فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 116، Oct-Nov 2023)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 116، Oct-Nov 2023)

  • تاریخ انتشار: 1402/08/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 295-305
    مقدمه

    از هر چهار بیمار مبتلا به اختلالات روانپزشکی، یک نفر به درمان استاندارد پاسخ کافی نمی دهد و این امر منجر به بارهای فردی و اجتماعی می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی تقویت درمان فراشناختی با تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS) در اختلال افسردگی اساسی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این کارآزمایی بالینی را بیماران سرپایی مبتلا به اختلال افسردگی اساسی در شهر مشهد تشکیل می دادند. 45 بیمار به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه (گروه فعال (درمان فراشناخت غنی شده با tDCS)، گروه شم (درمان فراشناخت غنی شده با tDCS) و گروه فراشناخت قرار گرفتند. مداخله در 10 جلسه آموزشی 90 دقیقه ای انجام شد. همه بیماران به پرسشنامه افسردگی بک (BDI-II) و مقیاس افسردگی همیلتون (HAM-D) در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره و ANOVA برای اندازه گیری های مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین نمرات افسردگی در سه مرحله تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0> P). همچنین بین نمرات افسردگی در گروه های مذکور تفاوت معنی داری وجود داشت و این تفاوت در درمان فراشناختی غنی شده با tDCS بیشتر است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، افزودن تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS) به درمان فراشناختی تاثیر مثبتی بر درمان افسردگی در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی دارد.

    کلیدواژگان: اختلال افسردگی اساسی، تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال، درمان فراشناختی
  • صفحات 307-313
    مقدمه

    کارکنان بهداشتی و درمانی در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند و بدون شک بیشترین مسیولیت و بار استرس را بر عهده دارند. آنها تحت فشار شدید جسمی و روحی هستند. این مطالعه اضطراب ناشی از کرونا و تاب آوری را در کارکنان مراقبت های بهداشتی و غیربهداشتی مقایسه کرد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی با استفاده از پرسشنامه خودگزارشی آنلاین در ایران انجام شد. نمونه شامل 102 کارمند بهداشت و درمان و 123 کارمند غیر بهداشتی بود که پرسشنامه شبکه اجتماعی را از 1 تا 9 مارس 2021 تکمیل کردند. شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس تاب آوری Connor-Davidson (CD-RISC) و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) مورد ارزیابی قرار گرفتند.). داده ها با استفاده از آمار توصیفی، مجذور خی، تی، من ویتنی، آنکووا و SPSS 16 تحلیل شدند.

    یافته ها

    کووید-19 منجر به اضطراب به طور معنی داری در کارکنان مراقبت های بهداشتی درعلایم جسمی نسبت به کارکنان غیربهداشتی شده است (037/0= P). همچنین، پرسنل بهداشتی نمره بالاتری در CDAS داشتند (029/0= P). امتیاز کلی CD-RISC نیز در بین کارکنان غیربهداشتی 9/13±6/90 و در بین کارکنان بهداشتی و درمانی 8/19±1/84 بود (036/0=P). پس از تعدیل برای اثر مخدوش کننده احتمالی سطح تحصیلات، مجددا نمرات کل دو مقیاس بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، کووید-19 منجر به اضطراب بالاتر و تاب آوری کمتر در کارکنان مراقبت های بهداشتی نسبت به کارکنان غیربهداشتی شده است.

    کلیدواژگان: اضطراب، تاب آوری، کارکنان بهداشتی، کووید-19
  • صفحات 315-319
    مقدمه

    با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت (IA) در دانشجویان و ارتباط بین IA و ویژگی های شخصیتی، پژوهش حاضر با هدف بررسی اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با ویژگی های شخصیتی در دانشجویان پزشکی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه همبستگی را کلیه دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1399 (350 نفر) تشکیل می دهند. از بین آنها 196 دانش آموز (124 دختر و 72 پسر) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده بر اساس جنسیت و سطح تحصیلات انتخاب شدند. آنها آزمون اعتیاد به اینترنت (IAT) و پرسشنامه شخصیتی NEO (NEO-PI-R) را انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و آمار استنباطی شامل خطای استاندارد نسبت ها، مجذور خی، آزمون فیشر، ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که 16.84 درصد از دانشجویان دارای IA شدید و 63.78 درصد دارای IA متوسط بودند. متغیرهای جمعیت شناختی نشان داد که جنسیت با IA ارتباط معنی داری ندارد، در حالی که رابطه بین IA و وضعیت تاهل معنی دار بود. در ویژگی های شخصیتی، بیشترین همبستگی بین IA و روان رنجورخویی (r=0.33، P=0.001) مشاهده شد. همچنین بین وظیفه شناسی و میزان اعتیاد به اینترنت (سطح همبستگی متوسط) رابطه معنادار و منفی وجود دارد (29/0-=r، 001/0= P). در عین حال، بین IA و سایر ویژگی های شخصیتی رابطه معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، میزان شیوع اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان پزشکی به ویژه در دانشجویان مجرد، بالا بود، همچنین ویژگی های شخصیتی روان رنجوری و وظیفه شناسی، ارتباط معنی داری با اعتیاد به اینترنت داشت.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، دانشجویان پزشکی، ویژگی های شخصیتی
  • صفحات 321-328
    مقدمه

    پژوهش حاضر به بررسی نقش الگوهای روانشناختی و مدت زمان استفاده از گوشی هوشمند و لپ تاپ بر گردن درد می پردازد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش همبستگی شامل کلیه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 1401-1400 بود. دویست و چهل و دو دانشجو به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه شخصیت NEO (NEO-PI)، مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21)، مقیاس گردن درد نوردیک و پرسشنامه محقق ساخته برای بررسی ساعات استفاده از گوشی هوشمند و لپ تاپ جمع آوری شد. اطلاعات و داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ویژگی های شخصیتی و ابعاد آن (نظیر انعطاف پذیری، روان رنجورخویی، درون گرایی/برون گرایی، وظیفه شناسی کاری و توافق پذیری)، استرس روان شناختی و زیرمقیاس های آن (اضطراب، افسردگی و استرس) و مدت زمان استفاده از گوشی هوشمند و لپ تاپ نتوانست تاثیر معنی داری بر گردن درد داشته باشد (P> 0.05) (Power AGFI> 0.90، Power RMSEA> 0.90).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، الگوهای روان شناختی و مدت زمان استفاده از گوشی های هوشمند و لپ تاپ تاثیر قابل توجهی بر گردن درد ندارد و لازم است از ابزار دقیق تری برای بررسی گسترده تر و عمیق تر استفاده شود.

    کلیدواژگان: استفاده از گوشی هوشمند، گردن درد، ویژگی های شخصیتی
  • صفحات 329-338
    مقدمه

    این پژوهش با هدف پیش بینی رفتار اخلاقی بر اساس بهزیستی روان شناختی و نگرش به زمان با توجه به نقش واسطه ای خودفراروی و ارزش های بنیادی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش توصیفی و همبستگی را کلیه دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا شهر همدان در سال تحصیلی 98-1397 تشکیل می دهند. حجم نمونه 372 نفر بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی (داینر و همکاران، 1985)، نگرش به زمان (ملو و ورل، 2010)، خودفراروی (لوینسون و همکاران، 2005)، مقیاس رفتار اخلاقی محقق ساخته و مقیاس ارزش های بنیادی (جیسون و همکاران، 2001) بودند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS-25 و LISREL به روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی برازش خوبی با داده های تجربی دارد (95/0 GFI=، 98/0=IFI، 95/0=CFI). نتایج نشان داد که خودفراروی و ارزش های بنیادی به طور معنی داری رابطه بین رفتار اخلاقی، بهزیستی روان شناختی و نگرش به زمان را میانجیگری می کنند (01/0>P). نگرش به زمان و بهزیستی روانشناختی با میانجیگری خودفراروی و ارزش های بنیادی به طور معناداری بر رفتار اخلاقی تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش، احتمال انجام رفتار اخلاقی توسط افراد دارای بهزیستی روان شناختی و نگرش مثبت به زمان، زمانی قابل پیش بینی است که افراد ارزش های بنیادی داشته باشند و در مورد آن ها آگاه باشند. همچنین لازم است که این افراد به مرتبه ای از خودفراروی رسیده باشند. ارزش و خودفراروی رفتار اخلاقی را با بهزیستی روانی و نگرش به زمان پیوند می دهد و امکان رفتار اخلاقی را در موقعیت های اجتماعی تسهیل می کند.

    کلیدواژگان: ارزش، بهزیستی روان شناختی، خودفراروی، رفتار اخلاقی، نگرش به زمان
  • صفحات 339-345
    مقدمه

    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مهارت های گفت و گو بر تاب آوری و سازگاری مادران دارای کودکان ناتوان جسمی بود.

    روش کار

    جامعه آماری شامل کلیه مادران کودکان کم توان جسمی مشهد بود که در فاصله شهریور تا آبان 1400 به مراکز مشاوره و درمان معلولان جسمی حرکتی مشهد مراجعه کردند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون (30 نفر) و شاهد (30 نفر) تقسیم شدند. ابزارهای تحقیق شامل مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون (CD-RISC) و پرسشنامه سازگاری بل بود. گروه آزمون به مدت 6 جلسه 2 ساعته آموزش مهارت های گفت و گو را دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی، ANCOVA و نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اجرا و آموزش مهارت های گفت وگوی تاثیر مثبت و معناداری بر تاب آوری (001/0>P) و سازگاری (001/0>P) مادران دارای فرزند ناتوان جسمی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، آموزش مهارت های گفت وگو نقش مهم و موثری در تاب آوری و سازگاری مادران دارای کودکان ناتوان جسمی دارد.

    کلیدواژگان: ارتباط، تاب آوری، سازگاری، ناتوانی جسمی، والد
  • صفحات 345-351
    مقدمه

    شیوع اختلالات سلامت روان سالانه در سراسر جهان رو به افزایش است. سواد سلامت روان پایین به عنوان عامل اصلی افزایش شیوع اختلالات روانی شناخته شده است. به منظور بهبود آگاهی جامعه از مسایل مرتبط با سلامت روان، از جمله دانشجویان، کاوش دانشجویان علوم بهداشتی در سطح دانشگاه نیز ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی سواد سلامت روان در بین دانشجویان علوم بهداشت انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش از نوع کمی با طرح مقطعی است. این مطالعه از ماه می تا اکتبر 2022 در یک دانشگاه دولتی انجام شد. جامعه آماری، دانشجویان علوم بهداشت دانشگاه حسن الدین اندونزی بوده و شرکت کنندگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها از طریق مقیاس سواد سلامت روان برای دانشجویان مراقبت های بهداشتی (MHLS-HS) جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آنالیز واریانس، مجذور خی، همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اکثر شرکت کنندگان زن (84.4%)، قومیت سولاوسی (87.2%)، ساکن در مناطق شهری (60.7%)، دسترسی مکرر به اطلاعات سلامت روان (55.9%) و شرکت در سمینارها و کارگاه های آموزشی (76.3%) بودند. سطح متوسطی از سواد سلامت روان (2/51 درصد) دارند. دسترسی به اطلاعات تاثیر آماری معناداری بر دانش سلامت روان دانشجویان علوم بهداشتی داشته است (009/0=P).

    نتیجه گیری

    دانش سلامت روان در بین دانشجویان علوم بهداشت با دسترسی به اطلاعات همبستگی دارد، که در آن، دسترسی دانشجویان به اطلاعات سلامت روان از طریق اخبار/رسانه های آنلاین می تواند بر دانش آنها تاثیر بگذارد. به منظور تقویت شواهد، مطالعه بیشتر با حجم نمونه و متغیرهای بزرگ مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: دانش سلامت روان، دانشجویان، سواد سلامت روان، علوم بهداشتی
  • صفحات 347-355
    مقدمه

    ارزیابی ویژگی های جو بخش های روانپزشکی اطلاعات مهمی را در اختیار مدیران قرار می دهد. این ابزار از ویژگی های اعتباربخشی متفاوتی در کشورهای مختلف برخوردار بوده است.این مطالعه با هدف اعتباریابی نسخه فارسی فرم کوتاه مقیاس سنجش جو بخش روانپزشکی انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی، بخشی از یک پژوهش گسترده تر (181 پرستار/ بهیار و 299 بیمار) است که در بیمارستان های منتخب بوشهر و شیراز در سال 1398 انجام شد. فرم کوتاه مقیاس جو بخش روانپزشکی به منظور جمع آوری داده ها اعتباریابی شد. مراحل ترجمه و بازترجمه مقیاس، توسط دو فرد مسلط به زبان فارسی و انگلیسی انجام شد. روایی صوری و روایی محتوایی با نظرخواهی از 11 فرد متخصص و پایایی پرسشنامه با تعیین همسانی درونی و ثبات بررسی گردید. از نرم افزار SPSS نسخه22 جهت آنالیز داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    طی انجام روایی محتوا هیچ گویه ای حذف نگردید. میانگین شاخص و نسبت روایی محتوا به ترتیب 92/0 و 88/0 بود. میزان ضریب کودر-ریچاردسون برای پرستاران و بیماران به ترتیب 92/0 و 86/0 محاسبه شد. همبستگی درون خوشه ای بین نمرات آزمون و بازآزمون برای پرستاران و بیماران به ترتیب 91/0 و 89/0 محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    نظر به روایی و پایایی مطلوب فرم کوتاه مقیاس جو بخش روانپزشکی در جامعه ایرانی، به کارگیری آن توسط محققین و کادر درمانی توصیه می گردد. سایر روش ها مانند سنجش روایی واگرا و تحلیل عاملی سوالات پرسشنامه بازنگری شده نسخه ایرانی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: بخش، پایایی، روان پزشکی، روایی، جو
|
  • Vahid Farahmand, Shahnaz Nouhi *, Majid Ghoshuni, Ali Talaei Pages 295-305
    Introduction

    One out of four patients with psychiatric disorders does not respond adequately to standard treatment, and this will lead to personal and social burdens. The present study aimed to assess the effectiveness of strengthening metacognitive therapy with transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) in major depressive disorder.

    Materials and Methods

    The statistical population of this clinical trial consisted of outpatients with major depressive disorder in Mashhad city-Iran. Forty-five patients were selected by purposeful sampling and randomly divided into three groups (active group (metacognitive therapy enriched with tDCS), sham group (metacognitive therapy unenriched with tDCS), and metacognitive group). The intervention was conducted in 10 training ninety-minute sessions. All patients responded to the Beck Depression Inventory (BDI-II) and the Hamilton Depression Scale (HAM-D) in pre-test, post-test, and follow-up stages. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance and ANOVA for repeated measures.

    Results

    The results showed a significant difference between the depression scores in the three stages (P< 0.01). Furthermore, there was a significant difference between depression scores in the mentioned groups, and this difference is greater for metacognitive therapy enriched with tDCS.

    Conclusion

    Based on the findings, added transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) to metacognitive therapy positively impacts treating depression in patients with major depressive disorder.

    Keywords: Major depressive disorder, Metacognitive therapy, Transcranial direct current stimulation
  • Shakiba Gholamzad, Aazam Sadat Heydari Yazdi, Zanireh Salimi, Narges Saeidi, Saeedeh Hajebi Khaniki, Reza Noori, Najmeh Shahini, Behnaz Khodabakhshi * Pages 307-313
    Introduction

    Healthcare workers are at the forefront of the fight against disease and undoubtedly have the most significant responsibility and burden of stress. They are under severe physical and psychological pressure. This study compared the anxiety caused by corona and resilience in healthcare and non-healthcare workers.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study used an online self-administered questionnaire in Iran. The sample comprised 102 healthcare workers and 123 non-healthcare workers who completed the social network questionnaire from March 1 to 9, 2021. The participants were assessed using the Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC) and the Corona Disease Anxiety Scale (CDAS). The data were analyzed through descriptive statistics, Chi-square, t-test, Mann-Whitney test, ANCOVA, and SPSS v.16.

    Results

    COVID-19 has led to significantly higher anxiety in healthcare workers regarding physical symptoms than in non-healthcare workers (P= 0.037). Also, the healthcare worker had raised a total CDAS score (P= 0.029). The total score of CD-RISC was also 90.6±13.9 among the non-healthcare workers and 84.1±19.8 among healthcare workers (P= 0.036). After adjustment for the probable confounding effect of education level, again, the total scores of the two scales were significantly different between the two groups (P< 0.05).

    Conclusion

    According to the results, COVID-19 has led to significantly higher anxiety and lower resilience in healthcare workers than non-healthcare workers.

    Keywords: Anxiety, COVID-19, Healthcare Workers, Resilience
  • Seyedeh Azam Pourhoseini, Ali Akbary *, Zohre Ahmadi Pages 315-319
    Introduction

    Regarding the prevalence of Internet Addiction (IA) in university students and the relationship between IA and personality traits, the present study aims to assess Internet addiction and its relationship with personality traits in medical students.

    Materials and Methods

    The population of this correlational study consisted of all medical students of Gonabad University of Medical Sciences-Iran in 2020 (n= 350). Among them, 196 students (124 female and 72 male) were selected using simple random sampling based on gender and educational level. They fulfilled the Internet Addiction Test (IAT) and NEO Personality Inventory-Revised (NEO-PI-R). The data were analyzed through the descriptive tests and inferential statistics, including standard error of proportions, Chi-square, Fisher's-test, Pearson's correlation coefficient, and the regression model through SPSS v.23.

    Results

    The findings revealed that 16.84% of the students had severe IA, while 63.78% had moderate IA. The demographic variables indicated that gender was not related to IA significantly, while the relationship between IA and marital status was significant. In personality traits, the highest correlation was seen between IA and neuroticism (r= 0.33, P= 0.001). Also, there is a significant and negative relationship between conscientiousness and the level of internet addiction (moderate correlation level) (r= -0.29, P= 0.001). At the same time, there were not any significant relationships between IA and other personality traits.

    Conclusion

    Based on the findings, the prevalence rate of Internet addiction among medical students was high, especially in single students—also, personality traits of neuroticism, and conscientiousness significantly correlated with Internet addiction.

    Keywords: Internet addiction, medical students, Personality traits
  • Hedieh Zargani, Ali Kamrani, Zahra Sadat Khorshidearab, Mahdie Faramarzi Moghadam, Sara Raeeni, Reza Shamabadi * Pages 321-328
    Introduction

    The present study investigates the role of psychological patterns and the duration of smartphone and laptop use on neck pain.

    Materials and Methods

    The statistical population of this correlational study included all students of Ferdowsi University of Mashhad-Iran, in the academic year of 2021-2022. Two-hundred forty-two students were selected by the multi-stage cluster method. The data were gathered through NEO Personality Inventory (NEO-PI), Depression, Anxiety, Stress Scale (DASS-21), Nordic Neck Pain Scale, and a researcher-made questionnaire to check smartphone and laptop usage hours. Information and data were analyzed using the structural equation model.

    Results

    The results showed that personality traits and their dimensions (such as flexibility, neuroticism, introversion/extroversion, work conscientiousness, and agreeableness), psychological stress and its subscales (anxiety, depression, and stress), and the duration of using smartphone and laptop could not have a significant effect on neck pain (P> 0.05) (Power AGFI> 0.90, Power RMSEA> 0.90).

    Conclusion

    Based on the findings, psychological patterns and the duration of smartphone and laptop use have no significant effects on neck pain, and it is necessary to use more accurate tools to investigate in a wider and deeper way.

    Keywords: neck pain, Personality traits, Smartphone use
  • Arezou Delfan Beiranvand *, Khosro Rashid, Ahmad Bayat, Rasool Kordnoghabi Pages 329-338
    Introduction

    This study aimed to predict moral behavior based on psychological well-being and attitude to time, considering the mediating role of self-transcendence and fundamental values.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive and correlational study consisted of all students of Bu-Ali Sina University in Hamadan-Iran in the 2018-2019 academic year. The sample size was 372 students selected by the convenenient sampling method. The instruments included Psychological Well-being (Diener et al., 1985), Attitude to Time (Mello and Worrell, 2010), Self-transcendence (Levinson et al., 2005), Researcher-Made Scale of Moral Behavior, and Fundamental Values Scale (Jason et al., 2001). Data were analyzed by path analysis using SPSS-25 and LISREL.

    Results

    The results indicated that the proposed model has a good fitness with the empirical data (GFI= 0.95, IFI= 0.98, CFI= 0.95). The results showed that self-transcendence and fundamental values significantly mediate the relationship between moral behavior, psychological well-being, and attitude to time (P< 0.01). Attitude to time and psychological well-being significantly affect moral behavior by mediating self-transcendence and fundamental values.

    Conclusion

    Based on the findings of this research, the probability of performing moral behavior by people with psychological well-being and positive attitude to time can be predicted when people have fundamental values and gain knowledge about them. It is also necessary that these people have reached a level of self-transcendence. Value and self-transcendence connect moral behavior with psychological well-being and attitude to time and facilitate the possibility of moral behavior in social situations.

    Keywords: Attitude to time, Moral behavior, Psychological well-being, Self-transcendence, Value
  • Arezoo Neyestani, Hamidreza Ghanbari *, Narges Ebrahimi Sales Pages 339-345
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of dialogic skills on the resilience and adjustment of mothers with physically challenged children.

    Materials and Methods

    The statistical population included all mothers of physically challenged children in Mashhad-Iran who were referred to counseling and treatment centers for people with physical disabilities in Mashhad between September 2021 and November 2021. The samples were selected using the convenient sampling method and were randomly divided into experimental (n= 30) and control (n= 30) groups. Research instruments included The Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC) and Bell Adjustment Inventory. The experimental group received the dialogic skills training for six 2-hour sessions. Data analysis was performed using the descriptive statistics, ANCOVA, and SPSS software.

    Results

    The results showed that the implementation and training of dialogic skills have a positive and significant effect on the resilience (P< 0.001) and adjustment (P< 0.001) of mothers with physically challenged children.

    Conclusion

    According to the results, dialogue skills training have a significant and effective role in the resilience and adaptation of mothers with physically challenged children.

    Keywords: Adjustment, Communication, Parent, physical disability, Resilience
  • Akbar Harisa, Yodang Yodang *, Andi Fajrin Permana, Framita Rahman, Marhamah Putri Rahmatullah Pages 345-351
    Introduction

    The prevalence of mental health disorders continues to increase yearly worldwide. Low mental health literacy has been identified as the leading cause of the increasing prevalence of mental disorders. In order to improve community awareness of mental health-related issues, including students, exploring health science students at the university level is also essential. This study aimed to investigate mental health literacy among health science students.

    Materials and Methods

    This study is quantitative with a cross-sectional study design. The study was conducted from May to October 2022 at a state university. The population is health sciences students of Universitas Hasanuddin in Indonesia. The participants were selected by a simple random sampling method. The data collected through the Mental Health Literacy Scale for Healthcare Students (MHLS-HS). We analyzed data by the descriptive statistics, ANOVA, Chi-square, Pearson Correlation tests, and SPSS software.  

    Results

    The results showed that predominantly participants were female (84.4%), Sulawesi ethnic (87.2%), living in urban areas (60.7%), frequently accessing mental health information (55.9%), and attending seminars and workshops (76.3%), have a moderate level on mental health literacy (51.2%). Information access has shown a statistically significant impact on mental health knowledge among health science students (P= 0.009).

    Conclusion

    Mental health knowledge among health science students was correlated to information access, in which, more frequently, students accessing mental health information through online news/media could affect their knowledge. In order to strengthen the evidence, further study with large sample size and variables is needed.

    Keywords: Health science, Mental Health Literacy, Mental health knowledge, Students
  • Masoud Bahreini, Mohammad Ali Abolhossini, Shahnaz Pouladi *, Razieh Bagherzadeh Pages 347-355
    Introduction

    Assessing the characteristics of the atmosphere of psychiatric wards provides managers with valuable information. This tool has had different accreditation features in different countries. This study was conducted to validate the Persian version of the short form of the psychiatry Ward Atmosphere Scale (WAS).

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was part of a wider research (181 nurses and 299 patients) in selected hospitals of Bushehr and Shiraz cities-Iran in 2019. The psychiatry WAS-short form was validated according to the collected data. The steps of translation and re-translation of the scale were done by two people fluent in Farsi and English. Form validity and content validity were checked by asking the opinions of 11 experts, and the reliability of the questionnaire was checked by determining internal consistency and stability. SPSS software version 22 was used for data analysis.

    Results

    No items were removed during content validity. The average index and content validity ratio were 0.92 and 0.88, respectively. The Kuder-Richardson coefficient was calculated for nurses and patients, respectively, 0.92 and 0.86. The intracluster correlation between test and retest scores for nurses and patients was calculated as 0.91 and 0.89, respectively.

    Conclusion

    Considering the validity and reliability of the short form of the psychiatry ward atmosphere scale in Iranian society, it is recommended to be used by researchers and medical staff. Other methods, such as divergent validity and factor analysis of the questions of the revised Iranian version of the questionnaire, are suggested.

    Keywords: Atmosphere, Psychiatry, Reliability, Validity, Ward