فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال ششم شماره 1 (پیاپی 26، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/01
  • تعداد عناوین: 55
|
  • مرضیه بیگم سیاهپوش* صفحات 1-8
    هدف

    طبی سازی از موضوعات حیطه‏ی فلسفه پزشکی است و پدیده‏ای است که در آن به موضوع مورد بحث به مثابه یک معضل طبی نگریسته شده، و برای آن راه‏ کار های طبی جستجو می‏شود. این مطالعه به طبی سازی درس خواندن پرداخته است. در کشور ما برای اولین بار است که این موضوع مطرح می‏شود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتواست. نمونه های مطالعه، یادداشت های درج شده در حاشیه پرونده مراجعه کنندگان به کلینیک طب سنتی بودند. نهایتا داده‏ها به روش آنالیز محتوا تجزیه و تحلیل شده‏اند.

    یافته‏ ها

     مراجعان برای افزایش یادگیری، تمرکز و حافظه، افزایش سطح انرژی بدنی، افزایش تحمل نسبت به بی‏خوابی، طلب دارو کرده بودند و بر این باور بودند که داروهای گیاهی بی‏عارضه هستند. پزشکان در قبال این نوع از تقاضاها تشخیص ضعف عمومی، اضطراب و افسردگی یا بیش فعالی داده و داروهای تقویتی یا داروهای ضد اضطراب و افسردگی تجویز می‏کنند.

    نتیجه گیری

    به کارگیری گیاهان دارویی برای افزایش حافظه و نیروی بدنی، و همچنین طبی ‏سازی مسایل مرتبط با آموزش، از قبل هم مطرح بودند. از آنجا که گروه هدف در طبی‏ سازی درس خواندن سنین کمتر هستند، این نوع طبی سازی می‏تواند خطرناک باشد. زیرا دارو در این گروه سنی ممکن است، عوارض بیشتر و متفاوتی داشته باشد و از سویی این تفکر را که هر مشکلی با دارو حل شدنی است، در آنان نهادینه می‏کند.

    کلیدواژگان: طبی سازی، مدرک گرایی، درس خواندن، سلامتی
  • عفت صادقیان، زهره سعادتمند*، مریم براتعلی صفحات 17-31
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف استلزامات تربیتی تربیت غیرکلامی در آموزه های اسلامی (احادیث و روایات) است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش در زمره پژوهش های کیفی است که با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی با نظام مقوله بندی قیاسی انجام شده است. حوزه پژوهش شامل متون مرتبط با تربیت غیرکلامی در آموزه های اسلامی (احادیث و روایات) با استفاده از رویکرد هدفمند بود. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فیش برداری مرتبط با تربیت غیرکلامی در آموزه های اسلامی (احادیث و روایات) بود. روش کدگذاری و پارگراف به عنوان واحد تحلیل، جهت تجزیه و تحلیل متون استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های استلزامات تربیتی تربیت غیرکلامی در آموزه های اسلامی (احادیث و روایات) شامل 85 مفهوم اصلی و 392 استلزامات تربیتی بود که شاخص ترین آن عبارتند از: ادب، بازی با کودک، عبرت، محبت و احترام، مشورت، قناعت، بخشندگی، وفای به عهد، آموزش اعمال عبادی به کودک، آموزش اعمال عبادی به کودک، همنشین، سرزنش کردن، آموزش کودکان بر اساس مراحل رشد کودک، ذهن، توکل به خدا، مسیولیت والدین و مربیان، ظلم و ستم، آموزش مهارت و حرفه، صداقت، گفتار نیک، مثبت اندیشی، صبر، انفاق و کمک، انصاف داشتن، تنبیه نکردن کودک، تواضع، تدبیر، اسراف نکردن، استفاده از فرصت ها، تقوا، نظم، نپرداختن به کار بیهوده، عادت به کارهای خوب، عدالت، بصیرت، علم، اخلاق نیکو، سلام کردن، تفکر، داشتن هدف، پرهیز از بی حوصلگی، آرامش، راز داری، تنبلی نکردن، امانتداری، خویشتن داری، خوش گمانی، خیانت نکردن، پند ونصیحت، سکوت، شجاعت، جوانمردی، عقل، مدارا کردن، نیت، شکرگزاری تشکر، بخل، نفس، خشم، مسیولیت، ارزش انسان، پشتکار، عمل به دانسته ها، حیا، اولویت بندی کارها، کار و تلاش، بندگی، انجام کار خیر، کم گویی، تجربه، یادگیری، تغافل، نعمت ها، رضایت، دشنام ندادن، تهمت، ترس، طمع، تعلیم و تربیت، تقسیم بندی ساعات شبانه روز، حق، عیب جویی، عجله نکردن، لجاجت، مرز صفات، سوال کردن و... می باشد.

    نتیجه گیری

    روشن است در دوره ای که از تجهیزات کمک آموزشی و یا هنرهای نمایشی و فیلم و عکس و مانند آن خبری نبوده استفاده از این شیوه تا چه حد می توانست در ترسیم حقایق در ذهن مخاطبان نقشی موثر ایفا نماید و راه را بر فهم معارف الهی و درس های توحیدی بگشاید و این موضوعات را در آستانه ی حس شنوندگان قرار دهد.

    کلیدواژگان: استلزامات تربیتی، تربیت غیرکلامی، آموزه های اسلامی (احادیث و روایات)
  • آتوسا اعظم اخلاقی، خلیل علی محمدزاده*، سید مجتبی حسینی، علی ماهر، مهرنوش جعفری صفحات 42-63
    هدف

    ارزیابی عملکرد مبتنی بر شواهد موضوع اصلی در تمامی تجزیه و تحلیل های سازمانی در بهداشت و درمان و بالاخص بیمارستان ها می باشد. هدف این مطالعه ارزیابی عملکرد مبتنی بر شواهد بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر کاربردی، کیفی با رویکرد آمیخته است. برای شناسایی و استخراج مولفه ها، مصاحبه باز با 14 نفر از خبرگان آشنا با ارزیابی عملکرد مبتنی بر شواهد بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. خبرگان با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شدند و انتخاب خبرگان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه از روش تحلیل مضمون استفاده شد.

    یافته ها

    ارزیابی عملکرد مبتنی بر شواهد در قالب سیزده مولفه اصلی ارائه شد. مولفه های مورد تایید در این تحقیق عبارت بودند از: اثربخشی بالینی، الزامات کارکنان، برنامه ریزی استراتژیک، بیانیه رسالت سازمان، بیمار محوری، توانمندسازی منابع انسانی، جلب رضایت، حاکمیت پاسخگویی، خدمات پشتیبانی، کیفیت و ایمنی خدمات، مدیریت بیمارستان، مسئولیت پذیری، کارمند محوری.

    نتیجه گیری

    باتوجه به اینکه مشخص شد ضریب تاثیر تمامی مولفه های ارزیابی عملکرد مبتنی بر شواهد در حد قابل قبولی است لذا مدیران بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران باید به استفاده از این تحقیق در جهت ایجاد زیرساخت های مناسب ازریابی عملکرد مبتنی بر شواهد توجه نمایند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، عملکرد مبتنی بر شواهد، بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی، تهران
  • مژگان میرنجفی، هادی عظیمی گرکانی*، سید علی پورمنوچهری صفحات 56-64
    هدف

    زندگی اسلامی در عصر کنونی با وجود پیشرفت های تکنولوژی و جابجایی اطلاعات در زمینه های مختلف، جهت ایفای سلامتی روانی و جسمی بشر ، نیازمند احکامی استوار و محکم به این مهم می یاشد تا در این زمینه کمک حال بشر بوده و او را از گمراهی و اشتباه نجات دهد.

    مواد و روش ها

    نگارنده در این مقاله با روشی تحلیلی و توصیفی و با مطالعه کتابخانه ایی نقش فریضه امر به معروف و نهی از منکر را در ابعاد مختلف زندگی بررسی نموده و  مشخص گردیده امر به معروف و نهی از منکر در زندگی انسان ها کمک و نظارت و کنترل رفتارهای او می باشد که از طریق تقویت ارزش و هنجارها بوجود می آید. و امتی که بستر این رشد و تعالی را برای جامعه فراهم می آورد،افرادی با علم و با شخصیت تعلیم داده ، از مقام و جایگاهی بس رفیع برخوردار خواهد بود.

    یافته ها

    برای تاثیر امر به  معروف و نهی از منکر در زندگی اسلامی  باید به دنبال بهترین و موثرترین راهکارها و شیوه های عملی از قبیل احترام به شخصیت افراد، ارشاد تدریجی، نرمخویی، محبت و تشویق به ارزش ها بود تا این امر موجب  دست یافتن انسان به سلامتی جسمی و روانی در زندگی اسلامی گردد.

    نتیجه گیری

    خداوند برای سهولت این امر پس از آفرینش هستی خودش را نخستین مسیول و امرکننده و نهی کننده معرفی کرده و عنوان داشته که پیامبران و انبیاء را بعنوان واسطه این امر ، در روی زمین قرار می دهد. فریضه امر به معروف و نهی از منکر که از فروعیات دین اسلام می باشد و در واقع  وظیفه واجبی است که به وسیله آن سایر واجبات بر پا می شوند. برای انجام این فریضه ، شناخت اصول و ضوابط کلی در ضرورت امر به معروف و نهی از منکر در زندگی انسان لازم است، در واقع این دو فریضه به عنوان دو اصل اصلاح جویی و مبارزه دایم با فساد ،رکن اساسی زندگی اسلامی می باشد که می تواند اثرات مثبت در امورات زندگی و رسیدن ما به اهدافمان داشته باشد. و فرقی هم از حیث جنسیت (مذکر و یا مونث) ندارد.زیرا زندگی انسان کانونی است که در آن تربیت یافته و راهی جامعه می گردد .

    کلیدواژگان: امر به معروف، نهی از منکر، زندگی، اسلامی
  • مهین کیخانژاد*، علیرضا کیخا، اقلیما کرد، نسرین سلیم آبادی فراهانی، خلیل الله کرد صفحات 64-77
    توانایی تفسیر رخدادها و وقایع غیرمرتبط و برنامه ریزی نشده بزرگترین نشان موفقیت مدیران موفق سازمان های کنونی است که این تواناییها در واقع همان تفکر استراتژیک در یک سازمان می باشد که خود مبین یک کمبود اساسی برای رساندن یک سازمان به تعالی و توانمندسازی می باشد. هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدل مهارت تفکر استراتژیک در دانشگاه فرهنگیان استان مازندران بوده و تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی و بصورت مقطعی می باشد. جامعه آماری تحقیق، شامل کارکنان دانشگاه فرهنگیان استان مازندران در سال تحصیلی 1395-96 به تعداد 150 نفر و پژوهش بر اساس داده های جمع آوری شده از 150 نفر از آزمودنی ها، با روش نمونه گیری سرشماری از جامعه مورد نظر انجام گرفت. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه، جمع آوری و از طریق نرم افزارهای SPSS  و LISREL مورد بررسی قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه ای و تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی استفاده گردید. یافته ها نشان داد، با توجه به نتایج بدست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی و همچنین؛ نتایج حاصل از ضرایب استاندارد، مقادیر t و مقدار R2 در تحلیل عاملی تائیدی، هر یک از مولفه های تفکر سیستمی، عزم استراتژیک، پیشروی بر اساس رویکرد علمی، فرصت طلبی هوشمندانه، اثرگذاری و نفوذ استراتژیک، درک موقعیت برمبنای یادگیری و مفاهیم شناختی و قابلیت ایجاد زیرساخت های سازمانی، در تبیین مهارت تفکر استراتژیک در دانشگاه فرهنگیان استان مازندران موثر هستند، پس مدل نهایی مهارت تفکر استراتژیک در دانشگاه فرهنگیان متشکل از هفت مولفه ذکر شده، خواهد بود. در پایان با توجه به نتایج حاصل، به منظور بهبود وضعیت مولفه های تبیین کننده مهارت تفکر استراتژیک، پیشنهاداتی کاربردی و قابل اجرا ارائه گردید.
    کلیدواژگان: مهارت تفکر استراتژیک، تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی، دانشگاه فرهنگیان استان مازندران
  • نانسی ساکی*، علی گلستانی فر صفحات 65-72

    در اندیشه دینی چه در مورد فرد و چه در مورد خانواده و چه در مورد اجتماع یک حرکت و پیشرفت دایمی خواسته شده است؛ یعنی خواسته شده که هم انسان از جهت فردی روز به روز بهتر از دیروزش باشد و هم جامعه رشد یافته و در حال پیشرفت باشد. سبک زندگی از منظر قرآن کریم، مجموعه ای از موضوعات مورد قبول قرآن بر پایه خدامحوری و حاکمیت ارزش های اسلامی در زندگی است که غایت آن، رهایی از زندگی غیر اسلامی و رسیدن به حیات طیبه می باشد. در این سبک از زندگی، انسان بطور طبیعی مدلی را که بیشترین هماهنگی برای دستیابی به قرب الهی را داراست، در زندگی فردی و اجتماعی خود مطلوب می داند و تقرب به خدا و لقاء الله را هدف نهایی خود می بیند؛ از این رو، با اراده و اختیار خود، همه شوون زندگی اش را در مسیر این هدف قرار می دهد. این مقاله با هدف بررسی مولفه های سبک زندگی اسلامی و تاثیر آن در تعالی روح انسان با تکیه بر آیات قرآن، و با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی توانسته به این نتایج دست یابد:  مولفه های سبک زندگی اسلامی بر اساس آیات قرآن مقاصد عالیه انسانی را به همراه دارد و انسان باید در این راه گام برداشته و به مراتب کمال و قرب الهی نایل شود و در پیشرفت جامعه اسلامی نیز نقش ایفا کنند.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، سبک زندگی اسلامی، انسان، تعالی روح
  • سمیرا السادات مسلم بیات*، فریده عامری صفحات 98-107
    هدف

    این پژوهش بررسی تاثیر آموزش گروهی مهارتهای زناشویی اسلامی بر رضایت زناشویی و کیفیت زندگی متاهلین میباشد.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش نیمهتجربی با استفاده از پیشآزمون و پسآزمون بدون گروه کنترل میباشد. نمونه این پژوهش، 28 زن و 8 مرد از زوجین مراجعهکننده به سرای محله منطقه 5 شهر تهران در سال 1394 هستند. متغیر وابسته این پژوهش، رضایت زناشویی و کیفیت زندگی است که با پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی- فرم کوتاه ارزیابی شده است. متغیر مستقل نیز مهارتهای زناشویی اسلامی است که در 12 جلسه بر اساس آموزه های اسلامی و قرآنی تنظیم و آموزش داده شده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزه های اسلامی بر رضایت زناشویی و کیفیت زندگی تاثیر مثبت داشته و باعث افزایش رضایت و کیفیت زندگی افراد میگردد (P≤0.001).

    نتیجه گیری

    پیشنهاد میشود با تهیه یک پرسشنامه بومی شده اسلامی رضایت زناشویی، این آموزشها در گروه های مختلف مذهبی و غیر مذهبی اجرا شده و تاثیر آن بر رضایت زناشویی سنجیده شود.

    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، رضایت زناشویی، کفیت زندگی
  • فاطمه خدادادی*، حوریه رضا قلی، شهین عبدالمالکی صفحات 156-162
    هدف

    اهداف پژوهش حاضر مقایسه اضطراب در بین سه گروه زنان شرکت‌کننده در کلاس‌های روانشناسی (مهارت‌های زندگی)، اصول فقه و زنانی که در هیچ‌یک از این کلاس‌ها شرکت نکرده بودند، است.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی است. نمونه این پژوهش متشکل از 90 نفر 30 تا 60 ساله بود که بر اساس ملاک‌های ورود اضطراب و ملاک‌های خروج داشتن سابقه روان‌پزشکی، ابتلا به بیماری‌های مزمن و عدم تمایل به تکمیل پرسشنامه انتخاب شدند. افزون بر آن، شرکت‌کنندگان مقیاس افسردگی، اضطراب را تکمیل کردند. شرکت‌کنندگان به‌ صورت نمونه‌گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و در سه گروه قرار گرفتند، گروه روانشناسی در 14 جلسه 5/1 ساعته، هفته‌ای سه جلسه و گروه اصول فقه در 8 جلسه 5/1 ساعته هفته‌ای 2 جلسه شرکت کردند. داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس یک‌راهه مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج مقایسه در مقطع پس از آموزش نشان داد که بین دو گروه زنانی که در کلاس‌های روانشناسی (مهارت‌های زندگی) شرکت کرده‌اند و زنانی که در هیچ کلاسی شرکت نکرده‌اند از نظر میزان اضطراب در سطح (05/0) تفاوت معناداری وجود دارد. علاوه بر این بین میزان اضطراب زنان در دو گروه اصول فقه و عدم شرکت در کلاس‌ها نیز تفاوت معناداری در سطح (01/0) وجود دارد.

    نتیجه گیری

    هرچند که بین میزان اضطراب، در زنان شرکت‌کننده در کلاس‌های روانشناسی (مهارت‌های زندگی) و زنان شرکت‌کننده در کلاس‌های اصول فقه تفاوت معناداری یافت نشد

    کلیدواژگان: اضطراب، کاربرد روانشناس (مهارت های زندگی)، کاربرد اصول فقه
  • زهرا ایمانی، فیروزه زنگنه مطلق*، مسلم عباسی صفحات 163-172
    هدف

    این پژوهش با هدف، نقش واسطه ای انسجام روانی در رابطه بین رنج روانی و سازگاری معنوی با آشفتگی زناشویی در مادران کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مادران کودکان مبتلا به اوتیسم شهر تهران در سال 1399 تشکل دادند دادند، که از میان آنها، تعداد 457 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای آشفتگی زناشویی، سازگاری معنوی، رنج روانی و انسجام روانی استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS-V23 و Lisrel-V7.8 استفاده گردید. به‌منظور پاسخگویی به فرضیه‌های پژوهش از مدل‌یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. نتایج نشان داد بین رنج روانی با آشفتگی زناشویی در مادران کودکان مبتلا به طیف اوتیسم رابطه وجود دارد. بین سازگاری معنوی با آشفتگی زناشویی در مادران کودکان مبتلا به طیف اوتیسم رابطه وجود دارد. بین انسجام روانی با آشفتگی زناشویی در مادران کودکان مبتلا به طیف اوتیسم رابطه وجود دارد. رنج روانی از طریق نقش میانجی انسجام روانی با آشفتگی زناشویی در مادران کودکان مبتلا به طیف اوتیسم اثر غیرمستقیم وجود دارد (05/0>p). سازگاری معنوی از طریق نقش میانجی انسجام روانی با آشفتگی زناشویی در مادران کودکان مبتلا به طیف اوتیسم اثر غیرمستقیم وجود دارد (05/0>p).

    یافته ها

    همچنین نتایج نشان داد که اثر غیرمستقیم رنج روانی و سازگاری معنوی بر آشفتگی زناشویی مادران کودکان مبتلا به اوتیسم به واسطه انسجام روانی با 95 درصد اطمینان مورد تایید بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که مادران کودکان طیف اوتیسم در تمامی زمینه های زندگی خود با مشکلات و رنج زیادی مواجه هستند، این مشکلات از همان آغاز فرایند تشخیص شروع می شود باعث آشفتگی زناشویی می گردد لذا بالا بردن سلامت معنوی در این مادران انسجام روانی آنان را نیز افزایش می دهد

    کلیدواژگان: انسجام روانی، رنج روانی، سازگاری معنوی، آشفتگی زناشویی، اوتیسم
  • سیمین سلیمانی، لیدا لیل آبادی*، مرجان جعفری روشن صفحات 173-182
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان امیدمحور و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودمراقبتی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است و برای جمع‌آوری داده‌ها از طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل و پیگیری استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم عضو انجمن دیابت شهر تهران در سال 1400 تشکیل دادند که از بین آن‌ها، 45 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش (هر گروه 15 نفر) و یک گروه کنترل (15 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش درمان امیدمحور و گروه درمان پذیرش و تعهد 8 جلسه 60 دقیقه‌ای تحت آموزش قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه رفتارهای خودمراقبتی دیابتی (توبرت و گلاسکو، 2000) و کیفیت زندگی بیماران دیابتی (بروگز و همکاران، 2004) بودند که در دو مرحله پیش‌آزمون و پس‌آزمون مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم‌افزار spss 22 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس آمیخته) انجام گرفت. یافته‌ها نشان داد که هر دو مداخله به کار رفته در این پژوهش می‌توانند به‌طور معناداری رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم را بهبود بخشیدند (05/0<p).

    یافته ها

    همچنین نتایج نشان داد که هر دو درمان باعث بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم تاثیر داشت با این تفاوت که مداخله مبتنی بر درمان پذیرش و تعهد دارای تاثیر بیشتری بر رفتارهای کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم داشت. به علاوه درمرحله پس‌آزمون و پیگیری تفاوت معنی دار مشاهده نشد(05/0p<) که بیانگر پایداری تغییرات مداخله است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش، درمان پذیرش و تعهد و امیددرمانی، مداخلات موثری در افزایش رفتارهای خودمراقبتی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به دیابت داشتند.

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب مرگ، درمان امید محور، درمان پذیرش و تعهد، دیابت
  • صباح محمدی، فرج الله براتی*، سید حسام الدین حسینی صفحات 219-227

    یکی از مهمترین مسایلی که در اسلام به آن بسیار تاکید شده، موضوع وقف اموال مسلمین بوده که ثمرات دنیوی و اخروی بسیاری برای آن برشمرده شده. با توجه به گستردگی بحث وقف و اموال موقوفه، سلسله شرایطی در راه، این عمل خداپسندانه مطرح بوده که مضامینی نظیر شرایط واقف، شرایط اموال موقوفه، خرید و فروش مال وقف و سایر موارد در این رابطه را بوجود میآورد، به همین منظور، این پژوهش به بررسی رونق وقف در جهت امور تربیتی و دینی از منظر قرآن و حدیث میپردازد بدان ضرورت که نقش تاثیرگذار وقف مورد غفلت واقع شده و نسبت به گذشته کمتر به این امر خطیر اهتمام می شود. بی شک آشنایی با مزایا و محاسن وقف افراد بسیاری را به این چشمه حسنه سوق میدهدکه این امر یکی از اهداف اصلی این نوشتاراست. موقوفات در زمینه های مختلف موجب خشنودی خداوند متعال میگردد. باعث برکت در مال دنیا و فزونی توشه آخرت میشود. بی تردید وقف اموال در جهت مصارف موسسات و مراکزعلمی و حوزه های علمیه نقش وتاثیر بسزایی در ارتقای امور تربیتی و علوم دینی میگردد. از طرفی رونق وقف می تواند در کاهش فقر و ارتقای سلامت جامعه و سبک زندگی اسلامی افراد مثمر ثمر واقع شود. روش انجام پژوهش، توصیفی و روش گردآوری اطلاعات تحقیق به صورت کتابخانه ای و فیش برداری و آماری از اهم مطالب مرتبط بوده است.

    کلیدواژگان: تربیت، حدیث، رونق، دین، وقف، قرآن، سلامت
  • محسن عبدالهی* صفحات 250-255
    هدف
    امنیت یکی از نیازهای اساسی انسان است. این پدیده همزاد زندگی مدنی انسان است و با سایر مفاهیم اجتماعی و سیاسی ارتباط دارد. بنابراین همواره مورد توجه فلاسفه و اندیشمندان علوم اجتماعی و سیاسی بوده است. ابعاد مختلف امنیت همواره تحت تاثیر تحولات و وقایع مهم تاریخ قرار داشته و  سیر تحول و روش مطالعات اجتماعی نیز سبب طرح نگرش هایی متنوع درباره آن شده است.
    مواد و روش ها
    بر این مبنا، ارتباط مفهوم امنیت  با سایر مفاهیم سیاسی، و در این زمره مفاهیم منافع ملی و وحدت ملی، دغدغه ای اساسی و سرنوشت ساز برای پژوهش گران و فعالان مرتبط با آن بوده و تحقیقاتی ارزشمند نیز در این خصوص انجام شده است.
    یافته ها
    آنچه در این مقاله بررسی می شود راهبرد مقام معظم رهبری در همراهی امنیت و منافع ملی با وحدت اسلامی برای احداث جامعه ای برخوردار از سلامت معنوی است. در دیدگاه رهبری معظم جمهوری اسلامی ایران می توان به روشنی تاثیر آموزه های دینی و مکتب اسلام، اندیشه های بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی، تحولات و شرایط حاکم بر نظام جهانی و کرامت جامعه اسلامی را در ابعاد فردی و اجتماعی و زمینه های گوناگون آن ملاحظه نمود.
    نتیجه گیری
    این رابطه تعاملی ترجمان راهبرد جمهوری اسلامی در شرایط فعلی منطقه ای و بین المللی است و می تواند شاخصی مهم برا تحقق و سنجش سلامت معنوی جامعه باشد.
    کلیدواژگان: امنیت ملی، منافع ملی، وحدت اسلامی، راهبرد، مقام معظم رهبری، سلامت معنوی
  • مریم اوکاتی، علی عرب* صفحات 266-275
    هدف
    زنان دارای همسر معتاد نسبت به زنان دیگر از مشکلات روانشناختی بیشتری رنج می برند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه دشواری تنظیم هیجانی، ترس از ارزیابی های منفی اجتماعی و تمایل به خودکشی در زنان دارای همسر معتاد و غیرمعتاد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه پژوهش همسران معتاد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر زاهدان و همسران غیرمعتادان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر زاهدان در سال 1394 بودند. تعداد 60 نفر از همسران معتادان به روش نمونه گیری تصادفی ساده و تعداد 60 نفر از همسران غیرمعتادان به روش نمونه گیری دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس دشواری تنظیم هیجانی (گراتز و روئمر، 2004)، مقیاس ترس از ارزیابی های منفی (لیری، 1983) و پرسشنامه تمایل به خودکشی (بک، 1961) بود. داده ها با روش تحلیل واریانس چندمتغیری در نرم افزار  SPSS-16 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین زنان دارای همسر معتاد و غیرمعتاد از نظر هر سه متغیر دشواری تنظیم هیجانی، ترس از ارزیابی های منفی اجتماعی و تمایل به خودکشی و همه خرده مقیاس های آنها تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر، میانگین نمرات زنان دارای همسر معتاد در مقایسه با زنان دارای همسر غیرمعتاد به طورمعناداری در هر سه متغیر مذکور و همه خرده مقیاس های آنها در وضعیت نامطلوب تری قرار داشت (05/0<P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، برنامه ریزی برای بهبود سلامت خانواده از طریق ترک اعتیاد در معتادان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دشواری تنظیم هیجانی، ترس از ارزیابی های منفی اجتماعی، تمایل به خودکشی، زنان، معتاد
  • نفیسه صدرارحامی، اعظم بختیاری رنانی صفحات 276-284
    هدف

    عملکرد معلمان نقش مهمی در بهبود کیفیت نظام آموزش وپرورش دارد و مسئولیت پذیری اجتماعی می تواند بر آن اثر بگذارد. در نتیجه، پژوهش حاضر با هدف تبیین اثر میانجی گری نقش راهبران آموزشی در ارتباط بین مسئولیت پذیری اجتماعی و عملکرد معلمان انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش شناسی کمی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش کلیه معلمان شهرستان سمیرم در سال تحصیلی 1401-1400 به تعداد 878 نفر بودند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 267 نفر برآورد که این تعداد با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های راهبران آموزشی عابدی نیا و همکاران (1399)، مسئولیت پذیری اجتماعی اوبایسات (2017) و عملکرد شغلی پاترسون (1991) بود که روایی صوری آنها با نظر متخصصان تایید و پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب 89/0، 92/0 و 73/0 بدست آمد. داده ها با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS-22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مسئولیت پذیری اجتماعی بر راهبران آموزشی و عملکرد معلمان و راهبران آموزشی بر عملکرد معلمان اثر مستقیم و معنادار داشت (001/0>P). همچنین، مسئولیت پذیری اجتماعی با میانجی گیری راهبران آموزشی بر عملکرد معلمان اثر غیرمستقیم و معنادار داشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر میانجی راهبران آموزشی در ارتباط بین مسئولیت پذیری اجتماعی و عملکرد معلمان، پیشنهاد می شود که برای بهبود عملکرد معلمان و نظام آموزش وپرورش توجه بیشتری به مسئولیت پذیری اجتماعی و راهبران آموزشی شود و زمینه برای ارتقای آنها فراهم گردد.

    کلیدواژگان: راهبران آموزشی، مسئولیت پذیری اجتماعی، عملکرد معلمان
  • بهجت دربندی، حسن احدی*، جواد خلعتبری صفحات 329-342
    هدف

    یکی از پدیده هایی که روابط زوجین را در زندگی مشترک دست خوش اختلال می سازد گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی است که منشا فردی و شخصیتی دارد. الگوی ارتباطی زوجین با یکدیگر در این زمینه نقشی حیاتی دارد. وقتی روابط زوجین به سردی گرایش پیدا می کند موجب دل زدگی آن ها می شود، دل زدگی زناشویی زمینه ی گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی را فراهم می آورد. درحالی که اگر زوجین نسبت به قرارداد زناشویی خود متعهد باشند شاهد دل زدگی نخواهند بود. از طرف دیگر گرایش به سبک های اخلاقی تاثیر سازنده ای در روابط زوجین دارد. در این پژوهش سبک های گرایش اخلاقی متغیر میانجی در نظر گرفته شده و متغیرهای دل زدگی و تعهد زناشویی برون داد بوده اند که متغیر ملاک گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی را پیش بینی می کنند.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به روش همبستگی انجام گرفت. جامعه آماری را زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه یک و دو تهران در سال 1400 تشکیل داد. حجم نمونه براساس روش مدل یابی 250 نفر تعیین گردید که به روش سهمیه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها عبارت بودند از مقیاس دل زدگی زناشویی کایزر (1993)، تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997)، سبک های گرایش اخلاقی هایت و گرام (2007)، مقیاس گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی روز بولت و همکاران (1986). در روش تجزیه وتحلیل داده ها ابتدا از شاخص های آمار توصیفی و نرم افزار SPSS23 استفاده شد سپس در آزمون فرضیه ها از معادلات ساختاری، آزمون t، بوت استراپ و سوبل بهره برداری گردید که توسط نرم افزار PLS اجرا گردید.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن بود که بین گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی و دل زدگی زناشویی رابطه ای مستقیم و معنی دار وجود دارد ولی با تعهد زناشویی رابطه ای معکوس داشته است. ضمنا گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی با سبک های گرایش اخلاقی رابطه ای معکوس داشته منجر به تعدیل آن شده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین دل زدگی و تعهد زناشویی، پیش بینی کننده ی گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی زوجین بوده اند.

    کلیدواژگان: گرایش به طلاق درگیر پیمان شکنی، دل زدگی زناشویی، تعهد زناشویی، سبک های گرایش اخلاقی
  • فرشته اسلامی، توران سلیمانی*، صدر الدین ستاری صفحات 343-350
    هدف

    هدف این تحقیق، طراحی الگوی مطلوب انگیزش اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی  است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف از نوع مطالعات کاربردی به شمار میرود که به روش ترکیبی و با استراتژی اکتشافی انجام شده است. بخش کیفی این پژوهش با روش تحلیل مضمون و بخش کمی با روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد شهر تهران بود و حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 227 نفر می باشد، که 217 پرسشنامه با موفقیت جمع آوری شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بود. برای تعیین روایی نتایج از شاخص های زیر اجماع داده ها،اجماع پژوهشگران،اجماع روش ها و کنترل اعضا استفاده شد وبرای تعیین پایایی نیز از پایایی بازآزمون کدهای استخراج شده به روش هولستی استفاده شد و پایایی کل بالاتر از 60% (90.62 %) به دست آمد.برای شناسایی عامل های اصلی از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و برای آزمون مدل نهایی از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم و برای اولویت بندی مولفه ها از آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شد. برای مدلسازی معادلات ساختاری از نرم افزار Smart-PLS و برای اولویت بندی داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به یافته ها الگوی مطلوب انگیزش اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی طراحی شد و در بین عوامل موثر بر انگیزش اعضای هیات علمی دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران حمایت و پشتیبانی و خطی مشی ها و بسترهای قانونی در بالاترین رتبه و ایمنی و بهداشت محیط کار کمترین رتبه را داشتند.

    نتیجه گیری

    در مورد راهبردهای انگیزش اعضای هیات علمی بالاترین رتبه مربوط به بهبود بسترهای قانونی و زیرساخت ها و حقوق و مزایای درخور اعضای هیات علمی و پایین ترین رتبه به بهبود امنیت و شرایط محیط کار اختصاص داشت. در مورد پیامدها نیز بالاترین رتبه مربوط به پیامدهای در سطح دانشگاه و جامعه و سپس در سطح فردی اختصاص داشت.

    کلیدواژگان: الگو، مطلوب، انگیزش، اعضای هیات علمی
  • عادله عالی زاده، محمد حسین پور*، غلامحسین برکت صفحات 397-410
    هدف

    پژوهشها نشان میدهد که امروزه به مستند سازی تجربیات مدیران توجه زیاد شده است، به همین دلیل ضرورت دارد تا عوامل موثر بر آن را شناسایی کرد تا بتوان راهکارهایی به منظور بهبود مستند سازی تجربیات مدیران ارائه کرد. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر به بررسی ارائه الگویی جهت مستند سازی تجربیات مدیران به منظور ارتقاء کیفیت دوره های آموزشی سازمان تامین اجتماعی استان بوشهر می پردازد.

    مواد و روش ها

    روش مطالعه کیفی است که با استفاده از مصاحبه عمیق انجام شده است.  شرکت کنندگان صاحب نظرانی از اعضای هیئت علمی، متخصصان مدیریت و دست اندرکاران حوزه مستندسازی تجربه در سال 1401-1400 بودند. نمونه گیری در بخش کیفی به صورت هدفمند و با تکنیک شبکه متخصصان انجام شد که 10 نفر در مصاحبه شرکت کردند.

    یافته ها

    نتایج نهایی پژوهش بر مبنای مصاحبه ها نشان داد که عوامل موثر بر مستندسازی تجربیات مدیران عبارتند از: 1) عوامل علی (سرمایه اجتماعی، حمایت مدیران ارشد، مدیریت مشارکتی، فرهنگ سازمانی، انگیزه)؛ 2) عوامل زمینه ای (قوانین و مقررات، فناوری اطلاعات، جو سازمانی، ارتباطات سازمانی مبتنی بر اعتماد)؛ 3) عوامل مداخله ای (ساختار سازمانی سنتی، سبک های سنتی مدیریتی، عدم حمایت مدیران عالی، مقاومت مدیران، مشغولیت کاری مدیران، عدم مهارت مدیران)؛ 4) راهبردها (اهداف، تجزیه و تحلیل شرایط، تجزیه و تحلیل منابع، شناسایی استراتژی های سازمان، استفاده از تکنولوژی های روز)؛ مولفه های مستندسازی تجربیات مدیران (شناسایی تجربیات، ثبت تجربیات، به اشتراک گذاری تجربیات، کاربرد تجربیات)؛ پیامدها (بهره وری، سازمان یادگیرنده، حل مسائل سازمان،الگوبرداری از تجارت دیگران)

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت که عوامل علی، مداخله ای، زمینه ای و راهبردهای زیادی بر مستند سازی تجربیات مدیران تاثیر دارد که باید به آن توجه کرد.

    کلیدواژگان: مستندسازی تجربیات مدیران، ارتقاء کیفیت دوره های آموزشی، سازمان تامین اجتماعی استان بوشهر
  • عین الله قلی پور، حمزه اکبری*، کاظم شریعت نیا صفحات 443-452
    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش زوج درمانی هیجان محور بر سواد عاطفی، سازگاری زوجین، دلزدگی زناشویی و تحمل پریشانی در زوجین مراجعه کننده به کلینیک های شهرستان گنبد بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش کلیه زوجین مراجعه کننده به کلینیک های شهر گنبد در سال 1400- 1399 می باشد. جهت انتخاب نمونه از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. حجم نمونه برابر با 32 نفر در نظر گرفته شد که آزمودنی ها به طور تصادفی در دوگروه آزمایش (16 نفر) و گروه کنترل (16 نفر)  قرار گرفتند. در این طرح، مداخله درمانی آموزش غنی سازی روابط زناشویی طی نه جلسه به عنوان متغیر مستقل و متغیرهای سواد عاطفی، سازگاری زوجین، دلزدگی زناشویی و تحمل پریشانی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. ابزارهای گردآوری داده ها زیرمقیاس سواد عاطفی مقیاس کارکردهای روانشناختی خانواده ایرانی کیمیایی، مقیاس سازگاری زناشویی  اسپانیر (DAS)، مقیاس دلزدگی زناشویی پاینز و پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، زوج درمانی هیجان محور بر سواد عاطفی، سازگاری زوجین، دلزدگی زناشویی و تحمل پریشانی در زوجین مراجعه کننده به کلینیک اثربخش است (01/0<p)

    نتیجه گیری

    تمرکز به موضوعات دلبستگی، زوج درمانی هیجان مدار را قادر ساخته تا نتایج مثبت مهمی را در زوج درمانی به دست آورد.

    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان محور، سواد عاطفی، سازگاری زوجین، دلزدگی زناشویی و تحمل پریشانی، زوجین
  • علیرضا خوشرو*، حمید ملکی، نازیلا خطیب زنجانی، مرجان معصومی فرد صفحات 453-461
    هدف

    با توجه به اهمیت عناصر برنامه درسی و توجه به جنبش فرانوگرایی، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و نقد آسیب های تربیتی عناصر برنامه درسی جنبش فرانوگرایی بر مبنای سند تحول بنیادین انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی از نوع تحلیلی- انتقادی بود. جامعه پژوهش همه منابع مکتوب درباره برنامه درسی جنبش فرانوگرایی و سند تحول بنیادین بودند که برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری سرشماری استفاده شد. ابزار پژوهش یادداشت برداری از متون بود و داده های حاصل از آنها با روش تحلیل محتوا تحلیل شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه آسیب های تربیتی عناصر برنامه درسی جنبش فرانوگرایی بر اساس 9 عنصر کلاین شامل اهداف، محتوا، راهبردهای یادگیری و یاددهی، مواد و منابع آموزشی، فعالیت های یادگیری، زمان آموزش، فضای آموزش، گروه بندی و ارزشیابی شناسایی و سپس این موارد بر اساس سند تحول بنیادین مورد بررسی و نقد قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه حاکی از وجود تلویحات کاربردی برای متخصصان و برنامه ریزان تعلیم وتربیت جهت طراحی و اجرای برنامه هایی برای بهبود عناصر برنامه درسی است.

    کلیدواژگان: آسیب های تربیتی، برنامه درسی، عناصر برنامه درسی، جنبش فرانوگرایی، سند تحول بنیادین
  • مصطفی غلامی کیا، جهانگیر کرمی*، محمود گودرزی صفحات 462-470
    هدف

    تابآوری یکی از تواناییهای انسان است که باعث تحمل و سازگاری با بحرانهای زندگی و غلبه بر آنها میشود. پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل تابآوری خانواده براساس میزان تمایزیافتگی خود و سلامت خانواده اصلی با نقش میانجی تنظیم هیجان انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری را تمام زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه در سال 1400 تشکیل میدهند. نمونه 400 نفر بودند و از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسشنامه های تابآوری خانواده سیکبی، تمایزیافتگی خود، تنظیم هیجان و سلامت خانواده، از نرم افزار SPSS-25 و نرم افزار AMOS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین تمایزیافتگی خود و سلامت خانواده با تابآوری خاواده با واسطه گری تنظیم هیجانی رابطه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها میشود نتیجه گرفت که تمایزیافتگی خود و سلامت خانواده از طریق تنظیم هیجانی بر تابآوری خانواده موثر است. لذا با مدیریت تنظیم هیجانی میتوان تاثیر آنها را بر تابآوری خانواده تنظیم کرد.

    کلیدواژگان: تابآوری خانواده، تمایزیافتگی خود، سلامت خانواده اصلی، تنظیم هیجان، زوجین
  • سارا نعیمی، اصغر مینائی*، بهشته نیوشا صفحات 471-477
    هدف

    یکی از مهمترین عواملی که می تواند بر کیفیت یادگیری تاثیرگذار باشد، راهبردهای یادگیری خودتنظیمی  نقش مهمی در کیفیت یادگیری دارد. پژوهش حاضر با هدف پیشبینی عملکرد ریاضی براساس راهبردهای خودتنظیمی در دانش-آموزان مقطع متوسطه اول شهر ساوه اجرا شد.

    مواد و روش ها

    فرمهای خودگزارش دهی (دانش آموز)، والد، و معلم پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (SRSI) با عنوان SRSI-SR، SRSI-PRS، و SRSI-TRS در دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر ساوه به اجرا درآمد. برای این منظور پس از ترجمه و آماده سازی پرسشنامه های مذکور، پرسشنامه SRSI-SR و SRSI-PRS برای 1480 دانش آموز و والدین آنها از طریق ایمیل ارسال گردید. پس از گذشت یک ماه و ارسال ایمیل های یادآوری، تعداد 785 پرسشنامه SRSI-SR و 753 پرسشنامه SRSI-PRS و 197 پرسشنامه SRSI-TRS برگشت داده شد. پس از حذف پرسشنامه های ناقص تعداد پرسشنامه SRSI-SR و SRSI-PRS به 610 پرسشنامه کاهش پیدا کرد و وارد تحلیل ها شدند.

    یافته ها

    پرسشنامه های تکمیل شده توسط معلمان نقصی نداشتند و همه 197 پرسشنامه وارد تحلیل شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد هر سه پرسشنامه فرمهای خودگزارشدهی، والد و معلم، قدرت پیش بینی و تبیین کنندگی قوی در ارتباط با عملکرد ریاضی دانش آموزان را داشتند.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، عملکرد ریاضی
  • مصطفی اکبری، هومن مینونژاد، کامران یزدانبخش* صفحات 477-482

    کمردرد مزمن یکی از مشکلات شایع حوزه سلامت است که دست یابی به یک برنامه درمانی مناسب جهت بهبود سریع تر بیماران مبتلا آن همواره مورد توجه بوده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرینات ثبات عضلات مرکزی بر بهبود کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود. پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود که به منظور اجرای آن، تعداد 30 نفر از مبتلایان به کمردرد مزمن غیر اختصاصی به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل، هرکدام 15 نفر  گماشته شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تحت تمرینات برنامه ثبات عضلات مرکزی قرار گرفت. نتایج نشان داد درد افراد گروه تحت درمان در مرحله پس آزمون به صورت معنی داری کاهش پیدا کرد (0.05<p). از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت کرد که تمرینات ثبات عضلانی، در کاهش درد بیماران مبتلا به کمردرد مزمن تاثیر شایانی داشته است. لذا پیشنهاد می شود که در برنامه درمانی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن این تمرینات در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، تمرینات ثبات عضلانی
  • علی آرمین، علیرضا اسلامبولچی*، علی اصغری صارم، حسن رنگریز صفحات 483-491

    در سازمانها، ارزش افزوده منابع انسانی، دستیابی به اهداف تعیین شده سازمان را تضمین میکند. نقش انسان و منابع انسانی در گشایش تنگناها و ایجاد فناوریهای پیشرفته و جایگاه آن به عنوان نیروی محرکه هر سازمان، مطالعات را به سمت جنبه های عمکردی از جمله ارزش افزوده سوق داده است. از این رو، هدف از تحقیق حاضر، ارائه مدل ارزش افزوده مدیریت منابع انسانی استان کردستان بوده است. این تحقیق به روش کمی و کیفی انجام شده است. جامعه آماری در بخش کیفی، شامل 15 نفر از خبرگان سازمان مالیات استان کردستان بوده است و در بخش کمی حجم نمونه، شامل 291 نفر از کارشناسان و کارکنان این سازمان بوده است. نتایج تحقیق بر اساس محاسبات مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که ضرایب تحلیل مسیر بین «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله کارمندیابی و استخدام» و «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله ارزیابی عملکرد» برابر با 0.93؛ بین «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله ارزیابی عملکرد» و «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله چرخش/اخراج» برابر با 0.84؛ و بین «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات» و «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله آموزش و توسعه» برابر با 0.99؛ محاسبه شده است؛ درحالی که ضرایب تحلیل مسیر بین «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله چرخش/اخراج» و «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات» برابر با 0.64؛ بین «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله پیامدهای سازمانی» و «ارزش افزوده منابع انسانی در مرحله جبران خدمات» برابر با 0.65؛ اندازه گیری گردید.

    کلیدواژگان: ارزش افزوده، مدیریت منابع انسانی، سازمان امور مطالعاتی
  • سنبل محمدی مقدم، مهدی بهره مند*، روح الله افضلی گروه صفحات 517-525

    فقه اسلام، اعتبار و نقشی خاص برای «عرف» قائل بوده و برای آن، تعابیر و جایگاه ویژهای مد نظر قرار میدهند. بدون شک، عرفها، سنتها و رسوم، به تدریج، به ارزشهای اجتماعی بدل شده و یا موجب شکلگیری آنها میشوند. این مقاله سعی نموده است نقش «عرف» به عنوان یکی از منابع تاثیرگذار بر قواعد حقوقی جامعه و ارتباط آن با «حقوق شهروندی» از نظر فقه اسلام را مورد بررسی قرار دهد. این تحقیق با استفاده از روش کتابخانهای و شیوه توصیفی-تحلیلی انجام گرفته است و به طور کلی درصدد پاسخگویی به این سوال اساسی است که آیا در فقه اسلام، عرف در تبیین حقوق شهروندی حجیت دارد؟ نتایج تحقیق نشان میدهد که در فقه اسلام، «عرف» از جایگاه ویژهای برخوردار است و یکی از عوامل اثرگذار بر حقوق شهروندی محسوب میشود. از نظر فقه اسلام، حکومت فقط زمانی اعتبار می یابد که وسیلهای در جهت تحقق اهداف الهی و انسانی و ابزار برپایی عدالت و رفاه همگانی و حفظ حرمت و حقوق انسانی و بستر تعالی آدمی، که همه از شاخصه های حقوق شهروندی است، باشد. همچنین عرف از یکسو میتواند نقش مثبتی در شکلگیری حقوق شهروندی ایفا کند و در مواردی که قوانین نمیتوانند تمام نیازهای مردم را پیشبینی نمایند، به یاری بیاید و به تکمیل، رفع اجمال و تفسیر آن بپردازد و گاه قانونگذار، با اندک تغییر و تصرف، به عرف جنبه قانونی میدهد. از سویی دیگر نیز میتواند مانعی برای تحقق آن یا نقش سلبی داشته باشد؛ در اینگونه موارد، قانون با ورود خود، عرف را منسوخ میکند و آن را مطرود مینماید. به عبارت دیگر، تا زمانی که لزوم توجه به حقوق شهروندی به هنجار مسلط مردم تبدیل نشود، ساز و کارهای حقوقی، راه دشواری را برای رهیافت از آن پیش رو خواهند داشت.

    کلیدواژگان: عرف، حقوق شهروندی، فقه اسلام
  • علی بخشی*، فرهاد ادریسی، محمدحسین صائینی، حسین مرادی صفحات 542-548

    تیسیر در شریعت از جمله مفاهیم و اصطلاحاتی است که نشان دهنده لطف و مهربانی خداوند در حق بندگان است. طبق این مفهوم، حق تعالی سعی کرده است در ارتباط با احکام و عبادات، قانونهایی را وضع کند که پایینتر از توان مومنان است. این بدان معناست که هدف اصلی از انجام احکام و قوانین شرعی، رسانیدن نسبی بنده ها به شکوفایی معنوی و رشد اخلاقی است و سختگیریهای بیش از اندازه نمیتواند چنین هدفی را محقق سازد. در پژوهش حاضر که با استناد به منابع کتابخانهای و روش توصیفی- تحلیلی تدوین شده است، ابعاد اخلاقی مفهوم «تیسیر» بازنمایی میشود تا به این پرسش اصلی پاسخ داده شود که اصلیترین گفتمان اخلاقی که با درک زوایای گوناگون تیسیر محقق میشود، چیست؟به نظر میرسد که مفهوم تیسیر جدای از اینکه کارکردی شرعی و فقهی دارد، گفتمان اخلاقی «تساهل» و «رواداری» را در جامعه اسلامی ترویج میدهد و به صورت غیرمستقیم به مخاطبان بیان میدارد که در ارتباطگیری با دیگران، از سختگیریهای بیمورد و نیز، توجه صرف به خواسته های خود دوری کنند و از روی آسانگیری رفتار کنند تا پیوندهای انسانی، تحکیم یابد. همانطور که خداوند احکام الهی را آسان نمود تا بندگان دچار مشقت نشوند. در مجموع، دو گفتمان اخلاقی در بطن مفهوم تیسیر نهفته که عبارت است از: «آسانگیری و رواداری» و «گذشت از حق خود به سود دیگری».

    کلیدواژگان: قرآن کریم، اخلاق، تیسیر، آسانگیری و تساهل
  • سیده بدری السادات حسینی، مهدی دوایی*، نجمه وکیلی، معصومه صمدی صفحات 549-577
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی تربیت اخلاق معلمی با تاکید بر آموزه های اسلامی انجام پذیرفت. پژوهش مذکور از نظر هدف بنیادی- کاربردی، از نظر داده های اطلاعاتی، از نوع آمیخته و از نظر نحوه اجراء، داده بنیاد در بخش کیفی و توصیفی پیمایشی در بخش کمی بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش، شامل خبرگان آموزش و پرورش بود. برای تعیین نمونه ها از روش نمونهگیری غیر تصادفی هدفمند استفاده شد که 20 نفر با استفاده از اصل اشباع به عنوان حجم نمونه، در نظر گرفته شد. گروه دوم از جامعه آماری این پژوهش در بخش کمی شامل تمامی معلمان دوره دوم مقطع متوسطه شهر تهران به تعداد 2522 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه بخش کمی از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد 300 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. روش نمونه گیری در این پژوهش تصادفی خوشه ای بود. در بخش کیفی پژوهش حاضر از مصاحبه های نیمه ساختمند استفاده شد. به منظور گردآوری داده ها در بخش کمی، از روش های کتابخانه ای (شامل کتاب ها، پایگاه های معتبر علمی و پایان نامه های دانشگاهی) و میدانی (پرسشنامه محقق ساخته) استفاده شد. برای حصول اطمینان از روایی ابزار در بخش کیفی پژوهش و به منظور اطمینان خاطر از دقیق بودن یافته ها از دیدگاه پژوهشگر، ازنظرات اساتید آشنا با این حوزه و متخصصان دانشگاهی که در این حوزه خبره و مطلع بودند استفاده شد. همچنین، از پایایی بازآزمون و روش توافق درون موضوعی برای محاسبه پایایی مصاحبه های انجام گرفته استفاده شد. برای تعیین روایی پرسشنامه از روایی ظاهری، محتوایی و سازه استفاده شد. برای تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی کدگذاری نظری برگرفته از روش نظریه پردازی داده بنیاد بود. در بخش کمی با توجه به سوالهای پژوهش از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، چولگی و کشیدگی)با استفاده از نرم افزار SPSS-21  و استنباطی (همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی) با استفاده از نرم افزارهای SPSS-v21، Smart Pls-v2 و Lisrel-v8 بهره گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان دادند که ابعاد تربیت اخلاق معلمی با تاکید بر آموزه های اسلام در معلمان دوره دوم مقطع متوسطه شهر تهران، شامل تربیت شناختی، تربیت عاطفی، تربیت رفتاری است. همچنین، ابعاد موثر بر تربیت اخلاق معلمی با تاکید بر آموزه های اسلام در معلمان دوره دوم مقطع متوسطه شهر تهران شامل، ارزش ها و هنجارهای اخلاقی جامعه، سیاست گذاری و برنامه ریزی در نظام آموزشی، معلم و برنامه درسی می باشد.

    نتیجه گیری

    بسترها و موانع پیاده سازی تربیت اخلاق معلمی با تاکید بر آموزه های اسلام در معلمان دوره دوم مقطع متوسطه شهر تهران شامل ابعاد محیطی، اجتماعی، آموزشی، حمایت، برنامه ریزی در نظام آموزشی و آگاهی معلمان معرفی شدند. در نهایت مدل مفهومی پژوهش ارائه شد که از اعتبار مطلوبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: تربیت، اخلاق معلمی، آموزه های اسلامی
  • سارا مرادی* صفحات 578-585
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش شوخ طبعی بر رضایت زناشویی زوجین بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی و شیوه انجام آن نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره خصوصی منطقه 11 تهران بود. در این راستا، از طریق شیوه نمونه گیری در دسترس تعداد 30 زوج انتخاب و به صورت تصادفی در یک گروه آزمایش (15 زوج) و یک گروه کنترل (15 زوج) گمارده شدند. سپس، روی گروه آزمایش مداخله گروهی مبتنی بر آموزش شوخ طبعی با اقتباس از مدل مک گی (2004) اجرا شد. ابزار پژوهش جهت گردآوری داده ها شامل پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ بود. سرانجام، جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS-26 و روش تحلیل واریانس مختلط با اندازه های مکرر سه مرحله ای استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها بین نمرات رضایت زناشویی گروه آزمایش و کنترل در مرحله پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری تفاوت معنادار وجود داشت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل یافته ها حاکی از آن است که آموزش شوخ طبعی بر رضایت زناشویی گروه آزمایش (ضریب اتا = 0.69) تاثیر معنادار داشت. اثربخشی این مداخله در مرحله پیگیری نیز طبق آزمون تعقیبی بنفرونی پایدار بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های موجود می توان نتیجه گیری کرد که برای افزایش رضایت زناشویی زوجین می توان از شیوه آموزش شوخ طبعی در مراکز مشاوره خانواده و زوج درمانی استفاده کرد. پیشنهاد می گردد کارگاه های آموزشی برای آموزش این روش به متخصصین برگزار گردد.

    کلیدواژگان: آموزش شوخ طبعی، رضایت زناشویی، زوجین
  • سیما جلالی نژاد، فریبا دمیرچیلی*، رسول داودی صفحات 584-598
    هدف

    هدف اصلی از انجام این پژوهش طراحی و اعتباریابی الگوی ارتباط بین صنعت و آموزش در عصر دانایی است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از جمله پژوهش های کیفی است که از نظر هدف بنیادی-کاربردی و از نظر روش انجام پژوهش توصیفی-پیمایشی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی و صاحبان صنایع است. برای تعیین نمونه ها از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند استفاده شد که 20 نفر با استفاده از اصل اشباع به عنوان حجم نمونه، در نظر گرفته شد. مشخصات مصاحبه شوندگان شامل 7 نفر از مدیران دانشگاهی، 8 نفر از صاحبان صنایع و 5 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگا ه ها بودند. در این پژوهش از مصاحبه های نیمه ساختمند استفاده شد. . برای حصول اطمینان از روایی ابزار در بخش کیفی پژوهش و بهمنظور اطمینان خاطر از دقیق بودن یافته ها از دیدگاه پژوهشگر، ازنظرات ارزشمند اساتید آشنا با این حوزه و متخصصان دانشگاهی که در این حوزه خبره و مطلع بودند استفاده شد. در پژوهش کنونی از پایایی بازآزمون و روش توافق درون موضوعی برای محاسبه پایایی مصاحبه های انجام گرفته استفاده شد. روش تحلیل داده ها کدگذاری نظری برگرفته از روش نظریه پردازی داده بنیاد بود.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل نشان میدهد که از میان 141 شاخص (گویه) موجود، 33 مولفه ی اصلی قابل شناسایی بود. مولفه های شناسایی شده شامل ارتباط از طریق سیاست گذاری قانونی، ارتباط چرخشی، تحقیق مشارکتی و انتقال فناوری به عنوان عوامل محوری، عوامل مدیریتی، عوامل زیرساختی، عوامل آموزشی و حاکمیت فناوری اطلاعات به عنوان عوامل تاثیرگذار و همچنین مولفه های کیفیت اموزشی، نوآوری سازمانی به عنوان عوامل اثرپذیر یا پیامدها شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    علاوه بر این، سازوکارها در قالب عوامل مدیریتی، توسعه فناوری و رفتاری، بسترها در قالب عوامل رفتاری، محیطی و اجتماعی و موانع در قالب عوامل آموزش فناورانه، حمایت فناورانه و آموزشی مورد شناسایی قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: صنعت، آموزش، عصر دانایی، کیفیت اموزشی، نوآوری سازمانی
  • اکرم قرائی، علیرضا جهانگیری*، علی پورقصاب امیری، حسن سلیمانی صفحات 599-607

    بسیاری از تهدیدات مطرح علیه جوامع بشری از مسائل زیست محیطی سرچشمه می گیرند. مسئله محیط زیست امروزه به بحرانی جهانی و فراگیری تبدیل شده و چنانچه به صورت علمی و جدی برای رفع این معضل چاره اندیشی نشود. بشر را با فاجعه عظیمی مواجه خواهد ساخت؛ بنابراین سازمان های غیر دولتی زیست محیطی از مراکزی هستند که می تواند مشارکت های مردمی را در حفاظت از محیط زیست جهت دهی و هدایت کرده، با متمرکز نمودن تلاش های فردی و جمعی، بازدهی ها را افزایش دهند. سازمان های غیردولتی زیست محیطی در دهه های اخیر رشد کمی چشمگیی داشته اند؛ بنابراین سئوال اصلی پژوهشی سازمان های غیر دولتی چگونه و می توانند در ایجاد، حمایت از محسط زیست سالم تلاش کنند؟ فرضیه مقاله اینگونه می باشد: سازماهای غیردولتی میتواند با ایجاد جامعه مدنی و توسعه پایدار به حفظ امنیت محیط زیست و حمایت از سلامت محیط زیست کمک کند. برای انجام پزوهش حاضر از روش کیفی از نوع کتابخانه ای استفاده شده است. بدین صورت که ابتدا داده های لازم از منابع نوشتاری و الکترونیکی استخراج و سپس مورد تبیین قرار گرفته است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که تهدیدات محیط زیستی، مخاطرات وسیعی را به همراه داشته و حقوق بشر، در تقابل محیط زیست طبیعی و انسانی، مورد هجمه واقع شده است.

    کلیدواژگان: سلامت، سازمان های غیردولتی، حفاظت محیط زیست
  • ابوذر وهاب زاده، عباسقلی غفاری فرد*، مهرناز بهروزی صفحات 608-613

    یکی از کارکردهای مهم وقف در جامعه گسترش بهداشت عمومی و سلامت جامعه است. چرا که رعایت نظافت و بهداشت عمومی، یکی از مسایل مهم در زندگی و روابط اجتماعی هر قوم و ملتی به شمار می آید که در فرهنگ و اعتقادهای دیرینه مردم ریشه دارد. گسترش موقوفات در دوره صفوی و توجه درباریان به خصوص خواجه سرایان به وقف و اختصاص موقوفات مختلف در زمینه وضعیت بهداشت و سلامت جامعه مورد تاکید منابع این دوره است. چرا که یکی از اقدامات خواجه سرایان در این دوره تاسیس امکان بهداشتی از جمله حمام برای گسترش بهداشت عمومی و سلامت جامعه بود. بر این اساس، پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی درصدد بررسی نقش موقوفات خواجه سرایان در بهداشت عمومی و سلامت جامعه عصر صوفی است. نتایج پژوهش حاکی از آن است بسیاری از عوامل در دوره صفویه بر سلامت و بهداشت جامعه تاثیرگذار بودند. یکی از آن ها گسترش حمام و اختصاص موقوفات برای اداره و هزینه نگهداری آنان توسط خواجه سرایان بود. در این دوره خواجه سرایان به دلیل درآمد و ثروت هنگفت، بخشی از درآمد خود را به دلایل مختلف به صورت موقوفات به گسترش بهداشت عمومی و سلامت جامعه در قالب تاسیس حمام های عمومی اختصاص می دادند و تاثیر مهمی در وضعیت بهداشت شهری داشتند.

    کلیدواژگان: موقوفات، خواجه سرایان، بهداشت عمومی، سلامت، صفوی
  • زهره واثقی، حسن احدی*، حسین بیگدلی، جواد خلعتبری صفحات 620-629
    هدف

    هدف پژوهش حاضر رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه و تنظیم هیجانی با رضایت زناشویی با میانجی گری تاب آوری در زنان متاهل بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره تحکیم بنیاد خانواده با رویکرد سبک زندگی اسلامی شهر تهران در سال 1400 تشکیل داد. حجم نمونه نهایی با محاسبه بیش برآورد به دلیل پیش بینی ریزش آزمودنی 401 نفر بود که با توجه به گستردگی جامعه مورد مطالعه از روش غیرتصادفی و دردسترس استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ویژگی های دموگرافیک، رضایت زناشویی انریچ (1983)، طرح واره های ناسازگار اولیه یانگ (1998)، تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران (2002) و تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) استفاده شد. سپس داده های حاصل با استفاده از روش تحلیل مسیر توسط نرم افزار SPSS-26 و AMOS-18 تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که طرحواره های ناسازگار اولیه بر رضایت زناشویی در زنان تاثیر مستقیم  دارد. تنظیم هیجان انطباقی و منفی بر رضایت زناشویی در زنان  تاثیر مستقیم دارد. تاب آوری بر رضایت زناشویی در زنان تاثیر مستقیم دارد. طرحواره های ناسازگار اولیه بر رضایت زناشویی  با میانجی گری تاب آوری در زنان تاثیر غیرمستقیم دارد. تنظیم هیجان انطباقی و منفی بر رضایت زناشویی با میانجی گیری تاب آوری در زنان تاثیر غیرمستقیم دارد. (001/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت که متغیرهای تاب آوری، تنظیم هیجان و طرح واره های ناسازگار اولیه می توانند نقش مهمی در رضایت زناشویی داشته باشند و لزوم توجه به این متغیرهای مهم در برنامه های پیشگیری از طلاق باید مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، تاب آوری، تنظیم هیجان، طرح واره های ناسازگار اولیه
  • حمید ذوالقدر، ماشاء الله ولیخانی دهاقانی*، علیرضا شیروانی جوزدانی صفحات 630-645
    هدف

    کارآفرینی نقش مهمی در توسعه اقتصادی یک کشور دارد. این مهم در زمان تحریم یا محدودیت های طبیعی و غیر طبیعی جایگاه ویژه تری می یابد. لذا این پژوهش بر آن است تا مدلی مناسب با عناصر و متغیرهای بومی در کشور ایران را طراحی نماید.

    مواد و روش ها

    برای جمع آوری و تحلیل داده ها از روش کیفی نظریه داده بنیاد استفاده شد که فرایند آن در سه مرحله ی کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شده است. پس از 10 مصاحبه با صاحب نظران این حوزه، داده های لازم گردآوری و تحلیل شد. بدین صورت که پس از طی فرایند مقایسه مستمر داده ها و مراحل سه گانه ی کدگذاری مقوله ها در مجموع 7 مقوله اصلی و 15 مقوله فرعی شناسایی شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش در قالب یک مدل کیفی داده بنیاد با محوریت «کارآفرینی در شرایط محدودیت و تحریم» ارائه شد.

    نتیجه گیری

    بنایراین قالبی مطرح شده مشتمل بر شرایط علی (حمایت های دولتی در شرایط تحریم شامل حمایت های مالی و حمایت های قانونی)، بستر سازی یا زمینه ای مشتمل بر (مدیریت کسب وکار در شرایط تحریم که شامل: "مدیریت مالی در شرایط تحریم، مدیریت زنجیره تامین در شرایط تحریم، و مدیریت استراتژیک مبتنی بر فرصت ها و تهدیدها در شرایط تحریم"، مطلوبیت-های کسب و کار در شرایط تحریم که شامل: "تمرکز نیازهای کشور در شرایط تحریم و تمرکز بر مطلوبیت های مشتریان داخلی و خارجی"، خلاقیت در شرایط تحریم شامل: "خلاقیت در ایجاد خدمات و محصولات جدید در شرایط تحریم و خلاقیت در شناسایی بازارهای جدید در شرایط تحریم"، تمرکز بر مزیت های کسب وکار در شرایط تحریم شامل: "شناسایی مزیت های رقابتی در صنعت داخلی و تمرکز در توسعه توان رقابتی با محصولات خارجی" و در نهایت شبکه سازی در شرایط تحریم شامل:" مشاوره در کسب و کار و توسعه شبکه های اجتماعی") بود.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، مدل کارآفرینی، محدودیت، تحریم
  • سارا استوار، زینت نیک آیین*، علی زارعی، فریده اشرف گنجویی صفحات 646-655
    هدف

    کیفیت زندگی یکی از متغیرهایی است که بررسی آن اهمیت زیادی دارد و به نظر می رسد که حضور در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها نقش موثری بر آن داشته باشد. بنابراین، هدف این مطالعه تعیین تاثیر حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها بر کیفیت زندگی با میانجی وضعیت اجتماعی- اقتصادی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانش آموزان استفاده کننده از اماکن ورزشی- تفریحی پارک های شهر تهران در سال تحصیلی 1401-1400 بودند. از میان آنها تعداد 450 دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه محقق ساخته حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها، سیاهه کیفیت زندگی (وارنی و همکاران، 2001) و پرسشنامه وضعیت اجتماعی- اقتصادی (قدرت نما و همکاران، 1392) گردآوری و با روش مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-25 و Smart PLS-3  تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مدل حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها بر کیفیت زندگی با میانجی وضعیت اجتماعی- اقتصادی برازش مناسبی داشت. همچنین، حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها بر کیفیت زندگی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی بر کیفیت زندگی تاثیر مستقیم و معنادار و حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها با میانجی وضعیت اجتماعی- اقتصادی بر کیفیت زندگی تاثیر غیرمستقیم و معنادار داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاکی از تاثیر مستقیم حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها بر کیفیت زندگی و تاثیر غیرمستقیم آن با میانجی وضعیت اجتماعی- اقتصادی بود. بنابراین، برای بهبود کیفیت زندگی دانش آموزان می توان زمینه را برای بهبود حضور دانش آموزان در اماکن ورزشی- تفریحی پارک ها و وضعیت اجتماعی- اقتصادی آنها فراهم کرد.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، اماکن ورزشی- تفریحی، پارک ها، کیفیت زندگی، وضعیت اجتماعی- اقتصادی
  • عزت الله عباسیان* صفحات 672-681
    هدف

    حمل و نقل دریایی و نقش آن در گردشگری مسئله ای است که تا به امروز کم تر به آن توجه شده است. حمل و نقل دریایی روند جابجایی افراد، کالاها و غیره به وسیله قایق، کشتی و دیگر شناورها از روی دریاها، اقیانوس ها، دریاچه ها، کانال ها و رودخانه ها است هدف اصلی در این پژوهش، بررسی تجربه سفر دریایی گردشگران به جزیره کیش است.

    مواد و روش ها

    هدف این پژوهش کاربردی است و مساله تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی است. همچنین زمان گرد آوری داده ها مقطعی بوده (زمستان 1399) است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی گردشگرانی که از طریق دریا وارد جزیره کیش شده اند. با توجه به اینکه به جامعه آماری از کسانی که از طریق دریا وارد جزیره کیش شده اند یک جامعه نامحدود می باشد، لذا بر اساس فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی 384 نفر را به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند.

    یافته ها

    برای دستیابی به هدف تحقیق از تحلیل اهمیت- عملکرد (IPA) برای شناسایی نقاط قوت و ضعف تجربه سفر دریایی به جزیره کیش برای مولفه های رضایتمندی گردشگران استفاده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به ادبیات مرتبط با موضوع و نیز گفتگو و مصاحبه ای که با گردشگران انجام شده، 13 شاخص شناسایی شد. در بین معیارهایی که در ربع اول قرار گرفتند، تنوع مسیر دریایی با وزن 20.56% رتبه اول، رضایت از آسایش و راحتی با وزن 14.69% رتبه دوم، رضایت از امکانات تغذیه با وزن 14.26% رتبه سوم، رضایت از امنیت کشتی با وزن 12.22% رتبه چهارم را کسب کردند.

    کلیدواژگان: گردشگری، انتظارات گردشگران، دریا، جزیره کیش، سفر، گردشگر
  • پروانه پرندین، توکل موسی زاده*، رضا کاظمی، وکیل نظری صفحات 682-691
    هدف

    پژوهش حاضر، با هدف اثر بخشی روان شناسی مثبت گرا بر کنترل خشم و نشخوار فکری در زنان متاهل با نارضایتی زناشویی بالا انجام شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع نیمه آزمایشی که در آن از طرح پیش آزمون  - پس آزمون  با گروه کنترل با سنجش در خط پایه پس از مداخله و پیگیری 3 ماهه با گروه کنترل انجام گرفت. تعداد 30 نفر از زنان متاهل با نارضایتی زناشویی بالا مراجعه کننده کلینیک های زوج درمانی غرب شهر تهران در بازه زمانی فروردین تا اردیبهشت 1401 با در نظر گرفتن معیارهای ورودی از کسانی که تمایل به شرکت در تحقیق را داشتند (با اخذ رضایت کتبی) انتخاب و از طریق جایگزینی تصادفی  به شیوه زیر صورت پذیرفت و به طور تصادفی به گروه آزمایش (روان شناسی مثبت گرا ؛ (n=15 و گروه کنترل(n=15) گماشته شدند. کلیه شرکت کنندگان مقیاس کنترل خشم و پرسشنامه نشخوار فکری را در سه مرحله تکمیل  و اندازه گیری قرار گرفت.  جلسات درمان به صورت گروهی در 8 جلسه 90 دقیقه ای مطابق با پروتکل درمان روان شناسی مثبت گرا  انجام گرفت. فرضیه های مربوط به اثربخشی مداخله های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد میانگین متغیر کنترل خشم و نشخوار فکری در مرحله پیش آزمون بین سه گروه تفاوت معنی داری وجود ندارد که نشانگر همگن بودن سه گروه پژوهش در مرحله پیش آزمون است، اما تفاوت بین سه گروه در مراحل پس آزمون و پیگیری تفاوت معنی داری بود که می تواند حاکی از اثربخشی مداخله بر متغیرهای  ذکر شده و نیز پایداری اثربخشی در مرحله پیگیری بوده است. بررسی و مقایسه گروه آزمایش  و گروه کنترل نیز نشان داد که بین دو گروه در مولفه های کنترل خشم و نشخوار فکری تفاوت معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که درمان مذکور می تواند در بهبود کنترل خشم و نشخوار فکری در زنان متاهل با نارضایتی زناشویی بالا به عنوان مداخلات روانشناسی استفاده شود.

    کلیدواژگان: روان شناسی مثبت گرا، کنترل خشم، نشخوار فکری، زنان متاهل با نارضایتی زناشویی بالا
  • محمد جلینی، حکیمه آقایی*، پرویز شریفی درآمدی صفحات 692-701
    هدف

    هدف پژوهش حاضر آموزش تحلیل رفتار متقابل بر سازگاری زناشویی افراد متاهل مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرتهران بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه افراد متاهل دارای تعارضات خانوادگی و مشکلات سازگاری  زناشویی  مراجعه کننده به مراکز درمانی  خدمات روانشناختی سطح شهر تهران بود. که نمونه ای به تعداد 40  نفر که واجد شرایط مراجعه کننده به مرکز مشاوره که دارای مشکلات سازگاری بودند انتخاب و در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) جایگزین شدند. ابتدا همه شرکت‏کنندگان پرسشنامه سازگاری دونفره (DAS) را تکمیل نمودند. شرکت‏کنندگان گروه‏های آزمایش به مدت 12 جلسه تحت درمان تحلیل روابط متقابل قرار گرفتند ولی گروه گواه هیچ‏گونه آموزشی دریافت نکردند. پس از اتمام برنامه آموزشی هردو گروه مورد پس‏آزمون قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ‏های پژوهش با نرم‏افزاز آماری "24 SPSS" و روش های‏ آماری تحلیل واریانس چندمتغیری و کواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج به دست آمده از تحلیل کواریانس نشان داد که درمان تحلیل روابط متقابل در افزایش سازگاری زناشویی خانوادگی موثر بوده است. همچنین نتایج به دست آمده از تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که درمان تحلیل روابط متقابل در افزایش مولفه های سازگاری زناشویی خانوادگی موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    بنابراین با توجه به نتایج پژوهش، بکارگیری تحلیل رفتار متقابل در زوجین موجب سازگاری زناشویی بیشتر و بهبود روابط آنها می شود.

    کلیدواژگان: تحلیل رفتار متقابل، سازگاری زناشویی، افراد متاهل
  • فاطمه رضی خادمی، امیر ایروانیان*، امیر پاک نهاد صفحات 701-713

    آنچه که در این نوشتار مورد بررسی قرار می گیرد مبانی  و اصول ناظر بر تخلف انگاری و رسیدگی به تخلفات  انتظامی قضات وهم چنین حوزه رفتاری شاغلان نظام سلامت (اهل حرف پزشکی و وابسته) است. دلایل تخلف انگاری در حوزه ی رفتارهای قضات و مسولیت پزشکان و حرف وابسته ، براساس مبانی ایدئولوژیک و تحولات اجتماعی توجیه و مبانی تعقیب انتظامی ایشان با توجه به اصول جرم انگاری تحلیل می شود تخلف انگاری در حوزه رفتاری قضایی و پزشکی بر اساس یکسری اصول و چارچوب استوار و هر سیاست کیفری ملزم به رعایت آن می باشد با همه اعتباری که قانون برای قاضی و تامین موقعیت شغلی او قائل است ولی به هر حال اگر قاضی  مرتکب تخلف قضایی شد و پزشکان اصول اخلاقی و قانونی مربوط یه حرفه پزشکی را رعایت ننمودند، صلاحیت های قانونی لازم برای این شغل را از دست داده و باید مراجع صالحی به این امر رسیدگی و در صورت اثبات، او را از ادامه کار باز دارد  یا یا تنبیهات انتظامی روبرو شودبازرسی از عملکرد قضایی و نظارت بر رفتار آنان از اصول و قواعد خاصی پیروی می کند؛ نظیر اصل استقلال قاضی، اصل مصونیت ، شفافیت و اصل عدم تعرض به حریم خصوص قضات . در خصوص رسیدگی به تخلفات پزشکان نیز اصول دادرسی منصفانه حکم فرماست .آنچه مهم می نماید ، شیوه ی این پاسخ گویی و چگونگی اعمال مقررات مربوط به آن از رهگذر مراجع تحقیق و رسیدگی است. و رسیدگی به تخلفات انتظامی بهانه ای برای مخدوش کردن این اصول نگردد.

    کلیدواژگان: تخلف انگاری، رفتار، قضات، سلامت، پزشکی، رسیدگی
  • زهرا پورمقداد، حسن احدی* صفحات 714-723

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر چالش های والدین و نوجوانان مبتلا به ADHD بود. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع تحلیل مضمون با رویکرد گراند تئوری و ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. روش پژوهش کیفی است. به منظور تبیین مفهوم چالش های والدین و نوجوانان و عوامل موثر بر آن از روش کیفی با رویکرد گراند-تئوری استفاده شد.  در این پژوهش، در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند،  15 نفر از والدین دارای فرزند ADHD  در شهر تهران در سال 1401با تجربه تعارض با کودک ADHD ، به عنوان مشارکت کنندگان در تحقیق  انتخاب شدند. حجم نمونه و بر اساس دستیابی به ملاک اشباع داده ها برآورد شد. عوامل موثر بر چالش های والدین و نوجوانان مبتلا به ADHD 7 مضمون اصلی و 16 مقوله فرعی مربوط به هر کدام شامل؛ پیامدهای روانی(رفتارهای ناگهانی و تکانشی، رفتارهای خشونت آمیز، اختلال حواس، سهل انگاری در انجام وظایف)؛ رویکرد روانشناختی(افزایش اعتماد به نفس، تقویت و تشویق، بازی و فعالیت بدنی، ارتباط عاطفی)؛ رویکرد آموزشی(مراجعه به مراکز درمانی، آموزش مناسب)؛ عوامل خانوادگی(مشکلات ژنتیکی، مشکلات خانوادگی)؛ عوامل اقتصادی(وضعیت اقتصادی)؛ عوامل اجتماعی(عدم حمایت اجتماعی)؛ عوامل محیطی(شرایط زندگی، مشکلات والدین) می باشد.به طور کلی چالش های والدیم نوجوان از عوامل متعددی چون فرد، محیط و آموزش متاثر است.

    کلیدواژگان: چالش والدینی، بیش فعالی، ADHD، کیفی، تجربه زیسته، گرند تئوری
  • مریم سرایی، حسین سلیمی بجستانی*، عبدالله شفیع آبادی صفحات 724-735
    هدف

    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان عاطفه هراسی و درمان هیجان مدار بر بازداری هیجانی زنان با رضایت زناشویی پایین بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر جزء طرح های نیمه آزمایشی با پیش آزمون -پس آزمون-پیگیری سه گروهی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان دارای مشکلات زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تهران در سال 1400 تشکیل دادند. برای نمونه گیری نخست با افراد داوطلبی که توسط مرکز مشاوره معرفی شده بودند، مصاحبه و پرسشنامه رضایت زناشویی به عنوان آزمون غربالگری اجرا شد. بعد از بیان اهداف و روند اجرایی پژوهش و بررسی شرایط ورود از میان زنان واجد شرایط 45 نفر به تصادف انتخاب و در دو گروه آزمایش (هر گروه 15 نفر) و یک گروه کنترل (15 نفر) به تصادف گمارده شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه بازداری هیجانی باکر و همکاران (2007) بودند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که درمان هیجان مدار و درمان عاطفه هراسی در شرکت کنندگان گروه های آزمایشی به نسبت گروه کنترل تاثیر معناداری بر بازداری هیجانی در زنان دارای مشکلات زناشویی داشت.

    نتیجه گیری

    همچنین میزان کاهش در گروه مبتنی بر درمان هیجان مدار در مولفه سرکوبی در بازداری هیجانی بیشتر از گروه درمان عاطفه هراسی بود.

    کلیدواژگان: درمان عاطفه هراسی، درمان هیجان مدار، بازداری هیجانی، رضایت زناشویی
  • زینب محمودی اصل، یاسر رضاپور میرصالح*، علی نظری صفحات 736-746
    داشتن فرزند معلول، بار روانی اجتماعی سنگینی بر خانواده وارد می کند و مادر سنگینی این بار را بیشتر احساس می کند. هدف از این پژوهش روایت تجربه زیسته ناگویی هیجانی مادران دارای فرزند چند معلولیتی بود. مطالعه حاضر با رویکرد  کیفی و به روش تحلیل روایت به مطالعه داستان مادران کودکان چند معلولیتی پرداخته و از تکنیک مصاحبه نیمه ساخت یافته برای جمع آوری داده ها استفاده گردیده است. مشارکت کنندگان مادران کودکان چند معلولیتی مدرسه استثنایی گل های شیراز بودند که به صورت هدفمند انتخاب شده و دارای حداقل یک کودک چند معلولیتی بودند و تمایل به صحبت در مورد تجارب خود را داشته اند، فرایند نمونه گیری و مصاحبه ها تا زمان اشباع (15 مادر) ادامه یافت. مضامین اصلی تجربه ها از طریق روش کلایزی کشف شد. یافته های حاصل از تجربیات مادران در زندگی با کودکان چند معلولیتی در 9 مضمون اصلی (مشکلات رفتاری کودک، انگ و انزوای اجتماعی، احساسات و افکار منفی، سرزنش گری، نگرانی از آینده، اختلال در روابط بین فردی، حمایت خانواده و دیگران، نحوه برخورد با ناتوانی کودک، عدم توانمندی های مادر در مدیریت خود و کودک) و 28 مضمون فرعی که به صورت زیر گروه های مضامین اصلی کدبندی شده اند، خلاصه گردید.
    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، فرزند چند معلولیتی، تحلیل روایت
  • اعظم کریمی حارث آبادی، فاطمه محمدی شیر محله*، زهره رافضی، مرضیه غلامی توران پشتی، پریسا پیوندی صفحات 747-758
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف، تبیین مدل تاب آوری بر اساس ویژگی های شخصیتی با نقش میانجی تنظیم شناختی هیجان در زنان دارای همسر معتاد شهر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش زنان دارای همسر معتاد به مواد مخدر شهر تهران در سال 1400 بودند که از میان آن ها 232 نفر با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای تاب آوری (کانر و دیویدسون، 2003)، ویژگی های شخصیتی (مک کری و کاستا، 1985) و تنظیم شناختی هیجانی (گارنفسکی و کرایج، 2006) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزارAmos-V8.8 استفاده گردید. همچنین به منظور تحلیل داده های پژوهش از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که راهبردهای انطباقی تنظیم شناختی هیجان رابطه بین صفت روان  رنجور خویی، برون گرایی، گشودگی، توافق-پذیری و وظیفه شناسی با تاب آوری را به صورت مثبت و معنادار و راهبردهای غیرانطباقی تنظیم شناختی هیجان رابطه بین صفت روان -رنجور خویی، برون گرایی، گشودگی، توافق پذیری و وظیفه شناسی با تاب آوری را به صورت منفی و معنادار در زنان دارای همسر معتاد میانجی گری می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، برنامه ریزی جهت بهبود تاب آوری در زنان دارای همسر معتاد ضروری است. و متخصصان و درمانگران حوزه سلامت می توانند از طریق شناخت ویژگی های شخصیتی و آموزش مولفه های تنظیم هیجانی، تعدیل و جایگزین کردن راهبردهای انطباقی هیجان به بهبود تاب آوری در زنان دارای همسر معتاد کمک کنند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تنظیم شناختی هیجان، ویژگی های شخصیتی
  • زهرا شیخ*، کامیان خزایی صفحات 759-764
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین تاثیر باورهای فراشناختی و انسجام روانی بر افسردگی بیماران قلبی-عروقی است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی بیماران قلبی عروقی شهر تهران که در سال 1401 به مراکز درمانی مراجعه کرده اند است. تعداد اعضای نمونه 150 در نظر گرفته شد که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه های باورهای فراشناخت کارترایت-هاتون و ولز (1997)، انسجام روانی آنتونسکی (1987) و افسردگی بک بود که از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام با استفاده از نرمافزار SPSS-23  بهره برده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که باورهای فراشناخت بر افسردگی بیماران قلبی عروقی تاثیر معنادار دارد؛ همچنین انسجام روانی بر افسردگی بیماران قلبی عروقی تاثیر منفی و معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    همچنین نتایج تحلیل آماری حاکی از آن بود که باورهای فراشناختی و انسجام روانی، می توانند افسردگی بیماران قلبی عروقی را پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: فراشناخت، انسجام روانی، افسردگی
  • مهدیه کارگر قنات النوج، منصوره شهریاری احمدی*، پریسا تجلی صفحات 765-774

    اختلال اوتیسم، معمولا با ناتوانی در درک و تعبیر نشانه ها و اشارات هیجانی و اجتماعی، فقدان یا ضعف توجه به آنچه دیگران به آن توجه می کنند و ناتوانی در درک مفاهیم مستقیم و روان افکار و احساسات دیگران شناخته می شود. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی برنامه ترکیبی مبتنی بر روش نظریه ذهن و روش فلورتایم بر رفتارهای کلیشه ای کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم انجام شد. طرح پژوهش حاضر از بعد هدف توسعه ای-کاربردی است و از نظر روش اجرا نیمه آزمایشی است. جامعه ی پژوهش حاضر تمامی کودکان 2 تا 5 سال مبتلا به اختلال طیف اتیسم مراجعه کننده به مرکز اوتیسم عاطفه های رفسنجان بودند که از طرف خود و خانواده هایشان حاضر به همکاری و شرکت در جلسات بودند. نمونه شامل 5  نفر ازکودکان 2 تا 5 سال مبتلا به اختلال طیف اتیسم بودند. این افراد به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و در یک مطالعه تک گروهی با طرح تک آزمودنی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه گیلیام گازر (1994) بود. نتایج نشان داد روش آموزش برنامه ترکیبی مبتنی بر روش نظریه ذهن و روش فلورتایم بر نمرات رفتارهای کلیشه ای با درصد بهبودی بین 14 تا 46 درصد، تاثیر داشته است. به نظر می رسد مداخله مبتنی بر روش نظریه ذهن و روش فلورتایم می تواند بر کاهش رفتار کلیشه ای در سازگاری کودکان مبتلا به اوتیسم موثر باشد.

    کلیدواژگان: نظریه ذهن، روش فلورتایم، رفتارهای کلیشه ای، اوتیسم
  • خدیجه موسوی، شعبان حیدری*، سیده علیا عمادیان صفحات 775-783
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر رشد فردی و پایستگی تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان آمل انجام گردید.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با اجرای پیش آزمون، پس آزمون و کنترل در دو گروه آزمایش و کنترل بوده است. از میان جامعه آماری پژوهش حاضر، نمونه آماری از طریق نرم افزار g power به تعداد 30 نفر دانشجوی دختر(15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل) در سال تحصیلی 1401-1400 انتخاب گردیدند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه پنج عاملی ذهن آگاهی بائرو همکاران (2006) ابزاری است برای خودگزارش دهی شامل 39 سوال  که پنج عامل ذهن آگاهی را می سنجد: مشاهده، توصیف، عمل با آگاهی، عدم قضاوت در مورد تجارب درونی و عدم واکنش به تجارب درونی. جهت سنجش رشد فردی از پرسشنامه روبیتچک و همکاران با 16 سوال  و 4 مولفه استفاده گردید که براساس مقیاس لیکرت تنظیم شده و طیف آن از1 تا 5 می باشد. سنجش پایستگی تحصیلی نیز از پرسشنامه پایستگی تحصیلی مارتین و مارش با 6 سوال استفاده گردید. آزمودنی های هر دو گروه در سه مرحله پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری دو پرسشنامه رشد فردی و پایستگی را تکمیل نمودند. پس از اجرای مرحله پیش آزمون گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت مداخله آموزشی مهارت های ذهن آگاهی قرار گرفتند در حالی که در طول این مدت هیچ گونه آموزشی به گروه کنترل داده نشد.این تحقیق از نظر هدف کاربردی بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی(تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر) استفاده می شود و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل می گردند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین میانگین نمره های متغیرها در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    می توان گفت میزان تغییرات این متغیرها در طی مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، در دو گروه کنترل و ذهن آگاهی یکسان نبوده است، لذا می توان نتیجه گرفت آموزش ذهن آگاهی بر رشد فردی و پایستگی تحصیلی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن آگاهی، رشد فردی، پایستگی تحصیلی، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
  • وحید سلطانیان، زهرا یوسفی*، فلور خیاطان صفحات 784-794
    هدف
    هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی آموزش تنظیم قدرت در خانواده با اثربخشی روش تئوری انتخاب بر شیوه های کنترل و تجربه هیجانی نسبت به همسر در زنان متاهل دارای تعارضات زناشویی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری زنان شهر اصفهان بود. نمونه شامل 60 زن دارای تعارضات زناشویی بود که به شکل در دسترس انتخاب شدند؛ و به شکل تصادفی در سه گروه  واقعیت درمانی، گروه تنظیم قدرت و گروه کنترل گمارش شدند. در حالیکه گروه گواه در لیست انتظار بود گروه های آزمایش 8 جلسه نود دقیقه ای آموزش های واقعیت درمانی و تنظیم قدرت را دریافت کردند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از شیوه های کنترل (یوسفی، 1396) و تجربه هیجانی نسبت به همسر (یوسفی، 1401). هر سه گروه در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری در معرض ارزیابی قرار گرفتند. داده های گردآوری شده به کمک آمارتوصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه های تکراری) تحلیل شدند؛ محاسبات آماری به کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 23 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد هر دو روش بر بهبود شیوه های کنترل و تجربه هیجانی نسبت به همسر موثر بوده اند (05/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج آزمون بونفرونی نشان داد که روش تنظیم قدرت اثر بیشتری نسبت به واقعیت درمانی داشته است. با توجه به این نتایج می توان گفت روش تنظیم قدرت در خانواده برای بهبود شیوه های کنترل و تجربه هیجانی نسبت به همسر روش مناسبی است.
    کلیدواژگان: تنظیم قدرت، واقعیت درمانی، شیوه های کنترل، تجربه هیجانی نسبت به همسر
  • مهدی کمالی فر، مجتبی اصغریان*، بختیار عباسلو صفحات 795-806
    هدف

    یکی دیگر دگرگونی های مسئولیت مدنی دولت در عصر حاضر، پذیرش مسئولیت مدنی دولت نسبت به زیان حاصل از اجرای طرح های ملی یا محلی بهداشت عمومی واکسیناسیون می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی مسئولیت مدنی دولت ناشی از اعمال حاکمیت نسبت به سلامت عمومی در اجرای طرح های ملی واکسیناسیون می باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات و مبانی نظری، تدوین فرضیه ها و ارائه الگوی اولیه موضوع از روش توصیفی- تحلیلی استفاده خواهد شد. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای (مطالعه کتاب ها، مقالات، مجلات، طرح های پژوهشی و بانک های اطلاعاتی اینترنتی) استفاده شده است. پس از این گردآوری، اطلاعات با رویکرد مقایسه ای و تحلیلی بررسی شده و پس از تدوین، نگارش می یابند.

    یافته ها

    با آنکه برنامه های سلامت عمومی، طیف گسترده ای از اقدامات و نتیجتا موارد زیادی از خسارات احتمالی را شامل می گردد ولی این مسئله تزریق واکسن بوده که بیشتر توانسته است تا نظرها را به خود جلب کرده و نظام های مختلف سیاسی را وادار به قرار دادن آن در لیست هزینه های احتمالی خود نماید قانون مسئولیت مدنی نظر بدهد و منافع دولت و حفظ سلامت مردم را به نحو عادلانه لحاظ نماید تا همان طور که اشخاص در برابر حملات ناشی از متنضبات اداره به طور مساوی باید هزینه بپردازند در مقابل دولت نیز بر مبنای رعایت انصاف و عدالت، حتی المقدور از اشخاصی که در رابطه با اعمال حاکمیتی متحمل خسارت می شوند جبران ضرر نماید.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش واکسیناسیون، روشی برای مدیریت سلامت عمومی جامعه است که می تواند به صورتی اجباری و یا اختباری انجام گیرد.

    کلیدواژگان: سلامت، سلامت عمومی، مسئولیت مدنی، واکسیناسیون
  • معصومه ژاله باغبادرانی، علی یعقوبی پور*، علیرضا فتحی زاده صفحات 796-808
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر کاهش فساد اداری در استانداری و فرمانداری شهر اهواز است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی برحسب نوع داده، کمی؛ برحسب زمان گردآوری داده، مقطعی و برحسب روش گرداوری داده ها و یا ماهیت و روش پژوهش، پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه کارشناسان شاغل در سازمانهای استانداری به تعداد 2522 نفر است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، 350نفر با استفاده از کرجسی و مورگان به عنوان پاسخ دهندگان انتخاب شد که 15 تا پرسشنامه به دلیل ناقص بودن کنار گذاشته شد و عملیات آماری بر روی 335 پاسخ دهنده صورت گرفته است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. به منظور تعیین روایی پرسشنامه  از روایی ظاهری، محتوایی و سازه استفاده شد و پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی محاسبه شده است که همگی مورد تایید قرار گرفته اند. روش تحلیل داده ها در بخش استنباطی و کمی برای پاسخ به سوال های پژوهش از آزمون تی تک نمونه ای و مدل سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) و نرم افزارهای SPSS-v21 و Lisrel استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که روابط موجود بین عوامل موثر کاهش فساد اداری تایید شده است.

    نتیجه گیری

    در نهایت شاخص های برازش مدل نشان داد که مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: کاهش فساد اداری، شایسته سالاری، توجه به معیشت کارمندان، آموزش کارکنان، تعهد
  • مریم آلبوغبیش، غلامحسین برکت*، محمد حسین پور صفحات 807-821
    هدف
    هدف از اجرای این پژوهش، ارائه الگوی شفافیت در آموزش و پرورش استان خوزستان در راستای مبارزه با فساد اداری بود. روش پژوهش حاضر، کیفی بوده است.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری در بخش کیفی، خبرگان دانشگاهی و مدیران ارشد در آموزش و پرورش استان خوزستان با سابقه کاری بیش از 10 سال و مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد به بالا  بودند که بر اساس نمونه گیری غیرتصادفی (هدفمند) و به صورت گلوله برفی (زنجیره ای)، اشباع نظری در مصاحبه ها با تعداد 16 نفر از خبرگان به عمل آمد. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای مرحله ای و تصادفی ساده بود.  ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. در بخش کیفی با استفاده از نظریه پردازی داده بنیاد، الگوی شفافیت در آموزش و پرورش استان خوزستان طراحی شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این پژوهش مقوله محوری (شفافیت سازمانی در سازمان آموزش و پرورش استان خوزستان) تابعی از شرایط علی (1-مشارکت2-عدم مخفی کاری3-مسئولیت اجتماعی4-اطلاع رسانی5-پاسخگویی)، شرایط زمینه ای (1-مشکلات فرهنگی و نارسایی های اجتماعی2-کاستی های اقتصادی3-نارسایی های نظام اداری) و شرایط مداخله گر (1-سیاست های سازمان2-خطرات افشای اطلاعات3-ضعف سیاست کیفری ایران) است.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که بکارگیری راهبردهای تعیین شده برای شفافیت سازمانی منجبر به بروز پیامدهایی نظیر 1-بهبود مدیریت منابع انسانی2-مشارکت جویی سازمان3-مدیریت منابع4-اصلاح رفتار نامطلوب کارکنان5-افزایش پاسخگویی6-بهبود عملکرد و بهره وری سازمان7-سرمایه اجتماعی می گردد.
    کلیدواژگان: شفافیت، شفافیت سازمانی، فساد اداری، نظریه داده بنیاد
  • فاطمه وفامند، محمد حسین پور*، یدالله مهرعلی زاده صفحات 822-838
    هدف

    هدف از اجرای این پژوهش، ارائه الگوی شفافیت در آموزش و پرورش استان خوزستان در راستای مبارزه با فساد اداری بود. روش پژوهش حاضر، کیفی بوده است.

    مواد و روش

    جامعه آماری در بخش کیفی، خبرگان دانشگاهی و مدیران ارشد در آموزش و پرورش استان خوزستان با سابقه کاری بیش از 10 سال و مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد به بالا  بودند که بر اساس نمونه گیری غیرتصادفی (هدفمند) و به صورت گلوله برفی (زنجیره ای)، اشباع نظری در مصاحبه ها با تعداد 16 نفر از خبرگان به عمل آمد. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای مرحله ای و تصادفی ساده بود.  ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. در بخش کیفی با استفاده از نظریه پردازی داده بنیاد، الگوی شفافیت در آموزش و پرورش استان خوزستان طراحی شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های این پژوهش مقوله محوری (شفافیت سازمانی در سازمان آموزش و پرورش استان خوزستان) تابعی از شرایط علی (1-مشارکت2-عدم مخفی کاری3-مسئولیت اجتماعی4-اطلاع رسانی5-پاسخگویی)، شرایط زمینه ای (1-مشکلات فرهنگی و نارسایی های اجتماعی2-کاستی های اقتصادی3-نارسایی های نظام اداری) و شرایط مداخله گر (1-سیاست های سازمان2-خطرات افشای اطلاعات3-ضعف سیاست کیفری ایران) است.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد که بکارگیری راهبردهای تعیین شده برای شفافیت سازمانی منجبر به بروز پیامدهایی نظیر 1-بهبود مدیریت منابع انسانی2-مشارکت جویی سازمان3-مدیریت منابع4-اصلاح رفتار نامطلوب کارکنان5-افزایش پاسخگویی6-بهبود عملکرد و بهره وری سازمان7-سرمایه اجتماعی می گردد.

    کلیدواژگان: شفافیت، شفافیت سازمانی، فساد اداری، نظریه داده بنیاد
  • اطهر پوربابایی، زهرا زین الدینی میمند*، میترا کامیابی، نجمه حاجی پور صفحات 839-856
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی مولفه های موثر بر تربیت اخلاقی در برنامه های درسی با تاکید بر تربیت هنری می باشد.

    مواد وروش ها

    پارادایم پژوهش کیفی است و از روش نظریه مبنایی استفاده شده است. این پژوهش از لحاظ هدف در دسته پژوهش های کاربردی قرار می گیرد. جامعه پژوهش متخصصان و خبرگان هنر، علوم تربیتی و مدیریت امور فرهنگی 20 نفربودند که به شیوه نمونه گیری هدفمند از نوع ملاک محور تا رسیدن به اشباع داده ها انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که مهم ترین مولفه های موثر بر تربیت هنری دانشجویان شامل: فناوری، زمینه های اجتماعی، زمینه های سیاسی، زمینه های فرهنگی می باشد که بر این اساس مولفه های موثر بر تربیت هنری دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. از آنجایی که یکی از شئونات و ابعاد حیات طیبه)هدف غایی تعلیم و تربیت ، شان زیباشناختی و هنری؛ناظر به فعالیت قوه تخیل و بهره مندی از عواطف، احساسات و ذوق زیبایی شناختی شاگردان و توان خلق آثار هنری معرفی شده است،

    نتیجه گیری

    سیستم آموزشی باید با تاکید بر زمینه ها و عوامل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و فناوری در طراحی و اجرای برنامه های درسی و آموزشی موجبات ارتقاء تربیت هنری دانشجویان را فراهم آورد.

    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، برنامه های درسی، تربیت هنری
  • مرجان ابراهیمی، محمود قیوم زاده*، مهدی فلاح صفحات 857-865
    هدف

    تشهیر مجرمان اقتصادی در عصر حاضر، بهترین مجازات اخلال گران اقتصادی است و می تواند در زمینه کاهش این گونه جرایم موثر باشد که مقاله حاضر با رویکرد توصیفی - تحلیلی و با روش کتابخانه ای آن را از منظر فقهی مورد بررسی قرار داده است.

    مواد و روش ها

    با توجه به اهمیت این موضوع، این تحقیق با استفاده از منابع اسلامی، فقهی و کتب قانون به شیوه توصیفی-تحلیلی انجام شد.

    یافته ها

    تشهیر یکی از انواع مجازات های تعزیری است که به اعتقاد قاطبه ی فقها مجازات اصلی جرم شهادت زور است و از نظر مشهور فقها در مورد قاذف، قواد، کلاهبردار و مفلس هم اجرا می شود. در مورد فلسفه، موارد و کیفیت اجرای تشهیر بین فقها اختلاف نظرهایی موجود است.

    نتیجه گیری

    حکم تشهیر برای اخلال گران اقتصادی مجازاتی است که اکثر فقهای اسلامی آن را با استفاده از آیات و روایات برای مجرمین اقتصادی در شرایط فعلی بهترین مجازات می دانند که هم در فقه امامیه و هم در فقه اهل سنت با هدف بازدارندگی و جلوگیری از تکرار جرایم اقتصادی بیان شده و همگی فقها بر این مسئله اتفاق نظر دارند.

    کلیدواژگان: تشهیر، اخلال گران اقتصادی، عصر حاضر
  • فردین یاوری، فیض الله بوشاسب گوشه*، فریناز هوشیار صفحات 874-884

    قراختاییان، یکی از حکومتهای شرقی بودند که در ابتدای قرن ششم هجری بر مسلمانان ماوراء النهر و سپس در قرن هفتم هجری بر کرمان تسلط یافتند. یکی از مولفه های مهم این حکومت موقعیت ممتاز زنان در امر حکومت داری و مناسبات سیاسی تحت تاثیر سبک زندگی مسلمانان همجوار بوده است. تحقیق حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی در صدد پاسخ بدین سوال است  که مهمترین مولفه های تاثیر گذار سبک اسلامی بر  مدیریت اجتماعی و زندگی سیاسی و شخصی زنان حاکمه قراختایی چه بوده است؟یافته های تحقیق  حاکی از آن است  که  تاثیر گذاری سبک زندگی اسلامی از جمله اهمیت جایگاه زن در اسلام بر قراختاییان تا جایی بوده است که سه تن از حاکمان قراختاییان کرمان (703-619هق) به نام های ترکان خاتون، اوکه خاتون و پادشاه خاتون و دوتن از پنج گورخان قراختاییان ماوراء النهر، به نام های «زیاء تبویان »(544-  537 هق) و « پاسو وان» (572-559هق) زن بوده اند. این دسته از زنان تحت تاثیر سنت های اسلامی عمدتا" در قالب استراتژی عدم ستیز و اعمال نفوذ با استفاده از رفتارهای سیاسی مختلف، مانند ازدواج های سیاسی، تطمیع، تبلیغات، شرکت در ائتلاف های سیاسی و حمایت از رقیبان مختلف در مسئله جانشینی حکومتهایی مانند سلجوقیان، خوارزم شاهیان ، قراخانیان و قرلق ها در تثبیت قدرت قراختاییان در ماوراء النهر و کرمان نقش اساسی ایفا کرده اند. جدا از آن در دوره  حاکمیت زنان قراختایی بر کرمان، با اقتباس از الگوی اسلامی، طب ، سلامت، ساخت و تجهیز بیمارستان، حقوق بیمار و تربیت پزشک نیز مورد توجه قرار گرفت.

    کلیدواژگان: زنان قراختایی، مناسبات سیاسی، ماوراء النهر، کرمان، سبک اسلامی، طب
  • سارا غریب آبادی، حسنعلی عباسپور اسفدن*، ارسطو میرانی صفحات 883-886

    امروزه کهن الگوها در های جدیدی را برای رمز گشایی در علوم مختلف انسانی گشوده اند. از جمله گشودن شخصیت ها و نماد های اسطوره ای که هدف و مقصد بسیاری از کتاب های حماسی را از نگاه اولیه خارج کرده اند.  و از میدان رزم به دنیای جدید تری راه پیدا کرده اند.در واقع نماد ها از زیبا ترین  و کوتاه ترین مفاهیمی هستند که در انتقال پیام ها بسیار موثرند.سیاوش قهرمان جوان و دلاوری است که تمامی خصایص پیر خرد را دارد و در برابر آنیمای منفی یعنی سودابه و سایه یعنی همان زن جادوگرمقاومت می کند . آنان را به درست کاری راهنمایی می کند . او هوس را متضاد خرد دانست . و از آزمون آتش سر بلند و پیروز بیرون آمد. او هم قهرمان است به دلیل پیروزی در آتش و هم پیر خرد است . ورود قهرمان به نماد آتش مرگ است و خروج از آن تولدی دوباره است.البته خروج از  آتش را می توان غلبه بر اژدهای نفسانی هم  داشت . و ورود به آن را درگیری انسان با اژدهای نفسانی می توان دانست. که سیاوش به عنوان قهرمان جوان و پیر خرد در این داستان بر آن غلبه کرد.

    کلیدواژگان: سیاوش، شاهنامه، روانشناسی تحلیلی، سودابه
  • مریم امیری، ابراهیم برزگر* صفحات 887-900
    هدف

    این پژوهش با نگاهی نو به پدیده تحول و جستجوی آن در دولتمردان درصدد بررسی تحول بینش و رفتار مسئولان جمهوری اسلامی ایران در زمان قبل و بعد از به قدرت رسیدن و همچنین در مقایسه با نسل اول مسئولان انقلاب اسلامی است.

    مواد و روش ها

    برخی تحقیقات نزدیک به موضوع در زمینه شرایط کارگزاران و بایسته های بکارگیری دولتمردان در نظام دینی پیش از این مورد مطالعه قرار گرفته است که تعدادی از آنها میزانی از قرابت محتوایی با عنوان این تحقیق را در خود داشته اند. اما تاکنون از این زاویه به دولتمردان در جمهوری اسلامی پرداخته نشده است. به دلیل کافی نبودن منابع و اطلاعات و نیاز به خلق نظریه در طی فرایند تحقیق، از روش پژوهش کیفی و داده بنیاد بهره-برداری شده که مطابق شیوه استراوس و کوربین در سه سطح کدگذاری باز، محوری و انتخابی عملیاتی شد. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه با اشخاص آگاه در سطح برخی مسئولان و گروهی از اشخاص آشنا به موضوع بوده است. چارچوب مفهومی تحقیق با وام گرفتن از نظریه عصبیت و مفهوم تحول تدوین شده است.

    یافته ها

    تحلیل یافته ها حاکی است وقوع تحولات زمینه ‏ای و بینشی، برخی از مسئولان جمهوری اسلامی را متحول نموده و پایبندی و وفاداری آنان به ارزش های انقلاب 57 در طی زمان با پیگیری منافع فردی، گروهی و خانوادگی جایگزین شده است.

    نتیجه گیری

    عصبیت ابتدای انقلاب و برگرفته از دین و ولا در سیر نزولی به حمیت و در دهه های بعد به ترتیب به همبستگی، وظیفه  و نهایتا به سبقت ‏جویی تبدیل شده است.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، عصبیت، دولتمردان، تحول
  • محمد عبداللهی*، محمد موسوی، علی اکبر احمدی، امیرحسین امیرخانی صفحات 901-911
    هدف

    در این پژوهش؛ محققین قصد دارند، با استفاده از رویکرد کیفی تحلیل تم به بررسی علل پیدایش بی تفاوتی سازمانی پرداخته و با استفاده از رویکرد کمی مدلسازی ساختاری تفسیری به ارائه مدل بی تفاوتی سازمانی در دانشگاه پیام نور بپردازند.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق آمیخته (کمی، کیفی) و جامعه آماری؛ خبرگان، اساتید و مدیران دانشگاهی است که نمونه گیری به روش غیر تصادفی هدفمند (قضاوتی) با استفاده از اصل اشباع 25 نفر در نظر گرفته شده است. گردآوری داده ها از طریق بررسی ادبیات تحقیق در زمینه بی تفاوتی، مصاحبه های نیمه ساختار یافته و پرسشنامه ماتریس خودتعاملی ساختاری انجام شده که روایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفت. روش تحلیل داده ها؛ کدگذاری نظری با استفاده از تحلیل تم و با استفاده از روش الگوسازی ساختاری تفسیری و تکنیک MICMAC انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج به استخراج 220 کد باز، 26 مضمون پایه و 6 مضمون سازمان دهنده بی تفاوتی، تحت عناوین؛ "عوامل مدیریتی" ، "عوامل انگیزشی" ، "عوامل ساختاری " ، "عوامل برون سازمانی" ، "عوامل فرهنگی" و "عوامل فردی" منتج گردید. سپس این عوامل در چهار دسته سطح بندی و با در نظر گرفتن ماتریس در دسترس پذیری نهایی، مدل نهایی بی تفاوتی سازمانی منابع انسانی ترسیم گردید.

    نتیجه گیری

    عوامل فرهنگی، ساختاری و برون سازمانی، همانند سنگ زیربنایی مدل بی تفاوتی عمل کرده و بی تفاوتی از این متغیرها شروع و به سایر متغیرها سرایت می کند. همچنین عوامل انگیزشی بیشترین تاثیر را بر بی تفاوتی سازمانی در دانشگاه پیام نور دارد.

    کلیدواژگان: بی تفاوتی، بی تفاوتی سازمانی، تحلیل مضمون، مدلسازی ساختاری تفسیری، منابع انسانی
|
  • Marzieh Beygom Siahoosh* Pages 1-8
    Purpose

    Medicalization is one of the topics in the field of medical philosophy and it is a phenomenon in which the subject in question is seen as a medical problem, and medical solutions are sought for it. This study deals with the medicalization of reading lessons. This is the first time in our country that this issue has been raised.

    Materials and Methods

    This study is a qualitative study of content analysis. Examples of the study were the notes inserted in the margins of the files of those referred to the traditional medicine clinic. Finally, the data were analyzed by content analysis.

    Findings

    Clients sought medication to increase learning, concentration and memory, increase physical energy levels, and increase insomnia tolerance, and believed that herbal remedies were safe. Doctors diagnose general weakness, anxiety and depression, or hyperactivity in response to these types of requests, and prescribe tonics or anti-anxiety and anti-depressant medications.

    Conclusion

    The use of medicinal plants to increase memory and physical strength, as well as medical issues related to education, were already raised. This type of medicine can be dangerous because the target group in medicine is younger. Because drugs in this age group may have more and different side effects, and on the other hand, it institutionalizes the idea that any problem can be solved with drugs.

    Keywords: Medicine, documentarism, study, health
  • Effat Sadeghian, Zohreh Saadatmand*, Maryam Baratali Pages 17-31
    Puropse

    The present study aims at the educational implications of non-verbal education in Islamic teachings (hadiths and narrations).

    Materials and Methods

    This research is among the qualitative researches that have been done using qualitative content analysis method with deductive categorization system. The field of research included texts related to non-verbal education in Islamic teachings (hadiths and narrations) using a purposeful approach. Data collection tools included taking notes related to non-verbal education in Islamic teachings (hadiths and narrations). The coding and paragraph method was used as a unit of analysis to analyze the texts.

    Findings

    Findings of educational implications of non-verbal education in Islamic teachings (hadiths and narrations) included 85 main concepts and 392 educational implications, the most significant of which are: literature, playing with children, lessons, love and respect, consultation, contentment, Generosity, fulfillment of the covenant, teaching the child acts of worship, teaching the child acts of worship, companion, blaming, teaching children based on the stages of the child's development, mind, trust in God, responsibility of parents and educators, oppression, skills and profession training , Honesty, good speech, positive thinking, patience, charity and help, fairness, not punishing the child, humility, prudence, extravagance, seizing opportunities, piety, order, not doing useless work, habit of good deeds, justice, Insight, knowledge, good morals, greeting, thinking, having a purpose, avoiding boredom, peace, secrecy, not being lazy, trustworthiness, self-control, optimism, not betraying, advice, silence, courage, chivalry, wisdom, Tolerance, Intention, Thanksgiving Thanksgiving, Miserliness, Selfishness, Anger, Responsibility, Human Value, Perseverance, Practicing Knowledge, Shyness, Prioritizing Things, Work and Effort, Slavery, Doing Good, Silence, Experience, Learning, Neglect , Yet is not insulting, slander, fear, greed, education, division of hours of the day, right, fault finding, not rushing, stubbornness, borderline traits, questioning, and so on.

    Conclusion

    It is clear in a period when there was no teaching aid equipment or performing arts and films and photos and the like to what extent the use of this method could play an effective role in drawing facts in the minds of the audience and pave the way for understanding Open the divine teachings and monotheistic lessons and put these topics on the threshold of the listeners' senses.

    Keywords: educational implications, non-verbal education, Islamic teachings (hadiths, narrations)
  • Atosa Azam Akhlaghi, Khalil Ali Mohammadzadeh *, Seyyed Mojtaba Hosseini, Ali Maher, Mehrnoosh Jafari Pages 42-63
    Purpose

    Evidence-based performance evaluation is the main issue in all organizational analyzes in healthcare, especially hospitals. The aim of this study is to evaluate evidence-based performance of Tehran University of Medical Sciences hospitals

    Research method

    The current research is applied, qualitative with a mixed approach. To identify and extract the components, an open interview was conducted with 14 experts familiar with evidencebased performance evaluation of teaching hospitals of Tehran University of Medical Sciences. The experts were selected using the snowball method, and the selection of experts continued until theoretical saturation was reached. Thematic analysis method was used to analyze the data from the interviews.

    Findings

    Evidence-based performance evaluation was presented in the form of thirteen main components. The approved components in this research were: clinical effectiveness, staff requirements, strategic planning, organizational mission statement, patientcentered, human resources empowerment, satisfaction, accountability governance, support services, service quality and safety, hospital management, accountability, Central employee.

    Conclusion

    Considering that it was found that the impact factor of all evidence-based performance evaluation components is acceptable, therefore, the managers of teaching hospitals of Tehran University of Medical Sciences should pay attention to the use of this research in order to create appropriate infrastructures for evidence-based performance evaluation.

    Keywords: evaluation, evidence-based practice, hospital, University of Medical Sciences, Tehran
  • Mojgan Miranjafi, Hadi Azimi Garekani*, Seyed Ali Pourmanouchehri Pages 56-64
    Purpose

    Islamic life in the present age, in spite of technological advances and the transfer of information in various fields, in order to fulfill the mental and physical health of human beings, requires firm and firm rules to help human beings in this field. Save misguidance and error.

    Materials and Methods

    In this article, the author examines the role of the duty of enjoining the good and forbidding the evil in various aspects of life through analytical and descriptive methods and by studying the library. It is the control of his behaviors that is created by reinforcing values and norms. And the nation that provides the basis for this growth and excellence for the society, educated people with knowledge and personality, will have a very high position and position.

    Findings

    In order to have the effect of enjoining the good and forbidding the evil in Islamic life, one should look for the best and most effective strategies and practical methods such as respecting the personality of individuals, gradual guidance, gentleness, love and encouragement of values. Finding human physical and mental health in Islamic life.

    Conclusion

    In order to facilitate this matter, God has introduced himself as the first responsible, commanding and forbidding person after the creation of the universe, and has stated that he will place the prophets and prophets on earth as intermediaries in this matter. The duty of enjoining the good and forbidding the evil, which is one of the subdivisions of the religion of Islam, is in fact an obligatory duty by which other duties are performed. In order to perform this duty, it is necessary to know the general principles and rules in the necessity of enjoining the good and forbidding the evil in human life. In fact, these two duties, as the two principles of reform and constant struggle against corruption, are the basic elements of Islamic life. It can have a positive effect on our lives and our achievement of our goals. And there is no difference in terms of gender (male or female), because human life is the center in which he is educated and goes to society.

    Keywords: Enjoining the good, forbidding the evil, life, Islamic
  • Mahin Keikhanjad *, Alireza Keikha, Eghlima Kord, Nasrin Salimabadi Farahani, Khalilollah Kord Pages 64-77
    The ability to interpret unrelated and unplanned events andevents is the biggest sign of the success of successful managersof current organizations, and these abilities are actually thesame strategic thinking in an organization, which itself showsa fundamental deficiency to bring an organization toexcellence and empowerment. The purpose of this research isto present the model of strategic thinking skills in FarhangianUniversity of Mazandaran province and the research is appliedin terms of purpose and descriptive-survey and cross-sectionalin terms of research method. The statistical population of theresearch includes 150 employees of Farhangian University ofMazandaran province in the academic year 2015-2016, and theresearch was conducted based on the data collected from 150subjects, using the census sampling method. The required datawas collected using a questionnaire and analyzed throughSPSS and LISREL software. For data analysis, sample t-testand exploratory and confirmatory factor analysis were used.The findings showed, according to the results obtained fromthe exploratory factor analysis and also; The results ofstandard coefficients, t values and R2 value in confirmatoryfactor analysis, each of the components of systemic thinking,strategic determination, advancement based on scientificapproach, intelligent opportunism, strategic impact andinfluence, understanding the situation based on learning andcognitive concepts and ability Creating organizationalinfrastructures are effective in explaining strategic thinkingskills in Farhangian University of Mazandaran province, sothe final model of strategic thinking skills in FarhangianUniversity will consist of the seven mentioned components. Inthe end, according to the results, in order to improve thesituation of the components that explain strategic thinkingskills, practical and applicable suggestions were presented.
    Keywords: Strategic Thinking Skill, Exploratory, confirmatory factor analysis, Farhangian University of Mazandaran Province
  • Nancy Saki*, Ali Golestani Far Pages 65-72

    In religious thought, whether in the case of the individual or in the case of the family or in the case of society, a constant movement and progress is required; That is, it has been demanded that both human beings are better day by day than they were yesterday, and that society has grown and developed. Lifestyle from the perspective of the Holy Quran is a set of accepted topics of the Quran based on God-centeredness and the rule of Islamic values ​​in life, the goal of which is to get rid of non-Islamic life and achieve a good life. In this way of life, man naturally considers the model that has the most harmony to achieve nearness to God desirable in his personal and social life and sees closeness to God and meeting God as his ultimate goal; Hence, with his will and free will, he puts all aspects of his life in the path of this goal. This article aims to investigate the components of the Islamic lifestyle and its effect on the transcendence of the human soul by relying on the verses of the Qur'an, and using a descriptive-analytical method has been able to achieve these results Components of the Islamic lifestyle based on verses of the Qur'an And human beings should take a step in this direction and achieve perfection and nearness to God and play a role in the development of Islamic society.

    Keywords: The Holy Quran, Islamic lifestyle, man, transcendence of the soul
  • Smira Alsadat Moslembayat*, Farideh Ameri Pages 98-107
    Purpose

    This study investigates the effect of group training of Islamic marital skills on marital satisfaction and quality of life of married people.

    Materials and Methods

    The method of this quasi-experimental study is pre-test and post-test without control group. The sample of this study is 28 women and 8 men from couples who referred to Sarai Mahalla in District 5 of Tehran in 2015. The dependent variable of this study is marital satisfaction and quality of life, which has been evaluated with the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire and the World Health Organization Quality of Life Questionnaire - short form. The independent variable is Islamic marital skills that are organized and taught in 12 sessions based on Islamic and Quranic teachings. Data were analyzed using SPSS software.

    Findings

    The results showed that Islamic teachings have a positive effect on marital satisfaction and quality of life and increase satisfaction and quality of life (P≤0.001).

    Conclusion

    It is suggested that by preparing a localized Islamic questionnaire of marital satisfaction, these trainings be implemented in different religious and non-religious groups and its effect on marital satisfaction be measured.

    Keywords: Islamic life skills, quality of life, marital satisfaction
  • Fatemeh Khodadadi *, Hourieh Reza Gholi, Shahin Abdolmaleki Pages 156-162
    Purpose

    The objectives of this study were to compare anxiety between three groups of women participating in psychology (life skills), principles of jurisprudence and women who did not participate in any of these classes.

    Materials and Methods

    The present research design is descriptive-analytical and cross-sectional. The sample of this study consisted of 90 people aged 30 to 60 years who were selected based on the criteria of anxiety entry and exit criteria of having a psychiatric history, chronic diseases and unwillingness to complete a questionnaire. In addition, participants on the Depression Scale completed anxiety. Participants were selected by purposive and available sampling and were divided into three groups: the psychology group participated in 14 sessions of 1.5 hours, three sessions per week and the group of principles of jurisprudence in 8 sessions of 1.5 hours, 2 sessions per week. Data were analyzed using one-way analysis of variance.

    Finding

    The results of comparison in the post-training period showed that there was a significant difference between the two groups of women who participated in psychology (life skills) classes and women who did not participate in any class in terms of anxiety level (0.05). . In addition, there is a significant difference between the level of women's anxiety in the two groups of principles of jurisprudence and non-participation in classes.

    Conclusion

    However, there was no significant difference between the level of anxiety in women participating in psychology (life skills) classes and women participating in principles of jurisprudence classes.

    Keywords: Anxiety, application of psychologist (life skills), application of the principles of jurisprudence
  • Zahra Imani, Firouzeh Zanganeh Motlagh *, Moslem Abbasi Pages 163-172
    Purpose

    The aim of this study was to mediate the role of psychological cohesion in the relationship between psychological suffering and spiritual adjustment to marital distress in mothers of children with autism.

    Materials and Methods

    The research method is cross-sectional correlation. The statistical population of this study was all mothers of children with autism in Tehran in 1399, from which 457 people were selected by convenience sampling. In this study, the tools of marital turmoil, spiritual adjustment, psychological suffering and psychological cohesion were used, all of which had acceptable validity and reliability. SPSS-V23 and Lisrel-V7.8 software were used to analyze the data. Structural equation modeling was used to answer the research hypotheses. Findings showed that the model has a good fit. The results showed that there is a relationship between psychological suffering and marital turmoil in mothers of children with autism spectrum disorders. There is a relationship between spiritual adjustment and marital turmoil in mothers of children with autism spectrum disorders. There is a relationship between psychological cohesion and marital turmoil in mothers of children with autism spectrum disorders. There is an indirect effect of psychological suffering through the mediating role of psychological cohesion with marital disturbance in mothers of children with autism spectrum (p <0.05). Spiritual adjustment through the mediating role of psychological cohesion with marital turmoil has an indirect effect on mothers of children with autism spectrum (p <0.05).

    Findings

    The results also showed that the indirect effect of psychological suffering and spiritual adjustment on the marital turmoil of mothers of children with autism due to psychological cohesion was confirmed with 95% confidence.

    Conclusion

    The results of this study showed that mothers of children with autism spectrum disorders face many problems and sufferings in all areas of their lives. These problems start from the beginning of the diagnosis process and cause marital turmoil, thus increasing the spiritual health of these mothers. It also increases their psychological cohesion.

    Keywords: Mental Cohesion, Mental Suffering, Spiritual Adjustment, Marital Disorder, Autism
  • Simin Soleimani, Lida Lilabadi *, Marjan Jafari Roshan Pages 173-182
    Objective

    The aim of this study was to compare the effectiveness of hope-based therapy and treatment based on acceptance and commitment on self-care and quality of life in patients with type 2 diabetes.

    Materials and Methods

    The present research method is quasi-experimental and for data collection, post-test pre-test design with two experimental groups and a control and follow-up group has been used. The statistical population of the study consisted of all patients with type 2 diabetes who were members of the Tehran Diabetes Association in 1400. Among them, 45 people were selected by available sampling method and randomly divided into two experimental groups (15 people in each group) and one group. Controls (15 people) were assigned. The experimental group underwent hopeful treatment and the acceptance and commitment therapy group underwent 8 60-minute sessions, and the control group remained on the waiting list. The instruments used in the present study included the Diabetic Self-Care Behavior Questionnaire (Tobert and Glasgow, 2000) and the quality of life of diabetic patients (Bruges et al., 2004), which were used in two stages: pre-test and post-test. The analysis of the information obtained from the questionnaire was performed through SPSS 22 software in two descriptive and inferential sections (mixed analysis of variance). The results showed that both interventions used in this study could significantly improve self-care behaviors in patients with type 2 diabetes (p <0.05).

    Findings

    The results also showed that both treatments improved the quality of life in patients with type 2 diabetes, with the difference that the intervention based on acceptance and commitment therapy had a greater impact on quality of life behaviors in patients with type 2 diabetes. . In addition, no significant difference was observed in the post-test and follow-up stages (p <0.05), which indicates the stability of the intervention changes.

    Conclusion

    Based on the results of this study, acceptance, commitment and hope therapy had effective interventions in increasing self-care behaviors and quality of life in patients with diabetes.

    Keywords: Depression, Death Anxiety, Hope-based therapy, Acceptance, commitment therapy, Diabetes
  • Sabah Mohammadi, Farajollah Barati *, Authors Sabah Mohammadi, Seyyed Hesamodin Hosseini Pages 219-227

    One of the most important issues that has been emphasized in Islam is the issue of endowment of Muslim property, for which many worldly and otherworldly fruits have been enumerated. Given the breadth of the discussion on endowments and endowment property, a series of conditions along the way, this is a God-pleasing act that creates themes such as endowment conditions, endowment property conditions, buying and selling endowment property and other items in this regard. The study examines the prosperity of the endowment in the direction of educational and religious affairs from the perspective of the Qur'an and Hadith. Undoubtedly, familiarity with the benefits and advantages of endowment leads many people to this good spring, which is one of the main goals of this article. Endowments in various fields bring pleasure to God Almighty. It causes blessings in this world and increases the baggage of the Hereafter. Undoubtedly, the endowment of property for the use of institutions, scientific centers and seminaries has a significant role and impact in the promotion of educational affairs and religious sciences. On the other hand, the prosperity of the endowment can be fruitful in reducing poverty and promoting the health of society and the Islamic lifestyle of individuals. The research method was descriptive and the research data collection method was library and taking notes and statistics were the most important related topics.

    Keywords: Education, Hadith, Prosperity, Religion, Endowment, Quran, Health
  • Mohsen Abdollahi * Pages 250-255
    Purpose
    Security is one of the basic human needs. This is aphenomenon indispensable to human’s civil life and is relatedto other social and political concepts. Thus, it has always beenconsidered by philosophers and thinkers of social and politicalsciences. Various aspects of security have always beeninfluenced by important developments and events in history,and the evolution process and method of social studies haveled to the development of various attitudes regarding security.
    Materials and Methods
    Based on what stated, therelationship between the concept of security and other politicalconcepts, including national interest and national unity, is afundamental and crucial concern for researchers and relatedactivists. Thus, valuable research has been done in this regard.The present study attempts to investigate the strategy of theSupreme Leader in matching security and national interestswith Islamic unity to build a society enjoying high spiritualhealth.
    Findings
    According to the Supreme Leader of the IslamicRepublic of Iran, the effects of religious teachings and theschool of Islam, the ideas of the great founder of the IslamicRevolution (Ayatollah Khomeini), the developments andconditions governing the world system and the dignity ofIslamic society can be clearly seen in both individual andsocial dimensions and various fields.
    Conclusion
    This interactive relationship manifests thestrategy of the Islamic Republic in the current regional andinternational context and can be an important indicator forachieving and measuring the spiritual health of society.
    Keywords: National Security, National Interests, Islamic Unity, strategy, supreme leader, Spiritual Health
  • Maryam Okati, Ali Arab * Pages 266-275
    Purpose
    Women with addicted spouses than other womensuffer from more psychological problems. The present studywas conducted with the aim of comparing the difficulty ofemotion regulation, fear of social negative evaluations andtendency to suicide in women with addicted and non-addictedspouses.
    Materials and Methods
    This study was a cross-sectionalfrom type of causal-comparative. The research population wasthe spouses of addicts who referred to addiction treatmentcenters of Zahedan city and the spouses of non-addicts whoreferred to health and treatment centers of Zahedan city in2015 year. Number of 60 spouses of addicts were selected assamples by simple random sampling method and number of 60spouses of non-addicts were selected as samples by availablesampling method. The research tools were included thedifficulty of emotion regulation scale (Gratz and Roemer,2004), fear of negative evaluation scale (Leary, 1983) andtendency to suicide questionnaire (Beck, 1961). Data wereanalyzed by multivariate analysis of variance in SPSS-16software.
    Findings
    The findings showed that there was a significantdifference between women with addicted and non-addictedspouses in terms of all three variables of difficulty of emotionregulation, fear of social negative evaluations and tendency tosuicide and all their subscales. In the other words, the averagescores of women with addicted spouses in compared to womenwith non-addicted spouses significantly worse in all threementioned variables and all their subscales (P<0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, planning itseems necessary to improve family health by drug withdrawalin addicts.
    Keywords: Difficulty of Emotion Regulation, Fear of Social Negative Evaluations, Tendency to Suicide, Women, Addict
  • Nafiseh Sadrarhami, Azam Bakhtyari Renani Pages 276-284
    Purpose

    Teachers' performance plays an important role inimproving the quality of the education system, and socialresponsibility can affect it. As a result, the current researchwas conducted with the aim of explaining the mediating effectof the role of educational leaders in the relationship betweensocial responsibility and teachers' performance.

    Materials and Methods

    The present study was applied interms of purpose and quantitative in terms of correlationalmethodology. The research community was all the teachers ofSemiram city in the academic year 1401-1400 in the numberof 878 people. The sample size was estimated to be 267 peoplebased on the table of Karjesi and Morgan, and this number wasselected using the available sampling method. The researchtools were questionnaires of educational leaders by Abediniaet al. (2019), social responsibility by Obaisat (2017) and jobperformance by Patterson (1991). 0.73 was obtained. Datawere analyzed by Pearson correlation and multiple regressionmethods in SPSS-22 software.

    Findings

    The findings showed that social responsibility hada direct and significant effect on educational leaders andteachers' performance, and educational leaders had a directand significant effect on teachers' performance (P<0.001).Also, social responsibility with the mediation of educationalleaders had an indirect and significant effect on teachers'performance (P<0.05).

    Conclusion

    Considering the mediating effect of educationalleaders in the relationship between social responsibility andteachers' performance, it is suggested that to improve theperformance of teachers and the education system, moreattention should be paid to social responsibility andeducational leaders and to provide the ground for theirpromotion.

    Keywords: Educational Leaders, social responsibility, Teachers' Performance
  • Behjat Darbandi, Hassan Ahadi *, Javad Khaltabari Pages 329-342
    Purpose

    One of the phenomena that disrupts the relationship of couplesin their joint life is the tendency to divorce involved in breach of contractthat has an individual and personality origin. The communication patternof couples with each other plays a vital role in this context. When thecouple's relationship tends to be cold, it causes them heartbreak, maritalheartbreak provides the ground for the tendency to divorce involved inbreach of contract. Whereas, if the couple is committed to their marriagecontract, they will not witness heartbreak. On the other hand, the tendencytowards moral styles has a constructive effect on couples' relationships. Inthis research, moral tendency styles are considered as mediating variables,and the variables of heartbreak and marital commitment are the outputs,which predict the criterion variable of the tendency to divorce involved inbreach of contract.

    Materials and Methods

    This research was done by correlation method.The statistical population was formed by couples who referred to thecounseling centers of the first and second regions of Tehran in 1400. Thesample size was determined based on the modeling method of 250 peoplewho were selected by random quota method. The data collection tools wereKaiser's marital distress scale (1993), Adams and Jones' maritalcommitment (1997), Hight and Gramm's (2007) moral orientation styles,Rose Bolt et al.'s (1986) propensity to divorce scale. In the data analysismethod, descriptive statistics indicators and SPSS23 software were firstused, then structural equations, t-test, bootstrap and Sobel were used in thehypothesis test, which were implemented by PLS software.

    Findings

    The results showed that successful intelligence has a directeffect on wisdom, The findings of the research indicated that there is adirect and meaningful relationship between the tendency to divorceinvolved in breach of contract and marital heartbreak, but it had an inverserelationship with marital commitment. In addition, the tendency to divorceinvolved in breach of contract has an inverse relationship with the styles ofmoral tendency and has led to its adjustment.

    Conclusion

    Therefore, heartbreak and marital commitment have been thepredictors of divorce tendency of couples involved in breach of contract.

    Keywords: Tendency to Divorce Involved in Breach of Contract, marital heartbreak, Marital Commitment, Moral Tendency Styles
  • Fereshteh Eslami, Tooran Soleimani *, Sadroddin Sattari Pages 343-350
    Purpose

    The purpose of this study is to design an optimalmodel of motivation for faculty members of Islamic AzadUniversity.

    Materials and Methods

    In terms of purpose, this research isan applied study that has been done in a combined method andwith an exploratory strategy. The qualitative part of thisresearch has been done by content analysis method and thequantitative part has been done by descriptive-survey method.The statistical population included all faculty members ofTehran Azad Universities and the sample size throughCochran's formula is 227 people, of which 217 questionnaireswere successfully collected. The research tool was aquestionnaire. To determine the validity of the results, thefollowing indices of data consensus, researchers' consensus,method consensus and member control were used. The firstorder confirmatory factor analysis was used to identify themain factors, the second-order confirmatory factor analysiswas used to test the final model, and the Friedman ranking testwas used to prioritize the components. Smart-PLS softwarewas used to model the structural equations and SPSS softwarewas used to prioritize the data.

    Findings

    According to the findings, the desired model ofmotivation of faculty members of Islamic Azad Universitywas designed and among the factors affecting the motivationof faculty members of Islamic Azad University of Tehran,support and policies and legal frameworks in the highest rankand safety And occupational health had the lowest rank.

    Conclusion

    Regarding faculty motivation strategies, thehighest rank was related to the improvement of legalframeworks and infrastructures and the appropriate salariesand benefits of faculty members and the lowest rank wasallocated to the improvement of safety and workingenvironment conditions. In terms of outcomes, the highestrank was related to the outcomes at the university andcommunity level and then at the individual level.

    Keywords: model, desirable, Motivation, Faculty Members
  • Adeleh Alizadeh, Mohammad Hosseinpour *, Gholamhossein Barekat Pages 397-410
    Purpose

    Researches show that today, more attention has been paidto the documentation of managers' experiences, for this reason, it isnecessary to identify the factors affecting it so that solutions can beprovided to improve the documentation of managers' experiences.Considering the importance of the topic, the present researchexamines providing a model for documenting the experiences ofmanagers in order to improve the quality of training courses of thesocial security organization of Bushehr province.

    Materials and Methods

    The study method is qualitative, whichwas done using in-depth interviews. The participants were expertfaculty members, management specialists and those involved in thefield of documenting experience in 2021-2022. Sampling in thequalitative part was done purposefully and with the expert networktechnique, and 10 people participated in the interview.

    Findings

    The final results of the research based on the interviewsshowed that the factors influencing the documentation of managers'experiences are: 1) causal factors (social capital, support of seniormanagers, collaborative management, organizational culture,motivation); 2) contextual factors (laws and regulations,information technology, organizational atmosphere, trust-basedorganizational communication); 3) intervention factors (traditionalorganizational structure, traditional management styles, lack ofsupport from top managers, managers' resistance, managers'busyness, managers' lack of skills); 4) strategies (goals, analysis ofconditions, analysis of resources, identification of organizationstrategies, use of modern technologies); The components ofdocumenting managers' experiences (identifying experiences,recording experiences, sharing experiences, applying experiences);Consequences (productivity, learning organization, solvingorganization problems, modeling others' business)

    Conclusion

    Based on the findings of this research, it can be saidthat many causal, interventional, contextual factors and strategieshave an effect on the documentation of managers' experiences,which should be paid attention to.

    Keywords: Documenting Managers' Experiences, Improving the Qualityn of Training Courses, Social Security Organization of Bushehr Province
  • Einollah Gholipour, Hamze Akbari *, Kazem Shariatnia Pages 443-452
    Purpose

    The purpose of this research was to investigate theeffectiveness of emotion-based couple therapy training onemotional literacy, couple compatibility, marital burnout anddistress tolerance in couples referring to Gonbad clinics.

    Materials and methods

    The statistical population of this researchis all couples who referred to Gonbad city clinics in 2019-2020.Available sampling method was used to select the sample. Thesample size was considered equal to 32 people, and the subjectswere randomly divided into two experimental groups (16 people)and control group (16 people). In this plan, the therapeuticintervention of marital relationship enrichment training during ninesessions is considered as an independent variable and the variablesof emotional literacy, couple compatibility, marital boredom anddistress tolerance are considered as dependent variables. The datacollection tools were emotional literacy subscale of Irani KimiaiFamily Psychological Functions Scale, Spanier Marital AdjustmentScale (DAS), Pines Marital Disappointment Scale and Simmons andGaher Distress Tolerance Questionnaire.

    Findings

    The results showed that emotion-based couple therapy iseffective on emotional literacy, couple compatibility, maritalburnout and distress tolerance in couples visiting the clinic (P<0.01).

    Conclusion

    Focusing on attachment issues enabled emotionoriented couple therapy to achieve important positive results incouple therapy.

    Keywords: emotion-oriented couple therapy, emotional literacy, Couple Compatibility, Marital Burnout, Distress Tolerance, Couples
  • Alireza Khoshroo *, Hamid Maleki, Nazila Khatib Zanjani, Marjan Masoumi Fard Pages 453-461
    Purpose

    Considering the importance of the curriculum elementsand attention to the postmodernism movement, the present researchwas conducted with the aim of identifying and criticizing theeducational trauma of the curriculum elements of thepostmodernism movement based on the fundamental reformdocument.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose wasapplied and in terms of implementation method was qualitative fromtype of analytical-critical. The research population was all thewritten sources about the curriculum of the postmodernismmovement and fundamental reform document, and to select thesamples was used from the census sampling method. The researchtool was taking notes from the texts and the data obtained from themwere analyzed by content analysis method.

    Findings

    In this study, the educational trauma of the curriculumelements of the postmodernism movement based on Klein's 9elements including goals, content, learning and teaching strategies,educational materials and resources, learning activities, teachingtime, teaching space, grouping and evaluation are identified andthen these items based on the fundamental reform document werereviewed and criticized.

    Conclusion

    The findings of this study indicate the existence ofpractical implications for education specialists and planners todesign and implement programs to improve the curriculumelements.

    Keywords: Educational Trauma, Curriculum, Curriculum Elements, Postmodernism Movement, Fundamental reform document
  • Mostafa Gholami Kia, Jahangir Karami *, Mahmoud Goudarzi Pages 462-470
    Purpose

    Resilience is one of the human abilities that allowstolerance and adaptation to life's crises and overcoming them. Thepresent study was conducted with the aim of developing a familyresilience model based on the level of self-differentiation and thehealth of the main family with the role of emotion regulation as amediator.

    Materials and methods

    The statistical population consists of allcouples who referred to Kermanshah counseling centers in 1400.The sample was 400 people and available sampling method wasused. SPSS-25 software and AMOS software were used to analyzethe data obtained from Sikbi family resilience, self-differentiation,emotion regulation and family health questionnaires.

    Findings

    The results showed that there is a relationship betweenself-differentiation and family health with parental resilience withthe mediation of emotional regulation.

    Conclusion

    According to the findings, it can be concluded thatdifferentiation of self and family health through emotionalregulation is effective on family resilience. Therefore, by managingemotional regulation, their effect on family resilience can beregulated.

    Keywords: Family Resilience, Self-differentiation, Primary Family Health, emotion regulation, Couples
  • Sara Naimi, Asghar Minaei *, Beheshteh Niusha Pages 471-477
    Purpose

    One of the most important factors that can affect thequality of learning, self-regulation learning strategies play animportant role in the quality of learning. The present study wascarried out with the aim of predicting math performance based onself-regulation strategies in first secondary students of Saveh city.

    Materials and Methods

    The self-report forms (student), parent,and teacher of self-regulated learning strategies questionnaire(SRSI) named SRSI-SR, SRSI-PRS, and SRSI-TRS wereimplemented in the first secondary level students of Saveh city. Forthis purpose, after translating and preparing the mentionedquestionnaires, SRSI-SR and SRSI-PRS questionnaires were sent to1480 students and their parents via email. After one month passedand reminder emails were sent, 785 SRSI-SR questionnaires, 753SRSI-PRS questionnaires and 197 SRSI-TRS questionnaires werereturned. After removing incomplete questionnaires, the number ofSRSI-SR and SRSI-PRS questionnaires was reduced to 610questionnaires and entered into the analysis.

    Findings

    The questionnaires completed by the teachers had nodefects and all 197 questionnaires were included in the analysis.

    Conclusion

    The results showed that all three self-administered,parent, and teacher questionnaires had strong predictive andexplanatory power in relation to students' math performance.

    Keywords: Students, self-regulated learning strategies, math performance
  • Mustafa Akbari, Homan Minoonezhad, Kamran Yazdanbakhsh * Pages 477-482

    Chronic back pain is one of the most common problems in thehealth field, and finding a suitable treatment plan for the fasterrecovery of its patients has always been considered. The aimof the present study was to investigate the effect of centralmuscle stability exercises on the improvement of non-specificchronic back pain. The research was a semi-experimental typewith a pre-test-post-test design with a control group, and forits implementation, 30 people with non-specific chronic backpain were randomly assigned to two experimental and controlgroups, 15 people each. The experimental group underwentcentral muscle stability program exercises for 10 sessions. Theresults showed that the pain of the treated group decreasedsignificantly in the post-test phase (P<0.05). From the findingsof this research, it can be concluded that muscle stabilityexercises have a great effect in reducing the pain of patientswith chronic back pain. Therefore, it is suggested to considerthese exercises in the treatment plan of patients with chronicback pain.

    Keywords: Chronic Back Pain, Muscle Stability Exercises
  • Ali Armin, Alireza Islambolchi *, Ali Asghari Sarem, Hasan Rangriz Pages 483-491

    In organizations, the added value of human resources ensuresthe achievement of the set goals of the organization. The roleof human and human resources in opening bottlenecks andcreating advanced technologies and its position as the drivingforce of any organization has led studies to practical aspectsincluding added value. Therefore, the purpose of this researchwas to present the value-added model of human resourcesmanagement in Kurdistan province. This research has beendone in quantitative and qualitative method. The statisticalpopulation in the qualitative section included 15 experts fromthe Kurdistan Provincial Tax Organization, and in thequantitative section, the sample size included 291 experts andemployees of this organization. The results of the researchbased on structural equation modeling calculations showedthat the path analysis coefficients between "added value ofhuman resources in the recruiting and hiring stage" and "addedvalue of human resources in the performance evaluation stage"are equal to 0.93; between "added value of human resources inthe performance evaluation stage" and "added value of humanresources in the rotation/dismissal stage" equal to 0.84; andbetween "added value of human resources in the servicecompensation stage" and "added value of human resources inthe training and development stage" equal to 0.99; It iscalculated; While the path analysis coefficients between"added value of human resources in the rotation/dismissalstage" and "added value of human resources in the servicecompensation stage" are equal to 0.64; Between "added valueof human resources in the stage of organizationalconsequences" and "added value of human resources in thestage of service compensation" equal to 0.65; was measured.

    Keywords: Added value, Human Resource Management, Study Affairs Organization
  • Sonbol Mohammadi Moghaddam, Mehdi Bahrehmand *, Ruhollah Afzali Gorouh Pages 517-525

    Jurists and jurists attach a special importance and role to "custom"and consider a special interpretation and position for it.Undoubtedly, customs, traditions and customs gradually becomesocial values or cause their formation. This article has tried toexamine the role of "custom" as one of the sources influencing thelegal rules of society and its relationship with "citizenship rights"from the point of view of Islamic jurisprudence. This research hasbeen carried out using the library method and the descriptiveanalytical method, and in general, it tries to answer the basicquestion: Is custom valid in explaining citizenship rights in Islamicjurisprudence? The results of the research show that in Islamicjurisprudence, "custom" has a special place and is considered one ofthe factors influencing citizenship rights. From the point of view ofIslamic jurisprudence, the government is valid only when it is ameans for the realization of divine and human goals and a means forestablishing justice and welfare of all and preserving the sanctityand human rights and a platform for human excellence, which areall indicators of citizenship rights. . Also, on the one hand, customcan play a positive role in the formation of citizenship rights and incases where the laws cannot anticipate all the needs of the people, itcan come to the aid and complete, eliminate the shortcomings, andinterpret them. Sometimes, the law-giver, with a little change andappropriation, gives a legal aspect to the custom. On the other hand,it can be an obstacle to its realization or have a negative role; In suchcases, the law, with its entry, makes the custom obsolete and rejectsit. In other words, until the need to pay attention to citizenship rightsbecomes the dominant norm of the people, the legal mechanismswill have a difficult way to reach it

    Keywords: custom, citizenship rights, Islamic Jurisprudence
  • Ali Bakhshi *, Farhad Edrisi, MohammadHossein Saini, Hossein Moradi Pages 542-548

    Taysir in Sharia law is one of the concepts and terms that show thegrace and kindness of God towards his servants. According to thisconcept, Almighty God has tried to establish laws in connectionwith rulings and acts of worship, which are lower than the ability ofbelievers. This means that the main purpose of fulfilling Sharia rulesand laws is to bring the servants to spiritual prosperity and moralgrowth, and excessive strictness cannot achieve such a goal. In thecurrent research, which was compiled based on library sources andthe descriptive-analytical method, the ethical dimensions of theconcept of "Tisir" are represented in order to answer the mainquestion that what is the main moral discourse that is realized byunderstanding the various angles of Tisir? It seems that the conceptof Taysir, apart from having a religious and jurisprudential function,promotes the moral discourse of "tolerance" and "tolerance" in theIslamic society and indirectly tells the audience that incommunicating with others, it is unnecessary strictness and attentionJust stay away from their desires and act with ease so that humanbonds are strengthened. Just as God made the divine commands easyso that the servants would not suffer hardships. In sum, two moraldiscourses are hidden in the heart of the concept of Tisir, which are:"facilitation and tolerance" and "giving up one's right for the benefitof another"

    Keywords: Holy Qur'an, morality, ease, tolerance
  • Seyedah Badri Sadat Hosseini, Mehdi Davaee *, Najmeh Vakili, Masoumeh Samadi Pages 549-577
    Purpose

    The present research was conducted with the aim of providing a modelof teacher ethics training with emphasis on Islamic teachings. In terms offundamental-applied purpose, in terms of information data, the mentioned researchwas of a mixed type and in terms of execution, the foundation data was in thequalitative part and the descriptive survey was in the quantitative part.

    Materials and methods

    The statistical community in the qualitative part of theresearch included education experts. To determine the samples, a targeted nonrandom sampling method was used, and 20 people were considered as the samplesize using the principle of saturation. The second group of the statistical communityof this research in the quantitative part included all the teachers of the second yearof secondary education in Tehran, numbering 2522 people. Cochran's formula wasused to determine the sample size of the quantitative part and 300 people wereselected as the research sample. The sampling method in this research was clusterrandom. Semi-structured interviews were used in the qualitative part of thisresearch. In order to collect data in the quantitative part, library methods (includingbooks, authoritative scientific databases and university theses) and field methods(questionnaire created by the researcher) were used. In order to ensure the validityof the tool in the qualitative part of the research and to ensure the accuracy of thefindings from the researcher's point of view, the opinions of professors familiarwith this field and university experts who were experts and knowledgeable in thisfield were used. Also, test-retest reliability and intra-subject agreement methodwere used to calculate the reliability of the conducted interviews. Face, content andconstruct validity were used to determine the validity of the questionnaire.Cronbach's alpha coefficient and composite reliability were used to determinereliability. The method of data analysis in the qualitative part of theoretical codingwas derived from the data theorizing method. In the quantitative part, according tothe research questions, descriptive statistics (mean, standard deviation, skewnessand kurtosis) using SPSS-21 software and inferential (Pearson correlation,confirmatory factor analysis) using SPSS-v21, Smart Pls- v2 and Lisrel-v8 wereused.

    Findings

    The results of the present study showed that the dimensions of teacherethics training with an emphasis on the teachings of Islam in second year secondaryschool teachers in Tehran include cognitive training, emotional training, andbehavioral training. Also, the effective aspects of teacher ethics training withemphasis on Islamic teachings in second year secondary school teachers in Tehraninclude values and moral norms of society, policy making and planning ineducational system, teacher and curriculum.

    Conclusion

    The foundations and obstacles of the implementation of teacher ethicstraining with emphasis on the teachings of Islam in the second year secondaryschool teachers of Tehran, including environmental, social, educational, support,planning in the educational system and teachers' awareness were introduced.Finally, the conceptual model of the research was presented, which had favorablevalidity.

    Keywords: Education, Teacher Ethics, Islamic teachings
  • Sara Moradi * Pages 578-585
    Purpose

    The current study aimed to investigate theeffectiveness of humor training on the marital satisfaction ofcouples .

    Materials and Methods

    The purpose of the present researchwas applied and its method was quasi-experimental with a pretest and post-test design with an experimental group and acontrol group and a two-month follow-up period. Thestatistical population of the research included all couplesreferring to specialized counseling centers in the 11th districtof Tehran. In this regard, 30 couples were selected throughsampling and randomly assigned to an experimental group (15couples) and a control group (15 couples). Then, a groupintervention experiment based on humor training was carriedout on the group, adapted from McGee's model (2004). Theresearch tool for data collection included the Enrich MaritalSatisfaction Questionnaire. Finally, for the statistical analysisof the data, SPSS-26 software and the mixed variance analysismethod with three-step repeated measures were used.

    Findings

    Based on the findings, there was a significantdifference between the marital satisfaction scores of theexperimental and control groups in the pre-test and post-teststages. It was obtained from the analysis and analysis of thefindings that humor education had a significant effect on theresults of the experimental group's marital outcome (Etacoefficient = 0.69). The effectiveness of this intervention inthe implementation phase was also stable according toBonferroni's post-hoc test .

    Conclusion

    Based on the available findings, it can beconcluded that to increase the marital satisfaction of couples,the method of teaching humor can be used in familycounseling and couple therapy centers. It is suggested thatworkshops be held to teach this method to experts

    Keywords: humor, marital satisfaction, Couples
  • Sima Jalalinejad, Fariba Damirchili *, Rasoul Davoodi Pages 584-598
    Purpose

    The main purpose of this research is to design and validate themodel of communication between industry and education in the age ofknowledge.

    Materials and Methods

    This research is one of the qualitative researches,which is applied in terms of its basic purpose and descriptive-survey interms of its method. The statistical community of the research includesacademic experts and industrial owners. To determine the samples, atargeted non-random sampling method was used, and 20 people wereconsidered as the sample size using the principle of saturation. The profileof the interviewees included 7 university managers, 8 industrial owners and5 university faculty members. Semi-structured interviews were used in thisresearch. . In order to ensure the validity of the instrument in the qualitativepart of the research and to ensure the accuracy of the findings from theresearcher's point of view, the valuable opinions of professors familiar withthis field and university experts who were experts and informed in this fieldwere used. In the current research, retest reliability and intrasubjectagreement method were used to calculate the reliability of the conductedinterviews. The method of data analysis was theoretical coding derivedfrom the foundational data theorizing method.

    Findings

    The results of the analysis show that among the 141 indicators(items) available, 33 main components could be identified. The identifiedcomponents include communication through legal policy, rotationalcommunication, collaborative research and technology transfer as keyfactors, management factors, infrastructure factors, educational factors andinformation technology governance as influential factors, as well aseducational quality components, organizational innovation as factors.Effects or outcomes were identified.

    Conclusion

    In addition, mechanisms were identified in the form ofmanagerial factors, technological and behavioral development, platformsin the form of behavioral, environmental and social factors, and barriers inthe form of technological education, technological and educational supportfactors.

    Keywords: Industry, Education, Age of Knowledge, educational quality, Organizational Innovation
  • Akram Gharei, Alireza Jahangiri *, Ali Pourghasab Amiri, Hassan Soleimani Pages 599-607

    Many threats against human societies originate from environmentalissues. Today, the issue of environment has become a global crisisand if there is no scientific and serious solution to solve thisproblem. It will confront humanity with a huge disaster; Therefore,non-governmental environmental organizations are one of thecenters that can direct and guide people's participation inenvironmental protection, by concentrating individual andcollective efforts, they can increase efficiency. Environmental nongovernmental organizations have grown slightly in recent decades;Therefore, the main research question of non-governmentalorganizations is how and can they try to create and support a healthyliving environment? The hypothesis of the article is as follows: Nongovernmental organizations can help maintain environmentalsecurity and protect environmental health by creating civil societyand sustainable development. In order to carry out this research, aqualitative library type method has been used. In this way, thenecessary data was first extracted from written and electronicsources and then explained. The findings of this research show thatenvironmental threats have brought great risks and human rightshave been attacked against the natural and human environment.

    Keywords: Health, Non-governmental Organizations, Environmental protection
  • Abuzar Wahabzadeh, Abbasgholi Ghaffarifard *, Mehrnaz Behrouzi Pages 608-613

    One of the important functions of waqf in the society is thedevelopment of public health and community health. Becausemaintaining cleanliness and public health is one of theimportant issues in the life and social relations of every peopleand nation, which is rooted in people's ancient culture andbeliefs. The expansion of endowments in the Safavid periodand the attention of the courtiers, especially the eunuchs, to theendowment and allocation of various endowments in thecontext of the health status of the society is emphasized by thesources of this period. Because one of the actions of KhwajaSarayan in this period was the establishment of health facilitiesincluding bathrooms to expand public health and communityhealth. Based on this, the present research, using a descriptiveanalytical method, tries to investigate the role of endowmentsof Khwaja Sarayan in public health and the health of Sufi erasociety. The results of the research indicate that many factorshad an impact on the health of the society during the Safavidera. One of them was the expansion of the bathhouse andallocation of endowments for their management andmaintenance by Khwaja Sarayan. During this period, due totheir huge income and wealth, the eunuchs allocated a part oftheir income in the form of endowments for the developmentof public health and community health in the form ofestablishing public baths and had an important impact on thestate of urban health.

    Keywords: endowments, Eunuchs, public health, Health, Safavi
  • Zohreh Vaseghi, Hasan Ahadi *, Hossein Bigdeli, Javad Khalatbari Pages 620-629
    Purpose

    The purpose of this study was the relationshipbetween primary maladaptive schemas and emotionalregulation with marital satisfaction with the mediation ofresilience in married women.

    Materials and Methods

    The statistical population of thepresent study was made up of all married women who referredto the counseling centers of the Family Foundation with anIslamic lifestyle approach in Tehran in the year 1400. The finalsample size was 401 people by calculating overestimation dueto predicting dropout of the subjects, which was used nonrandom and available method due to the wideness of thestudied population. To collect data, questionnaires ofdemographic characteristics, marital satisfaction of Enrich(1983), early maladaptive schemas of Young (1998), emotionregulation of Garnevsky et al. (2002) and resilience of Connorand Davidson (2003) were used. Then the resulting data wereanalyzed using path analysis method by SPSS-26 and AMOS18 software.

    Findings

    The results showed that initial incompatibleschemas have a direct effect on marital satisfaction in women.Adaptive and negative emotion regulation has a direct effecton marital satisfaction in women. Resilience has a direct effecton marital satisfaction in women. Early maladaptive schemashave an indirect effect on marital satisfaction through themediation of resilience in women. Adaptive and negativeemotion regulation has an indirect effect on maritalsatisfaction through the mediation of resilience in women.(p>0.001).

    Conclusion

    Based on the results of the research, it can be saidthat the variables of resilience, emotion regulation and initialincompatible schemas can play an important role in maritalsatisfaction and the need to pay attention to these importantvariables in divorce prevention programs should beconsidered.

    Keywords: marital satisfaction, Resilience, emotion regulation, early maladaptive schemas
  • Hamid Zolghadr, Mashallah Valikhani Dehaghani *, AliReza Shirvani Jozdani Pages 630-645
    Purpose

    Entrepreneurship plays an important role in theeconomic development of a country. This is important in timesof sanctions or natural and unnatural restrictions. Therefore,this research aims to design a suitable model with localelements and variables in Iran.

    Materials and Methods

    To collect and analyze the data, thequalitative method of the Foundation's data theory was used,the process of which was carried out in three stages of open,central and selective coding. After 10 interviews with expertsin this field, necessary data were collected and analyzed. Inthis way, after the process of continuous comparison of dataand three steps of coding categories, a total of 7 maincategories and 15 sub-categories were identified.

    Findings

    The results of the research were presented in theform of a qualitative database model with the focus on"entrepreneurship under restrictions and sanctions".

    Conclusion

    Based on this, a model has been proposed thatincludes causal conditions (government support in theconditions of sanctions, including financial support and legalsupport), foundation or context, including (businessmanagement in the conditions of sanctions, which includes:"Financial management in the conditions embargo, supplychain management in embargo conditions, and strategicmanagement based on opportunities and threats in embargoconditions", business benefits in embargo conditions, whichinclude: "focusing on the needs of the country in embargoconditions and focusing on the interests of domestic customersand foreign", creativity in the conditions of sanctions includes:"creativity in creating new services and products in conditionsof sanctions and creativity in identifying new markets inconditions of sanctions", focusing on business advantages inconditions of sanctions including: "identifying competitiveadvantages in the domestic industry and focusing on thedevelopment of competitiveness with foreign products" andfinally networking in the conditions of embargo included:"consulting in business and development of social networks").

    Keywords: Entrepreneurship, entrepreneurial model, Restrictions, Sanctions
  • Sara Ostovar, Zinat Nikaeen *, Ali Zarei, Farideh Ashraf Ganjooei Pages 646-655
    Purpose

    The quality of life is one of the variables that it'sinvestigate is very important and it seems that the presence in thesports-recreational places of parks has an effective role on it.Therefore, the aim of this study was to determine the impact ofstudents' presence in the sports-recreational places of parks on thequality of life through the mediation of socio-economic status.

    Materials and Methods

    This study was descriptive from type ofcorrelation. The research population was the students using thesports-recreational places of Tehran city parks in 2021-2022academic years. Among them, number of 450 students were selectedas samples by random cluster sampling method. The data werecollected by researcher-made questionnaire of students' presence inthe sports-recreational places of parks, quality of life inventory(Varni et al., 2001) and socio-economic status questionnaire(Ghodratnama et al., 2013) and were analyzed by the structuralequation modeling method in SPSS-25 and Smart PLS-3 software.

    Findings

    The findings showed that the model of students' presencein the sports-recreational places of parks on the quality of lifethrough the mediation of socio-economic status had a good fit. Also,the students' presence in the sports-recreational places of parks hada direct and significant effect on the quality of life and socioeconomic status and socio-economic status had a direct andsignificant effect on quality of life and the students' presence in thesports-recreational places of parks had an indirect and significanteffect on the quality of life through the mediation of the socioeconomic status (P<0.001).

    Conclusion

    The findings of the research indicated the direct effectof students' presence in the sports-recreational places of parks on thequality of life and its indirect effect through the mediation of socioeconomic status. Therefore, in order to improve students' quality oflife can provide the basis for improve their students' presence in thesports-recreational places of parks and socio-economic status.

    Keywords: Students, Sports-Recreational Places, parks, Quality of Life, Socio-economic status
  • Ezattolah Abbasian * Pages 672-681
    Purpose

    Maritime transportation and its role in tourism is an issuethat has received less attention until now. Maritime transportation isthe process of moving people, goods, etc. by boat, ship and othervessels on seas, oceans, lakes, canals and rivers. The main purposeof this research is to investigate the experience of tourists travelingto Kish Island.

    Materials and Methods

    The purpose of this research is practicaland the research problem is descriptive and analytical. Also, the timeof data collection was cross-sectional (winter 2019). The statisticalpopulation of the research includes all tourists who have enteredKish Island by sea. Considering that the statistical population ofthose who entered Kish Island by sea is an unlimited population,therefore, based on Cochran's formula and random samplingmethod, 384 people were selected as the sample size.

    Findings

    To achieve the goal of the research, importanceperformance analysis (IPA) was used to identify the strengths andweaknesses of the cruise experience to Kish Island for thecomponents of tourists' satisfaction.

    Conclusion

    According to the literature related to the subject as wellas the conversation and interview conducted with tourists, 13indicators were identified. Among the criteria placed in the firstquarter, the diversity of the sea route with a weight of 20.56% ranksfirst, satisfaction with comfort and convenience with a weight of14.69% ranks second, satisfaction with food facilities with a weightof 14.26% ranks third, satisfaction with ship security with a weightof 12.22 % won the fourth rank.

    Keywords: Tourism, Tourist Expectations, Sea, Kish Island, Travel, Tourist
  • Parvaneh Parandin, Tavakol Musazadeh *, Reza Kazemi, Vakil Nazari Pages 682-691
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of theeffectiveness of positive psychology on controlling anger andrumination in married women with high marital dissatisfaction.

    Materials and Methods

    The current study is a semi-experimentaltype in which a pre-test-post-test design was conducted with acontrol group with measurement at the baseline after theintervention and a 3-month follow-up with the control group. Anumber of 30 married women with high marital dissatisfaction whoreferred to couple therapy clinics in the west of Tehran betweenApril and May 1401, taking into account the entry criteria, wereselected from those who were willing to participate in the research(with written consent). It was done through random replacement inthe following way and they were randomly assigned to theexperimental group (positive psychology; (n=15) and the controlgroup (n=15). All participants completed the anger control scale andrumination questionnaire in three stages. Completed and measured.Group therapy sessions were conducted in 8 90-minute sessions inaccordance with the positive psychology treatment protocol.Hypotheses related to the effectiveness of the research interventionswere analyzed using variance analysis with repeated measurements.

    Findings

    The results of the present study It showed that there is nosignificant difference between the three groups in the mean of angercontrol and rumination in the pre-test stage, which indicates thehomogeneity of the three research groups in the pre-test stage, butthere was a significant difference between the three groups in thepost-test and follow-up stages. It can indicate the effectiveness ofthe intervention on the mentioned variables and the stability ofeffectiveness has been in the follow-up phase. The examination andcomparison of the experimental group and the control group alsoshowed that there is a significant difference between the two groupsin the components of anger control and rumination.

    Conclusion

    The results of this research showed that theaforementioned treatment can be used as a psychologicalintervention to improve anger control and rumination in marriedwomen with high marital dissatisfaction

    Keywords: Positive psychology, Anger Control, Rumination, Married Women With High Marital Dissatisfaction
  • Mohammad Jolayni, Hakimeh Aghaei *, Parviz Sharifi Daramadi Pages 692-701
    Purpose

    The purpose of this study was to transactionalanalysis training on marital satisfaction and referral tocounseling centers in Tehran.

    Materials and Methods

    The research is a quasi-experimentaland pre-test-post-test with control group. The statisticalpopulation of all married individuals had family conflicts andmarital adjustment problems referring to the psychiatricservices centers of Tehran. A sample of 40 eligible individualswho were referred to a counseling center with adaptiveproblems were selected and were randomly divided into twoexperimental groups (20 and control group, 20). First, allparticipants completed the DAS (Dual CompatibilityQuestionnaire). Participants in the experimental groups weretreated for 12 sessions, but the control group did not receiveany training. After completing the educational program, bothgroups were subjected to post-test. The research findings wereanalyzed using SPSS 24 software and descriptive by statisticalmethod covariance analysis.

    Findings

    The results showed of covariance analysis thattransactional analysis training has been effective in increasingmarital adjustment.

    Conclusion

    Therefore, according to the results of the study,the application of mutual behavior analysis in couples wouldresult in more marital adjustment and improvement of theirrelationship.

    Keywords: Analysis Of Mutual Behavior, Marital Compatibility, married people
  • Fatemeh Razi Khademi, Amir Iravanian *, Amir Paknahad Pages 701-713

    What is examined in this article is the basics and principles ofjudging violations and dealing with disciplinary violations byjudges, as well as the behavioral field of health system workers(medical professionals and related). The reasons formisconduct in the field of judges' behavior and theresponsibility of doctors and related professions are analyzedbased on the ideological foundations and social developmentsof their justification and the bases of criminal prosecutionaccording to the principles of criminalization. It is stable andevery criminal policy is required to comply with it with all thecredit that the law gives to the judge and to secure his jobposition, but in any case, if the judge commits a judicialviolation and the doctors do not comply with the ethical andlegal principles related to the medical profession, thecompetence He has lost the necessary legal rights for this job,and competent authorities must deal with this matter and, ifproven, stop him from continuing his work or face disciplinarypunishments. he does; Such as the principle of independenceof the judge, the principle of immunity, transparency and theprinciple of non-infringement of the privacy of judges. Theprinciples of fair proceedings also rule regarding the treatmentof doctors' violations. What is important is the manner of thisresponse and how to apply the regulations related to it throughthe investigation authorities. And dealing with disciplinaryviolations should not be an excuse to distort these principles

    Keywords: violation, Behavior, judges, Health, Medicine, proceedings
  • Zahra Pourmeghdad, Hassan Ahadi * Pages 714-723

    The aim of the present study was to identify the factorsaffecting the challenges of parents and adolescents withADHD. The present research method was qualitative andthematic analysis with grand theory approach and semistructured interview as a data collection tool. The researchmethod is qualitative. In order to explain the concept of thechallenges of parents and teenagers and the factors affectingit, a qualitative method with a grand-theory approach wasused. In this research, in the qualitative part using thepurposeful sampling method, 15 parents with ADHD childrenin Tehran in 1401 who experienced conflict with the ADHDchild were selected as participants in the research. The samplesize was estimated based on reaching the data saturationcriterion. Factors affecting the challenges of parents andadolescents with ADHD 7 main themes and 16 subcategoriesrelated to each include; psychological consequences (suddenand impulsive behaviors, violent behaviors, sensorydisturbances, negligence in performing duties); Psychologicalapproach (increasing self-confidence, strengthening andencouraging, playing and physical activity, emotionalconnection); educational approach (approach to medicalcenters, appropriate training); family factors (geneticproblems, family problems); economic factors (economicsituation); social factors (lack of social support);environmental factors (living conditions, parents' problems).In general, the challenges of parents and teenagers are affectedby many factors such as the person, the environment, andeducation.

    Keywords: Parenting Challenge, Hyperactivity, ADHD, qualitative, lived experience, Grand theory
  • Maryam Saraei, Hossein Salimi Bajestani *, Abdullah Shafiabadi Pages 724-735
    Purpose

    The purpose of the present study was to compare theeffectiveness of affect phobia therapy and emotion focusedtherapy on emotional inhibition of women with low maritalsatisfaction .

    Materials and Methods

    The current research is part of thesemi-experimental designs with pre-test, post-test, follow-upwith three groups. The statistical population of the presentstudy was made up of women with marital problems whoreferred to counseling centers in Tehran in 2021. For the firstsampling, an interview and a marital satisfaction questionnairewere conducted with volunteers who were introduced by thecounseling center as a screening test. After stating theobjectives and implementation process of the research andchecking the entry conditions, 45 people were randomlyselected from among the eligible women and randomlyassigned to two experimental groups (15 people in each group)and a control group (15 people). The research tools includedBakker et al.'s Emotional Inhibition Questionnaire (2007). Thedata of the research were analyzed using repeated measureanalysis of variance .

    Findings

    The results of data analysis showed that emotionfocused therapy and affect phobia therapy had a significanteffect on emotional inhibition in women with marital problemscompared to the control group .

    Conclusion

    Also, the reduction rate in the group based onemotion-ori focused therapy in the suppression component inthe variable of emotional inhibition was higher than in thegroup of affect phobia therapy.

    Keywords: Affect phobia therapy, Emotion Focused Therapy, Emotional inhibition
  • Zeinab Mahmoodi Asl, Yaser Rezapour Mirsaleh *, Ali Nazari Pages 736-746
    Having a disabled child imposes a heavy psychosocial burdenon the family, and the mother feels the burden more. Thepurpose of this research was to narrate the lived experience ofAlexithymia of mothers with children with multipledisabilities. The present study studied the stories of mothers ofchildren with multiple disabilities with a qualitative approachand using the method of narrative analysis, and a semistructured interview technique was used to collect data. Theparticipants were mothers of multi-disabled children ofShiraz's special flower school who were purposefully selectedand had at least one multi-disabled child and were willing totalk about their experiences, the sampling process andinterviews until saturation (15 mothers) continued. The mainthemes of the experiences were discovered through theColaizzi method. Findings from the experiences of mothers inliving with children with multiple disabilities in 9 main themes(child behavior problems, stigma and social isolation, negativefeelings and thoughts, blaming, worry about the future,disruption in interpersonal relationships, support from familyand others, how Dealing with the child's disability, themother's lack of ability to manage herself and the child) and28 sub-themes that were coded as subgroups of the mainthemes were summarized.
    Keywords: alexithymia, Child With Multiple Disabilities, Narrative Analysis
  • Azam Karimi Haresabadi, Fatemeh Mohammadi Shir Mahaleh *, Zohreh Rafezi, Marzieh Gholami Turan Poshti, Parisa Peyvandi Pages 747-758
    Purpose

    The purpose of this research was to explain themodel of resilience based on personality traits with themediating role of cognitive emotion regulation in women withaddicted spouses in Tehran.

    Materials and methods

    The present research method was acorrelational description. The socio-statistics of the researchwere women with drug addict husbands in Tehran in 1400,from which 232 people were selected as the research sampleusing available sampling method. In this research, tools ofresilience (Connor and Davidson, 2003), personality traits(McCree and Costa, 1985) and cognitive emotional regulation(Garnefsky and Craig, 2006) were used. Amos-V8.8 softwarewas used to analyze the data. Also, in order to analyze theresearch data, structural equation modeling method was used.The research findings showed that the research model has agood fit.

    Findings

    The results showed that the adaptive strategies ofcognitive regulation of emotion positively and meaningfullyaffect the relationship between neuroticism, extroversion,openness, agreeableness and conscientiousness withresilience, and the non-adaptive strategies of cognitiveregulation of emotion have a positive and significant effect onthe relationship between neuroticism and neuroticism.Temperament, extroversion, openness, agreeableness andconscientiousness mediate with resilience in a negative andsignificant way in women with addicted husbands.

    Conclusion

    According to the results of the present study, it isnecessary to plan to improve resilience in women withaddicted spouses. And health professionals and therapists canhelp to improve resilience in women with addicted spousesthrough recognizing personality traits and teaching emotionalregulation components, adjusting and replacing emotionaladaptive strategies.

    Keywords: Resilience, Cognitive emotion regulation, personality traits
  • Zahra Sheikh *, Kamian Khazaei Pages 759-764
    Purpose

    The purpose of this research is to determine theimpact of metacognitive beliefs and psychologicalcoherence on depression in cardiovascular patients.

    Materials and Methods

    The statistical population ofthis research includes all cardiovascular patients inTehran who visited medical centers in 1401. The numberof sample members was considered to be 150, which wereselected using available sampling method. Themeasurement tools in this research were CartwrightHoughton and Wells (1997) metacognitive beliefsquestionnaires, Antonsky's psychological coherence(1987) and Beck's depression questionnaires, which hadacceptable validity and reliability. In order to analyze thedata, inferential statistics of Pearson's correlationcoefficient and step-by-step multiple regression wereused using SPSS-23 software.

    Findings

    The results showed that metacognitive beliefshave a significant effect on the depression ofcardiovascular patients; Also, psychological coherencehas a negative and significant effect on depression incardiovascular patients.

    Conclusion

    Also, the results of statistical analysisindicated that metacognitive beliefs and psychologicalcoherence can predict depression in cardiovascularpatients.

    Keywords: metacognition, Psychological Coherence, depression
  • Mahdiyeh Kargar Ghanatalnuj, Mansoureh Shahriyari Ahmadi *, Parisa Tajali Pages 765-774

    Autism disorder is usually characterized by the inabilityto understand and interpret emotional and social signs andsignals, the lack or weakness of paying attention to whatothers pay attention to, and the inability to understand thedirect and fluent concepts of other people's thoughts andfeelings. The current research was conducted with the aimof the effectiveness of the combined program based onthe theory of mind method and the flower time method onthe stereotyped behaviors of children with autismspectrum disorder. The current research project is adevelopmental-applicative goal, and it is semiexperimental in terms of implementation method. Thepopulation of the present study was all children aged 2 to5 years with autism spectrum disorder who referred toAutism center of Rafsanjan, who were willing tocooperate and participate in the meetings on behalf ofthemselves and their families. The sample included 5children between 25 and 5 years old with autism spectrumdisorder. These people were selected as a purposivesampling and investigated in a single group study with asingle subject design. The research tool was GilliamGazer's (1994) questionnaire. The results showed that thecombined training method based on the theory of mindmethod and the flortime method had an effect on thescores of stereotyped behaviors with a recoverypercentage between 14 and 46 percent. It seems that theintervention based on the theory of mind method and theflower time method can be effective in reducingstereotypic behavior in the adaptation of children withautism.

    Keywords: Theory of mind, floortime method, Stereotypical Behaviors, autism
  • Khadijeh Mousavi, Shaban Heydari *, Seyyed Olia Emadian Pages 775-783
    Purpose

    The current research was conducted with the aim of theeffectiveness of mindfulness training on personal growth andacademic persistence of female students of Amol FarhangianUniversity.

    Materials and methods

    The research method was semiexperimental with pre-test, post-test and control in two experimentaland control groups. Among the statistical population of the presentstudy, a statistical sample of 30 female students (15 in theexperimental group and 15 in the control group) was selectedthrough g power software in the academic year of 2001-1401. Tocollect data, Baero et al.'s (2006) five-factor mindfulnessquestionnaire is a self-report tool that includes 39 questions thatmeasure the five factors of mindfulness: observing, describing,acting with awareness, not judging internal experiences, and notreacting to experiences. internal In order to measure individualgrowth, Rubicchek et al.'s questionnaire with 16 questions and 4components was used, which is set based on the Likert scale and itsrange is from 1 to 5. To measure academic sustainability, Martin andMarsh's academic sustainability questionnaire with 6 questions wasused. Subjects of both groups completed two questionnaires ofpersonal growth and persistence in three phases: pre-test, post-testand follow-up. After the pre-test phase, the experimental groupunderwent 8 sessions of 90 minutes of mindfulness skills training,while no training was given to the control group during this period.This research is practical in terms of purpose and descriptivestatistics and inferential statistics (repeated measurement varianceanalysis) are used for data analysis and data are analyzed usingSPSS software.

    Findings

    The results showed that there is a significant differencebetween the average scores of the variables in the pre-test, post-testand follow-up stages.

    Conclusion

    It can be said that the amount of changes of thesevariables during the pre-test, post-test and follow-up stages were notthe same in the two control and mindfulness groups, so it can beconcluded that mindfulness training was effective on personalgrowth and academic persistence.

    Keywords: mindfulness training, personal development, Academic Persistence, Farhangian University Students
  • Vahid Soltanian, Zahra Yousefi *, Felor Khayatan Pages 784-794
    Purpose
    The purpose of this research was to compare theeffectiveness of power regulation training in the family with theeffectiveness of the choice theory method on control methods andemotional experience towards the spouse in married women withmarital conflicts.
    Materials and Methods
    This research was a semi-experimentaltype with a pre-test, post-test and follow-up design. The statisticalpopulation was women of Isfahan city. The sample included 60women with marital conflicts who were selected in an availableform; And they were randomly assigned in three reality therapygroups, power regulation group and control group. While the controlgroup was on the waiting list, the experimental groups received 8ninety-minute sessions of reality therapy and power regulationtraining. The research tools were methods of control (Yousefi, 2016)and emotional experience towards your spouse (Yousefi, 2014). Allthree groups were evaluated in three phases: pre-test, post-test andfollow-up. The collected data were analyzed using descriptivestatistics (mean and standard deviation) and inferential statistics(variance analysis with repeated measures); Statistical calculationswere done using SPSS version 23 software.
    Findings
    The results showed that both methods were effective inimproving control methods and emotional experience towards thespouse (P=0.05).
    Conclusion
    The results of the Bonferroni test showed that thepower adjustment method had a greater effect than reality therapy.According to these results, it can be said that the method ofregulating power in the family is a suitable method for improvingthe methods of control and emotional experience towards thespouse.
    Keywords: Power Regulation, Reality Therapy, Control methods, Emotional Experience Towards Spouse
  • Mahdi Kamalifar, Mojtaba Asgharian *, Bakhtiar Abbasloo Pages 795-806
    Purpose

    Another transformation of the government's civilresponsibility in the current era is the acceptance of thegovernment's civil responsibility for the losses resulting from theimplementation of national or local public health vaccination plans.The purpose of this research is to investigate the government's civilresponsibility resulting from the exercise of sovereignty over publichealth in the implementation of national vaccination plans.

    Materials and methods

    In this research, the descriptive-analyticalmethod will be used to collect information related to literature andtheoretical foundations, formulate hypotheses and present the initialmodel of the subject. The data collection method was used in alibrary (reading books, articles, magazines, research projects andinternet information banks). After this collection, the information ischecked with a comparative and analytical approach and writtenafter compilation.

    Findings

    Although public health programs include a wide range ofmeasures and as a result, many cases of possible damages, but it isthe issue of vaccination that has been able to attract opinions andforce different political systems. put it in the list of possible costs,give an opinion on the law of civil liability and take into account theinterests of the government and the protection of people's health ina fair way, so that just as individuals should pay the costs in front ofthe government against the attacks caused by the administration'sdisciplinary measures, equally Also, on the basis of fairness andjustice, as much as possible, compensate the people who sufferdamages in relation to the acts of governance.

    Conclusion

    According to the findings of the research, vaccinationis a way to manage the public health of the society, which can bedone in a mandatory or experimental way.

    Keywords: Health, public health, Civil Responsibility, Vaccination
  • Masuomeh Zhaleh Baghbadorani, Ali Yaghoubipoor *, Alireza Fathizadeh Pages 796-808
    Purpose

    The aim of the current research is to investigate theeffective factors in reducing administrative corruption in thegovernorate of Ahvaz city.

    Materials and Methods

    research method according to thepurpose, applied according to the type of data, quantitative;According to the time of data collection, it is cross-sectionaland according to the method of data collection or the natureand method of the research, it is a survey. The statisticalpopulation of this research includes all the experts working inthe governorate organizations in the number of 2522 peoplewho were classified using random sampling method, 350people were selected as respondents using Karjesi andMorgan, and 15 questionnaires because Incompleteness wasdiscarded and statistical operations were performed on 335respondents. A researcher-made questionnaire was used tocollect data. In order to determine the validity of thequestionnaire, face, content and construct validity were used,and reliability was calculated through Cronbach's alphacoefficient and composite reliability, all of which wereconfirmed. The method of data analysis in the inferential andquantitative part was used to answer the research questionsfrom the sample T-Tech test and structural equation modeling(confirmatory factor analysis) and SPSS-v21 and Lisrelsoftware.

    Findings

    The results of the research showed that the existingrelationships between the effective factors of reducingadministrative corruption have been confirmed.Conclsuion: finally, the fit indices of the model showed thatthe research model has a good fit.

    Keywords: Reduction of Administrative Corruption, meritocracy, Attention to The Livelihood of Employees, Training of Employees, Commitment
  • Maryam Alboghbish, Gholamhossein Barkat *, Mohammad Hosseinpour Pages 807-821
    Purpose
    The purpose of this research was to design a model for themanagement and training of potential unemployed human resourcesin the Red Crescent population of Bushehr province.
    Materials and Methods
    The current research is based on aqualitative approach. The qualitative part was conducted using theDelphi method in four rounds. In the first round, a questionnairedesigned with open and closed questions was sent to 32 selectedexperts.
    Findings
    According to the purpose of the research, themanagement model and human resource training system has sixmain dimensions and 25 components. These dimensions andcomponents affect each other. In such a way that the dimensions ofthe human resource supply system, the human resource training anddevelopment system, the human resource compensation system, thehuman resource maintenance system, and the human resource laborrelations system respectively affect the human resourceperformance management system. Therefore, the human resourceperformance management system is in dire need of improvement,while the human resource supply system facilitates thisimprovement. In addition, the most important damage of the humanresources management and training system is the human resourcesperformance management system, which has the most weight, whilethis component is the most effective.
    Conclusion
    The human resources performance managementsystem is an influential factor and problem in the human resourcesmanagement system, and since the existence of a problem and itsresolution is important for every organization, therefore, thecomponent of the human resources performance managementsystem, which is a problem, has gained more importance.
    Keywords: Human resources training, Red Crescent Population, qualitative approach
  • Fatemeh Vafamand, Mohammad Hosseinpour *, Yadolah Mehralizadeh Pages 822-838
    Purpose

    The purpose of this research was to present a model oftransparency in education in Khuzestan province in order to fightagainst administrative corruption. The present research methodwas qualitative.

    Materials and methods

    The statistical population in thequalitative section was academic experts and senior managers ineducation in Khuzestan province with more than 10 years of workexperience and a master's degree or higher, based on non-random(targeted) sampling and in the form of snowballs. (Chain),theoretical saturation was done in interviews with 16 experts. Thesampling method was a simple stepwise and random cluster. Thedata collection tool in the qualitative part of the interview wassemi-structured. In the qualitative part, a model of transparency ineducation of Khuzestan province was designed by usingfoundation's data theorizing.

    Findings

    Based on the findings of this research, the centralcategory (organizational transparency in the education organizationof Khuzestan province) is a function of causal conditions (1-participation, 2-no secrecy, 3-social responsibility, 4-notification,5-accountability), background conditions (1-problems cultural andsocial deficiencies 2-economic shortcomings 3-deficiencies of theadministrative system) and intervening conditions (1-policies ofthe organization 2-dangers of information disclosure 3-weaknessof Iran's criminal policy).

    Conclusion

    This research showed that the use of strategiesdetermined for organizational transparency leads to consequencessuch as 1-Improving human resources management 2-Participationof the organization 3-Resource management 4-Correctingundesirable behavior of employees 5-Increasing accountability 6-Improving the performance and productivity of the organization 7-Capital It becomes social.

    Keywords: Human Resources Training, Red Crescent Population, Qualitative Approach
  • Athar Pourbabaei, Zahra Zeinaddini Meymandi *, Mitra Kamyabi, Najme Hajipour Pages 839-856
    Purpose

    The purpose of the current research is to identify theeffective components of moral education in curricula with anemphasis on artistic education.

    Materials and methods

    The research paradigm is qualitativeand the grounded theory method was used. This research isplaced in the category of applied research in terms of purpose.The research community consisted of 20 experts in art,educational sciences, and cultural affairs management, whowere selected by criterion-oriented purposeful sampling untildata saturation was reached. The research tool was semistructured in-depth interview.

    Findings

    The findings of the research show that the mostimportant factors affecting students' artistic education include:technology, social contexts, political contexts, culturalcontexts, and based on this, the factors influencing students'artistic education are investigated. took Since one of theaspects and dimensions of a good life (the ultimate goal ofeducation and training, aesthetic and artistic glory) has beenintroduced, looking at the activity of the imagination andbenefiting from the students' emotions, feelings and aesthetictaste and the ability to create works of art .

    Conclusion

    The educational system should promote theimprovement of students' artistic education by emphasizingsocial, cultural, political and technological factors in thedesign and implementation of curriculum and educationalprograms.

    Keywords: Moral education, Curriculum, Artistic Education
  • Marjan Ebrahimi, Mahmoud Ghayyumzadeh *, Mehdi Falah Pages 857-865
    Purpose

    Publicizing economic criminals in the current era isthe best punishment for economic disruptors and can beeffective in reducing such crimes, which this article hasexamined from a jurisprudential perspective with adescriptive-analytical approach and library method.

    Materials and methods

    Considering the importance of thistopic, this research was conducted using Islamic sources,jurisprudence and law books in a descriptive-analytical way.

    Findings

    Defamation is one of the types of Ta'ziripunishments, which according to the Qatabah of jurists is themain punishment for the crime of forced martyrdom, andaccording to famous jurists, it is also applied to Qadzf, Qawad,swindlers and bankrupts. There are differences of opinionamong the jurists about the philosophy, cases and quality ofthe implementation of tashir.

    Conclusion

    The sentence of defamation for economicdisruptors is a punishment that most Islamic jurists consider tobe the best punishment for economic criminals in the currentsituation, using verses and traditions, both in Imami and Sunnijurisprudence, with the aim of deterring and preventing therepetition of crimes. It is economic and all jurists agree on thisissue.

    Keywords: advertising, economic disruptors, current era
  • Fardin Yavari, Feizollah Boushasb Goosheh *, Farinaz Hoshyar Pages 874-884

    The Qarakhtais were one of the eastern governments thatdominated the Muslims Transoxiana at the beginning of the6th century AH and then Kerman in the 7th century AH. Oneof the important components of this government is theprivileged position of women in governance and politicalrelations under the influence of neighboring Muslims. Thepresent research, using the descriptive-analytical method, aimsto answer the question that what were the most importantIslamic influencing factors on the political style, socialmanagement, and personal life of Karakhati ruling women?The findings of the research indicate that the influence of theIslamic lifestyle, including the importance of the position ofwomen in Islam, on the Qarakhatians has been to the extentthat three of the Qarakhatian rulers of Kerman (703-619 AH)named Turkan Khatun, Oke Khatun and King Khatun andDotan Out of the five Gurkhans of Transoxiana Qarakhtaians,named "Zia Taboyan" (544-537 AH) and "Pasu Van" (559-572AH) were women. This category of women under theinfluence of Islamic traditions mainly in the form of a strategyof not fighting and exerting influence using different politicalbehaviors, such as political marriages, bribery, propaganda,participating in political coalitions and supporting variousrivals in the issue of succession of governments such as TheSeljuks, Khwarazm Shahians, Karakhanids and Qarlags haveplayed a major role in stabilizing the power of the Karakhitasin Transoxiana and Kerman. Apart from that, during the periodof Karakhita women's rule over Kerman, by adapting theIslamic model, medicine, health, building and equipping thehospital, Patient's rights and doctor's education were also takeninto consideration.

    Keywords: Women, Political Relations, Trans-Nahar, Kerman, Islamic style, Medicine
  • Sara Gharibabadi, Hasan Ali Abbaspour Esfeden *, Arastoo Mirani Pages 883-886

    Today, archetypes have opened new doors for deciphering invarious human sciences. Including the opening ofmythological characters and symbols that have removed thepurpose and destination of many epic books from the initialview. and have found their way from the battlefield to a newerworld. In fact, symbols are one of the most beautiful and shortconcepts that are very effective in conveying messages.Negative means sudabeh and shadow means that the witchwoman resists. It guides them to do the right thing. Heconsidered lust to be the opposite of wisdom. And he emergedvictorious from the fire test. He is both a hero because of hisvictory in fire and an old man of wisdom. Entering the fire ofthe hero is the symbol of death, and exiting it is rebirth. Andentering it can be seen as a human conflict with a carnaldragon. which Siavash as the young and old hero of wisdomovercame in this story

    Keywords: Siavash, Shahnameh, analytical psychology, Sudabah
  • Maryam Amiri, Ebrahim Barzegar * Pages 887-900
    Purpose

    This research, with a new look at the phenomenonof transformation and its search in statesmen, seeks toinvestigate the transformation of the vision and behavior of theofficials of the Islamic Republic of Iran before and aftercoming to power, and also in comparison with the firstgeneration of officials of the Islamic Revolution.

    Materials and methods

    Some researches related to thesubject in the field of the conditions of agents and therequirements of employing statesmen in the religious systemhave been studied before, and some of them have a degree ofcontent affinity with the title of this research. But so far, thestatesmen in the Islamic Republic have not been addressedfrom this angle. Due to the lack of resources and informationand the need to create a theory during the research process, thequalitative research method and foundation data were used,which was operationalized according to Strauss and Corbin'sthree levels of open, central and selective coding. The tool ofdata collection was interviews with knowledgeable persons atthe level of some officials and a group of persons familiar withthe subject. The conceptual framework of the research isdeveloped by borrowing from the theory of neuroticism andthe concept of transformation.

    Findings

    The analysis of the findings indicates that theoccurrence of contextual and insightful developments hastransformed some officials of the Islamic Republic and theiradherence and loyalty to the values of the 1957 revolution hasbeen replaced over time with the pursuit of individual, groupand family interests.

    Conclusion

    The nervousness at the beginning of therevolution, which was derived from religion and wealth, hasgradually turned into compassion and in the following decadesinto solidarity, duty, and finally, overtaking

    Keywords: Islamic Republic of Iran, Nervousness, statesmen, Transformation
  • Mohammad Abdollahi *, Mohammad Mousavi, Ali Akbar Ahmadi, Amirhossein Amirkhani Pages 901-911
    Purpose

    in this study; The researchers intend to investigate thecauses and roots of organizational indifference using the qualitativeapproach of theme analysis, and then present the model oforganizational indifference in Payam Noor University by using thequantitative approach of structural interpretive modeling.

    Materials and methods

    Research method, mixed and statisticalpopulation in quantitative and qualitative part; The experts,professors and managers of the university were selected using a nonrandom, purposeful (judgmental) sampling method using theprinciple of saturation of 25 people. Data collection was donethrough literature review in the field of indifference, semi-structuredinterviews and structured self-interaction matrix questionnaire;whose validity and reliability were measured and confirmed. dataanalysis method; Theoretical coding was done by using themeanalysis and by using interpretive structural modeling method andMICMAC technique .

    Findings

    The results of theme analysis led to the extraction of 220open codes, 26 basic themes and 6 organizing themes ofindifference, under the headings; "Management factors","motivational factors", "structural factors", "extra-organizationalfactors", "cultural factors" and "personal factors" resulted. Then,with the application of interpretative structural modeling, thesefactors were classified into four categories and by considering thefinal accessibility matrix, the final model of organizationalindifference of human resources was drawn .

    Conclusion

    Cultural, structural and extra-organizational factors actas the foundation stone of the indifference model and indifferencestarts from these variables and spreads to other variables. Also,motivational factors have the greatest impact on organizationalindifference in Payam Noor University.

    Keywords: indifference, organizational indifference, Theme analysis, Interpretive structural modeling, human resources