فهرست مطالب

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هجدهم شماره 3 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود میرزایی* صفحه 524
  • محمد جوادی نژاد، فاطمه بهرام نژاد* صفحات 525-536
    مقدمه

    گراند راند های پرستاری یکی از عوامل بالقوه برای ارایه شواهد به روز، به پرستاران و دانشجویان پرستاری و استفاده آن در بالین بیمار می باشد. شناسایی زوایای پیدا و پنهان این تجربه می تواند به ارتقای این رویکرد کمک شایانی کند، برهمین اساس مطالعه حاضر با هدف تبیین تجربه دانشجویان کارشناسی پرستاری از گراندراند انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر بخشی از یک مطالعه کیفی با رویکرد ترکیبی مداخله ای متوالی اکتشافی است که با کمک آنالیز محتوای قراردادی در سال 1400-1402 انجام شده است. بدین منظور 25 دانشجو کارشناسی پرستاری ترم 7 که در بخش های مراقبت ویژه تجربه کارورزی به شیوه گراندراند را داشتند، به صورت هدفمند، وارد مطالعه شدند. با کمک مصاحبه های نیمه ساختارمند، عمیق و چهره به چهره با میانگین 40 تا 60 دقیقه تجربه این شرکت کنندگان استخراج و پس از ضبط و پیاده سازی با کمک رویکرد گرانهایم و لاندمن تجزیه و تحلیل شدند. 

    نتایج

    میانگین سنی این دانشجویان 10.8±21.3 سال بود. از مجموع 25 مصاحبه انجام شده با شرکت کنندگان 423 کد اولیه استخراج شد. بعد از ادغام کدهایی که قرابت محتوایی و معنایی داشتند، سه طبقه  اصلی هدفمندی کارورزی، خروج از آموزش جزیره ای و چالش های درک شده، با 9 زیرطبقه ظاهر شد.

    نتیجه گیری

    از آن جایی که مشارکت کنندگان در مطالعه در این زمینه ادعا داشتند که با کمک این رویکرد آموزش در بالین هدفمند شده و در واقع آنها با رویکرد جدیدی در آموزش مواجه می شوند پس باید در شناسایی این رویکرد گام برداشته و سعی در رفع چالش های این رویکرد شود.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، گراندراند پرستاری، مطالعه کیفی، آنالیز محتوا
  • حسین قائدامینی*، سلمان فرحبخش، علی رضا امیربیگی، علیرضا قائدامینی، زهرا ثقفی، امیرمهدی قائدامینی، سلمان دانشی صفحات 537-551
    مقدمه

    ارزیابی چالش های آموزش بالینی دوران کارورزی توسط دانشجویان حساس ترین قسمت آموزش پزشکی است و باعث بهبود کیفیت آموزش می شود که پژوهش های محدودی در ارتباط با آن انجام گردیده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه و تجارب کارورزان پزشکی از عوامل تسهیل کننده و مهارکننده کیفیت آموزش بالینی انجام گردید.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع تحلیل محتوای کیفی بود. جامعه آماری شامل کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال 1400 بود. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف انجام گردید. روش جمع آوری اطلاعات، مصاحبه عمیق با شرکت کنندگان بود و تا حد اشباع ادامه یافت (40 شرکت کننده) اطلاعات توسط مدل هفت مرحله ای کلایزی تحلیل گشت.

    نتایج

    دو درون مایه اصلی (شامل عوامل تسهیل کننده و مهارکننده) و 10 درون مایه ی فرعی شامل ارایه الگوهای انگیزشی در کارورزان، سطح بالای علمی، آموزشی اساتید، استفاده از تکنولوژی، واگذاری و مسیولیت های بیشتر به کارورزان، برخورد نامناسب، برنامه ریزی آموزشی نامناسب، شیوه نامناسب ارزیابی، مورنینگ ها و گراند راندهای بی کیفیت، عدم وجود امکانات و سنگین بودن بیش از حد بعضی از بخش ها استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    مد نظر قرار دادن این عوامل موجب ارتقاء سطح کیفی آموزش بالینی به بالاترین میزان ممکن شده و تربیت پزشکانی مسیولیت پذیر را برای نسل های آینده به همراه دارد.

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجویان پزشکی، تجربه، دیدگاه
  • مرجان رسولیان کسرینه، مژگان رسولیان کسرینه، وحیده قرآنی سیرجانی، سید محمد طباطبائی* صفحات 552-562
    مقدمه

    برقراری ارتباط موثر بین استادان و دانشجویان یکی از مسایل کلیدی در محیط دانشگاه است و این ارتباط می تواند بر موفقیت تحصیلی و شغلی دانشجویان تاثیر زیادی داشته باشد. هدف این مطالعه، شناسایی عوامل موثر بر ارتباط دانشجویان و استادان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1401 انجام شد. جامعه مورد مطالعه شامل دانشجویان پزشکی در مقطع علوم پایه بودند. برای جمع آوری داده ها از یک پرسشنامه استاندارد شامل اطلاعات دموگرافیک و 35 سوال در مورد عوامل موثر بر ارتباط دانشجو با استاد استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS و آزمون  t مستقل تحلیل شدند.

    نتایج

    در این مطالعه، 69% از دانشجویان مرد بودند و 73% مجرد بودند. براساس نظر دانشجویان، فن بیان استاد (77%)، وضعیت ظاهری استاد (33%)، مرتبه استاد (31.5%)، حفظ حرمت و احترام دانشجو توسط استاد (25%)، همدلی و درک متقابل استاد (19%) بیشترین تاثیر را در برقراری ارتباط دانشجویان و استادان داشتند. در عین حال، نزدیکی سنی استاد با دانشجو (15%)، خوب گوش دادن و پاسخ مناسب استاد به سوالات (15%)، انتقادپذیری استاد (13%)، استفاده از تکنیک های ارتباطی (10%) و رعایت نکات اخلاقی توسط استاد (9%) کمترین تاثیر را داشتند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که اکثر عوامل ارتباطی مهم هستند و باید به آن ها توجه شود. بهبود این ارتباطات و تمرکز بر عوامل موثر در آن ها می تواند به بهبود وضعیت تحصیلی دانشجویان کمک کند و از نظر سازمانی منجر به کارایی و عملکرد بهتر دانشگاه شود.

    کلیدواژگان: دانشجو، استاد، مهارت های ارتباطی
  • سمانه یوسفلو، زهرا طغیانی*، فریبا حقانی صفحات 563-579
    مقدمه

    با توجه به شیوع بالای حوادث نامطلوب در دوران بارداری و زایمان، مطالعه حاضر به صورت یک مطالعه مرور روایتی با هدف بررسی چالش های افشای خبر بد در حوزه مامایی و انواع رویکردهای مداخله ای آموزش انتقال خبر بد انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه به شکل مرور روایتی و با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی شامل Medline, PubMed, Embase, Web of Science, Scopus, CINAHL, IRANDOC, Google scholar, Iranmedex, medlib, Sid, and Mag-Iran با کلید واژه هایی شامل خبر بد، مامایی، زایمان، بارداری، اسپایکز(S-P-I-K-E-S) ، آموزش مامایی در محدوده زمانی 1990-2022 انجام گرفت. در نهایت تعداد 20 مقاله کمی و کیفی وارد پژوهش شدند.

    نتایج

    این مقالات در دو حوزه چالش های پرسنل بهداشتی در انتقال خبر بد و استراتژی های مختلف جهت نحوه آموزش انتقال خبر بد مورد بررسی قرار گرفتند. در مطالعات مختلف برای آموزش انتقال خبر بد از تکنیک های مختلف از جمله پروتکل اسپایکز، روش ABCDE، بیمار شبیه سازی شده یا Mini-CEX، در آموزش انتقال خبر بد در حوزه های مختلف مامایی از جمله شکست IVF، مرگ داخل رحمی و... استفاده شده بود. استفاده از کارت های برخورد بالینی یا CECsها، آزمون های آسکی و Mini-CEX تکنیک هایی هستند که برای ارزشیابی دانشجویان مورد استفاده قرار گرفته بودند.

    نتیجه گیری

     انتقال مناسب خبر بد از چالش های پرسنل بهداشتی و درمانی است. استفاده از تکنیک های آموزشی مناسب به دانشجویان و پرسنل درمانی می تواند پیامدهای منفی ناشی از انتقال نامناسب اخبار بد را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: خبر بد، مامایی، آموزش مامای
  • الهه صیادمحمدی، فاطمه بهادر*، اعظم صباحی، پرویز معروضی صفحات 580-594
    مقدمه

    آزمون ها یکی از روش هایی هستند که در دانشگاه ها برای سنجش و ارزیابی آموخته های دانشجویان مورد استفاده قرار می گیرند. آزمون های الکترونیکی و سنتی، نقاط قوت و ضعف منحصر به خود را دارند. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی مقایسه ای دو روش برگزاری آزمون های الکترونیکی و سنتی از دیدگاه دانشجویان در دانشکده پیراپزشکی و بهداشت شهرستان فردوس می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر به صورت مقطعی- تحلیلی انجام گردید. برای این تحقیق 201 دانشجو شرکت داشتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته ای که روایی و پایایی 74/0 آن مورد تایید صاحب نظران قرارگرفت، داده ها با استفاده از نرم افزار STATA نسخه 13و بهره گیری از روش های توصیفی و تحلیلی آماری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    نتایج

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بین رضایتمندی دانشجویان از آزمون سنتی و الکترونیکی تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0/05). و رضایت از آزمون های سنتی بیشتر از الکترونیکی است. همچنین ارتباط معنی داری بین سطح رضایت دانشجویان  با ترم تحصیلی در آزمون های سنتی  وجود دارد (P<0/05) بطوری که میانگین سطح رضایت  دانشجویان ترم های بالاتر بیشتراست.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه، رضایتمندی دانشجویان از آزمون سنتی بیشتر از آزمون الکترونیکی بوده است لذا پیشنهاد می گردد، موسسات آموزشی، اقدامات و برنامه ریزی های لازم را در جهت کسب رضایت دانشجویان از آزمون های الکترونیکی و رفع مشکلات این آزمون ها انجام دهند.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، آزمون الکترونیکی، آزمون سنتی، دیدگاه دانشجویان
  • اسد ایمانی، مرضیه اسدی ذاکر* صفحات 595-605
    مقدمه

    موسسات آموزشی بعنوان مجریان نظام آموزشی باید به تغییرات محیط پیرامون خود واکنش نشان داده و بتوانند در تعامل با محیط؛ آموزش مبتنی بر نیاز جامعه را با کیفیت ارایه دهند. این مطالعه با هدف مقایسه برنامه کارشناسی پرستاری در ایران و دانشکده پرستاری دانشگاه مریلند آمریکا انجام شده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تطبیقی می باشد که در سال 1402، با جستجوی کلید واژگان فارسی کوریکولوم، پرستاری، آموزش پرستاری و برنامه درسی و کلید واژگان انگلیسی Nursing، Educational Plan، Bachelor Science ، Curriculum، در پایگاه های داده ای و همچنین سایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران و سایت دانشگاه مریلند آمریکا انجام شد. جهت مقایسه از رویکرد جرج اف بردی و در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجوارسازی و مقایسه استفاده شد.

    نتایج

    برنامه کارشناسی پرستاری در ایران و دانشگاه مریلند آمریکا به لحاظ نحوه پذیرش در رشته، چشم انداز، پژوهش محور بودن و تنوع ارزش ها تفاوت داشتند. همچنین به لحاظ عدم وجود مصاحبه تخصصی در ورود به رشته، حضور زودهنگام در محیط بالینی، تنوع در استراتژی های تدریس و استفاده از دروس متنوع علوم پایه مشابه بودند.

    نتیجه گیری

    وجود مقایسه دو نظام آموزشی می تواند فرصتی برای شناسایی و رفع ضعف کوریکولوم پرستاری ایران و تقویت نقاط قوت آن باشد. به نظر میرسد توجه بیشتر به مقوله پژوهش در کوریکولوم رشته پرستاری مقطع کارشناسی در ایران امری ضروری است.

    کلیدواژگان: کوریکولوم، مطالعه تطبیقی، کارشناسی پرستاری، الگوی جرج اف برد
  • مهلا سلاجقه* صفحات 606-607

    یادگیری مبتنی بر حل مسیله بر مبنای استراتژی های آموزشی دانشجومحور، شکل گرفته است که شامل طیف وسیعی از روش های آموزشی است که یادگیری را حول یک مسیله پیش می برد. در این روش، از مسایل آموزشی دقیق به عنوان محور آموزش استفاده می شود و تعیین نیازهای یادگیری، جستجوی دانش، ادغام یافته ها با عنایت به دانسته های قبلی، توسط دانشجویان انجام می شود و منجر به یادگیری مهارت های مختلف از جمله مهارت حل مسیله و مهارت قضاوت و استدلال بالینی می شود. اما با این وجود اکثر اساتید یا با این روش آشنا نیستند یا آن را صرفا ارایه مسیله به دانشجویان میدانند. در این نوشتار تلاش خواهد شد که ابعاد و زوایای پنهان این روش آموزشی آشکار گردند.

    کلیدواژگان: یادگیری مبتنی بر حل مسئله، آموزش پزشکی
  • حامد قلی پور قلی بگلو، مهرداد شهرکی، صدرا امیرپور هره دشت* صفحات 608-610

    اگرچه در سال های اخیر شاهد افزایش روز افزون تعداد دندانپزشکان داخل کشور می باشیم , اما متاسفانه در طول این سال ها کیفیت آموزشی دانشجویان تغییر چندانی نکرده است. هدف نهایی سیستم آموزشی دندانپزشکی مهیا ساختن و ایجاد توانایهای ضروری در دانشجویان جهت ارایه هرچه مناسب تر و عالی تر درمان دندانپزشکی به جامعه می باشد. عدم همخوانی ظرفیت پذیرش دانشجویان با ظرفیت های دانشگاه ها (امکانات، تجهیزات، استاد، فضای آموزشی و تعداد بیماران) یکی از عمده ترین این مشکلات می باشد. جدا بودن بیش از اندازه بخش های درمانی و ارایه طرح درمان توسط اساتید دانشگاه بدون تعریف هیچگونه نقشی برای دانشجو از عمده ترین دلایلی هستند که باعث می شوند تا دانشجویان فاقد دید جامع و توانایی تصمیم گیری نسبت به درمان بیماران باشند. جدا بودن بیش از اندازه بخش ها فرصت آموزش جامع را از دانشجویان گرفته بطوریکه آشنایی با مشاوره های بین بخشی توسط آنان انجام نمی شود که نهایتا توانمندهای آنان را تحت تاثیر قرار می دهد. لزوم تغییر نگرش اساتید و دانشجویان نسبت به آموزش و هدایت به سمت ارایه طرح درمان با دید سلامت محوری میتواند باعث اصلاحات فراوانی در سیستم آموزشی شود. یکی از مهم ترین راهکارها , ایجاد انگیزه و توانمند سازی دانشجویان با شیوه های جدید آموزشی و درگیر نمودن دانشجو در کل پروسه درمان بیمار می باشد. به راحتی می توان با در نظر گرفتن راهکارهای ساده حتی با وجود مشکلات ساختاری متعدد کیفیت آموزشی دانشگاه ها را افزایش دهیم و در عین حال خدمات درمانی با کیفیت تری را به مردم ارایه دهیم. قطعا هرچه قدر به آموزش دانشجویان و برطرف کردن مشکلات سیستم آموزشی دندانپزشکی اهتمام بیشتری بورزیم , در آینده نه چندان دور جامعه ای با سلامت دهان بالاتر و خدمات دندانپزشکی با کیفیت تر خواهیم داشت.

    کلیدواژگان: دندانپزشکی، آموزش، ضعف، راهکار
  • اسحاق مرادی، قباد رمضانی* صفحات 611-613

    موضوع فلسفه آموزش جهت کمک به موفقیت در آموزش پزشکی یا آموزش حرفه های سلامت، امری برجسته و قابل توجه است و لازم است آراء فلسفی برای بررسی و حل مسایل آموزش، تطبیق داده شوند(1). از فلاسفه برجسته در این زمینه ژان ژاک روسو فرانسوی است. بی شک برای اندیشه های روسو در حیطه کاربرد و عمل، می توان نقش پررنگی در امر تعلیم و تربیت قایل شد. همچنانکه در خود فرانسه دیر او را شناختند و به اندیشه های او پی بردند و  16 سال پس از مرگ وی، پیکر او بنابر تصمیم مجلس انقلابی فرانسه به پانتیون(آرامگاه مردان بزرگ آن کشور) انتقال یافت و به خاک سپرده شد(2)، در موقعیت و زمینه ما نیز شاید مدت مدیدی نیاز باشد تا نظریات وی را بهتر شناخته و به حیطه عمل وارد کرد. با بررسی آرا و نظریات فلسفی وی، می توان در 4 حوزه مهم آموزش پزشکی، شامل فراگیرنده، معلم(استاد)، محیط آموزشی و برنامه درسی بحث نموده و از این آراء فلسفی و نظریات برای یاددهی و یادگیری بهره برداری کرد که در ادامه به توضیح هر حوزه می پردازیم. 1- فراگیرنده (Student): تاکید روسو بر شناخت شاگرد و فراگیرنده است. وی معتقد است قبل از هر اقدام موثری، بایستی اطلاعات لازم و کافی در مورد شاگرد داشت. نظریات روانشناسی موخر نیز بر اهمیت شناخت فراگیران تاکید فراوان دارند. در دپارتمان های علوم پزشکی یا سایر گروه های مشابه، گام اول برای آموزش و یادگیری باید بر شالوده شناخت ویژگی های دانشجویان بنانهاده شود. مدرس باید فراگیر را از لحاظ فرایندهای شناختی، تجارب قبلی، هوش و استعداد، زمینه، انگیزش، بلوغ عاطفی و... بشناسد زیرا تمام این مولفه ها، در انتخاب روش تدریس و تعامل با وی، اثرگذار خواهد بود و بدون وجود آگاهی از این فرایندها، ساخت داربست عقلی و نیز پیش سازمان دهنده ها، نمی توان به نتایج کار امید چندانی داشت. مدرس باید نیازهای فراگیر را شناخته و برنامه درسی را در آن مسیر هدایت نماید و نکته مهم تر اینکه تفاوتهای فردی بین فراگیران خود را لحاظ نماید. همچنین توجه به مراحل رشد شناختی فراگیران و اینکه در هر مرحله چه چیزهایی را باید در اختیار آنها قرار داد هم، واجد اهمیت بسزایی است(2). 2- معلم / استاد(Teacher): از فلسفه روسو چنین بر می آید که نقش مدرس باید تسهیلگر و راهنما باشد. مدرس باید خود یک الگوی کامل عملی برای فراگیران باشد. حتی در نظریه های روانشناسی شناختی- اجتماعی همچون بندورا به نقش مدل و اینکه فرادهنده باید در جایگاه خود به خوبی عمل کند اشاره شده است. مدرس باید مسبب ایجاد انگیزه در فراگیران شود و به قول روسو، هنر معلمی در این است که کاری کند که شاگردش از درس لذت ببرد. اینکه اگر مدرسی برای امر آموزش در یک درس انتخاب می شود حتما باید خود هم تخصص لازم را در آن درس و رشته داشته باشد و هم با انگیزه لازم و کافی آن را شروع نماید. مدرس باید ارتباط خوبی با فراگیران برقرار کند و بیشتر نقش دوست و یاور را ایفا نماید و فراگیر در کنارش با فراغ بال به یادگیری بپردازد. 3- محیط آموزشی (Educational Environment): محیط، موضوعی است که روسو بسیار بر آن حساس است و اینکه ناچار می شود امیل خود را حتی در تنهایی رشد و پرورش دهد. روسو، محیط آموزشی که تربیت منفی را بر فرد اعمال کند یا به اندازه کافی برانگیزاننده نباشد، نمی پذیرد (2). امروزه نظریات جدید روانشناسی نیز بر درستی نظریه روسو صحه گذاشته اند. در امر آموزش و یادگیری، ایجاد محیط های مناسب، خلاق و برانگیزاننده، جو عاطفی مناسب، محیط فیزیکی مساعد، امکانات و ابزار کافی، بر میزان و مطلوبیت یادگیری فراگیران تاثیر زیاد داشته و باید به خلق محیطی پویا دست زد. 4- برنامه درسی (Curriculum): محتوای ارایه شده برای فراگیران باید با نیازهای طبیعی آنان همخوانی داشته باشد. استفاده از یادگیری به کمک حواس و کاربرد روش تجربی در امر آموزش و یادگیری از اصول فلسفی روسو است (2) که بعدها مبنای نظریه پراگماتیسم دیویی شد. برنامه های درسی باید فراگیر محور بوده و نیز تا حدی، آزادی در یادگیری را برای فراگیران قایل شود. همچنین برنامه های درسی باید انعطاف پذیر و از یکنواختی و خشکی محض به دور باشند. تاکید بر روش های نوین تدریس نیز از اصول این نظریه فلسفی می باشد و اینکه معلمان بر تدریس سنتی پافشاری نکنند. برنامه های درسی باید مسیله محور بوده و فراگیر را به تفکر و تامل وادار سازد. تجارب عینی و دست اول در اختیار او بگذارد. از نظر روسو، گنجاندن محتوای اخلاقی در دروس خیلی مهم است و نباید از اثرات پنهان آن غافل بود. آموزش نحوه اندیشیدن به فراگیران، بایستی در برنامه های درسی در نظر گرفته شود. دادن استقلال و آزادی عمل به فراگیران برای لمس و تجربه آنچه دوست دارند که یاد بگیرند، لازم است با نقش تسهیل گری معلم، صورت گیرد. در نهایت اینکه، گرچه بسیاری از اصول آموزش پزشکی در نظریه روسو منعکس می شوند، اهمیت بحث آن، زمانی مشخص می شود که نقش یک فلسفه تربیتی در این اصول به چشم می خورد. فلسفه تعلیم و تربیت باعث می شود که عمیق تر به موضوعات توجه شود حتی اگر این موضوعات به طور روزمره بحث و اجرا شوند. در این مقاله، به آرای فلسفه روسو در زمینه آموزش و تطبیق آن با آموزش پزشکی پرداخته شد و مشخص است که آرا و نظریات وی تطبیق بسیاری با آموزش علوم پزشکی، حداقل در 4 حوزه دانشجو، استاد، محیط آموزشی و برنامه درسی دارد و لازم است معلمان علوم پزشکی از این دیدگاه نیز به آموزش توجه داشته و آن را تحلیل نمایند تا در مواجهه با مسایل مختلف فرایند پیچیده یادگیری، بتوانند انعطاف پذیرترین واکنشها و بهترین راهکارها را داشته باشند و آنها را در راستای اهداف نظام سلامت و خدمت به جامعه، پیاده سازی نمایند.

    کلیدواژگان: روسو، آموزش پزشکی، کاربست فلسفه
|
  • Masoud Mirzaei* Page 524
  • Mohammad Javadinejad, Fatemeh Bahramnezhad* Pages 525-536
    Introduction

    Nursing grand rounds are one of the potential factors for providing up-to-date evidence to nurses and nursing students and their use at the patient's bedside. Identifying the visible and hidden angles of this experience can help to improve this approach.  Based on this, this study was exploring the experience of undergraduate nursing students from Grand Round.

    Methods

    This study is part of a qualitative study with an exploratory sequential interventional combined approach that was conducted with the help of conventional content analysis. For this purpose, 25 undergraduate nursing students of the 7th semester, who had internship experience in intensive care units in the Grand Round method, were purposefully included in the study. Then, with the help of semi-structured, in-depth, and face-to-face interviews with an average of 40 to 60 minutes, the experiences of these participants were extracted and after recording and implementation, they were analyzed with the help of Granheim and Lundman's approach.

    Results

    The mean± SD age of these students was 21.3 ± 10.8 years. From a total of 25 interviews conducted with the participants, 423 primary codes were extracted. After merging the codes that had similar content and meaning, three main categories of internship purposefulness, withdrawal from island education and perceived challenges appeared with 9 subcategories.

    Conclusion

    Since the participants in the study claimed that with the help of this approach, education at the bedside is targeted and in fact, they are faced with a new approach in education, it is necessary to take steps to identify this approach and try to solve the challenge of this approach.

    Keywords: nursing students, Nursing Grand Round, qualitative study, content analysis
  • Hossein Ghaedamini*, Salman Farahbakhsh, Alireza Amirbeighi, Alireza Ghaedamini, Zahra Saghafi, Amirmahdi Ghaedamini, Salman Daneshi Pages 537-551
    Introduction

    Clinical education is the most important part of medical education that provides a golden opportunity for medical students to combine their theoretical mix with the clinical environment, and this is important in the countries of the style of the arena of medicine Special attention is paid. Therefore, this study was conducted to examine the views and experiences of medical students as facilitators and inhibitors of clinical education quality.

    Methods

    This is qualitative research and a phenomenological approach was used. The study population consisted of medical students of Kerman University of Medical Sciences. Target-based sampling was performed on 40 medical students. The method for collecting information was a deep interview with the participants. The data were analyzed by the Colaizzi method.

    Results

    Two initial codes were extracted in the form of two main themes (facilitating and inhibiting factors) and 10 sub-themes including providing motivational patterns and creating interest in interns, the high scientific and educational level of attending professors, use of technology, authorizing more responsibility, inappropriate treatment, inappropriate educational planning, inappropriate evaluation method, low-quality mornings, lack of facilities, and overwhelming of some wards were classified.

    Conclusion

    Considering these factors, it is possible to raise the quality of clinical education to the highest possible level and educate responsible and responsible physicians for generations.

    Keywords: Clinical education, medical students, experience, viewpoints
  • Marjan Rasoulian Kasrineh, Mozhgan Rasoulian Kasrineh, Vahideh Ghorani Sirjani, Seyyed Mohammad Tabatabaei* Pages 552-562
    Introduction

    Establishing effective communication between professors and students is very important in the university environment and it can have a significant impact on the academic and professional success of students. This study aimed to to identify the factors affecting the relationship between students and professors at Mashhad University of Medical Sciences.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in 2022 on medical basic sciences students an data were gathered through a standard questionnaire containing demographic information and 35 questions about the factors affecting the relationship between students and professors. The data were analyzed using SPSS software and an independent t-test.

    Results

    In this study, 69% of the students were male and 73% were single. According to the students' opinions, the speaking skills (77%), physical appearance (33%), rank (31.5%), maintaining the dignity and respect of students (25%), empathy and mutual understanding (19%) had the most significant impact on establishing a relationship between them and professors. However, the professor's age proximity to the student (15%), good listening skills and appropriate response to questions (15%), receptivity to criticism (13%), use of communication techniques (10%), and adherence to ethical principles (9%) had the least impact. Among all demographic variables, only sex had a signifant relationship with personal abilities dimension.

    Conclusion

    Based on the results, it seems that most communication factors are important. Improving these relationships and focusing on effective factors can help improve students' academic status and organizationally lead to better efficiency and performance of the university.

    Keywords: Student, teacher, communication skills
  • Samaneh Yoseflu, Zahra Toghiyani*, Fariba Haghani Pages 563-579
    Introduction

    Due to the high prevalence of adverse events during pregnancy and childbirth, the present study was conducted as a narrative review study investigating the challenges of disclosing bad news in the midwifery field and various intervention approaches for teaching bad news.

    Method

    This study is in the form of a narrative review and by searching Persian and English databases including Medline, PubMed, Embase, Web of Science, Scopus, CINAHL, IRANDOC, Google Scholar, Iranmedex, medlib, Sid, and Mag-Iran with key Words including bad news, midwifery, childbirth, pregnancy, spikes (S-P-I-K-E-S), midwifery education were conducted in the time range of 1990-2022. Finally, 20 quantitative and qualitative articles were included in the research.

    Results

    These articles were examined in two areas: the challenges of health personnel in conveying bad news and different strategies for teaching how to convey bad news. In studies, various techniques have been used to teach the delivery of bad news, such as Spikes protocol, ABCDE method, simulated patient or Mini-CEX, in the teaching of delivery of bad news in various fields of obstetrics, such as IVF failure, intrauterine death, etc. have been. The use of clinical encounter cards or CECs, Asci tests and Mini-CEX are techniques that were used to evaluate students.

    Conclusion

    Proper transmission of bad news is one of the challenges of healthcare personnel. Using appropriate educational techniques for students and medical personnel can reduce the negative consequences of inappropriate transmission of bad news.

    Keywords: bad news, midwifery, midwifery education
  • Elahe Sayyad Mohammadi, Fatemeh Bahador*, Azam Sabahi, Parviz Marouzi Pages 580-594
    Introduction

    Tests are one of the methods used in universities to measure and evaluate students' learning. Electronic and traditional tests have their unique strengths and weaknesses. Therefore, the purpose of this research is to compare two methods of holding electronic and conventional tests from the perspective of students in the Ferdows Health and Para Medical School.

    Method

    The current research was carried out in a cross-sectional-analytical way. 201 students were questioned for this research. In order to collect information, a researcher-made questionnaire was used. Its reliability is approved by experts and validity is measured by Kronbakh Alpha74%. Data were analyzed using STATA version 13 software and using descriptive and analytical methods.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between students' satisfaction with traditional and electronic tests (P < 0.05). And traditional tests satisfaction was more than electronic ones. Also, there was a significant relationship between students' satisfaction level and the academic semester in traditional exams (P < 0.05) so the average level of satisfaction of students in higher semesters is higher.

    Conclusion

    Based on the study findings, students' satisfaction with the traditional test is more than the electronic test, so it is suggested that educational institutions take the necessary measures and plans in order to obtain satisfaction from students with the electronic tests and solve the problems of these tests.
     satisfaction, electronic exam, traditional exam, students' point of view, Remote E-exams

    Keywords: satisfaction, electronic exam, traditional exam, students' point of view, Remote E-exams
  • Asad Imani, Marzeyeh Asadizaker* Pages 595-605
    Introduction

    Educational institutions as implementers of the educational system must react to the changes in their surrounding environment to be able to interact with the environment; and provide quality education based on the needs of society. This study was conducted to compare the undergraduate nursing program in Iran and the nursing school of the University of Maryland, USA.

    Methods

    The present study is a descriptive-comparative study that was conducted in the 2023 year by searching the Persian and English keywords: Curriculum, Nursing, Nursing Education, and Educational Plan in databases. We used curriculums which were downloaded from the website of the Iranian Ministry of Health, Treatment, and Medical Education and the website of the University of Maryland, USA. To compare the approach of George F. Brady was carried out in four stages: Description, Interpretation, Juxtaposition, and Comparison.

    Results

    The bachelor of nursing program in Iran and the university of Maryland in the United States deferred in the way of admission to the field, perspective, research-based approach, and variety of values. Also, they were similar in terms of the lack of specialized interview in entering the field, early presence in the clinical environment, diversity in teaching strategies, and the use of various basic science courses.

    Conclusion

    this comparison is an opportunity to identify and eliminate the weakness of Iran's nursing curriculum and empowerment of its strengths. It is a necessit to pay more attention to research activities in the undergraduate nursing curriculum in Iran.

    Keywords: Comparative study, Bachelor Science of Nursing, curriculum, Educational Plan
  • Mahla Salajegheh* Pages 606-607
  • Hamed Gholipour Belgo, Mehrdad Shahraki, Sadra Amirpour Haradasht* Pages 608-610

    Although in recent years we have seen an increasing number of dentists in the country, unfortunately, the quality of education of students has not changed much during these years. The final goal of the dental education system is to prepare and create the necessary skills in students to provide the most appropriate and excellent dental treatment to society. One of the major problems is the inconsistency of the capacity of accepting students with the capacities of universities (facilities, equipment, professors, educational space, and the number of patients). Being apart from the size of the treatment departments and the presentation of the treatment plan by the university professors without defining any role for the students is one of the main reasons that cause the students to lack a comprehensive view and the ability to make decisions regarding the treatment of patients. The excessive separation of the departments takes away the opportunity for comprehensive education from the students so that they are not familiar with inter-departmental consultations, which ultimately affects their capabilities. The need to change the attitude of professors and students toward education and guidance towards providing a health-oriented treatment plan can cause many reforms in the educational system. One of the most important solutions is creating motivation and empowering students with new educational methods and involving students in the entire patient treatment process. It is easy to increase the educational quality of universities by considering simple solutions even despite many structural problems and at the same time provide better quality medical services to the people. The more attention we pay to educating students and solving the problems of the dental education system, in the not-too-distant future we will have a society with higher oral health and better quality dental services.

    Keywords: Dentistry, education, weakness, solution
  • Eshagh Moradi, Ghobad Ramezani* Pages 611-613

    Undoubtedly, Rousseau's ideas in the field of application and practice can be given a prominent role in education. As in France itself, they recognized him late and understood his thoughts, and 16 years after Rousseau's death, his body was transferred to the Pantheon (the mausoleum of great men of that country) by the decision of the French Revolutionary Assembly and was buried here, perhaps for a period of time. It takes a lot to put his ideas into practice. But what is clear is that in the matter of teaching and learning, this theory can be greatly benefited in the following dimensions:1- Learner: Rousseau's emphasis on knowing the student is comprehensive and he believes that one should have the necessary and sufficient information about the student before any effective action. Modern psychological theories also emphasize the importance of knowing the student in the medical education group or other similar groups, the first step for teaching and learning should be the foundation of knowing the students. The teacher must know the learner in terms of cognitive processes, previous experiences, intelligence and talent, background, motivation, emotional maturity, etc. because all these things will be effective in his teaching and communication methods, and without the knowledge of these processes, he will build an intellectual scaffolding. And the pre-organizers cannot have high hopes for the results of their work. The teacher should know the needs of the learner and guide the curriculum in that direction, and the most important thing is to take into account the individual differences of the learners. It is also important to pay attention to the cognitive development stages of learners and what should be provided to Anna at each stage. 2- Instructor: The role of the instructor should be a facilitator and guide. The teacher should be a complete practical model for the learners. Even in theories of social-cognitive psychology such as Bandura, the role of the model and the fact that the giver must perform well in his position are mentioned. The teacher should motivate the students and according to Rousseau, the art of a teacher is to make his student enjoy the lesson. If a school is chosen for teaching a subject, it must have the necessary expertise in that subject and discipline and start it with sufficient motivation. The teacher should be able to establish a good relationship with the learner or learners and play the role of a friend and helper, and the learner should be able to learn by his side. 3- Environment: The environment is something that Rousseau is very sensitive about and he is forced to grow and cultivate his desire even in solitude. Rousseau does not accept an educational environment that imposes negative training on the individual or is not stimulating enough. Today, new theories of psychology have confirmed the correctness of Rousseau's theory. In the matter of teaching and learning, creating suitable, creative, and stimulating environments, suitable emotional atmosphere, suitable physical environment, sufficient facilities, and tools, etc., have a great impact on the amount and desirability of students' learning and it is necessary to create a dynamic environment. 4- Curriculum: the content presented to the learners should be consistent with their natural needs. Using learning with the help of the senses and applying the experimental method in teaching and learning was one of Rousseau's philosophical principles, which later became the basis of Dewey's theory of pragmatism. Curriculums should be comprehensive and should allow learners as much freedom in learning as possible. Also, curricula should be flexible and far from monotony and dryness. Emphasizing new teaching methods is one of the principles of this philosophical theory and teachers should not insist on traditional teaching. Curricula should be problem-oriented and make the learner think and reflect. Provide him with an objective and first-hand experiences. It is very important to include moral content in lessons and one should not ignore its hidden effects. Learning how to think should be included in the curriculum. Giving learners independence and freedom of action to touch and experience what they like to learn should be done with teacher facilitation.

    Keywords: Rousseau, medical education, Application of philosophy