فهرست مطالب

مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش - سال هشتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال هشتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/06
  • تعداد عناوین: 14
|
  • معرفت سیاه کوهیان*، علی آذرنیا، لطفعلی بلبلی، آمنه پوررحیم قورقچی، انسیه یزدخواستی صفحات 1-9
    هدف

     هیپوکسی و هیپوکاپنیا در انسان می تواند باعث انقباض برونش شده و عملکرد فرد را در ارتفاع بالا تحت تاثیر قرار دهد. این امر می تواند در افراد غیر بومی و کوهنوردان غیرحرفه ای مشکل آفرین باشد. هدف تحقیق حاضر تاثیر یک هفته اقامت در ارتفاع 3600 متر بالاتر از سطح دریا بر شاخص های ریوی مردان کوهنورد غیر حرفه ای بود.

    روش شناسی

     در این پژوهش نیمه تجربی، 10 کوهنورد از امدادگران جمعیت هلال احمر اردبیل با میانگین سنی (78/4 ± 6/28) سال شرکت کردند. شاخص های عملکرد ریوی، فشار خون و ضربان قلب در سطح مبنای 1400 متری، پس از صعود به ارتفاع 3600 متری و پس از یک هفته اقامت در ارتفاع اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس با اندازه گیری تکراری در سطح معنی داری 05/0>P مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد حداکثر جریان بازدمی PEF (04/0 =p) و فشار خون (022/0=p) پس از صعود و یک هفته اقامت در ارتفاع  3600 متری به طور معنی داری کاهش یافتند. همچنین  FEV1/FVC پس از صعود به ارتفاع بالا افزایش معنی داری داشت (04/0=p). تغییر معنی داری در سایر شاخص های اندازه گیری شده مشاهده نشد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    این نتایج احتمالا می تواند زمینه ساز تجویز اقامت در ارتفاع برای بهبود عملکرد و یا کنترل فشار خون باشد. بااین حال نتیجه گیری قطعی تر نیازمند تایید بیشتر در تحقیقات آینده است.

    کلیدواژگان: ارتفاع، اسپیرومتری، کوهنورد، عملکرد ریه
  • بهزاد بابازاده، اعظم زرنشان* صفحات 10-17
    هدف

     در حال حاضر اطلاع دقیقی از اثرات تمرینات ورزشی به صورت ناشتای صبحگاهی بر میزان هورمون های استرسی و رشدی و سلامتی قلبی عروقی سربازان جوان وجود ندارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تمرینات ورزشی صبحگاهی همراه با مکمل کربوهیدرات بر سطوح سرمی تستوسترون و کورتیزول و برخی عوامل خطر بیماری قلبی عروقی اجرا شد.

    روش شناسی

     در یک کار آزمایی نیمه تجربی ، 24 نفر از سربازان با سطح آمادگی متوسط به پایین (vo2max<44) ازبین کلیه سربازان جوان 18 تا 24 ساله پادگان انتخاب شدند. آزمودنیها به صورت تصادفی در دو گروه 12 نفری مکمل کریوهیدارت و دارونما قرار گرفتند. گروه مکمل قبل از شروع تمرینات صبحگاهی، محلول ساکارز شش درصدی مصرف نمودند. برنامه ورزش صبحگاهی شامل 60 دقیقه تمرین هوازی با شدت متوسط به مدت 6 هفته (4 جلسه در هفته) بود. قبل از شروع دوره تمرینی و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی نمونه های خونی جمع آوری و سایر ارزیابیها انجام شد. داده ها با آزمون انکوا و درسطح معناداری 05/0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    استفاده از مکمل ساکارز شش درصدی بر سطح کورتیزول (01/0=p) و نسبت تستوسترون به کورتیزول (028/0=p)، و اندازه دور کمر (001/0=p) در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل تاثیر معناداری داشت، ولی بر سطح تستوسترون، و شاخص های قلبی عروقی اثر معناداری نداشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    تمرینات ورزشی صبحگاهی همراه با مکمل کربوهیدارت در مقایسه با وضعیت ناشتا می تواند با کاهش کورتیزول و چاقی شکم و همچنین برقرای تعادل بین فعالیت آنابولیکی و کاتابولیکی نقش موثری در سلامتی مردان جوان داشته باشد.

    کلیدواژگان: مکمل کربوهیدرات، نسبت تستوسترون بر کورتیزول، ریسک فاکتورهای قلبی عروقی، ورزش صبحگاهی، ناشتا
  • سجاد محمدیاری*، حمدالله هادی، احمدرضا ظهرابی صفحات 18-24
    هدف

    میوستاتین و فاکتور رشد شبه انسولینی نقش موثری در پاسخ به انقباض های عضلانی، تنظیم و تحریک متابولیسم عضلات دارند. هدف از این پژوهش، تغییرات میوستاتین و IGF-1 پلاسمایی به هشت هفته تمرینات تناوبی شدید در نوجوانان چاق می باشد.

    روش شناسی

     این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود و 28 نوجوانان چاق به طور تصادفی به دو گروه تجربی و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته پروتکل تمرینی تناوبی خیلی شدید را اجرا کردند. به منظور سنجش میزان پلاسمایی میوستاتین و IGF-1، نمونه خونی طی دو مرحله در حالت ناشتا، 48 ساعت قبل و بعد از تمرینات گرفته شد. جهت مقایسه درون گروهی از آزمون تی همبسته و برای مقایسه بین گروهی از آزمون تی مستقل استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد متعاقب انجام هشت هفته تمرین تناوبی خیلی شدید مقادیر پلاسمایی میوستاتین به طور معناداری در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنادار (001/0=P و مقادیر IGF-1  (013/0=P در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه حاضر مبنی بر کاهش معنادار میوستاتین و افزایش معنادار IGF-1، می توان از تمرینات تناوبی شدید به عنوان یک راهکار غیر دارویی برای پیشگیری و بهبود در نوجوانان چاق استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، میوستاتین، IGF-1، چاقی
  • علی اکبر جهاندیده*، هادی روحانی، حمید رجبی، محمد شریعت زاده جنیدی صفحات 25-33
    هدف

     آدیپوسیتوکین ها نقش مهمی در کنترل هومیوستاز انرژی و فرآیندهای متابولیکی مختلف مربوط به چاقی دارند. لذا، هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین ورزشی ترکیبی بر سطوح لپتین و آدیپونکتین پلاسمای پسران چاق بود.

    روش شناسی

     40 پسر چاق (46/0 ± 7/12 ساله، با وزن 19/10 ± 46/78 کیلوگرم، قد 16/8 ± 7/161 سانتی متر و چربی بدن 30/4 ± 04/33 درصد) به دو گروه تمرین ورزشی ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین ترکیبی در یک برنامه ترکیبی هوازی (30 دقیقه) و مقاومتی (یک نوبت از 7 حرکت مقاومتی)، 3 جلسه در هفته برای 8 هفته شرکت کردند، در حالی که گروه کنترل هیچ فعالیت ورزشی منظمی نداشتند و به فعالیت های معمول روزانه خود ادامه دادند. قبل و پس از برنامه تمرین ورزشی، توده بدن، چربی بدن، سطوح لپتین، آدیپونکتین پلاسما اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تی مستقل و تی زوجی مقایسه شدند.

    یافته ها

    مقایسه بین گروهی نشان داد که درصد چربی بدن (42/0 = P)، وزن بدن (88/0 = P) و سطح پلاسمایی لپتین (065= P) پس از تمرینات ورزشی ترکیبی تغییر معنی داری نداشت؛ با این حال، سطح آدیپونکتین پلاسما (001/0 = P) و نسبت آدیپونکتین به درصد چربی بدن (014/0 = P) در پاسخ به تمرین ورزشی ترکیبی افزایش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که 8 هفته تمرین ورزشی ترکیبی سطح آدیپونکتین پلاسما را در چاقی دوران کودکی افزایش می دهد. بعلاوه، فعالیت بدنی منظم بدون تغییرات همزمان در سطح ترکیب بدن، تاثیر معنی داری بر سطح لپتین نداشت.

    کلیدواژگان: چاقی، فعالیت ورزشی، لپتین، آدیپونکتین
  • الهه سلیمانی رسا، پیام سعیدی* صفحات 34-43
    هدف

     آغاز یا تداوم فعالیت بدنی به ویژه برای افراد غیر ورزشکار می تواند بدلیل آسیب های عضلانی ناشی از فعالیت بدنی به عنوان یک چالش مطرح باشد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر وابسته به دوز مکمل HMB-FA بر شاخص های آسیب عضلانی و کبدی، ناشی از یک جلسه فعالیت مقاومتی اکسنتریک با شدت بالا در دختران غیرورزشکار بود.

    روش شناسی

     از بین داوطلبین 24 نفر دختر غیرورزشکار به صورت تصادفی با میانگین سنی 65/1±87/25 سال و شاخص توده بدن 36/1±97/20 کیلوگرم بر مترمربع به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. آزمودنی ها بطور تصادفی به سه گروه هشت نفری مکمل HMB-FA با دوزهای 5/1(HMB-1.5)، 3 (HMB-3) و 4 (HMB-4) gr/d تقسیم شدند. آزمودنی ها پس از شش روز بارگیری، یک جلسه فعالیت مقاومتی اکسنتریک با شدت 120٪ 1-RM را اجرا کردند. نمونه گیری از خون و ادرار در چهار مرحله شامل قبل از مکمل یاری، قبل، بلافاصله بعد و 24 ساعت بعد از فعالیت ورزشی گرفته شدند. به منظور مقایسه نتایج از آزمون تحلیل واریانس 3×4 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند مصرف دوزهای متفاوت، بر سطوح آنزیم های AST، ALT در خون و کراتینین و اوره در ادرار، در هیچ یک از زمان های اندازه گیری، تاثیر معنی داری نداشت. از طرفی بین سطوح آنزیم های CKو LDH در سطح درون-گروهی و بین-گروهی تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0>P). نتایج نشان داد که مقادیر CKو LDH، 24 ساعت پس از فعالیت بین گروه HMB-1.5 با گروه های HMB-3 و HMB-4 تفاوت معنی داری دارند (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به تفاوت معنی دار بین مکمل یاری با دوز gr/d 5/1 با دوزهای gr/d3 و gr/d4، در شاخص های آنزیمی CK و LDH، مصرف دوز gr/d5/1 در پیشگیری از آسیب های عضلانی متعاقب فعالیت های ورزشی با شدت بالا، توصیه نمی شود. همچنین، باتوجه به عدم تفاوت بین دوزهای gr/d 3 و gr/d 4 در جلوگیری از افزایش معنی دار شاخص های آسیب عضلانی و کبدی در خون و ادرار، دوز gr/d 3 بعنوان دوز بهینه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: HMB-FA، ورزش مقاومتی برون گرا، شاخص های آسیب عضلانی
  • علیرضا نیکوزاده، رقیه پوزش جدیدی*، میرعلیرضا نورآذر، مسعود اصغرپور ارشد، جبار بشیری صفحات 44-50
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر تعاملی تمرین هوازی و مصرف مکمل کورکومین بر بیان ژنNRF-1 و NRF-2 میتوکندریایی کاردیومیوسیت موش های صحرایی نر مدل سکته قلبی انجام شد.

    روش شناسی

     32 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل، تمرین هوازی، مصرف مکمل و تمرین هوازی + مصرف مکمل تقسیم شدند. گروه های تمرین و تمرین + مکمل به مدت 8 هفته در برنامه تمرین هوازی شرکت کردند. تمرین روی نوارگردان الکترونیکی هوشمند حیوانی به صورت 5 روز در هفته انجام شد و در این زمان گروه کنترل و مصرف مکمل برنامه تمرینی نداشتند. همچنین، مکمل کورکومین پنج روز در هفته و به صورت گاواژ به گروه های مکمل و تمرین + مکمل داده شد. پس از جراحی، بیان ژن هایNRF-1 و NRF-2 کاردیومیوسیت با استفاده از روش Real-time PCRبه دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها آزمون های شاپیرو-ویلک و تحلیل واریانس دو طرفه مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    هر دو متغیر تمرین و مکمل کورکومین به صورت معنی داری بیان ژن های NRF-1 و NRF-2 کاردیومیوسیت ها را افزایش دادند. همچنین نتایج نشان داد که بین این دو متغیر اثر تعاملی مثبت و معنی داری وجود دارد، به طوری که افزایش بیان ژن های NRF-1 و NRF-2 در گروه تمرین + مکمل از سایر گروه ها بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد هر دو عامل تمرین و مصرف مکمل کورکومین به تنهایی و در تعامل با هم می توانند باعث افزایش بیان ژن برخی عوامل محرک بیوژنز میتوکندریایی در کاردیومیوسیت موش های نر مبتلا به سکته قلبی شوند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، کورکومین، سکته قلبی، بیوژنز میتوکندری، NRF-1، NRF-2
  • سمانه داستاه*، سولماز بابایی بناب صفحات 51-60
    هدف

    هپاتوکین هایی نظیر fetuin-A، ANGPTL4 و FGF21 از اهداف بالقوه درمان اختلالات دیابت نوع دو به شمار می روند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین در آب بر مقدار سرمی fetuin-A، ANGPTL4 و FGF21 در زنان چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    روش شناسی

    بدین منظور، 44 زن مبتلا به دیابت با میانگین سن 19/6±16/55 و شاخص توده بدنی 32/1±52/31 کیلوگرم بر متر مربع، به طور تصادفی در دو گروه کنترل (22 نفر) و تمرین در آب (22 نفر) قرار گرفتند. گروه تمرینی سه جلسه در هفته به مدت 12 هفته تمرینات داخل آب را با شدت 60-75 درصد ضربان قلب بیشینه اجرا کردند. گروه کنترل روند طبیعی فعالیت های روزمره را دنبال کردند. نمونه های خون قبل و بعد از تمرین جمع آوری شد. مقادیر سرمی گلوکز ناشتا، انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، HbA1C، Fetuin-A، ANGPTL4، FGF21 و پروفایل لیپیدی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    سطوح سرمی گلوکز، انسولین، مقاومت انسولینی، HbA1C، Fetuin-A، ANGPTL4 و درصد چربی در گروه تجربی پس از 12 هفته تمرین در آب نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p). همچنین، تمرین در آب باعث افزایش معنی دار سطوح FGF21 در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد (p<0.05). تمرین در آب باعث کاهش معنی دار شاخص های TC ، TG و LDL در گروه تجربی شد (05/0>p)؛ اما افزایش HDL معنی دار نبود (21/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات در داخل آب می توانند در بهبود عوارض دیابت نوع دو مفید باشند.

    کلیدواژگان: تمرین در آب، دیابت، ANGPTL4، fetuin-A، FGF21
  • سیده زلیخا هاشمی چاشمی*، سوری حیدری، خسرو جلالی دهکردی صفحات 61-69
    هدف

     کاردیومیوپاتی دیابتی عارضه ای از دیابت نوع دو است که می تواند منجر به اتوفاژی سلولی عضله قلب از طریق پروتیین های Beclin-1 و LC3 شود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات 8 هفته تمرین تداومی و تناوبی هوازی به همراه مصرف مکمل رزوراترول بر بیان ژن هایBeclin-1 و LC3 بافت قلب رت های نر دیابتی بود.

    روش شناسی

     به این منظور تعداد 56 سر رت نر نژاد ویستار با میانگین (سن50-40 هفته و وزن430-373 گرم) به طور تصادفی به 8 گروه (7=n) کنترل (C)، دیابتی(D)، سالین(S)، رزواترول (Sup)، تمرین تداومی(E)، تمرین تناوبی HIIT))، تمرین تداومی/مکمل (E+Sup)، تمرین تناوبی/ رزوراترول (HIIT+Sup) تقسیم شدند. دیابت با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن انجام شد. رت های تمرین تداومی سه روز در هفته به مدت 8 هفته و با سرعت 15متر بر دقیقه تمرین کردند. پروتکل تمرین تناوبی نیز شامل 10 ست یک دقیقه ای با شدت 50 درصد و دو دقیقه استراحت بین ست ها بود و با سرعت 14 متر در دقیقه شروع و هر هفته دو متر در دقیقه به سرعت افزوده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دو راهه در سطح 05/0≥ α تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد Beclin-1 و LC3 در گروه القای دیابتی کاهش معنی داری نسبت به گروه (C) سالم داشت (001/0=P). در مقایسه با گروه دیابتی، گروه دیابتی+تمرین+مکمل افزایش معنی داری را در Beclin-1 و LC3نشان داد (001/0= P).

    نتیجه گیری

    تمرینات ورزشی به همراه مصرف مکمل رزوراترول می تواند باعث افزایش فاکتورهای اتوفاژی Beclin-1 و LC3 شود که موجب مهار آپوپتوز و کاهش آسیب بافت قلب در بیماران دیابتی می شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، رزوراترول، دیابت، Beclin-1، LC3I-II
  • توران عباسی، عبدالعلی بنائی فر*، سجاد ارشدی، یاسر کاظم زاده صفحات 70-82
    هدف

     انفارکتوس میوکارد علاوه بر تخریب رمودلینگ بافت قلبی، سیستم هموستاز خون را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تداومی و تناوبی همراه با مصرف وارفارین بر بیان ژن استیوپونتین بافت قلب و شاخص های انعقادی (PT، PTT، INR) در رت های نر با انفارکتوس میوکارد می باشد.

    روش پژوهش

     در این مطالعه تجربی، 42 سر رت (هشت هفته ای) به طور تصادفی به هفت گروه شش تایی کنترل سالم، انفارکتوس میوکارد، انفارکتوس میوکارد همراه با (تمرین تناوبی، تمرین تداومی، وارفارین، تمرین تناوبی+ وارفارین و تمرین تداومی+ وارفارین) تقسیم شدند. مدت تمرینات تناوبی فزاینده (یک دقیقه: 16-33، دو دقیقه : 10-14) متر بر دقیقه و تداومی فزاینده (14-24 متر بر دقیقه، 10-60 دقیقه) هشت هفته، پنج جلسه در هفته بود. القا با تزریق زیرپوستی ایزوپروترنول در دو دوز 85 mg/kg ایجاد شد. دوز مصرفی وارفارین 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز بود. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه های خونی و بافت قلب برای اندازه گیری متغیرها استخراج شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون های T مستقل، آنوا یک راهه و تحلیل واریانس دو عاملی استفاده شد (5 0/0>P).

    یافته ها

    القای انفارکتوس میوکارد منجر به افزایش بیان ژن استیوپونتین (001/0=P)، مقادیر PT (001/0=P)، PTT (001/0=P) و INR (001/0=P) نسبت به گروه کنترل سالم می شود. نتایج آزمون توکی نشان داد مقادیر PT در گروه انفارکتوس میوکارد +وارفارین (002/0=P) و گروه انفارکتوس میوکارد+ وارفارین+ ECT (001/0=P)، کاهش معنی داری نسبت به گروه انفارکتوس میوکارد داشت. کاهش معنی داری در مقادیر PTT در تمام گروه ها (5 0/0>P) و همچنین افزایش معنی داری در INR گروه های آزمایشی که وارفارین دریافت کرده بودند نسبت به گروه انفارکتوس میوکارد مشاهده شد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    در انفارکتوس میوکارد، انجام تمرینات تناوبی و تداومی در کنار مصرف وارفارین قادر به کنترل فاکتورهای انعقادی PT و PTT است. مطالعات بیشتری در رابطه با تغییر استیوپونتین با روش های درمانی مطالعه حاضر نیاز است.

    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، ایزوپروترنول، تمرین ورزشی، وارفارین
  • افشار جعفری، علی ضرغامی خامنه*، سعید نیکوخصلت، پوران کریمی، ژاله پاشایی صفحات 83-91
    زمینه

     سازوکارهای مهاری و فعال کننده مداخلاتی همچون تمرینات تناوبی شدید و تجویز کافیین بر مسیرهای اصلی مرگ برنامه ریزی شده سلولی (آپوپتوز و اتوفاژی) به خوبی درک نشده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار تمرین تناوبی شدید به همراه تجویز کافیین بر بیان پروتیین های Beclin-1و Bcl-2 در میوکارد قلبی موش های صحرایی نر دیابتی نوع دو انجام شد.

    روش پژوهش

    در مطالعه تجربی حاضر، 50 سر موش صحرایی نر سفید نژاد ویستار با دامنه سنی 3-2 ماه به طور تصادفی در 5 گروه 10 سری شامل: کنترل سالم (C)، کنترل دیابتی (D)، دیابتی تمرین کرده (D+T)، دیابتی دریافت کننده کافیین (D+CA) و دیابتی تمرین- کافیین (D+T+CA) تقسیم شدند. برای بررسی بیان پروتیین های‎ عضله قلبی (Bcl-2/Beclin-1) از روش وسترن بلات استفاده شد.

    یافته ها

    میزان بیان پروتیین Beclin-1 نسبت به B-Actin، در گروه D؛ 201%، گروه D+CA؛ 215% و در گروه D+CA+T؛ 199% بیشتر از گروه C بود (001/0=P). میزان بیان پروتیین Bcl-2 در گروه های تجربی در مقایسه با گروه C به طور معنی داری کمتر بود (001/0=P، 83/73=F). بطوری که، میزان بیان این پروتیین در گروه D نسبت به گروه C به طور معنی داری در حدود 37 درصد کمتر بود (001/0=P). در حالی که میزان بیان پروتیین Bcl-2 در گروه D+CA و گروه D+T+CA به طور معنی داری نسبت به گروه C به ترتیب به میزان 64 و 70 درصد کمتر بود (001/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر این است که انجام تمرینات تناوبی شدید در تعدیل بیان بیش از حد شاخص اتوفاژیکی Beclin-1و بهبود بیان شاخص ضدآپوپتوزی Bcl-2اثرگذار است. درحالی که، مکمل کافیین به تنهایی و به همراه تمرین تناوبی شدید در تعدیل پروتیین اتوفاژیکی و بهبود پروتیین ضدآپوپتوزی موثر نبود.

    کلیدواژگان: کافئین، تمرین اینتروال شدید، دیابت نوع دو، مرگ برنامه ریزی شده سلول
  • مهران شمسی*، محمدرحمان رحیمی صفحات 94-101
    هدف

     چاقی و اختلالات متابولیکی از عوامل خطرساز سلامتی هستند و فعالیت بدنی و مکمل های گیاهی نقش مهمی در کنترل وزن دارند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مکمل عصاره چای سبز بر سطوح سرمی آدیپونکتین و پنتراکسین-3 در مردان چاق انجام گرفت.

    روش شناسی

     در یک کار آزمایی تجربی- با طرح دو سوکور تعداد 30 مرد سالم با دامنه سنی 38-26 سال و شاخص توده بدنی بیشتر از 30 کیلوگرم بر متر مربع به طور تصادفی در سه گروه 10 نفره شامل گروه مکمل عصاره چای سبز، گروه تمرین+ مکمل عصاره چای سبز و گروه تمرین+ دارونما قرار گرفتند. گروه های تمرین، هشت هفته تمرین مقاومتی را سه جلسه در هفته انجام دادند. همه گروه ها به مدت هشت هفته روزانه 600 میلی گرم مکمل عصاره چای سبز یا دارونما را در دو وعده 300 میلی گرمی دریافت کردند. قبل و بعد از برنامه تمرین شاخص های آنتروپومتریکی و سطح سرمی آدیپونکتین و پنتراکسین-3 اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر به صورت طرح 2×3 در سطح معنی داری 05/0≥p انجام شد.

    یافته ها

    تمرین مقاومتی به همراه مکمل عصاره چای سبز موجب کاهش معنی دار وزن بدن (02/0=p)، شاخص توده بدنی (02/0=p) و نسبت دور کمر به دور لگن (04/0=p) در گروه تمرین به همراه مکمل عصاره چای سبز می شود، اما تغییر معنی داری در سطوح سرمی آدیپونکتین (06/0=p) و پنتراکسین-3 (27/0=p) مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که مصرف چای سبز همراه با تمرین مقاومتی می تواند در کنترل وزن مردان چاق مفید باشد، اما در مورد تاثیر این دو بر آدیپونکتین و پنتراکسین-3، هنوز امکان نتیجه گیری قطعی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عصاره چای سبز، آدیپونکتین، پنتراکسین-3
  • رضا اکبری، علی یعقوبی* صفحات 102-108
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی درونگرا و برونگرا روی سرعت هدایت پتانسیل عمل تارهای عضلانی عضله چهار سر ران بود.

     

    روش شناسی

     30 نفر از پسر غیرفعال (سن: 1/2±3/22 سال؛ وزن:6/8±3/71 کیلوگرم و قد: 1/0±76/1 متر) برای این پژوهش انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تمرین درونگرا (15 نفر) و تمرین برونگرا (15 نفر) تقسیم شدند. حداکثر انقباض ارادی (MVC) و سیگنال الکترومیوگرافی سطحی قبل و بعد از هشت هفته تمرین برونگرا و درونگرا با شدت 80 درصد یک تکرار بیشینه، از عضله چهار سر ران ثبت گردید. برای تجزیه تحلیل داده ها از تجزیه تحلیل واریانس چند طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که MVC اکستنشن زانو بعد از هشت هفته تمرینات مقاومتی درونگرا و مقاومتی برونگرا به طور معناداری افزایش یافت (001/0=P). همچنین میزان افزایش در فرکانس توان میانه و سرعت هدایت پتانسیل عمل تارهای عضلانی بعد از هشت هفته تمرینات مقاومتی برونگرا به طور معناداری بزرگتر از میزان افزایش آن بعد از تمرینات مقاومتی درونگرا بود (05/0˂P).

    نتیجه گیری

    در مجموع افزایش بزرگتر در حداکثر انقباض ارادی اکستنشن زانو همراه با افزایش در فرکانس توان میانه و سرعت هدایت پتانسیل عمل تارهای عضلانی بعد از تمرینات مقاومتی برونگرا، بیانگر سازگاری بهتر و فراخوانی بیشتر تارهای عضلانی تند انقباض در اثر تمرینات مقاومتی برونگرا می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین درونگرا، تمرین برونگرا، سرعت هدایت پتانسیل عمل، حداکثر انقباض ارادی
  • سعید نقیبی، علی برزگری*، مژگان رستمی صفحات 109-118
    هدف

     با توجه به نقشی که هورمون ها در میزان افسردگی ناشی از بیماری آلزایمر دارند و همچنین تاثیری که تمرینات ورزشی بر سطوح ترشح هورمون ها در بدن دارند، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات ورزشی هوازی بر روی رفتارهای افسردگی و سطوح هورمون های تستوسترون و کورتیکوسترون در رت های نر مبتلا به آلزایمر بود.

    روش شناسی

     بدین منظور 40 سر رت نر ویستار با میانگین سنی 8 هفته و با میانگین وزنی 33±237 گرم بطور تصادفی در چهار گروه 10 سری شامل: کنترل، ورزش، آلزایمر و ورزش +آلزایمر قرار گرفتند. برای القا آلزایمر، مقدار 3 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین در حجم 5 میکرولیتر آب مقطر استریل در ناحیه بطن مغز تزریق شد. پروتکل تمرینی به مدت 12 هفته، پنج جلسه در هفته و 30 دقیقه در هر جلسه با سرعت 10 متر بر دقیقه از هفته اول تا ششم و سرعت 12 متر بر دقیقه از هفته هفتم تا دوازدهم اجرا شد. در انتهای دوره تمرینی آزمون های ترجیح ساکارز و شنای اجباری به عنوان تست های برآورد افسردگی انجام شد. پس از تکمیل تست های رفتاری، اندازه گیری سطوح هورمون های تستوسترون و کورتیکوسترون به روش الایزا انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 12 هفته تمرینات ورزشی سبب کاهش معنی دار زمان بی تحرکی در تست شنای اجباری و افزایش معنی دار آزمون ترجیح ساکارز (001/0=P) در رت های مبتلا به آلزایمر شده است. همچنین یک دوره تمرینات ورزشی هوازی سبب افزایش معنی دار هورمون تستوسترون (006/0=P) و کاهش معنی دار هورمون کورتیکوسترون (006/0=P) در رت های مبتلا به آلزایمر شده است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرین هوازی دویدن روی تردمیل، با افزایش سطوح تستوسترون و کاهش کورتیکوسترون بر رفتارهای مربوط به افسردگی در موش های صحرایی مبتلا به بیماری آلزایمر موثر بوده است.

    کلیدواژگان: آلزایمر، افسردگی، تستوسترون، کورتیکوسترون، فعالیت ورزشی هوازی
  • افق آیتی پور، پروانه نظرعلی*، حمید کریمی، نجمه رضایی نژاد، رستم علی زاده صفحات 119-126
    هدف

    فشارخون بالا یکی از عوامل اصلی مرگ و میر است و جستجوی روش های کنترل بهتر آن همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون بر فشارخون پس از فعالیت (PEH) در زنان پرفشارخون و پیش پرفشارخون بود.

    روش شناسی

    24 آزمودنی داوطلب به طور تصادفی در دو گروه 12 نفری شامل بیماران پیش ‍ پرفشارخون (فشارخون: 5/12 الی14 میلی متر جیوه، سن: 88/1 ± 5/54 سال و شاخص توده بدن: 1/2 ± 05/27 کیلوگرم بر مترمربع) و پرفشارخون (فشارخون: 5/14 الی 16 میلی متر جیوه، سن: 05/2 ± 25/55 سال و شاخص توده بدن: 93/1 ± 51/27 کیلوگرم بر مترمربع) تقسیم شدند. هر دو گروه سه جلسه مختلف به فاصله هفت روز شامل کنترل، تمرین مقاومتی (3 ست با 20-30درصد یک تکرار بیشینه (1RM) با محدودیت جریان خون و تمرین مقاومتی (3 ست با 70%1RM) بدون محدودیت جریان خون را تجربه کردند. فشارخون و ضربان قلب در شرایط استراحت قبل از فعالیت، در فاصله استراحت بین ست ها و در دقیقه های 15، 30، 45، 60، 120 بعد از فعالیت و همچنین در شرایط استراحتی 24 ساعت بعد از فعالیت ثبت شد. داده ها با تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر گروهی در سطح معنی داری P<0.05 مقایسه شدند.

    یافته ها

    در هر دو گروه پس از فعالیت مقاومتی کاهش های معناداری در مقادیر فشارخون سیستولی (SBP)، دیاستولی (DBP) و فشار میانگین شریانی (MAP) و همچنین ضربان قلب (HR) مشاهده شد که مقدار کاهش ها در جلسه تمرین با کاهش جریان خون شدت بیشتری داشت (001/0<p در همه موارد).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون در کاهش فشارخون بیماران فواید بیشتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: فشارخون، تمرین مقاومتی، کاتسو، پرفشارخون
|
  • Marefat Siakkohian *, Ali Azarnia, Lotfali Bolboli, Ameneh Pourrahim Ghouroghchi, Ensieh Yazdkhasti Pages 1-9
    Aim

    Both hypoxia and hypocapnia can cause broncho-constriction in humans, and this could have a bearing on performance at high altitude. This can be a problem for non-natives and non-professional climbers. The purpose of this study was to investigate the effect of one-week stay at a height above 3600 m of sea level on the pulmonary indexes of men non-professional climber.

    Methodology

    Ten non-professional climbers from Ardabil Red Crescent Society (with an average age of 28.6±4.78) voluntarily participated in this semi-experimental study. Pulmonary function indices, blood pressure and heart rate were measured at the baseline level of 1400 m, after climbing to an altitude of 3600 m and then after a week of staying at an altitude. Data were analyzed using analysis of covariance with repeated measures at a significance level of P<0.05.

    Result

    The results of the study showed that Peek Expiratory flow (p=0/04) and blood pressure decreased significantly after ascent to 3600 m and one week living at high altitude.   In addition, FEV1/FVC had a significant increase after ascent to high altitude (p = 0.04). No significant change was observed in other measured indices (p>0.05).

    Conclusion

    These findings might underlie “live high” strategy prescription for ergogenic aids as well as hypertension control.  However, more firm conclusion warrants to be verified in future studies.

    Keywords: altitude, spirometry, climber, Lung Function
  • Behzad Babazadeh, Azam Zarneshan * Pages 10-17
    Aim

    There are not any detailed knowledge of the effectiveness of morning fasting exercise training on stress and growth hormone levels and the cardiovascular health of young soldiers. Thus, the aim of this study was to investigate the effects of morning exercise training in fasted vs carbohydrate intake on serum levels of cortisol, testosterone and cardiovascular risk factors.

    Methods

     In a quasi-experimental field study, twenty-four soldiers with moderate to low level of fitness(vo2max<44) were selected from all 18 to 24-year-old soldiers in barracks. Participant were randomly divided into two groups: cryohydrate supplement (n = 12) and placebo (n = 12). The supplement group consumed 6% sucrose solution before starting morning exercises. The morning exercise program consisted of 60 minutes of moderate-intensity aerobic exercise for 6 weeks (4 sessions per week). Before and 48 hours after the last training session, blood samples were collected and other evaluations were measured. Data were analyzed using ANCOVA with a significance level of p <0.05.

    Results

     The use of 6% sucrose supplement had a significant effect on cortisol level (p =0.01) and testosterone to cortisol ratio (p =0.028) and waist circumference (p =0.001) in the experimental group compared to the control group. But it had no significant effect on testosterone level and cardiovascular indices (p <0.05).

    Conclusions

     Morning exercise training combined with a carbohydrate supplementation compared to fasting can play an important role in the health of young men by lowering cortisol and abdominal obesity, as well as establishing an  anabolic and catabolic balance.

    Keywords: carbohydrate supplementation, testosterone to cortisol ratio, cardiovascular risk factors, morning exercise, fasting
  • Sajjad Mohammadyari *, Hamdollah Hadi, AhmadReza Zohrabi Pages 18-24
    Aim

     Myostatin and insulin-like growth factor play an important role in responding to muscle contractions, regulating and stimulating muscle metabolism. The aim of this study was to change plasma myostatin and IGF-1 to eight weeks of intense intermittent exercise in obese adolescents.  

    Methods

     This study was a quasi-experimental study and 28 obese adolescents were randomly divided into experimental and control groups. The experimental group performed a very intense intermittent training protocol for eight weeks and three sessions per week. In order to measure the plasma levels of myostatin and IGF-1, blood samples were taken in two stages in the fasting state, 48 hours before and after exercise. A correlated t-test was used for intra-group comparison and an independent t-test was used for comparison between groups.

    Results

      The results showed that after eight weeks of very intense interval training, plasma myostatin levels significantly decreased (P=0.001) and IGF-1 (P=0.013) compared to the control group.

    Conclusion

    According to the findings of the present study that a significant reduction of myostatin and the significant increase in IGF-1, high-intensity interval training can be used as a non-pharmacological strategy for prevention and improvement in obese adolescents.

    Keywords: HIIT, myostatin, IGF-1, Obesity
  • AliAkbar Jahandideh *, Hadi Rohani, Hamid Rajabi, Mohammad Shariatzade Joneidi Pages 25-33
    Aim

    Adipocytokines play an important role in controlling energy homeostasis, and in various metabolic processes related to obesity.  Therefore, the aim of the present study is to investigate the effects of 8-week of combined exercise training on plasma leptin and adiponectin levels in obese boys.

    Methods

    A total of 40 obese boys (age: 12.7±0.46 years, weight 78.46±10.19 kg, height 161.72±8.16 cm, and body fat 33.04±4.30 %) were divided into two combined exercise training (CT) and control groups. Subjects in the CT group participated in a combined aerobic (30 min) and resistance (one set of 7 resistance exercises) training program 3 times/week for 8 weeks, whereas those in the control group had no regular exercise and continued their routine daily activities. Body mass, body fat, plasma leptin and adiponectin levels were measured before and after the training program.  The data were compared using Paired and ‌independent t-test.

    Results

    The between-group comparison showed that body fat percentage (P=0.42), body weight (P=0.88) and plasm leptin level (P=0.065) did not change significantly after combined exercise training; however, plasma adiponectin level (P=0.001) and adiponectin/ body fat (%) ratio (P= 0.014) increased significantly in response to combined exercise training.

    Conclusion

    The results indicated that eight-week combined exercises training increased plasma adiponectin level in childhood obesity. Furthermore, regular physical activity without simultaneous changes in body composition level had no significant effect on leptin level.

    Keywords: Obesity, Exercise, Leptin, adiponectin
  • Elahe Soleymani Rasa, Payam Saidei * Pages 34-43
    Aim

    Start or continuation of physical activity can especially be a challenge for non-athletes due to exercise-induced muscle injuries. Therefore, the purpose of this study was to investigate the dose-dependent effects of beta-hydroxy beta-methyl butyrate (HMB -FA) on muscle and liver damage indices induced by high-intensity eccentric resistance exercise in non-athlete girls.

    Methods

    24 non-athlete girls (age= 25.87±1.65 years, BMI=20.97±1.36) selected from volunteers to participate in this study. Participants were randomly divided into three HMB-FA supplementation groups (n=8) with doses of (HMB-1.5) 1.5, (HMB-3) 3, and (HMB-4) 4 g/d. After six days of supplementation, an eccentric resistance session with a maximum intensity of 120% was carried out. Blood and urine samples were collected in 4 stages including before supplementation, before exercise, immediately, and 24 hours after exercise. For comparison of the results, 3×4 variance analysis was used.

    Results

    The results showed that different doses of supplementation had no significant effect on blood levels of AST and ALT as well as urine levels of creatinine and urea. However, LDH and CK levels showed significant inter and intragroup differences(p<0.05). Results showed that values of CK and LDH between HMB-1.5 and other groups had significant differences at 24h post-exercise session.

    Conclusions

    Considering significant differences in enzymatic indices of CK and LDH between 1.5g/d supplementation with 3 and 4 g/d doses, we conclude that 1.5g/d dose should not be considered as an inhibitor of high-intensity exercise-induced muscle damage. Also since 3 and 4 g/d showed no differences in inhibiting muscle and liver damage indices in blood and urine, the lower dose (3g/d) can be our prescription as the optimal dose.

    Keywords: HMB-FA, Eccentric Resistance exercise, muscle damage indices
  • Alireza Nikoozadeh, Roghayeh Pouzesh Jadidi *, MirAlireza Nourazar, Masoud Asgharpour Arshad, Jabbar Bashiri Pages 44-50
    Aim

    The aim of this study was to investigate the interactive effect of aerobic training and curcumin supplementation on  mitochondrial NRF-1 and NRF-2 gene expression of cardiomyocytes in infarction model male rats.

    Methods

    32 male rats were randomly divided into four groups: control, aerobic training, supplementation, and aerobic training + supplementation.  The training  and training + supplementation groups participated in an aerobic training program for 8 weeks. The training was performed on an intelligent animal electronic treadmill 5 days a week, and at this time the control and supplementation  groups did not have an training program. Also, curcumin supplementation was given to the supplementation and training + supplementation groups five days a week by gavage.  After surgery, the expression of NRF-1 and NRF-2  genes in cardiomyocytes was avaluated using real-time PCR method. Shapiro-Wilk and two-way analysis of variance were used for the analysis of data.

    Results

    Both training and curcumin supplementation variables significantly increased the expression of NRF-1 and NRF-2 in cardiomyocytes.  The results also showed that there is a positive and significant interaction between two variables, so that the increase in expression of NRF-1 and NRF-2 genes in the training + supplement group was more than the other groups.

    Conclusions

     It seems that both training and curcumin supplementation alone and in interaction with each other can increase the gene expression of some factors that stimulate mitochondrial biogenesis in cardiomyocytes of male rats with myocardial infarction.

    Keywords: aerobic training, curcumin, Myocardial infarction, mitochondrial biogenesis, NRF-1, NRF-2
  • Samaneh Dastah *, Solmaz Babaei Pages 51-60
    Aim

    Some hepatokines e.g. Fetuin-A, ANGPTL4 and FGF21 are considered as potential factors for type 2 diabetes disorders treatment. The aim of this study was to investigate effects of 12 weeks of aquatic exercise on some serum fetuin-A, ANGPTL4 and FGF21 levels in obese women with type 2 diabetes.

    Methods

    For this purpose, 44 diabetic women aged 50-60 years with a body mass index higher than 25 kg / m2 were randomly divided into two groups of control (n = 22) and water exercise (n = 22). The training group performed underwater exercises for 12 weeks three sessions a week at 75-60% of MHR. The control group followed the normal process of daily activities. Blood samples were collected before and after exercise. Fasting serum glucose, insulin, plasma hemoglobin, fetuin-A, angiopoietin-4, fibroblast growth factor-21, and lipid profile to calculate insulin resistance index. Data were analyzed using ANCOA test.

    Results

    Serum levels of FBS, HbA1C, fetuin-A, ANGPTL4, fat percentage, insulin and insulin resistance in the experimental group decreased significantly after 12 weeks of water training compared to the control group (p<0.05). Also, exercise in water significantly increased FGF21 levels in the experimental group compared to the control group (p<0.05). Exercise in water significantly reduced TC, TG and LDL indices in the experimental group (p<0.05); But the increase in HDL was not significant (p = 0.21).

    Conclusion

    It seems that aquatic could reduce diabetes complications.

    Keywords: aquatic exercise, diabetes, ANGPTL4, fetuin-A, FGF21
  • Seyede Zolaikha Hashemi Chashmi *, Haidari Souri, Khosro Jalali Dehkordi Pages 61-69
    Aim

    Diabetic cardiomyopathy is a complication of type 2 diabetes that can lead to myocardial cell autophagy through Beclin-1 and light chain 3 proteins. The aim of this study was to evaluate the effects of 8 weeks of continuous and intermittent aerobic exercise with resveratrol supplementation on Beclin-1 and LC3 gene expression in the heart tissue of diabetic male rats.

    Methods

     For this purpose, 56 male Wistar rats with mean (age 40-50 weeks and weight 430-373 g) were randomly divided into 8 groups (n = 7) control (C), diabetic (D), saline (S), Resveratrol (Sup), Continuous exercise (E), Interval exercise (HIIT), Continuous exercise/Supplement (E+Sup), Intervalt exercise/Resveratrol (HIIT+Sup).  Diabetes was diagnosed by intraperitoneal injection of streptozotocin at a dose of 50 mg / kg body weight. Continuous training rats trained three days a week for 8 weeks at a speed of 15 meters per minute.  The intermittent training protocol also included 10 one-minute sets with an intensity of 50% vo2max on the treadmill and two minutes of rest between sets, starting at 14 meters per minute and increasing rapidly by two meters per minute each week.  Data were analyzed using two-way analysis of variance at the α (α ≥0.05) level.

    Results

     The results showed that Beclin-1 and LC3 in the diabetic induction group had a significant decrease compared to the healthy control group (P = 0.001). Compared with the diabetic group, the diabetic + exercise + supplement group showed a significant increase in Bcline-1 and LC3 (P = 0.001).

    Conclusion

      Exercise combined with resveratrol supplementation can increase Beclin-1 and LC3 autophagy factors” which inhibit apoptosis and reduce heart tissue damage in diabetics.

    Keywords: Aerobic exercise, Resveratrol, diabetes, Beclin-1, lc3
  • Tooran Abbasi, Abdolali Banaeifar *, Sajad Arshadi, Yaser Kazemzadeh Pages 70-82
    purpose

    Myocardial infarction, in addition to destroying cardiac tissue remodeling, also affects the blood homeostasis system. The purpose of the present study is to investigate the effect of eight weeks of continuous and interval training with warfarin on expression of cardiac osteopontin gene and coagulation indices (PT, PTT, INR) in male rats with myocardial infarction.

    Methods

    In this experimental study, 42 male rats (eight weeks old) were randomly divided to seven groups of (six in each) healthy control, myocardial infarction, myocardial infarction with (interval training, ‌continuous training, ‌warfarin, ‌interval training+‌warfarin, and ‌continuous training+‌warfarin). Duration of incremental interval training (one minute: 16-33, two minute: 10-14) m/min and incremental continues training (14-24 m/min, 10-60 minutes) was eight weeks, five sessions per week. Induction was induced by subcutaneous injection of isoproterenol in two doses of 85 mg/‌kg. 48 hours after the last training session, blood samples and heart tissue were extracted to measure the variables. Independent T-test, one-way ANOVA and Two-way analysis of variance were used to analyze the data (P<0.05).

    Results

    Induction of myocardial infarction leads to increased expression of osteopontin (P=0.001), PT values (P=0.001), PTT (P=0.001) and INR (P=0.001) compared to the healthy control group. The results of Tukey test showed that PT values in myocardial infarction+warfarin group (P=0.002) and myocardial infarction+warfarin+ECT group (P=0.001) had a significant decrease compared to myocardial infarction group. There was a significant decrease in PTT values in of all groups (P<0.05) and also a significant increase in INR of the experimental groups that had received warfarin compared to the myocardial infarction group (P<0.05).

    Conclusions

    In myocardial infarction, interval and continuous training along with warfarin can control PT and PTT coagulation factors. Further studies on the replacement of osteopontin with therapeutic modalities of the present study are needed.

    Keywords: Myocardial infarction, Isoproterenol, Exercise, Warfarin
  • Afshar Jafari, Ali Zarghami Khameneh *, Saeed Nikookheslat, Pouran Karimi, Zhaleh Pashaei Pages 83-91
    Aim

    Inhibitory and activating mechanisms of interventions such as high intensity interval training and caffeine administration on major pathways of programmed cell death (apoptosis and autophagy) are not well understood. The aim of present study was to evaluate the effects of high-intensity interval training along with caffeine administration on Beclin-1 and Bcl-2 proteins expression in myocardium muscle of type 2 diabetic male rats.

    Methods

    In the present experimental study, 50 male white Wistar rats with an age range of 2-3 months were randomly divided into 5 groups of 10 rats in each group: Healthy control (C), Diabetic control (D), Diabetic with Training (D+T), Diabetic with Caffeine treatment (D+CA), Diabetic with Training and Caffeine treatment (D+T+CA). Western blot analysis was used to evaluate the cardiac muscle proteins (Bcl-2/Beclin-1).

    Results

    The protein expression level of Beclin-1 was more than the C group, in D group; 201%, D+CA group; 215% and in D+CA+T group; 199% in compared to B-Actin (P=0.001). The Bcl-2 protein expression level in the experimental groups were significantly lower in comparison to the C group (P=0.001, F=73.83). As the expression level of this protein was significantly lower at around 37% in the D group compared to the C group (P=0.001). Whereas the Bcl-2 protein expression levels was significantly lower in the D+CA group and D+T+CA group compared to the C group at about 64 and 70 percent, respectively (P=0.001).

    Conclusion

    The results indicate that performed high-intensity interval training is effective in modulating the overexpression of Beclin-1 autophagic index and improving expression of Bcl-2 anti-apoptotic index. However, caffeine supplementation alone and along with high-intensity interval training were not effective in modulating of autophagic protein and improving anti-apoptotic protein.

    Keywords: Caffeine, High-intensity interval training, Type 2 diabetes, Programmed Cell Death
  • Mehran Shamsi *, MohammadRahman Rahimi Pages 94-101
    Aim

    Obesity and metabolic disorders are considered as risk factors for health and both physical activity and herbal supplements have appreciable effects on weight control. Therefore, The aim of present study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training with green tea extract supplementation on serum levels of adiponectin and pentraxin-3 in obese men.

    Methods

    In an experimental experiment - with a double-blind design, 30 healthy men with an age range of 26-38 years and a body mass index of more than 30 kg / m2 were randomly divided into three groups of 10, including the green tea extract supplement group, exercise group + Green tea extract supplement and exercise group + placebo were included. The experimental subjects received circuit resistance training, which was performed three times a week. All groups were given 600 mg green tea extract supplements or placebo for eight weeks in two doses of 300 mg daily. Anthropometric indices, and blood sampling were measured before and after eight weeks of circuit resistance training. Data analysis was performed using analysis of variance with cunning measurement as a 3.2 design at a significance level of p≥0.05.

    Results

    The results showed that 8 weeks of resistance training with green tea extract supplement significantly reduced body weight (p≥0.02), body mass index (p≥0.02) and waist to hip ratio (p≥0.04) in the training group with green tea extract supplement, but a significant change in levels. Serum adiponectin (p=0.06) and pentraxin-3 (p=0.27) were not observed.

    Conclusions

    It seems that consumption of green tea extract along with resistance training could be beneficial in obese males’ weight control, however; no firm conclusions can still be drawn on their concomitance.

    Keywords: resistance training, green tea extract, adiponectin, pentraxin-3
  • Reza Akbari, Ali Yaghoubi * Pages 102-108
    Aim

    The purpose of present study was investigating the effects of 8 weeks eccentric and concentric resistance training on Action potential conduction velocity of quadriceps muscle fibers.

    Methods

    30 male inactive subjects (age: 22.3±2.1 years; weight 71.3±8.6 kg and height: 1.76±0.1 m) were recruited for this controlled laboratory study. Subjects were randomly divided into two groups: the eccentric training group (No=15) and the concentric training group (No=15).  The maximal voluntary contraction (MVC) of quadriceps muscles and surface electromyography signals were recorded before and after 8 weeks of resistance concentric and eccentric training with 80% of 1RM. The multifactorial variance and Tukey Post hoc tests were used for data analysis.  

    Results

    The results showed that MVC of knee extension after eccentric resistance training and concentric resistance training significantly increased (P=0.001). Also the increase in the mean power frequency and Action potential conduction velocity of muscle fibers after eccentric resistance training was significantly more than the increase after concentric resistance training (P<0.05).

    Conclusions

    The higher increase in maximum voluntary contraction of knee extension is associated with increasing the frequency of moderate strength and Action potential conduction velocity of muscle fibers after eccentric resistance training indicates better adaptation and recruitment of fast-twitch muscle fibers to eccentric resistance training.

    Keywords: eccentric training, concentric training, Action potential conduction velocity, Maximum voluntary contraction
  • Saeed Naghibi, Ali Barzegari *, Mozhgan Rostami Pages 109-118
    Aim

    Considering the role of hormones on depression's levels that caused by Alzheimer's disease, and also the effect of exercise training on hormone secretion levels in the body, the aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks of aerobic exercise training on depressive behaviors and hormones levels of testosterone and corticosterone in Alzheimer's male rats.

    Methods

    For this purpose, 40 male Wistar rats with an average age of 8 weeks and average weight of 237±33 g were randomly divided into four groups of 10: control, exercise, Alzheimer's and exercise + Alzheimer's. To induce Alzheimer's, 3 mg/kg streptozotocin in 5 μl of sterile distilled water was injected into the ventricular region. The training protocol was performed for 12 weeks, 5 sessions/week and 30 minutes in each session at a speed of 10 m/min from the first to the 6 weeks and 12 m/min from the 7 to the 12 weeks. At the end of the training period, Sucrose preference and forced swimming tests were performed as tests for estimating depression. After completing the behavioral tests, testosterone and corticosterone levels were measured by ELISA.

    Results

    The results showed that 12 weeks of exercise training significantly reduced the immobility time in the forced swimming test (P = 0.001)  and significantly increased the sucrose preference test (P = 0.001) in rats with Alzheimer's disease. Also, a period of exercise training has caused a significant increase in testosterone (P = 0.006) and a significant decrease in corticosterone (P = 0.006) in rats with Alzheimer's disease.

    Conclusion

    Aerobic exercise training on treadmill appears to be effective in treating depressive behaviors in rats with Alzheimer's disease by increasing testosterone levels and decreasing corticosterone.

    Keywords: Alzheimer, depression, testosterone, Corticosterone, Aerobic exercise training
  • Ofogh Ayatipour, Parvaneh Nazarali *, Hamid Karimi, Najmeh Rezaeinezhad, Rostam Alizadeh Pages 119-126
    Aim

    Hypertensive is among the leading causes of mortality and exploring alternative strategies for its better control has ever had special importance. The aim of this study was to investigate effect of acute resistance exercise session with and without blood flow restriction (BFR) on blood pressure in pre-hypertensive and hypertensive women.

    Methods

     24 volunteer subjects, were randomized into two groups (n=12) of pre-hypertensive (blood pressure: 12.5-14 mmHg, age: 54.5±1.88 years and BMI 27.0±2.01 kg/m2) and hypertensive (blood pressure: 14.5-16 mmHg, age: 55/25±2.05 years and BMI 27.51±1.93 kg/m2) patients. All three groups experienced three different sessions with a week washout interval including on control, resistance training (3 sets at 20-30% of 1RM) with BFR and resistance training (3 sets at 70% of 1RM) without BFR. Blood pressure and heart rate were recorded at resting condition, between sets rest intervals, at respectively 15, 30, 45, 60 and 120 minutes, post exercise and also at resting condition 24 hours post exercise. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance test at the P <0.05.

    Results

    There were significant falls in systolic blood pressure (SBP), diastolic blood pressure (DBP) and mean arterial blood pressure (MAP) level as well as heart rate (HR) post exercise in both groups, with sharper drops observed in training with BFR session (P<0.001).

    Conclusion

    It seems that resistance training with BFR could be more beneficial to lower patients’ blood pressure.

    Keywords: Blood Pressure, resistance training, Katsu, Hypertension