فهرست مطالب
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و سوم شماره 2 (پیاپی 50، اردیبهشت 1384)
- 176 صفحه،
- تاریخ انتشار: 1384/02/06
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحه 89مقدمههدف اصلی تحقیق حاضر هنجاریابی و اعتبارسنجی پرسشنامه شخصیتی کلونینجر (پرسشنامه سرشت و منش) TCI در طبقات سنی مختلف جمعیت مرد و زن ایرانی بود.مواد و روش هانمونه مورد مطالعه 1212 نفر زن و مرد در گروه های سنی مختلف شهر تهران بود که آزمون شخصیتی مزبور را پر کردند. مرحله بعد در فاصله زمانی یک تا دو ماه از مرحله اول انجام شد و 101 نفر از آزمودنی های آزمون شده در مرحله اول به طور تصادفی انتخاب شدند و مجددا به تکمیل آزمون ها پرداختند. این اقدام جهت دستیابی به ضریب پایایی Reliability صورت گرفت. همچنین برای به دست آوردن ضریب روائی Validity، 100 نفر از آزمودنی ها توسط دو روان شناس مورد مصاحبه بالینی قرار گرفتند. در این مصاحبه دو ارزیاب نسبت به نمرات آزمودنی ها در مقیاس های هفتگانه TCI بی اطلاع بودند و مبتنی بر یافته های مصاحبه، هر یک از ویژگی های مورد سنجش پرسشنامه را در فرد نمره دهی (درجه بندی کمی بر اساس مقیاس 10-1) کردند.
یافته ها ونتیجه گیرینمرات هنجاری مقیاس های نوجویی NS، آسیب پرهیزی HA، پاداش وابستگی RD پشتکار Per، خودراهبری SD، همکاری Co و خودفراروی ST به تفکیک سن و جنس در جداول جداگانه ارایه شده است. نتایج همبستگی correlation بین نمرات مقیاس ها در مرحله آزمون و باز – آزمون نشان می دهد که مقیاس های هفت گانه TCI دارای پایایی قوی هستند، به این معنی که این مقیاس در شرایط مختلف نتایج یکسانی را به دست می دهند. به جهت هماهنگی (ثبات) درونی internal consistency، عبارات هر مقیاس دارای همبستگی خوبی است. نتایج حاصل از عملیات آماری برای به دست آوردن چگونگی همبستگی بین نمرات مقیاس ها و ارزیابی های کمی دو ارزیاب در مرحله مصاحبه شخصیتی، نشان می دهد که به لحاظ تئوریک، این مقیاس ها خصلت ها و ویژگی های مورد نظر را می سنجند. نتایج مربوط به همبستگی بین مقیاس ها نشانگر آن که همبستگی معنی دار بالاتر از 0.40 بین NS، Per، HA و RD وجود ندارد که نشان دهنده این است که این چهار بعد سرشتی از یک دیگر مستقل هستند. بین ابعاد منش و سرشت همبستگی های ضعیف تا متوسط (کمتر از 0.40) وجود دارد، به غیر از همبستگی خودراهبری و آسیب پرهیزی که بیش از 0.40 است. تنها همبستگی بالاتر از 0.40 بین ابعاد سه گانه منش مربوط به همکاری و خودراهبری است. ضمنا، سن با NS و HA همبستگی منفی و با Co و Per همبستگی مثبت ضعیف دارد.
-
صفحه 99مقدمهپذیرش فناوری تله مدیسین استراتژی تحول در درون یک سازمان بستگی به هماهنگی با ساختار و الگوهای فرهنگی حاکم بر آن سازمان دارد. اگر استراتژی تحول با فرهنگ سازمانی و فرهنگ ملی و ساختار سازمان در تضاد باشد مقاومت در برابر این تحول زیاد است و احتمال بهره برداری و اجرای موفق آن را در سازمان ها کاهش می دهد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه نقش فرهنگ سازمانی در بهره برداری و اجرای موفق فناوری تله مدیسین در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است.مواد و روش هادر این مطالعه از روش تحقیق کمی و کیفی به صورت مقطعی و توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. تعداد 5 بیمارستان تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران بصورت تصادفی ساده انتخاب و تعداد 82 نفر از اعضا هیات علمی شاغل در این بیمارستان ها تحت مطالعه قرار گرفتند و کلیه این افراد به سوالات مصاحبه در خصوص ارائه دیدگاه های خود در زمینه ویژگی های موثر بر بهره برداری و اجرای موفق فناوری تله مدیسین در بیمارستان ها پاسخ گفتند.یافته هادرباره بهره برداری و اجرای موفق فناوری تله مدیسین در بیمارستان های تابعه از مجموع تعداد 82 نفر اعضا هیات علمی 95.1 درصد به تعهد مدیران ارشد در حمایت از ارائه فناوری تله مدیسین، 94% به اجرای برنامه های آموزش مستمر برای پزشکان و کارکنان، 78.8 درصد به ارجای شیوه ها و خط مشی های رهبری، 85.3 درصد به وجود صداقت در ارائه و توزیع اطلاعات، 81.7 درصد به حمایت از رویکردهای متنوع، ابتکار ونوآوری و پذیرش عقاید جدید توسط مدیران، 78% به تعیین چشم اندازها، استراتژی ها و برنامه ریزی های راهبردی و شفاف، 77% به وجود مشارکت و قبول اهداف سازمانی وتوسط پزشکان و کارکنان، 68% به وجود قوانین و مقررات سازمانی شفاف و بدون ابهام، 62.2% به وجود ارتباطات دو طرفه سازمانی از رده بالا به پایین و بالعکس و سرانجام 61% نیز به بیان آزاد اشتباهات و موفقیت ها اعتقاد داشتند.
نتیجه گیری و توصیه ها: از پژوهش به عمل آمده چنین نتیجه می شود که ساختار سازمانی در راه بهره برداری و اجرای موفق فناوری تله مدیسین در بیمارستان های مورد مطالعه، تاثیر به سزایی دارد. این سازمان ها از نظر فرهنگ سازمانی و فرهنگ ملی و توانایی پذیرش استراتژی تغییر و تحول و بهره برداری موفق از فناوری تله مدیسین را دارا می باشند. لذا تجدیدنظر در ساختار و طراحی سازمان ها با توجه به گرایش فرهنگی موجود در بین اعضا هیات علمی بیمارستان های مورد مطالعه الزامی به نظر می رسد.
-
صفحه 108مقدمهتحقیق موردنظر ما با اهداف زیرانجام شد: (1) تعیین میزان آلودگی باکتریال کشت های خون. (2) تعیین انواع و فراوانی باکتری های آلوده کننده کشت های خون. (3) تعیین برخی پارامترهای بالینی و آزمایشگاهی در بیماران دارای کشت خون مثبت واقعی و بیماران دارای کشت خون مثبت کاذب.مواد و روش هادر یک مطالعه آینده نگر توصیفی از فروردین تا خرداد 1383 تعداد 2877 نمونه کشت خون بیمارستان مرکز طبی کودکان که در فاصله زمانی مذکور به آزمایشگاه بیمارستان ارسال شده بودند، برای آلودگی باکتریال مورد بررسی قرار گرفت. باکتری های جدا شده از کشت های خون مثبت تا سطح گونه تعیین هویت شدند. برای درنظر گرفتن یک سویه جدا شده از کشت خون به عنوان عامل عفونت واقعی یا آلودگی (باکتریمی کاذب) از یک مجموعه معیارهای بالینی و آزمایشگاهی که به طور کلی شامل: تاریخچه بیمار، اطلاعات معاینه بالینی، نتایج آزمایشگاه، اطلاعات رادیولوژی و دوره بستری در بیمارستان بودند استفاده شد.یافته هااز کل کشت های خون، 188 نمونه (6.53%) مثبت شدند که 1.04% آن مربوط به باکتریمی واقعی و 5.49% مربوط به آلودگی بود. نسبت آلودگی در بین کشت های خون مثبت 84.04% بود و باکتریمی واقعی تنها 15.95% نمونه های کشت خون مثبت را شامل می شد. انواع و فراوانی نسبی باکتری های جداشده از کشت های خون مثبت (188 مورد) به تفکیک موارد عفونت و آلودگی به ترتیب زیر بود: استافیلوکوکوس ارئوس (عفونت: 9.0%، آلودگی: 0.0%) استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (عفونت: 0.0%، آلودگی: 13.3%)، میکروکوکوس (عفونت: 0.0%، آلودگی: 4.3%)، پسودوموناس آئروجینوازا (عفونت: 0.53%، آلودگی: 0.0%)، انواع پسودوموناس و گونه های وابسته] غیرآئروجینوزا[شامل: پسودوموناس مالتوفیلیا 58 سویه، پسودوموناس سپاسیا 31 سویه، آلکالیجنزفکالیس 20 سویه و فلاوباکتریوم "اسپس" 9 سویه (عفونت: 2.1%، آلودگی: 60.6%)، استرپتوکوکوس ویریدانس] شامل: S.anginosus group و S.mitis group (عفونت: 1.1%، آلودگی: 2.1%)، استرپتوکوکوس بتاهمولیتیک [groups C and F] (عفونت: 0.0%، آلودگی: 1.6%)، اشیریشیاکلی (عفونت: 0.0%، آلودگی: 1.6%)، کلبسیلاپنومونیه (عفونت: 0.53%، و آلودگی: 0.0%)، متوسط مدت بستری برای بیماران دارای کشت خون مثبت واقعی 14.83 روز و برای بیماران دارای کشت خون مثبت کاذب 10.08 روز بود و اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. تعداد 43 بیمار بعد از کشت خون مثبت کاذب از یک سه نوع آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند.
نتیجه گیری و توصیه ها: یافته های تحقیق حاکی از آن است که باکتریال کشت های خون در مرکز طبی کودکان تهران از مقادیر استاندارد (3%-2.5%) بالاتر می باشد. شدت بالای آلودگی با انواع سودوموناس های محیطی و انواع وابسته نشان دهنده یک اپیدمی آلودگی بیماران دارای کشت خون مثبت کاذب با بیماران دارای کشت خون مثبت واقعی و بالا بودن درمان آنتی بیوتیکی در بیماران دارای کشت خون مثبت کاذب حاکی از هزینه های اضافی ناشی از آلودگی کشت های خون در آن مرکز درمانی می باشد.
-
صفحه 116نقص همزمان کمبود متیل مالونیل کوآنزیم A (MMCOA) و هموسیستینوری ناشی از نقص در ژن cbIC و cbID و cbIF می باشد. تعداد مبتلایان به این عارضه که تاکنون گزارش شده است تنها به 100 مورد می رسد. عمده این افراد مبتلا به نقص در cbIC می باشند. در اثر نقص این آنزیم بطور همزمان درجات خفیف تا متوسط هموسیستئین و متیل مالونیک اسید و پیش سازهای آن در مایعات بدن (خون و ادرار) تجمع میابند. در این بیماران اسیدمی و هایپوگلیسمی و کمخونی مگالوبلاستی شایع میباشد ولی هایپرآمونمی و هایپرگلیسینمی دیده نشده است.
در این گزارش بیمار دختری سه ساله با تشخیص قبلی کمبود متیل مالونیل کوانزیم A و هموسیستینوری بطور همزمان می باشد که جهت رزکسیون ناحیه ای از ماندیبول به دلیل استئومیلیت نیاز به بیهوشی عمومی داشته است. ما در این گزارش به توضیح در مورد نحوه آماده سازی بیمار قبل از عمل جراحی، القای بیهوشی و کنترل نگهداری بیهوشی پرداخته و نتایج سریال آزمایشات خونی و بیوشیمیایی وی را در در طول مدت جراحی و قبل و بعد از جراحی مورد ارزیابی قرار داده ایم. طبق نتایج بدست آمده هیچگونه افزایشی در میزان هموسیستئین و متیل مالونیک اسید در خون و ادرار بیمار پدید نیامد.
-
صفحه 120مقدمههیپوسپادیاس به مفهوم قرارگیری سوراخ مجرای ادرار در زیرآلت تناسلی پسر می باشد. این محل از گلانز تا پرینه متغیر است. برای اصلاح این آنومالی تاکنون بیش از 200 روش ابداع شده که همگی با درصد قابل توجهی عارضه همراه بودند. آقای Snodgrass در سال 1994 روشی را ارائه داد که با حداقل عوارض و بهترین نتایج همراه بودن است. هدف از انجام این تحقیق آزمون علمی تکنیک TIP بر اساس تجربیات آقای Snodgrass می باشد.مواد و روش هانوع مطالعه به شکل آینده نگر است. جمعیت مورد مطالعه شامل بیماران مراجعه کننده به درمانگاه جراحی اطفال بیمارستان مرکز طبی کودکان و بهرامی با تشخیص هیپوسپادیاس می باشند. حجم نمونه نیز 60 نفر بوده که توسط سه جراح ولی با تکنیک واحد صورت گرفته است. در این تکنیک از U.Plate خود بیمار استفاده می شود و پس از degloving و برش طولی کف آن با توبولاریزاسیون صورت می گیرد. بیماران از نظر نتایج عمل بر اساس سن، کوردی، تجویز قبل از عمل هورمون تستوسترن، سابقه عمل جراحی قبلی و نوع هیپوسپادیاس بررسی شدند.یافته هادر مجموع 60 بیمار از بهمن 79 لغایت مرداد 80 تحت بررسی قرار گرفتند.
کمترین سن بیماران 7 ماه و بیشترین آن 12 سال بوده است (میانگین 4.3 سال) نوع آن از ساب کرونال تا پنواسکرتال متغیر بود و مدت پیگیری متوسط بیماران نیز 15 ماه می باشد. میزان شیوع فیستول پس از طی اعمال جراحی رایج 25 – 10% می باشد. که بر اساس نوع تکنیک و محل آن متغیر است. البته آمار Snodgrass مدعیست با پیگیری 7 ساله 72 بیمار که اکثرا دیستال بودند هیچ موردی از تنگی و فیستول مشاهده نشده است. این درصد در مورد انواع پروگزیمال را 10% و در مجموع 5.8% ذکر نمودند. در نتایج حاصله از مطالعه ما که اکثرا دیستال می باشند. این میزان در کل 4.9% می باشد که درصد فوق به سابقه عمل جراحی و نوع هیپوسپادیاس مرتبط است. (P<0.05) ولی با سن عمل – کوردی و تزریق هورمون مرتبط نیست.
نتیجه گیری و توصیه ها: در مجموع می توان گفت که تکنیک TIP یک روش منحصر بفرد، سریع و مطلوب از نظر Cosmetic و یک جایگزین مناسب بر یا تکنیک های قبلی می باشد.
-
صفحه 124مقدمهتغییر در سطح سرمی یون پتاسیم می تواند سبب افزایش موربیدتی و مورتالیتی در بیماران گیرنده پیوند کلیه گردد. لذا این پژوهش با هدف بررسی تغییرات این یون در بیماران گیرنده کلیه انجام گردید.مواد و روش هاطی یک کارآزمایی بالینی تصادفی ساده که بر روی 40 بیمار به مدت یک سال پذیرفت سطح پتاسیم سرم قبل و بعد از پیوند کلیه و در زمان آناستوموز شریان کلیوی و همچنین بعد از برقراری ادرار مورد اندازه گیری قرار گرفت. تمامی بیماران بطور یکسان تحت بی هوشی عمومی قرار داشتند. پیش درمانی توسط فنتانیل (2 میکروگرم/ کیلوگرم) صورت پذیرفته و القای بی هوشی توسط تیوپنتال سدیم (5 میلی گرم/ کیلوگرم) صورت گرفت. انتوباسیون توراشه توسط آنزاکوریوم (0.6میلی گرم/ کیلوگرم) تسهیل گردید. ادامه بی هوشی با N2O و 50O2 درصد، هالوتان 0.1 درصد و فنتانیل (1میکروگرم/ کیلوگرم) در هر 30 دقیقه انجام شد و فشارخون بیمار در محدوده 20 ± درصد مقدار فشارخون پایه حفظ شد.یافته هاکمترین میانگین سطح سرمی پتاسیم در زمان آناستوموز بوده (0.24 ± 3.5 میلی مول/ لیتر) و کاهش آن در مقایسه با قبل از عمل با میانگین (0.48 ± 4.4 میلی مول/ لیتر) رخ داده است. حداکثر سطح سرمی پتاسیم قبل از عمل جراحی (5 میلی مول/ لیتر) بود که پس از جراحی برابر با (4.7 میلی مول/ لیتر) گزارش گردید.
نتیجه گیری و توصیه ها: باتوجه به نتایج به دست آمده چنین استنباط می شود که تغییرات ایجاد شده در سطح پتاسیم در محدوده طبیعی حفظ گردیده است. بنابراین ارزیابی مناسب قبل از عمل جراحی، هیپرکالمی یک رخداد نادر در بیماران گیرنده پیوند کلیه می باشد.
-
صفحه 129باتوجه به بی ثباتی ذاتی ستون فقرات و نقش برجسته عضلات در تامین ثبات آن و جلوگیری از صدمات و عوارض حاصله و نظر به اهمیت مطالعه الگوی فعالیت عضلات ستون فقرات کمری و کمربند لگنی در افراد سالم (بدون علامت)، جهت مقابله با انواع اغتشاشات اعمال شده بر بدن در شرایط مختلف محیطی به عنوان مبنای مطالعات بالینی این تحقیق در این تحقیق، 20 فرد سالم مونث از دانشجویان دانشکده های علوم توانبخشی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران صورت گرفت. هدف از انجام این تحقیق، بررسی نحوه فعالیت عضلات مختلف در هریک از آزمون بارگذاری و نیز بررسی نحوه فعالیت هریک از عضلات در آزمون های مختلف بارگذاری در وضعیت ایستاده بر روی سطوح اتکا مختلف بود.مواد و روش هادر این بررسی گروه سنی (30-18) سال مورد مطالعه قرار گرفتند. در این مطالعه در حالت تعادلی استاتیک در وضعیت ایستاده بر روی سطوح اتکا مختلف (سطح خنثی، شیب مثبت، شیب منفی)، باری معادل 7% وزن کل بدن از طریق اندام های فوقانی بر افراد نمونه اعمال می گردید و با ثبت سطحی فعالیت الکتریکی عضلات دلتویید، گلوتئوس ماگزیموس، مایل داخلی و پارااسپاینال کمری، زمان شروع فعالیت (Onset Time)، سطح فعالیت (شاخصRMS) و مدت زمان فعالیت (Duration) محاسبه گردید.یافته هانتایج تحقیق نشان داد که در آزمون های بارگذاری در وضعیت ایستاده بر روی سطوح اتکا مختلف جبران گشتاور فلکسوری حاصل از اعمال اغتشاش از سمت قدام، ابتدا عضلات خلف تنه (آگونیست ها) فعال می شوند (Switch-on) وپس از آن عضلات قدام تنه (آنتاگونیست ها) جهت جبران نیروهای واکنشی حاصل از فعالیت عضلات آگونیست، فعال می گردند. در کلیه آزمون های بارگذاری عضله مایل داخلی شکم با وجود ایفای نقش آنتاگونیستی، بیشترین سطح فعالیت را داشت و در آن هرگز، کاهش فعالیت (Shut-off) مشاهده نگردید. این امر می تواند دال بر نقش عضله مایل داخل شکم به عنوان یکی از ثبات دهنده های اصلی تنه باشد.
نتیجه گیری و توصیه ها: از آنجایی که نوع سطح اتکا بر روی زمان شروع فعالیت هریک از عضلات و سطح و مدت زمان فعالیت آنها در آزمون های مختلف تاثیری نداشت می توان نتیجه گرفت که احتمالا فعال شدن گیرنده های حس عمقی نواحی تنه و ستون فقرات در اثر اغتشاشات خارجی، تنها مسوول راه اندازی (Triggering) پاسخ های پاسچرال هستند و در تعیین نحوه فعالیت عضلات یعنی زمانبندی (Timing) و میزان بزرگی پاسخ (Scaling) نقشی ندارند.
-
صفحه 141مقدمههنوز در سطح بسیاری از خانوارهای ایرانی به دلایل مختلف کم توجهی و یا بی توجهی در برنامه های بهداشتی وجود دارد. با اینکه در تمام سطح کشور واحدهای بهداشتی درمانی جمعیت منطقه مزبور خود را تحت پوشش دارند و برای هر خانوار پرونده جداگانه ای در واحد مربوطه تشکیل شده است اما وجود پرونده های ناقص یا سفید حاکی از عدم مراجعه بعضی از خانوارها جهت دریافت خدمات ارزان و اکثرا رایگان بهداشتی می باشد. این پرونده های سفید و همچنین وجود پرونده های ناقص که میزان آنها کم نمی باشد، ما را بر آن داشت تا به بررسی میزان علاقه مندی خانوارهای تحت پوشش و ارزیابی علل عدم علاقه مندی گروهی دیگر آنها برای دریافت خدمات بهداشتی از واحدهای شهری تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر بپردازیم.
از کل مراکز بهداشتی درمانی شهری و پایگاه های بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر 712 پرونده بطور تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.
از این پرونده ها 25 درصد آنها کامل، 51 درصد ناقص و 24 درصد سفید و دست نخورده بود. جهت 533 پرونده ناقص یا سفید با مراجعه به درب منازل پرسشنامه پر گردید. در قسمت تنظیم خانواده، پایش رشد و مراقبتهای بارداری، مصاحبه شوندگان بیشترین علت عدم مراجعه خود را عدم احساس نیاز به مراقبتهای مربوطه ذکر کردند و در بخش بهداشت دهان و دندان بیشترین مراجعه، نبودن بخش دندانپزشکی در واحد مربوطه بود.
نتیجه گیری و توصیه ها: این پژوهش نشان داد که در قسمت تنظیم خانواده، پایش رشد و مراقبتهای بارداری، عدم درک نیاز به این مراقبتها توسط خانوارها که ناشی از نا آگاهی آنان نسبت به لزوم آنهاست، موجب عدم مراجعه ایشان به واحدها می گردد که با اجرای آموزشها و تبلیغات مناسب میتوان بر این مشکل تا حدودی فائق آمد. در بخش بهداشت دهان و دندان نیز می توان با تجهیز همه مراکز به واحد دندانپزشکی نسبت به رفع این کمبود اقدام نمود.
-
صفحه 151مقدمهبیماری کریپتوسپویدیوزیس، یک بیماری عفونی روده ای است که انگلی به نام کریپتوسپوریدیوم عامل آن می باشد. تحقیقات نشان داده که شیوع بیماری در گروه سنی 1 تا 5 سال بیشتر از گروه های سنی دیگر می باشد، از آنجا که از چگونگی شیوع این بیماری و میزان مبتلایان انسانی در شهرستان خرم آباد و حومه اطلاعی در دست نبود این تحقیقات پیشنهاد و انجام گرفت.مواد و روش هااین بررسی به صورت تحقیق موردی در منطقه خرم آباد انجام گرفت. نمونه های مورد نیاز در این تحقیق نمونه مدفوع بود. نمونه های انسانی در چهار مرحله طی فصول پاییز و زمستان 1381 و بهار و تابستان 1382 از بیمارستان کودکان حضرت زینب خرم آباد و آزمایشگاه مرکزی خرم آباد اخذ شد. در فاز اول این بررسی، انگل کریپتوسپوریدیوم از مدفوع کودکان مبتلا به اسهال جدا گردید.
یافته ها ونتیجه گیریدرصد آلودگی در شهرستان خرم آباد 4.75% بود که بیشتر از شهرهای: شیراز (3.5%)، بندرعباس (2.4%)، اهواز (2.23%) و رشت (1.57%) و تا اندازه ای برابر با میزان آلودگی در شهرهای قزوین (4.5%) و همدان (5.3%) و کمتر از شهرهای: اصفهان (16.9%)، مشهد (14.6%)، ارومیه (10%)، نقده (9.2%) و تبریز (16.5%) می باشد. میزان آلودگی در تابستان و پاییز بالاتر از زمستان و بهار و در جنس مذکر 1.5% بیشتر از جنس مونث بود، اما تفاوتی در میزان ابتلا کودکان شهری و روستایی مشاهده نگردید. همچنین در 3 مورد از مجموع 19 موردی که از نظر انگل کریپتوسپوریدیوم مثبت گزارش شدند، میکروب شیگلا مشاهده گردید (15.78%) و نیز یک مورد (5.26%) از کل مبتلایان آلودگی همزمان با انگل ژیراردیا را نشان داد.
-
صفحه 160کمردرد یکی از شایعترین مشکلات دنیای امروز است که باعث اختلال در انجام کار روزانه و صرف زیاد می شود. کمردرد دومین علت مراجعه به مرکز پزشکی بوده و گاه تا 80% از جمعیت را دربر می گیرد. اکثر محققین این عارضه را با نوع حرفه افراد در ارتباط می دانند. یک دسته از این افراد، رانندگان وسایل نقلیه سنگین می باشند، این بررسی توزیع کمر درد را در دو گروه راننده و غیرراننده شرکت واحد اتوبوس رانی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.مواد و روش هادر این مطالعه Cross- Sectional و آینده نگر که در سال 1380 انجام شد 240 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 125 نفر راننده و115 نفر غیرراننده بودند.
یافته ها ونتیجه گیری70.4% از راننده ها و 73.1% از غیر راننده ها بیشتر از 30 سال داشتند. 74% راننده ها سابقه کمر داشتند که در غیرراننده ها 55% بود، توزیع فراوانی انجام ورزش در راننده ها 27% و در غیرراننده ها 34% بود. 62% از راننده ها و 46% از غیرراننده ها سابقه مصرف سیگار داشتند 43.2% راننده ها، 20-10 سال و 36% بیش از 20 سال سابقه کار داشتند، در گروه غیر راننده ها این نتایج به ترتیب 41.7% و 30.5% بود. در این مطالعه، ارتباط بین شغل رانندگی و کمردرد براساس آزمون X2 معنی دار بود. (P<0.05) -
صفحه 166مقدمههدف از این تحقیق، بررسی نتایج کاربرد تشخیصی درمانی یورتروسکوپی در ضایعات حالبی ناشی از جراحی های زنان و جلوگیری از انجام عمل جراحی باز مجدد می باشد.مواد و روش هااز آبانماه 1380 لغایت آبانماه 1382 تعداد 12 مورد مشاوره اورولوژی بعد از اعمال جراحی زنان شامل سزارین هیسترکتومی- اووفورکتومی... – انجام شد. بررسی ها، نشان دهنده قطع حالب در 5 مورد و تنگی حالب در 7 مورد می باشد. جهت بیماران سونوگرافی و I.V.P انجام شده و سپس با انجام پیلوگرافی رتروگراد یورتروسکوپی F semirigid: 8.9 تحت گایدوایر 0.034 اینچ انجام شد. پس از عبور از یورتروسکوپD.J stsnt تعبیه و درمواردی که یورتروسکوپ غیر قابل عبور بود. دیلاتاسیون با بالن تحت گاید فلوروسکوپی انجام وStant گذاشته شد. یک هفته بعد بیماران سونوگرافی شده سه ماه بعد D.J stant خارج وIVP شده و نتایج بررسی شده اند. مدت فالوآپ 4 تا 24 ماه (12ماه) بوده است.یافته هااز 12 مورد بیمار ما قادر به عبور یورتروسکوپ در 7 نفر و تعبیه شوندD.J شدیم یعنی از 7 مورد تنگی در 6 نفر (85.7%) و از 5 مورد قطع کامل حالب در 1 نفر (20%) مشکل بیمار با این روش حل شد. در دو نفر از بیماران دیلاتاسیون با بالون انجام شد. 24ساعت بعد بیماران مرخص و استنت سه ماه بعد خارج وIVP انجام که نتایج رضایت بخش بود بجز یک نفر که تنگی داشت و با سیستوسکوپ، D.J بزرگتر گذاشته شد و فعلا از نظر رادیولوژی طبیعی است مدت زمان عمل جراحی تان مراجعه 12 ساعت (6-72 ساعت) بوده است.
نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه و جلوگیری از عمل جراحی مجدد و استرس عمل قبلی و شرایط روحی بیمار و پزشک معالج و مدت کوتاه بستری پیشنهاد می شود در اولین برخورد با این بیماران از یورتروسکوپی برای تعبیه استنت استفاده شود.