فهرست مطالب

مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش - سال نهم شماره 1 (بهار و تابستان 1401)

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال نهم شماره 1 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/06
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمدحسین قهرمانی، حمید آقاعلی نژاد*، مهدیه ملانوری شمسی صفحات 1-11
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته پروتکل های متفاوت تمرین موازی بر قدرت عضلانی و سطوح سرمی تستوسترون و کورتیزول کشتی گیران جوان است.

    روش شناسی

    41 پسر 18-25 سال به صورت تصادفی در پنج گروه: 1- استقامتی-قدرتی با فاصله ریکاوری هشت ساعت (ES8) 2- قدرتی-استقامتی با فاصله ریکاوری هشت ساعت (SE8) 3- قدرتی-استقامتی بدون ریکاوری (SE0) 4- استقامتی-قدرتی بدون ریکاوری (ES0) 5- گروه کنترل (CON) قرار گرفتند. تمرین قدرتی شامل سه نوبت 8-4 تکرار با شدت 85-90 درصد یک تکرار بیشینه بود. تمرینات استقامتی شامل دویدن به صورت تداومی زیر بیشینه با شدت 70-85 درصد از سرعت انتهایی آزمون IFT30-15 به مدت 10-30 دقیقه بود. تمرینات با تواتر سه بار در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. خونگیری در ساعت 8 الی 9 صبح، بعد از 12 ساعت ناشتایی بود. آزمون آنالیز واریانس یک طرفه ANOVA و η2  برای اندازه گیری معناداری و اندازه اثر تمرین استفاده شد. برای مقایسه تغییرات درون گروهی، از آزمون  tهمبسته استفاده شد.

    یافته ها

    تفاوت بزرگ معناداری بین گروه SE8 با SE0، ES0 و CON (به ترتیب 04/0=P،  004/0=P و 004/0=P) در قدرت پایین تنه دیده شد. قدرت پایین تنه در دو گروه ES8و SE8 (10% و 17%) افزایش معنادار داشت. قدرت بالاتنه در گروه های ES8،  SE8و SE0 (به ترتیب 5%،10% و 4%) افزایش معناداری نسبت به مقادیر قبل از تمرین داشت. سطوح استراحتی کورتیزول در گروه SE8 (8%-) کاهش معناداری داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاضر به نظر می رسد اجرای تمرین قدرتی و هوازی با فاصله ریکاوری هشت ساعت (ES8 و SE8) می تواند روش بهتری برای جلوگیری از تحلیل قدرت عضلانی بالاتنه و پایین تنه کشتی گیران باشد.

    کلیدواژگان: تمرین موازی، تستوسترون، کورتیزول، بازگشت به حالت اولیه
  • بهلول قربانیان*، صفا اقتصادی صفحات 12-21
    هدف

    بی تحرکی و عادت های غذایی نادرست مهم ترین عوامل دخیل در بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی می باشند. بنابراین بنا به اهمیت پیشگیری از بیماری های متابولیکی هدف پژوهش حاضر بررسی اثر یک دوره تمرینات تناوبی شدید (HIIT) بر مقادیر سرمی سلنوپروتیینP، شاخص های گلیسمی و ترکیب بدنی در زنان بیمار مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بود.

    روش شناسی

    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی که جامعه مورد مطالعه آن زنان مبتلا به کبد چرب غیر الکلی مراجعه کننده مراکز درمانی شهر تبریز بود که 25 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه تمرین(13 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین تناوبی شدید به مدت 8 هفته و چهار جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه اجرا شد. نمونه های خونی در شرایط پیش و پس آزمون به منظور اندازه گیری مقادیر سرمی سلنوپروتیینP  و دیگر متغیرها جمع آوری شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون آماری تی همبسته و مستقل بوسیله نرم افزار spss نسخه 21 درسطح معنی داری 05/0>p انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بعد از هشت هفته تمرینات تناوبی شدید در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل مقادیر سرمی سلنوپروتیینP، شاخص مقاومت انسولینی، درصد چربی بدن، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به لگن و وزن بدن کاهش معنی داری داشته اند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد اجرای تمرینات اینتروال شدید  به عنوان یک راهکار مناسب برای بهبود سطوح سلنوپروتیینP، شاخص مقاومت انسولینی و شاخص های ترکیب بدنی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می تواند پیشنهاد شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، سلنوپروتئینP، کبد چرب غیر الکلی
  • هادی اسماعیل زاده نوش آبادی*، لطفعلی بلبلی، عادل زاهد، آیدین ولی زاده، محسن یعقوبی، سجاد رمضانی صفحات 22-34
    هدف

    امروزه مصرف نوشیدنی های کافیین دار همچون قهوه در بین افراد ورزشکار افزایش یافته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه تاثیر مصرف دو دوز متفاوت قهوه بر میزان تعادل مایعات، الکترولیت ها و VO2max مردان فعال می باشد.

    روش شناسی

    در مطالعه ای نیمه تجربی، 54 مرد تمرین کرده (میانگین سن 31/1±89/20 سال، وزن 43/8±10/70 کیلوگرم، قد 65/5±7/174 سانتی متر و  حداکثر اکسیژن مصرفی 99/5±16/52 ml/kg/min) بصورت تصادفی انتخاب شدند و بصورت جورشده در سه گروه 18 نفری قرار گرفتند. همه آزمودنی ها به مدت 5 روز میزان مساوی 3 فنجان قهوه در روز مصرف کردند (مرحله متعادل سازی)، در روز ششم و هفتم (مرحله آزمون) آزمودنی های سه گروه به ترتیب صفر، 3 و 8 فنجان قهوه در روز (به ترتیب معادل صفر، 258 و 688 میلی گرم کافیین در روز) مصرف کردند. در مدت این هفت روز، آزمودنی ها هیچ ماده ی کافیین دار دیگری مصرف نکردند. قبل و بعد از مداخله، وزن بدن آزمودنی ها اندازه گیری، نمونه خونی جهت بررسی فاکتورهای خونی گرفته شد و VO2max آزمودنی ها با پروتکل فاکس ارزیابی شد و تغییرات شاخص های اندازه گیری بوسیله آزمون تحلیل واریانس چندگانه (MANOVA) و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری (P≤0/05) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تغییرات درصد حجم پلاسمایی در سطح مصرف صفر (فنجان/ روز) نسبت به مصرف 3 (فنجان/روز) افزایش معنی داری (P= 0/013) نشان داد. میانگین وزن بدن آزمودنی ها در سطح مصرف صفر (فنجان/ روز) نسبت به دو سطح دیگر افزایش معنی داری (P=0/001) نشان داد. غلظت سدیم سرم خون در سطح مصرف 3 (فنجان/روز) نسبت به دو سطح دیگر افزایش معنی داری (P≤0/05) نشان داد. در غلظت پتاسیم سرم خون بین سطوح مختلف مصرف قهوه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. VO2max برآورد شده در سطح مصرف 8 (فنجان/روز) نسبت به دو سطح دیگر کاهش معنی داری (P=0/003) نشان داد.

    نتیجه گیری

    مصرف قهوه در دوزهای مختلف موجب کاهش مایعات بدن، افزایش غلظت سدیم سرم خون و احتمالا افزایش دفع سدیم و کاهش VO2max افراد فعال می شود. بر این اساس با توجه به اهمیت حفظ مایعات بدن بر عملکرد ورزشکاران، به نظر می رسد مربیان و متخصصین ورزش در زمینه مقدار و یا زمان مصرف این نوشیدنی اهتمام لازم را داشته باشند.

    کلیدواژگان: قهوه، تعادل مایعات، حداکثر اکسیژن مصرفی، ورزش
  • مراد حسینی*، مهدی مقرنسی، امید ظفرمند صفحات 35-47
    هدف

    افراد دارای اضافه وزن و چاق که فعالیت بدنی ندارند، معمولا در معرض برخی بیماری های متابولیکی و قلبی و عروقی مانند دیابت نوع 2 و گرفتگی عروق کرونری و پرفشار خونی قرار دارند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرین همزمان (مقاومتی و استقامتی) بر مقاومت انسولینی و مقادیر پلاسمایی رزیستین و گلوکز مردان میانسال دارای اضافه وزن و چاق شهر یاسوج بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری مردان دارای اضافه وزن و چاق 30 تا 45 ساله شهر یاسوج بودند. روش نمونه گیری هدفمند بود و 30 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب و به صورت تصادفی ساده به 2 گروه تمرین همزمان و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی 8 هفته تمرین همزمان و هر هفته 3 جلسه را انجام دادند. داده های مربوط به مقاومت انسولینی، رزیستین و گلوکز پلاسمایی در قبل و بعد از اجرای تمرینات همزمان با استفاده از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، t  وابسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0>p تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد مقاومت انسولینی، سطوح رزیستین و گلوکز پلاسمایی در پس آزمون در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشتند (05/0>p). در مقابل، در گروه کنترل در همه متغیرها تغییر معناداری مشاهده نشد (05/0> p). سطوح رزیستین و گلوکز پلاسمایی در پس آزمون گروه تجربی کاهش معنی دار داشتند ولی در گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    بنابراین، می توان اجرای 8 هفته تمرین همزمان مقاومتی و استقامتی که در یک جلسه اجرا می شدند را به عنوان یکی از روش های پیشگیرانه و غیردارویی برای بهبود وضعیت سلامت متابولیکی و قلبی و عروقی مردان میانسال دارای اضافه وزن و چاق پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: مقاومت انسولینی، رزیستین، گلوکز
  • بهنام شمسی*، بهرام عابدی، سجاد رمضانی صفحات 48-60
    هدف

    امروزه بهره گیری از مواد نیروزا به معضل پیچیده ای در ورزش تبدیل شده است، از طرفی تمرین مقاومتی و گیاه خارخاسک تاثیر گذاری زیادی در کنترل فشار اکسایشی دارد اما تعامل تاثیر تمرین مقاومتی همراه با گیاه خارخاسک و استانازول بر ظرفیت آنتی اکسیدانی کم تر بررسی شده است. از این رو  هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی همراه با مصرف عصاره خارخاسک بر شاخص های سوپر اکسیددیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و کاتالاز (CAT) بافت هیپوکمپ موش های صحرایی نر در معرض استانازول بود.

    روش شناسی

    در این مطالعه تجربی 56 سر موش صحرایی نر با محدوده وزن 150 تا 200 گرم و میانگین سنی 8 هفته، انتخاب و در 7 گروه 8 سری شامل 1) کنترل (C)، 2) مصرف استانازول (S)، 3) مصرف استانازول همراه با mg/kg 100 خارخاسک (ST100)، 4) مصرف استانازول همراه با mg/kg 50 خارخاسک (ST50)، 5) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی (SRT)، 6) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی و mg/kg 100 خارخاسک (SRTT100) و 7) مصرف استانازول همراه با تمرین مقاومتی و mg/kg 50 خارخاسک (SRTT50) تقسیم شدند. در مدت هشت هفته گروه های 2- 7 روزانه mg/kg 5 استانازول به صورت صفاقی دریافت نمودند؛ گروه های 5- 7 سه جلسه در هفته با شدت 30 تا 100درصد وزن بدن، تمرینات مقاومتی انجام دادند و گروه های 3، 4، 6 و 7 روزانه دوزهای معین خارخاسک را به صورت صفاقی دریافت نمودند. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی استفاده شد (05/0>p).

    یافته ها

    مصرف ST سبب کاهش SOD، GPX و CAT در هیپوکمپ شد (05/0<P). با این وجود SRT باعث افزایش معناداری سطوح SOD،GPX  و CAT شد (05/0P<). همچنین ST50 و ST100  تاثیر معناداری بر افزایش سطوح SOD و GPX داشتند (05/0<P).SRTT100  و SRTT50 اثر معناداری بر افزایش سطوح SOD، GPX و CAT داشت (05/0≤P). SRTT100  اثر بیشتری بر افزایش سطوح SOD داشت (05/0<P)، در حالی که سطوح CAT در SRTT50 افزایش بیشتری داشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین مقاومتی و مصرف خارخاسک به طور مجزا اثرات موثری بر بهبود شاخص های آنتی اکسیدانی دارند، با این وجود انجام تمرین مقاومتی و مصرف مکمل خارخاسک می تواند اثرات مطلوب تری نسبت به هر مداخله به تنهایی بر شاخص های آنتی اکسیدانی بافت هیپوکمپ ناشی از مسمومیت استانازول داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، هیپوکمپ، آنتی اکسیدان، استانازول، خارخاسک
  • مازیار عزیزی سعادتلو، احمد عبدی*، جواد مهربانی، آسیه عباسی دلویی صفحات 61-71
    هدف

    فعالیت ورزشی استقامتی شدید با افزایش التهاب، احتمال بیماری قلبی-عروقی را افزایش می دهد. نشان داده شده مکمل های حاوی نیترات قادر به مهار التهاب می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصرف دو مقدار مکمل کافیین-آب چغندر پیش از فعالیت هوازی شدید بر سطوح سلکتین اندوتلیال (E-SELECTIN)، فاکتور تمایز رشدی-15 (GDF-15) و فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) در دوندگان حرفه ای استقامتی بود.

    روش شناسی

    در این مطالعه تجربی، 10 دونده نخبه مرد (سن 8/3±5/27، وزن 8/7±9/69، شاخص توده بدنی 5/1±3/22 و حداکثر اکسیژن مصرفی 6/4±2/52) انتخاب و به صورت دوسوکور و تصادفی معکوس در سه شرایط 1، 2 و 3 به مدت هفت روز و با فاصله 2 هفته اجرا شد، مورد مطالعه قرار گرفتند؛ 1: دوز بالا (6/9 میلی مول نیترات و 400 میلی گرم کافیین)، 2: دوز پایین (8/4 و 200) و 3: دارونما تقسیم شدند. آزمودنی ها روزانه 250 سی سی مکمل مصرف کردند. فعالیت هوازی شدید شامل پنج کیلومتر دویدن بود.

    یافته ها

    تعیین اثر تعاملی مداخله ‎ها، شرایط مختلف و عامل زمان با آزمون های MANOVA تکراری و بونفرونی نشان داد مصرف مکمل آب چغندر-کافیین (اثر مداخله) پیش از فعالیت شدید هوازی اثر معناداری بر میزان E-SELECTIN و GDF-15 نداشته، ولی باعث کاهش TNF-α (038/0=p) شد. همچنین افزایش معنی داری در GDF-15 (024/0=p)، TNF-α (0001/0=p) و  E-SELECTIN (047/0=p) به همراه داشت؛ مصرف مکمل بعد از هفت روز (اثر زمان) سبب کاهش TNF-α (033/0=p)، GDF-15 (021/0=p) و  E-SELECTIN (004/0=p) پس از فعالیت ورزشی شد.

    نتیجه گیری

    افزایش متغیرها بعد از فعالیت و کاهش آن ها بعد از هفت روز مکمل یاری نشان داد کاهش شاخص های التهابی، احتمالا بر کاهش اختلال قلبی ناشی از فعالیت ورزشی شدید موثر است.

    کلیدواژگان: کافئین، نیتریک اکساید، فعالیت ورزشی، بیماری قلبی، ورزشکار
  • جواد وکیلی، وحید ساری صراف، فاطمه بهارآور* صفحات 72-82
    هدف

    عوامل رشد سلول های عصبی از قبیل عامل رشد عصبی ((NGF شکل پذیری و بقای نورون ها را در مغز موجب می شود. بقای نورون ها می تواند عوارض سالمندی را به تاخیر بیندازد و همچنین بهبود عوامل آمادگی جسمانی می تواند خطر زمین خوردگی سالمندان و در نتیجه هزینه تحمیلی برای درمان را کاهش دهد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرینات دایره ای بر سطوح NGF و عوامل آمادگی جسمانی زنان سالمند بود.

    روش شناسی

    این تحقیق از نوع  نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود که در آن 23 زن سالمند (سن 2/3 ± 84/64 سال، وزن 45/7 ± 71/72 کیلوگرم و قد 61/3 ± 09/157 سانتی متر) در دو گروه تمرین (12 نفر) و کنترل (11 نفر) شرکت و تمرینات دایره ای منتخب شامل 12 حرکت مقاومتی و هوازی برای عضلات پایین تنه، بالا تنه و عضلات مرکزی بدن را سه جلسه در هفته با شدت 40 تا 60 درصد یک تکرار بیشینه به مدت یک ساعت در طی 8 هفته انجام دادند. عوامل آمادگی جسمانی و خون گیری 48 ساعت قبل و بعد از پروتکل (ناشتا) ارزیابی و جمع آوری شدند. عامل رشد عصبی به روش الایزا اندازه گیری شد. در تحلیل داده ها از آزمون شاپیروویلک برای طبیعی بودن توزیع داده ها و از آزمون آنوا 2×2 و تی مستقل در سطح معنی داری 05/0p   استفاده شد.

    یافته ها

    مقایسه بین گروهی نتایج پژوهش نشان داد، هشت هفته تمرینات دایره ای باعث افزایش معنی دار سطوح  NGF (001/0≥p) همچنین بهبود استقامت قلبی-عروقی (004/0=p)، استقامت عضلانی (001/0≥p) ، تعادل (009/0=p) و کاهش ترکیب بدنی (005/0=p) می شود.

    نتیجه گیری

    تمرینات دایره ای منظم می تواند عوامل آمادگی جسمانی سالمندان را بهبود بخشد. همچنین باعث تاخیر عوارض عصبی سالمندی شود.

    کلیدواژگان: تمرینات دایره ای، NGF، آمادگی جسمانی، سالمندی
  • ماریا رحمانی، عباس صادقی، حسن پور رضی، سید حامد قیامی* صفحات 83-99
    هدف

    پروتیین هایی نظیر  p38αو  HSP70  از اهداف بالقوه درمان اختلالات دیابت نوع دو به شمار می روند .هدف از این پژوهش بررسی هشت هفته تمرین تناوبی شدید و مصرف کافیین بر بیان پروتیین p38α و HSP70 در کبد موش های صحرایی دیابتی بود.

    روش شناسی

    در مطالعه تجربی حاضر، 50 سر موش صحرایی نر سفید نژاد ویستار با دامنه سنی 3-2 ماه به طور تصادفی در 5 گروه 10 سری شامل: کنترل سالم(C)، کنترل دیابتی (D)، دیابتی تمرین کرده (D+T)، دیابتی دریافت کننده کافیین (D+CA) و دیابتی تمرین- کافیین (D+T+CA) تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل 8 هفته و هفته ای 5 جلسه (6 تا 12 وهله 2 دقیقه ای با شدت 90- 85% سرعت بیشینه) بود و هر هفته پنج روز  70 mg/kg کافیین محلول با سالین تزریق شد. برای بررسی پروتیین های p38α و HSP70 از روش وسترن بلات استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه و در صورت مشاهده تفاوت معنادار آماری از آزمون توکی جهت تعیین اختلاف بین گروهی استفاده شد  .

    یافته

    سطح پروتیین HSP70 در موش های سالم و دیابتی با هم اختلاف معنادار داشت. تمرین تناوبی شدید و مصرف کافیین موجب افزایش معنادار  پروتیین   HSP70نسبت به گروه  مکمل+ دیابتی شد (001/0P=). گروه تمرین+ مکمل اثرگذاری بیشتری در افزایش  p38αنسبت به سایر گروه های دیابتی داشت، اما این تفاوت معنادار نبود (96/0P=).

    نتیجه گیری

    تمرینات تناوبی شدید و مصرف کافیین با افزایش بیان HSP70 کبد می تواند نقشی موثری در مقابله با آسیب دیابت داشته باشد. با این حال، تمرینات تناوبی شدید و مصرف کافیین تاثیری بر بیان p38α  در کبد موش های صحرایی دیابتی ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، کافئین، دیابت، p38α، HSP70
  • علی برزگری*، سعید نقیبی، محمدحسن دشتی خویدکی، فرزاد کریمی ضفرآبادی صفحات 100-113
    هدف

    هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات ورزشی مختلف بر بیان ژن های FGF و TGF بافت کبد رت های نر نژاد ویستار بود .

    روش شناسی

    بدین منظور تعداد 32 سر رت نر با میانگین وزنی 250 گرم تهیه شدند. رت های نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی کنترل ، تمرین با شدت متوسط، تمرین با شدت بالا  و تمرین تناوبی با شدت بالا تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 8 هفته در برنامه های تمرینی با شدت متوسط ، شدت بالا و تناوبی با شدت  بالا شرکت کردند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین بافت کبد موش ها استخراج و در دمای 80- درجه سانتی گراد نگهداری شد و میزان تغییرات ژن TGF ،FGF با استفاده از روش Real time PCR  تعیین گردید. جهت بررسی تفاوت بین گروهی متغیرهای از آزمون آماری تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از SPSS-24 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اختلاف معنی داری در بیان TGFوFGF  بین گروه ها (کنترل، HIT، HIIT وMIT) وجود داشت (0005/0=p)(001/0=p). نتایج آزمون توکی نشان داد که افزایش معنی داری در بیان ژنTGF در میان گروه های تمرینی(HIT ،MIT ،HIIT) نسبت به گروه کنترل وجود داشت(001/0=P). همچنین افزایش معنی داری در بیان ژن FGF در میان گروه های تمرینی(HIT ،MIT ،HIIT) نسبت به گروه کنترل وجود داشت(001/0=P).

    نتیجه گیری

    در تحقیق حاضر نشان داده شد که سه شیوه تمرینی MIT ، HIT و HIIT باعث افزایش  بیان TGF وFGF  در بافت کبد میشوند اما به نظر می رسد که افزایش بیان این ژنها در تمرینات MIT  بیشتر از HIT و HIIT بوده است.

    کلیدواژگان: شیوه های متفاوت تمرینی، TGF، FGF
  • فاطمه مشهدی، اسمعیل نصیری*، مریم خالصی صفحات 114-124
    هدف

    سالمندی با افزایش اختلالات عملکردی و مورفولوژیک در بافت قلب و متعاقبا افزایش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی همراه است. فاکتور تمایز رشد 11 (GDF11) اخیرا به عنوان عامل ضد پیری در بافت قلب معرفی شده است. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین ورزشی هوازی و مقاومتی بر مقادیر این عامل در بافت قلب رت های سالمند بود.

    روش شناسی

    بدین منظور از 24 سر رت نر سالمند در 3 گروه کنترل، تمرین مقاومتی (بالا رفتن از نردبان با مقاومت 55 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه، 3 جلسه در هفته) و تمرین هوازی (شنا با مقاومتی معادل 3-6 درصد وزن بدن، چهار جلسه در هفته، جلسه ای 45 دقیقه) استفاده شد. پس از هشت هفته وزن قلب و مقادیر GDF11 بافت قلب اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه داده ها نشان داد تمرین مقاومتی و هوازی به ترتیب باعث افزایش 1/5 و 6/4 درصدی GDF11 بافت قلب شد، با این وجود این تغییرات به لحاظ آماری معنادار نبود (59/0=P). همچنین، وزن عضله قلب نسبت به وزن بدن در هر دو گروه تمرین مقاومتی و هوازی به ترتیب 9/5 و 3 درصد در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (67/0=P).

    نتیجه گیری

    روند تغییرات مقادیر GDF11 و نسبت وزن قلب به وزن بدن مشاهده شده در مطالعه حاضر تایید کننده نقش پیشنهاد شده برای این پروتیین در کنترل هایپرتروفی پاتولوژیکی ناشی از سالمندی است. با وجود این به نظر می رسد تمرین ورزشی، دست کم با شدت، مدت و نوع تمرین ورزشی استفاده شده در مطالعه حاضر، تاثیر معناداری بر مقادیر این پروتیین ندارد.

    کلیدواژگان: هیپرتروفی پاتولوژیک، فاکتور تمایز، رشد 11، تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، سالمندی
  • محدثه صیاد، هما شیخانی*، مهرزاد مقدسی، علیرضا جوهری صفحات 125-135
    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی باشدت بالای (HIIT) شنا بر فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α) و گیرنده شبه تول 4 (TLR4) در رت های مبتلا به استیاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) بود.

    روش شناسی

    در ابتدا موش های صحرایی با سن 6 تا 8 ماهه به طور تصادفی به دو گروه سالم (20= n) و بیمار (رژیم پرچرب (HFD)) (20= n) تقسیم شدند. رژیم پرچرب به مدت 8 هفته ادامه داشت تا موش های صحرایی مبتلا به NASH شوند. پس از القا بیماری، گروه بیمار به طور تصادفی به 2 گروه بیمار- بی تحرک (10= n)، بیمار- شنا (10= n)،  تقسیم شدند؛ هم چنین گروه سالم نیز به دو گروه سالم- بی تحرک (10= n) و گروه سالم- شنا (10= n) تقسیم گردیدند. تمرین HIIT شنا، شامل 14 نوبت 20 ثانیه ای شنا با 10 ثانیه استراحت بین هر نوبت (سه روز در هفته به مدت هشت هفته) بود. در تمرین تناوبی بار اعمال شده در هفته اول، وزنه ای به میزان 7 درصد وزن بدن هر موش صحرایی بود و هر هفته 1 درصد به آن اضافه شد. پروتیین TLR4 از بافت کبد و از طریق تکنیک وسترن بلات و TNF-α از سرم خون اندازه گیری شدند. برای مشخص نمودن تفاوت میان گروه ها از آزمون آماری آنووای یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی (05/0p<) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آنالیز آماری نشان داد در گروه های سالم-شنا و بیمار-شنا نسبت به بیمار بی تحرک در متغیر TNF-α کاهش معنادار  (001/0P=) داشت و در متغیر TLR4 در گروه سالم-شنا نسبت به بیمار بی تحرک (04/0P=) کاهش معنادار و در گروه بیمار-شنا نسبت به بیمار بی تحرک (87/0P=) کاهش غیرمعنادار داشتند.

    نتیجه گیری

    این نوع تمرینات در بیماران مبتلا به NASH بر متغیر TNF-α نسبت به TLR-4 اثر کاهش بیشتری داشته است و در مجموع می توان گفت تمرینات HIIT شنا بر میزان سطح التهاب کبد در بیماران NASH مفید است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی باشدت بالای شنا، استئاتوهپاتیت غیرالکلی، فاکتور نکروز تومور آلفا، گیرنده شبه تول 4
  • امیر داداش زاده، رقیه پوزش جدیدی* صفحات 136-150
    هدف

    قرار گرفتن در معرض آرسنیک از طریق آب آشامیدنی یک مشکل بهداشت عمومی گسترده است که با افزایش خطر پیامدهای متعددی از جمله التهاب همراه است. هدف از این تحقیق، تعیین تاثیر تمرین هوازی بر مقدار ادم پنجه و سطوح IL-6 ، TNF-α و CC16 سرم موش های نر تحت مواجهه با آرسنیک بود.

    روش شناسی

    در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر به چهار گروه شامل کنترل، آرسنیک، تمرین، و آرسنیک+تمرین تقسیم شدند. آرسنیک به مدت 8 هفته روزانه از طریق آب آشامیدنی با دوز پنج میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ خورانده شد. تمرین به مدت هشت هفته با تکرار پنج روز در هفته، با سرعت 10 تا 25 متر در دقیقه، شیب 5 درصد و روزانه به مدت 30-10 دقیقه بر روی تردمیل ویژه جوندگان آزمایشگاهی انجام شد. از روش های الایزا و حجم سنج پلتیسمومتر به ترتیب برای اندازه گیری سطوح IL-6 ، TNF-α و CC16 سرم و مقدار ادم پنجه پای موش استفاده شد. داده ها با روش تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0>p تحلیل شدند.

    یافته ها

    مواجهه با آرسنیک، سبب افزایش سطوح IL-6 ، TNF-α و کاهش CC16 سرم موش های نر شد (001/0=p برای هر سه متغیر)، اما بر ادم پنجه پای موش تاثیر معنی داری نداشت (8/0=p). مداخله تمرین در مقایسه با گروه کنترل، آرسنیک و آرسنیک+تمرین، افزایش سطوح IL-6  (به ترتیب 001/0=p، 02/0=p، 001/0=p)، TNF-α (به ترتیب 001/0=p، 02/0=p، 03/0=p) و کاهش CC16 سرمی (به ترتیب 03/0=p، 001/0=p، 008/0=p) ناشی از آرسنیک را افزایش داد. با اینحال، تمرین بر ادم پنجه پای موش تاثیر معنی داری نداشت (8/0=p).  

    نتیجه گیری

    در حالی که مواجهه با آرسنیک می تواند به افزایش سطوح IL-6، TNF-α و کاهش CC16 سرمی موش ها منجر شود، به نظر می رسد که تمرین هوازی این پاسخ های التهابی را برعکس می کند. با این حال، به دلیل برخی محدودیت ها و کمبود تحقیقات انسانی، به بررسی های بیشتر نیاز است.

    کلیدواژگان: آرسنیک، التهاب، ادم، CC16، تمرین هوازی
  • رضا کریمی، رقیه فخرپور*، اعظم زرنشان صفحات 151-163
    هدف

    بکارگیری تمرینات مقاومتی به همراه مصرف مکمل های غذایی از پرکاربردترین متدهایی است که باعث بهبود قدرت و افزایش هیپرتروفی عضلانی و بهبود عملکرد در ورزشکاران می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی به همراه مکمل دهی کنسانتره پروتیین شیر بر سطوح سرمی فولستاتین و میوستاتین و هیپرتروفی عضلانی در بدنسازان مبتدی بود.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و جامعه آماری آن را مردان بدنساز مبتدی با دامنه سنی 20 تا 35 سال تشکیل دادند که 40 نفر به عنوان آزمودنی در این پژوهش شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی به چهار گروه، تمرین - مکمل، تمرین - دارونما، مکمل و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های دو گروه تمرینی در یک برنامه هشت هفته ای تمرینات مقاومتی هر هفته سه جلسه شرکت کردند. گروه های مکمل روزانه یک بسته 30 گرمی کنسانتره پروتیین شیر به مدت هشت هفته در میان وعده های غذایی ناهار و شام و بلافاصله بعد از تمرین ها مصرف کردند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس عاملی با اندازه گیری مکرر و تی همبسته مقایسه شدند.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که تمرین مقاومتی با و بدون مکمل دهی منجر به افزایش معنی دار سطوح سرمی فولستاتین (001/0=p)، حجم عضلانی (001/0=p) و قدرت عضلانی (001/0=p) و کاهش معنی دار سطوح سرمی میوستاتین (002/0=p) نسبت به گروه کنترل شد. همچنین نتایج نشان داد مکمل دهی کنسانتره پروتیین شیر بدون تمرین بر سطوح سرمی فولستاتین و میوستاتین، حجم عضلانی و قدرت عضلانی در بدنسازان مبتدی تاثیر معنی داری نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر معنی دار تمرینات مقاومتی بر فاکتورهای هایپرتروفی، می توان نتیجه گرفت که انجام تمرینات مقاومتی با و بدون مکمل دهی پروتیین شیر به مدت هشت هفته می تواند بر کسب قدرت و حجم عضلانی بدنسازان مبتدی تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، کنسانتره پروتئین شیر، فولستاتین، میوستاتین، هیپرتروفی عضلانی
  • فاطمه کاظمی نسب* صفحات 164-175
    هدف

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ترکیبی رزوراترول و تمرین هوازی بر بیان ژن های درگیر در ترموژنز و پروفایل لیپیدی در بافت چربی زیرپوستی موش های نژاد C57BL/6 بود.

    روش شناسی

    32 موش نر با میانگین وزنی 4±16 گرم به طور تصادفی به چهار گروه (تعداد = 8) تقسیم شدند. 1. رزوراترول (Res)، 2. کنترل (Control)، 3. تمرین هوازی (Exe)، 4. تمرین هوازی+رزوراترول(Res+Exe). موش ها رزوراترول را به مدت هشت هفته، پنج مرتبه/هفته، از طریق گاواژ دریافت کردند. موش های تمرین کرده به مدت هشت هفته، پنج جلسه/هفته با میانگین شدت 50-65 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی تحت تمرین بدنی بر روی نوارگردان قرار گرفتند. پس از اتمام پروتکل پژوهش و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، بافت چربی زیرپوستی استخراج و بیان ژن ها (PGC1a، FNDC5، UCP1، PRDM16 و (SIRT1 در بافت چربی با استفاده از تکنیک Real-time PCR سنجش شد. همچنین میزان پروفایل چربی (تری گلیسیرید، کلسترول تام، HDL و LDL) ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطوح FNDC5، SIRT1 و UCP1 در بافت چربی موش های گروه Res بالاتر از گروه کنترل بود. همچنین بیان PGC1α، FNDC5، UCP1، PRDM16 و SIRT1 در بافت چربی موش های Exe بالاتر از گروه کنترل بود. نشانگرهای ترموژنز و ژن های دخیل در قهوه ای شدن بافت چربی در گروه Res+Exe نسبت به گروه Res و Exe به طور معناداری بالاتر بود. میزان HDL در گروه Res+Exe نسبت به گروه کنترل بالاتر و سطوح LDL، تری گلیسرید و کلسترول تام در گروه Res+Exe نسبت به گروه کنترل پایین تر بود.

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی و رزوراترول اثر هم افزایی قابل توجهی بر افزایش ترموژنز و افزایش بیان UCP1، PRDM16، PGC1α،SIRT1  و FNDC5 نسبت به گروه تمرین و رزوراترول به تنهایی دارد. افزایش بیان FNDC5 در بافت چربی زیرجلدی که به دنبال مداخله تمرین هوازی و رزوراترول ایجاد می گردد، توسط SIRT1 تعدیل می شود.

    کلیدواژگان: رزوراترول، تمرین هوازی، ترموژنز، سیرتوئین 1 (SIRT1)، پروتئین غشائی فیبرونکتین (FNDC5)
|
  • Mohammad Hossein Ghahramani, Hamid Agha-Alinejhad *, Mahdieh Molanouri Shamsi Pages 1-11
    Aim

      The aim of this study is examine effects of different concurrent training protocols on muscle strength, Testosterone and cortisol serum levels in young wrestlers. 

    Methods

      41 young men (18-25 year-old) were randomly divided in 5 groups: 1.endurance-strength training with 8 hours inter-Session recovery (ES8) 2.Strength- endurance training with 8 hours inter-Session recovery (SE8) 3.Strength- endurance training without recovery (SE0) 4.Endurance-strength training without recovery (ES0) 5.Control (CON). The experimental groups performed Strength training 4-8 repetitions ،85-100% 1RM and endurance training with running 10-30 minutes at 70-85 percent of final speed of IFT 30-15 test. Frequency of Session was three times a week for eight weeks. The blood sampling was performed after 12 hours fasting in 8-9 am to evaluate serum cortisol (C) and testosterone (T) concentration. One–way ANOVA and paired t-test was applied for examining training effects (α=0.05) and η2 for evaluate effect size. 

    Results

      The result of study showed that significant difference was between SE8 with SE0, ES0 and CON on lower body strength (p=0.04, p=0.004, p=0.004). Lower body strength improved after ES8, SE8 training (10% and 17%). Upper body strength increased after ES8, SE8, and SE0 with no difference between the groups (5%, 10% and 4%). 

    Conclusion

      Cortisol concentration decreased in SE8 (-8%). The results indicate that performing strength and endurance training with 8 hours recovery between training could improve upper and lower body strength in young wrestlers.

    Keywords: Concurrent Training, testosterone, cortisol, Recovery
  • Bahloul Ghorbanian *, Safa Egtesadi Pages 12-21
    Aim

      Inactivity and incorrect eating habits are the most important factors in the prevalence of non-alcoholic fatty liver disease. Therefore, due to the importance of preventing metabolic diseases, the aim of this study was to evaluate the effect of high intensity interval training (HIIT) on serum levels of selenoprotein P, glycemic and body composition indices in women with non-alcoholic fatty liver disease.

    Methods

     The present study was a quasi-experimental study in which women with non-alcoholic fatty liver disease, 25 of whom were randomly divided into two exercise (13) and control (12) group. The HIIT protocol was performed for 8 weeks and four sessions per week for 60 minutes each session. Blood samples were taken in pre and post-test to measure serum levels of selenoprotein P and other variables. Statistical analysis of data was performed by using paired and independent t-test by spss21 software at significant level of p <0.05.

    Results

      The results was showed that after eight weeks of HIIT in the training group compared to the control group, the amounts of selenoprotein , insulin resistance index, body fat percentage, BMI, WHR and body weight  decreased significantly.

    Conclusions

      It seems that HIITcan be suggested as a suitable strategy to improve the levels of selenoprotein P, insulin resistance and body composition indices in non-alcoholic fatty liver disease.

    Keywords: HIIT, selenoprotein P, Non-Alcoholic Fatty Liver
  • Hadi Asmaeil Zade Noshabadi *, Lotfali Bolboli, Adel Zahed, Aydin Valizadeh, Mohsen Yaqhoubi, Sajjad Ramezani Pages 22-34
    Aim

     Today, the consumption of caffeinated beverages such as coffee has increased among athletes. The aim of this study was to investigate and compare the effect of consuming two different doses of coffee on fluid balance, electrolytes and VO2max in active men.

    Methods

    In quasi-experimental studies, 54 trained men (Age: 20.89±1.31 y; Weight: 70.10±8.43 kg; Height: 174.7±5.65 cm; VO2max: 52.16±5.99 ml/kg/min) were randomly selected and  divided  into three equal groups (N=18). All subjects consumed equal amounts of 3 cups of coffee per day for 5 days (balancing stage), on the sixth and seventh day (test stage) subjects of three groups consumed 0, 3 and 8 cups of coffee per day (equivalent to 0, 258 and 688 mg caffeine per day, respectively). with no other dietary caffeine intake, for 7 days. Before and after the intervention, subjects 'body weight was measured, blood samples were taken to examine blood factors, and subjects' VO2max was assessed using the Fox protocol. The measuring of indices changes in subject's body fluids, electrolytes and VO2max in 3 levels of controlled coffee ingesting, were analyzed by multivariate test (MANOVA) and Tukey post hoc in (P≤0.05).

    Results

    Percent plasma volume changes in ingestion level of 0 (cup / day) was increased significantly (P = 0.013), compared to ingestion level of 3 (cup / day). The mean body weight of subjects at the ingestion level of 0 (cup / day) showed a significant increase (P = 0.001), compared to the other two levels. Concentration of the serum sodium at the ingestion level of 3 (cup / day) showed a significant increase (P≤0.05), compared to the other two levels. There was no changes in the concentration of serum potassium between different levels of caffeine ingestion. Estimated VO2max in the two forms of absolute and relative at the ingestion level of 8 (cup / day), showed a significant decrease (P= 0.003) compared to the other two levels .

    Conclusions

    Consumption of coffee in different doses reduces body fluids, increases serum sodium concentration and possibly increases sodium excretion and decreases VO2max in active people. Accordingly, considering the importance of maintaining body fluids on the performance of athletes, it seems that coaches and sports professionals have the necessary care in the amount or time of consumption of this drink.

    Keywords: Coffee, fluid balance, VO2max, Exercise
  • Morad Hosseini *, Mehdi Mogharnasi, Omid Zafarmand Pages 35-47
    Aim

    Overweight and obese people who do not engage in physical activity or exercise are usually at risk for certain metabolic, cardiovascular, and type 2 diseases, such as type 2 diabetes, coronary artery disease, and hypertension. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of concurrent training (resistance and endurance) on insulin resistance and plasma levels of resistin and glucose in overweight and obese middle-aged men in Yasuj.

    Methods

    The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test design.  The statistical population was overweight and obese men aged 30 to 45 years in Yasuj. The sampling method was purposeful and 30 people were selected as a statistical sample and were randomly divided into two groups of  concurrent training and control. The subjects in the experimental group performed 8 weeks of  concurrent training and 3 sessions per week. Data on insulin resistance,  plasma resistin and glucose before and after concurrent training were analyzed using Kolmogorov-Smirnov, dependent and independent t-tests at a significant level of p<0.05.

    Results

    The results showed that insulin resistance, resistin and plasma glucose levels in the post-test in the experimental group were significantly reduced compared to the control group (p <0.05). In contrast, no significant change was observed in all variables in the control group (p > 0.05).

    Conclusions

    Therefore, it is can to suggest 8 weeks of concurrent resistance and endurance training that were performed in one session as one of the preventive and non-pharmacological methods to improve the metabolic, cardiovascular health status of overweight and obese middle-aged men.

    Keywords: Insulin esistance, Resistin, Glucose
  • Behnam Shamsi *, Bahram Abedi, Sajjad Ramezani Pages 48-60
    Aim

      Today, the use of energizers has become a complex problem in sports. On the other hand, resistance training and Tribulus terrestris have a great effect on controlling oxidative stress, but the interaction of resistance training with Tribulus terrestris and Stanazol on low antioxidant capacity. More reviewed. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training with consumption of Tribulus terrestris extract on the levels of superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX) and catalase (CAT) in the hippocampal tissue of male rats exposed to stanazol.

    Methods

    In this experimental study, 56 male rats with a weight range of 150 to 200 g and a mean age of 8 weeks were selected and included in 7 groups of 8 series including 1) control (C), 2) stanazol (S), 3) stanazol with 100 mg / kg of tribulus terrestris (ST100), 4) Taking Stanazol with 50 mg / kg of tribulus terrestris (ST50), 5) Taking Stanazol with resistance training (SRT), 6) Taking Stanazol with resistance training and 100 mg / kg of tribulus terrestris (SRTT100) and 7) Taking Stanazol with training Resistance and 50 mg / kg of tribulus terrestris (SRTT50) were divided. For eight weeks, the 2-7 groups received 5 mg / kg daily of stanazole peritoneally;  Groups 5-7 performed resistance exercises three sessions a week with an intensity of 30 to 100% of their body weight and groups 3, 4, 6 and 7 received certain doses of tribulus terrestris daily.  One-way analysis of variance with Tukey post hoc test was used to analyze the findings (p <0.05).

    Results

    Consumption of S had a significant effect on reducing SOD, GPX and CAT levels in rat hippocampal tissue (P<0.05), however, SRT significantly increased SOD, GPX and CAT levels (P<0.05), as well as ST50 and ST100. They had a significant effect on increasing SOD and GPX levels (P<0.05). SRTT100 and SRTT50 had a significant effect on increasing SOD, GPX and CAT levels (P<0.05). SRTT100 had a greater effect on increasing SOD levels (P<0.05), while CAT levels had a greater increase in SRTT50 (P<0.05).

    Conclusions

     It seems that resistance training and consumption of tribulus terrestris separately have effective effects on improving antioxidant indices, however, resistance training and consumption of tribulus terrestris supplementation can have more favorable effects than any intervention alone on Have antioxidant properties of hippocampal tissue due to stanazole poisoning.

    Keywords: resistance training, Hippocampus, Antioxidant, Stanazol, Tribulus terrestris
  • Maziar Azizi Saadatloo, Ahmad Abdi *, Javad Mehrabani, Asieh Abbassi Daloii Pages 61-71
    Aim

    Chronic inflammation as an integral part of cardiovascular disease is associated with endothelial dysfunction. The aim of this study was to evaluate the effect of pre-intensive aerobic workout caffeine-beetroot supplementation on indicators related to vascular function including endothelial selectin (E-SELECTIN), growth differentiation factor-15 (GDF-15) and tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) in elite  endurance runners.

    Methods

    In this experimental study, 10 elite male runners (age: 27.5±3.8 y, height: 176.7±7.8 cm, BMI: 22.3±1.5 kg/m2 and VO2max 52.2±4.6 ml/kg/min, were selected and with a double-blind, counterbalance, crossover and randomized design, were participated into three short-term conditions with 2 week washout. 1: high dose (9.6 mmol nitrate and 400 mg caffeine), 2: low dose (4.8 and 200) and 3: placebo. Subjects consumed 250cc of the supplement twice daily. Aerobic exercise included 5-km high intensity indoor running.

    Results

    intervention, conditions and time effects with MANOVA repeated measures and bonferroni statistical analysis tests showed that the short term beetroot-caffeine supplementation (intervention effect) had no significant effect on E-SELECTIN and GDF-15, but decreased TNF-α (p=0.038). Also, that increased the GDF-15 (p=0.024), TNF-α (p=0.0001) and E-SELECTIN (p=0.047) and the supplementation after seven days (time effect) decreased the levels of TNF-α (p=0.033), GDF-15 (p=0.021) and E-SELECTIN (p=0.004) following exercise. 

    Conclusion

    an increase in the variables after exercise and decrease after seven days of the supplementation, indicates that may improves cardiac dysfunction caused by intensive aerobic exercise.

    Keywords: Caffeine, Nitric oxide, Exercise, Heart Diseases, Athlete
  • Javad Vakili, Vahid Sari-Sarraf, Fatemeh Baharavar * Pages 72-82
    Aim

     Nerve cell growth factors such as nerve growth factor (NGF) cause neuronal plasticity and survival in the brain. The survival of neurons can delay the effects of aging. Improving physical fitness factors can increase the risk of falling down and the treatment cost. The purpose of this study was to evaluate the effect of 8 weeks of circuit training on serum levels of NGF and physical fitness factors in elderly females.

    Method

    This present study was a quasi-experimental research design with pre-test and post-test, among 23 elderly women (age: 64.84±3.2 years, weight: 72.71±7.45 kg and height: 157.09±3.61cm) that were divided into training (n=12) and control (n=11) groups. The training group performed selected circuit training, including 12 aerobic and resistance exercise for the lower and upper torso and central muscles of the body for three sessions per week with an intensity of 40 to 60% of 1RM for an hour and 8 weeks. Physical fitness factors has been measured and fasting blood sampling were taken 48 hours before the after the training protocol. Nerve growth factor was assessed by ELISA method. Shapiro-wilk test was used for normal data distribution, analysis of variance (ANOVA) 2 × 2 and independent t-test were used at a significance level of α <0.05 in data analysis.

    Result

     Inter-group comparison of the results showed that eight weeks of circular training significantly increased NGF level (p≥0.001) as well as improved cardiovascular endurance (p = 0.004), muscle endurance (p≥0.001), performance ( P = 0.009) and physical reduction (p = 0.005)..

    Conclusion

    Regular circuit training could improve the physical fitness factors and also delay the neurological index in elderly women.

    Keywords: Circuit base exercise, Physical fitness, NGF, Aging
  • Marya Rahmani, Abbas Sadeghi, Hassan Pourrazi, Seyed Hamed Ghiyami * Pages 83-99
    Aim

     Proteins such as p38α and HSP70 are considered as potential factors for type 2 diabetes disorders treatment. The aim of this study was to evaluate eight weeks of High-intensity Interval Training and caffeine consumption on p38α and HSP70 protein expression in the liver of diabetic rats.

    Method

    50 male Wistar rats with an age range of 2-3 months were randomly divided into 5 groups of 10 rats in each group: Healthy control (C), Diabetic control (D), Diabetic with Training (D+T), Diabetic with Caffeine treatment (D+CA), and Diabetic with Training and Caffeine treatment (D+ T + CA). The training program consisted of 8 sessions and 5 sessions per week (6 to 12 2-minute sessions with an intensity of 85-90% of maximum speed) and 70 mg / kg of Caffeine soluble with saline was injected every day for five days. Western blotting was used to evaluate p38α and HSP70 proteins. Data were analyzed using two-way analysis of variance and if a statistically significant difference was observed, Turkey test was used to determine the location of intergroup differences.

    Results

     HSP70 protein levels were significantly different in healthy and diabetic mice. High-intensity Interval Training and caffeine consumption significantly increased HSP70 protein compared to the supplement + diabetic group (P=0.001). exercise + supplement group had a greater effect on increasing p38α than other diabetic groups, but this difference was not significant (P=0.96).

    Conclusion

     High-intensity interval training and caffeine can play an effective role in counteracting damage of diabetes by increasing the expression of HSP70 in the liver.  However, high-intensity Interval Training and caffeine consumption have no effect on p38α expression in the liver of diabetic rats.

    Keywords: High-intensity Interval, Caffeine, diabetes, p38α, HSP70
  • Ali Barzegari *, Saeed Naghibi, Mohammad Hassan Dashty, Farzad Karimi Zafarabadi Pages 100-113
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of different exercises on the expression of FGF and TGF genes in the liver tissue of male Wistar rats.

    Methods

    For this purpose, 32 Male Wistar rats with an average weight of 250 g were prepared. Mice randomly divided into four equal groups of control, moderate intensity training, and high intensity training and high intensity intermittent training. The training groups participated in moderate-intensity, high-intensity, and high-intensity interval training programs for 8 weeks. 24 hours after the last training session, rat liver tissue was extracted and stored at -80 ° C and the amount of TGF and FGF gene changes was determined using Real time PCR. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test used to examine the differences between groups of variables. SPSS-24 used for data analysis.

    Results

     The results showed that there was a significant difference in the expression of TGF and FGF between the groups (control, HIT, HIIT and MIT) (p = 0.0005) (p = 0.001).The results of Tukey test showed that there was a significant increase in TGF gene expression among training groups (HIT, MIT, HIIT) compared to the control group (P = 0.001)In addition,  There was also a significant increase in FGF gene expression among training groups (HIT, MIT, HIIT) compared to the control group (P = 0.001).

    Conclusion

    In the present study, it was shown that three training methods, MIT, HIT and HIIT, increase the expression of TGF and FGF in liver tissue, but it seems that the expression of these genes in MIT training was more than HIT and HIIT.

    Keywords: Different training methods, TGF, FGF
  • Fatemeh Mashhadi, Esmail Nasiri *, Maryam Khalesi Pages 114-124
    Aim

    Aging is associated with increased functional and morphological alteration in cardiac tissue which in turn increases the risk of cardiovascular diseases. Recently Growth Differentiation Factor 11 (GDF11) is suggested as anti-aging factor in cardiac tissue, so the present study aimed at investigating the effect of aerobic and resistance training on cardiac tissue levels of GDF11 in elderly rats.

    Methods

     Twenty four elderly male rats were used and divided into 3 groups: control, resistance training (Climbing the ladder with a resistance of 55 to 85% of a maximum repetition, 3 sessions per week) and aerobic training (swimming with a load equal to 3-6% of body weight, 4 sessions per week, 45 minutes per session). After eight weeks, heart weight and GDF11 levels of cardiac tissue were assessed.

    Results

      The results of one-way analysis of variance test showed that resistance and aerobic training increased GDF11 of cardiac tissue by 5.1% and 4.6%, respectively; however, the changes were not statistically significant (p= 0.59). Also, comparing to the control group the heart to body weight ratio was 5.9% and 3% lower in both resistance and aerobic training groups, respectively (p= 0.67).

    Conclusions

    The trend of changes in GDF11 levels and heart to body weight ratio observed in the present study supports the proposed role for GDF11 in the control of aging related pathological hypertrophy. However, it seems that training, at least with the intensity, duration and type used in the present study, does not have a significant effect on the levels of this protein.

    Keywords: Pathological hypertrophy, GDF11, resistance training, aerobic training, Aging
  • Mohadese Sayyad, Homa Sheikhani *, Mehrzad Moqaddasi, Alireza Jowhari Pages 125-135
    Aim

    The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks of high-intensity intermittent exercise (HIIT) swimming on TNF-α and TLR4 in rats with nonalcoholic steatohepatitis (NASH).

    Methods

    rats aged 6 to 8 years were randomly divided into healthy (n = 20) and patient (high fat diet (HFD)) (n=20) groups. The HFD lasted for 8 weeks until the rats became infected with NASH. After induction of the disease, the patient group was randomly divided into 2 groups: patient- inactive (n=10), patient-swimming (n=10); Also, the healthy group was divided into two groups: healthy-inactive (n=10) and healthy-swimming group (n=10). The HIIT swimming exercise consisted of 14 20-second swimming sessions with a 10-second break between each session (three days a week for eight weeks). In the intermittent exercise of the load in the first week, the weight was 7% of the body weight of each rat and 1% was added to it every week. TLR4 protein was measured from liver tissue by Western blotting and TNF-α from serum. One-way ANOVA and Bonferroni post hoc test (p <0.05) were used to determine the differences between the groups.

    Results

    in healthy-swimming and patient-swimming groups there was a significant decrease in the TNF-α variable compared to the sedentary patient (P=0.001) and in the TLR4 variable in the healthy-swimming group relative to the patient. There was a significant decrease in  inactive (P=0.04) and a non-significant decrease in the patient-swimming group compared to the sedentary patient (P=0.87).

    Conclusion

    This type of exercise in patients with NASH had a greater effect on TNF-α than TLR-4 and in general, it can be said that HIIT swimming training are useful on the level of liver inflammation in NASH patients.

    Keywords: High intensity interval Swimming training, Non-Alcoholic steatohepatitis, TNF-α, TLR4
  • Amir Dadashzadeh, Roghayeh Poozesh Jadidi * Pages 136-150
    Aim

    Exposure to arsenic through drinking water is a widespread public health problem that is associated with an increased risk of several consequences, including inflammation. The aim of the present study was to evaluate effect of aerobic training on the amount of paw edema and IL-6, TNF-α and CC16 levels in rats exposed to arsenic.

    Methods

    In this experimental study, 32 male rats were randomly divided into four groups: control, arsenic, training and arsenic+training. Arsenic  was consumed  five mg/kg/day orally (gavaged) for eight weeks. Aerobic training was conducted  for eight weeks (five sessions/week, each session for 10 to 30 min with a treadmill speed of 10 to 25 m/min, at slope of 5%. ELISA and plethysmometer methods were used to measure serum IL-6, TNF-α and CC16 levels and the amount of rat paw edema, respectively. Data were analyzed by one-way analysis of variance and Tukey post hoc tests at the p<0.05 level.

    Results

    Arsenic exposure elevated IL-6, TNF-α and CC16 levels (For all three variables p=0.001) in rats exposed to arsenic, but had no significant effect on paw edema (p=0.8). Training intervention decreased arsenic-induced serum levels of IL-6 (respectively p=0.001, p=0.02,  p=0.001), TNF-α (respectively p=0.001, p=0.02,  p=0.03) and CC16 (respectively p=0.03, p=0.001,  p=0.008) compared to the control, arsenic and arsenic + exercise groups  (p=0.8). However, training had no significant effect on rat paw edema (p <0.05).

    Conclusions

    While, arsenic exposure leads to an increased serum IL-6, TNF-α and CC16 levels in rats exposed to arsenic, aerobic exercise seems to can reverse this inflammatory response. However, more researches remains to be done because of the study limitations and lack of similar evidence in human population.

    Keywords: Arsenic, Inflammation, Edema, CC16, aerobic training
  • Reza Karimi, Rogyehe Fakhrpour *, Azam Zarneshan Pages 151-163
    Aim

    The use of resistance training along with dietary supplements are the most widely used methods that improve strength and increase muscle hypertrophy and improve performance in athletes. The aim of this study was to evaluate the effect of resistance training with milk protein concentrate supplementation on serum follistatin and myostatin levels and muscle hypertrophy in novice bodybuilders.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental study and its statistical population consisted of beginner bodybuilders aged 20 to 35 years who participated in this study as 40 subjects. Subjects were randomly divided into four groups of exercise - supplement, exercise - Placebo, supplement and control were divided. Subjects from both training groups participated in an eight-week resistance training program three sessions per week. The supplement groups consumed a 30-gram pack of milk protein concentrate daily for eight weeks between lunch and dinner meals and immediately after exercise. Data were compared using repeated measures analysis of variance and correlated t-test.

    Results

     The results showed that resistance training with and without supplementation led to a significant increase in serum folate levels (p = 0.001), muscle volume (p = 0.001) and muscle strength (p = 0.001) and a significant decrease. Serum myostatin levels (p = 0.002) were higher than the control group. The results also showed that supplementation of milk protein concentrate without exercise had no significant effect on serum folate and myostatin levels, muscle volume and muscle strength in novice bodybuilders (P <0.05).

    Conclusion

    Considering the significant effect of resistance training on hypertrophy factors, it can be concluded that resistance training with milk protein supplementation for eight weeks can affect the acquisition of strength and muscle mass of novice bodybuilders.

    Keywords: resistance training, Milk protein concentrate, Folstatin, myostatin, muscle hypertrophy
  • Fatemeh Kazeminasab * Pages 164-175
    Aim

    The aim of this study was to evaluate the combined effect of resveratrol and aerobic exercise on the expression of genes involved in thermogenesis and lipid profile in the subcutaneous adipose tissue of C57BL/6 mice.

    Methods

    Thirty-two male mice with a mean weight of 16±4 g were randomly divided into four groups (n=8).  1. Resveratrol (Res), 2. Control, 3. Aerobic exercise (Exe), 4. Resveratrol+Aerobic exercise (Res+Exe). The mice received resveratrol by gavage five times/week for eight weeks. The exercised mice trained on a treadmill for eight weeks, five sessions/week with an average intensity of 65-50% of maximum oxygen consumption (Vo2max). Adipose tissue was extracted after completing the research protocol and 24 hours after the last training session, subcutaneous adipose tissue was extracted and the expression of genes (PGC1a, FNDC5, UCP1, PRDM16, and SIRT1) in adipose tissue was measured using Real-time PCR.

    Results

     The results showed that the levels of FNDC5, SIRT1, and UCP1 in the adipose tissue of Res mice were higher than the control group.  Also, the expression of PGC1α, FNDC5, UCP1, PRDM16, and SIRT1 in the adipose tissue of Exe mice was higher than the control group. The markers of thermogenesis and genes involved in adipose tissue browning were significantly in the Res+Exe group higher than the Res and Exe groups.  The levels of HDL in the Res+Exe group were higher than the control group and the levels of LDL, triglyceride and total cholesterol were lower in the Res+Exe group than the control group.

    Conclusions

     Aerobic exercise and resveratrol have a significant synergistic effect on increased thermogenesis and increased expression of UCP1, PRDM16, PGC1α, SIRT1, and FNDC5 compared to Exe and Res group alone.  Increased expression of FNDC5 in subcutaneous adipose tissue following modification of aerobic exercise and resveratrol is modulated by SIRT1.

    Keywords: Resveratrol, aerobic exercise, Thermogenesis, Sirtuin 1 (SIRT1), Fibronectin type III domain-containing protein 5 (FNDC5)