فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی - سال هفتاد و ششم شماره 2 (تابستان 1400)

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و ششم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/29
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سوسن انصاری، حسن برجی*، ابوالقاسم نقیبی صفحات 146-153
    زمینه مطالعه

    اکینوکوکوزیس یکی از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام در نواحی مختلف ایران است. درحالی که این بیماری یک معضل بهداشتی مهم در انسان می‎باشد اطلاعات محدودی در مورد چرخه انتقال و سویه های این انگل در مناطق شرق ایران وجود دارد.

    هدف

    در مطالعه حاضر تعیین هدف اصلی سویه های کیست هیداتید گوسفندان و بزهای کشتار شده در کشتارگاه بیرجند با روش مورفولوژی و مولکولی است.

    روش‎کار:

    تعداد 30 عدد کیست هیداتید از گوسفند و تعداد 30 عدد کیست هیداتید از بزهای کشتارگاه بیرجند جمع آوری گردید و با استفاده از روش مورفولوژی (شمارش تعداد و اندازه گیری طول قلاب ها) و روش مولکولی (PCR-RFLP of ITS1) اقدام به تعیین سویه کیست هیداتید گردید. هم چنین قطعاتی از ژن ITS تعیین توالی گردید.

    نتایج

    در بین دوسویه مشخص و متفاوت گوسفندی و شتری، سویه گوسفندی شایع ترین سویه در بین کیست های هیداتید گوسفند و بز بود. کل کیست های جداشده از گوسفندان و تعداد 20 کیست جداشده از بزها آلوده به سویه گوسفندی (G1-G3) بودند. درحالی که سویه شتری فقط از بز جدا شد و تعداد 10 کیست از مجموع 30 کیست آلوده به سویه شتری (G6/G7) بود. سویه شتری الگوی برش آنزیمی متفاوت با سویه گوسفندی نشان داد.

    نتیجه گیری نهایی:

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سویه گوسفندی (G1) شایع ترین سویه در گوسفندان و بزهای کشتار شده در این منطقه باشد. علاوه بر این،حضور سویه شتری (G6) در بزهای کشتار شده در بیرجند مورد تایید قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: کیست هیداتید، سویه، گوسفند، بز، مولکولی
  • سارا آزادبه، عبدالحسین دلیمی*، شهرام جمشیدی صفحات 154-161
    زمینه مطالعه

    تاکنون گونه های مختلفی از انگل های خارجی از سگ گزارش شده اند که در این میان کک ها از اهمیت قابل توجهی برخوردارند و شناسایی صحیح آن ها می تواند به لحاظ بهداشتی ما را در کنترل این انگل خارجی یاری کند.

    هدف

    با توجه به عدم شناسایی دقیق کک ها، در مطالعه حاضر سعی در شناسایی کک های کتنوسفالیدس به دو روش مورفولوژیکی و مولکولی شده است.

    روش‎کار:

    در مطالعه حاضر ابتدا سگ های ارجاع شده به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفتند، سپس نسبت به جمع آوری و شناسایی کک های جدا شده از سگ ها اقدام شد. شناسایی مورفولوژیک توسط میکروسکوپ و کلید های تشخیصی انجام شد و مطالعه مولکولی با استفاده از روش PCR و تکثیر ژن COX1 کک های کتنوسفالیدس انجام شد. در مرحله بعد شناسایی با استفاده از آزمایش RFLP و تعیین ترادف بازی صورت گرفت.

    نتایج

    در مطالعه حاضر از20 قلاده سگ آلوده به کک، 605 عدد کک جداسازی شد. در مطالعات مورفولوژیک، سه گونه کتنوسفالیدس فلیس، کتنوسفالیدس کنیس و پولکس ایریتانس شناسایی گردید. از لحاظ مولکولی نیز قطعه ای به طول 552 جفت بازی از ژن COX1 کک های کتنوسفالیدس تکثیر و روی ژل ظاهر شد. پس از تعیین توالی، مشخص گردید که در توالی جایگاه ژنی COX1، دو گونه کتنوسفالیدس فلیس وکتنوسفالیدس کنیس 99 درصد مشابهت وجود دارد. در آزمایش PCR-RFLP که از آنزیم Taq1 برای تفکیک دو گونه استفاده شد، نتایج برای هر دو گونه مشابه بود.

    نتیجه گیری نهایی:

    گرچه این دو گونه کک سگ از لحاظ مورفولوژی قابل تفکیک می‎باشند ولی تشخیص مولکولی آن ها با استفاده از ژن های COX1 موفقیت آمیز نبوده است.

    کلیدواژگان: کتنوسفالیدس کنیس، کتنوسفالیدس فلیس، سگ، ژن، COX1
  • مهسا شه بخش، فاطمه جالوسیان*، سیدحسین حسینی، پرویز شایان، عبدالرضا ناصر مقدسی صفحات 162-170
    زمینه مطالعه

    توکسوکاریازیس یک بیماری مهم زیونوز است که توسط نوزاد مرحله دوم توکسوکارا کنیس و توکسوکارا کتی ایجاد می شود. در خیلی از کشورهای معتدل توکسوکاریازیس رایج ترین عفونت کرمی است و سبب بروز عوارض شدید می شود. لکتین نوع سی از محصولات تولیدی در مرحله نوزادی این انگل است. این پروتئین در واکنش های ایمنی ازجمله ارسال سیگنال سلول های ایمنی در مهره داران، فعال کردن ایمنی ذاتی در مهره داران و بی مهرگان و القا هموستاز دخالت دارد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بهینه سازی تولید پروتئین نوترکیب لکتین نوع سی انگل توکسوکارا کنیس و بررسی خواص آنتی ژنی (پادگنی) آن صورت گرفته است.

    روش‎کار:

    توالی نوکلیوتیدی مرجع مربوط به لکتین نوع سی(CTL) انگل توکسوکارا کنیس از بانک ژن استخراج شد. سپس پلاسمید pET32a حاوی توالی مورد نظر توسط شرکت GENERAY سنتز گردید. پلاسمید نوترکیب به باکتری اشریشیا کلای سویه BL21(DE3) منتقل شد. بیان این پروتئین با استفاده از روش های SDS-PAGE و دات بلات بررسی و با سرم انسانی مثبت، مورد تایید قرار گرفت.

    نتایج

    مطالعه حاضر نشان داد که بهینه سازی شرایط برای دستیابی به بیشترین میزان تولید پروتئین با انتخاب باکتری اشریشیا کلای سویه BL21(DE3)، دمای 37 درجه سانتی گراد پس از القا و غلظت 1 میلی مولارIPTG  حاصل گردید. پس از بهینه سازی پروتئین نوترکیب با غلظت 6/0±1160میکروگرم بر میلی لیتر استخراج شد. وزن مولکولی پروتئین حاصل 42 کیلودالتون بود. پاساژ پلاسمید نوترکیب قبل از القا، در باکتری اشریشیا کلای سویه DH5α باعث افزایش معنی دار بیان پروتئین گردید. نتایج ارزیابی بهینه سازی شرایط، با روش های SDS-PAGE و دات بلات نشان داد که بیشترین میزان تولید پروتئین نوترکیب لکتین نوع سی انگل توکسوکارا کنیس در شرایط بهینه سازی حاصل شده است.

    نتیجه گیری نهایی:

    جهت تولید هر پروتئین نوترکیب به ویژه در مقادیر زیاد و به منظور مصارف تجاری لازم است که بهینه سازی مخصوص آن پروتئین، انجام شود و دقیقا براساس شرایط بهینه سازی تعیین شده، تولید پروتئین نوترکیب قابل انجام است. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شرایط بهینه جهت تولید پروتئین نوترکیب لکتین نوع سی، انتخاب باکتری اشریشیا کلای سویه BL21(DE3)، دمای 37 درجه سانتی گراد و مدت زمان 4 ساعت پس از القا است که با حفظ ویژگی های ایمنی زایی نیز همراه است. به طورکلی می توان چنین نتیجه گیری کرد که سویه باکتری انتخاب شده و همچنین دما و زمان القا بر میزان بیان و تولید پروتئین های نوترکیب مانند لکتین نوع سی انگل توکسوکارا کنیس تاثیر مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: توکسوکارا کنیس، پروتئین نوترکیب لکتین نوع سی، باکتری اشریشیا کلای سویه BL21(DE3)، باکتری اشریشیا کلای سویه BL21، پلاسمید pET32a
  • روزبه فلاحی*، محمد اسلام پناه صفحات 171-178
    زمینه مطالعه

    تامین کامل نیازهای غذایی موش نژاد C57BL/6 نقش مهمی در جلوگیری از بروز سندروم التهاب پوست زخم دار ایفا می کند.

    هدف

    بررسی وضعیت التهاب پوست زخم دار در کلنی موش های نژاد C57BL/6 و اقدام برای کاهش آن از طریق اصلاح جیره غذایی بود.

    روش‎کار:

    طی دوره دو ساله، کلنی موش های نژاد C57BL/6 یک مرکز پرورش از نظر وجود این سندروم تحت بررسی قرار گرفتند. در سال اول، حیوانات از غذای فشرده موش های غیر همخون و در سال دوم از جیره اصلاح شده بر اساس نیاز های غذایی این موش همخون استفاده کردند.

    نتایج

    در سال اول میانگین تعداد نوزادان متولد شده در هر زایمان موش های ماده، 3 سر و در سال دوم 6 سر بود. میزان تلفات نوزادان در سال اول 75 درصد و در سال دوم صفر بود. تعداد کل موش ‍ های باقیمانده در کلنی، در سال اول 220 سر و در سال دوم به 1100 سر افزایش پیدا کرد. از نظر علایم، در سال اول 40 درصد موش های بالغ به این سندروم مبتلا شدند. موریختگی ها بیشتر در پشت گردن و پشت بدن بود و شدت علایم از ملایم تا شدید مشاهده گردید. تلفات حتی در موارد شدید مشاهده نشد و بهبودی آن ها خود به خودی ولی بسیار کند بود. در کالبدگشایی، علایم بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل و نیز بزرگی طحال و کبد مشاهده شد. در آزمایشات هیستوپاتولوژی زخم های پوستی، تجمع سلول های التهابی و اسفنجی شدن سلول های شاخی مشاهده گردید. در نمونه های غدد لنفاوی، طحال و کبد، تغییرات پاتولوژیکی از تجمع سلول های التهابی تا نکروز مشاهده شد. در سال دوم، تعداد مبتلایان کاهش چشمگیری داشته و به 2 درصد رسید. شدت علایم خفیف و روند بهبود یافتگی آن ها سریع تر از سال قبل بود.

    نتیجه گیری نهایی:

    با تامین کامل نیازهای غذایی موش آزمایشگاهی نژاد C57BL/6 می توان به میزان قابل توجهی از بروز سندروم التهاب پوست زخم دار جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: التهاب پوست زخم دار، سندروم، مو ریختگی، موش آزمایشگاهی، C57BL، 6
  • آرش یارمحمدی، محسن فرخوی*، علی میثاقی، سید محمد کیائی، ندا نفریه، عباس برین صفحات 179-191
    زمینه مطالعه

    امروزه یافتن بی خطرترین نگهدارنده برای حفظ خوراک طیور از آلودگی به سالمونلا حایز اهمیت بهداشتی و اقتصادی فراوانی است. سالمونلا انتریکا تحت گونه انتریکا سرووار انتریتیدیس عامل بیماری مشترک سالمونلوز در طیور می باشد که از طریق خوراک به پرنده منتقل می شود.

    هدف

    این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی اسانس دارچین، زنیان و آویشن باغی علیه باکتری سالمونلا انتریتیدیس و مقایسه آن با فرمالدهید بود.

    روش‎کار:

    در مطالعه حاضر حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC)  Minimum inhibition concentrationو حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) Minimum bactericidal concentration اسانس های دارچین، زنیان و آویشن باغی بر باکتری سالمونلا آنتریتیدیس و نیز تاثیر غلظت های مختلف اسانس ها بر منحنی رشد باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    در مطالعه حاضر، MIC اسانس های زنیان، آویشن، دارچین و فرمالدهید برای باکتری سالمونلا انتریتیدیس، به ترتیب 500، 700، 500 و 70 میکرولیتر در لیتر و MBC آن ها برابر 700، 900، 1000 و 200 میکرولیتر در لیتر بدست آمد. بررسی منحنی های رشد نیز نشان داد که همه تیمارها فاز تاخیری رشد را افزایش دادند. روند افزایشی تعداد باکتری نیز در غلظت های مختلف زنیان کندتر از گروه کنترل بود. اما این اختلاف در سایر تیمارها فقط در غلظت های 1 و 2 MIC مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری نهایی:

    نتایج نشان دادند که اسانس های زنیان با غلظت کمتر و آویشن باغی و دارچین با غلظت های بیشتر می توانند به عنوان جایگزین بخشی از فرمالین و یا تکمیل کننده اثر آن در ضدعفونی خوراک استفاده شوند.

    کلیدواژگان: اسانس گیاهی، سالمونلا انتریتیدیس، MIC، MBC، اثر ضد میکروبی
  • طلایه فلاح اسکی، فهیمه توریان*، مریم عزیزخانی، محمدحسن شاهوی صفحات 192-204
    زمینه مطالعه

    رشد میکروبی و ایجاد طعم و آرومای نامطلوب از عوامل اولیه فساد گوشت در شرایط دمایی یخچال می باشد. امروزه اسانس گیاهان، جایگزین مناسبی نسبت به نگهدارنده های سنتزی می باشد. که در این میان، تکنولوژی نانو کمک زیادی به حفظ و اثرگذاری بهتر ترکیبات موثره گیاهان بر روی سلول هدف دارد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف شناسایی ترکیبات اسانس زیره سبز و تهیه نانوامولسیون آن، بررسی شمارش میکروبی (شمارش کل، سرماگراها، لاکتیک اسید باکتری ها و کپک و مخمر ها) و ارزیابی ارگانولپتیکی در نمونه های فیله مرغ تحت شرایط دمایی 4 درجه سانتی گراد انجام گرفت.

    روش‎ کار:

    اجزای اسانس توسط GC/MS آنالیز شد و پس از تهیه نانوامولسیون اسانس زیره سبز با روش اولتراسونیک، تاثیر نانوامولسیون اسانس زیره سبز بر شمارش میکروبی و خواص ارگانولپتیکی فیله مرغ از لحاظ رنگ، بو و پذیرش کلی (با مقیاس هدونیک 9 امتیازی) تحت شرایط دمایی 4 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    عمده ترین اجزای شناسایی شده زیره سبز به ترتیب زمان استخراج شامل: بتاپینن (90/8 درصد)، بنزن متیل (51/ 16درصد)، گاماترپینن (39/13 درصد)، پروپانال (43/29 درصد)، 1-ایزوپروپیلیدن-3-ان-بوتیل2-سیکلوبوتن (52/6 درصد)، بنزن متانول (36/ 8 درصد) بودند. نتایج شمارش میکروبی در آخرین روز نگهداری نشان داد تیمار حاوی 20 و 25 درصد نانوامولسیون به طور معنی داری فساد میکروبی را نسبت به سایر تیمارها به تعویق انداخت (05/0p <) و با توجه به این که لوگ 6 نشان دهنده حد مجاز شمارش باکتریایی کل در فیله مرغ می باشد تیمار شاهد، بالاترین میزان فساد میکروبی را نشان داد و مدت ماندگاری در تیمار BHT در سطح غلظت02/0 درصد، تا روز 3 ادامه یافت. در ارزیابی ارگانولپتیکی، تیمار 20 و 25 درصد نانوامولسیون بالاترین امتیاز را نسبت به سایر تیمار ها کسب کرد.

    نتیجه گیری نهایی:

    نانوامولسیون اسانس زیره سبز با غلظت های 20 و 25 درصد، به خوبی توانست فساد میکروبی فیله مرغ را به تاخیر بیاندازد و از لحاظ ارگانولپتیکی نتایج مطلوبی را ایجاد کند.

    کلیدواژگان: زیره سبز، نانوامولسیون، خصوصیات ارگانولپتیکی، فساد میکروبی، مدت ماندگاری
  • هومن رحمتی هولاسو*، مهساسادات جوادی موسوی، حسینعلی ابراهیم زاده موسوی، سید سعید میرزرگر، علی طاهری میرقائد صفحات 205-214
    زمینه مطالعه

    گیاهان دارویی پیشینه طولانی در درمان بیماری ها دارند و معمولا عاری از عوارض جانبی هستند. حذف و از بین بردن سریع ترونت ها و تومونت ها می تواند مانع از بیماریزایی انگل ایکتیوفتیریوس مولتی فیلیس در ماهیان گردد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثر کشندگی و مهارکنندگی عصاره اتانولی آویشن شیرازی روی هر دو مرحله زندگی آزاد و انگلی ایک بود.

    روش‎ کار:

    سه شکل محلول از عصاره آویشن شیرازی (80 میلی لیتر در لیتر) آماده شد که شامل محلول تازه تهیه شده، محلول نگهداری شده در دمای اتاق به مدت یک ماه و محلول نگهداری شده در یخچال به مدت یک ماه بودند. سپس برای هریک از اشکال محلول ها، رقت های مختلف تهیه گردید و تومونت ها و ترونت ها در معرض رقت های مختلف عصاره قرار گرفتند.

    نتایج

    غلظت 20 میلی لیتر عصاره آویشن شیرازی بر لیتر در بازه ی زمانی 04/6 تا 37/6 دقیقه و غلظت 10 میلی لیتر عصاره بر لیتر در مدت زمان 2/31 تا 4/32 دقیقه می تواند تمامی ترونت های ایک را نابود کند اما با همین غلظت تنها 11/6-46/3 درصد تومونت ها پس از 4 ساعت در معرض گذاری از بین رفتند.

    نتیجه گیری نهایی:

    تومونت ها نسبت به ترونت ها مقاومت بیشتری در برابر ویژگی انگل کشی عصاره آویشن شیرازی داشتند. استفاده از این عصاره به طور معنی داری سبب کاهش تولید و تکثیر تومونت ها و کاهش شدت و شیوع عفونت زایی ایک شد. عصاره آویشن شیرازی قادر بود مانع از هجوم انگل ایک به ماهیان سالم شده و به طور موثری موجب درمان ماهیان مبتلا گردد.

    کلیدواژگان: آویشن شیرازی، بیماری، عفونت زایی، کشندگی، مهارکنندگی
  • محمدسینا عباس زاده، شاهین فکور*، لقمان اکرادی صفحات 215-223
    زمینه مطالعه

    زخم شیردان یک بیماری گوارشی در نشخوارکنندگان به شمار می رود که متناسب با نوع آن نشانه های بالینی متفاوتی دارد؛ زیان های اقتصادی زخم شیردان شامل کاهش تولید شیر و تلفات می باشد.

    هدف

    تعیین شیوع زخم شیردان و نوع آن، تغییرات پاتولوژیک، الکتروکاردیوگرافی و هماتولوژی می باشد.

    روش‎ کار:

    تعداد 400 راس گاو در دو جنس و در گروه های سنی 2-1، 3-2، 4-3 و بیشتر از 4 سال در سه فصل سال به صورت تصادفی انتخاب شدند پس از انجام الکتروکاردیوگرافی، خون گیری به عمل آمد و زخم های شیردان، مورد مطالعه ماکروسکوپی و هیستوپاتولوژی قرار گرفتند.

    نتایج

    مطالعه حاضر نشان داد که 51 مورد (75/12درصد) از کل نمونه ها مبتلا به زخم شیردان بودند. تمام زخم ها از نوع 1 و تحت نوع های a1، b1، c1، d1 تشخیص داده شدند. نتایج الکتروکاردیوگرافی در 7/68 درصد موارد انواع آریتمی را نشان دادند که بیشترین نوع آن ها آریتمی و تاکی کاردی سینوسی بود. نتایج آزمایش های خون شناسی نوتروفیلی و کاهش MCHC را در گاوهای مبتلا به زخم شیردان به صورت معنی داری نشان داد (05/0>p)، ارتباط معنی داری بین شیوع زخم شیردان با آریتمی، سن، جنس و فصل نشان داده شد. همچنین ارتباط آماری معنی داری میان تغییرات الکتروکاردیوگرافی و تغییرات هماتولوژی در گاوهای مبتلا مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری نهایی:

    نتایج مطالعه حاضر شیوع بالای زخم شیردان را در منطقه نشان داد و همچنین بیان کرد که تغییرات الکتروکاردیوگرافی و خون شناسی می توانند درکنارسایر یافته ها به تشخیص بیماری کمک کنند.

    کلیدواژگان: زخم شیردان، گاو، الکتروکاردیوگرافی، هماتولوژی، هیستوپاتولوژی
  • ستاره قاسمی، محمد مهدی دهقان*، غلامرضا نیکبخت بروجنی، سیدحسین مرجانمهر، علیرضا وجهی، محمد رضا مخبر دزفولی، سپیده خویی، معصومه جباری فخر، محمدرضا کریمی صفحات 224-232
    زمینه مطالعه

    هدایت مغناطیسی سلولی، روشی نوین و غیر تهاجمی جهت توزیع هدفمند سلول در بدن است. این روش به جایگزینی و بقای سلول های بنیادی در بافت آسیب دیده کمک می کند. یکی از اصلی ترین مراحل این روش، اتصال نانوذرات اکسید آهن سوپرپارامغناطیس به سلول ها است. انتخاب نوع ذرات و روش اتصال آن ها به سلول بسیار حایز اهمیت است.

    هدف

    مطالعه حاضر جهت تولید نانوذرات اکسید آهن سوپرپارامغناطیس با قابلیت اتصال به سطح سلول های بنیادی مزانشیمی انجام شد.

    روش ‎کار:

    نانوذرات اکسید آهن سوپرپارامغناطیس به روش هم رسوبی در اتمسفر نیتروژن، با پلیمر دکستران پوشش داده شدند. سلول های بنیادی مزانشیمی، از مغز استخوان بازوی خرگوش سفید نیوزلندی نر اخذ و کشت داده شدند. پادتن تک بنیانی CD44 خرگوشی در سطح نانوذرات قرار گرفت و ترکیب نهایی به سطح سلول های بنیادی مزانشیمی متصل شد. پوشش دهی توسط دکستران به روش طیف سنجی مادون قرمز، اندازه نانوذرات توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، کمیت اتصال پادتن به سطح نانوذرات به روش پروتئین سنجی و اتصال نانوذرات به سطح سلول ها با رنگ آمیزی پروسین بلو، ایمونوفلورسنت و میکروسکوپ الکترونی روبشی ارزیابی شدند. برای تمام ارزیابی ها حداقل 3 تکرار انجام شد.

    نتایج

    پیک نمودار طیف سنجی مادون قرمز در cm-1 3200 و 2922 نشان دهنده حضور دکستران در ترکیب نهایی است. قطر متوسط ذرات 67/6±13/56 نانومتر اندازه گیری شد. متوسط کمیت اتصال پادتن به سطح نانوذرات 35/6±78/77 درصد محاسبه شد. میانگین درصد سلول های بنیادی مزانشیمی که در رنگ آمیزی پروسین بلو و تصویربرداری ایمیونوفلورسنت به ترکیب نهایی متصل بودند به ترتیب 53/2±57/71 و 95/0±04/95 بود. این اتصال در تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز تایید شد.

    نتیجه گیری نهایی:

    بر اساس نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر، سلول های بنیادی مزانشیمی به خوبی به نانوذرات اکسید آهن سوپرپارامغناطیس متصل به پادتن CD44 متصل شدند. این ترکیب جهت ارزیابی های آزمایشگاهی و بالینی، قابل استفاده است.

    کلیدواژگان: هدایت مغناطیسی سلول، دکستران، پادتن تک بنیانی، پادتن CD44، نانوذرات اکسید آهن سوپرپارامغناطیس
  • جمال رحیمی، مرتضی زنده دل*، مینا خدادادی صفحات 233-241
    زمینه مطالعه

    تنظیم اشتها و میزان مصرف غذا در پرندگان توسط مکانیسم های هومیوستاتیک پیچیده و در سطوح کنترلی مختلف اجرا می شود.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی نقش گلایسین و گیرنده های حساس به استریکنین در تنظیم مرکزی اخذ غذا توسط دوپامین در جوجه های گوشتی نوزاد بود.

    روش‎کار:

    مطالعه بر روی 240 قطعه جوجه گوشتی نر نژاد (ROSS 308) در 5 آزمون انجام گرفت. هر آزمون از چهار گروه شامل یک گروه کنترل و سه گروه تیمار تشکیل شده بود که در گروه ها تعداد 12 قطعه جوجه به طور تصادفی قرار گرفتند. در آزمون 1 جوجه ها در 5 روزگی به روش تزریق داخل بطنی مغزی (ICV)، نرمال سالین در گروه کنترل و دوزهای مختلف دوپامین (10، 20 و 40 نانومول) را به ترتیب در گروه های تیمار 2، 3 و4 دریافت کردند. آزمون های 2 و 3 مشابه آزمون 1 بود به استثنای اینکه دوزهای مختلف گلایسین (50، 100و 200 نانومول) در آزمون 2 و استریکنین (50، 100و 200 نانومول) در آزمون 3 تزریق شد. در آزمون 4، دوز غیرموثر استریکنین (100 نانومول) و دوز موثر دوپامین (40 نانومول) در کنار تزریق همزمان دو ماده انجام شد. در آزمون نهایی دوزهای غیرموثر گلایسین (50 نانومول) و دوپامین (10 نانومول) و ترکیبی از این دو تزریق شد. سپس میزان اخذ غذای تجمعی در زمان های 30، 60 و 120 دقیقه بعد از تزریق اندازه‏گیری و تحلیل شد.

    نتایج

    دوپامین و گلایسین به شکل وابسته به دوز موجب کاهش اخذ غذا نسبت به گروه کنترل شدند (05/0≥p). تزریق ICV استریکنین با دوز غیرموثر 100 نانومول سبب مهار هیپوفاژی القایی توسط دوپامین شد (05/0≥p). تزریق همزمان دوزهای غیر موثر گلایسین و دوپامین به طور معنی‏داری موجب کاهش اخذ غذا نسبت به گروه کنترل در جوجه های گوشتی شد (05/0≥p)، در حالی که هر یک از این دوزها به تنهایی اثری بر اخذ غذا نداشتند (05/0<p).

    نتیجه گیری نهایی:

    هیپوفاژی ناشی از دوپامین احتمالا از طریق گیرنده های حساس به استریکنین گلایسینی میانجیگری می شود و به نظر می رسد تداخل بین دوپامین و گلایسین در سیستم اعصاب مرکزی جوجه های گوشتی از نوع هم افزایی ‏باشد.

    کلیدواژگان: اخذ غذا، تزریق داخل بطن مغزی(ICV)، جوجه گوشتی، دوپامین، گلایسین
  • اسماعیل بندریان، اصغر مقیسه*، عباس احمدی صفحات 242-249
    زمینه مطالعه

    استرس اکسیداتیو از عوامل دخیل در ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و افزایش وزن بدن است. لوتیین یکی از ترکیبات گیاهی است که خاصیت آنتی اکسیدانتی دارد.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر لوتیین بر هیستومورفومتری اندومتر رحم و تغییرات وزن بدن در موش های سوری مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک تجربی القا شده توسط دهیدرواپی آندروسترون (DHEA) انجام شد.

    روش‎کار:

    24 قطعه موش سوری نژاد NMRI با سن 20 روز و وزن تقریبی 17-14 گرم، به صورت تصادفی در 4 گروه مساوی کنترل، PCOS تجربی و گروه های PCOS تجربی و تیمار شده با 125 و 250 میلی گرم/کیلوگرم لوتیین تقسیم شدند. دوره القاء سندرم پلی کیستیک 21 روز با تجویز (DHEA) Dehydroepiandrosterone به میزان 6 میلی گرم به ازاء 100 گرم وزن بدن در هر روز و دوره درمان با لوتیین به دنبال دوره القا به مدت 28 روز انجام شد. میانگین وزن گروه ها در روز صفر، انتهای هفته سوم (پایان تیمار DHEA) و انتهای هفته هفتم (پایان دوره تیمار لوتیین) بررسی شد. قطر متوسط دیواره رحم، ضخامت متوسط کل دیواره رحم، ضخامت متوسط اندومتر، میومتر و اپیتلیوم رحم به همراه تعداد انشعابات غدد اندومتر به کمک میکروسکوپ نوری مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    وزن بدن در گروه PCOS در مقایسه با گروه کنترل در روزهای 21 و 49 بصورت معنی داری افزایش یافته بود. تیمار با 125 و 250 میلی گرم/کیلوگرم لوتیین، وزن بدن را در گروه های تیمار شده با لوتیین نسبت به گروه PCOS کاهش داد (01/0p <) قطر متوسط دیواره رحم، ضخامت متوسط کل دیواره رحم، ضخامت متوسط اندومتر، میومتر و اپیتلیوم رحم به همراه تعداد انشعابات غدد اندومتر رحم در گروه کنترل در مقایسه با گروه سندرم تخمدان پلی کیستیک به طور معنی داری پایین تر بود. استفاده از دوزهای مختلف لوتیین سبب بهبود معنی دار شاخص های هیستوپاتولوژی رحم بخصوص قطر متوسط دیواره رحم (0001/0p =) نسبت به گروه PCOS شد.

    نتیجه گیری نهایی:

    لوتیین توانست اثرات مضر سندرم تخمدان پلی کیستیک را بر وزن بدن و شاخص های مورفومتری رحمی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، لوتئین، هیستوپاتولوژی رحم، وزن بدن، موش سوری
  • فاطمه نظری، عباس پرهام*، ادهم فانی ملکی صفحات 250-259
    زمینه مطالعه

    تاکنون مطالعات بسیاری بر روی سلول های بنیادی مزانشیمی به عنوان راه درمان بیماری های اسکلتی - عضلانی در اسب انجام شده است. مغز استخوان و بافت چربی منابع اصلی جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی در اسب بوده اند. علی رغم وجود شباهت زیاد سلول های این دو منبع، تفاوت هایی نیز در ویژگی های زیست شناختی، تکثیری، تحریک ایمنی و تمایزی آن ها وجود دارد و هنوز توافقی بر سر این‎که کدام منبع برای ایجاد بانک سلول های بنیادی مزانشیمی آلوژن مناسب تر است، وجود ندارد. ازآنجایی که برخی از این تفاوت ها در سطح بیان ژن قابل ردیابی هستند، استفاده از روش آنالیز کمی بیان ژن (qPCR) در شناسایی بهتر این سلول ها و مقایسه این منابع توصیه می شود.

    هدف

    بررسی مقایسه ای میزان رونوشت ژن های Major Histocompatibility Complex-I (MHC-I)، Cluster of Differentiation-90 (CD90) و CD29 در سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی و مغزاستخوان اسب که به ترتیب ژن های موثر در ایمنی زایی و نشانگرهای شناسایی موثر در استیوژنز و لانه گزینی در این سلول ها می باشند.

    روش‎کار:

    برای این منظور، سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی و مغز استخوان 3 راس اسب مورد استفاده قرار گرفت. RNA تام سلول های پاساژ سوم استخراج گردید و پس از سنتز cDNA، میزان بیان ژن های مورد بررسی، با روش qPCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    بر اساس نتایج این مطالعه مشخص شد که سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی میزان برابری از ژن MHC-I و میزان بیشتری از ژن های CD90 و CD29 را در مقایسه با سلول های بنیادی مزانشیمی مغزاستخوان بیان می کنند که در خصوصیات بیولوژیک آن ها از جمله در مهاجرت و توان تمایزی تاثیر گذار می باشند.

    نتیجه گیری نهایی:

    بر اساس نتایج به دست آمده، سلول های بنیادی مزانشیمی گرفته شده از مغزاستخوان و بافت چربی اسب از نظر الگوی بیان ژنی تفاوت هایی را نشان می دهند که موید تفاوت های عملکردی آن ها می باشد. تفاوت هایی که باید در درمان های مبتنی بر سلول مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، اسب، CD29، MHC-I، CD90
  • سید سعیدرضا سجادی، بابک خرمیان، محمد عزیززاده، نیما فرزانه* صفحات 260-267
    زمینه مطالعه

    ورم پستان را می توان به شیوه های مختلفی از جمله تست های فیزیکی، آزمون های بالینی و آزمایشگاهی تشخیص داد.

    هدف

    ارزیابی دقت تشخیص ورم پستان تحت بالینی با استفاده از نوارهای تشخیص لاکتات دهیدروژناز و همچنین ارزیابی این نوارها با در نظر گرفتن اثرات روزهای مختلف شیرواری، میزان تولید و تعداد زایش.

    روش‎کار:

    در مطالعه حاضر 106 راس گاو هلشتاین به صورت تصادفی از بین گاوهای پر تولید و کم تولید انتخاب شدند. بر اساس نتیجه تست کالیفرنیایی ورم پستان (CMT) از کارتیه یا کارتیه های مورد نظر 2 نمونه شیر طبق اصول نمونه گیری انجمن ملی ورم پستان امریکا (NMC) اخذ شد. یک نمونه برای کشت میکروبی در نظر گرفته شد و نمونه ی دیگر برای آزمایش لاکتات دهیدروژناز شیر (LDH) با استفاده از نوار تشخیصی و آزمایش شمارش سلول های سوماتیک (SCC) استفاده شد.

    نتایج

    زمانی که کشت میکروبی به عنوان گلد استاندارد تشخیص ورم پستان تحت بالینی در نظر گرفته شد، حساسیت و ویژگی تست LDH به ترتیب 9/68 و 54 درصد بود. نتایج مطالعه نشان داد که همبستگی بالایی بین SCC و LDH وجود دارد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین پاسخ نوار و نتیجه تست CMT مشاهده شد که با افزایش درجه CMT درجه پاسخ نوار LDH هم افزایش پیدا کرد. با بررسی اثر روز شیرواری، میزان تولید و تعداد زایش مشخص شد زمانی که نتیجه تست نوار مثبت باشد، شانس این که دامی مبتلا به ورم پستان تحت بالینی باشد 59/5 برابر دامی است که نتیجه تست آن منفی باشد. SCC، LDH و CMT با روز شیرواری و تولید شیر رابطه معنی داری نداشتند ولی با افزایش تعداد زایش میزان هر سه شاخص افزایش معنی داری را نشان دادند.

    نتیجه گیری نهایی:

    نتایج مطالعه نشان داد که از لحاظ کارایی تشخیص ورم پستان تحت بالینی در گاو به ترتیب SCC، CMT و استفاده از نوار سنجش LDH بهترین تست ها هستند.

    کلیدواژگان: ورم پستان تحت بالینی، لاکتات دهیدروژناز، شمارش سلول های سوماتیک، آزمایش ورم پستان کالیفرنیایی، گاو شیری
  • لیدا عبدالمحمدی خیاو*، علیرضا پردیس صفحات 268-276
    زمینه مطالعه

    کلستریدیوم پرفرینجنز یک پاتوژن مهم در حیوانات می باشد که خسارات سنگینی را به صنعت دامپروری و طیور وارد می سازد. بنابراین تشخیص این باکتری از اهمیت برخوردار می باشد.

    هدف

    استفاده از روش های مرسوم و مولکولی جهت شناسایی و بررسی میزان توکسین زایی جدایه های ایرانی.

    روش‎کار:

    در مطالعه حاضر، 23 جدایه کلستریدیوم پرفرینجنز تیپ B توسط آزمون های میکروبیولوژی و بیوشیمیایی بررسی شدند. سپس جهت تایید نهایی مورد آزمون PCR قرار گرفتند. پس از کشت جدایه ها در محیط مخصوص، تست حداقل دز کشندگی انجام گردید. از توکسیژنیک ترین جدایه ایرانی و سویه رفرنس، واکسن آناکالچر انتروتوکسمی تهیه گردید. بر روی واکسن های آزمایشی غیرفعال، آزمون خنثی سازی سرم انجام گرفت.

    نتایج

    مطالعه حاضر نشان داد تمام جدایه ها ژن etx و cpb را حمل نموده ولی 2/65 درصد جدایه ها ژن cpb2 را حمل می نمایند. حداقل میزان دز کشندگی برای این باکتری محدوده کمتر از 10/1 تا بیشتر از 900/1 بود. نتایج سرم نوترالیزاسیون در جدایه ایرانی و سویه رفرنس به ترتیب 5 و 10 واحد بین الملل در میلی لیتر بود.

    نتیجه گیری نهایی:

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که جدایه 1795 با قدرت توکسین زایی بالا، امکان استفاده در تولید واکسن دارد. البته برای استفاده در تولید نیازمند تحقیقات بیشتر بر روی حیوانات هدف است.

    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرینجنز، PCR، حداقل دز کشندگی، سرم نوترالیزاسیون، آنتی توکسین استاندارد
  • سارنگ سروری*، امیر توکلی، بنفشه شاطری امیری صفحات 277-281
    سابقه

    آزردگی لیگامان معلقه و بدنبال آن شکستگی اوالژن استخوان متاکارپ و یا متاتارس سوم اسب، آسیبی است که می تواند در اسب های مسابقه ای مشاهده شود و لنگش معمول ترین نمود بالینی این آسیب می باشد.

    یافته های بالینی:

    این مطالعه گزارش دو مورد شکستگی اوالژن در سومین استخوان متاکارپ در یک نریان 5/2 ساله و یک مادیان 5/2 ساله می باشد که از نظر بالینی سابقه لنگش مزمن و مبهم از نظر منشاء درگیری به همراه عدم وزن گیری در اندام قدامی داشته اند.آزمایشات تشخیصی: پس از انجام رادیوگرافی و اولتراسونوگرافی، آزردگی لیگامان معلقه و به دنبال آن شکستگی اوالژن در ناحیه بالایی استخوان متاکارپ سوم اندام قدامی مورد تایید قرار گرفت.

    ارزیابی نهایی:

    در رادیوگرافی، خطوط رادیولوسنت همراه با قطعه شکستگی به اندازه 8×6×2 میلی متر در مادیان و اندازه 6×4×2 میلی متر در نریان، در قسمت بالایی سومین استخوان متاکارپ مشاهده شد که نشان دهنده شکستگی اوالژن در محل اتصالی لیگامان معلقه می باشد. در اولتراسونوگرافی نیز یک قطعه اکوژنیک ناشی از شکستگی در قسمت بالایی استخوان متاکارپ اندام قدامی سمت چپ، در محل اتصالی لیگامان معلقه مشاهده شد. همچنین نواحی با کاهش اکوژنیسیته در ناحیه اتصالی لیگامان معلقه به استخوان متاکارپ دیده شد که نشان دهنده دسموپاتی این لیگامان و بدنبال آن شکستگی استخوان متاکارپ سوم بوده است.

    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، رادیوگرافی، شکستگی اوالژن، لیگامان معلقه، کره اسب نژاد تروبرد
|
  • Susan Ansari, Hassan Borji *, Abolghasem Naghibi Pages 146-153
    BACKGROUND

    Cystic echinococosis (CE) is known to be one of the most important zoonotic diseases in different parts of Iran. Even though it causes major health problems, there is limited information regarding its transmission cycles and strain of this infection in eastern Iran.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to characterize the strain of Echinococcus granulosus cysts in the slaughtered sheep and goats in Birjand area using morphological and molecular criteria.

    METHODS

    Isolates of E. granulosus were collected from sheep (30) and goats (30) from Birjand slaughterhouse and characterized employing both DNA (PCR-RFLP of ITS1) and morphological criteria (metacestode rostellar hook dimensions). In addition, the fragments of the genes coding for ITS-1 were sequenced.

    RESULTS

    Among the two different identified strains/genotypes (sheep and camel), the sheep strain appeared to be the most common genotype of E. granulosus affecting sheep and goats. All of the 30 sheep samples and 20 out of 30 goat samples were infected with sheep strain. However, the camel genotype was only observed in the goats and 10 out of 30 goat isolates were infected with the camel genotype. The camel genotypes had RFLP patterns, which were different from the RFLP patterns of the rest of isolates (sheep strain).

    CONCLUSIONS

    The results of this study revealed that the ‘sheep’ strain was the most prevalent strain in sheep and goats in this area. Moreover, the camel genotype (G6) was confirmed to trigger infection in the slaughtered goats of Birjand area.

    Keywords: Hydatid cyst, strain, sheep, Goat, Molecular
  • Sara Azadbeh, Abdolhossein Dalimi *, Shahram Jamshidi Pages 154-161
    BACKGROUND

    Various flea species have already been reported from dogs, among which the most important ones include Ct. felis, Ct. canis, and P. irritans. Fleas can cause annoyance in dogs and human and transmit a variety of bacterial, fungal, and viral agents to the host. In addition, they could function as an intermediate host of Dipylidium caninum and Hymenolepis diminuta. 

    OBJECTIVES

    Due to the lack of molecular species-associated identification data, we conducted the current study to differentiate Ct. felis and Ct. canis with molecular assay.

    METHODS

    In the present study, 605 fleas were primarily collected from the dogs referred to Tehran Veterinary Faculty hospital. Subsequently, the flea species were identified under a microscope with morphological keys. Afterwards, COX1 genes of Ct. felis and Ct. canis were amplified via PCR and the locus was finally compared utilizing RFLP and sequencing.

    RESULTS

    Totally, 605 fleas were isolated from 20 dogs. In morphological studies, three species were identified: Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis, Pulex irritans. Pulex irritans had the highest frequency (61.8 %). In molecular study, 552 bp fragment of COX1 gene in two species was amplified and seen on agarose gel. After sequencing, it was seen that two species sequences in COX1 locus had a similarity of 99 % and all of them depended on Ct. canis. In PCR-RFLP, in which Taq1 enzyme was used for differentiation of two species, the same result was obtained.

    CONCLUSIONS

    Even though these two species of dog flea are distinct morphologically, their molecular differentiation using COX1 genes was not successful.

    Keywords: Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis, Dog, COX1, Gene
  • Mahsa Shahbakhsh, Fateme Jalousian *, Seyed Hossein Hosseini, Parviz Shayan, Abdorreza Naser Moghadasi Pages 162-170
    BACKGROUND

    Toxocaiasis is an important zoonotic disease caused by the second stage larvae of Toxocara canis and Toxocara cati. Toxocariasis is the most common worm infection in several temperate countries and causes severe complications. C-type lectin is one of the larval stage products of this parasite. It is involved in immune responses, including cellular signals in vertebrate immunity, activation of innate immunity in vertebrates and non-vertebrates, and induction of homeostasis. 

    OBJECTIVES

    The current research aimed to optimize the production of recombinant C-type lectin of Toxocara canis and investigate its antigenic properties.

    METHODS

    Reference nucleotide sequence of lectin type C (CTL) of Toxocara canis (T. canis) was extracted from Genbank. Recombinant Plasmid, pET32a, including the desired sequence was then constructed by GENERAY. The recombinant plasmid was transformed to Escherichia coli strain BL21 (DE3). The expression of the recombinant protein was investigated using SDS-PAGE and dot blot methods and approved with human T. canis positive serum.

    RESULTS

    The findings of the present study showed that optimization and high level production of recombinant protein expression was achieved by selecting Escherichia coli (BL21 (DE3), 37 °C temperature for 4 hours after induction and 1 mM IPTG concentration. After optimization, the recombinant protein was obtained at a concentration of 1160±0.6 µg/mL. The molecular weight of the resulting recombinant protein was 42 kDa. Recombinant plasmid passage in Escherichia coli DH5α strain caused a significant increase in recombinant protein expression. The results of condition optimization evaluation, with SDS-PAGE and Dot blot methods, showed that the highest production of recombinant C type lectin protein of T. canis was obtained under optimized conditions.

    CONCLUSIONS

    Based on these results, to produce reasonable amounts of specific C-type lectin recombinant protein, further studies are needed to evaluate its immunogenicity and protection against Toxocara canis infection.

    Keywords: Toxocara canis, C type Lectin recombinant protein, Escherichia coli BL21 (DE3), Escherichia coli BL21, pET32a Plasmid
  • Roozbeh Fallahi *, Mohammad Eslampanah Pages 171-178
    BACKGROUND

    Full supply of the nutritional requirements of C57BL/6 mice plays an important role in preventing ulcerative dermatitis syndrome.

    OBJECTIVES

    We conducted this work to asses ulcerative dermatitis in C57BL/6 mice colony and reduce it through dietary modification.

    METHODS

    During a two-years period, a C57BL/6 mice colony in a laboratory animal breeding center was monitored for the presence of ulcerative dermatitis syndrome. In the first year, the animals were fed with outbred laboratory mice pellet and in the second year, the modified diet was used based on the nutritional requirements of this inbred mouse.

    RESULTS

    The average numbers of litters per parturition were 3 and 6 in the first year and the second year, respectively. The litter's mortality rate in the first year was 75 % and zero in the second year. The total number of mice remaining in the colony was 220 in the first year, which increased to 1100 in the next year. Syndrome symptoms were observed in the adult mice in the first year. Alopecia was observed mainly in the back and neck and the severity of the symptoms was mild to severe. No mortality was observed in the mice, even in severe cases, and their recovery was spontaneous, yet very slow. In the necropsy, axillary lymphadenopathy, splenomegaly, and hepatomegaly were observed. In histopathological samples taken from the skin lesions, the accumulation of inflammatory cells and the spongiosis of cornea cells were observed. In lymph nodes, spleen, and liver, pathological changes were observed from the accumulation of inflammatory cells to necrosis. In the second year, the number of cases reduced significantly to 2 %. The severity of the symptoms was mild and their recovery was faster than that in the previous year.

    CONCLUSIONS

    By fully supplying the nutritional requirements of C57BL/6 mice, we could significantly prevent the occurrence of ulcerative dermatitis syndrome.

    Keywords: Ulcerative dermatitis, syndrome, Alopecia, Laboratory mice, C57BL, 6
  • Arash Yarmohammadi, Mohsen Farkhoy *, Ali Misaghi, Seyed Mohammad Kiaie, Neda Nafarieh, Abas Barin Pages 179-191
    BACKGROUND

    It is fundamental to find the safest food preservatives in order to acheive the maximum health and economic benefits. Salmonella enteritidis is the cause of Salmonellosis, one of the most important foodborn zoonoses in poultry.

    OBJECTIVES

    The present study was conducted to comparatively evaluate the antimicrobial effects of Trachyspermum copticum, Thymus vulgaris, and Cinnamomum zeylanicum essential oils and Formaldehyde against Salmonella Enteritidis.

    METHODS

    In this study minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Cinnamomum zeylanicum, Trachyspermum copticum, and Thymus vulgaris essential oils against Salmonella enteritidis were determined using broth macro-dilution. The effects of essential oils on growth curve of Salmonella Enteritidis were also evaluated.

    RESULTS

    In this study, MIC for the minimum inhibitory concentration level of Trachyspermum copticum, Thymus vulgaris, Cinnamomum zeylanicum and formaldehyde for Salmonella Enteritidis was determined as 500, 700, 500, and 70 ppm while MBC was calculated as 700, 900, 1000, and 200ppm, respectively. This study revealed that all the treatments increased lag phase. Bacterial growth speed was slower for Trachyspermum copticum of all the concentrations, yet a significant difference was observed only in 1 and 2 MIC of other treatments (p < /em><0.05).

    CONCLUSIONS

    In conclusion, Trachyspermum copticum (with less concentration), Thymus vulgaris, and Cinnamomum zeylanicum (with higher concentration) could be employed as a substitution of a proporation of formaldehyde to prevent bacterial development in food.

    Keywords: Essential oil, antimicrobial effect, Salmonella Entertidis, MIC, MBC
  • Talaye Fallah Aski, Fahimeh Tooryan *, Maryam Azizkhani, Mohammad Hassan Shahavi Pages 192-204
    BACKGROUND

    Microbial growth and unfavorable taste and aroma are the leading reasons of meat spoilage under refrigerated temperatures. Today, plant essential oils are good alternatives to synthetic preservatives. In the meantime, nanotechnology has been instrumental in helping to apply the most effective plant compounds on the target cell.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to identify the compounds of essential oil of Cuminum cyminum and to investigate the microbial counts (total count, psychrotrophs, lactic acid bacteria, mold and yeast) after preparation of nanoemulsions of cumin essential oil via ultrasonic method and its nanoemulsions. Moreover, herein, we intended to evaluate organoleptic in chicken fillet samples under temperature of 4 °C.

    METHODS

    The essential oil components were analyzed with GC / MS and the effects of Cuminum cyminum essential oil nanoemulsion were examined on microbial count and organoleptic properties in terms of color, odor, and overall acceptance (with 9-point hedonic scale) on Cuminum cyminum EO nanoemulsions in chicken fillets under 4 °C.

    RESULTS

    The major identified components of Cuminum cyminum by extraction time were: beta- pinene (8.90 %), benzene- methyl (16.51 %), gamma- terpene (13.39 %), propanal (29.43 %), 1 -Isopropylidene-3-N-butyl2-cyclobutene (6.52 %), and benzene methanol (8.36 %). The results of microbial count at the last day of storage showed that the treatment containing 20 % and 25 % nanoemulsions significantly delayed microbial spoilage compared to other treatments (p < /em><0.05). The control treatment also indicated the highest level of microbial spoilage; as represented in Log 6, the maximum bacterial count in chicken fillets and the shelf life of BHT at 0.02 % concentration continued until day 3. Furthermore, in organoleptic evaluation, 20 % and 25 % nanoemulsion treatment scored higher than other treatments.

    CONCLUSIONS

    Nanoemulsions of Cuminum cyminum EO at concentrations of 20 % and 25 % were able to delay the microbial spoilage of chicken fillets and produced organoleptically favorable results.

    Keywords: Cuminum cyminum, Nanoemulsions, organoleptic properties, Microbial Spoilage, Shelf life
  • Hooman Rahmati-Holasoo *, Mahsa Sadat Javadi Moosavi, Hosseinali Ebrahimzadeh Mousavi, Seyed Saeed Mirzargar, Ali Taheri Mirghaed Pages 205-214
    BACKGROUND

    Medicinal plants have a long history in the treatment of parasitic diseases and are usually free of side effects. Removing and killing tomonts and theronts of this parasite can prevent the parasite pathogenicity in fish.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to investigate the inhibitory effect of ethanolic extract of Zataria multiflora on both free and parasitic life stages.

    METHODS

    Three soluble forms of Zataria multiflora extract (80 ml/L) were prepared, which contained freshly prepared solution, stored solution at room temperature for one month and stored solution at refrigerator for one month. Afterwards, different dilutions were prepared for each of the solutions and the tomonts and Theronts were treated with different dilutions of the extract.

    RESULTS

    Zataria multiflora extract can kill all theronts at concentrations of 20 ml/L during 6.04 to 6.37 min and concentration of 10 ml/L during 31/2 to 32.4 min, respectively. However, at these concentrations, only 3.46-6.11 % of tomonts were killed herein after 4 hours.

    CONCLUSIONS

    Tomonts were found to be more resistant to the parasiticides than theronts. The use of Zataria multiflora extract significantly reduced tomont reproduction and decreased Ich infectivity prevalence and intensity. Zataria multiflora extract prevented Ich infestation in naive fish and effectively treated infected fish.

    Keywords: Zataria multiflora, Disease, Infectivity, killing, Inhibitory
  • Mohammad Sina Abaszadeh, Shahin Fakour *, Loghman Akradi Pages 215-223
    BACKGROUND

    Abomasal ulcer is a disease of digestive system in ruminants. The clinical signs vary widely depending on the type of abomasal ulcer. The economic losses of this disease include decreased milk yield and mortality.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to determine the frequency, type of ulcer, pathological, hematological, and electrocardiographic indices in the slaughtered cattle in Sanandaj abattoir.

    METHODS

    A total of 400 cattle were randomly selected with both sexes and 1-2, 2-3, 3-4, and ≥4 years of age. They were grouped during three seasons and the abomasal ulcer was evaluated. Blood sample was collected and electrocardiogram was recorded before they were slaughtered. Abomasal lesions were assessed macroscopically and histopathologically in the slaughtered cattle.

    RESULTS

    Out of the 400 abomasom examined, 51 (12.75 %) were affected by abomasal ulcers, all of which were type-1 ulcer. Subtypes 1a, 1b, 1c, and 1d. 35 cattle (68.7 %) had the types of arrhythmia. The most frequent of them was sinus arrhythmia and sinus tachycardia. Neutrophilia and reduction in MCHC were significantly more than the other hematological indices (p < /em>˂0.05). There was a significant relationship between the prevalence of abomasal ulcers and arrhythmia, gender, age, and season (p < /em>˂0.05). Furthermore, there was a significant relationship between electrocardiographic and hematological indices in the affected cattle (p < /em>˂0.05).

    CONCLUSIONS

    The results of this study revealed a high prevalence of abomasal ulcer in the studied area. They also indicated that the electrocardiographic and hematological changes could be helpful in the diagnosis of abomasal ulcer.

    Keywords: Abomasal ulcer, Cattle, Histopathology, electrocardiography, Hematology
  • Setareh Ghasemi, Mohammad Mehdi Dehghan *, Gholamraza Nikbakhat Brujeni, Seyed Hosein Mardjanmehr, Alireza Vajhi, Mohammad Reza Mokhber Dezfouli, Sepideh Khoee, Massoumeh Jabbari Fakhr, Mohammad Reza Karimi Pages 224-232
    BACKGROUND

    Magnetic cell targeting is a novel non-invasive cellular delivery technique. It improves stem cell delivery to and retention in the injury site. Labeling cells with superparamagnetic iron oxide nanoparticle (SPION) is one of the most important steps of this technique. Appropriate SPIONs selection is believed to be of vital importance.

    OBJECTIVES

    The current study aimed to produce SPIONs which are capable of attaching to Mesenchymal stem cells surface (MSCs).

    METHODS

    Dextran coated SPIONs were produced following co-precipitation method under N2 atmosphere. Bone marrow derived MSCs were isolated and cultured from rabbit humerus bone. Anti-rabbit CD44 monoclonal antibody was attached to the surface of SPIONs and MSCs and were labeled with this final product. SPIONs coating process, particle size, and antibody conjugation efficacy were evaluated using FT-IR, SEM, and Bradford protein measurement assay, respectively. Attachment of antibody-linked dextran coated SPIONs to MSCs was accessed utilizing Prussian blue staining, immunofluorescence analysis, and SEM analysis.

    RESULTS

    Peaks of FT-IR at 3200 cm-1 and 2922 cm-1 are representative of dextran. The average particle size was 56.13±6.67. The average antibody-SPION conjugation ratio was 77.78±6.35%. The average percentage of the labeled cells in Prussian blue and IF analysis were 71.57±2.53 and 95.04±0.95, respectively. MSCs-SPIONs conjugation was also confirmed via SEM analysis.

    CONCLUSIONS

    In conclusion, it could be inferred that mesenchymal stem cells could successfully be labeled with dextran coated-anti CD44 antibody conjugated- superparamagnetic Iron oxide nanoparticles. This product could be used for further in-vitro and in-vivo evaluations.

    Keywords: Magnetic targeting, SPIONs, Dextran, Monoclonal antibody, Anti CD44 antibody
  • Jamal Rahimi, Morteza Zendehdel *, Mina Khodadadi Pages 233-241
    BACKGROUND

    The regulation of appetite and food intake in birds are implemented as complex homeostatic mechanisms at different levels of control.

    OBJECTIVES

    The current research aimed to investigate the effects of glycine and strychnine-sensitive receptors on food intake induced with dopamine in neonatal broiler-type chickens.

    METHODS

    This study was conducted in five experiments (each consisting of four treatment groups with 12 birds). In experiment 1, chickens in the control group received intracerebroventricular (ICV) injection of saline (with 0.1 % Evans Blue) and different doses of dopamine (10, 20, and 40 nmol) in treatments groups 2-4, respectively. Experiments 2 and 3 were designed similar to the experiment 1 except for the fact that chickens received different doses of glycine (50, 100, and 200 nmol) and strychnine (50, 100, and 200 nmol) instead of dopamine. Experiment 4 was performed to investigate the mediatory role of strychnine (100 nmol) on food intake induced with dopamine (40 nmol). Moreover, experiment 5 investigated the interaction between non-effective doses of glycine (50 nmol) and dopamine (10 nmol) and their interplay on food intake. Afterwards, cumulative food intake based on bodyweight percentage (BW %) was measured at 30, 60, and 120 minutes after the injection.

    RESULTS

    The obtained findings revealed that effective doses of dopamine and glycine dose-dependently induced hypophagia in neonatal meat-type chickens (p < /em>≤0.05). In addition, injection of strychnine increased food intake and also inhibited the hypophagic effect induced by dopamine (p < /em>≤0.05). Furthermore, co-administration of non-effective doses of glycine and dopamine significantly decreased food intake compared to the groups which only received dopamine or glycine (p < /em>≤0.05).

    CONCLUSIONS

    Our findings suggested that strychnine-sensitive receptors may have a mediatory role in food intake induced by dopamine. Additionally, it seems that glycine and dopamine probably have synergistic effects on food intake control in neonatal meat-type chickens.

    Keywords: dopamine, food intake, Glycine, ICV, Meat-type chicken
  • Esmaeil Bandariyan, Asghar Mogheiseh *, Abbas Ahmadi Pages 242-249
    BACKGROUND

    Oxidative stress is involved in pathogenesis of Polycystic Ovary Syndrome (PCOS). Lutein is a herbal compounds with antioxidant properties.

    OBJECTIVES

    The current research aimed to evaluate the effect of lutein on body weight and histomorphometry of uterus in experimental PCOS induced with Dehydroepiandrosterone (DHEA) in mouse models.

    METHODS

    Twenty-four female NMRI mice aged 20 days and weighing 14-17 g were randomly assigned to four equal groups: control, experimental PCOS, and PCOS treated groups with 125 and 250 mg/kg lutein. The induction period of PCOS with oral administration of DHEA (6 mg/100 g, daily) was 21 days and lutein treatment was followed by the induction period of 28 days. The mean body weight of the groups was evaluated on day 0, day 21 (at the end of DHEA treatment), and day 49 (at the end of treatment period) with lutein. The mean diameter of the uterine wall, the mean overall thickness of the uterine wall, the average thickness of the endometrium, myometrium and uterine epithelium, along with the number of endometrial gland branches were measured utilizing light microscope.

    RESULTS

    The results revealed that body weight in the PCOS group was significantly higher than that in the control group on days 21 and 49. Treatment with 125 and 250 mg/kg of lutein reduced body weight in the lutein treated groups compared with PCOS (p < /em><0.01). The mean uterine wall diameter, mean total uterine wall thickness, mean thickness of endometrium, myometrium, and uterine epithelium with the number of uterine endometrial branching were significantly lower in the control and lutein treated groups compared to those in the PCOS group (p < /em><0.05). The use of both doses of lutein (125 and 250 mg / kg) significantly improved uterine histopathological indices, particularly the mean uterine wall diameter (p < /em>=0.0001) compared to the PCOS group.

    CONCLUSIONS

    Lutein could improve the side effects of induced PCOS by DHEA on body weight and uterine parameters.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Lutein, Uterine histopathology, Body weight, mice
  • Fatemeh Nazari, Abbas Parham *, Adham Fani Maleki Pages 250-259
    BACKGROUND

    Several studies have reported the application of mesenchymal stem cells (MSCs) for the treatment of equine musculoskeletal disorders. Bone marrow (BM) and adipose tissue (AT) are the main sources for isolation of MSCs. Although the MSCs derived from various sources have similarities, certain differences have been reported in terms of biological, proliferative, immunological, and differentiative characteristics. They are also different concerning gene expression profiles. So, comparative gene expression analysis on mRNA level via quantitative real-time polymerase chain reaction (qRT-PCR) is believed to be of great value for better characterization of MSCs from different sources.

    Keywords: Mesenchymal stem cells, equine, CD90, MHC-I, CD29
  • Seyed Saeid-Reza Sajadi, Babak Khoramian, Mohammad Azizzadeh, Nima Farzaneh * Pages 260-267
    BACKGROUND

    Mastitis could be detected in various ways, including physical, on-farm, and laboratory tests.

    OBJECTIVES

    The present research aimed to evaluate the accuracy of the diagnosis of mastitis using lactate dehydrogenase (LDH)-based dipsticks and to assess these dipsticks with regard to the effects of different lactation days, the amount of milk production, and parity.

    RESULTS

    Considering bacteriologic culture as a gold standard method for the diagnosis of subclinical mastitis, the sensitivity and specificity of LDH test were 68.9 % and 54 %, respectively. The results revealed a high correlation between SCC and LDH. A statistically significant relationship was observed between the response of dipstick and CMT results; with the increase in the CMT score, the score of LDH dipstick increased. By investigating the effects of lactation days, the amount of milk production, and parity, it was determined that the chance of having subclinical mastitis in cows with positive dipstick result was 5.59 times greater than that in cows with negative dipstick result. There were no significant relationships among SCC, LDH, and CMT with lactation days and milk production; meanwhile, with the increase in parity, the three above-mentioned variables showed significant increase.

    CONCLUSIONS

    The results of the present study indicated that the best methods for subclinical mastitis detection were SCC, CMT, and LDH based dipsticks, respectively.

    Keywords: Subclinical Mastitis, Lactate Dehydrogenase, somatic cell count, California Mastitis Test, Dairy Cows
  • Lida Abdolmohammadi Khiav *, Alireza Paradise Pages 268-276
    BACKGROUND

    Clostridium perfringens is an important animal pathogen that causes severe loses to the livestock and poultry industries. Therefore, bacterial detection is believed to be of particular importance.

    OBJECTIVES

    The present study aimed to identify Iranian isolates using conventional and molecular methods and to evaluate their toxicity.

    METHODS

    In this work, 23 Clostridium perfringens type B isolates were examined via microbiological and biochemical tests. Subsequently, they were subjected to PCR technique for the final confirmation. After culturing of the isolates in specific medium, the minimum lethal dose test was performed. The most toxigenic isolate and reference strain was prepared the enterotoxaemia anaculture vaccine. Serum neutralization test was performed on the experimental inactive vaccines.

    RESULTS

    The results revealed that etx and cpb gene could be found in all of the isolates, yet cpb2 gene was found in 65.2 % of the isolates. The minimum lethal dose ranges for these bacteria was less than 1/10 to more than 1/900. The results of serum neutralization in Iranian isolate and reference strains were 5 and 10 IU / ml, respectively.

    CONCLUSIONS

    The findings herein implied that strain 1795 with high toxicity could be used in vaccine production. Of course, for use in production, further research on target animals is needed.

    Keywords: Clostridium perfringens, PCR, Minimum lethal dose, serum neutralization, Antitoxin standard
  • Sarang Soroori *, Amir Tavakoli, Banafsheh Shateri Amiri Pages 277-281

    HISTORY:

    Suspensory ligament injury associated with avulsion or crescent fracture of third metacarpal or metatarsal bone is a common injury in racehorses. Lameness is known to be the most common clinical sign of these horses.

    CLINICAL FINDING:

    The present article investigated two avulsion fractures in the third metacarpal bone in 2.5-year-old mare and stallion, which had chronic lameness with a vague origin and disability of weight bearing in left forelimbs. DIAGNOSTIC TESTS: Following radiography and ultrasonography examinations, suspensory ligament injury and subsequently avulsion fracture in the proximal third of metacarpal bones in left forelimb were approved.

    FINAL EVALUATION:

    In radiography, radiolucent lines associated with fragmented segments (about 2×6×8 mm) in mare and (about 2×4×6 mm) in stallion  in the proximal part of  the third metacarpal bone were indicative of an avulsion or crescent fracture at the origin of the suspensory ligament. Furthermore, in ultrasonography compatible with radiographic findings, an echogenic-fragmented fracture in the proximal part of the third metacarpal bone and a local area of decreased echogenicity was diagnosed as desmopathy of suspensory ligament.

    Keywords: Ultrasonography, Radiography, Avulsion fracture, Suspensory Ligament, Horse