فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال ششم شماره 2 (پیاپی 28، تابستان 1401)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1401/05/31
  • تعداد عناوین: 53
|
  • حسین مرادی آورزمانی، فرشاد تجاری*، جاسم منوچهری صفحات 1-9
    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تناسب حامی-رویداد بر نگرش مصرف کنندگان نسبت به حامیان شرکتی و قصد خرید محصولات تحت حمایت در سطوح مختلف تبلیغات حمایت ؛ یک تیم در مقابل لیگ است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این تحقیق تماشاگران مسابقات ورزشی لیگ برتر فوتبال کشور در سال 1400 بودند. نمونه آماری نیز با توجه به اهداف تحقیق از بین تماشاگران انتخاب گردید. نمونه گیری در این تحقیق به صورت تصادفی در دسترس بود.  در این مطالعه از یک طرح فاکتوریل 2 × 2 استفاده شد. طرح تحقیق شامل 2 عامل تناسب بین حامی و رویداد و سطح حمایت مالی بود. شرکت هایی عنوان اسپانسر باشگاه و لیگ برتر ایران استفاده شد. از پاسخ دهندگان خواسته شد تا تیم فوتبال حرفه ای مورد علاقه خود را از بین همه تیم های لیگ برتر ایرن انتخاب کنند. افراد با دستور، به مدت 30 ثانیه در معرض محرک قرارگرفتند. سپس، از شرکت کنندگان خواسته شد تا به پرسشنامه مرتبط با متغییر وابسته تحقیق پاسخ دهند. این پرسش نامه شامل بخشهای نگرش حامی مالی، نگرش به تبلیغ، قصد خرید، همخوانی رویداد اسپانسر، انتخاب یکی از دو لوگو به عنوان فرآیند بررسی دستکاری (لوگوی لیگ برتر فوتبال کشور و لوگوی باشگاه مورد علاقه)، هویت تیمی نسبت به باشگاه مورد علاقه، نگرش نسبت به تبلیغ و ویژگیهای دموگرافیک میشد.

    یافته ها

    یافته های آزمون مانووا نشان داد که شرکت کنندگانی که در معرض آگهیهای حمایت از لیگ و همچنین آگهی با تناسب بالا قرار گرفتند نگرش و قصد خرید بالاتری داشتند.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج نشان داد که هیچ تفاوتی در دو سطح حمایت یعنی لیگ و تیم در تغییر نگرش و قصد خرید در تناسب بالا و تناسب پایین وجود نداشت. و در هردو سطح با تناسب بالا نگرش و قصد خرید بالاتر می رود.

    کلیدواژگان: تناسب حامی-رویداد، مصرف کنندگان ورزشی، حامی ورزشی، تبلیغات
  • رهنما فرید، داود کیا کجوری*، محمدجواد تقی پوریان، سعید اسلامی صفحات 9-16
    هدف

    استفاده از قدرت نرم و نقش آن در اداره امور جامعه روز به روز مطلوبیت بیشتری می یابد و بر انگیختن مهر و محبت در کارکنان و مخاطبان سازمان در مدیریت مهرورز از موضوعات موردتوجه در مدیریت دولتی نوین و علم سیاست است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش بر مبنای رویکرد کیفی- کمی با روش آینده پژوهی تعبیری با استدلال استعاری و استعاره پردازی می باشد؛ به صورتی که با تبیین آینده پژوهی، آینده های محتمل و ممکن افزایش مطلوبیت به کارگیری قدرت نرم و احیای مفهوم رهبری و مدیریت مهرورز همگام با تحولات علم مدیریت دولتی موردتوجه قرار می گیرد.

    یافته ها

    در این پژوهش تلاش بر این مهم می باشد که از مضامین و مفاهیم غنی مربوط به «کهن الگوی مهر» نشات گرفته از فرهنگ ایران باستان و استمرار معنوی آن در قالب اسلام رحمانی و مضامین مربوط به مهرورزی در ادب عرفانی، در تبیین جوهره و مولفه های مفهوم رهبری و مدیریت مهرورز استفاده گردد تا بتواند به عنوان الگویی بومی و مناسب در اداره امور جامعه مطرح شود.

    نتیجه گیری

    نتایج آزمون مولفه های استخراج شده در جامعه آماری نشان می دهد جهت دارا بودن یک سازمان الگو با مدیریت مهرورز می توان مولفه های استخراج شده در این تحقیق را بیش از پیش موردتوجه مدیران قرار داد

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، مدیریت مهرورز، کهن الگوی (مهر، میترا)، اسلام رحمانی، قدرت نرم
  • بیضاء قاسمی، مهدی روح الامینی*، علی ثریائی صفحات 10-24
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر سبک طراحی الگوی محیط داخلی فروشگاه های خرده فروشی ازمنظر فرهنگی است.

    مواد و روش ها

    پژوهش از حیث ماهیت ، استقرایی- قیاسی و طرح پژوهش نیز آمیخته میباشد همچنین جامعه آماری دربخش کیفی 14 نفرازخبرگان دانشگاهی ومدیران باتجربه و در مبحث کمی نیز شامل 384 نفر از مشتریان فروشگاه های رفاه در استانهای خراسان شمالی ،مازندران ،گیلان وگلستان می باشندکه به روش نمونه گیری دردسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده-های کمی، پرسشنامه است. در نهایت به منظور اعتبارسنجی مدل ، در روش کیفی از نرم افزار MAXQDA و در مبحث کمی از روش مدلسازی معادلات ساختاری(SEM) مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی توسط نرم افزار آماری  Smart PLSR  و جهت تعیین پایایی از آلفای کرونباخ و پایایی مرکب و نرم افزارspss  استفاده شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داده که عوامل محیط داخلی، طراحی محوطه فروشگاه، عوامل مدیریتی، محصولات فروشگاهی، فعالیتهای پشتیبانی، ویژگی های (دموگرافی ، فردی ، روانشناختی و فرهنگی) مشتری، عوامل مداخله گرتسهیل کننده و بازدارنده و پیامدهای مشتریان و فروشگاه بر محیط فروشگاه تاثیر مثبت و معناداری دارد .

    نتیجه گیری

    از آنجا که مشتریان تنها دارایی واقعی کسب و کارها محسوب می شوند و بقای طولانی مدت یک شرکت تجاری به توانایی برآورده کردن نیازهای مشتریان و ارایه ارزش برتر و جلب رضایت آنان متکی است ،ارزیابی انتظارات و رفتار خرید مشتری نقش مهمی در استراتژی کسب و کارها ایفا می کند.

    کلیدواژگان: محیط داخلی، فروشگاه، خرده فروشی، فرهنگ پژوهش آمیخته
  • ویدا امیرداور، مژگان سپاه منصور*، صادق تقی لو صفحات 32-43
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر«مقایسه ی اثربخشی مداخله ی مبتنی بر سبک زندگی سالم و آموزش مهارت های فراشناختی بر اهمال کاری تحصیلی» بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش نیمه آزمایشی همراه با طرح پیش آزمون- پس آزمون-پیگیری با گروه کنترل ناهمسان بود. جامعه ی پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر سال سوم دوره ی دوم متوسطه ی منطقه ی یک شهر تهران بود که در سال 99-1398 مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش نیز شامل 45 نفر از این دانش آموزان بود که به شیوه ی نمونه گیری داوطلبانه با جایگزینی تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش(15نفر در گروه مداخله ی مبتنی بر سبک زندگی و 15 نفر در گروه آموزش مهارت های فراشناختی) و یک گروه کنترل(15نفر) جایگزین شدند. مشارکت کنندگان در پژوهش به پرسشنامه ی اهمال کاری تحصیلی سولومون و راثبلوم(1984) به صورت پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری پاسخ دادند.

    یافته ها

    یافته ها با روش تحلیل طرح آمیخته نشان داد که مداخله ی مبتنی بر سبک زندگی سالم در مقایسه با گروه کنترل هر سه مولفه ی اهمال کاری تحصیلی شامل آمادگی برای تغییر (01/0> P ، 34/5 =  (56 و 2)F)، آمادگی برای تکالیف (01/0> P ، 03/5 =  (56 و 2) F) و تمایل و تلاش برای تغییر (01/0> P ، 88/6 =  (70/51 و 85/1)F) را در سطح معناداری 01/0 تحت تاثیر قرارداد. همچنین آموزش مهارت های فراشناختی در مقایسه با گروه کنترل میانگین مولفه آمادگی برای امتحان (01/0> P ، 41/5 =  (56 و 2) F) و آمادگی برای تغییر (01/0> P، 51/7 =  (85/48 و 92/1) F) اهمال کاری تحصیلی را در سطح معناداری 01/0 و مولفه آمادگی برای تکالیف (05/0> P ، 45/3 =  (56 و 2) F) آن را در سطح معناداری 05/0 تحت تاثیر قرار داد. تفاوت اثر دو شیوه مداخله مبتنی بر سبک زندگی سالم و آموزش مهارت های فراشناختی بر مولفه های اهمال کاری تحصیلی در سطح 05/0 معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش هر دو شیوه ی مداخله ی سبک زندگی سالم و آموزش مهارت های فراشناختی بر اهمال کاری تحصیلی و مولفه های آن در دانش آموزان تاثیر دارند و بین اثرات مداخله مبتنی بر سبک زندگی سالم و آموزش مهارت های فراشناختی بر اهمال کاری تحصیلی در دانش آموزان تفاوت معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: مداخله ی مبتنی بر سبک زندگی سالم، آموزش مهارت های فراشناختی، اهمال کاری تحصیلی
  • زهرا شهبازنژاد گنزق، زهرا حاجی انزهایی*، فریده اشرف گنجویی صفحات 41-52
    هدف

    تحقیق پیش رو با هدف کلی شناسایی شاخص ها و مولفه های اثرگذار بر توانمندسازی و صلاحیت حرفه ای داوران تکواندو و اکتشاف و روایی سنجی با رویکرد آمیخته انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر روش آمیخته (کیفی و کمی) است که از لحاظ هدف در زمره تحقیقات اکتشافی و ازلحاظ نتیجه جزء تحقیقات بنیادی و کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام داوران بین المللی تکواندو و داوران خبره ورزشی، متخصصان ورزش تکواندو، مدیران فدراسیون تکواندو و ورزشکاران خبره این رشته بود. در بخش کیفی نمونه گیری با روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی انجام شد و در بخش کمی نیز حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان به دست آمده و نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای صورت پذیرفت. ابزار اندازه گیری پژوهش مصاحبه و پرسشنامه بود. مصاحبه به روش نیمه ساختار یافته انجام شد و از نتایج مصاحبه ها برای ساخت پرسشنامه استفاده شد. پس از تایید روایی پرسشنامه، پایایی آن نیز با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ به تایید رسید. به منظور تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در بخش آمار استنباطی نیز به منظور شناسایی و تبیین عوامل موثر بر توانمندسازی و صلاحیت حرفه ای داوران تکواندو استفاده شد و الگوی تحقیق به کمک نرم افزار Smart PLS نسخه 3  طراحی شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که پرسشنامه عوامل موثر بر توانمند سازی و صلاحیت حرفه ای داوران تکواندو از روایی سازه مناسبی برخوردار بوده است.

    نتیجه گیری

    عوامل و مولفه های شناسایی شده در آن به عنوان عوامل موثر بر توانمند سازی و صلاحیت حرفه ای داوران تکواندو می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، صلاحیت حرفه ای، داوران، تکواندو
  • ابوطالب عوض زاده، آیت الله کریمی باغملک*، صادق رضایی صفحات 44-55
    هدف

    هدف تحقیق شناسایی آسیب های تربیت دینی به منظور ارایه الگوی دین پذیری مشتاقانه در دانش آموزان متوسطه دوره دوم استان کهگیلویه و بویراحمد است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات آمیخته از نوع اکتشافی بوده که در بخش اول، به صورت کیفی و با روش  پژوهش تحلیل مضمون؛ از جامعه آماری معلمان و مدیران آموزش و پرورش استان، 18 نفر (با روش نمونه گیری هدفمند) انتخاب و در فرایند مصاحبه و ساخت الگوی دین پذیری مشتاقانه شرکت نمودند. روایی در بخش کیفی نیز به صورت اعتبار سازه، روایی بیرونی و درونی رضایت بخش بوده وپایایی آن با روش اطمینان پذیری و نظر داور خارجی محاسبه گردید. در بخش دوم، به صورت کمی و با روش پژوهش توصیفی از نوع تحلیل عاملی اکتشافی انجام گرفت. جامعه آماری دانش آموزان،320 نفر (با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای) انتخاب و در فرایند تحقیق شرکت نمودند. روایی این قسمت به صورت روایی صوری از دیدگاه 5 نفر از صاحبنظران تعلیم و تربیت و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 78/ محاسبه گردید.

    یافته ها

    در مجموع 35 شاخص به عنوان آسیب های تربیت دینی در بین دانش آموزان شناسایی شد. در بخش کمی نیز این شاخص ها در قالب 6 شاخص اصلی شامل  ویژگی های شخصی وعاطفی- شخصی، ویژگی های فرهنگی، فقدان برنامه ریزی، خانواده و دوستان، بی توجهی به پدیده دین گریزی ، ویژگی های اقتصادی دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    اکثر معلمان و مدیران  معتقدند که از تربیت دینی به نوجوانان و جوانان توجه کافی نشده است و درصد بالایی از آنان در معرض فاصله گرفتن از آموزه های دینی و دین گریزی هستند و درباره ی چرایی دیدگاه خود به مواردی چون:  بی توجهی یا کم توجهی مسیولان نهادهای فرهنگی، بی تفاوتی و بها ندادن جامعه نسبت به مذهب ، سختگیری والدین در مسایل مذهبی و پر نکردن صحیح و متناسب اوقات فراغت آنان به عنوان عوامل دین گریزی در بین جوانان  اشاره کردند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، تربیت دینی، دین گریزی، دین پذیری مشتاقانه
  • رضا حسین زاده سیاهکلایی، سید محمدحسین رضوی*، سعید امیرنژاد صفحات 53-75

    امروزه ورزش بیشتر بهمنظور ابزاری برای دیپلماسی، ایدیولوژی،ملتسازی و دسترسی به عرصه بین الملل و کسب منافع تجاری مطرح شده، افزایش نفوذ سازمانهای ورزشهای بین المللی و رویدادهای بزرگ ورزشی همچون بازیهای المپیک و جامهای جهانی فوتبال تاثیر عمیق بر توسعه مفهوم دیپلماسی بر جا گذاشته است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل تبیین کننده آینده دیپلماسی ورزش جمهوری اسلامی ایران بوده، روش تحقیق آمیخته اکتشافی (بررسی متون - کیفی - اعتباریابی) بوده، جامعه آماری در سه مرحله تحقیق بترتیب شامل 1. اسناد مکتوب مرتبط با موضوع شامل مقالات و پژوهشهای علمی، دستورالعملها و سندهای موجود، 2. خبرگان و متخصصان مدیریت و دیپلماسی ورزش و نخبگان ورزشی و 3. خبرگان سازمانی و اعضاء هییت علمی رشته های مرتبط با موضوع بود. در بخش بررسی متون با روش نمونه گیری در دسترس، 32 سند (متن)، در بخش کیفی با استفاده از روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری با 13 خبره، مصاحبه عمیق انجام گرفته و در بخش اعتباریابی با روش هدفمند، از 20 خبره بوسیله چک لیست نیمه ساختاریافته و ساختاریافته طی سه راند، نظرسنجی صورت گرفته است. برای تعیین روایی و پایایی در مرحله کیفی از بررسیهای لازم شامل مقبولیت (بازنگری خبرگان) و قابلیت تایید (بازبینی مجدد خبرگان) و در مرحله اعتباریابی از بازنگری و بازبینی نظرسنجی استفاده گردید. داده های کیفی با تکنیک تحلیل محتوا با کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار Atlas  و داده های اعتباریابی با تکنیک دلفی در نرم افزار SPSS تحلیل گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن بوده که عوامل تبیین کننده آینده دیپلماسی ورزش جمهوری اسلامی ایران در 8 بعد و 41 مولفه بشرح: برندینگ (برندسازی و اعتباربخشی، خوشنامی و افتخارآفرینی، پرستیژ بین المللی، تجارت و گردشگری ورزش)، الزامات و ساختار (الزامات دینی و اعتقادی، الزامات فرهنگی و اجتماعی، ساختار مناسب، الزامات رسانه ای)، توسعه منابع (توسعه اجتماعی و فرهنگی، سخت افزار و زیرساختها، توسعه سرمایه انسانی، بهبود توانمندی و ظرفیتها)، راهبردها (راهبردهای فرهنگی و اجتماعی ، اقدامات مدیریتی کلان، استفاده از نخبگان ورزشی، بهینه کاوی، هماهنگی دیپلماسی ورزشی و عمومی، راهبردهای روابط خارجی، اقدامات مالی، کسب کرسیهای بین المللی)، تعاملات و ارتباطات (برگزاری و میزبانی مسابقات، مدیریت و قدرت رسانهای، تعامل با جهان، روابط بین المللی، ارتباط و هم افزایی نهادهای مرتبط)، سیاست و قوانین (سیاستهای داخلی، سیاست توسعهای، توسعه قدرت نرم با ورزش، سیاست خارجی، بازنگری در رویه و روش های ناکارآمد)، عوامل محیطی (صلح، دوستی و امنیت، مبارزه با انزوا و تحریم سیاسی - اقتصادی، تغییرات اجتماعی با ورزش، جریان های سیاسی در داخل و خارج، شایسته سالاری) و عوامل واسطه گر (جایگاه ورزش کشور، وحدت و همگرایی ملی، بهبود تصویر کشور، دانش محوری، مدیران آگاه و کارا، کار تیمی و مشارکت ورزشی) جای گرفتند.

    کلیدواژگان: دیپلماسی، آینده دیپلماسی، دیپلماسی ورزش جمهوری اسلامی ایران
  • حسن جابری فرد، عبدالحمید فرزانه*، علیرضا مختاری صفحات 73-80
    هدف

    هدف تحقیق حاضر بررسی نقش «ترین» های ارزشی در سبک زندگی اسلامی از نگاه قرآن کریم  می باشد.

    مواد و روش ها

      در این پژوهش، با انتخاب آیات دربردارنده «ترین»ها ، با روش توصیفی و تحلیلی به بررسی و تحلیل معانی و مفاهیم آیات مربوطه و تاثیر آن در سبک زندگی، با استفاده از تفاسیر و کتب مربوطه، پرداخته است.

    یافته ها

      فضیلت کلام خدا بر سایر گفتارها بسان برتری پروردگار برسایر مخلوقاتش است. خداوند تمام کارهای خود را به بهترین وجه انجام داده است. «احسن کل شیء خلقه». حکم او بهترین حکم است و از ما خواسته است کارمان  به نحو احسن باشد، چون عمر انسان محدود و دستورات کمال بخش بسیار است، قهرا باید انتخاب «بهترین» ها در کار باشد.

    نتیجه گیری

     استفاده از «ترین»های مثبت قرآنی از جمله؛ عالم ترین، باتقواترین، راستگوترین و...همراه با مصادیق و ابعاد وآثار آنها در سبک زندگی و استحکام و دوام فرد و جامعه و ایجاد سلامت و امنیت اجتماعی نقش بسزایی دارد.

    کلیدواژگان: قرآن، سبک زندگی، باتقواترین، صادق ترین، محبوب ترین، باوفاترین
  • محمدعلی سیاوش مقدم، علی فتاحی*، امیرعلی جعفرنژاد گرو صفحات 76-86
    هدف

    تفاوت در توزیع نیروی عضلات کف پا در مرحله فرود در بازیکنان والیبال عامل مهم ایجاد آسیبهای اندام تحتانی در عدم کنترل تعادل است. هدف ازاین مطالعه، مقایسه توزیع فشار کف پا بر تعادل پویای نونهالان، نوجوانان و جوانان والیبالیست در فاز استانس راه رفتن بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی بود. بدین منظور64 نفر والیبالیست پسر سالم، در 3 رده سنی به صورت هدفمند در سه گروه; نونهالان (22=n)، نوجوانان (24=n) و جوانان (18=n) تقسیم بندی شدند. میزان حد اقل تمرین در هفته به مدت 3 روز بود. جهت تعیین توزیع فشار عضلات کف پا در مسیر رفت و برگشت از دستگاه فوت پرشر استفاده شد. جهت مقایسه بین گروهی سطح تماس پا و ایمپالس در سه بخش جلو، میانه، پشت پای راست و چپ و زاویه محور پاها از آزمون تی همبسته و تحلیل واریانس چند متغیری در سطح آلفای 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    سطح تماس کف پای راست در بخش میانه نسبت به پای چپ در گروه نونهالان نسبت به دو گروه دیگر افزایش معناداری داشت (038/0=P). اما در سایر بخشها و گروه ها در پای راست و چپ تفاوت معنیداری وجود نداشت (051/0=P). نتایج تحلیل واریانس چند متغیری برای مقایسه سطح تماس (جلوی پا، میانه پا، پشت پا) در پای راست بین سه گروه نونهالان، نوجوانان و جوانان تفاوت معنیداری نشان داد (023/0=P).  ایمپالس در بخشهای جلو (030/0=P) و میانه پای راست (015/0=P) نسبت به پای چپ در گروه نونهالان افزایش معناداری داشت. اما در بخش پشت در کف پای راست (411/0=P). در سه بخش مذکور در پای چپ در بین سه گروه تفاوت معناداری وجود نداشت (050/0=P). زاویه محور چرخش نیروی کف پا بین پای راست و چپ در هیچکدام از گروه ها تفاوت معنیداری نداشت (050/0=P).

    نتیجهگیری

    طبق نتایج احتمالی بدست آمده، افزایش سطح تماس و ایمپالس در بخشهای جلو، میانه و کف پای راست نسبت به پای چپ و در لحظه فرود و فاز استقرار در بازیکنان نونهال بیشتر از نوجوانان و جوانان والیبالیست بوده که عامل موثری در تضعیف کنترل تعادل پویا و ایجاد آسیب است.

    کلیدواژگان: توزیع فشارکف پایی، تعادل پویا، فاز استانس راه رفتن، والیبال
  • محمد عظیمی* صفحات 81-91

    اهداف:

     در نظام جمهوری اسلامی ایران به مدارس و تربیت دینی، اهمیت ویژه داده می شود، زیرا مراحل اولیه رشد و تکوین شخصیت در دوران کودکی و نوجوانی تثبیت می شود و گاهی برای تمام عمرباقی می ماند بنابراین هدف این پژوهش تحلیل محتوای مولفه های بهداشت و ارتقای سلامت  کتب هدیه های آسمانی دوره  ابتدایی  بر اساس مفروضه های نظام  سلامت   با تاکید بر آموزش است .

    ابزار و روش ها:

     در این مطالعه توصیفی از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش همه کتاب های پایه چهارم و پنجم و شش دوره  ابتدایی سال تحصیلی   1397 1398 (3 جلد کتاب) بود . ابزار پژوهش "آنتروپی شانون" (Shanon Entropy) بود . روایی محتوایی این پژوهش نیز توسط 12 نفر از متخصصان علوم دینی  و 8 نفر از متخصصان آموزش بهداشت  تایید شد که محتوای طرح از نظر پاسخگو(متن کتب هدیه های آسمانی  پایه چهارم و پنجم و شش دوره  ابتدایی) و دوازده مولفه  اصلی و 58 مولفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت  مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها : 

    نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که  بررسی  کل  3 کتاب  هدیه های آسمانی پایه چهارم ، پنجم و شش دوره  ابتدایی مولفه ی مربوط به سلامت روانی  با 443 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به کنترل و پیشگیری از بیماری ها  و معلولیت  با  1 فراوانی است. و از مجموع 620  فراوانی  مولفه های سلامت در کتاب  هدیه های آسمانی پایه چهارم ، پنجم و شش دوره  ابتدایی ،  31 مورد به سلامت جسم، 26 مورد به سلامت تغذیه، 3 مورد به سلامت محیط،  6 مورد به سلامت محیط زیست، 24  مورد به سلامت خانواده، 10 مورد به حوادث ایمنی، 47 مورد به تحرک بدنی، 443 مورد به سلامت روانی، 17 مورد به پیشگیری از رفتار های پرخطر، 1 مورد به کنترل و پیش گیری از بیماری ها، 1 مورد به معلولیت، 11 مورد به بهداشت عمومی و بهداشت مدرسه، اشاره شده است.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از فراوانی نشان می دهند که بیشترین ضریب بهنجار  در بین مولفه های  سلامت  در پایه چهارم ، پنجم و شش دوره  ابتدایی مربوط به مولفه سلامت روان  با مقدار (17/3) و کمترین  ضریب اهمیت به  کنترل و پیشگیری از بیماری ها و معلویت   مجموعا  با  مقدار (0.01) می باشد.

    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، ارتقای سلامت، هدیه های آسمانی، مفروضه های نظام سلامت، دوره ابتدایی
  • سیده معصومه غمخواری، حامد فاضلی کبریا*، اکبر بهمنی صفحات 92-97
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی باور های مذهبی بر تعهد سازمانی با نقش میانجی وجدان کاری در بیمارستان امام خمینی شهرستان آمل   انجام گرفت.

    روش پژوهش: 

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع پژوهش کمی می باشد، از جهت شیوه ی گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری، شامل پرسنل بیمارستان امام خمینی شهرستان آمل بود . که تعداد 183 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری، تصادفی است. برای گردآوری اطلاعات از  پرسشنامه استفاده می شود. برای بررسی پایایی از آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی از روایی صوری استفاده شد.

    یافته های پژوهش:

    داده های بدست آمده برای بررسی فرضیه های پژوهش با استفاده از نرم افزار لیزرل تجزیه وتحلیل شدند. نتایج  فرضیه اصلی تحقیق در سطح اطمینان 95 %  مورد تایید واقع گردید. نتایج نشان داد که باور های مذهبی بر تعهد سازمانی و وجدان کاری کارکنان تاثیر معناداری دارد. 

    نتایج پژوهش: 

    نتایج نشان می دهد تمرکز بر باور های مذهبی  باعث افزایش  تعهد سازمانی می گردد و این میان متغیر وجدان کاری نیز این رابطه را تسهیل می نماید، لذا با تقویت  عقاید مذهبی و بوجود آوردن یک باور های مذهبی سبب ارتقای تعهد سازمانی کارکنان و در نهایت بهره وری آن ها خواهد شد  بنابراین توجه به آن در سازمان ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: باور های مذهبی، تعهد سازمانی، وجدان کاری
  • الهه رحیمی، سید عباس حیدری*، بهروز قاسمی صفحات 98-109

    هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل برندسازی مبتنی بر کارآفرینی در استارتاپ ها می باشد. با توجه به این موضوع که در این حوزه مدلی جامع در ادبیات پژوهشی ایران وجود ندارد، در این تحقیق با استفاده از روش تحقیق کیفی تیوری داده بنیاد، پدیده محوری تحقیق، فرآیند برندسازی در استارتاپ ها در نظر گرفته شده است و پس از انجام مراحل تحقیق شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر این پدیده شناسایی شد. همچنین در انتها نتایج و پیامدهای برندسازی در استارتاپ ها در مدل ارایه شده است. برای ساخت مدل تحقیق از روش مصاحبه های نیمه ساختاریافته بر طبق اصول نظریه داده بنیاد استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و خبرگان اجرایی ودانشگاهی در استارتاپ های خدماتی هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند مورد شناسایی و مصاحبه قرار گرفتند و تا رسیدن به نقطه اشباع نظری مصاحبه ادامه یافت و پس از تحلیل و بررسی کدهای استخراج شده در مراحل سه گانه کدگذاری، مدل نهایی استخراج گردید.

    کلیدواژگان: برند، برندسازی، استارتاپ، برندسازی استارتاپ ها، کارآفرینی
  • فاطمه مقصودلو، غلامرضا ثناگو*، محمود شیرازی صفحات 108-120
    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری در کاهش افکار اضطرابی، افزایش تابآوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی در شهر تهران است.

    موارد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل و با استفاده از انتخاب آزمودنی ها در گروه های آزمایشی و کنترل است. جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان مبتلا به ام. اس شهر تهران در نیمه دوم سال 1399 تشکیل دادند که دارای پرونده بوده و بیماری آنان توسط ام. آر. آی و پزشک متخصص تشخیص داده شده و نوع بیماری آن ها عود کننده- پیشرونده بود. نمونه پژوهش حاضر به تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به شیوه گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 5/1 در معرض درمان شناختی- رفتاری قرار گرفتند و برای گروه کنترل هیچگونه مداخلهای انجام نگرفت. ابزار پژوهش شامل مقیاس امید اشنایدر و همکاران (1991)، مقیاس تاب‏آوری کونور و دیویدسون (2003) و مقیاس افکار اضطرابی ولز (1994) بود. این پژوهش از تحلیل کواریانس چند متغیری و تک متغیری، تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد درمان شناختی- رفتاری بر کاهش افکار اضطرابی، افزایش تابآوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی در شهر تهران موثر است (001/0).

    نتیجه گیری

    به منظور کاهش افکار اضطرابی، افزایش تابآوری و امید به زندگی در زنان مبتلا به ام. اس و افسردگی، از درمان شناختی- رفتاری استفاده شود.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، افکار اضطرابی، تاب آوری، امید به زندگی، زنان، ام. اس، افسردگی
  • لیلا رضوانی، سید یعقوب موسوی*، رضاعلی محسنی صفحات 110-120
    هدف

    هدف این پژوهش مطالعه فرصتها و محدودیتهای جهانی شدن کلان شهر تهران می باشد. جهانی شدن به عقیده متخصصان یک انتخاب نیست بلکه موجی است که در همه عرصه ها و زمینه ها راه افتاده است و به سرعت در حال حرکت است و کشورها هم توان مقابله با آن یا توقف آن را نداشته و تنها چاره پیوستن آگاهانه و فعال به این موج است. کلان شهر تهران به عنوان پایتخت ایران و پرجمعیت ترین شهر کشور، ظرفیت و مع هذا محدودیت هایی فراوانی در بین شهرهای دیگر کشور برای جهانی شدن، دارا می باشد. این تحول یا گذار به جهانی شدن، مستلزم شرایط، بسترها، فرصت ها، تهدیدها، تخصص ها و منابع عظیم علمی، مالی و فرهنگی اجتماعی است.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش، نظریه داده بنیاد می باشد. داده های موردنیاز این پژوهش حاصل مصاحبه نیمه ساختیافته با 14 نفر از متخصصین صاحبنظر و باتجربه در امور مدیریت شهری می باشد. شیوه انتخاب مشارکت کنندگان، هدفمند و در دسترس و تعیین تعداد آن ها با رسیدن به مرحله اشباع، مشخص شده است.

    یافته ها

    بر اساس نتایج پژوهش، پدیده محوری " مدیریت بحران زده" به عنوان پدیده محوری انتخاب گردید. از علل این پدیده، بیانسجامی مدیریتی و اتخاذ تصمیمات غیرمتمرکز میباشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان میدهد، مدیریت بحران زده، منجر به پسرفتهای مدیریتی- موقعیتی شده است.

    کلیدواژگان: جهان شهری، کلان شهر، تهران، مدیریت شهری، فرصتها
  • اعظم کشاورزی، خدیجه ابوالمعالی الحسینی*، کیانوش هاشمیان صفحات 121-132
    هدف

    هدف پژوهش مقایسه اثربخشی آموزش مهارت های معنوی و مهارت های شناختی- اجتماعی بر پرخاشگری در دانش آموزان بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون- پس آزمون - پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمام دختران دانش آموز پایه پنجم و ششم دوره ابتدایی منطقه 2 آموزش و پرورش شهر تهران به تعداد 234356 نفر بود که در سال تحصیلی 98-1397 مشغول به تحصیل بودند. 51 دانش آموز به روش خوشهای چندمرحلهای انتخاب شد و به صورت تصادفی در 3 گروه (هر گروه 17 نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه پرخاشگری رابطهای و آشکار شهیم (1385) بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شد. در پژوهش حاضر گروه آزمایشی اول، تحت 12 جلسه 90 دقیقهای آموزش مهارت شناختی- اجتماعی؛ گروه دوم آزمایشی، تحت 12 جلسه 90 دقیقهای آموزش مهارت معنوی قرار گرفتند و گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد آموزش مهارت های معنوی پرخاشگری جسمانی (68/6=F)، پرخاشگری رابطه ای (55/5=F) و پرخاشگری واکنشی (30/21=F) را در سطح معناداری 01/0 کاهش داد. آموزش مهارت های شناختی- اجتماعی پرخاشگری جسمانی (44/3=F) را در سطح 05/0 و پرخاشگری رابطه ای (13/18=F) و پرخاشگری واکنشی (71/32=F) را در سطح معناداری 01/0 کاهش داد.

    نتیجه گیری

    تفاوت اثر دو شیوه آموزش بر پرخاشگری رابطه ای (63/4=F) در سطح 05/0 معنادار بود. پیشنهاد میشود آموزش مهارتهای شناختی- اجتماعی و معنویت درمانی در طول سال تحصیلی به عنوان یک واحد درسی به دانش آموزان تدریس شود.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، مهارتهای شناختی- اجتماعی، مهارتهای معنوی
  • مرضیه نهاوندی، مصطفی مهرآیین*، مجید کاشانی صفحات 122-129

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر فرآیند توسعه بر ناپایداری روابط عاطفی- عاشقانه در خانواده امروز ایرانی است. ازاین رو، پرسش این پژوهش دارای این صورت بندی است: چرا و چگونه فرآیند توسعه می تواند زمینه ساز ناپایداری روابط عاطفی در خانواده گردد؟ از منظر جامعه شناسی، فرآیند توسعه به واسطه چه مکانیسم هایی می تواند زمینه ساز ناپایداری روابط احساسی-عاطفی در خانواده گردد و روابط احساسی- عاطفی میان زن و شوهر را متزلزل سازد؟ به منظور پاسخ به این پرسش محقق به بررسی گسترده ادبیات تجربی و نظری مربوط به مسیله روابط عاطفی- عاشقانه پرداخته است. محقق، سپس مبتنی بر روش شناسی «تطبیق الگو» به بررسی تاثیر فرآیند توسعه بر روابط عاطفی- عاشقانه در خانواده ایرانی دهه هفتاد و نود پرداخته است. در نهایت، محقق به بحث درباره دلالت های این پژوهش برای شناخت رابطه میان روابط عاطفی- عاشقانه در خانواده و ساختار اجتماعی می پردازد. فرآیند توسعه به واسطه ایجاد تغییر در موقعیت زنان در جامعه، می تواند بر روابط عاطفی- عاشقانه زمینه ساز ناپایداری روابط عاطفی- عاشقانه در خانواده گردد.

    کلیدواژگان: ناپایداری روابط عاطفی- عاشقانه، فرآیند توسعه، خانواده ایرانی، ساختار اجتماعی
  • داود بهرامی، کاوه تیمورنژاد*، محمود دهگان صفحات 130-140
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی شایستگی های مدیران بانک مرکزی در شرایط تحریم  میباشد روش تحقیق به صورت کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است.

    مواد و روش ها

    برای گردآوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شده و تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز به روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفته است. نمونه گیری به روش نمونه گیری نظری و با بهره مندی از تکنیک های هدفمند (قضاوتی) انجام شده است. جامعهآماری مطابق با الگوی نظاممند نظریه داده بنیاد، از میان خبرگان و مدیران با سابقه فعال در بانک مرکزی انتخاب شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده های به دست آمده از مصاحبه ها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی منتج به شناسایی الگوی شایستگی های مدیران بانک مرکزی بر مبنای نظریه پردازی داده بنیاد گردید، یافته های این پژوهش حاکی از آن است که مدیران  بانک مرکزی برای پیاده سازی شایستگی های مدیران ضمن توجه به تمامی مقوله ها و زیرمقوله های شناسایی شده در این پژوهش، با استفاده از مدل ارایه شده و اطلاعات و داده های شایستگی های مدیران در شرایط تحریم ، برای برنامهریزی  تمامی فرایندهای این حوزه تلاش کنند ، به گونهای که در شرایط تحریم دسترسی شایستگی های مدیران بانک مرکزی ممکن باشد.

    نتیجه گیری

    بهعلاوه این پژوهش لزوم توجه به الگوهای شایستگی های مدیران بانک مرکزی در شرایط تحریم  را نشان می-دهد.

    کلیدواژگان: شایستگی، شایستگی مدیران، بانک مرکزی، شرایط تحریم
  • مرضیه تقی زاده پاسندی*، حمیدمحمد قاسمی، سید احمد میریان صفحات 133-144
    هدف

    این رساله به بررسی تربیت عقلانی از منظر سیره امامین صادقین (ع) اختصاص دارد.

    مواد و روش ها

    برای انجام آن از روش تحلیلی توصیفی استفاده شده است. به این صورت که با بهره گیری از کتاب های تفسیری، تاریخی و مجلات، پژوهش ها و تحقیقات انجام شده در خصوص موضوع مورد بحث از آیات و روایات و مباحث روان شناختی و جامعه-شناختی استفاده شده است. این مقاله با هدف شناسایی بررسی آثار و اهداف تربیت عقلانی با تکیه بر سیره صادقین (ع) به انجام رسیده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق بیانگر آن است که اهدافی که امامین صادقین (ع) در تربیت عقلانی به دنبال آن بوده اند شامل چیرگی بر هوای نفس، ترویج آموزه های دین اصیل و... بوده است.

    نتیجه گیری

    تربیت عقلانی در سیره عملی امامین (ع) ناظر به آثاری چون زدودن انحرافات معرفتی، دست یابی به کمالات معنوی و سعادت مندی، تقویت دینداری و... بوده است. در پایان این مقاله در نسبت با یافته های پژوهش، پیشنهاداتی ارایه شد.

    کلیدواژگان: تربیت عقلانی، تربیت، عقل، سیره صادقین(ع)، امام صادق(ع)، امام باقر(ع)
  • سمیه رحیمی، نازیا سادات ناصری*، الهام فریبرزی صفحات 141-151
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر تاثیر سرمایه اجتماعی بر توسعه کارآفرینی اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از حیث هدف کاربردی، و از نظر روش توصیفی از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری شامل کارکنان و مدیران سازمانی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس به تعداد 1434 نفر  بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران  به تعداد 303 نفرتعیین شد. روش نمونه گیری یه شکل تصادفی خوشهای بود. روش جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر کتابخانه ای، و ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخته بود، که روایی سازه آن، با استفاده از روش تحلیل عاملی و مقدار پایایی آن از طریق ضریب آزمون آلفای کرونباخ  مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کلموگوروف- اسمیرنوف K-S جهت نرمال بودن متغیرهای پژوهش و جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش از تحلیل رگرسیونی و  معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و LISREL  استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها  نشان داد که 75 کارآفرینی اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس به ابعاد و مولفه های سرمایه اجتماعی که دارای هفت  بعد بشرح: 1. ساختاری ، 2. شناختی ، 3. ارتباطی ، 4. هنجاری ، 5. سطح خرد ، 6. سطح میانی ، 7. سطح کلان  میباشد. وابسته است. که این ابعاد میتوانند کارآفرینی اجتماعی که دارای هجده بعد بشرح: . 1.عاملان تغییر در بخش اجتماعی ، 2. ماموریت اجتماعی ، 3. نوآوری ، 4. تطابق و یادگیری 5. پاسخگویی 6. برنامه های کارآفرینانه 7. اصول اساسی کارآفرینی 8. عوامل زمینه ای 9. عوامل سیاستی، نهادهای و قانونمندی 10. عوامل آموزش کارآفرینی خودکفایی 11. عامل تسهیلات کار 12. شناسایی فرصت 13. ریسک پذیری 14. فرهنگ نوآور  15. ساختار چابک  16. سلامت اجتماعی 17.  خیرخواهی نوع دوستانه  18. عوامل شبکهای  می باشد. را تبیین و پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

      به عبارتی عناصر و مولفه ها و زیر مولفه های سرمایه اجتماعی 75 درصد در کارآفرینی اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس موثر هستند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی اجتماعی، سرمایه اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی
  • مریم شکری، محمدعلی رحمانی*، شهنام ابوالقاسمی صفحات 145-155
    هدف

    هدف این مطالعه مقایسه تاثیر زوج درمانی هیجان مدار بر بخشودگی، خودتنظیمی هیجانی و دلزدگی زناشویی زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به اورژانس های اجتماعی خانواده بوده است.

    مواد و روش ها

    با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، این تحقیق به صورت نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون به یک گروه آزمایشی (زوج درمانی هیجان محور) و یک گروه گواه انجام شد. جامعه تحقیق حاضر را کلیه زوج های مراجعه کننده به اورژانس های اجتماعی خانواده تهران تشکیل می دادند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و با در نظر گرفتن شرایط ورود به مطالعه انجام شد. 30 نفر از زوجین مراجعه کننده در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول تحت زوج درمانی هیجان محور و گروه دوم گواه بودند. ابزار پژوهش شامل مقیاس بخشودگی بین فردی (IFI-25)، پرسش‎نامه تنظیم هیجان شناختی گرنفسکی و همکاران (2001) و مقیاس دلزدگی زناشویی پاینز (1996) بوده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که زوج درمانی هیجان مدار بر دلزدگی زناشویی زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به اورژانس های اجتماعی خانواده تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که زوج درمانی هیجان مدار بر بخشودگی، خودتنظیمی هیجانی و دلزدگی زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به اورژانس های اجتماعی خانواده تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: زوجدرمانی هیجانمدار، بخشودگی، خودتنظیمی، دلزدگی زناشویی
  • سارا پارسا، سید محمدکاظم واعظ موسوی*، ژاله باقرلی صفحات 152-158
    هدف

    بین رانندگان خبره و تازه کار از نظر مهارت های مختلف رانندگی تفاوت هایی وجود دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه چالاکی دستی، ردیابی بینایی و توجه متمرکز بین رانندگان خبره و تازه کار انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه پژوهش رانندگان خبره عضو تیم ملی فدراسیون موتورسواری و اتومبیل رانی جمهوری اسلامی ایران و رانندگان تازه کار بودند که تعداد 30 نفر از آنها (هر گروه 15 نفر) با روش نمونه گیری داوطلبانه به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر سیستم آزمونی استاندارد وینا بود و داده های حاصل از آن با آزمون پارامتریک تحلیل واریانس و آزمون ناپارامتریک کروسکال والیس در نرم افزار SPSS مدل 22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین رانندگان خبره و تازه کار از نظر توجه متمرکز عملکردهای درست و نادرست تفاوت معناداری وجود داشت  (05/0<p)، اما بین آنها از نظر چالاکی دستی و ردیابی بینایی تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از تفاوت معنادار بین رانندگان خبره و تازه کار از نظر توجه متمرکز و عدم تفاوت معنادار از نظر چالاکی دستی و ردیابی بینایی بود. بنابراین، آموزش توجه متمرکز می تواند به رانندگی بهتر کمک نماید.

    کلیدواژگان: چالاکی دستی، ردیابی بینایی، توجه متمرکز، رانندگان، رانندگی ایمن
  • فاطمه خدادادی*، حوریه رضا قلی، شهین عبدالمالکی صفحات 156-162
    هدف

    اهداف پژوهش حاضر مقایسه اضطراب در بین سه گروه زنان شرکت کننده در کلاس های روانشناسی (مهارت های زندگی)، اصول فقه و زنانی که در هیچ یک از این کلاس ها شرکت نکرده بودند، است.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی است. نمونه این پژوهش متشکل از 90 نفر 30 تا 60 ساله بود که بر اساس ملاک های ورود اضطراب و ملاک های خروج داشتن سابقه روان پزشکی، ابتلا به بیماری های مزمن و عدم تمایل به تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. افزون بر آن، شرکت کنندگان مقیاس افسردگی، اضطراب را تکمیل کردند. شرکت کنندگان به صورت نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و در سه گروه قرار گرفتند، گروه روانشناسی در 14 جلسه 5/1 ساعته، هفته ای سه جلسه و گروه اصول فقه در 8 جلسه 5/1 ساعته هفته ای 2 جلسه شرکت کردند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک راهه مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج مقایسه در مقطع پس از آموزش نشان داد که بین دو گروه زنانی که در کلاس های روانشناسی (مهارت های زندگی) شرکت کرده اند و زنانی که در هیچ کلاسی شرکت نکرده اند از نظر میزان اضطراب در سطح (05/0) تفاوت معناداری وجود دارد. علاوه بر این بین میزان اضطراب زنان در دو گروه اصول فقه و عدم شرکت در کلاس ها نیز تفاوت معناداری در سطح (01/0) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    هرچند که بین میزان اضطراب، در زنان شرکت کننده در کلاس های روانشناسی (مهارت های زندگی) و زنان شرکت کننده در کلاس های اصول فقه تفاوت معناداری یافت نشد

    کلیدواژگان: اضطراب، کاربرد روانشناس (مهارت های زندگی)، کاربرد اصول فقه
  • رویا بیگناه، مرضیه پیله ور*، محمد رضائی صفحات 159-164

    وقف به عنوان سنت حسنه و اقدام خیرخواهانه انسانی از موضوعات شاخص و مهم اجتماعی بوده که در تمامی جوامع و ادیان و به ویژه دین اسلام دارای جایگاه و پایگاه برجسته ای می باشد و براساس اصل تعاون و حس نوع دوستی انسان ها ابتنا یافته و هدف اصلی آن تامین نیازمندی های عمومی، کمک به خدمات اجتماعی و ایجاد رفاه و امنیت همگانی و گسترش فضایل اخلاقی می باشد. اما به میزانی که جامعه ایرانی در عصر مدرنیزاسیون، گام برداشته است، از میزان و حجم موقوفات به ویژه درآمد های ناشی از آن کاسته شده است. در این مقاله که با روش توصیفی، تحلیلی و با هدف واکاوی دلایل ناکامی وقف در ایران به نگارش در آمده است، به این سیوال اساسی پاسخ داده می شود که عمده ترین دلایل ناکامی وقف در ایران، در حوزه بهره وری و توسعه آن مشتمل بر چه مواردی بوده است.

    کلیدواژگان: وقف، توسعه، ناکارآمدی، بهره وری
  • منیژه حسن پور، محبوبه سلیمان پور عمران*، مریم حافظیان صفحات 165-174
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی مولفه های الگوی افزایش اثربخشی یادگیری در سیستم آموزش مجازی دانشگاه های استان خراسان شمالی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر به صورت کیفی انجام شد. جامعه ی آماری، اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد و خبرگان آشنا به حوزه آموزش مجازی بودند که 18 نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند که با این تعداد به اشباع نظری رسید. روش های گردآوری اطلاعات در این پژوهش شامل کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. اطلاعات به روش تحلیل تم و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد. برای تعیین روایی، پژوهش حاضر از روش سه سویه سازی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با تحلیل مضمون (به وسیله نرم افزار مکس کیودی)  و کدگذاری انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش منجر به شناسایی و تایید 6 مقوله اصلی و 40 عامل فرعی طبقه بندی نمود.

    نتیجه گیری

    شش مقوله اصلی شامل برنامه درسی و  طراحی آموزشی، عوامل مربوط یه صلاحیت های استاد و فراگیر، عوامل تجهیزات تکنولوژی و زیرساختی  فناوری اطلاعات، عوامل اعتباری و  پشتیبانی، عوامل فرهنگی فضای مجازی و عوامل مدیریتی،اداری و سازمانی دانشگاه می باشد.

    کلیدواژگان: یادگیری اثربخش، آموزش مجازی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • مهشید سالاری، افسانه وارسته فر*، علی بقایی سرابی صفحات 183-201
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوهای عشق ورزی جوانان ساکن در شهر تهران با رویکرد نظریه داده بنیاد است. روش پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. جامعه آماری شامل جوانان  بین سنین 19-29 سال  ساکن در شهر تهران بودند.

    مواد و روش ها

    روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری غیر احتمالی، باانتخاب هدفمند استفاده شد. اندازه نمونه در این پژوهش برابر 20 نفر و ابزار اندازه گیری مصاحبه باز بود که برمبنای سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی تحلیل شد. براساس تحلیل داده ها، 158 مفهوم اولیه(کدهای باز)، 44 کد محوری و 21 کد گزینشی شناسایی شد.

    یافته ها

    نتایج  مستخرج از تجزیه و تحلیل مصاحبه های کیفی نشان داد که عوامل علی از 3 مقوله اصلی، 12 مقوله فرعی و 38 کد اولیه؛ عوامل زمینه ای از 5 مقوله اصلی، 9 مقوله فرعی، و 19 کد اولیه؛ عوامل مداخله گراز 5 مقوله اصلی، 10 مقوله فرعی و 29 کد اولیه؛ راهبردها از 5 مقوله اصلی، 11 مقوله فرعی و 26 کد اولیه و در نهایت پیامدها حاصل از 6 مقوله اصلی، 14 مقوله فرعی و 46 کد اولیه تشکیل شده اند.

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان گفت جوانان مورد مطالعه، به عنوان کنشگر از اصول و قواعد معرفتی شناختی متناسب با ساختار اجتماعی و فرهنگی مقطع زمانی خود پیروی می کنند.زیرا تنها یک میدان معرفت شناختی در هر دوره از زندگی کنشکر  وجود دارد.

    کلیدواژگان: جوانان، عشق ورزی، عشق اجتماعی، نظریه داده بنیاد، عشق بازیگوشانه
  • عبد هواسی، محمود قیوم زاده*، عبدالجبار زرگوش نسب صفحات 184-194

    از جمله مباحث فقهی حقوقی حوزه مدنی خانواده که دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای است مسایل مرتبط با ارث می باشد. در بین ارث زن و شوهر از یکدیگر برجستگی حقوقی و فقهی ممتازی دارد که میزان و چگونگی ارث بردن زوجه از زوج دارای چالش های مختص به خود است. از جمله مواردی که زوجه از زوج ارث می برد به صورت سنتی و براساس نظر مشهور فقها زوجه از اموال منقول زوج و قیمت عرصه و اشجار همان گونه در ماده ی 861 قانون مدنی مندرج است، ارث می برد. لیکن با تحولات اجتماعی و مطالعات مختلفی که از سوی گروه ها وجود داشت جهت گیری ارث بردن زوجه از اموال غیرمنقول زوج تقویت و نظر غیرمشهور فقهی در این جهت برجسته نمایش داده شده تا جایی که مادتین946 و947 قانون مدنی در سال 1387 اصلاح و زمینه ارث بردن زوجه از تمام اموال زوج (منقول و غیرمنقول) فراهم گردید و چنین عنوان شده بود که زن از اموال شوهر به صورت کلی ارث می برد البته در قسمت اموال غیرمنقول از قیمت آن واگر ورثه از ادای قیمت امتناع کنند زن می تواند حق خود را از عین اموال نیز استیفا کند. این امر تحکیم و امنیت روانی خانواده را دوچندان و وضعیت سلامت آن را ارتقاء داده و در نهایت آرامش روانی زوجین را فراهم می آورد. در پژوهش پیش رو بررسی فقهی مقررات در پیش گفته شده به روش کتابخانه ای و تحلیل محتوایی با ابزار کتابخانه ای و داده های مطالعاتی مورد نظر بوده و به ابهامات و سوالات متعدد در این زمینه پاسخ داده شده است.

    کلیدواژگان: ارث، زوجه، فقه مدنی، حقوق ایران، خانواده، سلامت، امنیت روانی
  • احمد کریمی دشتکی، محمد محمودی* صفحات 195-204
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف بررسی فریب کاری های  آموزشی وتقلب دانشجویان در چارچوب یک مدل علی بانظر گرفتن متغرهای دینی واخلاقی انجام یافت.

    مواد و روش ها

    شرکت کنندگان پژوهش شامل 300 نفر(134پسر و 166دختر)دانشگاه شیراز بوده که پرسشنامه-های دینداری گلاک و استارک، مقیاس بی صداقتی تحصیلی مک کابی و تروینییو، پرسشنامه هدف گرایی تحصیلی بوفارد و همکاران و پرسشنامه جهت گیری اخلاقی میلتیادیس را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش مدل-یابی معادلات ساختاری بوسیله نرم افزار Amos  نسخه22 مدل مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که هرسه متغیر پایبندی به دین، هدف گرایی تحصیلی و جهت گیری هدف پیش بین منفی بی صداقتی تحصیلی می باشند. همچنین بین متغیرهای پایبندی به دین و هدف گرایی تحصیلی و بین متغیر پایبندی به دین و جهت گیری اخلاقی رابطه مثبتی برقرار است. ضرایب مسیر برای متغیر پایبندی به دین و بی صداقتی تحصیلی6/- متغیر پایبندی به دین و جهت گیری اخلاقی91/0 متغیر پایبندی به دین و هدف گرایی تحصیلی94/0 متغیر جهت گیری اخلاقی به بی صداقتی تحصیلی 35/- و متغیر هدف گرایی تحصیلی به بی صداقتی تحصیلی 0.58- بدست آمد که همگی در سطح01/ معنادار بود.

    نتیجه گیری

    بطورکلی می توان نتیجه گرفت اعتقادات مذهبی دانشجویان، پایبند بودن به ارزش های اخلاقی و همچنین داشتن هدف و انگیزه در تحصیلی در اجتناب از تقلب در تحصیل و همچنین صداقت داشتن موثر است

    کلیدواژگان: بی صداقتی تحصیلی، پایبندی به دین، جهت گیری اخلاقی، هدف گرایی تحصیلی
  • سحر ملاح نوکندی، خدیجه ابوالمعالی الحسینی*، حسین ابراهیمی مقدم، مالک میرهاشمی صفحات 202-210
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش مقایسه اثر بخشی مشاوره انگیزشی و آموزش مهارت های فراشناخت بر کاهش استرس تحصیلی دختران دانش آموز دوره متوسطه اول بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه منطقه 12 شهر تهران در سال تحصیلی 98-97 بودند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای بود. به طوری که سه دبیرستان انتخاب شدند و 20 نفر از هر دبیرستان انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استرس تحصیلی کوهن و فرازر بود.پروتکل و مراحل اجرای مشاوره انگیزشی نظام مند  بر اساس الگوی ککس و کلینگر و پروتکل آموزش مهارت های فراشناخت طی ده جلسه برگزار شد. روش آماری تحلیل کوواریانس چند متغیری درون گروهی- بین گروهی بود.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد مشاوره انگیزشی و آموزش مهارت های فراشناختی به صورت پایدار استرس تحصیلی دانش آموزان دختر را کاهش می دهد.

    نتیجه گیری

    بین اثر بخشی مشاوره انگیزشی و مهارت های فراشناختی در کاهش استرس تحصیلی دانش آموزان دختر تفاوت معناداری وجود دارد

    کلیدواژگان: مشاوره انگیزشی، آموزش مهارت های فراشناخت، استرس تحصیلی
  • معصومه مصطفوی، شعبان حیدری*، سیده علیا عمادیان صفحات 205-212
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تحریکات چندحسی و توانبخشی شناختی بر وضعیت ذهنی، حافظه بالینی و اختلال خواب در زنان سالمند دارای نقایص شناختی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به صورت نیمه آزمایشی از نوع پیش  آزمون - پس آزمون  با گروه گواه و پیگیری انجام شد. جامعه آماری 30 نفر از سالمندان زن مراجعه کننده به سراهای سالمندان شهر تهران بودند که به روش تصادفی ساده  به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های وضعیت ذهنی،  حافظه بالینی،  اختلال خواب و نقایص شناختی استفاده شد. داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS-21  آزمون های تحلیل واریانس آمیخته  تحلیل شد.

    یافته ها

    طبق نتایج تحریکات چندحسی بر بهبود وضعیت ذهنی، حافظه بالینی و اختلال خواب در سالمندان دارای نقایص شناختی اثر معنادار داشت (01/0>P). بنابراین درمان تحریکات چندحسی بر اختلال خواب، وضعیت ذهنی و حافظه بالینی سالمندان موثر است (01/0>P).

    نتیجه گیری

    می توان از این روش برای بهبود توان شناختی و در نتیجه کیفیت زندگی سالمندان به صورت مستقل و همراه با درمان های شناختی بالینی و تحت بالینی بهره جست.

    کلیدواژگان: حافظه، اختلال خواب، وضعیت خواب، تحریک چند حسی
  • مهدی تقوی رفسنجانی* صفحات 213-223

    در طول تاریخ مسیله توزیع متناسب ثروت، برقراری عدالت اقتصادی و درنهایت کاهش فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی همواره مورد بحث و توجه دانشمندان و صاحب نظران بوده است. مالیات به عنوان اصلی ترین منبع درآمد دولت ها یکی از مهم ترین عناصر اثرگذار بر توزیع متناسب ثروت به شمار می رود. در متون اسلامی و قوانین اسلامی تاکید فراوانی بر برقراری عدالت اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی شده است. به ویژه در زمان حضرت علی علیه السلام به عنوان تنها امام معصوم که به حکومت رسیدند قوانینی برای اخذ مالیات و برقراری عدالت اقتصادی برقرار شد. در علم اقتصاد نوین برای بررسی وضعیت توزیع درآمد از ضریب جینی استفاده می شود.  از آنجا که یکی از مهمترین معضلات دنیای امروز همین توزیع نامتناسب ثروت و ایجاد شکاف اقتصادی بین فقیر و غنی می باشد؛ ضرورت انجام تحقیقاتی که به بررسی تیوری هایی برای کاهش این فاصله می پردازد اجتناب ناپذیر است. بدون شک در دیدگاه اسلام یکی از بهترین شیوه های استفاده از مالیات برای کاهش فاصله بین فقیر و غنی و برقراری عدالت اقتصادی، قوانین مالیاتی است که در زمان حکومت حضرت علی (ع) اجرا می شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی امکان سنجی اجرایی شدن قوانین مالیاتی حضرت علی (ع) در ایران واثرآن بر ضریب جینی می باشد. بدین منظور ابتدا اجرایی شدن قوانین مالیاتی دوران حکومت حضرت علی (ع) در ایران را امکان سنجی نموده و سپس اثر مالیات بر ضریب جینی در ایران با روش های اقتصاد سنجی بررسی می گردد و در نهایت با بررسی کیفی و تحلیلی اثر اجرایی شدن قوانین مالیاتی حضرت علی (ع) بر میزان مالیات دریافتی، اثر آن بر ضریب جینی در ایران بصورت غیرمستقیم بدست می آید. بر اساس این پژوهش امکان اجرایی شدن قوانین مالیاتی حضرت علی (ع) در ایران وجود دارد. هم چنین اثر کاهشی و معنادار مالیات بر ضریب جینی روشن می گردد. با توجه به اینکه این قوانین منجر به قرارگرفتن زکات در زمره مالیات های رسمی شده و در نهایت باعث افزایش مقدار مالیات اخذ شده می شود، پس این قوانین نیز تاثیر کاهشی ومعناداری بر ضریب جینی دارند.

    کلیدواژگان: قوانین مالیاتی، حضرت علی(ع)، ضریب جینی، مالیات، ایران
  • مریم مردانی، مژگان محمدی نایینی*، فائزه ناطقی صفحات 228-236
    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی و مقایسه آزادی و تربیت از دیدگاه شهید مطهری به عنوان یکی از مهم ترین فلاسفه اسلامی عصر حاضر و سارتر به عنوان نماینده اگزیستانسیالیسم است.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش از نظر هدف نظری و از نظر گردآوری داده ها کتابخانه ای و اسنادی است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد  که بر اساس نظر شهید مطهری که برگرفته از دیدگاه اسلام است بندگی خدا را عین آزادی می داند و ازاین روی  اهداف تربیتی مبتنی بر دیدگاه وی شناخت و قرب خداوند، آزادی معنوی، ایجاد و تقویت روحیه علمی در متعلم و ایجاد روحیه اعتمادبه نفس بین فراگیران است و این اصول هماهنگ با فطرت انسان است و از روش های تعقل، تکریم، عبادی و... بهره گرفته است.

    نتیجه گیری

    بنابرین از منظر سارتر انسان مجبور است که آزاد و مختار باشد و اهداف تربیتی برآمده از این دیدگاه  نسبیت گرایی در تعلیم و تربیت، یادگیری فعال، آزاداندیشی و پرورش خلاقیت است و مهم ترین اصول تربیتی وی آزادی، مسیولیت پذیری، خلاقیت و نسبیت است و از روش های تربیتی گفت وشنود و کلاس درس باز بهره گرفته است.

    کلیدواژگان: شهید مطهری، سارتر، آزادی، تعلیم و تربیت
  • یاسمن مهدی، محمد حسین پور*، یدالله مهرعلی زاده صفحات 235-250
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش ارایه الگوی توسعه رهبری آموزشی مدیران مراکز آموزش عالی استان فارس بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی کلیه خبرگان، کارشناسان، مدیران و رهبران آموزشی در مراکز اموزش عالی استان فارس بود. نمونه‎گیری تا زمان دستیابی به اشباع داده ها ادامه داشت و با تعداد 13 نفر از اعضای جامعه آماری مصاحبه به عمل آمد. جامعه آماری این پژوهش در بخش کمی، کلیه اساتید هییت علمی در مراکز آموزش عالی استان فارس بودند. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده و تعداد 350 نفر بعنوان حجم نمونه آماری انتخاب گردید. شیوه نمونه گیری به صورت طبقه ای تصادفی بود. در بخش کیفی پژوهش از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوری اطلاعات استفاده شد. در بخش کمی این پژوهش برای اعتباربخشی مدل پژوهش از ابزار پرسشنامه استفاده گردید. برای تحلیل اطلاعات در بخش کیفی از روش داده بنیاد (کدگذاری) استفاده شد. و در بخش بعدی برای اعتباربخشی مدل از روش تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری در نرم افزار Smart PLS استفاده شد.

    یافته ها

    مقوله محوری (توسعه رهبری آموزشی) تابعی از شرایط علی (ساختار نظام آموزشی، چشم انداز سازمان، مهارت های رهبری، سبک رهبری)، شرایط زمینه ای (ویژگی های شخصیتی رهبر، فرهنگ سازمانی و فناوری و تکنولوژی) و شرایط مداخله گر (توانایی های رهبری، نگرش رهبری، منابع مالی سازمان و عوامل سازمانی) است. این عوامل، شرایط را برای اعمال کنش ها و تعاملات (راهبردها) (کار تیمی و مشارکتی، شایسته سالاری، آموزش برای رهبران، مدیریت منابع، توسعه رهبری، بهبود ساختار سازمان و مدیریت دانش) مهیا می کند که پیامدهای (توانمندسازی کارکنان، بهبود عملکرد سازمانی ، ارتقاء کیفیت آموزش، توسعه پژوهشگری، ارتقاء مهارت های رهبری، بهبود مشارکت کارکنان، تصمیمات سازمانی ، تخصیص بهینه منابع) بود.

    نتیجه گیری

    مدل نهایی رهبری هوشمند با مولفه های شناسایی شده در بخش کیفی، مورد تایید قرار گرفت. این نتایج در قالب الگوی داده بنیاد برای استفاده روسای دانشگاه ها و اعضای هییت علمی دانشگاه ها ارایه شده است.

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری آموزشی، توسعه رهبری، آموزش عالی
  • نوشزاد یگانه، عباسعلی قیومی*، علیرضا ابراهیم پور، بهرام علیشیری، عبدالرحیم رحیمی صفحات 237-249

    نقش زنان در توسعه فرهنگ کشورها همواره به عنوان یک اصل مهم مطرح بوده است. در این زمینه می توان بیان نمود که زنان می توانند جایگاه ویژه ای را در توسعه فرهنگ کشورها ایجاد نمایند. هدف اصلی این تحقیق طراحی مدل تبیین جایگاه زنان در بهبود و توسعه فرهنگی می باشد. بنابراین در این تحقیق شاخصه های توسعه فرهنگی بر اساس شورای عالی انقلاب فرهنگی متناسب با زنان است. به همین منظور جامعه آماری این تحقیق را کلیه خبرگان حوزه فرهنگی تشکیل می دهند. این خبرگان دارای حداقل سابقه کاری در حوزه های فرهنگی می باشند و دارای تحصیلات مرتبط با موضوع تحقیق هستند. روش نمونه گیری گلوله برفی بوده است. با همین روش حجم نمونه برابر 15 نفر تعیین شده است. روش تحقیق اکتشافی و کاربردی و پیمایشی می باشد. در این تحقیق از ابزار مصاحبه استفاده شده است. روایی این ابزار از طریق روایی محتوی تایید گردید. در این تحقیق به منظور مدل سازی و تحلیل و شناسایی عوامل از روش داده بنیاد استفاده گردید. نهایتا مدل توسعه فرهنگی بر اساس مدل داده بنیاد در شاخص های اصلی، پیامد ها، عوامل زمینه ای، عوامل علی، مداخله گر، پدیده محوری و عوامل راهبردی شناسایی و زیر مولفه های هر یک تعیین گردید.

    کلیدواژگان: توسعه فرهنگی، جایگاه زنان، روش داده بنیاد
  • زکیه ابراهیم زاده عطاری، احمد باقری*، اسمعیل رحیمی نژاد صفحات 251-258

    مجازات های تکمیلی و تبعی یکی از مجازات های فرعی محسوب می شوند که قانونگذار در برخی از جرایم در کنار مجازات اصلی برای تنبیه مجرم مقرر نموده است. ادامه و بقای زندگی اجتماعی توام با رفاه و آسایش ممکن نیست مگر با تنظیم صحیح روابط افراد جامعه بایکدیگر وحفظ نظم عمومی وتامین امنیت جامعه وگسترش عدالت اجتماعی واقتصادی و اخلاقی...که این امر مستلزم قواعد و ظوابط هماهنگ درهمه زمینه هاست تا از هرگونه تجاوز و تعدی افراد به حقوق یکدیگر جلوگیری کند. وضع قواعد کیفری  در شریعت اسلام واوامر ونواهی  منحصرا در تامین سعادت ومصلحت مردم است وپیشگیری از تجاوزوتعدی ورعایت  حقوق دیگران است. این پژوهش با روش توصیفی و تحلیلی که منابع آن به صورت کتابخانه ایی جمع آوری شده است در پی پاسخ به این پرسش است که اثربخشی مجازاتهای تکمیلی وتبعی در سلامت جامعه چیست؟ از آنجا که تبیین عدالت کیفری و سلامت فردی واجتماعی جامعه از مهمترین اهداف این پژوهش بشمار می آید، مهمترین ادله سلامت در مجازات های تکمیلی و تبعی در بخش فقهی؛ تناسب جرم و مجازات، جلوگیری از ترویج فساد، جبران ضرر مالی و معنوی و اختیارات حاکم اسلامی و در بخش حقوقی؛ اجرای عدالت، حفظ نظام سیاسی، نظم عمومی، حفظ اخلاق حسنه، می باشد که قابل بررسی است.

    کلیدواژگان: مجازات تکمیلی، مجازاتهای تبعی، ادله فقهی وحقوقی، آثارادله
  • گلریز پور محدث، فاطمه خوئینی*، سید علی حسینی المدنی صفحات 256-265
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تدوین مدل علی سواد رسانه ای مبتنی بر مهارت های فراشناختی، راهبردهای یادگیری خود تنظیمی و خود کارآمدی با میانجی گری تفکر انتقادی در دانشجویان می باشد.

    مواد و روش ها

    بدین منظور در یک طرح پژوهشی از بین دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران- شمال تعداد 318 نفر به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب گردیدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های سواد رسانه ای، مهارت های فراشناختی ولز، راهبردهای یادگیری خود تنظیمی پینتریچ و دی گروت ، خودکارآمدی شوارتز و تفکر انتقادی رجایی گرد آوری شد. اطلاعات گردآوری شده توسط روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS-graphic تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داد که برازش مدل مفهومی پیشنهادی مورد تایید قرار گرفت. هم چنین نتایج پژوهش نشان داد که مهارت های فراشناختی با میانجی گری تفکر انتقادی بر سواد رسانه ای دانشجویان تاثیر ندارد. نتیجه ی دیگری که در این پژوهش به دست آمده است این است که راهبردهای یادگیری خود تنظیمی با میانجی گری تفکر انتقادی بر سواد رسانه ای دانشجویان تاثیر دارد. بخش دیگری از یافته های پژوهش نشان از تایید این فرضیه دارد که  خودکارآمدی با میانجی گری تفکر انتقادی بر سواد رسانه ای دانشجویان تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از پژوهش حاضر می تواند مورد استفاده ی دانشگاه ها، مراکز آموزشی، سازمان صدا و سیما، مراکز فرهنگی و سایر متخصصان مرتبط قرار گرفته و در جهت پیشرفت و بهبود سواد رسانه ای نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، مهارت های فراشناختی، راهبردهای یادگیری خود تنظیمی، خودکارآمدی و تفکر انتقادی
  • لیلا بهاروند، محمد صافحیان*، محمود عبایی کوپایی صفحات 259-269
    هدف

    تجسم اعمال، ازجمله مباحثی است که درآیات و روایات مکررا به آن اشاره شده است و از مسایل مهم علم کلام است، این نظریه به بسیاری از ایراداتی که فلاسفه دین و متکلمان غرب در توجیه و تصحیح کیفر و عذاب اخروی وارد کرده اند پاسخ می دهد. به نظر می رسد، ازآنجایی که اولا تجسم اعمال از مسایلی است که درآیات و روایات در بحث مربوط به آخرین نقطه سیروسفر و پایان کار انسان، بهشت یا جهنم مورد تاکید قرارگرفته است و ثانیا امروزه نیز از مهم ترین مسایل علم کلام است که متکفل پاسخگویی به ایرادات و ابهامات و ارایه توضیحات به فلاسفه دین و متکلمین غرب در توجیه و تصحیح کیفر و عذاب اخروی و چگونگی پیدایش آخرین ایستگاه بشری یعنی بهشت و جهنم است و ثالثا وجود ایراد و شبهه درباره وجود جهنم و غایت و انگیزه آن و ناسازگاری ظاهری آن بارحمت ورافت الهی، عالمان متقدم و متاخر اسلامی را برانگیخته تا در مقام تصحیح و توجیه آن برآیند؛ بنابراین نظریه تجسم اعمال یکی از موفق ترین راه حل های بیان ملاک کیفر اخروی است و انگیزه تحقیق و تحلیل دقیق این نظریه را در میان متکلمان و فلاسفه مضاعف می کند. این مسیله از جنبه ی تربیتی نیز دارای اهمیت است چراکه انسان اگر بداند که هر فعل و عمل و نیتی که در دنیا انجام می دهد هرگز از او جدا نمی شود و همیشه با او هست، در انجام کارهای خود دقت بیشتری کرده و حساب شده عمل می کند.

    مواد و روش ها

    از اینرو نگارندگان در این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی برآنند تا تجسم اعمال در آخرت را با توجه به عملکرد انسان در این دنیا از دیدگاه آیت الله جوادی آملی مورد شرح و تبیین قرار دهند.

    یافته ها

    و به این نتیجه دست یافته اند که نفس در عین وحدت، موجودی دارای مراتب مختلف است.

    نتیجه گیری

    اعمال انسان با نفس او هم سنخ و ازنظر وجود متحدند و روح با هر عملی که انجام می دهد در روز قیامت صورت همان کار برایش نمایان می شود و همین اعمال با تغییر در روز جزا تبدیل به عذاب یا ثواب می شود و این همان تجسم اعمال است.

    کلیدواژگان: تجسم اعمال، نظام جزا و پاداش، اعمال و نیات، جوادی آملی
  • فروغ امید ملایری، حسن گیوریان*، حسن امیری، کوروش پارسا معین صفحات 285-293
    هدف

    هدف از پژوهس حاضر بررسی تاثیر عوامل بیمه ای، عوامل سیاسی و شبکه سازی نظام سلامت بر موفقیت در خصوصی سازی با تاکید بر نقش میانجی رهبری استراتژیک و آموزش و توانمندسازی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کاربردی است. جامعه آماری در بخش کمی مدیران و معاونان بیمارستانهای خصوصی در شهر تهران خواهند بود. بر اساس اطلاعات به دست آمده حدود 56 بیمارستان خصوصی در شهر تهران وجود دارد و تعداد کل جامعه آماری 743 نفر هستند. بنابراین 253 نفر از مدیران و معاونان بیمارستانهای خصوصی در شهر تهران به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که تمامی مقادیر بارهای عاملی از 5/0 بیشتر شده اند و هم چنین مقادیر محاسبه شده t برای هر یک از بار های عاملی هر نشانگر با سازه یا متغیر پنهان خود بالای 96/1 است (سطح معناداری کمتر از 05/0 شده است). مقدار ریشه دوم شاخص میانگین واریانس تبیین شده، برای تمامی متغیرها، از همبستگی آن متغیر با سایر متغیرها می باشد.

    نتیجه گیری

    بخش دولتی همواره موضوع انتقادات فراوانی چون ناکارامدی، تشریفات زاید اداری، عدم انعطاف پذیری، عملکرد و پاسخگویی ضعیف بوده است. یکی از ویژگیهای مهم برنامه های آزاد سازی اقتصادی در چند دههی اخیر خصوصی سازی نظام سلامت میباشد. از جمله اهداف سیاستهای خصوصی سازی، تمایل به افزایش درآمدهای دولت، ارتقای کارآیی اقتصادی و کاهش مداخله دولت در اقتصاد میباشد.

    کلیدواژگان: خصوصیسازی، نظام سلامت، بیمارستانهای خصوصی
  • مریم درخشان، بیتا نصراللهی*، فریبرز باقری صفحات 294-302
    هدف

    این پژوهش با هدف، نقش واسطه ای خودکارآمدی در رابطه بین انعطاف پذیری روانشناختی با خردمندی در دانشجویان انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های آزاد استان تهران در سال 1400-1399 تشکیل دادند، که از میان آن ها، تعداد 400 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای خردمندی (آردلت، 2003)، انعطاف پذیری (بوند و همکاران، 2011)، و خودکارآمدی (شرر و همکاران، 1982) استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V19 و Amos-V8.8 استفاده گردید. همچنین به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. نتایج نشان داد انعطاف پذیری اثر مستقیم معنادار بر خردمندی نداشته است، رابطه انعطاف پذیری با خردمندی به صورت مستقیم برابر(78/1 = t و 12/0=β) است. در ارتباط با وجود اثر غیرمستقیم انعطاف پذیری بر خردمندی دانشجویان به واسطه ی خودکارآمدی با 95 درصد اطمینان تایید می شود.

    نتیجه گیری

    لذا توجه به متغیرهای مذکور در پیشگیری و طراحی درمان های مناسب تر به پژوهشگران و درمانگران یاری می رساند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، انعطاف پذیری روانشناختی، خردمندی
  • پروانه قهرمانی، نادر منیرپور*، مجید ضرغام حاجبی صفحات 298-305

    اهمیت یادگیری ریاضی در عصر حاضر و ارتباط آن با سایر علوم و حیطه های زندگی بر هیچ کس پوشیده نیست و از طرفی مشکلات پیش روی یادگیری ریاضی از جمله اضطراب ریاضی و... ضرورت انجام پژوهش-هایی از این دست را آشکار میسازد. همچنین با افزایش شیوع اضطراب ریاضی در بین دانشآموزان ایرانی، تاثیرات منفی آن بر روی پیشرفت تحصیلی میباشد که با انجام این پژوهش وشناخت پیشبینیهای اضطراب ریاضی و پی بردن به اثرات مستقیم و غیرمستقیم سازه های روانشناختی مطرحشده میتوان کمک شایانی هم به دانشآموزان و هم به معلمان، والدین و برنامهریزان آموزشی کرد تا از این طریق در راه کاهش اضطراب ریاضی دانشآموزان قدم بردارند. لذا هدف از این مقاله تعیین اثر ادراک جو کلاس، دانش آموزشی و خودتنظیمی در یادگیری بر اضطراب ریاضی  دانش اموزان مقطع متوسطه می باشد. پژوهش حاضر در پی بررسی اضطراب ریاضی دانش‏آموزان مقطع دوم متوسطه با نقش میانجی خودتنظیمی می‏باشد. پژوهش حاضر از لحاظ روش کمی و از لحاظ هدف توصیفی است. پس از بررسی موضوع در ادبیات پژوهش، داده‏های مورد نیاز از طریق پرسشنامه و دیتاست نظرات  بدست آمده از ابزار پرسشنامه ، از دانش‏آموزان دختر و پسر مقطع دوم متوسطه استخراج گردید. داده و آزمون معادلات ساختاری  در نرم افزار LISREL تحلیل گردید و به توسعه فرضیه‏ها پرداخته شد.

    کلیدواژگان: جو کلاس، خودتنظیمی، دانش اموزشی، اضطراب ریاضی، مقطع متوسطه
  • سیده مریم موسوی، سعید مرادی*، لیلا شریفیان صفحات 303-312
    هدف

    رهبران تحول گرا برای سازمان های خود یک چشم انداز پویا و فعال ایجاد می کنند. در نتیجه، هدف این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های سبک رهبری تحول گرا در مدیران آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کیفی از میان خبرگان دانشگاهی حوزه مدیریت و متخصص در زمینه کیفیت خدمات آموزشی تعداد 15 نفر بر اساس اصل اشباع نظری و با روش نمونه گیری هدفدار به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده که روایی محتوایی آن با نظر خبرگان 83/0 و پایایی آنها با روش ضریب توافق بین دو کدگذار 89/0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون در نرم افزار NVivo نسخه 10 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که سبک رهبری تحول گرا در مدیران آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی 8 بعد، 23 مولفه و 143 شاخص داشت. بعد شبکه روابط دارای دو مولفه تعاملات افقی در دانشگاه و تعاملات عمودی در دانشگاه، بعد ویژگی های رهبر دارای سه مولفه ویژگی های شخصیتی، شایستگی رهبر و اخلاق حرفه ای رهبران تغییر، بعد آماده سازی منابع دارای پنج مولفه وجود امکانات مناسب سخت افزاری، وجود امکانات مناسب نرم افزاری، وجود نظام یکپارچه آمار و اطلاعات، بهره مندی از منابع انسانی متخصص IT و توانمندسازی و آموزش، بعد بررسی وضعیت دارای دو مولفه برنامه ریزی و بررسی وضعیت تغییر و بررسی وضعیت موجود و مطلوب، بعد محرک های تغییر دارای دو مولفه ایجاد انگیزه تحول و حمایت و تشویق یادگیری، بعد مدیریت در زمان تغییر دارای دو مولفه مدیریت تعارض و مدیریت مشارکتی، بعد تشکیل تیم و حمایت ذینفعان دارای سه مولفه کسب حمایت سیاسی، تشکیل تیم خبرگان و اعتمادسازی و بعد اقدامات تغییر دارای چهار مولفه ساختار تغییر، عدالت در زمان تغییر، بررسی عملکرد و استراتژی تغییر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه، برای بهبود رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی می توان زمینه را برای بهبود و ارتقای ابعاد و مولفه های سبک رهبری تحول گرا فراهم کرد

    کلیدواژگان: سبک رهبری، رهبری تحول گرا، مدیران آموزشی
  • یوسف برزگری، بهنام طالبی*، صادق ملکی آوارسین صفحات 306-319
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف نقش واسطه ای عزت نفس و اسناد علی در رابطه بین کرامت انسانی و بهره وری سازمانی کارکنان زندانهای آذربایجانشرقی در سال 1397 انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق پیمایشی از نوع همبستگی و تحلیلی بود. جامعه آماری شامل کارکنان اداره کل زندانها به تعداد 330 نفر بود که 153 نفر پس از شناسایی پرسشنامه های مخدوش؛ به روش نمونه گیری نسبتی با فرمول کوکران انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های استاندارد شده  بهره وری سازمان اولسانیا و همکاران (2012)، کرامت انسانی فروتنی و بحرانی (1396) برگرفته از مدل نژاد سلیم (1388) ، عزت نفس روزنبرگ و اسناد علی سلیگمن و همکاران (1979) با اعتبار محتوایی و پایایی هر یک بالای 7/0 بدست آمد و مورد تایید انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از نرم افزار spss و تحلیل مسیر نشان داد؛ کرامت انسانی با واسطه ی عزت نفس و اسناد علی مثبت و منفی در تبیین بهره وری سازمانی نقش دارند (05/0>p).

    نتیجه گیری

    در نتیجه عوامل مدیریتی و سازمانی در کنار عوامل شخصیتی کارکنان می توانند در بهره وری سازمانی تاثیر مثبتی بگذارند.

    کلیدواژگان: اسناد علی، عزت نفس، کارکنان، کرامت انسانی، بهره وری
  • زهره تقوی*، علی الله بداشتی، اقدس یزدی صفحات 313-328

    ظاهرگرایی جریان فکری تحجرگرایی است که بر ظواهر کتاب و سنت، عدم به کارگیری عقل و اندیشه در فهم معارف وحیانی، و فراتر نرفتن از معنای ابتدایی آیات می باشد. به ویژه آن‏که این مسایل بیش‏تر در آیات متشابهی است که جمود بر الفاظ و معنای ابتدایی آن موجب قایل شدن بر تجسیم و تشبیه درباره خداوند می‏شود. یکی از چالش های بزرگ دوران امام هشتم (علیه السلام) که بسیاری از تفکرات انحرافی جامعه از آن ناشی می شد، تفکرات و اعتقادات ظاهر گرایی بود که با روند ضد عقلانیتی و نص گرایی افراطی که در پیش گرفته بودند، بدون بهره گیری از عقل و خرد، برداشتهای سطحی و ظاهری از آیات و روایات داشتند که بعضا منجر به عقیده جسمانیت و انسان گونه بودن خداوند می شد. امام علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) با بیان صریح و روشن و با شیوه های گوناگون این عقیده نا صواب را تبیین فرموده اند. در این پژوهش ابتدا چهار آیه از آیاتی که منشاء عقیده تشبیه و تجسیم هست، را بیان نموده و سپس تفکر امام رضا (علیه السلام) را در اصلاح و مبارزه با این تفکر بیان نمودیم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که روایات این امام همام در دلالت های آیات به شیوه تاویل و تفسیر عقلی و نقلی بهترین راهکارمی باشد که می تواند جامعه اسلامی را از عقل گریزی و جمود فکری به سمت خرد گرایی رهنمون سازد.

    کلیدواژگان: امام رضا(علیه السلام)، خداوند، ظاهرگرایی، تشبیه، تجسیم
  • عبدالله محمدی صدر، کیمیا تاج نیا*، اسماعیل اسلامی صفحات 362-370

    هدف از تحقیق حاضر بررسی ویژگیهای نوعی، گفتاری و رفتاری شخصیت ها در الهی نامه با نگاهی به نظریه کهن الگوی زنان بولن می باشد. شخصیت و تحول آن از جمله مباحث مهم و مورد توجه عطار نیشابوری می باشد و آثار عرفانی همچون بسیاری از آثار ادبی دیگر، منعکس کننده نمادین کهن الگوها میباشند. روش انجام پژوهش پیش رو تحلیلی -توصیفی می باشد و به دنبال یافتن پاسخ به این پرسش می باشد که سبک رفتاری و اخلاقی شخصیتهای منظومه الهینامه چگونه است؟ تا بدین وسیله، مخاطب با پیروی از آثار فاخر ادبی و کاربست توصیه های مطرح شده در این آثار، به سلامت اخلاقی و رفتاری دست یابد. نتایج نشان دهنده ی این است که عطار نیشابوری برای پردازش شخصیتها از ابزارهای متفاوت بهره گرفته است. وی به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم شخصیتها را معرفی کرده است. در الهی نامه تنوع شخصیتها زیاد می باشد و فقط مختص به یک گروه نیست و بسیاری از داستان های این مثنوی، کارکردهای رفتاری و اخلاقی دارند.

    کلیدواژگان: گفتار، رفتار، شخصیت، الهینامه، سلامت اخلاقی
  • یزدان اعظمی، خلیل میرزایی*، باقر ساروخانی، بهمن باینگانی صفحات 371-388
    هدف

    مقاله حاضر به بررسی و شناسایی ابعاد و مولفه های ارتباط انسان با آسیب های زیست محیطی در بین فعالان محیط زیست پرداخته است.

    مواد و روش ها

    روش مورد استفاده الگوی نظریه داده بنیاد (زمینه ای) اشتراوس و کوربین بوده است. این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی بوده که با روش نمونه گیری نظری و تکنیک اشباع نظری انجام شده است. نمونه تحقیق 42 نفر از فعالان محیط زیست شهرستان های بانه و مریوان بوده اند که با استفاده از تکنیک نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند انتخاب شده اند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند جمع آوری شده است.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان می دهد که مجموع شرایط علی {عوامل اجتماعی و فرهنگی (تحصیلات، احساس ناامنی برای آلودگی، هویت ناسیونالیستی)، عوامل اقتصادی (درآمد، ترس از آینده شغلی) عوامل سیاسی (محیط زیست به عنوان هویت سیاسی (مقبولیت/عدم مقبولیت نظام سیاسی)} و شرایط زمینه ای (فعالیت زیست محیطی به مثابه امری مذهبی، بهداشتی، مضر بودن آلودگی زیست محیطی برای بدن، تحقق سلامت در طبیعت، تخریب محیط زیست باعث آلودگی مواد غذایی و زیست محیط به مثابه اقتصاد) و عوامل مداخله گر (زیست محیط به عنوان متعلق زبانی، قومی و هویت شهری) باعث گردیده تا محیط زیست به عنوان یک مسیله اجتماعی برساخته شود.

    نتیجه گیری

    کنشگران حوزه محیط زیست مسیله مندی محیط زیست را به عنوان استراتژی های مقاومت، انتقاد به تصمیمگیری-های سیستمی و نهادی دولت، رهایی از سلطه قدرت، نوعی کمک به برنامه ها و سیاست های مبتنی بر توسعه بکار می برند. در پایان پیامدهای مساله مندی محیط زیست سبب توجه به نابرابری های اقتصادی، مساله کردن کاهش درآمدها، آگاهی بخشی، تک ساحتی شدن (اهمیت بیش از حد به محیط زیست) ایجاد فضای نقد می شود.

    کلیدواژگان: برساخت گرایی اجتماعی، آسیب های زیست محیطی، نظریه داده بنیاد
  • سمیه شعبانی، محمدرضا شاه آبادی*، مریم گل بابایی صفحات 389-396
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بهینه سازی مدیریت آموزشی با خودکارآمدی کارکنان بود.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و پسا رویدادی است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه مدیران وکارشناسان شهرداری منطقه 22 تهران بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 312 نفر با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب گردیدند، جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شوارترز و جروسالم (1992) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که بهینه سازی مدیریت آموزشی با خودکارآمدی رابطه مثبت معناداری دارد (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که با بهینه سازی مدیریت آموزشی می توان خودکارآمدی کارکنان را افزایش داد و پیشنهاد می شود با برگزاری نشست تخصصی با عنوان آموزش بهینه سازی مدیریت آموزشی برای مدیران، خودکارآمدی کارکنان را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، مدیریت آموزشی، خودکارآمدی
  • ام البنین کارگر فلاح، حبیب الله کریمیان*، منصور شریفی صفحات 411-420
    هدف

    امروزه تخریب محیطزیست و مسایل مرتبط با آن سبب شده تا جوامع بیشتر به سمت حفظ محیطزیست حرکت کنند در این میان نهادینهشدن سبک زندگی سبز در بین زنان خانهدار نقش مهمی در حفظ محیطزیست دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سبک زندگی سبز در زنان خانهدار شهری انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه بود.  جامعه آماری این تحقیق  کلیه زنان خانهدار ساکن در شهر تهران بودند، که با روش نمونه گیری خوشهای چند مرحلهای ابتدا 4 منطقه، سپس از هرمنطقه 2 ناحیه و از هر ناحیه 2 محله و از هر محله 2 بلوک به صورت تصادفی و سپس از بلوک ها مخاطبین به صورت در دسترس  انتخاب شدند. براساس فرمول کوکران در سطح خطای 5 درصد از هر منطقه تعداد 250  نفر و مجموعا 1250 نفر انتخاب تعیین شد.. تجزیه و تحلیل داده ها با رگرسیون و با نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد؛  بین هنجارهای اجتماعی و سبک زندگی سبز رابطه معنیدار و مثبت وجود دارد. بین سرمایه فرهنگی و سبک زندگی سبز رابطه معنیدار و مثبت وجود دارد. بین اعتماد اجتماعی و سبک زندگی سبز رابطه معنیدار و مثبت وجود دارد. بین مشارکت اجتماعی و سبک زندگی سبز رابطه معنیدار و مثبت وجود دارد. بین انسجام اجتماعی و سبک زندگی سبز رابطه معنیدار و مثبت وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بنابراین جزء اصلی تغییر در سبک زندگی، انسجام اجتماعی است انسجام اجتماعی نشان از نوعی هماهنگی در تغییرات رفتاری است زنانی که از این قافله هماهنگ شدن با دیگران عقب بمانند نخواهند توانست سبک زندگی سبز را در رفتارها و نگرش و عادات خود نهادینه کنند

    کلیدواژگان: سبک زندگی سبز، هنجارهای اجتماعی، مشارکت اجتماعی، سرمایه فرهنگی
  • لیدا جاویدان*، مرتضی حیدری صفحات 421-430
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر امکان سنجی استقرار نظام آموزش مجازی در مدارس متوسطه استان خراسان شمالی بود.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق حاضر از منظرنحوه گردآوری داده ها(طرح تحقیق)،توصیفی و ازمنظر تحقیقات بر اساس دسته بندی هدف ،کاربردی بود. جامعه مورد مطالعه 1804 نفردبیر مدارس متوسطه استان خراسان شمالی بوده که از این جامعه آماری حجم نمونه بر اساس جدول گریج و مورگان، 317 نفر برآورد شد.شیوه نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای بود. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته امکان سنجی استقرار نظام آموزشی مجازی و دارای 30 گویه با استفاده از طیف لیکرت بوده است.روایی ابزار تحقیق توسط متخصصین(کارشناسان و اساتید دانشگاه) تایید و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 92/. به دست آمد که نشان از سطح قابل قبول ابزار تحقیق بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه ای، t مستقل و آزمون لوین استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد؛ کلیه زیرساخت های لازم برای استقرار نظام آموزش مجازی (زیرساخت های سخت افزاری، نرم افزاری، محتوای الکترونیکی، نیروی انسانی ماهر و متخصص، منابع مالی و پشتیبانی و اقدامات فرهنگ سازی) در مدارس متوسطه استان خراسان شمالی وجود داشت. بین نظرات دبیران مرد و زن در زمینه استقرار کلیه زیرساخت های لازم برای استقرار نظام آموزش مجازی تفاوت معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    امکان استقرار زیرساخت های سخت افزاری، نیروی انسانی متخصص و منابع مالی و پشتیبانی و اقدامات فرهنگ سازی از دید دبیران زن بیشتر از دبیران مرد بود. همچنین امکان استقرار زیرساختهای نرم افزاری و محتوای الکترونیکی از دید دبیران مرد بیشتر از دبیران زن بود.

    کلیدواژگان: امکان سنجی، نظام آموزش مجازی، مدارس متوسطه، محتوای الکترونیکی
  • فرشته نوری ده چناشک، حمزه اکبری*، عبدالله شفیع آبادی صفحات 431-442
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر آموزش تاب آوری بر سلامت روان و کیفیت شغلی و زندگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان پرداخته است.

    مواد و روش ها
    روش کار

    این پژوهش از نوع مداخله ای با پیش آزمون -پس آزمون  با گروه کنترل می باشد. نمونه پژوهش سی نفر از این کارکنان شاغل می باشند که بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار داده شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه 28 سوال عمومی گلدبرگ و پرسشنامه کیفیت شغلی والتون QWL و هنچنین پرسشنامه کیقیت زندگی سازمان جهانی بهداشت WHOQOL-BRE استفاده شد. گروه آزمایش در ده جلسه تحت آموزش قرار گرفت و سپس نتایج با استفاده ازتحلیل واریانس چندمتغیره با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان دهنده آن بود که آموزش تاب آوری در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش علایم جسمانی، اضطرابی، کنش اجتماعی و افسردگی و در نتیجه بهبود در سلامت روانی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان می شوند. این مداخلات کیفیت شغلی و کیفیت زندگی کارکنان را نیز افزایش می دهند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد آموزش تاب آوری بر سلامت روان و کیفیت شغلی و زندگی کارکنان دانشگاه اثر بخش است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، سلامت روان، کیفیت شغلی، کیفیت زندگی، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی
  • سنا کیا، مجتبی معظمی* صفحات 492-504
    هدف

    امروزه بحث اشتغال و کارآفرینی از مهم ترین مسایل مورد توجه تمامی دولت ها در سراسر جهان می باشد، زیرا عدم اشتغال به کار در جمعیت یک کشور منجر به بروز مشکلات شخصی و جمعی فراوانی می گردد؛ این مشکلات شاید برای قشر تحصیل کرده که به امید داشتن شغلی مناسب ادامه تحصیل داده اند بیشتر باشد. علاوه بر این، سازمان ها هم برای همسویی با نیازهای متغیر مشتری و محیط پیچیده کنونی، اهمیت ویژه ای برای کارآفرینی قایل می شوند و آن را عامل ماندگاری در عرصه رقابت قلمداد می کند و یکی از راه های رسیدن به این هدف، ایجاد شرایط کارآفرینی برای دانش آموختگان است.

    مواد و روش ها

    از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ابعاد مدیریت دانش بر توسعه کارآفرینی دانش آموختگان انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران بود. ابزار گردآوری داده های پژوهش پرسشنامه های مدیریت دانش نوناکا (1995) و پرسشنامه توسعه کارآفرینی آنتونیک و هیسریچ (2003) بودند که روایی صوری و محتوایی به تایید صاحبنظران رسید و پایایی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بزرگتر از 0.7 محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نیز از نرم افزار SPSS21  و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن بود که ابعاد مدیریت دانش (خلق دانش، تسهیم دانش، ذخیره سازی دانش و کاربرد دانش) با توسعه کارآفرینی دانش آموختگان، رابطه مثبت و معنی داری دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج رگرسیون چندگانه نیز نشان داد متغیرهای خلق دانش، کاربرد دانش، تسهیم دانش و ذخیره سازی دانش را می توان به عنوان متغیرهای پیش بین برای کارآفرینی دانش آموختگان معرفی نمود .

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، توسعه کارافرینی دانش آموختگان، خلق دانش، تسهیم دانش، ذخیره سازی دانش و کاربرد دانش
  • آفرین نبی زاده حقیقی، زهرا طالب*، مرتضی سمیعی زفرقندی، عصمت مسعودی ندوشن صفحات 505-516
    هدف

    هدف پژوهش شناسایی عوامل موثر بر انتقال یادگیری با رویکرد خلاقیت سازمانی بود. این پژوهش از جمله پژوهش های کیفی است که از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها و جمعبندی روش سنتزپژوهی است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری آن شامل کلیه اسناد و مدارک داخلی و خارجی از پژوهشها، در فاصله زمانی سالهای 2000 تا 2022 میباشد، که طی چندین مرحله غربالگری، 96 پژوهش وارد فرآیند سنتزپژوهی گردید. ابزار پژوهش در بخش دوم کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان، اساتید دانشگاه و مدیران حوزه منابع انسانی است که به شیوه گلوله برفی انتخاب گردیدند و اصل اشباع نظری در نفر دهم میسر گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی در قالب کد گذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت. سپس یافته های دو بخش کیفی شامل مرحله سنتر پژوهی (بخش اول کیفی پژوهش) و مصاحبه (بخش دوم کیفی پژوهش) که هریک شامل فهرستی از مولفه های دسته بندی شده در قالب یکسان و با روش اشتراس و کوبین (1998) احصا گردیده بودند، را مجددا و بدین صورت که با مرور سطر به سطر، مولفه های کدگذاری شده و با نظارت و مشورت دو نفر از اساتید آشنا و صاحب تجربه با مفاهیم کدگذاری روش های به کار گرفته شده در این پژوهش، ابتدا با در نظر گرفتن قرابت معنایی و توافق قریب به اتفاق و بر اساس روش کد گذاری انتخابی ترکیب گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد، که ابعاد انتقال یادگیری با رویکرد خلاقیت سازمانی شامل عوامل سازمانی (6 مولفه)، خصوصیات یادگیرنده (4 مولفه)، خصوصیات مدرس (3 مولفه) و فرآیند آموزش (3 مولفه) است.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها پیشنهاد میشود، از طریق توسعه و پیاده سازی ابعاد و مولفه های احصا شده، در انتقال یادگیری به ویژه با رویکرد خلاقیت، زمینه کسب نتایج بهتر مزیت های رقابتی در سازمان ها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: انتقال یادگیری، انتقال یادگیری با رویکرد خلاقیت سازمانی، خلاقیت در یادگیری
  • جواد پائین محلی، روح الله سمیعی*، محمدباقر گرجی، عبدالغنی رستگار صفحات 526-541
    هدف

    این پژوهش به ارایه مدل ارزیابی رفتار کارآفرینانه مدیران بخش دولتی پرداخته است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها آمیخته از نوع اکتشافی می باشد.

    مواد و روش ها

    در مرحله کیفی از مصاحبه با 10 نفر به شیوه غیرتصافی (هدفمند) و روش گلوله برفی برای حصول به اشباع نظری و برای غربال گری یافته ها از 30 نفر به روش قضاوتی برای رسیدن به اجماع استفاده شد. در مرحله کمی تحقیق، از مدیران دستگاه های دولتی استان گلستان به تعداد 1006 نفر و حجم نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به تعداد 278 نفر برآورد گردید. روش نمونه گیری در این مرحله به روش تصادفی ساده صورت پذیرفت بدین صورت که مدیران در سه سطح مدیر عالی، مدیر میانی و مدیر سطوح پایین تر تقسیم شده و از بین آنها نمونه انتخاب گردید.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که ساختار نظام مدیریت، وجود فضای نوآوری و خلاقیت، چشم انداز استراتژیک و ارتباطات اثربخش به عنوان ابعاد اصلی شناسایی شدند و این ابعاد با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. نتایج ارزیابی وضعیت موجود مولفه ها و ابعاد نشان داد که ساختار نظام مدیریت، وجود فضای نوآوری و خلاقیت، چشم انداز استراتژیک و ارتباطات اثربخش بیشتر از سطح متوسط می باشند و در سطح مناسبی قرار دارند. اولویت بندی و روابط علی نشان داد در بین عوامل فرعی شبکه سازی در سازمان (اثرگذار)، سیستمهای بازخور (اثرگذار)، بازخورهای محیطی (اثرگذار)، گسترش و استفاده از روابط بین فردی (اثرگذار)، آزادی در طرح ایده های نوآورانه (اثرپذیر)، تشویق و ترغیب به ایده پردازی (اثرپذیر)، اجرای ایده های جدید (اثرگذار)، انعطاف پذیری در برابر تغییرات محیطی (اثرگذار)، بهره برداری از فرصت ها (اثرگذار)، چشم انداز در سازمان (اثرگذار) دراولویت اول تا دهم قرار دارد.

    نتیجه گیری

    در نهایت مدل شبکه عصبی با مشخصات تعداد تابع عضویت ورودی سه تابع، و تابع مثلثی با خروجی تابع عضویت ثابت، روش قاعده سازی گرید پارتیشن و با تعداد تکرار 50 Epochs و روش بهینه آموزش هیبریدی و با سیستم فازی ممدانی دارای سیستم مناسب برای تمامی ابعاد بوده است.

    کلیدواژگان: رفتار کارآفرینانه، مدیران بخش دولتی، دلفی فازی، تحلیل شبکه ای (ANP)، رویکرد هوشمند فازی عصبی
  • سمیه سالک مقدم، آنیتا باغداساریانس*، فاطمه گلشنی صفحات 549-561
    هدف

    این پژوهش با هدف، ارایه مدل ساختاری خردمندی بر اساس هوش موفق و ذهنیت فلسفی با میانجی گری عزت نفس در مدیران میانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع توصیفی-همبستگی و به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش روش تحلیل الگویابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعهآماری این پژوهش را مدیران لایه میانی بانکهای خصوصی و شرکت هواپیمایی ماهان شهر تهران در نیمه اول سال 1400 تشکیل دادند، که از میان آن ها، تعداد 300 نفر با روش نمونه گیری خوشهای مرحلهای انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای خردمندی (آردلت، 2003)، هوش موفق (استرنبرگ، 2005)، ذهنیت فلسفی (اسمیت-سلطانی، 1375) و عزت نفس (روزنبرگ، 1965) استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V19 و Lisrel-V8.8 استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. نتایج نشان داد هوش موفق اثر مستقیم بر خردمندی داشته است. در ارتباط با وجود اثر غیرمستقیم هوش موفق بر خردمندی در مدیران میانی به واسطه عزت نفس با 95 درصد اطمینان تایید شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ذهنیت فلسفی اثر مستقیم بر خردمندی داشته است. در ارتباط با وجود اثر غیرمستقیم ذهنیت فلسفی بر خردمندی در مدیران میانی به واسطه عزت نفس با 95 درصد اطمینان تایید شد. لذا توجه به متغیرهای مذکور برای کاربردی شدن مفهوم خردمندی و همچنین انتخاب و دانش افزایی مدیران میانی و طراحی مناسب تر بسته های آموزشی برای پرورش خردمندی به مدیران ارشد و پژوهشگران یاری می رساند.

    کلیدواژگان: خردمندی، هوش موفق، ذهنیت فلسفی، عزت نفس، مدیران میانی
  • پریا میکاییل زاده خیاوی، یعقوب پورجمال*، سعید حسن زاده دلگشا صفحات 614-619

    دیدگاه نو و مستقل امام در عرف گرایی و عقل محوری از شیوه های تحولی علم اجتهاددر مکتب امام خمینی می باشد نتایج بررسی نشان می دهد نگاه امام در مورد عرف و وسیره عقلا و عقل نگاهی تفکیکی ،نو و متحول است طوری که هر کدام از این دو عنصر، راهگشایی مستقل در استنباط احکام شرعی می باشد. امام  به هردو اندیشه عرف گرا و عقل گرا توجه مستقل وتفکیکی دارد وهردو را راه گشا در صدوراحکام واستنباط معرفی می کندعلما وعلم پژوهان ازعقل به  عنوان یکی ازمنابع احکام یاد کرده ودر پژوهش های خود به ویژه در حوزه فقه وتولید فتوا استفاده کرده اند . جایگاهی که امام به عقل به عنوان عنصری در شناخت حسن وقبح اشیا و افعال قایل است،ارزشمند است چنانکه درتولید فتواهای جسورانه خصوصا  در حوزه علم وسلامت نیز سرآمداست این نگاه امام ،عقل را در عرض سه منبع دیگر قرار می دهد وضمن تاکیدبه عقل وکارکردش، به  عرف وسیره عقلادرمداقه احکام التفات داشته درعین حال عرف نگر نیز بودند یعنی در تحلیل قواعد عرفی نگرشی عرفی را مبنا قرار می دادند ،اما تا جایی که تشخیص عرفی دقت لازم راداشته باشد و به مسامحه روی نیاوردوپویایی وبالندگی فقه را جوابدهی به مسایل مستحدثه  با صدور فتواهای مناسب با توجه به تغییر رویه وعادتها وبا تکیه بر عنصر زمان ومکان ضروری می دیدواستتنتاج ارای اجتهادی را بابسنده بر منابع عبادی کافی نمی بیندامام تحولی بنیادین دراجتهاد ایجاد کرد طوری که  در مکتب اجتهادی ایشان صدور فتوای جسورانه با استعانت ازعقل وعرف وتوجه به زمان ومکان وبالاتراز آن مصلحت فردی واجتماعی مشاهده می شود.این نوگرایی در عصر حاضر نیز بشدت ضروری است .

    کلیدواژگان: عقل، عرف، سیره عقلا، استنباط اجتهاد
|
  • Hossein Moradi Avarazmani, Farshad Tojari*, Jasem Manochehri Pages 1-9
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the effect of sponsor-event fit on consumers' attitudes towards corporate sponsors and the intention to purchase sponsored products at different levels of sponsorship advertising; It is a team against the league.

    Materials and Methods

    The statistical population of this research was the spectators of the sports matches of the country's premier football league in 2021. The statistical sample was selected from the audience according to the research objectives. Sampling in this research was available randomly. A 2 x 2 factorial design was used in this study. The research design included 2 factors of fit between the sponsor and the event and the level of financial support. Companies were used as sponsors of the club and the Iranian Premier League. Respondents were asked to select their favorite professional football team from among all teams in the Iranian Premier League. Subjects were exposed to the stimulus for 30 seconds as instructed. Then, the participants were asked to answer the questionnaire related to the dependent variable of the research. This questionnaire includes the sections of sponsor attitude, attitude to advertisement, purchase intention, matching of sponsor event, choosing one of the two logos as a manipulation check process (the logo of the premier football league of the country and the logo of the favorite club), team identity with respect to the favorite club. attitude towards advertising and demographic characteristics.

    Findings

    The results of the MANOVA test showed that the participants who were exposed to the advertisements supporting the league as well as advertisements with high relevance had a higher attitude and purchase intention.

    Conclusion

    Also, the results showed that there was no difference in the two levels of support, i.e. league and team, in the change of attitude and purchase intention in high fit and low fit. And in both levels, with a high fit, the attitude and purchase intention increases.

    Keywords: Sponsor-Event Fit, Sports Consumers, Sports Sponsor, Advertising
  • Rahnama Farid, Davood Kiakojori*, MohammadJavad Taghi Pourian, Saeed Eslami Pages 9-16
    Purpose

    The use of soft power and its role in managing the affairs of society is becoming more and more desirable and inducing love and affection in the employees and audience of the organization in the Endearment Management is one of the topics of interest in modern government management and political science.

    Materials and Methods

    This research is based on a qualitative-quantitative approach with the method of futuristic interpretive future study with metaphorical reasoning and making metaphor; By explaining the future of research, probable and possible futures of increasing the desirability of using soft power and reviving the concept of leadership and loving management are considered in line with the developments of public management science.

    Findings

    In this study, it is important to try to explain the essence of the rich themes and concepts related to the "archetype of love" derived from the culture of ancient Iran and its spiritual continuity in the form of Islam Rahmani and the themes related to love in mystical literature. The components of the concept of leadership and Endearment Management should be used so that it can be considered as a local and appropriate model in the management of community affairs.

    Conclusion

    The test results of the extracted components in the statistical population show that in order to have a model organization with Endearment Management, the components extracted in this research can be considered more than before by managers.

    Keywords: Future Research, Endearment Management, Archetype (Mehr, Mitra), Islam Rahmani, Soft Power
  • Beyza Ghasemi, Mehdi Rouholamini*, Ali Sorayaei Pages 10-24
    Purpose

    The purpose of the current research is the design style of the interior environment of retail stores from a cultural point of view.

    Materials and methods

    The research is mixed in terms of nature, inductive-deductive and research design. Also, the statistical population in the qualitative section is 14 academic experts and experienced managers, and in the quantitative section, it includes 384 customers of convenience stores in the provinces of North Khorasan, Mazandaran, and Gilan. and Golestan, which were investigated by the available sampling method. The tool for collecting quantitative data is a questionnaire. Finally, in order to validate the model, in the qualitative method of MAXQDA software and in the quantitative method of structural equation modeling (SEM) based on partial least squares approach by Smart PLSR statistical software and to determine the reliability of Cronbach's alpha and composite and soft reliability. SPSS software was used.

    Findings

    The results showed that internal environment factors, store area design, management factors, store products, support activities, customer (demographic, individual, psychological and cultural) characteristics, facilitating and inhibiting intervention factors and the consequences of customers and the store on the environment The store has a positive and significant effect.

    Conclusion

    Since customers are the only real assets of businesses and the long-term survival of a business depends on the ability to meet customers' needs and provide superior value and satisfy them, evaluating customer expectations and buying behavior plays an important role in business strategy. and performs tasks.

    Keywords: Internal Environment, Store, Retail, Culture, Mixed Research
  • Vida Amir Davar, Mojgan Sepah Mansour*, Sadegh Taghi Lou Pages 32-43

    purpose:

     The aim of this study was to "compare the effectiveness of intervention based on healthy lifestyle and metacognitive skills training on academic procrastination".

    Materials and Methods

    The research method was quasi-experimental with a pre-test-post-test-follow-up design with a heterogeneous control group. The study population consisted of all third year female students of the second year of high school in a district of Tehran who were studying in 2019-20. The sample also included 45 students who were selected by random sampling by voluntary substitution and were divided into two experimental groups (15 in the lifestyle intervention intervention group and 15 in the metacognitive skills training group) and one control group (15 people). ) Were replaced. Participants in the study answered the Solomon and Rothblom (1984) Academic Procrastination Questionnaire as a pretest-posttest and follow-up.

    Findings

    The results showed by mixed design analysis method that the intervention based on healthy lifestyle in comparison with the control group of all three components of academic procrastination including readiness for change (P <0.01, F = 5.34 (56 and 2)) , Readiness for homework (P <0.01, F = 5.03 (56 and 2)) and willingness and effort to change (P <0.01, F = 6.88 (51.70 and 1.85) F) Affected at a significance level of 0.01. Also, metacognitive skills training in comparison with the control group, the average component of exam preparation (P <0.01, F = 5.41 (56 and 2)) and readiness for change (P <0.01, 7.51 (85) 48 / and 1.92) F) academic procrastination at the level of significance 0.01 and the component of readiness for homework (P <0.05, F = 3.45 (2 and 56)) at the level of significance 0.05 Impressed. The difference between the two methods of intervention based on healthy lifestyle and metacognitive skills training on the components of academic procrastination was not significant at the level of 0.05.

    Conclusion

    Based on the research findings, both healthy lifestyle intervention methods and metacognitive skills training have an effect on academic procrastination and its components in students. Between the effects of healthy lifestyle intervention and metacognitive skills training on academic procrastination in Students are not significantly different.

    Keywords: Intervention Based on Healthy Lifestyle, Teaching Metacognitive Skills, Academic Procrastination
  • Zahra Shahbazanjad, Zahra Hajienzahi*, Farideh Ashraf Ganjoee Pages 41-52
    Purpose

    The present research was carried out with the general purpose of identifying the indicators and components affecting the empowerment and professional competence of taekwondo judges and exploration and validation with a mixed approach.

    Materials and Methods

    The present research method is a mixed method (qualitative and quantitative), which is part of exploratory research in terms of its purpose and fundamental and applied research in terms of results. The statistical population of the research included all international taekwondo referees and expert sports referees, taekwondo sports specialists, managers of the Taekwondo Federation and expert athletes of this field. In the qualitative part, sampling was done with the purposeful sampling method and the snowball technique, and in the quantitative part, the sample size was obtained using Morgan's table and the sampling was done by stratified random method. The measurement tools of the research were interviews and questionnaires. The interview was conducted in a semi-structured way and the results of the interviews were used to create a questionnaire. After confirming the validity of the questionnaire, its reliability was also confirmed by calculating Cronbach's alpha coefficient. In order to analyze the collected data, descriptive and inferential statistics methods were used. In the inferential statistics section, it was used to identify and explain the factors affecting the empowerment and professional competence of Taekwondo referees, and the research model was designed with the help of Smart PLS version 3 software.

    Findings

    The results of the confirmatory factor analysis test showed that the questionnaire of factors affecting the empowerment and professional competence of taekwondo referees had good construct validity.

    Conclusion

    The factors and components identified in it can be used as factors affecting the empowerment and professional competence of Taekwondo judges.

    Keywords: Empowerment, Professional Qualification, Referees, Taekwondo
  • Aboutaleb Awadzadeh, Ayatollah Karimi Baghmalek*, Sadegh Rezaei Pages 44-55
    Purpose

    The aim of this study was to identify the harms of religious education in order to provide a model of enthusiastic religiosity in high school students in the second year of Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad provinces.

    Materials and Methods

    The method of the present study is applied in terms of purpose and in terms of nature in the category of mixed exploratory research, which in the first part, qualitatively and with the method of content analysis research; From the statistical population of teachers and education directors of the province, 18 people (by purposive sampling method) were selected and enthusiastically participated in the interview process and the construction of a model of religiosity. Validity in the qualitative part was satisfactory in terms of structural validity, external and internal validity, and its reliability was calculated by the method of reliability and the opinion of an external arbitrator. In the second part, a descriptive exploratory factor analysis was performed quantitatively and by research method. The statistical population of students was 320 people (using multi-stage cluster sampling method) and participated in the research process. The validity of this part was calculated as a formal validity from the perspective of 5 education experts and its reliability was calculated by Cronbach's alpha method / 78.

    Findings

    A total of 35 indicators were identified as harms of religious education among students. In the quantitative part, these indicators were classified into 6 main indicators including personal and emotional-personal characteristics, cultural characteristics, lack of planning, family and friends, disregard for the phenomenon of apostasy, and economic characteristics.

    Conclusion

    Most teachers and principals believe that insufficient attention is paid to adolescents and young people from religious education and a high percentage of them are exposed to distance from religious teachings and apostasy. The attention of the officials of the cultural institutions, the indifference and disregard of the society towards religion, the strictness of the parents in religious issues and the incorrect filling of their leisure time as the factors of apostasy among the youth were mentioned.

    Keywords: Pathology, Religious Education, Apostasy, Eager Religiosity
  • Reza Hosseinzadeh Siahkolai, Seyyed MohammadHossein Razavi*, Saeed Amirnejad Pages 53-75

    Today, sports are mostly used as a tool for diplomacy, ideology, nation-building and access to the international arena and gaining commercial benefits. The increasing influence of international sports organizations and major sports events such as the Olympic Games and the World Cup have left a deep impact on the development of the concept of diplomacy. Is. The purpose of the current research is to identify the factors that explain the future of sports diplomacy in the Islamic Republic of Iran, the research method is mixed exploratory (text review - qualitative - validation), the statistical population in three stages of the research, respectively, includes 1. Written documents related to the subject, including articles and researches scientific, existing guidelines and documents, 2. experts and specialists in sports management and diplomacy and sports elites and 3. organizational experts and faculty members of related disciplines. In the text review section, 32 documents (texts) were available using the sampling method. In the qualitative section, using the snowball method, in-depth interviews were conducted with 13 experts until theoretical saturation was reached, and in the validation section, 20 experts were The semi-structured and structured checklist has been conducted in three rounds. To determine the validity and reliability in the qualitative stage, the necessary checks including acceptability (expert review) and confirmability (re-review by experts) were used, and in the validation stage, review and review of the survey were used. Qualitative data were analyzed with content analysis technique with open, central and selective coding in Atlas software and validation data with Delphi technique in SPSS software. The results of the research indicated that the factors that explain the future of sports diplomacy in the Islamic Republic of Iran in 8 dimensions and 41 components are as follows: branding (branding and accreditation, goodwill and pride, international prestige, trade and sports tourism), requirements and structure (religious requirements and belief, cultural and social requirements, proper structure, media requirements), development of resources (social and cultural development, hardware and infrastructure, development of human capital, improvement of capabilities and capacities), strategies (cultural and social strategies, macro management measures, The use of sports elites, optimal mining, coordination of sports and public diplomacy, foreign relations strategies, financial measures, obtaining international seats), interactions and communications (holding and hosting competitions, management and media power, interaction with the world, international relations, communication and synergy of related institutions), politics and laws (domestic policies, development policy, development of soft power with sports, foreign policy, review of inefficient procedures and methods), environmental factors (peace, friendship and security, combating isolation and political sanctions) economic, social changes with sports, political currents inside and outside , meritocracy) and mediating factors (the country's sports position, national unity and integration, improvement of the country's image, knowledge-oriented, knowledgeable and efficient managers, teamwork and sports participation).

    Keywords: diplomacy, the future of diplomacy, sports diplomacy of the Islamic Republic of Iran
  • Hassan Jaberi Fard, Abdulhamid Farzaneh*, Alireza Mokhtari Pages 73-80
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the role of "most" values in the Islamic lifestyle from the perspective of the Holy Quran.

    Materials and Methods

    In this study, by selecting the verses containing the "most", by descriptive and analytical methods, the meanings and concepts of the relevant verses and its impact on lifestyle, using the relevant interpretations and books, has been studied.

    Findings

    The virtue of God's word over other words is like the superiority of God over His other creatures. God has done all His work in the best way. "The best thing is the creation." His ruling is the best ruling and he has asked us to do our job well, because human life is limited and there are many perfectionist orders, the choice of the "best" must be forced.

    Conclusion

    Using the most "positive" Qur'anic verses, including; The most knowledgeable, the most pious, the most honest, etc., along with their examples, dimensions and effects, play an important role in the lifestyle, strength and durability of the individual and society, and in creating health and social security.

    Keywords: Quran, Lifestyle, the Most Righteous, the Most Honest, the Most Popular, the Most Faithful
  • MohammadAli Siavash Moghadam, Ali Fatahi*, AmirAli Jafarnjad Guru Pages 76-86
    Purpose

    The difference in the force distribution of plantar muscles in the landing stage in volleyball players is an important cause of lower limb injuries in the lack of balance control. The aim of this study was to compare the distribution of plantar pressure on the dynamic balance of infants, teenagers and young volleyball players in the stance phase of walking.

    Materials and Methods

    The current research was descriptive-cross-sectional. For this purpose, 64 healthy male volleyball players in 3 age groups were targeted in three groups; Infants (n=22), teenagers (n=24) and young people (n=18) were divided. The minimum amount of training per week was 3 days. A foot pressure device was used to determine the pressure distribution of the plantar muscles on the way back and forth. In order to compare between groups the level of foot contact and impulse in three parts of the front, middle, back of the right and left foot and the axis angle of the feet, correlated t-test and multivariate analysis of variance were used at the alpha level of 0.05.

    Findings

    The contact surface of the sole of the right foot in the middle part compared to the left foot in the group of infants increased significantly compared to the other two groups (P=0.038). But in other sections and groups, there was no significant difference in the right and left leg (P=0.051). The results of multivariate analysis of variance for the comparison of the contact surface (forefoot, midfoot, rearfoot) in the right foot between the three groups of infants, teenagers and young people showed a significant difference (P=0.023). Impulse in the front (P=0.030) and middle parts of the right leg (P=0.015) increased significantly compared to the left leg in the group of infants. But in the back part of the sole of the right foot (P=0.411). There was no significant difference between the three groups in the three sections mentioned in the left leg (P=0.050). There was no significant difference in the rotation axis angle of the plantar force between the right and left foot in any of the groups (P=0.050).

    Conclusion

    According to the possible results, the increase in the contact surface and impulse in the front, middle and sole of the right foot compared to the left foot and at the moment of landing and the settling phase in non-hall players is more than that of teenagers and young volleyball players, which is an effective factor in weakening balance control. dynamic and causing damage.

    Keywords: Plantar Pressure Distribution, Dynamic Balance, Stance Phase Of Walking, Volleyball
  • Mohammad Azimi* Pages 81-91
    Purpose

    In the system of the Islamic Republic of Iran, schools and religious education are given special importance, because the early stages of personality development and development during childhood and adolescence are stabilized and sometimes remain for life, so the purpose of this study is to analyze the content of health components And the promotion of the health of the books of Hedyehaye Asemani  of the elementary school is based on the assumptions of the health system with an emphasis on education.

    Materials and Methods

    This descriptive study uses content analysis. The statistical population of this study was all third, fourth and fifth grade elementary textbooks for the academic year 2018-2019 (3 volumes). The research tool was Shanon Entropy. The content validity of this research was also confirmed by 12 experts in religious sciences and 8 specialists in health education. The content of the project is responsive (text of the books of Hedyehaye Asemani  of the third, fourth and fifth grades of elementary school) and twelve main components and 58 sub-components of education. Health and health promotion were examined.

    Findings

    The results of Shannon's entropy content analysis showed that the study of the total of 3 books of Hedyehaye Asemani  of the fourth, fifth and sixth elementary courses of the component of mental health with 443 cases had the highest frequency, and the least amount related to control and Prevention of diseases and disabilities with 1 abundance. And out of a total of 620 frequency components of health components in the fourth, fifth and sixth grade elementary school gift books, 31 items for physical health, 26 items for nutritional health, 3 items for environmental health, 6 items for environmental health, 24 items for Family health, 10 cases of safety incidents, 47 cases of physical activity, 443 cases of mental health, 17 cases of prevention of high-risk behaviors, 1 case of control and prevention of diseases, 1 case of disability, 11 cases of health Public and school health are mentioned.

    Conclusion

    The findings of abundance show that the highest normal coefficient among the health components in the fourth, fifth and sixth grades of the primary period related to the mental health component with the value (3.17) and the lowest coefficient of importance to control and prevent Diseases and disabilities are combined with a value of (0.01).

    Keywords: Health Education, Health Promotion, Hedyehaye Asemani, Health System Assumptions, Elementary
  • Seyedeh Masoumeh Ghamkhari, Hamed Fazeli Kebria*, Akbar Bahmani Pages 92-97
    Purpose

    The present study aimed to investigate religious beliefs on organizational commitment with the mediating role of work conscience in Imam Khomeini Hospital in Amol.

    Materials and Methods

    This research is applied in terms of purpose and quantitative in terms of type of research. It is descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population included the staff of Imam Khomeini Hospital in Amol city. 183 people were selected as a sample. The sampling method is random. A questionnaire is used to collect information. Cronbach's alpha was used for reliability and face validity was used for validity.

    Findings

    The obtained data were analyzed to test the research hypotheses using LISREL software. The results of the main research hypothesis were confirmed at 95% confidence level. The results showed that religious beliefs have a significant effect on organizational commitment and work conscience of employees. Work conscience has a significant effect on organizational commitment of employees. Conscience plays a mediating role in influencing religious beliefs on employees' organizational commitment.

    Conclusion

    The results show that focusing on religious beliefs increases organizational commitment and this variable of work conscience also facilitates this relationship, so by strengthening religious beliefs and creating a religious belief promotes organizational commitment of employees and eventually, their productivity will increase, so it seems necessary to pay attention to it in the organization.

    Keywords: Religious Beliefs, Organizational Commitment, Work Conscience
  • Elahe Rahimi, Seyed Abbas Heydari*, Behrooz Ghasemi Pages 98-109

    The main goal of this research is to design a branding model based on entrepreneurship in startups. Considering the fact that there is no comprehensive model in this field in the research literature of Iran, in this research using the qualitative research method of foundational data theory, the central phenomenon of the research is the process of branding in startups and after completing the steps The investigation of the causal, contextual, intervening conditions of this phenomenon was identified. Also, at the end, the results and consequences of branding in startups are presented in the model. To build the research model, the method of semi-structured interviews has been used according to the principles of the data theory of the foundation. The statistical population of the research includes executives and university experts in service startups who were identified and interviewed using the purposeful sampling method and the interview continued until reaching the theoretical saturation point and after analyzing and checking the extracted codes in three stages Coding, the final model was extracted.

    Keywords: Brand, Branding, Startup, Branding of Startups, Entrepreneurship
  • Fatemeh Maghsud Lu, Gholamreza Sanagoo*, Mahmoud Shirazi Pages 108-120

    Porpuse: 

    The  aim  of  this  study  was  to  evaluate  the  effectiveness  of  cognitive-havioral  therapy  in  reducing  anxiety  thoughts, increasing  resilience  and  life  expectancy  in  women  with  MS  and  depression  in  Tehran.

    Materials and Methods

    The  present  study  is  a  quasi-experimental  study  with  pre-test-post-test  design  and  follow-up  with  the  control  group  and  using  the  selection  of  subjects  in  the  experimental  and  control  groups.  The  statistical  population  of  the  present  study  consisted  of  all  women  with  MS,  members  of  the  MS  Association  of  Tehran  in  the  second  half  of  2020,  who  had  a  record  and  their  disease  was  caused  by  MS.  R.  They  were  diagnosed  as  a  specialist  and  their  type  of  disease  was  recurrent-progressive.  The  sample  of  the  present  study  was  selected  from  30  people  by  purposive  sampling  method  and  randomly  assigned  to  experimental  groups(n=15)  and  control(n=15).  The  experimental  group  was  exposed  to  cognitive-behavioral  therapy  for  8  sessions  of  1  and  a  half  hours  and  no  intervention  was  performed  for  the  control  group.  The  research  instruments  included  Schneider  et  al.'s(1991)  Hope  Scale  Connor  and  Davidson(2003)  and  the  Wells  Anxiety  Thoughts  Scale(1994).  In  this  study,  multivariate  and  univariate  analysis  of  covariance,  repeated  measures  analysis  of  variance  have  been  used.

    Finding

    The  results  showed  that  cognitive-behavioral  therapy  is  effective  in  reducing  anxiety  thoughts,  increasing  resilience  and  life  expectancy  in  women  with  MS  and  depression  in  Tehran(0.001).

    Conclusion

    suggested  that  cognitive-behavioral  therapy  be  used  to  reduce  anxiety  thoughts,  increase  resilience  and  life  expectancy  in  women  with  MS  and  depression.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Anxiety Thoughts, Resilience, Life Expectancy, Women, MS, Depression
  • Leyla Rezvani, Seyed Yaghub Mousavi*, Reza Ali Mohseni Pages 110-120
    Purpose

    The purpose of this research is to study the opportunities and limitations of the globalization of Tehran metropolis. According to experts, globalization is not a choice, but a wave that has started in all fields and fields and is moving fast, and countries are not able to deal with it or stop it, and the only solution is to consciously and actively join this wave. The metropolis of Tehran, as the capital of Iran and the most populous city in the country, has the capacity and, at the same time, many limitations among other cities in the country for globalization. This transformation or transition to globalization requires conditions, platforms, opportunities, threats, expertise and huge scientific, financial and social cultural resources.

    Materials and methods

    The method of this research is foundational data theory. The data required for this research is the result of a semi-structured interview with 14 knowledgeable and experienced experts in urban management. The method of selecting the participants is targeted and accessible and determining their number upon reaching the saturation stage has been specified.

    Findings

    Based on the results of the research, the central phenomenon of "Crisis management" was chosen as the central phenomenon. One of the causes of this phenomenon is managerial incoherence and decentralized decision-making.

    Conclusion

    The research results show that crisis management has led to managerial-situational regressions.

    Keywords: Urban World, Metropolis, Tehran, Urban Management, Opportunities
  • Azam Keshavarzi, Khadijeh Abolmaali Alhosseini*, Kianoosh Hashemian Pages 121-132
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of spiritual and cognitive skills training on aggression in students.

    Materials and Methods

    The present research method was a quasi-experimental pre-test-post-test-follow-up design with a control group. The statistical population of the present study included all female students in the fifth and sixth grade of elementary school in District 2 of Tehran, 234,356 people who were studying in the academic year 1397-98. 51 students were selected by multi-stage cluster sampling method and were randomly assigned to 3 groups (17 people in each group). The research tool included Shahim (2006) Relational and Manifest Aggression Questionnaire. Analysis of variance with repeated measures was used to analyze the data. In the present study, the first experimental group under 12 sessions of 90 minutes of cognitive-social skills training; The second experimental group underwent 12 90-minute sessions of spiritual skills training and the control group did not receive any intervention.

    Findings

    The results showed that the training of spiritual skills reduced physical aggression (F = 6.68), relational aggression (F = 5.55) and reactive aggression (F = 21.30) at a significant level of 0.01. Cognitive-social skills training reduced physical aggression (F = 3.44) at the level of 0.05 and relational aggression (F = 18.13) and reactive aggression (F = 32.71) at the significant level of 0.01.

    Conclusion

    The difference between the effect of two training methods on relational aggression (F = 4.63) was significant at the level of 0.05. It is suggested that students be taught cognitive-social skills and spiritual therapy as a unit during the school year.

    Keywords: Aggression, Cognitive-Social Skills, Spiritual Skills
  • Marziyeh Nahavandi, Mostafa Mehraeen*, Majid Kashani Pages 122-129

    The aim of this study is to investigate the impact of the development process on the instability of emotional-romantic relationships in today's Iranian family. Therefore, the question of this research has this formulation: why and how the development process can become the foundation of instability of emotional relationships in the family? From a sociological point of view, through what mechanisms can the process of development cause the instability of emotional-emotional relationships in the family and destabilize the emotional-emotional relationships between husband and wife? In order to answer this question, the researcher has conducted a wide review of experimental and theoretical literature related to the issue of romantic-emotional relationships. The researcher, based on the methodology of "model adaptation", has investigated the impact of the development process on emotional-romantic relationships in the Iranian family of the seventies and nineties. Finally, the researcher discusses the implications of this research to understand the relationship between emotional-romantic relationships in the family and social structure. The process of development by creating changes in the position of women in the society, can affect emotional-romantic relationships and cause the instability of emotional-romantic relationships in the family.

    Keywords: Instability of Romantic-Emotional Relationships, Development Process, Iranian Family, Social Structure
  • Davoud Bahrami, Kaveh Teimoornejad*, Mahmood Dehgan Pages 130-140
    Purpose

    The main purpose of this research is to provide a model of competencies of central bank managers under sanctions. The research method is qualitative and based on foundation data theory.

    Materials and methods

    semi-structured interviews were used to collect data, and data analysis was done using the Strauss and Corbin method and the paradigm model. Sampling was done by theoretical sampling method and using targeted (judgmental) techniques. According to the systematic model of database theory, the statisticians were selected from among experts and managers with active experience in the central bank.

    Findings

    The results of the analysis of the data obtained from the interviews during the process of open, central and selective coding led to the identification of the competency model of central bank managers based on data theorizing, the findings of this research indicate that the central bank managers have while paying attention to all the categories and subcategories identified in this research, using the presented model and the information and data of the competences of managers in the conditions of sanctions, try to plan all the processes of this field, so that in the conditions of sanctions, the access of competencies Central bank managers may.

    Conclusion

    In addition, this research shows the need to pay attention to the competency models of central bank managers in the conditions of sanctions.

    Keywords: Competence, Competence of Managers, Central Bank, Sanctions Conditions
  • Marzieh Taghizadeh Pasandi*, Hamid Mohammad Ghasemi, Sayed Ahmad Mirian Pages 133-144
    Purpose

    This dissertation is dedicated to the study of intellectual education from the perspective of Imam Sadeghin (AS).

    Materials and Methods

    To do this, descriptive analytical method has been used. In this way, by using interpretive, historical books and magazines, researches and researches done on the subject in question, verses and narrations and psychological and sociological topics have been used. This article has been done with the aim of identifying the study and effects of intellectual education based on the biography of the honest (AS).

    Findings

    The findings of the research indicate that the goals of Imam Sadeghin (AS) in intellectual education have been to overcome the air of the soul, to promote the teachings of the original religion, and so on.

    Conclusion

    Rational education in the practical life of Imam (AS) has been observed in works such as eliminating epistemological deviations, achieving spiritual perfection and happiness, strengthening religiosity, etc. At the end of this article, suggestions were made regarding the research findings.

    Keywords: Rational education, education, intellect, Sira of the honest (AS), Imam Sadegh (AS), Imam Baqir (AS)
  • Somayeh Rahimi, Nazia sadat Nasseri*, Elham Fariborzi Pages 141-151
    Purpose

    The purpose of this study was the impact of social capital on the development of social entrepreneurship in the Imam Khomeini (RA) Relief Committee of Fars Province.

    Materials and Methods

    The research method was applied in terms of its purpose, and descriptive in terms of contextualization. The statistical population included 1434 employees and organizational managers of the Imam Khomeini Relief Committee (RA) in Fars Province. Using Cochran's formula, the sample size was determined to be 303. The sampling method was a random cluster design. The data collection method in the present study was a library, and the measurement tool included a researcher-made questionnaire, whose construct validity was confirmed using the factor analysis method and its reliability value was confirmed through Cronbach's alpha test coefficient. In order to analyze the data, the Kolmogorov-Smirnov K-S test was used for the normality of the research variables and to answer the research questions, regression analysis and structural equations were used using SPSS22 and LISREL software.

    Findings

    The findings showed that 75 social entrepreneurships in the Imam Khomeini (RA) relief committee of Fars province have dimensions and components of social capital which have seven dimensions: 1. Structural, 2. Cognitive, 3. Communication, 4. Normative, 5. micro level, 6. middle level, 7. macro level. It Depends. These dimensions can explain social entrepreneurship which has eighteen dimensions: 1. Agents of change in the social sector, 2. Social mission, 3. Innovation, 4. Adaptation and learning 5. Accountability 6. Entrepreneurial programs 7. Basic principles of entrepreneurship 8. Background factors 9. Policy factors, institutions and legality 10. Factors of self-sufficiency entrepreneurship education 11. Work facility factor 12. Opportunity identification 13. Risk taking 14. Innovative culture 15. Agile structure 16. Social health 17. Altruistic benevolence 18. Network factors. explain and predict

    Conclusion

    In other words, the elements and components and sub-components of social capital are 75% effective in social entrepreneurship in the Imam Khomeini Relief Committee (RA) of Fars province.

    Keywords: Social Entrepreneurship, Social Capital, Imam Khomeini Relief Committee
  • Maryam Shokri, MohammadAli Rahmani*, Shahnam Abolghasemi Pages 145-155
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effect of emotion-oriented couple therapy on forgiveness, emotional self-regulation and marital boredom of couples seeking divorce referring to family social emergencies.

    Materials and Methods

    Due to the nature of the subject and the objectives of the research, this research was conducted in a quasi-experimental manner with a pre-test-post-test design into an experimental group (emotion-based couple therapy) and a control group. The population of the present study consisted of all couples referring to Tehran family social emergencies. The sampling method was purposeful and taking into account the inclusion criteria. Thirty couples were divided into two groups. The first group underwent emotion-based couple therapy and the second group was a witness. The research instruments included the Interpersonal Forgiveness Scale (IFI-25), the Grenfsky et al. Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (2001) and the Pineas Marital Boredom Scale (1996).

    Findings

    The results showed that emotion-oriented couple therapy has a positive effect on marital boredom of couples seeking divorce referring to family social emergencies.

    Conclusion

    The results showed that emotion-oriented couple therapy has a positive effect on forgiveness, emotional self-regulation and boredom of couples seeking divorce referring to family social emergencies.

    Keywords: Emotion-Based Couple Therapy, Forgiveness, Self-Regulation, Marital Boredom
  • Sara Parsa, Seyyed MohammadKazem Vaez Mousavi*, Zhaleh Bagherli Pages 152-158
    Purpose

    Between expert and novice drivers there are differences in terms of different driving skills. Therefore, the present study was conducted with the aim of comparing manual dexterity, visual tracking and focused attention between expert and novice drivers.

    Materials and Methods

    This study was a cross-sectional from type of comparative causal. The research population was expert drivers of the members of national team of the Islamic Republic of Iran Motorcycling and Automobile Racing Federation and novice drivers, which numbers of 30 of them (15 people in each group) were selected as a sample by voluntary sampling method. The tool of the present research was the standard test system of Vienna and the data obtained from it were analyzed with the parametric test of analysis of variance and the non-parametric test of Kruskal-Wallis in SPSS model 22 software.

    Findings

    The findings showed that there was a significant difference between the expert and novice drivers in terms of focused attention of correct and incorrect functions (P<0.05), but there was no significant difference between them in terms of manual dexterity and visual tracking (P>0.05).

    Conclusion

    The results indicated a significant difference between expert and novice drivers in terms of focused attention and no significant difference in terms of manual dexterity and visual tracking. Therefore, focused attention training can help to better drive.

    Keywords: Manual Dexterity, Visual Tracking, Focused Attention, Drivers, Safe Driving
  • Fatemeh Khodadadi*, Hourieh Reza Gholi, Shahin Abdolmaleki Pages 156-162
    Purpose

    The objectives of this study were to compare anxiety between three groups of women participating in psychology (life skills), principles of jurisprudence and women who did not participate in any of these classes.

    Materials and Methods

    The present research design is descriptive-analytical and cross-sectional. The sample of this study consisted of 90 people aged 30 to 60 years who were selected based on the criteria of anxiety entry and exit criteria of having a psychiatric history, chronic diseases and unwillingness to complete a questionnaire. In addition, participants on the Depression Scale completed anxiety. Participants were selected by purposive and available sampling and were divided into three groups: the psychology group participated in 14 sessions of 1.5 hours, three sessions per week and the group of principles of jurisprudence in 8 sessions of 1.5 hours, 2 sessions per week. Data were analyzed using one-way analysis of variance.

    Finding

    The results of comparison in the post-training period showed that there was a significant difference between the two groups of women who participated in psychology (life skills) classes and women who did not participate in any class in terms of anxiety level (0.05). . In addition, there is a significant difference between the level of women's anxiety in the two groups of principles of jurisprudence and non-participation in classes.

    Conclusion

    However, there was no significant difference between the level of anxiety in women participating in psychology (life skills) classes and women participating in principles of jurisprudence classes.

    Keywords: Anxiety, application of psychologist (life skills), application of the principles of jurisprudence
  • Roya Bigonah, Marzieh Pilehvar*, Mohammad Rezaei Pages 159-164

    Waqf as a good tradition and human benevolent action is one of the most important and important social issues that has a prominent position in all societies and religions, especially Islam, and is based on the principle of cooperation and altruism of human beings and the main goal. It is the provision of public necessities, the assistance of social services, the creation of public welfare and security, and the spread of moral virtues. But to the extent that Iranian society has taken a step in the era of modernization, the amount and volume of endowments and especially the income from it has decreased. This article, which has been written with a descriptive, analytical method and with the aim of analyzing the reasons for endowment failure in Iran, answers the basic question that the main reasons for endowment failure in Iran, in the field of productivity and development, include What has happened.

    Keywords: Endowment, Development, Inefficiency, Productivity
  • Manijeh Hasanpour, Mahboubeh Solaimanpour Omran*, Maryam Hafezian Pages 165-174
    Purpose

    This research was conducted with the aim of identifying the components of the pattern of increasing the effectiveness of learning in the virtual education system of universities in North Khorasan province.

    Materials and methods

    The present study was conducted qualitatively. The statistical population was the faculty members of Azad University and experts familiar with the field of virtual education, 18 people were selected by purposive sampling method, and theoretical saturation was reached with this number. The data collection methods in this research included library, semi-structured interview. Information was collected by theme analysis and using semi-structured interviews. To determine validity, the current research used the three-tier method. Data analysis was done by thematic analysis (using MaxQD software) and coding.

    Findings

    The research findings led to the identification and confirmation of 6 main categories and 40 sub-classification factors.

    Conclusion

    The six main categories include curriculum and educational design, factors related to a professor's and comprehensive qualifications, factors of technological equipment and information technology infrastructure, credit and support factors, cultural factors of virtual space and managerial, administrative and organizational factors of the university.

    Keywords: Effective Learning, Virtual Education, Islamic Azad University
  • Mahshid Salari, Afsaneh Varasteh Far*, Ali Baghaei Sarabi Pages 183-201
    Purpose

    The purpose of this study is to design love patterns for young people living in Tehran with the data theory approach of the foundation. The research method is qualitative and exploratory. The statistical population included young people aged 19-29 living in Tehran.

    Materials and Methods

    Sampling method was used as non-probability sampling with purposive sampling. The sample size in this study was 20 people and the open interview measurement tool was analyzed based on three stages of open, axial and selective coding. Based on data analysis, 158 basic concepts (open source), 44 core code and 21 selective code were identified.

    Findings

    The results extracted from the analysis of qualitative interviews showed that the causal factors of 3 main categories, 12 sub-categories and 38 primary codes; Underlying factors of 5 main categories, 9 subcategories, and 19 primary codes; Boar intervention factors 5 main categories, 10 sub-categories and 29 primary codes; Strategies consist of 5 main categories, 11 subcategories and 26 primary codes and finally the consequences of 6 main categories, 14 subcategories and 46 primary codes.

    Conclusion

    Therefore, it can be said that the studied youth, as activists, follow the epistemological principles and rules in accordance with the social and cultural structure of their time period, because there is only one epistemological field in each period of the actor's life.

    Keywords: Youth, Lovemaking, Social Love, Data Foundation Theory, Playful Love
  • Abd Havasi, Mahmoud Ghayomzadeh*, Abdol Jabbar Zargooshnasab Pages 184-194

    Among the jurisprudential legal issues in the civil domain of the family, which has a special importance and place, are issues related to inheritance. Among the inheritance of husband and wife from each other, there is a special legal and jurisprudential prominence that the extent and manner of inheritance of the wife from the husband has its own challenges. Among the cases in which the wife inherits from her husband in a traditional way and according to the famous opinion of jurists, the wife inherits from the movable property of the husband and the price of the land and trees as stated in Article 861 of the Civil Code. But with the social developments and various studies that existed from the groups, the orientation of the wife's inheritance from the immovable property of the husband has been strengthened and the opinion of the unpopular jurist in this direction has been prominently displayed to the extent that Madin 946 and 947 of the Civil Code in 1387 reformed and the context of inheritance. The wife was provided with all the husband's property (movable and immovable) and it was stated that the wife inherits from the husband's property as a whole, although in the part of the immovable property, from its price, and if the heirs refuse to pay the price, the wife can claim her right from The same property should also be confiscated. This doubles the consolidation and mental security of the family and improves its health status and finally provides mental peace for the couple. In the upcoming research, the jurisprudential review of the aforementioned regulations has been done using the library method and content analysis with library tools and study data, and many ambiguities and questions have been answered in this field.

    Keywords: Inheritance, Wife, Civil Jurisprudence, Iranian Law, Family, Health, Mental Security
  • Ahmad Karimi Dashtaki, Mohammad Mahmoudi* Pages 195-204
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of investigating educational cheating and student cheating in the framework of a causal model considering religious and moral variables.

    Materials and methods

    The participants of the research included 300 people (134 boys and 166 girls) from Shiraz University, who used Gluck and Stark religiosity questionnaires, McCabe and Treviño's academic dishonesty scale, Boffard et al.'s academic goal orientation questionnaire, and Miltiadis' moral orientation questionnaire. completed The data was analyzed using structural equation modeling method by Amos software version 22.

    Findings

    The findings showed that all three variables of adherence to religion, academic goal orientation and goal orientation are negative predictors of academic dishonesty. Also, there is a positive relationship between the variables of adherence to religion and academic goal orientation, and between the variables of adherence to religion and moral orientation. Path coefficients for the variable of adherence to religion and academic dishonesty - 6/, the variable of adherence to religion and moral orientation 0.91, the variable of adherence to religion and academic goal orientation 0.94, the variable of moral orientation to academic dishonesty - 35/ and the variable of academic goal orientation to Academic dishonesty was found to be -0.58, all of which were significant at the 01/ level.

    Conclusion

    In general, it can be concluded that students' religious beliefs, adherence to moral values, and having a goal and motivation in education are effective in avoiding cheating in education, as well as being honest.

    Keywords: Academic Dishonesty, Adherence to Religion, Moral Orientation, Academic Goal Orientation
  • Sahar Mallah Nokandi, Khadijeh Abolmaali Husseini*, Hossein Ebrahimi Moghaddam, Malek Mirhashemi Pages 202-210
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of motivational counseling and metacognition skills training on reducing academic stress in girls in junior high school.

    Materials and Methods

    The statistical population was all female high school students in District 12 of Tehran in the academic year of 1997-98. The sampling method was cluster sampling. Three high schools were selected and 20 people from each high school were selected and randomly assigned to experimental and control groups. The data collection tool was Cohen and Frazer Academic Stress Questionnaire. The protocol and steps of systematic motivational counseling based on Cox and Klinger model and metacognitive skills training protocol were held in ten sessions. The statistical method of analysis of covariance was multivariate within-group.

    Findings

    The results show that motivational counseling and metacognitive skills training consistently reduce the academic stress of female students.

    Conclusion

    There is a significant difference between the effectiveness of motivational counseling and metacognitive skills in reducing academic stress in female students.

    Keywords: Motivational Counseling, Metacognitive Skills Training, Academic Stress
  • Masoumeh Mostafavi, Shaban Heydari*, Seyedeh Olia Emadian Pages 205-212
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of investigating the effectiveness of multisensory stimuli on mental state, clinical memory and sleep disorder in elderly women with cognitive impairment.

    Materials and Methods

    The current research was conducted as a semi-experimental pre-test-post-test type with control and follow-up groups. The statistical population consisted of 30 elderly women referring to nursing homes in Tehran, who were divided into two experimental and control groups by a simple random method. Questionnaires of mental state, clinical memory, sleep disorder and cognitive deficits were used to collect data. The data was analyzed using SPSS-21 software and mixed analysis of variance tests.

    Findings

    According to the results, multisensory stimulation had a significant effect on improving the mental state, clinical memory and sleep disorder in the elderly with cognitive deficits (P<0.01). Therefore, treatment of multisensory stimuli is effective on sleep disorder, mental state and clinical memory of the elderly (P<0.01).

    Conclusion

    This method can be used to improve the cognitive ability and, as a result, the quality of life of the elderly independently and together with clinical and subclinical cognitive treatments.

    Keywords: Memory, Sleep Disorder, Sleep State, Multisensory Stimulation
  • Mehdi Taghavi Rafsanjani* Pages 213-223

    Throughout history, the issue of proportional distribution of wealth, establishment of economic justice, and ultimately reducing the class gap between the rich and the poor has always been the subject of discussion and attention of scientists and experts. Tax, as the main source of government income, is one of the most important elements affecting the proportional distribution of wealth. In Islamic texts and Islamic laws, much emphasis has been placed on establishing economic justice and reducing the class gap. Especially during the time of Hazrat Ali, as the only infallible imam who came to power, laws were established to collect taxes and establish economic justice. In modern economics, the Gini coefficient is used to examine the state of income distribution .  Because one of the most important problems in today's world is the disproportionate distribution of wealth and the creation of aneconomic gap between the rich and the poor; The necessity of conducting research that examines theories to reduce this gap is inevitable. Undoubtedly, from the point of view of Islam, one of the best methods of using taxes to reduce the gap between the rich and the poor and establish economic justice is the tax laws that were implemented during the reign of Hazrat Ali (a.s.). The purpose of the current research is to investigate the feasibility of implementing the tax laws of Hazrat Ali (AS) in Iran and its effect on the Gini coefficient. For this purpose, first the implementation of the tax laws during the reign of Hazrat Ali (AS) in Iran is feasible, and then the effect of taxation on the Gini coefficient in Iran is examined with econometric methods, and finally, with a qualitative and analytical review of the implementation effect. The tax laws of Hazrat Ali (pbuh) on the amount of tax received, its effect on the Gini coefficient in Iran is obtained indirectly. Based on this research, it is possible to implement the tax laws of Hazrat Ali (AS) in Iran. Also, the decreasing and significant effect of tax on the Gini coefficient is clarified. Considering that these laws lead to zakat being included in official taxes and ultimately increase the amount of tax collected, then these laws also have a significant decreasing effect on the Gini coefficient.

    Keywords: Tax Laws, Hazrat Ali, Gini Coefficient, Tax, Iran
  • Maryam Mardani, Mojgan Mohammadi Naeini*, Faezeh Nateghi Pages 228-236
    Purpose

    The purpose of this study is to study and compare freedom and education from the perspective of Shahid Motahari as one of the most important Islamic philosophers of the present age and Sartre as a representative of existentialism.

    Materials and Methods

    The method of this research is library in terms of theoretical purpose and library and documentary in terms of data collection.

    Findings

    The research findings show that according to Shahid Motahari, which is derived from the Islamic point of view, serving God is the same as freedom. The spirit of self-confidence is among the learners and these principles are in harmony with human nature and have used the methods of reason, reverence, worship, etc.

    Conclusion

    Therefore, from Sartre's point of view, man is obliged to be free and independent, and the educational goals derived from this view of relativism in education are active learning, free thinking and fostering creativity, and his most important educational principles are freedom, responsibility, creativity and relativity. It has used conversational training methods and an open classroom.

    Keywords: Martyr Motahhari, Sartre, Freedom, Education
  • Yasaman Mahdi, Mohammad Hosseinpour*, Yadolah Mehralizadeh Pages 235-250
    Purpose

    The main purpose of this research was to provide a model of educational leadership development for directors of higher education centers in Fars province.

    Materials and methods

    The present research method was mixed (qualitative-quantitative). The statistical population of this research in the qualitative part was all the experts, experts, managers and educational leaders in the higher education centers of Fars province. Sampling continued until data saturation was reached and interviews were conducted with 13 members of the statistical population. The statistical population of this research in the quantitative part was all the professors of the academic staff in the higher education centers of Fars province. To determine the sample size, Morgan's table was used and 350 people were selected as the statistical sample size. The sampling method was stratified random. In the qualitative part of the research, a semi-structured interview tool was used to collect information. In the quantitative part of this research, a questionnaire tool was used to validate the research model. To analyze the data in the qualitative part, the foundation data method (coding) was used. And in the next part, confirmatory factor analysis method was used to validate the model using structural equation approach in Smart PLS software.

    Findings

    the central category (educational leadership development) is a function of causal conditions (educational system structure, organizational perspective, leadership skills, leadership style), contextual conditions (leader's personality traits, organizational culture and technology) and intervention conditions. (leadership abilities, leadership attitude, financial resources of the organization and organizational factors). These factors provide the conditions for applying actions and interactions (strategies) (teamwork and collaboration, meritocracy, training for leaders, resource management, leadership development, improving the structure of the organization and knowledge management) that result (employee empowerment, performance improvement organizational, improving the quality of education, developing research, improving leadership skills, improving employee participation, organizational decisions, optimal allocation of resources).

    Conclusion

    The final model of intelligent leadership was confirmed with the components identified in the qualitative section. These results are presented in the form of the foundation's data template for the use of university presidents and university faculty members.

    Keywords: Leadership, Educational Leadership, Leadership Development, Higher Education
  • Nooshzad Yeganeh, Abbasali Ghaiyoomi*, Alireza Ebrahimpour, Bahram Alishiri, Abdolrahim Rahimi Pages 237-249

    The role of women in the development of countries' culture has always been considered as an important principle. In this context, it can be said that women can create a special position in the development of countries' culture. The main goal of this research is to design a model to explain the position of women in cultural improvement and development. Therefore, in this research, the indicators of cultural development according to the Supreme Council of Cultural Revolution are suitable for women. For this purpose, the statistical population of this research is made up of all experts in the cultural field. These experts have minimal work experience in cultural fields and have education related to the research topic. The sampling method was snowball. With the same method, the sample size is equal to 15 people. The research method is exploratory, applied and survey. Interview tool was used in this research. The validity of this tool was confirmed through content validity. In this research, in order to model, analyze and identify the factors, the foundation data method was used. Finally, the cultural development model was identified based on the foundation's data model in the main indicators, consequences, background factors, causal factors, intervening factors, central phenomenon and strategic factors and the sub-components of each were determined.

    Keywords: Cultural Development, Position of Women, Foundation Data Method
  • Zakieh Ebrahimzadeh Attari, Ahmad Bagheri*, Esmaeel Rahiminejad Pages 251-258

    Complementary and secondary punishments are considered as one of the secondary punishments that the legislator has prescribed in some crimes in addition to the main punishment to punish the criminal. The continuation and survival of social life combined with prosperity and comfort is not possible except by properly regulating the relations of the members of the society with each other, maintaining public order, ensuring the security of the society, and spreading social, economic and moral justice...which requires coordinated rules and regulations in all fields to avoid any violation. and prevent people from violating each other's rights. Establishing criminal rules in Islamic Sharia and commands and prohibitions are exclusively for the welfare and benefit of the people, and it is to prevent encroachment and violation and respect the rights of others. This research with a descriptive and analytical method, whose sources have been collected in the form of a library, seeks to answer the question, what is the effectiveness of additional and consequential punishments in the health of society? Since the explanation of criminal justice and individual and social health of the society is one of the most important goals of this research, the most important evidence of health in supplementary and secondary punishments in the jurisprudential sector; Proportion of crime and punishment, preventing the promotion of corruption, compensation for financial and spiritual losses, and the authority of the Islamic ruler in the legal sector; Implementation of justice, maintenance of political system, public order, maintenance of good morals, which can be examined.

    Keywords: supplementary punishment, secondary punishments, jurisprudential, legal evidence, works of evidence
  • Golriz Pourmohaddes, Fatemeh Khoeini*, Seyed Ali Hosseini Almadani Pages 256-265
    Purpose

    The purpose of the current research is to develop a causal model of media literacy based on metacognitive skills, self-regulation learning strategies and self-efficacy with the mediation of critical thinking in students.

    Materials and methods

    For this purpose, in a research project, 318 students of Tehran-North branch of Azad University were selected as subjects by available sampling method. Data were collected using questionnaires of media literacy, metacognitive skills of Wells, self-regulation learning strategies of Pintrich and de Groot, Schwartz's self-efficacy and Rajaei's critical thinking. The collected information was analyzed by structural equation modeling method and AMOS-graphic software.

    Findings

    The results showed that the fit of the proposed conceptual model was confirmed. Also, the results of the research showed that metacognitive skills with the mediation of critical thinking do not affect students' media literacy. Another result obtained in this research is that self-regulated learning strategies with the mediation of critical thinking have an effect on students' media literacy. Another part of the research findings shows the confirmation of this hypothesis that self-efficacy has an effect on students' media literacy through the mediation of critical thinking.

    Conclusion

    The findings of this research can be used by universities, educational centers, radio and television organizations, cultural centers and other related professionals and play a role in the development and improvement of media literacy.

    Keywords: Media Literacy, Metacognitive Skills, Self-Regulation Learning Strategies, Self-Efficacy, Critical Thinking
  • Leila Baharvand, Mohammad Safehiyan*, Mahmoud Abai Kopaei Pages 259-269
    Purpose

    The visualization of actions is one of the topics that are repeatedly mentioned in the verses and traditions and is one of the important issues of theology. This theory answers many of the objections that Western philosophers and theologians have made in justifying and correcting punishment and punishment in the afterlife. It seems, because firstly, the embodiment of actions is one of the issues that is emphasized in the verses and traditions in the discussion about the last point of the circle and the end of man's work, heaven or hell, and secondly, it is one of the most important issues of theology today, which is responsible for answering the objections and ambiguities and providing explanations to the philosophers of religion and Western speakers in justifying and correcting the punishment and punishment in the hereafter, and how the last station of mankind, i.e. heaven, will appear. It is hell, and thirdly, the existence of objections and doubts about the existence of hell, its purpose and motivation, and its apparent incompatibility with God's mercy and grace, provoked the early and late Islamic scholars to come to the position of correcting and justifying it; Therefore, the theory of the embodiment of actions is one of the most successful solutions to express the criterion of the afterlife punishment, and it doubles the motivation for the careful research and analysis of this theory among the theologians and philosophers. This issue is also important from the educational aspect, because if a person knows that every action and intention he does in the world is never separated from him and is always with him, he will be more careful and calculated in doing his work.

    Materials and methods

    Therefore, the authors of this research, using a descriptive-analytical method, aim to describe and explain the visualization of actions in the hereafter according to the human performance in this world from the perspective of Ayatollah Javadi Amoli.

    Findings

    And they have reached the conclusion that the soul, while being one, is a being with different levels.

    Conclusion

    Man's actions are the same as his soul and are united in terms of existence, and the soul with every action he does will appear to him on the Day of Resurrection, and the same actions will change into punishment or reward on the Day of Judgment, and this is the embodiment of actions.

    Keywords: Visualization of Actions, Punishment, Reward System, Actions, Intentions, Javadi Amoli
  • Forough Omid Malayeri, Hassan Givarian*, Hassan Amiri, Koroush Parsa Moin Pages 285-293
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the impact of insurance factors, political factors and health system networking on the success of privatization with emphasis on the mediating role of strategic leadership and training and empowerment.

    Materials and Methods

    This is an applied research. The statistical population will be a small number of managers and deputies of private hospitals in Tehran. According to the information obtained, there are about 56 private hospitals in Tehran and the total number of the statistical population is 743 people. Therefore, 253 managers and deputies of private hospitals in Tehran were selected as the research sample.

    Findings

    The research findings showed that all values ​​of factor loads were greater than 0.5 and also the calculated values ​​of t for each of the factor loads of each indicator with its hidden structure or variable is above 1.96 (significance level is lower). Is from 0.05). The value of the second root of the explained mean variance index, for all variables, is the correlation of that variable with other variables.

    Conclusion

    The public sector has always been the subject of many criticisms such as inefficiency, excessive administrative formalities, inflexibility, poor performance and accountability. One of the important features of economic liberalization programs in recent decades is the privatization of the health system. Among the goals of privatization policies are the desire to increase government revenues, improve economic efficiency, and reduce government intervention in the economy.

    Keywords: Privatization, Health System, Private Hospitals
  • Maryam Derakhshan, Bita Nasrolahi*, Fariborz Bagheri Pages 294-302
    Purpose

    This research was conducted with the purpose of mediating the role of self-efficacy in the relationship between psychological flexibility and wisdom in students.

    Materials and Methods

    The cross-sectional research method is correlational. The statistical population of this research was made up of all female and male students of Azad Universities of Tehran province in 2019-2019, from which 400 people were selected by staged cluster sampling method. In this research, the tools of wisdom (Ardelt, 2003), flexibility (Bond et al., 2011), and self-efficacy (Sherer et al., 1982) were used, all of which had acceptable validity and reliability. In order to analyze the data, SPSS-V19 and Amos-V8.8 software were used. Also, in order to respond to the research hypotheses, structural equation modeling was used.

    Findings

    The research findings showed that the model has a good fit. The results showed that flexibility did not have a significant direct effect on wisdom, the relationship between flexibility and wisdom is directly equal (t = 1.78 and β = 0.12). In connection with the existence of the indirect effect of flexibility on the wisdom of students through self-efficacy, it is confirmed with 95% confidence.

    Conclusion

    Therefore, paying attention to the mentioned variables helps researchers and therapists in prevention and designing more appropriate treatments.

    Keywords: self-efficacy, psychological flexibility, wisdom
  • Parvaneh Ghahremani, Nader Monirpoor*, Majid Zargham Hajebi Pages 298-305

    The importance of learning mathematics in the present age and its relationship with other sciences and areas of life is not hidden from anyone, and on the other hand, the problems facing learning mathematics, such as mathematical anxiety, etc., reveal the need for such research. Also, with the increase in the prevalence of mathematical anxiety among Iranian students, its negative effects on academic achievement, which by doing this research and recognizing the predictions of mathematical anxiety and realizing the direct and indirect effects of psychological structures can be of great help to both students and teachers. Educated parents and planners to help reduce students' math anxiety. Therefore, the purpose of this article is to determine the effect of classroom perception, educational knowledge and self-regulation on learning on high school students' math anxiety. The present study seeks to investigate the mathematical anxiety of high school students with a mediating role of self-regulation. The present study is quantitative in terms of method and descriptive in terms of purpose. After examining the subject in the research literature, the required data were extracted from the male and female high school students through a questionnaire and a database of opinions obtained from the questionnaire. Data and structural equation tests were analyzed in LISREL software and hypotheses were developed.

    Keywords: classroom atmosphere, self-regulation, education, math anxiety, high school
  • Seyed Maryam Mousavi, Saeed Moradi*, Leila Sharifian Pages 303-312
    Purpose

    Transformational leaders create a dynamic and active vision for their organizations. As a result, the aim of this research was identifying the dimensions and components of transformational leadership style in the educational managers of Islamic Azad University.

    Materials and Methods

    In this qualitative study from the academic experts in the field of management and experts in the field of quality of educational services, number of 15 people based on the principle of theoretical saturation and with the purposeful sampling method were selected as a sample. To collect data were used from semi-structured interview, which its content validity according to experts' opinion was obtained 0.83 and their reliability with the agreement coefficient method between two coders was obtained 0.89. For data analysis were used from theme analysis method in NVivo version 10 software.

    Findings

    The findings showed that the transformational leadership style in the educational managers of Islamic Azad University had 8 dimensions, 23 components and 143 indicators.The relationship network dimension has two components of horizontal interactions in the university and vertical interactions in the university, the leader characteristics dimension has three components of personality traits, leader competence and professional ethics of change leaders, the resource preparation dimension has five components of presence of suitable hardware facilities, presence of suitable software facilities, existence of the integration system of statistics and information, benefiting from IT specialist human resources and empowerment and training, the status review dimension has two components of planning and change status review and existing and desirable situation review, the change drivers dimension has two components of creating motivation for transformation and support and encourage to learning, the management in the time of change has two components of conflict management and collaborative management, the dimension of team formation and stakeholder support has three components of gaining political support, forming a team of experts and building trust and the dimension of change measures has four components of change structure, justice in the time of change, performance review and strategy of change.

    Conclusion

    According to the findings of this study, to improve leadership in the Islamic Azad University it is possible to provide the basis for improving and promoting the identified dimensions and components of transformational leadership style.

    Keywords: Leadership Style, Transformational Leadership Style. Educational Managers
  • Yousef Barzegari, Behnam Talebi*, Sadegh Maleki Avarsin Pages 306-319
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of mediating the role of self-esteem and causal documents in the relationship between human dignity and organizational productivity of East Azarbaijan prison staff in 2018.

    Materials and Methods

    The research method was correlational and analytical. The statistical population consisted of 330 employees of the General Administration of Prisons, of which 153 after identifying distorted questionnaires; Were selected by proportional sampling method with Cochran's formula. Data collection using standardized productivity questionnaires of Olsania et al. (2012), humble and critical human dignity (20217) based on Salim Nejad model (2009), Rosenberg self-esteem and causal documents of Seligman et al. (1979) With content validity and reliability of each above 0.7 was obtained and approved.

    Findings

    The results of SPSS software and path analysis showed; Human dignity mediates self-esteem and positive and negative causal documents in explaining organizational productivity (p <0.05).

    Conclusion

    As a result, managerial and organizational factors along with employee personality factors can have a positive impact on organizational productivity.

    Keywords: Causal Attributions, Self-Esteem, Employees, Human Dignity, Productivity
  • Zohreh Tghavi*, Ali Allah Bedashti, Aghdas Yazdi Pages 313-328

    Manifestism is a stonyism of thought that focuses on the appearances of the book and Sunnah, not using reason and thought in understanding the revelations, and not going beyond the basic meaning of the verses. Especially the fact that these issues are mostly in similar verses, which stagnation on the words and their initial meaning leads to believe in the personification and simile about God. One of the great challenges of the era of the 8th Imam (peace be upon him) from which many of the deviant thoughts of the society came from, were the thoughts and beliefs of appearanceism, which with the anti-rationalism and extreme textualism they had undertaken, without using reason. And wisdom, they had superficial and superficial understandings of verses and traditions, which sometimes led to the belief that God is physical and human. Imam Ali Ibn Musa al-Reza (peace be upon him) has explained this incorrect opinion with a clear and clear statement and in various ways. In this research, we first stated four verses of the verses that are the origin of the belief of likeness and embodiment, and then we expressed the thinking of Imam Reza (peace be upon him) in correcting and fighting against this thinking. The findings of the research indicate that the narrations of this Imam Hammam in the meanings of the verses in the way of intellectual and narrative interpretation and interpretation is the best solution that can guide the Islamic society from irrationality and intellectual stagnation towards rationalism.

    Keywords: Imam Reza, God, appearance, likeness, embodiment
  • Abdullah Mohammadi Sadr, Kimia Tajnia*, Ismail Eslami Pages 362-370

    The purpose of this research is to investigate the type, speech and behavioral characteristics of the characters in Elahi Nameh with a look at the archetypal theory of Bullen women. Its character and evolution is one of the important topics of Attar Nishaburi's attention, and mystical works, like many other literary works, are symbolic reflections of archetypes. The method of conducting the present research is analytical-descriptive and seeks to find an answer to the question, what is the behavioral and moral style of the characters in the Elahinamah system? In this way, the audience can achieve moral and behavioral health by following the great literary works and applying the recommendations presented in these works. The results show that Attar Nishabouri has used different tools to process characters. He has introduced the characters in two ways, direct and indirect. In Elahi Nameh, there is a lot of variety of characters and it is not only specific to one group, and many stories of this masnavi have behavioral and moral functions.

    Keywords: Speech, Behavior, Character, Theology, Moral Health
  • Yazdan Azami, Khalil Mirzaei*, Bagher Sarukhani, Bahman Bayangani Pages 371-388
    Purpose

    The present article investigates and identifies the dimensions and components of human connection with environmental damage among environmental activists.

    Materials and Methods

    The method used was Strauss and Corbin's (contextual) data theory model. This research is a qualitative research that was conducted with theoretical sampling method and theoretical saturation technique. The research sample was 42 environmental activists from Baneh and Marivan cities, who were selected using a non-random sampling technique. Research data has been collected through semi-structured interviews.

    Findings

    The obtained results show that the totality of causal conditions (social and cultural factors (education, feeling insecure about pollution, nationalist identity), economic factors (income, fear of job future), political factors (environment as political identity) acceptability/unacceptability of the political system) and background conditions (environmental activity as a religious and health matter, the harmfulness of environmental pollution for the body, the realization of health in nature, the destruction of the environment causing pollution of food and the environment as an economy) and intervening factors (Environmental biology as belonging to language, ethnic and urban identity) has made environment as a social issue.

    Conclusion

    environmental activists use environmental problems as strategies of resistance, criticism of the government's systemic and institutional decisions, freedom from the domination of power, a kind of help to development-based programs and policies. In the end, the problematic consequences of the environment cause attention to economic inequalities, problematization of income reduction, raising awareness, becoming one-sided (excessive importance to the environment) and creating a space for criticism.

    Keywords: Social Constructionism, Environmental Damage, Foundation Data Theory
  • Somayeh Shabani, MohammadReza Shahabadi*, Maryam Golbabai Pages 389-396
    Purpose

    The purpose of this research was to investigate the relationship between the optimization of educational management and the self-efficacy of employees.

    Materials and Methods

    The method of this research is descriptive correlational and post-event. The studied community in this research included all managers and experts of the 22nd district of Tehran. The sample size was selected using Cochran's formula, 312 people were selected by the available sampling method, and Schwartz and Jerusalem (1992) general self-efficacy questionnaire was used to collect data.

    Findings

    The results of this research showed that the optimization of educational management has a significant positive relationship with self-efficacy (p<0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of the research, it can be concluded that the self-efficacy of the employees can be increased by optimizing the educational management and it is suggested to improve the self-efficacy of the employees by holding a specialized meeting with the title of training on optimizing the educational management for managers.

    Keywords: Optimization, Educational Management, Self-Efficacy
  • Omolbanin Kargar Falah, Habibolah Karimiyan*, Mansour Sharify Pages 411-420
    Purpose

    Today, the destruction of the environment and its related issues have caused societies to move more towards preserving the environment, in the meantime, the institutionalization of the green lifestyle among housewives plays an important role in preserving the environment. The present study was conducted with the aim of investigating the social factors affecting the green lifestyle in urban housewives.

    Materials and Methods

    The method of the current research was a survey and the data collection tool was a questionnaire. The statistical population of this research was all the housewives living in Tehran city, which with multi-stage cluster sampling method, first 4 regions, then 2 regions from each region and 2 neighborhoods from each region and 2 blocks from each neighborhood randomly and then the contacts from the blocks were selected as available. Based on Cochran's formula, the number of 250 people from each region and a total of 1250 people were selected at the error level of 5%. Data analysis was done with regression and SPSS software.

    Findings

    The results showed; There is a significant and positive relationship between social norms and green lifestyle. There is a significant and positive relationship between cultural capital and green lifestyle. There is a significant and positive relationship between social trust and green lifestyle. There is a significant and positive relationship between social participation and green lifestyle. There is a significant and positive relationship between social cohesion and green lifestyle.

    Conclusion

    Therefore, the main component of the change in lifestyle is social cohesion. Social cohesion is a sign of a kind of coordination in behavioral changes. Women who will not fall behind in this process of harmonizing with others will not be able to institutionalize the green lifestyle in their behaviors, attitudes and habits.

    Keywords: Green Lifestyle, Social Norms, Social Participation, Cultural Capital
  • Lida Javidan*, Morteza Heydari Pages 421-430
    Purpose

    The main objective of this research was the feasibility investigation of establishing virtual educational system in secondary schools of North Khorasan province.

    Materials and Methods

    The research method is descriptive survey (contextualizing). The study population consists of all secondary school principals in North Khorasan province which include 1804 people. 317 people were selected as sample according to the population size and based on Krejcie and Morgan table. The sampling method in the present research is stratified random. The data collection tool included researcher-made questionnaire of feasibility study of establishing virtual educational system and has 30 items using Likert scale. The validity of the research tool was confirmed by the experts and its reliability through Cronbach’s alpha coefficient was obtained ./924 which showed the acceptable level of the research tool. Questions were analyzed by help of one sample T test, Independent t test and Levine test .

    Findings

    The results showed that all necessary infrastructure for establishing a virtual educational system including: hardware infrastructure, software infrastructure, electronic content, skilled and expert manpower and financial resources and support and culture-building activities is available in secondary schools of North Khorasan. There is a significant difference between male and female principals ideas in the field of developing all necessary infrastructures required for establishing virtual educational system. In the view of female principals the possibility of deploying hardware infrastructures, skilled and expert manpower, and financial resources and support and culture-building activities is more in comparison with male principals.

    Conclusion

    Also in the view of male principals the possibility of deploying software infrastructures, and electronic content is more in comparison with female principals.

    Keywords: Feasibility Study- Virtual Educational System- Secondary Schools- Electronic Content
  • Fereshteh Noori Dehchenashek, Hamze Akbari*, Abdullah Shafiabadi Pages 431-442
    Purpose

    The present study investigated the effect of resilience training on the mental health and quality of work and life of employees of Golestan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    This study is an intervention type with a pre-test and post-test with a control group. The sample of the research is 30 of these working employees who were selected as available sampling and randomly placed in two experimental groups and one control group. To collect data, Goldberg's 28-question general questionnaire, Walton's occupational quality questionnaire (QWL) and the World Health Organization's quality of life questionnaire (WHOQOL-BRE) were used. The experimental group was trained in ten sessions, and then the results were analyzed using multivariate analysis of variance with repeated measurements.

    Findings

    The results showed that resilience training, compared to the control group, reduced physical symptoms, anxiety, social behavior and depression, and in the result is the improvement in the mental health of the employees of Golestan University of Medical Sciences. These interventions also increase the quality of work and the quality of life of employees.

    Conclusion

    The results showed that resilience training is effective on the mental health and quality of work and life of university employees

    Keywords: Resilience, Mental Health, Quality of Work, Quality of Life, Employees of the University of Medical Sciences
  • Sana Kia, Mojtaba Moazzami* Pages 492-504
    Purpose

    Today, the discussion of employment and entrepreneurship is one of the most important issues of concern to all governments around the world, because the lack of employment in the population of a country leads to many personal and collective problems; These problems may be more for the educated class who have continued their education in the hope of getting a suitable job. In addition, organizations attach special importance to entrepreneurship in order to align with the changing needs of customers and the current complex environment, and consider it a factor of sustainability in the field of competition, and one of the ways to achieve this goal is to create conditions Entrepreneurship is for graduates.

    Materials and Methods

    Therefore, the present research was conducted with the aim of investigating the impact of knowledge management dimensions on the development of entrepreneurship of graduates. The statistical population of this research included all graduates of Islamic Azad University in Tehran. The research data collection tools were Nonaka's knowledge management questionnaires (1995) and Antonik and Hiserich's (2003) entrepreneurship development questionnaires, whose formal and content validity was approved by experts and reliability was calculated using Cronbach's alpha test greater than 0.7. In order to analyze the research data, SPSS21 software and multiple regression test were used.

    Findings

    the results indicated that the dimensions of knowledge management (knowledge creation, knowledge sharing, knowledge storage, and knowledge application) have a positive relationship with the development of entrepreneurship among graduates. And they have meaning.

    Conclusion

    The results of multiple regression also showed that the variables of knowledge creation, knowledge application, and knowledge sharing and knowledge storage can be introduced as predictive variables for the entrepreneurship of graduates.

    Keywords: Knowledge Management, Entrepreneurship Development of Graduates, Knowledge Creation, Knowledge Sharing, Knowledge Storage, Knowledge Application
  • Afarin Nabizadeh Haghighi, Zahra Taleb*, Morteza Samiee Zafarghandi, Esmat Masoudi Nadushan Pages 505-516
    Purpose

    The purpose of the research was to identify the effective factors on the transfer of learning with the approach of organizational creativity. This research is one of the qualitative researches, which is applied in terms of purpose and in terms of data collection and synthesis method.

    Materials and Methods

    Its statistical population includes all domestic and foreign documents and documents from researches, in the time interval of 2000 to 2022, and during several stages of screening, 96 researches entered the process of synthesis. The research tool in the second qualitative part is a semi-structured interview with experts, university professors and managers in the field of human resources, who were selected by the snowball method, and the principle of theoretical saturation was achieved in the tenth person. Data analysis was done in the qualitative part in the form of open, central and selective coding. Then, the findings of the two qualitative parts, including the research center stage (the first qualitative part of the research) and the interview (the second qualitative part of the research), each of which included a list of components categorized in the same format and were counted by the method of Strass and Kobin (1998). again and in such a way that by reviewing the coded components line by line and with the supervision and consultation of two professors who are familiar and experienced with the coding concepts of the methods used in this research, first by considering the affinity Meaning and overwhelming agreement were combined based on the selective coding method.

    Findings

    The findings of the research showed that the dimensions of learning transfer with organizational creativity approach include organizational factors (6 components), learner characteristics (4 components), teacher characteristics (3 components) and education process (3 components).

    Conclusion

    Based on the findings, it is suggested that, through the development and implementation of the calculated dimensions and components, in the transfer of learning, especially with the approach of creativity, the ground for obtaining better results and competitive advantages in organizations will be provided.

    Keywords: Learning Transfer, Learning Transfer with Organizational Creativity Approach, Creativity in Learning
  • Javad Paeen Mohalli, Ruhollah Samiee*, MohammadBagher Gorji, Abdolghani Rastegar Pages 526-541
    Purpose

    This research has presented a model for evaluating the entrepreneurial behavior of public sector managers. This research is applied in terms of purpose and exploratory in terms of mixed data collection method.

    Materials and Methods

    In the qualitative phase, interviews with 10 people were used in a non-arbitrary (targeted) way and the snowball method was used to achieve theoretical saturation and to screen the findings from 30 people using a judgment method to reach a consensus. In the quantitative phase of the research, 1006 managers of government agencies in Golestan province and the size of the statistical sample were estimated to be 278 using the Karjesi and Morgan table. The sampling method at this stage was carried out by a simple random method in such a way that managers were divided into three levels: top manager, middle manager and lower level manager and the sample was selected from among them.

    Findings

    The results of exploratory factor analysis showed that the structure of the management system, the existence of innovation and creativity space, strategic vision and effective communication were identified as the main dimensions and these dimensions were confirmed using confirmatory factor analysis. The results of the evaluation of the current state of the components and dimensions showed that the structure of the management system, the existence of innovation and creativity, strategic vision and effective communication are more than the average level and are at a suitable level. Prioritization and causal relationships showed that among the sub-factors of networking in the organization (influential), feedback systems (influential), environmental feedback (influential), expansion and use of interpersonal relationships (influential), freedom in projecting innovative ideas (effective), encouragement And encouraging ideas (effective), implementing new ideas (effective), flexibility to environmental changes (effective), taking advantage of opportunities (effective), vision in the organization (effective) is in the first to tenth priority.

    Conclusion

    Finally, the neural network model with the specification of the number of input membership function of three functions, and the triangular function with the output of the fixed membership function, grid partition regularization method and with the number of repetitions of 50 Epochs and the optimal hybrid training method and Mamdani fuzzy system has a suitable system for All dimensions have been.

    Keywords: Entrepreneurial Behavior, Public Sector Managers, Fuzzy Delphi, Network Analysis (ANP), Neural Fuzzy Intelligent Approach
  • Somaye Salek Moghadam, Anita Baghdasarians*, Fatemeh Golshani Pages 549-561
    Purpose

    This research was conducted with the aim of providing a structural model of wisdom based on successful intelligence and philosophical mindset with the mediation of self-esteem in middle managers.

    Materials and Methods

    The cross-sectional research method is correlational and in order to respond to the research hypotheses, structural equation modeling analysis was used. The statistical population of this research was made up of all the middle level managers of private banks and Mahan Airlines in Tehran in first half 1400, from among them, 300 people were selected by staged cluster sampling method. In this research, the tools of wisdom (Ardelt, 2003), successful intelligence (Sternberg, 2005), philosophical mindset (Smith-Sultani, 1375), and self-esteem (Rosenberg, 1965) were used, all of which are valid and had acceptable reliability. In order to analyze the data, SPSS-V19 and Lisrel-V8.8 software were used. The findings of the research showed that the model has a good fit. The results showed that successful intelligence had a direct effect on wisdom. In connection with the existence of an indirect effect of successful intelligence on the wisdom of middle managers through self-esteem, it is confirmed with 95% confidence.

    Findings

    The results showed that philosophical mindset had a direct effect on wisdom. In connection with the existence of an indirect effect of philosophical mindset on the wisdom of middle managers through self-esteem, it is confirmed with 95% confidence.

    Conclusion

    Therefore, paying attention to the mentioned variables helps senior managers and researchers in choosing managers and designing more suitable for cultivating wisdom

    Keywords: Wisdom, Successful Intelligence, Philosophical Mentality, Self-Esteem, Middle Managers
  • Pariya Mikailzade, Yagob Pourjamal*, Saied Hasanzade Delgosha Pages 614-619

    Imams vise of custom and the way of the wise is a new and different view and the position that he considers the intellect as an element in the good and bad cognition of things and actions puts the in  tellect  in the breadth of three other sources and emphasizes the manners of rationalism and customaryism  and thay were also customary  that is bases his customary attitude on the analysis of customary rules .in the school of imam both ideas although acting independently  are not in opposition  . the imam looks at the work of custom with a customary view without knowing the rule of reason in recognizing the truth.it considers it as a criterion until the custom does not lose it’s a ccuracy and does not become negligent. the purpose of this article is to study the new and independent view of imam Khomeini in mysticism and central reason of the evolutionary methods of the science of principles in imam khomeinis school.the results of the study show that the imams viewon the custom and manners of the wise and the in tellect is anew and changing perspective and each of these two elements is an independent guide in inferring the sharia rules.

    Keywords: Wits, the Custom of the Wise, Inference, Principles of Jurisprudence