فهرست مطالب

نشریه مطالعات فقه اقتصادی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 45
|
  • هژآر محمودی، سید باقر میرعباسی*، مریم مرادی صفحات 1-18

    زمینه و هدف :

    دیوان بین المللی دادگستری از یک طرف مرجع قضایی دادگستری بین المللی بوده و از طرف دیگر یکی از ارکان ساختار کلان سازمان ملل متحد به شمار می آید که همواره با تعارضات متعددی در حیطه صلاحیت رسیدگی به موضوعات مختلف قرار دارد. پژوهش حاضر به بررسی آثار تعارض بین ارکان سازمان ملل متحد با تاکید بر نظریه های دیوان بین المللی دادگستری می پردازد.

    مواد و روش ها

    در مقاله حاضر از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شد. متون و منابع حقوقی اعم از منابع فارسی و لاتین بخش عمده ای از داده های مقاله حاضر را تشکیل می دهند.

    ملاحظات اخلاقی: 

    مقاله حاضر اصول و قواعد اخلاقی در زمینه بهره گیری از منابع و ارجاع دهی دقیق را مبنای پژوهش قرار داده است.

    یافته ها

    در نگرش سیستمی، دیوان بین المللی دادگستری بایستی در تصمیم گیری های خود ضمن انجام وظایف قضایی اهداف سازمانی را نیز مدنظر قرار دهد. رویه احتیاطی دیوان بین المللی دادگستری در قبال تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل، گواه پذیرش اصل کارآیی سازمان ملل در حل موضوعات مهم جهانی است.

    نتیجه گیری:

     بهره گیری از ایده صدور رای موقت، تصمیم گیری درباره موضوعات صرفا حقوقی و همراهی با شورای امنیت در موضوعاتی که به کارآیی سازمان ملل متحد بر عهده دارد، ایفای نقش می کند.

    کلیدواژگان: سازمان ملل متحد، مجمع عمومی، و دیوان بین المللی دادگستری، تعارض
  • ناصر عنایت، مسعود مطلبی*، ابوالقاسم طاهری صفحات 19-39

    زمینه و هدف:

     «حکمرانی خوب» یکی از شاخصه های مورد استفاده در دوران توسعه اقتصادی است. شاخصی که از سوی بانک جهانی ارایه شده و در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از تحلیل گران اقتصادی و حتی اقتصاد سیاسی در ایران قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.

    یافته ها

    شش شاخصه مهم حکمرانی خوب عبارتند از: پاسخ گویی و حق اظهار نظر؛ حاکمیت قانون؛ کیفیت قوانین و مقررات؛ کارایی اثربخشی دولتی؛ ثبات سیاسی؛ کنترل فساد.

    ملاحظات اخلاقی: 

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.

    نتیجه گیری

    بررسی ارقام منتشر شده از سوی بانک جهانی در دو مولفه «کارایی اثربخشی دولتی و «کیفیت قوانین و مقررات» این الگو در سال های دولت اقای احمدی نژاد (1385-1392) و آقای روحانی (1393-1398) نشان می دهد متغییرهای نام برده شده بر روند رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تاثیر مستقیمی داشته اند. به طوری که بهبودی روند این 2 شاخص در دولت یازدهم موجب بهبود شاخص رشد اقتصادی در ایران شده است.

    کلیدواژگان: حاکمیت، حکمرانی مطلوب، رشد اقتصادی، اثربخشی
  • مصطفی کنگانی، مرجان دامن کشیده*، امیررضا کیقبادی، علی اسماعیل زاده مقری صفحات 41-62

    زمینه و هدف:

     هدف اصلی مطالعه ی حاضر طراحی مدل و تحلیل آماری شاخص حمل و نقل کالای خشک فله صنعت دریایی می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهشگر با بکارگیری استراتژی نظریه داده بنیاد اقدام به تصریح مدل و سپس تخمین الگوی تبیین شده با بهره گیری از داده های سری زمانی نموده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داده است که شاخص حمل و نقل کالای خشک فله صنعت دریایی تحت عنوان متغیروابسته شناسایی شده است. هفت متغیر به عنوان متغیرهای توضیحی شناسایی شدند. این متغیرها عبارتند از: تجارت جهانی، قیمت نفت اوپک، شوک ها، شاخص تورم در کشورهای عضو OECD، رشد جمعیت جهان، نرخ یورو در مقابل دلار، شاخص توان خروجی کانتینرهای جهان. هم-چنین در بخش کمی نتایج به دست آمده نشان می دهد که در سطح اطمینان 90 درصد حجم تجارت جهانی، شوک های وارده، شاخص تورم، نرخ رشد جمعیت جهان، شاخص توان خروجی کانتینرهای جهان با شاخص حمل و نقل کالای خشک فله صنعت دریایی (BDI) ارتباط منفی و معنی داری دارد.

    ملاحظات اخلاقی:

     در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.

    نتیجه گیری

    در منابع شبکه اطلاعات حمل و نقل در سال 2018 4 مدل برای برآورد شاخص BDI، آمده است و ادعا شده است که این مدل ها بیانگر تقریب خوبی از این شاخص می باشد. در مطالعه حاضر، مدل طراحی شده با مدل های مذکور مورد مقایسه قرار گرفت و مشخص شد که مدل دوم ارایه شده توسط شبکه اطلاعات حمل و نقل و مدل طراحی شده نسبت به سایر مدل ها، مدل های بهتری است.

    کلیدواژگان: شاخص حمل و نقل کالای خشک فله صنعت دریایی، شاخص های کلان اقتصادی، گرندد تئوری، خودرگرسیون میانگین متحرک انباشته
  • حسن پاکدامن، خسرو فغانی ماکرانی*، محمدرضا شهاب صفحات 63-82
    زمینه و هدف

    یک نظام مالیاتی پویا، نظامی است که وصول آن در حداکثر، هزینه جمع آوری آن در حداقل و تا حد امکان ساده، قاطع و غیرقابل تفسیر باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش تراکنش های بانکی در اثربخشی نظام مالیاتی و کاهش شکاف مالیات های ابرازی با تشخیصی و قطعی اشخاص حقوقی است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش به بررسی پرونده های مالیاتی شرکت های خودرویی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران که شامل 28 شرکت مورد نمونه برای 224 سال شرکت و برای فاصله زمانی سال های مالی 1391تا 1398 است پرداخته شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 63 درصد شرکت های مورد مطالعه مبلغ مالیات ابرازی خود را صفر اعلام نموده اند و خود را مستحق پرداخت حداقل مالیات نیز ندانسته اند، همچنین 34 درصد شرکت ها نیز مالیات ابرازی اعلامی آنها دارای اختلاف بیش از 15 درصدی با مالیات قطعی و یا تشخیصی سازمان مالیاتی بوده است و تنها 7 درصد مالیات ابرازی شرکت های مورد مطالعه مورد پذیرش سازمان مالیاتی قرار گرفته است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که دولت با ساز و کار نظام مالیاتی فعلی، توانایی دریافت حقوق به حقه خودش نیست، لذا نظام مالیاتی فعلی فاقد اثربخشی لازم می باشد به طوری که در صورت اخذ مالیات بر مبنای تراکنش های بانکی، ضمن وصول آنی درآمد مالیاتی، منابع مالی مورد نیاز دولت نیز به موقع تامین خواهد شد.

    کلیدواژگان: اثربخشی نظام مالیاتی، مالیات بر تراکنش های بانکی، مالیات ابرازی، مالیات تشخیصی و مالیات قطعی
  • اسماعیل عبدالهی، رحیم وکیل زاده*، رضا رنجبر صفحات 83-101

    زمینه و هدف:

     اسناد لازم الاجرا در راستای کاهش حجم پرونده های قضایی طراحی شده اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اجرای اسناد لازم الاجرا در چهارچوب فرمالیسم و کثرت گرایی حقوق می باشد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.

    یافته ها

    با توجه به این که دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق یکی از مراجع قانونی در تنظیم اسناد رسمی در رابطه با اموال و تعهدات و قراردادهای اشخاص هستند، و از سوی دیگر امکان اجرای مفاد و مدلول آنها بدون مراجعه به محاکم قضایی ممکن می باشد، نقش به سزایی را می توانند در راستای هدف مزبور ایفا نمایند.

    ملاحظات اخلاقی: 

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت-داری رعایت شده است.

    نتیجه گیری

    حاکم شدن فضای پست مدرنیزم بر جوامع، موجب پیچیده شدن روابط میان تابعان حقوق شده است و در نتیجه قانون گذار نمی تواند بر اساس نظم و تقسیم بندی های سنتی عناوین و مفاهیم حقوقی به طراحی و تصویب مقررات بپردازد.

    کلیدواژگان: اسناد، محاکم، فرمالیسم حقوقی، کثرت گرایی حقوقی
  • مازیار سعیدی، مسعود راعی*، فرامرز عطریان صفحات 103-125

    زمینه و هدف:

     جریان آزاد اطلاعات از دو جهت با چالش هایی روبه روست؛ ناسازگاری حق دسترسی آزاد به اطلاعات یا حق مالکیت بر اطلاعات که هر دو مورد تصریح اسناد حقوق بشری و حقوق بین المللی است و تاثیر انتشار آزاد اطلاعات بر «حاکمیت» با اینکه هر دو، مورد حمایت حقوق بین الملل واقع شده اند.

    مواد و روش ها

    این تحقیق، نظری و مبتنی بر روش توصیفی - تحلیلی است و روش جمع‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.

    یافته ها

    پژوهش پیش رو، ابتدا ثابت نموده است که ناسازگاری مزبور نه از نوع تعارض حقوق، بلکه از باب تزاحم در مقام اجراست. سپس برای تزاحم حق «دسترسی آزاد به اطلاعات» و حق «مالکیت بر اطلاعات» سه راه حل ارایه نموده است.

    ملاحظات اخلاقی: 

    در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.

    نتیجه گیری

    برای حل تزاحم حق «انتشار آزاد اطلاعات» با «حاکمیت» می توان از تلفیق دو نظریه «جبرگرایی فناوری» و «ساخت گرایی اجتماعی» استفاده کرد. در نهایت، هیچیک از حق «انتشار اطلاعات» و «حاکمیت» مطلق نبوده بلکه در فرایند انتشار اطلاعات باید حال حاکمیت دولت ها ملاحظه و نیز در فرایند اعمال حاکمیت مراعات حقوق بشر و حقوق بشردوستانه شود.

    کلیدواژگان: دسترسی آزاد به اطلاعات، جریان آزاد اطلاعات، مالکیت معنوی، حاکمیت و منع دخالت در امور دیگران
  • رضا باقری، محمدعلی حیدری*، احسان علی اکبری بابوکانی صفحات 127-146
    زمینه و هدف

    سیاق در فقه از موضوعات محل بحث و نظر است. در این مقاله تلاش شده به بررسی آثار و کاربردهای سیاق در فقه پرداخته شود.

    مواد و روش ها: 

    مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و از روش کتابخانه ای استفاده شده است.

    ملاحظات اخلاقی: 

    در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.

    یافته ها: 

    یافته ها بر این امر دلالت دارد که سیاق از روش های مهم کشف معنای واژگان به خصوص در آیات قرآن است. الفاظ قرآن به تنهایی و مجزا از جملات و آیات بار معنای خاصی دارند اما همان لفظ وقتی در قالب جملات قرار می گیرد معنای خاصی پیدا می کند عدم توجه به معنای لفظ در عبارات و جملات پس و پیش مانند حذف یکی از حروف لفظ می باشد که مخل معنا می گردد. و از آن می توان به عنوان یکی از قواعد مهم در توسعه ی استنباط احکام شرعی بهره جست.

    نتیجه گیری:

     قرآن با اسلوب خاصی که دارد با کمترین لفظ بیشترین معنا را افاده می کند. چنانکه روایات نیز به دلیل انشعاب آن ها از منشا وحیانی از این قاعده مستثنی نخواهند بود. از این روی توجه به سیاق ما را به درک معانی دیگری فراتر از الفاظ و عبارات سوق می دهد؛ چرا که سیاق استمداد از جمیع قراین محفوف به متن جهت کشف فهم مراد متکلم است. به همین دلیل است که فقیهان و همواره در فهم و استنباط خود به آن توجه داشته و در برداشت های فقهی خود به نحو ایجابی و یا سلبی از آن مدد جسته اند.

    کلیدواژگان: سیاق، تفسیر، استنباط، لفظ، ایات، روایات
  • سارا آخوندی، یونس واحدیاریجان*، محمد رسول آهنگران صفحات 147-165
    زمینه و هدف
    حق هر انسان بر جسم خود و حدود اختیارات وی یکی از موضوعات مهمی می باشد که در هر نظام حقوقی مورد بحث قرار می گیرد. هدف از پژوهش حاضر بررسی جنایت عمدی و خطایی بر خود در چهارچوب دیدگاه فقهای امامیه و اهل سنت می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
     
    یافته ها
    چنانچه از آموزه های دینی بر می آید مالکیت حقیقی بر جهان و هرآنچه در آن است، از آن حق تعالی است و اوست که مالک علی ا لاطلاق عالم هستی است که از آن به مرتبه اعلای ملکیت تعبیر شده است و مرتبه نازله ملکیت همان مالکیت اعتباری اشخاص بر اشیاء خارج از ذاتشان مانند خانه و ماشین و سایر اموال می باشد.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    دیدگاه قرآن و آیات قرآنی و روایات بر این مسیله تاکید دارد که ازهاق نفس چه به صورت خودکشی و دیگر کشی مطلقا گناه کبیره محسوب شده و حرام است. خواه این کار به صورت اختیاری و خواه در موارد اضطرار و ناچاری باشد مانند بیماری های لاعلاج و غیره
    کلیدواژگان: حفظ نفس، حق حیات، خودکشی، جنایت بر عضو، قتل
  • سعید فرامرزی بابادی، حسن پوربافرانی*، محمود شهیدی صفحات 167-183
    زمینه و هدف
    یکی از جنایات مهم و سنگین بین المللی، جنایت تجاوز ارضی است که محاکم داخلی کشور ها با تکیه بر اصول حقوقی مقبول در رسیدگی به آن مواجه با چالش های متعدد هستند.
    مواد وروش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده، روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است. 
    یافته ها
    محاکم داخلی کشورها علی رغم اشکال پنج گانه صلاحیتی محاکم تحت شرایطی قادر به رسیدگی به تجاوز ارضی می باشد لیکن در این راستا با موانع و چالش های متعددی مثل تشخیص متجاوز و مسولیت داشتن در موضوع تجاوز و نیز با حملات سایبری وبیولوژیکی مواجه می باشند.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    عدم اجرای موفق صلاحیت محاکم داخلی بر این جنایت به دلیل وجود موانع و چالش های متعدد می باشد که اگر از توجه به نقطه نظرات و دیدگاه های موجود راه حلی برای آن اتخاذ نگردد، محاکم ملی نخواهند توانست به نحو شایسته به این جنایت رسیدگی نمایند.
    کلیدواژگان: جنایت تجاوز ارضی، صلاحیت، موانع، چالش ها، محاکم داخلی کشورها
  • ابوالفضل الیاسی، محمد علی خیراللهی*، علی فقیهی صفحات 185-204
    زمینه و هدف
    در اسلام به فریضه حج و انجام مناسک آن توجه خاصی شده است و بررسی فقهی آن یکی از اساسی ترین اموری است که باعث فهم چرایی و وجوب و در نهایت برپایی هرچه باشکوه تر آن خواهد شد. از این رو هدف از این پژوهش، بررسی فقهی حکم وجوب حج و تاثیر انجام حج بر مسلمانان با تکیه بر آیات، روایات است.
    مواد وروش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
     
    یافته ها
    هیچ واجبی از طرف خداوند تعیین نمی گردد مگر اینکه برای ملکف دارای اثرات فردی و اجتماعی باشد. از جمله اثرات اجتماعی که آوردگاه حج است؛ عبارتند از: 1) تبلور فهم حقایق در آینه مناسک حج؛ 2) آینه تمام نمای قوانین الهی؛ 3) تجسم بخشی به داستان آفرینش؛ 4) بررسی حج در رهگذر اجتهاد.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    علاوه بر تاثیرگذاری فریضه حج بر روح و روان مکلف، این عمل دارای آورده های اجتماعی است که در قرآن، سخنان پیامبر (ص) و ایمه اطهار (ع) به آن سفارش و اشاره شده است.
    کلیدواژگان: حج، مناسک، وجوب، فقه
  • مینا سرشار، مجید فتاحی*، نیلوفر ایمان خان صفحات 205-221
    زمینه و هدف
    موفقیت بدون استراتژی و برنامه ریزی دقیق در هیچ زمینه ای امکان پذیر نیست. کسب و کاری که در زمینه ی فروش فعالیت می کند، علاوه بر برنامه ریزی استراتژیک بازاریابی باید یک برنامه استراتژیک فروش نیز برای خود تنظیم کند. هدف از این پژوهش حاضر، برنامه ی استراتژیک فروش محصول داخلی پرورش زالو در شرکت های دانش بنیان است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با بکارگیری روش تحقیق داده بنیاد انجام گرفته است.
    مواد وروش ها
    ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بوده و به منظور گردآوری اطلاعات، با بکارگیری روش نمونه گیری هدفمند با 20 نفر از خبرگان شامل اساتید دانشگاه، خبرگان و کارشناسان و مدیران شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید زالو طبی مصاحبه انجام شد. روش نمونه گیری روش غیراحتمالی و هدفمند از نوع گلوله برفی بود.
     
    یافته ها
    یافته پژوهش، نشان دهنده استخراج تعداد 387 کدباز، 10 مفهوم و 6 مقوله است که در قالب مدل پارادیمی شامل: شرایط علی، شرایط محوری، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله، راهکار/تعاملی و در نهایت پیامد که تولید محصولات دانش بنیان است، می باشد.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    شرکت دانش بنیان موثرترین شرکت در نوآوری و رشد دانش می باشد که امکان تولید محصولات دانش بنیان را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: برنامه استراتژیک فروش، پرورش زالو طبی، کدگذاری، نظریه داده بنیاد
  • سید جهانگیر حسینی، خیراله پروین*، اسدالله یاوری صفحات 223-243
    زمینه و هدف
    در دهه های گذشته مردم بر اساس مبارزات خویش، دولت ها را مجبور کردند تا اخذ مالیات و سایر منابع درآمدی خود و چگونگی هزینه کرد آن را بر اساس موازین قانون کسب نمایند.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد. روش جمع‏آوری اطلاعات نیز به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است. 
    یافته ها
    در تمام نظام های سیاسی که بر مبنای دموکراسی بنا نهاده شده اند؛ مردم از طریق نمایندگان خود در پارلمان، بودجه دولت را تصویب و بر نحوه و چگونگی هزینه کرد و اجرای دقیق قانون بودجه نظارت می نمایند. دولت ها در این زمینه مسیول و پاسخگوی نمایندگان مردم در پارلمان هستند.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    فرانسه اولین موسس دیوان محاسبات و از پیشرفته ترین کشورها از لحاظ حقوق اساسی است. مقایسه تطبیقی نحوه نظارت پارلمان آن بر اجرای بودجه با نظام حقوقی ایران می تواند در ارتقاء نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی بر اجرای بودجه موثر باشد.
    کلیدواژگان: دیوان محاسبات، پارلمان، نظارت، بودجه
  • حامد مهراد، سید محمدهادی ساعی*، حبیب الله رمضانی آکردی، مهرزاد ابدالی صفحات 245-263
    زمینه و هدف
    وجود رقابت سالم در بازار موجب افزایش کارایی فعالان تجاری و گسترش نوآوری، که نتیجه آن افزایش کیفیت کالاها و کاهش قیمت های نهایی است، می گردد. از این رو، هدف از پژوهش حاضر، بررسی ضمانت های اجرایی و قانونی حمایت از مصرف کنندگان با توجه به پتانسیل های نسبی در قواعد عمومی قراردادها است.
    مواد وروش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
     
    یافته ها
    میان حقوق رقابت و قواعد عمومی قرارداد ارتباط و همبستگی ویژه ای وجود دارد، چرا که قانون گذار به منظور حفظ نظم عمومی خصوصا در حوزه مباحث اجتماعی و اقتصادی سعی بر تحدید حدود اصل آزادی اراده ها و اصل صلاحیت و اعتبار قراردادها نموده است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    ضمانت اجراهای مدنی شامل دستور به فسخ، توقف و عدم تکرار هر نوع قرارداد، توافق و تفاهم متضمن رویه های ضد رقابتی، دستور به واگذاری سهام یا سرمایه تملک شده خلاف قانون، دستور به بطلان یا الزام به تعلیق ادغام های خلاف قانون، دستور به عدم فعالیت در یک زمینه یا منطقه خاص، الزام به رعایت حداقل عرضه و دامنه قیمتی در شرایط انحصاری و غیره، می باشد.
    کلیدواژگان: حقوق رقابت، قواعد عمومی قراردادها، ضمانت اجرای مدنی، بطلان قرارداد
  • مریم سحرخیز، سیدمحمد موسوی بجنوردی*، جمشید معصومی، سید محمدصادق موسوی صفحات 265-280
    زمینه و هدف
    خانواده اولین و مهم ترین نهاد اجتماع است که تقویت کننده ارزش های مشترک هر جامعه و مهم ترین بنیان حفاظت و حراست از آن ارزش هاست. هدف از پژوهش حاضر بررسی زوال نکاح در اثر تغییر جنسیت زوجین می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    به عنوان یک قاعده کلی می توان اظهار داشت که در قراردادها و اعمال حقوقی که نوع جنسیت اثر حقوقی ندارد، تغییر جنسیت نیز فاقد اثر حقوقی است، اما در قراردادهایی که جنسیت افراد تعیین کننده است، مانند ازدواج، با تغییر جنسیت، دستخوش تغییر شده و احکام و آثار متفاوتی بر آن مترتب می شود.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    نظریه انفساخ در تغییر جنسیت اصح است و بر اساس آن عقد نکاح از زمان انعقاد تا زمان تغییر جنسیت صحیح بوده و از زمان تغییر جنسیت، قهرا منحل می شود.
    کلیدواژگان: نکاح، انفساخ، بطلان، تغییر جنسیت
  • محسن کاتوزیان، جواد واحدی زاده*، داود اندرز صفحات 281-300
    زمینه و هدف
    تبدیل تعهد از موضوعات مهم حقوق مدنی است که ماهیت حقوقی آن همواره محل بحث و نظر بوده است. در این مقاله تلاش شده ماهیت حقوقی نهاد تبدیل تعهد در حقوق ایران و کانادا بررسی شود.
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و از روش کتابخانه ای استفاده شده است.
     
    یافته ها
    در حقوق ایران، تبدیل تعهد دارای ماهیت قراردادی است. بدین معن یکه برای تحقق تبدیل تعهد لازم است طرفین با یکدیگر توافق نمایند. در واقع تبدیل تعهد یک عمل حقوقی یک طرفه نیست و نیازمند اراده طرفین قرارداد است. ضمن اینکه یک نوع قرار داد معوض تلقی می شود. در حقوق کانادا نیز به تبدیل تعهد به عنوان یک نهاد حقوقی اشاره شده و به جایگزینی یک الزام با الزامی دیگر و یا جایگزینی شخصی با شخص جدید برای ایجاد توافق اطلاق می شود.
    ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    هم در حقوق ایران و هم در حقوق کانادا، پذیرش مسیولیت متعهد جدید و پذیرش قرارداد جدید مهم ترین اثر تبدیل تعهد می باشد. بدین معنی که در صورت انعقاد قرارداد تبدیل تعهد درصورتی که این قرارداد موجب جایگزینی هر یک از اطراف عقد گردد، اثر اولیه حاصل از این قرارداد پیدایش مسیولیت جدید برای متعهد جدید در مقابل متعهدله می باشد که این مسیولیت درنتیجه یک قرارداد جدید است. پس لازمه پیدایش این مسیولیت پذیرش قرارداد جدید بین هر یک از اطراف عقد و شخص ثالث می باشد.
    کلیدواژگان: تبدیل تعهد، عقد، مسئولیت، عقد معوض
  • ابراهیم شبیری، مصطفی خواجه*، رسول ثانوی فرد صفحات 301-320
    زمینه و هدف
    زمانی که ترس از سرمایه گذاری و خرید وجود دارد روش های بازاریابی و فروش سنتی قطعا پاسخ گوی نیاز جامعه و شرکت ما نخواهد بود. اینکه در این شرایط چگونه باید فرآیند فروش را پیش ببریم، اینکه آیا فقط وجود محصول با کیفیت یا سازه مقاوم موجب خرید خواهد شد، سوالاتی است که همواره برای انبوه سازان و تیم های فروش و بازاریابی وجود دارد، آنها در پی این هستند که بدانند، عوامل موثر بر فروش واحدها کدامند، به چه ترتیبی بر هم اثر گذارند، چگونه اولویت بندی شده و بهبود می یابند.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل خبرگان و کارشناسان مطلع به امر ارتباطات بازاریابی نوین بود. حجم نمونه با اشباع نظری (17 نفر) در نظر گرفته شد. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری هدفمند استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه بود.
     
    یافته ها
    نتایج حاصل از تکنیک دلفی نشان داد که 12 متغیر با ارتباطات بازاریابی نوین ارتباط دارند که عبارتند از: بازاریابی رسانه های اجتماعی، ارتباطات بازاریابی نوین، دلبستگی عاطفی به برند، تعامل با مشتری، رضایت ارتباطی، نگرش به برند، اعتبار برند، ارتباطات دهان به دهان، اعتماد مخاطب، تعهد ارتباطی، رفتار خرید و وفاداری.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد معیار تعامل با مشتری از بیشترین تاثیر گذاری و معیار رضایت ارتباطی از میزان تاثیر پذیری بسیار زیادی برخوردار است. همچنین نتایج حاکی از این است که معیار رضایت ارتباطی بیشترین تعامل را با سایر معیارهای مورد مطالعه دارند.
    کلیدواژگان: ارتباطات بازاریابی، رسانه های اجتماعی، رفتار خرید، تکنیک دیمتل
  • پویا پوربهرام، علیرضا سعید*، محمد رسول آهنگران صفحات 321-344
    زمینه و هدف
    مناسبات میان اصحاب دعوا و دادرس یکی از موضوعات مبنایی در هر نظام حقوقی محسوب می شود؛ هدف از پژوهش حاضر بررسی نحوه تعامل اصحاب دعوا و دادرس در نظام حقوقی ایران، فرانسه، انگلستان و آیین دادرسی مدنی فراملی می باشد.                                                                                                    
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است. 
    یافته ها
    طرفین یک دعوا و دادرس در یک چرخه موازی در جهت پیشبرد دادرسی حرکت می کنند. اگر بر خلاف قواعد سنتی که نقشی مستقل برای طرفین و دادرس قایل است، در جهت تغییر رویکرد به جریان دادرسی حرکت نمود و میان دادرس و اصحاب دعوا قایل به نوعی همکاری و تعامل دوسویه شد، بهتر می توان به اهداف دادرسی مدنی و در راس آن عدالت دست یافت.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    تعامل اصحاب دعوا و دادرس در آیین دادرسی مدنی فراملی و قوانین برخی کشورهای مترقی مانند فرانسه و انگلستان صراحتا مورد اشاره قرار گرفته است؛ در حقوق ایران می توان به صورت ضمنی مواردی را با نظریه همکاری دادرس و اصحاب دعوا قابل تطبیق دانست؛ در نتیجه می توان در راستای شناسایی تعامل میان اصحاب دعوا و دادرس اصلاحاتی در قانون آیین دادرسی مدنی ایران اعمال نمود.
    کلیدواژگان: دادرس، طرفین دادرسی، همکاری، تعامل، اصول دادرسی، آیین دادرسی
  • رسول ابافت، فرهنگ حاجی زاده* صفحات 345-363
    زمینه و هدف
    کشاورزی در ایران دارای بافت سنتی و نیز واحد های کوچک بهره برداری می باشد؛ در نتیجه با این اوصاف توانایی تامین حداقل مواد غذایی مورد نیاز جامعه را ندارد. برای رسیدن به وضعیتی که کشور بتواند به صادرات محصولات کشاورزی برسد و از این طریق در راه رشد و توسعه اقتصادی قرار گیرد، باید به فکر کشاورزی پیشرفته با تولید اقتصادی بود. این هدف جز با تشکیل واحد های بزرگ تولیدی و واحد های تولیدی در مقیاس اقتصادی، قابل دستیابی نخواهد بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    در واحد های بهره برداری کشاورزی سنتی انواع فعالیت های کشاورزی اعم از زراعت، دامداری، باغبانی و فعالیت های صنعتی وابسته به کشاورزی صورت می گیرد. در واحد های بهره برداری دهقانی امروزی هم که بازمانده نظام کشاورزی سنتی است هدف تولید به ویژه در تولیدات زراعی و دامی مصرف و فروش و در تولیدات باغی فروش و مصرف است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    قبل از اجرای قانون اصلاحات اراضی، زارعین با عقودی مانند مزارعه و اجاره یا با اجازه مالک روی اراضی مالکان زراعت کرده و با سعی و تلاش و فعالیت خود به آبادانی و احیای این اراضی می پرداختند و به دنبال همین فعالیت، برایشان حقی با عنوان حق نسق زراعی، ایجاد می شد. این حق که به نام های متفاوتی مصطلح می باشد از حقوق مالی معنوی محسوب می شود و از آنجا که این حق به تبع تصرف مستمر و طولانی زارع در ملک مالک ایجاد می شود از نظر ماهوی شبیه حق کسب و پیشه و تجارت یا حق سرقفلی در اماکن تجاری می باشد، به طوری که می توان آن را حق کسب و پیشه زارع در اراضی مزروعی دانست.
    کلیدواژگان: زمین زراعتی، بهره برداری از زمین، نسق زراعتی، حقوق مالکانه
  • فاطمه عزیززاده، علی رضایی* صفحات 365-381
    زمینه و هدف
    رشد بنگاه های اقتصادی، هر چند موجب توسعه اقتصاد یک کشور می شود ولی از آثار منفی فعالیت های آنها بر محیط زیست نمی توان غافل شد. مضافا، از رفتارهای نامتعارف  انسان نیز نسبت به محیطی زیست نمی توان اغماض نمود. علت اصلی این رفتارها ریشه در حس منفعت طلبی بشر دارد . این در حالی است  که  درقرآن ، انسان به  علت خلیفه بودن بر روی زمین و امانت بودن محیط زیست در دست او، از این رفتارها نهی شده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق توصیفی تحلیلی می‏باشد. روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    در قانون هوای پاک 1396به عنوان آخرین اراده قانونگذار در راستای عملیاتی کردن اصل 50قانون اساسی، برای حفاظت از محیط زیست مقرراتی مانند استفاده از ابزارمالی و زیباسازی شهرها تصویب شده است. درقانون 2015 محیط زیست چین هم اقداماتی همچون لزوم راه اندازی کمپین و مشورت با وکلای تخصصی مورد شناسایی قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    در نظام حقوقی هر دو کشور، با وجود شباهت هایی در نحوه حفاظت از محیط زیست، تفاوتهایی نیز دیده می شود از جمله این که در کشور چین در زمینه آموزش محیط زیست،فناوری اطلاعات سبز و اقدامات قضایی مقررات بهتری وضع گردیده است.
    کلیدواژگان: محیط زیست، تئوری ذی نفعان، ذی نفعان، اقدامات حمایتی، اقدامات پیشگیری
  • محمد صالح مویدی، اکبر وروایی*، مسعود قاسمی صفحات 383-399
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی سیاست جنایی تقنینی ایران در مورد پیشگیری از بزه دیدگی محیط بانان می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    در دادرسی های زیست محیطی، اعطای سمت قانونی لازم به سازمانهای غیردولتی برای «اعلام جرم»، طرح دعوا، ارایه ی ادله و مدارک اثبات جرم، شرکت در کلیه ی مراحل رسیدگی به جرم و در نهایت «اعتراض به آرای محاکم»، تحولی عمده است که از یک سوی رفع یکی از خلاءهای موجود در نظام حقوقی ایران و از سوی دیگر، تضمین مشارکت موثر این سازمانها در اجرای هنجارهای زیست محیطی را موجب می شود.
    نتیجه گیری
    نتیجه پژوهش حاضر ضرورت ایجاد بستری مناسب برای مشارکت عموم در امر حفاظت از محیط زیست در قالب سازمانهای غیردولتی است؛ تحقق این مشارکت، مستلزم دسترسی آزاد به اطلاعات زیست محیطی، مشارکت عموم مردم در فرآیند تصمیم سازی، تصمیم گیری، دادرسی و عدالت زیست محیطی است.
    کلیدواژگان: سیاست جنایی، تقنینی، محیط بانان، بزه دیدگی
  • محمدصادق ابراهیمیان، بیت اله دیوسالار*، پرویز ذکائیان صفحات 401-416
    زمینه و هدف
    مالکیت از جمله مهمترین مباحث حقوقی است که مورد حمایت قوانین اساسی و عادی کشورها قرار گرفته است هدف از این پژوهش مبانی فقهی تملک اموال و املاک توسط ستاداجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) است.
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.                   
    یافته ها
    در سیستم های حقوقی عرفی، مصادره غالبا یک نوع مجازات است، خواه مجازات اصلی و یا مجازات تکمیلی. اما مصادره هایی که به فرمان امام خمینی صورت گرفته ، ماهیت حقوقی دارد. به نظر ایشان حقیقت مصادره های انجام شده، استرداد اموال عمومی به بیت المال، یا تقاص و مانند آن است.
    نتیجه گیری
    امام خمینی (ره) مصادره اموال را بر مبنای مبانی فقهی و حقوقی صحیح دانسته اند.ا همواره مصادره را به خاطر  غصب اموال عمومی و غارت بیت المال و بدهی به ملت جایز شمردند اما او بارها مصادره اموال مشروع را به خاطر این که با موازین اسلامی ناسازگار است مشروع ندانسته و در نهایت طی فرمانی از مسیولان خواسته است با جدیت از مصادره اموال مشروع جلوگیری نمایند. به نظر ایشان حقیقت مصادره های انجام شده، استرداد اموال عمومی به بیت المال، یا تقاص و مانند آن مشروع است.
    کلیدواژگان: تملک اموال، مصادره، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)
  • ناصر بیرامی فارفار، علیرضا آذربایجانی* صفحات 417-436
    زمینه و هدف
    دادرسی اعم از کار یا مدنی، از دو جزء اصول و تشریفات دادرسی تشکیل می شود  که تشریفات را می توان از متن قوانین استخراج کرد. یکی از پیکره های دادرسی تشریفات است که رعایت آن اجتناب ناپذیر و الزامی است. اصول متمایز و جدا از تشریفات و واجد ویژگی های کلی، دایمی، انتزاعی و ارزشی هستند.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، نظری و به صورت توصیفی-تحلیلی است. گرد‏آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ‏ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات انجام شده است.
    یافته ها
    اصول دادرسی مدنی در ابتدا برای حکم شدن بر دعاوی در شرایط عادی (عدم نیاز به حمایت از یک طرف دعوی) طراحی شده اند؛ درحالی که در فضای حقوق کار، اصل حمایت از کارگر حاکم است. اصل تساوی و برابری، سنگ بنای اصول دادرسی مدنی محسوب می شود؛ اما این اصل در فضای روابط کارگر و کارفرما تعدیل شده است.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    اصول دادرسی، بنیان هایی هستند که در نظام حقوقی، آمره محسوب می شوند. هرچند در آیین دادرسی مدنی مجموعه ای از اصول بنیادین و آمره وجود دارد که در صورت رعایت نکردن آن ها دادرسی منصفانه نخواهد بود؛ اما گاه با توجه به اصول خاصی که در مقدمه آیین دادرسی کار بدان اشاره شده است، اصول بنیادین مدنظر دادرسی منصفانه تحت الشعاع قرار می گیرد و چنان که باید رعایت نمی شود.
    کلیدواژگان: حقوق کار، دادرسی مدنی، اصول عدالت، اصول بنیادین، تشریفات دادرسی
  • سید روح الله مومنی حبیب آبادی، مسعود راعی*، جواد پنجه پور صفحات 437-454
    زمینه و هدف
    یکی از قواعد و اصول مهم در حیطه قراردادها اصل لزوم است. پرسش مقاله حاضر این است که اصل لزوم در تعهدها و قراردادهای بین المللی در پرتو اصل پایبندی به عقود در فقه و حقوق چگونه قابل تبیین است؟ هدف مقاله یافتن پاسخ به پرسش مذکور است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است.ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد اصل لزوم در فقه پذیرفته شده است. اصل وفای به عهد، اصل استصحاب و بنای عقلا از جمله مبانی فقهی اصل لزوم است. در قانون مدنی نیز از دید عموم حقوق دانان ماده190 قانون مدنی بر اصل لزوم دلالت دارد. تعیین وضعیت عقد یا آثار احتمالی آن، تردید در وجود حق فسخ و تردید در مدت حق فسخ از مهم ترین کاربردهای اصل لزوم در قانون مدنی است. اصل لزوم به معنای آنچه در فقه و حقوق ایران مطرح است در تعهدات و قراردادهای بین المللی مطرح نیست. در تعهدات و قراردادهای بین المللی، اجبار به اجرای عین تعهد مطرح است؛ اما اصل اجباری بودن عقود با اصل لزوم که در فقه مورد بررسی قرار گرفته است یکسان نیست.
    نتیجه گیری
    در قراردادهای بین المللی، اصل لزوم به معنای ضرورت اجرا و ایفای تعهدات مفروض است. مطابق اصل اجباری بودن عقود یا نیروی الزام آور عقد، اعم از لازم و جایز، تا زمانی که باقی است باید اجرا شود. پس این اصل به عقد لازم اختصاص ندارد و عقد جایز هم تا زمانی که فسخ نشده است باید اجرا شود و به تعبیری لازم الاتباع است.
    کلیدواژگان: اصل لزوم، قراردادهای بین المللی، اصل پایبندی به عقود، الزام به اجرای تعهد
  • حسین خورشیدی، عبدالرضا برزگر*، ایرج حسینی صدرآبادی صفحات 455-478
    زمینه و هدف
    پیش گیری از وقوع فساد در نظام های سیاسی-حقوقی یکی از موضوعات مهمی است که از دیرباز مورد توجه نویسندگان و اندیشمندان قرار داشته است. یکی از راه کارهای مهمی که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است، حرکت به سوی الگوی حکمرانی خوب است. شفاف سازی آرا و مذاکرات نهادهای قانون گذاری از جمله مجلس شورای اسلامی، هییت وزیران، خبرگان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و غیره از جمله شاخص های حکمرانی خوب به حساب می آیند. از همین رو، در پژوهش حاضر بررسی شفافیت در فرآیند قانون گذاری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش آن به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش گرد‏آوری اطلاعات کتاب خانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقاله ها انجام شده است.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل انجام پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    مسیله قابل پذیرش بودن قوانین در یک جامعه از سوی مخاطبان آن یکی از آثار و تبعات شفافیت در نظام تقنینی است. به هر میزان که شفافیت در فرآیند تقنینی بیشتر اعمال شود، به همان اندزه عموم جامعه نیز بیشتر متوجه دغدغه های رکن قانون گذار می شوند.
    نتیجه گیری
    نقطه مشترک جنبه های شفافیت به «پیش گیری از فساد در نظام حقوقی» بازمی گردد. به هر میزان که متن قوانین شفاف باشد در عمل فضایی برای سوءاستفاده از قانون در مرحله اجرا ایجاد نمی شود. از سوی دیگر نیز، شفافیت در فرآیند تصویب قوانین و اقدامات نمایندگان باعث می شود که افراد مزبور خود را در معرض افکار عمومی و ارزیابی های ناشی از آن ببینند. در نتیجه، هر دو جنبه شفافیت موجبات تقویت هدف نهایی یکدیگر را فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: قوه مقننه، شفافیت، حکومت قانون، مبارزه با فساد
  • موسی طالبی گلین قشلاقی، حیدر حسن زاده*، ستار زرکلام، جلیل مالکی صفحات 479-495
    زمینه و هدف
    اصل استقلال با مزیت خاصی که به اسناد تجاری به ویژه ضمانت‎نامه عندالمطالبه اعطا کرده است، موجبات پرداخت فوری آن را فراهم کرده است تا بدین ترتیب نوعی اطمینان را در معاملات تجاری حاصل کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی ایرادات ضمانت نامه های عندالمطالبه در نظام حقوقی آمریکا است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری است و روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است. روش گرد‏آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه‏ ای و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    در حقوق آمریکا بانک ها از صدور ضمانت نامه به موجب دستورالعمل فدرال رزرو منع شده اند و صدور ضمانت نامه به موسسات مالی و اعتباری و شرکت های بیمه واگذار شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    بانک های آمریکایی به ایجاد نهاد جدیدی با عنوان اعتبارات اسنادی تضمینی اقدام کرده اند. در این روش اصل استقلال اعتبار اسنادی تضمینی از قرارداد پایه تصریح شده است و ایرادات قرارداد پایه مانعی برای عدم پرداخت نخواهد بود.
    کلیدواژگان: ضمانت نامه عندالمطالبه، اعتبار اسنادی تضمینی، اصل استقلال، استثنائات اصل استقلال و ضمانت تبعی
  • جعفر علی رازینی، خیراله پروین*، محمد حسن حبیبی صفحات 497-511
    زمینه و هدف
    دیوان عدالت اداری با الگوگیری از شورای دولتی فرانسه برای پیش گیری از تضییع حقوق شهروندان عالی در برابر قدرت فایقه حکومت ایجاد شده است. هدف از پژوهش حاضر قبض و بسط صلاحیت های دیوان در چارچوب حقوق شهروندی است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش آن توصیفی-تحلیلی است. روش گرد‏آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه‏ ای و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    همه مردم می توانند چنانچه از تصمیمات و مصوبات حکومت و دستگاه های دولتی ناراضی باشند و آن را خلاف قانون یا شرع بدانند به این نهاد تظلم خواهی کنند و ابطال آن را بخواهند. همین امر باعث شده است نهاد حکومت به ویژه قوه مجریه در تصمیمات و اقدامات خود دقت کند و تلاش کند تصمیمی خلاف قانون و شرع اتخاذ نکند.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    تصویب تبصره ماده 12 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 صلاحیت های دیوان عدالت اداری در چارچوب اصل 173 قانون اساسی را محدودتر کرده است. با توجه به اینکه دیوان عدالت اداری مرجع قضایی انحصاری تظلم خواهی مردم در برابر حاکمیت محسوب می شود، چارچوب تضمین حقوق شهروندی نیز با چالش مواجه خواهد شد.
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، دیوان عدالت اداری، قوه مجریه، حاکمیت
  • نسرین طافی، عبدالمحمد کردی*، سید ابراهیم موسوی صفحات 513-531
    زمینه و هدف
    در برخی موارد حدوث پدیده های خارج از تصور و توان طرفین، اجرای قرارداد را غیر ممکن می کند. در نظام های حقوقی مختلف، چنین وضعیتی با نهادها و نظریه های متفاوتی توجیه می شود. هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر اوضاع و احوال بنیادین در قراردادهای تجاری در فقه و حقوق ایران و کانادا است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است.
    ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    ناممکن شدن اجرای قرارداد که در حقوق کانادا با نظریه فراستریشن توصیف می شود از حیث شرایط تحقق با قاعده «هرگاه اجرای یک تعهد غیر ممکن باشد، آن تعهد باطل است» در فقه و نیز  فورس ماژور در حقوق مدنی وجوه مشابه زیادی دارد. در زمینه اثر قاعده تفاوت های بیشتری با حقوق ایران به چشم می خورد؛ درحالی که اثر اصلی این حالت در حقوق کانادا انحلال قهری قرارداد است؛ ولی در حقوق ایران آثار این وضعیت از تنوع بیشتری برخوردار است. چنان که برحسب موضوع ممکن است به انحلال قهری یا انحلال اختیاری یا تعلیق و حتی حق فسخ منجر شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد اگرچه نتیجه ناممکن شدن اجرای قرارداد در نهایت موجبات معافیت متعهد را فراهم می کند، ولی از حیث مبنا و توجیه چرایی برایت متعهد، دو سیستم دارای مبانی مختلف هستند. برخلاف برخی تفاوت ها در مفاهیم و عبارات نتایج حاصله از ناممکن شدن اجرای قرارداد در هر دو سیستم مبنی بر رهایی و برایت متعهد مشابه است.
    کلیدواژگان: اوضاع واحوال، قراردادهای تجاری، فورس ماژور، تعدیل، انحلال
  • امین رستمی، افشین جعفری*، امیرمحمد صدیقیان صفحات 533-550
    زمینه و هدف
    مسیولیت مدنی یکی از موضوعات بسیار مهم در عالم حقوق است که برای تابعان حقوق اعم از اشخاص حقوقی و حقیقی و نیز اشخاص دولتی و غیر دولتی دارای جایگاه ویژه ای است. هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار مسیولیت مدنی دولت در نظام حقوقی ایران است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نظری و روش آن به صورت توصیفی-تحلیلی است. ابزار گرد‏آوری اطلاعات، کتاب خانه ‏ای و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که پیش تر، اصل لزوم جبران خسارات صرفا در ارتباط با اعمال تصدی گری دولت بود؛ اما در حال حاضر اصل مزبور هم در قبال اعمال حاکمیتی و هم اعمال تصدی گری دولت قابل اعمال است.
    نتیجه گیری
    برخلاف اینکه اصل لزوم جبران کامل خسارت در ارتباط با اعمال حاکمیتی و تصدی گری وجود دارد، اما آثار این اصل در حوزه های مزبور متفاوت است، در حوزه تصدی گری، اصل بر اعاده به وضع سابق است؛ درحالی که در حوزه حاکمیتی اصل بر پرداخت غرامت است.
    کلیدواژگان: دولت، مسئولیت، نظام حقوقی ایران، جبران خسارت
  • مژگان مشفقی، پیمان بلوری*، سلمان ولیزاده صفحات 567-582
    زمینه و هدف
    زنان باید بدون تبعیض از حیث جنسیت و نژاد از حقوق انسانی خود بهره مند شوند. بر این اساس، در اسناد بین المللی مختلف دولت ها متعهد به چنین مسیولیتی هستند تا با ایجاد قوانین جدید در حمایت از زنان، قوانین زن ستیزی را که باعث محرومیت زنان از حقوق اولیه و ذاتی شان است، اصلاح کنند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تعهدات بین المللی درباره منع خشونت علیه زنان از منظر تعهد به وسیله یا تعهد به نتیجه است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش جمع ‏آوری اطلاعات کتاب خانه‏ ای و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    کمیسیون ها و نهادهای بین المللی فراوان و همچنین اسناد و کنوانسیون های بین المللی زیادی در این زمینه برای حمایت از زنان ایجاد شده است که همه بیانگر این مطلب هستند که خشونت در قالب یک معضل جدی و جهانی حقوق بشری، علیه زنان در حال انجام است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    تعهداتی که دولت ها در زمینه محو خشونت علیه زنان به عهده دارند، تعهد به وسیله است. در این زمینه، دولت ها باید راه حل ها و اقدامات مناسبی را اتخاذ کنند تا بر وضعیت زنان تاثیرات موثر و مفید داشته باشند و خروجی آن نشان دهنده این امر باشد که خشونت و عوامل آن کاهش یافتهاند.
    کلیدواژگان: خشونت علیه زنان، تعهد به وسیله، تعهد به نتیجه، حقوق زنان، تبعیض
  • کمال آقاپور، علیرضا آذربایجانی* صفحات 583-602
    زمینه و هدف
    داوری دارای مزیت های متعددی است؛ اما شناسایی و اجرای آرای خارجی در دعاوی تجاری بین المللی از مسایل و چالش های آن است. هدف مقاله حاضر بررسی شناسایی آرای داوری تجاری بین المللی در حقوق ایران و کنوانسیون نیویورک است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق در مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی و مواد و داده ها کیفی است. از فیش برداری در گردآوری مطالب و داده ها استفاده شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متن، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد در حقوق داوری ایران، شرایط شناسایی آرای داوری بررسی نشده است و قانون گذار در این خصوص سکوت کرده است. در کنوانسیون داوری نیویورک شرایط شناسایی رای داوری مشخص شده است که مطابق آن نیازی به مراجعه به دادگاه کشور محل اجرای داوری نیست. در حقوق داوری ایران موانع شناسایی و اجرای داوری مطرح شده است که در مواردی چون نظم عمومی، وجود موافقت نامه داوری ، دادرسی منصفانه، انجام تشریفات داوری و عدم عدول داور از اختیارات داوری با شرایط کنوانسیون داوری نیویورک مشابهت دارد. با وجود این، برخی از این موانع مورد اشاره مانند نظم عمومی در حقوق ایران با ابهام مواجه است و با آنچه زیر عنوان نظم عمومی در کنوانسیون نیویورک مطرح است متفاوت است. همچنین شرایطی که در ماده 139 قانون اساسی ایران مطرح شده است، شناسایی و اجرای رای داوری تجاری بین المللی را با مشکل مواجه می کند.
    کلیدواژگان: داوری تجاری، رای داور، شناسائی، اجرا، کنوانسیون داوری نیویورک
  • محمدرضا معتمدی ‏زاده، حمید دلیر*، مهدی احمدی موسوی صفحات 603-620
    زمینه و هدف
    یکی از معضلات و مشکلات اساسی در نظام دادرسی کیفری در امر قضا در ایران و دیگر کشورها موضوع اطاله دادرسی است. ضرورت دارد تا با بررسی موضوع اطاله دادرسی، میزان تاثیر آن بر حقوق کیفری روشن شود و با ارایه راه کارها و روش ها و تدوین قوانین و مقررات و نظارت بر اجرای آن روند رسیدگی به پرونده سرعت گیرد و احقاق حق به صورت عادلانه و در کوتاه ترین زمان ممکن صورت پذیرد. هدف مقاله حاضر بررسی دلایل اطاله دادرسی در امورکیفری و ارایه راه کارها است. سوال مقاله بدین شکل قابل طرح است که علل اطاله دادرسی در امورکیفری چیست و راه کارهای رفع آن کدام است؟
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی است و از روش کتاب خانه ای برای بررسی پرسش مورد اشاره استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته ها بیانگر این امر است که مجموعه ای از عوامل انسانی، ساختاری و حقوقی باعث اطاله دادرسی کیفری است. سطح دانش و تخصص قضات، تعدد کم قضات و عنوان های مجرمانه متعدد، نقش ظابطان دادگستری، کارکنان اداری، تعدد و ابهام در قوانین و طرفین دعوا از مهمترین این دلایل هستند.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    اتخاذ سیاست کیفرزدایی و جرم زدایی و پیش گیری از جرم، باعث کاهش حجم پرونده ها و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی می شود. علاوه بر این، وکالت اجباری در پرونده های کیفری، استفاده بیشتر از فناوری های نوین، تامین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز و استفاده از روش هایی چون داوری نقش مهمی در کاهش اطاله دادرسی کیفری دارد.
    کلیدواژگان: اطاله دادرسی، کیفری، ظابطان دادگستری، کیفرزدایی، جرم زدایی
  • ایمان موسوی، احمدرضا خزایی*، ابراهیم یاقوتی صفحات 621-638
    زمینه و هدف
    ماهیت و مصادیق انفال و نقل و انتقال آن از موضوعات مهمی است که همواره محل بحث بوده است. در این مقاله تلاش شده است بررسی نقل و انتقال و ماهیت انفال در فقه و حقوق ایران بررسی شود.
    مواد و روش ها
    مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی است و در آن از روش کتاب خانه ای استفاده شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    یافته ها بر این امر دلالت دارد که در فقه امامیه موهبت های طبیعی مانند زمین های موات و جنگل ها از موارد انفال دانسته شده است. انفال یا ثروت های خدادادی از ثروت های عمومی جامعه اسلامی هستند که ملک خصوصی احدی از مردم نیست و مالک خاصی ندارد. از روایات متعدد به دست می آید که در زمان حضور پیامبر(ص) انفال از آن پیامبر و امامان معصوم(ع) بوده است و آنان آن را در هر جا که مصلحت می دانسته اند، مصرف می کرده اند. انفال ملک مقام امامت و رهبری پیامبر و امام(ع) است؛ نه ملک شخصی آنان و از این رو در اختیار ایشان قرار می گیرد که هدایت و زعامت امت را به عهده دارند.
    نتیجه گیری
    از منظر فقه و حقوق، بیع انفال ممنوع است و صرفا از سوی حکومت اسلامی ممکن است تحت شرایط امکان واگذاری به صورت موقت و قطعی در قالب فرایندهایی چون خصوصی سازی فراهم شود. بدین معنی که ابتدا مصادیق مختلف انفال در قالب اموال دولتی و مطابق موازین موجود تعریف و سپس در قالب خصوصی سازی به اشخاص خصوصی واگذار شود.
    کلیدواژگان: ماهیت انفال، خصوصی سازی، واگذاری موقت، واگذاری قطعی
  • محمد باقری، سیروس حیدری*، محمد امامی، حجت مبین صفحات 639-658
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر این است که بر مبنای چه مصلحتی می توان طرف مقابل یا شخص ثالث را به ارایه دلیل به نفع دیگری ملزم کرد. دغدغه کشف حقیقت و لزوم رعایت حسن نیت در دادرسی ایجاب می کند که طرف دعوا و حتی اشخاص ثالث ملزم به ارایه دلیل به نفع دیگری شوند.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری است روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش گرد‏آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    به منظور موفقیت در دعوا لازم است امور موضوعی مرتبط با آن شناسایی و اثبات شود؛ به همین دلیل راه های دست یابی به ادله اهمیت زیادی دارد. مکانیسم افشای دلیل می تواند در اثبات امور موضوعی راه گشا باشد.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان می دهد که هر یک از طرفین دعوا می توانند ارایه اسناد، مدارک و سایر ادله مربوط به دعوا را از طرف مقابل یا اشخاص ثالث درخواست کنند. درحالی که در دادرسی ارایه امور موضوعی به عهده اصحاب دعواست و اثبات این امور نیز علی القاعده بر عهده مدعی است.
    کلیدواژگان: افشای دلیل، ابراز دلیل، حسن نیت، دادرسی منصفانه، کشف حقیقت
  • زهرا علی، بهنام حبیبی درگاه*، وحید قاسمی عهد صفحات 659-675
    زمینه و هدف
    هدف مقاله حاضر بررسی و مطالعه قواعد دادرسی مدنی(بعد شکلی و ماهوی) در حقوق ایران با نگاهی تطبیقی به کشور انگلیس است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش گرد‏آوری اطلاعات کتاب خانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهند در حقوق انگلیس اصل تشریفاتی بودن دادرسی مدنی، مجموعه ای از تشریفات و آیین هایی است که مراعات آن برای نیل به نتیجه ای که از دادرسی مورد انتظار است، ضرورت دارد. در حقوق کشور انگلیس مطابق با اصل تسلط طرفین بر دادرسی مدنی، محکمه برای رسیدگی صلاحیتی ندارد؛ مگر آنکه هر یک از اصحاب دعوا با رعایت شرایط قانونی چنین رسیدگی را از آن بخواهند.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    با بررسی تطبیقی به این نتایج دست یافتیم که در آیین دادرسی مدنی انگلیس، اصول و راه بردهایی اجرا می شوند که مبنای آن ها را تنها در قالب اصل قابل پیش بینی بودن دادرسی مدنی می توان تحلیل کرد. این آثار، تضمین کننده دادرسی منصفانه مدنی هستند و تحقق آن ها در مقام عمل، مبین التزام واقعی نظام دادرسی به اصول راه بردی است.
    کلیدواژگان: قواعد دادرسی مدنی، حقوق ایران، حقوق انگلیس، اصول راهبردی، دادگاه
  • رضا موسوی، مسعود راعی*، علیرضا انصاری مهیاری صفحات 677-691
    زمینه و هدف
    یکی از معضلاتی که ممکن است گریبان گیر هر سازمان ملی یا بین المللی شود، حل و فصل اختلاف های مربوط به آن می باشد. در خصوص سازمان بین‎المللی مالکیت فکری یعنی «وایپو»، نیز امروزه این مسیله که توسل به داوری تا چه حد در حل و فصل اختلافات این سازمان موثر است حایز اهمیت است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش تحقیق به صورت-توصیفی تحلیلی است. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتاب خانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    در یک نگاه کلی، دلایل رجوع به داوری  از جمله کم هزینه بودن، آسان بودن، حفظ محرمانگی، تخصصی شدن، سرعت و... همچنین موجبات استفاده از این نهاد در حوزه مالکیت فکری حایز اهمیت است و از این طریق است که می توان توجیه های مناسبی برای استفاده از این سازوکار در حل وفصل اختلافات درباره وایپو داشت.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    امروزه بسیاری ترجیح می دهند که قوانین داوری وایپو را بر سایر روش های پر هزینه دادگاهی و طرح دعوی انتخاب کنند و در نتیجه قوانین و آیین های رسیدگی مدونی در این حوزه به وجود آمده اند.
    کلیدواژگان: داوری، روش های مسالمت آمیز، حل و فصل اختلاف، مالکیت فکری، وایپو
  • صمد حقانی، ابراهیم دلشاد معارف*، سید مهدی میرداداشی، محمد صادقی صفحات 693-709
    زمینه و هدف
    کالای زیرکلید، وضعیت حقوقی کالای تجاری است که با پول یا اعتبار بانک خریداری و بابت تضمین بازپرداخت بدهی یا حسن انجام تعهدات مشتری به نفع بانک وثیقه می شود و متفاوت از رهن است. مشکلات ناشی از نگه داری کالا در انبار خصوصی، مسیله اصلی است؛ زیرا ظهرنویسی قبض انبار خصوصی ضمانت اجرای ضعیفی خواهد بود. طبق جست جوها تحقیقی در زمینه کالای زیرکلید مشاهده نشد. ابهام در ماهیت حقوقی کالای زیرکلید و اختلافات بین بانک، مشتری و برداشت های مختلف از این نوع وثیقه، باعث ضروری دانستن انجام پژوهش حاضر شد. هدف، ارایه راه کار حل مسیله و پیش گیری از اختلاف بین بانک و مشتری است.
    مواد و روش تحقیق: نوع مقاله توصیفی و تجزیه و تحلیل مسیله با استدلال نظری انجام شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش مقاله، اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    تفکیک مبانی حقوقی وثایق مدنی از وثایق تجاری و امکان وثیقه گذاردن کالای تجاری نزد انبار خصوصی با درج شرط استیمان، برای جبران ضعف ضمانت اجرای کالای زیرکلید در فرض مسیله، جنبه نوآوری و یافته تحقیق است.
    نتیجه گیری
    نتیجه تحقیق حاکی است از اینکه ماهیت حقوقی کالای زیرکلید در حقوق ایران، وثیقه خاص بر پایه مبانی وثایق تجاری است و در حقوق انگلیس ماهیت آن اغلب رهن انصافی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: تضمین، توثیق، قراردادهای تسهیلاتی، قراردادهای تعهداتی، کالای زیرکلید
  • کریم مختاری، کریم حمدی*، محمد حسن بهزادی صفحات 711-722
    زمینه و هدف
    هدف تحقیق حاضر، مدل سازی استراتژی های بازاریابی در ارتباط با محصولات فناوری- محور شرکت های فناور-محور پارک علم و فناوری تهران بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر، یک تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است و در رسته تحقیقات کاربردی قرار دارد. جامعه آماری ‍‍ این پژوهش را صاحب نظران و خبرگان، مدیران و کارشناسان ارشد شرکت های برگزیده فعال در پارک علم و فناوری تهران شناسایی است که بالغ بر 290 نفر هستند. برای برآورد حجم نمونه با روش خوشه‎ ای چند مرحله ‎ای و فرمول کوکران70 نفر تعیین شدند. برای گرد آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است که روایی با نظرات خبرگان و پایایی با آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار PLS استفاده شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش مقاله، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
    یافته ها
    شرکت های فناور-محور باید با امکان سنجی ورود به بازارهای بین المللی به افزایش سهم بازار و سوداوری خود توجه کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد گرایش های بازاریابی اثر مثبتی بر روی عملکرد در شرکت های فناور-محور پارک علم و فناوری تهران دارد. استراتژی بازاریابی بین المللی اثر مثبتی بر روی عملکرد در شرکت های فناور-محور پارک علم و فناوری تهران دارد. گرایش های بازاریابی اثر مثبتی بر روی استراتژی بازاریابی بین المللی شرکت در شرکت های فناور-محور پارک علم و فناوری تهران دارد. تجربه های بازاریابی بین المللی شرکت اثر مثبتی بر روی استراتژی بازاریابی بین المللی شرکت در شرکت های فناور-محور پارک علم و فناوری تهران دارد. تجربه های بازاریابی بین المللی شرکت اثر مثبتی بر روی عملکرد در شرکت های فناور-محور پارک علم و فناوری تهران دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، استراتژی های بازاریابی، محصولات فناوری محور، شرکت های فناور محور
  • زهرا خدادادی، حسنعلی موذن زادگان*، آناهیتا سیفی صفحات 723-739
    زمینه و هدف
    اجرای عدالت هدف اصلی در هر نظام حقوقی-سیاسی محسوب می شود. اجرای عدالت در حوزه های مختلف اعم از کیفری و غیرکیفری دارای جلوه ها، آثار و احکام خاصی است. در حوزه کیفری نیز کشف جرم و روند دادرسی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش آن به صورت توصیفی-تحلیلی است. گرد‏آوری اطلاعات نیز به صورت کتابخانه ‏ای انجام شده است.
    یافته ها
    کشف جرم اولین و مبنایی ترین مسیله در فرآیند دادرسی کیفری و نیل به عدالت کیفری محسوب می شود. در واقع این مرحله، سنگ بنای مراحل بعد محسوب می شود و به صورت مستقیم آثار بسیار متنوعی ایجاد می کند. مرحله کشف جرم نیز مانند سایر مراحل اجرای عدالت کیفری دارای اصول مبنایی خاصی است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش این است که اگرچه حقوق ایران بسیاری از این اصول را مورد تصریح قرار داده است؛ اما در برخی اصول همچون حق انتخاب وکیل و قانونی بودن تحصیل دلیل در قانون آیین دادرسی کیفری خلاهایی دارد
    کلیدواژگان: عدالت، کشف جرم، اصول بنیادین، اصل قانونی بودن
  • کافیه خجسته ماه سایه، امیر حمزه سالارزایی*، محمدرضا کیخا صفحات 741-757
    زمینه و هدف
    اذن خروج زن از منزل از مباحث جنجالی و بحث برانگیز است. در این پژوهش، مهم ترین دغدغه و پرسشی که در پی حل آن هستیم، این است که مبانی فقهی کدام یک از فقهای مورد نظر در سبک زندگی نوین و در پرتو پویایی فقه، سازگارتر به نظر می رسد؟
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش آن به صورت توصیفی-تحلیلی است و روش گرد‏آوری اطلاعات نیز به صورت کتاب خانه ‏ای بوده است.
    یافته ها
    امام خمینی قایل به این هستند که زن حق خروج از منزل بدون اذن شوهر را به طور مطلق ندارد. خویی، خروجی را که با حق استمتاع و بهره برداری جنسی مرد منافات داشته باشد مشروط به اذن شوهر می داند. طباطبایی یزدی و حکیم، درباره منع خروج زن از منزل بدون اذن زوج سخنی نگفته اند و به جای آن، مسافرت زن بدون اذن شوهر را منع کرده اند.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    تعابیر فقها نشان می دهد فقط خروجی که با حق استمتاع زوج منافات داشته باشد حرام است. نتیجه این پژوهش آن است که مبنا و رای فقهی خویی با اقتضایات و نیازهای عصر حاضر بیشتر سازگار و بیانگر پویایی بیشتر فقه است.
    کلیدواژگان: نکاح، خروج از منزل، تکالیف زوجه، اذن
  • منوچهر صادقی، اباست پورمحمد*، رضا سکوتی نسیمی صفحات 759-773
    زمینه و هدف
    در این پژوهش تلاش می شود به روش توصیفی-تحلیلی با توجه به تجزیه پذیری حق فسخ قرارداد، حقوق متعاقدان در صورت عدم اجرای بخشی از قرارداد یا اجرای مخالف و غیر منطقی آن و نیز در صورت داشتن حق و تعدد و یا به ارث رسیدن حق فسخ، در قانون مدنی ایران و مذاهب اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش گرد‏آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه‏ ای و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقاله ها صورت گرفته است. در این تحقیق علاوه بر پاسخ تشریحی، تطبیقی و استنباطی به پرسش های فوق و دیگر موارد، همچنین در مواردی که ابهام وجود دارد از طریق تشریح، استنباط، تحلیل، استدلال و استفاده از قواعد و احکام حقوقی و فقهی و روح قوانین، حکم آن بیان می شود.
    یافته ها
    به موجب اصل عموم وفای به عهد و اجرای قرارداد، اجرای کامل تعهد مورد نظر قانون گذار است و نقض قرارداد یا تحقق نیافتن مفاد آن با اعمال ضمانت هایی همراه است که در متن قانون گنجانده شده است و منتهی به جبران خسارت هایی می شود. تلاش همه نظام های حقوقی از جمله ایران و مصر آن است که قرارداد حتی المقدور اجرا شود.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    در شرایط بطلان یا فسخ، نقض عقد تنها بر همان بخش از عقد وارد می شود و مابقی عقد و کل قرارداد به اعتبار و قوت خود باقی است؛ مگر اینکه نقض قسمتی از قرارداد موجب نقض اساسی شود که در این صورت حق فسخ برای کل قرارداد وجود دارد.
    کلیدواژگان: قرارداد، تجزیه پذیری، عقد، حقوق، فسخ
  • محسن سیف الهی، اکبر بشیری*، رضا سکوتی نسیمی صفحات 775-791
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مفاد، آثار و احکام فسخ و برکناری پیمان کار و بررسی و راه کارهای پیشنهادی لازم برای اصلاح مفاد آن ها است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است. روش جمع ‏آوری اطلاعات، کتاب خانه ‏ای و با مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقاله ها صورت گرفته است.
    یافته ها
    طرح ها و پروژه های عمرانی هر کشور را می توان یکی از شاخصه های رشد تعالی و رونق اقتصادی آن مجموعه در نظر گرفت. برای اجرای پروژه ها در کشور ایران و حتی وزارت نفت از سندی به نام پیمان استفاده می شود که دارای اجزای متعددی است. یکی از این اجزاء، شرایط عمومی پیمان است که در کنار شرایط خصوصی قرار گرفته است.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    پیش تر ضمانت اجرای تخلف پیمان کار در مجموعه شرایط عمومی پیمان، فسخ لحاظ شده بود که بالتبع برای خود احکام و آثار خاصی در بر می گیرد. در حال حاضر با استناد به ماده 3 بند ب جزو 6 از قانون اختیارات و وظایف وزارت، موافقت نامه ها، پیوست ها، شرایط عمومی، شرایط خصوصی پیمان های تامین کالا و تجهیزات ساختمان و نصب در حوزه نفت و گاز پایین دست، ضمانت اجرا از فسخ به برکناری تغییر کرده است.
    کلیدواژگان: قرارداد، پیمانکار، کارفرما، برکناری، فسخ
  • عبدالحمید محسنی راد، مهدی شیخ موحد*، روح الله رحیمی، حسین علایی صفحات 793-808
    زمینه و هدف
    تمرکزگرایی و عدم تمرکز دو رویکرد عمده در مدیریت تنوعات قومی در نزد اسناد بین المللی و قوانین داخلی کشورهاست. پژوهش حاضر درصدد است تا جایگاه سیاست های عدم تمرکز در توسعه اقتصادی اقوام در ایران را با توجه به اسناد بین المللی بررسی کند.
    مواد و روش ها
    روش مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی است که با ابزار کتاب خانه ای و مراجعه به اسناد، کتاب ها و مقاله ها مرتبط انجام شده است.  
    ملاحظات اخلاقی: در نگارش مقاله حاضر، اصول اخلاقی در ارجاع دهی و بهره گیری از منابع مد نظر قرار گرفته است. 
    یافته ها
    راه کار موثر برای بهره مندی از رویکرد عدم تمرکز برای توسعه اقتصادی مناطق قوم نشین، تغییر در ساختار اداری کشور، مشارکت دادن اقوام در اداره امور اقتصادی، ایجاد علاقه مندی قومی و اجرا کردن اصول 100 تا 107 قانون اساسی و سند چشم انداز در ارتباط با عدم تمرکز، منتفع ساختن مناطق قوم نشین از ظرفیت ها و منابع اقتصادی موجود در آن مناطق و سپردن امور به دست مدیران بومی است.
    نتیجه گیری
    توسعه اقتصادی، امری چندوجهی است و اگر بتوان مناطق قوم نشین و مرزی کشور را به شکل موثری با استناد به اسناد بین المللی و اسناد بالادستی از جمله عدم تمرکز و اعطای اختیارات و یا مشارکت در امور اداری و اقتصادی و سیاست گذاری دخیل کرد، توسعه اقتصادی با ابتنا بر راه کارهای سیاسی و اداری میسر خواهد شد.
    کلیدواژگان: عدم تمرکز، توسعه اقتصادی، اقوام، اسناد بین المللی، قانون اساسی
  • حبیب الله علی کوچکی، علی پورقصاب امیری*، احمدرضا بهنیافر صفحات 809-826
    زمینه و هدف
    امروزه رسانه ها نقش مهمی در اجتماع ایفا کرده اند. سواد رسانه ای می تواند نقش های متفاوتی برای حقوق شهروندی رقم بزند. هدف از این پژوهش تبیین جایگاه سواد رسانه ای در قانون اساسی و نقش سواد رسانه ای در تحقق حقوق شهروندی است.
    مواد و
    روش
    پژوهش حاضر از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است. گردآوری اطلاعات با روش کتاب خانه ای و با مراجعه به کتاب ها و مقاله ها انجام شده است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمامی مراحل نگارش مقاله، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    یافته ها
    مطابق اصل سوم قانون اساسی، دولت ملزم به بهره گیری از امکانات در بالا بردن سطح آگاهی عمومی با استفاده صحیح از رسانه است. حقوق شهروندان تحت تاثیر سواد رسانه ای منجر به دموکراسی خواهی، مقابله با تهاجم فرهنگی، عدالت اجتماعی و فرهیختگی است.
    نتیجه گیری
    سواد رسانه ای به آگاهی استفاده از رسانه توجه کرده است. در نتیجه سواد رسانه ای منجر به مشارکت شهروندان در جامعه، افزایش آگاهی از حقوق و وظایف شهروندی، ایجاد تفکر انتقادی، گفتمان حقوقی و دموکراسی خواهی شده است. از این رو از دیرباز نیاز بشریت ارتقای سواد رسانه ای و تبیین آن بوده است.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، تهاجم فرهنگی، حقوق شهروندی، آموزش سواد رسانه ای
  • معصومه خلعت آبادی فراهانی، سهیل طاهری*، علیرضا مظلوم رهنی، ابوالفضل احمدزاده صفحات 827-845
    زمینه و هدف
    یکی از موضوعات اختلافی و چالش برانگیز در رویه قضایی و دکترین، انتقال یا عدم انتقال حق تخلیه عین مستاجره که در زمان مالکیت مالک سابق ایجاد شده است به مالک جدید است. با توجه به جنبه های مالی قابل توجه این حق، تعیین تکلیف در خصوص این مسیله از اهمیت به سزایی برخوردار است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نظری و روش آن به صورت توصیفی تحلیلی است. ابزار جمع ‏آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ‏ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
    یافته ها
    هر دو رویکرد کلی مبنی بر انتقال و عدم انتقال حق تخلیه با استدلال های مختلف در آرای قضایی و نوشته های حقوقی قابل شناسایی است.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    حق تخلیه از جمله حقوقی نیست که به همراه عین منتقل شود و قایم مقامی در آن مصداق ندارد. بنابراین منتقل الیه در جایگاه قایم مقام خاص امکان استناد به حق تخلیه ایجادشده در زمان مالک سابق را نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: حق تخلیه، قائم مقامی، قرارداد اجاره، روابط موجر و مستاجر
  • مریم روستائی* صفحات 847-865
    زمینه و هدف
    اصطلاح اقلیت از نظر حقوقی شامل آن دسته از گروه های انسانی است که معمولا از جهت حقوقی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در موقعیت و شرایط حاشیه ای قرار دارند. هدف از پژوهش حاضر تحلیل و تبیین حقوق اقلیت های دینی در نظام حقوق بین الملل ، قانون اساسی ایران و مالزی است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نظری است. روش آن به صورت توصیفی-تحلیلی و ابزار جمع ‏آوری اطلاعات کتاب خانه ‏ای است.
    یافته ها
    مفهوم اقلیت های دینی در نظام حقوق بین المللی و نظام های حقوق داخلی کشورها دارای تعریفی واحد نیست. همین موضوع منشا اصلی اختلاف نظرات موجود است.
    ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت داری رعایت شده است.
    نتیجه گیری
    در کشور ایران لازم است با رسمیت مذهب تشیع در اصل 12 قانون اساسی، حقوق اقلیت های مذهبی در قانون اساسی به رسمیت شناخته شود و این مذاهب از احترام برخوردارند. در خصوص حقوق اقلیت های مذهبی در کشور مالزی با توجه به سکولار بودن نظام سیاسی مالزی، عبارت «اسلام مذهب رسمی فدراسیون است» اثر قانونی فراتر از اعزام شرکت کنندگان در هر مراسم مذهبی دارند که در سطح فدرال، مناسکشان را مطابق با تشریفات مذهبی مسلمانان اجرا می کنند.
    کلیدواژگان: حقوق اقلیت ها، اسناد بین المللی، قانون اساسی، ایران، مالزی
|
  • Hazhar Mahmoudi, Seyyed bagher Mirabbasi *, Maryam Moradi Pages 1-18
    Background and Aim

    The International Court of Justice is on the one hand the judicial authority of the International Court of Justice and on the other hand is one of the pillars of the macro structure of the United Nations which is always within the jurisdiction of various issues with numerous conflicts. The present study examines the effects of conflict between the pillars of the United Nations with an emphasis on the theories of the International Court of Justice.

    Materials and Methods

    In this article, a descriptive-analytical method was used. Legal texts and sources, including Persian and Latin sources, form a major part of the data of the present article.

    Ethical considerations: 

    The present article is the basis of ethical principles and rules in the field of using resources and accurate references.

    Findings

    In a systemic approach, the International Court of Justice should consider organizational goals in its decisions while performing its judicial duties. The precautionary procedure of the International Court of Justice in the face of decisions taken by the UN Security Council demonstrates the acceptance of the principle of the effectiveness of the United Nations in resolving important global issues.

    Conclusion

    Taking advantage of the idea of an interim vote, deciding on purely legal issues, and working with the Security Council on issues that affect the effectiveness of the United Nations play a role.

    Keywords: United Nations, General Assembly, and International Court of Justice, conflict
  • Nasser Enayat, Masoud Motallebi *, Abolqasem Taheri Pages 19-39
    Background and Aim

    "Good governance" is one of the indicators used during economic development. An index presented by the World Bank and in recent years has attracted the attention of many economic analysts and even political economists in Iran.

    Materials and Methods

    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.

    Findings

    The six important indicators of good governance are: accountability and the right to express opinions; Rule of Law; quality of rules and regulations; efficiency of governmental effectiveness; Political stability; Corruption control.

    Ethical Considerations:

     In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.

    Conclusion

    Examining the figures published by the World Bank in the two components of "Efficiency of government effectiveness and "Quality of laws and regulations" of this model in the years of the government of Mr. Ahmadinejad (1385-1392) and Mr. Rouhani (1393-1398) shows that the mentioned variables have had a direct impact on the economic growth of the Islamic Republic of Iran. So that the improvement of these two indicators in the 11th government has improved the economic growth index in Iran.

    Keywords: Governance, Good Governance, Economic Growth, effectiveness
  • Mostafa Kangani, Marjan Damankeshideh *, Amirreza Keyghobadi, Ali Ismailzadeh Mogheri Pages 41-62
    Background and Aim

    The main purpose of the current study is to design a model and statistical analysis of the transportation index of dry bulk goods in the marine industry.

    Findings

    The results obtained in the qualitative part have shown that the indicator of transportation of bulk dry goods of the marine industry has been identified as the dependent variable. Seven variables were identified as explanatory variables. These variables are: world trade, OPEC oil price, shocks, inflation index in OECD member countries, world population growth, euro vs. dollar rate, world container output power index. Also, in the quantitative part, the obtained results show that at the confidence level of 90%, world trade volume, incoming shocks, inflation index, world population growth rate, world container output power index are related to the maritime industry bulk dry goods transportation index (BDI). It is negative and meaningful. While the price of OPEC crude oil has a positive and significant relationship.

    Conclusion

    In the sources of transportation information network in 2018, there are 4 models for estimating the shipping index of dry bulk goods of the maritime industry, and it is claimed that these models represent a good approximation of the transportation index of dry bulk goods of the maritime industry. In the present study, the designed model was compared with the mentioned models and it was found that the second model provided by the transportation information network and the designed model are better models than other models.

    Keywords: Shipping index of bulk dry goods of maritime industry, macroeconomic indicators, Ground Theory, cumulative moving average autoregression
  • Hassan Pakdaman, Khosro Faghani Makrani *, Mohammad Reza Shahab Pages 63-82
    Background and Aim

    A dynamic tax system is a system whose collection is at a maximum, the cost of its collection is at a minimum and as simple, decisive and uninterpretable as possible. The purpose of the current research is to investigate the role of bank transactions in the effectiveness of the tax system and to reduce the gap between express taxes and diagnostic and definitive taxes of legal entities.

    Materials and Methods

    The research has been done to examine the tax files of automobile companies accepted in the Tehran Stock Exchange, which includes 28 sampled companies for 224 years of company in the period of fiscal years 2011-2018.

    Findings

    The results showed that 63% of the studied companies declared their declared tax amount to be zero and did not consider themselves entitled to pay the minimum tax, also 34% of the companies declared their declared tax to have a difference of more than 15% with the final tax or It was diagnosed by the tax organization and only 7% of the tax declared by the studied companies was accepted by the tax organization.

    Conclusion

    The current tax system is not capable of receiving rights by its own trick and lacks the necessary effectiveness, so that in case of tax collection based on bank transaction, the financial resources needed by the government will also be provided on time, while tax revenue is collected immediately.

    Keywords: The effectiveness of the tax system, tax on bank transactions, express tax, diagnostic tax, definitive tax
  • Ismail Abdollahi, Rahim Vakilzadeh *, Reza Ranjbar Pages 83-101
    Background and Aim

    Enforceable documents are designed to reduce the volume of court cases. The purpose of this study is to investigate the implementation of binding documents in the framework of formalism and pluralism of law.

    Materials and Methods

    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.

    Findings

    considering that notaries and marriage and divorce offices are one of the legal authorities in preparing official documents in relation to property, obligations and contracts of individuals, On the other hand, it is possible to implement the provisions and their meanings without referring to the courts, they can play an improving role in line with this goal.

    Ethical Considerations:

     In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.

    Conclusion

    The prevalence of postmodernism in societies has complicated the relations between the subjects of law, and as a result, the legislator cannot design and pass regulations based on the traditional order and division of legal titles and concepts.

    Keywords: Documents, COURTS, legal formalism, Legal Pluralism
  • Maziyar Saeidi, Masoud Raei *, Faramarz Atrian Pages 103-125
    Background and Aim

    The free flow of information faces challenges from two sides; The incompatibility of the right to free access to information with the right to own information, both of which are confirmed by human rights documents and international law and the effect of free dissemination of information on of "sovereignty" even though both are supported by international law.

    Materials and Methods

    This research is theoretical and based on descriptive-analytical method. The method of collecting information is library-based and by referring to documents, books and articles.

    Findings

    The upcoming research has firstly proven that the aforementioned incompatibility is not a conflict of rights, but rather a conflict in the enforcement position. Then, he has presented three solutions for the conflict between the right of "free access to information" and the right of "ownership of information".

    Ethical Considerations: 

    In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.

    Conclusion

    In order to solve the conflict between the right to "disseminate information" and "sovereignty", it is possible to combine the two theories of "technological determinism" and "social constructionism". Finally, none of the rights of "dissemination of information" and "sovereignty" are absolute, but the sovereignty of governments must be considered in the process of disseminating information, and human rights and humanitarian rights must be respected in the process of exercising sovereignty.

    Keywords: free access to information, free flow of information, Intellectual Property, sovereignty, prohibition of interference in the affairs of others
  • Reza Bagheri, MohammadAli Heydari *, Ehsan Aliakbari Babokani Pages 127-146
    Background and Aim

    Context in jurisprudence is one of the topics of debate. In this paper, an attempt has been made to investigate the effects and applications of context (Siyaq) in jurisprudence.

    Materials and Methods

    This paper applies a descriptive-analytical design using the library method.

    Ethical considerations:

     In this article, the texts’ originality of, honesty and trustworthiness have been observed.

    Findings

    The Findings indicate that context is one of the important methods to discover the meanings of words, especially in the verses of the Qur'an. The words of the Qur'an alone and separately from the sentences and verses have a special meaning, but a same word gets a special meaning when it is placed in the form of sentences. Lack of attention to the meaning of a word in preceding and following phrases and sentences is like removing one of the letters of the word, which distorts the meaning. And it can be used as one of the important rules in the development of the inference of Sharia rulings.

    Conclusion

    Paying attention to context leads us to understand other meanings beyond words and phrases because context is to take help from all the evidence surrounded by the text to discover the purpose of the speaker. It is for this reason that the jurists have always paid attention to it in their understanding and inference, and have sought help from it in their jurisprudential perceptions in an affirmative or privative manner.

    Keywords: context, interpretation, inference, word, verses, Narrations. Jurisprudence
  • Sara Akhondi, Younes Vahad Yarijan *, Mohammad Rasool Ahangaran Pages 147-165
    Background and
    purpose
    The right of every person to his own body and the limits of his authority is one of the important issues that is discussed in every legal system. The purpose of the current research is to examine intentional crime and wrongdoing against oneself in the framework of Imamiyyah and Sunni jurisprudence.
    Materials and methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
     
    Findings
    According to religious teachings, the true ownership of the world and everything in it belongs to the Almighty And he is the supreme owner of the universe, which is interpreted as the highest level of ownership, and the lowest level of ownership is the credit ownership of individuals over objects outside of their nature, such as houses, cars, and other properties.
    Conclusion
    The perspective of the Qur'an, Qur'anic verses and traditions emphasize that self-indulgence, whether it is suicide or other killing, is absolutely considered a great sin and is forbidden. Whether this work is voluntary or in cases of emergency and necessity such as incurable diseases and so on.
    Keywords: Self-preservation, Right to Life, Suicide, Crime Against Body, murder
  • Saeed Faramarzi Babadi, Hassan Poorbafarani *, Mahmood Shahidi Pages 167-183
    Background and
    purpose
    One of the most important and serious international crimes is the crime of territorial aggression, which the domestic courts of the countries are facing many challenges based on accepted legal principles.
    Materials and methods
    This research is of a theoretical type, the research method is descriptive and analytical, and the method of collecting information is library-based, and it was done by referring to documents, books, and articles.Ethical considerations: In all stages of writing the present research, while respecting the originality of the texts, honesty and trustworthiness have been observed. 
    Findings
    Despite the five forms of court jurisdiction, the domestic courts of the countries are able to deal with it under certain conditions, but in this regard, they face many obstacles and challenges, such as identifying the aggressor and being responsible for the issue of aggression and biological attacks.
    Conclusion
    The failure of the domestic courts to successfully implement the jurisdiction over this crime is due to the existence of many obstacles and challenges.
    Keywords: Land Aggression Crime, Jurisdiction, Barriers, Challenges, and Domestic Courts of the Countries
  • Abolfazl Elyasi, Mohammad Ali Kheirollahi *, Ali Faqihi Pages 185-204
    Background and
    purpose
    In Islam, special attention has been paid to the duty of Hajj and performing its rituals, and its jurisprudential examination is one of the most basic things that will help to understand the reason and obligation and ultimately establish it as magnificently as possible. Therefore, the purpose of this research is to investigate the jurisprudence of the obligatory Hajj ruling and the impact of performing Hajj on Muslims by relying on the verses, narrations and opinions of scholars.
    Materials and methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
     
    Findings
    No obligation is determined by God unless it has personal and social effects for person. Among the social effects of Hajj; as follows: 1) Crystallization of the understanding of facts in the mirror of Hajj rituals; 2) full-view mirror of divine laws; 3) Visualizing a part of the story of creation; 4) Examining Hajj through Ijtihad.
    Conclusion
    In addition to the impact of Hajj on the soul and spirit of the oblige, this act has social implications that are recommended and mentioned in the Qur'an, the words of the Prophet (PBUH) and the Imams of Athar (PBUH).
    Keywords: Hajj, rites, Obligation, Jurisprudence
  • Mina Sarshar, Majid Fattahi *, Niloufar Imankhan Pages 205-221
    Background and
    purpose
    success is not possible without strategy and detailed planning in any field. A business that operates in the field of sales, in addition to strategic marketing planning, must also prepare a strategic sales plan for itself. The purpose of this current research is the strategic plan of selling the domestic product of leech breeding in knowledge-based companies. This research was carried out in the framework of a qualitative approach and using the foundation's data research method.
    Materials and methods
    The data collection tool was semi-structured interviews, and in order to collect information, interviews were conducted with 20 experts, including university professors, experts and managers of knowledge-based companies in the field of medical leech production, using a targeted sampling method. The sampling method was non-probability and purposeful snowball method.
    Ethical considerations: In all stages of writing the present research, while respecting the originality of the texts, honesty and trustworthiness have been observed.
     
    Findings
    The findings of the research indicate the extraction of 387 open codes, 10 concepts and 6 categories, which in the form of a paradigm model include: causal conditions, central conditions, contextual conditions, intervention conditions, solution/interactive and finally the result which is the production of knowledge-based products.
    Conclusion
    A knowledge-based company is the most effective company in innovation and knowledge growth, which enables the production of knowledge-based products.
    Keywords: Deliberate Sales Plan, Medical Leech Breeding, Coding, Substance Data Theory
  • Seyed Jahangir Hosseini, Khairullah Parvin *, Asadullah Yavari Pages 223-243
    Background and
    purpose
    In the past decades, people based on their struggles forced the governments to collect taxes and other sources of their income and how to spend it according to the standards of the law.
    Materials and methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Findings
    In all political systems that are based on democracy; People, through their representatives in the parliament, approve the government's budget and supervise the way and how it is spent and the strict implementation of the budget law. In this regard, governments are responsible and answerable to people's representatives in parliament.
    Conclusion
    In all political systems that are based on democracy, the people through their representatives in the parliament approve the government's budget and spend it on how and monitor the strict implementation of the budget law, and the governments are responsible and answerable to the people's representatives in the parliament.
    Keywords: Accounts Court, Parliament, Supervision, budget
  • Hamed Mehrad, Seyed Mohammad Hadi Saei *, Habibullah Ramezani Akerdi, Mehrzad Ebdali Pages 245-263
    Background and
    purpose
    The presence of healthy competition in the market increases the efficiency of commercial operators and the expansion of innovation, which results in an increase in the quality of goods and a decrease in final prices. Therefore, the aim of the current research is to examine the executive and legal guarantees of consumer protection with regard to the relative potentials in the general rules of contracts.
    Materials and methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
     
    Findings
    There is a special connection and solidarity between competition law and general contract rules, because the legislator has tried to limit the limits of the principle of freedom of wills and the principle of competence and validity of contracts in order to maintain public order, especially in the field of social and economic issues.
    Conclusion
    Guarantee of civil executions including the order to terminate, stop and not repeat any type of contract, agreement and understanding involving anti-competitive procedures, order to hand over shares or capital acquired illegally, order to cancel or require suspension of illegal mergers, order to Non-activity in a specific field or region is the requirement to comply with the minimum supply and price range in exclusive conditions, etc.
    Keywords: Competition Law, general rules of contracts, civil performance bond, Contract avoidance
  • Maryam Saharkhiz, Seyyed Mohammad Moosavi Bojnoordi *, Jamshid Masoumi, Seyed Mohammad Sadegh Mousavi Pages 265-280
    Background and Aim
    The family is the first and most important institution of society, which reinforces the common values of every society and the most important foundation for the protection and protection of those values. The purpose of this research is to investigate the deterioration of marriage due to the change of gender of the couple.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    As a general rule, it can be stated that in contracts and legal acts where the type of gender has no effect on legal rights, gender change also has no legal effect. However, in contracts where the gender of the person is decisive, such as marriage, with the change of gender, it undergoes change and different rulings and effects follow.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The theory of Involuntary termination in gender change is correct and based on it, the marriage contract is valid from the time of conclusion until the time of gender change, and it is forcibly dissolved from the time of gender change.
    Keywords: Marriage, Involuntary termination, Invalidity, Transgender
  • Mohsen Katouzian, Javad Vahedizadeh *, Davood Andarz Pages 281-300
    Background &
    Objective
    Substitution of a different obligation is one of the important issues of civil rights, whose legal nature has always been the subject of debate. In this paper, an attempt is made to investigate the legal nature of entity of substitution of a different obligation in Iranian and Canadian laws.On the other hand, it should be noted that substitution of a different obligation is a reciprocal contract. In Canadian law, the substitution of an obligation is referred to as a legal entity, and it refers to the substitution of an obligation with another obligation or the substitution of a person with a new person to create an agreement.
    Conclusion
    In both Iranian law and Canadian law, acceptance of the responsibility of a new obligor and acceptance of a new contract is the most important effect of the substitution of a different obligation. This means that in the case of concluding a contract of substitution of a different obligation, if this contract causes the substitution of any of the parties to the contract, the primary effect of this contract is the emergence of a new responsibility for the new obligor against the obligee, which is the result of a new contract. Therefore, the requirement for the emergence of this responsibility is the acceptance of a new contract between each of the parties to the contract and a third party.
    Keywords: Substitution of a different obligation, Contract, Responsibility, Reciprocal contract
  • Ebrahim Shobeiri, Mostafa Khajeh *, Rasoul Saanavi Fard Pages 301-320
    Background and
    purpose
    The When there is fear of investing and buying, traditional marketing and sales methods will definitely not meet the needs of our society and company. In this situation, how should we proceed with the sales process, whether only the presence of a quality product or a durable structure will lead to purchase, are questions that are always there for mass producers and sales and marketing teams, They seek to know what are the factors affecting unit sales, how they interact, how they are prioritized and improved.
    Materials and methods
    The statistical population included experts and experts knowledgeable about modern marketing communications. The sample size was considered with theoretical saturation (17 people). Purposive sampling was used to select the sample. The data collection tool was interview.
    Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Findings
    The results of the Delphi technique showed that 12 variables are related to new marketing communications, which are: Social media marketing, modern marketing communication, emotional attachment to the brand, customer interaction, communication satisfaction, brand attitude, brand credibility, word-of-mouth communication, audience trust, communication commitment, purchase behavior and loyalty.
    Conclusion
    The obtained results showed that the criterion of interaction with the customer has the most influence and the criterion of communication satisfaction has a very high level of influence. Also, the results indicate that the criterion of communication satisfaction has the most interaction with other criteria studied.
    Keywords: marketing communication, Social Media, Purchasing behavior, DeMetal technique
  • Pooya Pourbahram, Alireza Saied *, Mohammad Rasul Ahangaran Pages 321-344
    Background and
    purpose
    The relationship between litigants and judges is one of the basic issues in every legal system; The purpose of the present research is to investigate the interaction of litigants and judges in the legal system of Iran, France, England and the transnational civil procedure law.
    Materials and methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Findings
    The parties to a lawsuit and the judge move in a parallel cycle to advance the proceedings. If contrary to the traditional rules that assign an independent role to the parties and the judge, if it moves towards changing the approach to the process of proceedings and establishes a kind of bilateral cooperation and interaction between the judge and the litigants, it will be better to achieve the goals of civil proceedings and above all Justice was achieved.
    Conclusion
    The interaction of litigants and judges in the transnational civil procedure and the laws of some progressive countries such as France and England have been explicitly mentioned; In Iranian law, it is possible to implicitly consider cases compatible with the theory of cooperation between the judge and litigants; As a result, in order to identify the interaction between the litigants and the judge, amendments can be applied in the Civil Procedure Law of Iran.
    Keywords: Judge, The parties to the proceedings, cooperation, civil precedur principles, procedure
  • Rasul Abafat, Farhang Hajizadeh * Pages 345-363
    Background and
    purpose
    Agriculture in Iran has a traditional structure and small exploitation units; As a result, it does not have the ability to provide the minimum food needed by the society. In order to reach a state where the country can export agricultural products and thus be on the path of economic growth and development, one should think about advanced agriculture with economic production. This goal cannot be achieved except by forming large production units and economic scale production units.
    Materials and methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Findings
    All kinds of agricultural activities including agriculture, animal husbandry, horticulture and industrial activities related to agriculture are carried out in traditional agricultural exploitation units. In today's peasant exploitation units, which are the remnants of the traditional agricultural system, the purpose of production, especially in agricultural and livestock products, is consumption and sale, and in horticultural products, sale and consumption.
    Conclusion
    Before the implementation of the Land Reforms Law, farmers cultivated on the owners' lands with contracts such as leases and leases or with the owner's permission And with their effort and activity, they devoted themselves to the development and revival of these lands, and following this activity, a right called the right of agricultural development was created for them. This right, which is known by different names, is considered one of the moral financial rights, and since this right is created as a result of the farmer's continuous and long possession of the owner's property, it is similar to the right of business and trade or the right of goodwill in commercial places. So that it can be considered as the right to acquire and be a farmer in arable lands.
    Keywords: Agricultural Land, land use, agricultural system, Property Rights
  • Fatemeh Azizzadeh, Ali Rezaei * Pages 365-381
    Background and Aim
    Although the growth of economic enterprises leads to the development of a country's economy, the negative effects of their activities on the environment cannot be neglected. In addition, the unusual behavior of humans towards the environment cannot be ignored. The main cause of these behaviors is rooted in human self-interest, and this is despite the fact that in the Holy Qur'an, man is prohibited from these behaviors because he is the caliph on earth and the environment is in his hands.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Ethical considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Findings
    In the Clean Air Law of 2016, in order to protect the environment, regulations such as the use of financial instruments and the beautification of cities have been approved. In the 2015 Chinese environmental law, measures such as the need to launch a campaign and consult with specialized lawyers have been identified.
    Conclusion
    In the legal system of both countries, despite the differences in the way of protecting the environment, similarities are also seen. Among other things, in both systems, attention has been paid to making the provisions of fines more efficient and updated.
    Keywords: Environment, stakeholder theory, Stakeholders, Protective Measures, Prevention Measures
  • Mohammad Saleh Moayyedi, Akbar Varvaei *, Masoud Ghasemi Pages 383-399
    Background and Aim
    The aim of the current research is to investigate the legal criminal policy of Iran regarding the prevention of the injury of environmentalists.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    In environmental proceedings, granting the necessary legal position to non-governmental organizations to "declare a crime", file a lawsuit, present evidence and documents to prove the crime, participate in all stages of the crime investigation, and finally "objection to the decisions of the courts", a major development. on the one hand, it solves one of the gaps in Iran's legal system, and on the other hand, it ensures the effective participation of these organizations in the implementation of environmental norms.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The result of the current research is the need to create a suitable platform for public participation in environmental protection in the form of non-governmental organizations; The realization of this participation requires free access to environmental information, the participation of the public in the decision-making process, decision-making, proceedings and environmental justice.
    Keywords: Criminal policy, legislation, Environmentalists, Victimization
  • Mohamad Sadegh Ebrahimian, Beitollah Div Salar *, Parviz Zokaeian Pages 401-416
    Background and Aim
    Ownership is one of the most important legal topics that is supported by the basic and ordinary laws of countries, the purpose of this research The basis of jurisprudence is the ownership of property by the executive order of Imam Khomeini.
    Materials and Methods
    The current article is descriptive and analytical and library method was used to collect data.
    Ethical considerations: In this article, the originality of the texts, honesty and trustworthiness are observed.
    Findings
    In customary legal systems, confiscation is often a type of punishment, whether it is the main punishment or a supplementary punishment. But the confiscations that took place by order of Imam Khomeini are legal in nature. According to him, the truth of the confiscations is the return of public property to the treasury, or compensation and the like.
    Conclusion
    Imam Khomeini (RA) considered confiscation of property on the basis of jurisprudence and legal principles to be correct. He always considered confiscation to be permissible due to the usurpation of public property and looting of the treasury and debt to the nation, but he repeatedly confiscated legitimate property because of this. which is incompatible with Islamic standards, he did not consider it legitimate and finally, through a decree, he asked the authorities to seriously prevent the confiscation of legitimate property. According to him, the truth of the confiscations, the return of public property to the treasury, or compensation and the like is legitimate.
    Keywords: Property acquisition, Confiscation, executive headquarters of Imam Khomeini's order
  • Nasser Beyramie Farfar, Alireza Azarbaiejany * Pages 417-436
    Background and Aim
    Proceedings, whether business or civil, consist of two parts: the principles and formalities of the proceedings, the formalities can be extracted from the text of the laws and it must be acknowledged that one of the bodies of the proceedings are these formalities, and compliance with these formalities is inevitable and mandatory. On the other hand, principles are distinct and separate from rituals and have general, permanent, abstract and valuable characteristics.
    Materials and Methods
    The current research is of a theoretical type and is descriptive and analytical; Also, the collection of information is library-based and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The principles of civil procedure are initially designed to rule on lawsuits under normal conditions (no need to support one side of the lawsuit); While in the space of labor rights, the principle of protecting the worker prevails. The principle of equality is the cornerstone of the principles of civil proceedings; While this principle has been adjusted a lot in the atmosphere of worker-employer relations.
    Conclusion
    The principles of procedure are the foundations that are considered binding in the legal system. Although there is a set of fundamental principles in civil procedure, if they are not followed, the procedure will not be fair, But sometimes, due to the special principles mentioned in the introduction of the labor procedure, the fundamental principles of fair proceedings are overshadowed and not observed as they should be.
    Keywords: Labor rights, Civil Proceedings, principles of justice, fundamental principles, proceedings
  • Seyyed Rouhollah Momeni Habibabadi, Masoud Raei *, Javad Panjepour Pages 437-454
    Context and
    purpose
    The principle of necessity is one of the most important rules and principles in the field of contracts. The question of this article is that how can the principle of necessity in international obligations and contracts be explained in the light of the principle of adherence to contracts in jurisprudence and law? The purpose of the article is to examine the mentioned question.
    Materials and methods
    This paper is descriptive and analytical method.Ethical considerations: In this paper, the originality of the texts, honesty and trustworthiness are respected.
    Findings
    The principle of necessity is accepted in jurisprudence. The principle of keeping one's promise, the principle of companionship, and the foundation of wisdom are among the jurisprudential foundations of the principle of necessity. In the civil law, from the point of view of the general jurists, Article 190 of the civil law implies the principle of necessity. Determining the status of the contract or its possible effects, doubting the existence of the right of rescission and doubting the duration of the right of rescission are among the most important applications of the principle of necessity in civil law.
    Conclusion
    In international contracts, the principle of necessity means the necessity of implementing and fulfilling assumed obligations. Therefore, this principle is not specific to the necessary contract, and the permissible contract must be implemented until it is terminated, and in a sense, it is mandatory for the subjects.
    Keywords: The necessity principle, International Contracts, The adherence to contracts principle, The fulfillment obligation
  • Hossein Khorshidi, Abdolreza Barzegar *, Iraj Hosseini Sadrabadi Pages 455-478
    Background and Aim
    Prevention of corruption in political-legal systems is one of the important issues that has been the attention of writers and thinkers for a long time. One of the important solutions that has been noticed in recent years is moving towards a good governance model. Clarification of opinions and negotiations of legislative bodies, including the Islamic Council, the Council of Ministers, experts, the Supreme Council of the Cultural Revolution, etc., are among the indicators of good governance; Therefore, in the present study, the investigation of transparency in the legislative process will be discussed.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The issue of the acceptability of laws in a society by its audience is one of the results and consequences of transparency in the legislative system. The more transparency is applied in the legislative process, the more the public will understand the concerns of the legislator.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    In fact, the common point of the aspects of transparency goes back to "prevention of corruption in the legal system". No matter how clear the text of the law is, there is practically no room for abuse of the law in the implementation phase. On the other hand, transparency in the process of approving laws and the actions of the representatives makes the aforementioned people exposed to public opinion and the resulting evaluations. As a result, practically, both aspects of transparency provide the means of strengthening each other's final goal.
    Keywords: legislature, Transparency, Rule of law, The fight against corruption
  • Mosa Talebi Glin Qashlagi, Heidar Hassanzadeh *, Satar Zarkalam, Jalil Maleki Pages 479-495
    Background and Aim
    The principle of independence with the special advantage that it has granted to commercial documents; He has provided the means for immediate payment regardless of the flaws in the basic contract in order to achieve some kind of certainty in business transactions. The purpose of the present research is to examine the defects of the warranty on demand in the American legal system.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    In American law, banks are prohibited from issuing guarantees according to the instructions of the Federal Reserve, and issuing guarantees is left to financial and credit institutions and insurance companies.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    American banks have started creating a new institution called guaranteed letters of credit. In this method, the principle of independence of the guaranteed letter of credit from the basic contract is specified.
    Keywords: Guarantee on demand, guaranteed letter of credit, Principle of Independence, exceptions to the principle of independence, secondary guarantee
  • Jafar Ali Razini, Khairullah Parvin *, Mohammad Hassan Habibi Pages 497-511
    Background and Aim
    The Court of Administrative Justice has been created following the example of the French Council of State to prevent the violation of the rights of senior citizens against the superior power of the government. The purpose of the present research is to establish and expand the powers of the court within the framework of citizenship rights.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical.
    Findings
    All people can complain to this institution if they are dissatisfied with the decisions and approvals of the government and government institutions and consider it against the law or sharia and demand its cancellation And this has caused the government institution, especially the executive branch, to be careful in its decisions and actions and to try not to take a decision that is against the law and Sharia.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The approval of the note of Article 12 of the Law on Organizations and Procedures of the Court of Administrative Justice approved in 2012 has further limited the competences of the Court of Administrative Justice within the framework of Article 173 of the Constitution. Since the Administrative Court of Justice is the exclusive judicial authority for people's grievances against the government, the framework for guaranteeing citizen rights will also face challenges.
    Keywords: Citizen's Rights, Administrative Court of Justice, Executive Branch, Sovereignty
  • Nasreen Tafi, Abdul Mohammad Kordi *, Seyed Ebrahim Mousavi Pages 513-531
    Background and
    Purpose
    In some cases, the occurrence of phenomena beyond the imagination and power of the parties makes the implementation of the contract impossible. In different legal systems, such a situation is justified by different institutions and theories. The purpose of this article is to investigate the effect of fundamental conditions in commercial contracts in Iranian jurisprudence and law and Canada law.
    Materials and methods
    This paper is descriptive and analytical method.
    Ethical considerations: In this paper, the originality of the text, honesty, and trustworthiness are respected.
    Results
    The impossibility of executing a contract, which is described by the theory of frustration in Canada law, has many similarities with the rule "when the execution of an obligation is impossible, that obligation is void" in jurisprudence and force majeure in civil law. in Iranian law, the effects of this situation are more diverse, in such a way that depending on the subject, it may be forced dissolution or Voluntary liquidation or suspension and even the right to terminate.
    Conclusion
    The results showed Although the result of the impossibility of executing the contract ultimately provides the reasons for the obligee's exemption, but in terms of the basis and justification of the obligee's acquittal, the two systems have different bases. Despite some differences in the concepts and expressions, the results of the impossibility of contract execution in both systems based on the release and acquittal of the obligee are similar.
    Keywords: Change of Circumstances, commercial contracts, Force majeure, Adjustment, Liquidation
  • Amin Rostami, AFSHIN JAFARI *, Amir Mohammad Sediqian Pages 533-550
    Background and Aim
    Civil liability is one of the most important issues in the world of law, which has a special place for legal and natural persons, as well as governmental and non-governmental entities. The purpose of this research is to investigate the effects of government civil responsibility in Iran's legal system.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The findings of the present research show that previously, the principle of the necessity of compensating damages existed only in relation to the actions of the government but currently, the aforementioned principle can be applied both to the acts of sovereignty and to the acts of the government.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    Despite the fact that there is a principle of the necessity of compensating damages in relation to governance and management practices, but the effects of this principle are different in the aforementioned fields. In the field of entrepreneurship, the principle is to restore the previous situation; While in the sphere of sovereignty, the principle is on the payment of compensation.
    Keywords: Government, Responsibility, Iran's legal system, Compensation
  • Mozhgan Moshfeghi, Peyman Bolori *, Salman Valizadeh Pages 567-582
    Background and Aim
    Women should enjoy their human rights without discrimination based on gender and race, Therefore, in various international documents, governments are committed to such a responsibility to amend misogynist laws that deprive women of their basic and inherent rights by creating new laws to protect women. The purpose of the current research is to examine international obligations regarding the prohibition of violence against women; From the point of view of obligation of means or obligation of result.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    Many international commissions and institutions, as well as numerous international documents and conventions have been established in this field to protect women, all of which indicate that violence against women is a serious and global human rights problem.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The obligations that governments have in the field of eradicating violence against women is an obligation by means; In this context, governments should take appropriate measures and solutions to have effective and beneficial effects on the status of women, and the output will show that violence and its causes have decreased.
    Keywords: Violence against Women, obligation of means, obligation of result, Women's Rights, Discrimination
  • Alireza Azarbaiejany Pages 583-602
    Background and Aims
    The purpose of this article is to examine the identification of international commercial arbitration awards in Iranian law and the New York Convention.
    Materials and methods
    This article is descriptive and analytical. The materials and data are also qualitative and data collection has been used.
    Ethical considerations: In the present paper, the originality of the text, honesty and trustworthiness are respected.
    Results
    The findings showed that in Iranian arbitration law, the conditions of recognition of arbitration opinions have not been addressed and the legislator has remained silent in this regard. In the New York Arbitration Convention, the conditions for recognition of the arbitration award have been specified, according to which there is no need to go to the court of the country where the arbitration is performed. In Iran's arbitration law, there are obstacles to recognition and implementation of arbitration, which are similar to the terms of the New York Arbitration Convention in cases such as public order, existence of arbitration agreement, fair trial, performance of arbitration formalities, and non-derogation of arbitrator's powers of arbitration. However, some of these mentioned obstacles, such as public order in Iran's laws, have been faced with problems and are different from what is mentioned under the title of public order in the New York Convention.
    Keywords: Commercial arbitration, arbitrator's decision, recognition, enforcement, New York Arbitration Convention
  • Mohammadreza Motamedizadeh, Hamid Delir *, Mahdi Ahmadi Mousavi Pages 603-620
    Background and Aim
    One of the basic problems and problems in the criminal justice system in Iran and other countries is the issue of delaying the proceedings. It is necessary to clarify the extent of its effect on criminal law by examining the issue of delay in proceedings. The purpose of this article is to investigate the causes of delay in criminal proceedings and provide solutions. The question of the article can be asked in this way: What are the causes of delay in criminal proceedings and what are the solutions to solve it? The upcoming article is descriptive and analytical, and the library method was used to examine the mentioned question.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The findings indicate that a set of human, structural and legal factors cause the delay of criminal proceedings. The level of knowledge and expertise of judges, the low number of judges and numerous criminal titles, the role of justice officers, administrative staff, the multiplicity and ambiguity in laws and litigants are some of the most important reasons.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    At the same time, adopting the policy of decriminalization and crime prevention reduces the volume of cases and thus reduces the delay of proceedings. In addition, mandatory representation in criminal cases, more use of new technologies, provision of required expert human resources and the use of methods such as arbitration play an important role in reducing the delay of criminal proceedings.
    Keywords: court delay, criminal, justice officials, decriminalization
  • Iman Mousavi, Ahmad Reza Khazaei *, Ebrahim Yaghouti Pages 621-638
    Cont ext and
    purpose
    In this paper, an attempt has been made to investigate the transfer and nature of Anfal in Iranian jurisprudence and law.
    Materials and methods
    This paper is descriptive and analytical and library method is used.
    Ethical considerations: In this paper, the originality of the texts, honesty and trustworthiness are observed.
    Findings
    The findings indicate that in Imamiyyah jurisprudence, natural gifts, such as fertile lands and forests are considered as Anfal. Anfal or God-given wealth is one of the public wealth of the Islamic society, which is not the private property of any one of the people and has no specific owner. It is obtained from numerous narrations that during the presence of the Prophet (PBUH), Anfal belonged to the Prophet and the Infallible Imams (PBUH) and they used it wherever they thought it expedient. Anfal is the position of Imamat and leadership of the Prophet and Imam (AS), not their personal property, and therefore it is given to them, who are responsible for the guidance and leadership of the Ummah.
    Conclusion
    The sale of Anfal is prohibited and only by the Islamic government, it may be provided under the conditions of temporary and definitive transfer in the form of processes, such as privatization. This means that first the various examples of Anfal are defined in the form of government property and according to the existing standards, then it should be handed over to private individuals in the form of privatization.
    Keywords: Nature of Anfal, Privatization, Temporary Assignment, Definite Assignment
  • Mohammad Bagheri, Siroos Heidari *, Mohammad Emami, Hojjat Mobin Pages 639-658
    Background and Aim
    The purpose of this research is to on what basis the other party or a third party may be required to provide evidence in favor of another. Concerns about discovering the truth and the need to observe good faith in proceedings require that litigants and even third parties be required to provide evidence in favor of another.  
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    In order to be successful in litigation, it is necessary to identify and prove the relevant issues; That's why the ways to access evidence are so important. The mechanism of discovery and disclosure may be effective in proving the subject matter;Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The research results show that either party to the dispute may request the disclosure of documents and any other evidences related to the dispute from the other party or third parties, while in litigation it is the responsibility of the litigants to propose relevant facts and the claimant is responsible for proving these matters
    Keywords: Disclosure, discovery, Good Faith, Fair trial, Discovery of Truth
  • Zahra Ali, Behnam Habibi Dargah *, Vahid Ghasemiahd Pages 659-675
    Background and Aim
    The purpose of this article is to review and study the rules of civil procedure (formal and substantive aspects) in Iranian law with a comparative view of England.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The findings indicate that in English law, the principle of formality of civil proceedings is a set of ceremonies and rituals that must be followed in order to achieve the result expected from the proceedings. In English law, according to the principle of dominance of the parties in civil proceedings, the court does not have jurisdiction to hear, unless each of the litigants Ask it to take such action in accordance with the legal conditions.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    With a comparative study, we reached these results that in civil procedure In England, principles and strategies are implemented whose basis can only be analyzed in the form of the principle of predictability of civil proceedings. These works are a guarantee of fair civil proceedings and usually their realization in practice shows the real commitment of the judicial system to strategic principles.
    Keywords: civil procedure rules, Iranian Law, English Law, strategic principles, Court
  • Reza Mousavi, Masoud Raei *, Alireza Ansari Mahyari Pages 677-691
    any national or international organization is the resolution of related disputes. With regard to the International Intellectual Property Organization (WIPO), the issue of how effective arbitration is in resolving disputes of this organization is also important today.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    In a general view, the reasons for referring to arbitration, including low cost, ease, maintaining confidentiality, specialization, speed, etc., as well as the reasons for using this institution in the field of intellectual property, are important and in this way, it can be had proper justifications for using this mechanism in resolving disputes about WIPO.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    Today, many prefer to choose WIPO's arbitration rules over other costly court and lawsuit methods, and hence the rules and regulations of written proceedings in this area have been created.
    Keywords: Arbitration, Peaceful Methods, Dispute Resolution, Intellectual Property, WIPO
  • Samad Haghani, Ebrahim Delshad Maaref *, Sayyed Mahdi Mirdadashi, Mohammad Sadeghi Pages 693-709
    Background and Aim
    The Bonded Goods is legal situation of the commercial goods which is purchased with the cash or credit of bank and is pawned in beneficiary of bank behalf to security the repayment of customer's debt or good performance of his obligations, and that is different from mortgage. The main problem is challenges arising from conservation the goods in private warehouse; because endorsing the private warehouse receipt will be weak security. Background on the scope of bonded goods has no specific research. Ambiguity in the legal nature of bonded goods and differences between the bank and customer and different perceptions of this kind of pledge, made it necessity to conduct research. The objectives of this study are to prevent dispute between bank and customer and reduce the claims.
    Materials and methods
    These are descriptive article so that analysis of the subject and resolving the issue are done with theoretical reasoning.
    Ethical consideration: in this article, the authenticity of the texts, honesty and trustworthiness are observed.
    Findings
    The separation between the legal foundations of civil security and commercial security so that possibility of pledging the commercial goods near the private warehouse by including the trusteeship clause, to compensate for the weakness of the security of the bonded goods in the presumption of the problem, is an aspect of innovation and research findings.
    Conclusion
    The result of research indicates that legal nature of the bonded goods in Iranian law is special pledge that based on the principles of commercial security and in English law it’s nature is often considered equitable mortgage.
    Keyword: Security, Pledge, Facility Contracts, Promissory Contracts, Goods in Bond.
    Keywords: Security, pledge, facility contracts, Promissory Contracts, Goods in Bond
  • Karim Mokhtari, Karim Hamdi *, Mohammad Hassan Behzadi Pages 711-722
    Background and Aim
    The purpose of this research was to model marketing strategies related to technology-oriented products of technology-oriented companies in Tehran Science and Technology Park.
    Materials and Methods
    The current research is a descriptive research of the correlation type and is in the category of applied research. The socio-statistics of this study was introduced by managers and senior experts of selected companies active in Tehran's Alam and Favari Park, which is more than 290 people. To estimate the sample size, 70 people were determined by multi-stage cluster method and Cochran's formula. In order to collect data, a researcher-made questionnaire was used, which validity was confirmed by experts' opinions and reliability by Cronbach's alpha. In order to analyze the data, structural equation method and PLS software were used.
    Ethical considerations: In all stages of writing the article, while respecting the originality of the texts, honesty and trustworthiness have been observed
    Results
    Technology-oriented companies should pay attention to increasing their market share and profitability by considering the possibility of entering international markets.
    Conclusion
    The results showed that marketing trends have a positive effect on performance in technology-oriented companies of Tehran Science and Technology Park. The international marketing strategy has a positive effect on the performance of technology companies in Tehran Science and Technology Park. Marketing trends have a positive effect on the company's international marketing strategy in technology-oriented companies of Tehran Science and Technology Park. The company's international marketing experiences have a positive effect on the company's international marketing strategy in technology-oriented companies of Tehran Science and Technology Park. The company's international marketing experiences have a positive effect on the performance of technology-oriented companies in Tehran Science and Technology Park.
    Keywords: Marketing, Marketing Strategies, technology-oriented products, technology-oriented companies
  • Zahra Khodadadi, Hassan Ali Moazenzadegan *, Anahita Seifi Pages 723-739
    Background and Aim
    The implementation of justice is considered the main goal in any legal-political system. The administration of justice in various fields, both criminal and non-criminal, has special manifestations, effects and rulings. In the criminal field, the discovery of the crime and the trial process are also very important.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    Crime discovery is the first and most basic issue in the process of criminal proceedings and achieving criminal justice. In fact, this stage is considered the cornerstone of the next stages and directly creates many diverse works. The stage of crime detection, like other stages of criminal justice, has certain basic principles.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The findings of the research are that although Iran's laws have specified many of these principles; However, there are gaps in some principles such as the right to choose a lawyer and the legality of obtaining evidence in the Criminal Procedure Law.
    Keywords: Justice, Crime Detection, fundamental principles, the principle of legality
  • Kafieh Khojasteh Mah Sayeh, Amir Hamze Salarzaei *, Mohammadreza Kaykha Pages 741-757
    Background and Aim
    The permission of a woman to leave the house is one of the controversial topics. The most important concern and question that we are trying to solve is the jurisprudence foundations of which of the jurisprudences in question seems to be more compatible in the modern lifestyle?
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents.
    Findings
    Imam Khomeini believes that a woman does not have the absolute right to leave the house without her husband's permission. Khoei considers the outlet that conflicts with the man's right to sexual enjoyment and exploitation to be subject to the husband's permission. Tabatabai Yazdi and Hakim did not say anything about the prohibition of women leaving the house without the husband's permission, and instead prohibited women from traveling without the husband's permission.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The interpretations of the jurists show that only the output that conflicts with the spouse's right to enjoyment is haram. The result of this research is that the basis and jurisprudence of Khoui is more compatible with the requirements and needs of the present age and shows more dynamic jurisprudence.
    Keywords: Marriage, leaving home, Wife's duties, permission
  • Manouchehr Sadeghi, Abasat Poormahhamad *, Reza Sokuti Nasimi Pages 759-773
    Background and Aim
    In Iranian law and the jurisprudence of Islamic Khamsa religions, there are various topics regarding the right of termination, and there are many differences of opinion and ambiguities in this regard. There are many questions in this regard. In this research, an attempt is made to analyze the descriptive and analytical method with regard to the divisibility of the right to terminate the contract, the rights of the contracting parties in case of non-performance of a part of the contract or its contrary and unreasonable performance, as well as in the case of having multiple rights or inheriting the right of termination, in the law Iran's civil society and Islamic religions should be examined.
    Materials and methods
    This research is of a theoretical type, the research method is descriptive and analytical, and the method of collecting information is library-based, and it was done by referring to documents, books and articles. In this research, in addition to descriptive, comparative and inferential answers to the above questions and other cases, also in cases where there is ambiguity through explanation, inference, analysis, reasoning and use of legal and jurisprudential rules and regulations and the spirit of the laws, the ruling of that statement becomes.
    Findings
    According to the general principle of faithfulness to the promise and the execution of the contract, the full implementation of the obligation intended by the legislator and the violation of the contract or the failure to fulfill its provisions are accompanied by the application of guarantees that are included in the text of the law and lead to compensation for damages, the efforts of all legal systems, including Iran and Egypt want to implement the contract as much as possible.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    In the case of invalidity or termination, the breach of the contract only applies to that part of the contract, and the rest of the contract and the entire contract remain valid and valid, unless the violation of a part of the contract causes a fundamental violation, in which case there is a right to terminate the entire contract.
    Keywords: Severability, Contract, Rights, termination
  • Mohsen Seifollahi, Akbar Bashiri *, Reza Sokuti Nasimi Pages 775-791
    Background and Aim
    The purpose of the present research is to compare the provisions, effects and rulings of the termination and dismissal of the contractor, and to review and suggest the necessary solutions to modify their provisions.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The plans and construction projects of each country can be considered as one of the indicators of the growth of excellence and economic prosperity of that group. For the implementation of projects in Iran and even the Ministry of Oil, a document called Peyman is used, which has several components. One of these components is the general terms of the contract, which is placed next to the private terms.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    Previously, the guarantee of the contractor's violation was included in the set of general conditions of the contract, termination. which consequently includes special rules and works for itself. But currently, according to Article 3, Clause B, Part 6 of the Ministry's Powers and Duties Law, agreements, appendices, general conditions, private conditions of contracts for the supply of goods and construction equipment and installation in the downstream oil and gas field, guarantee of execution from termination Changed to dismissal.
    Keywords: Contract, Contractor, Employer, Dismissal, termination
  • Abdolhamid Mohsenirad, Mahdi Sheikhmivahhed *, Rohollah Rahimi, Hossein Alaee Pages 793-808
    Background and
    purpose
    Centralization and non-centralization are two major approaches in managing ethnic diversity in the eyes of international documents and domestic laws of countries. The current research aims to investigate the position of decentralization policies in the economic development of ethnic groups in Iran according to international documents.
    Materials and Methods
    The method of this article is descriptive and analytical, which was done with library tools and referring to related documents, books and articles.
    Ethical considerations: In writing this article, ethical principles have been taken into consideration in referencing and using sources.
    Findings
    An effective solution for benefiting from the decentralization approach for the economic development of ethnic areas, changing the administrative structure of the country, involving ethnic groups in the administration of economic affairs, creating ethnic interest and implementing the principles of 100 to 107 of the Constitution and the Eye document. In connection with the lack of centralization, the idea is to benefit from the capacities and economic resources of the ethnic areas and entrust the affairs to the local administrators.
    Conclusion
    Economic development is a multifaceted matter and if it is possible to effectively involve the ethnic and border regions of the country by referring to international and upstream documents, including the lack of concentration and granting of powers or participation in administrative and economic affairs and policy making. Economic development will be possible by focusing on political and administrative solutions.
    Keywords: Decentralization, Economic Development, Ethnic Groups, International Documents, Constitution
  • Habibollah Ali Kochchi, Ali Pourqassab Amiri *, Ahmadreza Behniafar Pages 809-826
    Background and Aim
    Nowadays media play an important role in Community. Media literacy Candefine Various roles for citizenship rights. The aim of present Study is to Consider the status of media literacy in ensuring citizenship rights.
    Materials and Method
    The research method is descriptive and analytical. For data collection Visiting the library and using books and articles have been considered.
    Ethical considerations: Honesty and trustworthiness have been observed in all stages of writry the article while respecting the principle of texts originality:
    Findings
    According to the third principle of the constitution, the government is required to take advantage of the facilities to raise the level of public awareness through the appropriate use of media. The rights of citizens, under the influence of media literacy leads to Seeking democracy, fighting against Cultural invoision, Social justice and enlightenment.
    Conclusion
    Media literacy deals with the awareness to use media. Therefore, media literacy leads to Citizens engagement in Society, citizenship rights (awareness-raising) and responsibilities the formation of critical thinking, legal discourse, and democracy. Thus human requires the promotion and dissemination of media litracy.
    Keywords: Media litracy, Cultural Invasion, citizenship rights, Media Litracy Education
  • Masoumeh Khalatabadi Farahani, Soheil Taheri *, Alireza Mazloum Rahani, Abolfazl Ahmadzadeh Pages 827-845
    Background and Aim
    One of the controversial and challenging issues in jurisprudence and doctrine is the transfer or non-transfer of the right to evict the tenant, which was created during the ownership of the former owner, to the new owner. Considering the significant financial aspects of this right, determining the duty regarding this issue is very important.
    Materials and Methods
    The current research is of a theoretical type and its method is descriptive and analytical; The tool for collecting information is library-based and by referring to documents, books and articles.
    Findings
    both general approaches of transferring and not transferring the right to eviction can be identified with different arguments in judicial opinions and legal writings.Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    The right to vacate is not one of the rights that can be transferred along with the property, and vicegerent does not have an example in it, so the transferee as a special vicegerent will not be able to invoke the right to vacate created during the time of the former owner.
    Keywords: The right to vacate, Deputy authority, Lease contract, Landlord, tenant relations
  • Maryam Roostaei * Pages 847-865
    Background and Aim
    From a legal point of view, the word minority includes those human groups that are usually in marginal positions and conditions from a legal, political, cultural and economic point of view. The purpose of this research is to analyze and explain the rights of religious minorities in the international law system, the constitution of Iran and Malaysia.
    Materials and Methods
    This research is of theoretical type and the research method is descriptive-analytical and the method of data collection is library and has been done by referring to documents, books and articles.
    Findings
    The concept of religious minorities in the international law system and the domestic law systems of countries does not have a single definition; This issue is the main source of existing differences of opinion.
    Ethical Considerations: In order to organize this research, while observing the authenticity of the texts, honesty and fidelity have been observed.
    Conclusion
    In Iran, with the recognition of the Shia religion in Article 12 of the Constitution, the rights of religious minorities should be recognized in the Constitution and these religions should be respected. Regarding the rights of religious minorities in Malaysia, considering the secularity of the political system of Malaysia the phrase "Islam is the official religion of the Federation" does not have any legal effect beyond the sending of participants to any religious ceremonies that perform their rites in accordance with Muslim religious ceremonies at the federal level.
    Keywords: Minority Rights, International Documents, Constitution, Iran, Malaysia