فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و چهارم شماره 10 (دی 1402)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و چهارم شماره 10 (دی 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا عباس زاده، صدیقه اسماعیل زاده*، زهرا بصیرت، پروانه میرابی، حمیدرضا نوری، علی بیژنی، یاسمن نظری حق، ناصر شکرزاده صفحات 576-585
    پیش زمینه و هدف

    اندومتریوز یک بیماری مزمن و عود کننده اما خوش خیم در زنان سنین بارداری است که می تواند باعث ناباروری شود. برخی از مارکرهای ژنتیکی موجود در آندومتر در پاتوژنز اندومتریوز تاثیر کلیدی دارند. microRNA ها مولکول های کوچکی هستند که در چندین فرآیند بیولوژیکی نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی بیان microRNA ها ازجمله miRNA451 در فاز ترشحی بیماران مبتلا به اندومتریوز بود.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر به صورت مورد-شاهدی انجام شد که 20 خانم نابارور با اندومتریوز که توسط سونوگرافی یا لاپاراسکوپی یا لاپاراتومی و تشخیص بافت شناسی و حذف افراد با سایر علل ناباروری زنانه که به مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی بابل و مرکز ناباروری فاطمه الزهرا بابل مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند و 20 خانم سالم که ناباروری با عامل زنانه نداشتند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. سطوح بیان نسبی mir451 در آندومتر زنان در دو گروه با استفاده از Real-time PCR شناسایی شد.

    یافته ها

    میانگین سطح بیان mir451 در آندومتر گروه اندومتریوز 46306/0 ± 717400/0 و در گروه کنترل 2.11621 ± 3.32579 بود که در گروه اندومتریوز سطح بیان mir451 به طور قابل توجه ای پایین تر از گروه کنترل (0.001 > P) بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه کاهش بیان mir451 را در گروه اندومتریوز نسبت به گروه کنترل نشان داد و از لحاظ آماری معنادار بود که می تواند به عنوان یک عامل مولد یا نشان دهنده اندومتریوز مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین با انجام مطالعات بیشتر ممکن است بتوان از این microRNA ها به عنوان بیومارکرهای تشخیصی برای بیماران مبتلا به اندومتریوز استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، ناباروری، Mir451، Real-time PCR
  • محمد ناطق گلستان، محمدرضا عباسی، حسن رخشنده، محمداحسان تقوی زاده یزدی* صفحات 586-597
    پیش زمینه و هدف

    نانوذرات نقره ((AgNPs) در میان مهمترین نانومواد مورد بررسی هستند که به طور گسترده در کاربردهای پزشکی، دارویی و مهندسی زیستی مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد باکتریایی و سمیت سلولی نانوذرات نقره ساخته شده به روش سبز در دمای اتاق بود.

    مواد و روش کار

    در این کار نانوذرات نقره به روش سبز ساخته شدند که در آن از عصاره بذر Triticum aestivum آسیب دیده توسط آفت Eurygaster integriceps Puton که اختصارا (SPDSPDWAgNPs) نامیده میشود در دمای اتاق استفاده شد. پراش پرتو ایکس (PXRD)  و میکروسکوپ الکترونی عبوری(TEM)  برای شناسایی نانوذرات سنتز شده استفاده شد. از روش انتشار دیسک و آنالیز MTT به ترتیب برای اثرات ضد باکتریایی و سمیت سلولی استفاده شد.

    یافته ها

    سنتز SPDSPDWAgNPs با تغییر رنگ محلول، تبدیل شدن از زرد روشن به قهوه ای تیره مرتبط بود. به ترتیب. α-گلیکوزیداز، پروتیاز و α-آمیلاز از آنزیم های شناسایی شده غدد بزاقی حشره هستند که می توانند بر سنتز نانوذرات تاثیر بگذارند. نتایج نشان داد که SPDSPDWAgNP ها دارای اشکال کروی بوده و اندازه متفاوتی از 1 تا 25 نانومتر دارند. همچنین، SPDSPDWAgNP های بیوسنتز شده دارای خواص ضد باکتریایی بالایی نسبت به رایج ترین باکتری های عفونی هستند. علاوه بر این، نتایج سمیت سلولی نشان می دهد که SPDSPDWAgNP های ساخته شده از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که این روش تولید نانوذرات می تواند برای سنتز در مقیاس بزرگ نانوذرات نقره، مصارف دارویی و ضد عفونی کننده استفاده شود.

    کلیدواژگان: نانو ذره نقره، ضد سرطان، ضد میکروبی، شیمی سبز
  • شیوا مولانی، جواد رسولی*، رحیم اصغری، وحید علی نژاد صفحات 598-607
    پیش زمینه و هدف

    کووید-19 یک بیماری عفونی است در مدت کوتاهی به صورت یک پاندمی در آمد. پاندمی با سرایت بالا و مورتالیتی قابل توجهی همراه است. ازنظر پزشکی در تمام پاندمی ها، بررسی افرادی که به واسطه مصرف مزمن دارو یا داشتن هر نوع بیماری زمینه ای به عنوان افراد در معرض خطر شناخته می شوند، بسیار حایز اهمیت است. هدف از این مطالعه تحلیلی-توصیفی، بررسی ارتباط بین مشخصات دموگرافیک و بیماری های زمینه ای با وضعیت ترخیص بیماران مبتلا به کووید-19 در بخش مراقبت های ویژه بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه، پرونده های 430 بیمار با تایید تست PCR مثبت که در بازه زمانی فروردین تا اسفند سال 1399 در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی بستری شده بودند، به روش تمام شماری بیماران وارد مطالعه شدند. پرونده های ناقص یا غیرقابل دسترس حذف شدند. داده های دموگرافیک (جنس، سن، وضعیت تاهل و غیره) و سابقه بیماری های زمینه ای (فشارخون، دیابت، قلب و غیره) از پرونده ها استخراج شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون فرضیه (t-test, chi-square) در نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    از 430 بیمار مبتلا، 257 نفر (8/59 درصد) مرد و 173 نفر (2/43 درصد) زن بودند. در میان فوت شده ها، 173 نفر (8/63 درصد) مرد و 98 نفر (2/36درصد) زن بودند که این ارتباط ازلحاظ آماری معنی دار بوده است (016/0=P). همچنین ارتباط بین بیماری های فشارخون و دیابت بر فوت با توجه به نتایج آزمون آماری معنی دار شدند (001/0>P).

    بحث و نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد، جنسیت مرد و همچنین داشتن بیماری فشارخون و دیابت، ازجمله عوامل خطر برای ابتلا و مرگ و میر بر اثر ابتلا به کووید-19 می باشند.

    کلیدواژگان: کووید-19، بخش مراقبت های ویژه، تست PCR
  • مهدی جعفری سیریزی، فاطمه ادیب*، علی کبیر صفحات 608-619
    پیش زمینه و هدف

    دیابت نوع دو یکی از شایع ترین بیماری های مزمن است که با مقاومت انسولینی و افزایش میزان قند خون همراه است و بر روی ابتلا، مرگ و میر، و کیفیت زندگی بیماران تاثیر می گذارد. این مطالعه باهدف بررسی ایمنی و اثربخشی درمان ترکیبی سیتاگلیپتین و متفورمین در مقایسه با درمان متفورمین به تنهایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    یک جستجوی نظام مند در پایگاه های PubMed، Cochrane، Embase، Scopus و Web of Science تا سال 2021 انجام گرفت. ابزار متاآنالیز کاکران برای ارزیابی کیفیت مطالعات استفاده شد. متاآنالیز با استفاده از نرم افزار RevMan نسخه 5.3 انجام گرفت.

    یافته ها

    نه مطالعه با جمعیت 5675 بیمار وارد مطالعه شدند. نتایج مطالعه نشان داد که به استثنای مقایسه دوزهای 1000 میلی گرم در مقایسه با 1000/100 میلی گرم، تفاوت معناداری در HbA1c بین دو گروه درمانی مشاهده شد. FPG تنها در دوز 1000 میلی گرم در مقایسه با 1000/50 میلی گرم معنادار بود (P=0.0001). تفاوت معناداری در پیامد HOMA-B در دوزهای موردبررسی مشاهده شد. در حالیکه هیچ تفاوت معناداری بین دو گروه درمانی در پیامدهای HOMA-IR و Fasting proinsulin مشاهده نشد. پیامد Proinsulin/insulin ratio تنها در دوز 1000 میلی گرم در مقایسه با 1000/50 میلی گرم معنادار بود (P<0000.1). پیامد یک عارضه جانبی یا بیشتر در دوزهای 500 میلی گرم در مقایسه با 500/50 (P=0.20) و 1000 میلی گرم در مقایسه با 1000/100 در گروه ترکیبی بیشتر بود (P=0.02).

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های این متاآنالیز نشان داد که درمان ترکیبی سیتاگلیپتین و متفورمین اثربخشی بهتری در مقایسه با درمان متفورمین به تنهایی در بیماران با دیابت نوع دو نشان داد. عوارض جانبی قابل توجهی برای درمان ترکیبی مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: اثربخشی، متفورمین، ایمنی، سیتاگلیپتین به اضافه متفورمین، دیابت نوع دو
  • آیدین آرین خصال، پوران رئیسی، علی طالع، مریم خزدوز، حدیثه ایزدی* صفحات 620-631
    پیش زمینه و هدف

    کتواسیدوز دیابتی (DKA) یک عارضه حاد و تهدیدکننده زندگی است که عمدتا در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 از نوع خودایمنی رخ می دهد. این مطالعه باهدف بررسی اثربخشی و ایمنی تزریق زیرجلدی انسولین در مقایسه با تزریق وریدی انسولین در درمان بیماران با کتواسیدوز دیابتی انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    یک جستجوی الکترونیک در پایگاه های PubMed، Cochrane Library، Web of Science، Scopus و Embase به منظور یافتن مقالات مرتبط تا سپتامبر 2023 انجام گرفت. هیچ محدودیتی برای زبان مطالعات در نظر گرفته نشد. ارزیابی کیفیت مطالعات با ابزار کاکرین انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis نسخه 3 انجام گرفت.

    یافته ها

    نه مطالعه کارآزمایی بالینی شامل 346 بیمار وارد متاآنالیز شدند. نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین دو گروه تزریق زیرجلدی انسولین و تزریق وریدی انسولین در پیامدهای زمان رزلوشن کتواسیدوز دیابتی (مقدار اختلاف میانگین = 062/0، فاصله اطمینان 95% (18/0- تا 31/0) (62/0 = P)، مقدار انسولین موردنیاز برای رزلوشن کتواسیدوز دیابتی (مقدار اختلاف میانگین = 041/0-، فاصله اطمینان 95% (45/0- تا 37/0) (84/0 = P)، و هایپوگلیسمی (نسبت خطر = 02/1، فاصله اطمینان 95% (49/0 تا 12/2) (94/0 = P) بود. این حالی بود که اختلاف آماری معناداری بین دو گروه در میانگین بستری در بیمارستان (مقدار اختلاف میانگین: 57/0-، فاصله اطمینان 95% (07/1- تا 07/0-) (02/0 = P) مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های ما نشان داد که بین تزریق زیرجلدی و وریدی انسولین در بیماران با کتواسیدوز دیابتی تفاوتی وجود ندارد هرچند که میانگین بستری در بیمارستان در تزریق زیرجلدی انسولین کمتر بود.

    کلیدواژگان: کتواسیدوز دیابتی، دیابت ملیتوس، اثربخشی، تزریق وریدی انسولین، ایمنی، تزریق زیرجلدی انسولین
  • پوری بیات، معصومه نژادعلی*، بهناز اسفندیاری صفحات 632-642
    پیش زمینه و هدف

    رزیستین آدیپوکین مترشحه از بافت چربی است که موجب مقاومت به انسولین و بیماری کبد چرب می گردد. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی rs3745368 ژن رزیستین (RETN) با سطح سرمی رزیستین، شاخص مقاومت به انسولین و بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)[1] انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی بر روی 160 نفر (80 فرد سالم و 80 فرد مبتلا به NAFLD) از مراجعه کنندگان به بیمارستان های بوعلی و امیرالمومنین (ع) تهران در سال 1401 انجام شد. تعیین ژنوتیپ های پلی مورفیسم rs3745368 با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز- چندشکلی طول قطعه محدود (PCR-RFLP)[2] انجام شد. سطح رزیستین و انسولین سرم با روش الایزا و سایر پارامترها با روش های استاندارد اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss) نسخه 20 (و آزمون های t مستقل، Mann-Whitney، Kruskal-Wallis، ANOVA، همبستگی Spearman و رگرسیون لجستیک تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر، اختلاف معنی داری در میانگین لیپوپروتیین با چگالی بالا (HDL)[3] (High density lipoprotein)، تری گلیسیرید، انسولین، رزیستین، آنزیم های کبدی و متغیرهای سن، شاخص توده بدنی، فشارخون سیستولیک و مقاومت به انسولین بین دو گروه مشاهده شد (05/0>P). سطح رزیستین با شاخص توده بدنی در گروه سالم و با تری گلیسیرید در بیماران مبتلا به NAFLD ارتباط معنی دار نشان داد (05/0>P). در مطالعه حاضر پلی مورفیسم rs3745368 در ژن رزیستین با متغیرهای بیوشیمیایی و تن سنجی، سطح رزیستین، مقاومت به انسولین و کبد چرب غیرالکلی ارتباط معنی داری نداشت (مقادیر P بالاتر از 05/0).

    بحث و نتیجه گیری

    سطح رزیستین با NAFLD ارتباط معنی دار دارد ولی پلی مورفیسم rs374536 ژن رزیستین با سطح رزیستین، NAFLD و مقاومت به انسولین ارتباط معنی دار ندارد.

    کلیدواژگان: آدیپوکین، بیماری کبد چرب غیرالکلی، پلی مورفیسم، رزیستین
  • حمیدرضا هوشمند، رضا قائمی، مهدی علیپور* صفحات 643-650
    پیش زمینه و هدف

    آلرژی های غذایی یا واکنش های افزودنی به عنوان یک پاسخ ایمنی نامطلوب به آلرژن های غذایی رخ می دهد. آلرژی غذایی برحسب سن، نوع غذای آلرژی زای محلی و بسیاری از عوامل دیگر تغییر می کند. هدف از این مطالعه تعیین علل و انواع آلرژی های غذایی ونیز مشخصات دموگرافیک، بالینی، آزمایشگاهی و پیامد نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه با تشخیص آلرژی غذایی در فاصله سال های 1389 تا 1399 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی گذشته نگر، نوزادان و کودکان بستری در بیمارستان مطهری ارومیه طی سال های 1389 تا 1399 به دلیل حساسیت غذایی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعاتی مانند سن، جنس، مکان، علایم بالینی و... از پرونده این بیماران استخراج و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران در این مطالعه 43/9 ماه بود. پسران 1/57 درصد از جامعه مورد مطالعه را تشکیل می دادند. سابقه خانوادگی آلرژی غذایی تنها در 6/2 درصد بیماران مثبت بود. شیوع در فصول مختلف به ترتیب زمستان (2/31 درصد)، تابستان (6/28 درصد)، پاییز (26 درصد) و بهار (3/14 درصد) بود. بیشترین غذاهای آلرژی زا به ترتیب شیر گاو (7/85 درصد) و تخم مرغ (6/2 درصد) بود. حساسیت غیر وابسته به IgE برابر 2/79 درصد و حساسیت وابسته IgE برابر به 8/20 درصد بود. علایم بالینی در کودکان و نوزادان مبتلا به آلرژی غذایی شامل انتروکولیت (9/77 درصد)، کهیر و آنژیوادم (7/11 درصد)، کهیر به تنهایی (2/5 درصد) و آنژیوادم به تنهایی (2/5 درصد) بود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که پسران و افراد ساکن در شهر درصد بیشتری از موارد آلرژی غذایی را تشکیل می دهند. زمستان نیز رایج ترین فصل آلرژی غذایی بود. شایع ترین آلرژن شیر گاو بود و اکثر بیماران آلرژی غیر وابسته به IgE داشتند. شایع ترین علایم بالینی در بیماران انتروکولیت، کهیر و بثورات پوستی بود. مرگ و میر در بین بیماران مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: کودکان، آلرژی غذایی، آلرژن غذایی، نوزادان
  • مهین خلیفه نژاد، لیدا لطف الهی، عطا عباسی، شایسته غیبی، آیدا اسماعیلی* صفحات 651-660
    پیش زمینه و هدف
    </span></span> افزایش شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی یک مشکل اساسی سلامت عمومی است. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ارایه گزارش جهت بهینه سازی الگوی تجویز در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی ارومیه از مهر 1399 تا مهر 1400 طراحی و اجرا شده است.</span></span></span></span></span></span></span>
    مواد و روش کار
    </span></span> در این مطالعه توصیفی-مقطعی که از مهر 1399 تا مهر 1400 انجام شد، کلیه کشت های خون، ادرار، خلط و ترشحات تنفسی، مایع نفزی-نخاعی (</span></span>CSF)، مایع سینویال، و مایع پریتوین بیماران بستری در</span></span> ICU بیمارستان امام خمینی ارومیه به روش تمام شماری موردبررسی قرار گرفتند. از نرم افزار </span></span>spss نسخه 22 جهت بررسی آماری استفاده شد. سطح معنی داری در این مطالعه کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.</span></span></span></span></span></span></span>
    یافته ها
    </span></span> در مطالعه حاضر درمجموع 1862 محیط کشت موردبررسی قرار گرفتند که از این تعداد، 1162 محیط کشت (4/62درصد) دارای کشت منفی بودند. همچنین در 348 محیط کشت (60/18درصد)، قارچ و یا باکتری به صورت </span></span>mixed وجود داشت. همچنین، 22 نمونه به دلیل گزارش ناقص آنتی بیوگرام از مطالعه خارج شدند. درنهایت 330 محیط کشت با نتیجه مشخص نوع باکتری رشد یافته جهت بررسی مقاومت میکروبی بررسی شدند. شایع ترین میکروارگانیسم های جداشده از کشت های ادرار، خون و خلط به ترتیب اشترشیا کلی، کلبسیلا، و آسینتوباکتر بود. از 34 محیط کشت متعلق به استافیلوکوکوس اورویوس، یک مورد مقاومت به متی سیلین و سه مورد مقاومت به سفالکسین داشت. از 252 محیط کشت متعلق به باکتری های گرم منفی </span></span>ESBL، </span></span>MDR، </span></span>PDR و </span></span>XDR به ترتیب در 5/61درصد، 1/88درصد، 5/34درصد و 5/11درصد وجود داشت. آنتی بیوگرام مصرفی در 314 (5/98درصد) تطابق با دستورالعمل داشته و در 16 مورد (5/1درصد) تطابق نداشته است.</span></span></span></span></span></span></span>
    بحث و نتیجه گیری
    </span></span> مطالعه حاضر خطر افزایش مقاومت میکروبی، مواجهه با سوش های مقاوم به درمان، و خطر عدم پاسخ به درمان آنتی بیوتیکی در بیماران را نشان می دهد. لذا باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از تجویز غیرمنطقی آنتی بیوتیک ها و تشدید روند مقاومت صورت گیرد.</span></span></span></span></span></span></span>
    کلیدواژگان: الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتامازهای با طیف گسترده، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، باکتری های مقاوم به چند دارو
|
  • Soheila Abbaszadeh, Sadigheh Esmaelzadeh*, Zahra Basirat, Parvaneh Mirabi, Hamid Reza Nouri, Ali Bijani, Yasaman Nazari Hagh, Naser Shokrzadeh Pages 576-585
    Background & Aims

    Endometriosis is a chronic and promising yet benign disease in women of reproductive age. Some genetic markers in endometrial have a key effect in the pathogenesis of endometriosis. MicroRNAs are small molecules involved in several biological processes. The aim of this study was to investigate the differential expression of microRNAs, including miRNA451, during the secretory phase in patients with endometriosis.

    Materials & Methods

    The present study was conducted as a case-control study. Twenty infertile women with endometriosis who were referred to the Center for Research on Reproductive Health and Infertility of Babol University of Medical Sciences and Fatima Al-Zahra Infertility Specialized Treatment Center in Babol and were diagnosed by sonography or laparoscopy or laparotomy and tissue histology and after exclusion of individuals with other causes of female infertility were included in this study. Also 20 healthy women who had no female factor infertility were selected as the control group. The relative expression levels of mir451 in the endometrium of women in both groups were identified using Real-time PCR.

    Results

    The mean level of mir451 expression in the endometrium of the endometriosis group was 0.46306 ± 0.71740 and in the control group it was 2.11621 ± 3.32579, which was significantly lower in the endometriosis group (P < 0.001).

    Conclusion

    The results of this study showed a significant reduction in the expression of mir451 in the endometriosis group compared to the control group. This could be investigated as a potential causative factor or indicator of endometriosis. Therefore, with further studies, it may be possible to use these microRNAs as diagnostic biomarkers for patients with endometriosis.

    Keywords: Endometriosis, Infertility, Mir451, Real-time PCR
  • Mohammad Nateq Golestan, Mohammad Reza Abbasi, Hasan Rakhshandeh, Mohammad Ehsan Taghavizadeh Yazdi* Pages 586-597
    Background & Aims

    Silver nanoparticles (AgNPs) are among the most explored nanomaterials and are widely employed in medical, pharmaceutical, and bioengineering application. The aim of this study was to investigate the antibacterial and cell toxicity effects of fabricated AgNPs by green method at room temperature.

    Materials & Methods

    In this work, AgNPs were fabricated by green method, which uses the seed extract of Triticum aestivum damaged by sunn pest (Eurygaster integriceps Puton) (SPDSPDWAgNPs) at room temperature. Powder X-ray Diffraction (PXRD) and Transmission Electron Microscopy (TEM) were used for characterization of synthesized nanoparticles. Disk diffusion method and MTT analysis were used for antibacterial and cell toxicity effects, respectively.

    Results

    The synthesis of SPDSPDWAgNPs was relevant by color change of solution, turning from light-yellow to dark-brown, respectively. α-glycosidase, protease and α-amylase are some identified enzymes of salivary glands of sunn pest which can affect the synthesis of nanoparticles. The results showed that SPDSPDWAgNPs have spherical shapes and had a different range from 1 to 25 nm. Moreover, the biosynthesized SPDSPDWAgNPs have high antibacterial properties toward the most common inflectional bacteria. Furthermore, the cytotoxicity results show the fabricated SPDSPDWAgNPs prevent the growth of cancer cells.

    Conclusion

    We concluded that this production manner of nanoparticles could be employed for large-scale synthesis of AgNPs, pharmaceutical, and antiseptic uses.

    Keywords: Silver nanoparticle, Anticancer, Antimicrobial, Green chemistry
  • Shiva Moulani, Javad Rasouli*, Rahim Asghari, Vahid Alinejad Pages 598-607
    Background & Aim

    COVID-19 is an infectious disease that emerged as a pandemic in a short period. Pandemics are accompanied by high transmission rates and significant mortality. From a medical perspective, during all pandemics, the examination of individuals at risk due to chronic drug use or the presence of any underlying disease is crucial. The aim of this analytical-descriptive study was to investigate the relationship between demographic characteristics and underlying diseases with the discharge status of the patients with COVID-19 in the Intensive Care Unit.

    Materials & Methods

    In this study, the records of 430 patients with confirmed positive PCR tests, who were hospitalized in the Intensive Care Unit of Imam Khomeini Hospital from March 2020 to March 2021were included using a census method. Incomplete or inaccessible records were excluded. Demographic data (gender, age, marital status, etc.) and the history of underlying diseases (blood pressure, diabetes, heart conditions, etc.) were extracted from the records. The data were analyzed using descriptive statistics and hypothesis testing (t-test, chi-square) in SPSS software version 22.

    Results

    Out of 430 affected patients, 257 individuals (59.8%) were male, and 173 individuals (40.2%) were female. Among the deceased, 173 individuals (63.8%) were male, and 98 individuals (36.2%) were female, and this relationship was statistically significant (P=0.016). Furthermore, the association between hypertension and diabetes with mortality was found to be statistically significant based on the test results (P<0.001).

    Discussion

    The present study demonstrated that being male, as well as having hypertension and diabetes, are among the risk factors for both contracting and experiencing mortality due to COVID-19 infection.

    Keywords: Covid-19, ICU, PCR Test
  • Mehdi Jafari Sirizi, Fatemeh Adib*, Ali Kabir Pages 608-619
    Background & Aims

    Type 2 diabetes is one of the most common chronic diseases that is associated with insulin resistance and increased blood sugar levels, and affects the morbidity, mortality, and quality of life of the patients. This study was conducted with the aim of investigating the safety and effectiveness of sitagliptin and metformin combined treatment compared to metformin treatment alone in patients with type 2 diabetes.

    Materials & Methods

    A systematic search was conducted in PubMed, Cochrane Library, Embase, Scopus, and Web of Science databases until November 2020. The Cochrane tool was used to assess the quality of the studies. Meta-analysis was performed using RevMan software version 5.3.

    Results

    Nine studies were included with a total number of 5675 patients. The results showed that in except of the comparision of the dose of 1000 mg with 100/1000 mg, there was significant differences between the two treatment groups in respect of HbA1c level. FPG was significant only at a dose of 1000 mg versus 50/1000 mg (P = 0.0001). Significant differences in the outcome of HOMA-B were observed in the studied doses. However, no significant difference was observed between the two treatment groups in the outcomes of HOMA-IR and Fasting proinsulin. Proinsulin/insulin ratio was significant only at a dose of 1000 mg versus 50/1000 mg (P <0000.1). The outcome of one or more side effects was higher at doses of 500 mg versus 50.500 (P = 0.20) and 1000 mg versus 1000/100 in the combination group (P= 0.02).

    Conclusion

    Sitagliptin and metformin combination therapy showed better efficacy than metformin treatment alone in patients with type 2 diabetes. No significant adverse events were observed for combination therapy.

    Keywords: Efficacy, Metformin, Safety, Sitagliptin Plus Metformin, Type 2 Diabetes
  • Aidin Aryankhesal, Pooran Raeissi, Ali Talea, Maryam Khazdouz, Hadiseh Izadi* Pages 620-631
    Background & Aims

    Diabetic ketoacidosis (DKA) is an acute, life-threatening complication that mainly occurs in individuals with autoimmune diabetes Mellitus (Type 1A). The aim of this study was to investigate the efficacy and safety of subcutaneous insulin compared to intravenous insulin in the treatment of patients with diabetic ketoacidosis.

    Materials & Methods

    An electronic search was conducted in PubMed, Cochrane Library, Web of Science, Scopus, and Embase databases to find relevant articles up to September 2023. There was no restriction on the language of the studies. Evaluation of the quality of studies was done with the Cochrane tool. Data analysis was performed with using Comprehensive Meta-Analysis version 3. software.

    Results

    Nine Randomized controlled trial (RCT) studies including 346 patients were included in the meta-analysis. The results showed that there was no significant difference between the two groups of subcutaneous insulin and intravenous insulin in terms of time until resolution diabetic ketoacidosis (mean difference [MD] = 0.062, 95% confidence interval [CI] (-0.18 to 0.31) (P = 0.62), the amount of insulin until resolution of DKA (MD = -0.041, 95% CI (0.45 to 0.37), and hypoglycemia (risk ratio = 1.02, 95% CI (0.49 to 2.12), while a statistically significant difference was observed between the two groups in the average length of hospitalization (MD: -0.57, 95% CI (-1.07 to -0.07).

    Conclusion

    Our findings showed that there is no difference between subcutaneous and intravenous insulin in patients with diabetic ketoacidosis, although the average hospitalization was lower in subcutaneous insulin.

    Keywords: Diabetic Ketoacidosis, Diabetes Mellitus, Efficacy, Intravenous Insulin, Safety, Subcutaneous Insulin
  • Pori Bayat, Masoumeh Nezhadali*, Behnaz Esfandeyari Pages 632-642
    Background & Aims

    Resistin is an adipokine that is secreted from adipose tissue, causing insulin resistance and fatty liver disease. This study aimed to determine the association of resistin gene rs3745368 single nucleotide polymorphisms (G>A+299) with serum resistin level, insulin resistance index, and non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD).

    Materials & Methods

    This descriptive study was conducted on 160 people (80 healthy participants and 80 patients with NAFLD) who referred to Bo Ali and Amirul Mominin Hospitals in Tehran in 2022. Polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) method was used to determine genotype of resistin gene polymorphism rs1862513. Serum resistin and insulin levels were measured using ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) method, and other parameters were measured by standard methods. Data were analyzed by SPSS statistical software (version20) using independent t test, Mann-Whitney U test, Kruskal-Wallis, ANOVA Spearman’s Correlation Test, and logistic regression test.

    Results

    In the present study, significant differences were observed among two groups according to the meanlevels of HDL, triglycerides, insulin, resistin, liver enzymes and variables of age, body mass index, systolic blood pressure and HOMA (Homeostatic model assessment) (P<0.05). Significant correlations were observed between resistin levels with body mass index in healthy group and with triglyceride in patients with NAFLD (P<0.05). In the present study, RENT (Resistin) gene polymorphism rs3745368 had no significant relationship with biochemical and anthropometric variables, resistin level, insulin resistance, and non-alcoholic fatty liver (Ps>0.05).

    Conclusion

    It appears resistin levels are statistically associated with NAFLD, but RENT rs3745368 polymorphism is not statistically associated with resistin level, NAFLD, and insulin resistance.

    Keywords: Adipokine, Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, Polymorphism, Resistin
  • Hamidreza Houshmand, Reza Ghaemi, Mehdi Alipour* Pages 643-650
    Introduction

    Food allergies or additive reactions occur as an adverse immune response to food allergens. Food allergies vary with age, local food, and many other factors. The purpose of this study was to determine the causes, types, demographic, clinical, and laboratory characteristics and outcomes of infants and children hospitalized in Motahari Hospital with a diagnosis of food allergy in 2009-2019.

    Materials and methods

    In this retrospective cross-sectional descriptive study, infants and children admitted to Motahari Hospital in Urmia between 2019 and 2019 were examined due to food allergies. Information such as age, gender, location, clinical symptoms, etc. were extracted from the files of these patients and then analyzed.

    Findings

    The average age of the patients in this study was 9.43 months. Boys constituted 57.1% of the studied population. Family history of food allergy was positive in only 2.6% of patients. The prevalence in different seasons was winter (31.2%), summer (28.6%), autumn (26%) and spring (14.3%). The prevalence of allergenic foods was cow's milk (85.7%) and eggs (2.6%). Non-IgE sensitivity was 79.2% and IgE sensitivity was 20.8%. Clinical symptoms in children and infants with food allergy included enterocolitis (77.9%), urticaria and angioedema (11.7%), urticaria (5.2%) and angioedema (5.2%).

    Conclusion

    The results of this study showed that boys and people living in the city constitute a higher percentage of the studied society. Winter was also the most common season. The most common allergen was cow's milk, and most patients had non-IgE-related allergies. The most common clinical symptoms in patients were enterocolitis, urticaria, and skin rash. Mortality was not observed among patients.

    Keywords: Children, Food Allergy, Food Allergen, Infants
  • Mahin Khalife Nezhad, Lida Lotfollahi Hagghi, Ata Abbasi Eslamloo, Shayesteh Gheibi, Ayda Esmaeili* Pages 651-660
    Background & Aim</span>:</span> The increasing prevalence of antibiotic resistance is a major health problem. The present study was designed and implemented to evaluate antibiotic resistance patterns in the patients admitted to Intensive Care Units of Imam Khomeini hospital in Urmia from September 2020 to September 2021.</span></span></span></span></span>
    Material & Methods</span>:</span> In this descriptive-cross-sectional study that was conducted from September 2020 to September 2021, all cell cultures of blood, urine, sputum and respiratory secretions, cerebrospinal fluid (CSF), synovial fluid, and peritoneal fluid of the patients admitted to the ICU of Imam Khomeini Hospital in Urmia were analyzed by a complete counting method.</span></span></span></span></span>
    the descriptive cross-sectional study over September 2020 till September 2021, through systemic sampling, all bacterial cultures of blood, urine, sputum and respiratory secretions, cerebrospinal fluid, synovial fluid, peritoneal fluid of the patients admitted in the ICU of imam Khomeini hospital were evaluated. Statistical analysis was conducted by SPSS 22. The significance level in this study was considered less than 0.05.</span></span></span></span></span>
    Results</span>:</span> In this study, a total of 1862 culture mediums were examined, of which 1162 mediums (62.4%) had negative cultures. Also, in 348 mediums (18.60%), there were mixed fungi or bacteria. Also, 22 samples were excluded from the study due to incomplete antibiogram reporting. Finally, 330 mediums were examined with the specific result of the type of bacteria grown to check microbial resistance. The most common microorganisms isolated from urine, blood, and sputum cultures were Escherichia coli, Klebsiella, and Acinetobacter, respectively. Out of 34 mediums belonging to Staphylococcus aureus, one case was resistant to methicillin and three cases were resistant to cephalexin. Out of 252 mediums belonging to Gram-negative bacteria, ESBL, MDR, PDR and XDR were present in 61.5%, 88.1%, 34.5% and 11.5%, respectively. Antibiogram was used in 314 cases (98.5%) and did not match in 16 cases (1.5%).</span></span></span></span></span>
    Conclusion</span>:</span> The present study shows the risk of increasing microbial resistance, exposure to treatment-resistant strains, and the risk of non-response to antibiotic treatment in the patients. Therefore, necessary managements should be taken to prevent the unreasonable prescription of antibiotics and the intensification of the resistance process.</span></span></span></span></span>

    Keywords: Antibiotic Resistance Pattern, Extended-Spectrum Beta-Lactamases, Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus, Multidrug-Resistant Bacteria