فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 87، تابستان 1402)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 87، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم خاندان*، سید حسام الدین امجدی صفحات 155-164
    سابقه و هدف

     سرطان پروستات یکی از شایع ترین  سرطان ها  و عامل مرگ و میر مردان است. سواد سلامت از طریق بهبود رفتارهای خود مراقبتی موجب حفظ و ارتقاء سلامت می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر اساس نظریه خود مراقبتی اورم بر سواد سلامت بیماران مبتلا به سرطان پروستات تحت شیمی درمانی  شهر شیراز در سال 99-1398 انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه نیمه تجربی، 134 بیمار مبتلا به سرطان پروستات تحت شیمی درمانی  به روش نمونه گیری  تصادفی ساده، در دو گروه آزمون (67 نفر) و کنترل (67 نفر) تقسیم شدند. گروه کنترل آموزش های  روتین را دریافت کردند و برای گروه آزمون آموزش بر اساس نظریه خود مراقبتی اورم ارایه شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه سواد سلامت و جهت تحلیل از نرم افزار 21SPSS استفاده شده است.

    یافته ها

     میانگین نمره سواد سلامت گروه آزمون و کنترل به ترتیب قبل از مداخله 13.02±97.14 و 41.99±98.14 و بعد از مداخله 9.09 ± 146.02 و 14.14± 100.22 بود. بعد از مداخله بین دو گروه تفاوت معنی داری  وجود داشت (P<0.05). در میانگین نمره سواد سلامت گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله نیز  بهبودی معنی دار مشاهده شد (P<0.05). بین میانگین نمره سواد سلامت مشارکت کنندگان  و تحصیلات و نحوه دسترسی به اطلاعات تفاوت معنی داری  وجود داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری

     آموزش خود مراقبتی بر اساس نظریه اورم، موجب افزایش سواد سلامت بیماران مبتلا به سرطان پروستات تحت شیمی درمانی  شد. از این رو مداخلات آموزشی بر اساس این نظریه، جهت ارتقاء سواد سلامت بیماران پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، خود مراقبتی، سواد سلامت، سرطان پروستات، شیمی درمانی
  • محمدعلی سلیمانی، زکریا فتاحی*، لیلی یکه فلاح، مهدی رنجبران صفحات 165-174
    سابقه و هدف

     بیماران ترومایی پذیرش شده در بخش اورژانس در معرض به خطر افتادن وضعیت بالینی و اختلال مراقبتی قرار دارند که جهت جلوگیری از اختلال مراقبتی و وضعیت های مخاطره آمیز نیاز به بررسی دقیق و اقدامات سریع و مناسب دارند. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر اجرای گروه واکنش سریع پرستاری بر پیامد بیماران مالتیپل تروما (ترومای سر و تروماهای باز) مراجعه کننده به بخش اورژانس انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش نیمه تجربی مداخله ای توسط گروه واکنش سریع پرستاری با حضور دو نفر از اعضای گروه در هر نوبت، در اورژانس مرکز آموزشی درمانی طالقانی شهر کرمانشاه، بر روی 280 بیمار مراجعه کننده به بخش اورژانس به روش تخصیص غیر تصادفی در دو گروه (کنترل:140، مداخله:140) انجام شد. در گروه کنترل، بیماران طبق روال جاری بخش اورژانس تحت ارزیابی و مراقبت بودند. در گروه مداخله، گروه واکنش سریع پرستاری وارد عمل شد. بیماران با سطح تریاژ پایین و نیاز به مراقبت های ویژه را تا تعیین نهایی تحت مانیتورینگ مداوم و اقدامات لازم و به موقع و سریع قراردادند. پیامد و نتایج اقدامات برای هر دو گروه ثبت شد. از فرم جمع آوری اطلاعات پژوهشگر ساخته برای جمع آوری داده ها استفاده شد. در پایان، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 تجزیه وتحلیل شدند. برای مقایسه پیامدهای کمی و کیفی دو گروه کنترل و مداخله به ترتیب از آزمون های تی مستقل و آزمون کای- دو استفاده شد.

    یافته ها

     بین گروه واکنش سریع پرستاری در بخش اورژانس و پیامد بیماران مالتیپل تروما (ترومای سر و تروماهای نافذ) رابطه معنی داری ازنظر آماری وجود دارد (027.=p). در گروه کنترل بیش از دو برابر گروه مداخله، بیماران به بخش مراقبت های ویژه منتقل شدند (010.=p). سطح تریاژ بیماران گروه مداخله درنهایت نسبت به ابتدای مراجعه به اورژانس به طور قابل توجهی افزایش یافت (001.>p). طول مدت اقامت بیماران گروه مداخله نسبت به گروه کنترل، در بخش اورژانس نیز به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرد (001.>p). موفقیت در نتایج کد 99، نیز به طور معنی داری افزایش داشت (015.=p). از دیگر نتایج مطالعه کاهش میزان مرگ ومیر، کاهش اعلام کد 99 و افزایش میزان ترخیص از بخش اورژانس بود.

    نتیجه گیری

     مرگ، ایست های قلبی-تنفسی ناگهانی، پذیرش بدون برنامه و ناخواسته در بخش مراقبت های ویژه از رویدادهای نامطلوبی هستند که بیماران پذیرش شده ی دچار تروما را در بیمارستان تهدید می کند، می توان از گروه واکنش سریع پرستاری با مانیتورینگ بیماران بدحال و انجام اقدامات سریع و به موقع از این رویدادهای مخاطره آمیز و تهدیدکننده حیات بیماران پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: گروه واکنش سریع پرستاری، مالتیپل تروما، بخش اورژانس، پیامدها در بیماران مالتیپل تروما
  • اعظم سلطانی نژاد، نسیبه سالاری، ندا دستیار* صفحات 175-184
    سابقه و هدف

     روش آموزش اخلاق حرفه ای می تواند تضمین کننده عملکرد اخلاقی پرستاران و ماماها باشد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش الگومدار اخلاق حرفه ای بر عملکرد اخلاقی دانشجویان پرستاری- مامایی بود.

    مواد و روش ها

     این مطالعه نیمه تجربی تک گروهی قبل و بعد در دو گروه مجزا از دانشجویان پرستاری و مامایی، به شیوه سرشماری و از طریق آموزش الگومدار اخلاق حرفه ای، طی شش جلسه برای هر گروه پنج نفره و در بخش های مختلف انجام شد. برای جمع آوری داده، پرسش نامه عملکرد اخلاقی پرستاران و پرسش نامه میزان رعایت کدهای اخلاق حرفه ای مامایی به صورت برخط، قبل و یک ماه پس از اتمام مداخله توزیع گردید. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.

    یافته ها

     در مجموع 59 دانشجو وارد مطالعه شدند. بین نمره عملکرد اخلاقی قبل و بعد از آموزش الگومدار به عنوان مداخله، همبستگی مثبت و معناداری در گروه دانشجویان پرستاری (P=0.000 r=0.554) و همبستگی مثبت اما غیرمعنادار در گروه دانشجویان مامایی وجود داشت (P=0.23 r=0.324). همبستگی ضعیف غیر معنادار بین نمره پایان ترم اخلاق با نمرات عملکرد اخلاقی قبل و بعد از آموزش، در هر دو گروه دانشجویان وجود داشت. دانشجویان پرستاری مذکر عملکرد اخلاقی بهتری بعد از مداخله داشتند و سن بر عملکرد اخلاقی تاثیری نداشت.

    نتیجه گیری

     میزان عملکرد اخلاقی دانشجویان پرستاری پس از آموزش الگومدار افزایش معناداری داشت. توصیه می شود اثر بخشی روش های مختلف آموزشی بر تقویت عملکرد اخلاقی دانشجویان پرستاری و مامایی بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش، الگومداری، اخلاق حرفه ای، پرستاری، مامایی
  • زینب رحیمی، مریم رادمهر*، فهیمه کاشانی صفحات 185-197
    سابقه و هدف

     نگرش به حرفه پرستاری از مهم ترین مباحث در حیطه های ارایه مراقبت از زمان انتخاب این حرفه تا پایان دوره خدمت است. با توجه به اینکه بررسی این نگرش نیاز به ابزار معتبر و استاندارد دارد، پژوهش حاضر باهدف تعیین شاخص های روان سنجی مقیاس نگرش به حرفه پرستاری (ASNP) انجام شد.

    مواد و روش ها

     این پژوهش یک مطالعه توصیفی و روش شناختی است. در این مطالعه ابتدا برای استفاده از ابزار مقیاس نگرش به حرفه پرستاری از مولف اصلی آن اجازه گرفته شد. سپس مقیاس نگرش به حرفه پرستاری (ASNP) ایپک کوبان مطابق روش بین المللی  توصبه شده  جهت روانستجی  ابزار کیفیت زندگی،  به زبان فارسی ترجمه شد.. روایی مقیاس به روش کیفی و کمی و بر اساس شاخص روایی محتوایی (CVI، CVR) با استفاده از نظرات 11 متخصص پرستاری انجام گرفت. پایایی با دو شیوه همسانی درونی (آلفای کرونباخ)،و آزمون-آزمون مجدد و محاسبه ضریب همبستگی درون طبقه ای (ICC) بررسی شد. با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با حجم نمونه 301 پرستار شاغل در بیمارستان های علوم پزشکی استان گلستان به روش نمونه گیری در دسترس با نرم افزار SPSS-22 وAMOS-23 تحلیل های آماری انجام شد.

    یافته ها

     در پژوهش حاضر نمره CVR کل پرسشنامه 0.72 محاسبه شد اما دو عبارت 16 و 19 نمره کمتر از 0.72 کسب کردند؛ بنابراین از روایی مناسب برخوردار نبوده و حذف شدند. نمره CVI تمامی عبارات بیش از 0.79، ضریب آلفای کرونباخ 0.96، ضریب همبستگی درون خوشه ای (ICC) 93 .0 و پایایی ثبات در دو مرحله روش آزمون- آزمون مجدد 0.789 بود (P-0.001). نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که نسخه فارسی ابزار ساختار سه عاملی ویژگی های حرفه پرستاری، اولویت برای حرفه پرستاری و موقعیت عمومی حرفه پرستاری) دارد. این عوامل به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت (0.092=RMSEA،AGFA= 0.90 ، GFI= 0.93). تخمین بارهای عاملی استاندارد در تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که این ابزار در فرهنگ ایرانی برازش قابل قبولی دارد و از روایی سازه مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که مقیاس نگرش به حرفه پرستاری دارای روایی و پایایی لازم جامعه ایرانی است و می تواند به عنوان یک ابزار بومی جامع و قابل اعتماد جهت بررسی نگرش به حرفه پرستاری مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: روان سنجی، نگرش، پرستاران
  • زهرا کرمی، فرزانه سلطانی، محمد احمدپناه، فریده کاظمی، سودابه آقابابایی* صفحات 198-207
    سابقه و هدف

     اطلاعات ناکافی و باورهای نادرست جنسی، از عوامل روان شناختی شایع در اختلالات جنسی است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مشاوره بر دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی بود.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی در سال 1400 بر روی 80 زن 18 تا 30 سال مبتلا به اختلال عملکرد جنسی انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه جمعیت شناسی، پرسشنامه دانش و نگرش جنسی و شاخص عملکرد جنسی زنان بود. مداخله در چهار جلسه مشاوره 90-45 دقیقه ای در هفته بر اساس مدل REDI (ایجاد ارتباط، کاوش، تصمیم گیری و اجرای تصمیم) انجام شد. داده ها قبل و چهار هفته بعد از مداخله جمع آوری شدند و با استفاده از نرم افزار Stata-13 تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 0.05 بود.

    یافته ها

     پس از مداخله میانگین نمرات دانش جنسی، نگرش جنسی، دانش و نگرش جنسی و نمره کل عملکرد جنسی در گروه مداخله به ترتیب (13.74±47.1)، (16.34±51.2)، (30.73±98.3) و (29.46±26.2) بود و افزایش معنی دار آماری نسبت به قبل از مداخله و همچنین نسبت به گروه کنترل نشان داد (0.001>p)، مقایسه میانگین نمرات حیطه های تمایل جنسی، ارگاسم و درد بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری را نشان داد (0.05>p).

    نتیجه گیری

     مشاوره مبتنی بر مدل REDI در بهبود دانش، نگرش و عملکرد جنسی زنان جوان مبتلا به اختلال عملکرد جنسی موثر است. با توجه به سادگی و موثر بودن این روش استفاده از آن در انجام مشاوره های جنسی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: مشاوره، عملکرد جنسی، اختلال عملکرد جنسی، آگاهی، نگرش
  • آسیه حسین زاد، علی خادمی*، سید رضا تسبیح سازان مشهدی، رحیم خلیل زاده پشتگل صفحات 208-216
    سابقه و هدف

     از جمله عوامل روان شناختی که در سازگاری فرد با بیماری ام اس نقش اساسی دارند، حس انسجام و خود دلسوزی است. بر این اساس، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر حس انسجام و خود دلسوزی زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروز انجام شد.

    مواد و روش ها

     طرح پژوهشی نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری این پژوهش شامل تمامی بیماران زن مبتلا به MS شهر ارومیه در سال 1400 و حجم نمونه شامل 30 نفر (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) بود. جامعه ی آماری به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش جای دهی شدند. برای گروه آزمایشی، درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش اجرا شد و گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه ی حس انسجام (آنتونوسکی، 1993) و مقیاس خود دلسوزی (ریس و همکاران، 2011) می شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر موردتحلیل قرار گرفت. داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شد.

    یافته ها

     میانگین نمرات حس انسجام در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در گروه مداخله به ترتیب 3.01±42.66، 3.09±50.46 و 2.98±50.06 و در گروه کنترل به ترتیب 3.29±42.53، 2.78±43.20 و 2.55±43.40 بود. همچنین، میانگین نمرات خود دلسوزی در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در گروه مداخله به ترتیب 2.41±25.40، 2.85±32.86 و 2.73±33.73 و در گروه کنترل به ترتیب 1.92±25.13، 1.98±25.26 و 1.95±24.33 بود. نمره حس انسجام و خود دلسوزی پس از انجام مداخله در گروه آزمون به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (0.01P<).

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش به طور معناداری سبب بهبود حس انسجام و خود دلسوزی در افراد موردمطالعه شده است، بنابراین استفاده از این مداخله در بیماران مبتلا به MS پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش، مولتیپل اسکلروز، خود دلسوزی، حس انسجام
  • پریوش صفاریان، منصوره جمشیدی منش*، شیما حقانی صفحات 217-226
    سابقه و هدف

     مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین بهبود سلامت رفتاری با ویژگی های جمعیت شناسی و بارداری در زنان باردار چاق و دارای اضافه وزن در شهر بیجار انجام شده است.

    مواد و روش ها

     مطالعه حاضر، مطالعه ای مقطعی است که در آن 194 نفر از زنان باردار چاق و دارای اضافه وزن در پنج مرکز جامع سلامت شهرستان بیجار در سال 98 شرکت کرده اند. اطلاعات از طریق فرم مشخصات جمعیت شناسی و ویژگی های بارداری و پرسشنامه بهبود سلامت رفتاری والکر گردآوری شده است. در این پژوهش از آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده، سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شده است.

    یافته ها

     بهبود سلامت رفتاری زنان باردار، تحت تاثیر سن بارداری و تعداد مراقبت های بارداری توضیح داده شده است. نتایج نشان دهنده آن است که زنان باردار چاق و دارای اضافه وزن که هفت تا هشت بار مراقبت های بارداری انجام داده بودند، نسبت به زنان بارداری که 1 تا 2 بار مراقبت شده بودند میانگین نمره رفتارهای بهبود دهنده سلامت بیشتر و معنی دارتری داشتند (5.30  = β)، (022/0 ρ =). زنان بارداری که سن بارداری بالای 35 هفته داشتند نسبت به زنان باردار با سن حاملگی کمتر از 25 هفته میانگین نمره رفتارهای ارتقای دهنده سلامت بیشتر و معنی دارتری داشتند (7.54  = β)، (03/0 ρ =).

    نتیجه گیری

     با استفاده از یافته های مطالعه حاضر به نظر می رسد علاوه بر تعداد مراقبت های بارداری و سن بارداری متغیرهای دیگری نیز بر بهبود سلامت رفتاری زنان باردار اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: زنان باردار، شاخص توده بدنی، بهبود سلامت رفتاری
  • مسعود خداویسی، شیما چراغیان*، رویا امینی، لیلی تاپاک صفحات 227-235
    سابقه و هدف

     این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری کووید 19 در پرستاران شاغل در بخش های کرونای بیمارستان فرشچیان سینا همدان در سال 1400 انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه نیمه تجربی دوگروهی که با شیوه پیش آزمون، پس آزمون و با استفاده از گروه کنترل طراحی گردید، در ابتدا پرستاران طبقه بندی و از هر گروه 70 نفر به طور تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل انتخاب شدند. در گروه مداخله از یک برنامه آموزشی مشتمل بر سازه های مدل اعتقاد بهداشتی استفاده شد. برای گروه آزمون سه جلسه آموزشی 45 دقیقه ای برگزار شد. درنهایت پس از گذشت یک ماه ارزشیابی نهایی انجام و گردآوری داده ها، پس آزمون با استفاده از پرسش نامه اولیه انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده به وسیله آخرین نسخه نرم افزار spss  (نسخه 22) با استفاده آزمون های تی زوجی، تی مستقل و آنالیز کوواریانس و در سطح 95 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

     بر اساس آزمون تی زوجی میانگین نمرات سازه های آگاهی پرستاران (0.02=p)، شدت درک شده (0.000=p)، مزایای درک شده (0.000=P)، موانع درک شده (0.006=P)، خودکارآمدی (0.008=P)، راهنمای عمل (0.002=P) و رفتارهای پیشگیری کننده (0.007=P) قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون اختلاف معنی دار آماری با گروه کنترل به دست آمد.

    نتیجه گیری

     مداخله آموزشی حاضر مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی، به طور قابل توجهی دانش و رفتار پیشگیرانه پرستاران را نسبت به کووید 19 بهبود بخشیده است. ازاین رو متخصصان مراقبت های بهداشتی و کارشناسان بهداشت عمومی می توانند از مدل اعتقاد بهداشتی برای ایجاد برنامه ها و مداخلات طراحی شده، به منظور پیشگیری از مشکلات سلامتی، تشویق رفتارهای درمانی و حمایت از تغییر رفتار استفاده کنند. توصیه می شود برای پرستاران شاغل در بخش های مرتبط با کووید 19 کلاس های آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی برگزار گردد؛ زیرا در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید 19 هستند.

    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، بیماری کووید 19، پرستاران
|
  • Maryam Khandan*, Seyed Hesamuddin Amjadi Pages 155-164
    Background and Objective

    Prostate cancer is one of the most common cancers and the cause of death among men. Health literacy helps the maintenance and promotion of people's health through improving self-care behaviors. Therefore, this study was conducted to determine the effect of educational intervention based on Orem's self-care theory on the health literacy of patients with prostate cancer undergoing chemotherapy in Shiraz, 2019-2020.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 134 patients with prostate cancer and under chemotherapy were randomly divided into two control and experimental groups (n=67 each). The control group received routine training, while the experimental group received educational intervention based on Orem's self-care theory. Data was collected via the Health Literacy Questionnaire and analyzed using SPSS software (version 21).

    Results

    The mean health literacy scores in the experimental and control groups were obtained at 97.14±13.02 and 98.41±14.99 before the intervention and 100.22±14.14 and 146.02±9.09 after the intervention, respectively. There was a significant difference between the two groups only after the intervention (P<0.05). A significant improvement was also observed in the mean health literacy score of the experimental group, compared to before the intervention (P<0.05). The results indicated a significant relationship between mean health literacy scores and education and resource access methods (P<0.05).

    Conclusion

    The self-care education based on Orem's theory increased health literacy in patients with prostate cancer undergoing chemotherapy. Therefore, educational intervention based on Orem's self-care theory is suggested to promote health literacy in these patients.

    Keywords: Chemotherapy, Education, Health Literacy, Prostate Cancer, Self-Care
  • Mohammad Ali Soleimani, Zakariya Fattahi*, Leili Yekefallah, Mehdi Ranjbaran Pages 165-174
    Background and Objective

    Trauma patients admitted to the emergency department are exposed to the risk of clinical conditions and care disorders, which require careful examination and appropriate measures to prevent care disorders and risky situations. The present study aimed to determine the effect of the implementation of the rapid response nursing team on the outcome of multiple trauma patients (head trauma and open trauma) referred to the emergency department.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental intervention research was carried out by This semi-experimental interventional research by the rapid response nursing team with the presence of two team members in each shift in the Emergency Department of Taleghani Medical Education Center in Kermanshah on 280 patients referred to the emergency department by non-random allocation method in two groups (control: 140, intervention: 140). In the control group, patients were evaluated and cared for according to the routine of the emergency department. In the intervention group, the rapid response nursing team was put into action. The patients who met the inclusion criteria were accurately triaged and leveled upon arrival. Thereafter, immediately after being admitted to the emergency room, according to priority and level determination, all admitted patients were evaluated and monitored again in terms of consciousness level, vital signs, and clinical status in short rounds. Patients with a low triage level and the need for special care were subjected to continuous monitoring and necessary measures in a timely and fast manner until the final determination. The outcome and results of the measures were recorded for both groups. A researcher-made data collection form was used to collect data. In the end, the data were analyzed using SPSS software (version 25). To compare the quantitative and qualitative outcomes of the two control and intervention groups, independent t-tests and chi-square tests were used, respectively.

    Results

    There was a significant relationship between the establishment of a rapid response nursing team and the outcome of multiple trauma patients (P=0.027). More than twice as many patients in the control group as in the intervention group were transferred to the special ward (P=0.010). The triage level of patients in the intervention group increased significantly (P<0.001). The length of stay of patients in the emergency department decreased (P<0.001). In the intervention group, the success rate of code 99 increased significantly (P=0.015). Among the other study results, we can mention a reduction in mortality and code 99 and an increase in the discharge rate.

    Conclusion

    Considering the favorable effects of the rapid response nursing team on the rate of death, cardio-respiratory arrests, and unwanted consequences, these consequences can be controlled by deploying this team in emergency centers.

    Keywords: Rapid Response Nursing Team, Multiple Trauma, Emergency Department
  • Aazam Soltaninejad, Nasibe Salari, Neda Dastyar* Pages 175-184
    Background and Objective

    Professional ethics instruction could guarantee the ethical performance of nurses and midwives. This study aimed to investigate the effect of role-modeled professional ethics instruction on the moral performance of nursing and midwifery students.

    Materials and Methods

    This semi-experimental single-group before-after study was conducted on two separate groups of nursing and midwifery students who were selected using the census method. The intervention was role-modeled professional ethics instruction in six sessions for each group (5 cases per group) in different wards. The required data were collected using the nurses' moral performance questionnaire and midwifery codes of ethics questionnaire (online version) administered before and one month after the intervention. Data were analyzed in SPSS software (version 16).

    Results

    A total of 59 students were included in the study. There was a positive and significant correlation before and after role-modeled instruction as an intervention in terms of moral performance scores in the nursing students' group (P=0.000 r=0.554) and an insignificant positive correlation in the midwifery students' group (P=0.23 r=0.324). Furthermore, there was an insignificant poor correlation between the final scores of the ethics course and moral performance scores before and after role-modeled instruction in both groups. Male nursing students had better moral performance after the intervention, and age did not affect moral performance.

    Conclusion

    The moral performance of nursing students increased significantly after role-modeled instruction. Further studies are recommended to investigate the effectiveness of different instructional methods on strengthening the moral performance of nursing and midwifery students.

    Keywords: Education, Midwifery, Nursing, Professional Ethics, Role Modeling
  • Zainab Rahimi, Maryam Radmehr*, Fahime Kashani Pages 185-197
    Background and Objective

    The attitude towards the nursing profession is one of the most important topics in all areas of care provision from the time of choosing this profession to the end of the service period. The present study was conducted to determine the psychometric indicators of the Attitude Scale for the Nursing Profession (ASNP).

    Materials and Methods

    This descriptive methodological study initially obtained permission from the original author to use the tool. The sample included 301 nurses who were selected using the convenience sampling method and working at hospitals affiliated with the Golestan University of Medical Sciences. Following that, the Attitude Scale for Nursing Profession (ASNP) developed by Ipek and Coban was translated into the Persian language according to the International Quality of Life Assessment (IQOLA) protocol. The validity assessment of the scale was carried out using a quantitative and qualitative method based on content validity (Content Validity Ratio [CVR] and Content Validity Index [CVI]) and utilizing the opinions of 11 nursing experts. Moreover, reliability was evaluated by two methods of internal consistency (Cronbach's alpha), test-retest, and the intra-class correlation coefficient (ICC). Data analysis was conducted using exploratory and confirmatory factor analysis in SPSS (version 22) and AMOS (version 23) software.

    Results

    In the current study, the CVR score of the entire questionnaire was calculated as 0.72; however, statements 16 and 19 scored less than the acceptable level; therefore, they did not have proper validity and were removed. The CVI of all items was more than 0.79. The Cronbach's alpha coefficient of ASNP was obtained at 0.96. The ICC was determined at 0.93, and the stability reliability in the two stages of the test-retest method was 0.789 (P=0.001). The results of exploratory factor analysis showed that the Persian version of the scale has a 3-factor structure (characteristics of the nursing profession, preference for the nursing profession, and the general position of the nursing profession). These factors were confirmed by confirmatory factor analysis. (RMSEA=0.092, AGFA=0.90, and GFI=0.93). The estimation of standard factor loadings in confirmatory factor analysis showed that this scale has an acceptable fit in Iranian culture and has good construct validit.

    Conclusion

    The results showed that the ASNP has the necessary validity and reliability after removing two items and can be used as a comprehensive and reliable tool to investigate the attitude towards the nursing profession in Iran.

    Keywords: Attitude, Nurses, Psychometrics
  • Zahra Karami, Farzaneh Soltani, Mohammad Ahmadpanah, Farideh Kazemi, Soodabeh Aghababaei* Pages 198-207
    Background and Objective

    Inadequate information and false sexual beliefs are common psychological factors in sexual disorders. This study aimed to determine the effect of counseling on the sexual knowledge, attitude, and performance of women with sexual dysfunction.

    Materials and Methods

    This randomized controlled clinical trial was conducted on 80 women aged 18 to 30 years with sexual dysfunction. Samples were randomly assigned to two test and control groups. The required data were collected using a demographic form, the Sex Knowledge and Attitude Test, and Female Sexual Function Index. The intervention was performed in 4 counseling sessions of 45-90 minutes weekly based on the rapport building, exploring, decision making, and implementing the decision (REDI) model. Data were gathered before and 4 weeks after the intervention and analyzed using Stata-13 software. The significance level was considered less than 5%.

    Results

    After the intervention, the mean scores of sexual knowledge, sexual attitude, and sexual knowledge and attitude, as well as the total score of sexual function in the test group were obtained at 47.13±1.74, 51.16±2.34, 98.30± 3.73, and 26.29±2.46, respectively. These resultsshowed a statistically significant increase compared to before the intervention and also compared to the control group (P<0.001). After the intervention, the mean scores of sexual desire, orgasm, and pain domains showed a significant difference between the two test and control groups (P<0.05).

    Conclusion

    It was found that REDI model-based counseling was effective in improving the sexual knowledge, attitude, and function of young women with sexual dysfunction. Considering the simplicity and effectiveness of this method, it is recommended to use it in sexual counseling.

    Keywords: Attitude, Counseling, Knowledge, Sexual Dysfunction, Sexual Function
  • Asieh Hoseinzad, Ali Khademi*, Reza Tasbihsazan, Rahim Khalilzadeh Pages 208-216
    Background and Objective

    One of the psychological factors that play an essential role in a person's adaptation to multiple sclerosis (MS) is the sense of coherence and self-compassion. Based on this, the present study aimed to determine the effectiveness of treatment based on commitment and acceptance in the sense of coherence and self-compassion of women with MS.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental research was conducted based on a pre-test-post-test control group design with a follow-up. The statistical population of this research included all female patients with MS in Urmia in 2021. The sample size includes 30 subjects (15 in the experimental group and 15 in the control group) from the statistical population who were selected by the available sampling method and were assigned to two control and experimental groups by random allocation method. For the experimental group, acceptance and commitment therapy was implemented, while the control group did not receive any training. The research instruments were the Sense of Coherence Scale (Antonovsky, 1993) and the Self‐Compassion Scale (Raes et al., 2011).Data were analyzed in SPSS software (version 24) using descriptive statistics and repeated measures analysis of variance.

    Results

    The mean scores of the sense of coherence in the experimental group in the pre-test, post-test, and follow-up phases were 42.66±3.01, 50.46±3.09, and 50.06±2.98, respectively.These values were obtained at 42.53±3.29, 43.20±2.78 and 43.40±2.55, respectively, in the control group. Moreover, the mean scores of the sense of self-compassion in the experimental group in the pre-test, post-test, and follow-up phases were 25.40±2.41, 32.86±2.85, and 33.73±2.73, respectively. These mean scores were calculated at 25.13±1.92, 25.26±198, and 24.33±1.95, respectively, in the control group. The scores of sense of coherence and self-compassion after the intervention in the test group were significantly higher than those in the control group (P<0.01).

    Conclusion

    The results pointed out that the treatment based on commitment and acceptance significantly improved the sense of coherence and self-compassion in the studied subjects; therefore, the use of this intervention in patients with MS is suggested.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Multiple Sclerosis, Self-compassion, Sense Of Coherence
  • Parivash Safaryan, Mansoureh Jamshidimanesh*, Shima Haghani Pages 217-226
    Background and Objective

    This study aimed to determine the relationship of health-promoting behaviors with demographic and pregnancy characteristics in overweight and obese pregnant women in Bijar, Iran.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 194 pregnant women who were selected from five comprehensive health centers in Bijar, Iran, in 2020, using the convenience sampling method. The data were collected via demographic and pregnancy characteristics form and Walker's health promotion lifestyle questionnaire. Following that, the independent t-test, one-way ANOVA, Pearson correlation coefficient, and multiple linear regression were used for data analysis. A P-value of 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The health-promoting behaviors of pregnant women were explained under the influence of gestational age and the number of prenatal care. The results showed that obese and overweight pregnant women who had 7 to 8 prenatal cares had a higher and significant mean score of health promoting behaviors, compared to pregnant women who had 1 to 2 cares (β=5.30; Ρ=0.022). Moreover, pregnant women whose gestational age was more than 35 weeks obtained a higher and significant mean score of health-promoting behaviors than pregnant women with a gestational age of less than 25 weeks (β=7.54; Ρ=0.03).

    Conclusion

    Using these findings, in addition to the number of pregnancy cares and age of pregnancy, it seems that there are other factors affecting health-promoting behaviors in pregnant women.

    Keywords: Pregnant Women, Body Mass Index, Healthy Behavior, Life Style
  • Masoud Khodavisi, Shima Cheraghiyan*, Roya Amini, Lili Tapak Pages 227-235
    Background and Objective

    This study aimed to investigate the effect of education based on the health belief model on the COVID-19 preventive behaviors in nurses working in the Corona wards of Farshchian Sina Hospital, Hamadan, Iran, in 2022.

    Materials and Methods

    This semi-experimental two-group study was conducted based on the pretest-posttest design with a control group. Initially, the nurses were classified and 70 cases from each class were randomly assigned into two intervention and control groups. In the intervention group, an educational program including the health belief model structures was used in 45-min three instructional sessions. Finally, after a month, a final evaluation was conducted, and a posttest was administered using the initial questionnaire. The collected data were analyzed using SPSS (latest version) software through paired t-test, independent t-test, and ANCOVA at the significance level of 95%.

    Results

    Based on the paired t-test results, the mean scores of the nurses' awareness (P=0.02), perceived severity (P=0.000), perceived benefits (P=0.000), perceived barriers (P=0.006), self-efficacy (P=0.008), performance guide (P=0.002), and preventive behaviors (P=0.007) showed a statistically significant difference in the interventional group before and after the intervention.

    Conclusion

    The present educational intervention based on the health belief model has significantly improved the knowledge and preventive behavior of nurses towards COVID-19. Therefore, healthcare professionals and public health experts can use the health belief model to develop programs and interventions to help prevent health problems, encourage therapeutic behaviors, and support behavior change. It is recommended that instructional courses based on the health belief model be held for nurses working in the wards related to COVID-19 because they are at a higher risk of contracting COVID-19.

    Keywords: COVID-19, Health Belief Model, Nurses