فهرست مطالب

مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش - سال نهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

نشریه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش
سال نهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • جبرییل پوزش جدیدی، فرناز سیفی*، لطفعلی بلبلی، آمنه پوررحیم صفحات 1-11

    هدف:

     هدف پژوهش بررسی تاثیر تمرین هوازی تناوبی شدید بر بیان ژن پروتیین شوک گرمایی 70 و کاسپاز 3 کاردیومیوسیت های موش های نر مدل سکته قلبی بود.

    روش شناسی:

     تعداد 30 سر موش صحرایی نر 16 هفته ای با وزن 200 تا 250 گرم نژاد ویستار با تزریق درون صفاقی ایزوپروترنول (با دوز 100 میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن در دو روز متوالی) دچار آنفارکتوس میوکارد (تایید از طریق شاخص های آسیب قلبی: CK، LDH و CTnI) شدند و به طور تصادفی در سه گروه (10 سر موش در هر گروه) کنترل سالم، کنترل سکته، سکته + تمرین (HIIT+MI) تقسیم شدند. تمرین HIIT به مدت 8 هفته (5 روز در هفته) شامل 60 دقیقه دویدن تناوبی (4 دقیقه دویدن با شدت 90-85 درصد VO2max و 2 دقیقه ریکاوری فعال با شدت 60 - 50 درصد) انجام شد. بیان ژن های HSP70 و کاسپاز 3 کاردیومیوسیت ها با استفاده از روش Real-Time PCR انجام شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0 >  p تحلیل شدند.

    یافته ها

    بیان HSP70 کاردیومیوسیت ها در موش های کنترل مدل MI (سکته کنترل) نسبت به گروه سالم کنترل کمتر بود (001/0=p)؛ با این حال، بیان HSP70 در گروه تمرین HIIT به طور معنی داری بیشتر از گروه سکته کنترل و کنترل سالم بود (به ترتیب 001/0=p، 001/0=p). همچنین، بیان کاسپاز 3 در گروه تمرین HIIT به طور معنی داری کمتر از گروه های کنترل سالم و کنترل سکته بود (به ترتیب 001/0=p، 001/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین تناوبی شدید در مهار آپوپتوز قلبی ناشی ناشی از سکته موثر باشد. اما، به دلیل محدودیت های تحقیق و کمبود شواهد، هنوز نیاز به تحقیقات بیشتر باقی است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، پروتئین شوک گرمایی 70، سکته قلبی، کاسپاز 3
  • مهسا سادات جنتی، اعظم زرنشان*، رقیه فخرپور صفحات 12-22

    هدف:

     مطالعات به نقش محافظتی هورمونهای جنسی زنان در مقایسه با مردان در برابر اختلال در غشای عضلانی به دنبال ورزش شدید اشاره کرده اند. هدف از این پژوهش، بررسی پاسخ کراتین کیناز، استروژن و پروژسترون به یک جلسه فعالیت اینتروال شدید در زنان جوان غیرفعال بود.

    روش شناسی:

     24 زن جوان غیرفعال (18 تا 30 ساله و VO2max<30 ml/kg/ml) با چرخه قاعدگی منظم به طور تصادفی در دو گروه فعالیت اینتروال شدید (12 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. تمرین اینتروال شدید در شش تکرار (3 ستی) به مدت یک دقیقه با شدت 95-90 درصد حداکثر ضربان قلب با مجموع زمان استراحت ده دقیقه بین ست ها و تکرارها به وسیله تردمیل با شیب دو درصدی اجرا شد. قبل و ده دقیقه بعد از فعالیت، نمونه های خونی جهت اندازه گیری کراتین کیناز(CK)، استروژن، پروژسترون  و هموگلوبین (شیفت پلاسما) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون ANCOVA و رگرسیون خطی درسطح آماری 05/0>P و با SPSS23 انجام شد.

    یافته ها

    افزایش معناداری در سطح سرمی CK و استروژن گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل بعد از فعالیت مشاهده شد (05/0>P). بین سطوح پایه پروژسترون و پاسخ CK ارتباط معناداری وجود داشت (016/0=P). طبق نتایج رگرسیون خطی و با توجه به سطح پایه پروژسترون، پاسخ CK به ورزش شدید قابل پیش بینی بود (8/31%).

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط پروژسترون با کاهش پاسخ CK، به نظر می رسد اجرای فعالیت های ورزشی شدید در فازهای قاعدگی با سطوح بالای پروژسترون (فاز مید لوتیال) به منظور کاهش آسیب عضلانی بیشتر در زنان بهتر باشد. با این حال، به دلیل پایین بودن توان پیش بینی پروژسترون (%31.8) به مطالعات بیشتری با تعداد نمونه های بالا نیاز است.

    کلیدواژگان: کراتین کیناز، استروژن، پروژسترون، ورزش اینتروال شدید
  • بهاره به آیین، حسین عابدنطنزی*، ماندانا غلامی، فرشاد غزالیان صفحات 23-36

    هدف :

    دیابت نوع دو بیماری است که در آن مقاومت انسولینی و بد عملکردی سلول بتا با هم به افزایش غلظت گلوکز خون منجر می شود و می تواند باعث آسیب و مرگ سلولی یا آپوپتوز شود. هدف از پژوهش حاضر مطالعه تغییرات آپوپتوزی پروتیین های کاسپاز 3 و 9 و سیتوکروم-c  بافت قلب متعاقب تمرین تناوبی شدید و  عسل آویشن  در رت های دیابتی نوع دو بود.

    روش شناسی: 

    جامعه آماری را موش های صحرایی نر تشکیل می دادند. نمونه ها شامل 28 سر رت ویستار بودند که پس از 20 هفته تغذیه با رژیم پرچرب با تزریق درون صفاقی ml/kg  25  STZدیابتی شدند و سپس در 4 گروه کنترل دیابتی، تمرین تناوبی، عسل آویشن، تمرین تناوبی- عسل آویشن تقسیم شدند و پروتکل تمرینی و گاواژ عسل روی آنها اجرا شد. پروتکل تمرینی به صورت هشت هفته تمرین تناوبی شدید و پنج جلسه در هفته اجرا شد. انسولین با استفاده از کیت انسولین و به روش الایزا و بیان ژن های کاسپاز 3، کاسپاز 9 و سیتوکروم -C توسط روش RT-PCR اندازه گیری شد. تحلیل آماری با استفاده نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون تحلیل واریانس دوعاملی و تعیین اندازه اثر و تعقیبی بونفرونی انجام شد.

    یافته ها

    در مقایسه با گروه کنترل، تمرین تناوبی شدید به کاهش معنی دار گلوکز (0001/0) و شاخص مقاومت به انسولین  (001/0) منجر شد. تمرین تناوبی بیان ژن های کاسپاز 9 (001/0)، کاسپاز 3 و سیتوکروم c را در سلول های قلبی در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. مصرف عسل آویشن منجر به کاهش کاسپاز 9 در گروه تعاملی شد. تغییرات کاسپاز 3 و سیتوکروم C در گروه ها معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که انجام تمرینات تناوبی شدید توسط بیماران دیابتی می تواند منجر به افزایش عامل آپوپتوزی شود. بنابراین استفاده از شدت های تعدیل یافته تر و همچنین استفاده از موادی با خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی مانند عسل در کنار تمرین ورزشی می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، دیابت نوع دو، عسل آویشن، آپوپتوز
  • عادل دنیایی*، فاطمه شعبانی، فرهاد غلامی صفحات 37-47

    هدف :

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر دوازده هفته تمرین ترکیبی و هشت هفته بی تمرینی متعاقب آن بر سطوح اپلین در زنان دیابتی نوع دو انجام شد.

    روش شناسی: 

    در این مطالعه تجربی،30 زن دیابتی یایسه با دامنه سنی 50 تا 65 سال، دارای اضافه وزن (شاخص توده بدن: 835/0 ± 42/30 Kg/m2) به دو گروه تمرین (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین در یک برنامه تمرینی ترکیبی هوازی (50 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره) و مقاومتی (50 تا 75 درصد یک تکرار بیشینه) به مدت دوازده هفته به تمرین پرداختند و پس از آن هشت  هفته بی تمرینی را تجربه کردند. خونگیری قبل از شروع تمرینات، 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین و بعد از دوره بی تمرینی انجام و مقادیر آپلین، انسولین سرم خون، قند خون ناشتا و درصد چربی بدن اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها

    سطح سرمی آپلین در گروه تمرین در پایان دوره تمرین افزایش معنادار یافته بود (04/0=p) و در دوره بی تمرینی نیز کاهش معنادار یافته بود (001/0=p)، همچنین این تغییرات به نسبت گروه کنترل نیز معنادار بود (016/0=p). سطح قند خون و انسولین ناشتا نیز در گروه تمرین نسبت به کنترل کاهش معناداری در پایان دوره تمرین و بی تمرینی داشت (001/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین ترکیبی موجب افزایش آپلین می شود و بی تمرینی نیز می تواند تا حدودی اثرات مثبت تمرین را در این مورد تخریب کند.

    کلیدواژگان: اپلین، بی تمرینی، تمرین ترکیبی، دیابت
  • ابراهیم حسینی حوری پسند، سعید دباغ نیکوخصلت*، جواد وکیلی صفحات 48-60

    هدف :

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر دو ماه تمرین اینتروال با شدت بالا (HIIT) بر پروتیین های ABCA1، ABCG1 و میزان HDL (از عوامل مهم در تنظیم انتقال معکوس کلسترول (RCT) بعنوان فرآیند محافظت کننده قلبی) در بافت قلب موش های صحرایی نر مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    روش شناسی:

     در طرحی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر بالغ ویستار 3 ماهه با میانگین وزنی (68/13± 251 گرم) به طور تصادفی در چهار گروه 10 سری شامل: کنترل سالم، سالم تمرین کرده (T: دویدن با شدت 90-85% سرعت بیشینه در 6 الی 12 وهله 2 دقیقه ای؛ 5 روز در هفته به مدت هشت هفته)، کنترل دیابتی (D: دیابتی شده با رژیم غذایی پرچرب همراه با تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین) و دیابتی تمرین کرده (D+T: دیابتی شده به همراه تمرین) تقسیم شدند. برای بررسی تغییرات در نیمرخ بیان پروتیین های ABCA1 و ABCG1 در بافت قلبی موش ها از روش وسترن بلات استفاده شد. از تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بونفرونی برای تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان پروتیین هایABCA1 و ABCG1 و سطوح HDL-C در گروه دیابت نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود (005/0=P). در حالی که، در گروه سالم تمرین کرده (T) میزان ABCA1 (009/0=P)، ABCG1 (005/0=P) و HDL-C (043/0P=)، به ترتیب 36%، 17% و 8% در مقایسه با گروه کنترل دیابتی (D) افزایش یافت. از طرفی، تمرین HIIT باعث افزایش غیرمعنی دار در هر دوی پروتیین ها و تغییرات HDL-C در گروه دیابتی تمرین کرده (D+T) در مقایسه با گروه دیابتی (D) شد (05/0≤P).

    نتیجه گیری :

    نتایج حاکی است که مداخله دو ماه تمرینات HIIT سبب تقویت جریان کلسترول HDL از طریق افزایش میزان پروتیین های ABCA1 و ABCG1 در رت های سالم می گردد؛ که می تواند در بهبود انتقال معکوس کلسترول از ماکروفاژها مفید بوده و با توجه به افزایش هر چند غیر معنی دار شاخص ها احتمالا HIIT موجب بهبود عوارض قلبی- عروقی ناشی از ابتلا به دیابت نوع دو گردد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT)، انتقال معکوس کلسترول (RCT)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)، میوکاردیوم، دیابت نوع دو
  • علیرضا آقاپور، سجاد احمدی زاد، مینو باسامی، پروانه دولت آبادی* صفحات 61-71

    هدف :

    شرکت منظم در فعالیت های هوازی تاثیر مطلوبی بر سلامت دارد. هدف از تحقیق حاضر مقایسه تاثیر سه پروتکل فعالیت تناوبی بلند مدت، تناوبی کوتاه مدت و تداومی ایزوکالریک بر متابولیسم چربی در مردان سالم بود.

    روش شناسی: 

    نه مرد سالم با میانگین سنی (6/2 ±  6/25 سال)، به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. در جلسه اول آزمودنی ها پس از حضور در آزمایشگاه ابتدا به مدت 20 دقیقه نشستند سپس اولین نمونه خون از ورید بازویی آنها گرفته شد. پروتکل فعالیت تداومی با شدت 65 درصد VO2max و تا رسیدن به یک کالری مشخص (250 کیلوکالری) بر روی تردمیل انجام شد. بلافاصله پس از پایان پروتکل ورزشی نمونه خون دوم گرفته شد، سپس آنها به مدت یک ساعت در حالت نشسته استراحت کردند و گا زهای تنفسی زمان ریکاوری جمع آوری شد. پس از اتمام یک ساعت ریکاوری، نمونه خون سوم گرفته شد. نمونه خون دوم و سوم دو پروتکل بعدی  نیز مانند پروتکل قبلی، بلافاصله و یک ساعت بعد از اتمام فعالیت گرفته شد. جلسه دوم پروتکل تناوبی بلند مدت شامل وهله های فعالیت چهاردقیقه ای با شدت 85 درصد VO2max ووهله های استراحت فعال چهار دقیقه ای با شدت 45 درصد VO2max انجام گرفت تا وقتی که انرژی مصرفی با پروتکل فعالیت تداومی برابرشد. جلسه سوم شامل پروتکل فعالیت تناوبی کوتاه مدت با نسبت فعالیت 30 ثانیه به استراحت 30 ثانیه و با شدت فعالیت 100 درصد VO2max واستراحت با شدت 30 درصد VOmax انجام شد. داده ها، با استفاده از تحلیل واریانس مکرر و تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، فعالیت ورزشی صرف نظر از نوع و شدت آن، تاثیر معنی داری بر اکسیداسیون چربی دارد (001/0=P). میزان اکسیداسیون چربی طی فعالیت تناوبی کوتاه مدت بیشتر از تناوبی بلند مدت (00/0=P)، و طی فعالیت تداومی بیشتر از تناوبی بلند مدت (001/0=P) و تناوبی کوتاه مدت (001/0=P) بود. اما اکسیداسیون چربی مربوط به دوره ریکاوری جلسه تناوبی بلند مدت (001/0=P) و تناوبی کوتاه مدت (001/0=P) بیشتر از تداومی بود.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گیری نمود که پروتکل فعالیت تداومی برای سوخت چربی نسبت به دو پروتکل دیگر برتری دارد و به افرادی که نگرانی هایی در خصوص کنترل وزن دارند این نوع فعالیت توصیه می شود.

    کلیدواژگان: فعالیت تناوبی، فعالیت تداومی، اکسیداسیون چربی، لیپولیز
  • مریم گل زاد، پروانه نظرعلی*، رستم علی زاده، نجمه رضایی نژاد صفحات 72-80

    هدف:

     آفامین یک نشانگر زیستی جدید برای افزایش خطر بیماری متابولیک است و با مقاومت به انسولین مرتبط است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین CX WORX بر سطح سرمی آفامین و مقاومت به انسولین در زنان دارای اضافه وزن بود.

    روش شناسی: 

    در این تحقیق نیمه تجربی، 24 زن دارای اضافه وزن به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 12 نفره کنترل (سن: 7/4 ± 55/29 سال، قد 87/3 ± 5/162 سانتیمتر؛ وزن 73/6 ± 25/72 کیلوگرم) و تمرین (سن: 95/3 ± 65/28 سال، قد 66/4 ± 5/164 سانتیمتر؛ وزن 71/5 ± 83/75 کیلوگرم) قرار گرفتند؛ برنامه تمرینات CX WORX شامل گرم کردن اولیه، قدرت شکمی 1، قدرت ایستایی 1، قدرت ایستایی 2، قدرت شکمی 2، قدرت شکمی 3 و حرکات کرانچ، پلانک و صفحه وزنه بود که سه جلسه در هفته و به مدت هشت هفته انجام شد. غلظت آفامین سرم با استفاده از کیت و به روش الایزا و مقاومت به انسولین پس از تعیین غلظت گلوکز و انسولین ناشتایی با استفاده از برآورد مدل هموستاز (HOMA-IR) و طبق فرمول محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و زوجی تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    پس از دوره مداخله، سطوح BMI (02/0=P)، WHR (004/0=P)، مقاومت به انسولین (0001/0=P) و آفامین (0001/0=P) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود. همچنین پس از دوره مداخله سطوح BMI  (001/0=P)، WHR (02/0=P)، مقاومت به انسولین (003/0=P) و آفامین (003/0=P) در زنان دارای اضافه وزن در گروه تمرین نسبت به پیش آزمون کاهش یافت (001/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، به نظر می رسد که تمرین CX WORX می تواند به کاهش سطح آفامین و بهبود مقاومت به انسولین در افراد دارای اضافه وزن کمک کند.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، تمرین، آفامین، مقاومت به انسولین
  • امیر خسروی*، صدیقه طاهرزاده صفحات 81-92

    هدف:

     یکی از عوامل کلیدی دخیل در عملکرد سیستم عصب مرکزی نوروتروفین ها  از جمله BDNF می باشند که با یایسگی کاهش می یابند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر یک دوره ویبریشن کل بدن بر سطوح سرمی BDNF زنان یایسه چاق بود.

    روش شناسی:

     در این مطالعه نیمه تجربی 24 زن یایسه 55 - 45 ساله چاق با میانگین وزن 5±5/72 شهرستان خرم آباد به دو گروه 12 نفره: 1- بدون تمرین 2- تمرین ویبریشن کل بدن، تقسیم شدند. گروه تمرین ویبریشن کل بدن این تمرینات را به مدت 12هفته و سه بار در هفته، با فرکانس 30 - 50 هرتز،  با آمپلیتود یک تا دو میلیمتر با اعمال 20 تا 30 دقیقه ویبریشن، 5 تا 15 دقیقه تمرین اندام فوقانی و تحتانی را انجام دادند. 48 ساعت قبل از شروع برنامه تمرینی و 48 ساعت پس از اتمام 12هفته برنامه تمرینی؛ نمونه گیری خونی و شاخص های تن سنجی اندازه گیری شد. برای اندازه گیری میزان BDNF  سرم از روش الایزا استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آماری تی مستقل و کوواریانس، در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها کاهش معناداری در شاخص های ترکیب بدنی مانند درصد چربی بدن (023/0=P)، شاخص توده بدن (012/0=P) و وزن بدن (038/0=P)، همچنین افزایش معنی داری در سطوح BDNF (026/0=P) سرمی گروه ویبریشن کل بدن نسبت به گروه کنترل را نشان داد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرینات ویبریشن موجب افزایش میزان BDNF سرم زنان یایسه شده و در نتیجه ممکن است منجر به کاهش اثرات منفی یایسگی به ویژه در عملکرد شناختی شود.

    کلیدواژگان: ویبریشن، BDNF، یائسگی، زنان، چاقی
  • رحیم شهبازی* صفحات 93-111

    هدف:

     با تحلیل بروندادهای علمی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی می توان مطالب مفیدی از وضعیت تولیدات علمی افراد و سازمان ها به دست آورد. بنابراین، هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل بیست سال (2021-2002) تولید علم حوزه فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران و ترسیم چگالی هم تالیفی بر اساس اطلاعات پایگاه وب آوساینس بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش علم سنجی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، شامل مدارک نمایه شده (2021 -2002) پژوهشگران ایران در علوم ورزشی و "فیزیولوژی ورزشی و تندرستی" در پایگاه وب آو ساینس است. برای ترسیم نقشه های علمی، از نرم افزار VOSViewer و برای استخراج اطلاعات از نرم افزار HistCite کمک گرفته شد.

    یافته ها

    طی سال های 2002 تا 2021 میلادی، 1865 رکورد مربوط به فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران در پایگاه وب آو ساینس نمایه شده و روند انتشار صعودی بوده است. حدود 9 درصد مقالات فیزیولوژی ورزشی و تندرستی یک نویسنده ای و 91 درصد حاصل زحمات گروهی بوده است. کلمه Exercise با بسامد 667، پرتکرارترین کلمه در مقالات فیزیولوژی ورزشی و تندرستی است. بر اساس یافته ها، در بین دانشگاه های تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به ترتیب دانشگاه های گیلان (146)، تهران (142)، تربیت مدرس (114)، اصفهان (110)، و خوارزمی (109) رتبه های اول تا پنجم تولید علم حوزه فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران را به خود اختصاص داده اند. همچنین یافته ها نشان داد محمدعلی آذربایجانی، مهدی کارگرفرد، حمید اراضی، مقصود پیری، و حمید رجبی به ترتیب با چگالی هم تالیفی 383، 201، 180، 150، و 143 جزو نفرات اول فهرست نویسندگان مهم و اثرگذار حوزه فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران هستند. در ضمن بر اساس اطلاعات بیست سال اخیر پایگاه وب آو ساینس، مهدی کارگرفرد با 679 استناد (47 مقاله) پراستنادترین نویسنده حوزه فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران است.

    نتیجه گیری

    فقط 8 درصد تولید علم حوزه فیزیولوژی ورزشی و تندرستی ایران طی بازه 2002-2011 اتفاق افتاده و نشان می دهد که تولید علم این حوزه در ایران نوپا است. ایران رتبه بیست و پنجم تولید علم فیزیولوژی ورزشی و تندرستی را دارد و لازم است برنامه ریزی های بیشتری برای تقویت جایگاه جهانی آن صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: علم سنجی، هم تالیفی، تربیت بدنی، فیزیولوژی ورزشی، تندرستی
  • زینب ردایی*، افسانه شمشکی، علی صمدی صفحات 112-122

    هدف:

     از عواملی که باعث افزایش تولید رادیکال های آزاد و استرس اکسایشی در قلب می شود، مصرف رژیم پرکالری با نمک زیاد است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات تناوبی سرعتی (SIT) بر برخی وضعیت اکسیدانی/آنتی اکسیدانی در بافت قلب رت های نر ویستار تحت رژیم غذایی پرکالری با نمک زیاد بود.

    روش شناسی: 

    این مطالعه از نوع تجربی بود که در آن 32 سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه هشت تایی کنترل با رژیم نرمال (ND)، رژیم عذایی نرمال و تمرین (ND/SIT)، رژیم پرکالری با نمک زیاد (HCL/HS) و تمرین+رژیم پرکالری با نمک زیاد (HCL/HS +SIT) تقسیم شدند. تمرین SIT به مدت هشت هفته، 3 روز در هفته، 4-9 تکرار در هر جلسه اجرا شد. پس از  48 ساعت از آخرین جلسه تمرین بافت برداری از قلب انجام گردید و برای سنجش فعالیت آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) و مقادیر مالون دی آلدهید (MDA) استفاده شد.

    یافته ها

    براساس نتایج نشان داد هشت هفته تمرین SIT موجب افزایش معنادار فعالیت آنزیم های SOD و GPX در گروه HCL/HS+SIT و همچنین کاهش معنی دار سطح MDA در بافت قلب شد (001/0=p). اما در میزان TAC پس از انجام هشت هفته تمرین SIT در گروه HCL/HS+SIT تغییر معنی داری ایجاد نشد (148/0=p).

    نتیجه گیری

    باتوجه به یافته های پژوهش حاضر، به نظر می رسد که تمرین SIT باوجود حجم تمرینی کم، می تواند به تعدیل استرس اکسایشی ناشی از رژیم غذایی پرکالری با نمک زیاد در بافت قلب کمک کند.

    کلیدواژگان: استرس اکسایشی، تمرینات تناوبی سرعتی، رژیم پرکالری بانمک زیاد، قلب
  • سعیدرضا نوری مفرد، هادی گل پسندی، محمدحسین سخائی، موسی خلفی* صفحات 123-137

    هدف :

    دیابت نوع 2 با افزایش التهاب سیستمیک مرتبط است که ممکن است باعث افزایش بیماری های قلبی عروقی شود که تمرین ورزشی یک درمان بالقوه برای آنها به شمار می رود. با این حال، اثرات تمرینات تناوبی با شدت بالا  (HIIT) بر نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به بررسی های بیشتر نیاز دارد. بنابراین ما یک مرور سیستماتیک و فراتحلیل را برای بررسی اثر HIIT بر روی نشانگرهای التهابی در بیماران دیابت نوع 2 انجام دادیم.

    روش شناسی: 

    PubMed، Scopus و Web of Science تا 23 اردیبهشت 1401 برای مطالعات HIIT در مقابل کنترل یا HIIT تنها بر روی نشانگرهای التهابی مانند CRP، IL-6 و TNF-a در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 جستجو شدند. جستجو با استفاده از کلمات کلیدی HIIT، التهاب و دیابت نوع 2 انجام شد. اندازه اثر تفاوت میانگین استاندارد شده (SMD) و فاصله اطمینان 95٪ با استفاده از نرم افزار CMA2 محاسبه شد.

    یافته ها

    از بین 257 مطالعه مستخرج شده، یازده مطالعه شامل 257 شرکت کننده (143 نفر زن و 114نفر مرد) با محدوده سنی 44 تا 71 سال وارد متاآنالیز شدند. HIIT اثر معنی داری بر کاهش TNF-α [01/0p= ،(13/0- الی 12/1CI: -) 62/0-]  و CRP [02/0p= ،(08/0- الی 21/1CI: -) 65/0-] در بیماران دیابتی نوع دو دارد. با این حال، شواهد قابل توجهی برای اثر HIIT بر IL-6 [10/0p= ،(06/0 الی 70/0CI: -) 31/0-] بیماران دیابتی نوع دو وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان می دهد که HIIT می تواند باعث بهبود سیتوکین های التهابی و همچنین CRP در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، سایتوکین های التهابی، پروتئین واکنشی C، دیابت نوع 2
  • گلرخ محمدی، محمدرضا کردی*، سیروس چوبینه صفحات 138-148

    هدف :

    افزایش بیش از حد در سطوح پروتیین های فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α)  و اینترلوکین یک بتا (IL-1β) و کاهش در سطوح فاکتور رشد تغییردهنده بتا یک (TGF-β1)با ایجاد یک محیط التهابی و در نتیجه افزایش تحریک پذیری درد در مدل های مختلف درد عصبی همراه است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر چهار هفته زندگی در محیط  غنی شده بر سطوح پروتیین های  TNF-α  و IL-1β و TGF-β1 در شاخ خلفی نخاع در دوره مزمن بیماری  EAE  می باشد.

    روش شناسی:

     مطالعه حاضر از نوع توسعه ای می باشد به این منظور 30 سر موش C57BL6 ماده به سه گروه کنترل،EAE  و زندگی در محیط غنی شده تقسیم شدند. پس از القای EAE با MOG35-55 گروه زندگی در محیط غنی شده به مدت 4 هفته در این محیط زندگی کردند. در روز 30 پس از القا (دوره مزمن بیماری)، حساسیت به درد با تست غوطه وری دم در آب  ارزیابی و سپس تشریح و بافت برداری شدند. سطوح پروتیین TNF-α  ، IL-1β و TGF-β1 با روش ایمونوهیستوشیمی اندازه گیری شد.برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که زندگی در محیط غنی شده در مقایسه با گروه EAE سطوح پروتیینTNF-α  ) 001/0=p) و IL-1β (001/0=p)را در شاخ خلفی نخاع کاهش و سطح پروتیین TGF-β1 (001/0=p) را افزایش داد. همچنین فعالیت بدنی در محیط غنی شده زمان تاخیر در بیرون کشیدن دم از آب گرم را در دوره مزمن بیماری (001/0= P) افزایش داد.

    نتیجه گیری

    سبک زندگی فعال میتواند از طریق کاهش سطوح فاکتورهای التهابی TNF-α  و IL-1β و افزایش سطوح فاکتور ضد التهابی   TGF-β1در شاخ خلفی نخاع حساسیت به درد را در  مدل حیوانی بیماری MS  (EAE) کاهش دهد.

    کلیدواژگان: التهاب، درد عصبی، زندگی در محیط غنی شده، MS
  • فرشته احمدآبادی*، مرضیه ثاقب جو صفحات 149-172
    هدف

    سرطان پستان یک اختلال ناشی از رشد نامنظم سلول ها در بافت پستان است که به طور قابل توجهی در سراسر جهان افزایش یافته است و  در حال حاضر شایع ترین تشخیص سرطان در زنان می باشد. هدف از پژوهش حاضر، مروری سیستماتیک روی مطالعات انجام شده جهت بررسی تاثیر تمرینات ورزشی با شدت متوسط و بالا بر پیشگیری و درمان سرطان پستان می باشد.

    روش شناسی: 

    جستجوی مقالات مربوط به نقش تمرینات ورزشی در پیشگیری و درمان سرطان پستان و مسیرهای مولکولی درگیر در آن در پایگاه های اطلاعاتی معتبر از جملهPub Med, Google Scholar, Scopus, SID,  وISC بین سال های 2000 تا 2021 انجام گرفت.

    یافته ها

    در مطالعات مربوط به تاثیر تمرینات ورزشی در پیشگیری از سرطان پستان در افراد با خطر بالای ابتلا به سرطان پستان، نتایج نشان داد زنانی که سطح بالایی از فعالیت بدنی را دارند، 20 درصد کمتر از زنان با سطوح پایین فعالیت ورزشی به سرطان پستان مبتلا می شوند. یافته ها در ارتباط با تاثیر تمرینات ورزشی بر کنترل پیشرفت سرطان پستان، حاکی از آن است که تمرینات ورزشی به طور مستقیم از طریق تاثیر روی عوامل درونی تومور و سازوکارهای مولکولی، موجب کنترل و یا بهبود سرطان پستان بدون هیچ عارضه جانبی می شود.

    نتیجه گیری

    تمرینات ورزشی را می توان به عنوان یک مداخله مهم در پیشگیری و مکمل درمان سرطان پستان از طریق مهار تکثیر سلول های سرطانی، القاء آپوپتوز، سرکوب آنژیوژنز، تنظیم محیط التهابی و بهبود عوارض ناشی از درمان سرطان در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، آپوپتوز، التهاب سیستمیک، آنژیوژنز، تمرینات ورزشی
  • رضا صادقی*، سعید کشاورز، مهدی کارگرفرد، جمشید بنایی صفحات 173-187
    هدف

    پروتیین 9 مربوط به فاکتور نکروز تومور C1q(CTRP9)، یک آدیپوکین کشف شده جدید و مولکول مهم مربوط به تنظیم متابولیسم گلوکز و لیپید در بیماران دیابتی است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثرات تمرین هوازی، مقاومتی و ترکیبی بر سطوح سرمی آدیپونکتین و CTRP9 در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    روش شناسی: 

    60 مرد بیماران مبتلا به دیابت نوع دو (سن: 26/4±45/51 سال؛ شاخص توده بدن: 01/1±52/31 کیلوگرم بر مجذور قد به متر) به صورت تصادفی در سه گروه تمرین ترکیبی (15 نفر)، گروه هوازی (15 نفر)، مقاومتی (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. برنامه های تمرینی شامل تمرین هوازی با شدت (75%-50% ضربان قلب ذخیره بیشینه) و مقاومتی (80%-40% یک تکرار بیشینه) با حجم برابر، 3 بار در هفته، 60 دقیقه در هر جلسه برای مدت 12 هفته بود. سطوح سرمی آدیپونکتین و  CTRP9، قند خون ناشتا، انسولین، مقاومت انسولین در حالت پایه و در پایان مطالعه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری در سطح کمتر از 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از 12 هفته مداخله، افزایش معناداری در سطوح سرمی CTRP9 و آدیپونکتین و کاهش معناداری در سطوح پارامترهای قند خون و مقاومت انسولین در گروه های تمرین ترکیبی، هوازی و مقاومتی در مقایسه با گروه کنترل یافت شد (05/0p<).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد، 12 هفته تمرین ترکیبی دارای اثرات ضد التهابی بیشتری نسبت به تمرینات هوازی یا مقاومتی است که باعث کاهش معناداری در قند خون ناشتا، انسولین و مقاومت انسولین و افزایش بیشتر در آدیپوکین های ضد التهابی مانند سطوح آدیپونکتین و CTPR9 در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو می شود.

    کلیدواژگان: دیابت، آدیپونکتین، CTRP9، مقاومت انسولین
  • محمد رعنایی، علی یعقوبی*، صادق چراغ بیرجندی صفحات 188-200
    هدف

    سیرتویین-1 (Sirt1) با مقاومت به انسولین در ارتباط است و مقاومت به انسولین می تواند زمینه را برای ابتلا و پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) فراهم کند. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات تناوبی شدید (HIIT) و مصرف عصاره خرفه بر سطح  Sirt1کبدی و مقاومت به انسولین رت های مبتلا به  NAFLDبود.

    روش شناسی:

     تعداد 20سر رت نر بالغ ویستار با سن شش هفته انتخاب و پس از القای کبد چرب غیر الکلی، به صورت تصادفی در 4 گروه کنترل کبد چرب ،HIIT ، عصاره خرفه و HIIT+عصاره خرفه قرار داده شدند. عصاره خرفه با دوز 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم با توجه به وزن رت ها به دو گروه مربوطه خورانده شد. تمرینHIIT نیز به مدت 8 هفته ، 5 جلسه در هفته و هر جلسه 7 تکرار یک دقیقه ای باشدت 90 درصد سرعت بیشینه انجام شد که تناوب های استراحت فعال نیز شامل 2 دقیقه دویدن با شدت 20 درصد بیشینه بود. سطح  Sirt1کبدی و مقاومت به انسولین بعد از 8 هفته HIIT و مصرف عصاره خرفه اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0>p استفاده شد.

    یافته ها

    میزان مقاومت به انسولین در گروه کنترل نسبت به گروه  HIIT(012/0=p)، عصاره خرفه (037/0=p) و HIIT+عصاره (014/0=p) به طور معنی داری بالاتر بود. سطح Sirt1 کبدی در گروه کنترل به طور معنی داری نسبت به گروه HIIT (035/0=p)، عصاره خرفه (01/0=p) و HIIT+عصاره (001/0=p) به طور معنی داری پایین تر بود. سطح  Sirt1کبدی در گروه مصرف عصاره خرفه با گروه های HIIT و HIIT+عصاره تفاوتی مشاهده نشد (مقادیر p به ترتیب 914/0 و 106/0) اما سطح Sirt1 کبدی در گروه HIIT نسبت به گروه HIIT+عصاره به طور معنی داری پایین تر بود (031/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین ورزشی و مصرف عصاره خرفه از طریق افزایش سطح Sirt1 در بیماران مبتلا بهNAFLD بهبود مقاومت به انسولین در این بیماران را در پی داشته باشد و احتمالا نقش مهمی را در کنترل پیشرفت این بیماری بر عهده داشته باشند.

    کلیدواژگان: بیماری کبد چرب غیر الکلی، سیرتوئین-1، مقاومت به انسولین، تمرین تناوبی شدید، مکمل خرفه
  • گودرز مرادی، مهران قهرمانی* صفحات 201-212
    هدف

    چاقی و اضافه وزن از عوامل اصلی بروز ناهنجاری های متابولیک، دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی عروقی هستند. آدروپین نقش واسطه گر در تغییرات ناشی از تمرین دارد و به طور موازی اکسیداسیون اسیدهای چرب عضله را کاهش می دهد و می تواند منجر به کاهش سفتی عروقی ناشی از ورزش شود. لذا هدف پژوهش حاضر، مقایسه و بررسی تاثیر تمرینات هوازی با شدت متوسط و تمرین تناوبی شدید بر سطوح سرمی ادروپین و ارتباط آن پروفایل لیپیدی در مردان دارای اضافه وزن بود.

    روش شناسی: 

    تعداد 24 نفر مرد جوان دارای اضافه وزن با دامنه سنی 25 تا 35 سال به طور تصادفی به عنوان نمونه در 3 گروه 8 نفری تمرین هوازی، تمرین تناوبی شدید و کنترل انتخاب شدند. هر دو نوع تمرین به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 45 تا 65 دقیقه انجام شد. قبل و بعد از مداخلات تمرینی، نمونه خون برای اندازه گیری و محاسبه سطح آدروپین و پروفایل لیپیدی در وضعیت 12 ساعت ناشتایی جمع آوری شد.

    یافته ها

    6 هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و تمرین تناوبی شدید منجر به افزایش معنادار آدروپین (001/0=P) و HDL (006/0=P) ونیز کاهش معنادار تری گلیسرید (002/0=P)،کلسترول (017/0=P)، LDL (001/0=P)، مردان دارای اضافه وزن شدند. همچنین بین تغییرات آدروپین با تری گلیسرید (002/0=P) ، کلسترول (017/0=P) و LDL (001/0=P) ارتباط منفی معنادار و بین تغییرات آدروپین با HDL ارتباط مثبت معنادار وجود داشت.

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی و تمرین تناوبی پروفایل لیپیدی را در مردان داری اضافه وزن کاهش داد، با کاهش پروفایل لیپیدی می توان گفت خطر بیماری های قلبی عروقی کاهش می یابد. در این تغییرات ناشی از تمرین، آدروپین ایفای نقش می کند. می بایست به نقش واسطه گر آدروپین در این تغییرات ناشی از تمرین توجه ویژه داشت.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، تمرین هوازی، آدروپین، پروفایل لیپیدی، اضافه وزن
  • خاطره فروتن، مهدی مقرنسی*، محمداسماعیل افضل پور صفحات 213-226
    هدف

    با وجود اثرات مثبت تمرین تناوبی شدید، این تمرینات می توانند موجب ایجاد فشار اکسایشی گردند؛ از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف مکمل شنبلیله بر سطوح پلاسمایی مالون دی آلدهید و گلوتاتیون پراکسیداز و ترکیب بدن زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.

    روش شناسی: 

    تعداد 48 نفر از زنان چاق و دارای اضافه وزن با میانگین سنی 8/7±79/29 سال و شاخص توده بدنی 6/2±29/29 کیلوگرم بر مترمربع به صورت هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 4 گروه 12 نفری شامل گروه تمرین + دارونما، تمرین + مکمل، مکمل، و دارونما قرار گرفتند. گروه های مصرف کننده مکمل، روزانه یک کپسول 500 میلی گرمی شنبلیله را  به مدت 6 هفته مصرف کردند. گروه های تمرین،  در طول 6 هفته و هر هفته سه جلسه پروتکل تمرین تناوبی شدید (شاتل ران) را با حداکثر سرعت اجرا نمودند. خونگیری 48 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از دوره تمرینی و مصرف مکمل، انجام شد و برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از روش الایزا استفاده گردید. تحلیل آماری داده ها به وسیله آزمون های تحلیل کوواریانس و تعقیبی شفه در سطح معنی داری 05/ 0 > P انجام گرفت.

    یافته ها

    کاهش معنی دار مالون دی آلدهید در گروه تمرین + مکمل (048/0=P) نسبت به گروه دارونما و افزایش معنی دار گلوتاتیون پراکسیداز در گروه های تمرین + دارونما (0001/0=P)، تمرین + مکمل (0001/0=P) و مکمل (0001/0=P) نسبت به گروه دارونما دیده شد. اما بین سایر گروه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    مصرف شنبلیله در کنار اجرای منظم تمرینات تناوبی شدید، روش مداخله ای مناسب تری برای بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی بدن افراد چاق یا دارای اضافه وزن می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، شنبلیله، مالون دی آلدهید، گلوتاتیون پراکسیداز، زنان دارای اضافه وزن و چاق
|
  • Gabrial Pouzesh Jadidi, Farnaz Seify *, Lotfali Bolboli, Amaneh Pourrahim Pages 1-11
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of high intensity interval training on cardiomyocytes HSP70 and Caspase-3 gene expression levels in myocardial infarction (MI) male rat model. 

    Methods

    Thirty male Wistar rats (age: 16 wks, weight: 200 to 250 grams) were randomly divided into three groups of healthy control, MI control and MI training following induction of MI (verified by CK, LDH and CTnI as cardiac injury indices) via intraperitoneal injection of isoproterenol (100 mg/kg.day) within two consecutive days. HIIT was included on eight weeks (5 sessions per week), each session was consisted of 10 bouts of running occasions (each for 4 min) at 85 - 90% of vVo2max with 2 min rest intervals at 50 to 60% of vVO2max. The gene expression levels of HSP70 and Caspase-3 were evaluated using Real-Time PCR method and the data were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey post hoc test at the significance level of p <0.05.

    Results

    Cardiomyocytes HSP70 expression levels was lower in MI control than healthy control counterparts (p=0.001); However, in the HIIT group the expression levels of HSP70 and caspase-3 genes were respectively higher and lower compared to both of healthy control and MI control groups (p=0.001, p=0.001 respectively).

    Conclusions

     It seems that HIIT could be efficient for inhibition of MI induced cardiac apoptosis. However further research is needed in this area because of study limitations and lack of similar evidence.

    Keywords: HIIT, HSP70, Myocardial infarction, Caspase-3
  • Mahsa Sadatjannati, Azam Zarneshan *, Roghayeh Fakhrpour Pages 12-22
    Aim

      studies have demonstrated a protective effects of female sex hormones against muscle membrane disorders in compared to men following high-intensity exercises. The aim of this study was to evaluate the creatine kinase, estrogen and progesterone responses to a single bout of high-intensity interval training (HIIT) and as well as the relationship between sex hormones and CK response in inactive young women.

    Methods

    24 young inactive women (18–30-year-old and VO2max<30 ml/kg/mil) with regular menstrual cycles were randomly divided in 2 groups: HIIT or experimental (n = 12) and control (n = 12). The experimental group performed HIIE by a treadmill with a slope of 2% in six repetitions (3 sets) for one minute with an intensity of 90-95% HRmax with a total rest time of ten minutes between sets and repetitions. Before and ten minutes after exercise, blood samples were collected to measure creatine kinase (CK), estrogen, progesterone and hemoglobin (plasma shift). Data analysis was performed by using ANCOVA test and linear regression at the statistical level of P <0.05 and SPSS 23.

    Results

     Significant increases were recorded in CK and estrogen in experimental group compared with control group (P<0.05). There was a significant relationship between baseline progesterone levels and CK response (P= 0.016). According to the results of linear regression, CK response to HIIE in women can be predicted based on the baseline progesterone level (31.8%).

    Conclusions

     Given that progesterone led to decreased CK response, it seems that it is better to perform vigorous intensity exercises in the menstrual phases with high levels of progesterone (mid-luteal phase) in order to reduce further muscle damage in women.    However, due to the low predictive power of progesterone (31.8%), more studies are needed with more samples.

    Keywords: Creatine kinase, Estrogen, Progesterone, HIIT
  • Bahareh Behaein, Hossein Abednatanzi *, Mandana Gholami, Farshad Ghazalian Pages 23-36
    Aim

      The aim of the present was to Study of apoptotic changes of caspase 3 and 9 proteins and cytochrome c of heart tissue after High intensity interval training (HIIT) and thyme honey in type 2 diabetic rats.

    Method

    The statistical population consisted of male diabetic rats that 20 rats were divided into 4 groups: control, HIIT, thyme honey, HIIT-thyme honey. The training protocol was implemented as eight weeks of HIIT and five sessions per week. Insulin was measured using the insulin kit and the ELISA method and the expression of caspase 3, caspase 9 and cytochrome-C genes by RT-PCR method. Statistical analysis was performed using SPSS version 22 software and two-factor analysis of variance and determination of effect size and Bonferroni post hoc.

    Results

    compared to the control group, HIIT led to a significant decrease in glucose (0.0001) and insulin resistance index (0.001). HIIT increased the expression of caspase 9 genes (0.001) in cardiac cells compared to the control group.

    Conclusion

    It can be concluded that performing HIIT by diabetic patients can lead to an increase in the apoptotic factor. Therefore, the use of more moderated intensities, as well as the use of substances with antioxidant and anti-inflammatory properties, such as honey, along with exercise can be useful.

    Keywords: HIIT, Type 2 diabetes, Thyme Honey, Apoptosis
  • Adel Donyaei *, Fatemeh Shabani, Farhad Gholami Pages 37-47
    Aim

    The present study aimed to investigate the effect of twelve weeks of combined training and subsequent eight weeks of detraining on apelin levels in type 2 diabetic women.  

    Methods

    In this experimental study, 30 postmenopausal diabetic women with an age range of 50 to 65 years, overweight (body mass index: 30.42 ± 0.835 Kg / m2) were divided into experimental (n=15) and control (n=15) groups. The experimental group trained for a 12 weeks. Training program (3 sessions per week) according to the combined aerobic program ( 50 to 75  percent of the maximum reserve heart rate) and then resistance training ( 50 to 75 percent of one maximum repetition) and then experienced three weeks of detraining. The apelin level, insulin, fasting blood sugar, insulin resistance, and percent body fat were measured. Data were analyzed by repeated measure ANOVA at a significance level of (p>0.05).

    Results

    Serum Aplin level in the training group increased significantly at the end of the training period (p = 0.04) and decreased significantly in the detraining period (p = 0.001). Also, these changes compared to the control group was significant (p = 0.016). Fasting blood sugar and insulin levels in the training group compared to the control had a significant decrease at the end of the training and detraining period (p = 0.001).

    Conclusion

    Combined exercise seems to increase aplin and detraining can partially destroy the positive effects of exercise in this regard.

    Keywords: Apelin, Detraining, combined training.diabetes
  • Ebrahim Hosseini Houri Pasand, Saeed Dabbagh Nikoo Kheslat *, Javad Vakili Pages 48-60
    Aim

    The aim of this study was to evaluate the effect of two months of high-intensity interval training (HIIT) on ABCA1, ABCG1 proteins and HDL (important factors in regulating reverse cholesterol transport (RCT) as a protective process of the heart) in type 2 diabetic male rats heart tissue.

    Methods

    In an experimental study, Forty 3-month-old adult male Wistar rats with a mean weight (251.13± 13.68 g) were randomly divided in four groups of 10 series including: healthy control (C: intraperitoneal injection of saline), healthy (T: running at 85-90% of maximum speed in 6 to 12 2-minute bouts; 5 days per week for eight weeks), diabetic control (D: diabetic on a high-fat diet with intraperitoneal injection of streptozotocin) and diabetics do training (D + T: diabetic with exercise). Western blot was used to evaluate the changes in the expression profile of ABCA1 and ABCG1 proteins in the heart tissue of rats. One-way analysis of variance and Bonferroni post hoc test were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the levels of ABCA1 and ABCG1 proteins and HDL-C in the diabetic group were significantly lower than the control group (P = 0.005). Whereas, in the healthy (T) trained group, the levels of ABCA1 (P = 0.009), ABCG1 (P = 0.005) and HDL-C (P = 0.043) were Increased respectively 36%, 17% and 8% compared to the diabetic control group (D). On the other hand, HIIT training caused a non-significant increase in both proteins and HDL-C changes in the trained diabetic group (D + T) compared to the diabetic group (D) (P≥0.05).

    Conclusion

    The results indicate that the two-month intervention of HIIT training enhances the flow of HDL cholesterol by increasing the levels of ABCA1 and ABCG1 proteins in healthy rats; Which can be useful in improving the reverse cholesterol transfer from macrophages, and due to the increase of although non-significant indicators, HIIT may improve the cardiovascular complications of type 2 diabetes.

    Keywords: High intensity interval training (HIIT), Reverse Cholesterol Transfer (RCT), High Density Lipoprotein (HDL), Myocardium, Type 2 diabetes
  • Alireza Aghapoor, Sajjad Ahmadizad, Minoo Basami, Parvane Dolataabadi * Pages 61-71
    Aim

    Regular participation in aerobic activities has a positive effect on health. The aim of the present study was to compare the effect of three   iso-caloric   protocols of long-term intermittent exercise, short-term intermittent exercise and continuous exercise on fat metabolism in healthy men.

    Methods

     Nine healthy men with a mean age (25.62± 2.6 years) participated in this study voluntarily.  In the first session, the subjects sat in the laboratory for 20 minutes, then the first blood sample was taken from their brachial vein. Continuous exercise protocol was performed on the treadmill with an intensity of 65% VO2max and up to a certain calorie intake (250 Kcal). Immediately after the end of the exercise protocol, a second blood sample was taken, then they were rested for an hour and the recovery gases were collected during recovery. After one hour of recovery, a third blood sample was taken. The second and third blood samples of the next two protocols, like the previous protocol, were taken immediately and one hour after the end of the activity. The second session of the long-term intermittent protocol consisted of four-minute interval activity with an intensity of 85% VO2max and four-minute active rest periods with an intensity of 45% VO2max until the energy consumption was equal to the continuous exercise protocol.  The third session consisted of a short-term intermittent protocol with a 30-second to 30-second rest ratio, with a 100% VO2max activity intensity, and a 30% VO2max rest intensity. Data were analyzed using repeated measures and Bonferroni post hoc analysis of variance.  

    Results:

     The results showed that exercise, regardless of its type and intensity, has a significant effect on fat oxidation (P = 0.00). The rate of fat oxidation during short-term intermittent protocol was higher than long-term protocol (P = 0.00). it was higher than long-term protocol (P = 0.00) and short-term protocol during continuous activity (P = 0.00). But fat oxidation related to the recovery period of long-term protocol sessions (P = 0.00) and short-term protocol sessions (P = 0.00) was more than continuous protocol.

    Conclusions

     It can be concluded that the protocol of long-term intermittent activity for fat metabolism is superior to the other two protocols and this type of activity is recommended for people with reduced body fat.

    Keywords: Interval activity, continuous activity, Fat oxidation, lipolysis
  • Maryam Golzad, Parvaneh Nazarali *, Rostam Alizadeh, Najmeh Rezaeinezhad Pages 72-80
    Aim

      Afamin is a new biomarker of increased the risk of metabolic disease and is associated with insulin resistance. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of CX WORX training on serum levels of Afamin and insulin resistance in overweight women.

    Methods

     In this quasi-experimental study, 24 available women (body mass index above 25) were purposefully selected and randomly divided into two groups of control (age: 29.55±4.7 year, height: 162.5± 3.87 cm, weight: 72.25±6.73 kg) and exercise (age: 28.65±3.95 year, height: 164.5± 4.66 cm, weight: 75.83±5.71 kg). The CX WORX training program was performed includes initial warm-up, abdominal strength (1), static strength (1), static strength (2), abdominal strength (2), abdominal strength (3), and exercise (crunch, plank and weight plate), 3 sessions per week for eight weeks. Serum Afamin concentration was measured using ELISA method, and insulin resistance was calculated using the HOMA-IR model formula and fasting glucose and insulin values. Data were analyzed using independent and pair÷ed t-test.

    Results

    The results showed that after the intervention, BMI (p=0.02), WHR (p=0.004), insulin resistance (p=0.0001) and Afamin (p=0.0001) in the exercise group were significantly lower compared to the control group. Also, after the intervention, BMI (p=0.001), WHR (p=0.02), insulin resistance (p=0.003) and Afamin (p=0.003) in overweight women in the exercise group decreased compared to the pre-test (P<0.001).

    Conclusions

    According to the results, it seems that CX WORX training can help to reduce afamine levels and improving insulin resistance in overweight people.

    Keywords: Overweight, Exercise, Afamin, Insulin resistance
  • Amir Khosravi *, Sedigheh Taherzadeh Pages 81-92
    Aim

     One of the key factors involved in central nervous system  performance is neurotrophins, including BDNF, which decrease with menopause. The aim of this study was to determine the effect of a whole body vibration period on serum BDNF levels in obese postmenopausal women.

    Methods

    In this  semi-experimental study, 24 obese postmenopausal women aged 45-55 years  with an average weight 72/5±5 in Khorramabad city were divided into two groups of 12: 1- without training 2- whole body vibration training. Whole body vibration training group performs these exercises for 12 weeks and three times a week, with a frequency of 30-50 Hz, with an amplitude of 1-2 mm by applying 20 to 30 minutes of vibration, 5 to 15 minutes of upper and lower limb training. 48 hours before the start of the training program and 48 hours after the end of the 12 week training program; Blood sampling and body composition indices were measured. ELISA method was used to measure serum BDNF levels.  Data were analyzed using independent t-test and covariance at the significance level of 0.05.

    Results

    Results Significant decrease in morphometric indices such as body fat percentage (P = 0.023), body mass index (P = 0.012), and body weight (P = 0.038), as well as significant increase At serum BDNF levels (P < 0.026), the whole body showed vibration compared to the control group.

    Conclusions

    It seems that the beneficial effects of vibration exercises on increasing BDNF can be a factor in reducing the negative effects of menopause on cognitive function, learning and memory, especially spatial memory.

    Keywords: Vibration, BDNF, Menopause, women, Obesity
  • Rahim Shahbazi * Pages 93-111
    Aim

    By analyzing the indexed scientific outputs in databases, it is possible to obtain valuable information about the state of the scientific productions of individuals and organizations. Therefore, the main aim of the current research was to analyze twenty years (2002-2021) of Iranian science production in the field of "exercise physiology in the domain of health" and to draw the density of co-authorship based on the WOS database.

    Methods

     The current research is descriptive-analytical and was carried out using the scientometric method. The statistical population of the research is the indexed documents (2002-2021) of Iranian researchers in "the field of exercise physiology in the domain of health" in the WOS database. VOSViewer software was used to draw scientific maps and Histcite software was used to extract information.

    Findings

    During the years 2002-2021, 1865 records related to Iran's exercise physiology in the domain of health were indexed in the Web of Science database and the growth trend was upward. Approximately 9% of the papers in the field of "exercise physiology in the domain of health" were written by a single author and 91% was the result of group efforts. The word Exercise with frequency of 667 is the most frequent word in exercise physiology in the domain of health articles. According to the findings, among the universities affiliated to the ministry of science, research and technology, the universities of Gilan (146), Tehran (142), Tarbiat Modares (114), Isfahan (110), and Kharazmi (109) have the first to fifth. As well, the findings indicated that the Mohammad Ali Azarbayjani, Mehdi Kargarfard, Hamid Arazi, Maghsoud Peeri, & Hamid Rajabi are among the first people in the list of important and influential authors in the field of exercise physiology in the domain of health in Iran with the co-authorship density of 383, 201, 180, 150, and 143, respectively. Mehdi Kargarfard is the most cited author in the field of exercise physiology in the domain of health in Iran with 679 citations (47 articles).

    Conclusions

    Only 8% of science production in the field of exercise physiology in the domain of health in Iran took place during the period of 2002-2011, and it shows that science production in this field is nascent. Iran has the 25th rank in the production of exercise physiology in the domain of health, and it is necessary to make more plans to strengthen Iran's global position.

    Keywords: Scientometrics, Co-authorship, Physical education, Exercise Physiology, health
  • Zeinab Radaei *, Afsaneh Shemshaki, Ali Samadi Pages 112-122
    Aim

    Consumption of high-calorie, high-salt diets is one of the main factors in production of free radicals and consequent oxidative stress in cardiac tissue. The aim of the present study was to evaluate the effect of an eight-week sprint interval training (SIT) on oxidative/antioxidative status of cardiac tissue in male Wistar rats on a high-calorie, high-salt diet.

    Methods

      It was an experimental study in which 32 male Wistar rats were randomly divided into four equal groups: normal diet group (ND), normal diet and exercise (ND/SIT), high-calorie high salt diet group (HCL/HS), and high-calorie high salt diet + exercise group (HCL/HS + SIT). The sprint interval training was performed for eight weeks, three times per week, and 4-9 reps per session. Forty-eight hours after the last training session, rats were sacrificed and the cardiac tissue removed and used for superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX) activity, as well as total antioxidant capacity (TAC), and malondialdehyde (MDA) levels assessment.

    Results

    Findings showed that eight weeks of SIT significantly increased the activity of SOD and GPX enzymes in the HCL/HS+SIT group. It also significantly reduced the MDA level in cardiac tissue of Wistar rats (P=0.001). But there was no significant change in TAC level after eight weeks of SIT training in the HCL/HS+SIT group (P=0.148).

    Conclusions

    Based on the findings of the present study, it seems that SIT training, despite its low volume, may help in preventing oxidative stress induced by a high-calorie, high-salt diet in the cardiac tissue of Wistar rats.

    Keywords: Oxidative stress, Sprint Interval Training, High-salt high-calorie diet, cardiac tissue
  • Saeed Reza Noori Mofrad, Hadi Golpasandi, MohammadHossein Sakhaei, Mousa Khalafi * Pages 123-137
    Aim

     Type 2 diabetes is associated with increased systemic inflammation that may be increased cardiovascular diseases for which exercise training is a potential therapy. The effects of high intensity interval training (HIIT) on inflammatory markers in Type 2 diabetes patients, however, require further elucidation. We therefore performed a systematic review and meta-analysis to investigate the effect of HIIT on inflammatory markers in Type 2 diabetes patients.

    Methods

     PubMed, Scopus, and Web of Science were searched up to May 2022 for HIIT vs. Control or only HIIT studies on inflammatory makers i.e. CRP, IL-6 and TNF-α in Type 2 diabetes patients. The search was performed using the HIIT, inflammation and type 2 diabetes keywords. Standardized mean difference (SMD) effect sizes and 95% confidence intervals were calculated using CMA2 software.

    Results

    Among the 257 extracted studies, 11 studies including 257 participants (143 women and 114 men) with an age range of 44 to 71 years were included in the meta-analysis. HIIT was beneficial for promoting a reduction in TNF-a [-0.62 (95% CI: -1.85 to -0.13), p = 0.01] and CRP [-0.65 (95% CI: -1.21 to -0.08), p = 0.02]. However, there were no significant evidence for an effect of HIIT on IL-6 [-0.31 (95% CI: -0.70 to -0.06), p = 0.10] in Type 2 diabetes patients.

    Conclusions

     These results suggest that HIIT could induce improvements inflammatory cytokines as well as CRP in Type 2 diabetes patients.

    Keywords: High Intensity Interval Training, Inflammatory Cytokines, Reactive Protein C, Type 2 diabetes
  • Golrokh Mohammadi, Mohammadreza Kordi *, Siroos Choobineh Pages 138-148
    Aim

    An excessive increase in the levels of tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) and interleukin-1 beta (IL-1β) and a decrease in the levels of Tumor necrosis factor beta1 (TGF-β1) are associated with creating an inflammatory environment, resulting in increasing pain hypersensitivity in Different models of nerve pain. This study aimed to investigate the effect of four weeks of physical activity in an enriched environment on TNF-α, IL-1β, and TGF-β1 in the dorsal horn of the spinal cord in the chronic course of Experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE). 

    Methods

    Thirty female C57BL6 mice were divided into three groups: control, EAE, and enriched environment. After induction of EAE with MOG35-55, the environmental enrichment group lived in an enriched environment for four weeks. On day 30 post-induction (chronic period of the disease), pain sensitivity was assessed by tail immersion test in water, and then the animals were sacrificed and biopsied. TNF-α, IL-1β, and TGF-β1 protein levels were measured by immunohistochemistry. The data were analyzed by One-way analysis of variance at a significance level of 0.05.

    Results

    The present study's findings showed that living in an enriched environment decreased the levels of TNF-α (p=0/00) and IL-1β (p=0/00) in the dorsal horn of the spinal cord and increased the level of TGF-β1 (p=0/00) protein compared to the EAE group. Also, physical activity in the enriched environment increased the delay time in extracting the tail from hot water in the chronic period of the disease (P = 0.00). 

    Conclusions

    Active lifestyle can reduce pain sensitivity in the animal model of MS disease (EAE) by reducing the levels of inflammatory factors TNF-α and IL-1β and increasing the levels of anti-inflammatory factor TGF-β1 in the dorsal horn of the spinal cord.

    Keywords: Inflammation, neuropathic pain, environmental Enrichment, MS
  • Fereshteh Ahmadabadi *, Marziyeh Saghebjoo Pages 149-172
    Aim

      Breast Cancer is a disorder caused by unregulated cell growth in breast tissue which rises significantly in worldwide and it is currently the most common cancer diagnosed in women. The aim of the present study was to explore a systemic review on the effects of moderate and high-intensity exercise training on the prevention and treatment of breast cancer.

    Methods

    Related articles to the role of exercise training in the prevention and treatment of breast cancer and involved molecular pathways were searched from valid databases including Pub Med, Google Scholar, Scopus, SID, and ISC between 2000 to 2021 years.

    Results

    In related studies to the effect of exercise training on breast cancer prevention in individuals at high risk for breast cancer, results demonstrated a 20% reduction in risk of breast cancer in women who have a high level of physical activity compared to sedentary women. The findings related to the effect of exercise training on controlling breast cancer progress, indicates that exercise training directly through the effect on tumor intrinsic factors and molecular mechanisms can control or improve breast cancer without any side effect.

    Conclusion

    Exercise training can be considered as an important intervention in the prevention and complementary treatment of breast cancer by inhibiting cancer cell proliferation, inducing apoptosis, suppressing angiogenesis, regulating the inflammation environment, and improving the side effects resulting from cancer treatment.

    Keywords: breast cancer, Apoptosis, Systemic inflammation, Angiogenesis, Exercise training
  • Reza Sadeghi *, Saied Keshavarz, Mehdi Kargarfard, Jamshid Banaii Pages 173-187
    Aim

     The purpose of this study was to determine the effects of aerobic, resistance, and combined exercise on serum levels of adiponectin, CTRP9 and glycemic indexes in patients with T2DM.

    Methods

    Sixty men with T2DM (mean age [X̅±SD]=51.45±4.26 years; body mass index: 31.52±1.01 kg/m2) were randomly assigned to combined  exercise group (CEx: n = 15), aerobic  exercise group (AEx: n = 15), resistance  exercise group (REx: n = 15), and the control group (CON: n= 15). Exercise programs consisted of aerobic exercises at either AEx (50% - 75% of HRR) and REx (40% - 80% of 1-RM), with equal volume, 3 times per week, 60 minutes per session for 12 weeks. Serum levels of adiponectin, CTRP9, fasting blood glucose (FBG), insulin, Insulin resistance (IR) were measured at baseline and at the end of the study. The data were analyzed using repeated-measures analysis of variance at a level less than 0.05.

    Results

    After 12 weeks intervention, serum adiponectin and CTRP5 levels increased significantly, whereas the FBG, insulin, HOMA-IR and BMI levels decreased significantly in the CEx, AEx and Rex groups compared to the control group (P < .05).

    Conclusion

      The present findings showed that 12-weeks of combined exercise has greater anti-inflammatory effects than aerobic or resistance exercise causing a significant decrease in FBG, insulin and IR and a higher increase in anti-inflammatory adipokines such as adiponectin and CTRP9 levels in T2DM.

    Keywords: diabetes, adiponectin, CTRP9, Insulin resistance
  • Mohammad Ranaei, Ali Yaghoubi *, Sadegh Cheragh-Birjandi Pages 188-200
    Aim

    Sirtuin1 (Sirt1) levels is associated with insulin resistance and insulin resistance can provide conditions for the development of non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). Thus the aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of high intensity interval training (HIIT) and PortulacaOleracea extract on Sir1 level and insulin resistance in rats with NAFLD.

    Methods

    Twenty male Wistar rats aged six weeks were selected and after induction of non-alcoholic fatty liver,were randomly divided into four groups: control, HIIT, PortulacaOleracea extract, and HIIT+PortulacaOleracea extract. To induce NAFLD, the rats were fed a high-fat diet for 12 weeks. PortulacaOleracea supplement at 400 mg/kg was given to the experimental groups. HIIT was performed for 8 weeks, 5 sessions per week with 7 repetitions of 1 minute at 90% maximum speed accompanied by active rest intervals including 2 minutes of running at 20% maximum speed. Hepatic Sir1 level and insulin resistance were measured after 8 weeks of HIIT and consumption of purslane extract. To analyze the data, one-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used at the significance level of p<0.05.

    Results

    Insulin resistance was significantly higher in control group than HIIT (P=0.012), PortulacaOleracea extract (P=0.037), and HIIT+PortulacaOleracea extract (P=0.014) groups.Sirt1 levels in control group was significantly lower than HIIT (p=0.035), PortulacaOleracea extract (P=0.01), and HIIT+PortulacaOleracea extract (P=0.001) groups. The level of liver Sirt1 in the PortulacaOleracea extract group was not different from the HIIT and HIIT+ PortulacaOleracea extract groups (p values 0.914 and 0.106, respectively), but the liver Sirt1 level in the HIIT group was significantly lower than the HIIT+extract group (p=0.031).

    Conclusion

    It seems that HIIT and PortulacaOleracea extract could improve insulin resistance in NAFLD by increasing Sirt1 levels and can play an important role in controlling the progress of this disease.

    Keywords: High-intensity interval training, Portulaca Oleracea extract, Sirtuin 1, Insulin resistance, Non-alcoholic fatty liver disease
  • Godarz Moradi, Mehran Ghahramani * Pages 201-212
    Aim

     Obesity and being overweight are the main causes of metabolic disorders like diabetes, hypertension, and cardiovascular disease. Adropine mediates exercise-induced changes and, in parallel, reduces the oxidation of muscle fatty acids, which can lead to a reduction in exercise-induced vascular stiffness. Therefore, the aim of this study was to compare and evaluate the effects of intense periodic aerobic exercise and intense intermittent exercise on adropine serum levels and their relationship with the lipid profile in overweight men.

    Methods

     A total of 24 overweight young men, ranging in age from 25 to 35 years, were randomly selected as a sample in 3 groups, with 8 people each for aerobic exercise, intense intermittent exercise, and control. Both types of exercises were performed for 6 weeks, 3 sessions per week, and 45 to 65 minutes per session. Before and after the training interventions, blood samples were collected to measure and calculate the adropine serum levels and lipid profile in the 12-hour fasting state.

    Results

    6 weeks of moderate-intensity aerobic exercise and intense interval exercise resulted in a significant increase in adropine (P=0.006) and HDL (P=0.001) as well as a significant decrease in triglycerides (P=0.002), cholesterol (P=0.017), LDL(P=0.001)  of overweight men .Also, there was a significant negative relationship between changes in adropine with triglycerides(P=0.002), cholesterol(P=0.017), and LDL(P=0.001), and a significant positive relationship between changes in adropine and HDL.

    Conclusions

    Aerobic exercise and interval exercise improving the lipid profile in overweight men, by reducing the lipid profile, it can be said that risk of cardiovascular disease is reduced. Adropine appears to play a role in these exercise induced changes. Therefore, special attention should be paid to the mediator role of adropine in these changes resulting from exercise.

    Keywords: Intensity Interval Training, aerobic exercise, Adropine, lipid profile, Overweight
  • Khatereh Forotan, Mehdi Mogharnasi *, MohammadEsmaeil Afzalpour Pages 213-226
    Aim

     Despite the positive effects of HIIT training but it causes oxidative stressdue to high intensity; Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks of High intensity interval training with fenugreek supplementation on plasma levels of malondialdehyde and glutathione peroxidase of obese and overweight women.  

    Methods

     Accordingly 48 obese and overweight women with age average of 29.79± 7/8 years and a body mass index of 29.29 ± 2.6 kg / m2 were purposefully selected and randomly divided into 4 groups of 12. Individuals received exercise + placebo, exercise + supplement, supplement and placebo. supplement consuming groups consumed 500 mg fenugreek capsule daily for 6 weeks. The training groups performed an exercise protocol of HIIT training with maximum speed during 6 weeks  and three session per week. Blood samples were taken 48 hours before and  48 hours after the training period and  supplement consumption, and ELISA method was used to measure the research variables. Statistical analysis of data was performed by analysis of covariance and Scheffe post hoc tests at a significance level of P<0.05.

    Result

    Significant decrease in malondialdehyde in exercise + supplement group (P = 0.048) compared to placebo group and significant increase in  exercise + placebo groups (p = 0.0001),  exercise + supplement (p = 0.0001)  and supplement groups (p=0/0001) were seen compared to the placebo groups But no significant difference was observed between the other groups.  

    Conclusion

    Fenugreek consumption along with regular High intensity interval training is a more appropriate intervention to improve the antioxidant status of obese or overweight people.

    Keywords: High Intensity interval training, Fenugreek, Malondialdehyde, Glutathione Peroxidase, Overweight, Obese Women