فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1400)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1400/01/18
  • تعداد عناوین: 56
|
  • مریم کامکاری*، علی ریاستی، پیمان جعفری، کوروش عزیزی صفحات 23-30
    هدف

    هدف از اجرای این طرح، نهادینه نمودن قانون پوشش و اخلاق حرفه ای در ذهن و رفتار دانشجویان و پرهیز از برخوردهای قهری و انضباطی و تعیین میزان رضایت دانشجویان از فرآیند مشاوره فرهنگی بود.

    مواد و روش ها

    شورایی متشکل از معاون آموزشی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و دبیر ستاد صیانت دانشگاه، اقدام به تدوین آیین نامه فرآیند فرهنگی پوشش و اخلاق حرفه ای دانشجویان نمود. دانشجویان ناقض آییننامه، در بازه زمانی یک ماهه، وارد فرآیند شدند. پرسشنامه ای محقق ساخته برای ارزیابی دیدگاه دانشجویان از این فرآیند تدوین شد. جامعه آماری، دانشجویان ناقضین آیین نامه و تعدادی از دانشجویان غیر ناقض آیین نامه اخلاق حرفه ای در دانشکده ها بودند. داده ها در نرم افزار spss19 وارد و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نشان از تاثیر مناسب فرآیند بر کاهش آمار دانشجویان معرفی شده به شورای انضباطی و احکام صادره و رضایت مندی بیش از 80 درصدی دانشجویان از این فرآیند را داشت.

    نتیجه گیری

    اجرای این فرآیند در بین دانشجویان ناقض آیین نامه اخلاق حرفه ای در دانشگاه علوم پزشکی شیراز موجب کاهش آمار احکام صادره در شورای انضباطی، اثرگذاری رفتاری و عملکردی و همچنین رضایتمندی بیشتر دانشجویان گردید. به کارگیری این فرآیند در سایر موسسات آموزش عالی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، کد پوشش، مشاوره فرهنگی، دانشجو، شورای انضباطی
  • حمیدرضا بازگلی، محمود صفری*، محمدنقی ایمانی صفحات 25-33
    هدف

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کمی و کیفی) است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و آگاه در زمینه سرمایه فرهنگی و در بخش کمی شامل تمام دانش آموزان دبیرستان در شهر تهران می باشد.

    روش

    حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (20 نفر) و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 335 نفر برآورد گردید. برای انتخاب نمونه در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس 5 گزینه ای بود. روایی پرسشنامه از نظر صوری و محتوایی از طریق چند نفر از خبرگان، روایی همگرا از طریق محاسبه میانگین واریانس استخراج شده و روایی واگرا از طریق محاسبه جذر AVE به تایید رسید. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 968/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، کولموگروف اسمیرنف، تحلیل عاملی تاییدی و t تک نمونه ای استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده به شناسایی 10 مولفه و 185 شاخص منجر شد که 5 مولفه اثرگذار شامل هویت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، تعاملات خانوادگی، مصرف رسانه و سبک زندگی و 5 بعد اثرپذیر پیشرفت تحصیلی، توانمندسازی دانش آموزان، مسیولیت پذیری اجتماعی، مقبولیت اجتماعی و شادی دانش آموزان تاثیر دارند.

    نتیجه گیری

    بر اساس این پزوهش، آموزش به دنبال توسعه صلاحیت ها و شایستگی دانش آموزان و بهبود عملکرد آن ها است. سیستم آموزشی کشور می تواند مجموعه های ارزشمند جامعه را بین افراد توزیع کند و با باردادن آن به سرمایه فرهنگی آن ها را تا حدی به مواضع مختلف اجتماعی تخصیص دهد و نقش برابرساز را ایفا کند.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، پیشرفت تحصیلی، آموزش و پرورش
  • زهرا تقی زاده شیده، پریسا تجلی*، زهره صادقی افجه صفحات 27-37
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اشتیاق تحصیلی بر اساس جو مدرسه و کیفیت زندگی دانش آموزان با میانجی گری خودتنظیمی دانش آموزان تک والد انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی، کمی و همبستگی به شمار می رود. جامعه آماری پژوهش بر اساس آمار سازمان آموزش و پرورش شهر تهران در حدود 1196812 دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم (پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم) بود. حجم نمونه بر اساس شیوه های رایج در معادلات ساختاری 350 نفر (برای دانش آموزان تک والد) بر آورد گردید. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شد. در این پژوهش علاوه برفرم مشخصات فردی محقق ساخته، پرسش نامه اشتیاق تحصیلی فردریکز و همکاران (2004)، پرسشنامه جو و هویت مدرسه لی و همکاران (2017)، پرسش نامه کیفیت زندگی وار و شربون (1992)، خود تنظیمی بوفاردو وهمکاران (1995) استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و از روش معادلات ساختاری استفاده با نرم افزار Spss نسخه 22  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پنج عامل رابطه کارکنان بادانش آموزان، هویت مدرسه، ارزش ها و رویکرد مشترک، تاکیدهای آموزشگاه و رابطه دانش آموزان با یکدیگر بار عاملی معنادار روی جو و هویت مدرسه دانش آموزان تک والد داشت. سلامت جسمانی و روانی دو بعد معنادار کیفیت زندگی دانش آموزان تک والد بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که اشتیاق تحصیلی بر اساس جو مدرسه و کیفیت زندگی دانش آموزان با میانجی گری خودتنظیمی دانش آموزان تک والد رابطه معنادار دارد.

    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، جو مدرسه، کیفیت زندگی، خودتنظیمی، دانش آموزان تک والد
  • مینا قنواتیان، علی مهداد*، خدیجه ابوالمعالی الحسینی صفحات 53-64
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش مدیریت خود، مدیریت هیجان و تلفیق این دو روش به مادران نوجوانان دختر شهر تهران بر احساس تعلق به مدرسه و بهزیستی جامع بود.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش طرح نیمه آزمایشی دو گروهی با پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه مادران نوجوانان دختر شهر تهران در سال 1397 بودند که از بین مدارس شهر تهران تعداد 60 نفر از مادران نوجوانان دختر دارای مشکلات مرتبط با ناسازگاری تحصیلی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در چهار گروه (سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل) جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی جامع (کیز) و احساس تعلق به مدرسه (بری و بتی) استفاده شد. داده های پژوهش نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل داده های پژوهش نشان داد که در بهزیستی جامع و احساس تعلق به مدرسه، بین سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری (01/0<p) و دو گروه آزمایش و کنترل (05/0<p) تفاوت معنادار وجود دارد. در مرحله پیگیری، اثربخشی اجرای بسته های آموزشی مدیریت خود و مدیریت هیجان و تلفیقی برای متغیر های بهزیستی جامع و احساس تعلق به مدرسه تداوم داشت. بنابراین اجرای بسته آموزشی مدیریت خود، مدیریت هیجان و تلفیقی، به مادران نوجوانان دختر می تواند با افزایش بهزیستی جامع  و احساس تعلق به مدرسه، ناسازگاری اخلاقی و تحصیلی فرزندان آنان را کاهش دهد. از این رو لازم است متخصصان و روانشناسان این حوزه بیشتر به ابعاد روان شناختی این آموزش ها توجه کنند.

    نتیجه گیری

    در تبیین این یافته ها می توان گفت چنانچه هیجان ها به شکل کنترل نشده ابراز شوند، نه تنها کارکرد زیستی و اجتماعی ندارند، بلکه آسیب زننده نیز هستند

    کلیدواژگان: مدیریت خود، مدیریت هیجان، بهزیستی جامع، احساس تعلق به مدرسه
  • فاطمه میرحسینی، محمود شیرازی*، فاطمه صغری کربلایی هرفته صفحات 57-65
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر آموزش تیوری انتخاب برافزایش ابراز گری هیجانی دانش آموزان دختر دبیرستانی بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. نمونه شامل 40 دانش آموزان دختر دبیرستانی که به صورت تصادفی انتخاب شدند. آموزش تیوری انتخاب به مدت 12 جلسه 120 دقیقه ای روی گروه آزمایش اجرا شد و پس از اتمام جلسات پس آزمون اجرا شد. از پرسشنامه ابراز گری هیجانی کینگ و امونز (1990) برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش تیوری انتخاب برافزایش ابراز گری هیجانی دانش آموزان دختر دبیرستانی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین با توجه به موثر بودن آموزش تیوری انتخاب بر ارتقای ابراز گری هیجانی به دست اندرکاران آموزش وپرورش توصیه می شود برنامه آموزش تیوری انتخاب به منظور بهبود حال دانش آموزان به کار ببریم.

    کلیدواژگان: آموزش تئوری انتخاب، ابراز گری هیجانی، دانش آموزان
  • نرگس کشاورزی، کبری نودهی*، ارسطو میرانی صفحات 61-76

    اهداف علم روانشناسی در گذشته تمرکز بر بیماریها و راه-های درمان آنها بوده است؛ اما در حدود دو دهه پیش شاخهای از روانشناسی به نام روانشناسی مثبتنگر با هدف تاکید بر فضایل ششگانه مثبت اخلاقی مانند خرد، شجاعت، عدالت، میانه-روی، عشق و رافت، تعالی و قابلیتهای بیستوچهارگانهای مانند صداقت، امید، قدردانی، رهبری . . . مورد توجه قرار گرفت. خسرو و شیرین یکی از منظومه های خمسه نظامی دارای ظرفیتهای اخلاقی فراوانی است. شناخت این فضایل و قابلیتها می تواند در نشان دادن شخصیت خسرو و شیرین تاثیر بسزایی داشته باشد. در این منظومه شخصیت خسرو با دارا بودن فضایلی چون رافت و عشق، خرد و قابلیتهای کنجکاوی و دوست-داشتن و شیرین با آراستگی به فضیلت میانهروی، عشق، تعالی و قابلیتهای دوست داشتن، خودکنترلی، معنویت و امید  به شکوفایی و تعالی میرسند.

    کلیدواژگان: فضیلت، قابلیت، خسرو، شیرین، مارتین سلیگمن
  • حسن لطفی، پریوش جعفری*، حمیدرضا آراسته صفحات 68-78
    هدف

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر رویکرد کیفی با طرح اکتشافی از نوع مقوله بندی انجام شد. استراتژی پژوهش تحلیل محتوا می باشد.

    مواد و روش ها

    برای گردآوری داده ها علاوه بر بررسی متون تخصصی، از مصاحبه نیمه ساختاریافته (بیش از 850 دقیقه) استفاده گردید. مشارکت کنندگان در پژوهش 16 نفر از صاحب نظران دانشگاهی (اعضای هیات علمی رشته های مرتبط و مدیران ارشد حوزه های مرتبط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و واحد علوم و تحقیقات) تشکیل دادند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. تعداد شرکت کنندگان بر اساس اصل اشباع نظری تعیین شد. برای تحلیل داده های کیفی از طریق تکنیک کدگذاری باز و محوری تا استخراج مقولات استفاده شده است. روایی پژوهش با تایید خبرگان حوزه رهبری معنوی و بالندگی دانشجویی و پایایی با روش توافق بین دو کدگذار %87.6 تعیین گردید.

    یافته ها

    نتیجه تحلیل ها استخراج 368 کد باز،42 کد محوری و 31 مقوله شد. 10 پیشایند اصلی، به همراه سازوکار، 3 راهبرد نهایی و 5 پیامد به شکل مقوله تدوین شد. راهبردهای اصلی برای بالندگی رهبری معنوی، بینش استراتژیک، راهبردهای آموزشی همراه با بازنگری رسالت و اهداف کلان در این حوزه می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که پیامدهای چشم گیر در دانشگاه و دانشجویان شامل: دانشگاه توسعه یافته معنویت محور، تکامل معنوی جامعه و توسعه یافتگی کشور، شناخت هویت و بالندگی معنوی انسان ها، الگوسازی رهبری معنوی در جامعه، سازمان های کارا با سرمایه های فکری، معنوی و انسانی بالنده می باشد. پیشنهاد می گردد با توجه به تاثیرات بلندمدت نظام بالندگی رهبری معنوی در تعالی جامعه این نظام با تکیه به ظرفیت های دانشگاهی پیاده سازی و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: بالندگی دانشجو، تعالی رهبری، تکامل معنوی، نظام بالندگی رهبری معنوی
  • مهین نوری نوخندان، محمد کریمی*، محمود قربانی صفحات 73-84
    هدف

    پژوهش حاضر ارایه مدل ارزشهای فرهنگی-اخلاقی به منظور شناسایی ابعاد و مولفه های افزایش عدالت سازمانی در ادارات نواحی هفتگانه آموزش و پرورش مشهد و سهم هریک از آنها را در ارزشهای اخلاق سازمانی در این ادارات را بیان کند.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، آمیخته (کیفی و کمی) بود. جامعه پژوهش در بخش کیفی خبرگان مدیران و معاونان نواحی هفت گانه آموزش وپرورش شهر مشهد و در بخش کمی کارکنان آموزش و پرورش نواحی هفت گانه شهر مشهد در سال تحصیلی 99-1398 بودند. نمونه پژوهش در بخش کیفی 30 نفر بودند در بخش کمی 257 نفر بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با روش های فیش برداری، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری که روایی صوری و سازه تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ برای همه ابعاد بالاتر از 80/0 بهدست آمد. داده های بخش کیفی با روش دلفی و داده های بخش کمی با شاخص های آمار توصیفی و معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-26 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های بخش کیفی نشان داد که عدالت سازمانی دارای چهار مولفه توزیعی (3زیرمقیاس)، رویه ای (3 زیرمقیاس)، تعاملی (2 زیرمقیاس) و زبانی (2 زیرمقیاس) و ارزش های فرهنگی اخلاقی دارای چهار مولفه ارزش های فرهنگی (3 زیرمقیاس)، رهبری اخلاقی (4 زیرمقیاس)، اخلاق حرفه ای (3 زیرمقیاس) و جو اخلاقی (2 زیرمقیاس) بود. یافته های بخش کمی نشان داد که مولفه های هر دو عامل تایید شد، زیرمقیاس ها و مولفه ها بر مدل افزایش عدالت سازمانی با رویکرد ارزش های فرهنگی اخلاقی اثر معناداری داشتند و مدل دارای شاخص های برازندگی مناسبی بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، مدل نهایی افزایش عدالت سازمانی با رویکرد ارزش های فرهنگی اخلاقی در کارکنان آموزش و پرورش طراحی شد که این مدل می تواند برای متخصصان آموزش و پرورش تلویحات کاربردی داشته باشد و از آن، جهت بهبود سازمان آموزش و پرورش بهره ببرند.

    کلیدواژگان: ارزش های فرهنگی، ارزش های اخلاقی، عدالت سازمانی
  • هوشنگ شیریان شلمزاری، بدری شاه طالبی*، نرگس سعیدیان خوراسگانی صفحات 107-116
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی و آزمون مدلی برای ارتقا سلامت اداری بر اساس مولفه های سلامت ساختاری و سلامت تکنولوژیکی- الکترونیکی به روش آمیخته اکتشافی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در فاز اول (کیفی) از تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی استفاده شد. محیط پژوهش در دو فاز منابع دسته اول پایگاه های اینترنتی و بانکهای اطلاعاتی علمی معتبر در گستره زمانی 2010 تا 2019 در حوزه مطالعات سلامت اداری  بود. جمع آوری مضامین اولیه، به روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور تعداد 69  عنوان مقاله و کتاب داخلی و خارجی مورد مطالعه قرار گرفت که با این تعداد نمونه محقق به اشباع نظری رسید. در فاز کمی محیط پژوهش شامل کلیه اعضای نظام آموزش وپرورش در ایران به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش سیاهه 31 گویه ای محقق ساخته بر اساس طیف 5 گزینه ای لیکرت از 1 به معنای کاملا مخالفم تا 5  به صورت کاملا موافقم تنظیم شد. مقادیر مربوط به برآورد ضریب آلفای کرونباخ برای مضامین بالاتر از 75/0 گزارش شدند که نشان دهنده همبستگی درونی بالا در معرف های مضامین پایه است. تحلیل داده های کمی شامل جداول توزیع فراوانی و نمودارها، و در بخش استنباطی از روش تحلیل عاملی تاییدی و رویکرد مدل سازی معادله ساختاری کوواریانس محور استفاده شد. با توجه به شاخص های، مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود.

    یافته ها

    تحلیل عامل تاییدی عامل "سلامت تکنولوژیکی-الکترونیکی" نشان می دهدکه مضامین پایه "سلامت سخت افزاری-نرم افزاری"(باضریب مسیر 93/0) و"حراست قانونی"(باضریب مسیر 94/0) و"حراست انسانی-فیزیکی"(باضریب مسیر 94/0) دارای همبستگی قوی باعامل"سلامت تکنولوژیکی-الکترونیکی"است وشاخص قوی برای اندازه گیری آن محسوب می شود.

    نتیجه گیری

    در تفسیر یافته ها می توان گفت در دنیای امروز تکنولوژی با جانشین ساختن محصولات، خدمات و مواد جدید با محصولات، خدمات و مواد قدیمی، صرفه جویی در میزان مصرف ورودی های سازمان، خودگردانی سازمانی به حداقل رساندن احتیاج به نیروی انسانی، نوآوریهای مداوم و نقش مهمی در حیات و ارتقاء سلامت ادارات و سازمان ها  ایفا میکند.

    کلیدواژگان: سلامت اداری، نظام آموزش وپرورش، ارتقا سلامت اداری، تحلیل
  • طاهره عباس زاده شهری، حمید شفیع زاده*، نادر سلیمانی صفحات 129-139
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی تربیت شهروند حرفه ای در آموزش و پرورش بر اساس نظریه داده بنیاد انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    الگوی علمی این پژوهش بر اساس مصاحبه کیفی صورت گرفته با روسای آموزش و پرورش و نخبگان علمی و روش نمونه گیری به دو صورت هدفمند و گلوله برفی می باشد و در نهایت با مراجعه به خبرگان، 16 مصاحبه کیفی صورت گرفت و با استفاده از تکنیک گرندد تیوری به شناسایی شاخص های تربیت شهروند حرفه ای در آموزش و پرورش استان خراسان رضوی پرداخته شد. ضرورت هر یک از مولفه های مدل استخراج شده برای تربیت شهروند حرفه ای بررسی شد، پژوهش با روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی تحلیل شد. یافته ها بیانگر 6 کد اصلی استخراج و کدها در 14 کد فرعی گروه-بندی شده اند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان می دهد که تاثیرگذارترین کدهای هر معیار راهبردهای تربیت اجتماعی شهروندی، ارزیابی عملکرد عناصر آموزشی در نظام آموزش و پرورش، رعایت استانداردهای آموزشی بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که سه بعد دانشی، نگرشی و توانشی (مهارتی) مهم ترین ابعاد تربیت شهروندی هستند

    کلیدواژگان: تربیت، شهروند، حرفه ای، نظام آموزش و پرورش
  • پریسا نامیان، محمد پروا*، هادی کشمیری صفحات 130-136
    هدف

    در این مقاله ضمن مطالعه مفاهیم سبک زندگی و مسکن و مولفه های تاثیرگذار سبک بر مسکن، یافتن چگونگی تاثیر تغییرات سبک زندگی بر طراحی مسکن در شهر شیراز مدنظراست.  

    مواد و روش ها

    ماهیت و روش این پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی با هدف کشف روابط بین متغیرهای اقتصادی، اجتماعی، فردی، تکنولوژی و فرهنگی مذهبی سبک زندگی با ویژگی های عملکردی، کالبدی و مفهومی در طراحی مسکن است. جامعه ی مورد بررسی به روش خوشه ای از ساکنان آپارتمان های ساخته شده در  مناطق1، 2 و 7 شهر شیراز انتخاب شدند. حجم نمونه ی پژوهش 390  نفر است که با شیوه ی نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انجام شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخت با آلفای کرونباخ 88/0 استفاده گردید. داده ها با استفاده از آمار های توصیفی و رگرسیون چند متغیری با استفاده از نرم افزار  Spss 25 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین سبک زندگی مردم در دوران معاصر و طراحی معماری مسکن ارتباط وجود دارد. ضریب تعیین تاثیر نیز مشخص کرد 82/0 ویژگی های عملکردی، 68/0 ویژگی های کالبدی و 64/0 ویژگی های مفهومی در طراحی مسکن توسط مولفه های سبک زندگی تعیین می شوند.

    نتیجه گیری

    میزان تاثیر سبک زندگی بر طراحی مسکن موضوعی است که از دید پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی و طراحان کمتر مورد توجه قرار گرفته است. یافتن تاثیرات تغییرات سبک زندگی بر طراحی می تواند گامی مثبت در ارایه الگویی مناسب برای مسکن معاصر باشد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، مسکن معاصر، طراحی، شیراز
  • علی نجفی، فرشته امین*، سید محمد اعرابی صفحات 145-158
    هدف

    هدف این پژوهش ارایه مدل برای دلبستگی سازمانی کارکنان است. ماهیت این پژوهش کیفی و کاربردی-توسعهی است

    مواد و روش ها

    روش اجرای پژوهش نظریه مبنایی پارادایمی سیستمی معرفی شده توسط استراوس و کوربین است. روش نمونه گیری به شیوه هدفمند قضاوتی مبتنی بر نمونه گیری نظری صورت گرفته است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش باعث شناسایی چهارگونه دلبستگی شامل تجملی (فیزیکی)، ظاهری، عرفانی و عاطفی تحت شرایط علی کانون توجه فرد (مادی یا معنوی) و تمایل نظارتی (کم یا زیاد) شد. شرایط علی ایجاد کننده ی دلبستگی سازمانی را می توان بر مبنای کانون توجه فرد و کنترل پذیری یا تمایل نظارتی فرد تبیین کرد. شرایط مداخله گر عبارتند از رده سازمانی، سابقه شغلی، جبران خدمات، اعتبار سازمانی و جنس روابط.

    نتیجه گیری

    توجه به مدل دلبستگی کارمند و تناسب آن با ماهیت شغل، جبران خدمات مادی و معنوی، نوع ارتباطات و ساختار سازمانی که کنترل پذیری فرد را متاثر می نماید عوامل کاربردی در سازمان ها می باشد.

    کلیدواژگان: سبک دلبستگی، طراحی مدل دلبستگی، منابع انسانی، نظریه مبنایی، گرندد تئوری
  • یوسف رازقی پور، سید احمد هاشمی*، مختار رنجبر، عباس قلتاش صفحات 152-166
    هدف

    هدف این پژوهش ارایه الگوی مطلوب تربیت شهروند الکترونیک با توجه به مبانی فلسفی تربیت شهروندی می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضراز نوع کیفی وروش آن تحلیل محتوااز نوع قیاس می باشد.برای انجام این تحقیق ازکتاب ها مقالات ومنابع پژوهشی نوشته شده توسط پژوهشگران  پیرامون شهروند الکترونیک وفناوری اطلاعات اعم ازنوشتاری استفاده شده است.برای تحلیل محتوا از رویکردی خاص برای تحلیل داده ها استفاده می شود که این رویکرد خاص عمدتا ناشی از نحوه تلقی ازموضوع تحلیل (محتوا) می باشد

    یافته ها

    در این پژوهش با بررسی چهار موضوع مختلف ومربوط به تربیت شهروند الکترونیک شامل: اهداف ،نقش و جایگاه تربیت شهروند الکترونیک  ، شاخص ها و معیار های تربیت شهروند الکترونیک ، دیدگاه اندیشمندان و فلاسفه در باره تربیت شهروند الکترونیک و  نقش سند تحول بنیادین در تربیت شهروند الکترونیک ،به شیوه تحلیل محتوا و استفاده ازکدگذاری باز، محوری وگزینشی مولفه های مرتبط استخراج گردید و ازکنار هم گذاشتن  مولفه های استخراج شده ، الگویی مناسب جهت تربیت شهروند الکترونیک طراحی نمودیم که درقسمت یافته های پژوهش به آن الگو اشاره می نماییم.

    نتیجه گیری

    توجه به توسعه الکترونیک، دولت الکترونیک، شهر الکترنیک و شهروند الکترونیک مقول های مهم به شمار آمده و نیازمند تلاش همه جانبه دولتها،مدیران و شهروندان می باشد.مدرسه به عنوان یک محیط آموزشی نقش اساسی در تربیت شهروندان الکترونیک دارد.

    کلیدواژگان: تربیت، شهروندالکترونیکی، شهر الکترونیکی
  • حمیدرضا جمیلی شبستری، عباس خورشیدی*، بهارک شیرزاد کبریا، لطف الله عباسی صفحات 153-173
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی مدیریت دانایی برای مدیران مدارس دوره اول متوسطه آموزش و پرورش انجام شده است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از لحاظ اهداف کاربردی   واز نظر نظر دادها ، آمیخته اکتشافی(کیفی-کمی) واز نظر ماهیت و نوع مطالعه در بعد کیفی، داده بنیاد از نوع خود ظهور است و در بعد کمی،  پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری بخش کیفی کلیه خبرگان ومتخصصان این حوزه تشکیل دادند.در بخش کمی کلیه مدیران دوره اول متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران که دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر در رشته های علوم انسانی هستند به تعداد 200 نفر (80 زن و 120 مرد) تشکیل می دهد. روش نمونه گیری  آگاهانه هدفمند از نوع گلوله برفی تعداد18 نفر خبره انتخاب شدند.که در خبره شماره15 به اشباع نظری رسیدیم .در بخش کمی حجم نمونه بر اساس فرمول تعیین حجم مورگان127نفرانتخاب شدند.در پژوهش حاضر پس از کدگذاری باز ومحوری ابزار سنجش حاصل شده، در قالب یک فرم تنظیم وبرای خبرگان جهت کدگذاری انتخابی ارسال گردید.لازم به ذکر است که در طی این فرایند از مصاحبه،فن دلفی وبارش فکری استفاده شد.در بعد کمی فرم اشباع شده توسط خبرگان از طریق دادن وزن به شاخصها براساس معیارهای استخراج شده از مرحله کیفی، پرسشنامه هفت پیوستاری تبدیل وبر روی گروه نمونه که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند اجراگردید.روایی ابزار سنجش از طریق CVR  واعتبار آن بوسیله آلفای کرونباخ مورد سنجش قرارگرفت وتایید شد.تجزیه وتحلیل داده ها در بخش کمی در بخش آمار توصیفی (رسم جداول،مشخصه های آماری و نمودارها) وآمار استنباطی (تحلیل عاملی تاییدی،آزمونT ،آنالیز واریانس یکراهه وهمچنین آزمون K-S برای اطمینان از نرمال بودن جامعه پژوهش) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش در بخش کیفی نشان داد که الگوی مزبور مرکب از 5بعد و 19مولفه 122شاخص در بعد کیفی برای الگوی مدیریت دانایی برای مدیران مدارس دوره اول متوسطه آموزش و پرورش نهایی شد.

    نتیجه گیری

    در بخش کمی نیز شاخص های  AGFA,GFI,RMSEA وخی دو همگی بیانگر این هستند که ابعاد شناسایی شده در یک ساختار متجانس ،سازه های الگوی یک مفهوم تحت عنوان الگوی مدیریت دانایی برای مدیران مدارس دوره اول متوسطه آموزش و پرورش را حمایت می کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تحلیل سازمان، سرمایه انسانی، مدیریت، دانش وفن آوری، ارکان مدرسه
  • فرشته بیگلری، نقی کمالی*، امیر نجفی صفحات 159-172
    هدف

    اخلاق حرفه ای نقش مهمی در سلامت سازمانی دارد و آسیب شناسی آن می تواند نقش موثری در جهت بهبود عملکرد سازمان داشته باشد. بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های آسیب شناسی اخلاق حرفه ای در نظام آموزش عالی سلامت با رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش خبرگان اخلاق حرفه ای در نظام آموزش عالی سلامت در سال تحصیلی 99-1398 بودند که طبق اصل اشباع نظری تعداد 15 نفر از آنها با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته به روش داده بنیاد  بود که روایی آن با روش روایی محتوایی و صوریی  تایید گردید. در نهایت، داده ها با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار MAXQDA-12 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که برای مقوله محوری آسیب شناسی اخلاق حرفه ای در نظام آموزش عالی سلامت 136 شاخص، 31 مولفه و 5 بعد شناسایی شد. در مقوله محوری مذکور بعد عوامل علی دارای چهار مولفه، بعد عوامل زمینه ای دارای هشت مولفه، بعد عوامل مداخله گر دارای پنج مولفه، بعد راهبردها دارای هفت مولفه و بعد پیامدها دارای هفت مولفه بود. در نهایت، الگوی آسیب شناسی اخلاق حرفه ای در نظام آموزش عالی سلامت با رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد طراحی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر برای متخصصان و برنامه ریزان نظام آموزش عالی سلامت دارای تلویحات کاربردی است و آنان با استفاده از ابعاد، مولفه ها و شاخص های شناسایی شده می توانند گام موثری در جهت بهبود اخلاق حرفه ای در نظام آموزش عالی سلامت بردارند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، اخلاق حرفه ای، آموزش عالی، سلامت، نظریه داده بنیاد
  • حمیده سادات نزاکتی هاشمیان، حسین مهدیان*، ابوالفضل بخشی پور صفحات 162-172
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی آموزش شایستگی هیجانی-اجتماعی و ذهن آگاهی بر بهزیستی تحصیلی دانش آموزان انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر متوسطه دوم ناحیه 7 شهر مشهد در سال تحصیلی 1399بوده است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی تحصیلی تومینین- سوینی و همکاران (2012) استفاده شد. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل  بوده که تعداد 45 نفر که در متغیر وابسته دارای نمره پایین تر بودند و مایل به شرکت در جلسات آموزشی بودند به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه(هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. به فاصله یک هفته از اجرای پیش آزمون در مورد هر سه گروه ، یکی از گروه های آزمایش در معرض متغیر مستقل آموزش شایستگی هیجانی-اجتماعی و گروه دوم آزمایش در معرض آموزش ذهن آگاهی قرار گرفت و گروه گواه هیچ گونه آموزشی را دریافت نکرد و سپس از همه گروه ها پس آزمون گرفته شد. در این پژوهش جهت بررسی تفاوت های بین گروهی از تحلیل واریانس اندازه های مکرر چندمتغیره و تک متغیره عاملی با در نظر گرفتن عامل درون گروهی (آزمون) و بین گروهی (عضویت گروهی) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش شایستگی هیجانی-اجتماعی و ذهن آگاهی باعث افزایش بهزیستی تحصیلی در دانش آموزان دختر می شود. نتایج نشان داد که بین اثربخشی آموزش شایستگی هیجانی-اجتماعی و ذهن آگاهی بر بهزیستی تحصیلی تفاوت معناداری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که آموزش شایستگی هیجانی-اجتماعی و ذهن آگاهی بر بهزیستی تحصیلی موثر است و تفاوتی بین میزان اثربخشی آنها وجود ندارد.

    کلیدواژگان: آموزش شایستگی هیجانی-اجتماعی، آموزش ذهن آگاهی، بهزیستی تحصیلی
  • فاطمه نامنی، کامبیز اسماعیل نیا*، معصومه باقرپور صفحات 167-176
    هدف

    هدف تحقیق حاضر طراحی مدل رفتار زیست محیطی در میان معلمان مقطع متوسطه شهر گرگان بود.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش در حالت کلی از نظر هدف کاربردی، از نظر میزان کنترل متغیرها میدانی و از نظر جمع آوری داده ها توصیفی از نوع زمینه یابی است و از سوی دیگر پژوهش حاضر را می توان نوعی پژوهش اکتشافی تلقی کرد. در بخش کمی پژوهش، جهت ارایه مدل رفتار زیست محیطی از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و سپس ارایه مدل ساختاری و برای بررسی دیدگاه افراد پیرامون وضعیت ابعاد مختلف رفتار زیست محیطی از آزمون t تک نمونه استفاده شده است.

    یافته ها

    در بخش کیفی پژوهش بر اساس فرآیند کدگذاری باز و محوری داده های حاصل از مصاحبه های عمیق و اکتشافی، کدهای مفهومی استخراج شد، تعداد 7  طبقه (مقوله اصلی) بدست آمد که مقوله های اصلی مدل تحقیق عبارتند از: مدیریت و رهبری، تدوین خط مشی و استراتژی، رسالت های آموزشی، آگاهی زیست محیطی، رفتار زیست محیطی، مسیولیت پذیری اجتماعی و جهت گیری یادگیری سازمانی. در بخش کمی پژوهش، جهت ارایه مدل رفتار زیست محیطی، مبادرت به انجام تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و سپس ارایه مدل ساختاری پژوهش پرداخته شد. در مرحله کمی پژوهش، مدل نهایی پژوهش، با موضوع مدل رفتار زیست محیطی در میان معلمان مقطع متوسطه شهر گرگان ارایه شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد کلیه بارهای عاملی از لحاظ آماری معنی دار بودند و نتایج بررسی دیدگاه افراد پیرامون وضعیت ابعاد رفتار زیست محیطی با آزمون t تک نمونه نشان داد تمام متغیر ها در میان معلمان مقطع متوسطه شهر گرگان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

    کلیدواژگان: رفتار زیست محیطی، معلمان مقطع متوسطه، شهر گرگان
  • میثم قمی اویل، محمدجواد تقی پوریان*، بهزاد فرخ سرشت، حسنعلی آقاجانی صفحات 173-191

    شبکه های اجتماعی، به عنوان یکی از بسترهای جدید برای شکل گیری رسانه در مقیاس های مختلف (از خرده رسانه ها تا رسانه های کلان) زمینه برای نشر سریع اطلاعات و اخبار را فراهم کردند و این قابلیت، در کنار مزایای غیرقابل انکار خود، فضا برای نشر مطالب و اخبار و محتواهای غیرمعتبر و شایعه پراکنی را بازتر کرد. هدف پژوهش حاضر، استنتاج مدلی از عوامل موثر و عوامل تاثیر پذیر و همچنین ابعاد مدیریت شایعه با روش فراترکیب از انواع روش های فرامطالعه است. در پژوهش حاضر، پژوهشگر با به کارگیری روش مرور نظام مند و فراترکیب، به تحلیل نتایج و یافته های پژوهشگران پیشین می پردازد و با انجام گام های هفت گانه روش ساندلوسکی و باروسو با شناسایی 3 عامل برای عوامل تاثیرگذار (عوامل دلفینی، خزنده و آتشین)، سه عامل برای عوامل تاثیر پذیر بر مدیریت شایعه (عوامل دلفینی، خزنده و آتشین) و 3 عامل برای ابعاد تشکیل دهنده مدیریت شایعه (شایعه سیاه، شایعه سفید و شایعه خاکستری) مدل مفهومی آن را دسته بندی کرده است. در دسته بندی عوامل تاثیر گذار بر مدیریت شایعه برای عوامل دلفینی موثر بر شایعه چهار عامل، برای عوامل خزنده موثر بر شایعه ده عامل و برای عوامل آتشین موثر بر شایعه  هشت عامل کشف شد. در دسته بندی عوامل تاثیر پذیر از مدیریت شایعه برای عوامل دلفینی شش عامل، برای عوامل خزنده ده عامل و برای عوامل آتشین یازده عامل کشف شد. همچنین در دسته بندی ابعاد مدیریت شایعه نیر برای شایعه سیاه هشت عامل، برای شایعه سفید هفده عامل و برای شایعه خاکستری نیز بیست و نه عامل کشف شد.

    کلیدواژگان: مدیریت شایعه، شبکه های اجتماعی، فراترکیب
  • محمدمهدی پورملک، نادر منیرپور*، مجید ضرغام حاجبی صفحات 174-182
    هدف

    این پژوهش با هدف، ارایه مدل ساختاری رضایت از خود بر اساس امنیت شغلی و نظام دانایی در دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی با تکیه بر معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های شهر تهران در سال 99-1398 به تعداد 8197 دانشجو می باشد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران و جدول مورگان 382 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برآورد گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه رضایت از خود (داینر و همکاران، 1985)، امنیت شغلی (نیسی و همکاران، 1379) و نظام دانایی (نیومن و کنراد، 2000) بود. روایی پرسشنامه از نظر صوری و محتوایی از طریق چند نفر از خبرگان، روایی همگرا از طریق محاسبه میانگین واریانس استخراج شده و روایی واگرا از طریق محاسبه جذر AVE به تایید رسید. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 898/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار lisrel و smartpls3 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که امنیت شغلی و نظام دانایی به ترتیب به میزان  223/0 و 232/0  بر رضایت از خود در دانشجویان تحصیلات تکمیلی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    علاوه بر این، امنیت شغلی و نظام دانایی نقش میانجی را داشتند. به طوری که تاثیر امنیت شغلی بر رضایت از خود با نقش میانجی نظام دانایی به میزان 0.31 است.

    کلیدواژگان: رضایت از خود، امنیت شغلی، نظام دانایی
  • فرنوش سقایی، محمد پروا*، سیامک سامانی صفحات 177-189
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت فضا بر روند بهبود بیماران با رویکرد کاهش استرس ، اضطراب و افسردگی و تا کید بر ایجاد محیطهای شفابخش بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش پیش رو به صورت پرسش نامه ای انجام شد که در آن جامعه آماری شامل 100 بیمار دیالیزی بود. این بیماران در بخش های همودیالیز بیمارستان نمازی، بیمارستان شهید فقیهی و بیمارستان ابوعلی سینا در شهر شیراز تحت درمان بودند. مطابق با مشاهدات پژوهشگران بخش دیالیز بیمارستان ابوعلی سینا به عنوان نمونه ی با کیفیت مطلوب در نظر گرفته شده و با بخش های دیالیز در دو بیمارستان نمازی و شهید فقیهی که شامل بخش های قدیمی و تا حدی فرسوده و با طول عمر بیش از چهل سال هستند، مقایسه گردیده است. این پژوهش مشتمل بر پرسش نامه ی استاندارد «لوی بوند» است که درصد اضطراب، استرس و افسردگی بیماران را در نمونه های مورد نظر مشخص نموده، نسبت به فضای معماری و ویژگی های شفابخشی بیمارستان های نمونه مورد تحلیل و بررسی قرارداده است. از مجموع 21 سوال ،7 سوال مربوط به سنجش میزان استرس،7 سوال مربوط به سنجش میزان اضطراب و 7 سوال مربوط به سنجش میزان افسردگی میباشد. که به ترتیب امتیاز بین حداقل صفر تا حداکثر 21را شامل میگردد.تکمیل پرسشنامه ها در ساعات پایانی همودیالیز توسط بیماران در بخشهای مربوط انجام شد و جهت تجزیه و تحلیل نتایج از نرم افزار spss استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که بیمارستان ابوعلی سینا با کیفیت مطلوب طراحی و دارا بودن عناصر شفابخشی دارای اختلاف معنی دار در سطح استرس،اضطراب و افسردگی در مقایسه با دو بیمارستان فرسوده بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که میزان استرس،اضطراب و افسردگی در بخش دیالیز بیمارستان بوعلی شیرازکمتر از دو مورد فرسوده میباشد.

    کلیدواژگان: طراحی معماری، محیط های شفابخش، استرس، اضطراب، افسردگی
  • رویا ظفری، علی زارعی*، علی محمد امیرتاش صفحات 192-200
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط سبک مدیریت کیفیت جامع و بهره وری مبتنی بر مدیریت اسلامی (مطالعه موردی:  ادارات ورزش و جوانان استان های منتخب شمال غرب کشور) می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی و طرح آن از نوع همبستگی است. جامعه مورد نظر پژوهش حاضر، تمامی کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استان های منتخب شمال غرب کشور(آذربایجان شرقی، همدان و اردبیل) می باشند که در سال 1398-1397 در این سازمان ها مشغول به کار بودند که تعداد آن 587 نفر بود که از این تعداد 277 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات این تحقیق شامل پرسشنامه مدیریت کیفیت فراگیراسپینوال (1994)، و پرسشنامه استاندارد بهره وری توسط اولسانیا و همکاران (2012) بود. که میزان ضریب آلفای کرونباخ در مورد متغیرهای تحقیق بیشتر از 70/0 است.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که کار تیمی بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 542/0)، گروه های کیفیت بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 743/0)، آموزش بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 520/0)، ارزشیابی و بازخورد بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 736/0)، استفاده از اطلاعات بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 604/0)، اهداف کیفی بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 712/0)، مشتری مداری بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 598/0)، نظام پیشنهادات بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 598/0)، بهبود مستمر بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 329/0)، تعهد رهبری بر بهره وری تاثیر دارد (ضریب بار عاملی: 103/0).

    نتیجه گیری

    ابعاد مدیریت کیفیت جامع بر بهره وری تاثیر مثبت و معناداری دارد. به واقع مدیریت کیفیت جامع باید باعث افزایش بهره وری کارکنان می گردد.

    کلیدواژگان: مشارکت والدین، کیفیت دوست ورزشی، لذت ورزشی، تعهد ورزشی
  • شرمینه دهقان منگابادی، مینا مجتبایی*، فریبرز درتاج صفحات 194-200
    هدف

    تفاوت بین افراد تیزهوش و عادی در شخصیت و محیط نیز ممکن است بر میزان اهمال کاری و استرس تحصیلی آن ها تاثیر بگذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی شبیه سازی ذهنی فرایندی بر اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان تیز هوش صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری در پژوهش حاضر، شامل کلیه دانش آموزان در حال تحصیل در مقطع متوسطه شهر تهران در  سال تحصیلی 99-1398 بود. نمونه این پژوهش شامل 30 نفر بوده است که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. شرکتکنندگان با استفاده از جایگزینی تصادفی، در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. گروه آزمایشی طی 9 جلسه 90 دقیقهای به طور هفتگی تحت مداخلات آموزشی قرار گرفت و گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکرد. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر، پرسشنامه اهمالکاری سولومون و راث بلوم (1984) بوده است.در این پژوهش به منظور مقایسه بین دو میانگین از آزمون تحلیل کواریانس برای گروه های مستقل استفاده شد که تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار 19SPSS صورت پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که شبیه سازی ذهنی فرایندی بر کاهش اهمال کاری تحصیلی (001/0).

    نتیجه گیری

    میتوان نتیجه گرفت شبیه سازی ذهنی فرایندی بر کاهش اهمال کاری تحصیلی موثر است و میتوان از آن در جهت بهبود مشکلات دانشآموزان تیزهوش استفاده کرد.

    کلیدواژگان: شبیه سازی فرایندی، اهمالکاری تحصیلی، تیزهوش
  • علی هدایتی، سعید صفاریان همدانی*، مریم تقوایی صفحات 198-212
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل مهارتهای مدیریتی مبتنی بر تکنیک هوشین کانری با تاکید بر نقش انطباقپذیری سازمانی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش ترکیبی از نوع طرح تحقیق آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل (خبرگان دانشگاهی، اعضای هییت علمی و مسیولین دانشگاهی) جهت اتفاق نظر در روش دلفی بودند،  حجم نمونه  در بخش کیفی با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 17 نفر تعیین شد. و در بخش کمی جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران بود. در بخش کمی حجم نمونه به تعداد 274 نفرتعیین شد. روش نمونه گیری در بخش کمی به روش تصادفی خوشهای چندمرحله ای بود. روش جمعآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای، و ابزار اندازه گیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته، که سوالات آن برگرفته از داده های حاصل از مصاحبه بود. تعیین روایی پرسشنامه تحقیق حاضر به دو روش 1. صوری و 2. محتوایی  انجام شد، در روش صوری پرسشنامه در اختیار گروهی از خبرگان قرار گرفت و در روش محتوایی محاسبات مربوط به ضرایب AVE و CR مربوط به روایی گویه های پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. ضریب پایایی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.  به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی از تکنیک دلفی و در بخش کمی از روش مدل یابی معادلات ساختاری از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده شده است. یافته ها  نشان داد که 55 درصد مهارتهای مدیریتی در دانشگاه های آزاد استان مازندران به ابعاد و مولفه های هوشین کانری که شامل چهار بعد (1. روابط تامین کننده ، 2. بهبود فرآیند، 3. اندازه گیری کیفیت 4. الگو گیری) با تاکید بر نقش  انطباقپذیری سازمانی که شامل سه بعد (1. سازگاری سازمانی ، 2. ارزش سازمانی ، 3. رقابت سازمانی) میباشد، وابسته است. که این ابعاد میتوانند مهارت های مدیریتی در دانشگاه های آزاد استان مازندران که دارای شش بعد بشرح: 1(1. فنی ، 2. انسانی ، 3. ادراکی ، 4. ارتباطی ، 5. مهارت کار تیمی ، 6. مهارت ابتکاری).می باشد. را تبیین و پیش بینی کنند.

    یافته ها

    با توجه به نتابج بدست آمده پیشنهاد شد که دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران در راستای تحقق این مقولات گام به گام و به تدریج با توجه به یک نقشه راه و برنامه استراتژیک درازمدت عمل نمایند و به منظور جامه عمل پوشاندن آن تدوین یک برنامه عملیاتی ضرورت دارد. داشتن رویکرد پارادایمی با نگاه بومی و منطقهای نیز به تحقق آن کمک میکند.

    نتیجه گیری

    رویکرد مهارتهای مدیریتی ، امروزه بسیار مورد توجه سازمانها قرار گرفته، چراکه موجب ترقی و بالندگی افراد سازمان می شود و موجبات رسیدن به اهداف را بیش از پیش هموار می کند.

    کلیدواژگان: مهارتهای مدیریتی، هوشین کانری، انطباق پذیری سازمانی
  • مجید شیرخان*، مجتبی معظمی، غلامعلی احمدی صفحات 199-207
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف ارزیابی شاخص های ارتقاء مربیگری مدیران مدارس شهر تهران صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از حیث محیط کتابخانه ای-میدانی، ازنظر هدف کاربردی، ازنظر زمان گردآوری داده مقطعی و ازنظر روش اجرای پژوهش توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه مدیران مدارس آموزش وپرورش شهر تهران به تعداد 2250 نفر تشکیل دادند. در این راستا 328 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه و با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد که روایی و پایایی آن موردبررسی و تایید قرار گرفت. همچنین تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون t تک نمونه و مدل معادلات ساختاری و نرم افزار smartPLS صورت گرفت.

    یافته ها

    بررسی ها نشان داد مولفه های عوامل زمینه ای و محدودیت های فردی در وضعیت متوسط و سایر مولفه ها در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج نشان داد  محدودیت های فردی، موانع اطلاعاتی، فرهنگ مربی گری، شرایط دانش آموزان و مدیران، آموزش مدیران، محیط و محدودیت های بودجه ای تاثیر معناداری بر ارتقای مربی گری مدیران دارند.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، آموزش، مربی گری، مربی گری مدیران
  • حسن نیکوکار، حسین مهدیان*، مهدی قاسمی مطلق صفحات 212-221
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی الگوی ساختاری ذهن آگاهی و عملکرد خانواده با اهمال کاری تحصیلی با واسطه سازگاری در دانش آموزان دوره متوسطه دوم پسرانجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مطالعه حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر دوره متوسطه دوم کاشمر در سال تحصیلی 99-1398 که تعداد 495 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی (سولومون و راث بلوم، 1984)، پرسشنامه مهارت های ذهن آگاهی کنتاکی (بیر، اسمیت، و آلن 2004)، پرسشنامه عملکرد خانواده (اپشتاین، بالدوین و بیشاب، 1983) و پرسشنامه سازگاری دانش آموزان دبیرستانی سینها و سینگ (AISS) استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مدل سازی معادلات ساختاری مورد تحلیل انجام شد.

    یافته ها

    بررسی ضرایب مسیر نشان داد که اثرمستقیم ذهن آگاهی و عملکرد خانواده بر سازگاری مثبت و معنادار است. اثر مستقیم سازگاری بر اهمال کاری تحصیلی نیز منفی و معناداراست. همچنین اثر غیرمستقیم ذهن آگاهی بر اهمال کاری تحصیلی به واسطه سازگاری برابر با 40/0- و از نظر آماری معنادار بود و نیز عملکرد خانواده به واسطه سازگاری بر اهمال کاری تحصیلی اثر غیرمستقیم (41/0-) و معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که 53 درصد از تغییرات اهمال کاری تحصیلی بر حسب ذهن آگاهی، عملکرد خانواده و سازگاری قابل تبیین است.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، عملکرد خانواده، اهمال کاری تحصیلی و سازگاری
  • قاسمعلی طالبی پنبه چوله*، رشید ذولفقاری زعفرانی، کوروش پارسا معین صفحات 219-228

    دستیابی به چابکی سازمانی دانشگاهی همواره موردنظر سیاست گذاران و پژوهشگران سازمانی بوده است ، بنابراین عواملی که به ایجاد چابکی سازمانی می انجامد برای این افراد بسیار ارزشمند بوده و همواره به دنبال تعیین سطح چابکی سازمانی در دانشگاه ها هستند تا بر اساس این سطح تدابیری را برای افزایش آن بیاندیشند.  ازاین رو هدف از این تحقیق تعیین سطح چابکی در دانشگاه های آزاد اسلامی مازندران بود روش شناسی تحقیق ازنظر هدف کاربردی و  ازنظر شیوه جمعآوری داده ها، در زمره ی تحقیقات پیمایشی  به شمار می رود جامعه آماری کلیه اعضای هییت علمی واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی مازندران که در سیزده واحد دانشگاهی با درجات دانشگاهی مختلف جامع، بسیار بزرگ، بزرگ، متوسط و کوچک در نیم سال دوم تحصیلی 1398 مشغول به تدریس می باشند. این عده شامل 1671 در واحدهای مختلف دانشگاهی  شده اند، حجم نمونه از فرمول کوکران  به میزان 340 نفر برآورد شد؛ .ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد چابکی سازمانی دانشگاهی توسط خاوری، آراسته و جعفری (1397)؛ بوده است.  برای تجزیه و تحلیل داده ها ، از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در بخش توصیفی از شاخص های گرایش مرکزی چون میانگین و نما و جداول توزیع فراوانی و نمودارهای مناسب استفاده خواهد شد.آزمون های استنباطی شامل کومولوگراف اسمیرنف تحلیل بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و تحلیل مسیر خواهد بود. ابزار تجزیه و تحلیل داده ها نرم افزار SPSS  و نرم افزار آیموس بوده است. یافته های حاصل حاکی از آن است که سطح چابکی سازمانی در حد کمتر از متوسط می باشد. و دست اندرکاران دانشگاه برای عبور از این بحران می بایست تدابیری بیاندیشند. که مهمترین آن ها ایجاد روابط باز با سایر موسسات آموزشی و صنعتی، ایجاد دپارتمان های بین رشته ای، گفتمان های نو در برنامه ریزی آموزشی و دانشگاهی می باشد

    کلیدواژگان: چابکی، چابکی دانشگاهی
  • شهناز دهقان باغ بردانی، سید احمد هاشمی*، مختار رنجبر، علی اصغر ماشینچی صفحات 222-233
    هدف

      هدف اصلی این پژوهش تبیین مبانی فلسفی آموزش های تمام هوشمند در نظام تعلیم و تربیت و تاثیر آن بر سبک زندگی دانش آموزان است.

    مواد و روش ها

      از روش توصیفی- تحلیلی با رویکرد تحلیل محتوای کیفی استفاده شد. جمع آوری اطلاعات از طریق تهیه فیش از کتب و مجلات معتبر گوناگون وسپس دسته بندی فیش ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها صورت گرفت. اطلاعات به روش کتابخانه ای و منابع پژوهش الکترونیکی جمع آوری شد. در این تحقیق تلاش شد از روش تحلیل مضامین به نحو شبکه ای و کدگذاری استفاده گردد. گردآوری اطلاعات تحلیلی با استفاده از فیش های تحقیق و ابزارهای استاندارد کیفی که قابلیت اعتماد بالایی دارند و بیشتر مورد استفاده محققان قرار می گیرند، صورت گرفت. در خصوص جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع و پیشینه پژوهش و تبیین مبانی پژوهش، از روش های کتابخانه ای استفاده گردید. برای تحلیل اطلاعات بدست آمده، از روش تحلیل محتوا و کدگذاری باز و محوری و انتخابی استفاده شد.

    یافته ها

    پس از تحلیل داده ها و تحلیل محتوای صورت گرفته  کدهای باز شناسایی شده شامل 64 کد بود که در قالب 15 کد محوری و 6 کد منتخب(عوامل آموزشی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژیک و راهبردی) دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

     بر اساس نتایج کمی عوامل تکنولوژیکی با میانگین رتبه 74/4 بیشترین تاثیر را بر توسعه آموزش های هوشمند در مدارس داشتند.

    کلیدواژگان: آموزش های هوشمند، نظام تعلیم و تربیت، مبانی فلسفی، یادگیری الکترونیک
  • مریم پناهی، علی اسماعیلی*، کورش گودرزی، مهدی روزبهانی صفحات 225-235
    هدف

    این پژوهش با هدف، مدل یابی ساختاری انگیزه مشارکت در فعالیت های ورزشی بر اساس احساس نشاط در کارگران انجام شد.

    مواد و روش ها

    طرح این پژوهش مقطعی و از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه کارکنان شرکت نفت ایرانول شهر تهران در سال 1399 به تعداد 890 نفر تشکیل می دادند، که از میان آن ها، تعداد 261 نفر با روش نمونه گیری تصادفی و در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای انگیزه مشارکت در فعالیت های ورزشی و احساس نشاط استفاده شد. همچنین به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته-های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است.

    یافته ها

    همچنین نتایج نشان داد احساس نشاط با انگیزه ورزشی رابطه مثبتی دارد. با استفاده از نتایج حاصل از مدل انگیزه ورزشی و احساس نشاط به عنوان عوامل مهم و موثر مورد توجه و استفاده در زمینه های توصیفی و کاربردی متخصصین حوزه روان شناسی و جامعه شناسی ورزشی قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    بنابراین استفاده از این مدل می تواند در برنامه ریزی برای ایجاد انگیزه و ترغیب و افزایش نشاط کارگران مورد توجه مسیولین مربوطه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: احساس نشاط، انگیزه مشارکت در فعالیت های ورزشی
  • میثم شکری ساز، ایرج سلطانی*، محبوبه سادات فدوی صفحات 229-245
    هدف

    هدف تحقیق آمیخته پیرامون راهبردهای آموزش عالی در تجاریسازی دانش به منظور پاسخگویی به نیازهای جامعه در واحدهای جامع و بسیار بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش در زمره تحقیقات آمیخته (کیفی(نظریه داده بنیاد)-کمی) و  از نوع اکتشافی، انجام شد. شرکتکنندگان پژوهش حاضر در بخش کیفی اعضاء هیات علمی دانشگاه های آزاد بودند، که با روش نمونه گیری نظری به صورت هدفمند و بر اساس اصل اشباع نظری، تعداد 11نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات، مصاحبه نیمهساختار یافته و عمیق با مشارکتکنندگان بود. ابتدا داده های بدست آمده از مصاحبه ها بر اساس رهیافت نظامند استراوس وکوربین پیادهسازی و در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی، تحلیل گردید. اعتبارسنجی و تحلیلهای انجام شده توسط مصاحبهشوندگان تایید گردید.  نتایج 235 گزاره مفهومی اولیه با 52 مقوله فرعی و 28 گزاره مقولهای اصلی در قالب ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی، شناسایی و روابط بین آنها در قالب مدل پارادایمی ترسیم و ارایه شد. جامعه آماری بخش کمی تحقیق را اعضای هیات علمی 46 واحد جامع و بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی  به تعداد 10752نفر تشکیل دادند که با استفاده از فرمول نمونه گیری جامعه نامحدود تعداد 184 نفر، به عنوان حجم نمونه تعیین گردید. افراد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و 200 پرسشنامه توزیع گردید، که با توجه به نقص در تکمیل برخی از پرسشنامه ها و یا عدم پاسخگویی، 178 عدد آن که کامل بود، مبنای تحلیل قرار گرفت. روایی پرسشنامه مورد تایید استاد راهنما و صاحبنظران رشته مدیریت و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 91% محاسبه گردید. داده های کمی در قالب تحلیل توصیفی داده ها، تحلیل عاملی مرتبه اول و دوم و مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS23 و AMOS23 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج کمی ضمن تایید مدل پارادایمی استخراجی از بخش کیفی، روابط میان شرایط علی، پاسخگویی به نیازهای ذینفعان، شرایط  زمینهای، شرایط مداخلهگر، راهبردهای پاسخگویی و پیامدهای حاصل از آن را مورد تایید قرار داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده میتوان گفت کمیت و کیفیت آموزش، باید با تقاضای بازار کار (صنعت) متناسب باشد. بنابراین چگونگی سرمایه گذاری برای ارتقای دانش نیروی کار متخصص و به کارگیری مناسب آن، همچنین مدیریت صحیح و مبتنی بر نیازهای جامعه، از جمله مواردی است که در سطح و عمق خود نیازمند مطالعه و بازنگری عالمانه و همه جانبه و در عین حال نیازمند به برنامه ریزیهای متناسب با شرایط متغیر بازار نیروی کار انسانی است.

    کلیدواژگان: پاسخگویی آموزش عالی، تجاریسازی دانش، نظریه داده بنیاد و دانشگاه آزاد اسلامی
  • زهرا صاحبدل، سیدابوالقاسم مهری نژاد*، ابوالقاسم عیسی مراد، رسول روشن چسلی صفحات 236-245
    هدف

    این پژوهش با هدف، الگوهای ارتباطی خانواده و شایستگی اخلاقی در جوانان با نقش واسطه ای تنظیم شناختی هیجان انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان (دختر و پسر) دانشگاه های آزاد شهر تهران در سال تحصیلی 1400-1399 تشکیل دادند، که از میان آن ها، تعداد 400 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای الگوهای ارتباطی ، شایستگی اخلاقی و تنظیم شناختی هیجانی استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V23 و Amos-V8.8 استفاده گردید. همچنین به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. همچنین نتایج نشان داد شایستگی اخلاقی اثر مستقیم مثبت معنادار بر الگوی ارتباطی خانواده داشته است. شایستگی اخلاقی اثر مستقیم مثبت بر تنظیم شناختی هیجان مثبت داشته است. تنظیم شناختی هیجان مثبت اثر مستقیم بر الگوی ارتباطی خانواده داشته است. همچنین تنظیم شناختی هیجان منفی اثر مستقیم منفی بر الگوی ارتباطی خانواده داشته است. شایستگی اخلاقی اثر غیرمستقیم بر الگوی ارتباطی خانواده به واسطه تنظیم هیجان مثبت داشته است.

    نتیجه گیری

    بنابراین، هر چه افراد فضای ارتباطی خانواده را بر مبنای جهت گیری گفت و شنود بیشتر ادراک کنند به میزان بیشتری می توانند از راهبرد شناختی تنظیم هیجان استفاده کنند و به تناسب آن شایستگی اخلاقی افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، شایستگی اخلاقی، تنظیم شناختی هیجان
  • ماریا دلگرم، حمید شفیع زاده*، نادر سلیمانی صفحات 245-253
    هدف

    رهبری کوانتومی نوعی رهبری برای هدایت کارکنان و سازمان به آینده ای موفق است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر رهبری کوانتومی در مدارس متوسطه ایران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه مطالعه حاضر صاحب نظران و مدیران ستادی آموزش وپرورش ایران در سال 1399 بودند. حجم نمونه بر اساس اصل اشباع نظری 20 نفر لحاظ شد که این تعداد با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که روایی و پایایی آن مناسب ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون در نرم افزار MAXQDA استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل ها نشان داد که عوامل موثر بر رهبری کوانتومی در مدارس متوسطه ایران 4 مضمون اصلی و 21 مضمون فرعی داشت؛ به طوری که مضمون های اصلی شامل ایجاد اعتماد و وفاق کوانتومی (6 مضمون فرعی)، تفکر کوانتومی (5 مضمون فرعی)، بستر توسعه کوانتومی (5 مضمون فرعی) و مداخله گرهای مثبت و منفی (5 مضمون فرعی) بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش برای صاحب نظران و مدیران ستادی آموزش وپرورش ایران دارای تلویحات کاربردی است و آنان برای ارتقای رهبری کوانتومی در مدارس متوسطه ایران می توانند زمینه را برای بهبود مضمون های شناسایی شده فراهم آورند.

    کلیدواژگان: رهبری کوانتومی، مدارس متوسطه، تفکر کوانتومی، توسعه کوانتومی
  • خدیجه توفیقیان، رضا اسلامی*، محمد جلالی، اسدالله یاوری صفحات 254-263

    حق کار شایسته زنان به عنوان یکی از حقوق بنیادین، در هزاره جدید در سطح دولت ها و سازمان های بین المللی به رسمیت شناخته شده است. کار شایسته تحقق چهار هدف اساسی: حقوق بنیادین کار، اشتغال مولد، حمایت اجتماعی و گفتگوی اجتماعی را دنبال می کند. مبانی این حق، بر الزامات نسبتا یکسانی از جمله منع اشتغال زنان در ساعات شب بجز مشاغل خاص، منع تبعیض و... مبتنی است. این مطالعه به بررسی چالش های کار شایسته زنان در ایران وحقوق بین الملل می پردازد. روش مورد استفاده در این جستار، به صورت توصیفی تحلیلی است و برای جمع آوری اطلاعات از رویکرد اسنادی استفاده شده است. سوال اصلی پووهش این است که چه چالش ها و موانعی در زمینه تحقق حق کار شایسته زنان در نظام حقوقی ایران از منظر حقوق بین الملل وجود دارد؟ نتیجه تحقیق بیان می دارد که عمده ترین چالش ها در حقوق ایران نسبت به حقوق بین الملل، تفاوت های مبنایی و فقهی است. وجود نهادهای متعدد قاعده گذار، عدم توازن میان برابری دستمزد زنان و مردان در بخش خصوصی و عدم رعایت اصل منع تبعیض جنسیتی از جمله چالش هایی است که فرصت رشد و ارتقای شخصیت وجودی زنان را دچار مشکل می کند. در حقوق بین الملل نیز می توان به عدم وجود نهادهای اجرایی و نظارت مرکزی، تبعیض جنسیتی، کار شب و... اشاره کرد.

    کلیدواژگان: اشتغال، حقوق بین الملل، حقوق بنیادین کار، کار شایسته زنان
  • پیمان پور مومن دوانی، نادر قلی قورچیان*، افسانه زمانی مقدم، حمیده رشادت جو صفحات 257-271
    هدف

    پژوهش حاضر با هدفشناسایی مولفه های بلوغ هوشمندی در دانشگاه های آزاد اسلامی انجام پذیرفت. روش پژوهش بر مبنای هدف، بنیادی و بر مبنای ماهیت، جزء پژوهش های کیفی بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان جامعه علمی دانشگاهی و متخصصان دانشگاه آزاد اسلامی بود که روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند استفاده شد و 24 نفر با استفاده از اصل اشباع به عنوان حجم نمونه، در نظر گرفته شدند. برای گردآوری داده ها، از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد و روایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفت. روش تحلیل داده ها، کدگذاری نظری بود که با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد که مولفه های بلوغ فردی، بلوغ فرایندی، بلوغ فناوری به عنوان عوامل تشکیل دهنده، عوامل سازمانی، عوامل مدیریتی و عوامل آموزشی، به عنوان عوامل موثر و عملکرد شغلی، مزیت رقابتی و اشتیاق شغلی به عنوان پیامدهای بلوغ هوشمندی در دانشگاه آزاد شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش سازوکارهای اجرای بلوغ هوشمندی نیز تحت مولفه های راهبرد عملیاتی، راهبرد ارزیابی، راهبرد فرهنگی و راهبردهای آموزشی مورد شناسایی قرار گرفت

    کلیدواژگان: بلوغ هوشمندی، بلوغ فناوری، بلوغ فرایندی
  • سنا کیا، مجتبی معظمی*، هدایت کیا لاشکی صفحات 264-273

    پاندمی ویروس کرونا همه ابعاد زندگی بشری را تحت تاثیر قرارداده که آموزش یکی از آن ابعاد است که  در تمامی دانشگاه تحت تاثیر قرار گرفت.  با توجه به تعطیلی همه مراکز آموزشی در دوران کرونا، نیاز به ادامه آموزش برای همه الزامی بوده است. در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر آموزش مهارتی مجازی در دوران کرونا بر عملکرد دانش آموختگان دانشگاه علمی- کاربردی کارآموزان چالوس پرداخته شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی - همبستگی است. ابزار اصلی گردآوری داده ها، منابع کتابخانه ای و پرسشنامه میباشد. جامعه آماری شامل 360 نفر از دانش آموختگان دانشگاه علمی- کاربردی کارآموزان چالوس که در بهمن 1400 فارغ التحصیل شده اند میباشد. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 175 نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.  در این پژوهش به منظور سنجش مولفه های متغیر آموزشهای مهارتی مجازی از پرسشنامه 21 سوالی کیم و همکاران (2005) و برای اندازه گیری عملکرد دانش آموختگان از ابزار پرسشنامه 19 سوالی لاری و همکاران 2004 استفاده شده است. نتایج حاصل گویای آن است که آموزشهای مهارتی مجازی بر عملکرد دانش آموختگان در دوران کرونا تاثیر مثبت و معنیداری دارد و معادله رگرسیون نیز جهت پیشبینی تاثیر متغیر پیشبین بر متغیر ملاک ارایه گردید.

    کلیدواژگان: آموزش مهارتی مجازی، عملکرد، دانش آموختگان، کرونا
  • ساره عزتی، لیلا شریفیان*، حیدر تورانی، نادر برزگر، زهره اسماعیلی صفحات 265-277
    هدف

    هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر نقش آفرینی مدارس به عنوان کانون تجربیات تربیتی دانش آموزان انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    پژوهش از لحاظ هدف داده بنیاد اجرا شد. جامعه پژوهش را صاحبنظران حوزه علوم تربیتی متخصص در زمینه تجربیات تربیتی و نقش مدارس در آن (کتاب و یا مقله داشتند) تشکیل دادند. بر اساس معیار اشباع نظری 17 نفر به روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه نیمه ساختاریافته با استفاده از نرم افزار maxqda12 گردآوری شد.

    یافته ها

    در نتیجه 167 مفهوم اولیه (کدباز)، 35 مفهوم اصلی (کد محوری) در دو مقوله (آشکار و پنهان) به دست آمد، که در قالب مدل پارادایمی شامل مقوله محوری با 3 مولفه، عوامل علی با 4 مولفه، عوامل زمینه ای 9 مولفه، عوامل راهبردی با 8 مولفه، عوامل مداخله گر با 6 مولفه و پیامدها با 5 مولفه ارایه شد.

    نتیجه گیری

    الگوهای تجربی در واقع در تمام امور تربیتی دانش آموزان نقشی محوری دارند.

    کلیدواژگان: نقش مدارس، تجربیات تربیتی دانش آموزان، نقش پنهان و آشکار مدرسه، دانش آموزان شهر تهران
  • لیلا علیزاده، شهرام رنجدوست*، جعفر قهرمانی صفحات 272-287
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مطالعه پدیدارشناسی برنامه درسی تلفیقی در جهت شادابسازی مدارس ابتدایی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع پدیدارشناسی بود. مصاحبه نیمه ساختار یافته با 14 نفر از خبرگان به صورت هدفمند انتخاب شدند، انجام شد. مصاحبه های ضبط شده به صورت کتبی ثبت شدند و به روش هفت مرحله ای کلایزری مورد تجریه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تحلیل منجر به استخراج 6 مقوله در زمینه برنامه درسی تلفیقی در جهت شادابسازی مدارس گردید.

    نتیجه گیری

    مقولات شامل اهداف، محتوا، سازماندهی محتوا، ارزشیابی، ویژگی فعالیتهای یادگیری، راهبردهای فعالیتهای یادگیری بودند

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، برنامه درسی تلفیقی، شادابسازی مدارس ابتدایی
  • محمد زارعان دولت آبادی، بدری شاه طالبی حسین آبادی*، رضا جعفری هرندی صفحات 274-287
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل رفتار شهروندی سازمانی  معلمان مدارس دولتی ایران انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش به صورت کمی از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ستادی و صفی آموزش و پرورش در بخش دولتی در سال تحصیلی 1400-99 به تعداد 1013655 بود که با استفاده از جدول گرجسی و مورگان(1970) تعداد 387 نفر به روش سهل الوصول از 5 استان کشور  برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته که روای صوری آن توسط تعدادی از نمونه آماری و روای محتوایی آن توسط تعدادی از متخصصان حوزه مدیریت آموزشی و علوم تربیتی تایید گردیده است. پایایی ابزار با استفاده ازضریب الفبای کرونباخ معادل896/ بر آورد گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به منظور بررسی سوالات و آزمون سیوال  اصلی وسیوالات فرعی پژوهش با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری کواریانس محور اقدام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که در مدل رفتار شهروندی سازمانی مدارس دولتی ایران عوامل علی شامل تغییرات راهبردی نظام آموزش و پرورش (همگامی با تغییرات و تحولات امروزی  ،رشد سجایای اخلاقی و روحیه ایثار و از خودگذشتگی) و نگرش های توسعه گرایانه سازمانی(توسعه کنش های مشارکتی، بروندادهای توسعه نظام آموزشی کارآمد) ،شرایط زمینه ای شامل ویژگی های رهبری سازمانی  (گرایشهای نیک خواهانه رهبران ، رفتارهای رهبری موثر و پویا) و ویژگی های فردی پیروان (ارزش های آرمانی،  هنجارهای رفتاری) و ویژگی های سازمانی(فرهنگ سازمانی ارزش مدار ، جو سازمانی شفقت محور) و شرایط مداخله گر شامل سرمایه جمعی (سرمایه روانشناختی اجتماعی فرهنگ عمومی) تغییر ارزشی (رشد ارزش های کثرت گرایی، رشد فرهنگ اجتماعی) راهبردها شامل راهبردهای سازمانی(آموزش کارکنان و فرهنگ سازمانی محرک) راهبردهای مدیریتی(رهبری کارا) راهبردهای اجتماع محور (بازنمایی نقش فرهنگیان، توسعه فرهنگ عمومی) و پیامدها شامل فردی (پیامد روانشناختی توسعه عمل گرایی فردی)  سازمانی اجتماعی(سازمان فرا بالنده ، پویایی اجتماعی) بود که بار عاملی همه آنها معنادار بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج بخش کمی نیز نشان از آن دارد که مدل رفتار شهروندی سازمانی بدست آمده در پژوهش حاضر از برازش مطلوبی بر خوردار است.

    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، معلمان مدارس دولتی ایران
  • رقیه زارعی جامخانه، ترانه عنایتی*، محمد صالحی صفحات 275-286
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی تاکتیکهای مدیریت تصویرسازی کارکنان ادارات آموزش و پرورش به منظور ارایه مدل در استان مازندران بوده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهشهای کمی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 1660 نفر از کارکنان ادارات آموزش و پرورش استان مازندران بود. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی مورگان (293 نفر مرد و 47 نفر زن) براورد شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته مدیریت تصویرسازی با 95 سوال در مقیاس لیکرت و پنج گزینه ای بود. برای اطمینان از روایی پرسشنامه، پرسشنامه اولیه به چند تن از اساتید رشته مدیریت آموزشی ارایه و با جمع بندی نظرات آنان پرسشنامه نهایی تنظیم شد. پایایی پرسشنامه پژوهش با استفاده از ضریب آلفای کرونباخα=0.82   بدست آمد. حاصل پرسشنامه با تحلیل عاملی اکتشافی و مدلسازی معادلات ساختاری و با نرم افزار SPSS و Smat PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر هشت تاکتیک (1- تاکتیک تدافعی، 2- تاکتیک تهاجمی، 3-تاکتیک تاثیر روبه بالا، 4- تاکتیک کلامی، 5- تاکتیک غیرکلامی، 6-تاکتیک رییس محور،7- تاکتیک خودمحور و 8-تاکتیک کارمحور) برای مدیریت تصویرسازی شناسایی شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد: 1- در اولویت عملکردی بین تاکتیک های مدیریت تصویرسازی بیشترین اولویت مربوط به متغیر تاکتیک خودمحور و کمترین اولویت مربوط به تاکتیک غیرکلامی بوده است. 2-شاخصهای برازندگی الگو اصلی مانندCFI و IFI همگی در حد قابل قبول و مناسب قرار دارند.

    کلیدواژگان: اداره آموزش و پرورش، مدیریت تصویرسازی، تاکتیکهای مدیریت تصویر سازی
  • مرضیه پورکریمی، جمشید معصومی* صفحات 287-296

    اصطلاح مالکیت به معنای رابطه ای اعتباری و عقلایی است که میان شخص حقیقی یا حقوقی با شیی مادی یا امر معنوی برقرار می باشد . بر طبق ملکیت عنوان های حقوقی ، مالکیت امام به معنای مالکیت منصب امامت و رهبری و مالکیت به جهت عنوان امامت است و پس از رحلت امام به وراث به ارث نمی رسد بلکه به امام بعدی منتقل می شود . قانون اوقاف در ماده 3 مالک مال موقوفه را دارای شخصیت حقوقی می داند . طبق این ماده موقوفه حرم رضوی دارای شخصیت حقوقی است و حضرت رضا علیه السلام   شخص حقوقی است  چون دارای منصب امامت و ولایت بر مردم از جانب خداوند متعال است و این از بزرگ ترین حقوق است . لذا بر طبق این ماده خود حضرت رضا علیه السلام مالک حرم شناخته میشوند و چون هر شخص حقوقی برای انجام کارهای خود نیازمند مدیر و نماینده است ، نماینده وقف متولی آن است و کارهای وقف را متولی انجام می دهدو این متولی تنها گرداننده و اداره کننده موقوفه است و عنوان مالک نمی تواند داشته باشد و ملکیت اموال منقول و غیر منقول که در حرم های مطهر وجود دارد ، با عنوان وقفی حرم و اعتبار ذمه برای این عنوان ها امکان عقلی دارد و به دو دلیل سیره عقلا و سیره متشرعه اثبات می شود .

    کلیدواژگان: مالکیت، مالکیت جهت، شخصیت حقوقی
  • حیدر مظفری، فریبا شایگان*، علی محبی صفحات 288-298
    هدف

    هدف از این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های تشکیل دهنده مدیریت هوش و استعداد برای دانش آموزان مقطع ابتدایی انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    پژوهش از لحاظ هدف داده بنیاد اجرا شد. جامعه پژوهش را صاحبنظران حوزه علوم تربیتی متخصص در زمینه مدیریت هوش و استعداد(کتاب و یا مقله داشتند) تشکیل دادند. بر اساس معیار اشباع نظری 10 نفر به روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه نیمه ساختاریافته با استفاده از نرم افزار maxqda12 گردآوری شد.

    یافته ها

    در نتیجه 139 مفهوم اولیه (کدباز)، 15 مفهوم اصلی (کد محوری) به دست آمد، که در قالب مدل پارادایمی شامل مقوله محوری (نظام توسعه نظام مدیریت هوش و استعداد) (جذب ، توسعه و ارتقا ء و حفظ استعداد)، عوامل علی (شرایط داخلی ، شرایط ساختاری و فرآیندهای جاری)، عوامل زمینه ای (عوامل مدیریتی، برنامه ریزی نیروی انسانی و عوامل زیرساختی)، عوامل راهبردی (ساختاری، فرآیندی)، عوامل محیطی (پویایی محیطی و حمایت محیطی) و پیامدها (فردی و اجتماعی - سازمانی) ارایه شد.

    نتیجه گیری

    بر مبنای نتایج به دست آمده برای پیامدها می توان بیان کرد که هنگامی که در فرایند جذب، نگهداشت و توسعه اعضای سازمانی یک نظام مدیریت هوش و استعداد جامع و علمی مورد استفاده قرار گیرد، در نهایت پیامدهای مثبتی برای برنامه های اجتماعی - سازمان و افراد به همراه خواهد داشت

    کلیدواژگان: مدیریت، هوش، استعداد، دانش آموزان مقطع ابتدایی
  • مهناز احمدی دستجردی، حمیده رشادت جو*، نادرقلی قورچیان، امیرحسین محمد داودی صفحات 290-299
    هدف

    تربیت شهروندی یکی از مباحث مهم در حوزه مطالعات اجتماعی، سیاسی و علوم تربیتی است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های تربیت شهروندی دانش آموزان ابتدایی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش خبرگان تربیت شهروندی در سال 1398 بودند که طبق اصل اشباع نظری تعداد 22 نفر با روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته با 7 سوال بود که روایی آنها با روش مثلث سازی تایید و پایایی آنها با روش ضریب توافق بین دو کدگذار 76/0 بدست آمد. داده ها با روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار Maxquda تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که تربیت شهروندی دانش آموزان ابتدایی دارای 3 بعد، 8 مولفه، 26 زیرمولفه و 124 شاخص بود؛ به طوری که ابعاد شامل دانش شهروندی (با 4 مولفه آموزش سیاسی، آموزش اجتماعی، آموزش فرهنگی و آموزش اخلاقی)، مهارت شهروندی (با 2 مولفه مهارت های بین فردی و مهارت های مدنی کلان) و اصول آموزش شهروندی (با 2 مولفه فرآیندهای اجرایی و جامع نگری اجتماعی) بودند. بر اساس ابعاد و مولفه های شناسایی شده، الگوی ابعاد و مولفه های تربیت شهروندی دانش آموزان ابتدایی طراحی شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، متخصصان و برنامه ریزان آموزش وپرورش می توانند گام موثری در جهت بهبود تربیت شهروندی دانش آموزان ابتدایی از طریق ابعاد و مولفه های شناسایی شده بردارند.

    کلیدواژگان: تربیت شهروندی، دانش شهروندی، مهارت شهروندی، اصول آموزش شهروندی، دانش آموزان ابتدایی
  • فاطمه نهضت، نادرقلی قورچیان*، امیرحسین محمد داوودی، کامران محمدخانی صفحات 297-305
    هدف

    هدف از این پژوهش ارایه مدل بازارسازی مراکز آموزش عالی است.

    مواد و روش ها

    انجام پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA12 ، برای شناسایی شاخص های مربوط به بازارسازی مراکز آموزش عالی ابعاد شناسایی شده، استفاده شد. جامعه آماری در این پژوهش تمام خبرگان در حوزه مدییت آموزشی و بازاریابی استراتژیک بودند که بعد از انجام مصاحبه 11 اشباع نظری صورت گرفت. روایی از طریق 4 خبره و توسط دو همکار و پایایی از فرمول کوپای (633/0) بدست آمد.

    یافته ها

    در نتیجه 2 بعد، 44 شاخص شناسایی شد. بعد آموزشی با 5 مولفه (مدرسین، محتوای آموزشی، زمان آموزش، نحوه ی آموزش و نحوه ی آموزش) و بعد غیر آموزشی با 7 مولفه (امکانات رفاهی، خدمات اجتماعی، فرهنگی و هنری، خدمات اقتصادی، خدمات ورزشی، کارکنان آموزشی، خدمات آموزش بین الملل و فضای آموزشی)  به عنوان ابعاد و مولفه های اصلی بازارسازی مراکز آموزش عالی شناسایی شد. برای ارایه مدل پرسشنامه محقق ساخته بین 100 نفر از اعضای هیات علمی و مدیران شرکت های دانش بنیان توزیع و در نهایت با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری تمام شاخص ها تایید شدند و بعد  آموزشی با ضریب 0.848 بیشترین تاثیرگذاری و اهمیت را در مدل دارد و بعد غیر آموزشی با ضریب 0.690 تاثیرکمتری را دارد. اعتباریابی الگو نیز توسط 5 بعد (فلسفه و هدف با میانگین 3.512، مبانی نظری با میانگین 3.658، اصول اجرایی با میانگین 3.452، نظام ارزیابی با میانگین 3.342 و سازو کار اجرایی با میانگین 3.739) مورد سنجش قرار گرفت که تمام ابعاد بالای حد میانگین بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که  بعد آموزشی با ضریب 0.848 و بعد غیرآموزشی با ضریب 0.69 به ترتیب بیشترین تاثیرگذاری و اهمیت را در مدل دارند.

    کلیدواژگان: بازارسازی، مراکز آموزش عالی، اعضای هیات علمی، مدیران شرکت های دانش بنیان
  • محمد اسدی، فریده اشرف گنجویی*، علی زارعی صفحات 310-322
    هدف

    همه گیری ویروس کرونا در سراسر جهان منجر به ظهور الگوهای رفتاری مختلف در زمینه‏های مختلف شده است. یکی از مهمترین این زمینه ها، اوقات فراغت ورزشی است.

    مواد و روش ها

    ازین رو پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی گذران اوقات فراغت ورزشی در زمان شیوع ویروس کرونا در ایران تدوین گردید. روش پژوهش کیفی مبتنی بر تیوری داده بنیاد است. جامعه آماری پژوهش شامل صاحب نظران، کارشناسان اوقات فراغت، متخصصین و اساتید مدیریت ورزش بودند که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و پس از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر، محقق به اشباع نظری رسید. داده های حاصل از مصاحبه ها از طریق سه مرحله کد گذاری باز، محوری و انتخابی با نرم افزار Maxqda مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که 65کد اولیه در 18مقوله طبقه بندی شدند. بر اساس نتایج راه های گذراندن اوقات و فراغت ورزش در زمان ویروس کرونا مشتمل بر 4مقوله راه های گذراندن طبیعی، گذراندن آموزشی، گذراندن ورزشی و گذراندن اینترنتی؛ الزامات کارایی اوقات و فراغت ورزش مشتمل بر9مقوله الزامات باشگاه های اینترنتی، الزامات ورزشی، الزامات پیش نیاز فراغتی، الزامات منطقه ای، الزامات فردی، الزامات خدماتی، الزامات دولتی، الزامات سازمانی و الزامات ایجاب کننده فراغتی و ورزشی و در نهایت پیامدهای مطلوب گذراندن اوقات و فراغت ورزش شامل 5مقوله پیامدهای فردی، پیامدهای جمعی، پیامدهای توسعه ای، پیامدهای روانی جسمانی و پیامدهای درمانی در دوران ویروس کرونا بوده است.

    نتیجه گیری

    امید است مدیران و مسیولان ازنتایج تحقیق حاضر برای برنامه ریزی گذران اوقات فراغت استفاد بهینه به عمل آورند.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت ورزشی، راهکارها، الزامات، پیامدها، COVID-19
  • سمیه صاحبدل، علی زارعی*، محمدرضا اسمعیلی صفحات 317-327

    شده در اوقات فراغت ورزشی جوانان بود. روش تحقیق آمیخته (کیفی- کمی) بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری در بخش کیفی  شامل نخبگان آگاه به ادبیات پژوهش و در بخش کمی نیز شامل تمامی جوانان شهر تهران بودند. در بخش کیفی با 10 نفر از افراد جامعه کیفی، تا دستیابی به اشباع نظری مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. در بخش کمی نیز تعداد 384 نفر از جوانان به عنوان نمونه آماری پژوهش حاضر انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه ای 15 سوالی برگرفته از مصاحبه بود. برای روانسنجی سازه های تحقیق از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS وAMOS استفاده گردید. بر اساس شاخص های برازش (GFI، CFI،RMSEA) و دیگر شاخص های برازش (CFI، NFI، IFI) مدل آزادی ادراک شده در اوقات فراغت ورزشی جوانان دارای برازش مطلوب بوده است.

    یافته ها

    براین اساس 5 عامل کنترل ادراک شده اوقات فراغت، توانایی (شایستگی) ادراک شده اوقات فراغت، نیازهای فراغت، عمق مشارکت در اوقات فراغت و شادابی و سرزندگی (بازیگوشی) بر آزادی ادراک شده در اوقات فراغت ورزشی جوانان تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    بنابراین برای داشتن یک تجربه فراغتی موفق، افراد باید احساس کنند تا حد قابل قبولی مهارتها و قابلیت های مورد نیاز و متناسب با آن فعالیت را دارا هستند.

    کلیدواژگان: آزادی ادراک شده، اوقات فراغت ورزشی، جوانان، معادلات ساختاری
  • ارائه الگوی بهینه فرهنگ مدارس ابتدایی شهرستان ساوه به روش فراترکیب
    حسین رضائی، بتول فقیه آرام*، ابوالفضل بختیاری، نادر برزگر، لیلا شریفیان صفحات 320-331
    هدف

    این مقاله با هدف ارایه الگوی بهینه فرهنگ مدارس ابتدایی شهرستان ساوه به روش فراترکیب سامان یافته است که از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های کیفی است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری شامل کلیه ی اساتید حوزه مدیریت آموزشی و مدیران با سابقه سازمان آموزش و پرورش می باشد که برای فرایند دلفی 10 نفر با استفاده از تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری در این پژوهش، پرسشنامه دلفی است. و شاخص ها با استفاده از تکنیک فراترکیب گردآوری شده است. تجزیه و تحلیل به مدد کدگذاری باز، محوری و انتخابی بدست آمد. اعتبار پژوهش به وسیله توافق خبرگان و روایی به مدد اجماع نظرات و روایی صوری بدست آمد.

    یافته ها

    در این پژوهش 7 عامل معلمان، مدیریت، دانش آموزان، رشد و توسعه، عوامل برون سازمانی، روش های تدریس و ساختار سازمانی به عنوان مولفه های فرهنگ مدرسه معرفی شدند. همچنین بررسی ها نشان داد این مولفه ها در وضعیت مطلوبی قرار دارند

    نتیجه گیری

    مدیریت مهمترین عامل در فرهنگ مدارس است. رفتار مدیران و کارکردهای آن می تواند نقش مهمی در ایجاد فرهنگ مثبت در مدارس داشته باشد.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، آموزش و پرورش، فرهنگ مدرسه، ارزش های فرهنگی، فراترکیب
  • شیرین کریمی طالقانی، کیومرث نیاز آذری*، نگین جباری صفحات 328-338
    هدف

    اندیشه ورزی و آموزش آن نقش مهمی در یادگیری دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل آموزش اندیشه ورزی در دانشگاه های علوم پزشکی انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا مقطعی از نوع کمی بود. جامعه پژوهش دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال تحصیلی 400-1399 بودند که طبق فرمول کوکران تعداد 384 نفر از آنها با روش نمونه گیری طبقه ای با رعایت حجم دانشکده ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه محقق ساخته آموزش اندیشه ورزی 40 گویه ای گردآوری که روایی صوری و محتوایی آن با نظر 20 نفر از خبرگان دانشگاهی تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 88/0 بدست آمد. همچنین، داده ها با روش های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که آموزش اندیشه ورزی سه بعد الزام حرکت به سوی اندیشه ورزی (با دو خرده مقیاس چالش های دولت و نظام آموزش دانشگاه پزشکی در بعد بین الملل و چالش های دولت و نظام آموزش دانشگاهی در بعد ملی)، راهبردهای اجرایی برای توسعه اندیشه ورزی (با سه خرده مقیاس گفتمان مناسب گفتمان نو، روش های حل مساله و طراحی و سازماندهی عناصر برنامه درسی) و پیامدهای اندیشه ورزی (با سه خرده مقیاس توسعه دانش، توسعه شایستگی های فردی و توسعه شایستگی های اجتماعی) داشت که میانگین واریانس استخراج شده همه آنها بالاتر از 60/0 و پایایی همه آنها با روش های آلفای کرونباخ و ترکیبی بالاتر از 80/0 بود. علاوه بر آن، مدل آموزش اندیشه ورزی در دانشگاه های علوم پزشکی برازش مناسبی داشت و این مدل بر هر سه بعد الزام حرکت به سوی اندیشه ورزی، راهبردهای اجرایی برای توسعه اندیشه ورزی و پیامدهای اندیشه ورزی اثر مستقیم و معنی دار داشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به شاخص های مناسب برای مدل آموزش اندیشه ورزی، مسیولان و برنامه ریزان دانشگاه های علوم پزشکی می توانند از این مدل در کنار سایر مدل ها برای بهبود اندیشه ورزی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: اندیشه ورزی، آموزش اندیشه ورزی، دانشگاه های علوم پزشکی
  • مصطفی مشیری تبریزی، حسین صفرزاده*، قاسمعلی بازآیی صفحات 331-339
    هدف

    هوش تجاری نقش مهمی در دستیابی به موفقیت و ایجاد مزیت رقابتی دارد و بر همین اساس هدف این پژوهش ارایه مدل مولفه های هوش تجاری بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی از نوع کمی بود. جامعه پژوهش مدیران و کارشناسان اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت نفت در سال 1399 بودند. حجم نمونه 93 نفر بودند که با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته هوش تجاری (64 گویه ای) بود که شاخص های روانسجی آن بررسی شد. داده ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و SMART-PLS تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بار عاملی و میانگین واریانس استخراج شده همه مولفه ها بالاتر از 50/0 و پایایی ترکیبی همه مولفه ها بالاتر از 80/0 بود. همچنین، مدل مولفه های هوش تجاری برازش مناسبی داشت و هر 12 مولفه اطلاعات باکیفیت، کاربران باکیفیت، سیستم های باکیفیت، حاکمیت هوش تجاری، استقرار موفق هوش تجاری، فرهنگ سازمانی، ادراک از قابل مشاهده بودن، ادراک از قابل آزمایش بودن، ادراک از پیچیدگی، ادراک از قابلیت سازگاری، ادراک از مزیت نسبی و بهره برداری از دانش جهت مزیت رقابتی پایدار بر هوش تجاری اثر معنادار داشتند (05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به مدل مولفه های هوش تجاری، برنامه ریزی جهت بهره برداری از مدل مذکور در راستای کسب مزیت رقابتی ضروری است.

    کلیدواژگان: هوش تجاری، مزیت رقابتی، حاکمیت هوش تجاری، فرهنگ سازمانی
  • احسان ناصرالمعمار، عبدالرضا سبحانی*، نرگس حسنمرادی صفحات 332-350
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی برنامه آموزش سواد مالی (مورد مطالعه:مدارس دوره اول متوسطه کشور)  انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بود  از لحاظ نوع گردآوری داده ها، از نوع آمیخته و با استفاده از روش های تحلیل محتوا، گراندد تیوری و پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان آموزش و پرورش بودند. روش نمونه گیری در این بخش، گلوله برفی، انتخابی هدفمند بود.  در نهایت، تعداد 20 نفر از خبرگان در مصاحبه مشارکت داده شدند. گروه دوم جامعه آماری  شامل معلمان، اساتید دانشگاه، خبرگان سواد مالی و کارآفرینان بودند. تعداد 330 نفر به عنوان جامعه اماری بخش کمی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از روش های منطقی استنتاج، استقرا و قیاس با استفاده از نرم افزار MAXQDA استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های کمی از دو بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در بخش استنباطی از تحلیل عاملی اکتشافی بهره گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مولفه های آموزش سواد ملی دانش آموزان دوره اول متوسطه شامل مولفه های آموزش دانش مالی، آموزش ارتباط مالی، توانمندسازی مالی، آموزش رفتار مالی، اعتماد مالی، نظارت مالی است.

    نتیجه گیری

    در نهایت در این پژوهش مدلی طراحی شد که از اعتبار مطلوبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: آموزش سواد مالی، دوره متوسطه اول، دانش مالی، رفتار مالی
  • عیسی حسین زاده، مجتبی رمضانی*، عباسقلی سنگی نورپور، حسین عماری، ناصر فقهی فرهمند صفحات 351-359

    هدف کلی از انجام پژوهش حاضر ارایه الگوی شایستگی با رویکرد جانشین پرور در صنعت بانکداری می باشد. این پژوهش به روش داده بنیاد و انجام مصاحبه با 15 نفر از خبرگان در زمینه ارایه الگوی شایستگی با رویکرد جانشین پروری در صنعت بانکداری در بین اساتید و کارشناسان سیستم بانکی صورت گرفت.  برای بررسی و تحلیل داده ها از روش کد گذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد. پژوهش حاضر بر مبنای هدف، جزو پژوهش های کاربردی می باشد، و از آن جا که تلاش دارد به ارایه الگو در خصوص موضوع بپردازد، جزو تحقیقات اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل افراد خبره و به عبارتی صاحبنظران کلیدی در زمینه الگوی شایستگی با رویکرد جانشین پرور در صنعت بانکداری است که دارای تخصص و آگاهی در ارتباط با مدیریت دولتی باشند. در این بخش تعداد 15 نفر خبره به صورت هدفمند و غیر تصادفی یا روش گلوله برفی به عنوان نمونه خبرگان تحقیق تعیین شدند. یافته های حاصله نشان می دهد 1- در بررسی ابعاد شایستگی با رویکرد جانشین پرور در صنعت بانکداری  تعداد 619 کد حاصل شد که در مرحله بعد از کدهای انتخاب شده 8 مولفه احصاء گردید که نهایتا این مولفه ها نیز در 6 بعد  طبقه بندی شدند و در نهایت 6 بعد اصلی (شایستگی های اجرایی، شخصی، فنی، ارتباطی، حرفه ای و رهبری) در قالب ابعاد شش گانه الگوی شایستگی ها با رویکرد جانشین پروری در صنعت بانکداری جای گرفتند.

    کلیدواژگان: الگوی شایستگی، جانشین پرور، نظریه داده بنیاد
  • حسین خالقی*، ناصر برخوردار، فائزه سادات علوی صفحات 370-382
    هدف

    هدف تحقیق حاضر تجزیه و تحلیل اثر راهبردهای مشتریمدارانه بر قابلیت نوآوری و عملکرد مالی بانک صادرات با توجه به نقش تعدیلگر وجدان اخلاقی کارکنان در مشهد بوده است، که بر اساس آن پنج فرضیه تنظیم گردیده است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق بر حسب هدف کاربردی و براساس شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی  است. جهت گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است، ابزار اندازهگیری جهت انجام این پژوهش پرسشنامه می باشد. جهت سنجش متغیر راهبردهای مشتری مدرانه از مقیاس تهیه شده توسط (نارور و اسلاتر ، 1990) که شامل 5 جمله (سوال) پنج گزینهای، جهت سنجش متغیر قابلیت نوآوری از مقیاس تهیه شده توسط (هارت و همکاران، 1977) که شامل 6 جمله (سوال) پنج گزینهای، جهت سنجش متغیر عملکرد مالی از مقیاس تهیه شده توسط (لین و همکاران، 2016) که شامل 3 جمله (سوال) پنج گزینهای و جهت سنجش وجدان اخلاقی کارکنان از مقیاس تهیه شده توسط (کاستا و مک کری، 2004) که شامل 8 جمله (سوال) پنج گزینهای بوده، استفاده گردید که با اقتباس از نمونه های مشابه آن ها که در تحقیقات گذشته اعتباریابی و مورد استفاده قرار گرفته شده است، به کار گرفته شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کارکنان شعبه مرکزی بانک صادرات مشهد که تعداد آنها 120 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان به تعداد 102 نفر و از  روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. داده های آماری گردآوری شده در محیط بسته نرم افزاری اس .پی. اس. اس و  پی. ال. اس، با استفاده از آزمون های همبستگی تحلیل مسیر علاوه بر آزمونهای توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است.

    یافته ها

    نتایج  حاصل از تحلیل فرضیات پژوهش نشان میدهدکه راهبردهای مشتری مدارانه با قابلیت نوآوری بر عملکرد مالی تاثیر مثبت و معنی داری دارد.

    نتیجه گیری

    همچنین وجدان اخلاقی در رابطه بین راهبردهای مشتری مدارانه و عملکرد مالی و قابلیت نوآوری نقش تعدیلگر دارد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مشتری مدارانه، قابلیت نوآوری، عملکرد مالی، وجدان اخلاقی، بانک صادرات
  • الهه شکراله بابایی، عطاءاله ابطحی*، قدسی احقر، عباسعلی قیومی، علی اکبر رضایی صفحات 383-396
    هدف

    این مقاله با هدف بررسی مدل معادلات ساختاری توانمندسازی فرهنگی روانشناختی دبیران دروه اول متوسطه شهر تهران: پیشایندها، پیامدها انجام شده است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهشهای آمیخته (کمی و کیفی)، جامعه آماری در بخش کیفی خبرگان دانشگاهی شامل مدیران و کارشناسان ارشد آموزش و پرورش و در بخش کمی کلیه دبیران دوره اول متوسطه شهر تهران (سال تحصیلی 1401-1400) بود. حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (10 نفر) و در بخش کمی بر اساس جدول مورگان 300 نفر برآورد شد. برای انتخاب نمونه در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از نمونه گیری تصادفی طبقهای استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس 5 گزینه ای ، روایی پرسشنامه از نظر صوری و محتوایی از طریق چند نفر از خبرگان، روایی همگرا از طریق محاسبه میانگین واریانس استخراج شده و روایی واگرا از طریق محاسبه جذر AVE به تایید رسید. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 86/0 و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، کولموگروف اسمیرنف و تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار smartpls3 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده : 5 پیشایند شامل فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، نظام پایش سازمانی، نظام پاداش سازمانی، نظام های مدیریتی سازمان و 3 پیامد ارتقای توانمندی بین فردی، توانمندی مدیریت و رهبری و توانایی خلق رویداد منجر شد.

    نتیجه گیری

    بنابراین یکی از مهم ترین  عوامل زیربنایی توسعه  هرکشوری پرورش و استفاده از وجود دبیران مستعد، علاقه مند، خلاق، با انگیزه، شجاع و... است. توانمندسازی دبیران و مدیران خلاق، شایسته و کارآمد و توجه به روزآمدی دانش و مهارت های فردی، مدیریتی و سازمانی منجر به تحقق  اهداف و راهبردها و دست یابی به چشم انداز آموزش و پرورش می شود.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، فرهنگی، روانشناختی، دبیران
  • رضا حسینی، پرویز ساکتی*، علی بدیع زاده، حسن اسماعیل پور صفحات 384-396
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل بین المللی سازی کسب و کارهای بانکی انجام شده است.

    مواد و روش ها

      این پژوهش از نوع کاربردی، توصیفی می باشد که به روش آمیخته به بررسی موضوع پرداخته است. و جامعه آماری آن در بخش کیفی خبرگان جامعه علمی و متخصصان دانشگاهی بوده است که از ابزار مصاحبه بهره یرده است و در بخش کمی شامل کلیه کارکنان بخش ارزی بانک ملی شهر تهران و از ابزار پرسشنامه استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده حاکی از تاثیرگذاری شاخص های بررسی شده بر بین المللی شدن بانک ها می باشد و پیش فرض هایی را که بانک ها را قادر می سازد تا وارد بازارهای بین المللی شوند مشخص کرده و مسیری را ترسیم می کند که آنها بتوانند کیفیت عملکردی خود را ارتقا دهند.

    نتیجه گیری

    بنابرین با استفاده از عوامل موثر بر بین المللی سازی کسب و کارهای بانکی می توان بین المللی سازی کسب و کارهای بانکی را ارتقا بخشید. و با برطرف کردن مشکلات و موانع بیان شده، می توان موجبات بین المللی سازی کسب و کارهای بانکی را فراهم کرد.

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، کسب و کارهای بانکی، بانک، رویکرد آمیخته
  • ایسان سهرابی*، محمدحسین ظلی صفحات 409-415
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر مقایشه میزان نقش پذیری جنسیتی و حمایت اجتماعی  بین زنان دارای وسواس فکری - عملی  و زنان  عادی در سال 1399 بود.

    مواد و روش ها

    روش این مطالعه توصیفی از نوع علی مقایسه ای بود و نمونه این پژوهش زنان دارای وسواس فکری - عملی  و عادی در زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی دولتی منطه 5 شهر تهران بود که با استفاده از نمونه گیری خوشه ای مرحله ای 300 نفر انتخاب شدند.  این پژوهش از پرسشنامه نقش جنسیتی بم برای اندازه گیری نقش پذیری جنسیتی و مقیاس چندگانه  حمایت اجتماعی  برای اندازه گیری حمایت اجتماعی  استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از تجزیه و تحلیل واریانس چند متغیری و آزمون های تعیقیبی جهت مقایسه میانگین های دو گروه استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که بین دو گروه نقش پذیری جنسیتی و حمایت اجتماعی  بین زنان دارای وسواس فکری - عملی  و زنان عادی تفاوت معنا دار وجود دارد .

    نتیجه گیری

    در نتیجه زنان عادی ویژگی های زنانه بیشتری از خود نشان می دادند و همچنین ویژگی های مثل کمک طلبی را داشتند و حمایت های سازمان ها و نه هاد های اجتماعی را درک می کردند و برای ان ارزش قایل بودند در حالیکه زنان داری وسواس فکری و عملی به دلیل نشخوار ذهنی بیش از حد و تمرکز بر بدی ها و نقاط ضعف از حمایت اجتماعی  کمتری برخوردار بوند و کمتر نش های جنسیتی خود را پذیرا بودند

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، نقش پذیری جنسیتی، وسواس فکری - عملی و زنان عادی
  • هادی عطاالهی، زین العابدین امینی سابق*، احسان ساده، حسین کلانتری خلیل آباد صفحات 416-428
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی و واکاوی عوامل موثر بر خط مشی گذاری عدالت مالیاتی در راستای توسعه، با استفاده از روش نظامند نظریه داده بنیاد(گراندد تیوری) انجام شده است.

    مواد و روش ها

    برای بدست آوردن داده های مورد نیاز در این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و بکار گیری روش داده بنیاد، ابتدا از طریق مطالعات کتابخانه ای اقدام شد. سپس تعداد  15 نفر از خیرگان حوزه مالیاتی به صورت هدفمند و بر اساس استراتژی نظری برای مصاحبه عمیق بدون ساختار انتخاب شدند. و داده ها از روش های مذکور استخراج گردید. تجزیه و تحلیل داده ها از روش نظام دار  استراوس و کوربین در سه مرحله کد گذاری باز، محوری و انتخابی و با استفاده از نرم افزار مکس کیودا (ورژن 2018) تحلیل و مدل کیفی پژوهش الگو (مدل پارادایم) مطلوب عدالت مالیاتی استخراج شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد عوامل موثر بر خط مشی گذاری عدالت مالیاتی در راستای توسعه با محوریت بهبود شفافیت و کاهش فرار مالیاتی دارای 6 بعد و 29 مقوله می باشد و با توجه به شرایط علی، شرایط زمینه ای و شرایط مداخله گر، راهبرد هایی تدوین و ارایه شده است.

    کلیدواژگان: عدالت مالیاتی، فرار مالیاتی، شفافیت اقتصادی، توسعه اقتصادی، داده بنیاد
  • سمانه حسین پور نیازی، هما صالحی*، شهره تاج صفحات 429-438

    گردشگری غذایی چیزی بیش از تلاش برای تجربه ی غذاهای جدید دیگر جوامع است. در نتیجه غذا، علاوه بر این که وسیله ای برای گردشگر است، به عنوان یک هدف گردشگری مطرح می شود. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل سازمانی موثر در کارآفرینی زنان روستایی و بازخورد آن در توسعه گردشگری غذایی در روستای سرولات واقع در استان گیلان می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی-تحلیلی می باشد. جامعه آماری پژوهش 509 نفر شامل 261 نفر مرد و 248 نفر زن بوده که در روستا سرولات زندگی می کنند. در این پژوهش حجم نمونه مورد نیاز، با استفاده از فرمول کوکران در سطح اطمینان 95% و خطای 1% به تعد 93 نفر از زنان روستا محاسبه شد. جهت جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای برای مبانی نظری تحقیق و همچنین از پرسشنامه و انجام مصاحبه با مسیولین و کارشناسان روستا استفاده شد. به منظور سنجش روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا و برای تعیین پایایی، پرسشنامه در دو نوبت به فاصله زمانی 30 روز بین 30 نفر از خانوارهای روستایی و گردشگران منطقه مورد مطالعه توزیع گردید. نتایج به دست آمده در دو نوبت از آزمون مقایسه دو نسبت برای تعیین پایایی پرسشنامه استفاده شد. نسبت پاسخ ها در دو نوبت یکسان بوده و در واقع پرسشنامه اعتبار دارد. آزمون فرضیه پژوهش از طریق آزمون استقلال صفات به کمک توزیع کای دو انجام شد. نتایج نشان داد بین ویژگی های سازمانی زنان کارآفرین روستایی و توسعه گردشگری غذایی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: خانواده، نظام تعلیم و تربیت، کارآفرینی زنان روستایی، گردشگری غذایی
  • رضا کثیری، مهران مختاری*، بهزاد فرخ سرشت، مرضیه گرجی صفحات 450-459
    هدف

    گمرک محوری ترین دستگاه ناظر بر جریان ورود و خروج کالا از محدوده قلمرو گمرکی کشور است. پژوهش حاضر با هدف مرور سیستماتیک متغیرهای مدل باز مهندسی ساختار سازمانی گمرکات کشور انجام شده است.

    مواد و روش ها

    محقق با استفاده از روش فراترکیب بازنگری دقیق و عمیق در موضوع انجام داده است برای این منظور با مراجعه به اسناد و مدارک معتبر قابل دسترس در سایت های الکترونیکی "گوگل"، "مگیران"، "ساینس دایرکت" در بازه زمانی 1989 تا 2019، از میان انبوه مقالات اولیه، تعداد 18 مقاله مناسب شناسایی شدندبه منظور تحلیل مقالات منتخب، مفاهیم تشکیل دهنده، ابعاد و مولفه های تاثیر گذار، از روش تحلیل محتوا و دلفی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش در قالب 15 مقوله اصلی شامل: آموزش، امنیت، سهولت ادراک شده، فناوری اطلاعات، ترخیص فوری، شفافیت، عوامل مدیریتی، عوامل تکنولوژیکی، عوامل حقوقی، نقش زیر ساخت، فرآیند و روش کار، بکارگیری تجارت الکترونیک و نقش ساختار سازمانی ارگانی و مکانیک و 48 عامل فرعی ارایه شد.

    نتیجه گیری

    برای ایجاد یک ساختار سازمانی پویا و متناسب با سازمان لازم است در گمرگات کشور تغییرات در نظر گرفته شود و با در نظر گرفتن آموزش و استفاده از فناوری به روز و فراهم کردن دسترسی آسان به گمرک الکترونیک زمینه بهبود عملکرد کارکنان در سازمان شود.

    کلیدواژگان: فراترکیب، باز مهندسی، ساختار سازمانی
|
  • Maryam Kamkari*, Ali Ryasati, Peyman Jaafari, Kourosh Azizi Pages 23-30
    Purpose

    The purpose of this project was to institutionalize the law of professional dress and ethics in the minds and behaviors of students and to avoid coercive and disciplinary confrontations and to determine the degree of students' satisfaction with the cultural counseling process.

    Materials and Methods

    A council consisting of the Vice Chancellor for Education, the Vice Chancellor for Culture and Student Affairs of the University and the Secretary of the University Protection Staff, drafted the regulations for the cultural process of covering and professional ethics of students. Students who violated the regulations entered the process within a period of one month. A researcher-made questionnaire was developed to assess students' views on this process. The statistical population was students who violated the regulations and a number of students who did not violate the rules of professional ethics in the colleges. Data were entered and analyzed in SPSS19 software.

    Findings

    It showed the appropriate effect of the process on reducing the number of students introduced to the Disciplinary Council and the rulings issued and the satisfaction of more than 80% of students with this process.

    Conclusion

    The implementation of this process among students violating the code of professional ethics at Shiraz University of Medical Sciences reduced the number of rulings issued by the Disciplinary Council, behavioral and functional effectiveness, as well as greater student satisfaction. The use of this process in other institutions of higher education is recommended.

    Keywords: Professional morals, Dress Code, Cultural Consultant, Student, Disciplinary Council
  • Hamidreza Bazgoli, Mahmoud Safari*, MohammadNaghi Imani Pages 25-33
    Purpose

    The present research is applied in terms of purpose and in terms of how to collect information is part of mixed research (quantitative and qualitative). The statistical population in the qualitative part includes academic and knowledgeable experts in the field of cultural capital and in the quantitative part includes all high school students in Tehran.

    Materials and Methods

    The sample size in the qualitative part with theoretical saturation (20 people) and in the quantitative part based on Cochran's formula was estimated 335 people. Purposeful sampling was used to select the sample in the qualitative part and stratified random sampling was used in the quantitative part. Data collection tools were qualitative, interview and quantitative, researcher-made questionnaire based on a 5-item scale. The validity of the questionnaire was confirmed in terms of form and content by several experts, the validity was confirmed by the calculation of the slope and the validity of the questionnaire was confirmed by the calculation of the square root of the AVE. The reliability of the questionnaire was obtained through Cronbach's alpha for the whole questionnaire of 0.968. Cronbach's alpha, tangent (AVE) tests, AVE root matrix, Kolmogrofs-Smirnov test, confirmatory factor analysis and sample t-test were used to analyze the data.

    Findings

    The results identified 10 components and 185 indicators that 5 effective components including social identity, social capital, family interactions, media consumption and lifestyle and 5 effective dimensions of academic achievement, student empowerment, social responsibility, social acceptability and student happiness

    Conclusion

    According to this research, education seeks to develop students' competencies and improve their performance. The educational system of the country can distribute the valuable collections of the society among the individuals and by loading it with cultural capital, it can assign them to different social positions to some extent and play an equalizing role.

    Keywords: Cultural Capital, Academic Progress, Education
  • Zahra Taghizadeh Shideh, Parisa Tajalli*, Zohreh Sadeghi Afjeh Pages 27-37
    Purpose

    The aim of this study was to predict academic motivation based on school atmosphere and quality of life of students through self-regulatory mediation of single-parent students.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive, quantitative and correlational study in terms of purpose and basic nature. The statistical population of the study, according to the statistics of Tehran Education Organization, was about 119681212 female high school students of the second period (tenth, eleventh and twelfth grades). The sample size was estimated based on common methods in structural equations of 350 people (for single-parent students). The sampling method was selected as a multi-stage cluster. In this study, in addition to the researcher-made demographic information form, Frederick et al.'s (2004) Academic Enthusiasm Questionnaire, Lee et al.'s School Atmosphere and Identity Questionnaire (2017), the Quality of Life and Sherbon Questionnaire (1992), and Bofardo et al.'s (1995) self-regulation questionnaire were used. The collected data were analyzed using Pearson correlation test and structural equations using Spss software version 22.

    Findings

    The five factors of student-staff relationship, school identity, common values and approach, school emphases and students' relationship with each other had a significant factor on the atmosphere and school identity of single-parent students. Physical and mental health were two significant dimensions of quality of life for single-parent students.

    Conclusion

    The results showed that academic motivation based on school atmosphere and quality of life of students has a significant relationship with self-regulatory mediation of single-parent students.

    Keywords: Academic enthusiasm, school atmosphere, quality of life, Self-regulation, single-parent students
  • Mina Ghanavatian, Ali Mehdad*, Khadijeh Abolmaali Al-Husseini Pages 53-64
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of self-management training, emotion management and combining these two methods with mothers of female adolescents in Tehran on the sense of belonging to school and comprehensive well-being.

    Materials and Methods

    The method of this research was a two-group quasi-experimental design with pretest, posttest with control group. The statistical population of this study was all mothers of female adolescents in Tehran in 2018. From among schools in Tehran, 60 mothers of female adolescents with problems related to academic incompatibility were selected by purposive sampling and randomly divided into four groups (three experimental groups). And a control group) were replaced. Comprehensive welfare questionnaire (Keys) and sense of belonging to school (Barry and Betty) were used to collect data. Research data were analyzed using multivariate analysis of variance with repeated measures.

    Findings

    The findings of the analysis of research data showed that in comprehensive well-being and a sense of belonging to the school, between the three stages of pre-test, post-test and follow-up (P <0.01) and the two experimental and control groups (P <) There is a significant difference. In the follow-up phase, the effectiveness of the implementation of self-management training packages and emotion management and integration for the comprehensive welfare variables and the sense of belonging to the school continued. Therefore, the implementation of self-management, emotion and integration management training package for mothers of female adolescents can reduce their children's moral and educational incompatibility by increasing their overall well-being and sense of belonging to the school. Therefore, it is necessary for experts and psychologists in this field to pay more attention to the psychological dimensions of these trainings.

    Conclusion

    In explaining these findings, it can be said that if emotions are expressed in an uncontrolled way, not only do they not have biological and social functions, but they are also harmful.

    Keywords: Self-Management, Emotion Management, Sense of Belonging To School, Comprehensive Welfare
  • Fatemeh Mir Hosseini, Mahmoud Shirazi*, Fatemeh Soghra Karbalaei Herofteh Pages 57-65
    Purpose

    The aim of this study was to teach the theory of choice to increase the emotional expression of female high school students.

    Materials and Methods

    Design ژStudy Semi Experimental  Type Pre-Test-Post-Test  Follow-up  With Control group. The sample consisted of 40 female high school students who were randomly selected. Selection theory training was conducted for 12 sessions of 120 minutes on the "test" group, and after the "sessions" were completed, the test was performed. The King & Emmons (1990) Emotional Expression Questionnaire was used to collect information.

    Findinngs: 

    The results of analysis of covariance showed that the teaching of choice theory was "effective" in increasing the emotional expression of high school female students.

    Conclusion

    Therefore, considering the effectiveness of selection theory training on promoting emotional expression in the hands of education staff, it is recommended to use the selection theory training program to improve students' well-being.

    Keywords: Choice Theory Teaching, Emotional Expression, Students
  • Narges Keshavarzi, Kobra Nodehi*, Arasto Mirani Pages 61-76

    The goals of psychology in the past have been to focus on diseases and ways to treat them; But about two decades ago a branch of psychology called positivist psychology aimed to emphasize the six positive moral virtues such as wisdom, courage, justice, moderation, love and compassion, excellence and the capabilities of twenty-four such as honesty, hope, appreciation, leadership… Was considered. Khosrow and Shirin is one of the five military systems with many moral capacities. Knowing these virtues and capabilities can have a great effect on showing the character of Khosrow and Shirin. In this system, Khosrow's character with virtues such as compassion and love, wisdom and curiosity and love-loving abilities and sweetness with beauty adorns the virtues of moderation, love, excellence and the ability to love, self-control, spirituality and hope to flourish and excel. messages and perseverance and effectiveness Increases messages.

    Keywords: Virtue, Ability, Khosrow, Shirin, Martin Seligman
  • Hassan Lotfi, Parivash Jafari*, Hamid Reza Arasteh Pages 68-78
    Purpose

    The present study was applied in terms of purpose and qualitative approach with an exploratory design of categorization type. The research strategy is content analysis.

    Materials and Methods

    In addition to reviewing specialized texts, semi-structured interviews (more than 850 minutes) were used to collect data. Participants in the study consisted of 16 academic experts (faculty members of related fields and senior managers of related fields of the Central Organization of the Islamic Azad University and the Science and Research Branch) who were selected by purposive sampling. The number of participants was determined based on the principle of theoretical saturation. It has been used to analyze qualitative data through open and axial coding techniques to extract categories. The validity of the study was determined by the approval of experts in the field of spiritual leadership and student maturity and the reliability was determined by the method of agreement between the two coders 87.6%.

    Findings

    The results of the analyzes were the extraction of 368 open codes, 42 central codes and 31 categories. 10 main antecedents, along with the mechanism, 3 final strategies and 5 outcomes were formulated in the form of categories. The main strategies for the growth of spiritual leadership are strategic insights, educational strategies along with reviewing the mission and macro goals in this area.

    Conclusion

    The results show that significant outcomes in the university and students include: spirituality-oriented developed university, spiritual development of society and development of the country, recognition of identity and spiritual maturity of human beings, modeling of spiritual leadership in society, efficient organizations with growing intellectual, spiritual and human capital is. It is suggested that considering the long-term effects of the spiritual leadership development system on the excellence of the society, this system should be implemented and implemented based on academic capacities.

    Keywords: Student maturity, leadership excellence, spiritual development, spiritual leadership maturity system
  • Mahin Nouri Nokhandan, Mahmoud Ghorbani Pages 73-84
    Purpose

    The present study intends to identify the dimensions and components of increasing organizational justice in the departments of the seven districts of education and observe the contribution of each of them in the values of organizational ethics in these departments.

    Materials and Methods

    This study was applied in terms of purpose and mixed in terms of implementation (qualitative and quantitative). The research population was in the qualitative section of the experts of the managers and deputies of the weekly education districts of Mashhad and in the quantitative section of the education staff of the weekly districts of Mashhad in the academic year 2009-2010. The research sample was 30 people in the qualitative section and 257 people in the quantitative section who were selected by stratified random sampling. Data were collected by phishing methods, interviews and a researcher-made questionnaire whose face validity and structure were confirmed and its reliability was obtained by Cronbach's alpha method for all dimensions above 0.80. Qualitative data were analyzed by Delphi method and quantitative data were analyzed by descriptive statistics and structural equations in SPSS-26 software.

    Findings

    The findings of the qualitative section showed that organizational justice has four components: distributive (3 subscales), procedural (3 subscales), interactive (2 subscales) and linguistic (2 subscales) and ethical cultural values with four components of cultural values (3 subscales), leadership Ethical (4 subscales), professional ethics (3 subscales) and ethical atmosphere (2 subscales). The findings of the quantitative section showed that the components of both factors were confirmed, subscales and components had a significant effect on the model of increasing organizational justice with the approach of cultural and moral values and the model had appropriate fitness indicators.

    Conclusion

    Based on the results, the final model of increasing organizational justice was designed with the approach of ethical cultural values in education staff that this model can have practical implications for education professionals and use it to improve the education organization.

    Keywords: organizational justice, organizational ethics, staff, education, Mashhad
  • Houshang Shirian Shalamzari, Badri Shahtalebi*, Narges Saeedian Khorasgani Pages 107-116
    Purpose

    The aim of this study was to design and test a model for promoting office health based on the components of structural health and technological-electronic health in a heuristic mixed method.

    Material and Method

    In the first (qualitative) phase, content analysis with inductive approach was used. The research environment was in the two phases of the first category resources of reputable websites and scientific databases in the period 2010 to 2019 in the field of administrative health studies. Collection of primary topics, 69 internal and external articles and books were studied by criterion-based purposive sampling method, with which the researcher reached theoretical saturation. In a small phase, the research environment, including all members of the education system in Iran, were selected by non-random sampling method. The 31-item researcher-made list of research tools was set based on a 5-point Likert scale ranging from 1 meaning strongly disagree to 5 strongly agrees. Values ​​related to the estimation of Cronbach's alpha coefficient for themes higher than 0.75 were reported, which indicates a high internal correlation in the reagents of the basic themes. Quantitative data analysis including frequency distribution tables and graphs, and in the inferential section, confirmatory factor analysis method and covariance-based structural equation modeling approach were used. According to the indicators, the research model had a good fit.

    Findings

    Confirmatory factor analysis of "technological-electronic health" shows that the basic themes of "hardware-software health" (with a path coefficient of 0.93), "legal protection" (with a path coefficient of 0.94) and "human-physical protection" ( The path coefficient (0.94) has a strong correlation with the factor of "technological-electronic health" and is considered a strong indicator for its measurement.

    Conclusion

    In the interpretation of the findings, it can be said that in today's world, technology by replacing new products, services and materials with old products, services and materials, saving the consumption of organizational inputs, organizational self-governance, minimizing the need for human resources, continuous innovations and Plays an important role in the life and health of offices and organizations.

    Keywords: Administrative health, Education system, Promotion of administrative health, Analysis
  • Tahereh Abbaszadeh Shahri, Hamid Shafi Zadeh*, Nader Soleimani Pages 129-139
    Purpose

    The aim of this study was to design a professional citizen education model in education based on the data theory of the foundation.

    Materials and Methods

    The scientific model of this research is based on qualitative interviews with heads of education and scientific elites and the sampling method is both targeted and snowballs. Finally, referring to experts, 16 qualitative interviews were conducted and using grounded theory technique to identify the index. The training of professional citizens in education of Khorasan Razavi province was discussed. The necessity of each of the components of the extracted model for the training of professional citizens was investigated. The research was analyzed by coding method in three stages: open, axial and selective. Findings represent 6 main extraction codes and the codes are grouped in 14 sub-codes.

    Findings

    The results show that the most effective codes of each measure of citizenship social education strategy, evaluation of the performance of educational elements in the education system, have been the observance of educational standards.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the three dimensions of knowledge, attitude and ability (skill) are the most important dimensions of citizenship education

    Keywords: Education, Citizen, Professional, Education System
  • Parisa Namian, Mohammad Parva*, Hadi Keshmiri Pages 130-136
    Purpose

    In this article, while studying the concepts of lifestyle and housing and the influential components of lifestyle on housing, finding out how lifestyle changes affect housing design in Shiraz was pursued.

    Materials and Methods

    The nature and method of this research is a descriptive-analytical correlation with the purpose of discovering the relationships between economic, social, personal, technological and cultural-religious variables of lifestyle with functional, physical and conceptual characteristics in housing design. The study population was selected by cluster sampling from residents of apartments built in districts 1, 2 and 7 of Shiraz. The sample size of the research is 390 people which was done by multi-stage cluster sampling method. A researcher-made questionnaire with Cronbach's alpha of 0.88 was used to collect data. Data were analyzed using descriptive statistics and multivariate regression using SPSS 25 software.

    Findings

    The results showed that there is a relationship between people's lifestyle in the contemporary era and residential architecture design. Impact determination coefficient also showed that 0.82 functional characteristics, 0.68 physical characteristics and 0.64 conceptual characteristics in residential design are determined by lifestyle components.

    Conclusion

    The impact of lifestyle on residential design is an issue that has been neglected by social scientists and designers. Finding the impacts of lifestyle changes on design can be a positive step in providing a suitable model for contemporary housing.

    Keywords: Lifestyle, Contemporary Housing, Design, Shiraz
  • Ali Najafi, Fereshteh Amin*, Seyed Mohammad Arabi Pages 145-158
    Purpose

    The purpose of this study is to provide a model for organizational commitment of employees. The nature of this research is qualitative and applied-development

    Materials and Methods

    The research method is the basic theory of systemic paradigm introduced by Strauss and Corbin. The sampling method is purposeful judgment based on theoretical sampling.

    Findings

    The results of the study identified four types of attachments including luxury (physical), physical, mystical and emotional under the causal conditions of the individual (material or spiritual) and supervisory tendency (more or less). The causal conditions that create organizational attachment can be explained on the basis of the individual's focus and controllability or individual supervisory desire. Intervener requirements include organizational status, work history, service compensation, organizational credibility, and type of relationship.

    Conclusion

    Paying attention to the employee attachment model and its appropriateness to the nature of the job, compensation of material and spiritual services, type of communication and organizational structure that affects the individual's controllability are practical factors in organizations.

    Keywords: Attachment style, Attachment model design, Human resources, Basic theory, Grounded theory
  • Yousef Razeghipour, Seyed Ahmad Hashemi*, Mokhtar Ranjbar, Abbas Qaltash Pages 152-166
    Purpose

    The purpose of this study is to provide an optimal model of e-citizen education according to the philosophical foundations of citizenship education.

    Materials and Methods

    The present study is of qualitative type and its method is content analysis of analogy type. Data analysis is used that this particular approach is mainly due to the way of perceiving the subject of analysis (content)

    Findings

    In this study, by examining four different issues related to e-citizen education, including: goals, role and position of e-citizen education, indicators and criteria of e-citizen education, the views of thinkers and philosophers about e-citizen education and the role of fundamental change document In e-citizen education, by analyzing the content and using open, pivotal and selective coding, the relevant components were extracted and by putting together the extracted components, we designed a suitable model for e-citizen training, which we refer to in the research findings. .

    Conclusion

    Paying attention to e-development, e-government, e-city and e-citizen are important categories and require comprehensive efforts of governments, managers and citizens. The school as an educational environment has an essential role in educating e-citizens

    Keywords: Education, e-citizen, e-city
  • Hamidreza Jamili Shabestari, Abbas Khorshidi*, Baharak Shirzad Kebria, Lotfollah Abbasi Pages 153-173
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of providing a knowledge management model for primary school principals in secondary education.

    Materials and Methods

    The research method in terms of applied objectives and in terms of data, exploratory mix (qualitative-quantitative) and in terms of nature and type of study in qualitative dimension, the foundation data is of its kind and in quantitative dimension is a cross-sectional survey. The statistical population consisted of the qualitative section of all experts and specialists in this field. In the quantitative section, all the principals of the first year of secondary education in Tehran, who have a master's degree and higher in humanities, formed 200 people (80 women and 120 men). Gives. The method of purposeful conscious snowball sampling was selected by 18 experts. In expertise number 15, we reached theoretical saturation. In the quantitative part, 127 people were selected based on Morgan's volume determination formula. It was prepared in the form of a form and sent to the experts for selective coding. It should be noted that during this process, interview, Delphi technique and brainstorming were used. From the qualitative stage, a seven-point Weber conversion questionnaire was administered to a randomly selected sample group. The validity of the measurement tool was assessed by CVR and its validity was validated by Cronbach's alpha. Data analysis in quantitative section in descriptive statistics section (Drawing tables, statistical characteristics and graphs) and inferential statistics (confirmatory factor analysis, t-test, one-way analysis of variance as well as KS test were used to ensure the normality of the research community).

    Findings

    The results of the research in the qualitative section showed that the model consisting of 5 dimensions and 19 components of 122 indicators in the qualitative dimension for the knowledge management model for primary school principals was finalized.

    Conclusion

    In the quantitative part, AGFA, GFI, RMSEA and other indicators both indicate that the dimensions identified in a homogeneous structure support the structures of a concept model called the knowledge management model for primary school principals.

    Keywords: knowledge management, organization analysis, human capital, management, knowledge, technology, school pillars
  • Freshteh Bigleri, Naghi Kamali*, Amir Najafi Pages 159-172
    Purpose

    Professional ethics plays an important role in organizational health and its pathology can play an effective role in improving organizational performance. Therefore, the aim of this research identifying the dimensions and components of professional ethics pathology in health higher education system with grounded theory approach.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was qualitative. The research population was the experts of professional ethics in the health higher education system, which according to the principle of theoretical saturation number of 15 people of them were selected as a sample by purposive sampling method. The research tool was a Grounded Theory, which its validity by method was content and apparent confirmed Finally, the data were analyzed by open, axial and selective coding method in MAXQDA-12 software.

    Findings

    The findings showed that for the central category of professional ethics pathology in the health higher education system were identified 136 indicators, 31 components and 5 dimensions. In the mentioned central category, the causal factors had four components, the underlying factors had eight components, the intervention factors had five components, the strategies had seven components and the consequences had seven components. Finally, the pattern of professional ethics pathology in the health higher education system with grounded theory approach was designed.

    Conclusion

    The results of the present study have practical implications for specialists and planners of the health higher education system and they can take an effective step to improve professional ethics in the higher health education system by using the identified dimensions, components and indicators.

    Keywords: Pathology, Professional Ethics, Higher Education, Health, Grounded Theory
  • Hamideh Sadat Nezakati Hashemian, Hossein Mahdian*, Abolfazl Bakhshipoor Pages 162-172
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of emotional-social competence training and mindfulness on students' academic well-being.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study included all female high school students in District 7 of Mashhad in the academic year2020. To collect data, Educational well-being Questionnaire (2012) used was used. This research was a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design with a control group in which 45 people who had lower scores in the dependent variable and wanted to participate in training sessions were selected as a sample and randomly divided into two experimental groups. And a control group (15 people in each group). One week after the pre-test for all three groups, one of the experimental groups was exposed to the independent variable of emotional-social competence training and the second group of experiments was exposed to mindfulness training and the control group did not receive any training and then Post-test was taken from all groups. In this study, in order to investigate the differences between groups, repeated measures analysis of variance of multivariate and univariate factors was used, taking into account the factor within the group (test) and intergroup (group membership).

    Findings

    The results showed that the training of emotional-social competence and mindfulness increases the academic well-being of female students. The results showed that there is no significant difference between the effectiveness of emotional-social competence training and mindfulness on academic well-being.

    Conclusion

    It can be concluded that emotional-social competence training and mindfulness are effective on academic well-being and there is no difference between their effectiveness.

    Keywords: Emotional-Social Competency Training, Mindfulness Training, Educational Well-Being
  • Fatemeh Namani, Esmailnia Kambiz*, Masoumeh Bagherpour Pages 167-176
    Purpose

    The aim of this study was to design an environmental behavior model among high school teachers in Gorgan.

    Materials and Methods

    In general, the method of this research is descriptive in terms of applied purpose, in terms of controlling field variables and in terms of data collection. On the other hand, the present study can be considered as a kind of exploratory research. In the quantitative part of the research, in order to present the model of environmental behavior, exploratory and confirmatory factor analysis and then to present the structural model and to examine people's views about the situation of different dimensions of environmental behavior, the sample t-test has been used.

    Findings

    In the qualitative part of the research, based on the open and pivotal coding process of data obtained from in-depth and exploratory interviews, conceptual codes were extracted, 7 categories (main categories) were obtained, the main categories of the research model are: management and leadership, Development of policy and strategy, educational missions, environmental awareness, environmental behavior, social responsibility and organizational learning orientation. In the quantitative part of the research, in order to present the model of environmental behavior, exploratory and confirmatory factor analysis was performed and then the structural model of the research was presented. In the quantitative stage of the research, the final model of the research was presented with the subject of environmental behavior model among high school teachers in Gorgan.

    Conclusion

    The results showed that all factor loads were statistically significant and the results of the study of people's views on the status of dimensions of environmental behavior with one-sample t-test showed that all variables are in good condition among high school teachers in Gorgan.

    Keywords: Environmental Behavior, High School Teachers, Gorgan
  • Meysam Ghomi Avil, MohammadJavad Taghipourian*, Behzad Farrokhseresht, Hasanali Aghajani Pages 173-191

    Social networks, as a new platform for the formation of media at various scales (from small media to large media) provided the ground for the rapid dissemination of information and news, and this feature, along with its undeniable benefits, space for publishing. Opened unreliable content, news, and gossip. The aim of the present study is to deduce a model of effective and influential factors as well as dimensions of rumor management by a hybrid method of various meta-study methods. In the present study, the researcher uses the systematic and meta-combined review method to analyze the results and findings of previous researchers and performs the seven steps of the Sandlowski and Barroso method by identifying 3 factors for influential factors (factors Dolphin, creepy and fiery), three factors for factors affecting rumor management (dolphin, creepy and fiery factors) and three factors for the components of rumor management (black rumor, white rumor and gray rumor) categorize its conceptual model Is. In the category of factors affecting rumor management, four factors were discovered for dolphin factors affecting rumor, ten factors for creeping factors affecting rumor and eight factors for fiery factors affecting rumor. In the category of influential factors of rumor management, six factors were discovered for dolphin factors, ten factors for creeping factors and eleven factors for fire factors. Also, in the category of dimensions of Nir rumor management, eight factors were discovered for the black rumor, seventeen factors for the white rumor and twenty-nine factors for the gray rumor.

    Keywords: Rumor Management, Social Networks, Meta-Combination
  • MohammadMehdi Pourmalek, Nader Monirpour*, Majid Zargham Hajebi Pages 174-182

    purpose: 

    The aim of this study was to provide a structural model of self-satisfaction based on job security and knowledge system in graduate students.

    Materials and Methods

    The research method is descriptive-correlation based on structural equations. The statistical population includes all graduate students of Tehran universities in 2019-20 with 8197 students. The sample size was estimated based on Cochran's formula and Morgan table 382 people by stratified random sampling. Data collection tools were self-satisfaction questionnaire (Diner et al., 1985), job security (Nisi et al., 2000) and knowledge system (Newman and Conrad, 2000). The validity of the questionnaire was confirmed in terms of form and content by several experts, the validity was confirmed by calculating the slope and the validity was confirmed by calculating the square root of the AVE. The reliability of the questionnaire was obtained through Cronbach's alpha for the whole questionnaire of 0.898. Lisrel and smartpls3 software were used to analyze the data.

    Findings

    The results showed that job security and knowledge system at a rate of 0.223 and 0.232, respectively, have a positive and significant effect on self-satisfaction in graduate students.

    Conclusion

    In addition, job security and knowledge system played a mediating role. So that the effect of job security on self-satisfaction with the mediating role of the knowledge system is 0.31.

    Keywords: Self-Satisfaction, Job Security, Knowledge System
  • Farnoosh Saghaei, Mohammad Parva*, Siamak Samani Pages 177-189
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of space quality on patientschr' recovery process with the approach of reducing stress, anxiety and depression and up to Kidd on creating healing environments.

    Materials and Methods

    The present study was conducted as a questionnaire in which the statistical population included 100 dialysis patients. These patients were treated in the hemodialysis wards of Namazi Hospital, Shahid Faghihi Hospital and Abu Ali Sina Hospital in Shiraz. According to the observations of researchers in the dialysis ward of Abu Ali Sina Hospital, it is considered as a sample with good quality and with dialysis wards in Namazi and Shahid Faghihi hospitals, which include old and partially worn wards with a lifespan of more than forty years. , Has been compared. This study consists of a standard Levy Bond questionnaire that determines the percentage of anxiety, stress and depression of patients in the samples and analyzes the architectural space and healing features of the sample hospitals. Out of 21 questions, 7 questions are related to measuring stress, 7 questions are related to measuring anxiety and 7 questions are related to measuring depression. Which includes a score between a minimum of zero and a maximum of 21. The questionnaires were completed in the last hours of hemodialysis by patients in the relevant wards and SPSS software was used to analyze the results.

    Findings

    The findings showed that Abu Ali Sina Hospital with good design quality and having healing elements had a significant difference in the level of stress, anxiety and depression compared to the two worn hospitals.

    Conclusion

    The results showed that the rate of stress, anxiety and depression in the dialysis ward of Bu Ali Hospital in Shiraz is less than two cases.

    Keywords: architectural design, healing environments, stress, anxiety, depression
  • Roya Zafari, Ali Zarei*, Ali Mohammad Amirtash Pages 192-200
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the relationship between total quality management style and productivity based on Islamic management (Case study: Sports and Youth Departments of selected provinces in the northwest of the country).

    Materials and Methods

    This research is of applied and descriptive type and its design is of correlation type. The target population of the present study is all employees of the General Departments of Sports and Youth of the selected northwestern provinces of the country (East Azerbaijan, Hamedan and Ardabil) who were employed in these organizations in 2018-2019, whose number was 587 people. Of these, 277 people were selected as the research sample. Data collection tools of this study included the Inclusive Quality Management Questionnaire (1994), and the Standard Productivity Questionnaire by Olsania et al. (2012). Cronbach's alpha coefficient for research variables is more than 0.70.

    Findings

    The results of data analysis showed that teamwork has an effect on productivity (factor load coefficient: 0.542), quality groups have an effect on productivity (factor load coefficient: 0.743), training has an effect on productivity (Factor load factor: 0.520), evaluation and feedback affect productivity (factor load factor: 0.736), use of information affects productivity (factor load factor: 0.604), quality goals Productivity has an effect (factor load factor: 0.712), customer orientation has an effect on productivity (factor load factor: 0.598), the suggestion system has an effect on productivity (factor load factor: 0.598), continuous improvement It has an effect on productivity (factor load factor: 0.329), leadership commitment has an effect on productivity (factor load factor: 0.103).

    Conclusion

    The dimensions of total quality management have a positive and significant effect on productivity. In fact, total quality management should increase employee productivity.

    Keywords: Parental involvement, quality of sports friend, sporting pleasure, sporting commitment
  • Sharmeena Dehghan Mangabadi, Mina Mojtabai*, Fariborz Dortaj Pages 194-200
    Purpose

    The difference between intelligent and normal people in personality and environment may also affect their procrastination and academic stress. The aim of this study was to investigate the effectiveness of process mental simulation on procrastination and academic stress of gifted students.

    Materials and Methods

    The method of this study was semi-experimental with pre-test and post-test design with control group. The statistical population in this study included all high school students in Tehran in the academic year 2019-20. The sample consisted of 30 subjects who were selected by multi-stage cluster sampling method. Participants were assigned to two experimental and control groups using random substitution. The experimental group underwent 9 weekly 90-minute sessions of educational interventions and the control group did not receive any intervention. The instruments used in this study were Solomon and Roth Bloom Procrastination Questionnaire (1984) and Academic Stress Questionnaire (ASQ).

    Findings

    The results of this study showed that process mental simulation was effective in reducing academic procrastination (P<0.001).

    Conclusion

    It can be concluded that process mental simulation is effective in reducing academic procrastination and can be used to improve students' problems.

    Keywords: Process simulation, Academic procrastination, Academic stress
  • Ali Hedayati, Saeed Saffarian Hamedani*, Maryam Taghvaee Pages 198-212
    Purpose

    The aim of this study was to present a management skills model based on Houshin Connery technique with emphasis on the role of organizational adaptability.

    Materials and Methods

    The research method was a combination of exploratory (qualitative-quantitative) mixed research design. The statistical population of the study in the qualitative section included (university experts, faculty members and university officials) to agree on the Delphi method. The sample size in the qualitative section was determined to be 17 by considering the saturation law. In a small part, the statistical population included members of the faculty of Islamic Azad universities in Mazandaran province. In the quantitative section, the sample size was 274 people. The sampling method in the quantitative part was multi-stage cluster random method. The method of data collection was library method and measurement tools in the qualitative part of the interview were semi-structured and in the quantitative part included a researcher-made questionnaire, whose questions were taken from the data obtained from the interview. The validity of the present research questionnaire was determined by two

    methods

    1. formal and 2. content. In the formal method, the questionnaire was provided to a group of experts and in the content method, calculations related to AVE and CR coefficients related to the validity of the questionnaire items were approved. . The reliability coefficient was confirmed using Cronbach's alpha test. In order to analyze the data in the qualitative part of the Delphi technique and in the quantitative part of the structural equation modeling method, SPSS and AMOS software have been used. Findings showed that 55% of management skills in open universities of Mazandaran province to the dimensions and components of Houshin Connery which includes four dimensions (1. Supplier relationships, 2. Process improvement, 3. Quality measurement 4. Modeling) with emphasis on the role of organizational adaptability. It consists of three dimensions (1. organizational compatibility, 2. organizational value, 3. organizational competition), is dependent. These dimensions can be managerial skills in the free universities of Mazandaran province, which have six dimensions as follows: 1 (1. technical, 2. human, 3. perceptual, 4. communicative, 5. teamwork skills, 6. innovative skills). . Explain and predict.

    Findings

    According to the obtained results, it was suggested that the Islamic Azad universities of Mazandaran province act step by step and gradually according to a long-term strategic roadmap and strategic plan in order to achieve these categories and formulate a plan in order to implement it. Operation is necessary. Having a paradigmatic approach with a local and regional perspective also helps to achieve it.

    Conclusion

    The management skills approach has received a lot of attention from organizations today, because it promotes the growth of people in the organization and makes it easier to achieve goals.

    Keywords: Management Skills, Houshin Connery, Organizational Adaptability
  • Majid Shirkhan*, Mojtaba Moazami, GholamAli Ahmadi Pages 199-207
    Purpose

    The aim of this study was to evaluate the indicators of coaching promotion in school principals in Tehran.

    Materials and Methods

    The research method is applied in terms of library-field environment, cross-sectional in terms of data collection time and descriptive-survey in terms of research method. The statistical population of the present study consisted of all principals of education schools in Tehran with 2250 people. In this regard, 328 people were selected using Cochran's formula as a sample and by stratified random sampling method. A questionnaire was used to collect information and its validity and reliability were examined and confirmed. Data were also analyzed using one-sample t-test and structural equation modeling and smartPLS software.

    Findings

    Studies showed that the components of underlying factors and individual limitations are in moderate condition and other components are in good condition.

    Conclusion

    The results also showed that individual constraints, information barriers, coaching culture, student and principal conditions, principal training, environment and budgetary constraints have a significant effect on the promotion of principal coaching.

    Keywords: Human Resources, Education, Coaching, Coaching Managers
  • Hassan Nikookar, Hossein Mahdian*, Mehdi Ghasemi Motlagh Pages 212-221
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the structural pattern of mindfulness and family functioning with academic procrastination mediated in adaptation in high school boys.

    Materials and Methods

    The research method of this study was descriptive-correlation. The statistical population of the study includes all male students of Kashmar secondary school in the academic year of 2020-2021, of which 495 people have been selected by multi-stage cluster sampling. Data were collected from the Academic Procrastination Questionnaire (Solomon and Roth Bloom, 1984), the Kentucky Mindfulness Skills Questionnaire (Beer, Smith, and Allen 2004), the Family Performance Questionnaire (Epstein, Baldwin, & Bishab, 1983) and the Adjustment Questionnaire. Sinha and Singh High School Students (AISS) were used. Data analysis was performed using Pearson correlation coefficient and structural equation modeling.

    Findings

    The study of path coefficients showed that the direct effect of mindfulness and family performance on adaptation is positive and significant. The direct effect of adaptation on academic procrastination is also negative and significant. Also, the indirect effect of mindfulness on academic procrastination due to adjustment was -0.40 and was statistically significant and also family performance due to adjustment on academic procrastination had an indirect (-0.41) and significant effect.

    Conclusion

    The results showed that 53% of the changes in academic procrastination can be explained in terms of mindfulness, family functioning and adjustment

    Keywords: mindfulness, family functioning, academic procrastination, adjustment
  • GhasemAli Talebi Panbeh Chooleh*, Rashid Zoolfaghari Zaferani, Koorosh Parsa Moin Pages 219-228

    Achieving academic organizational agility has always been considered by policy makers and organizational researchers, so the factors that lead to organizational agility are very valuable for these people and they are always looking to determine the level of organizational agility in universities to think of measures to increase it. Therefore, the purpose of this study was to determine the level of agility in Islamic Azad universities of Mazandaran. Universities with different comprehensive university degrees, very large, large, medium and small, are teaching in the second half of the 2019 academic year. This number includes 1671 in different academic units, the sample size of Cochran's formula was estimated at 340 people; Data collection tool Standard questionnaires of academic organizational agility by Khavari, Arasteh and Jafari (1397); have been. Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. In the descriptive part, central tendency indicators such as mean and view and frequency distribution tables and appropriate graphs will be used. Inferential tests will include Smirnov cumulography analysis based on exploratory and confirmatory factor analysis and path analysis. Data analysis tools were SPSS software and IMOS software. Findings indicate that the level of organizational agility is below average. And university officials need to think of ways to overcome this crisis. The most important of which are the establishment of open relations with other educational and industrial institutions, the establishment of interdisciplinary departments, and new discourses in educational and academic planning.

    Keywords: Agility, Academic Agility
  • Shahnaz Dehghan Bagh Bardani, Seyed Ahmad Hashemi *, Mokhtar Ranjbar, AliAsghar Machinchi Pages 222-233
    Purpose

    The main purpose of this study is to explain the philosophical foundations of all-intelligent education in the education system and its impact on students' lifestyles.

    Materials and Methods

    Descriptive-analytical method with qualitative content analysis approach was used. Data collection was done by preparing receipts from various reputable books and magazines and then classifying the receipts and analyzing the information and data. Information was collected through library and electronic research resources. In this research, an attempt was made to use the method of network analysis and coding. Analytical data were collected using research papers and standard quality tools that have high reliability and are mostly used by researchers. Library methods were used to collect information related to the literature on the subject and background of the research and to explain the basics of the research. To analyze the obtained information, content analysis and open and axial and selective coding methods were used.

    Findings

    After analyzing the data and content analysis, the identified open codes included 64 codes, which were classified into 15 core codes and 6 selected codes (educational, cultural, economic, social, technological and strategic factors).

    Conclusion

    Based on quantitative results, technological factors with an average rank of 4.74 had the greatest impact on the development of smart education in schools.

    Keywords: Smart Education, Education System, Philosophical Foundations, E-Learning
  • Maryam Panahi, Ali Esmaeili*, Kourosh Goodarzi, Mehdi Roozbahani Pages 225-235
    Purpose

    The aim of this study was to structurally model the motivation to participate in sports activities based on the feeling of cheerfulness in the workers.

    Materials and Methods

    The design of this study was cross-sectional and correlational. The statistical population of the present study was 890 employees of all employees of Iranol Oil Company in Tehran in 2020, of which 261 were by random sampling and Available were selected. In this study, the tools of motivation to participate in sports activities and feeling happy were used. Structural equation modeling was also used to answer the research hypotheses. Findings showed that the model has a good fit.

    Findings

    The results also showed that the feeling of vitality has a positive relationship with sports motivation. Using the results of the model of sports motivation and feeling of vitality as important and effective factors to be considered and used in the descriptive and applied fields of experts in the field of psychology and sociology of sports.

    Conclusion

    Therefore, the use of this model can be considered by the relevant authorities in planning to motivate, motivate and increase the vitality of workers.

    Keywords: Feeling of Joy, Motivation to Participate in Sports Activities
  • Meisam Shekarisaz, Iraj Soltani*, Mahboubeh Sadat Fadavi Pages 229-245
    Purpose

    The purpose of integrated research on higher education strategies in the commercialization of knowledge in order to meet the needs of society in the comprehensive and very large units of the Islamic Azad University.

    Materials and Methods

    This research was applied in terms of purpose, and in terms of method in the category of mixed research (qualitative (foundation data theory) - quantitative) and exploratory type. The participants of the present study were in the qualitative section of the faculty members of the free universities, which were selected by the method of theoretical sampling in a targeted manner and based on the principle of theoretical saturation, 11 of them. Data collection tools were semi-structured and in-depth interviews with participants. First, the data obtained from the interviews were implemented based on the systematic approach of Strauss and Corbin and analyzed in three stages of open, axial and selective coding. Validation and analysis performed by the interviewees were confirmed. The results of 235 initial conceptual propositions with 52 sub-categories and 28 main category propositions in the form of six dimensions of the paradigm model were identified and the relationships between them were drawn and presented in the form of a paradigm model. The statistical population of the quantitative part of the research consisted of faculty members of 46 comprehensive and large units of Islamic Azad University with a total of 10,752 people, which was determined as the sample size using the sampling formula of an unlimited population of 184 people. Subjects were selected using available sampling method and 200 questionnaires were distributed. Due to the incompleteness in completing some of the questionnaires or non-response, 178 of them, which were complete, were used as the basis for analysis. The validity of the questionnaire approved by the supervisor and management experts and its reliability was calculated 91% using Cronbach's alpha method. Quantitative data were analyzed in the form of descriptive data analysis, first and second order factor analysis and structural equation modeling using SPSS23 and AMOS23 software.

    Findings

    Quantitative results confirmed the paradigm model extracted from the qualitative part, the relationships between causal conditions, meeting the needs of stakeholders, ground conditions, intervening conditions, response strategies and its consequences.

    Conclusion

    According to the obtained results, it can be said that the quantity and quality of education should be commensurate with the demand of the labor market (industry). Therefore, how to invest in improving the knowledge of the specialized workforce and its proper use, as well as proper management based on the needs of society, are among the items that need to be studied and reviewed wisely and comprehensively, and at the same time require a plan. Plans are tailored to the changing conditions of the human labor market.

    Keywords: Higher Education Accountability, Knowledge Commercialization, Foundation Data Theory, Islamic Azad University
  • Zahra Sahebdel, Seyed Abolghasem Mehrinejad*, Abolghasem Isamorad, Rasoul Roshan Chesli Pages 236-245
    Purpose

    This study was conducted with the aim of family communication patterns and moral competence in young people with a mediating role of cognitive emotion regulation.

    Materials and Methods

    The research method is cross-sectional correlation. The statistical population of this study consisted of all students (boys and girls) of Tehran Azad University in the academic year 2020-2021, from which 400 people were selected by stepwise cluster sampling. In this study, the tools of communication patterns, moral competence and emotional cognitive regulation were used, all of which had acceptable validity and reliability. SPSS-V23 and Amos-V8.8 software were used to analyze the data. Structural equation modeling was also used to answer the research hypotheses.

    Findings

    The research findings showed that the model has a good fit. The results also showed that moral competence had a significant direct positive effect on family communication pattern. Moral competence has a direct positive effect on the cognitive regulation of positive emotions. Cognitive regulation of positive emotion has a direct effect on family communication pattern. Cognitive regulation of negative emotion also had a direct negative effect on family communication pattern. Moral competence has had an indirect effect on family communication patterns through positive emotion regulation.

    Conclusion

    Therefore, the more people perceive the family communication space based on the direction of dialogue, the more they can use the cognitive strategy of emotion regulation and accordingly, moral competence increases.

    Keywords: Family Communication Patterns, Moral Competence, Cognitive Emotion Regulation
  • Maria Delgarm, Hamid Shafizadeh*, Nader Soleymani Pages 245-253
    Purpose

    Quantum leadership is a kind of leadership to lead employees and organization to a successful future. Therefore, the present study was conducted with the aim of identifying the effective factors on quantum leadership in Iran's secondary schools.

    Materials and Methods

    This research in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was qualitative. The present study population was staff experts and managers of Iran's education in 2020 year. The sample size was calculated based on principle of theoretical saturation 20 people, who were selected by snowball sampling method. The instrument of the present research was a semi-structured interview whose validity and reliability were assessed as appropriate. To analyze the data was used from thematic analysis method in MAXQDA software.

    Findings

    The results of the analysis showed that the effective factors on quantum leadership in Iran's secondary schools had 4 main themes and 21 sub-themes; so that the main themes were included the building trust and quantum harmony (6 sub-themes), quantum thinking (5 sub-themes), quantum development platform (5 sub-themes) and positive and negative interventionists (5 sub-themes).

    Conclusion

    The results of this study have practical implications for staff experts and managers of Iran's education, and they can to promote the quantum leadership in Iran's secondary schools provide a basis for improving the identified themes.

    Keywords: Quantum Leadership, Secondary Schools, Quantum Thinking, Quantum Development
  • Khadijeh Tofighian, Reza Eslami*, Mohammad Jalali, Asadolah Yavari Pages 254-263

    Women's right to decent work is recognized as one of the fundamental rights in the new millennium at the level of governments and international organizations. The principles of this right are based on relatively identical obligations, including prohibition of women's employment in the night hours, prohibition of discrimination, etc., except for certain occupations. This study examines the challenges of decent work of women in Iran and international law. The method used in this paper is descriptive-analytical and a documentary approach has been used to collect information. What are the challenges and obstacles of women in the realization of the rights of women to decent work in the Iranian legal system from the point of view of international law? The results of the study indicate that the main challenges in Iranian law with regard to international law are fundamental and jurisprudential differences. There are challenges that hinder the opportunity, growth and promotion of women's existential personality. In international law, we can mention the lack of executive institutions and central oversight, gender discrimination, night work, and so on.

    Keywords: Employment, International Law, Fundamental Labor Law, Decent Work for Women
  • Peyman Pourmoman Davani, Nader Gholi Ghorchian*, Afsaneh Zamani Moghadam, Hamideh Reshadat Joo Pages 257-271
    Purpose

    The aim of this study was to identify the components of intelligent maturity in Islamic Azad universities. The research method was based on purpose and was based on nature and was a qualitative research.

    Materials and Methods

    The statistical population in the qualitative section included experts of the academic community and specialists of the Islamic Azad University. The purposive non-random sampling method was used and 24 people were considered using the saturation principle as the sample size. Semi-structured interview tool was used to collect data and its validity and reliability were assessed and confirmed. The data analysis method was theoretical coding that was done using MAXQDA software.

    Findings

    The results of factor analysis showed that the components of individual maturity, process maturity, technological maturity as constituent factors, organizational factors, managerial factors and educational factors as effective factors and job performance, competitive advantage and job motivation as The consequences of intelligent maturity were identified in Azad University.

    Conclusion

    In this study, the mechanisms of intelligence maturity implementation were identified under the components of operational strategy, evaluation strategy, cultural strategy and educational strategies

    Keywords: Intelligence maturity, technology maturity, process maturity
  • Sana Kia, Mojtaba Moazzami*, Hedayat Kia Lashaki Pages 264-273

    The corona virus pandemic has affected all aspects of human life, and education is one of those aspects that was affected in all universities. Due to the closure of all educational centers during the Corona era, the need to continue education has become mandatory for everyone. In the current research, the effect of virtual skill training during the Corona era on the performance of the graduates of the Chalous Scientific-Applied University has been investigated. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method. The main tools for data collection are library sources and questionnaires. The statistical population includes 360 graduates of Chalus University of Applied Sciences who graduated in February 1400. 175 people were selected by random sampling based on Morgan's table. In this research, in order to measure the variable components of virtual skill training, the 21-question questionnaire of Kim et al. (2005) and the 19-question questionnaire of Lari et al. The results show that virtual skill training has a positive and significant effect on the performance of graduates in the Corona era, and the regression equation was also presented to predict the effect of the predictor variable on the criterion variable.

    Keywords: Virtual Skill Training, Performance, Students, Corona
  • Sara Ezzati, Leila Sharifian*, Haider Torani, Nader Barzegar, Zahra Ismaili Pages 265-277
    Purpose

    The purpose of this research is to identify the factors affecting the role of schools as the center of educational experiences of students.

    Materials and Methods

    The research was carried out in terms of the data objective of the foundation. The research community was formed by experts in the field of educational sciences specializing in the field of educational experiences and the role of schools in it (they had books or textbooks). Based on theoretical saturation criteria, 17 people were selected in a targeted way. Data was collected by semi-structured interview using maxqda12 software.

    Findings

    As a result of 167 primary concepts (open code), 35 main concepts (core code) were obtained in two categories (overt and hidden), which in the form of a paradigm model including the core category with 3 components, causal factors with 4 components, factors Background with 9 components, strategic factors with 8 components, intervening factors with 6 components and consequences with 5 components were presented.

    Conclusion

    Experimental models actually play a central role in all educational affairs of students.

    Keywords: the Role of Schools, Educational Experiences of Students, the Hidden, Obvious role of Schools, Students of Tehran
  • Leila Alizadeh, Shahram Ranjdoost*, Jafar Ghahremani Pages 272-287
    Purpose

    The aim of this study was to study the phenomenology of an integrated curriculum in order to revitalize primary schools.

    Materials and Methods

    The method of the present study was qualitative and phenomenological. Semi-structured interviews were conducted with 14 purposefully selected experts. Recorded interviews were recorded in writing and analyzed by a seven-step clicher method.

    Finding

    The analysis led to the extraction of 6 categories in the field of integrated curriculum in order to rejuvenate schools.

    Conclusion

    The categories included objectives, content, content organization, evaluation, specificity of learning activities, strategies of learning activities.

    Keywords: Phenomenology, Integrated Curriculum, Primary School Revitalization
  • Mohammad Zarean Dolatabadi, Badri Shah Talebi Hossein Abadi*, Reza Jafari Harandi Pages 274-287
    Purpose

    The present research was conducted with the aim of providing a model of organizational citizenship behavior of teachers in public schools in Iran.

    Materials and Methods

    The research method was a quantitative survey type and the statistical population included all the staff and line workers of education in the public sector in the academic year 2009-1400 in the number of 101,3655, which using the table of Georgesi and Morgan (1970) the number 387 people from 5 provinces of the country were selected to participate in the research. The data collection tool in the quantitative part of the researcher-made questionnaire, whose face validity has been confirmed by a number of statistical samples and its content validity has been confirmed by a number of experts in the field of educational management and educational sciences. The reliability of the tool was calculated by using Cronbach's alpha coefficient equal to /896. In order to analyze the collected data in order to examine the questions and test the main question and sub-questions of the research, it was done by using structural equation modeling of covariance.

    Findings

    The findings showed that in the organizational citizenship behavior model of public schools in Iran, the causal factors include strategic changes in the education system (keeping up with modern changes and developments, the growth of moral standards and the spirit of self-sacrifice) and organizational developmentalist attitudes (development collaborative actions, the outputs of the development of an efficient educational system), background conditions including organizational leadership characteristics (leaders' benevolent tendencies, effective and dynamic leadership behaviors), followers' individual characteristics (ideal values, behavioral norms) and organizational characteristics (culture value-oriented organization, compassion-oriented organizational atmosphere) and intervening conditions including collective capital (social psychological capital of public culture) value change (growth of pluralistic values, growth of social culture) strategies including organizational strategies (employee training and stimulating organizational culture) management strategies (effective leadership) ) community-oriented strategies (representation of the role of educators, development of public culture) and the consequences included the individual (psychological consequence of the development of individual pragmatism), social organization (transcendental organization, social dynamics) and the factor load of all of them was significant.

    Conclusion

    The results of the quantitative part also show that the model of organizational citizenship behavior obtained in the present study is a good fit for the Khordar.

    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Iranian Public School Teachers
  • Roghayeh Zarei Jamkhaneh, Taraneh Enayati*, Mohammad Salehi Pages 275-286
    Purpose

    The aim of this study was to identify the impression management tactics of education staff in order to present a model in Mazandaran province.

    Materials and Methods

    The present study was applied in terms of purpose and quantitative research in terms of data collection. The statistical population of the study included 1660 employees of education departments in Mazandaran province. The sample size was estimated based on  Krejcie and Morgan table (293 males and 47 females). The data collection tool was a researcher-made Likert scale questionnaire of impression management with 95 questions and five options. To ensure the validity of the questionnaire, the initial questionnaire was presented to several professors of educational management and the final questionnaire was prepared by summarizing their opinions. The reliability of the research questionnaire was obtained using Cronbach's alpha coefficient α = 0.82. The results of the questionnaire were analyzed by exploratory factor analysis and structural equation modeling with SPSS and Smart PLS softwares.

    Findings

    In the present study, eight tactics (1- defensive tactic, 2- offensive tactic, 3- upward impact tactic, 4- verbal tactic, 5- non-verbal tactic, 6- supervisor-focused tactic, 7- self-focused tactic and 8- job-focused tactic ) has been identified for impression management.

    Conclusion

    The results of the present study showed that: 1- In the practical priority among the tactics of illustration management  the highest priority was related to the variable of self-focused tactic and the lowest priority was related to non-verbal tactic.. 2. The fit indicators of the original model, such as CFI and IFI, are all acceptable and appropriate.

    Keywords: Depatment of Education, Impression Management, Impression Management Tactics
  • Marzieh Pourkarimi, Jamshid Masoumi* Pages 287-296

    The term ownership means a credit and rational relationship that exists between a natural or legal person and a material or spiritual object. According to the ownership of legal titles, the ownership of the Imam means the ownership of the position of Imamate and leadership and ownership for the title of Imamate, and after the death of the Imam is not inherited to the heirs but is transferred to the next Imam. Article 3 of the Endowment Law recognizes the owner of the endowment property as having legal personality. According to this article, the endowment of the Razavi shrine has a legal personality and Hazrat Reza PBUH is a legal person because he has the position of Imamate and guardianship over the people from God Almighty and this is one of the greatest rights. Therefore, according to this article, Hazrat Reza PBUH is known as the owner of the shrine, and since every legal person needs a manager and representative to do his work, the representative of the endowment is its trustee and performs the work of the endowment, and this trustee is the only administrator Is and can not have the title of owner and the ownership of movable and immovable property that exists in the holy shrines, with the title of endowment of the shrine and the validity of dhimma for these titles has a rational possibility and is proven for two reasons.

    Keywords: ownership, directional ownership, legal personality
  • Heider Mozaffari, Fariba Shayegan*, Ali Mohebi Pages 288-298
    Purpose

    The purpose of this research is to identify the dimensions and components of intelligence and talent management for elementary school students.

    Materials and Methods

    The research was carried out in terms of the data objective of the foundation. The research community was formed by experts in the field of educational sciences specializing in the field of intelligence and talent management (they had books or textbooks). Based on theoretical saturation criteria, 10 people were selected in a targeted way. Data was collected by semi-structured interview using maxqda12 software.

    Findings

    As a result of 139 primary concepts (open code), 15 main concepts (core code) were obtained, which in the form of a paradigm model including the core category (development system of intelligence and talent management system) (attraction, development and promotion and retention of talent) ), causal factors (internal conditions, structural conditions and current processes), background factors (management factors, human resources planning and infrastructure factors), strategic factors (structural, process), environmental factors (environmental dynamics and environmental support) and consequences (individual and social-organizational) was presented.

    Conclusion

    based on the results obtained for the consequences, it can be stated that when a comprehensive and scientific intelligence and talent management system is used in the process of attracting, maintaining and developing organizational members, ultimately positive consequences for social programs - It will bring organizations and people.

    Keywords: Management, Intelligence, Talent, Elementary School Students
  • Mahnaz Ahmadi Dastjerdi, Hamideh Reshadatjoo*, Nader Gholi Ghorchian, AmirHossein Mohammad Davoodi Pages 290-299
    Purpose

    Citizenship education is one of the important topics in the field of social, political studies and educational sciences. Therefore, the current research was conducted with the aim of identifying the dimensions and components of citizenship education for elementary school students.

    Materials and Methods

    The current research was applied in terms of purpose and qualitative in terms of implementation method. The research community was citizenship education experts in 2018, according to the principle of theoretical saturation, the number of 22 people was selected as a sample using targeted and snowball sampling methods. The research tool was a semi-structured interview with 7 questions, whose validity was confirmed by the triangulation method and their reliability was obtained by the agreement coefficient method between two coders of 0.76. Data were analyzed with open, axial and selective coding methods in Maxquda software.

    Findings

    The findings showed that the citizenship education of elementary students had 3 dimensions, 8 components, 26 sub-components and 124 indicators; So that the dimensions include citizenship knowledge (with 4 components of political education, social education, cultural education and moral education), citizenship skills (with 2 components of interpersonal skills and macro-civic skills) and principles of citizenship education (with 2 components of executive processes and social comprehensiveness). They were. Based on the identified dimensions and components, a model of the dimensions and components of citizenship education for elementary students was designed.

    Conclusion

    According to the results of the current research, education specialists and planners can take an effective step towards improving the citizenship education of elementary students through the identified dimensions and components.

    Keywords: Citizenship Education, Citizenship Knowledge, Citizenship Skills, Principles of Citizenship Education, Elementary Students
  • Fatemeh Nehzat, Nader Gholi Ghorchian*, AmirHossein Mohammad Davoodi, Kamran Mohammadkhani Pages 297-305
    Purpose

    The purpose of this study is to present a marketing model of higher education centers.

    Materials and Methods

    Doing mixed research (qualitative-quantitative). In order to conduct this research, in addition to the documentary study, the content analysis technique with MAXQDA12 software was used to identify the indicators related to the marketing of higher education centers of the identified dimensions. The statistical population in this study was all experts in the field of educational mediation and strategic marketing, which was done after 11 theoretical saturation interviews. Validity was obtained through 4 experts and by two colleagues and reliability of the Copa formula (0.633).

    Findings

    As a result of 2 dimensions, 44 indicators were identified. Educational dimension with 5 components (teachers, educational content, training time, teaching method and method of teaching) and non-educational dimension with 7 components (welfare facilities, social, cultural and artistic services, economic services, sports services, educational staff, services International education and educational space) were identified as the main dimensions and components of marketing in higher education centers. To present the researcher-made questionnaire model, it was distributed among 100 faculty members and managers of knowledge-based companies and finally, using the structural equation technique, all indicators were approved and the educational dimension with a coefficient of 0.848 has the most impact and importance in the model. Non-educational with a coefficient of 0.690 has less impact. The validation of the model was measured by 5 dimensions (philosophy and purpose with an average of 3.512, theoretical foundations with an average of 3.658, executive principles with an average of 3.452, evaluation system with an average of 3.342 and executive mechanism with an average of 3.739), all of which were above average. .

    Conclusion

    The results showed that the educational dimension with a coefficient of 0.848 and the non-educational dimension with a coefficient of 0.69 have the most impact and importance in the model, respectively.

    Keywords: Marketing, Higher Education Centers, Faculty Members, Managers of Knowledge-Based Companies
  • Mohammad Asadi, Farideh Ashraf Ganjouei*, Ali Zarei Pages 310-322
    Purpose

    Coronavirus epidemics around the world have led to the emergence of different behavioral patterns in different contexts. One of the most important of these areas is sports leisure.

    Materials and Methods

    Therefore, the present study was conducted to design a pattern of sports leisure during the outbreak of coronavirus in Iran. The qualitative research method is based on data theory. The statistical population of the study included experts, leisure experts, specialists and professors of sports management. Using snowball sampling method and after a semi-structured interview with 15 people, the researcher reached theoretical saturation. The data obtained from the interviews were analyzed through three stages of open, axial and selective coding with Maxqda software.

    Findings

    The results showed that 65 initial codes were classified into 18 categories. Based on the results of the ways of spending time and leisure sports during the corona virus, including 4 categories of natural ways of passing, training, sports and the Internet; Leisure efficiency requirements for sports include 9 categories: Internet Club Requirements, Sports Requirements, Leisure Prerequisite Requirements, Regional Requirements, Individual Requirements, Service Requirements, Government Requirements, Organizational Requirements, and Requirements for Leisure and Sports Leisure and Abroad. It includes 5 categories of individual consequences, collective consequences, developmental consequences, psychological and physical consequences and therapeutic consequences during the coronavirus.

    Conclusion

    It is hoped that managers and officials will make optimal use of the results of the present study to plan leisure time

    Keywords: Sports Leisure, Strategies, Requirements, Consequences, COVID-19
  • Somayeh Sahebdel, Ali Zarei*, MohammadReza Ismaili Pages 317-327
    Purpose

    The purpose of this study was to design a model of perceived freedom in students' sports leisure.

    Materials and Methods

    The research method was mixed (qualitative-quantitative). The statistical population in the qualitative section included elites aware of the research literature. The small section also included the midwifery of physical education and non-physical education students of the Azad University based in Tehran. In the qualitative section, a semi-structured interview was conducted with 10 members of the qualitative community to achieve theoretical saturation. In the quantitative section, 384 students were selected as the statistical sample of the present study. The research measurement tool in the qualitative part included a semi-structured interview and in the quantitative part a 15-item questionnaire taken from the interview. Exploratory and confirmatory factor analysis were used to psychometric the research structures. Structural equations were used to analyze the data using SPSS and AMOS software. Based on fitness indicators (GFI, CFI, RMSEA) and other fitness indicators (CFI, NFI, IFI), the perceived freedom model in students' sports leisure time has a good fit.

    Findings

    Thus, the 5 factors of perceived control of leisure time, perceived ability (competence) of leisure time, leisure needs, depth of participation in leisure time and vitality (playfulness) affect the perceived freedom in students' sports leisure time.

    Conclusion

    Therefore, in order to have a successful leisure experience, people must feel that they have an acceptable level of skills and abilities required and appropriate to that activity.

    Keywords: Perceived Freedom, Sports Leisure, Structural Equations
  • Presenting a Optimal Model of Culture in Saveh Primary Schools by Meta-Combined Method
    Hossein Rezaei, Batoul Faghiharam*, Abolfazl Bakhtiari, Nader Barzegar, Leila Sharifian Pages 320-331
    Purpose

    This article has been organized with the aim of presenting the optimal model of elementary school culture in Saveh city in a meta-combined method, which is applied in terms of purpose and qualitative research in terms of how to collect information.

    Materials and Methods

    The statistical population includes all professors in the field of educational management and managers with experience in the education organization. For the Delphi process, 10 people were selected using the snowball technique. The collection tool in this study is the Delphi questionnaire. And the indicators have been collected using the meta-combination technique. Analysis was performed using open, axial and selective coding. The validity of the research was obtained by agreement of experts and validity with the help of consensus and formal validity.

    Findings

    In this study, 7 factors of teachers, management, students, growth and development, external factors, teaching methods and organizational structure were introduced as components of school culture. Studies have also shown that these components are in good condition

    Conclusion

    Management is the most important factor in school culture. The behavior of principals and its functions can play an important role in creating a positive culture in schools.

    Keywords: Organizational Culture, Education, School Culture, Cultural Values, Meta-Composition
  • Shirin Karimi Taleghani, Kiomars Niaz Azari*, Negin Jabbari Pages 328-338
    Purpose

    Reflection and teaching it play an important role in learning. Therefore, the present study was conducted with the aim of providing a model of teaching reflection in universities of medical sciences.

    Materials and Methods

    Present research in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was cross-sectional from type of quantitative. The research population was PhD and Master students of Golestan University of Medical Sciences in the academic 2020-21 years, which according to Cochran's formula number of 384 people of them were selected as a sample by stratified sampling by observing the size of the faculties. Data were collected through a demographic information form and a researcher-made questionnaire of 40-item, which whose and content face validity were confirmed by opinion of 20 academic experts and its reliability was obtained by Cronbach's alpha method 0.88. Also, data were analyzed by exploratory factor analysis and structural equation modeling methods in SPSS and AMOS software.

    Findings

    Findings showed that teaching reflection had three dimension of requires moving towards reflection (with two subscales of government and medical university education system challenges in the international dimension and government and medical university education system challenges in the national dimension), executive strategies for reflection development (with three subscales of appropriate discourse new discourse, problem solving methods and designing and organizing curriculum elements) and reflection consequences (with three subscales of knowledge development, individual competencies development and social competencies development, which the average variance extracted of all of them was higher than 0.60 and the reliability of all components with Cronbach's alpha and combination methods was higher than 0.80. In addition, the model of teaching reflection in universities of medical sciences had a good fit and this model had a direct and significant effect on all three dimensions of requires moving towards reflection, executive strategies for reflection development and reflection consequences (P<0.05).

    Conclusion

    According to the appropriate indicators for the model of teaching reflection, officials and planners of universities of medical sciences can use this model along with other models to improve reflection.

    Keywords: Reflection, Teaching Reflection, Universities of Medical Sciences
  • Mustafa Moshiri Tabrizi, Hossein Safarzadeh*, Qasem Ali Bazai Pages 331-339
    Purpose

    Business intelligence has an important role in achieving success and creating a competitive advantage, and therefore the purpose of this study was to provide a model of business intelligence components.

    Materials and Methods

    This study was applied in terms of purpose and quantitative in terms of implementation. The research population was managers and experts of the Information and Communication Technology Department of the Ministry of Oil in 2020. The sample size was 93 people who were selected by available sampling method. The research instrument was a researcher-made questionnaire of business intelligence (64 items) whose psychometric indices were examined. Data were analyzed by exploratory factor analysis and structural equation modeling in SPSS and SMART-PLS software.

    Findings

    The results showed that the factor load and the mean variance extracted of all components were higher than 0.50 and the combined reliability of all components was higher than 0.80. Also, the model of business intelligence components had a good fit and all 12 components of quality information, quality users, quality systems, business intelligence governance, successful establishment of business intelligence, organizational culture, perception of observability, perception of testability, perception of complexity, perception of Adaptability, perception of comparative advantage and utilization of knowledge for sustainable competitive advantage had a significant effect on business intelligence (P <0.05).

    Conclusion

    According to the model of business intelligence components, planning to use the model in order to gain a competitive advantage is necessary.

    Keywords: Business Intelligence, Competitive Advantage, Business Intelligence Governance, Organizational Culture
  • Ehsan Naser Al-Mamar, Abdulreza Sobhani*, Narges Hasanmoradi Pages 332-350
    Purpose

    The present research was conducted with the aim of designing a financial literacy education program (case study: first year secondary schools of the country).

    Materials and Methods

    This research was applied in terms of purpose, in terms of the type of data collection, it was of a mixed type and was conducted using content analysis, grounded theory and survey methods. The statistical population of the research in the qualitative part included education experts. The sampling method in this section, snowball, was a purposeful choice. Finally, 20 experts participated in the interview. The second group of the statistical population included teachers, university professors, financial literacy experts and entrepreneurs. 330 people were selected as quantitative statistical population. To analyze the qualitative data, the logical methods of inference, induction and analogy were used using MAXQDA software. Descriptive and inferential statistics were used to analyze quantitative data. In the inferential part, exploratory factor analysis was used.

    Findings

    The results of the research showed that the components of national literacy training for first year high school students include the components of financial knowledge training, financial communication training, financial empowerment, financial behavior training, financial trust, and financial supervision.

    Conclusion

    Finally, in this research, a model was designed that had good validity.

    Keywords: Financial Literacy Education, First Secondary School, Financial Knowledge, Financial Behavior
  • Isa Hosseinzadeh, Mojtaba Ramazani*, Abbas Sangi Nour Pour, Hossein Emari, Nasser Fegh-Hi Farahmand Pages 351-359

    The general purpose of this study is to provide a competency model with a successor approach in the banking industry. This research was conducted using the data method of the foundation and interviewing 15 experts in the field of providing a competency model with a succession approach in the banking industry among professors and experts in the banking system. Open, axial and selective coding methods were used to analyze the data. The present study is an applied research based on purpose, and since it tries to provide a model on the subject, it is an exploratory research. The statistical population of the present study includes experts and in other words, key experts in the field of competency model with a successor approach in the banking industry who have expertise and knowledge in relation to public administration. In this section, 15 experts were purposefully and non-randomly selected or snowball method as a sample of research experts. Findings show: 1- In the study of competency dimensions with the successor approach in the banking industry, 619 codes were obtained, which in the next stage, 8 components were counted after the selected codes, and finally these components were classified in 6 dimensions and in Finally, the 6 main dimensions (executive, personal, technical, communication, professional and leadership competencies) were placed in the form of six dimensions of the competency model with a succession approach in the banking industry.

    Keywords: Competency model, successor, data theory of the foundation
  • Hossein Khaleghi*, Nasser Barkhordar, Faezeh Sadat Alavi Pages 370-382
    Purpose

    The aim of this study was to analyze the effect of customer-centric strategies on innovation capability and financial performance of Bank Saderat with regard to the moderating role of employees' moral conscience in Mashhad, based on which five hypotheses have been formulated.

    Materials and Methods

    This research is a descriptive survey based on the applied purpose and based on the data collection method. Library and field studies have been used to collect information. The measurement tool for this research is a questionnaire. To measure the variable of modern customer strategies from the scale prepared by (Narvar and Slater, 1990) which includes 5 sentences (questions) five options, to measure the innovation capability variable of the scale prepared by (Hart et al., 1977) which includes 6 sentences ( Question) Five-choice, to measure the variable of financial performance from the scale prepared by (Lane et al., 2016), which includes 3 sentences (question) five-choice and to measure the moral conscience of employees from the scale prepared by (Costa and McCray, 2004) Which included 8 five-choice sentences (questions), which were used based on similar examples that have been validated and used in previous research. The statistical population of the present study includes the employees of the central branch of Bank Saderat Mashhad, whose number is 120 people. The sample size was 102 people using Morgan table and simple random sampling method was used. Statistical data collected in the SP software package PSL environment. In addition to descriptive tests, path analysis has been analyzed using correlation tests.

    Findings

    The results of the analysis of research hypotheses show that customer-oriented strategies with the ability to innovate have a positive and significant effect on financial performance.

    Conclusion

    Ethical conscience also has a moderating role in the relationship between customer oriented strategies and financial performance and innovation capability.

    Keywords: Customer Oriented Strategies, Innovation Capability, Financial Performance, Ethical Conscience, Bank Saderat
  • Elahe Shokrollahi Babaei, Ataollah Abtahi*, Ghodsi Ahghar, Abbas Ali Qayyumi, Ali Akbar Rezaei Pages 383-396
    Purpose

    This article aims to investigate the structural equation model of cultural and psychological empowerment of first grade secondary school teachers in Tehran: antecedents, consequences.

    Materials and methods

    the research method is practical in terms of the purpose and in terms of the method of collecting information, it is part of mixed research (quantitative and qualitative), the statistical population in the qualitative part is university experts, including managers and senior experts in education, and in the quantitative part, all first-year teachers. It was Tehran secondary school (academic year 1400-1401). The sample size in the qualitative section was estimated with theoretical saturation (10 people) and in the quantitative section, 300 people were estimated based on Morgan's table. To select the sample in the qualitative part, purposive sampling was used and in the quantitative part, stratified random sampling was used. The tools of data collection, in the qualitative part, interview and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire based on a 5-option scale, the validity of the questionnaire in terms of form and content through several experts, convergent validity through the calculation of the average variance extracted, and divergent validity through AVE root calculation was confirmed. The reliability of the questionnaire through Cronbach's alpha for the whole questionnaire was 0.86 and for data analysis, Cronbach's alpha, average variance extracted (AVE), AVE root matrix, Kolmogorov-Smirnov and confirmatory factor analysis were used using smartpls3 software.

    Findings

    The results obtained: 5 antecedents including organizational culture, organizational structure, organizational monitoring system, organizational reward system, organizational management systems and 3 consequences of improving interpersonal ability, management and leadership ability, and event creation ability.

    Conclusion

    Therefore, one of the most important factors underlying the development of any country is the cultivation and use of talented, interested, creative, motivated, brave, etc. teachers. Empowering creative, competent and efficient teachers and managers and paying attention to the updating of individual, managerial and organizational knowledge and skills leads to the realization of goals and strategies and achieving the vision of education.

    Keywords: Empowerment, Cultural, Psychological, Teachers
  • Reza Hosseini, Parviz Saketi*, Ali Badiezadeh, Hasan Ismailpour Pages 384-396
    Purpose

    The current research was conducted with the aim of designing a model for the internationalization of banking businesses.

    Materials and Methods

    This is an applied, descriptive research that investigated the subject in a mixed method. And its statistical population in the qualitative part was the experts of the scientific community and university specialists who used the interview tool and in the quantitative part it included all the employees of the foreign exchange department of the Foregn Exchange Deparetment of Melli Bank of Iran in Tehran city and the questionnaire tool was used.

    Findings

    The obtained results indicate the impact of the investigated indicators on the internationalization of banks and specify the assumptions that enable banks to enter international markets and draw a path for them to improve their performance quality.

    Conclusion

    Therefore, the internationalization of banking businesses can be promoted by using the factors that affect the internationalization of banking businesses. And by solving the mentioned problems and obstacles, the causes of internationalization of banking businesses can be provided.

    Keywords: Internationalization, Banking Business, Bank, Mixed Approach
  • Aysan Sohrabi*, MohammadHossein Zelli Pages 409-415
    Purpose

    The purpose of this research was to compare the level of gender role play and social support between women with obsessive-compulsive disorder and normal women in 2019.

    Materials and methods

    The method of this descriptive study was a comparative causal type, and the sample of this research was women with obsessive-compulsive and normal women who referred to counseling centers and government psychological services, Mante 5, Tehran, using cluster sampling. At one stage, 300 people were selected. In this research, Bam's gender role questionnaire was used to measure gender role adaptability and the multiple scale of social support was used to measure social support. To analyze the data, multivariate analysis of variance and post hoc tests were used to compare the averages of the two groups.

    Findings

    The results of the research showed that there is a significant difference between two groups of gender roles and social support between obsessive-compulsive women and normal women.

    Conclusion

    As a result, normal women showed more feminine characteristics and also had characteristics such as seeking help and understood and valued the support of organizations and social institutions, while women have obsessive thoughts. And practically, due to excessive mental rumination and focusing on evils and weaknesses, they had less social support and were less accepting of their gender biases.

    Keywords: Social Support, Gender Roles, Intellectual-Practical Obsession, Normal Women
  • Hadi Ataallahi, Zeinalabidin Amini Sabegh*, Ehsan Sadeh, Hossein Kalantari Khalilabad Pages 416-428
    Purpose

    This research was conducted with the aim of identifying and analyzing the factors influencing the policy of tax justice in the direction of development, using the systematic method of grounded theory.

    Materials and methods

    In order to obtain the data needed in this research, in the framework of the qualitative approach and using the foundation data method, it was first done through library studies. Then, 15 people from the tax field were selected purposefully and based on a theoretical strategy for an unstructured in-depth interview. And the data was extracted from the mentioned methods. The data analysis is based on the systematic method of Strauss and Corbin in three stages of open, central and selective coding, and using Max Kyuda software (version 2018) analysis and qualitative research model (paradigm model) of tax justice has been extracted. .

    Findings

    The findings showed that the factors influencing the policy of tax justice in the direction of development with the focus on improving transparency and reducing tax evasion have 6 dimensions and 29 categories, and according to the causal conditions, background conditions and intervening conditions, the strategy have been compiled and presented.

    Keywords: Tax Justice, Tax Evasion, Economic Transparency, Economic Development, Foundation Data
  • Samaneh Hosseinpour Niazi, Homa Salehi*, Shoreh Taj Pages 429-438

    Food tourism is more than just trying to experience new foods in other communities. As a result, food, in addition to being a means for the tourist, is a tourist destination. Accordingly, the purpose of this study is to investigate the role of organizational factors affecting the entrepreneurship of rural women and its feedback in the development of food tourism in the village of Serulat located in Guilan province. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in nature and method. The statistical population of the study was 509 people including 261 males and 248 females who live in Serulat village. In this study, the required sample size was calculated using Cochran's formula at 95% confidence level and 1% error to 93 rural women. In order to collect information, the library method was used for the theoretical foundations of the research, as well as a questionnaire and interviews with village officials and experts. In order to assess the validity of the questionnaire from the content validity method and to determine the reliability, the questionnaire was distributed twice in 30 days with an interval of 30 days among rural households and tourists in the study area. The results obtained were used twice to compare the two ratios to determine the reliability of the questionnaire. The ratio of answers is the same in two turns and in fact the questionnaire is valid. The research hypothesis was tested by trait independence test using chi-square distribution. The results showed that there is a significant relationship between the organizational characteristics of rural women entrepreneurs and the development of food tourism.

    Keywords: Rural Women Entreprneurship, Food Tourism, Serulat Villagee
  • Reza Kasiri, Mehran Mokhtari*, Behzad Farokhseresht, Marziye Gorji Pages 450-459
    Purpose

    Customs is the most centralized device for monitoring the entry and exit of goods from the customs territory of the country. The purpose of this study was to systematically review the variables of the re-engineering model of organizational structure of customs.

    Materials and Methods

    The researcher has carried out a detailed and in-depth review of the topic using a combination of methods. For this purpose, 18 relevant articles were identified among the bulk of the original articles, referring to the credible documents available on the websites of Google, Magiran, and Science Direct from 1989 to 2019. Content analysis and Delphi method were used to analyze selected articles, conceptual concepts, dimensions and influential components.

    Findings

    The findings of the study fall into 15 main categories: Education, Security, Perceived Ease, Information Technology, Immediate Clearance, Transparency, Management Factors, Technological Factors, Legal Factors, Role of Infrastructure, Process and Procedure, E-Commerce Application and The role of organizational structure and mechanics and 48 sub-factors were presented.

    Conclusion

    In order to create a dynamic organizational structure that fits the organization, it is necessary to consider changes in the customs of the country and to improve the performance of employees in the organization, taking into consideration the training and application of up-to-date technology and providing easy access to electronic customs. Finally, the research findings were presented in a categorized format.

    Keywords: Hybrid, Reengineering, Organizational Structure