فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و پنجم شماره 4 (زمستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/12/25
- تعداد عناوین: 15
-
-
بررسی سرمی و مولکولی شیوع آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 در بازارهای زنده فروشی پرندگان در سال 1395صفحات 399-406زمینه مطالعه
آنفلوانزای پرندگان یکی از مهم ترین بیماری ها از نظر اقتصادی و بهداشت عمومی است. ویروس آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 شایع ترین ویروس آنفلوانزا با بیماریزایی کم در بین طیور در سراسر دنیا می باشد.
هدفبررسی شیوع سرمی و مولکولی AI-H9N2 در بازارهای فروش پرندگان زنده، باغ های پرندگان و پارک های کشور بود.
روش کار:
مطالعه مقطعی از مرداد تا آخر آذرماه سال 1395 انجام گرفت. در هر واحد از 40 پرنده از گونه های مختلف خون گیری و از 60 پرنده آبزی (اردک و غاز) نمونه سواب کلواک اخذ گردید. نمونه های سرمی با تست HI برای شناسایی تحت تیپ H9N2 آزمایش شدند. پرندگانی که دارای عیار سرمی 4 به بالا بوده و واحدهایی که دارای حداقل یک پرنده مثبت بودند، مثبت در نظر گرفته شدند. نمونه های سواب به روش RT-PCR با استفاده از دو جفت پرایمر M و H9 آزمایش شدند.
نتایجاز تعداد 2638 پرنده در 127 بازار، باغ وحش، پارک پرنده در 22 استان کشور، نمونه سرم و از 3001 پرنده در 122 واحد سواب کلواک اخذ شد. تعداد 73 واحد از 127 واحد نمونه برداری شده (48/57 درصد و فاصله اطمینان 95 درصد برابر 2/66 - 4/48 درصد) و تعداد720 پرنده از 2638 پرنده نمونه برداری شده (29/27 درصد و فاصله اطمینان 95 درصد برابر 6/29 - 6/25 درصد) از نظر سرمی مثبت بودند. در بین گونه های پرنده نیز بالاترین درصد سرم مثبت مربوط به بوقلمون و مرغ به ترتیب با 6/47 درصد و 3/45 درصد و کمترین درصد سرم مثبت نیز مربوط به اردک و غاز به ترتیب با 8/13 درصد و 3/16 درصد بود. همچنین تعداد 39 سواب تجمیع شده از 18 واحد (75/14 درصد) مثبت بود.
نتیجه گیری نهایی:
نتیجه مطالعه نشان دهنده شیوع بالای آنفلوانزای H9N2 و گردش آن در طیور بازارهاست. ساماندهی بازارها از طریق ارتقاء سطح بهداشتی و امنیت زیستی بازارها، آموزش مردم و پایش مداوم پرندگان عرضه شده در بازارها جهت کنترل بیماری در بازارهای کشور ضروری می باشد.
کلیدواژگان: آنفلوانزا، H9N2، بازار، شیوع، بررسی -
صفحات 407-412زمینه مطالعه
بیماری توکسوپلاسموزیس یکی از بیماری های مهم مشترک انسان و دام در ایران و جهان می باشد.
هدفبا توجه به مصرف بالای گوشت گوسفند و آلودگی بالای توکسوپلاسما در گوسفندان ایران، هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی توکسوپلاسما در گوسفندان کشتاری مشهد با روش های ملکولی و سرمی می باشد.
روش کار:
بدین منظور از مرداد 1395 تا اردیبهشت 1396 به طور فصلی، 25 نمونه خون و 25 نمونه عضله قلب، از گوسفندان کشتارگاه طرقبه واقع در شهرستان مشهد جمع آوری شدند، نمونه های خون و عضله قلب به آزمایشکاه انگل شناسی منتقل گردیدند. ابتدا سرم نمونه های خون با استفاده ازدستگاه سانتریفیوژ جداسازی شدند. سپس نمونه های عضله قلب برای انجام آزمایش PCR مورد نمونه برداری قرارگرفتند. نمونه های سرم و عضله تا هنگام آزمایش در داخل فریزر 20- درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نمونه های سرم جهت یافتن آنتی بادی ضد توکسوپلاسما مورد آزمایش الایزا قرار گرفتند و نمونه های عضله قلب پس از استخراج DNA با استفاده از کیت های تجاری، با روشNested-PCR جهت تشخیص آلودگی توکسوپلاسما آزمایش شدند.
نتایجدر این بررسی از مجموع 100 نمونه سرمی گرفته شده، یک نمونه سرمی از گوسفندان کشتاری واجد آنتی بادی علیه توکسوپلاسما با روش الایزا بود، در حالی که از همین تعداد نمونه عضله قلب، 22 نمونه عضله قلب گوسفندان واکنش مثبت درآزمایش Nested- PCR نشان دادند. در این مطالعه بیشترین میزان آلودگی توکسوپلاسما در عضلات قلب در فصل بهار و کمترین میزان آلودگی در فصل تابستان گزارش گردید. همچنین نتایج مطالعه، نشان دهنده توافق ضعیف نتایج الایزا و روش مولکولی بود.
نتیجه گیری نهایی:
با توجه به تعیین میزان آلودگی قابل توجه عضلات قلب گوسفندان کشتاری به توکسوپلاسما، به نظر می ر سد خطر آلودگی انسان از طریق گوشت گوسفندان نسبتا بالا می باشد.
کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندیی، گوسفند، فراوانی، الایزا، واکنش زنجیره ای پلی مراز -
صفحات 413-417زمینه مطالعه
عفونت توکسوپلاسما گوندیی در دوران بارداری به دلیل کاهش سیستم ایمنی مادر، احتمال ابتلای کودک به اختلال اوتیسم را افزایش می دهد.
هدفهدف از پژوهش حاضر مقایسه آلودگی به انگل توکسوپلاسما گوندیی در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و بهنجار می باشد. طرح این پژوهش از نوع علیمقایسه ای و از نظر هدف، کاربردی است.
روش کار:
نمونه های مورد بررسی شامل (100 N =) که 50 نفر آن ها را کودکان مبتلا به اوتیسم و 50 نفر دیگر را کودکان بهنجار با سنین بین 3 تا 12 سال تشکیل می دادند که از لحاظ سن، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، شدت اختلال، عدم ابتلا به بیماری های حاد جسمانی و روانی و سایر متغیرهای مورد نظر در پژوهش کاملا همگن بودند و با استفاده از نمونه گیری تصادفی به دو گروه (آزمایش و کنترل) تقسیم شدند. از هر یک از افراد گروه به میزان 5 میلی لیتر نمونه خون جهت بررسی آلودگی به انگل توکسوپلاسما اخذ شد. جهت بررسی فرضیه های تحقیق، نتایج به دست آمده با آزمون مربع کای مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
نتایجنتایج حاصل نشان داد که کودکان اوتیسم، میزان آلودگی بیشتری به انگل توکسوپلاسما گوندیی نسبت به گروه بهنجار داشتند (001/0>p).
نتیجه گیری نهایی:
میزان آلودگی به انگل توکسوپلاسما گوندیی در کودکان مبتلابه اوتیسم به طور معنی داری نسبت به کودکان بهنجار بالاتر بوده است.
کلیدواژگان: آلودگی، توکسوپلاسما گوندیی، اختلال اوتیسم، عفونت، کودکان -
صفحات 418-430زمینه مطالعه
عصاره های غنی از ترکیبات فنلی، نقش مهمی در اثرات پاداکشندگیو ضدمیکروبی دارند و عصاره پوست سبز پسته غنی از ترکیبات پلیفنلی است.
هدفارزیابی اثر عصاره پوست سبز دو رقم پسته کله قوچی و فندقی بر عملکرد، وزن نسبی اجزای لاشه، شاخص های خونی و جمعیت میکروبی روده جوجه گوشتی چالش یافته با باکتری استافیلوکوکوس اوریوس بود.
روش کار:
بدین منظور از 168 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و هفت قطعه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد غیر آلوده و جوجه های چالش یافته با استافیلوکوکوس اوریوس تغذیه شده با سطوح 0، 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم عصاره آبی کله قوچی و 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم عصاره آبی پوست سبز فندقی بود. تمام جوجه های آلوده با محلول حاوی CFU 109×3 باکتری استافیلوکوکوس اوریوس، در دهان تلقیح شدند. خصوصیات عملکردی، ایمنی، شاخص های خونی و جمعیت میکروبی روده تعیین شد.
نتایجعصاره آبی پوست سبز پسته باعث ممانعت از رشد باکتری استافیلوکوکوس گردید ولی عصاره اتانولی باعث ممانعت از رشد لاکتوباسیل ها شد. عملکرد رشد جوجه ها تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت بجز در 24 روزگی، که عصاره آبی پوست کله قوچی در سطح 200 میلیگرم در کیلوگرم باعث افزایش وزن بدن بالاتر گردید (049/0). عصاره پوست فندقی در سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم باعث افزایش چربی بطنی شد (0005/0=p) و بر وزن نسبی سایر اجزای لاشه اثر نداشت. سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم کله قوچی و 200 میلیگرم در کیلو گرم فندقی باعث افزایش فعالیت آلانین آمینوترانسفراز و کاهش پروتئین تام گردید (01/0>p) عصاره ها در تمام سطوح باعث افزایش عیار پادتن تام در مقایسه با شاهد شد (02/0>p) و عصاره پوسته پسته، جمعیت باکتریایی تام ناحیه ژژنوم را در مقایسه با شاهد منفی کاهش داد (008/0=p).
نتیجه گیری نهایی:
استفاده از عصاره آبی پوست پسته باعث بهبود پاسخ ایمنی، کاهش لیپیدهای خون و جمعیت میکروبی مجرای گوارشی جوجه گوشتی چالش یافته با استافیلوکوکوس اوریوس می گردد.
کلیدواژگان: آلانین آمینوترانسفراز، استافیلوکوکس اورئوس، پادتن تام، چربی بطنی، لاکتوباسیل -
صفحات 431-441زمینه مطالعه
آفلاتوکسینها معمولا در شرایط ذخیره اقلام غذایی تولید میشود و پس از تشکیل، از بین بردن آن ها دشوار است. رایجترین راهبرد مقابله با این سموم استفاده از جاذب میباشد.
هدفمقایسه کارایی جاذبهای سموم قارچی با پروبیوتیک از نظر کاهش اثرات آفلاتوکسین در جوجه های گوشتی.
روش کار:
تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی به مدت 1 روزه مطالعه شدند. گروه های آزمایشی عبارت بودند از: 1. شاهد منفی (بدون آفلاتوکسین و افزودنی) 2. شاهد مثبت (500 میکروگرم/کیلوگرم آفلاتوکسین)، 3. آفلاتوکسین + پروبیوتیک 4. آفلاتوکسین+ پلیمر 5. آفلاتوکسین+ توکسین بایندر. در طی آزمایش عملکرد تولید و در پایان آزمایش فراسنجه های بیوشیمایی و ایمنی در نمونه خون و شاخص های مربوط به ارزیابی درشت نی بررسی شدند.
نتایجآفلاتوکسین مصرف خوراک در 10 روز ابتدایی آزمایش را کاهش داد (05/0>p). افزایش وزن بدن 10-1 روزگی تحت تاثیر آفلاتوکسین کاهش یافت و تنها در گروه توکسین بایندر به سطح گروه شاهد منفی ارتقاء یافت (05/0>p). در گروه های پروبیوتیک و توکسین بایندر افزایش وزن بدن در 24-11 روزگی و کل آزمایش نسبت به گروه شاهد مثبت افزایش یافت (05/0>p). تیمارها بر ضریب تبدیل غذایی اثر نداشتند. گروه شاهد مثبت در مقایسه با شاهد منفی کاهش معنی دار در میزان پروتئین تام، آلبومین، فسفر، منیزیم و روی سرم داشت (05/0>p). پروبیوتیک توانست اثرات زیان آور آفلاتوکسین بر آلبومین سرم را جبران نماید (05/0>p). پلیمر توانست اثر آفلاتوکسین بر کاهش سطح اسید اوریک سرم را جبران نماید (05/0>p). سطح منیزیم و روی سرم در گروه های دریافت کننده پروبیوتیک و پلیمر در قیاس با گروه شاهد مثبت افزایش یافت (05/0>p). افزودنی ها در مقایسه با شاهد مثبت سطح فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز را افزایش دادند (05/0>p). افزودنی ها طول درشت نی را در مقایسه با شاهد مثبت افزایش دادند (01/0>p). گروه های دریافت کننده پروبیوتیک و یا پلیمر وزن استخوان درشت نی بالاتری نسبت به گروه شاهد مثبت داشتند (01/0>p). بالاترین استحکام استخوان در گروه پروبیوتیک مشاهده شد که با گروه های شاهد تفاوت معنی داری داشت. کاهش پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند توسط همه افزودنی ها در برابر شاهد مثبت افزایش یافت (01/0>p).
نتیجه گیری نهایی:
افزودنی ها به طور نسبی برخی عوارض آفلاتوکسین را کاهش دادند، وسعت تاثیر مشاهده شده بر شاخص های عملکردی، ایمنی، اسکلتی و بیوشیمیایی سرم به ترتیب مربوط به پروبیوتیک، پلیمر منقوش و توکسین بایندر بود.
کلیدواژگان: آفلاتوکسین، پروبیوتیک، پلیمر منقوش، توکسین بایندر، جوجه های گوشتی -
صفحات 442-451زمینه مطالعه
تعادل در میزان مواد معدنی در جیره غذایی آبزیان اهمیت بسیاری دارد. فسفر یکی از مهم ترین مواد معدنی در تغذیه ماهی و آبزیان می باشد. اهمیت فسفر نه فقط به خاطر رشد و سلامت ماهی، بلکه افزایش بیش از حد فسفر و دفع آن به آب موجب آلودگی و شکوفایی جلبکی می باشد.
هدفهدف از این مطالعه بررسی اثرات افزودن مونوآمونیوم فسفات (MAP) در جیره غذایی ماهی کوی (Cyprinus carpio Koi) و مقایسه آن با مونوکلسیم فسفات (MCP) بوده است.
روش کار:
650 قطعه بچه ماهی کوی با وزن اولیه 17 گرم در 15 تانک توزیع (5 تیمار - هر کدام در سه تکرار) و با جیره های غذای حاوی مونوآمونیوم فسفات در سه سطح (75/0، 5/1 و 3 درصد از جیره)، مونوکلسیم فسفات در یک سطح (3درصد از جیره) و یک گروه شاهد (بدون افزودن مکمل فسفر) به مدت 8 هفته تغذیه شدند.
نتایجشاخص های رشد و ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده با 3 درصد مونوآمونیوم فسفات بهترین نتایج را در بر داشت. گروه شاهد کمترین افزایش وزن و بیشترین ضریب تبدیل غذایی را نشان داد. میزان فسفر خون نیز با افزایش میزان مونوآمونیوم فسفات رابطه مستقیم و معنی داری نشان داد. بیشترین میزان کلسیم در خون در گروه تغذیه شده با مونوکلسیم فسفات به میزان 3 درصد دیده شد.
نتیجه گیری نهایی:
نظر به بهبود شاخصه های رشد و تغذیه ای، افزودن 5/1 تا 3 درصد مونوآمونیوم فسفات به جیره غذایی بچه ماهیان کوی پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: مونوآمونیوم، فسفات، ماهی کوی، خون، رشد -
صفحات 452-462زمینه مطالعه
فسفر، یک ماده مغذی برای طیور است. دریافت بیش از حد فسفر توسط دام ها و دفع فسفر اضافی، باعث آلودگی محیط زیست می شود.
هدفتعیین قابلیت هضم ایلیومی و کل دستگاه گوارش (ابقاء) برای فسفر و کلسیم در دی کلسیم فسفات های تولید داخل در جوجه های گوشتی.
روش کار:
تعداد720 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 به طور تصادفی به 8 تیمار (هر تیمار شامل 6 تکرار 15 قطعه ای) اختصاص یافت. در تیمار شاهد از اسیدفسفریک و در هر یک از 7 تیمار دیگر از نمونه های دی کلسیم فسفات (نمونه های A تا G) به عنوان منبع فسفر در جیره استفاده شد. از اکسید کروم به عنوان نشانگر در جیره های آزمایشی استفاده شد. در روز 21، پس از جمع آوری مدفوع پرنده ها، تمام پرنده ها به روش جابجایی گردن کشتار و محتویات یک سوم انتهایی ایلیوم جمع آوری و پس از خشک کردن، برای تعیین میزان اکسید کروم، فسفر و کلسیم به آزمایشگاه ارسال گردید. درصد قابلیت هضم فسفر و کلسیم برای هر نمونه به طور جداگانه محاسبه شد.
نتایجاثر نوع دی کلسیم فسفات در خوراک بر قابلیت هضم ایلیومی و کل دستگاه گوارش برای کلسیم و فسفر معنی دار بود (001/0 <p). کمترین قابلیت هضم ایلیومی فسفر به نمونه های Eو F و بالاترین مقدار به نمونه A. اختصاص داشت. قابلیت هضم ایلیومی فسفر در تیمار شاهد 8/69 درصد بود. میزان قابلیت هضم فسفر در کل دستگاه گوارش برای جیره شاهد معادل 4/53 درصد بود. کمترین میزان قابلیت هضم فسفر در کل دستگاه گوارش به ترتیب در تیمارهای E و F و بالاترین قابلیت هضم فسفر در کل دستگاه گوارش در تیمار A با 9/47 درصد (4/3 گرم در کیلوگرم) مشاهده شد.
نتیجه گیری نهایی:
برای ارزیابی منابع فسفر در جوجه های گوشتی، روش قابلیت هضم ایلیومی از دقت بالاتری برخوردار است. براساس نتایج حاصل، نمونه A دارای بالاترین و نمونه های E و F دارای پایین ترین ارزش بیولوژیک بودند.
کلیدواژگان: دی کلسیم فسفات، قابلیت هضم، هضم ایلئومی، کل دستگاه گوارش، جوجه های گوشتی -
صفحات 463-468زمینه مطالعه
آریتمی ها نقش عمده ای در کاهش کارآیی اسب های مسابقه ای دارند. هیچ مطالعه ای در اسب هایی که شرایط کنترل شده مسابقه ای در آن ها اعمال شده وجود ندارد و در مطالعات قبلی شرایط برای همه اسب ها یکسان نبوده است.
هدفهدف از این مطالعه ارزیابی شیوع وقوع آریتمی های حین ورزش در زمان گرم کردن و اوج فعالیت بود.
روش کار:
در این مطالعه نوار قلب توسط دستگاه تله متری در 30 راس اسب ورزشی در شرایط یکسان اخذ شد، همه اسب ها در لنج برقی مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت اخذ نوار قلب از اشتقاق تغییر یافته قاعده ای-راسی استفاده شد و اسب ها ابتدا 10 دقیقه قدم و بعد 10 دقیقه یورتمه برده شدند.
نتایج18 راس اسب حین گرم کردن SVPCs(Supraventricular premature complexes) داشتند در حالی که حین یورتمه این تعداد 9 راس بود و 4 راس حین یورتمه VPCs(Ventricular premature complexes) داشتند. تنها در یک راس حین گرم کردن (Atrioventricular Block grade II) AVB II دیده شد.
نتیجه گیری نهایی:
رخداد SVPCs و VPCs حین استراحت غیر طبیعی است ولی به وفور در زمان فعالیت بدنی دیده می شوند و اینکه تا چه حد این آریتمی های حین ورزش اهمیت دارند نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
کلیدواژگان: آریتمی، اسب، ورزش، تله متری، کاهش-کارآیی -
صفحات 469-474زمینه مطالعه
تست اشکی شیرمر به طور چشمگیری در چشم پزشکی در انسان و دامپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. دو نوع STT وجود دارد: STT I و STT II.
هدفاین مطالعه با هدف تعیین مقدار قابل ارجاع برای اندازه گیری میزان اشک چشم با استفاده از نوار تست اشکی شیرمر1 (STT1) در اسبچه های خزر اجرا شد.
روش کار:
به همین منظور تعداد 20 راس اسب به ظاهر سالم و از نژاد کاسپین، شامل هر دو جنس نر و ماده، در محدوده سنی 2 تا 15 سال و متوسط وزن بین 32 ±192 کیلوگرم در نظر گرفته شد. پس از بررسی و معاینه اسبچه های خزر و در نهایت احراز سلامت آنان تست نوار اشکی شیرمر انجام شد. با توجه به میزان بالای تولید اشک در اسب ها نسبت به گونه های دیگر حیوانی، نوار شیرمر (نوار شیرمر، ساخت شرکت Eickemeyer آلمان) را به جای یک دقیقه، به مدت 30 ثانیه در کیسه ملتحمه پایینی چشم قرار دادیم. پس از گذشت 30 ثانیه نوار اشکی شیرمر را خارج کرده و مقدار آن بلافاصله قرایت و ثبت گردید. در این مطالعه تاثیر متغیر سن و جنسیت بر میزان رطوبت چشم اسبچه خزر و همچنین میزان رطوبت بین چشم چپ و راست بررسی گردید.
نتایجبراساس نتایج حاصل از آزمایش شیرمر 1 در حیوانات تحت مطالعه میانگین میزان رطوبت چشمی برابر با 6/3±38/23 میلی متر/30 ثانیه (دامنه، 30-15 میلی متر/30ثانیه) بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که متغیر سن و جنسیت، هیچکدام تاثیر معنی داری بر روی نتایج STT1 در اسبچه های خزر ندارد و همچنین تفاوت معنی داری نیز در میزان رطوبت بین چشم چپ و راست، در مقایسه با یکدیگر مشاهده نشد.
نتیجه گیری نهایی:
با توجه به اهمیت تشخیص هر چه سریع تر خشکی چشم و جلوگیری اختلالات متعاقب آن مانند کراتوکنژنکتیویت سیکا، در آینده می توان از نتایج بدست آمده به عنوان مرجع طبیعی در این مطالعه برای سنجش میزان رطوبت چشم اسبچه ی خزر استفاده کرد.
کلیدواژگان: تست نواری، شیرمر، کراتوکونژنکتیویت سیکا، چشم، اسبچه خزر -
صفحات 475-485زمینه مطالعه
کاهش حساسیت انسولینی و لیپولیز گسترده در حوالی زایمان از جمله علل معمول وقوع بیماریهای متابولیکی مرتبط با متابولیسم انرژی در میش می باشند.
هدفتحقیق حاضر با هدف مطالعه اثر روی آلی بر متابولیسم گلوکز و شاخصه های مقاومت به انسولین در میش های اوایل دوره شیرواری طراحی شد.
روش کار:
18 راس میش نژاد قزل براساس میزان روی آلی دریافتی به سه گروه؛ CTR (جیره پایه بدون افزودنی روی)، LZn (جیره پایه بعلاوه روی به میزان 30 میلی گرم به ازای ماده خشک خوراک) و HZn (جیره پایه بعلاوه روی به میزان 300 میلی گرم به ازای ماده خشک خوراک) تقسیم بندی شدند.
نتایجنتایج مطالعه حاضر تفاوت معنی داری بین گروه های مورد مطالعه در مقادیر گلوکز، اسیدهای چرب غیراستریفیه، بتاهیدروکسی بوتیرات، کلسترول و تری گلیسرید و نیز عیار انسولین خون میش ها نشان نداد. همچنین اثر روی بر نسبت انسولین به گلوکز در بین گروه های آزمایشی غیر معنی دار بود (05/0<p). تجویز زینک-متیونین به صورت خوراکی افزایش معنی داری (001/0>p) در غلظت روی سرم خون میش های دریافت کننده مکمل ایجاد نمود. مساحت سطح زیر منحنی (AUC60, AUC120) برای گروه کنترل و LZn بیشترین و برای گروه HZn کمترین مقادیر را نشان داد (05/0>p). نرخ پاکسازی گلوکز در میش های دریافت کننده مکمل زینک-متیونین نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. زمان لازم برای رسیدن غلظت گلوکز به نصف در میش های دریافت کننده روی به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (001/0>p) که نشان دهنده حالت بهبودی حساسیت به انسولین و وضعیت متابولیسم گلوکز است.
نتیجه گیری نهایی:
یافته های تحقیق حاضر نشان می دهند که مکمل غذایی زینک-متیونین در بهبود بالانس منفی انرژی و جلوگیری از مقاومت به انسولین در میش های شیروار پس از زایش موثر بوده و این احتمال وجود دارد که پاسخ به انسولین در میش ها در کنار استفاده از مکمل های حاوی روی بهبود پیدا کند.
کلیدواژگان: میش، انسولین، گلوکز، شیرواری، روی -
صفحات 486-497زمینه مطالعه
لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که باعث بروز کاهش تولید و اختلالات تولید مثلی در نشخوارکنندگان و وارد آمدن خسارات اقتصادی عمده ای به روستاییان و دامداران می شود.
هدفهدف از مطالعه حاضر بررسی میزان شیوع سرمی نشخوارکنندگان استان لرستان از نظر سرووارهای مختلف لپتوسپیرا اینتروگانسو ارزیابی نقش فاکتورهای محیطی و میزبانی در شدت این آلودگی بود.
روش کار:
به این منظور با مراجعه به گاوداری و گله های گوسفند و بز در شهرستان های مختلف استان لرستان اقدام به اخذ 691 نمونه خون شامل 258 راس گوسفند، 195 راس بز و 238 راس گاو شد و در ادامه از نظر وجود آلودگی نسبت به 7 سرووار مختلف لپتوسپیرا اینتروگانسبه روش آگلوتیناسیون میکروسکوپیک مورد عیار سنجی قرار گرفتند. علاوه بر عوامل میزبانی از قبیل سن، جنس و عوامل محیطی شامل منطقه جغرافیایی، میزان بارش، دمای هوا، رطوبت نسبی محیط و ارتفاع منطقه نمونه گیری از سطح دریا ثبت تا نقش احتمالی آن ها در شیوع سرمی مورد تحلیل آماری قرار گیرد.
نتایجنتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان شیوع کلی سرمی لپتوسپیروز در گاو، گوسفند و بزهای مورد بررسی در استان لرستان به ترتیب برابر با 62 راس (05/26 درصد؛ فاصله اطمینان 95 درصد: 23/31 - 7/19)، 58 راس (48/22 درصد؛ فاصله اطمینان 95 درصد: 16/25 - 95/16) و 29 راس (87/14 درصد؛ فاصله اطمینان 95 درصد: 36/20 - 37/9) بود. از نظر واکنش سرمی در گروه های مختلف سنی و جنس نر و ماده اختلاف آماری معنی داری دیده نشد (05/0 >p). غالب ترین سرووار آلوده کننده در گاو، گوسفند و بزهای دارای واکنش سرمی مثبت بر علیه لپتوسپیرا به ترتیب گریپوتایفوزا (93/41 درصد)، کانیکولا (76/32 درصد) و کانیکولا (27/48 درصد) بود. نتایج نشان داد دمای سالانه محیط بر روی میزان آلودگی اثر معنی داری ندارد (05/0 >p)، اما رطوبت نسبی محیط (02/0=p)، میزان بارش سالانه (001/0=p) و ارتفاع محل زندگی دام ها از سطح دریا (03/0=p) بر روی شیوع سرمی لپتوسپیرا اثرگذار است و بالاترین شیوع سرمی در دام های مناطق مرکزی و غربی استان دیده شد (05/0 <P).
نتیجه گیری نهایی:
لپتوسپیروز در دام های استان لرستان بومی بوده و فاکتورهای محیطی در شدت آلودگی نقش به سزایی دارند که این مسئله ضرورت توجه به مناطق جغرافیایی در معرض خطر را بیشتر می کند.
کلیدواژگان: آگلوتیناسیون میکروسکوپی، بیماری مشترک، فاکتورهای محیطی، لپتوسپیروز، نشخوارکنندگان -
صفحات 498-508زمینه مطالعه
ترمیم تاندونمی تواند نیازمند مجموعه ای از مداخله های درمانی نظیر ایجاد شرایط خاص فیزیکی، استفاده از روش های مهندسی بافت، استفاده از فاکتورهای رشد و نیز تحریک های مکانیکی باشد. بررسی های گذشته نشان داده که استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت در ترمیم تاندون موثر بوده است.
هدفهدف از انجام این مطالعه بررسی اثر تمایزدهندگی ترشحات لخته PRP بر سلول های بنیادی مزانشیمال اخذ شده از مغز استخوان خرگوش می باشد.
روش کار:
سلول های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان 10 سر خرگوش سفید نژاد نیوزیلندی اخذ شده و مورد بررسی های فلوسایتومتری و مورفولوژیک قرار گرفتند. سپس این سلول ها با استفاده از PRCR تحت درمان قرارگرفته و از نظر ظاهری و نیز مارکرهای معرف تنوسیت ها با استفاده از روش Real-Time PCR بررسی شدند.
نتایجبررسی اختلاف بیان ژن های Scx، Tnmd، کلاژن تیپ I و تناسین C در سلول های تمایز یافتهدر مقایسه با سلول های بنیادی نشان داد که میزان بیان همه ی آن ها به صورت معنی داری پس از درمان سلول ها با PRCR افزایش یافته است.
نتیجه گیری نهایی:
تحت درمان قرار دادن سلول های بنیادی با PRCR باعث بیان شدن ژن های مربوط به تاندون و تمایز سلول های بنیادی به تنوسیت ها می شود.
کلیدواژگان: سلول بنیادی، PRCR، تمایز، Real-Time PCR، خرگوش -
صفحات 509-518زمینه مطالعه
جراحات عفونی و غیر عفونی در گاوهای شیری منجر به لنگش و زیان های اقتصادی قابل توجهی می شود. اصلی ترین جراحات عفونی درماتیت انگشتی، نکرو باسیلوز بین انگشتی و ساییدگی پاشنه می باشند.
هدفمطالعه حاضر به منظور شناسایی بروز سالانه جراحات عفونی انگشتی در چهارگاوداری شیری در استان های چهارمحال و بختیاری، اصفهان، مازندران و خراسان رضوی انجام شد.
روش کار:
اطلاعات حاصل از 71896 مورد سم چینی و بازدید در طی سال های 1392-1391 که برروی 10100 گاو شیری انجام شده بود ثبت و تحلیل گردید. تمامی اطلاعات توسط سم چین های حرفه ای و دامپزشکان در طی مطالعه ثبت گردیدند.
نتایجپراکنش ساییدگی پاشنه بین 0 تا 13، درماتیت انگشتی بین 0 تا 145 و نکروباسیلوز بین انگشتی بین 0 تا 47 مورد در هر ماه گزارش شد. بیشترین فراوانی درماتیت انگشتی در بهار (62/8 درصد)، نکروباسیلوز بین انگشتی در زمستان (79/2 درصد) و ساییدگی پاشنه در بهار (68/0 درصد) ثبت شده است. رخداد تمامی این جراحات در بین فصول مختلف به شکل معنی داری متفاوت است. فراوانی کل بیماری های عفونی در سال 1391، 18/19 درصد و در سال 1392، 45/17 درصد گزارش شده است. تنها رخداد بیماری درماتیت انگشتی در بین دو سال تفاوت معنی دار نشان می دهد و درسال 1392 کاهش یافته است. توزیع بیماری های عفونی در بین گاوداری های مختلف متفاوت بود به گونه ای که درماتیت انگشتی در سال های 1391 و 1392 به میزان 97/32 و 1/30 در گاوداری شماره 3 ثبت گردید و این میزان در این سال ها تنها 93/0 و 68/0 در گاوداری شماره 2 ثبت گردید.
نتیجه گیری نهایی:
فراوانی در حدود 20 درصدی جراحات عفونی انگشتی در گاوداری های مورد مطالعه بیانگر ارزش زیاد این عارضه در ایجاد زیان های اقتصادی است که باید به شکل جدی مد نظر قرار گیرد.
کلیدواژگان: درماتیت انگشتی، نکروباسیلوز بین انگشتی، ساییدگی پاشنه، فوزوباکتریوم، گاو شیری -
صفحات 519-528زمینه مطالعه
تعیین زمان تخمک گذاری با استفاده از اندازه گیری پروژسترون برای انجام تلقیح مصنوعی یا جفت گیری در زمان مناسب حایز اهمیت است.
هدفارزیابی توانمندی نوارهای پروژسترون گاوی در تعیین میزان نیمه کمی پروژسترون در سرم خون سگهای ماده است.
روش کار:
این مطالعه روی 5 قلاده سگ نژاد مخلوط، سالم که در فاز آنستروس سیکل جنسی قرار داشتند انجام شد. از داروی کابرگولین برای القاء فحلی استفاده شد. بعد از ورود به فاز پرواستروس از روز 7 پرواستروس تا 2 روز پس از تخمک گذاری به صورت روزانه اسمیر واژن، اولتراسونوگرافی و خونگیری انجام شد. سرم نمونه های خون به دو قسمت تقسیم شد. یک قسمت برای اندازه گیری پروژسترون با روش رادیوایمنواسی (RIA) و قسمت دیگر با نوارهای پروژسترون گاوی (Rapid p4) برای ارزیابی نیمه کمی پروژسترون. تغییرات تخمدان ها بوسیله اولتراسونوگرافی ارزیابی شد و تغییرات چرخه فحلی بوسیله آزمایش سایتولوژی واژن انجام گرفت.
نتایجبا آزمون اسپیرمن همبستگی مثبت معنی داری بین اندازه گیری پروژسترون خون با دو روش RIA و نوار مشاهده گردید (00/0=p) (916/0=r). نتایج نمودار ROC و آنالیز کاپا نشان داد که بالاترین میزان توافق بین نوارها و روش RIA در سطوح 2 و 5 نانوگرم در میلی لیتر پروژسترون سرم خون است. حساسیت و ویژگی نوار در سطح 5 پروژسترون به ترتیب 5/88 و 7/93 درصد و در سطح 10 پروژسترون 4/82 و 96 درصد است. در پرواستروس اسکورهای3-2 و تنها در یک سگ اسکور 4 مشاهده گردید. در استروس در دو سگ اسکورهای 5 - 4 و در سه سگ اسکورهای 5 - 3 مشاهده گردید.
نتیجه گیری نهایینوارهای پروژسترون گاوی در سنجش نیمه کمی پروژسترون در مراحل سیکل جنسی سگهای ماده قابل استفاده هستند. اسکورهای 4 و 5 نوارهای پروژسترونی می توانند زمان تقریبی تخمک گذاری و زمان مناسب جفت گیری را تعیین کنند.
کلیدواژگان: سگ، کابرگولین، اسمیر واژن، نوارهای پروژسترون گاوی، زمان تلقیح -
صفحات 529-536زمینه مطالعه
سالمونلا در گاوداری های با تراکم بالا بومی می شود و سالمونلوز عامل مرگ و میر در گوساله ها می باشد. شیوع بیماری و تلفات معمولا ناشی از اشتباهات مدیریتی و عوامل استرس زای محیطی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی و در معرض قرار گرفتن میزبان به پاتوژن می شود.
هدفدر این مطالعه از روش PCR برای شناسایی سالمونلا انتریتیدیس، اینفنتیس، دابلین و سرووار های دیگر در نمونه های اسهال گوساله و جنین سقط شده در گاوداری های شیری استان تهران و البرز استفاده شد. مشاهدات بعدی نشان داد که سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا اینفنتیس ارتباط نزدیکی با پودر گوشت مرغی آلوده که در جیره غذایی استفاده شده دارد.
روش کار:
41 نمونه جدا شده از اسهال گوساله و جنین سقط شده در گاوداری های استان تهران و البرز پس از تایید با آزمایش های بیوشیمیایی، برای سروتایپینگ با آنتی سرم های پلی والان و منو والان مورد آزمایش قرار گرفتندDNA . باکتری ها با روش جوشاندن استخراج شد و حضور ژن های اختصاصی سالمونلا انتریتیدیس، اینفنتیس و دابلین با پرایمرهای اختصاصی ردیابی شد.
نتایجتمام نمونه ها درآزمایش PCR مثبت بودند. 32 نمونه سالمونلا انتریتیدیس (04/78 درصد)، 4 نمونه سالمونلا اینفنتیس (77/9 درصد) و پنج نمونه سالمونلا دابلین (19/12 درصد) شناسایی شدند.
نتیجه گیری نهایی:
با توجه به نتایج به نظر می رسد PCR می تواند به عنوان یک روش جایگزین به جای روش های بیوشیمیایی و سرولوژیکی گران قیمت و وقت گیر برای شناسایی سرووار های سالمونلا باشد. جداسازی سالمونلا انتریتیدیسکه معمولا ازطیور جدا می شود، ممکن است به دلیل استفاده از پودر گوشت مرغی درجیره غذایی گاوداری ها باشد.
کلیدواژگان: سالمونلا، گوساله، PCR، سروتایپینگ، پودر گوشت
-
Pages 399-406BACKGROUND
Avian influenza is one of the most important diseases both economically and from a public health viewpoint.
OBJECTIVESTo investigate the serological and molecular prevalence of AI-H9N2 in live bird markets, bird gardens, parks and zoos.
METHODSThis cross-sectional study was conducted from August to December 2016. In each unit, 40 blood samples from different bird species and 60 cloacal samples from waterfowl (ducks and geese) were taken. All sera samples were tested by HI for detection of antibodies against H9N2 virus. The birds with sera titer =>4 (log2) and units with at least one positive bird were considered as positive. Swab samples were tested by RT-PCR method using two pairs of primers to detect M and H9 gene of H9N2 virus.
RESULTS2638 sera samples from birds in 127 units in 22 provinces and 3001 swab samples from duck and goose were taken. 73 units out of 127 (57.48 %; 95 % confidence interval, 66.2 % - 48.4 %) and 720 birds from a total of 2638 birds (27.29 %: 95 % confidence interval, 29.6 % - 25.6 %) were sero-positive. Among the bird species, the highest seroprevalence was 47.6 % and 45.3 % in turkey and chicken, respectively and the lowest seroprevalence was 13.8 % and 16.3 % for ducks and geese, respectively. 39 pooled samples from 18 units (14.75 %) were positive.
CONCLUSIONSThe results of this study showed high prevalence and circulation of avian influenza H9N2 viruses among poultry in these markets. Organizing the markets by improving the health and biosecurity of the markets, and it is necessary to educate the people and continuously surveillance the birds that offered in the markets to control the disease.
Keywords: influenza, H9N2, Prevalence, markets, survey -
Pages 407-412
BACEKGROUND:
Toxoplasmosisis one of the most important zoonotic diseases in Iran and the world. OBJCTIVES: Due to the high consumption of lamb meat and the high frequency of Toxoplasma infection in sheep in Iran, the aim of study was to determine frequency of Toxoplasma infection in the slaughtered sheep of Mashhad area.
METHODSIn order to do this study, from summer 2015 to spring 2016, 25 blood and 25 heart muscle samples were seasonally collected from Torghabae slaughterhouse in Mashhad area. The samples were transferred to parasitology laboratory. First, the blood samples were centrifuged and the serum samples were isolated, then a portion of the heart muscles sample was taken for PCR examination. The sera and muscles samples were kept at -20 ºC in freezer until examination time. The sera samples were examined to detect antibody against T.gondii by ELISA method. DNA of heart muscle was extracted by commercial extraction kit and was examined to detect Toxoplasma DNA by nested –PCR.
RESULTSIn the present study, of 100 sampled sheep, only 1 (1%) of the serum samples was seropositive, while 22 (22%) of the DNA samples were PCR positive. In this study, the highest frequency of Toxoplsma PCR-Positive was seen in spring and the lowest in summer in sheep. Also, the result of this study showed that the agreement between the molecular and EISA method was “fair”.
CONCLUSIONSBased on the high frequency of Toxoplasma infection in heart muscle of sheep, it seems that the risk of transmission of Toxoplasma infection from sheep meat is high.
Keywords: Toxoplasma gondii, sheep, frequency, ELISA, PCR -
Pages 413-417BACKGROUND
Congenital Toxoplasma gondii infection during pregnancy due to reduced maternal immune system could increase the risk of a child's autism disorder.
OBJECTIVESThe aim of this study was to compare the Toxoplasma gondii infection in children with autism and normal children.
METHODSThe research method was a case control study. The participants included 50 autistic children and 50 normal (N=100) children, aged between 3 and 12 years-old. They were matched according to age, socio-economic status, severity of the disorder, lack of physical and mental illness and other criteria considered in this research. From each group 5ml blood samples were collected to assess the prevalence of antibody against Toxoplasma gondii. To investigate the research hypotheses, the data were analyzed by Chi-square test.
RESULTSThe results showed that children with autism had a higher level of frequency contamination with Toxoplasma gondii parasite infection than normal group (p < /em><0.001).
CONCLUSIONSInfection rate of Toxoplasma gondii in children with autism was significantly higher than in normal children.
Keywords: Contaminate, Toxoplasma gondii, autism, infection, Children -
Pages 418-430BACKGROUND
Extracts rich in phenolic compounds have an important role in antioxidant and antimicrobial effects, and pistachio green hull extract is rich in polyphenolic compounds.
OBJECTIVESThe aim of this study was to evaluate the effect of green peel of Kalleqouchi and Fandoghi pistachio extract on performance, relative weight of carcass components, blood indices and intestinal microbial population of broiler chickens challenged with Staphylococcus aureus.
METHODSA total 168 one-day-old broiler chicks were randomly divided into six treatments, four replications and seven chicks. Experimental treatments included unchallenged groups (negative control) and chickens challenged with Staphylococcus aureus and fed 0, 200 and 400 mg / kg of aqueous extract of Kalleqouchi pistachio and 200 and 400 mg/ kg of pistachio Fandoghi green extract. All infected chicks were inoculated with oral solution containing 3 x 109 CFU of Staphylococcus aureus. Performance characteristics, immunity, blood indices and microbial population of the intestine were determined.
RESULTSThe aqueous extract of green pistachio inhibited the growth of Staphylococcus but the ethanolic extract inhibited the growth of lactobacilli. Growth performance of chicks was not affected by the experimental treatments except at day 24, when aqueous extract of 200 mg / kg led to higher body weight gain as compared to control (0.049). Kalleqouchi extract at 400 mg/kg level increased abdominal fat (P = 0.0005) and had no effect on relative weight of other carcass components. The 400 mg/kg Fandoghi green extract and 200 mg/kg kalleqouchi extract increased enzyme activity of alanine aminotransferase activity and decreased the concentration of blood total protein (P <0.01). The pistachios extracts at all levels increased total antibody titer compared to control (P <0.02). Pistachio extract reduced total bacterial population of jejunal area compared to negative control (P = 0.008).
CONCLUSIONSApplication of aqueous extract of pistachio extract improves immune response, decreases blood lipids and intestinal microbial population of broiler chickens challenged with Staphylococcus aureus.
Keywords: Abdominal Fat, Alanine aminotransferase, lactobacillus, Total antibody -
Pages 431-441BACKGROUND
Aflatoxins are mainly developed during the storage of feedstuffs, and their destruction is difficult after the occurrence. The most practical strategy to combat aflatoxins is the use of mycotoxin binders.
OBJECTIVESComparison of the efficiency of traditional and lab-synthesized polymeric mycotoxin binder with gastrointestinal microflora modulating feed additives in amelioration of aflatoxin effects in broiler chicken.
METHODSA total of 240 1-day old broilers (Ross 308, straight forward) were examined in a completely randomized design with five treatments and four replicates of 12 birds for 24 days of study duration. Treatments were: 1. The negative control, feed without aflatoxin or any feed additive, 2. The positive control, aflatoxins contaminated feed (500 µg/kg), 3. Aflatoxins + probiotic (Hypro Tect), 4. Aflatoxins + molecular imprinted polymer (MIP), and 5. Aflatoxins + commercial toxin-binder (Zarin-binder). The growth performance of birds was measured during the experiment. At the end of the experiment, some biochemical and immunological analyses were performed on blood samples. Some bone characteristics were studied on tibia samples.
RESULTSSupplementation of probiotics and toxin-binder in aflatoxin-contaminated feed improved the aflatoxin-induced reduction of feed intake and body weight gain in the first 10 days of the experiment (p < /em><0.05), compared to positive control group. Aflatoxin alone (the positive control) or with the feed additives did not affect feed conversion ratio. Aflatoxin reduced the levels of serum total protein, albumin, phosphorus, magnesium, and zinc (p < /em><0.05). Use of probiotic, MIP and commercial toxin-binder, in aflatoxin-contaminated feeds, has alleviated the adverse effects of aflatoxin on serum albumin (p < /em><0.05). The tibia weight increased in probiotic and MIP fed broilers compared to the birds fed aflatoxin-contaminated feed without additives-the positive control (p < /em><0.05). The highest tibia breaking strength was observed in probiotic fed birds, which was different from that of the positive control group. The tibia length was decreased by the aflatoxin compared to the negative control birds (p < /em><0.05). Anti-SRBC titers were decreased in aflatoxin contaminated group without feed additive supplementation-positive control (p < /em><0.05).
CONCLUSIONSThe tested feed additives in present study exerted just partial protection against some aflatoxicosis effects. The extent of effectiveness of studied feed additives in amelioration of aflatoxicosis affects on performance, immunological, skeletal and serum biochemical parameters could be ranked as probiotics, MIP and toxin binder, respectively.
Keywords: Aflatoxin, Broiler Chicken, Molecular imprinted polymer, Probiotic, Toxin binder -
Pages 442-451BACKGROUND
Balance in the amount of minerals in the aquatic animal’s diet is very important. Phosphorus is one of the most important minerals in fish and aquatic animal’s nutrition. Phosphorus is important not only for the proper growth and fish health, but also for excessive phosphorus excretion that may cause water pollution and algal bloom.
OBJECTIVEIn this study the effects of adding monoammonium phosphate in the diet of fish (Cyprinus carpio Koi) and its comparison with monocalcium phosphate were investigated.
METHODS650 koi fish weighing 17 g were distributed in 15 tanks (5 treatments - each in three replicates) and mono-ammonium phosphate-fed diets at three levels (0.75, 1.5 and 3% of the diet), monocalcium phosphate in one level (3% of the diet) and a control group (no phosphorus supplementation) were fed for 8 weeks.
RESULTSGrowth indices and feed conversion ratio in fish fed 3% monoammonium phosphate showed the best results. The control group showed the lowest weight gain and the highest feed conversion ratio. Blood phosphorus was also significantly correlated with increasing monoammonium phosphate. The highest level of calcium in the blood was observed in the group fed monocalcium phosphate (3%).
CONCLUSIONSConsidering the improvement of growth and nutrition indices, adding 1.5 to 3% monoammonium phosphate in the diet of koi fish was suggested.
Keywords: Monoammonium, Phosphate, Koi, Blood, Growth -
Pages 452-462BACKGROUND
Phosphorous is an essential nutrient for poultry. Receiving too much phosphorous by livestock and excretion of excess phosphorus, can lead to environmental pollution.
OBJECTIVESDetermining the ileal and total tract digestibility of phosphorus and calcium in di-calcium phosphates produced in Iran.
METHODSA total of 720 day-old male Ross 308 broilers were randomly divided into 8 treatments with 6 replicates of 15 birds in each. In control treatment phosphoric acid was used as a source of phosphorus. The other dietary treatments included one of the seven domestic samples of di-calcium phosphates (A to G). Chromium oxide was used as a marker in the diets. On day 21, after collecting of feces, all birds were slaughtered via neck dislocation. Then, the last one-third of ileum was removed. The contents of the intestine were collected for each replicate and after drying were sent to the laboratory to determine the chromium oxide, phosphorus, and calcium amounts. Percentage of ileal and total tract digestibility of phosphorus and calcium for each sample were calculated separately.
RESULTSThe effect of type of di-calcium phosphate samples in feed on ileal and total tract digestibility of calcium and phosphorus was highly significant (p < /em> < 0.001). Ileal digestibility in control was 69.8 percentage, while the lowest was observed in the E and F samples, and the highest value was related to sample A. Digestibility for phosphorus in control diet was 53.4 percentage throughout gastrointestinal tract. The lowest amounts of total tract digestibility of phosphorus were observed in treatments E and F, respectively, while the highest total tract digestibility was related to treatment A with 47.9 per cent.
CONCLUSIONSIt could be concluded that ileal digestibility is more accurate in evaluating phosphorus bioavailability and sample A had the highest biological value, while the lowest was related to the samples E and F.
Keywords: Di-calcium phosphate, digestibility, ileal digestibility, Total gastrointestinal tract, Broilers -
Pages 463-468BACKGROUND
Arrhythmias play an important role in reducing the performance of racing horse. There are no studies that maintained the same condition for all horses, and in previous studies, the conditions for all horses were not the same.
OBJECTIVESThe purpose of this study was to evaluate the prevalence of arrhythmias during exercise include warm-up and trotting.
METHODSThis study was carried out on 30 sport horses. Modified base-apex has been used for electrocardiogram recording. Electrocardiogram was taken by telemetry device in all conditions, all horses were examined in the electric lounge. Warm-up period was 10 minutes and consequently 10 minutes trotting was done, and ECG was recorded during exercise.
RESULTS18 horses had SVPCs during warm-up and 9 showed SVPCs during trotting; also, 4 horses showed VPCs during trotting. AVB II happened in one horse during warm-up.
CONCLUSIONSThe occurrence of SVPCs and VPCs during rest is abnormal, but it is common during physical activity. To better understand the importance of these arrhythmias more studies are needed.
Keywords: Arrhythmia, Horse, exercise, Telemetry, Poor-performance -
Pages 469-474BACKGROUND
The Schirmer tear test (STT) is widely used in both human and veterinary ophthalmology. Two types of STTs have been developed: STT I and STT II.
OBJECTIVESThe purpose of this research was to determine the reference value for measuring tear production of the Caspian horse by using the Schirmer tear test strip.
METHODSTwenty apparently healthy male and female Caspian horses, aged between 2 and 15 years old and weighing between 192±32 Kg were selected. After physical examination and reviewing the horse's health history and assuring their health, the Schirmer tear test was performed. To produce a higher volume of tears in horses, compared to other animal species, we used the Schirmer tear strip (Schirmer‐ Eickemeyer®, Germany), for 30 seconds instead of one minute in the lower conjunctival sac. In this study, we investigated the effect of age and gender on tear production in the Caspian horse, as well as the comparison between the left and right eyes tear production.
RESULTSThe study shows that the results of STT I in the study animals illustrated the mean±SD STT I value was 23.38±3.6 mm/min (range, 15–30 mm/30s). Based on the results of this study, the variants of age and gender had no significant effects on the STT1 results in the Caspian horses. No significant difference was noted between the amount of tear production in the left and right eyes.
CONCLUSIONSConsidering the importance of rapid diagnosis of dry eye syndrome and preventing its subsequent disorders such as Keratoconjunctivitis Sicca, the results of this study can be used as the reference value in the future to measure the amount of moisture of caspian horses of the Caspian horse.
Keywords: Schirmer, Test strip, Keratoconjunctivitis Sicca, eye, Caspian horse -
Pages 475-485BACKGROUND
The decreases in insulin sensitivity and extensive perinatal lipolysis are common causes of metabolic diseases related to energy metabolism in ewes.
OBJECTIVESThe present study was designed to study the effect of organic zinc on glucose metabolism and insulin resistance indices in early lactating ewes.
METHODS18 Ghezel ewes were divided into three groups based on organic zinc supplementation, including CTR: (basal diet without Zinc), LZn: (basal diet supplemented with 30 mg Zn/kgDM) and group 3, HZn: (basal diet supplemented with 300 mg Zn/kgDM).
RESULTSThe results of this study showed no significant differences between the experimental groups in glucose, NEFAs, BHB, cholesterol, triglyceride, and insulin concentrations. Furthermore, the effect of zinc on the insulin to glucose ratio was not significant among the experimental groups (p < /em>>0.05). Supplementation of zinc-methionine significantly increased serum zinc concentration in ewes (p < /em><0.001). The area under the curve (AUC60, AUC120) was the highest for the control group and LZn and the lowest for HZn group (p < /em><0.05). The rate of glucose clearance in zinc-methionine supplement recipients was higher compared to the control group. The time to reach half maximal glucose concentration in zinc treated ewes was significantly lower than that of the control group (p < /em><0.001), indicating an improvement in insulin sensitivity and glucose metabolism.
CONCLUSIONSOur findings indicate that Zinc is effective in improving the NEB and preventing insulin resistance in early lactation. It is possible that in sheep, the tissue responsiveness to insulin is enhanced with dietary Zn supplementation, and present findings suggest that dietary Zn-Met may improve energy balance and insulin resistance in lactating ewes.
Keywords: Ewe, insulin, glucose, Lactation, Zinc -
Pages 486-497BACKGROUND
Leptospirosis is a common bacterial disease in humans and livestock, which leads to reduced production and reproductive disorders in ruminants and also causes major economic losses to villagers and farmers.
OBJECTIVESThe purpose of this study was to investigate the seroprevalence of different Leptospira interrogans serovars in ruminants population of Lorestan province and assess the role of environmental and host factors on the severity of the serological infection.
METHODSFor this purpose, referring to livestock and sheep and goat flocks in different cities of Lorestan province, 691 blood samples were collected including 258 sheep, 195 goats and 238 cows, and then, the point of infection with seven different serovars of Leptospira interogans was assessed using microscopic agglutination test. Hosting factors such as age, gender and also environmental factors including geographical area, rainfall, temperature, relative humidity and altitude of sampling area from the sea level were recorded, and their probable role in the seroprevalence was statistically analyzed.
RESULTSResults of this study showed that the overall prevalence of leptospirosis in cattle, sheep, and goats examined in the Lorestan province was 26.05 % (95 % CI: 19.7-31.23), 22.48 % (95 % CI: 16.95-25.16) and 14.87% (95 % CI: 9.37-20.36), respectively. There was no statistically significant (p < /em>>0.05) difference from the point of age groups and sexes. The most prevalent contaminant serovars for cows, sheep, and goats with seropositive reaction against leptospira were grippotyphosa (41.93%), canicola (32.76%) and canicola (48.27 %), respectively. The results showed environmental factors including relative humidity (p < /em>=0.02), annual rainfall (p < /em>=0.001) and altitude from the sea level of sampling location (p < /em>=0.03) have a significant effect but the annual temperature does not have a significant effect (p < /em><0.05) on the seroprevalence of Leptospira. Also, more positive reactive animals in the eastern and western areas of Lorestan province were found (p < /em>>0.05).
CONCLUSIONSLeptospirosis is endemic in livestock population of Lorestan province and environmental factors play a significant role in the severity of infection, which increases the need for attention to the geographical areas at risk.
Keywords: environmental factors, leptospirosis, Microscopic agglutination, Ruminants, zoonosis -
Pages 498-508BACKGROUND
Tendon repair requires a sequence of medical procedures such as physical modalities, tissue engineering, growth factors, and mechanical stimulation. Previous studies have shown that using of PRP is effective in tendon healing.
OBJECTIVESThe purpose of this study was to investigate the differentiation effect of PRCR on mesenchymal stem cells extracted from rabbits’ bone marrow.
METHODSMesenchymal stem cells were extracted from bone marrow (BM-MSCs) of 10 New Zealand white rabbits. The cells were then examined both flow cytometrically and morphologically. Afterwards, the cells received treatment using PRCR. Finally, the markers indicating tenocytes were analyzed through the method of Real-Time PCR.
RESULTSInvestigating the differences between differentiated cells and undifferentiated stem cells (BM-MSCs) regarding the expression of four genes including Scx, Tnmd, Col I, and Tenascin C revealed that the level of expression in all the four genes was significantly enhanced after receiving PRCR- mediated treatment.
CONCLUSIONSBM-MSCs treated with PRCR express high levels of tendon-related genes and undergo differentiation into tenocyte-like cells.
Keywords: BM-MSCs, PRCR, differentiation, Real-Time PCR, Rabbit -
Pages 509-518BACKGROUND
Infectious and noninfectious causes of lameness result in economic losses in the dairy industry. Digital dermatitis (DD), interdigital necrobacillosis (IDNB) and heel erosion (HE) are considered as the most important infectious causes of lameness.
OBJECTIVESCurrent study was done in order to evaluate annual incidence of infectious causes of lameness in four different dairy farms in Charmahal & Bakhtiari, Esfahan, Khorasan Razavi and Mazandaran provinces of Iran.
METHODSRecords of 71896 hoof trimming and inspections during 2012-2013 on 10100 dairy cows were recorded and analyzed. All information was recorded by professional hoof trimmers and veterinarians during study.
RESULTSHeel erosions (HE) were recorded between 0-13, DD between 0-145 and IDNB between 0-47 cases in each month in different dairy farms that were significantly different. Digital dermatitis (DD) in spring (8.62 percent), IDNB in winter (2.79 percent) and HE in spring (0.68 percent) show the highest seasonal incidence; however, seasonal incidence of infectious causes of lameness were significantly different. Total incidence of 19.18 and 17.45 percent were recorded in 2012 and 2013 that was significantly different for DD. Distribution of infectious lesions were different among different dairy farms as annual incidence of DD was recorded as 32.97 and 30.1 in farm 3 and 0.93 and 0.68 in farm 2 in 2012 and 2013 respectively.
CONCLUSIONSThe present survey showed that overall, 20 percent incidence of infectious lesions plays a very important role in financial losses of large dairy farms and needs special attention.
Keywords: digital dermatitis, Interdigital necrobacillosis, Heel erosion, Fusobacterium, Dairy cow -
Pages 519-528BACKGROUND
Detection of ovulation time using progesterone measurement is important to inseminate or breeding during the optimum time.
OBJECTIVESThe aim of present study was evaluation of bovine progesterone semi-quantitative test kit for estimation of blood serum progesterone levels in bitch.
METHODSFive healthy intact anestrus bitches were used in the present study. Dogs were treated with cabergolin until onset of proestrus. Vaginal cytology, ultrasonography and blood sampling were performed from the 7th day of proestrus until two days after ovulation. Blood serum samples were divided as follows: one part to measure progesterone level by using RIA, and the other part was investigated by bovine progesterone semi-quantitative test kit. Ovarian changes were evaluated by ultrasonography and assessment of the estrus cycle was performed by vaginal cytology examination.
RESULTSFollowing Spearman analysis, significant positive correlation was observed between the semi-quantitative test kit and RIA results (r=0.916; p < /em>=0.00). The results of ROC and Kappa analysis suggested that the highest diagnostic accuracy of progesterone semi-quantitative test kit was observed in the blood serum progesterone levels of 2 and 5 ng/ml. The sensitivity and specificity of the used kit at the level of 5 ng/ml of progesterone were 88.5 and 93.7 %, respectively. The sensitivity and specificity of the used kit at the level of 10 ng/ml of progesterone were 82.4 and 96 % and at the level of 10 ng/ml were 82.4 and 96%, respectively. The observed scores during the late proestrus were 2-3 and just one dog showed score 4. During the estrus phase, in two dogs scores 4-5 and in three dogs scores 3-5 were revealed.
CONCLUSIONSBovine progesterone semi-quantitative test kit is useful for estimation of estrus cycles in bitch. Scores of 4 and 5 of semi-quantitative test kit indicate ovulation time and proper breeding time.
Keywords: Dog, Cabergolin, Vaginal cytology, Bovine progesterone semi-quantitative test kit, Insemination time -
Pages 529-536BACKGROUND
Salmonella are endemic on most large intensive dairy farms and salmonellosis is a common cause of neonatal morbidity and mortality. Disease and mortality usually reflect a variety of management events and environmental stressors that contribute to compromised host immunity and increased pathogen exposure.
OBJECTIVESIn this study, PCR method was used to identify Salmonella Enteritidis, Infantis, Dublin and serovars isolated from diarrhea samples and aborted fetuses of Tehran and Alborz provinces dairy Farms. Further observation showed that the isolation of S. Enteritidis and S. Infantis is closely related to the consumption of contaminated poultry meat powder in diet of cows.
METHODSForty-one Salmonella were isolated from diarrhea and aborted fetus samples in Tehran and Alborz provinces Farms and were confirmed by biochemical assays, then the isolates were identified by serological methods by polyvalent and monovalent Salmonella antisera. DNA of samples was extracted by Boiling method and was tested by PCR. Salmonella serovars were identified according to the presence of specificgenes for Salmonella Enteritidis, Infantis and Dublin.
RESULTSAll samples were tested by PCR were positive. 32 samples were identified as Salmonella Enteritidis (78/04 %), 4 samples were identified as Salmonella Infantis (9/77 %) and 5 samples were identified as Salmonella Dublin (12/19 %).
CONCLUSIONSAccording to the results, it seems that PCR can be used as a alternative method to the expensive and time consuming biochemical and serological methods for identifying Salmonella serovars. As Salmonella Enteritidis was usually isolated from poultry, isolation from cows may be due to has been used chicken meat powder in diet of the dairy farms.
Keywords: Salmonella, Calf, PCR, Serotyping, Meat powder