فهرست مطالب

Journal of Human Environment and Health Promotion
Volume:9 Issue: 1, Winter 2023

  • تاریخ انتشار: 1401/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زلیها سلام اوغلو، ابراهیم علی نیا، آهندانی*، زهرا علیزاده، ترپوئی، صاحبه حاجی پور، فرجاد رفیعی صفحات 1-4
    زمینه و هدف

    این مطالعه به بررسی خواص دارویی اسطوخودوس و راه های افزایش تولید این ترکیبات می پردازد.

    روش ها

    برای جمع آوری داده های مرتبط، مطالعات زیادی را در مورد متابولیت های این گیاه ارزشمند بررسی کردیم و نتایج کار محققان را در قالب یک مرور ارایه کردیم. در پایان راهکاری برای افزایش تولید متابولیت های ثانویه ارزشمند ارایه کردیم.

    یافته ها

    اسطوخودوس در طیف گسترده ای از بیماری ها مورد مطالعه قرار گرفته است و نشان داده است که رایحه درمانی اسطوخودوس باعث کاهش اضطراب قبل از جراحی می شود. مشخص شده است که در افرادی که در معرض خطر انفارکتوس میوکارد و بیماری ایسکمیک قلبی هستند، اسطوخودوس می تواند در پیشگیری از آسیب قلبی مفید باشد. مطالعات انجام شده بر روی اثرات درمانی این گیاه و نتایج امیدوارکننده ما را بر آن داشت تا طرحی مبتنی بر استراتژی افزایش تولید متابولیت های ثانویه ارایه دهیم.

    نتیجه گیری

    برای تولید موثر متابولیت های ثانویه، باید از انواع الیسیتورها در شرایط کشت بافت استفاده شود.

    کلیدواژگان: اسطوخودوس، رایحه درمانی، درمان مکمل، سرطان، خطر
  • اسما قاسمی، محمدرضا مهراسبی، سید جمال حسینی* صفحات 5-11

    مصرف چای و دمنوش های گیاهی به دلیل مواد مفید و خواص آنتی اکسیدانی روزانه در سراسر جهان در حال افزایش است. با این حال، در شرایط نامساعد محیطی، آلودگی بیولوژیکی می تواند رخ دهد و باعث ایجاد انواع بیماری ها در انسان و حیوانات شود. در این میان عفونت قارچی به دلیل تولید متابولیت های ثانویه (مایکوتوکسین ها) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مایکوتوکسین ها بر بافت های مختلف بدن تاثیر می گذارند و اثرات سمی حاد و مزمن آن ها می تواند مشکلات جدی برای سلامت عمومی ایجاد کند. خطر سلامت از نظر مایکوتوکسین ها متفاوت است و در درجه اول به منطقه جغرافیایی و وضعیت اقتصادی جمعیت بستگی دارد. این مقاله مروری به بررسی مقالات منتشر شده درباره وجود مایکوتوکسین در دمنوش ها و دمنوش های گیاهی و انتقال به دمنوش ها در سال های 2019-1997 با استفاده از دستگاه های پیشرفته می پردازد. این اطلاعات جمع آوری شده ازپایگاه داده های PubMed، Science Direct، Scopus و Web of Science به دست آمده است. این مطالعه مروری تصمیم گرفت سطح مایکوتوکسین ها را در چای و دمنوش های گیاهی مورد بررسی قرار دهد و سپس روش های پیشنهادی متفاوت و موثری را برای حذف یا کاهش مایکوتوکسین ها بررسی کند.

    کلیدواژگان: چای، دمنوش های گیاهی، نوشیدنی، مایکوتوکسین ها
  • لیلا دولتیاری*، پریناز غروی خیاوی، محمدرضا یافتیان صفحات 12-19
    زمینه و هدف

    در این تحقیق کاربرد روش ریز استخراج پخشی مایع-مایع در پیش تغلیظ و اندازه گیری پنی سیلین جی بنزاتین و پنی سیلین جی پتاسیم به روش اسپکتروفوتومتری مطالعه شد.

    روش ها

    اندازه گیری بر اساس تشکیل کمپلکس رنگی پنی سیلین جی با برم تیمول آبی و ریز استخراج پخشی مایع-مایع انجام شد. روش یکی در یک زمان برای بهینه سازی متغیرهای موثر بر فرآیند استخراج بکار برده شد.

    یافته ها

    شرایط بهینه در ریز استخراج پخشی مایع-مایع پنی سیلین جی بنزاتین و پنی سیلین جی پتاسیم بترتیب شامل: mL 1.5 متانول و mL 1.5 استون به‎عنوان حلال پراکندگی، µL 300 کلروفرم و µL 250 کربن تترا کلرید به عنوان حلال استخراج کننده، pH 4 و 3 برای فاز آبی، حجم برم تیمول آبی (M 3-10) 0.8 و mL 0.9 و برای هر دو آنالیت غلظت سدیم کلرید M 0.8 بود. منحنی کالیبراسیون در محدوده 750-50 وIU/mL  950-800 در تعیین پنی سیلین جی بنزاتین و در ناحیه غلظتی 1600-800 وIU/mL  6500-1750 برای پنی سیلین جی پتاسیم خطی بود. حد تشخیص IU/mL 0.101 و IU/mL 0.149 و انحراف استاندارد نسبی برای ناحیه اول 6.53 درصد و 4.65 درصد به ترتیب در اندازه گیری پنی سیلین جی بنزاتین و پنی سیلین جی پتاسیم تعیین شد.

    نتیجه گیری

    روش پیشنهادی برای استخراج و اندازه گیری پنی سیلین در نمونه های پلاسما و ادرار انسان، آب پرتقال و شیر خام با موفقیت بکاربرده شده و درصد بازیابی 102-94.2 درصد به دست آمد.

    کلیدواژگان: پنی سیلین جی بنزاتین، پنی سیلین جی پتاسیم، ریز استخراج پخشی مایع-مایع، تعیین اسپکتروفوتومتری، نمونه های زیستی
  • سیما فکری، ابراهیم فتائی*، علی اکبر ایمانی صفحات 20-26
    زمینه وهدف

    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تفکیک زباله بر  برخی از ویژگی های شیمیایی پسماندهای آلی شهر اردبیل انجام شد.

    روش ها

    منطقه مورد مطالعه شامل مناطق 3 و 4 شهری اردبیل بود. نمونه های پسماند به منظور اندازه گیری مقادیر کادمیوم، سرب، pH، EC، TDS، کربن آلی، پتاسیم، و نیترات و فسفات از درب منازل با ارایه آموزشهای قبلی تفکیک  از مبداء تهیه و بعد از جداسازی مواد تر و خشک با روش های استاندارد در پسماند قابل کمپوست تر اندازه گیری گردید.

    یافته ها

    نتایج  نشان داد که میانگین غلظت سرب در منطقه 3 برابر با 102 میلی گرم بر کیلوگرم و در منطقه 4 125 میلی گرم بر کیلوگرم بود. همچنین میانگین غلظت کادمیوم در نمونه های کمپوست زباله شهری 3.139 میلی گرم بر کیلوگرم در منطقه 3 بود و در ناحیه چهارم مقدار آن برابر با 4.21 میلی گرم بر کیلوگرم بود. درصد نیتروژن در هر دو نمونه مدیریت شده منطقه 3 و 4 برابر با 0.32 درصد و 0.18 درصد بود. میانگین درصد فسفر در کمپوست زباله شهری تفکیک نشده و تفکیک شده منطقه 3 به ترتیب برابر با 0.089 و 0.13 درصد بود. در منطقه 4، میانگین درصد فسفر در مواد آلی قابل کمپوست زباله های شهری مدیریت شده 0.24 درصد و مدیریت نشده 0.201درصد بود. غلظت پتاسیم در  مواد آلی قابل کمپوست زباله شهری تفکیک شده در مناطق 3 و 4 به ترتیب 60.2 ppm و 39 ppm بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که تاثیر مدیریت بر میزان فلزات سنگین موجود در پسماند در سطح 5 درصد (P> 5) معنی دار بود و تفکیک در مبدا به طور سیستماتیک و آموزش تفکیک از مبداء باعث کاهش مقادیر فلزات سنگین شده بود.

    کلیدواژگان: خصوصیات شیمیایی، مواد آلی قابل کمپوست، فلزات سنگین، تفکیک زباله
  • فریبا کیانی*، ایمان علوی صفحات 27-32
    زمینه و هدف

    یکی از عوامل مهم در پیشگیری از حوادث صنعتی، توانایی کارکنان در حفظ آگاهی از وضعیت کار، درک اطلاعات از آن و پیش بینی چگونگی ایجاد موقعیت ها است. در این پژوهش، نقش خستگی و استرس کاری در پیش بینی آگاهی از موقعیت کاری در بین کارکنان بررسی شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود. نمونه متشکل از 180 نفر از کارکنان شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 1401، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه هایی در مورد مشخصات دموگرافیک، آگاهی از موقعیت کاری، استرس کاری و خستگی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین متغیرهای تحقیق همبستگی درونی معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که خستگی و استرس کاری به ترتیب تقریبا 11 درصد و 16 درصد از واریانس های آگاهی از موقعیت کاری را به طور معنی داری پیش بینی کردند (0.05P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، خستگی و استرس کاری می تواند آگاهی از موقعیت کاری را پیش بینی کند. بنابراین توجه به این متغیرها می تواند در ارتقاء آگاهی از وضعیت کاری در بین کارکنان حایز اهمیت باشد.

    کلیدواژگان: خستگی، کار، استرس، آگاهی از موقعیت، کارکنان، ایمنی
  • بهزاد بزرگمهر، مینا مکی آل آقا*، آزیتا بهبهانی نیا صفحات 33-39
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر به منظور دستیابی به توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع محیط زیستی برای شناسایی و اولویت بندی عوامل خطر آتش سوزی و مدیریت حریق در پارک جنگلی وسیه در دامنه های جنوبی البرز، جهت کنترل و کاهش تخریب های ناشی از آن انجام شد.

    روش ها

    برای شناسایی مهم ترین عوامل خطر آتش سوزی در پارک جنگلی مورد مطالعه از پرسشنامه دلفی سه مرحله ای و اطلاعات قبلی استفاده شد. سپس با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) رتبه بندی و وزن بندی شدند.

    یافته ها

    عوامل موثر در بروز حریق در منطقه به ترتیب شامل: تیپ پوشش گیاهی، شیب، جهت شیب، فاصله از جاده ها، فاصله از سکونتگاه ها، حضور گردشگر، ارتفاع، دما، تراکم پوشش گیاهی، کاربری اراضی، رطوبت، سرعت و جهت باد و در نهایت احتمال حضور شکارچی و دامداری بود. در این میان بالاترین وزن (2785/0) به متغیر تیپ و نوع پوشش سپس شیب (0.1875) و جهت شیب (0.1495) و فاصله از جاده (0.1075) و فاصله از سکونتگاه ها (0.0665)  و پایین ترین وزن به عامل  ارتفاع (0.055)  اختصاص پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که نوع پوشش گیاهی به دلیل ضریب اشتعال بالا به عنوان سوخت آتش سوزی و فاصله از جاده به عنوان عامل دسترسی آسان گردشگران به پارک جنگلی، شرایط مناسبی را برای آتش سوزی در پارک جنگلی وسیه ایجاد کرده است.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، خطر آتش سوزی، عوامل خطر، عوامل محیط زیستی
  • احمد اسدی، نبی الله محمدی*، هما درودی، ارشد فرهمندیان صفحات 40-47
    زمینه و هدف

    این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر حرفه ای گرایی مدیریت منابع انسانی در بخش دولتی با تاکید بر مدیریت محیط زیستی انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر به روش پیمایشی انجام شد. از مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شد تا به پرسشنامه طراحی شده پاسخ دهند. جامعه آماری شامل 165 مدیران و کارکنان وزارت صنعت معدن و تجارت بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود که پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا آن مورد آزمون قرار گرفت. رابطه بین متغیرهای مورد بررسی بر اساس ساختار علی با تکنیک حداقل مربعات جزیی بررسی شده و سپس شاخص های نیکویی برازش (GOF) محاسبه گردید.

    یافته ها

    ضریب تعیین سازه های درون زای مدل تحقیق مطلوب بود. همچنین ضریب تعیین ایجاد وزارتخانه شایسته محور و سلامت محور 0.527 و 0.707 گزارش شد که مقادیر قابل قبولی بودند. همچنین، افزونگی و اشتراک اعتبار متقاطع در محدوده 0.15 تا 0.35≥ به دست آمد.

    نتیجه گیری

    قدرت پیش بینی سازه های تحقیق متوسط تا قوی برآورد شد.

    کلیدواژگان: حرفه گرایی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت محیط زیستی، صنعت، مدیران
  • آناهیتا عباسپور، خدیجه حاجی میری، شیرازه ارقامی* صفحات 48-55
    زمینه و هدف

    در برابر مزایای فراوان پیاده روی بر سلامت افراد، تصادفات ترافیکی عابران، تهدیدی آشکار برای ایمنی آنهاست. رفتارهای پرخطر عابران ممکن است آنها را در عبور از جاده با شرایط خطرناکی روبرو کند. اما ارتباط رفتارهای پرخطر عابران با برخی ویژگی های فردی کمتر بحث شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتارهای پرخطر عابران پیاده در عبور از خیابان و ارتباط آن با برخی ویژگی های فردی انجام شد.

    روش ها

    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر روی 700 نفر از عابران بزرگتر از 18 سال در زنجان (ایران) انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد تخلفات عابران جمع آوری گردید. نمونه گیری به صورت دردسترس از مناطقی با سطوح اقتصادی اجتماعی متفاوت انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، کای اسکویر و آزمون دقیق فیشر تحلیل شد. سطح معنی داری کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    رفتارهای پرخطر با تحصیلات، وضعیت تاهل، جنسیت و سن  ارتباط معنی دار نشان داد (p<0.0001). اما تفاوت آماری معنی داری میان رفتارهای پرخطر زنان و مردان دیده نشد. همچنین، ارتباط معنی داری بین درگیری در تصادفات با رفتارهای پرخطر عابران پیاده مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد سن قوی ترین مشخصه دموگرافیک پیش بینی کننده برای رفتارهای پرخطر باشد. همچنین، تحصیلات نیز می تواند تا اندازه ای چنین باشد.

    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، عبور از خیابان، رفتار پرخطر، مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه تخلفات عابر پیاده
|
  • Zeliha Selamoglu, Ebrahim Alinia-Ahandani*, Zahra Alizadeh-Tarpoei, Sahebeh Hajipour, Farjad Rafeie Pages 1-4
    Background

    This study investigated the medicinal properties of lavender and ways to increase its production.

    Methods

    To collect relevant data, we reviewed Out of twenty to thirty studies reviewed on the metabolites of this valuable plant and presented the results in the form of a review. Ultimately, we proposed a solution to increase the production of secondary metabolites.

    Results

    The studies conducted on the therapeutic effects of this plant and the promising results led us to present a plan based on a strategy to increase the production of secondary metabolites. Lavender has been studied in a wide range of diseases and lavender aromatherapy has been shown to reduce anxiety before surgery. It has been found that lavender can be useful in preventing heart damage in people at risk of myocardial infarction and ischemic heart disease.

    Conclusion

    Various elicitors should be used in tissue culture conditions to produce secondary metabolites effectively.

    Keywords: Lavenders, Aromatherapy, Complementary therapy, Cancer, Risk
  • Asma Ghasemi, Mohammad Reza Mehrasbi, Mir Jamal Hosseini* Pages 5-11

    Consumption of tea and herbal teas is increasing worldwide due to their beneficial substances and daily antioxidant properties. However, in unfavorable environmental conditions, biological contamination can occur and cause a variety of diseases in humans and animals. In the meantime, fungal infection is of special importance as it produces secondary metabolites (mycotoxins). Mycotoxins affect various tissues of the body and their acute and chronic toxic effects can have serious problems for public health. Health risk varies in terms of mycotoxins and depends primarily on the geographical area and economic status of the population. This review examines the published articles about determining the presence of mycotoxins in herbal teas and teas and transfer to infusions 1997-2019 using high technique apparatus. The collected information was obtained from PubMed, Science Direct, Scopus, and Web of Science. This review decided to investigate the mycotoxins levels in tea and herbal tea and then consider different and effective proposed methods of removing or reducing mycotoxins.

    Keywords: Beverages, Herbal Teas, Mycotoxins, Toxicity, Contamination
  • Leila Dolatyari*, Parinaz Gharavi Khiavi, Mohammad Reza Yaftian Pages 12-19
    Background

    This study developed a dispersive liquid-liquid microextraction technique followed by spectrophotometric analysis for preconcentrating/determining penicillin G benzathine and penicillin G potassium.

    Methods

    The procedure was based on forming a color complex of penicillin G with bromothymol blue and its extraction by DLLME. The univariate method was employed for optimizing the parameters.

    Results

    Optimized conditions for extracting benzathine and potassium penicillin G were 1.5 mL methanol and acetone as dispersive solvents; 300 μL CHCl3 and 250 μL CCl4 as extracting solvents; pH 4 and 3; 0.8 mL and 0.9 mL bromothymol blue (10-3 M), and NaCl 0.8 M for both analytes. The calibration curves were linear over the ranges 50-750 and 800-950 IU mL-1 for analyzing benzathine, and 800-1600 and 1750-6500 IU mL-1 for potassium penicillin G. The relative standard deviations and detection limits were obtained to be 6.53% and 0.101 IU mL-1 and 4.65% and 0.149 IU mL-1 for determining benzathine and potassium penicillin G, respectively.

    Conclusion

    The proposed method was employed for extracting and determining penicillin in human plasma, urine, orange juice, and milk, with acceptable recovery values of 94.3-102%.

    Keywords: Penicillin G benzathine, Penicillin G potassium, Dispersive liquid-liquid Microextraction, Spectrophotometric determination, Biological Samples
  • Sima Fekri, Ebrahim Fataei*, Ali Akbar Imani Pages 20-26
    Background

     This study investigated the effect of waste separation from the source on the chemical characteristics of wet waste in Ardabil city.

    Methods

    A sample of wet waste material was collected from each district of the 3rd and 4th regions of Ardabil city in order to analyze of Cd, Pb, pH, EC, TDS, OC, K, Ntotale, and P values with standard methods.

    Results

    The results showed that the average concentration of Pb was determined to be 102 mg/kg in area 3 and 125 mg/kg in area 4. Also, the average concentration of Cd in municipal waste compost samples was 3.139 mg/kg and 4.21 mg/kg in regions 3 and 4. The percentage of nitrogen (N) in both managed samples of regions 3 and 4 was 0.32% and 0.18%. The average percentage of phosphorus (P) in unseparated and separated urban waste compost of region 3 was 0.089% and 0.13%, respectively. In region 4, the average percentage of P in managed municipal waste compost was 0.24% and in unmanaged was 0.201%. The concentration of potassium (K) in separated urban waste compost in areas 3 and 4 was found to be 60.2 ppm and 39 ppm, respectively.

    Conclusion

    According to the results, it can be said that the effect of management on the number of heavy metals in the waste was significant at the possible level of P > 5%. Further, waste separation at the source systematically reduces the waste with heavy metals.

    Keywords: Municipal Waste Management, Chemical Characteristics, Compostable Organic Materials, Heavy Metals, Waste Segregation
  • Fariba Kiani*, Iman Alavi Pages 27-32
    Background

    An important factor in preventing industrial accidents includes the ability of employees to have awareness of the work situation, understand the information from it, and predict how situations will develop. In this study, we examined the role of fatigue and work-related stress in predicting work situation awareness among workers.

    Methods

    The current study was a cross-sectional study. The sample consisted of 180 employees in the National Petrochemical Company in 2022 year that was selected according to the stratified random sampling method and responded to questionnaires about demographic characteristics, work situation awareness, work stress, and fatigue. The data were analyzed by correlation techniques and stepwise regression.

    Results

    The results showed that there was a significant internal correlation between research variables. Also, the results of stepwise regression analysis revealed that fatigue and work stress significantly predicted, respectively, almost 11% and 16% of variances in work situation awareness among workers.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, fatigue and work-related stress can predict work situation awareness. Therefore, considering these variables can be significant in promoting work situation awareness among workers.

    Keywords: Fatigue, Work, Stress, Situation awareness, Workers, Safety
  • Behzad Bozorgmer, Mina Macki Aleagha*, Azita Behbahani Nia Pages 33-39
    Background

    The present research was conducted to achieve sustainable development and optimal use of environmental resources for identifying and prioritizing fire risk factors and fire management in Vesiye forest park located on the southern slopes of Alborz, Iran, to control and reduce the resultant destruction.

    Methods

    The three-round Delphi questionnaire and previous information were used to identify the most important fire risk factors in the studied forest park, which were subsequently ranked and weighted using Analytic Hierarchy Process (AHP).

    Results

    The effective factors in the fire were identified to be vegetation type, slope, slope direction, distance to roads, distance to settlements, presence of tourists, altitude changes in the region, annual temperature changes, vegetation density, land use, atmospheric humidity percentage, wind speed, direction and the presence of hunters, and animal husbandry, respectively. According to the analyzed data, the highest ranks were assigned to vegetation type (0.2785), slope (0.1875), slope direction (0.1495), distance to roads (0.1075), and distance to settlements (0.0665), and the lowest weight to height (0.055).

    Conclusion

    The results revealed that the vegetation type has provided suitable conditions for fire in Vesiye Forest Park due to its high flammability factor as a fuel for the fire and the distance to roads as the factor of easy access for tourists to the forest park.

    Keywords: Risk assessment, Fire Hazard, Safety Factors, Environmental Factors, Forest Parks
  • Ahmad Asadi, Nabiollah Mohammadi*, Homa Doroudi, Arshad Farahmandian Pages 40-47
    Background

    This study was conducted to determine the factors affecting the professionalism of human resources management in the Ministry of Industry, Mines, and Trade.

    Methods

    A survey method was selected to collect data. We asked the managers of the Ministry of Industry, Mines, and Trade to answer the questionnaire. The statistical population included 165 vice presidents and heads of the Ministry of Mining Industry and Trade, who were selected by simple random sampling. The measurement tool was a Delphi questionnaire and researcher-made questionnaires. Reliability, convergent validity, and divergent validity of the data were tested. The relationship between the investigated variables was tested based on a causal structure with the partial least squares technique, and then the Goodness of fit (GOF) index was calculated.

    Results

    The coefficient of determination of the endogenous structures of the research model was desirable. Moreover, the coefficient of determination of merit-oriented and health-oriented ministry creation was reported as 0.527 and 0.707, which were acceptable values. Also, cross-validity redundancy and commonality were obtained in the range of 0.15 to 0.35≥.

    Conclusion

    The predictive power of the research constructs is estimated as a medium to strong.

    Keywords: Professionalism, Human Resource Management, Environmental Management, Industry, Managers
  • Anahita Abbaspour, Khadijeh Hajimiri, Shirazeh Arghami* Pages 48-55
    Background

    Despite the considerable health benefits of walking on human health, pedestrian traffic accidents seriously threaten people’s safety. Specifically, the risky behaviors of pedestrians may lead to dangerous situations while crossing the road. Few studies have examined the relationship between high-risk pedestrian behaviors and some of their characteristics. The present study aimed to investigate the risky behaviors of pedestrians and their relationship to some demographic variables while crossing the street.

    Methods

    This descriptive-analytical study was conducted among 700 pedestrians over 18 years old. Data were collected using the Pedestrian Violations Questionnaire (PVQ). Convenience sampling was done in areas with different socioeconomic levels. The data were analyzed by the SPSS version 16 using an independent t-test, one-way ANOVA, chi-square, and Fisher exact tests at a significance level of 0.05.

    Results

    The results indicated a significant relationship between risky pedestrian behaviors and demographic variables, including age, marital status, and education. However, there was no statistically significant difference between the risky behaviors of females and males and their involvement in accidents.

    Conclusion

    Pedestrian risky behaviors seem to be strongly correlated with age. Education can also be a predictor of risky behaviors.

    Keywords: Traffic Accident, Crossing the Street, Risky Behaviors, Demographic Characteristics, Pedestrian Violations Questionnaire