واکنش PCR تکثیر شد و نتایج حاصل برروی ژل اکریلامید مقایسه شد.
    نتایج
    میانگین بازدهی واکنش PCR، برای روش جدید و روش معمولی در هشت منطقه پلی مورفیک ذکر شده به ترتیب 75%، 78%، 81%، 76%، 85%، 71%، 89%، 86%و 64%، 39%، 70%، 49%، 68%، 76%، 71%،28% بود.متوسط میزان DNA حاصل از روش بهینه شده (در غلظت μl35 ذرات سیلیکا) و معمولی به ترتیب برابر μg/ml 5/267 با خلوص 12/1 و μg/ml 76/192 با خلوص 84/0 بود.
    نتیجه گیری
    طبق یافته های این مطالعه به نظر می رسد تیمار طولانی تر با EDTA یکی از عوامل موثر حذف بهتر کلسیم باشد و همچنین غلظت مناسب ذرات محلول سیلیکا می تواند تاثیر مهمی در حذف مهار کننده های PCR داشته باشد.
    کلیدواژگان: واکنش PCR، پلی مورفیسم STR، روش استخراج فنل کلروفرم سیلیکا
  • باب الله بخشی پور جویباری، یارعلی دوستی، امیر محمدی راد، احمد خسروی صفحه 27
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ویژگی های شخصیت و سلامت روان با رضایت شغلی کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه ی توصیفی- مقطعی 200 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در سال 1390 به صورت تصادفی منظم انتخاب و پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی نئواف اف آی، سلامت عمومی گلدبرگ و رضایت شغلی اسپکتور را تکمیل نمودند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که بین رضایت شغلی با عامل روان رنجوری رابطه منفی و با عامل برون گرایی رابطه مثبت معنا داری وجود دارد (05/0>P)، بین رضایت شغلی و سلامت روان رابطه منفی معنا داری وجود دارد (01/0P<)، هیچ یک از ویژگی های شخصیت نمی توانند رضایت شغلی را پیش بینی کنند اما تنها متغیر سلامت روانی می تواند رضایت شغلی افراد را پیش بینی کند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد افزایش حمایت شغلی و امکان مشاوره روانپزشکی و روان شناختی برای کارکنان در کنار بهبود تسهیلات و درآمد، می تواند در ارتقای سلامت عمومی، افزایش رضایت شغلی آنان و درنتیجه بهبود کیفیت خدمات بهداشتی ارائه شده توسط آنها موثر باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیت، سلامت روان، رضایت شغلی، کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی
  • سیده زهرا بنی حسینی، اعظم بحیرایی، مریم نیک پور، مظلومه حمزه خانی قرا، افشین محسنی فر صفحه 33
    مقدمه
    مواجهه با دود محیطی سیگار در دوران بارداری منجر به عوارض جنینی و نوزادی می گردد. از آنجایی که بررسی تاثیر مواجهه با دود سیگار در دوران بارداری بر پایه خودگزارش دهی مادران ممکن است دقیق نباشد، لذا این مطالعه به منظور بررسی صحت گزارش مادر از مواجهه با دود سیگار با کوتینین سرم بندناف نوزاد در زمان زایمان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی برروی 108 خانم باردار غیرسیگاری در زمان زایمان انجام شد که براساس گزارش خودشان به دو گروه مواجهه یافته (54 نفر) و مواجهه نیافته (54 نفر) با دود سیگار تقسیم شدند. مواجهه با دود سیگار در دوران بارداری ابتدا از طریق پرسشنامه وضعیت مواجهه با دود سیگار و سپس از طریق اندازه گیری کوتینین سرم بندناف ارزیایی شد، بدین صورت که نمونه خون بندناف بعد از تولد نوزاد به منظور بررسی سطح کوتینین (متابولیت اصلی نیکوتین) در اتاق زایمان گرفته شد. جهت تخمین صحت خودگزارش دهی مادران از مواجهه با دود سیگار از نقطه برش کوتینین سرم بندناف نوزادان استفاده گردید که نقطه برش در این مطالعه بیش از 2 نانوگرم بر میلی لیتر به عنوان مواجهه یافته در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین هندسی کوتینین سرم بندناف نوزاد در گروه مواجهه یافته (ng/ml 22/1±71/3) نسبت به گروه مواجهه نیافته (ng/ml 63/0±404/0) بیشتر بوده است (0001/0>P). همچنین بین خودگزارش دهی خانم باردار از مواجهه با دود سیگار با کوتینین سرم بندناف نوزاد همبستگی قوی وجود دارد (کاپا 98%) و ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (0001/0>P). گزارش خانم های باردار از مواجهه با دود سیگار با میزان کوتینین سرم بندناف دارای حساسیت 98%، ویژگی 100%، ارزش اخباری مثبت 100% و ارزش اخباری منفی 98% می باشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه ثابت نمود که خودگزارش دهی خانم باردار از مواجهه با دود سیگار در دوران بارداری از صحت بالایی برخوردار می باشد و پیشنهاد می کند؛ چنانچه محتوای پرسشنامه ساختاری و تکنیک مصاحبه دقیق باشد می توان از آن به عنوان جانشین قوی برای اندازه گیری بیومارکرهای شیمیایی دود سیگار نظیر کوتینین لحاظ نمود.
    کلیدواژگان: مواجهه با دود سیگار، بارداری، کوتینین سرم بند ناف نوزاد
  • حسین باقری، فریده یغمایی، طاهره اشک تراب، فرید زایری صفحه 40
    مقدمه
    نارسایی قلبی یک مشکل عمده رو به رشد است که نه تنها بیماران بلکه خانواده آنان و شبکه اجتماع را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و باعث کاهش ظرفیت های عملکردی بیماران و اختلال در زندگی اجتماعی افراد می گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرانی های مرتبط با بیماری در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر، تعداد 130 بیمار مبتلا به کلاس II تا IV نارسایی قلبی بر اساس مشخصات موردنظر پژوهشگر و به صورت نمونه گیری دردسترس از بیمارستان های حضرت رسول (ص)، امام حسین (ع) و شریعتی تهران در سال 1391 انتخاب گردیدند، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و همچنین پرسشنامه نگرانی های مرتبط با بیماری IRWQ))، بر اساس گفته های بیمار تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    نتایج
    بر اساس نتایج به دست آمده، میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 9/13±62 بود و اکثریت آنان (5/51 درصد) از نظر تحصیلات بی سواد بودند و درآمد متوسط ماهانه کمتر از یک میلیون تومان در ماه (3/92 درصد) داشتند. میانگین نمره نگرانی های مرتبط با بیماری در واحدهای مورد پژوهش 1/1 ± 9/3 محاسبه گردید. بیشترین میانگین نمره، مربوط به نگرانی از عوارض جسمی- روانی و کمترین میانگین نمره، مربوط به نگرانی از آینده بیماری بود. آزمون آماری آنالیز واریانس، تفاوت معناداری از لحاظ میانگین نمره نگرانی های مرتبط با بیماری بین ابعاد مختلف و بین دو بعد: نگرانی از عوارض جسمی- روانی و نگرانی از آینده بیماری نشان داد (05/0P<). آزمون آماری پیرسون، ارتباط معنی دار آماری بین سن با نمره نگرانی های مرتبط با بیماری و بین دفعات بستری با نمره نگرانی از آینده بیماری نشان داد.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج مطالعه، به کارگیری از راهکارهای کاهش نگرانی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و برنامه ریزی جهت حمایت، درمان و مراقبت از این بیماران و نیز انجام پژوهش های بعدی مرتبط با نگرانی های بیماران سودمند به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نگرانی های مرتبط با بیماری، نارسایی قلبی، بیماری، بیمار مبتلا به نارسایی قلب
  • گزارش مختصر
  • محمدباقر سهرابی، امین الله امینی، پونه ذوالفقاری، الهه یحیایی صفحه 47
    مقدمه
    واریکوسل یکی از شایع ترین علل ناباروری مردانه قابل اصلاح بوده که به دلایل گوناگونی همواره تشخیص به موقع آن با تاخیر صورت می گیرد. شیوع نسبتا بالای واریکوسل در مردان، همواره تشخیص و درمان این مشکل را جزء اقدامات مهم ارولوژیک قرار داده است. مطالعات گوناگونی در خصوص درمان واریکوسل و تغییرات کیفیت مایع منی صورت گرفته که معمولا به صورت کامل نبوده و نتایج متفاوتی داشته اند، لذا باتوجه به شیوع بالای واریکوسل در مردان و درمان نسبتا ساده آن، برآن شدیم تا تغییرات مایع منی و کیفیت اسپرم را پس از عمل واریکوسلکتومی بررسی نماییم.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی، برروی کلیه مراجعین داوطلب با تشخیص واریکوسل از سال 88 لغایت 90 صورت گرفت. در این تحقیق پس از تکمیل پرسشنامه خود تنظیمی برای هر بیمار، بررسی مایع اسپرم قبل و بعد از عمل (در دو نوبت سه و شش ماه پس از عمل) انجام شده و نتایج با هم مقایسه شد.
    نتایج
    در این مطالعه میانگین سنی 250 نفر مراجعه کننده 9/3±2/35 سال بود. اکثر افراد تحت بررسی در گروه سنی 31-40 سال (8/70%) بودند. از کل مراجعین 198 نفر (2/79%) متاهل بودند. درخصوص سمت درگیری واریکوسل، در 218 مورد (2/87%) سمت چپ درگیر بود. نتایج این پژوهش نشان داد که کلیه شاخص های اسپرم با عمل واریکوسلکتومی وضعیت بهتر و مطلوب تری پیدا نموده به طوری که بین شاخص های اسپرم مثل افزایش میانگین حجم مایع سیمن (001/0P<)، افزایش میانگین تعداد اسپرم (001/0P<)، افزایش تحرک اسپرم (001/0P=)، بهتر شدن مورفولوژی اسپرم (001/0P<) و اصلاح pH مایع منی (001/0P<) و عمل واریکوسلکتومی رابطه معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاصل نشان داد با تشخیص به موقع و درمان واریکوسل می توان تا حدود زیادی مشکلات موجود در کیفیت شاخص های اسپرم مردان را بهبود بخشیده و احتمالا میزان ناباروری آنها را کاهش داد.
    کلیدواژگان: واریکوسل، واریکوسلکتومی، شاخص آنالیز اسپرم
  • رزیتا فیروزنیا، محمدعلی حسینی، علی اصغر کاربرد، شهرام یزدانی صفحه 52
    مقدمه
    هدف از این مطالعه توسعه و تدوین راهنمای آموزشی خود مراقبتی برای بهبود علائم گرگرفتگی در دوران یائسگی با تاکید بر فعالیت جسمانی و رژیم غذایی مناسب در زنان 60 – 45 سال است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات ترکیبی دو مرحله ای است. در مرحله اول یک مطالعه مروری انجام شده و کلیه مقالات خارجی و داخلی که در ده سال اخیر به تاثیر رژیم غذایی و فعالیت بدنی درکاهش گرگرفتگی پرداخته بودند، استخراج و نتایج آنها ثبت گردید در مرحله دوم به روش کیفی از طریق برگزاری پانل خبرگان نظر افراد خبره در مورد داده های گردآوری شده بررسی و مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج نهایی پس از تایید خبرگان در قالب کتابچه ای ارائه گردید.
    نتایج
    410 مقاله از منابع خارجی و داخلی بررسی گردید و با حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط در مجموع نتایج 77 مقاله تحلیل شد که 40 مقاله مرتبط با تغذیه و 37 مقاله مربوط به تمرینات بدنی بوده است و نتایج این مطالعات پس از ارائه در پانل خبرگان و بحث پیرامون آنها، تایید گردید که استفاده یکی از رژیم های غذایی حاوی فیتواستروژن ها از جمله عصاره گیاه گل ساعتی 60 قطره در روز،عصاره ویتاگنوس 40 قطره در روز، پودر عصاره آبی شیرین بیان 60 میلی گرم روزانه و مصرف روزانه 60 گرم پودر سویا توام با انجام فعالیت های هوازی ازجمله پیاده روی، به مدت 45-30 دقیقه با شدت متوسط رو به بالا (5-3 روز در هفته) در کاهش علائم و عوارض گرگرفتگی زنان 60 – 45 موثر است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که فعالیت بدنی منظم توام با رژیم غذایی حاوی عصاره گیاه گل ساعتی، عصاره ویتاگنوس، عصاره شیرین بیان، فیتواستروژن ها از جمله سویا، در کاهش علائم و عوارض گرگرفتگی دوران یائسگی موثر است.
    کلیدواژگان: راهنمای آموزشی، دوران یائسگی، گر گرفتگی، تمرینات بدنی، رژیم غذایی
  • معصومه ناظمی، علی حسنی، حمید کلالیان مقدم صفحه 58
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته مصرف مکمل سویا و تمرینات منظم هوازی در آب بر علائم جسمی و روانی سندرم پیش از قاعدگی (PMS:pre menstrual syndrome) دانشجویان دختر بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی نیمه تجربی یک سوکور در بین دانشجویان دختر خوابگاه های دانشگاه شاهرود بود. در این تحقیق از بین 67 دانشجوی دختر مبتلا به PMS از نوع اختلال شدید که حائز شرایط ورود به مطالعه نیز بودند، تعداد 40 نفر به صورت داوطلبانه و با پر کردن فرم رضایت نامه حاضر به همکاری با ما تا پایان تحقیق شدند. پس از انجام مرحله پیش آزمون و تکمیل پرسشنامه (PMS) آزمودنی ها به شرح ذیل به 4 گروه 10 نفری تقسیم شدند: گروه تمرینات هوازی که فعالیت هوازی در آب، به مدت 8 هفته، هفته ای سه جلسه با شدت 55 تا 65 درصد بیشینه ضربان قلب را انجام می دادند، گروه مصرف مکمل سویا (روزی یک عدد کپسول 500 میلی گرمی)، گروه مکمل سویا به همراه تمرینات هوازی و گروه مصرف کننده ی دارونما که روزی یک عدد کپسول که شبیه کپسول سویا بود را مصرف می کردند. در پایان هشت هفته در مرحله پس آزمون دوباره پرسشنامه PMS به طور دقیق از طرف آزمودنی ها تکمیل گردید. در تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 استفاده و با توجه به نرمال بودن داده ها از آزمون ANOVA دو طرفه استفاده گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد هشت هفته تمرینات هوازی در آب بر علائم کلی، جسمی و روانی PMS در گروه تمرین تاثیر معنی داری دارد همچنین هشت هفته مصرف سویا بر علائم کلی و روانی PMS در گروه مکمل سویا تاثیر معنی داری داشته ولی بر علائم جسمی تفاوت معنی داری ندارد همچنین هشت هفته مصرف توام سویا و تمرین هوازی در آب به صورت ترکیبی موجب کاهش علائم کلی، جسمی و روانی PMS گردیده لیکن این تفاوت معنی داری نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد که بیماران با علائم جسمی و روانی سندرم پیش از قاعدگی جهت کاهش یا درمان علائم PMS می توانند بسته به تمایل مصرف سویا و امکان تمرین در اب از مکمل سویا یا انجام ورزش های هوازی در آب استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، تمرین هوازی، سویا
|
  • Hamid Momeni *, Ashraf Salehi, Abolfazl Seraji Page 1
    Introduction
    Nearly half of billion people worldwide suffer from mental disorders especially anxiety disorders. Anxiety disorders are most common in women. One of the causes of anxiety disorders in women is hormonal problems. The aim of this study was to investigate the effects of common medications used to treat or reduce the symptoms of female hormonal imbalance which can lead to anxiety disorders.
    Methods
    In this clinical trial، 210 women with mastalgia were selected by convenience sampling method and randomly divided into three groups. Before the study، anxiety levels were assessed with the Beck anxiety inventory (BDI). For three months، the first group was given Vitex tablets and the second group was given vitamin E. The third group was control and received no intervention. At the end، anxiety levels were assessed again and the groups compared with each other.
    Results
    The mean of Beck anxiety scores at the time of entering the study were 24. 6±2. 4 in Vitex Agnus Castus group، 22. 7±1. 4 in vitamin E group، and 23. 3±3. 3 in control group، and no significant differences between the groups has been observed. At the end of study، there was a statistically significant difference between the three groups. The mean of anxiety scores reduced to 12. 6±2. 1 in Vitex Agnus Castus group، 19. 5±1. 1 in vitamin E group and 20. 2±3. 4 in control group.
    Conclusion
    The results showed that both drugs reduced anxiety levels. This effect in vitex agnus castus is more than other groups. Since vitex agnus castus is used to treat some of the women’s diseases، we can also use this herbal drug as an anti-anxiety drug and reduce chemically anti-anxiety drugs. Another important point of vitex agnus castus is low cost of this drug that can be considered.
    Keywords: Vitex agnus castus_Vitamin E Herbal drugs_Anxiety_Beck anxiety inventory_Mastalgia_Randomized clinical trial
  • Salman Padervand, Ali Hassani, Hamid Kalalian Moghaddam*, Adel Donyaei Page 9
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of progressive endurance training and ginger supplementation intake of cellular damage in non-athletes men student.
    Methods
    Twenty-two subjects in this study (student of Shahroud University) were randomly divided to supplemental groups (n= 11) and placebo (n= 11) groups. Then both groups performed progressive endurance training for 6 weeks Moreover individuals were consumed ginger supplements or placebo. Blood samples were taken at first and at the end of 6 weeks.
    Results
    A significant increase in the lactate dehydrogenase (LDH) and creatine kinase concentrations were observed after 6 weeks of progressive endurance training. Moreover ginger supplementation also has significant effect on LDH levels.
    Conclusion
    These results indicate that cellular damage induced by 6 weeks progressive endurance training. Can be significantly attenuated by ginger supplementation. However, a further study to determine the beneficial effects of ginger supplementation with different doses and during different periods is required.
    Keywords: Cellular damage, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase, Ginger supplementation, Progressive endurance training
  • Ali Mohammad Nazari *, Hosein Yarahmadi, Kianoosh Zahrakar Page 14
    Introduction
    Diabetes as a chronic illness will affect the patient''s personal and social life at all levels. Moreover، depression، anxiety and health problems associated with diseases affect marital and family interactions. Therefore interventions seem to be necessary for these patients. This study aims to explain the effects of existential group psychotherapy on marital satisfaction among women with type-2 diabetes.
    Methods
    In this study، 16 women who were the members of Tehran Diabetes Association were selected randomly and were categorized in control and experimental groups (N = 8 per group). Both groups were pre-tested. The experimental group participated in 8 sessions of group counseling based on existential approach and control group received no intervention. Finally، the post-test was performed; the data were analyzed using analysis of covariance.
    Results
    The results show that there are significant differences between the pre-test and post-test scores of the experimental group. This difference is significant at the level of 0. 01. Therefore it seems that existential group psychotherapy increased marital satisfaction in women with type 2 diabetes.
    Conclusion
    The results show that existential group psychotherapy increased marital satisfaction in women with type 2 diabetes and interventions based on this approach lead to improving the marital life of the patients.
    Keywords: Existential approach, Group counseling, Marital satisfaction, Diabetes type 2
  • Morteza Sadeghi*, Alireza Sabouri Page 21
    Introduction
    DNA extraction from the ancient bones tissues is currently very difficult. Phenol chloroform silica method is one of the methods currently used for this aim. The purpose of this study was to optimize the assessment method.
    Methods
    DNA of 62 bone tissues (average 3-11 years) was first extracted with phenol chloroform silica methods and then with changing of some parameters of the methods the extracted DNA was amplified in eight polymorphisms area including FES، F13، D13S317، D16، D5S818، vWA and CD4. Results from samples gained by two methods were compared in acrylamide gel.
    Results
    The average of PCR yield for new method and common method in eight polymorphism regions was 75%، 78%، 81%، 76%، 85%، 71%، 89%، 86% and 64%، 39%، 70%، 49%، 68%، 76%، 71% and 28% respectively. The average of DNA in optimized (in 35l silica density) and common method were 267. 5 μg/ml with 1. 12 purity and 192. 76 g/ml with 0. 84 purity respectively.
    Conclusions
    According to the findings of this study، it is estimated that longer EDTA attendance is an efficient agent in removing calcium and also adequate density of silica particles can be efficient in removal of PCR inhibitors.
    Keywords: PCR reaction, STR polymorphism, Phenol chloroform silica extraction method
  • Babolah Bakhshipour, Yarali Dousti, Amir Mohammadirad*, Ahmad Khosravi Page 27
    Introduction
    The present study investigated the relationship between personality characteristics and mental health with job satisfaction in health care centers employees.
    Methods
    this was a cross-sectional study that performed on 200 staffs of Shahroud University of medical sciences in 2011. Sampling approach was systematic. They were asked to complete spector job satisfaction and personality traits of NEO-FFI questionnaire and Goldberg‘s general health scale. Data were analyzed by SPSS software. Pearson correlation and multiple regressions were used as analysis approaches.
    Results
    This study showed a significant negative relationship between job satisfaction and neuroticism and a significant positive relationship between job satisfaction and extraversion factor (P<0. 05). More over، there was a significant negative relationship between job satisfaction and mental health (P<0. 01). None of the personality characteristics was able to predict job satisfaction but mental health predicted it.
    Conclusion
    According to this study، it seems that، increase in professional support and provision of psychiatric and psychological counseling to them beside the improvement of their supplies and income can be effective in public health promotion، increasing of job satisfaction and improvement of quality of health services.
    Keywords: Personality, Characteristics, Mental health, Job satisfaction, Health care centers employees
  • Seyed Zahra Banihosseini, Azam Baheiraei, Maryam Nikpor, Mazlomeh Hamzekhani*, Afshin Mohsenifar Page 33
    Introduction
    Exposure to secondhand smoke (SHS) during pregnancy leads to fetal and neonatal complications. Since the effect of exposure to tobacco smoke during pregnancy on maternal self-reporting may not be accurate، this study design to evaluate the validity and accuracy of maternal self- reported SHS exposure، using the cord blood cotinine as a biomarker of exposure to tobacco at delivery.
    Methods
    This was a cross-sectional study conducted on 108 non-smoking pregnant women. They were divided into two groups based on their reports; smoke exposed (54) and non-exposed groups (54). Exposure to tobacco smoke was assessed during pregnancy by measuring cord blood cotinine and using questionnaires. The umbilical cord blood of newborns was obtained at delivery room to evaluate the amount of cotinine (main metabolite of nicotine) and for estimation of the accuracy of maternal self-reported to SHS exposure، cut-off point Cotinine level of umbilical cord serum that more than 2 ng/ml was considered as positive exposed.
    Result
    The geometric mean cotinine of umbilical cord serum in the exposed group (3. 71±1. 22 ng/ml) was significantly higher than the non-exposed (0. 404±0. 63 ng/ml) (P<0. 0001). There was a strong association between maternal reported SHS exposure and umbilical cord cotinine (Kappa= 98%، P<0. 0001). In addition،the reported SHS exposure had 98% sensitivity، 100% specificity، 100% positive and 98% negative predictive value in comparison to umbilical cord cotinine concentration.
    Conclusion
    This study shows that maternal self-reported SHS exposure is highly accurate. Moreover it seems valid questionnaire. Should be considered as an alternative method for measuring chemical biomarkers، such as cotinine; if the structured questionnaires and accurate interviewing techniques is used.
    Keywords: Exposure to tobacco smoke, Pregnancy, Cord blood cotinine
  • Hossein Bagheri, Farideh Yaghmaei*, Tahere Ashktorab, Farid Zayeri Page 40
    Introduction
    Heart failure is a major growing problem that affects not only patients but also their families and social networks and reduces the functional capacity of patients and impaires their social life. This study was conducted to investigate the illness related worries in heart failure patients.
    Methods
    In this descriptive، cross-sectional study، 130 patients with class II to IV heart failure were selected upon to researcher characteristics and in non randomized sampling from patients of Hazrate Rasoolakram، Imam Hossein and Shariati Hospital of Tehran in 2013. They completed demographic questionnaire and illness related worries questionnaire (IRWQ) and data were analyzed، using Statistical Package for Social Sciences (SPSS) version 19.
    Results
    Average age was 62± 13. 9 year، 51. 5% of them were illiterate and the average of their monthly income was less than one million toman per month (92. 3 percent). The mean score of social dignity was 3. 9± 1. 1. The highest mean score were obtained for physical-psychological complications dimension and the lowest mean score، were obtained for worry about the future of the disease. ANOVA test revealed a significant difference in the mean of illness related worries in Patients، especially between physical-psychological complications and the future of the disease. Pearson statistic test showed significant correlation between age and illness related worries score and between disease severity and illness related worries score.
    Conclusion
    The results should be useful for planning of patients support، improving their care and treatment.
    Keywords: Illness related worries, Heart failure, Disease, Patient with heart failure
  • Mohammad Bagher Sohrabi*, Aminollah Amini, Pooneh Zolfaghari, Elahe Yahyaei Page 47
    Introduction
    Varicocele is a common cause of male infertility that is treatable، and often its diagnosis is delayed due to various factors. Because of high prevalence of varicocele in men، the diagnosis and treatment of this problem have always been parts of important steps in urology. Several studies have been conducted on the treatment of varicocele and semen quality changes that were usually incomplete and had different results.
    Method
    This cross-sectional study was performed on all patients who were diagnosed with varicocele since 2009 till 2011. After completion of self-reported questionnaire for each patient، examination of semen fluid were carried out before and after varicocelectomy (twice in three months and six months after varicocelectomy) and the results were compared.
    Result
    In this study، mean age of 250 individuals was 35. 2 ± 3. 9 years. The majority of the subjects were in the age group 31-40 years (70. 8 %). 198 cases (79. 2%) of the total patients were married. In 218 cases (87. 2%)، varicoceles were in left side. This research showed that surgical treatment caused the better semen index including mean volume semen (P<0. 001)، mean count sperm (P<0. 001)، motility of sperm (P<0. 001)، morphology of sperm (P<0. 001) and mean pH (P<0. 001).
    Conclusion
    This research shows that timely diagnosis and treatment of varicocele can improve the sperm quality index and probably decrease the men infertility.
    Keywords: Varicocele, Varicocelectomy, Sperm analyzed index
  • Rozita Firooznia, Mohammadali Hosseini*, Aliasghar Karbord, Shahram Yazdani Page 52
    Introduction
    The study purpose was to develop a public education guideline for reducing menopausal symptoms and its complications based on proper diet and exercise in women between 45-60 years old.
    Methods
    It was a combined study designed in two stages. The first stage was a systematic review. All of the articles which focused on the effects of diet and physical activity on reducing hot flash after menopause that published in Iran and abroad since 10 years ago were extracted and the results recorded. In the next stage, a panel of experts was held. Through a qualitative method, the specialists discussed the obtained results from the reviewed articles. The outcome presented in a booklet format.
    Results
    410 articles were obtained from external and internal sources, and by eliminating redundant and irrelevant articles, the results of 77 articles were analyzed; 40 of these articles were about diet and 37 articles were about physical activity. The summarized results showed that daily using of phytoestrogen supplements such as passion flower extract 60 drops, vitagnous extracts 40 drops, licorice extract powder 60 mg or ingestion of 60 g of baked soybean powder, along with moderate to high- intensity aerobic activities such as 30-45 minutes walking (3-5 days a week) were effective in reducing the hot flash’s symptom of women between 45-60 years old.
    Conclusion
    Finding showed that regular physical activities and dietary regimen containing phytoestrogens such as passion flower, vitagnous and licorice extract, and soybeans are effective to relieve hot flash symptoms in menopause women.
    Keywords: Educational guideline, Hot flashes, Menopause Physical activity, Dietary Regimen
  • Masoume Nazemi, Ali Hassani, Hamid Kalalian Moghaddam Page 58
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of taking soybean supplement and regular aerobic exercise in water on mental and physical symptoms of premenstrual syndrome (PMS) among female students.
    Methods
    This study was a single blind quasi-experimental trial that was conducted on female students living in dormitories of Shahroud University. In this study of 67 female students suffering from severe PMS that were eligible for inclusion, 40 persons voluntarily by completing a consent form were willing to work with us until the end of the study. After performing the pre-test and completing the questionnaire (PMS), subjects were divided into 4 groups: Aerobic training, taking soybean supplement, soybean supplement along with aerobic exercise and placebo. Aerobic exercises include activities in water for 8 weeks, with three sessions per week, and intensity of 55 to 65 percent of maximum heart rate. The supplement contains a capsule of 500 mg of soybean, taken once daily and the placebo contains starch, flour and oleaster powder that was similar to soybean capsule, taken once daily. At the end of eight weeks in the post-test stage, participants again completed the PMS questionnaire accurately. Given the normality of data, two-way ANOVA was performed to analyze the data using SPSS18 software.
    Results
    The results showed that aerobic training in water for eight weeks had a significantly effect on general, physical and mental PMS symptoms in training group. Moreover, taking soybean for eight weeks had a significant effect on general and mental symptoms in supplement group, but no significant effect was observed in physical symptoms. In addition, 8 weeks of taking soybean supplement along with aerobic exercise in the water reduce the symptoms, but this difference was not significant.
    Conclusion
    According to the results of this research, Soybean supplement or aerobic exercise in water can be used to treat or reduce PMS symptoms.
    Keywords: Premenstrual syndrome, Aerobic exercise, Soybean