فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال ششم شماره 4 (پیاپی 31، زمستان 1401)

  • ویژه نامه
  • تاریخ انتشار: 1401/12/24
  • تعداد عناوین: 40
|
  • زهرا روشندل، عذرا غفاری*، رضا کاظمی، مهریار ندرمحمدی مقدم صفحات 10-20
    هدف

    روماتیسم بیماری مزمن با سبب شناسی  ناشناخته ای است که با نشانه های اصلی درد منتشر در سراسر بدن و نقاط حساس متعدد، اختلال شناختی خلقی  از جمله اختلال حافظه کوتاه مدت و کاهش تمرکز، افسردگی، تنیدگی، و اضطراب و خشکی صبحگاهی مفاصل شناخته می شود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد پیامدهای روانشناختی و نشخوار فکری  در بیماران زن مبتلا به بیماریهای روماتیسمی در شهر تهران انجام گرفت. این مطالعه از نوع آزمایشی کنترل شده با گروه کنترل و پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش حاضر عبارت بود از کلیه بیماران زن مبتلا به بیماریهای روماتیسمی مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی بیمارستان امام حسین (ع) در شهر تهران در طی ماه های فروردین تا خرداد ماه سال 1400 مراجعه کرده بودند و پس از بررسی های اولیه و انجام آزمایشات، تشخیص بیماریهای روماتیسمی دریافت کردند، تشکیل دادند.  30 نفر از زنان مبتلا به بیماریهای روماتیسمی با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و از طریق جایگزینی تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (با استفاده از جدول اعداد تصادفی) و پس از جایگزینی تصادفی، برای رعایت اصل کاربندی تصادفی، دوباره از روی تصادف یکی از گروه ها به عنوان گروه آزمایش تحت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ((n=15 و یک گروه کنترل (n=15) گمارده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک، فرم کوتاه مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (لاویبوند و لاویبوند، 1995) و پرسشنامه نشخوار فکری (نولن هوکسیما،1991) بود. جهت بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد پیامدهای روانشناختی و نشخوار فکری از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد اطلاعات مذکور در سه مرحله خط پایه، پس از مداخله و پیگیری سه ماهه جمع آوری شدند.

    یافته ها

    میانگین متغیرهای پیامدهای روانشناختی و نشخوار فکری در مرحله پیش آزمون بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت که حاکی از همگن بودن دو گروه و مقایسه پس آزمون ها در دو گروه حاکی از وجود تفاوت معنی دار است که این مساله نشان دهنده اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بوده است (001/0 < P).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند در بهبود پیامدهای روانشناختی و نشخوار فکری در زنان مبتلا به بیماریهای روماتیسمی موثر باشد.

    کلیدواژگان: بیماریهای روماتیسمی، پیامدهای روانشناختی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، نشخوار فکری
  • محمدحسین صادقیان، سید محمدحسن صافی، رضا حاج منوچهری، نفیسه ابوالفتحی* صفحات 21-28
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت تحولگرا بر وابستگی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی  کارکنان بیمارستان مدرس تهران می باشد.

    مواد و روش ها

    روش اجرای پژوهش حاضر توصیفی و طرح پژوهش همبستگی از نوع  پیرسون وآزمون معادلات ساختاری بود. جامعه آماری استاندارد این پژوهش ، کلیه کارکنان بیمارستان مدرس تهران می باشد. ابزار جمع آوری پرسشنامه مدیریت تحولگرا (باس وآولیو) و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری (والتون 1973) می باشد که  براساس فرمول کوکران تعداد 347 نفر از کارکنان بیمارستان مدرس تهران به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. پایایی و روایی ابزارها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان از پایایی و روایی مورد قبول برای ابزارها داشت.  برای تجزیه و تحلیل  داده ها از آزمون همبستگی از نوع (پیرسون) و آزمون معادلات ساختاری استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که مدیریت تحول گرا همبستگی مثبت و معناداری بر وابستگی اجتماعی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی دارد. علاوه بر این 92 درصد واریانس کیفیت زندگی کاری توسط مدل تحقیق تبیین میشود.

    کلیدواژگان: مدیریت تحولگرا، کیفیت زندگی کاری، بیمارستان، وابستگی، یکپارچگی و انسجام اجتماعی
  • شکیبا ایزدخواه، فریده اشرف گنجویی*، زهرا حاجی انزهایی صفحات 25-34
    هدف

    امروزه بسیاری از سازمان ها از شبکه های اجتماعی برای بازاریابی استفاده می کنند. در نتیجه، هدف این مطالعه ارایه مدل استراتژی های کسب وکار برای بازاریابی محصولات ورزشی در شبکه های اجتماعی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش صاحب نظران، ذی نفعان و ذی ربطان کسب وکار برای بازاریابی محصولات ورزشی به تعداد 2874 نفر بودند که حجم نمونه بر اساس نرم افزار سمپل پاور 370 نفر تعیین که با روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته با 68 گویه بود که روایی محتوایی آن با نظر 7 نفر از اساتید و متخصصان تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ مناسب ارزیابی شد. داده ها با روش های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-25 و AMOS-23 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مدل استراتژی های کسب وکار برای بازاریابی محصولات ورزشی در شبکه های اجتماعی، 9 عامل شامل استراتژی های نوآوری، ارتباط با مشتری، زیرساخت، توسعه، خدمات، نیروی انسانی متخصص، ترویج و تبلیغ، قیمت گذاری و محصولات داشت که بار عاملی همه عامل ها بالاتر از 40/0، میانگین واریانس استخراج شده همه آنها بالاتر از 50/0 و پایایی همه آنها بالاتر از 70/0 محاسبه شد. همچنین، مدل استراتژی های کسب وکار برای بازاریابی محصولات ورزشی در شبکه های اجتماعی برازش مناسبی داشت و استراتژی های نوآوری، ارتباط با مشتری، زیرساخت، خدمات، ترویج و تبلیغ و قیمت گذاری بر استراتژی محصولات، استراتژی های نوآوری، زیرساخت و نیروی انسانی متخصص بر استراتژی توسعه و استراتژی محصولات بر استراتژی نیروی انسانی متخصص اثر مستقیم و معنادار داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این پژوهش، متخصصان کسب وکار برای بازاریابی محصولات ورزشی در شبکه های اجتماعی می توانند از نتایج این مطالعه استفاده نمایند و گام موثری در بازاریابی بردارند.

    کلیدواژگان: استراتژی های کسب وکار، بازاریابی، محصولات ورزشی، شبکه های اجتماعی
  • علی اکبر قادرنژاد، حسن فهیم دوین*، امیر مقدم، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری صفحات 36-55
    هدف

    در این پژوهش کاربردی به لحاظ هدف، ترکیبی) کمی و کیفی) به لحاظ نوع جستجوی داده ها و توصیفی-اکتشافی به لحاظ روش تجزیه وتحلیل داده ها، هدف طراحی الگوی تبیین عوامل موثر بر تقویت انگیزه شغلی در مربیان آماتور ورزش کشور با تاکید بر نظریه دوعاملی انگیزش - بهداشت هرزبرگ بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش شامل 30 نفر (10 نفر زن -20 نفر مرد) از مدرسین دانشگاه، مدرسین فدراسیون ها در رشته های ورزشی با مدرک مربیگری بین المللی و ملی و روسای انجمن ها و کمیته های ورزشی به صورت هدفمند و با استفاده  از روش گلوله برفی انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی، شامل مربیان ورزش شاغل در باشگاه های ورزشی شهرداری ها، ادارات کل ورزش و جوانان و آموزش وپرورش سراسر کشور بود. نمونه آماری با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری به روش نمونه گیری چند مرحله خوشه ای و تصادفی ساده و با استفاده از فرمول رابطه کوکران 384 نفر محاسبه گردید. ابزار جمع آوری داده های پژوهش در بخش کیفی، مصاحبه عمیق و اکتشافی و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته برگرفته از مصاحبه در بخش کیفی مشتمل بر 4 عامل،12 مولفه و 78 گویه بر پایه طیف پنج درجه ای لیکرت بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها و پاسخ به سوالات پژوهش از روش های تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری، آزمون آلفای کرونباخ و گاتمن جهت بررسی پایایی ابزار و روایی همگرا و واگرا، آزمون کولموگروف اسمیرنوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها، آزمون تحلیل عاملی اکتشافی جهت بررسی و کشف عوامل موثر بر تقویت انگیزه شغلی، آزمون فریدمن جهت رتبه بندی بین عوامل موثر بر تقویت انگیزه شغلی، با استفاده از نرم افزار Atlas/TI 8 (در بخش کیفی) و در بخش کمی از نرم افزار لیزرل نسخه 8/ 8 و نرم افزار SPSS ورژن 20 استفاده گردید.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، عوامل شناسایی شده موثر بر تقویت انگیزه شغلی مربیان ورزشی، شامل 4 عامل (عامل فردی، زمینه ای، سازمانی، مدیریتی - رهبری) در قالب کد گذاری انتخابی، 17 مولفه در قالب کد کذاری محوری و 78 گویه (شاخص) در قالب کد گذاری باز بود عامل.

    نتیجه گیری

    در بین این عوامل، عامل سازمانی از نظر میزان اهمیت در اولویت اول بود. مدل احضا شده پژوهش از برازش مناسبی یر خوردار بود

    کلیدواژگان: انگیزه شغلی، مربیان آماتورورزش، نظریه دوعاملی انگیزش - بهداشت هرزبرگ
  • منصوره شریعتی سرچشمه*، طاهره رحیم پور ازغدی صفحات 39-46

    از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت ، سلامتی به مفهوم رفاه کامل جسمی ، روانی و اجتماعی است . از منظر اسلام ، این ابعاد در همسویی با آموزه ها و رهنمودهای قرآنی است که ضامن حرکت تکاملی و سلامت روحی انسان می شود. سلامت اجتماعی به معنی چگونگی ارزیابی فرد از عملکردش در اجتماع است و مدل سلامت اجتماعی کییز یکی از متداول ترین مدل های مورد استفاده در سنجش سلامت اجتماعی است. از آن جا که معیارهای کییز با معیارهای فرهنگی، مذهبی و اجتماعی ایران سازگاری ندارد ، لذا پژوهشگران بر آن شدند تا به بررسی ابعاد پنجگانه سلامت اجتماعی کییز با رویکرد قرآنی بپردازند.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، نظریه کییز، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، قرآن
  • زهرا گودینی، سید حمید حسینی*، فاطمه شرعیاتی صفحات 56-65

    زندگی بشر همواره در دورانهای مختلف همواره مقتضیات خاص آن دورانها را بصورت امری اجتناب ناپذیر داشته است، زندگی معاصر بشر نیز مقتضیات خاص خودش را دارد که این مقتضیات عمدتا متاثر از توسعه همه جانبه فن آوری بشر معاصر در حوزه های علوم مختلف است. برخی از مهترین این مقتضیات عبارتند از: عجله و شتاب در سبک زندگی؛ سرعت در ارتباطات؛ دنیا گرایی؛ رفاه طلبی؛ تجمل گرایی؛ انواع گسست ها؛ مصرف گرایی؛ تغییر ارزشها و فضای مجازی است. هر چند برخی از این موارد ازگذشته های دور در زندگی بشر وجود داشته و در قرآن کریم و نهج البلاغه به آنها اشاره شده، لکن با توسعه هر چه بیشتر فن آوری نوین، غفلت بشر نیز بیشتر شده و تعمیق یافته است.یافته این پژوهش بر مبنای قرآن کریم و نهج البلاغه این است که چون ذکر خدا موثرترین عامل غفلت زدا برای بشر بوده و از طرفی دوری از مقتضیات زندگی معاصر امری غیر عقلایی و نا ممکن است، وظیفه طراحان و برنامه ریزان متخصص و متدین این است که در طراحی و برنامه ریزی های خود در جنبه سخت افزاری و نرم افزاری به گونه ای عمل کنند که اولا آن فن آوری اگر ممکن است موجب تذکر و ذکر خدا باشد و ثانیا اگر ممکن نیست لا اقل بصورت خود ساخته، ذهن کاربران را از خدا غافل نکند. و وظیفه  سایرین آن است به مصداق آیه﴿ رجال لا تلهیهم تجاره و لا بیع عن ذکر الله﴾؛ (نور37) با وجود مقتضیات غیر قابل اجتناب زندگی معاصر، خود به گونه ای با این مقتضیات کنار آمده وزندگی کنند که آن مقضیات به هر صورت ممکن و تحت هر شرایط، ایشان را ازیاد خدا غافل نکند.

    کلیدواژگان: زندگی، مقتضیات، بشر، معاصر، ذکر خدا
  • ملیحه مونس طوسی، مهدی نمازی زاده*، سید محمدکاظم واعظ موسوی، مرضیه بلالی صفحات 66-71
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه اثر بازخورد هنجاری مثبت بر یادگیری مشاهده ای همزمان و تاخیری مهارت هدف گیری با راکت دختران نوجوان اجرا شده است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی است، شرکت کنندگان 40 نفر دختر 16 تا 18 ساله بودند که به دو گروه یادگیری مشاهده ای همزمان وگروه یادگیری مشاهده ای تاخیری به صورت تصادفی تقسیم شدند. پروتوکل اجرایی 3 روز به طول انجامید و تکلیف اجرای ضربه فورهند تنیس خاکی با دست غیر برتر به سمت هدف متحد المرکز روی زمین بود. در روز اول اجرای پیش آزمون سپس مرحله اکتساب پس از یک ساعت استراحت پس آزمون؛ روز دوم آزمون یادداری و روز سوم آزمون انتقال اجرا شد. برای گروه همزمان، فیلم ویدیویی همزمان با اجرای افراد در حال پخش بود ولی برای گروه تاخیری، پس از تمام شدن فیلم شروع به زدن ضربه میکردند. به منظور تعیین اثرات متغییر های مستقل برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر نرم افزار آماری SPSS نسخه 26 استفاده شد. از آمار توصیفی برای رسم نمودارها، محاسبه میانگین و انحراف استاندارد، و از آمار استنباطی (تحلیل واریانس) برای تحلیل فرضیه ها استفاده گردید.

    یافته ها

    در مراحل یاددداری و انتقال تفاوت معنا داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج نتیجه پژوهش حاضر، گروه یادگیری مشاهدهای تاخیری در مقایسه با گروه یادگیری مشاهدهای همزمان در مرحله پس آزمون عملکرد معنادار بهتری داشتند.

    کلیدواژگان: بازخورد هنجاری مثبت، یادگیری مشاهده ای، یادگیری مشاهده ای همزمان، یادگیری مشاهده ای تاخیری
  • بابک شمشیری، رحمت الله مرزوقی، معصومه محرر، صلاح محمدپور* صفحات 67-76
    هدف

    پژوهش حاضر تلاش می کند مفهوم سفر و آثار آن را از دیدگاه اسلام مورد واکاوی قرار دهد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با روش اسنادی و به شیوه توصیفی- تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها

    این پژوهش نشان می دهد که در دیدگاه دینی سفر فی نفسه یک امر مباح است. با عنایت به در کنار هم قرار دادن آیات و روایات این نتیجه حاصل شد که سفر نوع خاصی از تربیت است و با در نظر گرفتن این حقیقت که آیات و روایات متعددی با لحن های گوناگون انسان را به سفر کردن توصیه و دعوت می کنند، می توان سفر را یک پدیده متمایز دانست. مهم ترین فایده و اثری که برای سفر ارایه شده است سلامتی جسمی است. این فایده از طریق سفر چه به صورت ابزار و یا هدف نهایی (در قالب سفر درمانی) از طریق بسیاری از پزشکان و روانشناسان به ویژه برای بیماران سالمند و یا افراد دچار مشکلات روحی تجویز می شود. در واقع تاییدی بر روایات مقدس می باشد. سفر علاوه بر سلامت جسم، مقدمه ای برای خداشناسی، خودشناسی و جهان بینی فرد شده و از این طریق موجبات آرامش درونی فرد، امید به آینده و عزت نفس وی را فراهم می آورد. با بررسی روایات و در نظر گرفتن حقایق علمی بنظر می رسد که سفر منشا سلامت جسم و سلامت روان انسان می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش حاکی از این است که غیر از سلامتی جسمی و روحی افراد، سفر موجبات آشنایی و درک هر چه بهتر پیروان مذاهب، ادیان و ملل دیگر شده و صلح و سلامت همگانی را به ارمغان می آورد. علی رغم فواید بی شمار سفر بنظر می رسد نسبت به این پدیده غفلت رخ داده و توجه مطلوبی به آن نشده است، که نیازمند همکاری فراسازمانی می باشد.

    کلیدواژگان: سفر، اسلام، کتب اربعه، صحیحین، سلامت جسمی، سلامت روانی، سبک زندگی اسلامی
  • رقیه محمدی بخش، سید عابدین حسینی آهنگری، بابک یوسفی، لیلی تاپاک، ژیلا احمدخانی، وحیده سعادت خیر، حجت الله قرایی* صفحات 72-80
    هدف

    در سال های اخیر تحولات جمعیت شناختی به طور چشمگیری در دنیا رخ داده است که یکی از مهمترین این تغییرات کاهش بی سابقه باروری در عمده مناطق دنیا بوده است. در ایران نیز با گسترش فرایندهای مدرنیته بسیاری از جنبه های زندگی از جمله نگرش خانواده ها به فرزندآوری تغییر کرده و کاهش محسوس در میزان باروری پدیده شایع در چند دهه اخیر بوده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی در سال 1401 انجام شد. جامعه هدف شامل کارکنان ستادی متاهل در  سنین باروری مدیریت ها و معاونت های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند.  ابزار جمع آوری داده ها چک لیست محقق ساخته با سوالات دموگرافیک و  تخصصی مطابق با اهداف مطالعه و در ابعاد نگرش فردی، اقتصادی، اجتماعی و سلامت جسمی روانی تدوین و مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه تحلیل گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه، زنان بیشترین درصد شرکت کنندگان تشکیل دادند(54.4 درصد). از نظر قومیتی اکثریت شرکت کنندگان فارس بودند. تحصیلات 50 درصد شرکت کنندگان فوق لیسانس و بالاتر بود. در این مطالعه عوامل اقتصادی و سپس اجتماعی بیشترین تاثیر را در عدم تمایل به فرزندآوری نشان دادند و میانگین نمره کل عدم تمایل به فرزندآوریی (0.75±2.15) بود.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاکی از آن است که عوامل مختلفی در شکل گیری تمایلات باروری نقش مهمی دارند که از جمله مهم ترین آنها عوامل اقتصادی و اجتماعی بود. همچنین نتایج نشان داد که سیاست های ضربتی بدون آموزش و فرهنگ سازی نمی تواند در افزایش تمایل به فرزندآوری موثر باشد بلکه اتخاذ هرگونه سیاست ترویج جمعیتی و آموزشی بایستی با در نظر گرفتن تمامی عوامل و در بلندمدت اجرایی گردد.

    کلیدواژگان: فرزندآوری، سنین باروری، کارکنان ستادی
  • بهارک ناصری سیسی، زینت نیک آئین*، علی زارعی صفحات 81-94
    هدف

    هدف از تحقیق حاضر ارایه مدل توسعه دوچرخه سواری در دوران پاندمی کوید 19بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر به شیوه کیفی و با رویکرد گرندد تیوری انجام شد. شرکتکنندگان در مصاحبه از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مصاحبه شوندگان متشکل از کلیه اساتید رشته مدیریت ورزشی و مدیران و کارشناسان ورزشی بودند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و نتایج توسط کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل گردید.

    یافته ها

    پس از تحلیل مصاحبه ها، در ارتباط با عوامل علی، 6 مقوله علل فردی، علل فرهنگی، علل مدیریتی، علل توسعه پایدار، علل بهداشتی و علل زیرساختی بدست آمد؛ در بخش عوامل زمینهای، تعداد 8 مقوله عوامل فردی، عوامل ورزش بانوان، عوامل اقتصادی، عوامل ساختاری، عوامل نیروی انسانی، عوامل زیرساختی، عوامل مدیریتی و عوامل حمایتی بدست آمد؛ در ارتباط با عوامل مداخله گر، تعداد 5 مقوله اصلی مداخلات رسانهای، مداخلات رویدادی، مداخلات سازمانی، مداخلات تشویقی و انگیزشی و مداخلات شهری و شهروندی شناسایی شد؛ در ارتباط با راهبردها، تعداد 7 مقوله اصلی رویکردهای اقتصادی، بهبود زیرساختهای ورزشی، تعاملات بین سازمانی، نهادینهسازی فرهنگ ورزش، ارزیابی و کنترل مستمر، توسعه قابلیتهای نیروی انسانی و تنوع و تعدد رویدادها شناسایی شد؛ در بخش پیامدها نیز 4 مقوله اصلی ارتقاء قابلیتهای جسمانی، توسعه اجتماعی، فرهنگ سازی و پیامدهای روانشناختی بدست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق، به وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون دوچرخه سواری پیشنهاد به وحدت رویه و تنظیم برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت توسعه دوچرخه سواری بر مبنای نتایج این تحقیق، میشود.

    کلیدواژگان: توسعه ورزش، دوچرخه سواری، پاندمی کوید 19
  • صدیقه گل بابازاده مقری، بهارک شیرزاد کبریا*، مهدی کلانتری، هادی رزقی شیرسوار صفحات 95-106
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش،ارایه مدل اندازه گیری بهره وری آموزشی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر اهداف کاربردی است زیرا هدف این پژوهش توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است، از نظر شیوه گردآوری داده ها از نوع پیمایشی می باشد.  جامعه آماری شامل 1776 نفر از اساتید تمام وقت استادیار به بالای دانشگاه های آزاد شهر تهران است که بر اساس جدول مورگان تعداد 316 نفر به روش تصادفی- خوشه ای انتخاب شدند.

    یافته ها

    ابزار مورد استفاده در این تحقیق شامل پرسشنامه 125 گویه ای مدل اندازه گیری بهره وری آموزشی می باشد. روایی ابزار بوسیله روایی محتوایی تاییدی  CVR  بدست آمد. و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ برابر  0.776 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از اجرای مد اندازه گیری نشان داد،کلیه ابعاد مرتبط با متغیر علی، پدیده اصلی ،زمینه سازها، عوامل مداخله گر (موانع) ، شرایط راهبردی و نتایج (پیامدها) در سطح اطمینان 99% دارای بار عاملی و t بالاتر از 2.58 بوده اند.

    کلیدواژگان: مدل، بهره وری، بهره وری آموزشی، دانشگاه
  • اعظم برزگر، حامد فتحعلیانی*، علی حسین احتشامی صفحات 99-108
    هدف

    این پژوهش با هدف آشنایی با نقش سیاسی کارگزاران در حکومت و تاثیر آن بر سبک زندگی مسلمانان انجام شده است.

    مواد و روش ها

    از آن جایی که سبک زندگی کارگزاران سیاسی بخش اساسی و حقیقی پیشرفت جامعه است باید به این امر بیش از گذشته توجه شود. رفتار درست و سنجیده کارگزاران در استحکام پایه های حکومت و ماندگاری آن نقشی اساسی دارد و این کار جز با انتخاب افرادی لایق و شایسته و توجه به تربیت سیاسی مستمر آنان امکان پذیر نیست، چرا که ممکن است مقام و قدرت به تدریج سبب انحراف و یا تغییر ماهیت آنان گردد.

    یافته ها

    بنابراین انتخاب و انتصاب مسیولین رده های مختلف اداری و اجرایی، یکی از مسایل مهم و ضروری و از وظایف خطیر حکومت اسلامی است؛ چرا که مهمترین عامل دوام یک نظام و حکومت، فرزانگی و شایستگی مسیولین و کارگزاران آن نظام میباشد. اهمیت کارگزاران حکومتی چنان است که هر جامعه ای برای آنکه بتواند روی سعادت ببیند و امور آن اصلاح شود، باید از کارگزاران لایق و متعهد بهره گیرد. در اهمیت نقش کارگزاران در ثبات یک نظام همین بس که ضعف کارگزاران آن نظام سیاسی حتی در مواردی که مشروعیت اولیه داشته است موجب زوال آن مشروعیت شده است، بر عکس، گاه یک نظام فاقد مشروعیت اولیه توانسته است به دلیل توانمندی کارگزاران و مدیران به مرور زمان مقبولیت و مشروعیت مردمی کسب کند.

    نتیجه گیری

    بنابراین، دوام و قوام حکومت ها قبل از هر چیز به نقش کارگزاران حکومتی بستگی دارد. و نیز گسترش ارزشهای اسلامی در جامعه برای تمدنسازی اسلامی با اصلاح سبک زندگی کارگزاران امکان می یابد. روش این تحقیق توصیفی-تحلیلی با فن کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: کارگزاران، حکومت، نهج البلاغه، قرآن، سبک زندگی
  • معصومه عباسیانی، مریم صفرنواد*، ناهید شفیعی، امیرحسین مهدیزاده صفحات 107-112

    این پژوهش با هدف بررسی میزان توجه نظام آموزشی به شناسایی استعدادهای برتر در دوره ابتدایی به انجام رسیده است. از لحاظ هدف این پژوهش در زمره پژوهش های کاربردی قرار داشته و طرح آن توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری شامل 373 معلم دوره ابتدایی در شهر تهران بود. نمونه گیری کیفی از نوع خوشه ای و طبقه ای بود. ابزار پژوهش پرسشنامه بود. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد میزان توجه نظام آموزشی دوره ابتدایی به شناسایی استعدادهای برتر در 21 مولفه (مشاهده عادات فکری و رفتاری دانش آموزان؛ تهیه چک لیست های رفتاری برای دانش آموزان؛ سازماندهی رقابت های دوستانه و به دور از فشار بین دانش آموزان؛ اجرای تست های استعدادیابی؛ هوش منطقی و ریاضی؛ هوش بدنی و حرکتی؛ هوش کلامی؛ هوش طبیعت گرا؛ هوش موسیقیایی؛ هوش فردی (اجتماعی)؛ هوش تصویری (فضایی)؛ توانایی های یادگیری؛ علایق و سرگرمی های دانش آموزان؛ ویژگی های شخصیتی؛ بکارگماری معلمان حرفه ای؛ بالا بردن سطح کیفی برنامه درسی؛ آموزش های مکمل و فوق برنامه؛ نظام راهنمایی و مشاوره؛ برگزاری جلسات دوره ای؛ اعتمادسازی بین خانه و مدرسه؛ توانمندسازی والدین) مناسب نیست.

    کلیدواژگان: استعدادهای برتر، دوره ابتدایی، آموزش و پرورش شهر تهران
  • بهنام صحرانورد* صفحات 109-117
    هدف

    در دو دهه اخیر، رفتارهای مذهبی به عنوان مولفه های تاثیر گذار بر سبک زندگی و ارتقاء دهنده سلامت روان مورد مطالعه قرار گرفته و پژوهشگران مختلف بهدنبال شناسایی رفتارهایی بودهاندکه بیشترین تاثیر را  برمو لفه های سبک زندگی و سلامت روانی داشتهاند. یکی از این رفتارهای مذهبی که در دین اسلام مورد توجه بوده، اقامه نماز بصورت جماعت است.  پژوهش حاضر با هدف تبیین پدیدارشناسی آثار و پیامدهای اقامه نمازجماعت و اثرات آن بر سبک زندگی و سلامت روانی دانشجویان، کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل انجام شده است.

    مواد و روش ها

      این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و به لحاظ روش، پدیدار شناسی میباشد . در این پژوهش به منظور بررسی  آثار و پیامدهای روانی - اجتماعی اقامه نمازجماعت ، از 24 نفر از افراد متخصص و آگاه ، با استفاده از نمونه گیری هدفمنداز نوع ملاک محور تا رسیدن به اشباع نظری استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها ، مصاحبه نیمه ساختاریافته و اسناد و مدارک علمی بود. و بهمنظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تجزیه و تحلیل تم (مضمون) و با استفاده از کدگذاری باز ، محوری و گزینشی در نرم افزار  MAXQDA2018انجام شد . روایی  یافته های پژوهش با استفاده از روش های بازبینی توسط اعضا، بررسی همکار، مشارکتی بودن پژوهش تضمین گردید. همچنین به منظور سنجش پایایی کدگذاریهای انجام شده، از روش های بازآزمون و توافق درونموضوعی استفاده گردیدکه به ترتیب 80 در صد و 79 درصد بدست آمد.چون بالاتر از 70 درصد بودند پایایی آن تایید شد.

    یافته ها

      نتایج نشان داد که تعداد مفاهیم اولیه بدست آمده  از مصاحبه ها،  73 مفهوم  بوده که در قالب سه مضمون اصلی فردی شامل مضامین فرعی (تقرب به خدا ، التزام به اخلاق اسلامی و تعالی انسان) ، اجتماعی و خانوادگی شامل مضامین فرعی (انسجام اجتماعی ، افزایش معنوبت و تقویت الفت اجتماعی)  روانی شامل مضامین فرعی (کم شدن تنش های روان -تنی، بهداشت روانی و فضیلت اخلاقی)  تقسیم شدند .

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده و برای کاربست و استفاده عملی از آثارنمازدر ابعاد مختلف زندگی در جامعه ، نیاز به اراده جدی عوامل تاثیر گذار در این حوزه ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: اساتید، پدیدارشناسی، سبک زندگی، سلامت روانی، کارکنان دانشگاه فرهنگیان، نمازجماعت
  • حدیث باقریان، احمدرضا ورناصری، سید عابدین حسینی آهنگری، اطهره نقدی نژاد* صفحات 113-124
    هدف

    این پژوهش با هدف واکاوی ارکان اصلی و چالش های اجرایی پروتکل تفکر با صدای صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی است که با روش مطالعه کتابخانه ای انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه مقالات علمی مربوط به پروتکل تفکر با صدای بلند است که در پایگاه های اطلاعاتی نمایه شده اند. ابزار پژوهش نیز سیاهه وارسی است.

    یافته ها

    دو مورد اساسی که وجود آن در پژوهش های پروتکل با صدای بلند الزامی است آموزش و تلنگر(یادآوری) است. همچنین از جمله چالش های موجود در این روش می توان به مدیریت واقعی انجام پروتکل تفکر با صدای بلند، افزایش مدت زمان انجام روش نسبت به سایر روش ها، امکان تحریف گزارش های ارایه شده از سوی شرکت کنننده توسط وی، ضرورت انجام تفسیر فرایندها قبل از این که یادگیری بیش از حد رخ داده باشد، بازگو کردن هر چه که به ذهن می رسد حتی اگر بی ربط باشد، واکنشپذیری و واقعی بودن پروتکل های تفکر با صدای بلند اشاره کرد.

    نتیجه گیری

    با بکارگیری شیوه های اجرایی مطلوب در اجرای فرایند تفکر با صدای بلند، افرادی که از پروتکل های تفکر با صدای بلند استفاده می کنند استراتژی های بهتری را برای حل مسایل جاری دارند و همچنین می توانند در خلال انجام آن، دانش محتوایی بیشتری کسب کنند. این روش ممکن است در زمینه آموزش های ویژه و مداخله به طور مثال آموزش مهارت های حل مسایل ریاضیات یا آموزش زبان دوم، با در نظر گرفتن چگونگی حمایت از شرکت کنندگان، بسیار کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: کلامی کردن تفکر، تفکر با صدای بلند، TAP، روان شناسی شناختی
  • سیروس مرادی، فهیمه انصاریان*، عباس قلتاش، اکبر مولایی، پری سوسهابی صفحات 118-127
    هدف

    تربیت حرفه ای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان نقش مهمی در ایجاد تحول در نظام تعلیم وتربیت دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های تربیت حرفه ای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بر اساس مبانی معرفت شناختی تعلیم وتربیت انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی، از نظر زمان مقطعی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش اسناد تربیت حرفه ای بر اساس مبانی معرفت شناختی تعلیم وتربیت و خبرگان دانشگاهی دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی 400-1399 شامل 12 سند و 30 خبره دانشگاهی بودند که طبق اصل اشباع نظری با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته با 3 سوال اصلی و تعدادی سوال فرعی با میانگین مدت زمان مصاحبه 2 ساعت بود که روایی آن با روش مثلث سازی تایید و پایایی آن با روش ضریب توافق بین دو کدگذار 82/0 بدست آمد. برای تحلیل داده های حاصل از مرور اسناد و اجرای مصاحبه ها از روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار Maxquda  استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که تربیت حرفه ای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بر اساس مبانی معرفت شناختی تعلیم وتربیت تعداد 64 شاخص، 9 مولفه و 3 بعد داشت. بعد رسالت های حرفه ای با 19 شاخص شامل سه مولفه تربیت منطبق بر معیارهای مدرسه صالح، اصول تحول مداوم و انگیزه بخشی در جهت رشد و شکوفایی، بعد بایسته های حرفه ای با 37 شاخص شامل چهار مولفه برخورداری از دانش های حرفه ای، برخورداری از توانایی های حرفه ای، برخورداری از نگرش های حرفه ای و برخورداری از بصیرت های حرفه ای و بعد عملکردهای حرفه ای با 8 شاخص شامل دو مولفه عملکرد مشترک و عملکرد اختصاصی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به ابعاد و مولفه های شناسایی شده تربیت حرفه ای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بر اساس مبانی معرفت شناختی تعلیم وتربیت، برنامه ریزی برای بهبود تربیت حرفه ای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: تربیت حرفه ای، دانشجویان، دانشگاه فرهنگیان، معرفت شناختی، تعلیم وتربیت
  • شایان پشتاره، حسین ابراهیمی مقدم*، حجت الله مرادی صفحات 125-133
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین واقعیت آزمایی و روابط موضوعی با میانجی گری مکانیزم های دفاعی در اختلال سوگ انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی افرادی که با ملاک های تشخیصی اختلال سوگ در سال 1401 به کلینیک های روان شناختی منطقه 1 تهران مراجعه کردند. حجم نمونه با توجه به تعداد متغیرهای مشاهده شده و تخصیص ضریب 15 برای هر متغیر مشاهده شده، 240 نفر به روش در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه روابط موضوعی و واقعیت آزمایی بل (1988) و پرسشنامه مکانیزم های دفاعی آندرز (1993) بود. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از آزمون همبستگی پیرسون و از نرم افزار SPSS22 و Amose 23 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که ارتباط غیر مستقیم روابط موضوعی به واقعیت آزمایی از طریق  مکانیسم های دفاعی (28/0=β) معنی دار است (01/0≥p).

    نتیجه گیری

    افراد دارای اختلال سوگ، سطح اضطراب آنان پایین تر و میزان تحریک پذیری و تکانشگری این افراد بالاتر است. این افراد به واسطه شرایط روانی خود، برای رسیدن به میزان سطح نسبی سلامت و تسلط بر دنیای اطراف، به جای واقعیت، تصویری از واقعیت می سازند، میزان تحریف واقعیت در آنان بیشتر و تشخیص مرزهای واقعیت آزمایی ضعیف تری دارند. به علاوه مالکیت کمتری بر تجربیات درون روانی خود دارند.

    کلیدواژگان: اختلال سوگ، واقعیت آزمایی، روابط موضوعی، مکانیزم های دفاعی
  • لاله حیدری قادیکلایی، مهدی کلانتری*، علیرضا محمدی نژاد گنجی صفحات 126-133
    هدف

    بررسی و ارزیابی توانمندی کارکنان می تواند نقش موثری در بهبود جایگاه سازمان و ایجاد مزیت رقابتی برای آن داشته باشد. بنابراین، هدف این مطالعه ارایه مدل تاثیر توانمندی حرفه ای بر ارزیابی توانمندی کارکنان غیرهیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش همه کارکنان غیرهیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی استان تهران در سال 1401 (3069 نفر) بودند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 345 نفر برآورد که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های محقق ساخته توانمندی حرفه ای کارکنان (19 گویه) و ارزیابی توانمندی کارکنان (16 گویه) بودند که روایی آنها توسط خبرگان تایید و پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ بالاتر از 70/0 به دست آمد. داده ها با روش های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-V23 و Lisrel-V8 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که توانمندی حرفه ای کارکنان دارای پنج مولفه احساس معناداری شغلی، احساس شایستگی شغلی، داشتن حق انتخاب، احساس موثربودن و مشارکت با دیگران و ارزیابی توانمندی کارکنان دارای چهار مولفه دانش و کیفیت کار، ابتکار عمل، همکاری و رهبری بود؛ به طوری که بار عاملی همه مولفه ها بالاتر از 80/0، میانگین واریانس استخراج شده همه آنها بالاتر از 60/0 و پایایی کرونباخ همه آنها بالاتر از 70/0 بود. همچنین، مدل تاثیر توانمندی حرفه ای بر ارزیابی توانمندی کارکنان غیرهیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی برازش مناسبی داشت و توانمندی حرفه ای کارکنان بر ارزیابی توانمندی آنان اثر مستقیم و معنی دار داشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت توانمندی حرفه ای کارکنان بر ارزیابی توانمندی آنان، متخصصان و برنامه ریزان دانشگاه آزاد اسلامی برای ارتقای توانمندی کارکنان می توانند میزان توانمندی حرفه ای آنها را از طریق کارگاه های آموزشی بهبود ببخشند.

    کلیدواژگان: توانمندی حرفه ای، ارزیابی توانمندی، کارکنان، غیرهیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • عطیه کردلو، نادر قلی قورچیان*، کامران محمدخانی، اختر جمالی صفحات 138-148
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی ارایه مدلی برای پرورش زیباشناختی در مقطع ابتدایی می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و شیوه جمع آوری اطلاعات، توصیفی پیمایشی؛ و به طور مشخص مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر تهران تعداد 5320 نفر بود که طبق فرمول کوکران 328 نفر به عنوان نمونه انتخاب و نمونه گیری به روش خوشه ای انجام شد. ابزار گردآوری در پژوهش حاضر پرسشنامه ساخته محقق می‎باشد. به منظور تحلیل داده‎ها از تکنیک معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار آماری PLS و نیز نرم افزار آماری SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    برای برازش کلی مدل از آزمون (GOF) با تایید برازش آن و با توجه به نتایج پژوهش عدد بدست آمده برابر با 29/0، در نتیجه، مدل از برازش متوسطی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج تحلیل نظرات کارشناسان، صاحب نظران و متخصصان حاکی از آن است که مدل قابلیت اجرا برای پرورش زیباشناختی در مقطع ابتدایی را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: پرورش زیباشناختی، دانش آموزان مقطع ابتدایی، الگوهای تدریس
  • حسن طایفه پارچلو*، سمانه رحمتی فر، شهرام زرنشان صفحات 147-155
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی و تبیین رویکرد وظیفه مدار به شهروندی از منظر حقوق بین الملل بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مورد استفاده در این مقاله توصیفی- تحلیلی بود. سکه شهروندی دارای دو روی می‏باشد؛ روی حق مداری و روی وظیفه مداری. رابطه حق مداری و وظیفه مداری رابطه ای وثیق و جدا ناشدنی در بحث حقوق شهروندی در نظام بین الملل است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد از آنجایی که تحقق کامل حقوق شهروندی در نظام بین المللی و برخورداری از آزادی ها، بدون پیش بینی و رعایت وظایف شهروندی امکان پذیر نیست، بر همین اساس، علاوه بر پیش بینی و تضمین حقوق مختلف برای شهروندان، تکالیف مختلفی برای شهروندی نیز پیش بینی شده است.

    نتیجه گیری

    اما با توجه به آن که حقوق بین الملل، متاثر از دیدگاه خاص یک دولت یا کشوری نیست که با مدنظر قراردادن استقلال، تمامیت ارضی، نظم و امنیت ملی، اهداف و منافع ملی خود برای شهروندان تعیین تکلیف نماید و وظایف خاصی را پیش بینی کند، بر همین اساس، حقوق بین الملل، تعیین تکالیف و وظایف شهروندان را به دولتی واگذار کرده است که این شهروندان تابع آن دولت هستند. بر همین اساس، در حقوق بین الملل، هر دولتی به تناسب شرایط حاکمیتی خویش، تکالیف و وظایفی را برای شهروندان خویش پیش بینی نموده است.

    کلیدواژگان: شهروندی جهانی، حقوق بشر، حاشیه صلاحدید وظیفه مداری، حق مداری
  • عبدالحسین فرهادی، غلامرضا منشئی*، زهرا یوسفی صفحات 156-165
    هدف

    بیماری های کلیوی از جمله بیماری های جسمانی است که فرد و سبک زندگی وی را با مشکلات گوناگونی روبه رو می کند که ناخواسته خانواده های آنان را درگیر می کند و مراقبت ویژه ی آنان را می طلبد که می تواند وضعیت روانی مراقب را دچار خدشه نماید. هدف از این پژوهش مقایسه ی اثربخشی آموزش تاب آوری خانواده، با آموزش امید به شیوه ی شناختی-معنوی، بر خستگی ناشی از شفقت و تحمل پریشانی در مراقبین بیماران کلیوی تحت همودیالیز بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع آزمایشی با دو گروه آزمایش و گواه با طرح پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری 45 روزه بود، جامعه ی آماری، شامل مراقبین بیماران کلیوی تحت همودیالیز شهر اصفهان در سال 1399-1400 بودند که در این پژوهش 60 نفر از مراقبین به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی به سه گروه 20 نفره تقسیم شدند، افراد شرکت کننده در پژوهش در سه مرحله به پرسشنامه ی خستگی ناشی از شفقت (خسروی و همکاران، 2021) و پرسشنامه سیمونز و گاهر (2005) پاسخ دادند، داده های گردآوری شده در دوسطح آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرنی) تحلیل شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss ورژن 24 استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که آموزش امید به شیوه ی شناختی-معنوی بر خستگی ناشی از شفقت (75/16=F و 01/0>P) و تحمل پریشانی (86/6=F و 01/0>P) تاثیر معناداری داشته است و در زمینه ی اثربخشی با هم تفاوت معنادار نداشته اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان از آموزش امید به شیوه شناختی-معنوی و آموزش تاب آوری خانواده برای کاهش خستگی ناشی از شفقت و افزایش تحمل پریشانی در مراقبین بیماران کلیوی تحت همودیالیز استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تاب آوری خانواده، امید، شناختی-معنوی، مراقبین بیمار، بیماران همودیالیز، تحمل پریشانی، خستگی ناشی از شفقت
  • مژگان حسن زاده، محمدعلی آذربایجانی*، شاهین ریاحی ملایری، مقصود پیری، حسن متین همائی صفحات 166-175
    هدف

    تمرین منظم با حجم متفاوت همراه با مصرف عصاره گرده نر نخل خرما استراتژی موثری در بهبود بیان ژن و عملکرد عصبی- عضلانی است. هدف از مطالعه حاضربررسی اثر4 هفته تمرین مقاومتی فزاینده با عصاره گرده نر نخل خرما بر بیان ژ ن های CHRN-G و Semaphorine-a3 درعضله دوقلوی موش های صحرایی نر سالم بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر، 42 سر موش صحرایی نر سالم شش هفته ایی، با میانگین وزن 195 تا220 گرم به طور تصادفی به 6 گروه 7 تایی; کنترل (C)، تمرین مقاومتی (RT)، تستوسترون (T)، عصاره (SUP)، تمرین مقاومتی با عصاره (RT+SUP)، تمرین تمرین مقاومتی با تستوسترون (RT+T) تقسیم شدند. عصاره گیری با اتانول 90٪ به میزان 670 میلی لیتر انجام و سه بار تکرار شد. عصاره بدست آمده بوسیله دستگاه تقطیر در خلا تغلیظ و حلال آن بطور کامل حذف شد. میزان بازده عصاره گیری 17/87 درصد بود. مصرف عصاره به مقدار mg/kg 100 در روز به گروه های عصاره و تمرین با عصاره به صورت درون صفاقی گاواژ شد. تستوسترون به مقدار mg/kg 2 در روز به گروه های تستوسترون و تمرین با تستوسترون تزریق شد. مداخلات تمرین مقاومتی فزاینده، عصاره و تستوسترون 5 روز درهفته به مدت 4 هفته انجام شد. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین و ریکاوری بعد از آن آزمودنی ها قربانی و عضله دوقلوی آن ها استخراج شد. جهت تعیین بیان ژن های CHRN-G و Semaphorine-a3 از روش Real time- PCR استفاده شد. برای مقایسه گروه ها از آزمون آنووای دو راهه در سطح آلفای 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    بیان ژن CHRN-G در گروه تمرین با عصاره (024/0=P) و تمرین با تستوسترون (045/0=P) نسبت به گروه عصاره  کاهش معناداری را نشان داد. ژن Semaphorine-a3 در گروه تمرین با عصاره (016/0=P) نسبت به گروه عصاره کاهش معناداری نشان داد. وزن در هیچ یک از گروه ها تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که احتمالا 4 هفته تمرین مقاومتی فزاینده با مصرف عصاره گرده نر نخل خرما با کاهش در بیان ژ ن های CHRN-G و Semaphorine-a3 در فضای پیش سیناپسی، می تواند عملکرد عصبی عضلانی را بهبود دهد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی فزاینده، گرده نرنخل خرما، CHRN-G، Semaphorine-a3
  • آراد سلیمانپور صفار، نعمت الله نعمتی*، طاهره باقرپور صفحات 176-186
    هدف

    این تحقیق با هدف استقرار مدیریت دانش و طراحی الگوی بهینه آن انجام شده است.

    مواد و روش ها

    از این رو با به کارگیری یک رویکرد آمیخته و با بهرهگیری از روش های فراترکیب و مدل سازی ساختاری تفسیری به سنجش وضعیت بلوغ و طراحی الگوی بهینه استقرار مدیریت دانش در فدراسیون قایقرانی پرداخته است. نتایج فراترکیب منجر به شناسایی 98 زیرشاخص (کد)، 14 شاخص و 3 بعد اصلی در استقرار مدیریت دانش شد که با نظر خبرگان دانشگاهی و مشاورین فرآیندهای سازمانی و استفاده از روش دلفی به بومیسازی و غربالگری آنها پرداخته شد و با استفاده از آنها سطح بلوغ مدیریت دانش فدراسیون قایقرانی اندازهگیری شد. در ادامه با روش مدل سازی ساختاری تفسیری، سطح بندی شاخصهای استقرار مدیریت دانش انجام شده است.

    یافته ها

    همچنین مطابق با نتایج، وضعیت بلوغ مدیریت دانش در فدراسیون قایقرانی  نامطلوب ارزیابی شد.

    نتیجه گیری

    مدیریت دانش به عنوان یک رشته علمی در ایران هنوز دوران طفولیت خود را سپری می کند، از اینرو هنوز مسایل ناشناخته بسیاری در این زمینه وجود دارد. هرچند سازمان ها به خصوص مطالعه موردی این پژوهش یعنی فدراسیون قایقرانی، به تدریج به اهمیت مدیریت دانش در واحدهای مختلف خود پی می برند، اما هنوز فاصله زیادی برای عملیاتی کردن آن وجود دارد. بیشتر سازمانهای ورزشی ایران همانند دیگر سازمانهای دولتی، برای دستیابی به اهداف سازمانی در جهت بهبود ارایه خدمات، اجرای سیاستها و خطمشیهای دولتی و در نهایت اعتلای ورزش کشور نیازمند استفاده هرچه بهتر از  سرمایه های دانشی فردی و سازمانی است که داشتن برنامه و راهبرد در این حوزه اقدامات را با اثربخشی مضاعفی همراه خواهد ساخت. در نهایت نیز پیشنهادهایی برای بهبود و ارتقای سطح بلوغ مدیریت دانش فدراسیون قایقرانی ارایه شد.

    کلیدواژگان: فدرسیون های ورزشی، مدیریت بهینه، مدیریت دانش، تحول سازمانی
  • نسرین شاکری فرد، سید حمید سجادی هزاوه*، فریده اشرف گنجویی صفحات 196-207
    هدف

    در ایران نیز وضعیت زنان دارای چالش های عمده ای است و در کشاکش بالایی بین نخبگان و حاکمان به سر می برد. در بسیاری از موارد هنوز هم در جامعه به نقش مادرانه زنان بیش از ورود او به عرصه عممومی تاکید می شود و این در تناقض اساسی با جایگاه نظام مدیریتی بانوان در مجامع مختلف دارد. بر همین اساس هدف این پژوهش ارایه الگوی جایگاه نظام مدیریتی بانوان در مجامع ورزشی است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به روش کیفی داده بنیاد انجام شده است. جامعه آماری شامل خبرگان ورزشی و اساتید و مدیران عالی رتبه ورزش کشور هستند که به صورت هدفمند تعداد 16 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری در یک گفتگوی مشارکتی دو طرفه مورد مصاحبه قرار گرفته اند. انتخاب مشارکت کنندگان در پژوهش کیفی با هدف دستیابی به بیشترین اطلاعات در مورد پدیده مورد بررسی انجام می شود و از این رو خبرگان ورزشی و اساتید و مدیران عالی رتبه ورزش کشور دارای بیشترین اطلاعات در این حوزه هستند. پایان نمونه گیری با اشباع نظری بوده و باشد و اشباع نظری، زمانی حاصل می شود که داده های اضافی، کمکی به تکمیل و مشخص کردن یک مقوله نظری نمی کنند و نمونه ها از آن پس مشابه به نظر می رسند. تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و هسته بوده است.

    یافته ها

    با تحلیل 16 مصاحبه عمیق و پیاده سازی این مصاحبه ها 125 مفهوم و گزاره معنادار استخراج شده و سپس از این 125 مفاهیم تعداد 141 مفاهیم متناظر بیرون کشیده شده است. همپوشانی و نزدیکی معنایی بسیاری از مفاهیم متناظر باعث شده محققان با استفاده از حساسیت نظری خود این 141 مفهوم را به 27 خرده مقوله و نهایتا 27 خرده مقوله با ده مقوله اصلی معرفی و تبیین می شوند.

    نتیجه گیری

    این ده خرده مقوله شامل؛ هویت یابی در فضاهای مدیریتی، توانایی تقسیم کار، غلبه بر فضاهای جنسیتی شده، کنترل اثربخش، برنامه محوری، شبکه ها و مهارت های ارتباطی، میدان داری و رهبری، جلب حمایت اجتماعی از مدیریت زنان، تمرین مدیریت و کارایی سازمانی هستند که با انتزاع بیشتر این مقولات در مرحله کدگذاری گزینشی، یک مقوله هسته ای به شرح «جایگاه نظام مدیریتی بانوان در مجامع ورزشی در شرایط غلبه بر فضاهای جنسیتی شده و جلب حمایت اجتماعی از مدیریت زنان در بستر توانایی تقسیم کار و کارایی سازمانی با مداخله شبکه ها و مهارت های ارتباطی زنان بر پایه راهبردهای؛ میدان داری و رهبری، برنامه محوری و تمرین مدیریت با وجود پیامدهای هویت یابی در فضاهای مدیریتی و کنترل اثربخش در جامعه ایران امکان تحقق می یابد» ظاهر شد که می تواند تمامی مقولات دیگر را تحت پوشش قرار بدهد.

    کلیدواژگان: زنان، مدیریت، مدیریت ورزشی، مدیران زن
  • فرحناز داوری*، راضیه لطفی، ارغوان شریعت صفحات 199-207
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی نمایش درمانی به روش عروسک انگشتی بر تعامل والد-کودک و همدلی کودکان 6-4 سال شهر اصفهان انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری را کلیه کودکان 6-4 سال شهر اصفهان درسال تحصیلی 1399-1400 تشکیل می دادند . با توجه به شیوع بیماری کرونا، جمع آوری داده ها به شیوه در دسترس و از طریق پرسشنامه های مجازی انجام شد. در نهایت30 کودک به صورت تصادفی انتخاب و بر اساس ملاک های ورود و خروج به نسبت برابر در دو گروه آزمایش و گروه گواه قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده عبارت بودند از: مقیاس های رابطه ولی- فرزندی فاین و همکاران و مقیاس همدلی بهر و تحلیل بهر کودکان آیونگ و همکاران.  تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری SPSS نسخه23 انجام شد. همچنین از روش های آمار توصیفی مانند محاسبه میانگین و انحراف معیار و از شاخص آمار استنباطی تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد، میانگین گروه آزمایش در مولفه های تعامل والد-کودک و همدلی، نسبت به گروه گواه افزایش یافته است. لذا می توان گفت که نمایش درمانی بر تعامل والد-کودک و همدلی کودکان 6-4 سال موثر بوده است  (p≤0.05).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت از طریق نمایش درمانی می توان ضمن ایجاد تعاملات سازنده و مثبت مابین کودک با والدین او، همدلی را نیز در کودکان شکل داد. همچنین کلیه مراکز آموزشی و نیز کلینیک های روان شناختی می توانند از نمایش درمانی جهت درمان مشکلات رفتاری کودکان استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: نمایش درمانی، عروسک انگشتی، تعامل والد-کودک، همدلی، کودکان
  • مرضیه رستمی نیا*، قدیر حجازی زاده صفحات 208-220
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر تعیین تفاوت کیفیت زندگی، استرس شغلی و حمایت اجتماعی در بین کارکنان رسمی، قراردادی و شرکتی ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

    مواد و روش ها

    جامعه پژوهش حاضر  شامل کلیه  کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهران  در سال 1401-1400بود، که از بین  جامعه مورد نظر تعداد60 نفر از  کارکنان رسمی، 60 نفر کارکنان قراردادی و 60 نفر کارکنان شرکتی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهان (2004) پرسشنامه حمایت اجتماعی زیمت داهم و زیمت و فارلی (1988) پرسشنامه تجدید نظر شده استرس شغلی اسپیو (1988)  را تکمیل نمودند جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. در این پژوهش برای بررسی فرض نرمال بودن داده های پژوهش داده های پژوهش از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شده است  

    یافته ها

    با توجه به اینکه سطح معنادار بودن متغیرهای مورد مطالعه از سطح (05‏/0 >P). بزرگتر است بین میانگین های متغیرهای مورد مطالعه  این پژوهش که شامل حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی و استرس شغلی در میان کارکنان رسمی و شرکتی و قراردادی است، تفاوت معنا داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که و هرچه سطح کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی که از آنان می شود بالاتر باشد استرس شغلی در آنان کمتر خواهد بود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، استرس شغلی، حمایت اجتماعی، کارکنان
  • علی اکبر شعبانیان، علیرضا رجب زاده*، طیب افشارنیا صفحات 221-232

    اداره فضولی مال غیر، عملیاتی است که شخص، با حسن نیت و انگیزه  اخلاقی خیرخواهی، برای اداره اموال دیگری انجام می دهد. احکام معاملات فضولی در کشور ایران همواره به صورت غیرنافذ است. در حقوق ایران مبنای حقوقی دخالت و تصرف مدیر فضولی در اموال دیگران بدون اجازه مالک یا قایم مقام قانون، با توجه به قواعد تسلیط و اخلاق احترام مالکیت افراد می تواند قواعد فقهی «الضرورات تبیح المحظورات» و فضیلت اخلاقی «احسان» باشد و  مدیر فضولی به استناد قاعده  اخلاقی احسان می تواند به مالک رجوع کند. بررسی و مطالعه عملیات مذکور به انطباق بیشتر این نوع معاملات با نظم عمومی و جهانی شدن حقوق قراردادها کمک خواهد کرد.  در این مقاله به روش تحلیلی- توصیفی برآنیم تا بفهمیم آیا قصد احسان و یاری رساندن به دیگری از دیدگاه مدیر فضولی باید بررسی شود یا اینکه برای تمیز این قصد لازم است شخصی متعارف و معقولی را معیار قرار دهیم؟ تفاوت آن دو این است که اگر معیار شخصی باشد آنگاه باید توجه به وضعیت مدیر فضولی تشخیص دهد که آیا این قصد وجود داشته است یا خیر؟ دراینصورت ممکن است شخص ساده نگری (که در حقیقت قصد انجام فضیلت اخلاقی یاری رساندن و احسان را داشته است لیکن این قصد احسان به ضرر مالک تمام شده است و اگر فرد دیگری جای مدیر فضولی می بود مبادرت به چینن کاری نمی کرد به عنوان مدیر فضولی حق پیدا کند برای هزینه هایی که کرده است به مالک رجوع کند).

    کلیدواژگان: اداره فضولی، سلامت اجتماعی، مدیر فضولی، املاک غیر
  • علی ابراهیمی، محمدعلی حسینی*، کامران محمدخانی، حمیده رشادت جو صفحات 237-253
    هدف

    برنامه ریزی آمایش سرزمین در زمینه برنامه های آموزش عالی مهارتی که با توسعه انسانی و اقتصاد دانش بنیان در ارتباطند اهمیت فزاینده ای دارد. پژوهش حاضر با هدف ارایه چارچوبی برای کاربست بهینه برنامه ریزی آمایش سرزمین درتوسعه آموزش های علمی-کاربردی انجام پذیرفت. روش آن آمیخته (کمی- کیفی) از نوع اکتشافی  است.

    مواد و روش ها

    دربخش کیفی کلیه پایگاه داده ها و نیزخبرگان بعنوان جامعه آماری قرارداشتند چون حجم نمونه از قبل مشخص نبود ملاک برای تعیین حجم نمونه، تکرار مطالب و اشباع داده ها لحاظ وتعداد 23 نفرمورد مصاحبه نیمه ساختمند قرارگرفتند. در بخش کمی کلیه خبرگان علمی-کاربردی کشور به عنوان جامعه آماری در نظر بودند که بدلیل حجم جمعیت و پراکندگی جغرافیایی از نمونه گیری خوشه ای استفاده و پنج استان آذربایجان شرقی، اصفهان، بوشهر، تهران وخراسان رضوی به عنوان خوشه ها انتخاب شدند. با عنایت به یکسان نبودن جمعیت و تعداد مراکزآموزش عالی علمی-کاربردی استانها، با استفاده از نمونه گیری سهمیه ای و خطای 5/. ازجدول مورگان و فرمول کوکران، تعداد 326 نفر به عنوان نمونه انتخاب و مورد آزمون قرارگرفتند. در بخش میدانی، پرسشنامه محقق ساخته به عنوان ابزار جمع آوری داده ها درنظرگرفته شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی و صوری با استفاده ازنظر30 نفراز خبرگان مورد تایید قرارگرفت. پایایی پرسشنامه نیزبا روش همسانی درونی (آلفای کرونباخ) بدست آمد. بدلیل شرایط حاد ناشی از پاندمی کرونا، پرسشنامه بصورت الکترونیکی طراحی واز طریق سامانه پرسلاین به استانها ارسال شد. در بخش کیفی برای اطمینان از کفایت داده های مشابه، تحلیل داده های کیفی وکدگذاری و ودسته بندی از نرم افزار MAXQDA استفاده شد. روش تحلیل داده های کیفی از نوع تحلیل مضمون است. در بخش میدانی از آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارهایSPSS و رابط گرافیکی SMART PLS استفاده گردید.

    یافته ها

    در نتایج پژوهش، 5 بعد، 21 عامل و 35 مولفه بدست آمد. در بررسی وضعیت موجود این ابعاد همگی از میانگین واریانس پایین تر بوده و وضعیت مناسبی نداشتند. اما در وضعیت مطلوب به دلیل میانگین های بدست آمده بالا در سطح مورد انتظار واقع شد. درزمینه سازوکار و چارچوب، اعتبارچارچوب نهایی شامل پنج عامل از منظرخبرگان مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان دادند که ابعاد بدست آمده نیاز به ارایه ساز و کار اجرایی یا چارچوب دارد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی آمایش سرزمین، آموزش عالی علمی-کاربردی، توسعه پایدار
  • مونا رباطی، مجید رادفر*، علی ملک پور صفحات 279-289
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی جامعه شناختی مقاومت در پذیرش هنجارهای رسمی جامعه ی ایران بر روی دانشجویان دانشگاه آزاد سلامی انجام گردید.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر مسیر پژوهشی توصیفی است . جامعه ی آماری پژوهش تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی بودند که 373 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب و به روش نمونه گیری تصادفی نظام مند به پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته پاسخ دادند . پرسشنامه ی ساخته شده متشکل از 77 گویه است . داده های خام به دست آمده از پرسشنامه های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS26 و آزمون های آماری رگرسیون خطی و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که تاثیر متغیرهای بحران شخصیتی، مثبت انگاری فضای مجازی، تمایل به جستجو و کنکاش در مسایل، هنجارهای تحمیلی و قوانین کهنه و قدیمی بر مقاومت در پذیرش هنجارهای رسمی معنی دار است . اما، سبک زندگی نوین، گرایش به تحصیلات بالا و فضای خفقان جامعه بر مقاومت در پذیرش هنجارهای رسمی تاثیر معنی داری ندارد .

    نتیجه گیری

    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نیز نشان داد که بین مقاومت در مقابل پذیرش هنجارهای جامعه و بحران شخصیتی، گرایش به تحصیلات بالا، مثبت انگاری فضای مجازی، و تمایل به جستجو و کنکاش در مسایل رابطه ی معنادار معکوسی وجود دارد . بین مقاومت در مقابل پذیرش هنجارهای جامعه و هنجارهای تحمیلی، فضای خفقان جامعه و قوانین کهنه و قدیمی جامعه رابطه ی معنادار مثبتی وجود دارد . بین مقاومت در پذیرش هنجارهای جامعه و سبک زندگی نوین رابطه ی معناداری وجود ندارد .

    کلیدواژگان: مقاومت، هنجارهای رسمی، دانشجویان، سبک زندگی نوین
  • محمد حسن زاده امیری، هادی رزقی شیرسوار*، خدیجه خانزادی صفحات 290-302
    هدف

    پژوهش حاضر ارایه الگوی تعامل سازنده کانون های دانش آفرین دانشگاه و صنعت انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی (داده بنیاد) انجام شد. با استفاده از تکنیک داده بنیاد، مولفه های تشکیل دهنده الگو با مصاحبه باخبرگان که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند در قالب  883 کد باز ، 37 کد محوری و 12 کد انتخابی یا مقوله تعیین و نهایی گردید. نرم افزار مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل داده ها، نرم افزار MAXQDA بود. در نهایت بر مبنای یافته های تحقیق الگوی کیفی ارایه شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد، مهمترین مولفه های عوامل زمینه ای شامل:عوامل ارتباطی، عوامل رشدآفرین، انواع تعامل ،اهداف تعامل سازنده، اهداف بنیادی کانون های دانش آفرین و عوامل راهبردی شامل: ایجاد محیط های بازار مبتنی بر نوآوری، راهبردهای سیاستی، راهبردهای سازمانی،راهبردهای دانش بنیان. شرایط علی شامل:عوامل ضرورت بخش محیطی،عوامل ضرورت بخش اشتراکی ، عوامل مرتبط با صنعت. عوامل پیامدی شامل:تضمین توسعه پایدار، رشد کسب و کار، رشد نوآورانه و کارآفرینانه.

    نتیجه گیری

    در نهایت مهمترین عوامل مداخله گر شامل؛ مداخله گرهای اشتراکی، مداخله گرهای درون سیستمی صنعت و مداخله گرهای درون سیستمی مراکز دانش می باشد.

    کلیدواژگان: تعامل سازنده، کانون های دانش آفرین، دانشگاه، صنعت
  • فاطمه لعلی، کرم الله دانش فرد*، شهرزاد طیاران صفحات 303-322

    عدم اطمینان محیطی و از سویی بهره گیری از نیروی انسانی در مرزهای فراملی منجر به افزایش توجه به ابعاد آسیب های نظام حاکم بر روابط کار شده است. هدف از پژوهش، آسیب شناسی روابط کار در نظام کاری با استفاده از مدل سه شاخگی در بیمارستان های علوم پزشکی تهران میباشد. روش پژوهش حاضر آمیخته (کیفی-کمی) به لحاظ جمع آوری داده ها مقطعی و از لحاظ ماهیت اکتشافی میباشد که محققان با استفاده از نمونه گیری هدفمند با 25 نفر در مرحله کیفی به جمع آوری داده اقدام نمودند که با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان منابع انسانی بیمارستان های علوم پزشکی تهران انجام گرفته و در مرحله کمی نمونه گیری نیز با بهره گیری از نرم افزار تخصصی G-Power با استفاده از روش تصادفی ساده 175 نفر در سمت کارشناس انجام شد. ابزار گرداوری داده ها در مرحله کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه بوده است. روایی تفسیری، تیوریکی، قابلیت اطمینان و قابلیت اعتماد در پایایی مرحله کیفی به تایید خبرگان رسید و همچنین در مرحله کمی سوالات پرسشنامه دارای روایی محتوا، روایی سازه و پایایی با استفاده از پایایی ترکیبی، کرونباخ و اشتراکی در نرم افزار PLS  تایید شدند.آسیب های روابط کار در سه بخش آسیب های رفتاری، زمینه ای و ساختاری با 31 شاخص بدست آمد. تحلیل کمی بارهای عاملی در سطح اطمینان 0.99 درصد معنی دار بوده که نشان از تایید تمامی آسیب های شناسایی شده بوده است. میتوان نتیجه گرفت که آسیب های رفتاری، زمینه ای و ساختاری در نظام روابط کار در بیمارستان های علوم پزشکی تهران با بهره گیری از شاخص های شناسایی شده میتواند تعارضات فردی فی ما بین مدیران و کارمندان را به حداقل برساند.

    کلیدواژگان: آسیب های سازمانی، آسیب شناسی ساختاری، آسیب های زمینه ای، آسیب های رفتاری، نظام اداری
  • فرزانه اسماعیل پور زنجان، فرح ترکمان*، فریبا میر اسکندری صفحات 340-362
    هدف

    در دنیای امروز،  مفاهیمی  با تعریف خاص می خواهند بر واقعیت های زندگی در حال شدن دلالت کنند که با آن بسیار فاصله گرفته اند و نمی توانند بار معنایی آن واقعیت ها را حمل کنند لذا نیاز به شناخت و بازتعریف دارند.این مطالعه با هدف کلی کشفی و شناختی، هدف اصلی مطالعه پدیده "دانش آموز "بر اساس تجربه زیسته دانش آموزان دختر مدارس دولتی منطقه 15 آموزش وپرورش شهر تهران را دنبال می کند.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کیفی با رویکرد روش شناسی پدیدارشناسی تفسیری با روش  نظریه زمینه ای استراوس و کربین انجام پذیرفت.با تکنیک تحقیق مصاحبه  نیمه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری با 20 دانش آموز دختر شاغل به تحصیل در پایه دوازدهم  از تاریخ خرداد 98 تا اردیبهشت 99 به جمع آوری اطلاعات مبادرت شد.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش در قالب  13 مقوله و به دنبال آن در قالب مدل پارادایمی 6 بخشی تنظیم و تفسیر گردید.

    نتیجه گیری

    مقولات به دست آمده: عدالت در مدرسه، سلامت در مدرسه، آرمان خواهی از مدرسه، کمیت گرایی و رقابت جویی در آموزش، دانش آموز در جایگاه سوژه (شناساگر)، گسترش جهان اجتماعی و تحقق خویشتن، رهایی و امنیت در مدرسه، ، تحلیل موقعیت خود در مدرسه، نیازهای اجتماعی دانش آموزان، حمایت طلبی در مدرسه، گسست نسلی و فرهنگی  ، اشتیاق تحصیلی و انگیزه های هشیار،جامعه پذیری در مدرسه ، در انتها مقوله "ادراک منفی از حکمرانی آموزشی " به عنوان مقوله مرکزی و هسته پژوهش انتخاب شد.

    کلیدواژگان: کمیت گرایی و رقابت جویی در آموزش، عدالت در مدرسه، حکمرانی آموزشی
  • علی تهامی خلیل آباد، حسین صابری*، رضا حق پناه صفحات 341-350
    هدف

    هدف ازاین پژوهش بازشناسی این مسیله است که امامان معصوم علیهم السلام به چه نحوی به  آیات شریفه قرآن استناد کرده اند واز اشارات وظهور قرآن، حکم شرعی را استنباط نموده اند؛ ازآنجا که قرآن اولین ومهم ترین منبع تشریع احکام فقهی است وایمه هدی نیز آگاه ترین افراد به ساحت قران هستند بهتر ازهر کسی، راه مراجعه به قرآن ونحوه استناد به آن را در بیان احکام فقهی  به ما آموخته اند.و این شیوه امامان الگویی مناسب برای رهروان طریق در این مسیر اجتهادی است که فقهی پویا ومنطبق با قرآن را بدنبال خواهد داشت و نمونه ای ازآن در این مقاله اشاره شد که باعث پیشگیری از طلاق نهایی وبازگشت به زندگی خواهدبود.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق در این پژوهش از حیث گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و اسنادی است که مواد تحقیق، همان اسناد و کتابها هستند. و ازحیث روش وماهیت، توصیفی تحلیلی است که پس از ارایه مطالب وتوصیف آن ها به تحلیل رویکرد های موجود پرداخته ودر تحلیل اطلاعات به تحلیل استقرایی توجه شده است.

    یافته ها

    پس از بررسی و تحلیل نحوه استناد امامان به آیات قرآن در احادیث فقهی باب طلاق، علاوه بر یافتن نمونه هایی از شیوه آنان در استنباط احکام فقهی، راهکارهایی را برای بازگشت به زندگی و تحکیم بنیان خانواده در این احکام و آیات قرآنی مورد بحث اشاره شد.

    نتیجه گیری

    اگر بخواهیم فقهی پویا و منطبق با قرآن داشته باشیم و مشکلات و مسایل مستحدثه امروزی حل شود باید به نقش و شیوه امامان در نحوه استناد آنان به آیات قرآن در احادیث فقهی توجه شود وشیوه آنان مبنا وسرمشقی مناسب برای رهروان طریق در این مسیر اجتهاد قرارگیرد.واین مقاله نمونه و مصداقی ازشیوه وروش ایمه در استناد به آیات الاحکام است که باعث بازگشت به زندگی (بعد از طلاق)و تحکیم بنیان خانواده می شود.

    کلیدواژگان: استناد به قرآن، نحوه استناد، احادیث فقهی، طلاق، بازگشت به زندگی
  • یزدان اسعد، رویا طالبان* صفحات 363-371
    هدف

    بیماری های غیرواگیر به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در جهان شناخته می شوند و داشتن یک سبک زندگی سالم در بزرگسالی برای پیشگیری از اکثر بیماری های غیرواگیر حیاتی است. سبک زندگی خود، به عوامل شخصیتی و عوامل محیطی بستگی دارد. از بین فاکتورهای شخصیتی، برون گرایی و درون گرایی یکی از مهم ترین ویژگی های شخصیتی، در شکل گیری فعالیت های روزمره به حساب می روند. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و رفتارهای مرتبط با سبک زندگی انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی، داده های 508 مراجعه کننده ایرانی از مراکز درمانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، برای بررسی ویژگی های شخصیتی از پرسشنامه شخصیت آیزنک (EPI) و جهت  بررسی سبک زندگی از پرسشنامه سبک زندگی (LSQ) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در مقیاس LSQ برونگراها نمرات بالاتری نسبت به درونگراها کسب کردند و از سبک زندگی سالم تری برخوردار بودند. مثلا دریافتیم که برونگراها با میانگین امتیاز 28/4±23/11 (p=0.01) بیشتر احتمال دارد ورزش کنند یا اینکه بین برونگرایی و سلامت اجتماعی و سلامت روان به ترتیب با میانگین نمره 32/4±80/15 (p<0.01) و 22/3±86/12 (p<0.01)  ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت. همچنین بین برون گرایی و احتمال به وجود آمدن حوادث، ارتباط منفی معناداری وجود داشت، به طوری که برونگراها کمتر از درونگراها درگیر حوادث هستند (83/3±33/16).

    نتیجه گیری

    از نتایج به دست می آید که برونگرایی/درونگرایی می تواند نقش بسیار مهمی در شکلگیری سبک زندگی داشته باشد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، ارتقای سلامت، ویژگی های شخصیتی، برون گرا-درون گرا، شخصیت
  • مهناز جداری لطف آبادی، مرجان معصومی فرد*، نازیلا خطیب زنجانی، محمدرضا سرمدی صفحات 382-391
    هدف

    امروزه بحث آموزش مجازی به ویژه بر مبنای رویکرد سازنده گرایی مورد توجه مضاعف متخصصان و برنامه ریزان نظام های آموزشی قرار گرفته است. در نتیجه، هدف این مطالعه ارایه الگوی مطلوب آموزش مجازی بر مبنای رویکرد سازنده گرایی بود.

    مواد و روش ها

    در یک پژوهش کیفی از میان متخصصان آموزش مجازی تعداد 10 نفر با روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی و طبق اصل اشباع نظری به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که روایی آن با روش مثلث سازی تایید و پایایی آن با روش ضریب کاپای کوهن 83/0 به دست آمد. داده ها با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم افزار lisrel نسخه 2020 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که برای الگوی مطلوب آموزش مجازی بر مبنای رویکرد سازنده گرایی 136 شاخص، 20 مولفه و 8 بعد شناسایی شد. در این الگو، ابعاد شامل سازمانی (با 2 مولفه امور اداری و امور خدمات آموزشی)، پداگوژیکی (با 6 مولفه هدف های آموزشی، محتوای آموزشی، ویژگی های یادگیرنده، ویژگی های یاددهنده، راهبردهای یاددهی و یادگیری و تعامل)، فناوری (با 2 مولفه سخت افزار و نرم افزار)، طراحی رابط کاربری (با 2 مولفه شخصی سازی و قابلیت دسترسی)، ارزشیابی (با 2 مولفه ارزشیابی موسسه و برنامه و ارزشیابی فراگیران)، مدیریتی (با 1 مولفه تیم مدیریت)، خدمات پشتیبانی (با 3 مولفه پشتیبانی از دانش آموز، پشتیبانی از معلم و پشتیبانی از منابع) و ملاحظات اخلاقی و حقوقی (با 2 مولفه ضوابط و مقررات یادگیری و مسایل حقوقی) بود. در نهایت، الگوی مطلوب آموزش مجازی بر مبنای رویکرد سازنده گرایی طراحی شد.

    نتیجه گیری

    الگوی مطلوب آموزش مجازی بر مبنای رویکرد سازنده گرایی طراحی شده در این مطالعه می تواند به متخصصان و برنامه ریزان نظام های آموزشی در بهبود کیفیت آموزشی کمک نماید.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، رویکرد سازنده گرایی، ارزشیابی، ملاحظات اخلاقی و حقوقی
  • سوسن دوست علی قمرودی، مجید رادفر*، زهرا سادات مشیر صفحات 403-414
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش شناخت دانش بومی کشاورزی میان سالان و سالمندان شهرستان طالقان و حومه است.

    مواد و روش ها

    برای دستیابی به این هدف از دو روش اسنادی و نظریه ی زمینه ای (Grounded Theory) استفاده گردید. و برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساخت یافته و ساخت نیافته، مطالعه کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. نمونه گیری در این پژوهش اتفاقی بود.

    یافته ها

    طبق یافته های حاصل از این پژوهش می توان متوجه نقش دانش بومی کشاورزی افراد میانسال و سالمندان، به دلیل متاثر بودن از فرهنگ بومی، هنجارها، سنت ها، ارزش ها و روابط انسان با طبیعت، و تجربه و شناختی که از موقعیت جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرستان طالقان و حومه دارند؛ گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نیز نشان از آن دارد که به دلیل بی توجهی به دانش بومی میانسالان و سالمندان، و عدم مدیریت صحیح برای شناسایی نیازها، برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها، و عدم مشارکت مردم روستاییان را با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بسیار زیادی مواجه نموده است. که با استفاده از تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات (ICT) همراه با دانش بومی کشاورزی در جهت توانمندسازی و افزایش مشارکت مردمی و انتشار و تبادل تجربیات بومی میان سالان و سالمندان در جهت اهداف واقعی توسعه پایدار در شهرستان طالقان و حومه میتوان حرکت نمود.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری های محلی، توانمندسازی روستاییان، حفظ محیط زیست، دانش بومی، سالمندان، مشارکت روستاییان
  • صمد رحمانی، حامد فتحعلیانی*، حمید حسینی صفحات 432-440

    لسان که شاهکار خلقت الهی می باشد در قرآن کریم، بارها تکرار شده و درباره پیدایش زبان و خدادادی بودن آن، حوزه مرتبط با تکلم با تاکید بر زبان و لب ها، به صراحت و روشنی سخن به میان آمده است. به همین خاطر در علم زبان شناسی، اصول و شاخه های مختلفی را به خود اختصاص داده است. از منظر قرآن کریم، لسان ابزاری برای مکالمه و مفاهمه می باشد که دارای جنبه معرفتی است؛ چرا که راه های فهم از منظر قرآن کریم از راه چشم، گوش و یا زبان است. اگر زبان در متحدکردن جامعه مسلمین و رواج خیر بین آن ها به کار گرفته شود؛ بهترین وسیله است؛ زیرا به کمک آن امر به معروف و نهی از منکر انجام می شود و اگر در ایجاد تفرقه بین امت اسلامی به کار گرفته شود؛ بدترین وسیله برای سلامت فرد و جامعه است زیرا خطرناک ترین آفات را برای سلامت جوامع و افراد در خانواده ها به دنبال می آورد. مهمترین کارکردهای حق گویی لسان عبارتند از: توحیدی، تحمیدی، مناجاتی، دعایی، شهادتی، تصدیقی، تنزیهی، هدایتی، تربیتی، ترغیبی، فصاحتی، تبیینی، تعلیمی، ثنایی، استغفاری. روش این تحقیق توصیفی-تحلیلی با فن کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: قرآن، علامه طباطبایی، المیزان، کارکرد، لسان، معرفت، سلامت
  • محمد الهی*، محمد ابراهیم پور، پگاه جهانگیری، مریم دانش فر صفحات 441-447
    هدف

    از موضوعات مهم دوره زندگی سالمندی بازنشسته نزدیکی زمانی با مرگ و اضطراب ناشی از آن است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش توکل بر خدا و امید به زندگی در پیش بینی اضطراب مرگ سالمندان بازنشسته انجام شد.

    مواد و روش ها

    در یک پژوهش توصیفی - همبستگی از بین تمامی معلمان بازنشسته آموزش و پرورش کرج در تابستان سال 1398، بر اساس جدول گجرسی و مورگان، تعداد 196 نفر به روش نمونه گیری در دسترس از بین افراد واجد شرایط انتخاب و پرسش نامه های توکل به خدا بوالهری و همکاران (1379)، امید به زندگی اسنایدر وهمکاران (1991) و اضطراب مرگ تمپلر و راف (1971) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون خطی چندگانه به شیوه همزمان با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 در سطح معنی داری 05/0=α استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که رابطه معکوس و معنی داری بین توکل بر خدا (438/0-=r) با اضطراب مرگ وجود داشت (01/0>P)، همچنین رابطه بین امید به زندگی (363/0-=r) با اضطراب مرگ معکوس و معنی داری بود (01/0>P). درمجموع توکل بر خدا و امید به زندگی، 4/22 درصد از اضطراب مرگ را تبیین نمودند

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج می توان گفت، مشاوران و روان شناسان حیطه سالمند با به کارگیری تدابیری جهت ارتقای توکل بر خدا و امید به زندگی در سالمندان بازنشسته، اضطراب مرگ آنان را ارتقا دهند.

    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، توکل بر خدا، امید به زندگی، سالمندان
  • محسن حبیبی دوست، محبوبه سادات فدوی*، هادی فرهادی صفحات 530-545
    هدف

    سندروم های سازمانی نقش مهمی در افت عملکرد و اثربخشی سازمان ها دارند. در نتیجه، پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهکارهای مقابله با سندروم های سازمانی در مدارس ایران از دیدگاه متخصصان آموزش وپرورش انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش متخصصان آموزش وپرورش شهرهای اصفهان و یاسوج در سال تحصیلی 99-1398 بودند. حجم نمونه طبق اصل اشباع نظری 10 نفر برآورد که با روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه نیمه ساختاریافته به صورت انفرادی جمع آوری و با روش کدگذاری در نرم افزار MAXQDA-18 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که برای هر یک از سندروم های سازمانی ده گانه احتیاط، احساسات پریشان، بیگانگی ساختاری، تبعیض و سیاسی کاری، تروریسم سازمانی، تسلط ساختاری، خودشیفتگی، عدم ارتباط، فشار و گروه اندیشی تعدادی راهکار در مقوله های متفاوت شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    برای کاهش پیامدهای منفی سندروم های سازمانی ده گانه می توان از طریق بهبود مقوله ها و شاخص های متفاوت برای هر یک از آنها اقدام کرد.

    کلیدواژگان: سندروم های سازمانی، مدارس، آموزش وپرورش
  • هیرش بیادار، پرویز ساکتی*، علی بدیع زاده، حسن اسماعیل پور صفحات 811-819

    تجاری سازی پژوهش های دانشگاهی از راهکارهای اجرایی تبدیل علم به ثروت می باشد. هدف تحقیق حاضر، شناسایی عوامل موثر بر تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی است. روش تحقیق حاضر کیفی از نوع داده بنیاد، جامعه آماری  شامل متخصصان دانشگاهی و شیوه نمونه گیری هدفمند بر اساس اشباع نظری می باشد. برای جمع آوری داده ها از دو روش مطالعه و تحلیل پیشینه تحقیق و مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد که رشد کمی پژوهش های دانشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی بویژه در طی دو دهه اخیر نشان می دهد که پتانسیل خوبی برای تولیدات فکری وجود دارد. هم چنین یافته ها نشانگر 5 عامل عمده برای افزایش روند تجاری سازی پژوهش های دانشگاهی است. عوامل به دو گروه درون سازمانی و برون سازمانی تقسیم شده اند. یافته های تحقیق هم چنین با یافته های پژوهشی در دیگر کشورهای جهان برای شناسایی عوامل موثر بر تجاری سازی پژوهش های دانشگاهی همسویی دارد.

    کلیدواژگان: تجاری سازی، پژوهش های دانشگاهی، عوامل، تحلیل زمینه ای
|
  • Zahra Roshandel, Ozra Ghafari*, Reza Kazemi, Mehyar Nadermohammadi Moghadam Pages 10-20
    Purpose

    Rheumatism is a chronic disease with an unknown etiology, which is characterized by the main symptoms of widespread pain throughout the body and multiple sensitive points, mood cognitive disorder, including short-term memory impairment and reduced concentration, depression, tension, and anxiety, and morning dryness of the joints.

    Materials and Methods

    The present study was conducted with the aim of investigating the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment of psychological consequences and rumination in female patients with rheumatic diseases in Tehran. This study was a controlled experiment with a control group and pre-test and post-test. The statistical population of the present study consisted of all female patients suffering from rheumatic diseases who referred to the Rheumatology Clinic of Imam Hossein (AS) Hospital in Tehran during the months of April to June of 1400 and after preliminary examinations and tests, the diagnosis received rheumatic diseases, formed 30 women with rheumatic diseases were selected by purposive sampling method and divided into two groups through random replacement (using a table of random numbers) and after random replacement, in order to comply with the principle of random application, one of the groups was randomly selected again. They were assigned as the experimental group under treatment based on acceptance and commitment (n=15) and a control group (n=15). 1995) and the rumination questionnaire (Nolen Hoxima, 1991). In order to investigate the effectiveness of treatment based on acceptance and commitment of psychological consequences and rumination, analysis of variance with repeated measurement was used. Three-month follow-ups were collected.

    Findings

    There was no significant difference between the two groups in the average of the variables of psychological outcomes and rumination in the pre-test stage, which indicates the homogeneity of the two groups, and the comparison of the post-tests in the two groups indicates the existence of a significant difference, which indicates the effectiveness of the treatment. It was based on acceptance and commitment (P<0.001).

    Conclusion

    The results of this research showed that the treatment based on acceptance and commitment can be effective in improving psychological outcomes and rumination in women with rheumatic diseases.

    Keywords: Rheumatic Diseases, Psychological Consequences, Treatment Based on Acceptance, Commitment, Rumination
  • MohammadHossein Sadeghian, Seyed MohammadHassan Safi, Reza Hajmanouchehri, Nafise Abolfathi* Pages 21-28
    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the impact of transformational management on the dependence, integration and social cohesion of the employees of Modares Hospital in Tehran.

    Materials and Methods

    The method of the present research was descriptive and the research design was Pearson's correlation and structural equation test. The standard statistical population of this research is all employees of Modares Hospital in Tehran. The collection tool is the transformational management questionnaire (Bass and Olive) and the quality of work life questionnaire (Walton 1973), based on Cochran's formula, 347 employees of Modares Hospital in Tehran were selected as the statistical sample of the research. The reliability and validity of the instruments were investigated using Cronbach's alpha coefficient and confirmatory factor analysis.

    Findings

    The obtained results showed the acceptable reliability and validity of the tools. Pearson correlation test and structural equation test were used to analyze the data.

    Conclusion

    The research findings indicate that transformational management has a positive and significant correlation on social dependence, integration and social cohesion. In addition, 92% of the variance of the quality of work life is explained by the research model.

    Keywords: Transformative Management, Quality of Working Life, Hospital, Dependency, Integration, Social Cohesion
  • Shakiba Izadkhah, Farideh Ashraf Ganjouei*, Zahra Haji Anzahaee Pages 25-34
    Purpose

    Today, many organizations use from social networks for marketing. As a result, the aim of this study was presenting the business strategies model for marketing sports products in social networks.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was cross-sectional from type of correlation. The research population consisted of 2874 people of business experts, beneficiaries and stakeholders for the marketing sports products, and the sample size based on the Sample Power software was determined 370 people, who were selected as a sample with using the available sampling method. The research tool was a researcher-made questionnaire with 68 items, which its content validity was confirmed by the opinion of 7 professors and experts, and its reliability was evaluated as suitable by Cronbach's alpha method. Data were analyzed with exploratory factor analysis and structural equation modeling methods in SPSS-25 and AMOS-23 software.

    Findings

    The findings showed that the business strategies model for marketing sports products in social networks had 9 factors including the strategies of innovation, relation with customer, infrastructure, development, services, specialized human resources, promotion and advertising, pricing and products, which the factor loading of all factors was higher than 0.40, the average extracted variance of all of them was higher than 0.50 and the reliability of all of them was higher than 0.70. Also, the business strategies model for marketing sports products in social networks had a good fit, and the strategies of innovation, relation with customer, infrastructure, services, promotion and advertising and pricing on the product strategy, the strategies of innovation, infrastructure and specialized human resources on the development strategy and the strategy of product on the strategy of specialized human resources had a direct and significant effect (P<0.001).

    Conclusion

    According to the findings of this research, business professionals for marketing sports products in social networks can use the results of this study and take an effective step in marketing.

    Keywords: Business Strategies, Marketing, Sports Products, Social Networks
  • AliAkbar Ghaderanejad, Hassan Fahim Devin*, Amir Moghadam, Mohammadreza Esmailzadeh Ghandehari Pages 36-55
    Purpose

    In this research, applied in terms of purpose, combined (quantitative and qualitative) in terms of the type of data search and descriptive-exploratory in terms of the data analysis method, the purpose of designing a model to explain the effective factors on strengthening job motivation in amateur sports coaches of the country with emphasis on Herzberg's two-factor theory of motivation - health.

    Materials and methods

    The statistical population in the qualitative part of the research includes 30 people (10 women - 20 men) from university teachers, teachers of federations in sports fields with international and national coaching degrees, and heads of sports associations and committees in a targeted manner and using The snowball method was chosen. In the quantitative part, the statistical population included sports coaches working in sports clubs of municipalities, general administrations of sports and youth and education all over the country. Considering the unlimitedness of the statistical population, the statistical sample was calculated using the multi-stage cluster and simple random sampling method and using the Cochrane relationship formula of 384 people. The research data collection tool in the qualitative part was an in-depth and exploratory interview, and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire derived from the interview in the qualitative part consisted of 4 factors, 12 components and 78 items based on a five-point Likert scale. To analyze the data and answer the research questions from the methods of confirmatory factor analysis and structural equations, Cronbach and Guttman's alpha test to check the reliability of the tool and convergent and divergent validity, Kolmogorov Smirnov test to check the normality of data distribution, exploratory factor analysis test to check and discover Effective factors on job motivation, Friedman's test to rank between the factors effective on job motivation, using Atlas/TI 8 software (in the qualitative part) and in the quantitative part using Lisrel software version 8.8 and SPSS version 20 software. became

    Findings

    Based on the findings of the research, the identified factors effective in strengthening the career motivation of sports coaches, including 4 factors (individual, contextual, organizational, managerial-leadership factors) in the form of selective coding, 17 components in the form of axial coding and 78 items ( index) in the form of open coding was the factor.

    Conclusion

    Among these factors, the organizational factor was the first priority in terms of importance. The obtained model of the research was of good fit.

    Keywords: Career Motivation, Amateur Sports Coaches, Two-Factor Theory of Motivation - Herzberg's Health
  • Mansoore Shariati Sarcheshme*, Tahereh Rahimpoor Azghady Pages 39-46

    From the point of view of the World Health Organization, health means complete physical, mental and social well-being. From the point of view of Islam, these aspects are in alignment with the Quranic teachings and guidelines that guarantee the evolutionary movement and mental health of man. Social health means how to evaluate a person's performance in society, and Keyes' social health model is one of the most commonly used models in measuring social health. Since Keyes criteria are not compatible with Iran's cultural, religious and social criteria, the researchers decided to examine Keyes' five dimensions of social health with a Quranic approach.

    Keywords: Social Health, Keyes Theory, Social Factors Affecting Health, Quran
  • Zahra Godini, Seyyed Hamid Hosseini*, Fatemeh Shariati Pages 56-65

    Human life in different eras has always had the special requirements of those eras as inevitable, contemporary human life also has its own requirements that these requirements are mainly affected by the comprehensive development of contemporary human technology in various fields of science. Some of the most important of these requirements are: rush and acceleration in lifestyle; Speed in communication; Secularism; Welfare; Luxury-oriented; Types of ruptures; Consumerism; Changing values and cyberspace. Although some of these cases have existed in human life since ancient times and are mentioned in the Holy Quran and Nahj al-Balaghah, but with the development of new technology, human neglect has increased and deepened.The finding of this research based on the Holy Quran and Nahj al-Balaghah is that since the remembrance of God is the most effective factor in neglecting human beings and on the other hand avoiding the necessities of contemporary life is irrational and impossible, the duty of professional and religious designers and planners is that In their design and planning, in terms of hardware and software, they should act in such a way that, firstly, that technology, if it may cause mention and remembrance of God, and secondly, if it is not possible, at least in its own way, make users' minds unaware of God. Does not. And the duty of others is that, according to the verse of the men, there is no trade for them and no sale without the remembrance of God; (Light 37) In spite of the unavoidable necessities of contemporary life, let them cope with these necessities and live in such a way that those necessities do not neglect the remembrance of God in any way possible and under any circumstances.

    Keywords: Life, Requirements, Human, Contemporary, Remembrance of God
  • Maliheh Mones Toosi, Mahdi Namazizadeh*, Seyed MohammadKazem Vaez Mousavi, Marzieh Belali Pages 66-71
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of determining and comparing the effect of positive normative feedback on simultaneous and delayed observational learning of racket aiming skills of adolescent girls.

    Materials and Methods

    This research is semi-experimental, the participants were 40 girls aged 16 to 18, who were randomly divided into two groups of simultaneous observational learning and delayed observational learning. The implementation protocol lasted for 3 days and the task was to execute a tennis forehand shot with the non-dominant hand towards a concentric target on the floor. on the first day of the pre-test, then the acquisition phase after an hour of rest after the test; On the second day, the memorization test was performed and on the third day, the transfer test was performed. For the simultaneous group, the video was playing at the same time as the people were performing, but for the delayed group, they started tapping after the end of the video. In order to determine the effects of independent variables, SPSS statistical software version 26 was used to analyze the data of this research. Descriptive statistics were used to draw graphs, average and standard deviation, and inferential statistics (variance analysis) were used to analyze hypotheses.

    Findings

    No significant difference was observed in the stages of memorization and transfer.

    Conclusion

    Based on the results of the present research, the delayed observational learning group performed significantly better in the post-test stage compared to the simultaneous observational learning group.

    Keywords: Positive Normative Feedback, Observational Learning, Simultaneous Observational Learning, Delayed Observational Learning
  • Babak Shamshiri, Rahmatallah Marzoughi, Masoomeh Moharrer, Salah Mohammadpour* Pages 67-76
    Purpose

    This research tries to analyze the concept of travel and its effects on physical & mental health from the perspective of Islam.

    Materials and Methods

    This research has been done by documentary method and descriptive-analytical approach.

    Findings

    This research shows that in the religious perspective, travel per se is Mobah. With considering the juxtaposition of Ayat and Ahadith, it was concluded that travel is a special type of education, and considering the fact that several Aya and Hadith with different tones recommend and invite people to travel, it can be Considered as a distinct phenomenon. The most important benefit and effect of travel is physical health. This is prescribed through travel, whether as a tool or the ultimate goal (in the form of travel-therapy) by many doctors and psychologists, especially for the elderly or people with mental health problems. In fact, it is a confirmation of the sacred narrations. In addition to physical health, travel is a prelude to one's theology, self-knowledge, and worldview, thereby providing inner peace, hope for the future, & self-esteem. Examining the narrations & considering the scientific facts, it seems that travel is the source of physical & mental health of human beings.

    Conclusion

    The results of this research indicate that in addition to the physical & mental health of individuals, travel leads to better acquaintance and understanding of followers of other religions, faiths, nations, brings peace and public health. Despite the myriad benefits, it seems that travel has not been well received.

    Keywords: Travel, Islam, Arbae Books, Sahihein Books, Physical Health, Mental Health
  • Roghayeh Mohammadibakhsh, Seyed Abedin Hoseini Ahangari, Babak Yousefi, Leili Tapak, Zhila Ahmadkhani, Vahide Saadat Kheir, Hojatolah Gharaee* Pages 72-80
    Purpose

    In recent years, demographic changes have occurred dramatically in the world. One of the most important of these changes has been the unprecedented decrease in fertility in most regions of the world. In Iran, with the expansion of modernity processes, many aspects of life have changed that including the attitude of families towards having children. Severe decrease in fertility has been a common phenomenon in recent decades.

    Materials and methods

    This descriptive-analytical study was conducted cross-sectionally in 2022. The target population consisted of married employees of childbearing age of administrations and assistants covered by Hamedan University of Medical Sciences, who were selected by census method. The data collection tool was a researcher-made checklist with demographic and specialized questions in accordance with the objectives of the study and in the dimensions of personal, economic, social and physical and mental health. The data were analyzed using descriptive statistics, Pearson's correlation coefficient, independent t test and one-way analysis of variance.

    Findings

    In this study, women made up the largest percentage of participants (54.4%). In terms of ethnicity, the majority of the participants were Fars. The education of 50% of the participants was graduate or higher. In this study, economic factors and then social factors showed the greatest impact on not wanting to have children.

    Conclusion

    The findings of our study indicate that various factors play an important role in the formation of fertility tendencies, the most important of which were economic and social factors. Also, the results showed that aggressive policies without education and acculturalization cannot be effective in increasing the desire to have children, but the adoption of any demographic and educational promotion policy should be implemented by considering all factors and in the long term.

    Keywords: Childbearing, Reproductive age, Staff
  • Baharak Nassery Sisi, Zinat Nikaein*, Ali Zarei Pages 81-94
    Purpose

    The purpose of the present study was to provide a model for the development of cycling during the Covid-19 pandemic.

    Materials and Methods

    The study was qualitative, with a grounded theory approach. Participants were selected through purposive sampling. The interviewees consisted of all professors of sports management and sports managers and experts. The research tool was a semi-structured interview and the results were analyzed by open, axial and selective coding.

    Findings

    After analyzing the interviews, in relation to causal factors, 6 categories of individual causes, cultural causes, managerial causes, causes of sustainable development, health causes and infrastructural causes were obtained; In the contextual factors section, 8 categories of individual factors, women's sports factors, economic factors, structural factors, manpower factors, infrastructure factors, managerial factors and supportive factors were obtained; In relation to the intervening factors, 5 main categories of media interventions, event interventions, organizational interventions, incentive and motivational interventions and urban and citizenship interventions were identified; In relation to strategies, 7 main categories of economic approaches, improvement of sports infrastructure, inter-organizational interactions, institutionalization of sports culture, continuous evaluation and control, development of human resources capabilities and diversity and multiplicity of events were identified; In the section on consequences, 4 main categories of promotion of physical abilities, social development, culture building and psychological consequences were obtained.

    Conclusion

    According to the results of the research, the Ministry of Sports and Youth and the Cycling Federation are proposed to unify the procedure and formulate short-term and long-term cycling development plans based on the results of this research.

    Keywords: Cycling, Covid-19 Pandemic, Sport Development
  • Sedighe Golbabazadeh Moghri, Baharak Shirzad Kebria*, Mahdi Kalantari, Hadi Rezghi Shirsavar Pages 95-106
    Purpose

    The main goal of this research is to provide a model for measuring the educational efficiency of Islamic Azad University faculty members.

    Materials and Methods

    The current research is practical in terms of objectives because the purpose of this research is to develop practical knowledge in a specific field, in terms of the method of data collection, it is survey type. The statistical population includes 1776 full-time assistant professors and above in the free universities of Tehran, 316 of whom were selected by random-cluster method based on Morgan's table.

    Findings

    The tool used in this research includes a 125-item questionnaire of interest measurement model. It is educational. Instrument validity was achieved by confirmatory content validity of the CVR. And its reliability was obtained through Cronbach's alpha equal to 0.776.

    Conclusion

    The results of the implementation of the measurement method showed that all the dimensions related to the causal variable, the main phenomenon, context makers, intervening factors (barriers), strategic conditions and results (consequences) at the confidence level of 99% have a factor load and t test have been higher than 2.58.

    Keywords: Model, Efficiency, Educational Efficiency, University
  • Azam Barzegar, Hamed Fathaliani*, Ali Hossein Ehteshami Pages 99-108
    Purpose

    This research was conducted with the purpose of getting to know the political role of agents in the government and its impact on the lifestyle of Muslims.

    Materials and Methods

    Since the lifestyle of political agents is a fundamental and real part of society's progress, this matter should be paid more attention than in the past. The correct and well-considered behavior of officials plays an essential role in strengthening the foundations of the government and its permanence, and this work is only possible by choosing worthy and worthy people and paying attention to their continuous political training, because position and power may gradually cause deviation or Change their nature.

    Findings

    Therefore, the selection and appointment of officials of various administrative and executive levels is one of the important and necessary issues and one of the serious duties of the Islamic government. Because the most important factor for the durability of a system and government is the wisdom and competence of the officials and agents of that system. The importance of government agents is such that every society should benefit from worthy and committed agents in order to be able to see prosperity and improve its affairs. Regarding the importance of the role of agents in the stability of a system, it is enough that the weakness of the agents of that political system has caused its legitimacy to deteriorate even in cases where it had initial legitimacy. Time to gain popular acceptance and legitimacy.

    Conclusion

    Therefore, the durability and consistency of governments depends on the role of government officials. Also, the spread of Islamic values in the society for Islamic civilization is possible by modifying the lifestyle of agents. The method of this research is descriptive-analytical with library technique.

    Keywords: Brokers, Government, Nahj Al-Balagha, Quran, Lifestyle
  • Masoumeh Abbasiani, Maryam Safarnavadeh*, Nahid Shafiee, AmirHossein Mahdizadeh Pages 107-112

    This research has been done with the aim of investigating the level of attention of the educational system to the identification of superior talents in the elementary school. In terms of the purpose of this research, it is among applied research and its design was descriptive-survey. The statistical population included 373 primary school teachers in Tehran. Qualitative sampling was clustered and stratified. The research tool was a questionnaire. One-sample t-test was used to analyze the research data. The results of the research showed the level of attention paid by the primary education system to identifying superior talents in 21 components (observing students' intellectual and behavioral habits; preparing behavioral checklists for students; organizing friendly and pressure-free competitions between students; performing talent tests; intelligence logical and mathematical; physical and motor intelligence; verbal intelligence; naturalistic intelligence; musical intelligence; individual (social) intelligence; visual (spatial) intelligence; learning abilities; interests and hobbies of students; personality traits; employing professional teachers; raising the quality level of the program curriculum; supplementary and extracurricular education; guidance and counseling system; periodic meetings; building trust between home and school; empowering parents) are not appropriate.

    Keywords: Top Talents, Elementary School, Tehran Education
  • Behnam Sahranavard* Pages 109-117
    Purpose

    In the last two decades, religious behaviors have been studied as factors affecting lifestyle and improving mental health, and various researchers have sought to identify behaviors that have the greatest impact on lifestyle and mental health components. One of these religious behaviors that has been of interest in Islam is praying in congregation. The present study was conducted with the aim of explaining the phenomenology of the effects and consequences of congregational prayer and its effects on the lifestyle and mental health of students, employees and faculty members of Farhangian University of Ardabil province.

    Materials and Methods

    This research is practical in terms of purpose and phenomenological in terms of method. In this research, in order to investigate the effects and psychological-social consequences of congregational prayer, 24 expert and knowledgeable people were used, using criteria-based purposeful sampling until reaching theoretical saturation. The data collection tools were semi-structured interviews and scientific documents. And in order to analyze the data, it was done using the theme analysis method and using open, axial and selective coding in the MAXQDA2018 software. The validity of the research findings was ensured by using methods of review by members, peer review, and the collaborative nature of the research. Also, in order to measure the reliability of the done codings, retesting and intrasubject agreement methods were used, which obtained 80 percent and 79 percent, respectively. Since they were higher than 70 percent, its reliability was confirmed.

    Findings

    The results showed that the number of primary concepts obtained from the interviews was 73 concepts, in the form of three main individual themes including sub-themes (closeness to God, commitment to Islamic ethics and human excellence), social and family themes including sub-themes ( Social cohesion, increasing morale and strengthening social (psychological) harmony were divided into sub-themes (decreasing psycho-physical tensions, mental health and moral virtue).

    Conclusion

    Based on the obtained results and for the practical application and use of Namaz works in different dimensions of life in the society, the serious will of influential factors in this field is necessary.

    Keywords: Professors, Phenomenology, Lifestyle, Mental Health, Farhangian University Staff, Congregational Prayer
  • Hadis Bagherian, Ahmadreza Varnaseri, Seyed Abedin Hoseini Ahangari, Athareh Naghdinejad* Pages 113-124
    Purpose

    This research was carried out with the aim of analyzing the main elements and implementation challenges of the think-aloud protocol.

    Materials and Methods

    This research is a qualitative type of research that was done with the library method. The statistical population of this research is all the scientific articles related to the think-aloud protocol that are indexed in the databases. The research tool is also a checklist.

    Findings

    The two basic things that are required in loud protocol research are training and reminder. Also, among the challenges in this method are the real management of thinking aloud protocol, increasing the duration of the method compared to other methods, the possibility of distorting the reports provided by the participant, the need to interpret the processes before learning more than The limit occurred, retelling whatever came to mind even if it was irrelevant, noted the reactivity and realism of the think-aloud protocols.

    Conclusion

    By using good performance practices in the aloud thinking process, people who use aloud thinking protocols have better strategies for solving current problems and can also gain more content knowledge while doing so. This method may be very helpful in special training and intervention, such as teaching math problem-solving skills or teaching a second language, considering how to support participants.

    Keywords: Verbalization of Thinking, Loud Thinking, TAP, Cognitive Psychology
  • Sirous Moradi, Fahimeh Ansarian*, Abbas Gholtash, Akbar Molaei, Pari Sousahabi Pages 118-127
    Purpose

    Professional training of Farhangian University students plays an important role in creating transformation in the education system. Therefore, the current research was conducted with the aim of identifying the dimensions and components of professional training of Farhangian University students based on the epistemological foundations of education.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied, in terms of time was cross-sectional and in terms of implementation method was qualitative. The research population was professional training documents based on the epistemological foundations of education and academic experts of Farhangian University in the academic years of 2020-21 including 12 documents and 30 academic experts who were selected according to the principle of theoretical saturation with the purposeful sampling method. The research tool was a semi-structured interview with 3 main questions and a number of secondary questions with average interview duration of 2 hours, which whose validity was confirmed by the triangulation method and its reliability was obtained by the agreement coefficient method between two coders of 0.82. To analyze the data obtained from the review of documents and implementation of interviews were used from open, axial and selective coding method in Maxquda software.

    Findings

    The findings showed that the professional training of Farhangian University students based on the epistemological foundations of education had number of 64 indicators, 9 components and 3 dimensions. The dimension of professional missions with 19 indicators were included three components of education in accordance to the criteria of Saleh school, principles of continuous transformation and motivation in the direction of growth and prosperity, the dimension of professional requirements with 37 indicators were included four components of having professional knowledge, having professional abilities, having professional attitudes and having professional insights and the dimension of professional performances with 8 indicators were included two components of common performance and specific performance.

    Conclusion

    Considering the identified dimensions and components of professional training of Farhangian University students based on the epistemological foundations of education, it is necessary to plan to improve the professional training of Farhangian University students.

    Keywords: Professional Training, Students, Farhangian University, Epistemological, Education
  • Shayan Poshtareh, Hossein Ebrahimi Moghadam*, Hojatollah Moradi Pages 125-133
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of investigating the relationship between reality testing and thematic relationships with the mediation of defense mechanisms in bereavement disorder.

    Materials and methods

    The descriptive research method was correlation type. The statistical population includes all the people who referred to the psychological clinics of the 1st district of Tehran with the diagnostic criteria of grief disorder in 1401. The sample size according to the number of observed variables and assigning a coefficient of 15 for each observed variable, 240 people were selected using the available method. The data collection tool was Bell's (1988) Thematic Relations and Reality Test Questionnaire and Anders' (1993) Defense Mechanisms Questionnaire. In this research, Pearson's correlation test and SPSS22 and Amose 23 software were used to analyze the data obtained.

    Findings

    The results of the research showed that the indirect relationship between thematic relationships and reality testing through defense mechanisms (β=0.28) is significant (p≥0.01).

    Conclusion

    People with grief disorder, their anxiety level is lower and the level of irritability and impulsivity of these people is higher. Due to their mental conditions, these people create an image of reality instead of reality in order to achieve a relative level of health and mastery over the surrounding world. In addition, they have less ownership over their intrapsychic experiences.

    Keywords: Bereavement Disorder, Reality Check, Thematic Relations, Defense Mechanisms
  • Laleh Heidary Ghadikalayi, Mahdi Kalantari*, Alireza Mohammadinejad Ganji Pages 126-133
    Purpose

    Investigating and evaluating the capability of employees can play an effective role in improving the position of the organization and creating a competitive advantage for it. Therefore, the aim of this study was to presenting a model of the impact of professional capability on the evaluation of the capability of non-faculty employees of Islamic Azad Universities of Tehran province.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was cross-sectional from type of correlation. The research population was all non-faculty employees of Islamic Azad Universities of Tehran province in 2022 year (3069 people). The sample size was estimated to be 345 people based on the Krejci and Morgan table, who were selected by multi-stage cluster random sampling method. The research tools were researcher-made questionnaires of professional capability of employees (19 items) and evaluation of the capability of employees (16 items), which their validity was confirmed by experts and their reliability with Cronbach's alpha method was obtained above 0.70. Data were analyzed with exploratory factor analysis and structural equation modeling methods in SPSS-V23 and Lisrel-V8 software.

    Findings

    The findings showed that the professional capability of employees has five components of job meaningful feeling, job competence feeling, having the right to choose, effective feeling and participating with others and evaluation of the capability of employees has four components of knowledge and quality of work, initiative, cooperation and leadership; So that the factor loading of all components was higher than 0.80, the average variance extracted of all them was higher than 0.60 and the Cronbach's reliability of all them was higher than 0.70. Also, the model of the impact of professional capability on the evaluation of the capability of non-faculty employees of Islamic Azad Universities had a good fit, and the professional capability of employees had a direct and significant effect on the their evaluation capability (P<0.05).

    Conclusion

    Considering the positive effect of the professional capability of employees on their evaluation of the capability, specialists and planners of the Islamic Azad University to promote the professional capability of employees can improve their professional capability through educational workshops.

    Keywords: Professional Capability, Evaluation of Capability, Employees, Non-Faculty, Islamic Azad University
  • Atiyeh Kordloo, Nadergholi Ghourchian*, Kamran Mohammadkhani, Akhtar Jamali Pages 138-148
    Purpose

    The purpose of this research is to provide a model for aesthetic education in elementary school.

    Materials and Methods

    The current research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of the nature and method of data collection. And it is specifically based on structural equation modeling. The statistical population of the research was 5320 people of all primary school teachers in Tehran, and according to Cochran's formula, 328 people were selected as a sample and sampling was done by cluster method. The collection tool in the current research is a researcher-made questionnaire. In order to analyze the data, structural equation technique was used using PLS statistical software and SPSS statistical software.

    Findings

    For the overall fit of the model from the test (GOF) by confirming its fit and according to the research results, the obtained number is equal to 0.29, as a result, the model has an average fit.

    Conclusion

    Also, the results of the analysis of the opinions of experts, experts and experts indicate that the model has the ability to be implemented for aesthetic education in elementary school.

    Keywords: Aesthetic Education, Primary School Students, Teaching Models
  • Hassan Tayefeh Parchlo*, Samaneh Rahmatifar, Shahram Zarneshan Pages 147-155
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate and explain the duty-oriented approach to citizenship from the perspective of international law.

    Materials and methods

    The research method used in this article was descriptive-analytical. The citizenship coin has two sides; Right-oriented and duty-oriented. The relationship between right and duty is a solid and inseparable relationship in the discussion of citizenship rights in the international system.

    Findings

    The results of the research showed that since the full realization of citizenship rights in the international system and the enjoyment of freedoms is not possible without predicting and observing the duties of citizenship, on this basis, in addition to predicting and guaranteeing different rights for citizens, various tasks for Citizenship is also foreseen.

    Conclusion

    However, considering that international law is not affected by the specific point of view of a government or a country, which takes into account independence, territorial integrity, national order and security, goals and national interests, and assigns duties to its citizens and performs certain duties. to predict, on this basis, international law has entrusted the determination of tasks and duties of citizens to a government to which these citizens are subject to that government. Based on this, in international law, each government has predicted duties and responsibilities for its citizens in accordance with its governance conditions.

    Keywords: Global Citizenship, Human Rights, Margin Of Discretion, Duty, Right
  • AbdolHossein Farhadi, Gholamreza Manshai*, Zahra Yousefi Pages 156-165
    Purpose

    Kidney diseases are one of the physical diseases that make a person and his lifestyle face various problems that unintentionally involve their families and require their special care, which can affect the mental state of the caregiver. to damage The aim of this study was to compare the effectiveness of family resilience training with cognitive-spiritual hope training on compassion fatigue and distress tolerance in caregivers of kidney patients undergoing hemodialysis.

    Materials and Methods

    The research method was an experimental type with two experimental and control groups with a pre-test and post-test design and a 45-day follow-up. Research 60 caregivers were selected through available sampling and were randomly divided into three groups of 20 people, the people participating in the research in three stages to the compassion fatigue questionnaire (Khosravi et al., 2021) and Simmons questionnaire. and Gaher (2005) answered, the collected data were analyzed at two levels of descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential variance statistics with repeated measurements and Bonferroni's post hoc test. SPSS version 24 software was used for data analysis.

    Findings

    Data analysis showed that teaching hope in a cognitive-spiritual way on compassion fatigue (F = 16.75, P < 0.01) and distress tolerance (F = 6.86, P < 0.01) has had a significant impact and there was no significant difference in terms of effectiveness.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, it is possible to use cognitive-spiritual hope training and family resilience training to reduce compassion fatigue and increase distress tolerance in caregivers of kidney patients undergoing hemodialysis.

    Keywords: Family Resilience, Hope, Cognitive-Spirituality, Patient Caregivers, Hemodialysis Patients, Distress Tolerance, Compassion Fatigue
  • Mozhgan Hassan Zadeh, Mohammad Azarbayjani*, Shahin Riyahee Malayeri, Maghsoud Piri, Hassan Matin Homaee Pages 166-175
    Purpose

    Regular exercise training with different volumes by date palm pollen extract is an effectives strategy in improving gene expression and neuromuscular function. The purpose of this study was to determine the Effect of four weeks of increasing resistance training with date palm pollen extract on the gene expression of CHRN-G and Semaphorine-a3 in the Gastrocnemius muscle of healthy male rats.

    Materials and Methods

    This is an experimental study. For this purpose, 42 six week old healthy of male rats were divided into 6 groups of numbers 7; Control (C), Resistance training (TR), Testosterone (T), SUP (S), Resistance training with extract (RT+SUP), Resistance training with Testostrone (RT+T). Extraction was performed with 90% ethanol at a rate of 670 ml and repeated three times. The extract was concentrated in vacuo and the solvent was completely removed. The extraction efficiency was 87.17%. Consumption of the extract at a dose of 100 mg / kg per day to the extract groups and exercise with the extract was gavaged intraperitoneally. Testosterone at a dose of 2 mg / kg per day was injected into the testosterone and testosterone training groups.increasing resistance training, extract and testosterone interventions were performed for five days a week for four weeks. After 24 hours the last training session and  afterward recovery, subjects were sacrificed and their gastrocnemius muscle was extracted. PCR Real time was used to determine the expression of CHRN-G and Semaphorine-a3 genes. to compare the groups independent Two way anova was used at alpha level of 0/05.

    Findings

    genes expression of CHRN-G in the training with extract group (P=0.024) and training with testosterone (P=0.045) respectively showed a significant decrease compared to the extract group. Semaphorine-a3 of gene in the training with extract group (P=0.016) respectively showed a significant decrease compared to the extract group. Weight did not significantly change in any of the groups.

    Conclusion

    It seems that possibly 4 weeks of increasing resistance training with consumption of date palm male pollen extract can improve neuromuscular function by reducing the expression of CHRN-G and Semaphorine-a3 genes in the presynaptic space.

    Keywords: Increasing Resistance Training, Date Palm Pollen, Chrn-G, Semaphorine-A3
  • Arad Soleymanpour Safar, Nematolah Nemati*, Tahereh Bagherpoor Pages 176-186
    Purpose

    This research was done with the aim of establishing knowledge management and designing its optimal model.

    Materials and methods

    Therefore, by using a mixed approach and by using metacomposition methods and interpretive structural modeling, it has measured the state of maturity and designed the optimal model of knowledge management deployment in the rowing federation. The meta-combination results led to the identification of 98 sub-indices (codes), 14 indicators and 3 main dimensions in the establishment of knowledge management, which were localized and screened with the opinion of academic experts and organizational process consultants and the use of the Delphi method, and by using them the level of maturity The knowledge management of the rowing federation was measured. In the following, with the interpretive structural modeling method, the leveling of knowledge management establishment indicators has been done.

    Findings

    Also according to the results, the state of knowledge management maturity in the sailing federation was evaluated as unfavorable.

    Conclusion

    Knowledge management as a scientific field in Iran is still in its infancy, so there are still many unknown issues in this field. Although organizations, especially the case study of this research, namely the Rowing Federation, are gradually realizing the importance of knowledge management in their various units, there is still a long way to operationalize it. Most of Iran's sports organizations, like other government organizations, in order to achieve organizational goals in order to improve service delivery, implement government policies and policies, and ultimately promote the country's sports, need to make the best possible use of individual and organizational knowledge capitals that have a plan and strategy in this field. It will make actions with double effectiveness. Finally, suggestions were made to improve and improve the maturity level of knowledge management of the sailing federation.

    Keywords: Sports Federations, Optimal Management, Knowledge Management, Organizational Transformation
  • Nasrin Shakrifard, Seyed Hamid Sajjadi Hezaveh*, Farideh Ashraf Ganjooei Pages 196-207
    Purpose

    In Iran, the situation of women has major challenges and there is a high tension between elites and rulers. In many cases, the motherly role of women is still emphasized in the society more than her entry into the public arena, and this is in fundamental contradiction with the position of the management system of women in various societies. Based on this, the aim of this research is to provide a model of the position of women's management system in sports associations.

    Materials and methods

    This research was conducted using the qualitative data method of the foundation. The statistical population includes sports experts and professors and high-ranking sports managers of the country, 16 of whom were purposefully interviewed as a statistical sample in a two-way collaborative dialogue. The selection of participants in qualitative research is done with the aim of obtaining the most information about the investigated phenomenon, and therefore sports experts and high-ranking professors and managers of sports in the country have the most information in this field. The end of sampling is theoretical saturation, and theoretical saturation is achieved when additional data does not help to complete and specify a theoretical category, and the samples then look similar. Data analysis was done in three stages of open, axial and core coding.

    Findings

    By analyzing 16 in-depth interviews and implementing these interviews, 125 meaningful concepts and propositions were extracted and then 141 corresponding concepts were extracted from these 125 concepts. The overlapping and semantic proximity of many corresponding concepts has caused the researchers to use their theoretical sensitivity to introduce and explain these 141 concepts into 27 sub-categories and finally 27 sub-categories with ten main categories.

    Conclusion

    These ten subcategories include; Identifying in managerial spaces, the ability to divide work, overcoming gendered spaces, effective control, program-oriented, networks and communication skills, fieldwork and leadership, gaining social support for women's management, management practice and organizational efficiency, which are further abstracted in the coding stage. Selective, a core category describing "the position of women's management system in sports associations in the conditions of overcoming gendered spaces and attracting social support for women's management in the context of the ability to divide work and organizational efficiency with the intervention of women's networks and communication skills based on strategies; field management and leadership, program-oriented and management practice, despite the consequences of identification in the management spaces and effective control in Iranian society, it is possible to realize" appeared, which can cover all other categories.

    Keywords: Women, Management, Sports Management, Female Managers
  • Farahnaz Davari*, Razieh Lotfi, Arghavan Shariat Pages 199-207
    Purpose

    The purpose of this research was to investigate the effectiveness of drama therapy with finger puppets on the parent-child relationship and empathy of children (4-6 years old) in Isfahan.

    Materials and Methods

    The present research method was based on semi-experimental research with pre-test, post-test, and follow-up with a control group. The participants included all the children aged 4-6 in Isfahan. With regard to the Covid-19 situation, data collection was done with the availability method and online questionnaire. Finally, 30 children were selected randomly according to inclusion and exclusion criteria and divided into two similar groups (the experimental group and the control group). Data collection instruments were the Parent-Child Relationship Survey (PCRS) of Fine & et.al and the Child Empathy Question (EQ) Systemizing Quotient (SQ) of Auyeung & et.al Questionnaire. SPSS-23 software was used for analyzing the data. Descriptive statistical methods such as mean, standard deviation, and indexes of the inferential statistic of variance analysis have been used with repetitive measures.

    Findings

    It was demonstrated that the mean of the experimental group has increased in the parent-childr elationship in comparison with the control group. Therefore, it should be mentioned that drama therapy was effective in the parent-child relationship and empathy of children (aged 4-6) in Isfahan (p≤0.05).

    Conclusion

    It is concluded that with drama therapy, empathy can be achieved besides the creation of an efficient and positive relationship between the child and his/her parent. Besides that, educational centers, and psychological clinics can apply drama therapy as a practical method to treat behavioral problems aong children.

    Keywords: Drama-Therapy, Finger Puppet, Parent-Child Relationship, Empathy, Childrens
  • Marzieh Rostaminia*, Ghadir Hejazizadeh Pages 208-220
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the difference in quality of life, job stress and social support among official, contract and corporate employees of the Ministry of Health, Treatment and Medical Education.

    Materials and methods

    The present research population included all the employees of the Ministry of Health, Treatment and Medical Education in Tehran in 1400-1401, out of which there are 60 official employees, 60 contractual employees and 60 corporate employees using the method Available sampling was selected. The participants completed the quality of life questionnaires of the World Health Organization (2004), the social support questionnaire of Zimt-Dahm, Zimt and Farley (1988) and the revised occupational stress questionnaire of Spiu (1988) in order to analyze the data, multivariate analysis of variance was used. became. In this research, the Kolmogorov-Smirnov test was used to check the normality of the research data

    Findings

    considering that the level of significance of the studied variables is higher than (P < 0.05). There is a significant difference between the averages of the variables studied in this research, which include social support, quality of life, and job stress among official, corporate, and contractual employees.

    Conclusion

    The results showed that the higher the level of quality of life and social support they receive, the less job stress they will have.

    Keywords: Quality of Life, Job Stress, Social Support, Employees
  • Aliakbar Shabaniyan, Alireza Rajabzadeh*, Tayeb Afsharnia Pages 221-232

    Nosy administration of another's property is an operation that a person does with good intentions and moral motivation of benevolence to manage another's property. The rulings of nosy transactions are always invalid in Iran. In Iranian law, the legal basis for a nosy manager's interference and possession of other people's property without the permission of the owner or legal representative, according to the rules of subjugation and the ethics of respect for the property of individuals, can be the jurisprudential rules of "necessities of prohibiting prohibitions" and the moral virtue of "Ihsan" and the nosy manager Invoking the ethical rule of benevolence can refer to the owner. Examining and studying the mentioned operation will help to make this type of transactions more compatible with the general order and the globalization of contract law. In this article, we will use analytical-descriptive method to find out whether the intention to benevolent and help others should be examined from the point of view of a nosy manager, or whether it is necessary to use a conventional and reasonable person as a criterion to distinguish this intention? The difference between the two is that if it is a personal criterion, then attention should be paid to the status of the prying manager to determine if this intention existed or not. In this case, it is possible that a simple-minded person (who actually intended to do the moral duty of helping and benevolent, but this intention of benevolence ended up harming the owner, and if another person were in the place of the nosy manager, he would not have done such a thing, as The nosy manager has the right to refer to the owner for the expenses he incurred).

    Keywords: nosy administration, social health, nosy manager, non-property.
  • Ali Ebrahimi, Kamran Mohammadkhani, Hamideh Rashadat Joo Pages 237-253
    Purpose

    Land use planning is increasingly important in the field of skill higher education programs that are related to human development and knowledge-based economy. The current research was carried out with the aim of providing a framework for the optimal application of land use planning in the development of scientific-applied education.

    Materials and Methods

    Its method is mixed (quantitative-qualitative) of exploratory type. In the qualitative section, all databases and experts were included as a statistical population because the sample size was not known in advance. In the quantitative part, all the scientific-practical experts of the country were considered as the statistical population, and due to the size of the population and geographical distribution, cluster sampling was used and five provinces of East Azarbaijan, Isfahan, Bushehr, Tehran and Razavi Khorasan were selected as clusters. Due to the non-uniformity of the population and the number of higher scientific-applied education centers in the provinces, using quota sampling and a 5/ error. From Morgan's table and Cochran's formula, 326 people were selected as a sample and tested. In the field section, the researcher-made questionnaire was considered as a data collection tool. The validity of the questionnaire was confirmed through content and form validity using the opinions of 30 experts. The reliability of the questionnaire was also obtained by the internal consistency method (Cronbach's alpha). Due to the acute conditions caused by the corona pandemic, the questionnaire was designed electronically and sent to the provinces through Pursline system. In the qualitative section, MAXQDA software was used to ensure the adequacy of similar data, qualitative data analysis, coding and classification. The method of qualitative data analysis is thematic analysis. In the field section, descriptive and inferential statistics were used using SPSS software and SMART PLS graphic interface.

    Findings

    In the research results, 5 dimensions, 21 factors and 35 components were obtained. In examining the current situation, all of these dimensions were lower than the average variance and did not have a suitable situation. But it was at the expected level due to the obtained high averages in a favorable situation. In the field of mechanism and framework, the validity of the final framework including five factors was confirmed by experts.

    Conclusion

    The findings of the research showed that the obtained dimensions need to provide an executive mechanism or framework.

    Keywords: Land Use Planning, Scientific-Applied Higher Education, Sustainable Development
  • Mona Robati, Majid Radfar*, Ali Malek Pour Pages 279-289
    Purpose

    The present study was done to sociologically investigate resistance against formal norms of Iranian society in the students of Islamic Azad University of Tehran.

    Materials and Methods

    The study was applied in terms of objectives and its design was descriptive. Statistical society of the research was all the students of Central Branch of Islamic Azad University of Tehran from whom 373 people were selected as the sample. They answered researcher – made questionnaires in the systematic random sampling method. Those questionnaires included 77 items. Raw data obtained from the questionnaires was analyzed through SPSS 26 software and statistical tests of Linear Regression and Pearson Correlation.

    Findings

    The results of Linear Regression analysis showed that variables of personality crisis, positive thinking about cyberspace, inclination to searching affairs, imposed norms and outdated rules had a significant effect on resistance against formal norms. But modern lifestyle, inclination to higher education and the society’s suffocating atmosphere did not have any meaningful effect on it.

    Conclusion

    The results of Pearson Correlation Coefficient also displayed that there was a reciprocal significant relationship between personality crisis, inclination to higher education, positive thinking about cyberspace, inclination to searching affairs and resistance against formal norms. Moreover , there was a positive meaningful relationship between imposed norms , the society ' s suffocating atmosphere , outdated rules and resistance against formal norms . There was not any meaningful relationship between modern lifestyle and resistance against formal norms.

    Keywords: Resistance, Formal Norms, Students, New lifestyle
  • Mohammad Hasanzadeh Amiri, Hadi Rezghi Shirsavar*, Khadijeh Khanzadi Pages 290-302
    Purpose

    The present research was conducted to provide a model of constructive interaction between knowledge-creating centers of university and industry.

    Materials and Methods

    This research was conducted using a qualitative approach (foundation data). By using the data foundation technique, the components of the pattern were determined and finalized by interviewing the informants who were selected as a purposeful sampling in the form of 883 open codes, 37 core codes and 12 optional codes or categories. The software used for data analysis was MAXQDA software. Finally, a qualitative model is presented based on the research findings.

    Findings

    The research findings showed that the most important components of contextual factors include: communication factors, growth factors, types of interaction, goals of constructive interaction, basic goals of knowledge centers and strategic factors including: creation of market environments based on innovation, strategies Policy, organizational strategies, knowledge-based strategies. Causal conditions include: environmental factors, collective factors, industry-related factors. Consequence factors include: ensuring sustainable development, business growth, innovative and entrepreneurial growth.

    Conclusion

    Finally, the most important intervening factors include; Shared intervenors are intrasystem intervenors of industry and intrasystem intervenors of knowledge centers.

    Keywords: Constructive Interaction, Knowledge Centers, University, Industry
  • Fatemeh Laali, Karamollah Daneshfard*, Shahrazad Tayaran Pages 303-322

    Uncertainty of the environment and on the one hand the use of human power in transnational borders has led to an increase in attention to the dimensions of the damage of the system governing labor relations. The aim of the research is the pathology of labor relations in the work system using the three-pronged model in medical sciences hospitals in Tehran. The current research method is mixed (qualitative-quantitative) in terms of cross-sectional data collection and in terms of exploratory nature, the researchers collected data using purposeful sampling with 25 people in the qualitative phase, using semi-structured interviews. It was done with the human resources experts of Tehran Medical Sciences Hospitals, and in the quantitative stage, sampling was also done using G-Power specialized software using a simple random method of 175 people in the expert position. The tool of data collection in the qualitative stage was interview and in the quantitative part, questionnaire. Interpretive validity, theoretical validity, reliability and trustworthiness in the reliability of the qualitative phase were confirmed by the experts, and in the quantitative phase, the questions of the questionnaire with content validity, construct validity and reliability were confirmed by using combined, Cronbach and shared reliability in PLS software. Labor relations were obtained in three sections of behavioral, contextual and structural damages with 31 indicators. Quantitative analysis of factor loadings was significant at the confidence level of 0.99%, which indicated the confirmation of all identified injuries. It can be concluded that the behavioral, contextual and structural damages in the labor relations system in Tehran Medical Sciences Hospitals can minimize individual conflicts between managers and employees by using the identified indicators.

    Keywords: organizational injuries, structural pathology, background injuries, behavioral injuries, administrative system
  • Farzaneh Esmailpour Zanjan, Farah Torkaman*, Fariba Mir Eskandari Pages 340-362
    Purpose

    In today's world, concepts with a specific definition want to indicate the realities of life that are far away from it and cannot carry the meaning of those realities, so they need to be recognized and redefined. This study with the general purpose exploratory and cognitive, the main goal of studying the "student" phenomenon is based on the lived experience of female students of public schools in the 15th education district of Tehran.

    Materials and Methods

    This qualitative study was conducted with the interpretive phenomenological methodology approach with the grounded theory method of Strauss and Corbin. With the semi-structured interview research technique until reaching theoretical saturation with 20 working female students studying in the twelfth grade from June 2018 to April 2018. 99 began to collect information.

    Findings

    The findings of this research were organized and interpreted in the form of 13 categories and then in the form of a 6-part paradigm model.

    Conclusion

    Categories obtained: justice in school, health in school, idealism in school, quantification and competition in education, student in the position of subject (identifier), expansion of the social world and self-realization, liberation and security in school, analysis of one's position In school, students' social needs, support in school, generational and cultural gap, academic enthusiasm and conscious motivations, sociability in school, finally, the category "negative perception of educational governance" was chosen as the central category and the core of the research.

    Keywords: Quantification, Competition in Education, Justice in School, Educational Governance
  • Ali Tahami Khalilabad, Hossein Saberi*, Reza Haghpanah Pages 341-350
    Purpose

    The purpose of this research is to recognize the issue of how the infallible imams, peace be upon them, have cited the honorable verses of the Qur'an and deduced the Shari'a ruling from the references and revelations of the Qur'an. Since the Qur'an is the first and most important source of legislating jurisprudence, and the Imams are the most knowledgeable people in the field of the Qur'an, better than anyone, they have taught us how to refer to the Qur'an and how to refer to it in expressing jurisprudence. The wayfarer in this direction is ijtihad, which will pursue a dynamic jurisprudence that is in accordance with the Qur'an, and an example of it was mentioned in this article, which will prevent the final divorce and return to life.

    Materials and methods

    The research method in this research is in terms of collecting information in the form of library and documents, which research materials are the same documents and books. And in terms of method and essence, it is a descriptive analysis, which after presenting the materials and describing them, analyzed the existing approaches, and analyzed the information, paid attention to inductive analysis.

    Findings

    After examining and analyzing how imams refer to Quranic verses in jurisprudential hadiths about divorce, in addition to finding examples of their method in deriving jurisprudential rulings, strategies for returning to life and consolidating the foundation of the family were found in these rulings and Quranic verses. The discussion was mentioned.

    Conclusion

    If we want to have a dynamic jurisprudence that is in accordance with the Qur'an and solve the problems and issues of today, we must pay attention to the role and method of imams in the way they refer to the verses of the Qur'an in jurisprudential hadiths, and their method is a suitable basis and training for those who follow the path in this direction. Ijtihad should be placed. This article is an example of the method of imams in quoting the verses of rulings, which leads to a return to life (after divorce) and strengthening the foundation of the famil

    Keywords: Quran citation, citation method, jurisprudential hadiths, divorce, return to life
  • Yazdan Asaad, Roya Taleban* Pages 363-371
    Purpose

    Non-communicable diseases are known as the main cause of death in the world, and having a healthy lifestyle in adulthood is vital to prevent most non-communicable diseases. Your lifestyle depends on personality factors and environmental factors. Among the personality factors, extroversion and introversion are considered one of the most important personality traits in the formation of daily activities. This research was conducted with the aim of investigating the relationship between personality traits and behaviors related to lifestyle.

    Materials and Methods

    In a cross-sectional study, the data of 508 Iranian patients from medical centers were analyzed to examine personality characteristics from the Eysenck Personality Questionnaire (EPI) and to examine lifestyle from the Life Style Questionnaire (LSQ). used.

    Findings

    The results showed that in the LSQ scale, extroverts scored higher than introverts and had a healthier lifestyle. For example, we found that extroverts with an average score of 11.23±4.28 (p=0.01) are more likely to exercise, or that there is a difference between extroversion and social health and mental health, respectively, with an average score of 15.80±4.32 (p<0.01). ) and 12.86±3.22 (p<0.01) there was a positive and significant relationship. Also, there was a significant negative relationship between extroversion and the possibility of accidents, so that extroverts are less involved in accidents than introverts (16.33±3.83).

    Conclusion

    The results show that extroversion/introversion can play a very important role in the formation of lifestyle.

    Keywords: Lifestyle, Health Promotion, Personality Traits, Extrovert-Introvert, Personality
  • Mahnaz Jedari Lotfabadi, Marjan Masoomifard*, Nazila Khatib Zanjani, MohammadReza Sarmadi Pages 382-391
    Purpose

    Nowadays, the discussion of virtual education, especially based on the constructivist approach has received double attention from experts and planners of educational systems. As a result, the aim of this study was to presenting the optimal pattern of virtual education based on the constructivist approach.

    Materials and Methods

    In a qualitative research from among the virtual education specialists number of 10 people were selected as a sample with the purposeful and snowball sampling methods and according to the principle of theoretical saturation. The research tool was a semi-structured interview, which its validity was confirmed by the triangulation method and its reliability was obtained by the Cohen's kappa coefficient method 0.83. Data were analyzed by open, axial and selective coding method in lisrel software version 2020.

    Findings

    The findings showed that 136 indicators, 20 components and 8 dimensions were identified for the optimal pattern of virtual education based on the constructivist approach. In this pattern, the dimensions include organizational (with 2 components of administrative affairs and educational service affairs), pedagogical (with 6 components of educational goals, educational content, learner characteristics, teacher characteristics, teaching and learning strategies and interaction), technology (with 2 components of hardware and software), user interface design (with 2 components of personalization and accessibility), evaluation (with 2 components of institution and program evaluation and learner evaluation), managerial (with 1 component of management team), support services (with 3 components of student support, teacher support and resource support) and ethical and legal considerations (with 2 components of learning rules and regulations and legal issues). Finally, the optimal pattern of virtual education based on the constructivist approach was designed.

    Conclusion

    The optimal pattern of virtual education based on the constructivist approach designed in this study can help specialists and planners of educational systems in improving the quality of education.

    Keywords: Virtual Education, Constructivist Approach, Evaluation, Ethical, Legal Considerations
  • Susan Doostali, Majid Radfar*, Zahra Sadat Moshir Pages 403-414
    Purpose

    The main purpose of this research is to know the local agricultural knowledge of middle-aged and elderly people in Taleghan and its suburbs.

    Materials and methods

    To achieve this goal, two documentary methods and grounded theory were used. And to collect information, semi-structured and unstructured interviews, library and document study have been used. Sampling in this research was random.

    Findings

    According to the findings of this research, we can understand the role of local agricultural knowledge of middle-aged and elderly people, due to being influenced by local culture, norms, traditions, values and human-nature relations, and the experience and knowledge that comes from geographical, economic, and social location. and the culture of Taleghan and its suburbs; became

    Conclusion

    The results of the research also show that due to the neglect of the local knowledge of the middle-aged and elderly, and the lack of proper management to identify needs, planning and decision-making, and the lack of participation of the villagers, they have faced many economic, social and environmental problems. Is. that by using information and communication technology (ICT) together with indigenous knowledge of agriculture to empower and increase people's participation and spread and exchange local experiences of middle-aged and elderly people towards the real goals of sustainable development in Taleghan and its suburbs.

    Keywords: Local Decision-Making, Empowerment of Villagers, Environmental Protection, Local Knowledge, Elderly, Participation of Villagers
  • Samad Rahmani, Hamed Fathaliani*, Hamid Hosseini Pages 432-440

    The language, which is the masterpiece of divine creation, has been repeated many times in the Holy Quran, and the origin of language and its God-givenness, the area related to speech, with emphasis on the tongue and lips, has been clearly and clearly mentioned. For this reason, in the science of linguistics, it has assigned various principles and branches. From the perspective of the Holy Qur'an, language is a tool for conversation and understanding, which has an epistemological aspect; Because the ways of understanding from the perspective of the Holy Quran are through the eyes, ears or tongue. If the language is used to unite the Muslim community and spread good among them; It is the best means; Because with the help of it, the good is done and the evil is forbidden, and if it is used to create division among the Islamic Ummah; It is the worst tool for the health of the individual and society because it brings the most dangerous pests for the health of societies and individuals in families. The most important functions of speaking the truth of the tongue are: monotheism, tahimidi, supplication, supplication, testimony, confirmation, correction, guidance, training, persuasion, eloquence, explanation, teaching, praise, and forgiveness. The method of this research is descriptive-analytical with library technique.

    Keywords: Quran, Allameh Tabatabaei, Al-Mizan, function, language, knowledge, health
  • Mohammad Elahi*, Mohamad Ebrahimpoor, Pegah Jahangiri, Maryam Danes Far Pages 441-447
    Purpose

    One of the important issues in the life of a retired elderly person is the closeness of time to death and the resulting anxiety. Therefore, the present study aimed to investigate the role of trust in God and life expectancy in predicting death anxiety in retired elderly.

    Materials and Methods

    In a descriptive-correlational study among all retired teachers of education in Karaj in the summer of 2019, according to Gujresi and Morgan table, 196 people were selected by available sampling method from among eligible individuals and questionnaires of trust in God Boalhari et al. 2000, Snyder et al.'s life expectancy (1991) and Templer and Ruff (1971)'s death anxiety. To analyze the data, Pearson correlation coefficient and multiple linear regression test were used simultaneously using SPSS software version 24 at the significance level of α = 0.05.

    Results

    The results showed that there was an inverse and significant relationship between trust in God (r = -0.438) with death anxiety (P <0.01), as well as the relationship between life expectancy (r = -0.363) and death anxiety. It was inverse and significant (P <0.01). Overall, reliance on God and life expectancy explained 22.4% of death anxiety.

    Conclusion

    Based on the results, it can be said that counselors and psychologists in the field of the elderly, by taking measures to promote trust in God and life expectancy in retired elderly, increase their death anxiety

    Keywords: Death Anxiety, Trust in God, life Expectancy, Elderly
  • Mohsen Habibidost, Mahboubesadat Fadavi*, Hadi Farhadi Pages 530-545
    Purpose

    Organizational syndromes play an important role in decline the performance and effectiveness of organizations. As a result, the present study was conducted with the aim of identify the strategies of coping with organizational syndromes in Iran's schools from the perspective of education professionals.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was qualitative. The research population was education specialists of Isfahan and Yasuj cities in the academic years of 2019-2020. The sample size according to the principle of theoretical saturation was estimated 10 people who were selected by purposive and snowball sampling methods. Data were collected by individually semi-structured interview and analyzed by coding method in MAXQDA-18 software.

    Findings

    The findings of the present research showed that for each of the ten organizational syndromes of caution, disturbed emotions, structural alienation, discrimination and politicking, organizational terrorism, structural mastery, narcissism, lack of communication, pressure and group thinking, a number were identified strategies in different categories.

    Conclusion

    To reducing the negative consequences of ten organizational syndromes can be done by improving different categories and indicators for each of them.

    Keywords: Organizational Syndromes, Schools, Education
  • Heresh Beyadar, Parviz Saketi*, Ali Badiezadeh, Hassan Esmailpour Pages 811-819

    Commercialization of academic research is one of the executive strategies to turn science into wealth. The aim of the present study is to identify the factors affecting the commercialization of academic research in Islamic Azad University. The present research method is a qualitative data type of the foundation, the statistical population includes academic experts and a purposeful sampling method based on theoretical saturation. To collect data, two methods of study and analysis of research background and semi-structured interviews were used. The research findings show that the small growth of academic research in the Islamic Azad University, especially during the last two decades, shows that there is a good potential for intellectual production. Findings also indicate 5 major factors to increase the commercialization of academic research. Factors are divided into intra-organizational and extra-organizational groups. The research findings are also in line with research findings in other countries to identify factors affecting the commercialization of academic research.

    Keywords: Commercialization, Academic Research, Factors, Contextual Analysis