فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت منابع در نیروی انتظامی
پیاپی 42 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/08
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سهراب حسنپور*، کیومرث احمدی، فرزاد زندی صفحات 1-17
    زمینه و هدف

    در سازمان های امروزی منابع انسانی کلید اصلی موفقیت به شمار می روند و یکی از مولفه های انگیزشی کیفیت منابع انسانی مفهوم اشتیاق شغلی است. اشتیاق شغلی اعضای هییت علمی یکی از اساسی ترین جنبه های بهبود کیفیت آموزشی دانشگاهی است. هدف این پژوهش تدوین الگویی برای اشتیاق شغلی اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان کردستان می باشد.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و از نوع کیفی با رویکرد داده بنیاد است. جامعه موردمطالعه شامل اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان کردستان بود که به شیوه نمونه گیری هدفمند، تعداد 25 نفر از خبرگان و اساتید هییت علمی جهت مصاحبه انتخاب گردیدند. داده ها به روش مصاحبه و به صورت نیمه ساختاریافته جمع آوری گردید. برای سنجش اعتبار و روایی داده ها از دو شیوه بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده استفاده گردید تحلیل داده ها به شیوه کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی انجام گردید.

    یافته ها

    مقوله اصلی پژوهش حاضر اشتیاق شغلی اعضای هییت علمی است که در چهار بعد فردی، حرفه ای، آموزشی و اجتماعی موردبررسی قرار گرفت. همچنین با توجه به شرایط علی، شرایط زمینه ای، و شرایط مداخله گر راهبردهای لازمه تدوین، و پیامدهای آن فردی، سازمانی و اجتماعی احصاء و بر اساس آن ها مدل نهایی استخراج گردید.

    نتایج

    بر اساس این مدل برنامه های مدیریتی، سیاست ها و ضوابط، شرایط مالی و اقتصادی به عنوان شرایط علی اشتیاق شغلی باید مدنظر قرار گیرند. بر این اساس جو حمایتی از اعضاء هییت علمی، فرهنگ سازمانی، سبک مدیریتی دانشگاه، به عنوان شرایط زمینه ای و همچنین ایجاد مرکز اشتیاق شغلی، ثبات ساختاری سازمانی و عدالت سازمانی باید به عنوان راهبردهای اشتیاق شغلی اعضاء هییت علمی مورد تاکید مدیران و متولیان آموزش عالی باشد.

    کلیدواژگان: اشتیاق شغلی، مدل های اشتیاق شغلی، رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد
  • راضیه فعلی، امیرهوشنگ نظرپوری*، سید نجم الدین موسوی، محمد حکاک صفحات 19-36
    زمینه و هدف

    آسایش کارکنان به عنوان یکی از عوامل اثربخشی سازمان تاثیر مطلوبی بر بهره وری سازمان ها دارد. هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی آسایش سازمانی کارکنان در محیط کاری در دادگستری استان خوزستان بود.

    روش شناسی:

     این مطالعه از لحاظ هدف بنیادی - کاربردی و نوع پژوهش های کیفی بوده که از طریق نظریه داده بنیاد انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق خبرگان (مدیران و کارشناسان) حوزه مدیریت منابع انسانی دادگستری استان خوزستان (به تعداد 222 نفر) و 6 نفر از اساتید رشته مدیریت دانشگاه لرستان بودند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه 19 نفر (بر اساس اصل کفایت نظری) گردآوری شد. حاصل این مصاحبه ها، مجموعه ای از مضامین اولیه بود که طی فرآیند کدگذاری باز، گردآوری و از درون آن ها مقوله هایی استخراج، سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقوله ها تعیین شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عوامل علی شامل توانایی و مهارت های فردی، معنویت، نقش خانوادگی و هوش هیجانی افراد بود؛ تناسب کاری، محیط روان شناختی، بهداشت محیط کار و مدیریت موثر عوامل زمینه ای و محدودیت های شغلی، محدودیت های درون سازمانی و برون سازمانی عوامل مداخله گر آسایش را تشکیل دادند. نتایج همچنین نشان داد که راهبردهای ایجاد آسایش سازمانی شامل حمایت سازمانی، طراحی ارگونومیک محل کار، مشارکت سازمانی، بهبود کیفیت کاری و مدیریت منابع انسانی استراتژیک بوده که درنهایت پیامدهای فردی و سازمانی به همراه دارند.

    نتایج

    نتیجه پژوهش بر توجه به محیط کاری و آسایش همه جانبه کارکنان دستگاه قضا به واسطه اهمیت شغلی شان جهت استیفای حقوق افراد جامعه، تاکید دارد.

    کلیدواژگان: آسایش سازمانی، آسایش فیزیکی، آسایش روان شناختی، آسایش شغلی، تحلیل داده بنیاد
  • مسعود حقیقی*، محمدحسین خطیر صفحات 37-53
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ارزیابی عملکرد مدیران مدارس متوسطه شهر تهران با استفاده از منطق فازی انجام شد.

    روش شناسی: 

    این پژوهش در گروه پژوهش های کاربردی و از روش رویکرد آمیخته (کیفی، کمی) استفاده نموده است و شامل 2جامعه آماری که در بخش کیفی،20نفر از گروه خبرگان (مدیران ارشد آموزش و پرورش و اساتید) و در بخش کمی برای انتخاب مناطق و مدارس متوسطه شهر تهران با روش خوشه ای چند مرحله ای 5منطق (2، 3، 4، 6 ،12) انتخاب شد و جامعه آماری 150 نفر از بین مدیران مناطق و مدارس، معلمان و انجمن اولیا مربیان مناطق برآورد شد که به روش سرشماری تمام جامعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده که بمنظور تعیین مولفه ها و شاخص ها از دو روش دلفی فازی و شبه تاپسیس فازی استفاده شد در بخش کمی از این مولفه ها و شاخص ها برای ساخت پرسشنامه استفاده شد. با کمک روش ارزیابی عملکرد 360 درجه و روش تحلیل اهمیت عملکرد، عملکرد مدیران مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    با مطالعه کتب ابتدا 97 شاخص در قالب 5 مولفه اصلی مشخص و با نظر خبرگان 26 شاخص تایید شد. سپس با استفاده از سه روش بهترین-بدترین، دیمتل و فرآیند تحلیل شبکه ای اوزان شاخص ها مشخص گردید. برای ساخت پرسشنامه از روایی محتوایی و سازه استفاده شد، که روایی محتوایی با تایید خبرگان و برای بررسی روایی سازه از دو معیار روایی همگرا و واگرا بکارگرفته شد، بطوریکه میزان میانگین واریانس استخراج شده 980/0 بدست آمد که نشان از همگرایی زیاد سازه داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج کیفی حاکیست که مولفه ویژگی های شخصیتی و مهارت ارتباطی بیشترین وزن را داشتند. نتایج کمی بیانگر آنست که شاخص اصلی ویژگی های شخصیتی و مهارت ارتباطی بالاترین رتبه و اولویت ها را در بین شاخص های پنجگانه حاصل کردند و شاخص مهارت تصمیم گیری کمترین وزن و پایین ترین اولویت را به خود اختصاص داد.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد مدیران، مجموعه فازی، تصمیم گیری چند معیاره، ارزیابی عملکرد
  • محسن آقاعلی خانی، محمدرضا آزاده دل*، حسین گنجی نیا صفحات 55-70
    مقدمه

    تاب آوری، یکی از مفاهیم بسیار مهم نظری و کاربردی مدیریت بحران، در سال های اخیر بوده است؛ زیرا سازمان های تاب آور، به دلیل برنامه ریزی موثر، آمادگی و انعطاف پذیری بالایی که در خود ایجاد می نمایند، قادر هستند بحران ها را با موفقیت و هزینه های کم پشت سر بگذارند. هدف اصلی در این مقاله ارایه ابعاد و مولفه های موثر بر تاب آوری سازمانی در دستگاه های دولتی است.

    روش تحقیق :

     در این پژوهش از تحلیل مضمون برای شناسایی ابعاد و مولفه های تاب آوری سازمانی و برای اعتبارسنجی از توزیع پرسشنامه و بررسی تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. جهت تجزیه تحلیل داده ها در بخش روش کیفی از نرم افزار مکس کیو دی ای، و جهت اعتبارسنجی از نرم افزار لیزرل استفاده شده است.

    بحث و یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل مضامین منجر به شناسایی 179 کدباز گردید و در ادامه کدگذاری محوری مولفه های شناسایی شده را به 41 کد تقلیل داد. در ادامه و در مرحله کدگذاری انتخابی تمامی کدهای باقیمانده در 4 طبقه تاب آوری شامل تسهیل گرها؛ اصول تاب آوری؛ ظرفیت و زیرساخت، طبقه بندی شدند. در مرحله کمی و اعتبارسنجی نیز خروجی بارهای عاملی در تحلیل عاملی تاییدی نشان از روایی تمامی بارهای عاملی داشت.

    نتیجه گیری

    از بین مولفه های بدست آمده، مولفه های مدیریت آسیب پذیری و درک سازنده تجربیات، بیشترین امتیاز را از نظر خبرگان حوزه بحران وزارت کشور کسب نمودند و مولفه ظرفیت جذب کمترین امتیاز را کسب کرد و حذف گردید.

    کلیدواژگان: تاب آوری سازمانی، ابعاد تاب آوری سازمانی، علم سنجی و بررسی هم رخدادها
  • محسن دستگردی، محمد محمدی*، نورمحمد یعقوبی، مهدی محمودزاده صفحات 71-88
    زمینه و هدف

    یکی از رویکردهای جدید توسعه منابع انسانی، الگوی کوچینگ سازمانی است که از رهگذر نقش های منابع انسانی و جایگاه سازمانی که تحت عنوان توسعه کوچینگ سازمانی نامیده می شود که می توان به آن دست یافت. با توجه به گستردگی ادبیات و فقدان مدلی کامل و جامع برای کوچینگ سازمانی در سازمان های دولتی، مطالعه حاضر با هدف، طراحی الگوی استقرار و توسعه کوچینگ سازمانی در سازمان های دولتی بر اساس نظریه داده بنیاد انجام شده است.

    روش شناسی:

     این پژوهش ازلحاظ ماهیت آمیخته (کیفی کمی) و از حیث هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق با توجه به اشباع نظری داده ها، شامل 13 نفر از استادان حوزه منابع انسانی و کوچ های بین المللی ICF با سابقه پنج سال کوچینگ می باشد. برای پایایی مصاحبه روش توافق درون موضوعی دو کدگذار با محاسبه درصد توافق، استفاده شده و جهت ارزیابی اعتبار یافته ها و نتایج، روش دلفی بکار گرفته شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، 154 کد اولیه، 32 مفهوم، 13 مقوله فرعی استخراج گردید که شامل طراحی و تدوین کوچینگ سازمانی به عنوان پدیده محوری، شرایط علی (ویژگی ها و شرایط افراد و سازمان)، عوامل مداخله گر (مدل های کوچینگ، ویژگی های افراد)، عوامل زمینه ای (فرهنگ سازی کوچینگ، محیط و جو سازمان)، راهبردها (یادگیری و تغییر سازمانی، اعتماد سازمانی و خودآگاهی) و پیامدها (توسعه سازمانی و فردی) می باشد.

    نتایج

    بر اساس یافته های پژوهش الگوی پیشنهادی در سه مرحله بررسی و شناسایی الزامات، استقرار و توسعه کوچینگ سازمانی ارایه شده و این مدل می تواند الگوی مناسبی برای استقرار و توسعه کوچینگ سازمانی در سازمان های دولتی ایران باشد.

    کلیدواژگان: توسعه کوچینگ سازمانی، توسعه منابع انسانی، سازمان های دولتی، نظریه داده بنیاد
  • جعفر بیک زاد* صفحات 89-106
    زمینه و هدف

    نیروی انسانی مهم ترین و حیاتی ترین عنصر راهبردی در توفیق سازمان هاست که در این میان رهبران سازمان مهم ترین نقش و بیشترین تاثیر را دارا هستند. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر رهبری تضایف گرایانه بر سرسختی شغلی با نقش میانجی مدیریت منابع انسانی پایدار و ترومای سازمانی انجام شده است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی، از حیث روش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق، کارکنان ستاد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی می باشد که تعداد آن ها 435 نفر بودند. نمونه آماری با استفاده از رابطه کوکران 204 نفر برآورد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و با نرم افزار مدل سازی معادلات ساختاری PLS3 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    رهبری تضایف گرایانه بر سرسختی شغلی و مدیریت منابع انسانی پایدار تاثیر دارد. تاثیر مدیریت منابع انسانی پایدار بر سرسختی شغلی مورد تایید قرار گرفت. همچنین تاثیر رهبری تضایف گرایانه بر ترومای سازمانی و تاثیر ترومای سازمانی بر سرسختی شغلی تایید نشد و نتیجه گرفته شد که مدیریت منابع انسانی پایدار نقش میانجی در تاثیر رهبری تضایف گریانه بر سرسختی شغلی را ایفا می کند و نقش میانجی ترومای سازمانی تایید نشد.

    نتایج

    رهبری تضایف گرایانه با دیدی جامع و سیستمی با توسعه قابلیت ها و توانمندی های منابع انسانی، شرایط پایداری آنان را در سازمان فراهم و منجر به توانایی و تحمل موقعیت های مشکل و سخت شغلی در سازمان می شود.

    کلیدواژگان: رهبری تضایف گرایانه، سرسختی شغلی، مدیریت منابع انسانی پایدار، ترومای سازمانی
  • زهره موسوی کاشی*، منصور نوری صفحات 107-123
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر نقش توانمندسازی روان شناختی، هویت سازمانی و استرس نقش بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان است.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش، توصیفی _ پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کارمندان نیروی انتظامی منطقه 6 شهر تهران به تعداد 350 نفر بوده است. در این پژوهش بر اساس فرمول کوکران تعداد 183 نمونه انتخاب شده است. در این تحقیق از پرسشنامه توانمندسازی روان شناختی، پرسشنامه هویت سازمانی، پرسشنامه استرس نقش و پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی استفاده شده است. برای بررسی برازش مدل اندازه گیری با استفاده از نرم افزار PLS از معیارهای آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و شاخص متوسط واریانس استخراج شده و نیکویی برازش استفاده شد به منظور تجزیه وتحلیل داده ها و تایید آزمون فرضیه ها از تحلیل عاملی تاییدی و از روش معادلات ساختاری استفاده شده است.

    یافته ها

    تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که توانمندسازی روان شناختی بر رفتار شهروندی سازمانی دارای تاثیر مثبت و معناداراست، وجود تاثیر مثبت و معنادار بین هویت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی نیز تایید می شود. همچنین استرس نقش بر رفتار شهروندی سازمان نیز دارای تاثیر معنادار و مثبت است.

    نتایج

    بر اساس یافته های پژوهش توانمندسازی روان شناختی از طریق ارتقای سطح آگاهی و توانایی های کاری کارمندان باعث بهبود رفتار شهروندی سازمانی کارکنان شده است. افزایش هویت سازمانی به عنوان عنصری یکپارچه ساز و هماهنگ کننده باعث بهبود رفتار شهروندی سازمانی شده و استرس نقش، عنصری محرک است که نیروهای فکری و استراتژیک کارمندان را تحریک می کند و از این طریق عملکرد سازمانی و رفتار شهروندی در سازمان را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روان شناختی، هویت سازمانی، استرس نقش، رفتار شهروندی سازمانی، نیروی انتظامی
  • ایرج اکبری فر، فواد مکوندی*، محمد همتی، قنبر امیرنژاد صفحات 125-145
    زمینه و هدف

    این پژوهش باهدف ارایه الگوی ارزیابی خط مشی های متناسب سازی تشکیلات نظام اداری در راستای مدیریت منابع در شرکت ملی نفت ایران صورت گرفت.

    روش شناسی:

     روش پژوهش توصیفی و از نوع مدل معادلات ساختاری بود که به لحاظ هدف، کاربردی و به صورت میدانی در جامعه آماری انجام گرفت. جامعه آماری متشکل از مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران هستند که از آن میان 15 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند.

    یافته ها

    باتوجه به یافته ها، 89 شاخص در قالب 11 بعد و 35 مولفه ذیل چهار مفهوم اصلی (ارزیابی خط مشی، متناسب سازی، تشکیلات نظام اداری و محیط کلان) شناسایی شدند، الگوی ارزیابی خط مشی طراحی، و روایی و اعتبار الگو، مورد آزمون قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان می دهد که تحول اداری پدیدهای گسترده است که محدود کردن آن دریک حوزه خاص، برخورد موثر با آن را خدشه دار می سازد. بهره گیری از یک مدل جامع خط مشی گذاری در اصلاح نظام اداری این امکان را فراهم می کند تا با آگاهی از کلیه ابزارهای کنترل موانع تحول اداری به اجرای کامل راهبردها پرداخته شود. در پایان پیشنهادهایی نظیر مطرح شدن ارزیابی خط مشی های اصلاح نظام اداری در ستادهای تحول دستگاه های اجرایی دولتی و غیردولتی، شناسایی ظرفیت های موجود در حوزه های اجتماعی فرهنگی و سازمانی اداری، تقویت سازوکارهای شناسایی مسایل نظام اداری، تسهیل ایجاد کانون های تفکر دولتی و خصوصی، تسهیل سازوکار مشارکت بیشتر در تامین منابع و جذب حمایت های اجتماعی از کانون های تفکر، و بهره گیری از کانون های تفکر دارای تخصص و تجربه لازم ارایه شد.

    کلیدواژگان: ارزیابی خط مشی، مدیریت منابع، متناسب سازی، تشکیلات نظام اداری، شرکت ملی نفت ایران
  • امید علی نیکنام*، یوسف محمدی مقدم، زهرا علیپور درویشی، جمشید صالحی صدقیانی صفحات 147-163
    زمینه و هدف

    در دو دهه اخیر پژوهش های مختلفی حول موضوع تعلق خاطر خاطر کارکنان هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی انجام پذیرفته است. پژوهش حاضر باهدف بررسی کمی متغیرهای تاثیرگذار بر تعلق خاطر کارکنان نسل جدید، صورت پذیرفته است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش کاربردی، کمی و توصیفی همبستگی است. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخت، استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان شاغل در کسب وکارهای مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشند و از روش تصادفی ساده جهت انتخاب نمونه استفاده شده است. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تجزیه وتحلیل انجام شده، تمامی فرضیه های پژوهش، مورد تایید قرار گرفت و لذا متغیرهای فرهنگ سازمانی همسو باارزش های نسل جدید، تعامل موثر مدیر و کارمند، فضای کاری جذاب و رشد دهنده، اقدامات منابع انسانی متمرکز بر انتظارات نسل جدید، ماهیت و هویت شرکت (صنعت)، به طور مثبت و معناداری بر تعلق خاطر پایدار کارکنان نسل جدید، تاثیرگذار است.

    نتایج

    فضای کاری رشد دهنده و جذاب به طور مستقیم بر تعلق خاطر کارکنان نسل جدید تاثیر داشته و آنچه بر شکل گیری این فضا تاثیرگذار است عواملی ازجمله تعامل مثبت مدیر و کارمند، اقدامات منابع انسانی متمرکز بر انتظارات نسل جدید و هویت شرکت می باشند. عامل فرهنگ سازمانی متمرکز بر ارزش های نسل جدید نیز به عنوان عامل ریشه ای و غیرمستقیم بر تعلق خاطر کارکنان این نسل تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: تعلق خاطر کارکنان، کارکنان نسل جدید، مدل سازی معادلات ساختاری
  • ناصر عسگری*، جواد اسحاقی، مصطفی لطفی جلال آبادی، صمد بارانی صفحات 165-183
    زمینه و هدف

    سلامت سازمانی به عنوان توانایی سازمان در حفظ بقای خود و سازگاری با محیط قابلیتی کلیدی است که نتایج حاصل از آن در پژوهش های گوناگونی موردمطالعه قرارگرفته است. به منظور کسب شناختی جامع تر در خصوص نتایج حاصل از این قابلیت پژوهش به شناخت این نتایج و شناسایی روابط علی میان آن ها پرداخته است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش توصیفی، کاربردی و کمی است. ابتدا دستاوردهای حاصل از برخورداری از سلامت سازمانی از مقالات منتخب منتشرشده در مجلات علمی- پژوهشی کشور (به عنوان منابع اطلاعاتی پژوهش) با روش فراتحلیل شناسایی، استخراج و اولویت بندی شدند. سپس روابط علی میان آن ها با استفاده از تکنیک مدل سازی تفسیری ساختاری در قالب الگویی سلسله مراتبی ارایه شد. بدین منظور از شماری از خبرگان این موضوع در دانشگاه علوم و فنون هوایی ستاری نظرسنجی شده است.

    یافته ها

    اندازه اثر سلامت سازمانی بر همه رهاوردهای موردمطالعه معنادار بوده است. این پیامدها در سه طبقه دارای اندازه اثر زیاد، متوسط و کم دسته بندی شدند. در این میان بیشترین اندازه اثر به ترتیب به متغیرهای بهره وری منابع انسانی، خلاقیت کارکنان، اثربخشی سازمانی، دل بستگی شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، کارآفرینی سازمانی و توانمندسازی کارکنان مربوط بوده است. روابط علی میان این عوامل نیز در چهار سطح نشان داده شد به گونه ای که توانمندسازی کارکنان از بیشترین تاثیرگذاری و اثربخشی سازمانی از بیشترین تاثیرپذیری برخوردار بوده است.

    نتایج

    تلاش مدیران برای ارتقای سلامت سازمانی زنجیره ای از رهاوردهای سازنده انسانی و سازمانی به دنبال خواهد داشت که می تواند با تقویت یکدیگر زمینه تسهیلگری برای بهره وری پایدار سازمان فراهم خواهند ساخت.

    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، رهاوردها (نتایج) سلامت سازمانی، فراتحلیل، مدل ساختاری تفسیری
  • سمیه غفاری، هیرش سلطانپناه*، عادل صلواتی، رضا شافعی صفحات 185-202
    زمینه و هدف

    هدف از این پژوهش طراحی مدلی به منظور تبیین رفتارهای ضد شهروندی سازمانی در مراکز درمانی دولتی شهر سنندج می باشد.

    روش شناسی:

     این پژوهش از حیث راهبرد، از نوع پژوهش های کیفی، ازنظر هدف، کاربردی و ازلحاظ روش شناسی از نوع تحقیقات اکتشافی می باشد که با رویکرد داده بنیاد سیستماتیک انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختارمند با تعداد 15 نفر از خبرگان و مدیران حوزه درمان شهرستان سنندج است که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند.

    یافته ها

    با توجه به یافته ها، عوامل مرتبط با شخصیت و سبک مدیریتی مدیران و عوامل مرتبط شغلی به عنوان عوامل زمینه ای، عوامل شخصی و عوامل ساختاری به عنوان عوامل علی، مشکلات مدیریت منابع انسانی، عوامل مرتبط با دانش و تحصیلات، فشار اقتصادی و وضعیت معیشتی جامعه و عوامل فرهنگی و فرهنگ سازی به عنوان عوامل مداخله گر، راهبردهای حمایتی، آموزشی و مدیریتی به عنوان راهبردها، و نهایتا کاهش سرمایه انسانی- اقتصادی سازمان و کاهش سرمایه اجتماعی سازمان به عنوان پیامدهای رفتارهای ضد شهروندی سازمانی در چارچوب مدل جامع ارایه شده، شناسایی و معرفی گردیدند.

    نتایج

    با توجه به یافته های تحقیق به مدیران پیشنهاد می شود با اتخاذ سیاست های مدیریتی همچون در نظر گرفتن خواسته پرسنل، ایجاد فرهنگ مناسب در این زمینه، فرهنگ سازی و سیاست گذاری فرهنگی برای مواجهه با رفتارهای ضد شهروندی سازمانی، ایجاد عدالت سازمانی، پرهیز از پارتی بازی، بها دادن به پرسنل، بها دادن به کار آن ها، شناخت توانایی های کارکنان و توجه به روند مسیر شغلی در طول سال های خدمت آن ها سیر رفتارهای ضد شهروندی سازمانی را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: رفتارهای ضد شهروندی سازمانی، تجربه کارکنان، مراکز درمانی دولتی، شهر سنندج
  • صمد حقانی، ابراهیم دلشاد معارف*، سید مهدی میرداداشی، محمد صادقی صفحات 203-222
    زمینه و هدف

    بررسی وضعیت حقوقی موضوع پژوهش و تبیین ماهیت آن و ارایه راهکار قانونی برای رفع ابهام علمی، برطرف نمودن چالش های موجود بین بانک و مشتریان در نحوه تقسیم سهم سود حاصل از شراکت، می باشد.

    روش شناسی: 

    روش انجام این تحقیق از نوع تحلیلی - توصیفی می باشد که در آن تحلیل موضوعات به روش استدلالی انجام می پذیرد. جهت جمع آوری داده های موردنیاز این پژوهش به روش اسنادی و پیمایشی اقدام شده و اطلاعات موردنیاز با فیش برداری از اسناد و نیز محتویات پرونده های قضایی بانکی، انجام مشاهده و برداشت های میدانی و نهایتا تبادل نظر با اساتید گرامی، دادرسان و خبرگان در زمینه امور بانکی، کارشناسان حسابداری، مالی، حسابرسان قانونی گردآوری شده است.

    یافته ها

    مطابق یافته های این پژوهش تبیین ماهیت موضوع پژوهش، تفاوت آن با سایر نهادهای حقوقی نسبتا مشابه با ارایه راه حل مسیله به صورت رجوع به نرخ سود پایه مذکور در قرارداد مشارکت مدنی اصلی است، مگر در وضعیتی که در زمان انعقاد قرارداد متمم الحاقی مقررات موخر خاص بعد از تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی اصلی وجود داشته باشد.

    نتایج

    درج نرخ سود مغایر به صحت قرارداد مشارکت خللی وارد نمی سازد و در صورت تحصیل سود واقعی پروژه، نه تنها در مبنای محاسبه اصل سرمایه و سود واقعی حاصل تاثیری ندارد، بلکه در محاسبه حداقل نرخ سود مورد انتظار نیز سود مندرج در قرارداد مشارکت مدنی اصلی و اولیه، معیار محاسبه مالی و تقسیم سود میان طرفین خواهد بود.

    کلیدواژگان: قرارداد تسهیلاتی، مشارکت مدنی، تاثیر اراده، نرخ سود مغایر، تسهیلات مشارکت مدنی چندمرحله ای
  • شیما صفرمحمدلو، علیرضا کوشکی جهرمی*، مهدی خیراندیش صفحات 223-238
    زمینه و هدف

     امروزه، اهمیت سرمایه های انسانی در شرکت های دولتی افزایش یافته و رهبران سازمانی نقشی تعیین کننده در ارتقای سلامت کارکنان در محیط های کاری دارند که در این راستا مفهوم "رهبری سلامت محور" در مباحث علمی مطرح شده است. باتوجه به اینکه مفهوم سازی دقیقی از آن وجود ندارد، هدف تحقیق حاضر طراحی مدل رهبری سلامت محور در شرکت های دولتی است.

    روش شناسی: 

    در این پژوهش که از نظر روش شناسی در زمره تحقیقات کیفی قرار می گیرد که از تیوری داده بنیاد برای طراحی مدل استفاده شد. بدین منظور با 24 نفر از خبرگان اجرایی در شرکت های دولتی و خبرگان دانشگاهی که به صورت هدف مند انتخاب شدند، مصاحبه نیمه ساختاریافته به عمل آمد.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، 6 دسته عوامل شامل عوامل علی، رهبری سلامت محور (پدیده محوری)، عوامل زمینه ای، عوامل مداخله گر، راهبردها و پیامدها شناسایی شد. همچنین، سه بعد نگرشی سلامت کارکنان، عملی سلامت کارکنان و سلامت فردی رهبر برای رهبری سلامت محور شناسایی شد.

    نتایج

    بر اساس یافته ها، بررسی رهبری سازمانی از رویکرد سلامت محور، می تواند چارچوبی سیستمی و جامع ارایه دهد و به نوعی تیوری های موجود در زمینه رهبری سازمانی را در قالبی جدید قرار دهد. نهایتا، نتایج نشان داد که رهبری سلامت محور در شرکت های دولتی پدیده ای چندوجهی است که بهره گیری از آن می تواند نتایج مثبت و ارزشمندی ایجاد کند.

    کلیدواژگان: رهبری سازمانی، رهبری سلامت محور، شرکت های دولتی، تئوری داده بنیاد
  • حمیرا پای خوان، افسانه زمانی مقدم*، رضا شعبان نژاد خاص صفحات 239-256
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل آموزشی جهت ارتقاء رقابت پذیری و مدیریت در بانک کشاورزی بود.

    روش شناسی: 

    روش تحقیق ترکیبی مبتنی بر تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی - اعتباریابی - کمی) است. جامعه آماری در بخش کیفی مدیران ارشد بانک کشاورزی ایران، اساتید و متخصصان مدیریت آموزشی و مدیریت بازرگانی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در سطح کشور، در بخش اعتباریابی، مدیران عالی و میانی بانک کشاورزی تهران بزرگ و اساتید مدیریت آموزشی و مدیریت بازرگانی در مراکز آموزش عالی تهران و در بخش کمی، کارکنان 95 شعبه بانک کشاورزی فعال در تهران بزرگ به تعداد 1020 نفر بود. در بخش کیفی با استفاده از روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری مصاحبه عمیق انجام گرفته، در بخش اعتباریابی با روش غیراحتمالی هدفمند، از 20 خبره بوسیله پرسشنامه نیمه ساختاریافته و ساختاریافته طی سه راند، نظرسنجی صورت گرفته و در بخش کمی، برای سنجش مدل، پرسشنامه محقق ساخته 118 گویه ای با روش نمونه گیری خوشه ای نسبی چند مرحله ای در بین 279 نفر از نمونه ها توزیع گردید. پایایی هم به سه روش تعیین ضریب بارهای عاملی گویه-ها (بیشتر از 4/0)، آلفای کرونباخ مولفه ها (بین 754/0 تا 968/0) و پایایی ترکیبی (بین 839/0 تا 979/0) برآورد و تایید شد. داده های کیفی با تکنیک گرندد تیوری، داده های اعتباریابی با تکنیک دلفی در نرم افزار SPSS و داده های کمی با تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری و آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی و اعتباریابی حاکی از آن بوده که مدل پارادایمی دارای 26 مولفه (مفهوم) است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تمامی مولفه های مدل پژوهش، مورد تایید واقع شدند.

    کلیدواژگان: آموزش، رقابت پذیری، ارتقاء، بانک کشاورزی، مدیریت
|
  • Sohrab Hasanpour *, Kumars Ahmadi, Farzad Zandi Pages 1-17
    Background and Aim

    In today's organizations, human resources are the main key to success, and one of the motivational components of the quality of human resources is the concept of job passion. The career enthusiasm of faculty members is one of the most fundamental aspects of improving the quality of university education. The purpose of this research is to develop a model for the job enthusiasm of faculty members of Islamic Azad Universities in Kurdistan province.

    Methodology

    This research is of applied and qualitative research type with a foundational data approach. The studied population included faculty members of the Islamic Azad Universities of Kurdistan Province, and 25 experts and professors were selected for interviews through purposive sampling. The data was collected through interviews and in a semi-structured way. To measure the reliability and validity of the data, two methods of reviewing participants and reviewing non-participating experts were used. Data analysis was done by coding in three stages, open, central and selective.

    Results

    The main topic of the current research is the career passion of faculty members, which was examined in four dimensions: personal, professional, educational and social. Also, according to the causal conditions, contextual conditions, and intervening conditions, the necessary strategies were formulated, and their individual, organizational, and social consequences were calculated, and based on them, the final model was extracted.

    Conclusion

    Based on this model, management programs, policies and regulations, and financial and economic conditions should be considered as the causal conditions of job enthusiasm. Based on this, a supportive atmosphere for faculty members, organizational culture, and management style of the university, as background conditions, as well as the creation of a job enthusiasm centre, organizational structural stability and organizational justice should be emphasized by managers and trustees of higher education as strategies for faculty members' job enthusiasm.

    Keywords: Work engagement, work engagement models, Grounded Theory
  • Razieh Feli, AmirHooshang Nazarpouri *, Seyed Najmeddin Mousavi, Mohammad Hakak Pages 19-36
    Background and Aim

    Employee comfort as one of the factors of organizational effectiveness has a favorable effect on the life and productivity of organizations. The purpose of this study was to design a model of organizational comfort for employees in the workplace in the judiciary of Khuzestan province.

    Methodology

    This study was fundamental-applied in terms of purpose and was a type of qualitative research conducted using data-based theory. The study's statistical population was experts (managers and experts) in the field of human resource management of justice in Khuzestan province (222 people) and 6 professors of management at Lorestan University. Research data were collected through interviews with 19 people (based on the principle of theoretical adequacy). The result of these interviews was a set of essential topics that were collected during the open coding process and categories were extracted from them, then in the axial coding stage, the link between these categories was determined.

    Results

    The results showed that the causal factors included individual abilities and skills, spirituality, family role and emotional intelligence; Workplace fitness, psychological environment, workplace health and effective management were the contextual factors and job constraints, intra-organizational and extra-organizational constraints were the interfering factors of employees’ organizational comfort. The results also showed that strategies for creating organizational comfort include organizational support, ergonomic workplace design, organizational partnership, work quality improvement and strategic human resource management that ultimately have individual and organizational consequences.

    Conclusion

    The results of the study emphasize the attention to the work environment and the overall comfort of the employees of the judiciary due to the importance of their job to fulfil the rights of individuals in society.

    Keywords: Organizational comfort, physical comfort, psychological comfort, job comfort, Data Analysis
  • Masoud Haghighi *, MohamadHossein Khatir Pages 37-53
    Background and Aim

    This study was conducted to design a performance evaluation model for high school principals of Tehran using fuzzy logic.

    Methodology

    In this applied research, the mixed approach method with two statistical populations has been executed. In the qualitative section, 20 experts, and in the quantitative section, for the purpose of selecting districts and schools in the city of Tehran, 5 districts (2, 3, 4, 3, 6 and 12) were selected. The statistical population is consisted of 150 individuals from the Tehran Ministry of Education and school principals, teachers and parent associations of the districts, estimated from the entire population census. The data collection tools in the qualitative part were semi-structured interviews for determining the components and indicators using Pseudo fuzzy and quasi TOPSIS-fuzzy methods. In the quantitative part, the mentioned components and indicators were utilized to design a questionnaire. With the implementation of Multi Source Feedback and Performance Significance Analysis, the performance of principals was assessed.

    Results

    Exploited from books, 97 indicators in the form of 5 main components were identified and with the approval of experts, 26 final indicators were confirmed. Next, the weights of the indicators were determined using Best-Worst Method, DEMATEL and Network Analysis Process. For establishing the questionnaire, content and structure validation was used. The content validation was confirmed by the experts and for assessing structure validation, two convergent and divergent validity criteria were created, leading to a variance mean of 0.980, representing high convergence of the structure.

    Conclusion

    The qualitative results indicate that the components of personality traits and communication skills had the most weight. The quantitative results show that the main indicator of personality traits and communication skills has the highest rank and priorities among the five indicators, while the decision-making skills indicator has achieved the lowest weight and priority.

    Keywords: : Principal performance appraisal, Fuzzy Set, Multi-Criteria Decision Making
  • Mohsen Aghaalikhani, MohammadReza Azadehdel *, Hosain Ganjinia Pages 55-70
    Introduction

    Resilience has been one of the most important theoretical and practical concepts of crisis management in recent years. Because resilient organizations, due to their effective planning, preparation and high flexibility, are able to overcome crises with success and low costs. The main goal of this article is to present the dimensions and components affecting organizational resilience in government agencies.

    Research method

    In this research, thematic analysis has been used to identify the dimensions and components of organizational resilience and to validate the questionnaire distribution and confirmatory factor analysis. MaxQDE software was used for data analysis in the qualitative method section, and Lisrel software was used for validation.

    Discussion and findings

    The findings of the analysis of themes led to the identification of 179 open codes, and then axial coding reduced the identified components to 41 codes. In the following and in the selective coding stage, all the remaining codes in the 4 classes of resilience, including facilitators; principles of resilience; Capacity and infrastructure were classified. In the quantitative and validation stage, the output of factor loadings in confirmatory factor analysis showed the validity of all factor loadings.

    Conclusion

    Among the obtained components, the components of vulnerability management and constructive understanding of experiences got the most points from the experts of the crisis field of the Ministry of Interior, and the absorption capacity component got the lowest points and was removed.

    Keywords: Organizational Resilience, dimensions of organizational resilience, scientometrics, investigation of co-occurrences
  • Mohsen Dastgerdi, Mohammad Mohammadi *, Noor Mohammad Yaghoubi, Mahdi Mahmood Zadeh Pages 71-88
    Background and Aim

    One of the new approaches to human resources development is the organizational coaching model, which can be achieved through the roles of human resources and the organizational position, which is called the development of organizational coaching. Considering the vastness of the literature and the lack of a complete and comprehensive model for organizational coaching in government organizations, the present study was conducted to design a model for the establishment and development of organizational coaching in government organizations based on the data theory of the foundation.

    Methodology

    This research is of mixed nature (qualitative-quantitative) and practical in terms of purpose. According to the theoretical saturation of the data, the statistical population of the research includes 13 human resources professors and international ICF coaches with five years of coaching experience. For the reliability of the interview, the within-subject agreement method of two coders was used by calculating the percentage of agreement, and the Delphi method was used to evaluate the validity of the findings and results.

    Findings

    Based on the research findings, 154 primary codes, 32 concepts, and 13 subcategories were extracted, which include the design and development of organizational coaching as a central phenomenon, causal conditions (characteristics and conditions of individuals and organizations), intervening factors (coaching models, characteristics of individuals). , contextual factors (coaching culture, organizational environment and atmosphere), strategies (organizational learning and change, organizational trust and self-awareness) and consequences (organizational and individual development)..

    Results

    Based on the findings of the research, the proposed model is presented in three stages checking and identifying the requirements, establishment and development of organizational coaching, and this model can be a suitable model for the establishment and development of organizational coaching in Iran's government organizations.

    Conclusion

    Based on the findings of the research, the proposed model is presented in three stages checking and identifying the requirements, establishment and development of organizational coaching, and this model can be a suitable model for the establishment and development of organizational coaching in Iran's government organizations.

    Keywords: Organizational coaching development, Human Resource Development, Government Organizations, Grounded Theory
  • Jafar Beikzad * Pages 89-106
    Background and Aim

    Manpower is the most vital strategic element in the success of organizations In the meantime, the leaders of the organization have the most important role and the most influence. Therefore, the present study aimed to model the impact of synergistic leadership on occupational hardiness with the mediating role of sustainable human resource management and organizational trauma.

    Methodology

    The present study in terms of applied purpose, in terms of the descriptive-correlation method, is. The statistical population of the research is the staff of the National Company for Refining and Distribution of Petroleum Products, which numbered 435 people. The statistical sample was estimated to be 204 using Cochran's relation and selected by stratified random sampling. Data was collected using a questionnaire and analyzed with pls3 structural equation modelling software.

    Results

    Synergistic leadership affects occupational hardiness and sustainable human resource management. The impact of sustainable human resource management on occupational hardiness was confirmed. Also, the effect of synergistic leadership on organizational trauma and the effect of organizational trauma on occupational hardiness was not confirmed and It was concluded that sustainable human resource management plays an intermediary role in the impact of synergistic leadership on occupational hardiness. The mediating role of organizational trauma was not confirmed.

    Conclusion

    Synergistic leadership with a comprehensive and systematic vision, by developing the capabilities and sustainability of human resources, provides the conditions for their stability in the organization and leads to the ability and endurance of difficult and difficult job situations in the organization.

    Keywords: Synergistic Leadership, Occupational Hardiness, Sustainable Human Resource Management, Organizational trauma
  • Zohreh Mousavi Kashi *, Mansour Nouri Pages 107-123
    Background and Aim

      The purpose of this research is to investigate the effect of psychological empowerment, organizational identity and role stress on employees' organizational citizenship behaviour.

    Methodology

    The current research is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of method. The statistical population of the research was 350 employees of the police force of the 6th district of Tehran. In this research, 183 samples were selected based on Cochran's formula. In this research, the psychological empowerment questionnaire, organizational identity questionnaire, role stress questionnaire and organizational citizenship behaviour questionnaire were used. To check the fit of the measurement model using PLS software, the criteria of Cronbach's alpha, composite reliability and average index of extracted variance and goodness of fit were used. To analyze the data and confirm the hypothesis test, confirmatory factor analysis and structural equation methods were used.

    Results

    Data analysis showed that psychological empowerment has a positive and significant effect on organizational citizenship behaviour, the existence of a positive and significant effect between organizational identity and organizational citizenship behaviour is also confirmed. Also, role stress has a significant and positive effect on organizational citizenship behaviour.

    Conclusion

    Based on the findings of the research, psychological empowerment has improved the organizational citizenship behaviour of employees by improving the level of awareness and working abilities of employees. Increasing organizational identity as a unifying and coordinating element improves organizational citizenship behaviour and role stress is a motivating element that stimulates the intellectual and strategic forces of employees and thereby increases organizational performance and citizenship behaviour in the organization.

    Keywords: Psychological Empowerment, Organizational Identity, Role Stress, Organizational Citizenship Behavior, police department
  • Iraj Akbarifar, Foad Makvandi *, Mohammad Hemati, Ghanbar Amirnejad Pages 125-145
    Background and Aim

    This research was conducted to provide a model for evaluating the policies of adapting the administrative system in line with resource management in the National Iranian Oil Company.

    Methodology

    The research method was descriptive and of the structural equation model type, which was applied in terms of purpose and was carried out in the field in the statistical community. The statistical population consists of senior managers of the National Iranian Oil Company, among whom 15 people were selected as a sample through targeted sampling.

    Results

    According to the findings, 89 indicators were identified in the form of 11 dimensions and 35 components under four main concepts (policy evaluation, proportionality, administrative system organization and macro environment), the design policy evaluation model, and the validity and reliability of the model were tested.

    Conclusion

    The results of the research show that administrative transformation is a widespread phenomenon that restricting it in a specific area will damage its effective treatment. Using a comprehensive model of policy-making in the reform of the administrative system provides the possibility to fully implement the strategies with the knowledge of all the control tools of the obstacles to administrative transformation. In the end, suggestions such as the evaluation of administrative system reform policies in the transformation headquarters of governmental and non-governmental executive bodies, identification of existing capacities in the social-cultural and organizational-administrative fields, strengthening mechanisms for identifying administrative system issues, facilitating the creation of governmental and private thinking centres, facilitating participation mechanisms More was provided in providing resources and attracting social support from think tanks, and taking advantage of think tanks with the necessary expertise and experience.

    Keywords: policy evaluation, resource management, Alignment, Administrative System Reforms, National Iranian Oil Company
  • Omid Ali Niknam *, Youef Mohammadi Moghadam, Zahra Alipour Darvishi, Jamshid Salehi Sadaghiani Pages 147-163
    Background and Aim

    and purpose In the last two decades, various types of research have been conducted on the issue of employee loyalty both at the national and international levels. The present study was carried out to quantitatively investigate the influencing variables on the belongingness of the new generation employees.

    Methodology

    This research is applied, quantitative and descriptive-correlational. To collect data, a researcher-made questionnaire tool was used. The study's statistical population is employees working in businesses related to information and communication technology, and a simple random method was used to select the sample. The structural equation modelling method and Lisrel software were used to analyze the data.

    Results

    Based on the results of the analysis, all the hypotheses of the research were confirmed, and therefore the organizational culture variables aligned with the values of the new generation, the effective interaction between the manager and the employee, an attractive and developing work environment, human resources measures focused on the expectations of the new generation, the nature and identity The company (industry) has a positive and significant effect on the sustainable loyalty of new generation employees.

    Conclusion

    A stimulating and attractive work environment has a direct impact on the belongingness of the new generation employees, and what influences the formation of this environment are factors such as the positive interaction between the manager and the employee, human resource measures focused on the expectations of the new generation and the company's identity. The organizational culture factor focused on the values of the new generation is also a root and indirect factor affecting the belongingness of the employees of this generation.

    Keywords: Employee engagement, New generation employees, Structural Equation Modelling
  • Nasser Asgari *, Javad Eshaghi, Mostafa Lotfi Jalal Abadi, Samad Barani Pages 165-183
    Background and Aim

    The ability of the organization to maintain its survival and adaptation to the environment is a key capability whose results have been studied in various studies. This study aimed to systematically and comprehensively study the results of these studies and to identify the causal relationships between them.

    Methodology

    This is descriptive, applied and quantitative research. In the present study, the consequences of organizational health were first identified and extracted from 28 articles published in scientific-research journals from 2008 to 2019 by meta-analysis method. In the next step, the mentioned results were determined using the structural interpretive modelling technique and based on the opinions of 12 faculty members of Shahid Sattari Aeronautical University, ranking and modelling the relations between them.

    Results

    According to the research findings, Organizational health had a significant effect size on all 20 outcomes studied. These outcomes were classified into three categories with high, medium and low effect sizes. Among these, the highest effect was related to the variables of human resource productivity, employee creativity, organizational effectiveness, job attachment, organizational citizenship behaviour, organizational entrepreneurship and employee empowerment, respectively. In addition, causal relationships between these factors were also shown at four levels, so that employee empowerment has the most impact and organizational effectiveness has the most impact.

    Conclusion

    Managers' efforts to promote organizational health will lead to a chain of constructive human and organizational achievements that can strengthen each other to provide a facilitating environment for the sustainable productivity of organizations.

    Keywords: Organizational Health, Survive, meta-analysis, Interpretive Structural Model
  • Somayeh Ghaffari, Heirsh Soltanpanah *, Adel Salavati, Reza Shafei Pages 185-202
    Background and Aim

    The ability of the organization to maintain its survival and adaptation to the environment is a key capability whose results have been studied in various studies. This study aimed to systematically and comprehensively study the results of these studies and to identify the causal relationships between them.

    Methodology

    This is descriptive, applied and quantitative research. In the present study, the consequences of organizational health were first identified and extracted from 28 articles published in scientific research journals from 2008 to 2019 by meta-analysis method. In the next step, the mentioned results were determined using the structural interpretive modelling technique and based on the opinions of 12 faculty members of Shahid Sattari Aeronautical University, ranking and modelling the relations between them.

    Results

    According to the research findings, Organizational health had a significant effect size on all 20 outcomes studied. These outcomes were classified into three categories with high, medium and low effect sizes. Among these, the highest effect was related to the variables of human resource productivity, employee creativity, organizational effectiveness, job attachment, organizational citizenship behaviour, organizational entrepreneurship and employee empowerment, respectively. In addition, causal relationships between these factors were also shown at four levels, so that employee empowerment has the most impact and organizational effectiveness has the most impact.

    Conclusion

    Managers' efforts to promote organizational health will lead to a chain of constructive human and organizational achievements that can strengthen each other to provide a facilitating environment for the sustainable productivity of organizations.
     

    Keywords: Organizational Counterproductive behaviors, employee experience, Government healthcare centers, Sanandaj City
  • Samad Haghani, Ebrahim Delshad Maaref *, Seyyed Mehdi Mirdadashi, Mohammad Sadeghi Pages 203-222
    Background and Aim

    The ability of the organization to maintain its survival and adaptation to the environment is a key capability whose results have been studied in various studies. This study aimed to systematically and comprehensively study the results of these studies and to identify the causal relationships between them.

    Methodology

    This is descriptive, applied and quantitative research. In the present study, the consequences of organizational health were first identified and extracted from 28 articles published in scientific research journals from 2008 to 2019 by meta-analysis method. In the next step, the mentioned results were determined using the structural interpretive modelling technique and based on the opinions of 12 faculty members of Shahid Sattari Aeronautical University, ranking and modelling the relations between them.

    Results

    According to the research findings, Organizational health had a significant effect size on all 20 outcomes studied. These outcomes were classified into three categories with high, medium and low effect sizes. Among these, the highest effect was related to the variables of human resource productivity, employee creativity, organizational effectiveness, job attachment, organizational citizenship behaviour, organizational entrepreneurship and employee empowerment, respectively. In addition, causal relationships between these factors were also shown at four levels, so that employee empowerment has the most impact and organizational effectiveness has the most impact.

    Conclusion

    Managers' efforts to promote organizational health will lead to a chain of constructive human and organizational achievements that can strengthen each other to provide a facilitating environment for the sustainable productivity of organizations.

    Keywords: Facilities contract, civil participation, Impact of intention, Contradictory interest rates, Multi-stage civil participation facilities contracts
  • Shima Safarmohammadluo, Alireza Koushki *, Mehdi Kheirandish Pages 223-238
    Background and Aim

    Today, the importance of human resources in state-owned firms has increased and there is a need to provide appropriate mental and physical conditions for their activities. Evidence shows that organizational leaders have a decisive role in promoting employee health in the workplace, The concept of " Health-oriented leadership " has been introduced in scientific discussions. Considering that there is no precise conceptualization of it, the purpose of this study is to design a model of Health-oriented leadership in state-owned firms.

    Methodology

    This research, is considered among the qualitative research. that foundation grounded theory method was used to design the model. For this purpose, semi-structured interviews were conducted with 24 executive experts in state-owned firms and university experts who were purposefully selected.

    Results

    Based on the findings, 6 categories of factors were identified including causal factors, health-oriented leadership (pivotal phenomenon), underlying factors, intervening factors, strategies and consequences. Also, three attitudinal dimensions of employee health, practical employee health and personal health of the leader for Health-oriented leadership were identified.

    Conclusion

    Based on the findings, examining organizational leadership from a health-oriented approach can provide a systematic and comprehensive framework and somehow put the existing theories in the field of organizational leadership in a new format. Finally, the results showed that health-oriented leadership in state-owned firms is a multifaceted phenomenon, the use of which can create positive and valuable results.

    Keywords: organizational leadership, Health-oriented leadership, State-Owned Firms, Grounded Theory, Leadership
  • Homeyra Paikhan, Afsaneh Zamanimoghaddam *, Reza Shabannezhad Khas Pages 239-256
    Background and aim

    The purpose of this research is to design an educational model to improve competitiveness in the agricultural bank.

    Method

    The combined research method is based on mixed exploratory research (qualitative-validation-quantitative). The statistical population in the qualitative section is senior managers of Iran Agricultural Bank, professors and specialists in educational management and business management in universities and higher education centers in the country. In the accreditation department, there were senior and middle managers of the Greater Tehran Agricultural Bank and professors of educational management and business management in Tehran's higher education centers, and in the quantitative department, there were 1020 employees of the 95 branches of the Agricultural Bank active in Greater Tehran. In the qualitative section, an in-depth interview was conducted using the snowball method until theoretical saturation was reached. In the validation section, a targeted non-probability method was used to survey 20 experts using a semi-structured and structured questionnaire in three rounds. And in the quantitative part, to evaluate the model, a 118-item researcher-made questionnaire was distributed among 279 people from the sample using the multi-stage relative cluster sampling method. Reliability was estimated by three methods of determining factor loadings of items (more than 0.4), Cronbach's alpha of components (between 0.754 and 0.968) and combined reliability (between 0.839 and 0.979). Confirmed. Qualitative data were analyzed with ground theory technique in One Note software, validation data with Delphi technique in SPSS software and quantitative data with structural equation modeling technique and exploratory and confirmatory factor analysis tests.

    Results

    The results of the qualitative and validation section indicated that the paradigm model has 26 components (concepts).

    Conclusion

    The results showed that all the components of the research model were confirmed.

    Keywords: Education, Competitiveness, Promotion, agricultural bank, management