فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال دهم شماره 38 (پاییز 1399)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دهم شماره 38 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جعفر جهانی، محسن فریادی*، رحمت الله مرزوقی، مریم شفیعی سروستانی صفحات 1-28
    زمینه

    تفکر خلاق به عنوان پدیده ای پیچیده و چندبعدی کارایی دانش آموزان را تحت تاثیر قرار می دهد.

    هدف

    هدف از انجام این پژوهش توسعه و اعتبار یابی الگوی تعاملی آموزش خلاقیت در درس علوم تجربی دوره اول متوسطه و تاثیر آن بر پرورش خلاقیت دانش آموزان از طریق مطالعه ترکیبی در سال تحصیلی 97-98 بود.

    روش

    پژوهش حاضر یک پژوهش آمیخته بوده که از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول طراحی الگوی آموزش خلاقیت برای درس علوم تجربی بوده و بخش دوم، اثربخشی بر پرورش خلاقیت بود. در بخش کیفی از روش مصاحبه نیمه ساختمند استفاده شد. در بخش کمی که هدف آزمایش تاثیر الگوی طراحی شده بر خلاقیت دانش آموزان دوره اول متوسطه بود؛ با استفاده از یک طرح نیمه آزمایشی(پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل) از بین دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر کرج (75نفر) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. الگوی تعاملی آموزش خلاقیت در هردو گروه و در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با ابزار مقیاس خلاقیت تورنس برای سنجش خلاقیت برای درس علوم تجربی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کیفی بعد از پیاده سازی بحث ها روی کاغذ، کدگذاری باز (خواندن خط به خط داده ها، استخراج مفاهیم و جملات اصلی، تشکیل مقولات و طبقات اولیه)، کدگذاری محوری (طبقه بندی داده ها، مشخص نمودن زیر مقوله ها، تشکیل طبقات نهایی)، کدگذاری انتخابی (پیوند مقوله ها به یکدیگر) مقوله ها استخراج شد. در بخش کمی، از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. در بخش آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار، کوچک ترین و بزرگ ترین و در بخش آمار استنباطی از تحلیل کوواریانس یک متغیره و آزمون تعقیبی به منظور مقایسه زوجی گروه ها با کمک نرم افزار SPSS-21 استفاده گردید.

    یافته ها

    در بخش کیفی نتایج تحقیق منجر به طراحی تعاملی آموزش خلاقیت شد که نتایج در بخش کمی تحقیق نشان داد که الگوی طراحی شده موجب پرورش خلاقیت در گروه آزمایش شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    پیشنهاد می شود که از الگوی تعاملی آموزش خلاقیت طراحی شده به عنوان روشی مناسب برای دستیابی دانش آموزان به خلاقیت بهره گرفته شود

    کلیدواژگان: الگوی تعاملی، خلاقیت، درس علوم تجربی، دانش آموز
  • علیرضا پیرخائفی*، شکوه باجلان صفحات 29-64
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی الگوی بالینی خلاقیت درمانی بر توجه و حافظه ی کودکان دارای اختلال یادگیری ریاضی شهرستان شاهین شهر و حومه بود.

    روش

    این پژوهش به روش شبه آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و گروه کنترل انجام شد. نمونه ای متشکل از 30 پسر دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی شهرستان شاهین شهر و حومه، که در سال تحصیلی 97-96 به مرکز اختلالات یادگیری این شهرستان ارجاع داده شده بودند با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب و با شیوه گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. گروه آزمایش 20 جلسه خلاقیت درمانی بالینی دریافت و گروه کنترل در فهرست انتظار قرار گرفت. ابزارهای سنجش عبارت بودند از: آزمون هوش وکسلر4 کودکان، تست خلاقیت تورنس (فرم ب تصویری)، آزمون حافظه ی کاری N-Back، آزمون توجه Stroop است. روش تجزیه و تحلیل داده های پژوهش تحلیل کوواریانس بود.

    یافته ها

    داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که الگوی بالینی خلاقیت درمانی منجر به بهبود معنادار حافظه و توجه این کودکان شد.

    نتیجه گیری

    الگوی بالینی خلاقیت درمانی در بهبود و ارتقا حافظه و توجه کودکان دارای اختلال یادگیری ریاضی موثر است.

    کلیدواژگان: الگوی بالینی خلاقیت درمانی، حافظه، توجه، اختلال یادگیری
  • علی خوش اخلاق، حمید شفیع زاده* صفحات 65-90
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه رهبری تحول آفرین و خلاقیت با یادگیری خودتنظیمی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بود. روش پژوهش: این پژوهش از حیث هدف، یک پژوهش کاربردی با رویکرد کمی و از لحاظ رابطه بین متغیرها از نوع پژوهش های همبستگی محسوب می شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بود(801 N=). نمونه آماری به صورت تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول کرجسی مورگان از بین جامعه ی آماری انتخاب شد. ابزار اندازه گیری برای این پژوهش شامل پرسشنامه رهبری تحول آفرین باس و آولیو(2000) و رهبری تحول آفرین برنارد بس (1965)، پرسشنامه خلاقیت تورنس (1952) و پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی(MSLQ) پنتریج و دی گروت (1992) بود. روایی پرسشنامه با توجه به نظر اساتید متخصص مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ در تمامی متغیرهای پرسشنامه بیشتر از 8/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با استفاده از نرم افزار spss انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که بین رهبری تحول آفرین و خلاقیت با یادگیری خودتنظیمی کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین مقدار ضریب تعیین(468/0r2 =) حاصل از مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که 46 درصد از واریانس یادگیری خودتنظیمی بوسیله رهبری تحولی و خلاقیت تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق می توان به این نتیجه رسید که با استفاده از سبک رهبری تحول آفرین و با بهره گیری از برنامه های آموزشی در دانشگاه می توان نقش چشمگیری در ارتقاء خلاقیت کارکنان دانشگاه داشت و در نتیجه آن، جو مناسبی برای رسیدن به مقاصدآموزشی، علمی و فرهنگی در دانشگاه وجود آورد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، خلاقیت، یادگیری خودتنظیمی، کارکنان، دانشگاه آزاد اسلامی
  • نسرین اخگری، مهران کشتکار*، محمود احمدی شریف صفحات 91-122
    زمینه

    مدیریت ارتباط با مشتری به شرکت کمک می کند تا بفهمد کدام مشتری ارزش به دست آوردن، کدام ارزش نگه داشتن، کدام یک استراتژیک بوده، کدام یک سودآور است و از کدام یک می توان صرفنظر کرد.

    هدف

    شناسایی ابعاد و مولفه های کلان مدل ارتقاء مدیریت ارتباط با مشتری  مبتنی بر هوش تجاری و بررسی روابط بین آن ها در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، هدف اصلی این تحقیق است.

    روش

    پژوهش حاضر بر اساس هدف کاربردی و روش آن از نوع پیمایشی است. شیوه جمع آوری اطلاعات، آمیزه ای از روش های کتابخانه ای، میدانی و پیمایشی است. به منظور دستیابی به ابعاد الگو، تحلیل محتوای کیفی مقالات و کتب قابل دسترس انجام شد. روایی محتوایی پرسشنامه، توسط 15 نفر از خبرگان تایید شد. با توجه به محدود و البته ناشناخته بودن، این خبرگان به روش نمونه گیری هدفمند، همگون، ناهمگون و به صورت گلوله برفی انتخاب شدند. تحلیل عاملی ابعاد و مولفه ها با گردآوری داده ها از 127 نفر و استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS انجام شد.

    یافته ها

    محیط سازمانی، هوش تجاری، مدیریت ارتباط با مشتریان، عوامل محیطی و نهایتا مشتریان به عنوان پنج بعد الگو به همراه 22 مولفه آنها شناسایی شدند که معنادار بودن همگی آنها در سطح اطمینان 95% تایید شدند. ضمن آنکه مقدار برازش کلی مدل معادل 550/0 حاصل شد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش، ضمن کمک به توسعه ادبیات مدیریت ارتباط با مشتری و هوش تجاری در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، می تواند برای مدیران،، تصمیم سازان و تصمیم گیران جهت اتخاذ تدابیر، سیاست ها، راهبردها و برنامه های مناسب، مفید و قابل بهره برداری باشد.

    کلیدواژگان: ابعاد، مولفه، مدیریت ارتباط با مشتری، هوش تجاری
  • سعید خالقدادی، روح الله باقری مجد* صفحات 123-150
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رهبری تحولی بر نوآوری آموزش عالی با میانجیگیری توسعه هویت حرفه ای از نظر اعضا هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان بوده است.

    روش

    روش پژوهش همبستگی بود که در جامعه اعضا هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان با نمونه 166 نفری براساس تصادفی طبقه ای اجرا شده است. ابزار پژوهش سه پرسشنامه رهبری تحولی، نوآوری آموزش عالی و توسعه هویت حرفه ای بوده است. روایی تاییدی و پایایی ترکیبی و کرانباخ هر سه ابزار مناسب گزارش شد. روش تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار PLS2، مدل معادلات ساختاری بوده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، رهبری تحولی بر نوآوری آموزش عالی و توسعه هویت حرفه ای به صورت مستقیم و غیرمستقیم موثر بوده است. توسعه هویت حرفه ای بر نوآوری فرایند و محصول آموزش عالی به صورت مستقیم و غیر مستقیم موثر بود. همچنین نوآوری فرایند بر نوآوری محصول اثر داشت.

    نتیجه گیری

    می توان گفت در نوآوری آموزش عالی فاکتورهای رهبری و هویت حرفه ای دارای نقش سازنده می باشند. به بیان دیگر مهارت های نرم اهمیت ویژه بر پذیرش نوآوری در فرایند و محصول دارند.

    کلیدواژگان: رهبری تحولی، توسعه هویت حرفه ای، نوآوری آموزش عالی
  • نفیسه آزادی*، علی شیروانی شیری صفحات 151-170
    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی نظریه هوش‏های چندگانه و شاخص‏های خلاقیت و درگیری یادگیرنده در تصاویر کتب ریاضی پایه اول کشورهای آمریکا، ژاپن و ایران بود.
        

    روش

    روشاینپژوهش کیفی و از نوع تحلیلمحتوا است.جامعه مورد مطالعه شامل کتب ریاضی اول کشورهای آمریکا، ژاپن و ایران در سال 98-1397 است.

    یافته ‏ها

    تحلیل‏ ها نشان می دهد که در کتاب ریاضی اول ایران، براساس شاخص خلاقیت گیلفورد، تفکر واگرا کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در محتوای موجود تلاشی برای پرورش خلاقیت دانش آموزان صورت نگرفته است. میزان توجه به هوش منطقی-ریاضی در محتوای کتاب ریاضی اول کشور ایران بسیار کم است.

     نتیجه‏ گیری

    مفاهیم ریاضی کتاب ایران، بیش از توان ذهنی فراگیران در این سن است که باعث سردرگمی فراگیران و در نتیجه منجر به عملکرد معکوس در فرایند یادگیری می شود. گنجاندن مطالب حاشیه ای و دور از مباحث درسی، در این کتاب، مانع از تفکر مطلوب فراگیران خواهدشد.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، خلاقیت گیلفورد، گاردنر، ویلیام رومی
  • صدیقه یاسمی*، علی حسینی خواه، مرجان کیان، مسعود گرامی پور، افضل سادات حسینی صفحات 171-208
    زمینه

    مدرسه به عنوان نهادی که بیشترین ساعات عمر انسان را در اختیار دارد در بروز رفتارهای خلاق افراد بسیار نقش‌آفرین است. بنابراین، ایجاد محیط و فضای مساعد برای رشد و‌پرورش خلاقیت یادگیرندگان بعنوان یک نیاز ضروری بیش از پیش در مدارس کشور به‌ویژه در دوره ابتدایی احساس می‌شود.

    هدف

    پژوهش حاضر، طراحی الگوی مدرسه خلاق برای دوره ابتدایی و اعتباربخشی آن از دیدگاه متخصصان بود. روش پژوهش: ترکیبی از نوع اکتشافی متوالی(کیفی-کمی) بود. روش پژوهش در فازکیفی از نوع مطالعات تطبیقی- اسنادی و در فاز کمی از نوع پژوهش‌های توصیفی- پیمایشی با استفاده از تکنیک دلفی بود. روش نمونه‌گیری در هر دو فاز هدفمند بود. بدین صورت در مرحله اول پژوهش، منابع مکتوب (اسناد، مقالات و کتب) مرتبط با موضوع به تعداد 283 به روش تحلیل محتوای استقرایی و با استفاده از نرم افزار ATLAS.ti و رویکرد NCT مورد تحلیل قرار گرفتند. در مرحله دوم پرسشنامه 12 سوالی محقق ساخته در میان متخصصان برنامه درسی و حوزه‌ی خلاقیت توزیع شد و داده‌ها با استفاده از نرم افزار Excel2010و spss19 مورد تجزیه و‌تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج مرحله اول نشان داد که مدرسه خلاق دارای شش بعد و سی مولفه است. بعد برنامه درسی خلاق دارای نه مولفه؛ بعد دانش‌آموز خلاق دارای سه مولفه؛ بعد خانواده خلاق دارای پنج مولفه؛ بعد معلم خلاق دارای پنج مولفه؛ بعد مدیر خلاق دارای چهار مولفه و بعدفرهنگ خلاق دارای چهار مولفه بود. همچنین نتایج اعتباربخشی الگوی طراحی شده براساس نظر متخصصان برنامه درسی و خلاقیت مناسب بوده و آن را مطلوب دانسته اند.

    کلیدواژگان: طراحی، اعتباربخشی، خلاقیت، مدرسه خلاق، دوره ابتدایی
  • رضا سپهوند، محسن عارف نژاد، فریبرز فتحی چگنی*، مهدیه سپهوند صفحات 209-240
    زمینه

    خلاقیت کارکنان و استفاده از نظرات آنها از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر پیشرفت سازمان ها بوده و به عنوان پادزهر رخوت و سستی در سازمان عمل می کنند. در این بین عوامل مختلفی خلاقیت کارکنان را تحت تاثیر قرار می دهند که طردشدگی در محل کار و سکوت سازمانی از جمله آنها می باشند.

    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش میانجی سکوت سازمانی در رابطه بین طردشدگی در محل کار و خلاقیت کارکنان در دانشگاه لرستان بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف، پژوهشی کاربردی است که در زمره پژوهش های توصیفی-پیمایشی قرار می گیرد، از نظر فلسفه پژوهشی قیاسی است که بر مبنای پارادایم اثبات گرایی انجام شده و از نظر شاخص زمانی از پژوهش های مقطعی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش 440 نفر از کارکنان دانشگاه لرستان بوده که براساس جدول مورگان از میان آنها نمونه ای به حجم 205 نفر به روش تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه طردشدگی در محل کار فریز و همکاران (2008)، خلاقیت تورنس (1979) و سکوت سازمانی ون داین و همکاران (2003) استفاده گردیده که پایایی آنها به وسیله ی آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که طردشدگی در محل کار با سکوت سازمانی رابطه مثبت و با خلاقیت کارکنان رابطه منفی دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج کلی پژوهش نشان می دهد که طردشدگی در محل کار هم به صورت مستقیم و هم از طریق سکوت سازمانی با خلاقیت کارکنان رابطه منفی دارد.

    کلیدواژگان: طردشدگی در محل کار، سکوت سازمانی، خلاقیت، دانشگاه لرستان
  • احمد امیدی فر*، فتاح ناظم، افسانه صابر صفحات 241-266
    هدف

    هدف از پژوهش ارایه مدل فرهنگ سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سبک های رهبری (عمل گرا، تحول گرا)، تعهد سازمانی و توانمندسازی بود.
         

    روش

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای استان تهران به تعداد 5800 نفر بود و نمونه با استفاده از جدول گرجسی و مورگان به تعداد 360 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای طبقه ای انتخاب و به وسیله پرسشنامه های استاندارد فرهنگ سازمانی رابینز (1999)، سبک های رهبری (عمل گرا، تحول گرا) باس و اولیو (1985)، تعهد سازمانی آلن و مایر (1990) و توانمندسازی اسپریتزر (1997) مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل داده ها با روش تحلیل عاملی (تاییدی، اکتشافی) و مدل یابی معادلات ساختاری و آزمون تی نشان داد که مولفه های فرهنگ سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی به ترتیب اولویت شامل خلاقیت و نوآوری (84/0)، خطرپذیری (84/0)، توجه به جزییات (89/0)، توجه به ره آورد(87/0)، توجه به اعضاء(91/0)، نتایج تصمیمات(81/0)، توجه به سیستم (82/0)، جاه طلبی(87/0)، پایداری(90/0)، می باشند. همچنین وضعیت ابعاد شناسایی شده فرهنگ سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی در حالت بالاتر از میانگین قرار دارد. علاوه بر این، مولفه های سبک های رهبری با ضریب مسیر(84/0)، تعهد سازمانی(91/0)، توانمندسازی (82/0)، تاثیر معناداری با اجرای مدل فرهنگ سازمانی دارند. از طرف دیگر، در وضعیت موجود، سطح معناداری در همه متغیرها در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس مولفه های شناسایی شده مدل فرهنگ سازمانی ارایه شد و برازش آن با استفاده از شاخص های مطلق، نسبی و تعدیل یافته مورد ارزیابی قرار گرفت که نتایج حاکی از برازش آن داشت.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، توانمندسازی، سبک های رهبری(تحول گرا یا نوآورانه-عمل گرا)، فرهنگ سازمانی
|
  • Jafar Jahani, Mohsen Faryadi *, Rahmatalah Marzoghi, Maryam Shafiei Pages 1-28
    Background

    Creative thinking as a complex and multidimensional phenomenon affects students' performance.

    Aim

    The purpose of study was to develop and validate the interactive model of creativity education in the experimental sciences course of the first high school and its effect on fostering students' creativity through a combined study in the academic year of 2018-19.

    Methods

    The present study is a mixed study consisting of two parts. The first part was designing a creative learning model for the experimental science class, and the second part was about developing creativity. In the qualitative section, the semi-structured interview method was used. In a small section, the aim of the experiment was to determine the effect of the designed pattern on the creativity of high school students; using a semi-experimental design (pre-test, post-test with control group) from the first year high school students of Karaj (75 people) were selected as the statistical sample. The interactive pattern of creativity training in both groups and in two pre-test and post-test phases were compared with the Torrance Creativity Scale tool for measuring creativity for the experimental science course. To analyze and analyze data in the qualitative part after implementing discussions on paper, open coding (reading line by line data, extracting basic concepts and sentences, forming categories and primary classes), central coding (data classification, sub-category identification, final class formation) Selective coding (linking categories to each other) Categories were extracted. In the quantitative section, descriptive and inferential statistics were used. In the descriptive statistics section, the mean and standard deviation were the smallest and largest, and in the inferential statistics section, one-variable covariance analysis and follow-up test were used to compare the pairs of groups with the help of SPSS-21 software.

    Results

    In the qualitative part, the research results led to the interactive design of creativity training, and the results in the quantitative part of the research showed that the designed pattern has led to the cultivation of creativity in the tested group.

    Discussion and Conclusion

    It is suggested that the interactive pattern of designed creativity training be used as an appropriate way for students to achieve creativity.

    Keywords: Interactive Pattern, Creativity, experimental science course, student
  • Alireza Pirkhaefi *, Shokooh Bajalan Pages 29-64

    The aim of present study was to evaluate the effectiveness of the clinical creativity therapy model (CCTM) on attention and memory in children with dyscalculia in Shahinshahr and suburbs.

    Method

    This research was a quasi-experimental, pre-test, post-test, experimental and control group. Statistical population included all students with dyscalculia in primary school in ShahinShahr city in the academic year 2018 that were referred to the center of learning disorders of Sotoodeh of ShahinShahr city. A sample of 30 people was selected via random sampling method and subjected to two groups of 15 people. For the experimental group, a course of clinical creativity therapy model was held during 20 sessions and for 20 hours. The tools used in this research are Wechsler's intelligence test for children, the Torrance creativity test (visual form), N-Back working memory test, Stroop's test. Data were analyzed using SPSS-23 software.

    Findings

    The results of covariance analysis indicated that there was a significant difference between the experimental group and the control group in the N-Back memory test and the attention of Stroop and Wechsler 4 and Torrance creativity (visual form) after teaching the clinical creativity therapy model. It was seen that the memory, attention and creativity of the experimental group increased compared to the control group.

    Conclusion

    Overall, the results indicated that the clinical creativity therapy model (CCTM) had an effect on memory, attention and creativity of children with dyscalculia in the experimental group.

    Keywords: Creativity, Clinical creativity therapy, Memory, Attention, Learning Disorder
  • Ali Khoshakhlagh, Hamid Shafizadeh * Pages 65-90
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the relationship between transformational leadership and creativity with self-regulatory learning of Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran. Research
    Methodology
    This study, as objective, was an applied research with quantitative approach. Also, due to the fact that the relationship between variables was studied, it was considered as a correlation research. The statistical population of this study was all employees of Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran (N=801). The statistical sample was selected from the statistical community randomly and used to determine the sample size from Morgan's Krejcych table. Sample size includes 260 employees of Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran. The instrument for this study was Personal Information Questionnaire, a questionnaire transformational leadership Bass and Avolio (2000) and transformational leadership Bernard Bass (1965), Torrance Creativity Questionnaire (1952) and Self-Regulation Learning Strategies Questionnaire (MSLQ), Pntryj and De Groot (1992). Validity of the questionnaire was confirmed by experts. The reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha in all variables of the questionnaire was more than 0/8. Therefore, it can be said that the questionnaire has a good reliability. In this research, descriptive statistical methods were used to analyze the data and to test the research hypotheses, inferential statistics were used by Kolmogorof Smirnov test, Pearson correlation coefficient and regression with using SPSS software.
    Result
    The results of the research showed that there was a significant relationship between transformational leadership, creativity and self-regulatory learning. Also, the coefficient of determination (r2 = 468) obtained from structural equation modeling shows that 46% of self-regulation learning variance was explained by transformational leadership and creativity. Discussion and
    conclusion
    According to the findings of the research, it can be concluded that using the transformational leadership style and using educational programs at the university can play a significant role in promoting self-efficacy of the university staff and as a result it created a good atmosphere for academic, scientific and cultural purposes.
    Keywords: Transitional leadership, Creativity, Self-regulation learning, Staff, Islamic Azad University
  • Nasrin Akhgari, Mehran Keshtkar *, Mahmoud Ahmadi Sharif Pages 91-122

    The purpose of this study is to provide a model for improving customer relationship management in Iran republic Islamic shipping lines. The present study is based on applied purpose and survey method. The method of data collection is a mixture of library, field and survey methods. In order to achieve the dimensions of the model, the analysis of the qualitative content of the countries' experiences, articles, books and valid reports was performed, which eventually led to the identification of 5 dimensions with 22 components These dimensions and components were used in the design of the questionnaire with a Likert five-point spectrum after confirmation of validity and reliability by 15 expert and 127 people were tested in the adult community. The results of 93 additional questionnaires were analyzed using SPSS and Smart PLS software and thus the fit of all dimensions and components and finally the model was achieved. The GoF criterion was used to measure the overall fit of the model, which amounted to 0.550, which means that the overall fit of the model is strong.

    Keywords: Dimensions, Component, Customer Relationship Management, Business Intelligence
  • Saeid Khaleghdadi, Rouhollah Bagherimajd * Pages 123-150
    Objective

    The present research aimed to investigate the effect of the transformational leadership on higher education innovation with mediate of the professional identity development of faculty members of Sistan and Baluchestan University.

    Methods

    The research method was correlational which was performed on a sample of 166 faculty members in Sistan and Baluchestan University by stratified random sampling. The research instrument was three questionnaires of transformational leadership, higher education innovation and professional identity development. Confirmatory validity and composite reliability and Cronbach's alpha were reported as suitable instruments. The analysis method was performed with PLS2 software as a model of the structural equation.

    Results

    The results showed that the Transformational leadership has directly and indirectly affected on higher education innovation and professional identity development. Professional identity development has directly and indirectly affected the process and product innovation of higher education. also, Process innovation was effective on product innovation.

    Conclusion

    It can be said that leadership and professional identity are Constructive in higher education innovation. In other words, soft skills are of particular importance to the adoption of process and product innovation. Keywords: transformational leadership, higher education innovation, professional identity development

    Keywords: Transformational Leadership, higher education innovation, professional identity development
  • Nafise Azadi *, Ali Shiravani Shiri Pages 151-170

    The present study qualitatively analyzes the first grade math textbooks of the United States, Japan and Iran based on the Guilford Creativity Index, Gardner Multiple Intelligences and William Rumi Learner Engagement Index. The problem of research is the difficulty and complexity of the first grade Iranian mathematics textbook for students. The study population includes the first mathematics books of the United States, Japan and Iran in 1397-98. Analyzes show that in the first Iranian mathematics textbook, based on the Guilford Creativity Index, divergent thinking has received less attention and no attempt has been made to cultivate students' creativity in the existing content. The level of attention to logical-mathematical intelligence in the content of the first mathematics book in Iran (with a frequency of 11) is very low. Mathematical concepts of Iranian books are more than the mental capacity of learners at this age, which confuses learners and thus leads to reverse performance in the learning process (13 <1).

    Keywords: Creativity Index, Learner Engagement Index, multiple intelligences, mathematical textbooks
  • Ali Hosseinikhah, Marjan Kian, Masoud Geramipour, Afzal Sadat Hoseini Pages 171-208

    School as an institution that has the most valuable time of human life is very effective in the emergence of creative behaviors. Therefore, creating a suitable environment and a good environment for the growth and creativity of learners is felt as a necessary need more than before in our country, especially in the elementary school. The aim of this study was to design a creative school model for the elementary school and to validate it from the perspective of specialists. The research method was a combination of sequential exploratory (qualitative-quantitative).The research method in this qualitative phase was comparative-documentary and in the quantitative phase was descriptive-survey research using Delphi technique. Sampling method was purposeful in both phases. Therefore, in the first phase of the research, 283 written documents (documents, articles and books) related to the subject were analyzed based on inductive content analysis using ATLAS.ti software and the approach of NCT. In the second phase, a questionnaire containing 12 questions which was designed by the researcher was distributed among experts in the curriculum and creativity field. Data were analyzed using Excel 2010 and SPSS 19. The results of the study showed that the creative school has six dimensions and three components. The dimension of creative curriculum contained nine components, the dimension of creative students contained three components; the dimension of creative family had five components; the dimension of creative teacher contained five components; the dimension of creative principal contained four components; the dimension of creative culture contained four components. Moreover, the results of model validation based on the opinion of curriculum experts and the creativity was desirable.

    Keywords: Design, Validation, Creativity, creative school, elementary school
  • Reza Sepahvand, Mohsen Aregnezhad, Fariborz Fathi Chegeni *, Mahdieh Sepahvand Pages 209-240
    Context

    Employee creativity and the use of their opinions are the most important factors influencing the development of organizations and act as the antidote to laziness and weakness in the organization. Meanwhile, various factors affect employees' creativity, including workplace ostracism and organizational silence.

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of organizational silence in the relationship between workplace ostracism and employees' creativity at Lorestan University. Research

    method

    The present descriptive-exploratory research is applied in terms of purpose and is based on the deductive research and positivism paradigm in term of philosophy. The statistical population of the study was 440 employees of Lorestan University. Based on Morgan's table, a sample of 205 people was selected by stratified random sampling. In order to measure the variables of the research, the (Ferris et al’s, 2008) workplace ostracism Questionnaire, (Torrance’s, 2001), creativity Questionnaire and the (Bouradas and Maria’s, 2019) organizational silence Questionnaire were used and Their reliability was confirmed by Cronbach's alpha. For data analysis, structural equations modeling and PLS software have been used.

    Findings

    Research findings show that workplace ostracism has a positive relationship with organizational silence and a negative relationship with employee's creativity.

    Conclusion

    The overall results of the study show that workplace ostracism has a negative relationship with employee's creativity both directly and through organizational silence.

    Keywords: workplace ostracism, Organizational silence, Creativity, Lorestan University
  • Ahmad Omidifar *, Fatah Nazem, Afsaneh Saber Pages 241-266

    The purpose of this study is to present an organizational culture model at the Free Islamic University based on leadership styles (act oriented, transformational), organizational commitment, empowerment. this study is applicable in terms of data collection method, in terms of data collection method descriptive - survey in terms of data type data and the statistical population is quantitative, including all employees working at the Islamic Azad quantitative sample size was determined as sample using Cochran formula. the data were collected by a random sampling method. data were collected by a researcher - made questionnaire of organizational culture with emphasis on three standard questionnaires of leadership styles (pragmatic, transformational), organizational commitment and empowerment. quantitative data were analyzed using descriptive statistics including frequency, percentage, mean, standard deviation, tables, figures and graphs. in the inferential part, factor analysis (confirmatory, exploration) and structural equation modeling (sem) and t - test were used. the results showed that organizational culture elements in the free Islamic university, respectively, include creativity and innovation (84), risk to partial (89), attention to (87), Paying attention to the members (81), attention (82), ambition (87), ambition (87), stability (0), stability (90). the results of the study showed that the status of the identified dimensions of organizational culture at the free Islamic university is in higher order than the mean. in addition, the results of the study showed that organizational commitment elements with path coefficient (84), organizational commitment (0), empowerment (82 / 82), meaningful effect on organizational culture model implementation. On the other hand, in the present situation, the level of meaning is in all variables in a desirable state. based on the identified components of the organizational culture model, its fitness was evaluated by using categorical, comparative, and adjusted indexes which showed the fitness results.

    Keywords: organizational culture, Leadership Styles (Transformational or Innovative-Pragmatic), Organizational Commitment, empowerment