فهرست مطالب

پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی - سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 108، تابستان 1402)

فصلنامه پژوهش و برنامه ریزی در آموزش عالی
سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 108، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدجواد صالحی* صفحات 1-26

    در کنار آثار اقتصادی سرمایه انسانی، آثار غیر بازاری یا غیر پولی آن نیز از اهمیت خاصی در رشد و توسعه یک کشور برخوردار است. هدف اصلی این مقاله احصاء معیارها و شاخص های آثار غیر بازاری سرمایه انسانی از مبانی تیوریک و پیشینه تحقیق و سپس مقایسه این آثار در ایران و سایر مناطق جغرافیایی و درآمدی جهان است. با استفاده از مطالعه کتابخانه ای معیارهای بهداشتی، دموکراسی، حقوق بشر، ثبات سیاسی، نابرابری و فقر، زیست محیطی، جرم و جنایت و نهایتا کیفیت زندگی احصاء و سپس در طول زمان و همچنین به طور مقطعی برای ایران و سایر مناطق جهان مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفتند. نتیجه بررسی ها نشان داد که فارغ از شاخص های علمی، توسعه انسانی و سرمایه انسانی که به واسطه تعداد مقاله، تعداد دانشجو و دانش آموخته و همچنین برخی شاخص های بهداشتی، که ایران در آن ها جایگاه نسبتا خوبی دارد، اما ماحصل این معیار ها و شاخص ها یعنی آثار غیر بازاری سرمایه انسانی در حوزه های سیاسی خیلی پایین، در حوزه های اجتماعی نسبتا پایین و اگر شاخص کیفیت زندگی را ترکیبی از همه شاخص ها و معیارها در نظر بگیریم تقریبا در سطح خیلی بد و پایین ارزیابی می شویم.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، آثار غیربازاری، معیار، شاخص، مقایسه، مناطق جغرافیایی، مناطق درآمدی
  • ابوالقاسم نادری روشناوند*، کاظم فتح تبار فیروزجائی، میترا عزتی، مصطفی دین محمدی صفحات 27-50
    پژوهش حاضر در دو بخش با هدف شناسایی الزامات طراحی سامانه تصمیم یار مالی و اجرای آزمایشی یک نمونه از تصمیمات راهبردی مالی بر اساس الگوی طراحی سامانه تصمیم یار مالی در دانشگاه انجام شده است. اطلاعات مورد نیاز در بخش اول از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با صاحب نظران علمی- اجرایی در حوزه ‎های اقتصاد آموزش عالی، تصمیم گیران مالی در دانشگاه و متخصصان فناوری اطلاعات گردآوری شده است که به روش نمونه گیری هدفمند و رویه گلوله برفی انتخاب شده اند. یافته ها با استفاده از تحلیل محتوا و رویکرد کدگذاری سه مرحله ای مورد تحلیل قرار گرفتند. داده ها در بخش دوم شامل داده ها و اطلاعات مالی و آماری از دفتر بودجه و اعتبارات و معاونت برنامه ریزی دانشگاه بوده است که به منظور تحلیل هزینه در سامانه مورد استفاده قرار گرفته اند. براساس تحلیل نظرات صاحب نظران، الزامات طراحی سامانه تصمیم یار مالی در دانشگاه عبارتند از: الزامات محتوایی، انسانی، مدیریتی، آموزشی، فرهنگی، زیرساختی، فنی و عملیاتی، نرم افزاری، سخت افزاری، قانونی، اقتصادی، امنیتی، محیطی و فرابخشی، و پذیرش تغییرات. نتایج حاصل از اجرای آزمایشی نیز نشان داده است که سامانه تصمیم یار مالی با برآورد دقیق هزینه ها، کاهش زمان و هزینه، رفع محدودیت های ذهنی، استفاده موثر از منابع محدود و...، باعث ارتقای کارایی، اثربخشی و کیفیت تصمیمات مالی و بهینه سازی فرایند آن می شود. بنایراین استفاده از ICT و قابلیت های آن در جهت رفع سوگیری ها و خطاهای شناختی و محدودیت های ذهنی تصمیم گیران، معرفی مسیر به سوی ارتقای هوشمندسازی تصمیمات تخصیص منابع مالی در دانشگاه، کمک به ارتقای دانش محوری در تخصیص منابع مالی و... را می ‎توان از مهم ترین پیامدهای پژوهش حاضر برشمرد.
    کلیدواژگان: الزامات، تصمیم گیری، تصمیمات مالی، سامانه تصمیم یار، سامانه تصمیم یار مالی، دانشگاه
  • مریم حسینی لرگانی* صفحات 51-68
    امروزه جهان در اثر فعالیت های غیراستاندارد بشر، با مخاطرات زیست محیطی مختلفی مواجه است و جوامع مختلف ناگزیر به پیدا کردن راهکارهایی برای مدیریت و مرتفع نمودن آن هستند. یکی از نهادهای اجتماعی قابل توجه در هر جامعه، دانشگاه ها هستند که عموما در زمان وقوع بحران، وظایف ویژه ای را عهده دار می شوند. در خصوص مدیریت مخاطرات زیست محیطی، یکی از وظایف محوله به دانشگاه ها، اجرای ایده دانشگاه سبز است که غالبا به صورت سبز کردن محیط فیزیکی دانشگاه، در بخش های مختلف جهان به اجرا درآمده است؛ درحالی که آموزش سبز به طور عام و برنامه درسی سبز به طور ویژه می تواند اثرگذاری فعالیت دانشگاه ها را در این زمینه افزایش دهد. در این راستا، پژوهش حاضر باهدف مفهوم سازی برنامه درسی سبز در نظام آموزش عالی ایران انجام شده است. رویکرد مورد استفاده برای انجام این پژوهش، رویکرد کیفی بوده و جامعه آماری صاحب نظران برنامه درسی کشور بودند که در حوزه پایداری و مدیریت محیط زیست فعالیت داشته اند. علاوه بر انجام مصاحبه، مجموعه ای از مقالات و تحقیقات معتبر علمی مرتبط با اهداف تحقیق نیز به منظور غنای بیشتر و تکمیل داده ها مورداستفاده قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق تحلیل محتوای معنایی انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ها و اسناد مورد بررسی منتج به استخراج 47 کد مرتبط با مفهوم برنامه درسی سبز گردید. بر این اساس مفهوم برنامه درسی سبز در سه بعد شامل: مفاهیم معطوف به جامعه، مفاهیم معطوف به اکوسیستم یادگیری و مفاهیم معطوف به کلاس درس و فراگیران قابل دسته بندی است.
    کلیدواژگان: اکوسیستم یادگیری، صلاحیت های شهروندی، توسعه پایدار، دانشگاه سبز، ملاحظات زیست محیطی در آموزش عالی
  • اشرف رحیمیان* صفحات 69-86

    مقاله حاضر درصدد است با استفاده از نظریه داده بنیاد به شناسایی ویژگی های دانشگاه دیجیتال بپردازد، هدف مطالعه شناسایی ضرورت شکل گیری دانشگاه دیجیتال، عوامل موثر بر آن، راهبردهای تحقق و پیامدهای ایجاد آن است. نمونه گیری به روش گلوله برفی انجام و با 19 نفر از خبرگان که در حوزه دانشگاه و تحول دیجیتال توامان صاحبنظر بودند، مصاحبه شد. حاصل مصاحبه ها، مجموعه ای از مضامین اولیه بود که طی فرایند کدگذاری باز، گردآوری و از درون آن ها مقوله هایی استخراج شد. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان مقوله ها ذیل عناوین: شرایط علی، عوامل زمینه ای، شرایط مداخله گر، پدیده محوری، راهبردها و پیامدهای دانشگاه دیجیتال تعیین شد. در ادامه و در مرحله کدگذاری انتخابی قضایا نگارش شدند. شرایط علی اثرگذار بر دانشگاه دیجیتال به دو دسته تقسیم شد. عوامل درون دانشگاه: لزوم بازاندیشی رسالت دانشگاه، لزوم تغییر در رویکردهای اموزشی و پژوهشی، پرهزینه و بروکراتیک بودن آموزش و لزوم استفاده از فرصت های جدید آموزش و عوامل بیرون دانشگاه: چالش های جمعیت شناختی، لزوم شناسایی و براوردن نیازهای علمی و شغلی جامعه، لزوم اجرای اسناد بالادستی، لزوم تامین نیروی ماهر برای عصر دیجیتال هستند. اهم راهبردهای سیاستی و مدیریتی پژوهش، بدین گونه هستند. در راهبردهای سیاستی، سیاستگذاری آموزشی، فناوری های سخت و نرم، فرهنگ دیجیتال، مالی و مدیریت و حفظ داده و برابری آموزشی پیشنهاد می شوند و در راهبرد های مدیریتی (اجرایی)، ارزیابی سطح بلوغ دیجیتال دانشگاه، تامین زیرساخت های انسانی، رهبری، اقتصادی و تکنولوژیکی و بازنگری فرایند نظام اموزشی و تعریف فرایندهای جدید پیشنهاد می شوند.

    کلیدواژگان: دانشگاه دیجیتال، تحول دیجیتال، نظریه داده بنیاد
  • سوگل یزدان خو، مرضیه دهقانی*، کیوان صالحی صفحات 87-114
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی آسیب های فرایند هدایت تحصیلی-شغلی دانشجویان دانشگاه تهران با رویکردی آمیخته از نوع تشریحی انجام شد. بخش اول با هدف مقایسه میزان رضایت از رشته تحصیلی میان دانشجویان دانشگاه تهران در سال تحصیلی 1400-1399 با رویکرد کمی انجام شد. جامعه پژوهش نیز شامل کلیه دانشجویان دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشکده های دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران بود که نمونه ای از این جامعه به شیوه غیرتصادفی از نوع در دسترس به حجم 361 نفر انتخاب شدند و به پرسشنامه رضایت از رشته تحصیلی نوتا پاسخ دادند. نتایج این بخش نشان داد که بین میزان رضایت از رشته تحصیلی به تفکیک سطوح متغیرهای جنسیت، دوره تحصیلی و داشتن تجربه تغییر رشته تفاوت معناداری وجود ندارد. اما میان دانشجویان باتوجه به ترم ها و رشته های تحصیلی مختلف تفاوت معنادار وجود داشت. بخش دوم از پژوهش با رویکرد کیفی به روش پدیدارشناسی به منظور شناسایی پیامدهای منفی فرایند هدایت تحصیلی-شغلی نامطلوب و شیوه مواجهه دانشجویان با پیامدها انجام شد. داده ها در این بخش با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 25 نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران که به شیوه هدفمند انتخاب شدند، جمع آوری شد. یافته های پژوهش در این بخش نشان داد که پیامدهای منفی یک هدایت تحصیلی-شغلی نامطلوب در 25 زیرمضمون و شش مضمون کلی پیامدهای تحصیلی، روانی، خانوادگی، اقتصادی، فردی-اجتماعی و جسمانی و شیوه مواجهه با پیامدها در 11 زیرمضمون و پنج مضمون کلی فعالیت های تحصیلی، اجتماعی، شغلی، سازگارانه و مقابله ای طبقه بندی شدند.
    کلیدواژگان: رویکرد آمیخته، هدایت تحصیلی-شغلی، رضایت از رشته تحصیلی، پیامدهای منفی
  • شیما ابراهیمی*، زهرا جهانی صفحات 115-132
    یکی از اهداف مهم نظام آموزش عالی تربیت نیروهای متخصص به منظور تامین نیازهای جامعه  است. انتخاب رشته آگاهانه دانشجویان در رسیدن به این هدف موثر می باشد و لازمه ایجاد انگیزش، نگرش مثبت دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی شان است. هدف پژوهش تلفیقی (کمی-کیفی) حاضر بررسی انواع انگیزش و نگرش دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی شان است. بدین منظور 200 دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی به پرسشنامه نگرش به رشته تحصیلی و آینده شغلی و سه سوال کیفی در مورد مزایا و موانع رشته زبان و ادبیات فارسی و میزان رضایت از روش تدریس مدرسان خود در این رشته پاسخ دادند. نتایج حاصل از تحلیل داده ها و تطبیق آن با ابعاد پیوستار دوگانه انگیزش نشان داد که نگرش دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود به طور کلی متوسط است، اما تفاوت معناداری میان نوع نگرش دانشجویان در مقاطع گوناگون تحصیلی وجود دارد؛ به صورتی که دانشجویان مقطع کارشناسی نگرش مثبت تری نسبت به دانشجویان مقطع دکتری دارند. به نظر می رسد این نوع از نگرش موجب بروز انگیزش منفعل در دانشجویان برای پیشرفت شده و اگر اقدامات لازم برای اصلاح نگرش آنان انجام نشود، ممکن است نوع انگیزش آنان از انگیزش فعال به بی انگیزگی فعال و یا منفعل تغییر وضعیت دهد. به همین منظور نگارندگان پیشنهادهایی مانند تغییر در برنامه درسی و افزودن واحدهای عملی و کاربردی، بهره گیری از روش های تدریس نوین و کارآمد، برگزاری کارگاه های کارآفرینی و در نهایت تقویت مهارت های پژوهشی دانشجویان را برای بهبود این وضعیت ارایه دادند.
  • شیرکوه محمدی*، کویستان محمدیان شریف، جمال سلیمی صفحات 133-152
    چند صباحی است که هویت دانشگاهی پیوسته مورد انتقاد بوده و برخی پژوهش ها نیز هویت دانشگاهی را بربادرفته می دانند. اما برخی این انتقاد را درباره همه ی رشته ها روا نمی دانند و بیشتر، رشته های علوم انسانی و اجتماعی را نارسا و غیراثربخش می دانند. یکی از راه های پی بردن به این هویت، کندوکاو گفتمان حاکم بر جلسه های دفاع از پایان نامه است. پژوهش حاضر بر آن بود تا با استفاده از روش قوم نگاری به بررسی این مساله در یک دانشگاه در حاشیه بپردازد. بدینسان، 31 مشاهده از جلسه های دفاع ارشد و دکتری در رشته های مختلف و همچنین 35 مصاحبه با دانشجویان، داوران و تیم راهنمایی انجام گرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که تنها در دو رشته، شیمی و فیزیک، بر هویتی حرفه ای تکیه می شود و در جلسه های دفاع، محتوای پایان نامه مورد بررسی موشکافانه قرار می گیرد اما در دیگر رشته های دانشگاهی، گفتمان حاکم بر جلسه های دفاعی، گفتمانی فرمالیستی است که تیم داوری و راهنمایی، هم و غم خود را بر فرم پایان نامه و نهایتا روش می گذارند و محتوای تولیدشده به دست فراموشی سپرده می شود. پیامد سیاستی این مساله در دانشگاه این است که ملاک موفقیت رشته ها بر پایه ی ملاک های رشته های تجربی تعیین می شود و چنین ملاک هایی تنها باعث بیشتر دیده شدن رشته های تجربی و نادیده انگاشتن دیگر رشته ها در سازوکارهای آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است.  بر پایه ی آموزه های نظریه نهادی نمی توان رشته هایی که گرفتار فرمالیسم شده اند را غیراثربخش دانست. چراکه محیط بیرونی دانشگاه گفتمان رشته های تجربی را پذیرفته و مشروع می داند و بدان دلیل، فرصتی برای گفتمان حرفه ای نیز وجود دارد اما این مساله درباره دیگر رشته ها صادق نیست و کنشگران آن برای پاسداری از خود چاره ای جز پرداختن به فرم و روش ندارند.
    کلیدواژگان: هویت دانشگاهی، فرهنگ دانشگاهی، قوم نگاری
|
  • Mohammadjavad Salehi * Pages 1-26

    In addition to the market effects of human capital, non-market effects are also of special importance in economic growth and development. The main purpose of this article is to calculate the criteria and indicators of non-market effects of human capital from theoretical foundations and then compare these effects in Iran and other geographical and income regions of the world. Using library method, non-market criteria of human capital such as health, democracy, human rights, political stability, inequality and poverty, environment ،Crime, and finally quality of life were extracted and studied and compared over time as well as cross-sectional. The results showed that regardless of the indicators of human development and human capital and scientific in which Iran has a relatively good position but the product of these criteria and indicators is the non-market effects of human capital in very low political sphere, relatively low in social sphere, and if we consider the quality of life index as a combination of all indicators and criteria we are evaluated at a very bad and low level.

    Keywords: Geographical Regions, human capital, Income Regions, index, Non-market Effects
  • Abolghasem Naderi Rushnavand *, Kazem Fathtabar Firouzjaei, Mitra Ezzati, Mostafa Dinmohammadi Pages 27-50
    The present research has been carried out in two parts with the aim of identifying the design requirements of the financial decision support system and the experimental implementation of an example of strategic financial decisions based on the design model of the financial decision support system in the university. The required information in the first part was collected through semi-structured interviews with scientific-executive experts in the fields of higher education economics, financial decision makers in the university and information technology specialists. They were selected by purposeful sampling and snowball method. The findings were analysed using content analysis and a three-step coding approach. The data in the second part included financial and statistical data and information from the budget and credit office and the university's planning vice-chancellor, which were used to analyse the cost in the system. Based on the analysis of experts' opinions, the design requirements of the financial decision support system in the university are: Content, human, managerial, educational, cultural, infrastructural, technical and operational, software, hardware, legal, economic, security, environmental and cross-sectoral requirements, and acceptance of changes. The results of the experimental implementation have also shown that the financial decision support system improves the efficiency, effectiveness and quality of financial decisions and optimizes the process by accurately estimating costs, reducing time and cost, removing mental limitations, effective use of limited resources, etc. Therefore, the use of ICT and its capabilities to remove biases and cognitive errors and mental limitations of decision makers, introducing the path to improve the intelligentization of financial resource allocation decisions in the university, helping to promote knowledge-based allocation of financial resources, etc. were among the most important results of the present research.
    Keywords: requirements, Decision making, Financial Decisions, Decision Making System, Financial Decision Support System, University
  • Maryam Hosseini Largani * Pages 51-68
    Today, the world is facing various environmental hazards as a result of non-standard human activities, and different societies are forced to find solutions to manage and solve them. Universities are one of the significant social institutions in every society, which generally take on special duties when a crisis occurs. Regarding the management of environmental risks, one of the tasks assigned to universities is to implement the idea of a green university, which has often been implemented in different parts of the world in the form of greening the physical environment of the university. While green education in general and green curriculum in particular can increase the effectiveness of universities' activities in this field. Hence, this qualitative research aimed to conceptualize the green curriculum in Iran's higher education system. The population was the curriculum experts who have been active in the field of sustainability and environmental management. Moreover, a collection of authentic scientific papers related to the research objectives were also used in order to further enrich and complete the data. Data analysis was done through semantic content analysis. The results led to extraction of 47 codes related to the concept of the green curriculum. Accordingly, the concept of green curriculum can be categorized in three dimensions: concepts aimed at the society, concepts aimed at the learning ecosystem, and concepts aimed at the classroom and learners.
    Keywords: Learning Ecosystem, citizenship competencies, Sustainable development, Green university, environmental considerations in higher education
  • Ashraf Rahimian * Pages 69-86

    The present article seeks to identify the characteristics of the digital university using grounded theory. Snowball sampling was performed and 19 experts in the field of university and digital transformation were interviewed. The result of the interviews was a collection of basic topics that were collected during the open coding process and categories were extracted from them. Then, in the central coding stage, the link between the categories under the following headings: causal conditions, contextual factors, intervening conditions, phenomenon-oriented, strategies and consequences of digital university was determined. Then the cases were written in the selective coding stage. The causal conditions affecting the digital university were divided into two categories. Factors within the university: the need to rethink the mission of the university, the need to change teaching and research approaches, the cost and bureaucracy of education and the need to use new educational opportunities and factors outside the university: demographic challenges, the need to identify and meet scientific needs and job for society. Such are the policy and management strategies of research. In policy strategies, policy of education, hard and soft technologies, digital culture, finance and management and data preservation and educational equality are suggested, and in management strategies (executive), assessing the level of digital maturity of the university, providing infrastructure in humanities, leadership, economics and technology, and review of the education system process and definition of new processes are suggested.

    Keywords: Digital University, digital transformation, Foundational Data Theory
  • Sogol Yazdankhoo, Marzieh Dehghani *, Keyvan Salehi Pages 87-114
    The present study aimed to identify the harms of the educational-vocational guidance of students of University of Tehran with a mixed-methods approach. In the first part the level of academic major satisfaction was compared with a quantitative approach which was applied in terms of purpose and a descriptive survey in terms of method. The population of the study included all bachelor, master and doctoral students of the University of Tehran in four departments of engineering, experimental sciences, humanities and basic sciences that a sample was selected by non-randomly convenience strategies with a volume of 361 people who answered the Nauta’s Academic Major Satisfaction questionnaire. The results showed that there is no significant difference between academic major satisfaction according to the variables of gender, grade and having the experience of changing major. However, there was a significant difference between students studying in different semesters and departments. The second part was conducted with a qualitative approach using phenomenological method in order to identify the negative consequences of undesirable educational-vocational guidance and the ways of facing with consequences. Research data were collected by semi-structured interviews with 25 students and graduates of University of Tehran who were selected by purposeful method. Findings showed that the negative consequences were classified into 25 sub-themes and six general themes of educational, psychological, family, economic, individual-social and physical consequences. Moreover, by extracting 11 sub-themes, it was shown that individuals did a variety of activities, including academic, social, vocational, adaptive and coping activities in order to reduce the consequences.
    Keywords: mixed method, educational, vocational guidance, Negative consequence
  • Shima Ebrahimi *, Zahra Jahani Pages 115-132
    One of the important goals of higher education is to train future specialists to meet the needs of society. Students’ deliberate and conscious choice of university major can be effective in achieving this goal. Also, students’ positive attitude towards their major and career prospects can enhance their motivation. The goal of this mixed-methods (quantitative-qualitative) study is to examine Persian language and literature students’ various forms of motivation and their attitudes towards their university major and career prospects. For this purpose, 200 Persian language and literature students at three educational levels (bachelor’s, master’s, and doctoral) answered a questionnaire of attitudes towards the major and career prospects, together with three qualitative questions, that examined their views on benefits and obstacles in the field of Persian language and literature and analyzed their satisfaction with teachers’ teaching styles. The results of the study in light of the dual continuum model of motivation showed that students’ attitudes toward their major and future prospects are generally average. There was, however, a significant difference in different educational levels in terms of students’ attitudes. In other words, undergraduate students expressed positive attitudes, compared to doctoral students. This appears to bring about passive motivation among students and hamper their academic progress. Necessary measures should be implemented to change students’ attitudes as their motivation may turn into active or passive demotivation. To overcome these challenges, some amendments should be introduced: introducing more practical courses, implementing novel and effective teaching methods, running specialized entrepreneurship workshops and enhancing students’ research skills.
    Keywords: Attitude, Motivation, Career prospects, Persian language, literature
  • Shirkoh Mohammadi *, Keostan Mohammadian Sharif, Jamal Salimi Pages 133-152
    Todays, academic identity has been constantly criticized by some researches. They claim academic identity has lost. But some academics do not accept this criticism to all disciplines and they consider the humanities and social sciences to be ineffective. One way to find out this identity is to explore the discourse that governs dissertation defense sessions. The present research aimed to investigate the issue in a marginal university through ethnographic method. Due to achieve the aim, 31 observations of senior and doctoral defense sessions in various fields as well as 35 interviews with students, referee and guidance team were conducted. The results showed that only chemistry and physics disciplines rely on professional identity in defense sessions and accordingly the content of the dissertation is scrutinized. But in other academic disciplines, the dominant discourse of defense sessions is a formalist discourse in which the refereeing and supervisory teams devote all their time to the dissertation form and ultimately the method, and forget the content produced. Based on the institutional theory, the disciplines that have been formalized cannot be considered ineffective. Because the external environment of the university accepts and legitimizes the discourse of experimental disciplines, and because of this, there is an opportunity for professional discourse.  This issue is not true to other disciplines, and its actors have no choice except to resort to form and method to protect their identity.
    Keywords: Academic Identity, university culture, Ethnography